13
juni
2024

Juni 2024

Belangrijk is nu je spaarcenten "buiten politiek bereik" te brengen....vooraleer het niet meer kan!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • o p q
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Donderdag 13 t/m vrijdag 14 juni, 2024: Het monetaire systeem vernietigt zichzelf in een alarmerend tempo en evolueert naar zijn einde.


Bijgewerkte secties: Obligaties USA, 

We zouden veel beter op ons eigen oordeel vertrouwen  dan op dit van de apen (de lui uit Washington, D.C., en België) die binnenlandse, monetaire en buitenlandse beleidsbeslissingen nemen.

Er zijn ongeveer $10 biljoen aan Amerikaanse schulden die dit jaar vervallen. China heeft in het eerste kwartaal van 2024,  $53 miljard aan Amerikaanse schulden verkocht. China is dus een verkoper van dollars geworden. Als niemand deze Amerikaanse schuld (Dollars) koopt, komt er een wanbetaling. Als men geen nieuwe schuld kan verkopen teneinde de oude schuld af te betalen, dan gaat men failliet. Dan vallen de regeringen en worden er oorlogen gevoerd..

Ik ben al tientallen jaren aan het gewaarschuwen dat dit verhaal slecht zal aflopen. Jammer genoeg, kan enkel een oorlog het financieel probleem nog oplossen. Daarom gaat Europa een oorlog beginnen.  Als je geen nieuwe schuld kan verkopen, dan ga je in gebreke. Als je oorlog voert, kan je de schuld in de schoenen van Poetin schuiven . In november wordt het Trump versus een Derde Wereldoorlog, ongeacht wie er aan de andere kant staat.

Na de Tweede Wereldoorlog organiseerden België, Frankrijk, Nederland en anderen het grootste schuldenmoratorium ooit.
Elk land deed het op zijn manier, maar het eindresultaat was hetzelfde.

De Nederlandse pensioenfondsen hebben meer dan €300 miljard verloren. De situatie is even slecht voor de Belgische en andere pensioenfondsen. De pensioenfondsen  moeten immers “bij wet” het leeuwendeel van hun reserves in staatsobligaties beleggen. Begin 2022 bedroeg het totaal aan reserves €1.800 miljard, een jaar later restte er slechts €1.500 miljard.  Die €300 miljard  is het bedrag aan reserves die op de obligatiemarkt verloren gingen.

Pensioenfondsen verliezen een dramatisch bedrag aan geld telkens de rente stijgt. In Nederland is er €300 miljard in rook opgegaan. In de komende jaren zal de rente blijven stijgen. Deze onbalans zal nog dramatischer worden naarmate meer babyboomers met pensioen gaan en er een kleinere 'actieve werkende' bevolking is.

De enige manier waarop politici de komende Cathasis kunnen uitstellen, is door meer geld te drukken zodat het Westen een deja vu wordt van Venezuela, Argentinië, Turkije en Weimar. In onze sectie voor lange termijn aandelen marktgrafieken kan men duidelijk zien wat ik hiermee bedoel. Bekijk hoe de grafieken van de beursindexen van deze landen over de voorbije jaren evolueerden. En toch zijn de mensen die in die landen wonen extreem arm geworden.


Het monetaire systeem vernietigt zichzelf in een alarmerend tempo en bereikt het einde van zijn houdbaarheid. De mensen die echt de leiding hebben – de centrale bankiers en de politiekers – realiseren zich dit. Daarom willen ze de bevolking onderbrengen in een Orwelliaans systeem (CBDC) waar elke cent die je verdient, spaart en uitgeeft bewaakt en gecontroleerd wordt. Om aan deze dramatische evolutie te ontsnappen, moet je overschakelen naar een ander bank- / financieel systeem . We weten hoe en waar.

In primitieve stammen streven narcisten ernaar om de leiding van de stam te krijgen. In grotere gemeenschappen vormen deze narcisten groepen die dan het leiderschap aanbieden (politieke partijen).  Naarmate een gemeenschap groter wordt, krijgen we steeds meer sociopaten die dan regeringen te vormen en zo over hun onderdanen gaan regeren. Hoe groter een bevolking, des te makkelijker om er macht over te hebben, omdat die bevolking dan kan worden belast en er meer middelen zijn om de overheid te financieren.

De politici blijven de bevolking er voortdurend aan herinneren dat er, zonder hun gehoorzaamheid, er chaos zou zijn: geen scholen, geen wegen, geen hospitalen, geen ziekenzorg, geen pensioen, enz, ... Daarom moet iedereen zich opofferen voor "het algemeen welzijn". Zodoende accepteert het volk voortdurend hogere belastingen en meer wetgeving en wordt het uiteindelijk een slavenvolk. Onderdanen van de overheid.. Opmerking: in de VS, tot 1913, waren er GEEN belastingen, en toch waren er wegen, bruggen, gezondheidszorg, scholen en geen chaos.

De geschiedenis leert dat telkens een goed systeem evolueerde in een democratie,
dit vervolgens verder erodeert i
n een plutocratie/bureaucratie/socialisme/communisme waar alles wordt afgedwongen door onverkozen ambtenaren. (USSR, DDR, EUSSR,..)


Ons vastgoed hoekje:

Het is niet de prijs van vastgoed die stijgt, maar eerder het fiat-geld dat waardeloos wordt.


Belangrijke fundamentals:

 • De centrale banken en autoriteiten zitten tussen een hamer en een aambeeld en kunnen hun leeg blikje niet meer verder schoppen. De enige oplossing die rest, is oorlog voeren en uw kinderen als kanonvlees te gebruiken. Vergeet niet dat mensenlevens die nacisten niets kan schelen.

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 10 tot woensdag 12 juni, 2024: Geloof de "bluff" van de centrale banken niet: de rente zal en kan NIET dalen...tenzij gedurende een korte en kleine bluf-poker correctie
!


Bijgewerkte secties: Zon en Zeldzame Metalen, Landbouwproducten, Koper, Platina, 
Non-Ferro's
, Lange Termijn Grondstoffen, Grondstoffen in Goud, Inflatie Index,

Verwacht niet dat de verkiezingen ook maar iets aan het Belgisch, en EU (de EUSSR) beleid zal veranderen. Degenen aan de top zitten, kan je vergelijken met Louis XVI en Marie Antoinette. Ze geven niets om het volk, en er is maar één manier om van deze Monsters af te geraken: nl. door korten te maken.

De kudde, het volk, moet extreem dwaas zijn om te denken dat door dezelfde narcisten te herverkiezen, iets kan en zal veranderen. Sinds COVID-19 ben ik er 100% zeker van dat de kudde, de mensen, niets anders zijn dan een stel achterlijke idioten die mondmaskers dragen en thuis blijven omdat een politieke narist dit eiste. Het was en is zo erg dat men massaal accepteerden om te worden ingespoten door een niet-getest, gevaarlijk chemisch product ... zodat ze naar een restaurant konden gaan, naar hun pub, op vakantie konden gaan...

Mensen kunnen de drang naar een zichtbare godheid (zoals bv. een politicus) die hen hopelijk goede tijden belooft niet weerstaan, en ze zijn bereid hiervoor alles op te offeren: van hun inkomen tot  hun leven. De geschiedenis staat vol met voorbeelden - naïve heidenen offerden dieren en zelf mensen op aan de goden in de hoop van regen, een goed gewas, gezonde baby's, vrede, enz.. Helaas hebben we het heidendom niet verbannen. We kunnen dan wel in een technologisch tijdperk leven, maar de menselijke natuur is nog steeds detzelfde. De meerderheid van de mensen is nog steeds bereid om de logica opzij te schuiven en te geloven in heidense goden (politiekers). Een snelle blik op het recente verleden herinnert ons hieraan.

Wie herinnert zich het gat in de Ozonlaag!? Het begon allemaal als "Global Cooling", maar dit ontspoorde na een warmte piek net nadat het concept was geïntroduceerd. De Global Cooling-oplichters veranderden dus de naam van de hun godheid in "Global Warming". Zodoende werd aan de nieuwe weersomstandigheden voldaan. Helaas kwam er toen opnieuw een cyclische koelingsperiode aan en klopte het gebeuren opnieuw niet met de realiteit. Eens te meer diende men een nieuwe naam  te geven aan de godheid. Deze keer noemde men het – klimaatverandering –. Vanaf die dag schreven de profeten elke aardbeving, elke tyfoon, elke storm en elke droogte toe aan de godheid van de klimaatverandering. Elke meteorologische gebeurtenis leverde daarom "bewijs" op van een door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

De profeten in klimaatverandering verkondigden dat natuurrampen te wijten waren aan de zonden van de bevolking - dat ze  hiervoor gestraft werden door de Godheid ... voor het besturen van SUV's en het vertrouwen op kolen voor verwarming. Mensen slikten de leugen, zoals ze altijd doen. "Het einde van de wereld is nabij" wordt immers al duizende jaren met sukses verkocht. Het heidendom werkt telkens opnieuw.

Elke klimaatactivist verklaart: "We moeten offers brengen." De goden moeten aanbeden worden, en de profeten (politiekers) verzekeren de stam altijd dat offeranden nodig zijn om dit de goden gunstig te stellen. Gelukkig is, in dit specifieke geval,  het betalen van een koolstofbelasting, voldoende om de goden tevreden te stellen, . Het is onduidelijk hoe een belasting een einde kan maken aan klimaatverandering, maar...breng je offer en GELOOF.

De klimaatverandering is jammer genoeg slechts een carnavalsbijshow in vergelijking met het hoofdevenement. De mensheid heeft altijd aantal die individuen gehad (ongeveer vier procent, volgens studies) die sociopathisch zijn, die obsessief zijn in hun verlangen om anderen te beheersen (macht), en die weinig of geen emotiontie hebben om zich ZERO zorgen maken over het echte welzijn van de bevolking. Deze individuen noemen we POLITIKERS..die elk mogelijk argument gebruiken om hun burgers te belasten...en indien nodig, deze als kanonvlees in te zetten.


Deze video over geopolitiek is een must-see. Als je na het zien van de video nog steeds niet hebt besloten om met je plan B te beginnen, dan heb je een mentaal probleem.

Zoals de geschiedenis leert, vindt de KUDDE steeds excuses om niet te handelen maar zich aan hun gewoontes te blijven vast te klampen. Velen kunnen zelf niet handelen omdat ze zich vastgeketend hebben aan een huis en aan een samenleving: ze hebben al hun spaargeld in vastgoed gestopt en er bovenop nog extra geleend. Ze hebben geen spaargeld buiten politiek bereik.

"Alles evolueert uit geopolitiek"; in de video kijken we naar de huidige wereldwijde conflicten en hoe ze de markten en de politiek vorm geven. Een absoluut meesterwerk die je niet mag missen!


Ons vastgoed hoekje:

Geen geld om onroerend goed te kopen: creditcard-delinquenties stijgen naar een 14-jarig record!

Consumenten worstelen steeds meer om hun creditcardrekeningen te betalen. Tijdens het eerste kwartaal worden er ernstige achterstallige kosten tot 10,7% genoteerd - een 14-jarig hoogtepun. Deze aanzienlijke stijging van 8,2% tgo. een jaar geleden valt samen met een totale creditcard-schuld die stijgt tot $ 1,12 biljoen. Uit de gegevens blijkt dat jongere consumenten, met name de twintig en dertig jarigen, het moeilijkst hebben om hun betalingen te maken. Dit vanwege lagere inkomsten en besparingen.

De langetermijntrend voor onroerend goed is NAAR OMLAAG. De langetermijntrends voor Gold & Silver zijn NAAR OMHOOG.


Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag t/m vrijdag, 6-7 juni, 2024:
Europeanen kunnen nu enkel nog Sprott Physical Gold & Silver Funds verkopen...niet meer kopen!


Bijgewerkte secties: 

Steeds meer "Tweede-residency opties" verdwijnen of worden moeilijker. We kregen te horen dat de nieuwe president, Mulino, vanaf volgende maand juli het mogelijks moeilijker zal maken om vanaf 1 juli een Panamees / Residency-paspoort in Panama te krijgen. Houd er rekening mee dat in St-Kitts en Nevis de kosten van een paspoort nu al extreem duur is geworden en dat het papierwerk gek is. Gelukkig hebben we nog steeds een aantal andere veilige opties (bijvoorbeeld Mexico en Paraguay), maar de prijzen blijven stijgen en alles wordt moeilijker. [ook voor Panama blijven we nieuwe structuren uitwerken]

Het is belangrijk om te beseffen dat je geen tweede residentie in een SUPERMARKT koopt; bij ons wordt het  geleverd met veel add-ons. Velen realiseren zich niet dat de lokale advocaten in de regel niet het flauwste benul hebben hoe ze een internationale burger moeten dienen. Ernstige problemen worden vaak 12 tot 24 maanden later duidelijk.

De meeste mensen realiseren zich pas te laat is dat "een 2de residentie/paspoort op zich" onvoldoende is. Extra werkzaamheden vereist voordat de paspoorthouder veilig is. In de regel heeft de lokale bevolking geen idee van wat de extra vereisten zijn en blijft men vaak zittenr met een product dat men niet veilig kan gebruiken.

De EU zet de druk op landen die een tweede paspoort aanbieden om ervoor te zorgen dat het kapitaal binnen hun grenzen blijft, zodat ze het kunnen blijven belasten. De "binnen haar grenzen" omvat  alle kapitaal/vastgoed /spaargeld\portefeuilles binnen de grenzen van het CRS (Central Reporting System). Degenen die nog steeds besluiten om te emigreren, zullen straks een REICHFLUCHTSTEUER moeten  betalen, zoals al het geval is in Duitsland en is gepland in Canada.

Een tweede verblijfsvergunning biedt ook een vitale bescherming in geval van een oorlog ... en oorlog zullen we zeker in Europa krijgen (eens te meer). Het goedkope Russische energie-Europa is niet langer competitief in de wereld. Elke drie generaties (over de 75 jaar) functioneert het failliete systeem niet meer en politici zien dan oorlog als de enige oplossing. Degenen die de tekenen hiervan nog steeds niet opmerken, zijn doof en blind..en STOM. Zelfs de koningin van Nederland raadt het Nederlandse volk aan om zich voor te bereiden op de "Sneuvelbereidheid", dat wil zeggen, de voorbereiding om tijdens de komende oorlog te worden gedood. Als u niet wil dat je kinderen straks opgeroepen worden om in het leger als kanoenvlees te dienen (nu waarschijnlijk uw dochters), moet u nu ACTIE ondernemen! [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] Er rest niet zoveel tijd meer over....


Vermogensbescherming door fysiek goud, direct in een veilig (taksvrij) rechtsgebied op te slaan,
(landen zoals de VS, Canada, Singapore, Zwitserland of de EU zijn politiek onveilig)
 is duidelijk het beste wat je vandaag kan doen.

WAARSCHUWING!

NOTEER mijn WOORDEN. Het kopen van fysiek goud en/of zilver in de EU zal binnenkort onmogelijk of op zijn minst sterk gereguleerd worden! Het kopen van gesloten fondsen uig de USA/Canada vanuit de EU/EEG is nu al onmogelijk geworden; PSLV, PHYS of SPPP kunnen niet langer worden gekocht bij de meest bekende brokers. Men kan nu nog enkel PSLV, PHYS en SPPP verkopen. Enkel  SLV en GLD kunnen voorlopig nog gekocht en verkocht worden. Weet dat ik die fondsen niet vertrouw omdat ze niet 100% door fysiek metaal gedekt zijn.

Na het plaatsen van een order krijg je het volgende:

“Uw order is niet geplaatst. Vanwege de huidige EU-regelgeving is het onmogelijk om deze effecten aan te kopen; enkel verkooporders worden aanvaard. Dit geldt voor alle Amerikaanse en Canadese Closed-End Funds.

Het is al erg moeilijk geworden om, indien mogelijk, fysiek goud en zilver uit Europa te exporteren. Daarom adviseren wij u om uw fysieke goud en zilver NU buiten politiek bereik te brengen! Degenen die dit om een of andere dwaze reden weigeren, zullen met hun metalen snel volledig vast komen te zitten. Binnenkort kunnen de autoriteiten je goud of zilver in beslag nemen en/of de verkoop ervan zwaar belasten. Met andere woorden, als u niet handelt, zult u goud en zilver voor de regering hebben gekocht en niet voor je persoonlijke zekerheid. Wees er zeker van dat uw lokale goud/zilverdealer ten aller tijde deze realiteit zal ontkennen.


Ons vastgoed hoekje:

De vastgoedzeepbel begint over de hele westerse wereld te leeg te lopen! Degenen die proberen de laatste cent uit een woning te persen, zullen hetzij dit niet meer kunnen verkopen,  of zullen het tegen veel lagere prijzen op de markt moeten gooien. Verkopne aan redelijke prijzen zal straks moeilijk en wellicht onmogelijk worden.

 


Belangrijke fundamentals:

 •  Enkel voor abonnees

  © - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag t/m woensdag 3-5 juni 2024: Joe Public is nog steeds veel te comfortabel, onwetend en zelfgenoegzaam.


Bijgewerkte secties: Goud-$, Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen,
Bank Aandelen , Ruwe olieprijs,

Er zijn een belachelijk aantal valse profeten die hun slangenolie blijven verkopen.De kudde gelooft in de regel in hun leugens en valt voor wat ze verkopen. Verbazingwekkend en dramatisch is dat we zelfs professoren in de economie tussen deze clowns terug vinden. Om het nog erger te maken, zijn onwetende politici nog onwetender en dommer en enkel geïnteresseerd in het kopen van zoveel mogelijk stemmen; we weten allemaal dat moderne narcistische politici niet eens een snoepwinkel kunnen runnen. En toch runnen ze hele landen. Kan het nog gekker worden??

Als gevolg hiervan weet de KUDDE niet naar welke blaffende hond te luisteren, en loopt hij helemaal verloren. In het land der blinden is een-oog keizer. Meestal zijn die een-ogen politiekers. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom we de KUDDE eveneens de SHAPEN noemen. Weinig mensen weten dat, als je een kudde in een bepaalde richting probeert te achtervolgen, de bangste schapen eerst springen  en alle anderen blindelings volgen. De COVID periode is hiervan het mooiste bewijs. Alhoewel men wist dat die MONDKAPJES nul bescherming brachten, liep er iedereen mee rond. De dag van vandaag weet je ineens wat het IQ is van alwie er nog steeds mee loopt.

Overheden maskeren fiscale onevenwichtigheden door de koopkracht van valuta geleidelijk te verminderen. Met deze politiek slaan ze 2 vliegen in 1 slag: en ze kunnen meer geld uitgeven (en zo meer hun zakken vullen) en krijgen we inflatie of een verborgen belasting. Zo wordt de rijkdom van de spaarders,  en lonen aan de overheid overgeheveld en zuigen ze de rijkdom uit de particuliere sector. Dit doen ze door geld te drukken en voortdurend meer schulden te maken.

In Argentinië wordt het Europa van vandaag, met zijn verstikkende regels, gebruikt als een historisch voorbeeld van waanzin en hoe het niet mag!

Het is maar al te duidelijk en zo eenvoudig. Economie en financiën luisteren naar een aantal eenvoudige BASIC-regels. Niets is gesofisticeerd. Waarom maken ze het dan zo complex? Waarom alle financiële artikelen, podcasts en lange teksten, voordrachten van politiekers die de hemel op aarde beloven?

Kortom, het is niet verwonderlijk dat goud in de vroege jaren 2000 een krachtige opleving begon toen regeringen en centrale banken begonnen met het ontwaarden van ‘papiergeld’ om verder roekeloze overheidsuitgaven te financieren. (en hun zakken te vullen) In het komende decennium en daarna zal de westerse wereld getuige blijven van een duizelingwekkende toename van de schulden en de geldhoeveelheid, en dit zal leiden tot ernstige inflatie en hyperinflatie.

Een van de redenen waarom beleggers in goud moeten beleggen in plaats van obligties, aandelen, cryptos, Beleggingsfondsen, enz af te dekken, is dat omdat in een aanhoudend inflatoire omgeving, zoals het geval is sinds het begin van de Covid-pandemie, ENKEL goud de nodige bescherming zal blijven bieden.  Dit omdat staatsobligaties, aandelen en onroerend goed voortdurend aan waarde zullen blijven verliezen op een voor inflatie gecorrigeerde basis.

In tegenstelling tot de leugens die door de Mainstream Media werden verkocht, bleef de Russische Roebel sterker worden ten opzichte van de belangrijkste valuta's en steeg deze sinds eind januari naar het hoogste niveau ten opzichte van de dollar. De roebel bereikte een piek van 88,4 per Amerikaanse dollar. De munt won ook ten opzichte van de euro, die rond 96 vs. de euro verhandeld wordt, ook een 5 maanden hoogtepunt. Analisten schrijven de sterke roebel ook gedeeltelijk toe aan het Russisch handelsoverschot van 18,8 miljard dollar in maart, het hoogste cijfer sinds januari 2022. [dit is een deja vu van de situatie in Dutisland voor WW2. Duitsland boerde zo goed dat Engeland en de USA jaloers werden...]

China kondigde aan dat het in het eerste kwartaal van 2024 een recordbedrag aan Amerikaanse staatsobligaties (Dollars) heeft verkocht. Beijing heeft in totaal $ 53,3 miljard aan Treasuries en ander staatspapier gelost. België, vaak gezien als een bewaarder van China’s waardepapier, heeft in die periode 22 miljard dollar aan staatsobligaties verkocht.

Terwijl China activa in dollars verkoopt, is de goudstock in de officiële reserves sterk gestegen. Het aandeel van het edelmetaal in de reserves steeg in april met 4,9%, de grootste stijging sinds 2015.

INDIA'S CENTRALE BANK REPATRIEERT 100 TON GOUD VANUIT HET VERENIGD KONINKRIJK NAAR INDIA.


Onze Real Estate Corner

Tijdens ons Symposium met Peter Schiff  dat bijna 10 jaar geleden in België werd gehouden...voorspelden we openlijk dat dit zou gebeuren.
Veel ongelovigen zijn nu FAILLIET en velen zullen volgen. Niet enkel aannemers en promotoren, maar ook vastgoed beleggers.

In België hebben dit jaar al meer dan 1.000 aannemers het faillissement aangevraagd. Dat is nu al 30% meer dan het recordcijfer van 2023.

 

In de VS is de verkoop van huizen dramatisch gekelderd. Eerst droogt de markt op, nadien crash hij.


Belangrijke fundamentals:

 

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts