Hoe Abonneren?

Voor toegang tot premium secties.

Abonneren

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • XMAS-2023.png
 • FEC ECB.png
 • fools gold slide.png
 • vault nl.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic is er vooral voor ernstige beleggers. De site wordt beheerd door talentvolle elementen (master in economie) met jarenlange ervaring. De site is oorspronkelijk bedoeld als betrouwbare informatiebron voor professionelen. De informatie is van hoog niveau en vraagt een open geest.

  F.S.

 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

  W.A.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

29
september
2017

ACTUALISATIE SEPTEMBER 2017

De beursindexen vertonen hetzelfde patroon als de Zimbabwe 500 index & de Weimar beursindex - crypto-currencies zouden wel eens de volgende zwarte zwaan kunnen zijn

-
[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Vrijdag 29 september 2017 - We worden belogen van de wieg tot in het graf.


Bijgewerkte secties:

De "Coup de Grace" werd gegeven in 1971 door Richard Nixon. De charts hieronder tonen hoeveel WERELDDWIJDE inflatie we hadden sinds het jaar 1200. Noteer de explosie bij WW I (Weimar) en de exponentiële stijging na 1971.

inflation irony

En dit is meteen de eerst leugen... In de VS ligt de echte inflatie 8% boven het officiële cijfer van 2%.

inflation lie sep2017

En dit is de laatste leugen...Venezuela. Er is een reuzegroot verschil tussen de officiele en reeele wisselvoet van de Bolivar.

Venezuela inflation 2017 oct Bolivar vs dollar sep 2017
Annual Inflation Rate Black Market exchange rate

Nota: Het minimumloon in Caracas is $40 PER MAAND en het gemiddelde loon is $50 PER MAAND. De gemiddelde huur voor een gewoon huis is $50 per maand. Een vlucht van Caracas naar Panama kost $1,500. 


Sinds 2011 devalueerde de Russische Roebel met ongeveer 50% versus de US-Dollar en de Euro. De charts zeggen ons dat de SANCTIES en de zwakke olie- en aardgasprijzen de Russische economie grote schade hebben toegebracht. 

Roebel versus goud: zie hoe het goud de Russische goudbezitters heeft gespaard....de daling van de Roubel werd bijna volledig opgevangen door een stijging van de goudprijs.

 RUBLEGold candle2

Roebel versus US-Dollar & Euro.

RUBLE candle2 eRUBLE candle2
 Ruble vs Dollar is down 100% since 2011   Ruble vs Euro is down 50% since 2011

Belangrijke fundamentals:

 • Puerto Rico is ook in crisis (zowel door schulden als door de orkanen). Maar in tegenstelling tot de meeste lotgenoten heeft de regering een gouden zet gedaan… Om productieve mensen aan te trekken werd de bedrijfsbelasting verlaagd tot 4% en de roerende voorheffing op dividenden en meerwaarden tot 0%. Ongelooflijk!

Belangrijke technicals:

 • De OPENING op de $-Goud chart is opgevuld en op 5 oktober (volgende week) hebben we een full moon (ik ben niet bijgelovig).

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 28 september 2017 - De Chinese yuan wordt eind dit jaar de eerste munt die convertible is in goud


Bijgewerkte secties: Onze Service , 

De Chinezen lieten weten dat ze alles in orde hebben om tegen het einde van dit jaar de olie-exporterende landen betalingen in Chinese yuan te laten accepteren. Voor deze deal hebben de Chinezen een incentive aangeboden: de Yuans die de olie-exporterende landen ontvangen zullen omwisselbaar zijn in goud. Dit goud zal voor de olie-exporteurs buiten China gekocht worden.

Rusland heeft voldoende goudreserves om dit voorbeeld te volgen. De Chinezen en de Russen zullen in staat zijn om hun export met goud te laten betalen en om hun import met goud te betalen. 

We zijn één van de weinigen in de wereld die een belegging in goud buiten het financieel systeem mogelijk maken. De eigenaar wordt het volle bezit en de volledige controle buiten het bancaire systeem gegarandeerd.  ...klik hier voor meer

Indien de markt absoluut vrij was en niet werd gemanipuleerd, zouden we nooit de gekke uitslagen zien op de financiële markten die we nu zien.

Belangrijke fundamentals:

 • De Petro-Yuan zal eind dit jaar een feit zijn. Meer dan een petro-munt zal het een petro-gas-goud-munt worden. De komst van de petro-Yuan betekent uiteraard het einde van de dollar als de steunpilaar van het internationaal monetair systeem. En dus zal de dollar perfect vermijdbaar worden, iets wat momenteel niet het geval is. Precies omdat de dollar niet langer een must is in internationale transacties zal de waardeperceptie van de waarde van de Amerikaanse munt compleet wijzigen. De echte fundamentals onder de dollar zullen dan in rekening gebracht worden en die zijn er niet bepaald fameus uit.
 • In de laatste jaren is de koers van de Roebel versus de US-Dollar VERDUBBELD  van $30 tot $60. In andere woorden: de sancties tegen Rusland hebben een ZEER POSITIEVE IMPACT op de Russische economie gehad.

Belangrijke technicals:

 • HUI kan de bullish 50-week moving average uitbraak vasthouden.
 • Ik heb heel wat jaartjes doorgebracht in de VS en veel geld gewonnen en verloren. Maar dit kan ik u zeggen: het was nooit mijn denkwerk dat veel geld opleverde. Maar wel mijn houding van geduldig afwachten.
 • Momenteel wordt het meeste geld VERLOREN:  opties, warrants, futures, ....ALLEMAAL investeringsproducten gemaakt door de Banken en op maat van de banken.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 27 september 2017 - Orwell's 1984 wordt realiteit: het Legal Entity Identifier Regulatory OIn de versight Committee en het LEI ROC number.

Bijgewerkte secties: Obligaties USA & algemeen , 

Het Legal Entity Identifier Regulatory Oversight Committee en het LEI ROC nummer. Iedere belegger (natuurlijk en/of rechtspersoon) heeft er één nodig voor januari 208. Het Regulatory Oversight Committee (ROC) bestaat uit een groep van 71 publieke autoriteiten met volledig lidmaatschap en 19 waarnemers uit meer dan 50 landen.  Het comité werd in januari 2013 opgericht om een Internationaal identifcatie netwerk te coördineren. Het werd het Global LEI Systeem genoemd.

 klik hier voor meer informatie  (Orwell 1987 en COMMUNISME zijn hier)

De Legal Entity Identifier (LEI) is een alfa-numerische code met 20 karakters, bedoeld om de deelnemers aan de financiële markten op een wettige manier te onderscheiden en te identificeren.

De ROC werd opgericht als een onafhankelijke organiatie na aanbeveling door de International Financial Stability Board (FSB) door de G-20 in november 2012. LEI's zijn uitgegeven door "Local Operating Units" (LOUs) van het Global LEI System. Op 9 mei 2017 bezaten meer dan 500,000 entititeiten van 195 landen LEI's uitgegeven door 30 operationele cellen gesteund door de ROC of geaccrediteerd door de GLEIF.

Als resultaat van gezamenlijk publieke en private inspanningen helpt de LEI autorititeiten en marktdeelnemmers bij het herkennen van financiële risico's. LEIs kunnen gebruikt worden voor rapportering en andere regel wetgeving in de verschillende juridische domeinen die door de ROC vertegenwoordigd zijn. De LEI code wordt geassocieerd met referentiedata voor iedere entiteit, inclusief de identificatie van de marktpartij die koopt en/of verkoopt. Die informatie behelst de officiële naam van de entiteit, het adres van de hoofdzetel en andere belangrijke informatie. Sinds 9 mei is die informatie nog verder uitgebreid.

Democratie in Europa is dood maar de Europeanen hebben dat zelf nog niet door.

De Global LEI Foundation (GLEIF) werd in juni 2014 opgericht als een niet-winstgevende organisatie in beheer bij de ROC. Haar taak was om te functioneren als de operationele arm van het Global LEI Systeem. Op de website is een gecentraliseerde database met LEI's en overeenkomende data beschikbaar. In oktober 2015 werd een zoekfunctie toegevoegd, waar gecontroleerd kan worden of een entiteit ja den neen een LEI heeft. Ook alle andere mogelijke informatie over de LEI kan op die website gevonden worden. Vanaf 7 oktober 2015 moesten nieuwe organisaties die LEI emittenten wensten te worden door de GLEIF geaccrediteerd worden. Vanaf die datum is de GLEIF zich ook met de operationele en technische standaarden van het systeem gaan moeien. Voor meer info over de Global LEI Foundation zie de website www.gleif.org.

Note:

 1. Een legale identificatie kost het eerste jaar €65 en €40 elk jaar nadien. Het nummer wordt afgeleverd op basis van een Persoonlijk Identificatie Document (foto-ID, reispas, statuten).
 2. Het wordt hoog tijd om verder veiligheid te zoeken alvorens de overheid u helemaal pluimt.

Belangrijke fundamentals:

 • Dankzij de stijgende olieprijs blijft de Russische Roebel de sterkste munt in de wereld....na de Chinese Yuan. Weldra zullen de Duitsers weer de Berlijnse muur moeten rechttrekken om te beletten dat de burgers van het communistische westen naar het vrije oosten vluchten. De North Sea Brent benchmark, de maatstaf voor de Russische Oeralolie, kost nu bijna $60 per barrel. Dat is een prijsstijging met meer dan $3 sinds vorige week. US West Texas Intermediate werd aan bijna $52 per barrel verhandeld.
 • Multinationals doen de huumarkt stijgen in Panama City. Er is een overaanbod aan hotelkamers en binnenkort ook een overaanbod aan appartementen. Multinationals blijven naar Panama komen dankzij de IDIOTEN die West-Europa besturen.
 • B2GOLD verwacht dat het Fekola Project in Mali 410,000 ounces goud zal opleveren in het boekjaar 2018. En dat is iets meer dan bij de vorige guidance.
 • Asanko Gold heeft het Miradani prospect langs de Asanko Gold Mine in Ghana van AngloGold Ashanti gerkocht. In het vierde kwartaal zal het graven beginnen.

Belanrijke technicals:

 • $-Goud sloot de maandag- GAP  ($15) . En dat is een belangrijk BULLISH signaal...
 • De meeste mijnbouwbedrijven geven koopsignalen op de candle charts. Zie sectie voor Majors en Juniors voor de PF charts.

   

 • Screen Shot 2017-09-25 at 19.04.46 Screen Shot 2017-09-25 at 19.05.02 Screen Shot 2017-09-25 at 19.05.17
  Screen Shot 2017-09-25 at 19.05.39 Screen Shot 2017-09-25 at 19.06.00 Screen Shot 2017-09-25 at 19.06.16
  Screen Shot 2017-09-25 at 19.06.38 Screen Shot 2017-09-25 at 19.06.57 Screen Shot 2017-09-25 at 19.07.27
  Screen Shot 2017-09-25 at 19.07.48 Screen Shot 2017-09-25 at 19.11.15

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 26 september 2017 - Wat gebeurde en nog gebeurt in Afrika is een BLUEPRINT van wat er in eender welk land en op eender welk continent zal gebeuren wanneer de maatschappij wordt overgenomen door IMMIGRANTEN met een laag IQ, of ze nu blank, zwart, moslim of arabier zijn.


Bijgewerkte secties: ZAR-Goud & ZAR/$/€ , 

Wat in Zuid-Afrika in de jaren 90 in Zuid-Afrika gebeurde (ik heb er geleefd), is wat vandaag in de westerse wereld gebeurt. De blanken zullen weldra in de minderheid zijn. Zuid-Afrika was altijd al het meest Europese Afrikaans land. Het was ook het land dat het langst door blanken werd bestuurd. Sinds de sancties is de rand een zwakke munt van een derde wereld land geworden. In 1960 kostte een tank benzine EEN RAND. We onderzochten hoe de situatie in de jaren 90 was ten tijde van het Mountainlands project.  Op dat moment zagen de cijfers er goed uit. Vandaag zien ze er SLECHT uit. De voordelen van toen zijn nu nadelen geworden.

In 1960 kostte in Zuid-Afrika een tank benzine EEN RAND.


Mensen met een LAAG I.Q. (het gemiddele IQ van de Afrikaanse bevolking bedraagt 70) hebben Zuid-Afrika overgenomen. CORRUPTIE en WANBEHEER , kriminaliteit zijn nu dagelijkse kost.. Hetzelfde beeld zien we over heel Afrika, in Venezuela,...

In de jaren 50-60 was de levensstandaard in Afrika uitstekend, ook voor de zwarte bevolking. Er heerste law and order, medische dienstverlening was er voor iedereen en er was een goede infrastructuur. Land na land zette de blanke kolonisten buiten en het continent zakte terug af naar de middeleeuwen. Verpleegsters mogen er patiënten opereren en dat zegt genoeg. Wraakroepend is dat de RODE MAINSTREAM MEDIA niet langer melden wat er in deze landen gebeurt.

In de 1970's was Zuid-Afrika de grootste goudproducent in de wereld. Door de jaren heen is de productie gedaald als gevolg van het sluiten van mijnen op grote schaal. Johannesburg zit nochtans op de grootste goudreserves ter wereld. In veel van die verlaten mijnen is nu illegale mijnbouw...zoals dat in andere Afrikaanse landen al jaren gebeurt.  In Lubumbashi (Congo) zijn de mijnen ondergelopen en wordt er bijna niets meer ontgonnen.

De Rand moet kost wat kost vermeden worden. Het is de munt van een ZWART LAND geworden. In de jaren 50 & 60 was Zuid-Afrika een modern en welvarend land zonder WERKLOOSHEID. Onder het APARTHEIDSREGIME was het leven voor de zwarten gemiddeld beter dan het nu is. Het land werd naar de kloten geholpen door de Media & Communisten in de jaren 90. [zie het interessant intervieuw hieronder]. EEN NAIEVE de Klerk gaf Zuid-Afrika weg aan ZWARTEN en COMMUNISTEN. Mandela bracht de Zuid-Afrikanen alleen maar ellende. En dat geldt voor alle Zuid-Afrkanen: zwart en wit. Noorwegen, Zweden, Nederland, de Socialisten en Media kunnen trots zijn op wat ze gedaan hebben...

Dit is een zeer interessante video die u zeker moet zien.  Het is een voorbode van wat er zich in Europa en de USA aan het afspelen is (hetzelfde maar anders).

Nota

Loontje komt om zijn boontje: het waren Noorwegen, Zweden en Nederland die het hardst Anti-Apartheid propagandeerden. ANC leden ontvingen hun Slaghoedjes en Dynamiet van deze landen. Het was de USSR die alle ANC leden in Europa financierde. Misschien is dat de reden waarom de USSR bankroet ging in 1998 en waarom Noorwegen, Zweden en Nederland zo'n lading immigranten binnen kregen. 

Belangrijke fundamentals:

 • ENDEAVOUR Mining krijgt groen licht voor het project in Ivoorkust. Binnen de mijnen van de groep treden zo synergie-effecten op en die mijnen zijn Agbaou, Houndé en Ity.
 • NEW York-genoteerd Asanko Gold heeft de Miradani prospect langs de Asanko Gold Mine in Ghana gekocht van AngloGold Ashanti. Het graven begint er in het vierde kwartaal van dit jaar.

Belangrijke technicals:

 • deze aandelen kunnen nu gekocht worden: Agnico en Vale
AEM candle1 VALE pf1

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 25 september 2017: Fysiek goud is het enig pensioen dat zal waardevol blijken te zijn !


Updated Sections: Grondstoffen uitgedrukt in goud , Langermijncharts grondstoffen , Koper-Platina & Non-Ferrometalen , Steenkool, Zon & Zeldzame mineralen , 

Dit is aanbevolen literatuur voor al de liefhebbers van BITCOIN en Crypto-Currency lovers. Lees het boek na onze TULIP MANIA en MISSISSIPPIZEEPBEL artikelen te hebben gelezen. Het boek is verschenen in het Nederlands,, Frans, Duits,....De oveheden zullen de cryptocurrencies en Bitcoin de keel dichtknijpen wanneer die te groot zouden worden.

Bitcoins

De Chinese Yuan wordt eind dit jaar een munt die door GOUD wordt gegarandeerd. China bereidt de handel in olie in yuan voor, waarbij de yuan wordt gedekt door goud. Daardoor krijgen exportgerichte landen de kans om de dollar te ontwjiken. China herschikt zo het systeem van de wereldreservemunten. De regels van de internationale oliehandel worden op hun kop gezet. 

Deze nieuwe NIET- US Dollar-Olie-benchmark zal de koers van de US-dollar en de prijs van ruwe olie op een ingrijpende manier wijzigen. Wie gelooft dat goud iets BARBAARS is, moet weten dat de BARBAREN weldra een hoop goud in handen zullen hebben. Maar ook een boel macht. En bovendien zal blijken dat er meer Goudbarbaren rondlopen dan iemand ook maar had durven vermoeden.

Een door goud gegarandeerde Yuan/Renmimbi betekent het einde van de PETRODOLLAR en de US-Dollar. Vanwege de zwakkere US-Dollar zullen de kosten van geïmporteerde goederen (Made in China) stijgen, waardoor de binnenlandse prijzen zullen stijgen. Hierdoor krijgen we hyperinflatie in de USA.

Fysiek goud is het enig pensioen dat zal waardevol blijken te zijn ! Er zijn waarschijnlijkheden in de markt, maar ook zekerheden. Het is zeer waarschijnlijk dat beleggers een groot deel van hun activa aangehouden in aandelen, obligaties en vastgoed in de komende 5 tot 7 jaar zullen kwijtraken. Het is eveneens mogelijk dat ze het grootste deel van hun geld op de bank zullen kwijtraken, omdat de banken failliet gaan of omdat de munt onderuit gaat.

China bouwt een spoorweg van Panama City naar David....

Belangrijke technicals:

 • Koper vormt een grote bullish head and shoulders formatie en dat is ook uitzonderlijk belangrijk voor de goud- en zilvermijnaandelen. (zie de Kopersectie voor de grotere chart)

 • De Chinese Yuan heeft een BEAR-TRAP afgerond en is uitgebroken uit een GROTE Consolidatie-Accumulatie zone. De Yuan kan tegen het einde van dit jaar ingewisseld kunnen worden tegen goud. De wisselkoers van de yuan zal zo ook in functie van de goudprijs worden bepaald. (zie de Renmimbi sectie voor de grote chart)

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 22 september: De VS zullen alles doen opdat de de US-Dollar zijn status van Reserve Currency kan behouden...inclusief OORLOG!


Bijgewerkte secties: Vermogensallocatie , 

De Verenigde Staten zullen "alles" in het werk stellen om te zorgen dat de US-Dollar haar status als reservemunt behoudt... inclusief – nog meer – OORLOG. Deze status houdt in dat men simpel weg elke gewenste hoeveelheid geld kan BIJDRUKKEN om goederen en diensten te betalen, inclusief alle IMPORT. Om deze status niet te verliezen doen de Verenigde Staten en de FED LIEGEN, BEDRIEGEN, VERVALSEN, ONDERMIJNEN, MANIPULEREN en MOORDEN ... kortom alles wat ze maar denken nodig te hebben om dit voorrecht niet te verliezen. Dit is van het ALLERGROOTSTE belang, aangezien de USA op het punt staat van meer DEPRESSIE en HYPERINFLATIE. De belangrijkste tegenstander van de Verenigde Staten is China. Is het je opgevallen dat gedurende de laatste maand China in feite haar YUAN met 15% heeft OPGEWAARDEERD ten opzicht van de US-Dollar door de Chinese producten duurder te maken? De Amerikanen moeten nu veel meer betalen voor de "Made in China" producten dan aan het begin van 2017.... [dit betekent uiteraard ook dat China 15% minder betaalt voor Goud genoteerd in US-Dollars].

China heeft elk VACUUM gevuld en doet dit nog steeds en ook wereldwijd. Het vond al plaats in Afrika in de negentiger jaren van de vorige eeuw; bruggen en belangrijke wegenprojecten werden geschonken door de volksrepubliek van China. Op het moment dat de Amerikanen een vacuüm creëerden door het destabiliseren van een land, sprongen de Chinezen in het gat... en niemand had het in de gaten.

Het manipuleren van de Goudprijs is nog niet voorbij. Kijkend hoe de Grote Beleggers de $1310-1315 "uitbraak" van goud en de $17,25 "uitbraak" van zilver opkopen, VOLLEDIG WETENDE dat de grote goudbanken nep papieren goud en zilver contracten aan het verkopen waren ter waarde van vele honderden miljoenen, grenst aan iets tussen het belachelijke en absurde.

Belangrijke fundamentals:

Bucket list voor de Intelligente Belegger.

1. Vertrouw niet op de traditionele financiële instituten zoals banken en Hedge fonds managers.... maar maak je eigen huiswerk en neem zelfstandig financiële beslissingen. Banken hanteren hun eigen agenda!
2. Investeer niet in OBLIGATIES of geldmarkt fondsen, omdat je voor 100% zeker elke cent die je erin hebt geïnvesteerd zult verliezen: op korte termijn vanwege negatieve reële rente percentages en op lange termijn vanwege de schuldsanering.
3. Investeer niet in ETF's (trackers), Opties, Warrants, Futures,... en vooral niet in PAPIER GOUD & PAPIER ZILVER..
4. Ook onroerend goed zal je niet redden aangezien de prijzen/inkomsten van onroerende goederen belachelijk laag worden gedurende inflatoire depressies..
5. Hou geen grote deposito/spaar rekeningen aan bij de banken. Vroeg of laat zal je deze verliezen. Op korte termijn vanwege Negatieve Reële Rente Percentages en op lange termijn vanwege een te verwachten financieel drama.
6. Koop geen Bitcoin & Crypto-currencies en investeer er ook niet in. Alhoewel het mechanisme erachter (de blockchain) zal overleven, zal er nog een hoop gebeuren voordat ze echt veilig zullen zijn om in te investeren. In de huidige vorm zijn ze echter nog een gevaar.
7. Wordt niet verliefd op Financiële Beroemdheden: zij maken gebruik van je EMOTIES en willen alleen maar hun boeken aan je verkopen.. 
8. Vertrouw NOOIT, maar dan ook NOOIT je regering. Autoriteiten geven geen enkele zier om jou. Ze LIEGEN en BEDRIEGEN, en proberen op alle mogelijke manieren alleen maar LEGAAL geld van je te STELEN. Als ze het vandaag niet van je kunnen afpakken, dan bedenken ze wel een manier om het morgen van je af te pakken.. 
9. Houdt tenminste 60% van je bezittingen buiten het bereik van deze politici. Buiten politiek bereik betekent "op een ander continent". Voor Europeanen is dit Azië of beter nog het Amerikaans continent en voor Noord Amerikanen betekent dit Zuid & Centraal Amerika en Europa. Op een Ander Continent houdt in dat men aan een ander systeem gebonden is.....
10. Je moet nu tenminste 60% van je bezittingen in Fysiek Goud & Zilver aanhouden en opslaan in je EIGEN BOX in een NIET TOT EEN BANK BEHORENDE KLUIS. Om helemaal veilig te zijn is het het beste om de inhoud te verzekeren..
11. Zorg ervoor dat je minimaal één bankrekening hebt met een credit/debet kaart bij een bank op een ander continent. Als er lokaal iets bij je gebeurt kun je nog altijd gebruik maken van de andere kaart(en). Ooit kan zo'n tweede bankrekening een kaartje naar de vrijheid voor je betekenen..
12. Extreme situaties ontstaan zelden zomaar; je ziet ze vaak al van te voren aankomen. Venezolanen hebben 15 jaar de tijd gehad om hun land te verlaten.... alleen de IDIOTEN zijn gebleven en hebben hun bezittingen en onroerend goed in het land gehouden.. 
 13. Dit is NIET het EINDE van de wereld. Als je op de juiste manier hebt geïnvesteerd zal je over een tijdje zien dat je wordt beloond door de financiële markten en dat je persoonlijke koopkracht juist zal toenemen..
 14. Zorg voor een tweede permanente residentie/paspoort. Het leven zal GRIMMIG worden, omdat failliete overheden alles van je proberen te stelen en ergens in de toekomst je vrijheid zullen gaan afpakken (kijk maar naar de DDR). En/of er zullen burgeroorlogen ontstaan, meer terrorisme... of een gewone oorlog. Met behulp van je tweede paspoort kun je een vliegtuig nemen en vertrekken... en naar je bezittingen gaan die je "buiten politiek bereik" hebt opgeslagen..
15. Houdt ook een beperkt deel van je bezittingen aan in AANDELEN (buiten politiek bereik). Aandelen kunnen je verkopen en met de opbrengst kun je een nieuw bedrijf starten... Aandelen fluctueren in waarde, maar omdat ze delen van ECHTE BEDRIJVEN vormen, zullen ze ALTIJD financiële rampen overleven. In minder dan 12 maanden na de oktober crash van 1929 hadden de Aandelen Markten hun verliezen alweer goed gemaakt..

Conclusie: 

 • Bewaar uw fysiek goud & zilver in een persoonlijke niet-bank-kluis buiten politiek bereik in een veilig en stabiel land. 
 • Breng je effekten portefeuile onder bij een veilige financiele instellingen in een land waar je verzekerd bent voor verliezen veroorzaakt door banken, effekten handelaars en transfer agents die de effekten bewaren.
 • Zorg voor minstens één bankerekening in een stabiel land buiten poitiek bereik. Verzeker u ervan dat uw Credit/Debit Cards werken.
 • Investeer in een 2de paspoort-permanente residentie in een stabiel en veilig land.
 Nota: We (Goldonomic) kunnen en willen onze relaties graag helpen om met behulp van bovenstaande lijst alles tot een goed einde te brengen.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 21 september 2017 - De status van wereldreservemunt biedt de kans om de boel te belazeren. 


Bijgewerkte secties: $-Goud , Zilver , US-Dollar , 

Ayn Rand vermorzelt in 10 minuten voor eens en altijd het socialisme.


Venezuela is een voorbode voor wat ons in het Westen te wachten staat.


Belangrijke fundamentals:

 • Belangrijk wordt nu om te zien hoe het oliefuturescontract in yuan gedekt door goud het zal doen. Dit contract wordt midden oktober gelanceerd. Ook belangrijk om te weten:  hoeveel olie zal in yuan en hoeveel in dollars verhandeld worden? Binnenkort wordt het hart van de hegemonie van de petrodollar geraakt. Door de petrodollar bestaat er vraag naar dollars (olie wordt immers nog steeds in Dollars betaald). We kijken uit naar de antwoorden op een aantal belangrijke vragen: welke landen zullen convertibiliteit willen voor olie omzetbaar in goud?, wat gebeurt er wanneer de US niet meedoet? en wat zal er gebeuren met de status van de dollar als wereldreservemunt indien de vraag naar dollars daalt (zoals wij verwachten)? Wanneer de waarde van de dollar daalt en de rente stijgt, kunnen we een bloedbad hebben op de markt voor dollar-obligaties. 2008 zal er klein bier tegen zijn.
 • SIBANYE-Stillwater gaat op 26 september voor 450 miljoen Dollar aan converteerbare obligaties uitgeven, als opvolging van een succesvolle uitgifte van nieuwe aandelen, waarmee deze mijnbouw gigant de laatste hand zal leggen aan haar 2,2 miljard Dollar kostende overname van Stillwater Mining..
 • DeFED heeft aangekondigd dat ze volgende maand haar balans zal reduceren (de hoeveelheid geld in omloop verminderen) en de rente nog een keer zal verhogen voor het einde van dit jaar. Ik geloof niets van wat Yellen zegt en ze zal dit ook NIET zomaar kunnen doen zonder een gigantische CHAOS te veroorzaken. In het slechtste geval kan dit nog eens voor einde 2017 en niet meer in 2018 - tenzij we hyper-inflatie krijgen! Merk op dat - in tegenstelling van wat de FED beweert te doen - de geld voorraad nog steeds aan het stijgen is.......
Hoe minder hun acties (manipulaties) zoden aan de dijk zetten, des te meer beginnen Politici en Centrale Bankiers uit hun nek te PRATEN (F. Schutte, mijn eigen ervaring)

Belangrijke technicals:

 • US-Stock markets en Wereldbeurzen blijven presteren en het plaatje blijft positief zolang als de centrale banken aandelen blijven kopen.
 • Heeft de BIS (samen met de LMBA & COMEX) de goudmarkt opnieuw onder handen genomen?...zie de update van gisteren.
 • $-Goud correctie target is $1280 .
 • US-Dollar werd op het nippertje gered (verklaring van Yellen)

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 20 september 2017 - Een andere nagel in de doodkist van de US-Dollar: Rusland stopt de handel in US-Dollars in de Russische zeehavens..


russian portsBijgewerkte secties: Majors , Biotech & Farma ,

Poetin gaf het bevel om de handel in US-Dollars in de Russische zeehavens op te schorten. Deze beslissing kwam er nadat Venezuela besliste om de handel ruwe olie in US-Dollars te stoppen. Poetin en Maduro, China en de BRICS roepen de US-Dollar een halt toe en verzekeren ons dat goud weldra zal schijnen. Wat nu gebeurt gaat veel verder dan de bestaande en toekomstige FOREX manipulatie. We hebben dit hier al meermaals uitgelegd. De gevolgen van de ondergang van de US-Dollar zullen DRAMATISCH zijn.

Zoek op de site onder PETRODOLLARS voor meer details die we in het verleden hebben gepubliceerd (HOMEPAGE-bovenaan rechts). Basically is het belangrijk te begrijpen dat wanneer de volumes in US-Dollar vertragen, deze PETRODOLLARS (de dollars die een land binnenkrijg als gevolg van de verkoop van petroleum) zullen terugvloeien naar de VS. Daardoor zal het aanbod aan dollars stijgen. Wanneer het aandeel van vreemde handelaars in dollars sterk daalt, wordt het onmogelijk om de dollarkoers nog te manipuleren.

Nu we een nieuwe nieuwe Benchmark (prijs-maatstaaf-norm) voor CRUDE OIL (China) hebben, kan het lot van de US-Dollar snel bezegeld zijn. De prijs van ruwe olie zal sterk stijgen, evenals die van goud en zilver.

Nota: het is perfect mogelijk dat de VS op een bepaald moment de PETRODOLLARS zullen weigeren.

De BIS (Bank for International Settlements - de Centrale Bank van de Centrale Banken) zal zonder enige twijfel proberen het wereldwijd gebruik van SDR's (Special Drawing Rights) te stimuleren. Hoe dan ook, ik twijfel of landen als Rusland, China en de BRICS dit zullen aanvaarden. Zeker niet omdat deze landen GROTE HOEVEELHEDEN FYSIEK goud en zilver aanhouden. Wie goud en zilver bezit, zal de wetten kunnen stellen.

"Er is een directe band tussen de plotse stijging van de goudswaps bij de BIS tussen juli en augustus en de aanval op de goudprijs die twee weken geleden is begonnen. De goudswaps verschaffen bullion bar “liquiditeit” aan de goudbanken en die kunnen dit gebruiken om tegemoet te komen aan de stijgende vraag vanuit India, China, Turkije, enzovoort.  Op zijn beurt verhoogt dit de kracht en de omvang van “bid” op de LBMA voor fysiek goud. Waardoor deze goudbanken de handen vrij krijgen om via papieren goud op de Comex de goudprijs aanpakken. Zo wordt de gemanipuleerde daling van de goudprijs verklaard, ondanks een stijging van de vraag vanuit India en China." 

Goud & zilver zijn TE KOOP...en BITCOIN, Crypto-Currencies vertonen een BUY-CLIMAX . Zoals gewoonlijk kiezen beleggers vaak de VERKEERDE INVESTERING en dit vanwege hun eeuwige hebzucht....de prijs van iets stijgt, dus moet het wel goed zijn. Is dat werkelijk zo?

BITCOIN VS GOLD

Belangrijke fundamentals:

 • Recent werd heel wat actie ondernomen door de BIS (Bank for International Settlements) en dat kan betekenen dat er een nieuwe coup op goud en zilver in de maak is. 

Belangrijke technicals:

 • Opgelet als Bitcoin terugvalt onder het niveau van $3,000

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 19 september 2017 - DE ECB HEEFT PORTUGESE OBLIGATIES OPGEKOCHT WELKE AFLOPEN IN HET JAAR 9999 (DIT IS GEEN GRAP)!


Bijgewerkte secties: Beursindices op lange termijn charts , Landbouwproducten , 

Vanaf heden kun je – met onze hulp – Goud en Zilver aan- en verkopen, en kun je het edelmetaal overal ter wereld fysiek geleverd krijgen. Elk transport wordt door professionals uitgevoerd en is verzekerd van deur tot deur. Indien je de edelmetalen wilt verkopen kunnen de opbrengsten naar ELKE bestemming worden overgemaakt.. Alle soorten goud & zilver baren kunnen zowel aangekocht als verkocht worden door onze contacten. ALLE soorten betekent in dit geval dan ook ALLE staven, munten, etc.... (alle edelmetalen worden bij ontvangst door getest en vervolgens wordt de juiste waarde uitbetaald.... wat voor een goud/zilver staaf het dan ook moge zijn. Men moet zich bijgevolg geen zorgen maken als men geen Umnicore of andere standaard staven  te verkopen heeft)..

De koper kan fysiek zilver kopen zonder de pijnlijke heffing van 21% BTW die in de meeste EU-landen wordt geheven. Na aankoop wordt je zilver getransporteerd naar het door jou opgegeven adres... je transport is volledig verzekerd van deur tot deur.

We bieden een dienst aan waarbij goud en zilver BTW-vrij kunnen worden gekocht en verkocht...van zondag avond tot vrijdag avond.

Voor opslag hebben we nu vaults (kluizen, zo u wil) waar goederen aan 100% van hun waarde kunnen verzekerd worden (Lloyd's). De kluis is 7 dagen op 7 open. Weldra kan u ook toegang krijgen tot vaults waar uw edelmetalen zelfs tegen terrorisme en/of oorlog verzekerd zijn. Meestal verzekeren banken de inhoud van de kluizen niet. Erger nog, ze blokkeren vaak de toegang tot de kluizen. De oude truck van 2 aangrenzende kluisvakken werkt niet langer.

silver gold gold safe

De ECB heeft Portugese obligaties opgekocht welke aflopen in het jaar 9999. US staatsobligaties brengen momenteel evenveel op als JUNK-BONDS. Met andere woorden: beiden hebben dezelfde waarde.... zou dat toevallig NUL kunnen zijn? 

junk and treasuries

In een CRISIS verkoopt u niet zomaar wat u wil: u verkoopt wat u kan verkopen en u doet dat tegen ELKE prijs. We zagen gemeenschappelijke beleggingsfondsen en ETF's investeren in junk-bonds.  Bij verkoop komen deze terecht in een markt zonder kopers....met dramatische gevolgen. Wie zich afvraagt wat ons in een DEPRESSIE zal duwen, moet maar naar de financiële markten kijken...daar is aan uitwassen geen gebrek. Zolang er geld wordt gedrukt, zolang de Ponzi Scheme leeft, gebeurt er niets...van zodra er dient verkocht, stort het ganse kaartenhuis in.

Belangrijke Technicals:

 • Goud zou hoger moeten staan dan $1,434 tegen februari 2018.
 • Zilver zou hoger moeten staan dan $25,12 tegen februari 2018.
 • Zilver en goud moeten de sprong voorwaarts van vorige week nog verteren.

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 18 september 2017 - Dit is censuur in de beste traditie van George Orwell: een Brusselse tentoonstelling weigert karikaturen van de EU (EUSSR) leiders & politici.


Bijgewerkte secties: Juniors , Junior Fundamentals , Goud objectieven (nieuwe chart) , 
Screen Shot 2017-09-15 at 8.26.48 AM Screen Shot 2017-09-15 at 8.29.27 AM

De EU verbood 12 karikaturen van Griekse kunstenaars voor een tentoonstelling in Brussel. De werken zouden aanstootgevend zijn omdat ze de spot drijven met de Europese leiders en hun politiek, ze zouden POLITIEK NIET CORRECT ZIJN de Europese waarden beledigen. Er is hier duidelijk sprake van een daad van censuur. Er hangt een LIBERAAL - DEMOCRATISCHE sticker op, of noem het de moderne term voor COMMUNISME zo u wil.

George Orwell 1984 of hoe FICTIE REALITEIT wordt. Het is om bang van te worden.

Bitcoin kan als crypto-currency goud NOOIT vervangen,  want het is door mensenhanden gemaakt. 

De PETRO-DOLLAR is stervende: Venezuela laat zijn olie in Chinese yuan betalen.

oil chinaAls antwoord op de sancties van Washington is Venezuela begonnen om de olieprijzen in Chinese yuan te traden. Deze beslissing volgt op de aankondiging dat China start met een oliefuturescontract in yuan dat converteerbaar is in goud. Dit kan leiden tot een nieuwe Aziatische crude oil benchmark.

China is de grootste koper van olie in de wereld en het nieuw contract laat exporteurs toe de Amerikaanse sancties te omzeilen. Ook landen als Rusland en Iran zijn geïnteresseerd. Iran aanvaardt al geruime tijd betalingen in yuan voor olie, Rusland volgde in 2015.

Zet deze trend zich verder, dan is het einde van de Amerikaanse hegemonie nabij. De dollar is de wereldreservemunt, hoofdzakelijk omdat olie in dollars wordt verhandeld. 


Belangrijke fundamentals:

 • ELKE CORRECTIE op de beurs wordt op een vreemde manier gecounterd door interventies van de CENTRALE BANKEN, meestal in de VROEGE uren in de VS wanneer de handelaars nog slapen. Door deze manier van tussenbeide komen krijgt de nieuwe generatie beleggers uit de Millenium generatie de indruk dat beleggen in aandelen risicovrij is, zoals in het verleden obligaties dat waren.
 • We verwachten GEEN CRASH alvorens de aandelen hun pieken uit 1929 hebben bereikt. De kuisvrouw zal u op dat moment vertellen welke aandelen u moet kopen.
 • Olie kostte opnieuw weer $50 per vat en dat voor de eerste keer in meer dan een maand. De opvering heeft te maken met het toegenomen optimisme dat de vraag opnieuw een stijgende trend vertoont. Zowel de International Energy Agency als de OPEC, twee van de belangrijkste organisaties in de wereld wat olie betreft, hebben hun verwachtingen wat betreft de vraag naar boven aangepast. Het overaanbod op de markt is stilaan aan het verdwijnen. In 2017 zal de vraag naar olie aan het sterkste tempo in twee jaar stijgen, zo zegt het IEA. De OPEC ziet eveneens een toegenomen vraag, vooral als gevolg van een stijgende consumptie in Europa en China.
 • Meer fundamentals in de sectie: JUNIOR FUNDAMENTALS...klik hier

Belangrijke technicals:

 • Het pond geeft eerste signalen die wijzen op uitbodeming tegenover de dollar. Niet in het minst omdat de dollar sinds begin januari zo zwak is geweest. Technisch ziet het plaatje voor het pond er een stuk beter uit. Maar de chart van het pond uitgedrukt in euro ziet er helemaal anders uit.
 • Eigenlijk geloof ik er NIETS van...maar de nieuwe maan zou de goud- & zilver prijs hoger kunnen duwen. Zie de volledige chart in de sectie: Goudobjectieven...klik hier


Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 15 september 2017 - Deze week slaagden de Amerikaanse politici er in om de schulden op één dag met miljarden dollars te doen toenemen.


Bijgewerkte secties: Olieaandelen , Aardgasaandelen, 

The U.S. Government's massive one-day debt increase had a profound impact on the amount of money it will have to fork over just to service its interest payment.  On Friday, Sept 9th, the U.S. Treasury increased the total debt by a stunning $318 billion.  Thus, the total U.S. Government debt increased from $19.84 trillion onThursday to $20.16 trillion on Friday.

Dit is een schema met alle economische, financiële en politieke risico's van vandaag:

 • Oorlogen: Noord- en Zuid-Korea, /Japan, China, Rusland (inclusief atoomoorlog)/Oekraïne, Rusland/Syrië, Israël, ISIS, Al Qaeda, Saoedi-Arabië, Jemen, Iran, Irak/ China, India, Pakistan, Afghanistan (TELKENS MET BETROKKENHEID VS)
 • Burgeroorlogen: in de meeste landen inclusief VS en Europa 
 • Economische risico's: wereldwijde schulden (230.000 miljard dollar, kunnen nooit terugbetaald worden), verplichtingen waar nooit aan voldaan zal kunnen worden (250.000 miljard dollar), de balansen van de centrale banken (20.000 miljard dollar, zijn allen insolvabel), VS niet langer solvabel (alleen overeind gehouden door overgewaardeerde dollar en door het militair apparaat), de Chinese schuldenexplosie (van 2.000 naar 40.000 miljard dollar, een enorme zeepbel), de meest geïndustrialiseerde landen overleven alleen met QE (niet langer houdbaar), rente op of onder zero in 20 landen (onhoudbaar), systeem gebouwd op papieren geld (valuta's zullen waardeloos worden)
 • Financiële risico's: derivaten voor een bedrag van 1.500.000 miljard dollar (zullen imploderen als tegenpartij omvalt), Europees bancair systeem is bankroet (zal niet overleven), leverage van 20x tot 50x bij de banken (onhoudbaar), zeepbellen in de meeste activaklassen (aandelen, obligaties, vastgoed)
 • Politieke risico's: Amerikaanse president is een lamme eend (geen actie ofwel zotte acties), de elite van de Europese Unie vernietigt Europa (en is niet verkozen), internationale trend naar globalisatie en socialisme (zeer gevaarlijk voor de globale stabiliteit)

Belangrijke technicals:

 • De volgende olieaandelen zijn technisch KOOPWAARDIG op de huidige koersniveaus: BP, Andeavor (ANDV) , Statoil (STO) , Royal Dutch (RDS), Repsol , Total (TOT) - zie sectie Olieaandelen voor volledige chart hier beneden.
 • Aardgas staat op het punt om uit een BULLISH triangle te breken.

 

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 14 september 2017  - De snelste weg richting bankroet is politici toe te laten schulden te maken en de maatschappij onder te dompelen in een schuldenmoeras.


us canaryBijgewerkte secties: Olieprijs , 

Het Verenigd Koninkrijk is de kanarie in de steenkoolmijn. De Britse inflatiecijfers bereikten het niveau van 4% of 2x zo veel als voorspeld. Uit de dinsdag door het Office for National Statistics gepubliceerde cijfers blijkt tevens dat de kerninflatie vorige maand meer versnelde  dan de economen hadden verwacht. Het bereikte niveau was het hoogste sinds 2011. Eigenlijk was het niet meer dan logisch dat na de crash van het Pond Sterling (BREXIT) het algemeen prijsniveau van geïmporteerde goederen sterk zou stijgen.

Belangrijk om te weten is dat de US-Dollar dezelfde richting zal uitgaan als het Pond: LAGER.  Als resultaat zullen de Amerikaanse inflatiecijfers eveneens sneller dan verwacht stijgen. In het bijzonder omdat de koers van de Chinese Yuan (made in China) over de afgelopen 12 maanden eveneens is gestegen.

 

 

Belangrijke fundamentals:

 • GET PHYSICAL NOW: wie ETF's, niet-toegewezen goud, toegewezen goud dat in andermans kluis ligt opgstapeld, goud binnen bereik van de overheid, goud in een bankkluis enzovoort bezit...bezit GEEN GOUD.

Belangrijke technicals:

 • Kijkend naar de chart van de SPX op de vorige bladzijde zien we ofwel een upside breakaway gap (bullish) ofwel een "island reversal" (bearish). Een island reversal bestaat uit een gap, consolidatie en dan vervolgens een gap in de andere richting. De consolidatie wordt een eiland dat gescheiden wordt van de rest van de beweging in de prijs. Belangrijk om te weten is dat GAPS ALTIJD  opgevuld worden.
 • Tahou is bezig om een belangrijke gap te sluiten op de candle charts.
 • Utilities zijn bezig om uit te breken.
 • Verschillende aandelen zijn bezig aan een CLIMAX run (voorbeeld NEE - Florida Power and Light)
 • Ruwe olie blijft zich goed gedragen en houdt zich netjes aan onze belangrijkste technische niveaus…en de olieaandelen staan aan de vooravond van een bullish breakout.

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 13 september 2017 - De Amerikaanse schulden ronden de kaap van 20.000 miljard dollar


Bijgewerkte secties: €-goud & €/$ , Aussie-goud & Aussie/$/€Swiss-goud & Swiss/$/ €  , Can$-goud & Can$/$/€¥-goud & ¥/$/ €  , £-goud & £/€/$ , Recessiebestendige aandelen , Goud Royalties , 

De US-Dollar bevindt zich nog steeds in de gevarenzone. De overheidsschuld heeft vandaag de kaap van 20.000 miljard dollar gerond en het lijdt geen enkele twijfel dat die schulden nog verder zullen stijgen. Zeker wanneer het probleem van het schuldenplafond is opgelost. Vanaf die dag kunnen de politici zoveel geld uitgeven als ze zelf willen...en dat betekent pure zelfmoord voor het land. Zo hebben ook Venezuela en Zimbabwe het gedaan.


Belangrijke technicals:

 • De beurzen bewegen in de richting van de hyperinflatie modus...kijk op de sectie recessiebestendige aandelen voor meer. De risico's verbonden aan gewone aandelen zijn te groot geworden.
 • In een bull market zijn de grootste bewegingen naar omlaag...en in een berenmarkt zijn de grootste bewegingen naar omhoog.

    Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 12 september 2017 - Bitcoin & cryptocurrencies zijn de tulpenmania van de 21ste eeuw.


Bijgewerkte secties:  Academie - De tulpenmania

Stuart, Fort Pierce en Port St-Lucie zitten nog altijd zonder stroom: 2 kerncentrales moesten gesloten worden.


De eerste tulp in Europa dook op in Augsburg in Duitsland in 1559, ze was ingevoerd vanuit Constantinopel -Turkije, waar deze plant al lang populair was. Tien jaar later waren tulpen razendpopulair in Nederland en Duitsland. Rijke Amsterdamse burgers gingen hun bollen rechtstreeks in Constantinopel halen. Ze betaalden er gekke prijzen voor.

De eerste Britse tulpen kwamen in 1600 uit Wenen, ze werden als een grote zeldzaamheid beschouwd. De 30 jaar nadien werd de populariteit van tulpen alsmaar groter. De bloem moet iets speciaals bevat hebben om de o zo voorzichtige Nederlanders het hoofd op hol te jagen. Tulpen hebben nochtans niet de schoonheid en het parfum van het viooltje en ook niet de geur van de roos. Ook de schoonheid van de nederige reukerwt is aan de tulp niet besteed. Alleen zijn artistrocratische statigheid is een pluspunt en daarmee slaagde de bloem er in om de nuchtere Nederlanders te bekoren.

In 1634 was de tulpengekte bij de Nederlanders zo groot dat aan de gewone economie geen aandacht meer werd besteed, iedereen hield zich bezig met het kweken van tulpen. De mania nam steeds groteskere vormen aan, zodat de prijzen door het plafond vlogen. In 1635 betaalden handelaren $40,000 voor de aankoop van 40 tulpen. Op dat moment werden de bollen verkocht op basis van hun gewicht.  Een  tulp van de variëteit bekend als de Admiral Lietkin die 400 gram woog, werd voor $1,800 verkocht; de Admiral Von der Eycke was met een gewicht van 450 gram $500 waard; een Viceroy van 400 gram $1200. Meest kostbaarste was de Semper Augustus, die met een gewicht van slechts 200 gram goedkoop leek aan een prijs van $2200. Naar deze Semper Augustus werd koortsachtig gezocht, zelfs minderwaardige exemplaren kostten $800. Toen deze species werd ontdekt in 1636, waren maar twee wortels bekend en die waren zeker niet van topkwaliteit. Eentje was eigendom van een dealer in Amsterdam, een andere was eigendom van iemand uit Haarlem.

De kopers waren zo zot op deze variëteit dat iemand 12 ha waardevolle landbouwgrond gaf voor de tulp uit Haarlem. Het exemplaar uit Amsterdam werd verkocht voor $1840, een nieuw rijtuig, twee grijze paarden en nog een aantal andere waardevolle spullen. In het lijstje hieronDder vindt u de factuur van een aantal zaken die in ruil werden gegeven voor één enkele wortel voor de Viceroy species. Sinds die datum zijn tulpen goedkoper geworden, maar wijn, boter en kaas zijn in prijs gestegen.

Two lasts of wheat $ 179
Two lasts of rye $ 223
Four far oxen $ 192
Eight fat swine $ 96
Twelve fat sheep $ 49
Two hogsheads wine $ 28
Four tuns beer $ 12
Two tuns butter $ 77
One thousand pounds cheese $ 48
One bed, complete $ 40
One suit clothes $ 32
One silver cup $ 24
$ 1000

De tulpenmania kan vergeleken worden met de cryptocurrency mania (2017).

 • Bitcoin en cryptocurrencies zijn GEWELDIG en het lijdt geen enkele TWIJFEL dat ze de banken zullen overleven. Hoe dan ook, in hun huidige vorm zijn ze geen haar beter dan Digital Geld (bankrekeningen) of bankbiljetten. Uiteindelijk zijn ze GEBAKKEN LUCHT en dus waardeloos. Daarbij moet rekening gehouden worden dat de autoriteiten en de banken alles zullen doen wat ze kunnen om de concurrentie de nek om te wringen...en dat geldt ook voor de crypto-currencies.
 • Bijkomende handicap is dat de volatiliteit van Bitcoin en cryptocurrencies veel te groot is. Goed geld heeft het omgekeerde nodig.
 • Last but not least, de restwaarde van cryptocurrencies is ZERO. Niets beter dus dan de restwaarde van bankbiljetten of bankdeposito's.

Screen Shot 2017-09-11 at 13.48.23

   Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 11 september 2017 - Afwachten wat het wordt met de orkaan Irma


Bijgewerkte secties: Zilver Fundamentals , Goud en de Great Depression , 

De zilverproductie van de 4 grootste zilvermijnen is met 50% gedaald over de eerste zes maanden van 2017. Wanneer mijnbouw verlieslatend wordt, stappen de mijnbouwbedrijven simpelweg met de ontginning....en omdat de prijs gemanipuleerd is, droogt het aanbod op. Volgens de laatste gegevens van het Chileens ministerie van Mijnbouw daalde de productie in het eerste kwartaal van dit jaar met een verbazingwekkende 26%. Dat is erg veel, gegeven het feit dat Chili de vierde grootste zilverproducent in de wereld is. Het grootste deel van dat zilver wordt gewonnen als bijproduct van koper. 

Niet alleen de zilverproductie daalde fors, ook de Chileense goudproductie was 22% lager in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is uiteraard ook veel, maar het land produceerde vorig jaar maar 1,40 miljoen troy ounce goud, tegenover 48,10 miljoen troy ounce zilver. Chili is bovendien niet het enige land dat dit jaar te lijden heeft van een lagere zilverproductie. Ook Peru haalt minder zilver boven dan vorig jaar.

Silver prod 2017 Silver prod 2 2017

Zilver mag niet gekocht worden voor speculuatieve motieven, maar vanuit het oogpunt van behoud van welvaart op lange termijn. Door de volatiliteit van de zilverprijs mag 15-25% van een totale portefeuille edelmetalen voorbehouden worden voor het witte metaal. Voor wie nog geen zilver bezit, is het de ideale tijd om fysiek zilver te kopen aan een prijs die nooit meer gezien zal worden Een bereid u voor op een adembenemend ritje voor de zilverprijs.

meer in de abonneesectie

Milton Friedman legt de rol uit van goud in de Great Depression

Note: Ik  ga NIET akkoord met de theorie van Keynes (een Britse overheidsbureaucraat) of met die van Milton Friedman maar de videoclip is tamelijk goed. Daarom moet de clip alleen vanuit historisch standpunt bekeken worden.

Weinig mensen leven nog die de Great Depression zelf hebben meegemaakt. Een oud vrouwtje die het meemaakte had vaak vraagtekens bij de manier waarop de mensen vandaag leven. Ze was triestig omdat haar dochter blijkbaar niet begreep wat er aan de hand is. En wat ons boven het hoofd hangt. 

De generatie geboren na de Great Depression zoals de baby boomers bevindt zich nog steeds in het stadium van ontkenning. De situatie doet denken aan Galbraith's boek: "The age of uncertainty" waarin de auteur het leven 3 generaties beschrijft.

De Amerikaanse economie was snel gegroeid in de jaren 20, wat gekoppeld ging met financiële excessen. De terugval op het eind van de jaren 20 werd beschouwd als een normaal onderdeel van de boom-bust-boom cyclus. De output daalde echter 3 1/2 jaar op rij, waardoor de helft van de bevolking in miserabele omstandigheden belandde (kaart 1). Bovendien werd duidelijk dat er een grote over-productie was in de landbouwsector. De prijzen daalden en de boeren stapelden de schulden op. Op hetzelfde moment was er een grote bankencrisis, inclusief de "Wall Street Crash" in oktober 1929. De Federal Reserve Board maakte een paar flaters, waardoor de situatie nog erger werd. Zo daalde de geldhoeveelheid en kromp de economie nog verder.

Agricultural marketing act:  deze wet bracht geen redding: de inflatie tastte de waarde van het geld nog meer aan. De echte waarde van het fonds dat een half miljard dollar bevatte werd kleiner en de verliezen voor de burgers stapelden zich op (15 juni 1929). Er werd een federal farm board met acht leden gevormd die landbouwcooperatieven oprichtte en de landbouwprijzen kon stabiliseren. De boeren gingen akkoord met het voorstel van de raad om de minder landbouwgrond te bewerken en om grote hoeveelheden landbouwproducten weg te houden van de markt tot de prijzen waren gestegen. Er werd 500 miljoen dollar beschikbaar gesteld om leningen toe te staan aan de cooperatieven voor dit doelwit. In 1930 zette de Federal Farm Board eigen cooperatieven op om katoen, graag en wol te kopen en op te slaan. Tegen 1931 bezat de VS grote hoeveelheden van deze grondstoffen. Deze konden niet zonder grote verliezen worden verkocht. De prijsdalingen konden overproductie bij veel boeren niet voorkomen. De programma's voor productiebeperking waren namelijk vrijwillig.

meer in de abonneesectie

   Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 8 september 2017 - Europa is van plan zelfmoord te plegen. Hebt u een plan B...of bent u ook suïcidiaal?


Bijgewerkte secties: US-Dollar ,
Hopelijk blijft IRMA weg uit Florida morgen...en als ze toch komt, laat ons dan hopen dat de schade beperkt blijft. De 2 kerncentrales liggen al stil.

Een FINANCIELE CRASH kan overwonnen worden. Een dergelijke ervaring kan pijnvol zijn, zoals Irma dat ook is, maar de mensen staan recht en beginnen opnieuw van scratch...Een heel stuk erger is evenwel wanneer een land door barabaren wordt bezet. Op die manier wordt een land vernield zoals de Amerikaanse pioniers het land van de indianen hebben overgenomen.

PANEM et CIRCENTIS (brood & spelen): weten we dan niet meer dat terwijl de Romeinen naar SPELEN keken hun land door de barbaren werd ingenomen?

Reken geen moment op overheid en politici om uzelf en uw familie te BESCHERMEN. Uw lot kan hen geen kloten schelen. Ze zullen tot het bittere einde blijven LIEGEN en ONTKENNEN. Zo raakten de mensen in Zimbabwe, de DDR, de USSR, Argentina, Venezuela in de val. Naief zijn is een dure eigenschap.

Normale, intelligente, rationele mensen hebben een Plan B, zeker wanneer de risico's duidelijk zijn.

Indien u leeft in een land met een grijpgrage regering, is het tijd om eens goed na te denken. Waarom zou u al uw bezittingen blootstellen aan de gretige pollen van die overheid?

Indien u leeft in een land waar de overheid toegeeft dat ze bankroet is, maakt u beter dat u weg bent.

Indien u leeft in een land waar de pensioenkas leeg is en de sociale zekerheid zonder geld zit, is het niet meer dan verstandig om de eigen boontjes te doppen door voor een eigen pensioen te zorgen?

Indien u beseft dat de kans groeit dat u ooit moet vluchten net zoals destijds de Oost-Duitsers (DDR) en onlangs de Venezuelanen, beseft u ook dat vluchten slechts mogelijk wordt als je een centje BUITEN politiek bereik hebt?...en dat dit NU dient te gebeuren, vooraleer de overheid de grenzen voor kapitaal export sluit!...

Indien u beseft dat de kans groeit dat u ooit moet vluchten net zoals destijds de Oost-Duitsers (DDR) en meer recent de Venezuelanen, beseft u ook dat vluchten onmogelijk wordt voor alwie een centje BUITEN politiek bereik heeft?...en dat dit NU dient te gebeuren, vooraleer de overheid de grenzen voor kapitaal sluit!

Indien een storm uw richting uitkomt, lijkt het verstandig om voedsel en water voor een paar dagen achter de hand te houden.

Misschien hebt u het nooit nodig, maar als het toch zo is kan u helaas niet meer naar de winkel.

Dit is de basis voor een groot Plan B. Deze stappen zijn eenvoudig en risicovrij. Als de nood aan de man komt, zult u blij zijn uw voorzorgsmaatregelen te hebben getroffen. Zo handelt u verstandig!

Een plan B is minder duur dan u denkt en betaalbaar voor iedereen...wij weten HOE en WAT...Luister niet langer naar de overheid en naar de medeplichtige MEDIA. Laat u niet in slaap wiegen en kom NU in actie. 

Belangrijke fundamentals:

 • Bij een crisis zullen 70 tot 90% van de financiële markten gesloten worden. Ik verwacht dat crypto-currencies in een wip en een zucht waardeloos zullen zijn.

Belangrijke technicals:

 • Technisch gesproken zijn we begonnen aan de volgende van de Bull market voor de goud- & zilversector.
 • Wanneer de kaap van $21 wordt gerond, zal zilver zich gedragen zoals Bitcoins...we zullen in no time boven $100 zitten.
 • Ik ben geen Full Moon believer maar op 6 september was het VOLLE MAAN (zie goud en volle maan in de sectie objectieven voor het goud).
 • US-Dollar is onder een ZEER BELANGRIJK steunniveau gevallen, zie sectie US-Dollar.

 Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 7 september 2017 - Zelfs de bankiers verkopen zelf bankaandelen


Bijgewerkte secties: $-Goud , Zilver , Banken & Financials , 

rock and hard placeBankaandelen lieten dinsdag de grootste koersdaling in meer dan 3 maanden optekenen. Een  populair exchange-traded fund, meer bepaald de Financial Select Sector SPDR ETF , sloot 2.1% lager. Dat was de grootste daling sinds 17 mei, toen deze ETF met 3.2% in de fout ging. De koersval bij de financials werd beklemtoond door een verlies van 3.6% voor Goldman Sachs Group Inc. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie viel terug tot 2,08% en dat was het laagste niveau sinds 10 november.

Banken en financials zitten gevangen tussen hamer en aambeeld: indien de rente stijgt, crasht de waarde van het vastgoed in portefeuille. Indien de rente laag blijft, zal de waarde van hun activa eveneens dalen (vastgoed). Maar ook hun inkomsten uit obligaties zullen terugvallen.

De toekomst is niet aan de banken, maar al evenmin aan de crypto-currencies. De U.S. Securities and Exchange Commission weigerde dinsdag voor de 2de keer deze maand de toestemming voor een bitcoin tracker. De SEC gaf Intercontinental Exchange Inc's NYSE Arca beurs geen toestemming om zo'n ETF op de markt te brengen. Een gelijkaardige vraag vanwege de beleggers Cameron Winklevoss en Tyler Winklevoss werd eveneens geweigerd.

"De Commissie gelooft dat de markten voor bitcoin onvoldoende gereguleerd zijn," zo verklaarde de SEC in reactie op beide aanvragen. BATS van de Winklevoss broers kreeg eerder al een njet, maar er werd dus een nieuwe poging gewaagd.

Belanrijke technicals:

 • Abonnees kregen de waarschuwing dat de beurzen overbought en FRAGIEL zijn. Wijsheid kan soms in één enkel woord samengevat worden.
 • Maak van een correctie gebruik om aandelen bij te kopen. Koop echter geen aandelen van landen met een ZWAKKE munt. 
 • De volgende candle charts beelden geven de breakout van zilver aan en de mogelijke correctie op korte termijn alvorens de zilverprijs zijn inspanning verder zal zetten.

 Silver candle2

Screen Shot 2017-09-05 at 19.34.02 Screen Shot 2017-09-06 at 15.20.23

       Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 6 september:  Geduld is een mooie deugd.


Updated Sections: Wereldbeursindices, Beursindices in echt geld (goud), 

Zodra iemand geïnvesteerd heeft in de goud- en zilversector is er geen weg terug meer. De gelukkigen deden dat al in 2003-04. De 2de shift - zij die de stap zetten in 2... moesten wachtent tot 2011 om nieuwe records te zien. De 3de shift moet mogelijk wachten tot volgend jaar om een nieuwe piek te zien bij het goud. Prijzen gaan NOOIT in een vloeiende lijn naar omhoog. Wie onderweg heeft afgehaakt wegens verlies van geduld dreigt de pineut te worden.

Bitcoin is een andere fiat currency geworden die compleet niets inhoudt. Elke cybercurrency is slechts waard wat zijn blockchains waard zijn. Deze garanderen dat de munt niet kan vervalst worden en laten de distributie van de verschillende “miners” van de cybercurrency toe...

We staan voor een grote crisis die valuta's en overheden onderuit zal schoppen: het is alleszins zaak om voorbereid te zijn.

Important Fundamentals:

 • We staan aan het begin van een nieuwe montaire wereldorde waarin het goud centraal zal staan. Binnen een jaar zal alle handel in de Oostelijke invloedssfeer op goud gebaseerd zijn. Daarom hebben de landen langs de Zijderoute bijna 34.000 ton goud opgeslagen. Die voorraad is grote dan die van de top 50 landen, inclusief die van de VS. Dat land zou 8.000 ton beschikken. China zou naar verluidt over ongeveer 20.000 ton beschikken.

Belangrijke technicals:

 • Beursindices uitgedrukt in echt geld en in goud hervatten de NEERwaardse trend (alleen zichtbaar op de candle charts): dit betekent dat de Goud & Zilver sector de komende dagen,weken en maanden ZEKER sneller gaat stijgen dan de gewone aandelen!


Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Dinsdag 5 september 2017 - China maakt crypto-currencies illegaal!


Bijgewerkte secties: Rupee-Goud & Rupee/$ , Yuan-Goud & Yuan/$ , Krona-Goud & Krona/$/€ , Wereldbeursindices (gedeeltelijk) ,

Chaos en Crisis in Venezuela...de natte droom van het socialisme!  Het tart elke verbeelding dat de grote massa (en soms zelfs een volledig land als Zweden) hardnekkig blijft geloven dat socialisme een weldaad is voor de maatschappij. Ik kan er niet bij dat niet meer Venezolanen de gepaste maatregelen getroffen hebben toen dat nog kon. Vrienden van ons zagen het al 15 jaar geleden afkomen, toen die knettergekke Chavez nog aan de macht was. 5 of 6 jaar geleden was het nog mogelijk om met alle bezittingen het land te verlaten. 

*Nota voor de wijsneuzen die blijven geloven in vastgoed: in Caracas, Venezuela, bedraagt het maandelijks huurinkomen van vastgoed uitgedrukt in dollars slechts 50 dollar.


China maakt crypto-currencies illegaal!! Het is simpelweg onmogelijk om van niets iets te maken...en dat is de recden waarom crypto-currencies en fiat currencies ten dode zijn opgeschreven.!! Wanneer de autoriteiten de conversie van en naar crypto-currencies verbieden, worden deze opnieuw wat ze eens waren...gebakken lucht, zero, niets...alleen goud zal overleven!

 

Een kwakkelende economie en grote politieke risico's ondermijnen de dollar en doen de kansen op onrust op de financiële markten toenemen. 

Belangrijke fundamentals:

 • De bouw bevindt zich in dezelfde situatie als bij het instorten van de vastgoedmarkt in 2006. In plaats dat het herstel doorstijgt tot de Pre-Recessie Piek met 23.1% (-23.1%) bevinden de echte uitgaven voor de bouw zich in een dalende trend.
 • Een hogere werkloosheidsgraad: U.3 steeg tot 4.44% versus 4.35%, U.6 steeg tot 8.59% versus 8.57%, en de ShadowStats-Alternate steeg tot 22.2% versus 22.1%. Full-Time Jobs daalden met 166,000 (-166,000) in juli. De afgelopen vrijdag gepubliceerde cijfers waren eveneens zwakker dan verwacht.
 • Money Supply hervat de opwaartse trend, wat impliceert dat de rentevoeten naar omlaag moeten. Ik ben er echter helemaal niet zeker van dat we lagere rentevoeten zullen krijgen.

M2 2017-09-01

Belangrijke technicals:

 • Goud is outperforming obligaties, Gold/Bond ratio's breken naar boven uit.
 • Beleggers kopen goud als een bescherming tegen dure obligaties en aandelen.
 • Goudmijnen stijgen nog sneller dan het goud zelf...beiden hebben een beter jaar dan aandelen...maar dat lijkt NIEMAND op te merken!?

     Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomicc


Monday September 4, 2017 - Labor day weekend.


Updated Sections: Rupee-Gold & Rupee/$ , Yuan-Gold & Yuan/$ , Krona-Gold & Krona/$/€ , World Stock Market Indexes (partly) , 

Labor-Day-2017


Vrijdag 1 september - De dood van de U.S. DOLLAR als WERELDRESERVEMUNT...wint aan snelheid.


Bijgewerkte secties: Royalty co's, Goud & zilver Juniors , Uranium ,

death of dollarDe dood van de U.S. DOLLAR als WERELDRESERVEMUNT...wint aan snelheid. Dit zal het leven van de Amerikanen op een ingrijpende manier veranderen. 99% van hen heeft daar nog geen flauw vermoeden van. De enige reden waarom die resterende 1% er wel iets van begrijpt is omdat Mainstream media en financiële netwerken de waarheid hebben verdoezeld. 

Wie wil weten wat er zal gebeuren wanneer een land het vertrouwen in zijn munt verliest, moet de geschiedenis maar bestuderen. Inderdaad, dan komt er hyperinflatie. Wanneer een munt onderuit gaat, verloopt alles heel snel. De geschiedenis vertelt ons dat het goud in een mum van tijd 52% zijn huidige waarde kan krijgen. In geval van hyperinflatie kan dat zonder problemen zelfs 1 miljoen x de huidige waarde worden. Kijk maar naar wat er gebeurd is in Turkije in de late jaren 90 toen een kop koffie 2 miljoen Turkse lira kostte.

Venezuela is een modern voorbeeld van wat er in het westen te gebeuren staat (USA and EU).

Het gevaar is dat socialisme in eerste instantie lijkt te werken...totdat het geld van anderen is gespendeerd. President Nicolas Maduro heeft tot dusver het leger aan zijn kant kunnen houden, maar dat zal niet bljiven duren. Er beginnen barsten te komen in de militaire façade van Venezuela. Het leger begint de kant van de betogers te kiezen. 

Onderstaande video toont aan hoe mensen veranderen wanneer ze aan de macht komen....en deze keer is het met Donald Trump NIET ANDERS.  De beurzen zijn zeepbellen geworden, de situatie op de arbeidsmarkt is een grove leugen. Er is niets veranderd sinds Obama.

Belangrijke fundamentals:

 • De Turkse Lira is het zoveelste voorbeeld van een munt uit de groeilanden die historische dieptepunten laat optekenen. De Braziliaanse real, de Zuid-Afrikaanse rand en de Indonesische Rupiah gingen onderuit door de daling van de grondstoffenprijzen, de Turkse lira vanwege de dictatoriale neigingen van de president.
 • Molten Salt reactoren braken niet echt door in de beginfase van kernenergie omdat er moeilijk wapens van te maken zijn. Dat is nu een voordeel, maar het zal jaren duren alvorens we bruikbare prototypes hebben.

Belangrijke technicals:

 • Andeavor (ANDV)is uitgebroken en koopwaardig - zie de abonneesectie voor de olieaandelen.
 • Goud- & zilvermijen lijken zich niets aan te trekken van de uitbraak bij het goud.

 

Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Dagelijkse research

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."