30
November
2017

De remake van Operatie Gutt

De Overheid is er om je te helpen...om van je spaargeld vanaf te raken...

Camille GuttDit artikel verscheen in een belgische krant, kreeg 600 commentaren en stond al snel nummer 2 op Google...tot het ineens verdween..

MAAK DAT JE MET JE CENTEN UIT EUROPA WEG BENT!!!!!!!!!!!

Het IMF speelt met het idee om eenmalig een superbelasting van 10 Procent te heffen op het spaargeld in de eurozone. Daarmee zou in een klap het enorme schuldenprobleem van de meeste landen worden opgelost. Het zou een alternatief betekenen voor belastingverhogingen en bezuinigingen.

De economen haasten zich om te zeggen dat het om een louter theoretisch voorstel gaat, een soort rekenoefening dus...maar het is wel een efficiente oplossing voor het schuldenprobleem. Door de maatregel zou de staatsschuld teruggebracht worden tot de aanvaardbare niveaus van voor de financiele crisis van 2008.

Het idee van een heffing op spaargeld is niet nieuw en steekt af en toe weer de kop op. In 2011 opperde de Boston Consultancy Group al iets dergelijks. Toen hadden deze adviseurs het over een heffing van maar liefst 30 Procent. In april had Steen Jakobsen, de hoofdeconoom van Saxo Bank, het dan weer over een belasting van 10 à 15 Procent.

Het laten meebetalen van de burgers aan de crisis door een eenmalige superbelasting is erg ongewoon, maar ook erg aantrekkelijk, aldus de IMF-economen. Als de aktie onverwacht wordt doorgevoerd en men het als een eenmalig iets verkoopt, dan zal de aktie niet verstorend werken op het gedrag van de massa en misschien doorr sommigen zelfs als fair gezien worden.

In de eurozone is er veel spaargeld. Een belastingsvoet van 10 procent levert Duitsland circa 100 miljard euro op. Op Nederlandse spaarrekeningen stond eind augustus 329 Miljard euro. Een eenmalige heffing van 10 procent levert dus bijna 33 miljard euro op, netto zoveel als de opeenvolgende Kabinetten nu willen bezuinigen.

Gewone burgers laten meebetalen aan de crisis werd ook gezien na de Wereldoorlog. In Belgie werd de aktie doorgevoerd door Camille Gutt...als beloning werd de man nadien aangesteld als de eerste topman van het Internationaal Monetair Fonds...klik hier voor meer

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

RT @zerohedge: PAGE: "[Trump's] not ever going to become president, right? Right?!" STRZOK: "No. No he's not. We'll stop it" ... No. No.…

Goldonomic Goldonomic