29
maart
2023

MAART 2023

Is dit het ideale moment om miners te kopen? (Zie de abonneesectie voor een antwoord.)

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties

Maandag/woensdag 27-29 maart 2023 - ZAL de rente blijven stijgen en de dollar dalen?!


Bijgewerkte secties: Amerikaanse dollar, Roepie & goud, Yuan & goud, Zwitserse frank & goud, 
Euro & goud, Can$ & Goud, Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen & Goud,
ZA Rand & Goud, Merk op dat we all-time highs hebben voor Goud uitgedrukt in verschillende
valuta!!!

"Er zijn decennia waarin er niets gebeurt en er zijn weken waarin er decennia gebeuren."

Er is veel gebeurd in de afgelopen week. De reddingsoperatie van verschillende Amerikaanse banken slaagde er niet in de markten te kalmeren, waarna Credit Suisse in Europa moest worden overgenomen. De FED verhoogde de rente met 25 basispunten, de ECB met 50 basispunten. De Fed staat voor een moeilijke taak maar is waarschijnlijk al voorbij het point of no return. Een zachte landing lijkt nu onwaarschijnlijk met het vliegtuig in een neerwaartse spiraal (gebrek aan marktvertrouwen) en motoren die op het punt staan af te slaan (bankleningen). China bemiddelde bij een deal met het Midden-Oosten en deze week is er een presidentieel bezoek aan Rusland.

"De banken in Europa zijn er heel slecht aan toe!"

"Er zijn decennia waarin er niets gebeurt en er zijn weken waarin er decennia gebeuren" - Lenin. De mogelijkheid van een Minsky-moment in de markten en geopolitiek is toegenomen. Zelfs als de centrale bankiers erin slagen de besmetting te bedwingen, lijken de kredietvoorwaarden sneller aan te scherpen vanwege de druk van zowel de markten als de toezichthouders.

"Mexico sluit zich aan bij de BRICS! 2022 en 2023 markeren het einde van de Amerikaanse hegemonie"

Er beginnen scheuren te ontstaan in de Amerikaanse kredietfundamentals en de kredietspreads in de euro zullen waarschijnlijk blijven toenemen, tenzij we zinvolle beleidsinterventies zien. We zien weinig verandering in de fundamentals van olie en houden onze prijsprognoses voorlopig ongewijzigd, terwijl financiële stress en macro-onzekerheid de vraag naar goud en zilver als veilige haven hebben gestimuleerd...

De Glass-Steagall-wet (klik hier voor meer informatie) was bedoeld om banken ervan te weerhouden te speculeren met het geld van hun klanten. Bill Clinton schafte de wet af en derivaten waren geboren. Ze worden nu gebruikt door banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen om te speculeren. De derivaten bubbel (biljoenen) zegt alles: alle entiteiten die derivaten gebruiken, zijn entiteiten met een zwaar risico geworden. Om het nog erger te maken, hebben banken nu ook geen minimumreserveverplichtingen meer. Per 26 maart 2020 is de reserveverplichting vastgesteld op 0%! Toen werd de reserveverplichting afgeschaft vanwege de wereldwijde financiële crisis. Dit betekent dat banken niet verplicht zijn om deposito's bij hun Centrale Bank aan te houden. In plaats daarvan kunnen ze het geld gebruiken om aan hun klanten uit te lenen.

Zwitserland is een bananenrepubliek geworden. De Zwitserse neutraliteit is verleden tijd. Zwitserland past CRS toe (fiscale informatie van alle bankrekeningen aan lidstaten van CRS). In Zwitserland wordt een belasting van 7% geheven op de fysieke levering van Goud. Amerikanen die goud aanhouden in het land wordt gevraagd hun goud te verkopen en de rekening te liquideren. Zwitserland is een Zwitserse Kaas geworden. We raden je nogmaals sterk aan om weg te blijven uit dat land.

De Zwitserse autoriteiten hebben de tegoeden van de Russen in het land geblokkeerd. Zwitserland is geen neutraal land meer.

De reserves van de Zwitserse Nationale Bank zijn niks anders dan één grote portefeuille met swaps, derivaten, obligaties en aandelen,... en de verliezen ervan zijn dramatisch.


Belangrijke fundamentals:

 • De rente small lock sept
 • Aandelenmarkten small lock sept
 • Obligaties en obligatiemarkten small lock sept
 • Waar en hoe u goud kunt bezitten als banken alle geloofwaardigheid verliezen; zeker niet in Zwitserland ...en zeker niet in uw eigen land!
 • Onroerend goed zal crashen... small lock sept
 • All-time high voor goud uitgedrukt in het Brits pond, Euro, Can$,... Het wordt moeilijk om de prijs van fiat Goud onder de 2.000$ te kunnen houden. Merk op dat fysiek goud voor meer dan 2.000$ per ounce wordt verkocht.
 • Massale ontslagen zullen lange tijd de norm zijn...

Belangrijke technicals:

 • All-time high voor goud uitgedrukt in het Brits pond, Euro, Can$,... 
 • Als de goud/zilver-ratio daalt tot een mediaanniveau van 30, small lock sept
 • Belangrijk: analisten die de RSI als indicator volgen, small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 23,24 maart 2023 – Credit Suisse; een andere dominosteen die omvalt.


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver

Beleggers zullen de prijs van goud en zilver veel hoger duwen.

Screen Shot 2023 03 22 at 6.08.52 PM

"In de komende maanden en jaren zullen we de grootste lawine aan vers geld zien, die de wereld ooit heeft getroffen."

Vorige week groeide de balans van de Fed met 300 miljard. We verwachten dat de balans tegen het einde van de maand een nieuw hoogtepunt zal bereiken. Rentetarieven doen er niet toe en de inflatie gaat veel hoger. Ook heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën vorige week 143 miljard dollar gecreëerd om aan de FDIC te geven (instelling die garant staat voor banktegoeden). De FDIC zelf heeft slechts 128 miljard dollar aan reserves om de banken te redden... Er werd nog maar eens 143 miljard dollar gecreëerd... nog eens 143 miljard aan inflatie. Een directe weg naar hyperinflatie is het.

Vermogensbehoud in fysiek goud en zilver is nu van cruciaal belang. Het is duidelijk dat het buiten een kapot financieel systeem moet worden opgeslagen... en buiten politiek bereik.

bank failuresIedereen die niet ziet wat er gebeurt, zal binnenkort een aanzienlijk deel van zijn/haar vermogen verliezen. Dat is mogelijk door een bankfaillissement, een devaluatie van de valuta, of door de ineenstorting van alle zeepbelactiva zoals aandelen, onroerend goed en obligaties (-75 à 100%). Veel obligaties zullen waardeloos worden.

De degelijkheid van ons banksysteem is gebaseerd op vertrouwen. Vanwege fractioneel bankieren hebben banken met een hoge hefboomwerking slechts een fractie van het beschikbare geld. Als het percentage spaarders dat hun geld terugvraagt te hoog is, zit de bank met de gebakken peren. Als het vertrouwen dus verdampt, dan verdwijnen ook de balansen van de banken en blijven spaarders berooid achter.

Dit is precies wat er gaat gebeuren. Wie denkt dat dit een probleem is met een paar kleinere Amerikaanse banken en één grote Europese (Credit Suisse), moet nog eens goed nadenken. Ook de belangrijkste Centrale Banken zouden bankroet zijn als ze hun activa eerlijk zouden waarderen. Maar ze hebben een uitstekende bron van geld die ze zullen aanboren om het systeem te redden: geld drukken. (Egon von Greyerz)

Het Zwitserse banksysteem is net als in de rest van de wereld erg ongezond. Een centrale bank die groter is dan het BBP van het land, is hoogst ongezond en een banksysteem dat 5x het Zwitserse BBP bedraagt, maakt het te groot om te redden. Dat is precies de reden waarom Credit Suisse gedwongen werd overgenomen door UBS (een andere bank in de problemen). Hetzelfde verhaal in Frankrijk, waar ING en Paribas groter zijn dan het BBP van Frankrijk. Zie de sectie "banken & financiële instellingen" voor meer informatie.

"Adviseurs houden van obligaties, cash, aandelen, banken en makelaars maar schuwen goud. Goldonomic haat obligaties, cash, aandelen en derivaten en houdt van fysiek goud en zilver."

Inflatie bestrijden of het financiële systeem beschermen? De Fed en de markt bevinden zich in een zekere verliessituatie. De instorting van de SVB (Silicon Valley Bank) is het laatste teken dat de Fed het financiële systeem aan het afbreken is. Zal het de rente blijven verhogen, zoals Jerome Powell de afgelopen week zei? Dat is de belangrijkste vraag die er is, want het komt erop aan wat men wil redden. Het is de Amerikaanse dollar of het financiële systeem. Onze visie is dat de VS de dollar zullen opofferen en dat de rente zal blijven stijgen. In de regel verzwakt men de munt terwijl de rente stijgt... doordat er meer geld gedrukt wordt.

"De Verenigde Staten staan voor een Grote Depressie die erger is dan die van 1929."

Het faillissement van de SVB is slechts het topje van de ijsberg. Het probleem is een wereldwijd bankroet. Om persoonlijk bankroet te voorkomen, ga je niet van bank A naar bank B of een staatsobligatie. Alles wat papier is, kan en zal failliet gaan. Het zal mensen plots duidelijk worden dat goud en zilver de veilige havens zijn.

De ineenstorting van de SVB Bank laat zien hoe kwetsbaar een op schulden gebaseerd banksysteem echt is. De realiteit is dat de SVB geld verloor en obligaties moest verkopen om te voorkomen dat het nog meer zou verliezen. De waarde van de obligaties was echter gedaald door de stijgende rente. Zo worden stijgende rentetarieven het genadeschot voor banken die spelletjes spelen met financiële instrumenten in een door schulden gedreven economie.


Belangrijke fundamentals:

 • Zilver is small lock sept
 • In tegenstelling tot wat Peter Schiff denkt, verwachten we small lock sept

Belangrijke technicals: 

 • Op de Comex small lock sept
small lock sept small lock sept
Verwacht vuurwerk.
 
small lock sept small lock sept
 xxxxx is al uitgebroken en is nu aan het backtesten.   Stochastics geven aan dat de bull run nog niet voorbij is en dat een stijging naar xxxxx$ mogelijk is!
   
small lock sept small lock sept
Obligaties omlaag = hogere rente!   Obligaties omlaag = hogere rente!  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 20-22 maart 2023 – Dit is de grote hyperinflatoire depressie van de 21e eeuw.


Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU

Screen Shot 2023 03 15 at 12.44.25 PMGeweldig toch het banksysteem? Credit Suisse, een bank die vorig jaar 7,8 miljard dollar verloor, wordt gered door een bank (Zwitserse Centrale Bank) die vorig jaar 143 miljard dollar verloor. Je moet wel heel naïef zijn om te geloven dat dit goed zal aflopen.

De onzin die ze verkopen (Lagarde) wordt met de dag erger. Men wil de inflatie terugdringen door de rente in de EU met 0,5% te verhogen en tegelijkertijd creëert men miljarden uit het niks.

Onbegrijpelijk is dat de meeste journalisten, economen, politici, bankiers, universiteitsprofessoren en leden van de ECB in het bijzonder, geen idee hebben wat de definitie is van inflatie. Ons financieel systeem wordt geleid door een bende clowns en ze zijn bezig het hele systeem en de wereldeconomie te laten crashen... en zich voor te bereiden op de Derde Wereldoorlog.

hyperinflation vs. bank collapse 

Het meest risicovolle dat u nu kan doen, is uw geld op de bank laten staan, want u gaat dit geld verliezen. Vergeet de leugens over een tijdelijke inflatie en de inflatiedoelstelling van 2%. Dit is niks anders dan een flagrante leugen en het misleiden van de mensen.

Centrale Banken en commerciële banken verplaatsen hun miljarden aan schulden naar andere banken om ervoor te zorgen dat het publiek blijft geloven in hun ponzifraude. Een voorbeeld hiervan is de Zwitserse Nationale Bank die vorig jaar nog miljarden verloor. Nu leent ze miljarden uit aan Credit Suisse. Zoals verwacht lijkt niemand te begrijpen wat er werkelijk gebeurt.

Weinigen beseffen dat de actie niks anders is dan een enorme creatie van nog meer fiatgeld en nog meer (hyper)inflatie: inflatie is een meer dan evenredige creatie van valuta.

In tegenstelling tot de klassieke bankrun, gebeurt een moderne bankrun digitaal. Daarom is deze een stuk gemakkelijker om te stoppen. Alles wordt eraan gedaan om een ineenstorting van het banksysteem te voorkomen. U moet begrijpen dat in plaats van de markten te laten crashen, de valuta en alle activa uitgedrukt in deze valuta (aandelen, obligaties, onroerend goed, kunst, geldmarktfondsen, ETF's, opties...) waardeloos zullen worden. De geschiedenis leert dat enkel fysiek Goud en Zilver overleven.

 Screen Shot 2023 03 22 at 19.42.47


Derivaten maken de situatie nog explosiever en niemand durft het probleem aan te pakken.

Vijf banken hebben een derivatenblootstelling van 188 biljoen dollar. Dat is tweemaal het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de hele wereld. small lock sept


 Belangrijke fundamentals:

 • De inkomsten uit mijnbouw small lock sept
small lock sept small lock sept
Niet zo goed voor miners!
Zeer bullish voor goud.
   
small lock sept small lock sept
Goud leidt de inflatie.  Veel meer onverzekerde deposito's!

Belangrijke technicals:

 • Zie de grafieken hieronder.
small lock sept  
xxxxxxx
 
small lock sept credit suisse mar 23
   Vandaag zijn de banken gezien, morgen uw spaargeld!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 16-17 maart 2023 – Een Bank Holiday; de dag dat uw bank gesloten zal zijn, kan morgen of overmorgen al plaatsvinden. We weten niet precies wanneer, wel dat het zal gebeuren!


Bijgewerkte secties: Koper, platina, non-ferro, Lange termijn grondstoffen, 
Grondstoffen uitgedrukt in goud, Inflatie-index, Obligaties algemeen en VS

"Als een goede analist hoef ik het verhaal niet te veranderen wanneer er een financiële gebeurtenis plaatsvindt, want de markten bewegen daadwerkelijk in de richting die ik had voorspeld.”

Franciscus D. Schutte"

a57d87bd d2b3 462f 8675 9b5365b0c54e

Credit Suisse zakte voor het eerst onder de twee Zwitserse frank na een waarschuwing van de Saoedische Nationale Bank. Die zei dat vanwege regelgeving ze max. 10% eigenaar van Credit Suisse kunnen zijn. De aandelen van Credit Suisse daalden op een zeker moment met 23,8% om uiteindelijk 15% lager te eindigen. De handel in de aandelen werd een aantal keer stilgelegd door de beursexploitant omdat de volumes enorm stegen en het aandeel kelderde.

Alle financiële instellingen, banken, brokers, pensioenfondsen en verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen zijn met elkaar verbonden. Allen boerde goed vanwege het bestaan van derivaten en fiatgeld. Dit is echter een gigantisch dominospel! Eén dominosteen valt en de anderen zullen volgen. Autoriteiten en regeringen kunnen het onvermijdelijke enkel voor een korte periode tegenhouden. De uitkomst is mathematisch 100% zeker: we weten wat er gaat gebeuren, enkel niet wanneer. Wat we wel weten is dat het waarschijnlijk op een vrijdag zal gebeuren omdat het altijd zo is.

U zult een verliezer zijn als u uw spaargeld binnen het fiat-systeem houdt (ponzifraude). Als er problemen zijn met één bank, laten we zeggen Credit Suisse, dan heeft het geen enkele zin om uw geld van die bank naar een andere bank over te hevelen. Dit komt omdat alles met elkaar verbonden is. Het verplaatsen van uw geld van een bank naar een broker heeft ook weinig zin omdat de broker zijn liquiditeiten bij een bank heeft opgeslagen en uw effecten bij één of andere transfer agent, die ook zal delen in de klappen, de dag dat het systeem instort.

U moet uw geld uit het fiat-systeem halen, anders raakt u het kwijt. Fysiek Goud en Zilver zijn de beste manier om dit te doen. Onroerend goed niet omdat het algemene prijsniveau van onroerend goed zal crashen, de dag dat het systeem crasht (en zelfs daarvoor). Bovendien kan onroerend goed niet uit de handen van de overheid worden gehaald (belastingheffing).

Wat de meeste mensen zich ook niet realiseren, is dat regeringen op dit moment al "REICHSTUMSFLUCHTSTEUER 2.0" aan het voorbereiden zijn. Met andere woorden; de dag komt waarop mensen zich zullen realiseren dat ze niet meer naar het buitenland kunnen verhuizen zonder een enorme belasting te betalen. Duitsers moesten vlak vóór WW2 belasting betalen als ze het land wilden verlaten. Daarom mag je maar een kleine hoeveelheid gouden en zilveren munten in huis houden. Net genoeg om voor je vrijheid te betalen als ze de grenzen sluiten.

Toen de Tweede Wereldoorlog begon, konden enkel degenen met een visum Duitsland en andere Europese landen verlaten. Deze keer zal het niet anders zijn: geen paspoort, visum of tweede permanente residentie (bv. Panama) en je zit vast!!

Opmerking:

 1. Een goede vriend van mij, Ron genaamd, was als kleine jongen op weg naar een concentratiekamp. Hij kocht zijn vrijheid met gouden munten en kon Europa ontvluchten naar Halifax in Canada. Hij leeft nog steeds en is gelukkig terwijl alle anderen in het konvooi in een concentratiekamp zijn omgekomen.
 2. Sinds 1 maart 2023 is er een nieuwe EU-regelgeving van kracht met betrekking tot de import maar ook export van fysiek goud en zilver uit/in Europa.

Europa is gedoemd. Het stilzwijgen van de wereldwijde media over deze kwestie spreekt boekdelen... Europa is een kruitvat... heeft u een plan B?

Screen Shot 2023 03 22 at 19.47.34 

Jeffrey David Sachs is een Amerikaanse econoom, academicus, beleidsanalist en voormalig directeur van The Earth Institute aan de Columbia University, waar hij de titel van universiteitsprofessor draagt.


Op de lange termijn is goud gewoonweg de beste & veiligste investering!

SVB icebergAlle banken maken gebruik van een hefboomwerking (derivaten). 93% van de SVB-deposito's zijn niet-FDIC of niet verzekerd. Silvergate was de vorige bank die failliet ging. De video legt ook uit waarom het renteniveau zo cruciaal is voor het welzijn van banken in het algemeen.

De reserves van het FDIC zijn absoluut onvoldoende om de verliezen van een plausibele bankcrash te dekken. Hun reserves bedragen minder dan 0,02%.

Silicon Valley Bank verkeert in een liquiditeitscrisis nadat rekeninghouders massaal hun geld opvroegen. Dat heeft de bank gedwongen om langlopende obligaties te verkopen en enorme verliezen te lijden. De aandelen van SVB daalden met 60% in 1 dag en zijn nu opgeschort. Deze crisis komt enkele dagen nadat Silvergate Bank dezelfde problemen ondervond, die ertoe leidde dat de bank failliet ging. In deze video komen de details over de problemen bij beide banken aan bod. Ook worden de risico's van deze crisis besproken, die zich over het hele financiële systeem verspreiden en een nieuwe wereldwijde financiële crisis veroorzaken. Zie de grafiek hieronder (belangrijke fundamentals) over de verliezen die banken/financiële instellingen in 2022 hebben geleden.

Wees gewaarschuwd dat de SVB een solide bank is, terwijl de meeste Europese banken dat niet zijn! Uw geld van de ene Europese bank naar een andere verplaatsen in de hoop dat het veilig is (bv. van ING of van Credit Suisse naar KBC), heeft geen zin, aangezien het risico precies hetzelfde blijft! De enige manier om op veilig te spelen, is door uw geld uit het financiële systeem te halen.

Screen Shot 2023 03 22 at 19.50.01 


Enkel voor abonnees: Een kritische geopolitieke visie; WW3 tegen 2025.

De energiecrisis kostte Duitsland al 1 biljoen dollar, Mexico wil lid worden van de BRICS en nog veel meer... small lock sept


Belangrijke fundamentals:

 • China (en andere landen) hebben enorme hoeveelheden goud geaccumuleerd! Ze weten waarom!small lock sept
 • Hieronder de grafiek van de verliezen die banken/financiële instellingen hebben geleden in 2022. Iedereen die het laagrentende papier van 2020 en 2021 bezit, zit op niet-gerealiseerde verliezen. De FDIC rapporteerde eind 2022 niet-gerealiseerde verliezen van ongeveer $ 700 miljard. Als de rente blijft stijgen, zoals nu het geval is, zullen die verliezen enkel maar toenemen.

small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De trend van de rentetarieven small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 13-15 maart 2023 – Degenen die fiatgeld najagen, staan op het punt alles te verliezen!


Bijgewerkte secties: Bank & Fin. aandelen, Ruwe olie, Zon- & zeldzame metalen, Landbouw

svbVrijdagavond is Silicon Valley Bank gesloten door de toezichthouders in Californië, die een curator hebben aangesteld. Silicon Valley Bank staat op de 18e plaats van grootste banken in de VS.

Alle verzekerde deposanten zullen uiterlijk op maandagochtend 13 maart 2023 volledige toegang hebben tot hun verzekerde deposito's. De FDIC zal onverzekerde deposanten in de komende week een voorschot op dividenden betalen. Niet-verzekerde deposanten ontvangen een bewijs van ondercuratelestelling voor het resterende bedrag van hun onverzekerde fondsen. Aangezien de FDIC de activa van Silicon Valley Bank verkoopt, kunnen toekomstige dividendbetalingen worden gedaan aan onverzekerde spaarders.

Deposito's tot 250.000$ zijn verzekerd door de FDIC. Klanten met rekeningen van meer dan 250.000$ moeten contact opnemen met de FDIC.

Het nieuwe ENRON? First Republic en andere banken zouden kunnen volgen. We hebben hier al meermaals voor gewaarschuwd. Eerst gaat het langzaam en daarna plots snel (meestal op een vrijdag). Dit gebeurt typisch in het weekend wanneer je niks kunt doen. Bekijk de grafieken in onze sectie Banken & Financiële instellingen om te zien hoe erg het is. De kaarsgrafieken van banken vertonen een neerwaartse gap. De grafieken zien er echt verschrikkelijk uit.

Dit is een kruitvat! Nog eens 4 banken staan nu in de vuurlinie voor een bankrun. Het gevaar waar niemand het over heeft, is dat meerdere pensioenfondsen tot de investeerders in de bank behoren. De mate waarin andere pensioenfondsen niet-gerealiseerde verliezen hebben in venture-/startup-investeringen, is waar het risico op besmetting zich concentreert. In een crisis verkoop je wat je kunt, niet wat je wenst!

NUL SIVB assets unrealized loss 2023 03 10
JPMorgan Bank of America, Wells Fargo, Citibank De cijfers zijn onthutsend. De grafiek toont de verliezen uitgedrukt in functie van het totale eigen vermogen. SIVB is de slechtste, met zijn boekwaarde weggevaagd door het niet-gerealiseerde verlies. BAC: het totale niet-gerealiseerde verlies bedraagt 43% van het gecombineerde totale eigen vermogen. State Street: 27%; Wells Fargo 25%; Bankcorp 24%.

De opkomst van bedrijfsfascisme: we zagen dit geïmplementeerd worden tijdens de plandemie, toen kleine bedrijven moesten sluiten onder bedreiging van de overheid!! Grote ketens mochten open blijven!! Er is geen duidelijke herkenbare grens meer tussen overheid en bedrijven. Integendeel, men is geëvolueerd naar een soort hybride bestaande uit symbionten in een mutualistisch kader. De overheid probeert wetten te maken in naam van de openbare veiligheid, die de bedrijfswinsten ten goede komen (verplichte vaccinaties, verplichte verzekeringen,,...), terwijl ze enorme politieke / campagnedonaties (zowel links als rechts) verzamelen om mee te profiteren van deze bedrijven.

Screen Shot 2023 03 22 at 20.12.01  


Op de lange termijn is goud simpelweg de beste investering!

RETURN 122 YEARS 2023 03 08

Langlopende staatsobligaties en obligaties zijn de slechtst presterende beleggingsinstrumenten. Onroerend goed (huisvesting & commercieel) is net iets beter. Goud is het beste en dat is al minstens 6000 jaar het geval. Zie de sectie Vastgoed voor de prijsevolutie van vastgoed over de voorbije eeuwen... beangstigend. Degenen die onroerend goed kopen omdat ze denken dat er iets overblijft in geval van een crisis, moeten eens praten met een Duitse vastgoedeigenaar en zijn ervaring tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In feite is onroerend goed geen belegging maar eerder een consumentengoed.

Banken houden van onroerend goed omdat het hen in staat stelt geld te creëren en geld (rente) te verdienen op een investering met een matig risico. Weinigen realiseren zich dat elke keer dat een koper van vastgoed geld leent (hypotheek) om een huis te kopen, de actie geld creëert.


De markten zijn de markten en het enige dat de meeste financiële analisten en media doen, is gebeurtenissen van wat commentaar voorzien. Weinig analisten kunnen de realiteit zien en adviseren hoe men spaargeld moet beschermen. Goldonomic weet HOE en heeft +45 jaar ervaring. Enkel ervaren analisten zijn het luisteren waard. 


Denk niet dat je immuun bent en het jou niet zal overkomen!

niemand houdt van een bear market en nog minder begrijpen goud.

 1. Tenzij small lock sept

Vastgoed:

De huizenprijzen bereikten de afgelopen jaren ongekende hoogten. Nu zien we ze dalen. Na de boom hebben we nu de bust.


Belangrijke fundamentals:

 • De handel in verschillende Russische en Chinese mijnbouwaandelen is enige tijd geleden opgeschort... en het gebeurde plotseling. Ik waarschuwde voor het inherente gevaar van 'digitale effecten'. Over het algemeen presteerden energie-aandelen niet goed. Het was ook een betere beslissing om deze begin 2022 te verkopen (zoals we adviseerden) en het geld te gebruiken om fysiek zilver te kopen.
small lock sept small lock sept
Hoe meer valuta ze printen, hoe hoger de aandelenmarkten...recessie of geen recessie, ze zullen stijgen. Degenen die denken dat met dit soort schulden de rente niet verder zal stijgen, zijn gek!

Belangrijke technicals:

 • De markten zijn de markten en het enige dat de meeste financiële analisten en media doen, is gebeurtenissen van wat commentaar voorzien. Het zijn waardeloze en gevaarlijke beleggingsadviseurs. Weinig analisten kunnen de realiteit zien en adviseren hoe men spaargeld moet beschermen. Goldonomic weet wel HOE en heeft +45 jaar ervaring. Enkel ervaren analisten zijn het luisteren waard. Bankiers en brokers zijn het slechtste om naar te luisteren!
 • small lock sept
gold silver divergence 2023 03 07  
Binnenkort wordt de gap gesloten! Verwacht vuurwerk wanneer dit gebeurt. Day traders en de zwakke handjes, zullen deze squeeze natuurlijk missen. 
 
   
small lock sept small lock sept
Omhoog zal het gaan en dit is 100% zeker!  Omhoog zal het gaan en dit is 100% zeker! 
small lock sept small lock sept
 De Dollar is gezien!  De rentetarieven zullen blijven stijgen en obligatiebeleggers zullen blijven verliezen... 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 9,10 maart 2023 – Er zullen geen pensioenen meer zijn de komende 10 jaar! 


Bijgewerkte secties: Olie, Aardgas, Uranium

pension bomb

Obligaties, onroerend goed, enz... zullen crashen. Er zal dus geen geld meer zijn om pensioenen uit te betalen... Regeringen zullen geen andere keuze hebben dan te stelen van de rijken en nog meer geld te drukken... om pensioenen uit te betalen die niks waard zijn. 

 

Nu de Verenigde Staten onlangs het schuldenplafond van $ 31,4 biljoen hebben bereikt, moet het Congres de schuldlimiet tegen de zomer verhogen. Als ze geen overeenstemming kunnen bereiken om het schuldenplafond te verhogen, loopt de Amerikaanse regering het risico haar schulden niet te kunnen betalen.

Tientallen jaren van grote uitgaven van de VS aan fantastische binnenlandse programma's en buitenlandse politieke avonturen, komen nu als een boemerang terug. Het zou kunnen leiden tot een economische catastrofe zoals de natie nog nooit eerder heeft meegemaakt. Nog angstaanjagender is dat dit het soort oplossing is dat de politieke klasse wil nastreven om dit probleem aan te pakken.

Zwitserland is gezien: de Zwitserse Nationale Bank zei vorige week dat het verlies voor het jaar 2022, 132 miljard Zwitserse frank zou bedragen. Dit is het grootste verlies in haar 115-jarige geschiedenis doordat Centrale Banken over de hele wereld, waaronder de Zwitserse Nationale Bank, de rente hebben verhoogd om de inflatie te bestrijden. De verzwakking van de wereldwijde aandelenmarkten en de dalende obligatiekoersen vorig jaar, leidden tot een waardedaling van de aandelen- en obligatieportefeuille van de Zwitserse Nationale Bank, waarbij de sterkere Zwitserse frank een negatief effect had.

Screen Shot 2023 03 22 at 20.14.14 


Enkel voor abonnees: CBDC zijn erg omstreden.

 • Denk je dat ze je kunnen opsluiten small lock sept

small lock sept

Het is de meest gebruikelijke manier waarop regeringen met geldnood proberen schuldproblemen op te lossen... het inflateren van de valuta (geld printen). Inflatie verlaagt de schuld, waardoor het gemakkelijker voor de overheid wordt om aan haar schuldbetalingen te voldoen. Maar er zit een addertje onder het gras….

Het verlagen van de munteenheid van een land creëert nieuwe problemen, zoals verminderde koopkracht, het volledig wegvagen van het zuurverdiende spaargeld van de middenklasse en de uiteindelijke vernietiging van de algemene economische activiteit.


 

Belangrijke fundamentals:

 • Ik kan het niet vaak genoeg herhalen small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De prijzen van grondstoffen small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Erg GOEDE video die je MOET zien. Dit komt in grote trekken overeen met de analyse van Goldonomic en de impact op de financiele markten wordt erg dramatisch.

 

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 6-8 maart 2023 – Degenen zonder 'plan B' zullen een hoge prijs betalen!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (LOCG), Recessiebestendig - hold, Biotech-Farma

"Voornamelijk" voor Europese ingezetenen (CRS) die nog niet hebben gehandeld: tijd om aan je 2e permanente verblijfsvergunning (paspoort) te werken!

Toen we afgelopen jaar klanten vertelden dat al hun bankrekeningen bekend waren bij de belastingdienst, verscheen er meestal een meer dan verbaasde blik, soms zelfs een blik vol ongeloof op hun gezicht.

Nu is deze informatie echter volledig achterhaald want uiterlijk op 31 januari 2022 moesten alle Belgische, Nederlandse, Zwitserse,... banken aan het Centraal Aanspreekpunt van de Nationale Bank meedelen hoeveel er op uw bankrekeningen staat, welke bedragen u daarvan heeft geleend en hoeveel u via levensverzekeringen of beleggingen heeft opgebouwd.

Sinds 31.01.2022 heeft de belastingdienst dus volledig inzicht in de rekeningsaldi van al uw rekeningen. Degenen die dachten dat hun levensverzekeringspolissen of hun aandelenportefeuilles hieraan zouden ontsnappen, staan voor een onaangename verrassing. De fiscus heeft daar nu ook toegang toe (zie verder), via het zogenaamde CAP of het Centraal Aanspreekpunt van de Nationale Bank.

Zo worden bijvoorbeeld zwartwerk en het vergeten aangifte te doen bij overlijden veel makkelijker op te sporen.

Maar laten we duidelijk zijn, de inbreuk op uw financiële privacy is veel groter dan u op het eerste gezicht zou verwachten. Misschien verduidelijkt een simpel voorbeeld van een gemiddelde kostwinner:

Saldo bankrekeningen 01.01.2022 250.000€.
Saldo bankrekeningen 31.12.2022 265.000€.

Via de aangifte personenbelasting heeft de belastingdienst relatief goed inzicht in het inkomen van de betreffende loontrekkende, maar ook in enkele uitgaven.

Inkomsten 2022 (na inhouding bedrijfsvoorheffing) 30.000€
Onkosten (gift, onderhoudsgeld, ...) 5.000€.

Oeps, de fiscus ziet zo dat de betrokken loontrekkende in 2022 20.000€ had om van te leven. Bij 'toeval' ziet de belastingdienst via de database van de verkeersbelasting, dat de werknemer in kwestie in 2022 een tweedehandsauto heeft gekocht. Als men ziet dat de aankoopprijs van het voertuig bv. 12.000€ was, dan kan de belastingdienst vragen hoe de werknemer van 8.000€ zou kunnen rondkomen!

Deze nieuwe stap breidt het arsenaal aan controlemiddelen van de belastingdienst aanzienlijk uit! Een belangrijk detail; dit kan allemaal relatief automatisch en door de inzet van kunstmatige intelligentie gedaan worden. Minder ambtenaren kunnen nu veel gerichter onderzoek doen.

En ja, wie dacht te ontsnappen via buitenlandse rekeningen heeft pech. Wettelijk bent u namelijk verplicht om uw buitenlandse bankrekeningen en levensverzekeringen aan te geven bij het CAP. (Er zijn nog oplossingen)

De ervaring leert dat als je de aangifte niet zelf doet, je bijna onvermijdelijk betrapt wordt vanwege de recente uitwisseling van informatie (CRS) inzake bankgegevens tussen België/Nederland en een groot aantal andere landen tot in de verste uithoeken van de wereld. (We hebben een lijst van die landen)

Ik verwacht ook problemen voor degenen die zwaar hebben geïnvesteerd in crypto. Ten eerste staan ​​de crypto-exchanges waarop die aankopen worden gedaan steeds meer onder druk om hun informatie door te geven aan het CAP. Het wordt makkelijker als de belastingdienst te grote verschillen in bankrekeningen ziet en aanleiding ziet om vragen te gaan stellen. Vergeet niet dat de verjaringstermijn in dergelijke gevallen wel zeven jaar kan zijn.

En als u dacht dat dit het ergste was, weet dan dat de volgende instanties of personen ook toegang hebben tot wat wij beschouwen als vertrouwelijke informatie:

 1. Politie
 2. Vrederechter
 3. Rechters van ondernemingsrechtbanken
 4. Notarissen
 5. Gerechtsdeurwaarders

Indien u twijfelt over bovenstaande, kunnen wij u altijd helpen door uit nieuwsgierigheid uw dossier op te vragen bij het CAP.

Een 2e permanente verblijfsvergunning/paspoort lost dit probleem onder bepaalde voorwaarden op. Maar... een 2e permanente verblijfsvergunning wordt steeds duurder en moeilijker te verkrijgen. Best onderneemt u nu actie!! (zeker als u met pensioen bent). Contacteer ons hiervoor op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een uitgebreid persoonlijk gesprek. We contacteren u enkel als u ons volledige informatie verstrekt: naam, adres, telefoonnummer en e-mail.

Houd er rekening mee dat een CBDC (Central Bank Digital Currency), het nog urgenter maakt om voor een "plan B" te gaan. Degenen met een dergelijk plan begrijpen waarom!


Enkel voor abonnees:

Wanneer de VS meer dan 32 biljoen dollar aan staatsschuld heeft, moet u weten dat het een financiële winter is... 

small lock sept


 

Belangrijke fundamentals:

 • De Amerikaanse hypotheekrente small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Dit is het oog van de storm. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.Woensdag/vrijdag 1-3 maart 2023 – Men heeft alle ingrediënten voor wereldoorlog III.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen, Index in echt geld/goud, Langetermijngrafieken, 
Royalty, Bankieren in Panama, Majors, Goud & miners vs SP500, Juniors

De voorbeeldburger van tegenwoordig is gevaccineerd en geboost, draagt een masker, zwaait met de Oekraïense vlag en is Groen!

8b223f11 4def 4500 a6e7 aeb199beb9bf 535cfbf2 dcdc 491f bb97 4618de957751
Fysiek goud heeft geen tegenpartijrisico als het op de juiste manier wordt bewaard. Het is een activa zonder risico op wanbetaling.   De Amerikaanse dollar is een politieke valuta en een passiva geworden!
7cdafa6d 4b25 4155 a2e8 da3e0582fb2b
Centrale bankiers en clowns zoals Jerome Powell en Christine Lagarde zijn politieke figuren die niks om het volk geven. Ze zullen geld blijven drukken om stemmen veilig te stellen totdat iemand roept: "De keizer draagt geen kleren"!
Let op voor nominale verwarring (een hoger loon is niet hetzelfde als meer koopkracht): hoe sneller het verlies aan koopkracht gaat, hoe meer mensen in armoede leven.

"In Zimbabwe kunnen miljonairs nog geen 3 eieren kopen met hun geld!"

In België stijgen de prijzen maar de inflatie daalt?! Begrijpe wie begrijpen kan!

Men heeft alle ingrediënten voor wereldoorlog III. Wanneer de rente stijgt en zal blijven stijgen omdat de Fed dit soort inflatie niet kan stoppen, zelinskiheb je oorlog. Ondertussen worden miljarden dollars aan Oekraïne geschonken, wat absurd is. Je moet ook kijken naar wat Janet Yellen zei; ze maakte zich zorgen over de grote hoeveelheden nieuwe schulden die gemaakt worden.

Zij (Yellen, Powell, Lagarde,...) overschrijden de balansen van de Primary Dealers (financiële instellingen die zijn goedgekeurd om te handelen in overheidspapier). Om een Primary dealer te zijn, moet u kunnen garanderen dat u een bepaalde hoeveelheid aan schulden kunt kopen. Maar als je het niet kunt verkopen, wat gebeurt er dan? De bank zit dan opgescheept met de schuld en ze gaan failliet. We hebben hier dus echt een probleem. Ze kunnen dit soort schulden niet eeuwig blijven uitgeven. Ze lenen al geld sinds de Tweede Wereldoorlog zonder de intentie om iets af te betalen. . . . De Fed is onafhankelijk en ze willen geen schulden op lange termijn. Daarom zijn ze naar het korte einde van de curve opgeschoven. Hoe blijf je een overheid financieren als er geen kopers zijn voor de schuld?

Ze gaan niet meer in staat zijn om hun schulden af te betalen en dus in gebreke blijven, wat het echte doel is. Daarom zegt (Klaus) Schwab dat je niks zult bezitten en gelukkig zult zijn. Hij laat het klinken alsof ze dit voor u doen. Ze zullen alle schulden in gebreke stellen en hen en u van al uw schulden verlossen. Alle schulden zullen worden weggestreept. Pensioenfondsen zullen ophouden te bestaan. Daarom hebben ze het gegarandeerd basisinkomen ter vervanging van je pensioen, bedacht. Dat is het uiteindelijke doel, want zo kunnen ze niet blijven functioneren. Ze kunnen niet blijven lenen wat ze nodig hebben zonder de intentie om het ooit terug te betalen.” Wat in het verleden herhaaldelijk gebeurde (Weimar, Gutt,...) zal opnieuw gebeuren in Europa, Canada en de VS.


Enkel voor abonnees – zeker kijken!!! Het is een erg vuile wereld waarin we leven...

small lock sept 

Dit verhaal zal slecht eindigen en degenen die weigeren zich voor te bereiden, zullen al hun spaargeld verliezen.


Belangrijke fundamentals:

 • small lock sept
 • Zo zien de Dow Jones en SP500 er over een paar jaar uit! We zullen geen crash zien!!! [meer in het gedeelte langetermijngrafieken]

small lock sept 

Belangrijke technicals:

 • Grafieken van de aandelenmarkten, small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts