29
juni
2023

JUNI 2023

Goud is misschien niet “sexy”, maar het is wel “loyaal”.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Eind van de maand juni verdwijnt onze Shopping Cart. Deze wordt vervangen door een eenvoudiger systeem. Tot einde juni 2023 bieden we daarom een speciaal tarief van € 399 aan...klik hier

Donderdag/vrijdag 29, 30 juni 2023: Er komt geen reset!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (locg), Recessiebestendig (hold)

Oekraïne: door de CIA ontworpen militaire staatsgrepen beginnen altijd op een vrijdag en eindigen op een zondagnacht!

Een goed opgeleide econoom kan en zal elke financiële gebeurtenis voorspellen aan de hand van fundamentele en technische analyse. Wat onmogelijk is, is de exacte tijd voorspellen. In het beste geval is het raden naar een bepaalde tijdspanne min of meer mogelijk.

De meeste investeerders en het brede publiek hebben geen idee van de monetaire geschiedenis en van wat er in de nabije toekomst zal gebeuren (en meestal geen interesse). In de regel zijn ze enkel geïnteresseerd in het proberen meer fiatgeld en meer rijkdom te vergaren op basis van fiatgeld. Dit is een zeer gevaarlijke gewoonte geworden.

We gaan geen reset krijgen. Wat we wel zullen zien, zijn markten die het scenario van Zimbabwe, Venezuela, Argentinië, Libanon en Turkije volgen. Ik begrijp gewoon niet waarom dit zo moeilijk te verstaan is. Waarom blijft men dan doen alsof er een zal zijn? Het echte scenario zal veel stiekemer zijn, met veel verwarring.

Er is de mainstream- en marktperceptie van wat er gaande is in de economie en het financiële systeem, en dan is er de onderliggende economische realiteit. Tegenwoordig is er een toenemend verschil tussen de twee.

De Federal Reserve pauzeerde de renteverhogingen tijdens haar laatste bijeenkomst in juni, hoewel ze aangaf dat we voor het einde van het jaar nog meer renteverhogingen mogen verwachten. De vraag is hoe lang de pauze zal duren … De ECB verhoogde de basisrente tot 4% en zegt dat er nog twee verhogingen zullen komen voor het einde van 2023. Tenzij…? De Bank of England verhoogde de basisrente voor het Britse pond tot 5%. Deze trend zal een ernstige impact hebben op de vastgoedmarkten. Vergeet niet dat de vastgoedmarkten eerst opdrogen, waardoor het verkopen steeds moeilijker wordt. Vervolgens komt de crash.

Zilver is aanzienlijk ondergewaardeerd, gezien de economie en de dynamiek van vraag en aanbod. Dat kan enkel op de fiat-markt omdat de zilverprijs massaal gemanipuleerd wordt. De bullish factor voor zilver in de mainstream, draait meestal om prijsinflatie. En inflatie is van langere duur dan de machthebbers en media willen toegeven. Zolang we niet nog hogere prijsniveaus zullen zien, zal de massa het 'officiële verhaal' blijven geloven. Zodra we hogere prijsniveaus hebben, zullen de premies nog hoger worden, en vervolgens zal het aanbod opdrogen! Meer in de abonneesecties.


Belangrijke fundamentals:

 • Nominale verwarring: een super rally van de Japanse aandelenmarkt... maar niet één financieel adviseur, niet één financiële nieuwsmedia die vermeldt dat de zwakke Yen alle winst wegneemt en de operatie in feite eindigt met een verlies! 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 26-28 juni 2023: Goud maakt zich klaar voor een nieuwe all-time high? = super koopwaardig + langetermijn dubbele bodem voor de miners!


Bijgewerkte secties: Miners & goud versus SP500, Juniors

Zelfs Poetin weet het... Poetin kondigt het "begin van het einde" aan van de Amerikaanse dollar. "Het afwikkelingsvolume in dollar neemt af", zei Poetin. “Het afwikkelingsvolume in China's yuan neemt toe. Olieproducenten uit toonaangevende Arabische landen zeggen nu dat ze bereid zijn om yuan te accepteren als betaling voor olie. We zagen dit maanden geleden al aankomen maar er gaat wat tijd over voordat dingen zichtbaar worden op de financiële markten.

Rusland had geen andere keuze dan af te zien van de dollar, nadat idiote en masochistische westerse bondgenoten sancties hadden opgelegd na de aanval van Rusland op Oekraïne en de Amerikaanse dollar steeds vaker als politiek wapen wordt gebruikt. Dit was ongeveer het domste wat ze konden doen. Blijkbaar maken gezond verstand en reden geen deel meer uit van de moderne politieke wereld.

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde het Westen tijdens zijn toespraak op het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF). Hij maakte duidelijk dat hij weet dat het Westen van plan is om straaljagers aan Oekraïne te leveren en dat de VS erop staan dat de F-16's nucleaire raketten kunnen dragen. Hij wees erop dat deze straaljagers, met name de Amerikaanse F-16's, zeer uitgebreid en gecompliceerd onderhoud vergen, dat nu in Oekraïne niet kan worden uitgevoerd zonder bang te zijn om door Russische raketten te worden geraakt. De vliegtuigen zouden daarom gebruik moeten maken van bases die momenteel veilig zijn.

Daarom zei hij, als die gevechtsvliegtuigen opstijgen vanaf NAVO-bases en naar Oekraïne vliegen voor gevechten, zal Rusland op geen enkele manier kunnen weten of die vliegtuigen bewapend zijn met tactische kernwapens en zal het moeten aannemen dat dit zo is! Onder die omstandigheden zal Rusland geen andere keuze hebben dan die NAVO-bases te vernietigen en zal dat mogelijk moeten doen met tactische kernwapens.

De meeste beleggers beseffen niet hoe het langetermijnperspectief eruit ziet en hun investeringsbeslissingen zijn gebaseerd op het korte- en middellangetermijn narratief dat wordt verkocht door incompetente financiële journalisten, hebzuchtige bankiers en machtsbeluste politici. Een nogal gevaarlijke manier om door het mijnenveld van de huidige financiële wereld te lopen.


 

Videobewijs: mensen begrijpen goud of geld niet!

Ik denk dat velen erkennen dat er veel onwetendheid bestaat, maar ik weet niet zeker of we kunnen doorgronden hoe slecht geïnformeerd veel mensen zijn. Ongeveer 18 maanden geleden ging Mark Dice de straat op. Hij stond voor de winkel van een edelmetaalhandelaar in Zuid-Californië en probeerde een gouden Canadese Maple Leaf-munt van 1 ounce te verhandelen in ruil voor willekeurige spullen die mensen bij zich hadden. Enkele van de items die hij probeerde te ruilen, waren een hoed, frisdrank, een zak met kleding en een ijsje. Niemand zou de gouden munt aannemen... (Goud kostte destijds ongeveer 1.800$ per ounce). Toegegeven, sommige mensen waren waarschijnlijk sceptisch en dachten dat ze werden opgelicht. Maar Dice bood zelfs aan om naar de winkel te gaan en het edelmetaal te laten taxeren. Nog steeds zonder succes.... Het is duidelijk aan de reactie van veel mensen, dat ze gewoon geen idee hadden hoeveel een ounce goud waard was... arme schapen!

Slechts 0,5% van de investeerders bezit fysiek goud/zilver. Veel investeerders in goud/zilver verhandelen en houden nog steeds fiat goud en zilver omdat ze te hebzuchtig zijn om de premie van fysiek bovenop de spotprijs te betalen. Ze begrijpen niet waarom fysiek duurder is.

Als u de volgende vraag kunt beantwoorden, begrijpt u goud of geld: Gaat u uw fysieke Goud verkopen als u 200% of meer winst heeft gemaakt? Waarin gaat u het omzetten? In geld?© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 22,23 juni 2023: Heb jij betere resultaten behaald? We vertellen wat er staat te gebeuren. Voor de juiste timing ben je beter af bij een “charlatan”?!


Bijgewerkte secties: Index in echt geld/goud, Langetermijngrafieken, Royalty's, Majors, 
Vastgoed VS

De MERVAL (aandelenindex van Argentinië) is de best presterende index van de maand!!

Van tijd tot tijd ontvangen we absurde e-mails van niet-abonnees (ze zijn te gierig om wat geld uit te geven om hun spaargeld veilig te stellen en denken dat ze slim zijn). Zo ontvingen we vorige week een e-mail van een niet-abonnee die klaagt dat goud (en zilver) niks hebben gedaan in de afgelopen 13 jaar... Als je hem moet geloven, alles bij elkaar een zeer slechte investering.

Een snelle check wees uit dat de prijs van goud met bijna 5.000% is gestegen sinds 1971. In de afgelopen 13 jaar is de prijs van €-Goud met bijna 200% gestegen... of beter gezegd; de waarde van de fiat-valuta Euro verloor 200%. Niet slecht voor een verzekering! [We adviseren om in goud en zilver te beleggen als verzekering tegen mogelijke en verwachte problemen in het financiële systeem. Een potentieel gevaar is het faillissement van uw bank.]

Ooit gehoord van een verzekering die geld oplevert? Degenen die 13 jaar geleden fysiek goud kochten, maakten sindsdien 200% winst. Degenen die fysieke zilveren munten kochten (bijv. Zilver Eagles) maakten 150% winst...!

Voor de prijs van zilver is de situatie ietwat anders. Hoewel de prijs in fiat dollar/euro het de afgelopen 13 jaar minder deed, steeg de premie die u moet betalen over de spotprijs van 0% naar 30%-40%. Met andere woorden, zelfs als de fiat-prijs van zilver hetzelfde zou zijn gebleven als 13 jaar geleden (de $-zilverprijs steeg met 130%), maakt de premie voor fysiek zilver de kosten voor het verwerven van zilver nog hoger. [Opmerking: degenen die fiat zilver kopen met de belofte van levering, zullen de dag dat ze het echt nodig hebben (let op mijn woorden), geen levering krijgen!]

Nogmaals, we raden alle wijsneuzen ten sterkste aan om "geen" Goud en/of Zilver te kopen maar al hun spaargeld bij de lokale bank aan te houden. Degenen die in het verleden in goud en zilver hebben geïnvesteerd omdat we hen dat hebben verteld, kunnen het met winst verkopen en het geld parkeren bij hun lokale bank. Ongetwijfeld zal de bankier ons dankbaar zijn voor dit advies, aangezien hij/zij niet weet wat 'echt geld' is en er nog steeds van overtuigd is dat er 'minstens' wat geld in het banksysteem moet zijn (niet dus!). Als je dat besluit, zeg dan alsjeblieft niet dat we je deze tip hebben gegeven... bedank liever je eigen emotioneel, niet-rationeel denkende zelf. 

Er komt een dag dat het moeilijk of zelfs onmogelijk zal zijn om op een "normale" manier goud/zilver te kopen!

Goud (en zilver?) kunnen kopen wanneer men dat wil, is absoluut geen gegarandeerd recht. We verwachten een tijd waarin nieuwe restrictieve regelgeving het bezit van goud (en zilver?) op basis van vrije markttoegang zal verbieden. Een tijd waarin de overheid zal eisen dat u al uw fysieke goud- en zilverbezit aangeeft. Een tijd waarin uw bank en de overheid alles aangeven wat u in uw kluis bij de bank bewaart.


Belangrijke fundamentals:

 • De best presterende beurs is de Argentijnse Merval
 Best presterende beurs van het jaar.
 Tweede best presterende beurs van het jaar.

Belangrijke technicals:

 • De miners 


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 19-21 juni 2023: Recordaantal (super)rijke West-europeanen op de loop!Bijgewerkte secties: Amerikaanse dollar, Roepie & goud, Yuan & goud,
Zwitserse frank & goud, Euro & goud, Candollar & goud, Brits Pond & Goud,
Zweedse Kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen & Goud, ZA Rand & Goud,
Wereldbeurs indices
(belangrijke wijzigingen)

Naast het Panamese residentie/paspoort-programma bieden we ook alternatieven: Paraguay, St-Kitts, St-Vincent & the Grenadines, Barbados,... We proberen altijd het beste programma voor een gezin te vinden en staan elke aanvrager persoonlijk bij tot het einde van de procedure.

Een tweede paspoort/verblijfsvergunning is een cruciaal element geworden voor al diegenen die geen politieke en/of economische/financiële gevangenen van een communistisch land willen worden. Tijdens de COVID-lockdowns hebben we ervaren dat klanten die we hielpen bij het verkrijgen van een tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning, te allen tijde de wereld rond konden blijven reizen.

Een tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning biedt veel meer voordelen dan we openlijk willen bespreken. We weten dat het van cruciaal belang is geworden voor uw financiële veiligheid. We weten al dat degenen die geen "plan B" hebben en denken het niet nodig te hebben, er op een gegeven moment in de toekomst een hoge prijs voor zullen betalen.

De regering van St. Kitts en Nevis heeft een langlopend "Citizenship-by-investment"-programma dat buitenlanders aantrekt die een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land. Men kan direct in aanmerking komen voor staatsburgerschap door middel van investeringen, door te doneren of te investeren in de aankoop van onroerend goed. Dit geldt zowel voor de investeerder als voor de rest van het gezin. Het voordeel is dat u niet naar St-Kitts hoeft af te reizen en dat wij uw paspoort binnen 3 maanden bij u thuis kunnen afleveren.

VOORDELEN VAN HET STAATSBURGERSCHAP:

- Visumvrij reizen naar alle Schengenlanden van de EU, inclusief Zwitserland, het VK en Ierland.
- Geen residentie of persoonlijk bezoek aan St. Kitts is nodig.
- Belastingvrij, geen inkomsten-, erf- of vermogensbelasting.
- Levenslang staatsburgerschap.
- Eenvoudig om een tweede paspoort en staatsburgerschap voor uw gezinsleden te verkrijgen.
- Privacy in een klein vredig land.
- Voordelen dubbele nationaliteit.
- Proces van slechts 3 maanden
- Vrij verkeer in de CARICOM.

Opmerking: het paspoort van St. Kitts & Nevis heeft een uitstekende reputatie en er zijn relatief weinig paspoorten uitgegeven in het kader van dit burgerschap-door-investeringsprogramma van de regering.


Goud is de verzekering tegen een bankfaillissement. Wat er uiteindelijk elke 50 à 70 jaar gebeurt, is dat de houders van fiat-rijkdom en degenen die papieren goud en zilver bezitten, eindigen met niks. Enkel met een droom die voorbij is! Mensen die terughoudend zijn om het grootste deel van hun spaargeld in goud en zilver te steken, weten niet wat ze doen.

De meeste risico's die de bankwereld momenteel bedreigen, zijn "in het volle zicht verborgen", inclusief het effect dat stijgende rente zou hebben op obligaties die banken als investering aanhouden. Zoals gewoonlijk heeft de massa het te druk met het verdienen van fiatgeld en investeert het enkel in het verdienen van fiatgeld dat ze de realiteit missen.

Doen alsof u niet in fysiek goud/zilver wilt beleggen omdat u bang bent uw spaargeld te verliezen, is een dwaling, een argument dat bewijst dat u niks begrijpt van financiën en politiek... en dat u misschien niet de rijkdom verdiend die u bezit.

Het IQ van journalisten in de mainstream media is zo laag dat ze zelfs schrijven dat de inflatie in Zweden steeg omdat Beyonce er op tournee was. Ook beweren ze dat de extreme hitte en de opwarming van de aarde de inflatiecijfers omhoog stuwen (geen grap)… Bovendien is het idiote narratief dat door de meeste bankiers, politici en financiële adviseurs wordt verkocht, zo overweldigend dat het niet moeilijk te begrijpen is hoe erg de kudde wordt misleid en gevaarlijk emotioneel gedreven.

Inflatie is cumulatief en gaat niet weg... elke analist die zegt dat de inflatie tijdelijk lager kan worden, weet gewoon niet waar hij/zij het over heeft.

De nationale schuld van de VS bereikt 32 biljoen dolar, twee weken na het akkoord over een schuldplafond. De Amerikaanse regering kan onbeperkt blijven lenen... of met andere woorden, vanaf nu kan de inflatie onbeperkt blijven stijgen. Je hebt de mainstream en marktperceptie van wat er gaande is in de economie en het financiële systeem en er is de onderliggende economische realiteit. Er is een groeiend verschil tussen de twee in het kader van de vergadering van de Federal Reserve in juni en de meest recente CPI-gegevens. Zoals verwacht stopte de Federal Reserve de renteverhogingen tijdens de vergadering van juni, hoewel ze aangaf dat we voor het einde van het jaar nog meer renteverhogingen mogen verwachten. De vraag is hoe lang de pauze zal duren (niet lang als de dollar zijn bear trend hervat)… Ondertussen verhoogde de ECB de rente tot 4%, waardoor de bearish druk op de dollar toenam. Al bij al blijft het renteniveau ver onder het niveau waar het mogelijk enige invloed zou kunnen hebben op de inflatieniveaus.


Belangrijke fundamentals: 

 • Maandag 19 juni is een federale bankfeestdag in de VS.
 • De Keniaanse president roept op tot één Afrikaanse munteenheid. 

Belangrijke technicals:

Er is een goede reden waarom er een premie van 30% of meer wordt betaald op fysieke zilveren munten.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 15,16 juni 2023: Nogmaals, een marktcrash komt er niet. 

Bijgewerkte secties: /

In het land der blinden is éénoog koning.

"Je kunt rijkdom niet meten in iets dat voor je ogen wegsmelt in waarde. Je kunt het enkel meten in iets met echte koopkracht of goud (zilver)."

In feite kan deze opmerking worden gemaakt met betrekking tot de meeste financiële markten. Financiële goeroes (makelaars en bankiers 'analisten' noemen vind ik niet gepast), zijn zo gefocust op individuele fiatmarkten en de details van deze markten dat ze de big picture over het hoofd zien. Wat ze aan het publiek verkopen als winst, komt in werkelijkheid overeen met hoog risico en eindigt vaak als verlies!

Er komt geen marktcrash, althans niet in de komende weken, maanden en volgend jaar. Degenen die het tegenovergestelde beweren, zijn financiële narcisten die angst gebruiken om meer abonnees te winnen en/of meer van hun fiat financiële instrumenten/producten te kunnen verkopen. Zeer weinig beleggers "begrijpen" het mechanisme van de financiële markten en passen hun beleggingen dienovereenkomstig aan. Dit omvat ook financiële analisten, echte analisten en pretendenten. Opmerking: dit doet me denken aan een gepensioneerde bankier die bekende dat hij eindelijk zijn baan begon te begrijpen die hij jarenlang had uitgeoefend, nadat hij zich op onze diensten had geabonneerd. Een andere gepensioneerde bankier bekende dat ze in feite nooit echt begrepen had wat ze aan het doen was...

De realiteit is complex en het begrijpen van het mechanisme en de regels vergt veel inzicht, begrip en jarenlange ervaring. Maar als je dat eenmaal doet, vergeet je het nooit meer.

Fysiek Goud & Zilver zijn geld en een ultieme verzekering. Maar enkel op voorwaarde dat je het kan vasthouden. Goud verdwijnt niet als iemand sterft of als iemand naar de andere kant van de wereld verhuist. Fysiek goud verdwijnt niet wanneer uw bank in de problemen komt, failliet gaat, of de overheid probeert belasting te heffen/beslag te leggen op uw vermogen bij de bank. 

Het is wat het is, buiten politiek bereik wordt door velen nog steeds niet begrepen. Vooral door lokale Goud- & Zilverhandelaars die - om voor de hand liggende redenen - niet graag zien dat de lokale bevolking goud en zilver koopt en opslaat in het buitenland, omdat het hen geen winst oplevert. Nogmaals, we hebben +45 jaar internationale ervaring en zullen nooit enige informatie enkel voor eigen gewin verkopen. In plaats daarvan passen we ons advies aan zodat we te allen tijde kunnen werken op een manier die onze relaties ten gunste komt en beschermt. Een voorbeeld: Goldonomic stopte met haar activiteiten in de vastgoedsector zodra het duidelijk werd dat deze sector op de middellange en lange termijn niet langer rendabel zou zijn. De meeste anderen pasten hun beleid niet aan en moesten leugens gaan vertellen aan hun klanten. Hetzelfde geldt voor fysieke Goud- en Zilverhandel en opslag...en nee, België, Nederland en Zwitserland zijn zeker niet de beste landen om edelmetalen te kopen/verkopen en op te slaan.


Velen (en dit geldt ook voor veel bankiers) begrijpen het gevaar van CBDC niet. Als 'ze' dit voor elkaar krijgen, is het 'Game Over' en slavernij voor (bijna) iedereen.

Zal $-Goud's 4e test van zijn 'all-time high' deze keer goed uitpakken? Zie het abonneegedeelte hieronder voor het antwoord.


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 12-14 juni 2023: Als je het niet kan vasthouden, bezit je het niet!


Bijgewerkte secties: Uranium, Goud-$, Zilver

Het is over en uit voor Zuid-Afrika. De anti-apartheidsbeweging krijgt waar ze al sinds de jaren tachtig om smeekt. Het Zwitserland van Afrika veranderde in een failliet Venezuela waar steeds meer blanken en zwarten in ellende leven. Voor de meeste mensen is het een ver-van-mijn-bed-show. Helaas begrijpen ze niet dat de westerse wereld dezelfde weg aan het opgaan is.

Opmerking: enkel Zuid-Afrikanen die hun bezittingen en spaargeld in goud/zilver hebben omgezet en het uit politiek bereik hebben gehaald, konden overleven en eindigden niet als economische en financiële slaven van de corrupte zwarte regering. In Zuid-Afrika is de corruptie voor iedereen zichtbaar. In het Westen wordt het nu ook steeds zichtbaarder.

De prijs van goud noteerde onlangs op een all-time maandelijkse closing high. Sindsdien heeft het zich wat teruggetrokken, wat de vraag doet rijzen of dat "de" top was of dat de daaropvolgende prijsdaling op korte termijn een gezonde verwerking is van eerdere prijswinsten, die als lanceerplatform zullen dienen voor aanzienlijk hogere prijzen. Pessimisten verwachten dat er nog meer correcties komen... meer hieronder in de abonneesectie.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 8,9 juni 2023: Geloof nooit wat een politicus of bankier u vertelt!


Bijgewerkte secties: Onroerend goed

Precies wat voormalig president Botha zei dat er zou gebeuren als Zuid-Afrika niet "op een presenteerblaadje werd geschonken" aan Nelson Mandela & Co, gebeurde in Zuid-Afrika nadat het Zwarte Regime de controle over het land had overgenomen. Tegenwoordig zijn zowel blanken als zwarten het slachtoffer van de benoeming in 1994 van Nelson Mandela tot president van Zuid-Afrika. Sindsdien heeft de Rand meer dan 80% aan waarde verloren ten opzichte van de Dollar en de Euro. Hoewel de gemiddelde prijs van onroerend goed is blijven stijgen – enkel uitgedrukt in nominale termen – is het algehele eindresultaat een ernstig verlies van koopkracht (zoals in Zimbabwe). Veel Zuid-Afrikanen zijn nu economische en financiële gevangenen geworden van het corrupte zwarte regime. Let op: kapitaalexport is een erg lastige oefening geworden. Soms zelfs onmogelijk.

 Het liefste koppel ooit... of gewoon criminelen?
Hoeveel smeergeld hebben ze ontvangen om hun land weg te geven?!

Vastgoedprijzen dalen nadat de markt de meeste investeerders in de val heeft gelokt en er geen kopers meer over zijn.

Dit is hoe de vastgoedcyclus eruit ziet (onderstaande grafiek, klik om te vergroten). Merk op dat de huidige bull trend begon na WOII (1950). De fiatprijs van onroerend goed hangt niet enkel af van de hoeveelheid geld in omloop. Noch wordt deze enkel bepaald door het renteniveau. De eerstgenoemde argumenten worden vaak gebruikt door valse experts die geen idee hebben van economie, financiën en hoe de onroerendgoedmarkt functioneert. Maar het is buitengewoon gemakkelijk om deze argumenten te gebruiken bij hebzuchtige, onwetende burgers. Tijd om het boek van Charles Mackay te lezen: Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds...

our real estate cycle 2023 

Als je het niet kan vasthouden, bezit je het niet, zelfs al is je naam Andrew Maguire.

knowledge vs trustDe meeste mensen denken enkel 'meer is meer'... We weten en zien allemaal dat het regent en dat de storm erger wordt. En toch, in plaats van een stevigere paraplu te kopen en zichzelf beter te beschermen tegen de komende orkaan, nemen ze meer risico's. Sommigen gaan zelfs in de regen staan omdat ze ervan overtuigd zijn dat het allemaal niet zo erg zal worden (ze hebben nog nooit een orkaan meegemaakt), en als dat wel gebeurt, hebben ze alle tijd van de wereld om hun bezittingen in veiligheid te brengen.

Fiat Goud & Zilver is een gevaarlijk casino waar men op een dag veel meer zal verliezen dan enkel de premie op papieren goud en zilver!

De te betalen premie op fysiek zilver bedraagt zo'n 30%bovenop de spotprijs. Voor een Monsterbox met American Silver Eagles betaal je tegenwoordig zelfs ongeveer 20.000$ ofwel 40$ per munt (premie van 66%). Als je deze verkoopt, krijg je er minstens 32$ voor (-20%). Er is echter een perfecte reden waarom deze premie bestaat: de insider weet het... het publiek vindt het weggegooid geld!? "The more is more investeerder" begrijpt niet dat de fiat papiermarkt zwaar wordt gemanipuleerd en dat de fiat papiermarkt binnenkort zal moeten zwichten voor de fysieke. Met andere woorden; de dag dat we een bank holiday hebben zoals in 1968, zullen houders van papieren zilver anders worden behandeld (ik heb geen idee welk excuus ze zullen vinden... maar ze zullen er een vinden). De premie die men moet betalen om het fysieke metaal in handen te krijgen is het verschil tussen een papieren belofte en zekerheid. Fiat Zilver is niets anders dan een gevaarlijk casino waar men meer dan 30% premie zal verliezen.

Ik begrijp niet hoe het gros van de mensen nog steeds zo gemakzuchtig zijn, na wat er in Canada is gebeurd met het blokkeren van bankrekeningen door Trudeau. Geloven ze nog steeds dat hen niets kan overkomen omdat ze een rekening hebben bij een broker en niet bij een bank?

Ze kopen geen verzekering op een moment dat het duidelijk is dat we binnenkort een zware storm zullen krijgen... ze willen gewoon meer fiatgeld verdienen... meer in de volgende update.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 5-7 juni 2023: Wat we nodig hebben: “minder politici” en “minder overheid”!


Bijgewerkte secties: /

We bespreken bewust geen zaken zoals 'het schuldenplafond', Joe Biden die valt, het aantal Russische drones dat door de Oekraïners is vernietigd,... en andere onderwerpen die de politici en hun mainstream media traditioneel gebruiken om de emotionele kudde te hersenspoelen. Het schuldenplafond is er enkel om de politici bezig te houden. En weten we inmiddels niet allemaal dat Joe Biden niet eens in staat is om een clown te spelen, laat staan de president van de VS!? Technisch gezien is het schuldenplafond in de VS opgeheven. Dit betekent dat Amerikaanse politici opnieuw vrij zijn om zoveel fiatgeld te drukken als ze willen.

Wil je weten waarom Oekraïne zo belangrijk is? Elke keer dat een Oekraïense soldaat een Stinger-raket afvuurt, kost het de Amerikaanse belastingbetaler 400.000 dollar. Dat is een zevenvoudige prijsstijging en winst voor het militair-industriële complex.

Overweegt u te emigreren naar Zweden? Van plan om aan te sluiten bij de 2 miljoen immigranten? Tegenwoordig is het er bijna gevaarlijker dan in Chicago. Schietpartijen, berovingen,... Het land is een paradijs voor gangsters geworden... Er is een bendeoorlog gaande in de Zweedse straten. De georganiseerde misdaad infiltreert en corrumpeert de democratische samenleving, het bedrijfsleven en de publieke sector. Er wonen nu zo'n twee miljoen immigranten (20% van de bevolking) in Zweden. Velen komen uit de meest onrustige delen van Azië en Afrika en zijn niet goed geïntegreerd in de Zweedse samenleving. Rivaliserende bendes schieten elkaar nu regelmatig neer. Alleen al in Stockholm strijden 52 bendes om controle over de snelgroeiende drugshandel. Sommige leden van kinderbendes hebben zelfs explosieven in hun thermosflessen op school. Wie ervan droomt om naar Zweden te emigreren, luistert beter eerst naar ons advies en houdt rekening met een ander land.

Emigratie en/of een tweede paspoort!? We weten waar en hoe. Vraag ernaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geloof het of niet maar Belgen betalen tegenwoordig meer voor een appartement dan Amerikanen vroeger betaalden voor een appartement in Manhattan (prijzen in New York zijn al gecrasht)... en zij (Belgen) noemen het een 'goede investering'!? We weten allemaal wat er met dit onroerend goed zal gebeuren zodra de rente verder stijgt en we meer recessie krijgen. En weten we niet allemaal wat een enkele drone-aanval met deze hele markt zal doen?! Deze bubbel zal in een mum van tijd leeglopen.

Screen Shot 2023 06 02 at 11.13.48
 Een waanzinnige 30.000€ per m2 en men is ervan overtuigd dat de prijzen niet zullen crashen en nog meer zullen stijgen! Vergeet niet dat u nu voor slechts 10.000$ een luxe appartement aan de Venezolaanse Rivièra koopt.
  Analisten voorspellen dat als de Amerikaanse hypotheekrente 7% bereikt, de huizenmarkt volledig zal breken en enorme dalingen van de huizenprijzen zal veroorzaken.

Uit een recente Gallup-enquête blijkt dat Amerikanen goud beschouwen als de op een na beste investeringsoptie voor de lange termijn. Goud versloeg aandelen, obligaties, spaarrekeningen en crypto. De perceptie dat goud de beste belegging op de lange termijn is, steeg van 15% in 2022 tot 26% in de peiling van 2023, waarmee aandelen op de tweede plaats werden ingehaald. Ondertussen is men dit jaar minder enthousiast over vastgoed.

Indiërs denken dat het beter is om geen onroerend goed te kopen en bereiden zich al jaren voor. De Indiase centrale bank heeft een nieuwe ronde van demonetisering aangekondigd met een plan om biljetten van 2000 roepie uit de omloop te halen. De aankondiging leidde tot een grote toename in de verkoop van goud. Het biljet van 2.000 roepie blijft een wettig betaalmiddel, maar moet vóór 30 september worden gestort of ingewisseld voor kleinere coupures.


In tegenstelling tot wat politici, analfabete economen en hun mainstream media u proberen te doen geloven, heeft de overheid geen directe controle over het niveau van de rente. Elke econoom die het tegendeel beweert, bewijst dat hij geen verstand heeft van economie. De rentevoet is een functie van de hoeveelheid (fiat)geld die wordt gecreëerd. Hoe meer er wordt gecreëerd, hoe hoger de rente gaat.

Westerse politici hebben de samenleving nog meer geruïneerd met hun idiote COVID-regels en sancties tegen Poetin. Bedrijfsfaillissementen bevinden zich op het niveau van tijdens de pandemie. Ondanks alle heersende leugens over een robuuste en veerkrachtige economie, bereikten de faillissementen van bedrijven in de eerste vier maanden van 2023 het hoogste niveau sinds 2010. 

De spanningen tussen de VS en China lopen op. De EU begint een handelsoorlog met China door hun toegang tot grondstoffen en chemicaliën af te snijden, wat mogelijk gevolgen heeft voor de productie van halfgeleiderchips en militaire conflicten. Het idee dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO veroorzaakt controverse en kan mogelijk leiden tot een groter conflict waarbij China en andere landen betrokken zijn.


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 1,2 juni 2023: Wees geen verstijfd konijn in de koplampen... en houdt het simpel.


Bijgewerkte secties: /

Wees geen verstijfd konijn in de koplampen... en houd u niet langer bezig met de korte termijn fiat-volatiliteit (gemanipuleerd) van Goud & Zilver. Centrale Banken kopen fysiek goud en zilver alsof er geen morgen is. Om zoveel mogelijk tegen een redelijke prijs te kunnen kopen, dumpen ze massaal fiat Goud & Zilver (dat zijn future contracten, opties en derivaten).

Pas op voor onroerend goed... meer in het abonneegedeelte hieronder.

In de Nederlandse DDR hebben we een déjà vu van 1917 (USSR). Als een woning langer dan zes maanden leegstaat, moet de huiseigenaar dit melden bij de stad of gemeente. Anders krijgt hij een boete van max. 9.000 euro. Als er geen geldige reden is voor de leegstand, moet de woning snel beschikbaar komen voor de verhuur en zal men iemand aanstellen om dit op te volgen en de huurprijs vast te stellen. Naast woningen geldt dit ook voor kantoren en winkels. Begin 2022 stonden 219.000 eigendommen leeg, waarvan 180.000 woningen. Nogmaals, onroerend goed heeft zijn beste tijd achter de rug!

Trap alsjeblieft niet in de leugens die de autoriteiten en mainstream media verkopen. Er zal niet zoiets zijn als een inflatie van tijdelijk aard en een lagere rente. Degenen die doen alsof en degenen die dit geloven, willen gewoon niet dat u de juiste definitie van inflatie kent. Vergeet ook niet dat u elke werkdag aandelen, goud en zilver kunt verkopen maar dat het meestal maanden duurt, zo niet langer, om onroerend goed te verkopen. Uniek voor fysiek Goud & Zilver is dat dit gemakkelijk en wereldwijd verkocht kan worden.

Eric Geenen was een gastspreker op een van onze symposia. In dit interview legt hij duidelijk de situatie uit en hoe u uzelf en uw spaargeld kunt beschermen. De kans is groot dat als u nu niet handelt, het op een dag te laat zal zijn. De situatie is zeer ernstig en we weten hoe we onszelf moeten beschermen. Zelfs politici realiseren zich niet dat pensioenfondsen niet langer kunnen blijven functioneren, zelfs al krijgen ze hogere nominale bedragen. Pensioenen zullen onvoldoende zijn om als gepensioneerde van te kunnen leven.

 

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic. 

 

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts