30
oktober
2023

October 2023

Staan Goud en Zilver op het punt uit te breken uit een stevige accumulatie zone of krijgt de moderne "Gold Pool" nog wat ademruimte?

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Maandag t/m dinsdag 30 - 31 oktober 2023: Dit is de meest vanzelfsprekende financiële crisis en wereldoorlog die niemand ziet aankomen.!.


Bijgewerkte secties: Morgen is het Volle Maan en goud lijkt eindelijk het $2.000-niveau 
te doorbreken! Zilver volgt en/of leidt.

Wat is er mis met mensen dat ze nu al beginnen te  protesteren voor minder banen en een lager inkomen?...Het protest niet wat het lijkt te zijn... het gaat vooral over Panamezen die een einde willen maken aan politieke corruptie!

PANAMA CITY (AP) - De regering van Panama heeft woensdag aangekondigd dat ze een overeenkomst heeft bereikt met een lokale dochteronderneming van een Canadees mijnbouwbedrijf, waardoor het bedrijf 20 jaar langer kan opereren. De regering had het bedrijf in december bevolen om de activiteiten van zijn enorme open kopermijn te staken.

Minera Panama, een dochteronderneming van het Canadese First Quantum Minerals Ltd., is de grootste privé-investering in de geschiedenis van Panama. Het biedt werk aan duizenden mensen en is direct en indirect goed voor ongeveer 3% van het bruto binnenlands product van Panama. De grootste bron van inkomsten is het Panamakanaal. Elk schip betaalt een gemiddelde prijs van 400.000 dollar per doorvaart en tot 48 schepen maken dagelijks gebruik van het kanaal. Misschien moet men, om het klimaat te redden, eveneens het Panama kanaal sluiten?! Het Panama kanaal genereert 10% van het BNP.

Panama verwacht in het kader van de nieuwe overeenkomst 375 miljoen dollar per jaar te ontvangen aan royalty's, belastingen en overdrachtsbetalingen, aldus president Laurentino Cortizo. Dat is 10 keer meer zijn dan de betalingen onder de oude overeenkomst, die eind jaren '90 werd ondertekend. Volgens de regering omvat de nieuwe overeenkomst ook meer arbeids- en milieubescherming. De overeenkomst kan met nog eens 20 jaar worden verlengd. En toch komen de Panamezen op straat om hun ongenoegen te uiten. Volgens de betogers, moet de mijn GESLOTEN WORDEN!? Neen, de protesten zijn er omdat het gelekt is dat de Vice President van het land zakgeld ontvangen heeft voor het tekenen van het contract met de mijn.

De mijn is slechts de vonk die alles in gang heeft gezet. De mensen zijn het spuugzat dat deze regering en de politici het land bestelen. Frustraties op alle niveaus komen naar boven. Er is een totaal gebrek aan leiderschap en de zielige toespraken van President Nito hebben de mensen nog meer van streek gebracht. De vicepresident heeft zich van de protesten, die grotendeels zijn schuld zijn, gedistantieerd en heeft sinds het begin van de protesten niets meer van zich laten horen. Panamezen hebben “Ballen aan hun lijf”.


"Dit is de meest voor de hand liggende financiële crisis en wereldoorlog die niemand ziet aankomen".

De echte prijs van goud is de FYSIEKE prijs. Al het andere is een Fata Morgana geprojecteerd door de Fiat Markten. Fysiek goud kost $100 tot $133 meer per oz. We raden je ten zeerste aan om je fysieke metaal "buiten politiek bereik" op te slaan. Zwitserland is een "no go" geworden!

Gold is geld,
De premie voor fysiek goud  in China.
BTCUSD candle1 BTCUSD pf1
 Bitcoin is duidelijk een verkoop!
 Bitcoin it in een stevige baisse trend.

Digitaal geld is een uitstekend en handig hulpmiddel voor centrale banken eens we hyperinflatie hebben.

De BIS rondt de CBDC grensoverschrijdende handels- en verrekeningstest met drie centrale banken af. De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) kondigde de succesvolle voltooiing aan van Project Mariana, waarin de grensoverschrijdende handel in en afwikkeling van digitale grootbankvaluta's (wCBDC's) tussen financiële instellingen werd onderzocht met behulp van nieuwe gedecentraliseerde financiële (DeFi) technologieconcepten op een openbare blockchain.

Project Mariana - dat gezamenlijk is ontwikkeld door de Zwitserse, Singaporese en Eurosystem BIS Innovation Hub (BISIH) centra in samenwerking met Banque de France, de Monetary Authority of Singapore en de Swiss National Bank - maakte gebruik van een nieuw proof-of-concept (PoC) dat "met succes de grensoverschrijdende handel in en afwikkeling van hypothetische wCBDC's in euro, Singaporese dollar en Zwitserse frank tussen gesimuleerde financiële instellingen testte".

Om het proces te voltooien, vereiste Project Mariana "een gemeenschappelijke technische tokenstandaard geleverd door een openbare blockchain om uitwisseling en interoperabiliteit tussen de verschillende valuta's te vergemakkelijken; bruggen voor de naadloze overdracht van wCBDC's tussen verschillende netwerken; en een Automated Market Maker (AMM), wat een specifiek type gedecentraliseerde beurs is om automatisch spot FX-transacties te verhandelen en af te wikkelen."

Bank van Spanje geeft nota uit en vraagt dat de burgers zich voorbereiden op de digitale euro. De Centrale Bank van Spanje heeft een nota uitgegeven voor Spaanse burgers waarin de basisprincipes worden uitgelegd van hoe de CBDC (Central Bank Digital Currency) van de Europese Unie zou werken. Volgens de Banco de España stelt fysieke valuta "hen niet in staat om alle voordelen te benutten die worden geboden door de toenemende digitalisering van de economie en de samenleving", wat het Eurosysteem ertoe heeft aangezet "de mogelijkheid te analyseren om een digitale euro uit te geven als aanvulling op contant geld (bankbiljetten)".


Onze Vastgoed-hoek (enkel voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is groter dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedzeepbel ooit: veel vastgoed is een verkeerde allocatie van kapitaal!".

Volume gaat vooraf aan de prijs. De verkoop van vastgoed in België vertoont een scherpe daling in de eerste helft van 2023! In de eerste helft van 2023 daalde het aantal transacties op de Belgische vastgoedmarkt aanzienlijk, met 23% minder verkochte huizen en 16% minder verkochte appartementen. Dit blijkt uit gegevens van Statbel.


Enkel voor abonnees.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag t/m vrijdag 25 - 26 oktober 2023: de pijn veroorzaakt door  verkeerde toewijzing van fondsen wordt zichtbaar en Wind en Zon zijn toast!
.


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties, Obligaties fundamenten I, Goud objectieven, Goud-$,
Majors fund. analyse,

“We lopen al slaapwandelend in WW3”

Ik begrijp echt niet WAT er mis is met de gemiddelde belegger. We hebben RECORD-prijzen voor goud uitgedrukt in Chinese yuan, euro, Canadese dollar, Pond Sterling, Zweedse Krona, Australische Dollar, Japanse Yen en Zuid-Afrikaanse Rand ... en in plaats van te handelen, blijft die struikelen over het feit dat $-Gold het niveau van $ 2020 niet resoluut  gebroken heeft? Ze houden niet eens rekening met het feit dat de fysieke prijs van goud vandaag al $ 2.080 - $ 2.180 en meer per oz. bedraagt.

Dit bewijst hoe DWAAS de Kudde is! De dag dat de prijs van Gold ONTPLOFT zal het te laat zijn. Dan zal het slechte, waardeloze Fiat geld het goede, echte geld uit de circulatie hebben gedreven. De video toont aan hoe laag het gemiddeld IQ niveau van de doorsnee belegger is. Er wordt ook een schijnwerper geworpen op de foute redeneringsniveaus die de "gemiddelde bevolking" alias "De Kudde" volgt.

"Enkel fysiek goud en fysiek zilver zijn echt geld. Dat is al eeuwen zo en zal het nog eeuwen blijven."

Staatsobligaties zijn Fiat Geld en worden vroeg of laat steeds waardeloos. Eenmaal zover, is elke Dollar (euro) die je bezit, of het nu een bankbiljet of een bankdeposito is, WAARDELOOS geworden. Evenals ALLE ACTIVA die zijn gekocht en gewaardeerd worden in dollars (euro). Enorm veel voorbeelden uit de geschiedenis en veel moderne voorbeelden bevestigen dat dit telkens opnieuw de bittere realiteit wordt.


"Dit is een monetaire crisis die niemand ziet aankomen."

Wiskundig gezien gaat het financiële systeem met een zekerheid van 100% kapot! Zelfs zonder oorlog is de verwachte financiële val niet meer te stoppen. Centrale banken zijn dit jaar opnieuw de grootste kopers van goud. De centrale banken begrijpen volledig  de wiskunde achter het financiële systeem van het Westen. Ze weten dat het westerse financiële systeem deze wiskunde niet kan en zal overleven.  Eens we het bodem niveau van 0% rentetarieven bereikt hadden, konden deze niet verder dalen en bleef de schuld zich verder opstapelen. De Amerikaanse schatkist zal nu al de komende jaren  $ 1,5 biljoen per jaar aan rente moeten betalen. Dit bedrag  bedroeg een jaar geleden al ongeveer 400 miljard dollar. De schuldenlast is dus nu al verviervoudigd!.

Mocht de rente in de VS dalen (iets wat wiskundig gezien niet plausibel is), dan zal de dollar nog sneller verkocht worden. Dit is een de redenen waarom de rente zo hard blijft stijgen. Op een 30-jarige schatkist dient nu al ongeveer 5% rente betaald.  Omdat de rentetarieven hoger gaan, verliezen banken deposito's. JPMorgan Chase heeft daarom onlangs meer dan een kwart biljoen dollar aan deposito’s verloren. Het hele banksysteem heeft meer dan een triljoen dollar verloren.

De kredietzeepbel is gebarsten. Het Westen bevindt zich in de grootste berenmarkt uit 's werelds kredietgeschiedenis. Met andere woorden, we zien nu meer verliezen op de kredietmarkten dan ooit in de geschiedenis.

We weten allemaal wat er met de dollar zal gebeuren als Titanic zinkt. De waarde van de Amerikaanse dollar zal helemaal instorten. De kredietmarkten zullen eveneens instorten. Ik wil een kernoorlog niet bagatelliseren. Zonder krediet komt het systeem tot een STOP: alles draait op krediet. Alles wat je doet en alles wat je koopt, draait op krediet. Als het krediet stopt, stopt de reële economie.

Alle valuta's die zijn uitgegeven door centrale banken die dollars in hun reserves aanhouden, zullen dan logisch gezien eveneens zwaar worden getroffen. Dat is waar het ‘Mad scenario’ ontstaat. Vorige week publiceerden we video's over hoe het Mad Max-scenario nu al zichtbaar is in de VS. Naar verluid beginnen zich gelijkaardige taferelen nu ook al af te spelen in Amsterdam. Elke verstandige lezer weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de HETZELFDE DOOM SCENARIO werkelijkheid wordt in Europa. Landen als Nederland, Engeland, België en Frankrijk ... (zie de video's in onze vorige update)

Goud is het enige activa dat geen tegenpartij heeft en bewezen heeft dat het (hyper)inflatie en Deflatie overleeft !


Onze Real Estate Corner (alleen voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is groter dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedbubbel ooit: veel onroerend goed is een verkeerde toewijzing van kapitaal!"

 • Commercieel vastgoed is een monsterprobleem geworden, en met een hypotheekrente van 8%, zal het prive onroerendgoed eveneens beginnen te crashen. Dit is slechts een van de vele tegenwinden die de economie in een depressie duwen. Wiskundig gezien hoef je vanuit een financieel standpunt zelf geen rekening te houden met de geopolitieke gebeurtenissen. Wiskundig gezien zal het financiële systeem ineen storten. Dat kan zelfs voor het einde van dit jaar gebeuren. Voeg hier de geopolitieke gebeurtenissen aan toe en hou er rekening mee dit is gewoon de vonk kan zijn die het vuur onder het papiersysteem aanmaakt.
 • Europese Vastgoedaandelen daalden tot het laagste niveau sinds 2012....nog steeds beweren velen dat er is geen vastgoedcrisis is...helemaal niet ... blijf je dus echt dat huis kopen?
 • Europese hypotheek aanvragen daalden tot het laagste niveau in 20 jaar.


Enkel voor abonnees.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.Maandag tot woensdag 23-25 oktober 2023: Als je geen fysiek goud hebt, ken je geen geschiedenis noch economie!


Bijgewerkte secties: Bank & Fin. Aandelen, Korte kaars en PF grafieken in Gold secties.
Aardgas aandelen, Uranium aandelen, Bank Aandelen, Ruwe olie,
Zon en Zeldzame Metalen, Landbouwproducten, Koper, Platina, Non-Ferro's,
Lange Termijn Grondstoffen, Grondstoffen in Goud, Inflatie Index

Wereldbeurs indices, Zilver Fundamenten, Obligaties USA, Staatsobligaties in de EU

Zie grafiek links: Een soortgelijke situatie die hebben/hadden we in Duitsland (Weimar), Zimbabwe, Venezuela, Libanon, Zuid-Afrika, Mexico en Turkije. Dit is het perfecte "Nominaal bedrog" voor de bevolking: iedereen denkt miljonair te zijn, maar in feite bezitten ze niets...ijle lucht...

CBDC (Central Bank Digital Currency) komt erg handig de dag dat de Banksters zes cijfers van de dollar, euro en van alle valuta's van Centrale banken die dollars in hun reserves aanhouden, moeten schrappen. Trouwens, digitaal geld bestaat al veel langer dan de meesten zich realiseren. Er bestaat Chartaal geld (bankbiljetten en munten) en Giraal geld: digitale bankdeposito's.

De regeringen houden van oorlog, terrorisme en revoluties omdat deze de focus van het echte probleem wegnemen en hen in staat stellen om maatregelen te nemen die onmogelijk zijn in tijden van vrede.

"Oorlog is het product van centrale banken. Oorlog is een misleiding, een leugen, een mechanisme om mensen tegen elkaar op te zetten. ”

De wereld, Europa en het Midden-Oosten in het bijzonder, is een kruitvat. Wat doen de Amerikanen in Syrië en Irak? Defensie functionarissen vertellen Fox News dat de VS momenteel ongeveer 900 Amerikaanse troepen in Syrië en 2.500 troepen in Irak heeft. Enkele drones richtten zich woensdag op al-Tanf, een Amerikaanse basis in Syrië, op dezelfde dag als de pogingen tot drone-aanvallen in Irak. Al-Tanf ligt aan de grens met Irak.

"Wie nog steeds geen plan B en een tweede paspoort heeft, is ofwel achterlijk of heeft een psychisch probleem!"

Een Hezbollah-functionaris waarschuwt dat de door Iran gesteunde Libanese militante groep "duizenden keren sterker" is dan voorheen en dat de VS, Israël en andere "kwaadaardige Europeanen" voorzichtig moeten zijn. West-Europa en met name Frankrijk (Parijs, Marseille en Noord-Frankrijk), België (Brussel, Gent, Antwerpen, Oostende) en Nederland (Rotterdam) zullen gevaarlijke plaatsen worden om te wonen en je zal er gemakkelijk omkomen.


De Verenigde Staten hebben enorme binnenlandse problemen met dakloosheid, Black Lives Matter, Drugsverslaving, misdaad, kleine diefstal,... Californië is niet de enige staat in ernstig verval.

Walgreens hangt kettingen en hangsloten aan hun vriezers. Het restaurant Philly Burger heeft gewapende bescherming.
Target sluit meerdere winkels. Philadelphia's grootste probleem, zijn de gedrogeerde jongeren (Fentanyl).

Fysiek Goud is het enige activa dat geen tegenpartij heeft en eeuwen bewezen heeft dat het  inflatie overleeft!


COMPLOT 2Het Volk, de Spaarders in het algemeen zijn "financieel en economisch" ongeletterd en GELOVEN alles wat de Overheid en hun Bankier hen wijsmaakt. Onze ervaring leert ons dat het is zo erg dat slechts maximum 10% min of meer snapt wat er zich onder onze ogen aan het afspelen is. De overige 90% doet zelf geen moeite om zijn huiswerk te maken en veegt al onze informatie emotief weg. Of bestempelt de informatie als komplot theorie. Deze laatste groep bestaat jammer genoeg meestal uit "ongeschoolden".

Ik begrijp echt niet wat er mis is met de meeste mensen. Ze zijn niet enkel extreem emotioneel, maar ook erg hebzuchtig. Ze hebben geen geduld en zodra ze een bepaald beleggingsinstrument kopen, verwachten ze dat de waarde ervan binnen een week of sneller zal stijgen. Zodra ze een winst van 10% tot 25% hebben, verkopen ze hun positie en beleggen ze het geld in een andere aandeel. Alle activiteit vindt plaats in een FAILLIET DIGITAAL SYSTEEM.  Men beseft dat een druk op de knop volstaat om hun spaargelden aan te slaan. Zeer vergelijkbaar en misschien erger is te wedden op paardenraces of roulette spelen in een casino.

Ik begrijp echt niet wat er mis is met de meeste mensen. Hoewel ze nog steeds geen PLAN B hebben, geen tweede permanente verblijfsvergunning/paspoort in een "Veilig land", zetten ze nog steeds geen concrete stappen. Ze blijven geloven blindelings vertrouwen in een falende overheid, en zijn overtuigd dat hun persoonlijke situatie nooit zo slecht zal worden; ze beoordelen de procedure als "te duur" en/of blijven rondlopen als een "knip zonder kop" in de hoop een bijna gratis "online supermarktoplossing" te vinden.

Ze realiseren zich ook niet dat het opzetten van een degelijk, solide PLAN-B niet van de een op de andere dag kan en dit tijd maar vooral veel internationale ervaring vereist. Tenminste zo, voor wie het op de juiste manier wenst te doen. Men realiseert zich ook niet dat, onder druk van de EU,  landen die tweede paspoorten aanbieden, gedwongen werden/worden de procedure moeilijker te maken. Daarom wordt alles complexer en duurder. In de afgelopen maanden verdubbelde de kost van een paspoort in bepaalde landen en is het proces een omslachtig iets geworden (vb. St-Kitts and Nevis).

"Terrorisme in Europa en oorlog in het Midden-Oosten."

Men weigert toe te geven dat hun persoonlijke situatie van de ene op de andere dag helemaal kan veranderen. Het Israël/Hamas-evenement bewijst dat “Big Shit” vaak van de ene op de andere dag plaatsvindt en dat degenen die niet voorbereid zijn in minder dan 24 uur in hun (geboorte)land worden opgesloten.

Dit doet me denken aan alle Belgische en Nederlandse burgers, die, toen duidelijk werd dat de Tweede Wereldoorlog was begonnen, weigerden hun voorzorgsmaatregelen te nemen. Weinigen hadden een plan B omdat ze er 100% zeker van waren dat Duitsland geen "neutrale landen" zoals België en Nederland zou binnenvallen. De pijnlijke realiteit was dat Hitler deze landen eerst binnenviel! (Albert Eeinstein had wel zijn voorzorgen genomen en emigreerde toen naar de USA - denk niet dat Zwitserland deze keer de dans zal ontspringen)

"Een tweede paspoort is een serieuze zaak, en je koopt het beter niet ONLINE!"

Veel burgers in Israël en Palestina hebben nu hun mening helemaal gewijzigd van "We zullen ons thuisland nooit verlaten" tot "We zijn gepakt en staan klaar om te vertrekken." Vertrekken kan slechts, op voorwaarde dat het nog steeds mogelijk is, en ze een degelijk Plan B hebben. Weinigen beseffen dat een "Plan B" meer dan een tweede paspoort vereist. Wat heb je eraan als je plots moet vertrekken en je geen "Noodreserves" buiten politiek bereik hebt?! Ben je echt zo naïef om te geloven dat alle landen automatisch gratis onderdak, medische hulp, voedsel en zakgeld aanbieden zoals de meeste landen in Europa en de VS?! Ben je zo naïef om te geloven dat als je eenmaal je "tweede paspoort" hebt, je helemaal ok bent?! Ben je dan zo naif te geloven dat, ingeval van een politiek en/of financieel drama, je probleemloos fondsen vanuit je thuisland naar het buitenland zal kunnen blijven transfereren?

Goldonomic helpt al tientallen jaren relaties met hun Plan B. We hebben jarenlange internationale ervaring. We weten wat dient gedaan en sturen je niet naar Ghana of ander onbetrouwbaar land, omdat de procedure er goedkoop is. We bieden een persoonlijke service enkel aan mensen die we kennen of jarenlang abonnees op onze site zijn op voorwaarde dat er een diepgaand gesprek wordt gevoerd voordat een procedure wordt opgestart.

Houd er rekening mee dat we enkel op verzoeken reageren voor zover deze komen met gedetailleerde gegevens (we houden te allen tijde elke informatie 100% privé en vertrouwelijk). Stuur voor meer informatie  stuur een e-mail met je volledige gegevens (incl. telefoonnummer) of gebruik het 'Contactformulier'.


Ons Onroerendgoed hoekje (enkel voor abonnees): De vastgoedzeepbel van vandaag is groter dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedbubbel ooit: veel onroerendgoed is een verkeerde toewijzing van fondsen!"

 • Vastgoed is een van de beste geldmakers van de huidige banken. Hypotheken zijn niets meer dan burgers die,  zonder dit te beseffen, fiat-geld scheppen door een hypotheek te nemen, en rente te betalen over het bedrag (usury). Ze ketenen zichzelf zo aan een onroerend goed vast en de dag dat ze niet langer de de hypotheek kunnen betalen, verliezen ze niet enkel hun huis, maar volgt er ook loonsbeslag.
 • Geen paniek; de Franse regering biedt, in een poging om het algemene prijsniveau van onroerendgoed te ondersteunen, rentevrije hypotheken aan nieuwe kopers.

Enkel voor abonnees.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag t/m vrijdag 19-20 oktober 2023: Reichsfluchtsteuer:
De rijken in China proberen wanhopig geld naar het buitenland  te versluizen.


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen (LOCG), Recessiebestendig - HOLD, Biotech 
- Farma
,Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen, Bank Aandelen,

Tijd om je spaargeld buiten politiek bereik te brengen... de rijken in China smokkelen wanhopig geld naar het buitenland. Volgens de wet mogen de Chinezen maar eenmaal per jaar het equivalent van ongeveer $50.000 naar het buitenland sturen en kunnen slechts één keer geld mee te nemen als ze emigreren. Deze regelgevende grillen van China hebben verschillende industrieën zware schade toegebracht. De export is ingestort, de vastgoedprijzen zijn gekelderd, de wereldwijde handelsnetwerken zijn ontrafeld. Daarom heeft president Xi Jinping opgeroepen tot "gemeenschappelijke welvaart". Dit betekent dat de inkomens worden beperkt en  de herverdeling van rijkdom geoptimaliseerd. Klik hier voor meer informatie: Reichsfluchtsteuer

Dit is HOE SNEL het allemaal verandert. In Argentinië is de situatie zo erg dat men van plan is de inkomstenbelasting af te schaffen. Wat de meesten nog steeds niet beseffen, is dat de slimme Argentijnen die destijds al hun spaargeld buiten politiek bereik hebben gebracht, 15% premie krijgen als ze dit kapitaal nu repatriëren. Bovendien genieten ze van fiscale amnestie. De DWAZEN die gewoon zijn blijven zitten, hebben, over de voorbije jaren,  niet enkel hun gans vermogen verloren maar kunnen nu zelf geen cent meer uit het buitenland terug halen. ZO DWAAS is de MASSA!

De dollar is TOAST. Zelf Israël weet het. De Amerikaanse dollar is een failiete valuta en het is verstandig om weg te blijven uit dit monetair systeem. De volgende reservemunt wordt wellicht de Chinese RMB. De ommezwaai van Israël naar RMB was trouwens een briljante zet. [zie video hieronder] Opmerking: elke alerte belegger weet wat er met goud en zilver zal gebeuren zodra de Dollar zijn waarde verliest.

Goud en zilver zullen exploderen eens dit gebeurt ... en JA, goud kan op 1 nacht tijd met +3.500% en wellicht meer stijgen .  

Goud is het enige activa zonder tegenpartij en heeft keer op keer bewezen dat het de inflatie overleeft!


Ik begrijp echt niet wat er mis is met mensen. In de geschiedenis hebben we tal van voorbeelden van hoe het huidige beleid zal eindigen. Telkens, en vooral nu, lachen mensen het allemaal weg: dit zal NOOIT meer gebeuren. Dat kan in ons land niet meer gebeuren. Deze keer zal het niet zo erg zijn. Deze keer kunnen we onze posities op tijd flippen. Mijn bankier zegt dat er geen problemen zijn... Het verhaal van wat er zich in een van de rijkste landen op deze planeet, Rhodesië, alias ZIMBABWE afspeelde, is een PERFECT VOORBEELD van wat er zich NU onder ONZE OGEN begint af te spelen! En opnieuw weigeren de meesten hun voorzorgsmaatregelen te nemen?!. In plaats daarvan blijven ze een FATA MORGANA van FIAT, WAARDELOOS GELD aanbidden. Tegelijkertijd laten ze verder toe dat de Stinkende Politici de samenleving blijven vernietigen.

Het volgende bewijst eens te meer dat onze Westerse politici een IQ-niveau hebben net boven het vriesniveau:

China heeft dit jaar al $ 10 miljard bespaard door goedkope olie te kopen van gesanctioneerde exporteurs.
Ze kochten goedkopere olie aan uit Rusland, Iran en Venezuela - drie landen onder Amerikaanse en westerse sancties.

Inflatie (SCHULD) stort de wereld telkens opnieuw in een oorlog/revolutie/burgeroorlog!

De Franse Revolutie vond plaats omdat het land vreselijk diep in de schulden zat. De schuld was zo hoog dat de overheid, in een poging om die schulden te vereffenen, systematisch de Franse burgers beroofde. Nadat Lodewijk XIV en Lodewijk XVI (politici uit die tijd) al het geld van de Fransen (Versailles, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog) hadden verkwist (en het land diep in de schulden gebracht), raadde Marie-Antoinette (politicus uit die tijd) haar onderdanen aan, eens ze zich geen brood meer konden veroorloven, om CAKE te kopen en zo hun honger te stillen. De Fransen kwamen echter eindelijk pas in opstand toen de situatie zo erg werd dat ze zich zelf geen zeep meer kon veroorloven. In 1830 vond er in België een soortgelijke opstand plaats nadat de regering de belastingen op BROOD "opnieuw" had verhoogd!

Na de Tweede Wereldoorlog bedroeg de Britse schuld 240% van het BNP. Daarom moesten de Britten in 1947 hetzij India verlaten hetzij failliet gaan. Vandaag de dag wordt de VS geconfronteerd met een vergelijkbare situatie (de globale schuld bedraagt nu al 238% van het BNP- zie onderstaande grafiek). De US en A zullen failliet gaan zodra de langetermijnrente het niveau van 5% breekt. Dan immers verhoogt de rentelast van de schuld exponentieel t.o.v. het BNP. Merk op dat onlangs in slechts 3 weken tijd de Amerikaanse staatsschuld met $ 550 miljard steeg.

De VS spendeert nu meer aan interest op haar schuld (rente die ze betaalt op $33 triljoen) dan aan Defensie.  Defensie snoepte in het verleden altijd het grootste deel uit de begroting. De volgende ronde van Massale Geldschepping (QE) ligt dus net om de hoek. Steeds meer landen realiseren zich immers dat de Dollar als wapen wordt gebruikt en  verkopen daarom steeds meer Amerikaanse schatkist certifikaten (Dollars) .

Inflatie is wat de wereld telkens opnieuw naar een oorlog voert! Het feit dat politici (de Koningen en Koninginnen van vandaag) deze enorme hoeveelheden SCHULD (Geld) creërden en zolang de rentetarieven op lage en negatieve niveaus manipuleerden, resulteerde in een vreselijke foute toewijzing van fondsen (schuld/geld): in de vastgoedsector, Elektrische Voertuigen, zonne-energie en wind, COVID-19, Oekraine, Hamas, oorlog, enz...

In de komende weken, maanden en jaren zullen de centrale banken hezelfde scenario volgen dat werd gevolgd in Zimbabwe, Venezuela en Argentinië. Dit betekent dat we ons moeten verwachten aan  onverwachte herwaarderingen van goud en zilver (in realiteit zijn dit devaluaties van de munt). Een 3500% (en meer) overnacht herwaardering van goud werd meerdere keren gezien in Venezuela ... Verwacht dat dit eveneens meerdere keren in het Westen gebeurt voordat we uiteindelijk teruggaan naar gezond, echt geld.

Verwacht alsjeblieft niet dat onroerend goed, obligaties en aandelen je de komende weken, maanden en jaren zullen redden. De logica is dat hun waarde evenveel zal dalen als de valuta wordt gedevalueerd. Verwacht bovendien dat de regering in een poging om de schuld van het land te betalen, je obligaties, aandelen, bankdepositos, spaarboekjes (Bail-in), onroerend goed,..hetzij ZWAAR zal belasten, hetzij zal aanslaan (GUTT). Dat is precies waarom we u dringend adviseren om uw spaargeld "buiten het politieke bereik" te brengen en te houden! Weinigen begrijpen dat zulks nu zelf op een digitale manier kan gebeuren.

De schade is er al en de komende crisis zal de foute toewijzing van fondsen voor iedereen zichtbaar maken!


Ons Onroerendgoed hoekje (enkel voor abonnees): De vastgoedzeepbel van vandaag is belangrijker dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedbubbel ooit: veel onroerendgoed is een verkeerde allocatie van fondsen!"

De meeste mensen realiseren zich niet dat zodra de HUUR onbetaalbaar wordt, mensen in hun auto's en/of op straat beginnen te leven. San Francisco, CA, is een goed voorbeeld. Als gevolg hiervan verdwijnt het inkomen van de verhuurders/eigenaars, dit terwijl de onderhoudskosten en de belastingen blijven stijgen. Eigenaars die het pand met een lening aankochten, komen hierdoor vaak in een netelige positie te zitten en worden 'verplicht' het pand te verkopen. Dit 'verkopen' gebeurt in een markt waar de vraag tengevolge van een hogere rente en een lager besteedbaar inkomen zwaar gedaald is.

Nota: In Europa houdt de Overheid via indexering het niveau van de huren onde controle. Dit vormt een bijkomende handicap voor de verhuurders!


Enkel voor abonnees.  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot woensdag 16-18 oktober 2023: De VS kan zich geen zelf vrede veroorloven, laat staan de oorlog.


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Majors, Miners & Gold vs SPX, Gold & Silver Juniors,
Majors fund. analyse,

Een nooit eindigend verhaal dat ruim voor 1913 begon toen de Britten besloten om "Joodse mensen" naar Palestina te sturen. Veel mensen weten niet eens wat het verhaal is.

Gaza inwoners breken uit het grootste concentratiekamp ter wereld. Geweldloosheid werkte niet, dus moesten ze zich op deze manier een weg banen. “Ze hebben geweldloosheid geprobeerd. Het werd de Grote Mars van de Terugkeer genoemd. Honderden niet-gewelddadige demonstranten werden gedood en duizenden werden verminkt. "Als je uit het concentratiekamp in Gaza wilt komen, moet je je een weg naar buiten schieten." Bulldozers helpen ook. De timing van de oorlog tussen Gaza en Israël is perfect. Nu het langzaam zichtbaar is geworden dat de NAVO de oorlog in Oekraïne verliest, hadden ze dringend nog een zondebok nodig. Als er niets meer werkt, voeren ze je naar een oorlog. Hopelijk brengt dit niet WW3 . Terrorisme, burgerlijke onrust en burgeroorlog kunnen erger zijn omdat ze iedereen treffen, behalve "de vuile politici" die het probleem hebben gecreëerd.

Als je in Israël en/of Gaza woont en geen plan B hebt, kun je maar beter aan raketten wennen. Zien we niet allemaal "hoe snel" het zich allemaal kan ontvouwen? Als je in de westerse wereld leeft, kun je beter wennen aan meer terrorisme.

De meesten hebben geen geduld mbt. goud en zilver, maar hebben veel teveel geduld met betrekking tot een tweede paspoort!

De dollar is TOAST! Politieke leiders in de VS en A zijn net dezelfde grote IDIOTEN als die in de EUSSR. Land na land verbiedt het gebruik van de Amerikaanse dollar: Irak, Venezuela, ... Andere landen verkopen massaal Amerikaanse staatsobligaties: Saoedi's, Japan, China,...

Amerikaanse Treasuries worden massaal verkocht... Waarom wordt het houden van Dollars verboden?
Rusland heeft zijn Amerikaanse staatsobligaties (Dollars)>
> allemaal verkocht net voor de oorlog in Oekraine begon.

Het is allemaal een "misallocatie van fondsen" (L. Von Mises) en de wereld zal er een zware prijs voor betalen: Global Warming and Electrische Voertuigen, CO2-idiocy en Oorlog.

Schuld is geld, en de komende grote hyperinflatiedepressie zal alle "Misallocaties van fondsen" onthullen.

Oma ging als tiener door de grote depressie. Ze vertelde me dat een jaar, alles wat ze voor Kerstmis kregen, sinaasappels uit Florida waren. Ze zei dat nooit vlees tekort hadden omdat ze op een boerderij woonden. Ze zei dat haar moeder elke zondag na de kerk een kip slachtte om deze voor de familie te koken. Ze zei dat het heel erg was voor anderen. Vooral voor stedelingen. De rest van haar leven, leefde ze alsof er nog altijd een depressie was...tot de dag dat ze stierf. Ze zette elke week geld op een spaarrekening en kocht vervolgens goud met het geld. Ze was de eerste die me liet zien hoe een kilo goud eruit zag (ik was schrok dat de staaf zo zwaar was). Ze leefde praktisch schuldenvrij en wachtte 20 jaar eer ze haar volgende auto met contant geld kocht! Ik herinner me dat mijn vader: eerst werken en sparen en dan pas kopen. Pas als je voldoende gespaard hebt, koop je een huis. Blijf ten aller tijde weg van schulden. [video in het gedeelte van abonnees hieronder]

De schade is er al en de komende crisis zal de foute toewijzing van fondsen voor iedereen zichtbaar maken!


Onze Real Estate Corner (alleen voor abonnees): De vastgoedzeepbel van vandaag is belangrijker dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedbubbel ooit: veel onroerend goed is een fout gebruik/toewijzing van geld/schuld!"

Een slecht Omen, vooral voor degenen die weten dat de rentetarieven kunnen corrigeren, maar zullen blijven stijgen.
Onroerend goed in de EU zal geen uitzondering op de regel zijn...

Belangrijke fundamentals:

 • Zoals de Automobiele sector gaat, zo gaat de economie (oud gezegde uit financiele kringen).
 • Enkel voor abonnees.

Belangrijke technische gegevens.

 • Het technisch "Pattern X" is afdewerkt.
 • Enkel voor abonnees.
 • Mijnbouwaandelen stijgen als goud de $ 1.900 doorbreekt. 
 • Enkel voor abonnees. Fysiek goud en fysiek zilver is de enige manier om verstandig te beleggen!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag, 12 t/m 13 october, 2023: Wat komt er na Hamas en Gaza om de Derde Wereldoorlog te voltooien!?.


Bijgewerkte Secties: Zweedse Kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen & Goud, Rand & Goud,
Wereldbeurs indices, Beursindexen in echt geld/Goud, LT beursindexen, Royalty Co's,

Het Corona-verhaal is dood en mislukt. De schade veroorzaakt door de Covid-vax wordt voor iedereen zichtbaar. De klimaathoax faalt. Oekraïne faalt. Fransen verliezen hun laatste kolonies in Afrika. De Palestijnen vieren over de hele wereld de aanval op Israël. Israël mobiliseerde 300.000 mensen en beloofde wraak. Het is allemaal een draaiboek. Over de hele wereld wordt de bevolking tegen elkaar opgezet. Er is weinig twijfel dat de Derde Wereldoorlog wordt voorbereid: wanneer al het andere faalt, leiden ze je naar een oorlog ... en ze geven geen MOER om de Kudde...over JIJ. Integendeel, kanonvlees is van vitaal belang voor elke oorlog.

Opmerking: De RODE PIJLEN in de afbeelding hierboven geven aan waar we NU zijn. Als de Tweede Wereldoorlog de laatste dergelijke overgang markeerde, dan nadert de wereld nu de uiterste grens van de Grote Cyclus.


Het is allemaal een "misallocatie van fondsen" (L. Von Mises) en de wereld zal er een zware prijs voor betalen: Global Warming and EV, CO2-dwaasheid en Oorlogen.

Zelfs in je wildste droom zijn EV's (elektrische voertuigen) een verkwisting en gedoemd om te verdwijnen. Dit zal de samenleving miljarden kosten. Het probleem is dat al deze Zieke-Politicians ermee wegkomen (en met het geld waarmee ze worden omgekocht). Tijdens de komende economische en financiële crisis zullen alle "Misallocaties van fondsen" zichtbaar worden en dit zal de wereldeconomie verder vernietigen.


Onze Real Estate Corner (alleen voor abonnees): De vastgoedzeepbel van vandaag is groter dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedbubbel ooit!"

 • Links is een beeld van wat er rest van een Misinvestering en/of misallocatie van fondsen in onroerend goed. Tegelijkertijd verlaten degenen die zich financieel kunnen veroorloven en een tweede verblijfsvergunning / Permanente tweede residentie hebben, Israël.  
 • Degenen die investeren in "Onroerend" doen het omdat ze dovertuigd zijn dat er, bij crisis, op zijn minst iets ervan overblijft, zelfs met een worst-case scenario. Vastgoedbeleggers van GAZA kunnen nu ervaren dat hun verklaring juist is. Er is iets over, inderdaad.
 • Vastgoed is in de meeste gevallen een keten voor uw vrijheid. Nog meer als gekocht met een hypotheek. Vastgoed geeft vaak een vals gevoel van veiligheid. Wanneer je om politieke redenen je huis moet verlaten, kan je immers je dit (en de panden die je als eigenar verhuurt) gewoon niet meenemen. Op dat moment, om voor de hand liggende redenen, wordt het eveneens onmogelijk om te verkopen.
 • Weinigen weten wat er in Rusland is gebeurd aan het begin van de USSR. De huisbaas kreeg één kamer toegewezen en vluchteligen en daklozen kregen alle andere kamers toegewezen ... en moesten geen huur betalen.

Enkel voor abonnees.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 9 t/m 11 oktober 2023: Maandag is het Colombusdag en zijn de meeste financiële markten gesloten. Zoals altijd wil 95% de kans van zijn leven missen.


Bijgewerkte secties:Euro en €-Goud, Canadese dollar & Goud, Brits Pond & Goud 

fortunes lostDit is WAAROM 95% niet alleen de kans van zijn leven zal missen, maar ook al zijn spaargeld en bezittingen zal verliezen!

Kennen jullie allemaal die berekeningen met samengestelde interest over langere periodes? Wie 1.000 euro investeert tegen 4% over een periode van 400 jaar, eindigt met 6,5 miljard euro. Je zou dan toch verwachten dat er families zijn die op deze manier een enorm kapitaal weten te vergaren? Families die erin slagen om generatie na generatie een bescheiden rendement te maken en rijk te worden door samengestelde rente? Helaas werkt het niet op die manier.

We horen enkel het tegenovergestelde. Rijke families van honderden jaren geleden hebben meestal hun fortuin verloren. Dat komt omdat ze altijd werden verrast door een vloedgolf. Zoals de depressie van de jaren 1930. Of de torenhoge inflatie na de oorlog. Of de bankencrisis in 2008. Of de aanhoudende hyperinflatoire depressie die we nu beginnen te ervaren. Ze worden niet alleen verrast door de vloedgolf, maar zelfs als ze die zien aankomen, weigeren ze gewoon te doen wat ze zouden moeten doen en blijven ze vertrouwen op een rot systeem. Want zeggen ze: de Overheid, de Banken zullen het NOOIT zover laten komen.

Een kapitale fout die spaarders en beleggers keer op keer maken. Ze laten zich hypnotiseren door een vals verhaal en blijven staren naar FIAT GELD. Het idee is dat aandelen, obligaties en onroerend goed altijd betere beleggingen zijn dan goud. Goud levert immers niets op. Je krijgt geen dividend, rente of huur. Waarom zou je dan in goud investeren? Vanwege die vloedgolf? Eens in de zoveel jaren spoelt daarom een perfecte storm al je rijkdom weg. Net om dit te vermijden, koop je goud en zilver. Maarten V.

Hyperinflatie krijgen we uiteindelijk altijd en vernietigt samengestelde rentepercentages en de "Grote fortuinen - evenals kleine spaartegoeden".

De werkelijke geldhoeveelheid is de juiste maatstaf voor inflatie, niet de consumentenprijsindex (zoals zelf de ECB, de FED, enz beweren. De realiteit is dat inflatie een toename van de geldhoeveelheid is, terwijl men tegenwoordig ten onrechte beweert dat het een stijging van de prijzen is.

Deze verschuiving in de definitie van inflatie laat centrale banken wegkomen met hun frauduleuze praktijken. Daarom moet de oorspronkelijke definitie opnieuw worden in voege gebracht. Met alle middelen moeten we de focus verleggen van de symptomen naar de ziekte.

Alleen de kleine groep die echt begrijpt wat (hyper)inflatie is en wat de gevolgen zijn, zullen ernaar handelen en overleven. Alle anderen zullen verdrinken in de zee van FIAT-valutacijfers en miljardair worden maar niets hebben. Genoeg voorbeelden bevestigen dit: Weimar, Zimbabwe, Argentinië, Venezuela, Libanon, Cuba, de USSR,...

CPI LT2023 10 06 at 15.35.55


Portugal beëindigde het Gouden Visum programma onder druk van de EU.

Screen Shot 2023 10 06 at 15.27.39Een goed voorbeeld van mensen die weigerden op de juiste manier te denken was emigreren naar Portugal. Door (een door ons verwachte) wijziging in de wetgeving, verloren alle mensen die naar Portugal emigreerden (vooral EU inwoners die emigreerden) AL hun fiscale voordelen. Ik zou zeggen: "het zal ze leren...wie voor de goedkoop gaat en/of wie niet luisteren wil naar goed advies, die moet op de blazen zitten."

Zoals we wisten, was en is Portugal een ZEER SLECHTE optie voor een tweede EU/Paspoort residentie. Alle voordelen die beloofd en gegeven waren aan mensen die hun residentie naar Portugal verplaatsten, zijn ingetrokken. Bedankt, Ursula en andere niet-gekozen EUSSR-politici. 

We weten het, en we hebben decennia ervaring! Het kiezen van een tweede paspoort is niet zo eenvoudig als je denkt en is niet winkelen in een supermarkt. Een tweede paspoort is een serieuze zaak! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. [alleen e-mails met volledige informatie worden in behandeling genomen en beantwoord].


Een socialistische gids om de prijsinflatie te verlagen: Leve de Cuba-Libre? Leve de EUSSR, Leve de USARR. 

Screen Shot 2023 10 05 at 16.09.58

De Sovjet-ervaring is een voorbeeld van hoe het abnomaal verhogen van de geldhoeveelheid de Overheid tot een keuze dwingt. Een inflatoir regime kan deze verplichten de monetaire inflatie te beteugelen door de stijgende prijzen aan te pakken. Of een regime kan een inflatieprobleem proberen "op te lossen" door de vraag te vernietigen via prijscontroles en tekorten. Deze laatste keuze resulteert in een verlaging van de levensstandaard en een geleidelijke vermindering van het aanbod. Maar zelfs deze draconische optie slaagt er uiteindelijk niet in om hyperinflatie te voorkomen. Ludwig Von Mises.

Als er geen brood is of als brood te duur wordt, eten mensen geen Taart zoals Marie-Antoinette adviseerde, en als rundvlees te duur wordt in Spanje, eten mensen geen konijn zoals Pedro Sánchez adviseerde.

Ik heb met eigen ogen gezien hoe in de USSR destijds de aardappelvelden met prikkeldraad waren afesloten.  Als rundvlees en varkensvlees te duur worden, eten mensen kip totdat er geen kip meer is, zoals in Cuba. Als de huren te hoog zijn, leven mensen in hun auto's en/of tenten langs de straten . Dit vandaag realiteit in de VS... en wat vandaag in de VS gebeurt, zal morgen in de EUSSR gebeuren.

Of hoe stijgende criminaliteit hand in hand gaat met een dalende levensstandaard. PALM BEACH COUNTY, Fla. - Hoofdinspecteur Mike Burke zei woensdag dat er metaaldetectoren komen op alle middelbare scholen in Palm Beach County...


Tekenen van een belangrijke bodem voor goud? De "permabull" en "goldbug" commentaren regenen opnieuw. Net zoals tijdens de dieptepunten in 2022...meer hierover in de abonnee sectie hieronder.

Enkel voor abonnees.


Onze Vastgoed-hoek (enkel voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is belangrijker dan die van 2006.

Dit is de GROOTSTE onroerendgoed zeepbel OOIT in de geschiedenis!

 • Hypotheekaanvragen dalen tot het laagste niveau sinds 1995.
 • "De grote Airbnb-exit is begonnen." Het knappen van de Airbnb-bubbel zal eveneens de huizenbubbel doen knappen. Airbnb-eigenaren die de afgelopen jaren woningen hebben gekocht in het tijdperk van 'gratis' geld, worden nu geconfronteerd met een daling van de vraag voor de kortetermijn verhuur die begon in de tweede helft van 2022. Hierbij worden sommige Airbnb-exploitanten in steden geconfronteerd met een omzetdaling van 50%. Deze verliezen zullen leiden tot een golf van noodlijdende verkopen door Airbnb-exploitanten in 2023 en 2024.
 • Vergeet niet dat het prijsniveau van noodlijdende verkopen het prijsniveau wordt van alle huizen in dezelfde straat, dorp, stad en staat.
 • Uit de laatste huizenprijsindexgegevens van Halifax (Engeland) blijkt ook dat de prijzen van onroerend goed op jaarbasis met 4,7% zijn gedaald, dat is een daling van 15.234 pond ten opzichte van de gemiddelde prijs van een woning in september 2022.
 • Belgen, Nederlanders, Fransen, Spanjaarden en Portugezen die geloven dat ze aan de zondvloed kunnen ontsnappen wanneer deze zeepbel barst en tenminste nog iets overhouden, zitten helemaal fout.

Enkel voor abonnees.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic. 


Donderdag/Vrijdag 5 - 6 october 2023:  Het "militair-industrieel complex" controleert de Sheeple (en de wereld)?!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US Dollar, Wereldbeurs indices,
Technische Analyse, Rupee Goud , Renminbi Goud,

Eisenhower had gelijk...telkens opnieuw trapt de Het VOLK in de leugens.  9/11 een PERFECT voorbeeld van deze uitspraak. Ik heb een commerciële piloot-meer-motorig (IFR-brevet). Vanaf de eerste dag wist ik dat het een val was (door de CIA opgezet) en propaganda waardoor de Amerikaanse leiders (Bush) Afghanistan en Irak konden binnenvallen. Jaren later bevestigde COVID-19 dat de MSM en de KUDDE niets anders zijn dan een groep emotieve, ongeletterde schapen. En ik heb de indruk dat het elke dag erger wordt. Het is zo erg dat de meesten  niet eens beseffen dat ze schapen zijn.

Hoeveel mensen realiseren zich dat het moderne Oekraïense scenario precies hetzelfde, maar anders is als het scenario dat aan de Tweede Wereldoorlog voorafging? Hitler had helemaal geen zin om oorlog te voeren tegen de rest van de wereld. Maar de Britten en Amerikanen dwongen hem daartoe door Duitse burgerdoelen te bombarderen. Hitler moest hetzij ingrijpen hetzij zijn baan verliezen.

Ieder mens met een IQ van net boven het vriespunt zou inmiddels moeten weten dat Britten, Amerikanen, Canadezen en NAVO-landen de oorlog in Oekraïne runnen. Ongetwijfeld heeft het "Amerikaanse militaire complex orgasme na orgasme". Ik vraag me af hoeveel geld ze nu elke seconde verdienen? P.S. Als je een goedbetaalde baan zoekt, word je uitgenodigd om je in te lijven bij het Oekraïense leger.  Huurlingen krijgen er maandelijks tussen de $3.000 en $6.000 NETTO uitbetaald. Het salaris is waarschijnlijk belastingvrij.

Hoe dom kun je zijn? Ongeveer 65% van de Amerikanen heeft geen paspoort. Ongeveer 75% van alle Europeanen is nog nooit in Amerika of Afrika geweest. En toch blijven dezelfde mensen doen alsof ze een duidelijk en objectief inzicht hebben in het wereldgebeuren, de wereldfinanciën en de wereldeconomie en dat ze op de juiste manier beleggen...?! Hoe ouder ik word, hoe meer ik me realiseer dat deze mensen degenen zijn die de grootste BS verkopen.


Er is meer dan de VS en A en de dollar op planeet Aarde! Dus WAAROM, blijven mensen zo gefocust op wat $-Gold doet? Zelf na de huidige correctie blijft de prestatie van Goud erg goed.

   • Japan: Goud is de afgelopen 12 maanden met 12% gestegen (21% per jaar in de afgelopen 5 jaar).
   • Argentinië: Goud is de afgelopen 12 maanden met 185% gestegen (en met een factor 13 in de afgelopen 5 jaar).
   • Turkije: Goud is in de afgelopen 12 maanden met 62% gestegen (en met 600% in de afgelopen 5 jaar).
   • Groot-Brittannie: Goud  is in de afgelopen 12 maanden met 6% gestegen (en met 61% in de afgelopen 5 jaar).
   • De EU: Goud  is in de afgelopen 12 maanden met 6% gestegen (en met 71% in de afgelopen 5 jaar).

Onze Vastgoed-hoek (enkel voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is belangrijker dan die van 2006.

Dit is de GROOTSTE onroerendgoed zeepbel OOIT in de geschiedenis!

In de hele geschiedenis van Amerika hebben we nog nooit zoiets meegemaakt.

Enkel voor abonnees.


 Enkel voor abonnees.

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic. 


Maandag/woensdag, 2  - 4 oktober, 2023: Een moderne goudkoorts bij Costco, en de prijs van fysiek goud in China blijft maar stijgen!?


Bijgewerkte secties: korte termijn kaarsen en PF-charts in secties: Dollar, Goud, Euro,

Costco zegt dat de 1-ounce goudstaven telkens binnen enkele uren uitverkocht zijn. Costco (Amerikaanse Makro) verkoopt one-ounce goudstaven. De retailer beperkt ze tot twee per lid, maar deze zijn in de regel toch "binnen een paar uur" uitverkocht, zei de CFO. Rand Refinery gold staven kosten $1.950 per stuk, terwijl PAMP Suisse-bars $ 1.980 kosten (woensdag 27 september).

Costco heeft een-oz. goudstaven verkocht en zegt dat deze telkens binnen enkele uren zijn uitberkocht.

"Ik heb een paar telefoontjes gekregen van  mensen die online hebben gezien dat we een-ounce goudstaven hebben verkocht," vertelde CFO Richard Galanti aan investeerders dinsdag tijdens de vergadering waar de winstvijders van het vierde kwartaal werden openbaar gemaakt. "Ja, maar zodra we deze op de site publiceren, zijn ze binnen een paar uur verkocht (al beperken we de aankoop tot twee per lid."

De website van Costco laat zien dat het bedrijf een-ounce bars van 24-karaat goud verkoopt van de Rand-raffinaderij in Zuid-Afrika voor $ 1,949,99 en van de Zwitserse leverancier PAMP Suisse voor $ 1.979,99. Beide producten hebben een gemiddelde van 4,9-sterrenbeoordelingen gekregen op de website van Costco. De aankoop komt inclusief de verzekerde, aangetekende luchtverzending via UPS. De aanbiedingen voor beide producten vermelden dat ze niet kunnen worden geretourneerd of terugbetaald. Galanti zei dat klanten slechts twee van elk item per lidmaatschap kunnen kopen.

Bij het schrijven was een ounce goud op de open markt iets minder dan $ 1.890 waard. Sommige Reddit-gebruikers bevestigen dat het heel erg moeilijk was om de staven via de Costco-site aan te kopen.


Reichsflugtsteuer is al actief voor Zuid-Afrika en is nu een wetsvoorstel voor Nederland en de EUSSR. We schatten dat alle andere EU-landen binnenkort zullen volgen.

Als u nu niet de vereiste stappen zet voor een plan B en voor een tweede permanentie/paspoort, kost de aarzeling u binnenkort ten minste 25% van uw totale vermogen. Dank zij UBO en CRS [CRS & UBO wetgeving], wordt er dan eveneens minimaal 25% geheven op uw internationale vermogen! Wie beweert dat zoiets niet kan, moet een goed boek geschiedenis kopen en lezen.

Een emigratiebelasting op vermogen van geëmigreerende Nederlanders hangt nu aan een zijdne draad boven hun hoofden. Dit betekent dat de emigrerende Nederlander een Reichsluchtfsteuer (25% of meer) moet betalen als hij emigreert. Andere EU-landen zullen deze belasting snel invoeren: België, Luxemburg, Frankrijk,...[noteer dat dit ook zal gelden voor een immgratie binnen de EU]

Sinds de coronacrisis is het emigratiegeluid vaak te horen in de alternatieve mediakanalen. De motieven zijn divers, maar de rode draad is om Nederland/België/Duitsland te verlaten vanwege de toegenomen beperkingen op vrijheid, censuur en vooral de zware directe en indirecte belastingen... en andere DWAZE-beperkingen. Steeds meer mensen willen ergens anders in de wereld een nieuw bestaan beginnen... of er gaan genieten van hun pensioen.

“Als ik mensen in Panama vertel dat in België en Nederland de BTW 21% is, bekijken de meesten mij in totaal ongeloof. Ik zie er uit als een leugenaar. Als ik er vervolgens aan toevoeg dat er een belastingschijf van 60% bestaat (en hoger) op het bruto-inkomen, en velen meer dan de helft van het jaar voor de overheid werken, denken ze dat ik gek ben. Daarom vernoem ik nooit alle andere gekke dingen zoals verkeersboetes, parkeerboetes, koeien en varkens die te veel scheten laten, 15 minuten steden, verkeersvrije steden,...

Emigratie uit Duitsland, België en Nederland wordt steeds moeilijker. Tweede residenties maken deel uit van onze dagelijkse activiteiten en we voelen duidelijk aan dat het elke dag allemaal moeilijker en complexer wordt: wetten worden voorbereid om emigratieagenten te dwingen een vergunning aan te vragen en reclame-emigratie zal worden gecriminaliseerd en beboet. Mensen die ingaan tegen de opvattingen van de regering vallen nu onder de definitie van "extremisme". De Duitse regering plant eveneens een extra vermogensbelasting op het vermogen van de emigrerende Duitsers.  In Belgie komt er net, zoals in andere EU landen straks een vermogensbelasting.

In tegenstelling tot andere adviseurs raden wij u aan om NIET naar een ander Europees land van de EU te emigreren. Dit geldt ook voor Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Nu Frankrijk, dankzij zijn inmenging in Oekraïne, zijn Afrikaanse koloniën aan het verliezen is,  kunt u dit continent ook afschrijven. Noord-Centraal- en Zuid-Amerika zijn de aanraders: Panama, de Caraiben, Mexico, Paraguay,...Het te kiezen land is functie van de doelstellingen en behoeftes van de emigrant.

Opmerking: Een relatie reisde onlangs naar Afrika en bevestigde ondubbelzinnig dat dit een verloren continent is, inclusief Ghana met zijn kerstmanverhalen en Zuid-Afrika met zijn prachtig en goedkoop woningpark.


Onze Real Estate Corner (enkel voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is groter dan in 2006.

"Dit is de grootste vastgoedbubbel ooit!"

 • Volgens een nationaal onderzoek door Bankrate heeft de hypotheekrente deze week de 7,5 procent doorbroken, het hoogste niveau sinds november 2000. Volgens dit onderzoek steeg de gemiddelde rente op 30-jarige vaste hypotheken deze week naar 7,55 procent tgo. van 7,42 procent vorige week.
 • De gemiddelde rente op 30-jarige woningkredieten bereikte voor het laatst dit niveau in november 2000. Dit was voor de sept. 11 terreuraanslagen waarna de Federal Reserve de rente verlaagde en lang voordat de Huidige Recessie de Fed dwong om de rente zo laag mogelijk te houden.
 • De huizenprijzen staan onder druk omdat het aantal nieuwe kopers daalt tot het laagste niveau sinds de lockdown. Volgens kredietverstrekker Halifax is de verkoop aan eerste kopers het afgelopen jaar met 22 procent gedaald.
 • De huizenprijzen komen verder sterk onder druk omdat het REEELE INKOMEN van de burgers sterk aan het dalen is.
 • In België ontslaan vastgoedbedrijven tientallen werknemers.

 


Wat zijn de prestaties van de voorraden die wij adviseren en volgen? De volgende tabellen worden in elke overeenkomstige sectie gepubliceerd. Hieronder vindt u opnieuw enkele tabellen met rendementen.

Enkel voor abonnees!

 Enkel voor abonnees.  Enkel voor abonnees.  Enkel voor abonnees.
Olieaandelen  +58% Uranium aandelen + 57% Aardgas aandelen +324%

Enkel voor abonnees.
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

November 2023-October 2023-SEPTEMBER 2023-AUGUSTUS 2023-JULI 2023-JUNI 2023-MEI 2023
-APRIL 2023-MAART 2023-Februari 2023-JANUARI 2023

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."