31
maart
2024

Is je fysiek goud verzekerd?

Is je Fysiek Goud/Zilver wel degelijk verzekerd?

Edelmetalen: Sinds begin maart krijgen we hier continu telefoons van mensen die edelmetalen willen kopen. Ze willen in deze onzekere tijden hun vermogen veilig te stellen. En dit als een hefboom tegen een zeer onzekere toekomst gebruiken.

Naast de verkoop van edelmetalen, hebben we de afgelopen 3 maanden ook een pak nieuwe klanten gekregen. Ze zijn tot het besef gekomen dat hun fysieke activa die zijn opgeslagen in locaties zoals Hong Kong en Singapore, en op andere locaties, niet meer bereikbaar zijn in een noodsituatie als deze van de Covid. Veel faciliteiten over de hele wereld zijn gesloten vanwege Covid-19-beperkingen, waaronder de US Mint, de Royal Canadian Mint en dealers in Zwitserland en België.

Ontkoppeling van de prijs van fysiek edelmetaal ten opzichte van de spotprijs: De wereld is getuige van een interessant fenomeen: de volledige ontkoppeling van de LBMA papier-spotprijs van edelmetalen tegenover de echte fysieke prijs. En dit vanwege de enorme vraag naar fysiek, wat de premies heeft opgedreven. Dit is vooral merkbaar met zilver waar de papier-spotprijs rond de 16$ per oz. schommelt, maar de werkelijke (fysieke) prijzen van American Eagle-munten ergens tussen 22$ en 30$ per ounce liggen (mei 2020). Goud noteert rond de 1700$, maar er is een fysieke premie van tot 300$ per ounce.

Het verschil tussen de papiermarkt en de fysieke markt weerspiegelt deze discrepantie. Bij de meeste grondstoffen bepalen het fysieke de prijzen, en niet de papier prijzen de definitieve prijs. Dit is niet zo bij edelmetalen. Dit alleen is al een uitstekende reden om in tijden van onzekerheid fysieke edelmetalen buiten het banksysteem te houden, onder uw controle en veilig voor mogelijke inbeslagname door de overheid.

"In tijden van onzekerheid hou je best je fysieke metalen buiten het banksysteem, buiten politiek bereik en 100% in eigen controle in onze KLUIS. Zo blijft alles veilig voor een mogelijke inbeslagname door de overheid."

Een verzekeringsdilemma: Deze divergentie tussen de papier-spotprijs van edelmetalen en de daadwerkelijke fysieke prijs leidde hier in ons kantoor tot een aantal discussies over verzekeringen. Kort daarna leidden deze tot enkele zeer interessante gesprekken met onze verzekeraars in Londen.

Onze kluis heeft een aantal verschillende manieren waarop je uw edelmetalen verzekerd kunt bewaren. U kunt verzekeringslimieten kiezen op onze safe deposit boxes in de kleinere kluis, maar we hebben ook een 100% volledig verzekerde opslag in onze UL3 kluis ( Kooi met daarin een eigen toegewezen plaats). Hier wordt het interessant.

"In de door ons aangeraden kluis, wordt GOUD tegen FYSIEK GOUD verzekerd: bij ontvreemding ontvang je geen cash, wel Goud!"

In het zeer onwaarschijnlijke geval van verlies, zijn de voorwaarden van onze verzekering om de klant volledig te vergoeden. D.w.z. als u één Gouden Eagle had, wordt er één Gouden Eagle vervangen in plaats van een uitbetaling in contant geld.

Meestal hebben we een situatie, waar de verzekeraars op de dag van een eventueel verlies enkel een geld-vergoeding uitkeren. En die is gebaseerd op de LBMA-spotprijs. Met de huidige scheiding tussen de papier-spotprijs en de werkelijke fysieke prijs, bijvoorbeeld in het geval van zilver, kunnen de werkelijke vervangingskosten immers tot 100% en meer hoger liggen dan de spotprijs. Dit vanwege de premies.

Van zodra we dit probleem aangekaart hebben bij onze verzekeraars in Londen, hebben ze ons laten weten dat wij de eerste klant zijn die dit probleem bij hen heeft vermeld. Onmiddellijk beseften ze dat , vanwege de divergentie in prijs, dit nu betekent dat wereldwijd veel kluizen in geval van diefstal niet langer volledig gedekt zijn.

"Na nauw overleg met onze makelaars in Londen, en met de verzekeraars , is de kluis die we gebruiken voor opslag nu één van de eerste, zo niet de eerste en enige faciliteit ter wereld die klanten beschermt tegen dit prijsverschil."

Relaties die gebruik maken van onze diensten, moeten weten dat de edelmetalen die zijn opgeslagen in de UL3 Safe steeds 100% verzekerd zijn. Bovendien bestaat er nu een nieuwe "Top Up" -verzekering. Deze aanvullende "Top Up"-verzekering, zorgt ervoor dat u, zelfs in het geval van een aanzienlijk verschil tussen papier-spotprijs en de echte vervangingsprijs, ten alle tijde 100% gedekt bent voor de volledige fysieke vervangingswaarde van uw metalen. Ondanks de aanzienlijke extra kosten van deze "Top Up"-verzekering, nemen wij (de kluis) de extra kosten voor onze rekening.

Controleer bij uw huidige faciliteit of ze u dekken voor de fysieke vervangingsprijs van uw edelmetalen en of hun verzekering voldoende is. Als ze u niet kunnen antwoorden of u er zich zorgen over maakt, neem dan contact met ons op en verhuis uw metalen nog vandaag! Wij assisteren je hierbij zodat het 100% veilig kan gebeuren.

Denk eraan dat het de dag van vandaag zinloos is om bij de aankoop van Goud en Zilver het onderste uit de kan te halen en te shoppen om zo een cent proberen uit te sparen. Beter is voor kwaliteit te gaan, met name voor een kluis waar je degelijk verzekerd bent en een tevens voor een goede conciërge service.

Zoals altijd zijn wij er voor u en uw gemoedsrust.

The Goldonomic Team – met dank aan D.B.

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts