Hoe Abonneren?

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • euro gold for 1 house 2021 slide
 • FEC ECB.png
 • fools gold slide.png
 • vault nl.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • De Goldonomic site is er enkel voor ERNSTIGE beleggers. Alle advies wordt verstrekt door specialisten met Universitaire Diplomas (economie, financies, monetaire geschiedenis,...) met jaren ervaring.  Alle "wijsneuzen" en GOKKERS die korte termijn winsten (onmiddellijke bevrediging) nastreven zoeken best elders advies.                                                                             F.S.
 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

30
december
2022

Glass–Steagall Act

1933 Banking act

FDICDe Banking act van 1933 was een wet die de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)opgericht heeft in de United States en introduceerde bancaire hervormingen waarvan sommige werden ontworpen om speculatie[1]  te controleren.  Het is het meest bekend als de Glass-Steagall Act , na zijn wetgevende sponsors, Carter Glass en Henry B. Steagall.

Sommige bepalingen van de wet, zoals de Verordening Q, die de  Federal Reserve de mogelijkheid gaf om de rente te reguleren in spaarrekeningen, werden ingetrokken door de Depository Institutions Deregulation and Monetary Control Act van 1980. Bepalingen die een verbod oplegde aan een bank holding andere financiële ondernemingen te bezitten, werd ingetrokken op 12 november 1999 door de Gramm–Leach–Bliley Act. [2][3]

De intrekking van de Glass-Steagall Act van 1933 verwijderde effectief de scheiding die voorheen bestond tussen Wall Street investeringsbanken en depositobanken. Sommigen vinden dat dit de schade, veroorzaakt door de ineenstorting van de subprime hypotheekmarkt, verergerde en die hebben geleid tot de  financiële crisis van 2007–2010.[4]

Na de Hyperinflatie, de economische en financiële crisis in Chili, werd een soortgelijke Banking Act van 1933 in het leven geroepen om de deposanten te beschermen. Een dergelijke wet is een belangrijke WET VOOR EEN ENIG STABIEL EN GEZOND FINANCIËLE SYSTEEM. Banken zouden niet mogen worden toegestaan ​​om te speculeren op alle mogelijke manieren met de deposito's van hun klanten.

Er zijn twee soorten contracten die een deposant kan hebben met zijn bank. Slechts één daarvan kan de bank gebruiken voor andere zaken. Vandaag is de lijn tussen beide contacten gewist en heeft een zeer gevaarlijke situatie gecreëerd.

 

Categories: Financieel Nieuws, Dagelijkse research, Academie, economie, geld en kapitaalmarkten

Twitter

Cron Job Starts