Het Team

Francis D. Schutte

Francis D. Schutte (°1949) is geboren uit een franse moeder en een nederlandse vader en na het behalen van een diploma A2-Industriele Wetenschappen studeerde af als Licentiaat Economie/toegepaste ekonomische wetenchappen aan de UFSIA (1972) en heeft meer dan drie decennia ervaring in de financiële wereld. Na ervaring bij een Belgische makelaar maakte hij carrière bij het Canadees onderzoekscentrum Lafferty, Harwood and Partners (financiele analyse voor institutionele beleggers). Het was toen dat hij kennis maakte met de Austrian Business Cycle Theory van ondermeer Ludwig von Mises en Hayek. Bankervaring deed hij op bij de Amerikaanse First Continental Bank of Illinois.

Toen deze bank failliet ging tengevolge van de Oliecrisis besloot hij zich te bekwamen in technische analyse en werd een officiële vertegenwoordiger van de beurzen van New York en Montréal, Brussel en Antwerpen. 

Als stichtend voorzitter van de BFTA (Belgian Federation of Technical Analysts) en vice-president van de International Federation of Technical Analysts (IFTA) beheerde hij verschillende investeringsfondsen en publiceerde hij van 1985 tot 1990 zelfs een open portfolio in Trends. Het gemiddeld rendement was jaar na jaar +20%.  Zijn adviezen verschenen verder ook in De Financieel-Economische Tijd (nu een rode kaart) en tal van andere economische magazines. Hij woonde opeenvolgens op 3 verschillende kontinenten: Afrika, Europa en Noord-Amerika. Hij woont momenteel in Florida en bereist alle continenten voor het geven van persoonlijk financieel advies. Sinds 2001 brengt hij zijn eigen financiële nieuwsbrief uit, met abonnees uit de hele wereld. Goldonomic.be is daarvan een Nederlandstalige afdeling.

Hij was een van de weinigen die in 1989 de Crash  voorspelde van de Japanese Aandelen, het Japanees onroerend goed en de Yen, reist de wereld rond en heeft een uitstekend inzicht in de geopolitieke en makro-economiche situatie van de Westerse wereld.

Buiten het beheren van gemeenschappelijke beleggingsfondsen heeft hij ervaring en kent hij: Market maker, Deviezenhandel/fixing, Goudhandel/fixing, Opties en Warrants, de manier van beleggen door Institutionele (verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en banktresaurie), de dynamiek en de gevaren van de verschillende Canadese beurzen (Vancouver, Toronto), berekening van het actuarieel rendement van obligatie portefeuilles, enz...

Na meer dan 30 jaar ervaring in de financiele wereld kan je jammer genoeg gemakkelijk de te vele Charlatans en hun Beursblaadjes uit de degelijke informatie filteren en weet je dat men door Trading enkel geld verliezen kan.


Andere Team leden:

Team

 

Graag mijn appreciatie voor andere leden van het Goldonomic Team die meestal niet op de voorgrond treden, maar waarvan hun inspanning erg belangrijk is. 

Jerry, Lisa, Lynette, Ronan, Oscar, Allan, Jos, Philip and David

Manoj, Pedro, Carmen, Yinelli, Suzy, Jeanette, Gisella

Meestal anomiem, maar er werd en wordt prachtig werk verricht.

 


Renee’ Shane

Renee Shane (°1967, Port Saint Lucie) is een gediplomeerde vastgoedmakelaar. Als Amerikaanse zag zij in 2006 al hoe de huizenprijzen gevaarlijk snel stegen: hét voorteken van elke bubble. Zij besloot een certificaat te halen als Short Sale Expert (SFR). Dat is een techniek waarbij mensen die hun lening niet meer kunnen afbetalen, hun eigendom niet door de bank in beslag genomen weten, maar het met verlies mogen verkopen in de wetenschap dat het nemen van een matig verlies beter is dan het verliezen van de hele waarde van het vastgoed. Zo beperkt de bank zijn kosten, en komt de ontlener niet op een zwarte lijst terecht.

Doordat ze opgroeide in Florida heeft ze een grondige kennis van de buurten waarin ze nu werkzaam is en een breed netwerk. Hierdoor heeft ze toegang tot een weelde aan informatie over vastgoedtrends, werking van gemeentes en overheden, vastgoedwaarderingen en toekomstige vastgoedontwikkelingen. Renee Shane is de exclusieve vastgoedpartner van Goldonomic in Florida.

Zoals gerapporteerd door IHS Global Insights en door PNC Financial Services, liggen de gemiddelde huizenprijzen in St. Lucie 33% onder de marktwaarde. Deze streek zal ook zeker tot 2012 onze aandacht blijven krijgen. De markt is nog niet volledig uitgebodemd, maar binnenkort wel. Dan zijn er koopjes te doen. Als u wat kapitaal veilig overzees wil parkeren in vastgoed dat wél correct gewaardeerd is, dan moet u beslist contact met ons opnemen.


Segers Kathleen - assistent redactrice goldonomic


 

 

Twitter

RT @PeterSchiff: Franklin Raines is wrong. The best way to build wealth isn't homeownership. Houses depreciate over time and are expensive…

Goldonomic Goldonomic

RT @NEWS_MAKER: This just gets weirder.... mobs looting interstate transportation... Next they will derail them...

Goldonomic Goldonomic