29
juni
2024

Juni 2024

Belangrijk is nu je spaarcenten "buiten politiek bereik" te brengen....vooraleer het niet meer kan!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

  • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
  • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
  • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
  • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
  • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
  • o p q
  • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Donderdag 27 t/m vrijdag 28 juni 2024: Elke "digitale markt" kan in een fractie van een sekonde worden lamgelegd met een klik op "enter"!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices, Beursindexen in Goud, Lange termijn beursindexen,

Dit weekend werden (met assistentie van US-drones) op de stranden van de  Krim, families en Russische toeristen aangevallen met CLUSTER BOMMEN.

Het Westen, de NATO en de VS volgen precies hetzelfde draaiboek dat ze tegen Adolf Hitler gebruikten voor de Tweede Wereldoorlog. Poetin zal op een gegeven punt geen andere keuze hebben dan wraak te nemen op de NAVO-landen (Brussel-België) en de VS. Dan zullen ze natuurlijk Rusland de schuld geven van de oorlog. Dan eindigt WW III eventueel (niet zeker) in de geschiedenis zoals WW II eindigde. Duitsland en Hitler dragen hier ook onterecht alle schuld.

De komende financiële ineenstorting zal erger zijn dan alles wat we ooit hebben meegemaakt. Het wordt veel erger dan de Grote Depressie, simpelweg omdat men de samenleving en het systeem al veel dieper in de miserie geduwd heeft dan destijds. Derivaten en Fiat Geld zijn maar enkele elementen. Tijdens de Grote Depressie had je buren die buren je hielpen. Tijdens de komende Grote Depressie zullen de buren als GIEREN alles van je stelen wat mogelijk is. Wellicht zelf je leven.

Het huidige systeem zal en kan op geen enkele manier overleven. Dit is wiskundig onmogelijk. Bijgevolg, omdat het wiskundig onmogelijk is, gaan ze verder de schuldenbel blijven opblazen...tot de dag dat die barst! Voor 'hen' is het belangrijk dat ze straks de pokertafel kunnen omver gooien om zo vingerwijzen te voorkomen. Oorlog is altijd een goed excuus geweest om iemand anders de schuld in de schoenen te schuiven.

Wat kan er nog misgaan? Tegen het einde van dit jaar zal de Amerikaanse regering een bijkomende 10 biljoen dollar aan schulden moeten bijmaken. Intussen stapelt het land elke 100 dagen $ 1 miljard op aan nieuwe schulden. Niets aan de hand? Het DWAZE volk snapt nog steeds niet wat er aan de hand is...

Het recentste zwarte gat met een enorme wanbetaling werd veroorzaakt door een grote Japanese bank. Om het hoofd boven water te houden,  verkoopt de Norinchukin Bank $ 63 miljard aan (staats)obligaties Vooral Dollar obligaties. Dan is er het recent nieuws waar de FDIC toegeeft dat 63 Amerikaanse banken (de namen worden geheim gehouden) meer dan $ 500 miljard aan verliezen hebben. Tenslotte, mogen de miljarden aan verliezen in de boeken van de Europese banken niet vergeten. Deze staan ook klaar om de wereld in een zwart schuldenhol te duwen.

Onbetaalbare schulden zijn niet enkel een Amerikaans probleem. Het is een westers WERELDPROBLEEM. Centrale banken moeten enorme hoeveelheden geld bijscheppen (lees schulden bijmaken) omdat ze in exponentieel verval zijn terecht gekomen . We zijn net daar beland waar Richard Russell het 20 jaar geleden voorspelde. Het is verder schulden maken of sterven, failliet gaan; de enige manier om te overleven, is nog meer geld (schuld) te scheppen.

De meeste mensen denken niet eens aan goud en zilver. Ze zijn zo gefascineerd door Fiat-geld, waardeloze crypto's en digitale eenheden op hun computerschermen dat ze met die goudbugs lachen. Bij de meesten is het vastgoed zo ingebakken dat ze zich niet bewust zijn van het vreselijke gevaar dat er in cement en bakstenen verscholen zit. Ze zijn er nog steeds van overtuigd dat vastgoed  de beste investering ooit is. En ze zijn zo trots dat  ze kunnen pochen dat ze een tweede verblijf hebben in Toscane, Marbella, de Hamptons, Jupiter, West Palm Beach,...

De Tulpen Mania, het Mississippi-plan en de South Sea Bubble zijn nu vervangen door iets anders maar soortgelijks. Reken er vooral niet op dat uw bankier, makelaar, enz. je adviseert goud enof zilver / (behalve misschien digitaal) te kopen. Zij weten immers dat, zodra rekeninghouders fysiek edelmetaal kopen,  men het in de regel voor een lange tijd houdt ... en dat het geld verloren gaat voor de banken. Op onroerendgoed daarentegen, verdienen ze aan de hypotheek en aan de verzekeringen. De meeste mensen, zelfs professoren aan universiteiten, zogenaamde economen en financiële analisten, hebben geen idee van de monetaire geschiedenis. Er is niets veranderd. Het volk blijft  het eindeloze verhaal herhalen: Weimar, Venezuela, Argentinië, Turkije, ... en nu is de tijd van het Westen aangebroken.

Mensen zijn zo hebberig dat ze niet aan goud kunnen denken. Ze geven de voorkeur aan korte termijn winsten en weigeren te zien dat de zeepbel nu op elk moment kan barsten. West-Europa en de Verenigde Staten zijn de volgende aan de beurt.

+ +++

Nominale verwarring: dit is wat 99% van de beleggers en analisten niet begrijpen. Ze hebben het nooit begrepen en zullen het nooit begrijpen. Analisten die het begrijpen, zijn een uitzondering.

Let op: klik hier voor Beursindexen in echt geld


Goldonomic weet hoe je geliefden en je spaargeld te beschermen. HANDEL NU – voordat het te laat is. Beter 6 maanden te vroeg dan 1 seconde te laat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wat doen voor uw financiële veiligheid?

  • Tijdens de COVID-19-beperkingen kon iedereen met een Europees paspoort en met een Panamese permanente residentie ten aller tijde in en uit Europa reizen.
  • Zorg ervoor dat u een 2e permanente verblijfsvergunning en een paspoort heeft van een NIET-EUROPEES/NIET-AMERIKAANS/CANADEES LAND.
  • Vergeet niet dat de overheid al je digitale activa kan en zal blokkeren met een klik op ENTER, zelfs nadat je uw thuisland hebt verlaten. Justin Trudeau deed het met de Canadese Truckers en de Spaanse regering met de Spaanse voetbaltrainer nadat die naar de Dominicaanse Republiek vluchtte.
  • U MOET  activa hebben, ECHT GELD "buiten politiek bereik". Wie er geen heeft, kan niet eens zijn thuisland verlaten als de nood er is. Wie zonder ECHT GELD in het buitenland verblijft, zal noodgedwongen naar huis moeten terugkeren nadat al zijn/haar rekeningen en kredietkaarten geblokkeerd zijn. Zonder geld ben je niets meer dan een slaaf van je regering.

Ons vastgoed hoekje:
  • Als uw huis wordt vernietigd door oorlog, zal de verzekeringsmaatschappij het verlies NIET dekken, maar u zult uw hypotheek verder moeten blijven betalen.
  • België : een op de twee aannemers verwacht een daling van de vraag naar nieuwe woningen. Vooral de vraag naar nieuwbouwappartementen daalt sterk, aldus een persbericht van de Bouwunie. De sectorvereniging roept op tot een belastingvoordeel.
  • Velen overwegen vastgoed te verkopen, maar zullen te laat zijn omdat ze te hebzuchtig zijn en proberen de laatste cent uit de verkoop te halen.

Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot woensdag 24-26 juni 2024: De wereld zal "nucleair" zijn of ophouden te bestaan!


Bijgewerkte secties: Kronen & goud, Aussie & goud, Yen & Gold, SA Rand & Gold

De wereld zal nucleair worden of zal ophouden te bestaan. Elektriciteitsprijzen dalen met 75% als Finland nadat nieuwe kerncentrale geopend wordt. Het begin van de electriciteitsproductie van een Finse kernreactor in april zorgde ervoor dat de elektriciteitsprijzen in het land met meer dan 75 procent dalen.

De kerncentrale Olkiluoto 3 (OL3) is vorige maand overgegaan van testen naar reguliere productie, en werd de eerste nieuwe kerncentrale in Finland in meer dan vier decennia. Naar verwachting zal het tot 15 procent van de energiebehoefte van het land produceren.

Degenen die proberen die "zogenaamde" GROENE ENERGIE af te dwingen, zijn niets meer dan een stelletje achterlijke IDIOTEN die de wereld in een nog diepere depressie duwen. Meestal zijn dit mensen en politici met een agenda die proberen meer fiat geld op te bouwen.

+ +++

Tijdens hyperinflatoire depressies stijgt de prijs van LOCG (consumptiegoederen), zoals voedsel, terwijl de prijs van HOCG (kapitaalgoederen) daalt.

In de komende jaren zullen de kosten van het levensonderhoud en voedsel blijven stijgen, terwijl de prijs van andere producten zoals televisietoestellen zullen blijven dalen. Tegelijkertijd zullen we veel "nominale verwarring" zien, of de prijs van bepaalde goederen, uitgedrukt in fiat-geld, zal blijven stijgen, terwijl die in echt geld uitgedrukt, zullen crashen.

Spanje schraapte de BTW op olijfolie af nadat de prijs in drie jaar tijd is verdrievoudigd. In Argentinië steeg de prijs van benzine nadat Milei de overheidssubsidies had afgeschaft. De melkprijzen stegen met 60%.

+ +++

Precies een deja vu, en het script van voor de Tweede Wereldoorlog. Intussen blijven de politici hun land voorbereiden op de derde wereldoorlog. Zoals gewoonlijk zal de KUDDE verrast worden omdat ze, zoals altijd, denkt dat het nog minstens 10 jaar zal duren en ze hun politici en Media 100% vertrouwen.


Wat kunnen beleggers doen om zichzelf te beschermen? Wat kunnen ze doen voor hun financiële overleving?

***NIET DOEN:

  1. Bewaar het grootste deel van je vermogen (of het nu in contanten of in effecten is) niet in het fragiele banksysteem (beursmakelaars). Dit omdat veel banken waarschijnlijk in gebreke zullen gaan. Dan kan het immers lang duren eer uw activa worden vrijgegeven. Bij Bail-ins gaan ze gewoon verloren en bij gedwongen beleggingen (waarschijnlijk in overheidsobligaties tegen lage rentetarieven en voor langere perioden zoals 10 jaar of meer) wordt het verhaal min of meer gelijkaardig.  De meeste beleggers hebben vb. geen weet van de Geunifieerde Belgische Schuld waarin na WW2  alle staatsobligaties gebundeld werden in een eeuwiglopende obligatie aan een extreem lage rentevoet.
  2. Verkoop alle obligaties. Vooral staatsobligaties. Dit omdat veel regeringen in gebreke zullen blijven.
  3. Reken er niet op dat inflatie uw schuld vermindert. Hoge rentetarieven of kredietindexering zullen het onmogelijk maken om leningen terug te betalen. Met de gevolgen vandien.
  4. Vergeet niet dat de aandelenkoersen sterk zijn opgeblazen door de enorme kredietuitbreiding. Vroeg of laat stort dit kaartenhuisje in elkaar.
  5. Hou vooral op met te luisteren naar valse profeten die van financies enz. geen moer afweten en maak jezelf geen blaasjes wijs. Je laat je immers ook niet van een appendix opereren door een loodgieter?!
  6. Bewaar je goud en zilver nooit in een bankkluis. Enkele jaren geleden, in Griekenland, werden al degenen die dat wel deden gedwongen om de inhoud aan de regering te melden. Bovendien verzekeren de banken de inhoud van uw BOX in de regel NIET.
  7. Bewaar je goud en zilver niet in Zwitserland, waar ze ‘zeggen’ dat het in jouw persoonlijke naam wordt bewaard. " Uit ervaring, we weten dat het niet is. Ook brengt Zwitserland zware belastingen in rekening wanneer u uw metalen fysiek levert, EN Zwitserland is niet langer neutraal (CRS) en rapporteert aan uw nationale belastingdienst.

***WEL DOEN:

  1. Hou veel fysiek goud en wat fysiek zilver aan  in veilige rechtsgebieden zoals Panama en mogelijk Singapore (NIET in Zwitserland), die buiten je lokaal banksystemen vallen.
  2. Kostbare metalen moeten in veilige kluizen in jou naam worden bewaard waar je directe toegang hebt tot je metalen. Sla deze vooral niet op in BANKKLUIZEN!
  3. Sla je metalen op in een kluis die door Lloyd's verzekerd is en waar de polis voorziet dat in geval van diefstal de verzekeraar de goederen vervangt. De meeste verzekeraars vervangen het gestolen goud/zilver door contant geld.
  4. Om confiscatie of bevriezing van uw metalen te minimaliseren, is het aangeraden om ze te bewaren buiten het land waar u woont. Een EU ingezetene dient deze te bewaren BUITEN de EU en BUITEN EUROPA.
  5. Houd een betekenisvolle hoeveelheid fysiek goud en zilver aan.
  6. Bewaar je fysieke goud en zilver in een kluis met een CONSIERGE service.

Goldonomic weet hoe je geliefden en je spaargeld te beschermen. HANDEL NU – voordat het te laat is. Beter 6 maanden te vroeg dan 1 seconde te laat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ons vastgoed hoekje:
  • We zijn op een punt gekomen dat zelfs Professionele Vastgoed specialisten hun vastgoed verkopen.
  • Het gevaar van onroerend goed met een hypotheek is dat door de hyperinflatie de kosten van levensonderhoud zo hoog zullen worden dat men de maandelijkse afbetalingen niet meer zal kunnen doen. Tegelijkertijd zal de regering uit sociale overwegingen zorgen de huren geblokkeerd worden en de huisbazen zelfs zal dwingen om gezinnen gratis te logeren (de USSR 1917).

Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag t/m vrijdag 20-21 juni 2024: "De Zwitserse 'vredesconferentie', is een onderlinge oorlogsafstemming. ! !


Bijgewerkte secties: Euro en €-Goud, Canadese dollar & Goud, Brits Pond & Goud,

Het staakt-het-vuren van Biden in Gaza is een weg naar fatale escalatie. Ondanks publieke oproepen om de oorlog in het Midden-Oosten te beëindigen, wakkert Washington in werkelijkheid de brand aan.

Het feit dat de conventie in Zwitserland wordt gehouden bewijst opnieuw dat Zwitserland niet langer NEUTRAAL is!
Blijf er weg en sla in elk geval GEEN METALEN op in dat land...

De president van Colombia: "De zogenaamde Zwitserse 'Oekraïnevredesconferentie' is in feite een afstemming voor meer oorlog. Daar zijn we het niet mee eens.” De conventie is immers een directe oorlogsverklaring van het Westen: "als Rusland niet akkoord gaat met onze voorwaarden, zullen we Putin dwingen zich over te geven!?"

Tijdens de komende WW3 wordt het Westen wellicht verwoest. Zeker op economisch en financieel gebied. Europa en de EU zullen terug naar de Middeleeuwen worden gecatapulteerd en de VS zullen ervaren hoe Hiroshima en Nagasaki eruit zagen nadat de Amerikanen op het einde van de Tweede Wereldoorlog, op die steden kernbommen hadden gedropt. Latijns-Amerika zal bloeien. Vooral Panama, Colombia, Salvador, Ecuador, Chili en Argentinië.

President Zelensky heeft een wet ingevoerd die het oogsten van lichaamsorganen zonder toestemming mogelijk maakt.

Militaire Dienstplicht wordt opnieuw een realiteit! Het Amerikaanse Huis keurde een maatregel goed die mannen automatisch voor militaire dienstverlening registreert. Een van de meest interessante aspecten van het wetsvoorstel voor het boekjaar 2025 is een wijziging van de NDAA, die automatisch alle mannelijke inwoners van een bepaalde leeftijd uit de USA registreert via het "Selective Service System."  In Nederland en Engeland ontvingen alle dienstplichtigen trouwens ook al een voorlopig oproepingsbevel.

+ +++

Voor het eerst verkocht China meer auto's dan de Amerikaanse concurrenten. Aziatische autofabrikanten verkochten in 2023 wereldwijd meer dan 13 miljoen nieuwe voertuigen. Japanse merken "behielden een sterke positie", met een wereldwijde omzet van 23,59 miljoen. De omzetgroei voor bedrijven van Chinese oorsprong overtrof die van de VS, met een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar, tegenover 9% voor Amerikaanse bedrijven.

Terwijl de autoprijzen elders blijven stijgen, maken Chinese automerken gebruik van deze trend om zo veel sneller een groter marktsegment in te nemen. Het marktaandeel van Chinese automerken steeg in regio's zoals het Midden-Oosten, Eurazië en Afrika, terwijl het groei boekte in Latijns-Amerika (Panama) en Zuidoost-Azië. Chinese automerken hebben ook nu een groter aandeel in ontwikkelde economieën, waaronder Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Israël.

Om de verkoop van Chinese auto's moeilijker te maken, hebben de EU en de VS de Chinese autofabrikanten getroffen met forse invoertarieven tot +40%. Brussel volgde de Amerikaanse verviervoudiging tot +100% van de invoerrechten op Chinese EV's.

++++

Enkel IDIOTEN verkopen nu hun fysiek goud omdat ze een winst van 25% hebben.

Aan het einde van dit monetair tijdperk zullen de dominostenen blijven vallen, in eerste instantie geleidelijk en dan erg snel. Net zoals Hemingway uitlegde toen hem werd gevraagd hoe je failliet gaat. Enkele belangrijke dominostenen die de wereld zal zien vallen zijn: politieke, geopolitieke, valuta, schulden en beleggingsactiva. De gevolgen zullen ondenkbaar zijn: sociale onrust, oorlog, hyperinflatie, gevolgd door een deflatoire implosie van alle activa prijzen (vooral vastgoed), massale faillieten omdat schulden niet verder kunnen worden gehonoreerd en nog veel meer.

Eens het stof gaat liggen, zullen compenserende krachten ontstaan. Zoals de opkomst van krachtige BRICS-naties die worden ondersteund door de grondstoffen markten.

Goud zal tijdens dit proces een belangrijke rol spelen . Zowel centrale banken, de overheid en investeerders zullen naar het goud reiken omdat dit het meest stabiele deel wordt van een afbrokkelend financieel en economisch systeem. Dit zal leiden tot een fundamentele herwaardering van goud. Aangezien er weinig of geen goud meer kan worden geproduceerd, zullen enkel hogere prijzen aan de toegenomen vraag kunnen voldoen.

Een land krijgt de leiders die het verdient. De regering is de spiegel van het volk. Het gebrek aan integere staatslieden is typerend voor deze periodes en maakt deel uit van de vallende dominostenen. Terwijl we het einde van een van de donkerste periodes uit de geschiedenis bereiken, stellen we vast dat we in de meeste westerse landen, zowel op financieel als moreel vlak, de zwakste leiders ooit hebben.

Politieke leiders zijn zo onpopulair dat we steeds meer regeringen zullen zien vallen vooraleer hun ambstermijn is afgelopen. De recente Europese verkiezingen zijn hier een typisch voorbeeld van. De regerende partijen verliezen de verkiezingen en in veel gevallen winnen rechtse partijen aan populariteit. In Frankrijk heeft president Macron nieuwe verkiezingen aangekondigd. In Duitsland werden eveneens nieuwe verkiezingen aangekondigd. In Nederland werd de rechtse Wilders die de verkiezingen won, zoals verwacht,  onschadelijk gemaakt.

In eerste instantie komt er een hoge inflatie, mogelijk hyperinflatie en hoge rentetarieven. Naarmate het systeem implodeert, zullen de opgeblazen activaprijzen [aandelen, obligaties, onroerend goed, enz.,] In reële termen met minstens 50-100% crashen. Dan krijgen we ook te maken met nominale verwarring: hoewel de prijzen uitgedrukt in fiat-geld kunnen blijven stijgen, zullen ze, uitgedrukt in ECHT GELD, CRASHEN. Dit soort financiële, economische, economische, politieke en sociale instortingen is niet nieuw; ze zijn door de geschiedenis heen gebeurd, zij het niet op een schaal van deze omvang. Wie deze woorden in twijfel trekt (en geloof me vrij, tal van beleggers doen dit) gaat best eens op vakantie in Turkije, Venezuela of Argentinië.

De meeste staatsobligaties (als ze dan nog worden gedrukt) zullen als behangpapier dienen. Het wordt een déja vu van de Weimar.

Wat kunnen beleggers doen om zichzelf te beschermen? Wat kunnen ze doen voor hun financiële overleving?

***NIET DOEN:

  1. Bewaar het grootste deel van je vermogen (of het nu in contanten of in effecten is) niet in het fragiele banksysteem (beursmakelaars). Dit omdat veel banken waarschijnlijk failliet zullen gaan. Dan kan het immers lang duren eer uw activa worden vrijgegeven. Bij Bail-ins gaan ze gewoon verloren en bij gedwongen beleggingen (waarschijnlijk in overheidsobligaties tegen lage rentetarieven en voor langere perioden zoals 10 jaar of meer) wordt het verhaal min of meer gelijkaardig.  De meeste beleggers hebben vb. geen weet van de Geunifieerde Belgische Schuld waarin na WW2  alle staatsobligaties gebundeld werden in een eeuwiglopende obligatie aan een extreem lage rentevoet.
  2. Verkoop alle obligaties. Vooral staatsobligaties. Dit omdat veel regeringen in gebreke zullen gaan.
  3. Reken er niet op dat inflatie uw schuld vermindert. Hoge rentetarieven of kredietindexering zullen het onmogelijk maken om leningen terug te betalen. Met de gevolgen vandien.
  4. Vergeet niet dat de aandelenkoersen sterk zijn opgeblazen door de enorme kredietschepping. Vroeg of laat stort dit kaartenhuisje in elkaar.
  5. Hou vooral op met te luisteren naar valse profeten die van financies enz. geen moer afweten en maak jezelf geen blaasjes wijs. Je laat je immers ook niet van een appendix opereren door een loodgieter?!

***WEL DOEN:

  1. Hou veel fysiek goud en wat fysiek zilver aan  in veilige rechtsgebieden zoals Panama en mogelijk Singapore (NIET in Zwitserland), die buiten je lokaal banksystemen vallen.
  2. Kostbare metalen moeten in veilige kluizen in jou naam worden bewaard waar je directe toegang hebt tot je metalen. Sla deze vooral niet op in BANKKLUIZEN!
  3. Sla je metalen op in een kluis die door Lloyd's verzekerd is en waar de polis voorziet dat in geval van diefstal de verzekeraar de goederen vervangt. De meeste verzekeraars vervangen het gestolen goud/zilver door contant geld.
  4. Om confiscatie of bevriezing van uw metalen te minimaliseren, is het aangeraden om ze te bewaren buiten het land waar u woont. Een EU ingezetene dient deze te bewaren BUITEN de EU en BUITEN EUROPA.
  5. Houd een betekenisvolle hoeveelheid fysiek goud en zilver aan.

Goldonomic weet hoe je jezelf en je geliefden en je spaargeld kunt beschermen. Handel NU – eerd het te laat is. Beter 6 maanden te vroeg dan 1 seconde te laat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ons vastgoed hoekje:
  • Potentiele kopers van nieuwe huizen zijn tot op een historisch dieptepunt gevallen. Vooral omdat in de VS de koopkracht van de consument verdwenen is.
  • China's nieuwe huizenprijzen daalden het meest sinds oktober 2014. De nieuwe huizenprijzen - de belangrijkste indicator voor de rijkdom van de middenklasse in 's werelds op een na grootste economie - daalden in het snelste tempo sinds oktober 2014.  Dit ondanks dat de overheid de vastgoedmarkt ondersteunt.
  • In het beste geval zal de prijs van onroerend goed stijgen wanneer uitgedrukt in Fiat-geld (Nominal Confusion), zoals in Turkije, Venezuela en Argentinië.


Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag t/m woensdag 17-19 juni 2024: De priesters, bisschoppen, kardinalen en pausen waren niet dwaas!


Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, Goud-$, Zilver,
US Dollar, Dollar Fundamentals, Rupee Goud (India), Renminbi Goud, Zwitserse Frank & Goud

Tijdens de Middeleeuwen verkocht de katholieke kerk aflaaten; Het was een betaling voor de huidige en toekomstige zonden. Er werd ook betaald om zielen uit het vagevuur te halen, en hoe meer er werd betaald, des te meer zielen werden uit het vagevuur verlost. Het vagevuur is een middeleeuws iets die de paus toen heeft uitgevonden om de goedgelovige en bijgelovige mensen het geld uit hun zakken te kloppen. Dus, verkoop meer aflaten, haal zo meer zielen uit het vagevuur en verdien meer fysiek goud.  Naar verluid werd met de opbrengst van de aflaten Vatikaanstad gebouwd.

De katholieke kerk beweerde dat: "Op het moment dat de munten weergalmden op de bodem van de kluis, verliet de ziel waarvoor de betaling werd gedaan het vagevuur en vertrok dan naar de hemel"
(Zie Hagenbach, Reformatie Geschiedenis 1:96).

Dit was een van de oorzaken van de protestantse hervorming. Een van de dodelijke klappen voor het pausdom was de opkomst van de 16e-eeuwse protestantse hervorming. Maarten Luther graveerde de 95 stellingen op de deur van de kerk van het kasteel van Wittenberg, Duitsland (1517), en weerlegde zo de leugens over de aflaten en het vagevuur en het dogma van pauselijke onfeilbaarheid. En het feit dat de katholieke kerk profiteerde van de onwetendheid van het volk - net zoals politici en bankiers vandaag doen.

++++

De dollar (en alle valuta's met dollars in hun reserves) is gedoemd. Minder dan 8 maanden geleden leek het voor Saoedi-Arabië ondenkbaar om olie te verhandelen in een andere valuta dan de USD. Vandaag de dag is het dagelijkse kost.

Rusland reageerde op de nieuwe sancties door alle handel in dollars en euro’s te verbieden. Saoedi-Arabië stapt uit de petrodollar. De dollar staat op het punt te crashen en hyperinflatie en piekstijgingen in de goud- en zilverprijzen zijn nabij.

China en Saoedi-Arabië ondertekenden een valutaruil-overeenkomst. China en Saoedi-Arabië handelden al een tijdje onder het mom van een "valutaruil", een goodwill in voorbereiding van de huidige BRICS-overeenkomst. China, Rusland, Turkije, India en Kazakstan zijn allemaal de potentiële leden van de nieuwe BRICS-valuta en de vier grootste kopers hebben Saoedi-Arabië al uitgenodigd om zich bij hen aan te sluiten.

BRICS Nieuws: De nieuwe Centrale Bank, Valuta-update, Dedollarisatie en focus op Afrika.

Dit verhaal eindigt met meer oorlog en met WW III.

De Derde Wereldoorlog begint over 3-4 maanden!? Dit staat in de muur gebeiteld in vette letters. Zodra de derde oorlog begint, kun je vergeten  je goud, zilver en andere spaarcenten buiten ‘politieke bereik’ te brengen. Een tweede permanente verblijfsvergunning/paspoort verkrijgen wordt dan wellicht veel moeilijker en een stuk duurder.

Wereldoorlog III – Vergeet niet dat ze precies hetzelfde scenario spelen als ze voor de Tweede Wereldoorlog met Hitler gebruikten zodat ze de Duitsers de schuld konden geven voor de oorlog. Nu gebruiken ze hiervoor Poetin. Alles is een herhaling van het scenario uit de jaren twintig-dertig-veertig.

De Servische president Vu'i': "Er komt over 3-4 maanden een wereldoorlog - nu dienen we de olie-, meel- en suikervoorraden te controleren en indien nodig aan te vullen ." Gezien de zeer goede relatie van de Servische president met Vladimir Poetin en Moskou, weet Vu'i wat er achter de schermen gebeurt. In deze context interpreteerde hij het Russische  NAVO  ultimatum , na de overdracht van Oekraïense F-16 straaljagers naar NAVO-bases in Roemenië en Polen.

De retoriek wordt dagelijks erger en het doet me denken aan een citaat van een beroemde historicus: "De trein heeft het station verlaten en niemand kan deze nog stoppen." Ik denk dat het nu dringend wordt de situatie in Oekraïne te evalueren en zich te bezinnen over de stappen die er nu dienen gezet. Als de grootmachten niet snel iets doen, komt er een echte ramp. En ik ben er bijna zeker van dat ze niets zullen doen ... ze kunnen het gewoon niet, want het is te laat. Vooral op financieel vlak.

Opmerking: Als er een wereldoorlog begint voor de presidentsverkiezingen van aanstaande november, zal het WO III excuus worden gebruikt om Biden in het Witte Huis te houden, en we zullen in de VS  waarschijnlijk geen verkiezingen zien.

Ik herinner me dat, in de maanden voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog, er soortgelijke waarschuwingen waren . Zoals altijd negeerde het volk alle waarschuwingen en minimaliseerde het gevaar. Vooral Belgen en Nederlanders waren van mening dat Duitsland nooit de neutrale België en Nederland zouden binnenvallen. België was zo slecht voorbereid op de oorlog dat de soldaten op een fiets naar de frontlinie werden gestuurd. De gelukkigen hadden een geweer. Tijdens de maanden die de Tweede Wereldoorlog voorafgingen, emigreerde Albert Einstein naar de VS. (hij had een Amerikaanse Visum – in die tijd werden de Amerikaanse Visums voor een leven lang toegekend)

Goldonomic weet hoe jou geliefden en je spaargeld kunt beschermen. HANDEL NU – eer het te laat is. Beter 6 maanden te vroeg dan 1 seconde te laat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 13 t/m vrijdag 14 juni, 2024: Het monetaire systeem vernietigt zichzelf in een alarmerend tempo en evolueert naar zijn einde.


Bijgewerkte secties: Obligaties USA, 

We zouden veel beter op ons eigen oordeel vertrouwen  dan op dit van de apen (de lui uit Washington, D.C., en België) die binnenlandse, monetaire en buitenlandse beleidsbeslissingen nemen.

Er zijn ongeveer $10 biljoen aan Amerikaanse schulden die dit jaar vervallen. China heeft in het eerste kwartaal van 2024,  $53 miljard aan Amerikaanse schulden verkocht. China is dus een verkoper van dollars geworden. Als niemand deze Amerikaanse schuld (Dollars) koopt, komt er een wanbetaling. Als men geen nieuwe schuld kan verkopen teneinde de oude schuld af te betalen, dan gaat men failliet. Dan vallen de regeringen en worden er oorlogen gevoerd..

Ik ben al tientallen jaren aan het gewaarschuwen dat dit verhaal slecht zal aflopen. Jammer genoeg, kan enkel een oorlog het financieel probleem nog oplossen. Daarom gaat Europa een oorlog beginnen.  Als je geen nieuwe schuld kan verkopen, dan ga je in gebreke. Als je oorlog voert, kan je de schuld in de schoenen van Poetin schuiven . In november wordt het Trump versus een Derde Wereldoorlog, ongeacht wie er aan de andere kant staat.

Na de Tweede Wereldoorlog organiseerden België, Frankrijk, Nederland en anderen het grootste schuldenmoratorium ooit.
Elk land deed het op zijn manier, maar het eindresultaat was hetzelfde.

De Nederlandse pensioenfondsen hebben meer dan €300 miljard verloren. De situatie is even slecht voor de Belgische en andere pensioenfondsen. De pensioenfondsen  moeten immers “bij wet” het leeuwendeel van hun reserves in staatsobligaties beleggen. Begin 2022 bedroeg het totaal aan reserves €1.800 miljard, een jaar later restte er slechts €1.500 miljard.  Die €300 miljard  is het bedrag aan reserves die op de obligatiemarkt verloren gingen.

Pensioenfondsen verliezen een dramatisch bedrag aan geld telkens de rente stijgt. In Nederland is er €300 miljard in rook opgegaan. In de komende jaren zal de rente blijven stijgen. Deze onbalans zal nog dramatischer worden naarmate meer babyboomers met pensioen gaan en er een kleinere 'actieve werkende' bevolking is.

De enige manier waarop politici de komende Cathasis kunnen uitstellen, is door meer geld te drukken zodat het Westen een deja vu wordt van Venezuela, Argentinië, Turkije en Weimar. In onze sectie voor lange termijn aandelen marktgrafieken kan men duidelijk zien wat ik hiermee bedoel. Bekijk hoe de grafieken van de beursindexen van deze landen over de voorbije jaren evolueerden. En toch zijn de mensen die in die landen wonen extreem arm geworden.


Het monetaire systeem vernietigt zichzelf in een alarmerend tempo en bereikt het einde van zijn houdbaarheid. De mensen die echt de leiding hebben – de centrale bankiers en de politiekers – realiseren zich dit. Daarom willen ze de bevolking onderbrengen in een Orwelliaans systeem (CBDC) waar elke cent die je verdient, spaart en uitgeeft bewaakt en gecontroleerd wordt. Om aan deze dramatische evolutie te ontsnappen, moet je overschakelen naar een ander bank- / financieel systeem . We weten hoe en waar.

In primitieve stammen streven narcisten ernaar om de leiding van de stam te krijgen. In grotere gemeenschappen vormen deze narcisten groepen die dan het leiderschap aanbieden (politieke partijen).  Naarmate een gemeenschap groter wordt, krijgen we steeds meer sociopaten die dan regeringen te vormen en zo over hun onderdanen gaan regeren. Hoe groter een bevolking, des te makkelijker om er macht over te hebben, omdat die bevolking dan kan worden belast en er meer middelen zijn om de overheid te financieren.

De politici blijven de bevolking er voortdurend aan herinneren dat er, zonder hun gehoorzaamheid, er chaos zou zijn: geen scholen, geen wegen, geen hospitalen, geen ziekenzorg, geen pensioen, enz, ... Daarom moet iedereen zich opofferen voor "het algemeen welzijn". Zodoende accepteert het volk voortdurend hogere belastingen en meer wetgeving en wordt het uiteindelijk een slavenvolk. Onderdanen van de overheid.. Opmerking: in de VS, tot 1913, waren er GEEN belastingen, en toch waren er wegen, bruggen, gezondheidszorg, scholen en geen chaos.

De geschiedenis leert dat telkens een goed systeem evolueerde in een democratie,
dit vervolgens verder erodeert i
n een plutocratie/bureaucratie/socialisme/communisme waar alles wordt afgedwongen door onverkozen ambtenaren. (USSR, DDR, EUSSR,..)


Ons vastgoed hoekje:

Het is niet de prijs van vastgoed die stijgt, maar eerder het fiat-geld dat waardeloos wordt.


Belangrijke fundamentals:

  • De centrale banken en autoriteiten zitten tussen een hamer en een aambeeld en kunnen hun leeg blikje niet meer verder schoppen. De enige oplossing die rest, is oorlog voeren en uw kinderen als kanonvlees te gebruiken. Vergeet niet dat mensenlevens die nacisten niets kan schelen.

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 10 tot woensdag 12 juni, 2024: Geloof de "bluff" van de centrale banken niet: de rente zal en kan NIET dalen...tenzij gedurende een korte en kleine bluf-poker correctie
!


Bijgewerkte secties: Zon en Zeldzame Metalen, Landbouwproducten, Koper, Platina, 
Non-Ferro's
, Lange Termijn Grondstoffen, Grondstoffen in Goud, Inflatie Index,

Verwacht niet dat de verkiezingen ook maar iets aan het Belgisch, en EU (de EUSSR) beleid zal veranderen. Degenen aan de top zitten, kan je vergelijken met Louis XVI en Marie Antoinette. Ze geven niets om het volk, en er is maar één manier om van deze Monsters af te geraken: nl. door korten te maken.

De kudde, het volk, moet extreem dwaas zijn om te denken dat door dezelfde narcisten te herverkiezen, iets kan en zal veranderen. Sinds COVID-19 ben ik er 100% zeker van dat de kudde, de mensen, niets anders zijn dan een stel achterlijke idioten die mondmaskers dragen en thuis blijven omdat een politieke narist dit eiste. Het was en is zo erg dat men massaal accepteerden om te worden ingespoten door een niet-getest, gevaarlijk chemisch product ... zodat ze naar een restaurant konden gaan, naar hun pub, op vakantie konden gaan...

Mensen kunnen de drang naar een zichtbare godheid (zoals bv. een politicus) die hen hopelijk goede tijden belooft niet weerstaan, en ze zijn bereid hiervoor alles op te offeren: van hun inkomen tot  hun leven. De geschiedenis staat vol met voorbeelden - naïve heidenen offerden dieren en zelf mensen op aan de goden in de hoop van regen, een goed gewas, gezonde baby's, vrede, enz.. Helaas hebben we het heidendom niet verbannen. We kunnen dan wel in een technologisch tijdperk leven, maar de menselijke natuur is nog steeds detzelfde. De meerderheid van de mensen is nog steeds bereid om de logica opzij te schuiven en te geloven in heidense goden (politiekers). Een snelle blik op het recente verleden herinnert ons hieraan.

Wie herinnert zich het gat in de Ozonlaag!? Het begon allemaal als "Global Cooling", maar dit ontspoorde na een warmte piek net nadat het concept was geïntroduceerd. De Global Cooling-oplichters veranderden dus de naam van de hun godheid in "Global Warming". Zodoende werd aan de nieuwe weersomstandigheden voldaan. Helaas kwam er toen opnieuw een cyclische koelingsperiode aan en klopte het gebeuren opnieuw niet met de realiteit. Eens te meer diende men een nieuwe naam  te geven aan de godheid. Deze keer noemde men het – klimaatverandering –. Vanaf die dag schreven de profeten elke aardbeving, elke tyfoon, elke storm en elke droogte toe aan de godheid van de klimaatverandering. Elke meteorologische gebeurtenis leverde daarom "bewijs" op van een door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

De profeten in klimaatverandering verkondigden dat natuurrampen te wijten waren aan de zonden van de bevolking - dat ze  hiervoor gestraft werden door de Godheid ... voor het besturen van SUV's en het vertrouwen op kolen voor verwarming. Mensen slikten de leugen, zoals ze altijd doen. "Het einde van de wereld is nabij" wordt immers al duizende jaren met sukses verkocht. Het heidendom werkt telkens opnieuw.

Elke klimaatactivist verklaart: "We moeten offers brengen." De goden moeten aanbeden worden, en de profeten (politiekers) verzekeren de stam altijd dat offeranden nodig zijn om dit de goden gunstig te stellen. Gelukkig is, in dit specifieke geval,  het betalen van een koolstofbelasting, voldoende om de goden tevreden te stellen, . Het is onduidelijk hoe een belasting een einde kan maken aan klimaatverandering, maar...breng je offer en GELOOF.

De klimaatverandering is jammer genoeg slechts een carnavalsbijshow in vergelijking met het hoofdevenement. De mensheid heeft altijd aantal die individuen gehad (ongeveer vier procent, volgens studies) die sociopathisch zijn, die obsessief zijn in hun verlangen om anderen te beheersen (macht), en die weinig of geen emotiontie hebben om zich ZERO zorgen maken over het echte welzijn van de bevolking. Deze individuen noemen we POLITIKERS..die elk mogelijk argument gebruiken om hun burgers te belasten...en indien nodig, deze als kanonvlees in te zetten.


Deze video over geopolitiek is een must-see. Als je na het zien van de video nog steeds niet hebt besloten om met je plan B te beginnen, dan heb je een mentaal probleem.

Zoals de geschiedenis leert, vindt de KUDDE steeds excuses om niet te handelen maar zich aan hun gewoontes te blijven vast te klampen. Velen kunnen zelf niet handelen omdat ze zich vastgeketend hebben aan een huis en aan een samenleving: ze hebben al hun spaargeld in vastgoed gestopt en er bovenop nog extra geleend. Ze hebben geen spaargeld buiten politiek bereik.

"Alles evolueert uit geopolitiek"; in de video kijken we naar de huidige wereldwijde conflicten en hoe ze de markten en de politiek vorm geven. Een absoluut meesterwerk die je niet mag missen!


Ons vastgoed hoekje:

Geen geld om onroerend goed te kopen: creditcard-delinquenties stijgen naar een 14-jarig record!

Consumenten worstelen steeds meer om hun creditcardrekeningen te betalen. Tijdens het eerste kwartaal worden er ernstige achterstallige kosten tot 10,7% genoteerd - een 14-jarig hoogtepun. Deze aanzienlijke stijging van 8,2% tgo. een jaar geleden valt samen met een totale creditcard-schuld die stijgt tot $ 1,12 biljoen. Uit de gegevens blijkt dat jongere consumenten, met name de twintig en dertig jarigen, het moeilijkst hebben om hun betalingen te maken. Dit vanwege lagere inkomsten en besparingen.

De langetermijntrend voor onroerend goed is NAAR OMLAAG. De langetermijntrends voor Gold & Silver zijn NAAR OMHOOG.


Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag t/m vrijdag, 6-7 juni, 2024:
Europeanen kunnen nu enkel nog Sprott Physical Gold & Silver Funds verkopen...niet meer kopen!


Bijgewerkte secties: 

Steeds meer "Tweede-residency opties" verdwijnen of worden moeilijker. We kregen te horen dat de nieuwe president, Mulino, vanaf volgende maand juli het mogelijks moeilijker zal maken om vanaf 1 juli een Panamees / Residency-paspoort in Panama te krijgen. Houd er rekening mee dat in St-Kitts en Nevis de kosten van een paspoort nu al extreem duur is geworden en dat het papierwerk gek is. Gelukkig hebben we nog steeds een aantal andere veilige opties (bijvoorbeeld Mexico en Paraguay), maar de prijzen blijven stijgen en alles wordt moeilijker. [ook voor Panama blijven we nieuwe structuren uitwerken]

Het is belangrijk om te beseffen dat je geen tweede residentie in een SUPERMARKT koopt; bij ons wordt het  geleverd met veel add-ons. Velen realiseren zich niet dat de lokale advocaten in de regel niet het flauwste benul hebben hoe ze een internationale burger moeten dienen. Ernstige problemen worden vaak 12 tot 24 maanden later duidelijk.

De meeste mensen realiseren zich pas te laat is dat "een 2de residentie/paspoort op zich" onvoldoende is. Extra werkzaamheden vereist voordat de paspoorthouder veilig is. In de regel heeft de lokale bevolking geen idee van wat de extra vereisten zijn en blijft men vaak zittenr met een product dat men niet veilig kan gebruiken.

De EU zet de druk op landen die een tweede paspoort aanbieden om ervoor te zorgen dat het kapitaal binnen hun grenzen blijft, zodat ze het kunnen blijven belasten. De "binnen haar grenzen" omvat  alle kapitaal/vastgoed /spaargeld\portefeuilles binnen de grenzen van het CRS (Central Reporting System). Degenen die nog steeds besluiten om te emigreren, zullen straks een REICHFLUCHTSTEUER moeten  betalen, zoals al het geval is in Duitsland en is gepland in Canada.

Een tweede verblijfsvergunning biedt ook een vitale bescherming in geval van een oorlog ... en oorlog zullen we zeker in Europa krijgen (eens te meer). Het goedkope Russische energie-Europa is niet langer competitief in de wereld. Elke drie generaties (over de 75 jaar) functioneert het failliete systeem niet meer en politici zien dan oorlog als de enige oplossing. Degenen die de tekenen hiervan nog steeds niet opmerken, zijn doof en blind..en STOM. Zelfs de koningin van Nederland raadt het Nederlandse volk aan om zich voor te bereiden op de "Sneuvelbereidheid", dat wil zeggen, de voorbereiding om tijdens de komende oorlog te worden gedood. Als u niet wil dat je kinderen straks opgeroepen worden om in het leger als kanoenvlees te dienen (nu waarschijnlijk uw dochters), moet u nu ACTIE ondernemen! [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] Er rest niet zoveel tijd meer over....


Vermogensbescherming door fysiek goud, direct in een veilig (taksvrij) rechtsgebied op te slaan,
(landen zoals de VS, Canada, Singapore, Zwitserland of de EU zijn politiek onveilig)
 is duidelijk het beste wat je vandaag kan doen.

WAARSCHUWING!

NOTEER mijn WOORDEN. Het kopen van fysiek goud en/of zilver in de EU zal binnenkort onmogelijk of op zijn minst sterk gereguleerd worden! Het kopen van gesloten fondsen uig de USA/Canada vanuit de EU/EEG is nu al onmogelijk geworden; PSLV, PHYS of SPPP kunnen niet langer worden gekocht bij de meest bekende brokers. Men kan nu nog enkel PSLV, PHYS en SPPP verkopen. Enkel  SLV en GLD kunnen voorlopig nog gekocht en verkocht worden. Weet dat ik die fondsen niet vertrouw omdat ze niet 100% door fysiek metaal gedekt zijn.

Na het plaatsen van een order krijg je het volgende:

“Uw order is niet geplaatst. Vanwege de huidige EU-regelgeving is het onmogelijk om deze effecten aan te kopen; enkel verkooporders worden aanvaard. Dit geldt voor alle Amerikaanse en Canadese Closed-End Funds.

Het is al erg moeilijk geworden om, indien mogelijk, fysiek goud en zilver uit Europa te exporteren. Daarom adviseren wij u om uw fysieke goud en zilver NU buiten politiek bereik te brengen! Degenen die dit om een of andere dwaze reden weigeren, zullen met hun metalen snel volledig vast komen te zitten. Binnenkort kunnen de autoriteiten je goud of zilver in beslag nemen en/of de verkoop ervan zwaar belasten. Met andere woorden, als u niet handelt, zult u goud en zilver voor de regering hebben gekocht en niet voor je persoonlijke zekerheid. Wees er zeker van dat uw lokale goud/zilverdealer ten aller tijde deze realiteit zal ontkennen.


Ons vastgoed hoekje:

De vastgoedzeepbel begint over de hele westerse wereld te leeg te lopen! Degenen die proberen de laatste cent uit een woning te persen, zullen hetzij dit niet meer kunnen verkopen,  of zullen het tegen veel lagere prijzen op de markt moeten gooien. Verkopne aan redelijke prijzen zal straks moeilijk en wellicht onmogelijk worden.

 


Belangrijke fundamentals:

  •  Enkel voor abonnees

    © - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag t/m woensdag 3-5 juni 2024: Joe Public is nog steeds veel te comfortabel, onwetend en zelfgenoegzaam.


Bijgewerkte secties: Goud-$, Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen,
Bank Aandelen , Ruwe olieprijs,

Er zijn een belachelijk aantal valse profeten die hun slangenolie blijven verkopen.De kudde gelooft in de regel in hun leugens en valt voor wat ze verkopen. Verbazingwekkend en dramatisch is dat we zelfs professoren in de economie tussen deze clowns terug vinden. Om het nog erger te maken, zijn onwetende politici nog onwetender en dommer en enkel geïnteresseerd in het kopen van zoveel mogelijk stemmen; we weten allemaal dat moderne narcistische politici niet eens een snoepwinkel kunnen runnen. En toch runnen ze hele landen. Kan het nog gekker worden??

Als gevolg hiervan weet de KUDDE niet naar welke blaffende hond te luisteren, en loopt hij helemaal verloren. In het land der blinden is een-oog keizer. Meestal zijn die een-ogen politiekers. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom we de KUDDE eveneens de SHAPEN noemen. Weinig mensen weten dat, als je een kudde in een bepaalde richting probeert te achtervolgen, de bangste schapen eerst springen  en alle anderen blindelings volgen. De COVID periode is hiervan het mooiste bewijs. Alhoewel men wist dat die MONDKAPJES nul bescherming brachten, liep er iedereen mee rond. De dag van vandaag weet je ineens wat het IQ is van alwie er nog steeds mee loopt.

Overheden maskeren fiscale onevenwichtigheden door de koopkracht van valuta geleidelijk te verminderen. Met deze politiek slaan ze 2 vliegen in 1 slag: en ze kunnen meer geld uitgeven (en zo meer hun zakken vullen) en krijgen we inflatie of een verborgen belasting. Zo wordt de rijkdom van de spaarders,  en lonen aan de overheid overgeheveld en zuigen ze de rijkdom uit de particuliere sector. Dit doen ze door geld te drukken en voortdurend meer schulden te maken.

In Argentinië wordt het Europa van vandaag, met zijn verstikkende regels, gebruikt als een historisch voorbeeld van waanzin en hoe het niet mag!

Het is maar al te duidelijk en zo eenvoudig. Economie en financiën luisteren naar een aantal eenvoudige BASIC-regels. Niets is gesofisticeerd. Waarom maken ze het dan zo complex? Waarom alle financiële artikelen, podcasts en lange teksten, voordrachten van politiekers die de hemel op aarde beloven?

Kortom, het is niet verwonderlijk dat goud in de vroege jaren 2000 een krachtige opleving begon toen regeringen en centrale banken begonnen met het ontwaarden van ‘papiergeld’ om verder roekeloze overheidsuitgaven te financieren. (en hun zakken te vullen) In het komende decennium en daarna zal de westerse wereld getuige blijven van een duizelingwekkende toename van de schulden en de geldhoeveelheid, en dit zal leiden tot ernstige inflatie en hyperinflatie.

Een van de redenen waarom beleggers in goud moeten beleggen in plaats van obligties, aandelen, cryptos, Beleggingsfondsen, enz af te dekken, is dat omdat in een aanhoudend inflatoire omgeving, zoals het geval is sinds het begin van de Covid-pandemie, ENKEL goud de nodige bescherming zal blijven bieden.  Dit omdat staatsobligaties, aandelen en onroerend goed voortdurend aan waarde zullen blijven verliezen op een voor inflatie gecorrigeerde basis.

In tegenstelling tot de leugens die door de Mainstream Media werden verkocht, bleef de Russische Roebel sterker worden ten opzichte van de belangrijkste valuta's en steeg deze sinds eind januari naar het hoogste niveau ten opzichte van de dollar. De roebel bereikte een piek van 88,4 per Amerikaanse dollar. De munt won ook ten opzichte van de euro, die rond 96 vs. de euro verhandeld wordt, ook een 5 maanden hoogtepunt. Analisten schrijven de sterke roebel ook gedeeltelijk toe aan het Russisch handelsoverschot van 18,8 miljard dollar in maart, het hoogste cijfer sinds januari 2022. [dit is een deja vu van de situatie in Dutisland voor WW2. Duitsland boerde zo goed dat Engeland en de USA jaloers werden...]

China kondigde aan dat het in het eerste kwartaal van 2024 een recordbedrag aan Amerikaanse staatsobligaties (Dollars) heeft verkocht. Beijing heeft in totaal $ 53,3 miljard aan Treasuries en ander staatspapier gelost. België, vaak gezien als een bewaarder van China’s waardepapier, heeft in die periode 22 miljard dollar aan staatsobligaties verkocht.

Terwijl China activa in dollars verkoopt, is de goudstock in de officiële reserves sterk gestegen. Het aandeel van het edelmetaal in de reserves steeg in april met 4,9%, de grootste stijging sinds 2015.

INDIA'S CENTRALE BANK REPATRIEERT 100 TON GOUD VANUIT HET VERENIGD KONINKRIJK NAAR INDIA.


Onze Real Estate Corner

Tijdens ons Symposium met Peter Schiff  dat bijna 10 jaar geleden in België werd gehouden...voorspelden we openlijk dat dit zou gebeuren.
Veel ongelovigen zijn nu FAILLIET en velen zullen volgen. Niet enkel aannemers en promotoren, maar ook vastgoed beleggers.

In België hebben dit jaar al meer dan 1.000 aannemers het faillissement aangevraagd. Dat is nu al 30% meer dan het recordcijfer van 2023.

 

In de VS is de verkoop van huizen dramatisch gekelderd. Eerst droogt de markt op, nadien crash hij.


Belangrijke fundamentals:

 

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts