Hoe Abonneren?

Voor toegang tot premium secties.

Abonneren

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • XMAS-2023.png
 • FEC ECB.png
 • fools gold slide.png
 • vault nl.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic is er vooral voor ernstige beleggers. De site wordt beheerd door talentvolle elementen (master in economie) met jarenlange ervaring. De site is oorspronkelijk bedoeld als betrouwbare informatiebron voor professionelen. De informatie is van hoog niveau en vraagt een open geest.

  F.S.

 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

  W.A.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

31
oktober
2017

ACTUALISATIE OCTOBER 2017

DEMOCRATIE IS EEN GRAP. WIE ZIJN SPAARCENTEN BINNEN POLITIEK BEREIK HOUDT, IS GEK!

-
[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

 

Dinsdag 31 oktober 2017 - De wereldreservemunt is ook de munt met de hoogste schuldengraad. En dat lijkt wat de dollar betreft een zeer gevaarlijke situatie.


Bijgewerkte secties: $-Goud ,  

Geloof het of geloof het niet, maar er zijn nog altijd mensen die denken dat dit tot in de eeuwigheid zo kan verder gaan.

World debt 2017

Belangrijke technicals:

 • De belegger moet ALTIJD naar de fundamentals EN de technicals kijken. De technicals geven een aantal belangrijke signalen: bullish wedge breakout, diamond reversal formatie, saucer formatie....en dat gebeurt allemaal op de 45° secular uptrend lijn. Wat hebben we nog meer nodig? [zie chart in de $-Goud sectie]

Gold pf1

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 30 oktober 2017: Geen belasting zonder medezeggingschap & complexe maatschappijen + dure energie = Catalonië verklaart zich onafhankelijk van Spanje!


Bijgewerkte secties: US-Dollar , Obligaties USA , Oblgaties EU ,

independence cataloniaVolg het geld.  We weten allemaal dat democratie een grap is en dat Catalonië het volgende voorbeeld is van belasting zonder medezeggingschap. Elke andere uitleg is vals, politiek correct, een rookgordijn, nationalisme voor de massa....

Catalonië is het RIJKSTE deel van Spanje...Madrid en Spanje zullen alles doen wat ze kunnen om de financiële controle over de Catalaanse kip met de gouden eieren niet kwijt te raken.

De geschiedenis leert dat afscheiding meestal gebeurt met OORLOG en REVOLUTIE (Boston Tea Party-USA , 1830 opstand van de Belgen,...) want overheden en koningen zien hun inkomen niet graag opdrogen.

 CHECKMATE: de rentevoeten STIJGEN en we krijgen een RESET.....de rentevoeten DALEn en we krijgen een RESET.

De ECB heeft op minder dan 3 jaar tijd 2300 miljard euro op de balans geplaatst. Dat is een enorm bedrag en samen met de Bank of Japan is de ECB geld in het financieel systeem blijven pompen. Draghi spreekt nu van afbouwen en dat is omdat de obligatiemarkt in opstand komt. De rentevoeten zijn beginnen stijgen. Een berenmarkt bij de obligaties = reset van het SYSTEEM.

 

Het eindspel komt altijd met hyperinflatie....Hyperinflatie lost altijd het renteprobleem op!

Hyperinflatie lost altijd het renteprobleem op omdat het negatief effect van meer geldcreatie opgelost wordt. Zodra een munt door hyperinflatie waardeloos wordt, is deze niet langer van invloed op het financieel systeems.

De chart toont aan dat de langere Duitse Bunds tot boven de trendlijn zijn gestegen. Deze chart geeft een BELANGRIJKE waarschuwing dat de obligatiemarkt in de problemen is. De ECB staat nu voor de keuze: of stoppen met geld drukken en de beurzen doen instorten  of geld blijven drukken, de inflatie loslaten en de obligatiezeepbel laten imploderen.

De ECB laat haar belangrijkste rentevoeten ongewijzigd en halveert QE, maar laat de deur open om QE weer volledig in te voeren indien dit noodzakelijk zou zijn.

Checkmate: hoe dan ook zijn we onderweg naar een nieuwe crisis. Draghi en Yellen staan beiden met de rug tegen de muur. Het enige wat de centrale bank nog kunnen is praatjes verkopen...en hopen dat het Ponzi schema hun tijd nog zal duren.

DM10 candle2

Belangrijke fundamentals:

 • De kostprijs voor de exploitatie van goud was in de eerste helft van dit jaar het grootst in Zuid Afrika, volgens het GFMS Gold Survey.
 • Big Farma ziet zijn dagen geteld. Aan de dominantie van de grote farmabedrijven zal een abrupt einde komen.

Belangrijke technicals:

 • Wat er ook gebeurt: alleen idioten zeggen hun verzekering op terwijl ze maar al te goed weten dat ze die nodig zullen hebben. Verschiet niet als we plots op een morgen wakker worden met een goudprijs die $2000 hoger staat.
 • Vergelijk de goud- en zilversector met een hogedrukpan. Plots zal ze exploderen zoals in de jaren 70 is gebeurd.
 • De uptrend bij de goud- en zilversector uit 2015 is nog altijd springlevend.
 • Energie is een katalysator voor inflatie: de olieprijs zal door het niveau van $60 breken

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 27 oktober 2017 - Al die romantiek rond groene energie is een zeepel van jewelste.


Bijgewerkte secties: Olieprijzen , Landbouwproducten , Koper-platina & non-ferro's , Inflatie Index , 

green bubbleZelfs in regio's met veel wind is het aartsmoeilijk om rendabel windenergie te produceren. De turbines die 15 jaar geleden werden geplaats zien er heel anders uit dan die van vandaag. Europese bedrijven promoten offshore turbines zo groot als wolkenkrabbers, waarbij ze rekenen op de efficiëntievoordelen verbonden aan schaalgrootte. Het Deense Dong Energy kwam een paar maanden geleden uitgebreid in de pers door het binnenhalen van contracten om offshore turbines in installeren zonder subsidies van de Duitse overheid. Het valt nog af te wachten of die belofte kan ingelost worden. Wind is maar wind en wanneer er geen wind is moet er terug beroep worden gedaan op traditionele energiebronnen. 

Hetzelfde geldt voor zonnepanelen die in veel Europese landen overgesubsidieerd werden met belastinggeld. Houd er ook rekening mee dat bij de productie van zonnepanelen 300x meer afval geproduceerd wordt dan bij de bouw van een kerninstallatie.

De groene romantici lijken zich niet te realiseren dat de productie van elektriciteit, waterstof en batterijen om energie op te slaan voor het laten rijden van een elektrische wagens helemaal geen groene energie is. Groene beleggers zullen een zware kater oplopen zodra de financiële markten terugvallen in hun 'normale' situatie. 

Het US ‘Empire of Debt’ zal desnoods ten strijde trekken om de komst van de petro-yuan te stoppen. Eens de kat op de koord klimt, kan de dollar crashen.


Belangrijke fundamentals:

 • Zodra de Dollar omlaag komt en de andere valuta's beginnen te stijgen, zullen bedrijven hun eigen aandelen moeten verkopen om de schulden te betalen. Dit zal de beurskoersen naar omlaag duwen.

Belangrijke fechnicals:

 •  De financiële markten zijn bijzonder ZENUWACHTIG!

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic   
 


Donderdag 26 oktober 2017 - Op lange termijn kan fiat geld geen groei van het BBP genereren.


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen , 

fiat moneyGeld gedrukt als substituut voor goederen of diensten heeft geen enkele waarde. Door geld te drukken is het onmogelijk om BBP-groei te genereren. Alle fiat bankbiljetten gedrukt na 1971 zijn frauduleuze certificaten die ons in de handen zijn geduwd. De meerderheid van de 2,50 quadriljoen dollar aan schulden, derivaten en verplichtingen behoort tot die categorie. En hetzelfde geldt voor crypto-currencies.

Het spelletje blufpoker dat met het monetair systeem wordt gespeeld zal slecht aflopen als die 2,50 quadriljoen dollar in een zwart gat zal verdwijnen. Samen met alle activa wiens prijzen door deze schulden kunstmatig opgeblazen werden. Op datzelfde moment zal blijken dat investeringen in groene energie, wind, zon...één grote misrekening zijn. 

Zodra de wind uit de financiële markten verdwijnt, zullen de beurskoersen zwaar in elkaar stuiken. De Dow Jones zou zelfs kunnen crashen tot 1000 punten. En dan nog zou het beter zijn om aandelen aan te houden dan bankbiljetten, deposito's, obligaties,....

Belangrijke fundamentals:

 • In de VS ontsnapt weer lucht uit de vastgoedzeepbel...

 real estate usa oct 2017

Belangrijke technicals:

 • Rendement 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties op hoogtepunt voor de afgelopen 5 maanden .
 • Britse en Duitse obligatierendementen stijgen eveneens.
 • Op de charts van steeds meer aandelen en beursindices worden topformaties gevormd en dat zou er op kunnen wijzen dat de koersen weldra een duik naar beneden zullen maken.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic   


Woensdag 25 oktober 2017 - De financiële markten zullen dalen wanneer de koers van de dollar begint te dalen.


Bijgewerkte secties:

We zijn niet de enigen die denken dat de financiële markten zullen dalen wanneer de koers van de dollar begint te dalen.


Belangrijke fundamentals:

 •  De prijs van vastgoed zakt altijd in elkaar tijdens inflatoire recessies. De reden ligt voor de hand: het beschikbaar inkomen daalt.

 income requested to buy home

Bijgewerkte technicals:

 • Bearish signalen bij de Dow Jones Industrials en de SP500...hoe dan ook zijn de beurzen nog niet rijp voor een correctie. Door de markten te manipuleren en tot in het oneindige liquiditeiten te verstrekken stellen de centrale banken niet alleen de ondergang van het financieel systeem uit maar creëren ze  tevens een vals gevoel van welvaart door de beurskoersen door het plafond te jagen.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic  

Dinsdag 24 oktober 2017 - 90% van de bevolking heeft zelfs niet door dat ze gebrainwashed wordt met propaganda!


Bijgewerkte secties:

Andrej BabisDe Tsjechische Donald Trump behaalt een reusachtige verkiezingsoverwinning...de mensen zijn de politici kostbeu, ze willen niets weten van de immigratiegolf die hen wordt aangepraat.– Extreemrechts rukt op in Oostenrijk. Spanje ontneemt Catalonië de autonomie, de Lombarden (Italiaanse Catalanen) organiseren een referendum om over autonomie te stemmen.

De VS bestaan omdat er (Britse) belasting zonder zeggingschap was. België idem omdat de Nederlanders belastingen hieven zonder zeggenchap. Vandaag komen een aantal regio's in opstand omdat ze belastingen moeten betalen zonder iets te zeggen te hebben: Schotten, Catalanen, Lombarden, Vlamingen, ....

90% van de bevolking heeft zelfs niet door dat ze gebrainwashed wordt met propaganda! De meeste mensen zijn een makkelijke prooi omdat ze GEEN TIJD HEBBEN OM hun huiswerk te maken. Iemand die alle dagen werken gaat en kinderen heeft, kan niet kritisch kijken naar de Mainstream Media Propaganda.

Het drukken van geld is inflatiecreatie!

Daarom werkt de inflatie/deflatie propaganda zo goed. De CPI (Consumer Price Index) is niet langer een betrouwbare indicator om de inflatie te meten,  maar een instrument van de regering om de inflatie zo goed mogelijk weg te stoppen. De inflatiecijfers die we geserveerd krijgen, kloppen simpelweg niet. De centrale bankiers nemen dus beslissingen over rente en inflatie dus op basis van valse cijfers. En dat beïnvloedt het volledige economisch plaatje: Bruto Binnenlands Product,  Recessie, Depressie, ...

Belangrijke fundamentals:

 • Belastingverlagingen zullen leiden tot meer geld drukken door de Federal Reserve en tot een LAGERE dollar en een HOGERE GOUDPRIJS.
 • Een lagere US-Dollar zal de beurskoersen naar omlaag duwen.
 • Het drukken van geld is inflatiecreatie!! Wie beweert dat er na het printen van al dat geld (QE 1, QE 2, QE 3) geen inflatie is, is een IDIOOT.

Belangrijke technicals:

 • De Dollar bear trend is duidelijk aanwezig.
 • De Goud bull trend is duidelijk gestart.

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 23 oktober 2017 - In geval van een grote correctie of zelfs een crash: rustig blijven zitten is de boodschap!


Bijgewerkten secties:

Er kan al dan niet een grote correctie of een crash komen...maar wat er ook gebeurt: het is beter om de rit uit te zitten.


Belangrijke fundamentals:

 • Aandelen zijn REAL ASSETS. Obligaties en cash geld zijn gebakken lucht....

Belangrijke technicals:

 • Vandaag niets te melden.

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic 


Vrijdag 20 oktober 2017 - Gratis financieel advies groeit niet aan de bomen....in feite is het erg zeldzaam!


Bijgewerkte secties:

10 mythes over overheidsschulden: 

Belangrijke fundamentals:

 • RIO Tinto wordt door de  US Securities and Exchange Commission (SEC) van fraude beschuldigd in verband met een provisie aangelegd voor een steenkooldochter in Mozambique. Het aandeel is een koopkandidaat.

Belangrijke technicals:

 • We hebben mogelijk een gevaarlijke Bearish Top Reversal candle bij de Dow Jones...een consolidatie of een kleine correctie zou welkom zijn.
 • Misschien zullen de beurskoersen nooit meer dalen. Dat lijkt een gekke opmerking, maar het klinkt een heel stuk waarschijnlijker als we weten dat de Dow Jones industrials gisteren zijn 50ste recordslot van dit jaar liet optekenen waarbij de kaap van 23.000 werd gerond. In geval van een correctie kunnen we een daling met 1.000 punten bereiken.
 • De conclusie van een willekeurig bezoek aan de Goldonomic site toont aan dat het geld in toenemende mate naar ondergewaardeerde NIET-AMERIKAANSE aandelen vloeit.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic  


Donderdag 19 oktober 2017 - Wat was de oorzaak van Black Monday - 19 oktober 1987?


Bijgewerkte secties: Farma- & Biotechaandelen , 

francis aug16Ik ben één van de gelukkigen die precies wist wat er 30 jaar geleden is gebeurd. Sinds de jaren 70 zat ik al in de financiële wereld. Ik weet nog precies waar ik die maandag was, welke kleren ik droeg en wat ik deed. De Crash kwam als een complete verrassing, het was gewoon onmogelijk om aandelen te VERKOPEN. Er waren namelijk geen KOPERS in de markt. De reden voor de Crash van 1987 was op de eerste plaats programma trading , door de grote beleggers gebruikt om zichzelf in te dekken tegen zwakke markten. Daarnaast speelden ook de opgelopen waarderingen, illiquide markten en marktpsychologie een rol. 

Die maandag daalden de aandelen gemiddeld met 22%. 1987 was een goed jaar geweest voor de beurs, waarbij de haussemarkt in 1982 op gang werd geschoten. De koerswinstverhoudingen stonden boven 20. [vandaag zijn die waarderingen zelfs hoger tot 25 of zelfs meer]. Tussen de 1987 top en de bodem daalde de Dow Jones met 1000 punten van 2,600 tot 1,600.

Ik weet nog precies waar ik die maandag was, welke kleren ik droeg en wat ik deed. Tijd om mijn verjaardag te vieren was er niet.

Het goede nieuws was dat het herstel niet lang op zich liet wachten. Technisch was de 1987 crash een BEAR TRAP en een uitgelezen koopkans. De Dow Jones Industrial Index steeg van 1.600 tot 12,000 , of met een factor 7.5  Wanneer de Dow Jones dat vandaag doet, kan de index naar 23,000 x 7.5 = 172,500

 INDU 1987

In tegenstelling tot vastgoed zijn aandelen VASTE AKTIEVA met een GROTE LIQUIDITEIT. Tijdens  hyperinflatoire depressies vervangen aandelen in de regel Fiat Money.

Belangrijke fundamentals:

 • Europeanen hebben een volledig verkeerd beeld van de Medicare/Obamacare in de USA. Voor wie daar meer over wil weten, hebben we 2 video toegevoegd tot de sectie farma- en biotechaandelen...klik hier

Belangrijke technicals:

 • $1280 is een belangrijk steunniveau voor goud.

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 18 oktober  2017 - Spanje, het Turkije van het westen - waar de democratie met de voeten wordt getreden!


cataloniaUpdated Sections: Biofarma aandelen, Aardgasaandelen, Uraniumaandelen , Steenkool-zon & zeldzame mineralen (een nieuw aandeel) , 

Spanje, het Turkije van het westen - waar de democratie met de voeten wordt getreden! Politieke gevangenen leken in Europa iets uit het verleden, maar in Spanje zijn er weer twee. Anderen moeten hun paspoort inleveren en mogen het land niet langer verlaten. Een rechter besliste dat de leiders van de 2 grootste Catalaanse onafhankelijkheidspartijen in de gevangenis moeten blijven. Ze kunnen een gevangenisstraf van 10 jaar krijgen.

Turkije maakte iets gelijkaardigs mee wanneer Erdogan alle oppositie achter de tralies draaide. Dramatisch is evenwel dat de EU-officials de acties van de Spaanse regering niet veroordeelt. Dat deden ze wel in het geval van Oekraïne. Stel u voor dat de Belgische regering Bart De Wever, Filip De Winter, Gerolf Annemans opsluit omdat ze Vlaanderen onafhankelijk willen zien. 

We zijn vrij zolang we GEHOORZAMEN en de alsmaar stijgende belastingen BETALEN.

We zijn vrij zolang we GEHOORZAMEN en de alsmaar stijgende belastingen BETALEN. Politiek is het gevolg van de verslechterende economie. Meer belastingen en meer regelgeving (Orwell 1984)...voeren een gemeenschap richting BURGERLOORG, REVOLUTIE, meer TERRORISME,...

Belangrijke fundamentals:

 • IMPALA Platinum (Implats) diversifieert de risico's bij Rustenburg door een belang van 15% te kopen in het Waterberg project voor $30m (R400m). Momenteel wordt gerund door Platinum Group Metals (PTM).

Belangrijke technicals:

 • Deze aandelen zijn op de huidige niveaus koopwaardig. Met rendementen van 6.60% en 5.05%.
OGZPY PBA
Screen Shot 2017-10-16 at 18.02.25 Screen Shot 2017-10-16 at 18.02.59


Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 17 oktober 2017 -  Zwitserse banken leveren hun klanten niet langer goud.

 


Bijgewerkte secties: Indices op lange termijn , 

swiss vaultZwitserse banken overhandigen hun klanten niet langer goud.

Wat is er in hemelsnaam aan de hand met de Zwitserse banken? – Egon von Greyerz: “Bewaar geen goud in een bank in eender welk land. We zien van alles gebeuren bij grote en middelgrote banken wat de klanten zeer ongerust zou moeten maken."

Enkele voorbeelden:

1. Een klant met goud bij de bank wilde dit naar een private kluis (vault) transfereren, maar het goud bleek niet beschikbaar. De bank moest het eerst nog aankopen voor het kon geleverd worden.

2. Een belegger kocht in 2005 een aantal 400 troy ounce goudbaren aan bij een bank in 2005.  Deze blijken nooit te hebben bestaan...want bij ontvangst stelde de belegger vast dat de staven slechts in het jaar 2011 werden gegoten. BEDRIEGRIJ op GROTE SCHAAL!

3. Aan een andere klant werd verteld dat hij fysiek goud had gekocht, maar het bleek om papieren goud te gaan.

Zwitserse banken doen alles wat ze kunnen om te beletten dat de klanten goud opvragen. Ze verzinnen allerlei smoesjes om niets te hoeven doen. Het begint daar steeds harder te stinken. Zwitserse banken vertellen hun klanten vaak dat fysiek goud en zilver niet op hun balans staat. Het is volgens de Zwitserse wet eigendom van de klant. Maar banken gebruiken activa van klanten regelmatig als dekking voor transacties voor eigen rekening uitgevoerd.

Goud en zilver helpen welvaart te beschermen. Daarom mogen ze nooit opgeslagen worden in een systeem dat door en door rot is. Bewaar edelmetalen in een kluis of vault buiten het systeem op een plaats waar het altijd bereikbaar is.

Bewaar het dus buiten bereik van de overheid, want anders wordt het gegarandeerd aangeslagen (of zwaar belast). De overheid kan op eender moment de export van goud en zilver verbieden. Alwie zijn Goud & Zilver aankocht in de EU ZONDER FAKTUUR is nu al gezien. Het is immers heel moeilijk geworden deze staven anomiem te verkopen. Goudhandelaars mogen bij wet vanaf € 3.500 geen Goud tegen cash meer uitwisselen. Gelukkig kennen wij nog enkele achterpoortjes....

We zijn één van de weinigen in de wereld die een waterdicht systeem voor het bewaren van edelmetalen kunnen aanbieden. Buiten het bancair systeem met rechtstreekse eigendom en toegang voor de belegger.

Belangrijke fundamentals:

 • Pembina Pipeline (PBA) neemt Veresen over en zo ontstaat één van de grootste Canadese energie-infrastructuurbedrijven. De deal heeft een waarde van C$9.7B, inclusief de schulden. PBA geeft de Veresen aandeelhouders de keuze tussen f 0.4287 per PBA aandeel of C$18.65/aandeeel in cash. Dat is een 22.5% premie tegenover de beurskoers. Zodra de deal rond is, zal PBA het dividend op maandbasis optrekken van C$0.18 tot C$0.17.
 • De wereld is wordt geconfronteerd met gevaarlijke tekorten in de belangrijkstecommodities. Van koffie tot cacao nemen de voorraden af.... van lithium tot hout. . . van zilver tot suiker.

Belangrijke technicals:

 • De long term charts suggereren dat BEDOW (Belgium) en CAC40 (France) op het punt van uitbreken staan.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic  


Maandag 16 oktober: Veel beursanalisten begrijpen niet dat we een CRASH zullen krijgen zolang er geen hyperinflatie komt!


Bijgewerkte secties: Beursindices in goud, marianne revolution

Het is opvallend dat de revoluties in Europa door de oudere mensen gemaakt worden. Doorheen de geschiedenis waren het steevast de jongeren die  revolutie maakten wegens gebrek aan voedsel...of vanwege de hoge prijzen voor levensmiddelen, zeep (franse revolutie). Brexit was een succes omdat de oudere generatie het Verenigd Koninkrijk uit de EU kieperde. De meeste jongeren waren tegen de Brexit.

Veel beursanalisten begrijpen niet dat we geen CRASH zullen krijgen zolang er niet eerst een hyperinflatie komt! Zolang de centrale banken gratis geld uit de lucht kunnen plukken, zolang als ze rente kunnen manipuleren, krijgen we misschien correcties maar zeker geen BEURSCRASH. Tot 1971 was geldcreatie vanwege de goudstandaard onmogelijk. Geld was toen converteerbaar in goud. Daarom ook was een crash zoals in 1929 mogelijk.

central bank sharesDat is dus niet langer mogelijk. Centrale banken mogen nu zoveel geld drukken als ze willen, ze kunnen zelfs aandelen inkopen. En dat is voldoende om elke mogelijke crash te voorkomen. Het gevaar is evenwel dat op een bepaald moment de deflatie progaganda niet langer meer zal werken. Op dat moment zal duidelijk worden dat de keizer geen kleren draagt. De beleggers zullen dan ook massaal geld beginnen om te zetten in REAL ASSETS. Dat wordt door het verleden duidelijk aangetoond (Venezuela, Zimbabwe). 

In tijden van hyperinflatie is het beter om verder aandelen, Real Assets aan te houden,.... en dan komen goud en zilver automatisch in beeld. Te mijden zijn dan bankdeposito's, obligaties, pensioenfonsen, vastgoed,....

 Belangrijke fundamentals:

 • Waarom Lithium? De creatie van fiat money is samen met fractional reserve banking verantwoordelijk voor de hype rond duurzame energie. Deze hype stopt zodra de creatie van fiat geld onmogelijkl wordt. En als we hogere rentevoeten zullen zien. Maar in sommige apps zal de duurzame energie overleven: smart phones, power tools, laptops, tablets,.

Lithium is belangrijk voor veel producten in de moderne mobiele communicatie, computers en in toenemende mate ook het transportsysteem. Lithium is belangrijk om batterijen krachtiger te maken. Bovendien zal deze grondstof een belangrijke rol spelen bij de komst van de elektrische wagen.

"De 5 grootste bedrijven van lithiumbatterijen willen de capaciteit bijna verdrievoudigen tegen 2020."[zie sectie - Zeldame Elementen.]

Er is echter niet genoeg lithium beschikbaar voor al die megafabrieken. En dat kan productieproblemen opleveren in de batterijensector.  Elon Musk zei in 2016:Om 500 miljoen wagens per jaar te maken, zullen we de volledige wereldwijde lithiumproductie nodig hebben.”

Belangrijke technicals:

 • Onze Dow Jones Transportation candle charts geven op korte termijn een kleine correctie op de beurzen aan.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic  


Vrijdag 13 oktober 2017 - Wie niet leert van de geschiedenis, is gedoemd om ze te herhalen. Of het nu gaat om overheden dan wel om gewone mensen.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices, Olieaandelen , 

propaganda newsAlleen sensationeel en vluchtig nieuws wordt door de massa begrepen. Meestal is de interesse in “heavy” of ingewikkeld nieuws erg beperkt. Kranten en televisienieuws zijn in de afgelopen 50 jaar helemaal veranderd. Meer plaatjes en minder inhoud.  De mensen willen emoties, het begrijpen van zaken is niet langer nodig. Het financieel geheugen van de meeste mensen is KORT of zelfs onbestaande. Welke universiteit leert financiële geschiedenis?

De REALITEIT is vaak erg makkelijk te zien. Wanneer de puzzelstukken in elkaar vallen, is het makkelijk om door het rookgordijn van politici, bankiers en Mainstream Media heen te kijken. Maar het leven wordt er niet makkelijker op, wel integendeel.

Fysiek goud is de beste verzekering die men zich kan indenken. Het heeft intrinsieke waarde en het stijgt op termijn in waarde ten opzichte van papieren geld. Indien goud 100.000 miljard dollar waard wordt, zoals in 1923, hebben we een probleem. Het is dus niets om naar uit te kijken. Maar goud beschermt wel onze welvaart terwijl al de rest waardeloos wordt.

Goud is geld, wat sommigen ook mogen beweren. Dat zijn dan degenen die de lessen van het verleden glad vergeten zijn. Wie zegt dat goud gedateerd of achterhaald is, weet niet wat hij zegt. Of er wordt om verschillende redenen om gelogen.

EEN is het hebben van fysiek goud, TWEE is het bewaren op de juiste plaats. DRIE is niet langer luisteren naar wie zegt dat goud iets uit een ver verleden is. .

Wie zegt dat goud- en zilvermijnen failliet zullen gaan aan de huidige prijzen, is de lessen uit 1981 vergeten. Toen piekte het goud op $850, maar viel terug tot $200 om daar 22 jaar lang te blijven noteren. En de mijnen zijn niet failliet gegaan.

Belangrijke fundamentals:

 • Sears Canada sluit alle winkels en onslaat alle personeel. Sears Canada — eigendom van Sears Holdings (SHLD) — zag de verkopen al jaren jaren dalen als gevolg van de opkomst van e-commerce. 12.000 werknemers van Sears verliezen in de komende maanden hun job. 
 • Olieaandelen bieden nog rendementen van 6% en meer. Zie de oliesector voor details.

Belangrijke technicals:

 • Goud in can$ is maar al 11% verwijderd van de all-time high
 • Goud in Sterling is maar al 13% verwijderd van de all-time high
 • Goudin yen is maar al een haartje verwijderd van de all-time high
 • Goud in Rand is maar een haartje verwijderd van de all-time high
 • Goud in Euro is maar al 25% verwijderd van de all-time high

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 12 oktober: De Chinese regering staat op het punt om de Yuan omwisselbaar te maken in goud. Hetzelfde geldt voor de privé en de overheidsschulden.


chinese goldbondBijgewerkte secties: R-Goud & R/$/€ , Kro-Goud & Kro/$/€ , Yuan-Goud & Yuan/$ , Rupee-Goud & Rupee/$ ,

DIT ZIJN DE INGREDIENTEN VOOR EEN CRASH: een uitbundige en losgeslagen beurs is iets waar we ons zorgen over moeten maken. Richard Thaler, de Nobelprijswinnaar Economie, windt er geen doekjes om. We leven volgens Thaler op het gevaarlijkste moment van ons leven. De beurs ligt er echter geen seconde wakker van. Aan Bloomberg zei Thaler dat hij er geen bal van begrijpt.

Markten kunnen langer irrationeel blijven dan u en ik solvabel blijven  (J.M.Keynes)

De Chinese regering staat op het punt om de Yuan omwisselbaar te maken in goud. Hetzelfde geldt dan voor de privé en de overheidsschulden. China’s goudreserves, die op niet minder dan 30.000 ton worden geschat, garanderen het behoud van welvaart. Daar moet nog het goud in privéhanden bijgeteld worden. Beijing moedigt de Chinezen aan om goud te kopen. Zo verwerft het land de controle over de US-Dollar. Zeker wanneer de Saoedi's olie verkopen tegen yuans.

China is een sleutelspeler op de oliemarkt sinds het de VS heeft verdrongen als grootste importeur.

Oudere beleggers herinneren zich zeker nog de tijd dat Chinese obligaties tegen goud konden omgewisseld worden. Deze obligaties werden waardeloos toen China bankroet ging. 

Nota: de collectie-waarde van de Chinese obligatie hierboven bedraagt liefst $3,100 !!!

Belangrijke fundamentals:

 • Dienstverleners aan de oliesector zijn de eerste slachtoffers als de majors op de oliemarkt beginnen te besparen. Als gevolg van besparingen op van alles en nog wat is de sector van de oil services nog maar een fractie van wat hij ooit is gweest.

Belangrijke technicals:

 • De laatste defensielijn is die van $1380...Deze lijn werd enkele weken geleden bijna bereikt, maar de verdediging hield stand. Eens daarboven kan de goudmarkt echter wakker schieten. Bij het  momentum op lange termijn is dat al gebeurd. De World Gold Council probeert ons wijs te maken dat het goud een TOP heeft bereikt...je kan die mannen van het WGC echter van geen kanten gelovenl!
 • SHORTS - Schulden met aandelen als waarborg bereikten in augustus een nieuwe piek, waarbij de pieken uit de voorbije bull markten met gemak werden geklopt.... 
 • We voegden een PF chart toe met de Yuan uitgedrukt in Euro's. China runt de wereld en zal doen wat nodig is om Made in China competitief te houden. Onthoud dat wie GOUD bezit aan de TOUWTJES mag trekken.

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 11 oktober 2017 -  GROENE ENERGIE is een DURE GRAP die alleen mogelijk werd gemaakt door gratis geld dat uit de lucht wordt geplukt en door fractional reserve banking.


green energyBijgewerkte secties: Juniors (alle) , ¥-Goud & ¥/$/€ , £-Goud & £/$/€ , Steenkool- Zon & Zeldzame mineralen ,

GROENE ENERGIE is een DURE GRAP die alleen mogelijk werd gemaakt door gratis geld dat uit de lucht wordt geplukt en door fractional reserve banking. De uraniumprijs kan exploderen wanneer iedereen plots wil kopen aan eender welke prijs. Een uraniummijn in Niger die goed is voor 35% van de wereldproductie sluit, waardoor er een tekort op de markt is. We praten hier dan over het Azelik project.

Uranium was ontdekt in de Azelikregio in Niger in 1957 door het Bureau de Recherches Geologiques et Minières (BRGM) dat op zoek was naar koper. De French Atomic Energy Commission (CEA) nam het onderzoek over en de productie startte in 2010.

In Frankrijk komt grootste deel van de elektriciteit van kerncentrales.

Vanwege de marktverstoring moeten de beleggers ZEER VOORZICHTIG zijn wat betreft investeringen in GROENE ENERGIE en derivaten (zonnepanelen, batterijen, electrische wagens, etc..). Sprookjes duren nooit lang

Belangrijke fundamentals:

 • Is er een Bull Market op komst bij Uranium"? . De situatie op de markt gelijkt sterk op die tijdens de laatste stierenmarkt. De kost om een pond uranium te produceren is ongeveer $60 … en de clearing prijs op de markt … is ongeveer $20 per pond. Dit verlies kan gedragen worden omdat er een surplus aan uranium is. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens dat overschot zal opgebruikt zijn. Er kan dus een prijsexplosie gebeuren.
 • Sommige domme landen verhogen de belastingen en jagen zo de bedrijven weg. Andere landen verlagen de belastingen en ontvangen bedrijven met open armen.

Belangrijke technicals:

 • Goud & zilver zijden precies wat we zeiden dat ze zouden doen.

Screen Shot 2017-10-10 at 12.12.21 PM

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 10 oktober 2017 - De prijs van vastgoed daalt altijd in periodes gekenmerkt door inflatoire recessies.


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€ , Swiss-Goud & Swiss/$/€ , Can$-Goud & Can$/$/€ , ¥-Goud & ¥/$/€ , Juniors (deels) , 

*** Gisteren was het Colombus day. In Haiti gaf Columbus de inboorlingen het bevel al hun goud af te geven. Maar er was nauwelijks goud op het eiland en dus werd het een slachtpartij. Op 2 jaar tijd vielen 250.000 doden.

Vastgoed cycli variëren van land tot land. De VS is koploper, terwijl socialistische landen als België en Canada achterop hinken. Overal in de wereld zijn er nu zeepbellen in het vastgoed.  Canada, Australië, Zweden, Hong Kong, China—en California—om er maar een paar te noemen. In California zijn de prijzen sinds 2010 met 69% gestegen. In Canada stegen de prijzen over dezelfde periode met 1040%.

Housing bubbles-2017

De Amerikaanse economie verloor vorige maand voor de eerste keer in 7 jaar jobs. De werkloosheid bleef onder Obama stabiel of verbeterde als gevolg van OBAMACARE. Vanwege Obamacare ontsloegen veel bedrijven FULL TIMERS en wierven ze  PART-TIMERS aan. Dit heeft de werkloosheidscijfers totaal vertekend in positieve zin.

Trump heeft beslist om Obamacare hoe dan ook TE VERVANGEN. Daartoe werden afgelopen weekend nieuwe maatregelen aangekondigd.

Belangrijke fundamentals:

 • De STEENKOOLOORLOG is verleden tijd: de Trump administratie trekt zich terug van het 2015 Clean Power Plan dat uit de uitstoot van CO² moet verminderen. Dit Clean Power Plan was bedoeld om de overstap van steenkool naar water, aardgas, wind en zonne-energie te bespoedigen. Het kaderde in de akkooren van Parijs waaruit Trump zich in juni terugtrok.
 • De Perth Mint zag de goudverkopen in september verdubbelen tegenover de maand voordien, terwijl de verkopen van zilver met 78% stegen. Er is dus wel degelijk nog steeds een grote vraag naar goud en zilver.

 • Japan start verschillende nieuwe kerninstallaties op.

Bijgewerkte technicals:

 • We zien alle klassieke waarschuwingsignalen die wijzen op een marktpiek...de meeste mensen negeren deze evenwel. En dat zullen ze geweten hebben.

  Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 9 oktober: Zie de zeldzame trendommekeer bij goud en zilver afgelopen vrijdag.


Bijgewerkte secties: Zilver (SLV) , $-Goud (candle charts op bodem) , Vastgoed (algemeen) , Majors , 

De machtige overheid groeit in alle stilte als kool. Big Brother zal het kapitalisme van zich afschudden en daarna zullen de mensen geen kruimel brood meer te vinden om te eten.Mao nam alle geweren in beslag alvorens hij zijn regime vestigde. En de totale macht greep. Vandaag verbergt het kommunisme zich onder de vlag van de democratie...en de naam is Europese Gemeenschap, Spanje,..ALLEMAAL zogezegd voor het goed van de mensen. Macron is slechts een slechte doorslag van Hollande, niet meer of niet minder. En deze clowns slagen er verkiezing na verkiezing in om aan de macht te blijven. Brood en spelen houdt de bevolking kalm.

Destijds in de USSR (met eigen ogen gezien) was het maar iets beter dan in China. Boeren sperden hun velden af met prikkeldraad. Vrouwen wonnen turf om hun huis te verwarmen. Wie een auto wou kopen, kwam op een wachtlijst terecht en diende meer dan een jaar te wachten. Enkel in de 'speciale partij winkels' (deze bestaan nu ook in de EU gebouwen) kon je Goede en Ingevoerde produkten kopen met Dollars. Velem probeerden het regieme te ontvluchten. Alleen al aan de muur van Berlijn werden meer dan 600 vluchtlingen dood geschoten...De muur zelf stond er om het Kapitalisme en zijn invloeden BUITEN te houden.

Inflatie van de goedkope consumptiegoederen is onderweg en zal zowel de financiële markten als de wereldeconomie op een ingrijpende manier veranderen. Dit is één van de factoren die de goudprijs zal opjagen tot niveaus die we ons vandaag niet of nauwelijks kunnen voorstellen. En dat geldt des te meer voor wie in 1960 of nadien werd geboren. 

Inflatie en hogere rentevoeten zullen het financieel systeem (banken) en de economie op een ingrijpende manier veranderen. Vooral de VASTGOEDSECTOR zal daaronderr te lijden hebben omdat het beschikbaar inkomen sterk zal dalen. Denk er aan dat vastgoed een consumptiegoed van de hoogste prijsklasse is en die zijn ALTIJD de pineut in periodes van (hyper)inflatiore depressie. Een voorbeeld: het gemiddeld inkomen uit vastgoed in Caracas (Venezuela) is $50 per maand.

home price index 1975-2017

De meeste beleggers zijn speculantenen en zoeken alleen maar ONMIDDELLIJKE BEVREDIGING. Als de prijzen stijgen en steeds meer speculanten van de partij willen zijn, zullen deze laatste gedwongen zijn om in te stappen aan duizelingmakende koersniveaus. Wanneer de dag aanbreekt dat de KOOPDRUK opdroogt, kan het sentiment snel omslaan. Uiteindelijk belanden we dan in een markt waar alleen verkopers overblijven. De kopers hebben gemaakt dat ze weg waren.

Oktober 19, 1987 is een goed voorbeeld van een negatieve actie op de markt. De meeste deelnemers aan de markt zijn vergeten wat 30 jaar geleden is gebeurd. Zoals weinig beleggers nog weet hebben van de vastgoedcrash die startte in 1894 en duurde tot 1942 (28 jaar omlaag en 20 jaar uitbodeming). Zie de abonneesectie van morgen voor een recente chart.

Belangrijke fundamentals:

 

Belangrijke technicals:

 • Merk de spinning reversal candle op in de SLV chart in de zilversectie.
 • Deze aandelen zijn nu KOOPWAARDIG.
AG BTG
WPM FNV
AUY  AEM 
FVIto EXK
CDE HL
GFI GPL

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.  


Vrijdag 6 oktober 2017 -  een stijgend en historisch hoog volume gaat steeds een hogere (goud)prijs vooraf

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 5 october 2017 - Deze nieuwe opportuniteit zal meer vruchten afwerpen dan Bitcoin


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver , €-Goud & €/$ , 

Dit is een grafiek om boven je bed op te hangen en over 2-3 jaar opnieuw te bekijken. Zoals altijd gaan er met de tijd steeds meer mensen belangstelling aan geven. De massa zorgt immers altijd voor GEKKE prijzen...net zoals de gekke prijzen die er nu betaald worden voor Belgisch & Nederlands onroerend goed. Dan zijn er nog grotere gekken die hun eigendommen hypothekeren om - je raadt het nooit - nog meer onroerend te kopen.

goldonomic advies

In 1830 werd België onafhankelijk na een korte oorlog met Nederland. De afscheuring gebeurde nadat de Nederlandse overheid nog maar eens de BELASTING op brood verhoogde.  

Belangrijke fundamentals:   We beleven het einde van koningen en koninginnen...

Belangrijke technicals:

 • De HUI-index (Majors) is uit zijn downtrend gebroken. We verwachten in de komende weken en maanden meer bullishe signalen...tot de index begint te stijgen als DE MASSA de weg naar de sector heeft gevonden.

 
Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag 4 oktober 2017 - Alleen goud heeft een geschiedenis van ECHT geld achter de rug!


Screen Shot 2017-10-03 at 13.42.42Bijgewerkte secties: Goudobjectieven, Zilverobjectieven , 

Volg het geld, maar verwacht niet dat Mario, Juncker, Merkel dat ook zullen doen: de Catalaanse roep om onafhankelijkheid kan worden gezien in de bredere context van de veroordeling van het harde besparingsbeleid dat door de Europese Commissie en de ECB werd opgelegd aan de landen in de periferie van de eurozone als antwoord op de kredietcrisis. Landen dwingen om grote bedragen aan slechte schulden te absorberen van de privé-banken zonder te kunnen terugvallen op een scherpe devaluatie van de munt, heeft grote druk gezet op de bevolking van de betrokken landen (Griekenland, Italië, Portugal,...) en de huidige Spaanse situatie geeft een voorbeeld van wat er kan mislopen.

Het bezit van fysiek goud is misschien de gezondste manier om de komende crisis te overleven. Wie dat niet inziet, heeft er niets van begrepen. Goud dat in huis wordt bewaard kan vroeg of laat door de overheid aangeslagen worden. Ze zijn in staat om zelfs tot foltering over te gaan om aan de weet te komen waar u uw goud verbergt.

Alleen goud heeft een geschiedenis van ECHT geld achter de rug! Er is geen risico wat de tegenpartij betreft maar wel een intrinsieke waarde.  Goud zal de "the last man standing" zijn wanneer alle andere munten al onderuit zijn gegaan. (incl. crypto-currencies)

GOLDONOMIC heeft een boel ervaring en we weten wat we adviseren. Goldonomic tipte GOUD in 2003/04 (Ik deed het ook al in de 1970's). Deze oude 2004 NEWSLETTER is het bewijs...klik hier.  Ik ben één van de happy few die in de periode van Gold Boom leefden en die Richard Nixon LIFE oo televisie de goudstandaard hoorde afschaffen.  Ik ervoer persoonlijk de acties van de GOLD POOL alvorens de Goud/Dollar convertibiliteit door de wet werd gestopt. Ik zag overigens ook de VASTGOEDZEEPBEL...In 2004 waren er al signalen dat de zeepbel ging ontploffen.

Vandaag zie ik de gekste dagen gebeuren. Zelfverklaarde yuppies die nooit naar de universiteit gingen vertellen de gekste dingen. De opkomst van de computer-currencies slaat de wereld met verstomming, er gelachen met het barbaarse goud en half believers kopen PAPIEREN GOUD en ETF's...De bankiers van vandaag kennen het onderscheid tussen een obligatie en een aandeel niet meer. 

Belangrijke fundamentals:

 • De dag dat de rentevoeten normaliseren zal groene energie verdwijnen.

Belangrijke technicals:

 
Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 3 oktober 2017 - Belasting zonder tegenprestatie eindigt in situaties (en burgeroorlogen) zoals in Catalonië.


dominoBijgewerkte secties: US-Dollar , 

Domino, domino: wanneer de downtrend bij de US-Dollar zich hervat (en dat zal gebeuren), verwachten we dat dit ERNSTIGE gevolgen zal hebben voor aandelen en grondstoffen.

De US-Dollar is de WERELDRESERVEMUNT. Dat is de reden waarom een crash of paniek rond de US-Dollar zware gevolgen zal hebben voor het globaal financieel systeem. Zoals steeds zullen we onze lezers tijdig adviseren waar en hoe ze het best dekking kunnen zoeken om de verliezen te beperken.

Het lijdt geen twijfel dat wie in obligaties & derivaten op obligaties, aandelen, Bitcoin, vastgoed, bankbiljetten, bank deposito's blijft zitten...zware verliezen zal lijden.. Hopelijk verliezen ze niet alles.


Gaat het allemaal om belasting zonder tegenprestatie?...of het is het dat wat de media ons proberen wijs te maken.

Belangrijke fundamentals:

 • De exploitatiekost van de mijnbouwbedrijven is fors gedaald. De Zuid-Afrikaanse mijnindustrie liet in 2017 een bescheiden herstel optekenen. De 25 bedrijven in het jaarlijks overzicht boekten een winst van R17mrd tegenover een verlies van R46mrd in  2016. De prijzen herstelden, maar daarnaast was er ook het effect van kostenbesparingen. Het slechte nieuws was een daling van het bedrag aan dividenden met 25%, terwijl de investeringen stabiel bleven. 

Belangrijke technicals:

 • $-Goud veert op van de belangrijke steun op $1280... In de periode 5 tot 9 oktober verwacht ik een opleving. Goud staat aan de vooravond van een SUPER BULL MARKET die minstens 10 jaar zal duren.
 • De $/€ is de BACKTEST aan het afronden en zal snel weer gaan dalen (5 oktober) . Dit zal negatief zijn voor de beurs, maar positief voor GOUD en grondstoffen.
 • We verwachten een  Major Long-Term Piek op de beurzen in 2017-2018. We verwachten bovendien dat de situatie erger zal zijn dan in 1929-1932. Als de dollar weer daalt, zullen wereldwijd Amerikaanse obligaties en aandelen worden verkocht.


Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 2 oktober 2017 - Democratie is een grap: zorg dat uw spaargeld buiten politiek bereik is!


Bijgewerkte secties: Inflatie , Archieven , 

Democratie is er alleen als u zich gedraagt, netjes in de rij loopt, gehoorzaamt aan de WETTEN die zij bepalen en braaf akkoord gaat om AL uw belastingen te betalen. Wat in Spanje - Barcelona gebeurt is EXACT hetzelfde als wat in Turkije en Venezuela gebeurt. De mensen zien niet dat we afglijden richting Fascisme en Communisme. Wie het wel begrijpt heeft anderzijds niet het lef om voor "game changers" te stemmen. Dit geldt voor Belgie, Nederland, Frankrijk, Duitsland. In de USA stemden de mensen voor een Game Changer (Trump) , maar het Congress en de Media strooien voortdurend roet in het eten.

De overheid kan voor geen cent worden vertrouwd. Ze hebben 100% controle over alle Banbiljetten, Bankdeposito's (Madrid blokkeerde de rekeningen van heel wat  Catalanen) , Wire transfers (SWIFT), Import en Export van goederen, ....aan- en verkopen van goud en zilver, uw kluis bij de bank. In Europa rekenen veel landen 21% BTW aan op aankopen van zilver. Goud en zilver kunnen NIET cash worden betaald en bij verkoop gebeurt het via uw bankrekening. Bank transfers zijn een wettige verplichting voor goud- en zilververhandelingen van meer dan  € 1,000 tot € 3,500 (afhankelijk van het land).

Met een eenvoudig telefoontje kan de overheid je bankrekening en je banksafe blokkeren. Even snel gaat het leggen van (bewarend) beslag op onroerend goed. En dit geldt over de ganse Europese Gemeenschap. Dit is mogelijk onafhankelijk of de rekening in jou naam of in de naam van een (naamloze)vennootschap wordt gevoerd.

Nota: alle wijsneuzen die de afgelopen jaren in Europa goud en zilver kochten zonder een FAKTUUR zijn er aan voor de moeite. Zij hangen wanneer ze proberen te verkopen.  (wij kennen gelukkig nog een open achterpoortje)

Complexe gemeenschappen (de EU, Spanje & Catalonie, Koerdistan,...) overleven NOOIT een tijdperk van dure energie. De kostprijs van energie zal stijgen wegens hogere vraag, lager aanbod en NIEUWE OLIEBENCHMARK. Dure energie is tevens een katalystor op weg naar duurdere goederen en diensten en dus ook naar inflatie.   

Zolang er voldoende energie beschikbaar is, kan ee gemeenschap in complexiteit investeren [Globalisme- de uitgever]; maar wanneer het aanbod aan energie stabiliseert of zelfs afneemt wordt complexiteit [Globalisme-de uitgever] niet meer of toch alleszins minder betaaldbaar. (energie slaat ook op transport van voeding, werk en brandstof) - Joseph Tainter

De overheid heeft de energie nog duurder gemaakt door fiat geld uit de lucht te plukken, door energie te belasten, door het toekennen van subsidies aan duurzame groene energie,....klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals:

 • De Gouden Week. Westerse commentatoren vergeten elk jaar dat China een feestperiode heeft die de Gouden Week wordt genoemd, tijdens dewelke de Chinezen grotendeels afwezig zijn op de markten. Al 4 jaar lang daalt de goudprijs tijdens die periode, gevolgd door een sterke come-back zodra de Gouden Week achter de rug is. Dat is op 9 oktober en de kans bestaat dat de prijzen die dag opnieuw zullen stijgen.
 • De globale vraag naar koffie zal tegen 2050 verdubbelen. Maar inmiddels zitten we al 3 jaar tegen een te laag aanbod aan te kijken. Vooral de belangrijke Braziliaanse koffiesector heeft erg te lijden van droogtes. Bovendien is de genetische diversiteit van Arabica — de beste kwaliteit op de markt — erg laag. De plant kan dus niet goed tegen wijzigingen in de omgeving.
 • Een top official van oliehandelaar Trafigura zei op een congres in Singapore dat de "lower for longer" era ten einde loopt. De oliemarkt stevent op een aanbodtekort van 2 tot 4 miljoen vaten per dag af tegen het einde van 2019.
 • Wat QE eigenlijk veroorzaakte, was een kunstmatige vraag naar aandelen, obligaties en vastgoed stimuleren. Deze maatregel was bedoeld om de banken te beschermen.

Belangrijke technicals:

GDXJ candle1 GDX candle1

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 

Categories: Dagelijkse research

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts