Hoe Abonneren?

Voor toegang tot premium secties.

Abonneren

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • XMAS-2023.png
 • FEC ECB.png
 • fools gold slide.png
 • vault nl.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic is er vooral voor ernstige beleggers. De site wordt beheerd door talentvolle elementen (master in economie) met jarenlange ervaring. De site is oorspronkelijk bedoeld als betrouwbare informatiebron voor professionelen. De informatie is van hoog niveau en vraagt een open geest.

  F.S.

 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

  W.A.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

14
december
2023

Horror huis en Hypotheek

Vastgoed wordt sneller illiquide dan andere activa tijdens een depressie

De prijs van elk pand wordt bepaald door de prijs waaraan elk ander pand in je straat wordt verkocht.

horror houseHorror Huis en Horror Hypotheek en waarom schulden (inclusief woonkredieten) ten alle prijze moeten worden vermeden.

Vastgoed wordt sneller illiquide dan andere activa tijdens een depressie. Geef nu prioriteit aan het afbouw van de schulden, want in een deflatieperiode worden de reële rentevoeten zwaar afgestraft, zelfs wanneer de rente laag staat. De reden hiervoor is dat de reële rente (aangepast voor wijzigingen in de geldtoevoer) bestaat uit de nominale rente minus de inflatie, waarbij laatstgenoemde negatief of positief kan zijn.

Dat wil zeggen dat tijdens inflatieperiode de reële rente lager is dan de nominale rente. Die reële rente kan zelfs negatief worden, zoals het geval was tijdens een deel van de jaren 70 en nogmaals in het midden van het huidige decennium. De consumenten hebben grote hoeveelheden schuld opgenomen, want ze werden effectief betaald om geld te lenen. Periodes van negatieve reële rente zijn echter een val, niet meer of niet minder. Ze verleiden mensen om meer schulden te maken dan ze kunnen dragen, zelfs een kleine stijging van de rente kan dit broos evenwicht komen verstoren. Veel kredietnemers gaan met dit scenario geconfontreerd worden nu de reële rentevoeten fors kunnen gaan stijgen.

Wanneer de inflatie negatief is (we spreken dan van deflatie) is de reële rente de nominale rente minus de negatieve inflatie. Of met andere woorden: de reële rente is hoger dan de nominale rente, mogelijk zelfs fors hoger. Zelfs wanneer de nominale rente nul is, kan de reële rente hoog genoeg zijn om de economische activiteiten serieus te vertragen. Japan weet daar van mee te spreke, dit land zat lang gevangen in een liquiditeitsval. De standaard maatregelen op het vlak van geldaanbod volstaan vaak niet om met het probleem af te rekenen, wat ze houden niet voldoende rekening met de kredietvernietiging die aan de gang is. Kredieten zijn namelijk een groot percentage van het geldaanbod geworden.

Het probleem vanuit het standpunt van de schuldenaars is het risico dat de nominale rentevoeten niet gedurende een lange periode laag blijven, zoals in Japan het geval was, maar plots kunnen gaan stijgen wanneer het internationaal financieringsmodel onder druk komt te staan. Steun aan de internationale banken kan deze er toe brengen om langerlopende staatsobligaties overboord te gooien of alleszins te mijden, dit uit vrees voor de infloed ervan op de dollarkoers. Dit kan zelfs gebeuren wanneer de steunprogramma’s de liquiditeit op de markt niet doen toenemen wegens het voorzichtig gedrag van de banken.

Zo ver zijn we nog niet, maar de kansen op een dergelijk scenario nemen zienderogen toe als de huidige politiek wordt verder gezet. De kansen dat de nog openstaande schulden kunnen worden terugbetaald slinken, zeker wanneer de werkloosheid sterk blijft stijgen.

Er bestaat geen veiligheidsdrempel voor schulden, inclusief woonkredieten. Wie financieel niet in staat is om huiseigenaar te blijven, kan veel beter verkopen en vervolgens gaan huren. In tijdens zoals nu, is het trouwens veel GOEDKOPER om te huren dan om te kopen. Dan is wat men voor "een dak boven zijn hoofd betaalt", geen verlies, maar eerder een zuivere winst.

Vastgoed wordt namelijk sneller illiquide dan andere activa tijdens een depressie. Tegen het tijdstip dat u beseft dat u niet langer de afbetaling kan blijven doen en dus moet verkopen, kan het te laat zijn. Huren komt eigenlijk neer op iemand anders te laten opdraaien voor het risico van eigendom van vastgoed. Dit is een goede strategie tijdens een vastgoedcrisis. Bijkomend voordeel is dat u voldoende financiële middelen tot uw beschikking heeft.

Hou er dan nog rekening mee dat in Europa (in tegenstelling met de USA) de SCHULD NOOIT VERDWIJNT. Met andere woorden, als je met een hypothecaire lening op je woonst in de problemen komt, dan verlies je het huis...maar MOET je verder de schulden blijven betalen. Meestal volgen dan loonsbeslag en andere onleuke dingen.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Pers, Financieel Nieuws, Dagelijkse research, Onroerend goed

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts