29
mei
2024

Mei 2024

GOUD en ZILVER op de vooravond van een ongeziene explosieve stijging?

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Woensdag t/m vrijdag 29 mei - 31 mei 2024: de volgende belangrijke stap is om uw spaargeld "buiten politieke bereik" te brengen!!


Bijgewerkte secties: Biotech - Farma,

Ze komen niet alleen voor jullie bezittingen, ze komen straks ook voor jullie bloed!

Uw vermogen:

De Bank of England heeft het voortouw genomen onder de centrale banken in de wereld bij het uitgeven van een werkdocument over hoe centrale banken hun kapitaal kunnen aanvullen nu ze enorme verliezen kristalliseren: de de huidige regelingen  van zeventig centrale banken werden geanalyseerd.

Deze keer zijn het niet de commerciële banken die moeten worden gered, maar centrale banken. De Bank of England heeft het voortouw genomen bij het boeken van enorme verliezen; nu eist deze dat het ministerie van Financiën de verliezen betaalt. Voor het ‘ministerie van Financiën’ staat ‘belastingbetalers’. Tot zover de belofte die na de Global Financial Crisis (GFC) werd gemaakt:  de belastingbetalers zouden nooit meer voor verliezen in het financiële systeem moeten betalen. (zie ook eerdere update)

2. Jouw bloed.

De Palestijnse gebieden en Israël zitten bovenop een voorraad fossiele brandstoffen die in 2011 werd gewaardeerd op een half biljoen dollar.

We hebben een oorlog en een genocide in Gaza, maar dit is natuurlijk iets waar niemand het over heeft ... want nog steeds begrijpt de kudde niet dat het allemaal puur om geld gaat en dat mensenlevens totaal onbelangrijk zijn. Memorial Day, nooit meer oorlog is niets meer dan een lolly om de kudde stil te houden.

De Palestijnse gebieden en Israël zitten bovenop een voorraad fossiele brandstoffen die in 2011 werd gewaardeerd op een half biljoen dollar. Voor de kust van Israël en de Palestijnse gebieden zijn er de afgelopen 15 jaar grote gasvoorraden ontdekt. Het Leviathan-veld in het oostelijke Middellandse Zeegebied, in het Levantijnse Zee, zou Israël de komende 40 jaar van gas kunnen voorzien.

Nota: Tijdens de jaren 1990-94 werd Irak binnengevallen omdat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië toegang wilden tot de oliereserves van het land. Ik herinner me dat ik de Amerikaanse vloot overvloog enkele dagen voordat de raketten op Irak werden afgevuurd in opdracht van president Bush Senior.

Het volgende ruikt VEEL naar de WAARHEID: worden de illegale immigranten de politie/leger van straks?

Je moet weten wat er zich nu in de wereld afspeelt. De massas illegale migranten die in onze respectieve landen stromen, zijn in feite soldaten? Of zijn het VN-soldaten die zullen worden ingezet door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nadat ze de volgende pandemie-lockdown aankondigen. The Black Watch, een Schots infanterieregiment gevestigd in Perth, Schotland, heeft de opdracht gekregen om illegale migranten op te leiden om mensen onder controle te houden teneinde te verhinderen dat er in Engeland een burgeropstand komt en om die eventuele opstand van de  Britse bevolking te stoppen.

Er zijn vogelgriepvibigervogelgriep H5N1-vaccins die nu naar het VK worden gevlogen, klaar om te worden gebruikt bij het Britse publiek! De Britse zakenman John O'Looney roept alarm en zegt dat hij overtuigend bewijs heeft dat deze VN-soldaten worden getraind door Britse troepen die de opdracht krijgen om dit te doen door globalisten. John heeft verklaard dat hij bewakings- en video-bewijs heeft van wat er aan de hand is, samen met gedetailleerde voertuig- en kentekens van de voertuigen die in gebruik zijn.

De details die naar voren komen, suggereren dat Britse troepen naar het buitenland zullen worden gestuurd om Rusland in Oekraïne te bestrijden, in feite geen patriotische soldaten binnen Groot-Brittannië zullen achterlaten om de Britse bevolking te beschermen, maar dat illegale migranten van de globalisten Britse Uniformen en bevoegdheden zullen krijgen om het Britse volk te controleren,  en te bevelen thuis te blijven. Wie dit niet respecteert, zal door hen worden gearresteert. Dit verklaart waarom Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en delen van Europa allemaal eenzelfde plan hebben van de globalisten. Deze illegale migranten zijn niet loyaal aan de gastlanden en zullen vrolijk de bevelen opvolgen van de globalisten om de mensen in onze respectieve landen te onderwerpen en te controleren. Dit is een verraad van de bijbelse proporties. Het is tijd om voorbereid te zijn en zijn tijd om te weerstaan.

Opmerking: De nieuw gekozen president Mulino van Panama riep een HALT uit naar het vorige systeem waar illegale immigranten werden opgehaald en verzorgd door de NGO's, het Rode Kruis, Unicef, enz. en per autobus naar Costa Rica werden vervoerd. Vandaag de dag wordt alle illegale immigranten gearresteerd en per vlliegtuig naar Colombia gedeporteerd.


Ons vastgoed hoekje:

Vogels die in kooien zijn geboren, zijn overtuigd dat vliegen een gevaarlijke, bedreigende ziekte is. De kooi is een huis en/of onroerend goed. Het slot op de kooi is meestal een hypotheek.

Zombie 2e hypotheken komen tot leven en bedreigen duizenden Amerikanen. Karen McDonough van Quincy, Massachusetts, genoot op een ochtend van haar ontbijtthee toen ze buiten iets vreemds zag: een groep mensen die zich op haar gazon verzamelden. Een man met een bord vertelde haar dat haar huis niet langer van haar was. Het maakte niet uit dat ze al 17 jaar haar hypotheek correct betaalde. Maar dit was een foreclosure -verkoop en ze zou haar huis verliezen. McDonough was het slachtoffer geworden van een ZOMBIE-hypotheek.

Een hypotheek is een zombie-hypotheek als deze meer dan tien jaar geleden in gebreke bleef, en een in gebreke stelling werd ingediend tussen januari 2019 en juli 2023. In plaats van slechts één hypotheek gaven kredietverstrekkers huizenkopers vaak twee hypotheken. De eerste lening dekte 80% van de waarde van het huis en de tweede hypotheek dekte de overige 20%. Ze werden 80/20-leningen genoemd en die tweede hypotheek betekende dat een huizenkoper geen aanbetaling hoefde te doen.

Squatters nemen duizenden Amerikaanse huizen over ... vele mensen krijgen een vervelende verrassing als ze terugkomen van vakantie. En probeer ze best niet weg te jagen. Wie het doet, wordt gearresteerd!


Belangrijke fundamentals:

 • Koper is de profeet, een Omen voor meer oorlog en meer prijsinflatie! Dit is een pre-WWI1, pre-WWI2, en nu ook pre-WWI3 gezegde.

  KOPER-prijzen zullen verviervoudigen onder druk van de vraag - zie pf-grafiek. Koperprijzen bereikten een recordhoogte van $ 11.000, een stijging van 35% ten opzichte van het begin van het jaar. De prijs van koper op de London Metal Exchange (LME) bereikte een recordhoogte van $ 11.104,50 per ton vanwege een rally gedreven door een Short Sqeeze en speculatieve actie. Koper wordt in veel toepassingen gebruikt:  stroomvoorziening,  constructie, oorlogsvoering en in toenemende mate in groene energietoepassingen zoals elektrische voertuigen en AI-datacenters. De wereldwijde vraag zal naar verwachting blijven stijgen.

 • “Voltaire zei ooit: ‘ Fiat valuta keert uiteindelijk altijd terug naar zijn intrinsieke waarde, hetzij ZERO. "Helaas lijkt het erop dat de laatste fase  van dit proces zich nu aan het ontvouwen is."Veel mensen weigeren toe te geven dat de fiat-waarde van alle goederen uitgedrukt in neppapiergeld dan ook waardeloos wordt.

 • Centrale banken gaan door met het kopen van goud. Volgens de World Gold Council hebben de centrale banken sinds het derde kwartaal van 2022 ongeveer 2.200 ton metaal gekocht. De Chinese centrale bank heeft met name haar goudreserves gedurende 18 opeenvolgende maanden verhoogd, waardoor ze met 16% of 10 miljoen troy ounces zijn toegenomen.
 • Meer nieuws over het tekort aan zilver: het grootste deel van het huidige tekort is te wijten de stijgende vraag van zonnepanelen en de vraag toont geen tekenen van vertraging. De verwachte groei van de vraag naar zonne-energie in de VS is de tweede grootste na China.

  Zonnepanelen hebben een terugverdientijd van 30 jaar: waarschijnlijk heb je na op 30 jaar tijd je zonnepanelen nog steeds niet terugverdiend. Dit terwijl je de apparatuur na 15 jaar al moet beginnen vervangen. “Het is gewoon een dwaze-ondoordachte investering.” “Mijn waarschuwing is erg simpel: doe het niet! . Je zult je investering nooit terug verdienen en kun je beter reguliere energie blijven kopen: gas, benzine, diesel, kernenergie.  Zonnepanelen zijn op dit moment dood.”

 • In het land van de ondergaande zon: de valutacrisis van Japan is net begonnen!

Belangrijke technische gegevens:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot dinsdag, Mei 27/28, 2024: Gelukkige Memorial Dag - Oorlogen zijn ALTIJD de akties van stinkende politiekers!


Bijgewerkte Secties: VERKOOP IN MEI EN BLIJF WEG TOT LATER HET JAAR - Recessiebestendige 
aandelen
, Recessiebestendig - HOLD,

memorail day 2024

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag t/m vrijdag 20 mei - 24 mei 2024: Europa en de VS zullen lijden aan een hyperinflatie in Argentijnse
stijl!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices, Beursindexen in echt geld/Goud,
Lange termijn beursindexen, Royalty Co's, Goud & Zilver Majors, Goud & Mijnen vs. SP500,
Goud & Zilver Juniors,

Europa en de VS zullen lijden onder een hyperinflatie in Argentijnse stijl. Een zeer gevaarlijke situatie met VEEL NOMINAL CONFUSION: de prijzen zullen stijgen, maar de WAARDE zal dalen. Het leven zal extreem duur worden...

Het grote publiek zal het mechanisme van de ‘Nominale Verwarring’ nooit begrijpen. Het IQ van de kudde is hiervoor te laag. Bovendien zullen ze permanent worden gehersenspoeld door politici en mainstream media. Met andere woorden, de prijs van uw huis zal verdubbelen en de waarde van uw portefeuille zal verdrievoudigen, maar in werkelijkheid zal de echte waarde van uw vermogen ernstig dalen.

Na de verkoop van een huis, zal je met wat je krijgt veel minder eten, goederen en diensten kopen. Het leven zal astronomisch duur worden.

Alles ziet er slecht uit voor alle westerse valuta's, vooral voor de Amerikaanse dollar. Het is gewoon vanwege zijn status van wereldreserve munt dat de dollar er aan de oppervlakte nog steeds niet zo slecht uitziet. De schuld zal toenemen in de VS en de EU, waarbij politici (zoals altijd) prioriteit geven aan herverkiezing boven het economische en publieke welzijn. Dit onhoudbare traject zal leiden tot inflatie in een Argentinië-stijl omdat politici niet in gebreke zullen durven gaan.

We gaan het eindspel van het huidige financiële systeem in. Cryptocurrencies zoals Bitcoin zullen ons absoluut niet redden. Elke valuta, inclusief alle cryptocurrencies, hebben enkel echte waarde als deze wordt ondersteund door een tastbaar activa zoals goud. Zonder dergelijke steun hebben cryptocurrencies geen intrinsieke waarde. Je moet jezelf beschermen met goud dat buiten het ‘politieke bereik’ wordt gehouden. De resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen helemaal niets veranderen, omdat beide kandidaten meer inflatie zullen brengen. Hetzelfde geldt voor de Europese verkiezingen. Alea Iacta est!

Dit is het resultaat van zoveel jaren van Democratie en linkse regimes. In Cuba stort het banksysteem in en is het onmogelijk geworden om geld op te nemen bij geldautomaten en bij de banken. In de VS en Europa zal dit scenario eveneens plaatsvinden.


Onze Real Estate Corner:

Als de prijzen niet crashen (wat we betwijfelen), zal de vastgoedmarkt ook onderhevig raken aan "Nominale verwarring": de prijzen zullen blijven stijgen, maar de waarde zal CRASHEN. U wordt straks immers allemaal onroerend goed miljonairs zijn in KUDDE-taal, maar zal niets hebben.


Belangrijke fundamentals:

 • Natuurlijk adviseren analysten nu zwaar te beleggen in goudmijnen. Hoewel de goudprijs zal blijven stijgen,
  beseffen veel analisten niet dat de bestaande financiele puinhoop dramatische gevolgen zal hebben.
  Dit brengt de financiële wereld vandaag de dag ernstig in gevaar.

  Terwijl goud en zilver zullen blijven stijgen, is er een “een groeiend” gevaar van
  Inbeslagname van goud "en de digitalisering van aandelen betekent dat straks de winst
  die gemaakt wordt op mijnbouwaandelen zwaar zal belast worden.

Belangrijke technische gegevens:

 • Goud, zilver of aandelen? Ik twijfel er niet aan dat Goud en Zilver vanaf nu en in de komende weken en maanden beter zullen presteren dan aandelen en veel beter dan Obligaties. Het best presterend zal echter Silver zijn.

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 16 tot vrijdag 17 mei 2024:  is nu een goed ogenblik om je goud te verkopen?!


Bijgewerkte secties: Australische dollar & Goud, Yen & Goud, Rand & Goud,

Geloof het of niet, maar In een pandjeshuis in Brooklyn stromen klanten binnen om goud te verkopen.

Voor sommigen betekenen de torenhoge waarden gewoon dat het een goed moment is om te incasseren; het is moeilijk om de recordprijzen te negeren die vorige week tot boven $2.400 per ounce klommen. Voor anderen is geld hard nodig om hun rekeningen en de huur te betalen. Wat de behoefte ook is, het is duidelijk dat juweliers en pandjeshuizen een stroom van verkopers zien.

Je zou denken dat wanneer de prijzen stijgen en nieuwe all-time highs worden bereikt, dat precies het moment is om goud aan te houden, vooral omdat het er niet naar uitziet dat de goudprijs snel zal dalen.

Veel van onze relaties en abonnees kochten hun goud voor ongeveer $ 240 per oz.

De staatsschuld blijft stijgen, begrotingstekorten zijn de norm geworden en de rente op staatsobligaties blijft maar stijgen. Op dat moment moet je het goud dat je hebt beter vasthouden omdat de spot goudprijs verder zal stijgen. Wie er zeker van wil zijn en zijn fysiek goud en zilver veilig wenst op te slaan, neemt nu best een abonnement. $675 zal je veel geld en veiligheid opleveren en is waarschijnlijk de beste investering die je vandaag kunt doen. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de betalingsinstructies te ontvangen.

Maar nu de inflatie blijft stijgen en de rente hoog blijft, hebben Amerikanen misschien een goede reden om zijn goud te verkopen. De gemiddelde Amerikaan heeft geld nodig om zijn rekeningen te betalen, hun credit kaart limieten werden bereikt - net het tegenovergestelde van bij de Chinezen en Indiërs.

Verstandige mensen weten dat dit het juiste moment is om meer goud en zilver te verzamelen. Niet-redenerende, emotionele mensen, die FIAT GELD verzamelen, zullen nu hun goud en zilver verkopen.

De “meer is meer mensen” ruilen hun fysieke goud uit voor waardeloos papiergeld, waardeloos digitaal geld en waardeloze crypto's.

Goud en zilver zullen in de niet zo verre toekomst door het dak gaan en 99,50% van de mensen begrijpt niet WAAROM dit zal gebeuren, hebben nog steeds niets gedaan en zullen ook niets doen!

physical gold survivesToen we onze relaties vorig jaar vertelden dat vanaf nu al hun bankrekeningnummers en saldi bekend zouden zijn bij de belastingdienst, keken ze meestal meer dan verbaasd, soms zelfs vol ongeloof. Vandaag de dag is dit de regel geworden. De overheid weet van ELKE CENT die je hebt! Erger nog, het 'digitale banksysteem' stelt de overheid in staat om elke cent op elke bankrekening die je hebt te blokkeren.

Een van de weinige veilige opties voor de 'redenerende belegger' is om fysiek goud en zilver 'buiten politiek bereik' op te slaan. We doen dit al jaren, en degenen die ons volgden zijn super-gelukkig en super-veilig. De pionier-abonnees betaalden ongeveer $250 voor een ounce goud en $4 voor een ounce zilver.

Slechts een paar mensen beseffen dat we nog niets gezien hebben bij $2.400 voor goud en $29 voor zilver en dat we VEEL, VEEL HOGER zullen gaan. Helaas zullen uiteindelijk alleen degenen die hun metalen “buiten politiek bereik” in het juiste land opslaan veilig zijn, omdat het 100% zeker is dat de autoriteiten beslag zullen leggen op elk edelmetaal dat ze straks te pakken krijgen. Op het moment dat je metalen probeert te verkopen, ben je er al geweest. Dat hebben ze in het verleden gedaan en dat zullen ze weer doen. Uitvoeren wordt straks onmogelijk.

Er zijn heel goede redenen waarom Centrale Banken en Goudbanken Fysiek Goud en Zilver kopen 'alsof er geen morgen is' tegen de prijzen van vandaag, maar niemand schenkt er aandacht aan. Noch de politieke autoriteiten, noch de mainstream media praten erover.

DOMME KUDDE. De situatie is zelfs zo dat vandaag in de VS, veel mensen hun goud en gouden sieraden NU verkopen omdat ze ten onrechte denken dat ze tegen recordprijzen verkochen. Helemaal fout!


Ons vastgoed hoekje:

De doorsnee Joe heeft geen idee waarom vastgoedprijzen stijgen of dalen. De meesten hebben hun eigen gevaarlijke en emotionele antwoorden op deze zeer belangrijke vraag 'verzonnen'.

Commercieel vastgoed zal in een probleemmodus komen. Veel leningen moeten in 2024 en 2025 worden verlengd. Veel van deze panden zijn nu al met 80% in waarde gedaald ... Dit zal een enorm kredietrisico veroorzaken. De voorspelling van massale bankfaillissementen klopt. We zullen zien dat de komende 12 tot 24 maanden meer banken failliet gaan. Daarna zullen ze moeten fusioneren met grotere banken.” Hierdoor zullen zelfs Centrale Banken in de problemen komen.


Significant Fundamentals:

 • Het laatste teken voor de val van elke beschaving is de acceptatie van transgenderisme. Zodra je dit ziet, is de volgende fase de ineenstorting. Dit is ten volle Sodom en Gomorrah en niet meer om mee te lachen.

Important Technicals:

 • Zie de grafieken in de bijgewerkte goudsecties

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 13 tot woensdag 15 mei 2024: Zou de herwaardering van goud tot $ 20.000 de schuldencrisis van Amerika kunnen oplossen?!


Bijgewerkte secties: Vermogensallocatie, PANAMA, US Dollar, Rupee Goud, Renminbi Goud,
Zwitserse Frank & Goud, Euro en €-Goud, Brits Pond & Goud,

Alle politici stelen en zijn corrupt. Sommigen werken echter ook aan de vooruitgang van het land en de welvaart van hun burgers.

De baas van het ‘Panama Papers’ advocatenkantoor is overleden. De ex-partner van Mossack Fonseca was 71 jaar. Ricardo Martinelli, voormalig president van Panama, noemde zijn klasgenoot Fonseca een groot mens, advocaat, schrijver en politicus. Martinelli beweerde ook dat zijn opvolger, Juan Carlos Varela, achter de “afschuwelijke vervolging” van Fonseca zat. De CIA zat ook achter de Panama Paper-lekken. De CIA gebruikte de diensten van Mossack Fonseca om haar wereldwijde activiteiten te verbergen. De Panama Papers resulteerden vooral in politieke en anti- marketingkwesties omdat er geen of weinig fiscale overtredingen werden ontdekt. De EU, de USA en Canada zijn ook erg nijdig omdat Panama nog steeds over een waterdicht systeem beschikt en met leden ogen aanzien hoe kapitaal steeds meer hun landen ontvlucht.

Dit bewijst opnieuw dat de meeste politici absoluut geen morele waarden hebben en zich geen zorgen maken over het volk. Varela vernietigde Martinelli's werk voor zijn eigen politieke doelen. Hij was waarschijnlijk de op één na grootste president van Panama. De eerste prijs gaat naar Nito en zijn vicepresident, bekend van de Quantum copper mijncorruptie.

Opmerking:

 • We hadden geen problemen met dit Panama-papier gebeuren, behalve dat een relatie een brief van de belastingdienst ontving met vragen over een stichting die jaren geleden werd geliquideerd nadat de vader was overleden. Dit bewijst eens te meer hoe vies die belastingmensen zijn. Ze moeten zich schamen.
 • De herrie rond de Panama papers zorgde er bovendien voor dat verschillende onschuldigen in zware problemen terecht kwamen: Balboa Bank, Soho, Felix & Maduro, enz..


Wat Kaddafi beloofde dat er zou gebeuren, is een realiteit aan het worden in heel Europa.

Een Middeleeuwse lijfeigene betaalde slechts 10% tot maximaal 25% van zijn inkomen aan hun heren. In ruil daarvoor konden ze gratis leven op de grond van hun heren en er voedsel voor zichzelf verbouwen. Hun heren beschermden hen ook in geval van agressie.

Amerikanen worden verondersteld vrij te zijn, maar betalen forse belastingen. Confiscerende belastingen zijn in strijd met de grondbeginselen van elke natie. De situatie wordt nog erger als een moslim tot burgemeester is gekozen. Vandaag, in Engeland, zijn in verschillende steden radicale moslims gekozen als burgemeester ... Dit is al het geval in Nederland en we verwachten hetzelfde scenario in België en Frankrijk te zien.

Europa is binnengevallen door barbaren en de Europeanen zelf hebben de invasie bevorderd en geholpen. Vooral de politici met de hulp van de NGO’s


Zoals de autosector gaat, zo gaat de economie: Zeebrugge (België) is een van de grootste auto-opslag havens ter wereld. Meer dan 70.000 onverkochte auto's, waaronder Chinese auto's, wachten in de haven "hopeloos" op een koper.


In de jaren 1890 probeerden ze ook elektrische en hybride voertuigen te promoten, en ja, toen ook waren er mensen die dom genoeg waren om deze te kopen.

Wist u dat de eerste elektrische auto die aan het publiek werd verkocht, in 1884 werd onthuld? Wist u dat in het begin van de 20e eeuw 1/3 van alle voertuigen op de openbare weg elektrisch aangedreven werden? Ze begonnen echter rond 1920 snel te verdwijnen met de introductie van benzine motor door Henry Ford.

Ferdinand Porsche, de oprichter van de gelijknamige sportwagen, heeft in 1898 een elektrisch voertuig geproduceerd met de naam 'P' voordat hij 's werelds eerste hybride aanbod creëerde, aangedreven door elektriciteit en een verbrandingsmotor.

Mercedes-Benz bood in 1906 ook een elektrisch model aan, de Mercedes Mixte. Deze auto werd in de steden als taxi gebruikt en werd in 1907 zelfs ontwikkeld tot een raceauto.

We zien nu de reïncarnatie van de oude technologie. De foto links is deze van een groep werkende EV-vrachtwagens uit het Verenigd Koninkrijk die in 1917 aan het opladen is.

Wat niet lukte tijdens "la Belle Epoque" is vandaag ook gedoemd en falend. Net zoals de tijd van toen (waar de meeste mensen geen kennis van hebben), zal deze elektrische aberratie verdwijnen vanwege de Grote Depressie van de 21e eeuw.


Het door ons voorspelde einde van de "Gouden Paspoorten" in de EU-SSR.

Na Portugal is het de beurt aan Spanje. De DROMERS die geloofden dat het anders zou zijn in Portugal, Spanje of eender ander EUSSR-land, zullen nu nog meer belastingen mogen betalen. Deze beslissing heeft natuurlijk ook een negatieve invloed op de Spaanse vastgoedmarkt.

Tweede verblijf in Spanje: klaar met “gouden visa”! De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft het einde aangekondigd van gouden visa, verblijfsvergunningen die zijn verleend aan buitenlandse vastgoedbeleggers. Dit initiatief  maakt deel uit van de wens om speculatieve investeringen te bestrijden die jongeren en gezinnen de toegang tot de woningmarkt ontzeggen. Het excuus is natuurlijk BS. De kosten (prijs) van Vastgoed in Spanje is niet gestegen ... in plaats daarvan is het de waarde van de Fiat-valuta of de euro die crasht.

Wij adviseren tweede paspoorten/permanente residenties in MEXICO en PANAMA als de beste. Vandaag, wanneer u "prijs / kwaliteit" overweegt, zijn deze opties de beste en bieden ze de meeste voordelen.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Belangrijke fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 8 t/m - vrijdag 10 mei 2024: Oekraïne vuurt Amerikaanse raketten af op de Krim en Frankrijk stuurt troepen naar Oekraïne!


Bijgewerkte Secties:

Rusland kondigt testen van tactische kernwapens aan na “Westerse provocaties”

Oekraïne vuurt voor het eerst Amerikaanse Tactische Raketen af in een aanval op de Krim....Dit is helemaal het anti-Hitler script van voor de Tweede Wereldoorlog. Ik vraag me af hoe lang Poetin in staat zal zijn om de Russen en zijn land uit een oorlog te houden. Poetin wil misschien geen oorlog, maar op een gegeven moment zullen de Russen zo gestrest zijn dat hij geen andere keuze zal hebben dan een open oorlog te beginnen tegen de VS en A (militair complex) & de NAVO.

Frankrijk heeft officieel zijn eerste gevechtstroepen naar het Oekraïense front gestuurd. Ze zijn ingezet ter ondersteuning van de Oekraïense 54e Onafhankelijke Gemechaniseerde Brigade in Sloviansk. De Franse soldaten zijn afkomstig van het 3e Infanterieregiment, een van de belangrijkste onderdelen van het Franse Vreemdelingenlegioen (Légion étrangère).

De dag komt dat, net als in mei 1940 in Duitsland, het Russische volk de buitenlandse agressie niet langer zal pikken en de Russische autoriteiten zal dwingen om te reageren op de NAVO agressie.

Binnenkort kunt u GEEN CENT meer uit uw land krijgen zonder toestemming van uw regering!

De Reichsfluchtsteuer is terug. In Duitsland kost het emigreren 30% van je vermogen. In Canada zijn ze van plan om 25.000 dollar belasting te heffen op alwie  Canada wil verlaten . Vandaag verhuizen veel Canadese boeren naar Rusland. Dit is nog maar het begin...

Mensen zonder spaargeld, “buiten Polititiek bereik”, zullen niet de financiële kracht hebben om hun thuisland te verlaten (vluchten). Ze zullen geketend zijn aan hun lokale belastingheren en de nieuwe EUSSR (DDR). Hun creditcards zullen niet meer werken eens ze in het buitenland zijn.

De meeste mensen realiseren zich niet dat zodra WO 3 uitbreekt, de beurzen en banken zullen gesloten worden en dat mensen meestal gedwongen zullen worden om het geld van de bezetters te gebruiken. In duidelijke taal, alles wat je dan niet fysiek bezit,  zal in gevaar komen. Alleen fysiek goud en zilver zullen overleven. Met cryptos zal je dan ook niets meer kunnen aanvangen. Zef niet als je ze in een Ledger hebt. Het wordt dan immers onmogelijk om ze te gebruiken om iets te kopen.


Biden zal de kapitaalswinstbelasting verhogen naar 45%... alleen idioten en masochisten leven, werken en betalen belasting in de VS en A?!

Vergeet niet dat wat ze je niet kunnen afnemen door belasting te heffen, ze je straks wel afnemen door (hyper)inflatie...

De economisch adviseur van het Witte Huis worstelt met een vraag over het monetair beleid. Deze economische adviseur is in feite een muziekleraar. Wat in de VS gebeurt, gebeurt ook in andere landen. Politieke apen bekleden zeer belangrijke posities en zijn totaal ongeschikt en ongetraind voor de baan. In Nederland is een schoolmeester, minister van Gezondheid. In Frankrijk is de eerste minister een 34 jarige homo. In Belgie is de minister van gezondheid een advokaat.  Trouwens de meeste belgische ministers zijn advokaten. Ik vergat nog De Sutter, een omgebouwde gynaecoloog die minister is van de belgische ambtenaren. Allemaal mensen die geen moer verstand hebben van hoe je een land moet leiden. In Duitsland is de situatie even belachelijk.

Bernstein zegt: “De Amerikaanse overheid kan niet failliet gaan omdat we ons eigen geld kunnen drukken.” De interviewer vroeg toen: “Zoals je zei, ze drukken de dollar, dus waarom leent de overheid dan eigenlijk nog geld?”


Meer dan vijfendertig jaar geleden bevond Japan zich in een zeepbel. De zeepbel knalde... en “Fiscale Dominantie” is wat er daarna gebeurde.

Voor vastgoed:

Van 1956 tot 1986 stegen de vastgoedprijzen in Japan met 5000%, ook al verdubbelden de consumtieprijzen toen slechts. In 1990 bedroeg de waarde van de Japanse vastgoedmarkt 4x deze van vastgoed in de Verenigde Staten. Dit ondanks het feit dat het land 25x kleiner is en er 200 miljoen mensen minder wonen.

Tokio stond op gelijke voet met de VS wat betreft vastgoedwaarden. Op het hoogtepunt van de markt werd de waarde van de grond waarop het keizerlijk paleis stond, geschat op meer dan de totale vastgoedwaarde van Californië of Canada.

Voor aandelen:

In 1980 vertegenwoordigde Japan 15% van de wereldwijde aandelenmarkt. In 1989 vertegenwoordigde de Japanese beurs 42% van de wereldwijde aandelenmarkten. Van 1970 tot 1989 groeiden Japanse aandelen van large-caps  met meer dan 22% per jaar. Small caps stegen ongeveer 30% per jaar. Het ging zo 20 jaar door! Aandelen gingen van een waarde van 29% van het Japanse BBP in 1980 tot 151% in 1989.”

In 1989 barstten de Japanse vastgoed- en aandelen zeepbellen. Zowel de vastgoed- als de aandelenmarkt stortten in, waardoor de Japanse regering gedwongen werd een moeilijke keuze te maken:

 1. Hetzij de banken failliet laten gaan en de economie laten herstellen over meerdere jaren.
 2. Hetzij geld drukken en de gevolgen gedurende tientallen jaren spreiden.

Hun regering koos ervoor om de banken te redden door een enorme hoeveelheid geld bij te drukken. Ze bleef de Japanse economie zo verder monetaire stimulansen geven teneinde het instroten van de economie te proberen te vermijden. De economie werd gecentraliseerd rond overheidsbeslissingen over fiscaal beleid. Het komt erop neer dat de overheid, in plaats van de Centrale Bank, zelf de geldhoeveelheid beheert via de fiscaliteit en het scheppen van geld.

En dit is wat “fiscale dominantie” betekent: het fiscaal overheidsbeleid domineert monetair beleid. Welnu, het einde van die periode is nabij. De Japanse overheid heeft niet langer te maken met een vastgoedzeepbel (vastgoed is immers al ingestort) of een aandelenzeepbel; ze hebben nu te maken met een CRASH van de VALUTA.


Panama kiest nieuwe president die belooft migrantenspoor af te sluiten, economie te herstellen.

Mulino

Mulino - De kiezers in de Republiek Panama hebben zondag een nieuwe president gekozen die heeft gezworen een belangrijk deel van het Latijns-Amerikaanse migrantenspoor dat naar de Verenigde Staten leidt, af te sluiten en tegelijkertijd de reputatie van het land als investeringsbestemming te herstellen. Mulino was pas laat in staat om aan de race deel te nemen. Men probeerde immers zijn kandidatuur via het opperste gerechtshof te boycotten- hij vervangt voormalig president Ricardo Martinelli, die zich niet verkiesbaar mocht stellen.

Het sluiten van één bedrijf (Quantum) heeft de economische en fiscale vooruitzichten van Panama hard getroffen. Het gaat om de Koperrmijn van First Quantum Materials, goed voor 10 miljard dollar en 5% van het BBP van Panama en 1,5% van de wereldwijde koperproductie. In december verklaarde het Hooggerechtshof dat het contract van het bedrijf -  ongrondwettelijk was. Dut toen duidelijk werd dat de president en vice-president zich hadden laten omkopen.

Panamezen vonden dat de voorwaarden van dat contract incorrect waren en dit was de druppel die het vat deed overlopen. De mijn is het onderwerp geweest van grote protesten.  Mulino's uitdaging: een nieuwe deal sluiten en de mijn weer open krijgen, zodat er geld in de economie komt en belastinggeld in de staatskas.

Opmerking: President Martinelli heeft van Panama een modern land gemaakt... hij mag dan corrupt zijn (zoals alle politici), maar hij heeft tenminste veel gedaan voor de Panamezen.


Belangrijke Fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot woensdag  6 - 8 mei , 2024:
Als de overheid zegt "Maak je geen zorgen", dan is het tijd om in paniek te raken…!


Bijgewerkte Secties: 

Degenen die een bunker hebben gebouwd in de hoop veilig te zijn voor de komende oorlog, zullen het zwaar te verduren krijgen. Joe Biden stort Amerika in een handelsoorlog met China en een nucleaire oorlog met Rusland. Rusland waarschuwt nu dat Amerika's "strategische centra" zullen worden vernietigd mochten Amerikaanse / NAVO-troepen worden ingezet in Oekraïne.

Een video van een vooraanstaande Russisch omroep laat ook weten dat Frankrijk zal worden weggeveegd en het Verenigd Koninkrijk zal worden overspoeld door een radioactieve tsunami  veroorzaakt door de kernwapens aan boord van Russische onderwaterdrones. Als dit gebeurt, weet elkeen hoe het in Belgie en vooral in Nederland zal verlopen.

China heeft zijn buik vol van de krankzinnige Amerikaanse eisen. Zij proberen China op te leggen hoeveel ze maximum mogen produceren en aan welke landen ze hun producten mogen verkopen. China dreigt nu met een grootscheepse vergelding, wat een valutaoorlog, handelsoorlog of zelfs een fysieke oorlog kan betekenen waarbij de Amerikaanse marine in de Stille Oceaan wordt aangevallen.

Joe Biden en de Democraten storten Amerika in TWEE oorlogen tegelijk. En Amerika zal  dit niet overleven indien hun plannen niet worden gestopt. Ook de Europese NAVO-landen niet, met name het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, België. Mensen die vertrouwen hebben in BUNKERS zijn inderdaad erg naïef.

Deze WWIII waar de politici het Westen in storten is vooral een financiële oorlog. Er is niet de minste twijfel dat ze deze zullen verliezen. De schade zal spectaculair zijn en in alle geschiedenisboeken terechtkomen. Er zullen fortuinen worden gemaakt en fortuinen worden verloren!

+++

Wist je dat er geen limiet is op hoeveel kapitaal iemand kan importeren in Dubai?...net als in de goede oude jaren zeventig de gewoonte was in de meeste landen.

 • Onlangs haalde een vrouw in Dubai op het vliegveld rustig haar koffers op en gaf $2,8 miljoen aan bij de douane, een praktijk die volledig is toegestaan door de wetgeving van de VAE. In de VAE is er immers geen limiet op het invoeren van contant geld.
 • Toen ik in 1972 mijn carrière begon, bestonden er nog geen cash- en transfer-limieten. Als bankier herinner ik me dat ik vb. 4 miljoen ophaalde bij een klant. Dezelfde dag werd er 3 miljoen gestort op de Zwitserse bankrekening van de klant en 1 miljoen op zijn lokale nationale bankrekening.
 • De regels van vandaag zijn zeker niet normaal, zeker niet voor iemand die weet hoe politici worden omgekocht. Politici zijn de ergste witwassers ooit. Ik heb dit aan den lijve ondervonden toen ik voor een Zwitserse bank werkte. Ik weet precies hoe de STINKENDE politici te werk gaan.

Ons vastgoed hoekje!
 • De bankstenen beginnen te kraken...straks breken ze. Onroerend goed zal op geen enkele manier de nadelen van de depressie en de hogere rente overleven! De koppigen zullen dit op een harde manier leren. Sicilië is het perfecte voorbeeld van wat er morgen in jouw stad staat te gebeuren.
 • Verbazingwekkend genoeg doen de media hun uiterste best om de "Vastgoeddroom" levend te houden. Zoals altijd zal de kudde hen blijven geloven tot het te laat is.
 • Degenen die durven te dromen dat er ook maar de kleinste kans is dat vastgoed zal blijven stijgen, zijn totale GEKKEN, RETARDS die geen flauw benul hebben van economie, financiën, inflatie en demografie. Degenen die beweren we geen crash zullen zien, zijn analfabeten die naar deze IDIOTEN luisteren...of naar politici.

 


Belangrijke Fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


1 - 3 Mei 2024: 1 MEI is het feest van de COMMUNISTEN en Politiekers, die onze economie  en samenleving vernietigen!


Bijgewerkte secties: Goud-$Zwitserse Frank & Goud, Euro en €-Goud, 

Welkom op het 1 mei DDR feest in de EUSSR.

Dank zij de introductie van het vermogensregister, met de verplichte aangifte van je onroerendgoed in het buitenland, met de CRS (automatische uitwisseling van je bankgegevens bijna wereldwijd), met de DIGITALE Euro, met de verplichte renovatie van de woningen, enz...is West-Europa (de EU incl. Zwitserland, Zweden, Noorwegen) een veel betere reproductie geworden van de DDR.

In Belgie staat de gemiddelde burger 70%-80% van zijn inkomen af aan de fiscus. De belasting op erfenissen komt hier bovenop. Als toetje komen dan nog de akzijnzen op diesel en benzine als extra. Zo ligt de prijs van aardgas in Europa, 4 x zo hoog als in de USA. Het prijsverschil gaat natuurlijk naar de Overheid....

Waar bijna niemand rekening mee houdt, is dat bovenop de directe en indirecte belastingen, de inflatietaks wellicht de belangrijkste is. Vooral omdat dit stiekem gebeurt en de Kudde helemaal niet snapt dat inflatie het gevolg is van de begrotingstekorten, de stijgende overheidsschuld en het scheppen van meer fiat geld euros en het sturen van steungeld naar Oekraïne. Erger nog, is dat de Overheid ZWAAR knoeit met de inflatiecijfers en dat de REALITEIT, de echte cijfers dramatisch hoger liggen dan de cijfers die de Overheid uit haar mouw schudt.

De Europeanen, Canadezen, Amerikanen zijn nu eigenlijk al gepluimde kiekens. Nu is het enkel wachten tot ze afgeslacht worden in een oorlog.

Enkel IDIOTEN en MASOCHISTEN blijven in landen als België wonen. Wie nu kan emigreren en/of geen voorbereidingen treft, wie niet zorgt voor een Plan B, gaat straks wellicht op een andere illegale manier het land der verdoemnis moeten ontvluchten.

Binnenkort worden de verkeersboetes gebaseerd op het inkomen. In Belgie worden de boetes wettelijk vastgelegd. Maar politici willen de regels veranderen en dat de boetes worden gebaseerd op het inkomen. Traject controles, parkeerboetes, enz. zuigen nu al de automobilist uit tot op het been. Blijkbaar is dit nog steeds niet voldoende en zal men nu de automobilist “voor zijn veiligheid” beboeten volgens zijn inkomen. Een mens vraagt zich eigenlijk af, wie zo vindingrijk blijft.

Bankiers zijn nu al belastingsinspecteurs geworden en worden straks ook je "belastingontvangers". Te snel gereden?...de centen gaan straks  automatisch direct van je rekening... Je doet iets dat volgens je bank niet door de beugel kan? automatisch wordt de transfer geblokkeerd. Je haalt teveel cash geld uit de muur? je bankier belt je en vraagt WAT je met al dat geld doet.   Onlangs hoorde ik van een kankerpatient dat haar bankier de betaling van haar medecijnen geblokkeerd had; de opdracht zag er volgens hen "verdacht" uit!

++++

Binnenkort (ongeveer 5 tot 10 jaar) zullen de "BLANKEN de MINORITEIT zijn in veel Europese landen. Dit is nu al zo in steden als Rotterdam (Nederland), Liverpool en Manchester (Engeland), Antwerpen Brussel (België) en Gent.  Afrikanen, Noord-Afrikanen en Turken vervangen de lokale bevolking,...Bekijk zeker de video. Khadaffi was juist toen hij jaren geleden deze evolutie voorspelde.

De Nederlands polititieke commentator en advokaat Eva Vlaardingerbroek waarschuwt de Europeanen zich te verzetten tegen deze demografische evolutie. Doen ze dit niet, dan eindigen ze straks als een demografische minoriteit in eigen land.

Dit continent, Europa, is de hele geschiedenis overwegend blank geweest en nu hebben een paar bureaucraten plotseling, binnen één generatie, tegen de wil van het volk in besloten dat wij plotseling een minderheid moeten zijn. Waarom gaan we daarmee akkoord, of waarom laten we dat gebeuren?" Als je dat zegt, word je aangevallen en als RACIST bestempeld.

Ooit een plan "B" overwogen? Wil je meer informatie? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Ons vastgoedhoekje.
 • Wat Goldonomic voorspelt, is "allemaal niet waar en overdreven...de visie van pessimisten, zwartkijkers"...of niet?...Belgie zal ZWAAR lijden onder de komende vastgoedcrisis. ZWAAR. Wie denkt dat landbouwgrond aan de crisis zal ontsnappen, heeft een zwaar probleem ….
 • Spectaculaire daling van de vastgoedverkoop in het eerste kwartaal van 2024. De Belgische vastgoedmarkt heeft af te rekenen met een spectaculaire daling van de verkoop tijdens het eerste kwartaal van 2024! De prijzen volgen echter niet dezelfde evolutie, blijkt uit de vastgoedbarometer van de notarissen…Als expert weten we dat eerst de handel opdroogt en pas nadien de prijzen crashen.
 • In het eerste kwartaal van 2024 daalde het aantal transacties op de Belgische vastgoedmarkt met 7,3% in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze daling was vooral opvallend in Vlaanderen, dat 61% van de markt vertegenwoordigt (tegenover 7% in Brussel en 33% in Wallonië). In het noorden van het land daalde het aantal verkopen met 8,8%. De neerwaartse trend blijft dus aanhouden: "In 2023 waren er ongeveer 15% minder verkopen in België dan in 2022," zegt Renaud Grégoire, notaris en woordvoerder van notaris.be. "In het eerste kwartaal van dit jaar blijft de trend negatief.
 • In de Verenigde staten is de situatie al even erg.  Daar ook is de koopkracht verdwenen en hebben de Amerikanen hun kredietkaarten tot een maximum aangesproken. Overal zijn de huurprijzen sterk aan het dalen.
 • In Canada is de vastgoedcrash ook al begonnen. Jaren van links Trudeau beleid hebben de Canadese onroerendmarkt totaal verknoeid. De prijzen van het Canadees onroerendgoed zijn nu al sterk aan het dalen. Net zoals in de Verenigde staten krijgt vooral Commercieel Onroerend goed de meeste klappen.  Professionele vastgoed beleggers (incl. pensioenfondsen) verkopen massaal commercieel vastgoed teneinde zoveel mogelijk verliezen te beperken.

Belangrijke Fundamentals:

 Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts