Hoe Abonneren?

Voor toegang tot premium secties.

Abonneren

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • XMAS-2023.png
 • FEC ECB.png
 • fools gold slide.png
 • vault nl.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic is er vooral voor ernstige beleggers. De site wordt beheerd door talentvolle elementen (master in economie) met jarenlange ervaring. De site is oorspronkelijk bedoeld als betrouwbare informatiebron voor professionelen. De informatie is van hoog niveau en vraagt een open geest.

  F.S.

 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

  W.A.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

03
december
2023

CRS & UBO wetgeving

De CRS - UBO wetgeving in de EU

CRS, UBO en FATCA - Nu zie je me en nu zie je me niet - of hoe aan de DDR 4.0 te ontsnappen!


Nu zie je mij, nu niet: staatsburgerschap en ingezetenschap door investering (en/of via een andere weg) gebruiken om de automatische uitwisseling van bankgegevens te omzeilen. De Common Reporting Standard (CRS), ontwikkeld in antwoord op het verzoek van de G20 en goedgekeurd door de OESO-Raad op 15 juli 2014, roept rechtsgebieden op om informatie te verkrijgen van hun financiële instellingen en deze informatie jaarlijks automatisch uit te wisselen met andere rechtsgebieden.

De CRS  - maar ook de UBO wetgeving hebben vergaande implicaties. Deze zijn gevaarlijk omdat de EU-wetgeving met de stille trom werd ingevoerd en de meesten denken dat men hier niet teveel aandacht moet aan besteden!  FOUT...De boetes voor inbreuken op de UBO wetgeving lopen op tot euro 50,000 ! De CRS-wetgeving werd enkele jaren terug omgezet in Belgisch/Nederlands recht. Met andere woorden, deze wetgeving werd door de EU(SSR) uitgedacht en in een wet gegoten. Vervolgens werden de EU-lidstaten VERPLICHT dit in een nationale wetgeving om te zetten. Boetes lopen op tot € 50.000!

Duidelijk is hier dat de nationale regeringen er steeds meer "voor de mooie schijn" bij staan. Met andere woorden, iets waar er tijdens 2 wereldoorlogen miljoenen mensen voor sneuvelden, wordt nu zonder bloedvergieten "op een zilveren schotel" aan een overwegend Duitse supra-nationaliteit 'geschonken'. Ik vergelijk het met De Klerk die in 1994 Zuid-Afrika schonk aan de Zwarten. Intussen weten we allemaal hoe dit eindigt: met armoede, tirannie en miserie.

Volgende gegevens worden doorgegeven door de banken aan de lokale fiscus. De lokale fiscus geeft het dan door aan de fiscus van het land (of landen) waar je belastingplichtig bent.

 1. identiteitsgegevens (naam, adres,..)
 2. saldi van alle rekeningen op 31 december van het jaar. Werd een rekening in de loop van - -  - het jaar gesloten, dan zal daarvoor een nulsaldo gerapporteerd worden.
 3. bruto-inkomsten op de rekeningen (vb. interest)
 4. bruto verkoopopbrengsten van effecten.

Kort gezegd vereist de CRS van banken en andere financiële instellingen dat ze de verblijfplaats van hun rekeninghouders bepalen, zodat hun bankgegevens naar het overeenkomstige land worden gestuurd (waar de rekeninghouder werkelijk verblijft) zodat de autoriteiten kunnen controleren of de persoon de buitenlandse bankrekening heeft aangegeven en de relevante belastingen heeft betaald. Als de rekeninghouder er echter in slaagt om de bank voor de gek te houden door zich voor te doen als een inwoner van een ander land, worden zijn bankgegevens naar het verkeerde land gestuurd of helemaal niet. Staatsburgerschap en residentie door middel van investeringsprogramma's kunnen precies voor dit doel worden misbruikt.

Een rekeninghouder kan een van deze nationaliteiten of residenties verwerven in ruil voor geld, niet om te migreren naar een ander land, maar alleen om zijn buitenlandse banken te misleiden over waar hij werkelijk woont. Houd er rekening mee dat er meer nodig is dan alleen een 2e paspoort om 100% veilig te zijn! Zoals vaak, komt het op DETAILS aan.

BELANGRIJKE OPMERKING: Je lokale accountant, lokale bankier, lokale notaris,... mogen je volgens de wet niet helpen in deze zaak. Integendeel, het is een correctioneel strafbaar feit om de autoriteiten niet op de hoogte te brengen van je slechte bedoelingen als ze zulks vermoeden.

Wij raden nogmaals aan - om latere problemen en boetes te vermijden - dat iedereen zo snel mogelijk zijn situatie aanpast.  Dit zijn dingen die je niet mag laten aanslepen!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws, Dagelijkse research

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."