27
februari
2023

Februari 2023

Heeft het goudkartel de controle verloren over de goudprijs?!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

Maandag/dinsdag 27,28 februari 2023 – Belangrijke details over de kluizen die we onze relaties adviseren!


Bijgewerkte secties: Can$ & goud, Brits pond & goud, Zweedse kroon & goud
Aussie & Goud, Yen & Goud, Rand & Goud

Brood & Spelen in de VS en EU.


De opslagfaciliteit die we onze relaties aanbevelen, is uniek en waarschijnlijk de enige IN DE WERELD die deze uitgebreide conciërge SERVICE aanbiedt.

Screen Shot 2023 02 23 at 3.53.00 PM

 1. Wat is het verschil tussen privéopslag zoals we adviseren en een bankkluis? Privéopslag is ongereguleerd, wat een veel grotere mate van discretie biedt, aangezien het rapporteren van klantgegevens niet plaatsvindt. Uitgezonderd het verstrekken van basisinfo zoals paspoort en een energierekening, kan de klant zoveel anonimiteit aannemen als hij wil.
 2. Is alles verzekerd? Alle items die zijn opgeslagen in de UL3-kluis die we adviseren, zijn volledig verzekerd (gemeenschappelijke ruimte maar apart toegewezen plaats), in tegenstelling tot sommige kluizen die slechts een bepaald percentage verzekeren. De inhoud van de kluis is verzekerd voor minimaal 10% extra, om eventuele variaties in prijs van de opgeslagen items te dekken.
 3. Heb ik een afspraak nodig om toegang te krijgen? Hoewel een afspraak de voorkeur heeft, is het niet noodzakelijk. U heeft op elk moment toegang tijdens onze kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Het hebben van een afspraak maakt het proces echter sneller en soepeler en zorgt ervoor dat we klaar zijn voor uw bezoek. Klanten met afspraken krijgen voorrang op klanten zonder.
 4. Kan ik een verzekering krijgen voor politiek risico? Er kan een confiscatieverzekering worden aangeboden van Lloyd's. De kostprijs is 0,45% per jaar.
 5. Kan ik andere mensen toegang geven tot mijn safe deposit box? Ja, onder bepaalde voorwaarden die u kunt vastleggen in het contract.
 6. Heb ik buiten de normale kantooruren toegang tot mijn Safe Deposit Box? Ja, met een voorafgaande kennisgeving van minimaal 24 uur kunnen we u op elk moment toegang verschaffen (tegen betaling).
 7. Gaat de kluis voor mij open in een noodgeval? Absoluut. Met een voorafgaande kennisgeving van minimaal 24 uur kunnen we u op elk moment toegang verschaffen (tegen betaling).
 8. Welke vormen van betaling worden aanvaard? Overschrijvingen, contant geld, zilver of goud, crypto.
 9. Wat gebeurt er met de inhoud als ik overlijd? Tenzij u al toegang hebt gegeven aan een 'gespecificeerde persoon' (indien u overlijdt), bij het ondertekenen van uw contract, zijn de normale juridische procedures van toepassing. Zodra het nalatenschap is bewezen, wordt toegang tot de box verleend. De persoon die uw overlijden meldt, moet een gecertifieerde kopie van de overlijdensakte naar ons kantoor brengen. Toegang tot de box is enkel toegestaan voor taxatie van het nalatenschap. Er mogen geen items worden verwijderd totdat een relevante toekenning van erfrecht is getoond.
 10. Heeft de faciliteit toegang tot mijn deposit box? Men maakt gebruik van een systeem met twee sleutels, één hoofdsleutel van de faciliteit en twee sleutels die van u zijn. Nadat is geverifieerd dat u toegang heeft tot de box, openen u en een vertegenwoordiger van de kluis samen de deur van de box, aangezien hiervoor zowel de hoofdsleutel als uw klantsleutel voor nodig zijn. De faciliteit zelf heeft geen toegang maar u heeft wel meer mogelijkheden via een volmacht.
 11. Kan ik de inhoud van mijn Safe Deposit Box laten verzekeren? Bij alle Safe Deposit Boxes heeft u een gratis verzekering voor 10.000$. U kunt ook opteren voor een verzekering van 25.000, 40.000, 75.000 of 100.000$. Indien u voor een hoger bedrag wenst te verzekeren, kan dit per geval worden geregeld. 
 12. Heeft de opslagfaciliteit rapportageverplichtingen? Als particulier logistiek bedrijf heeft men geen rapportageverplichtingen aan de autoriteiten of elders. De kluis moet wel maandelijks alle accijnsgoederen (goederen die niet geïmporteerd zijn in het land) rapporteren. Dit betekent dat we de douane een lijst moeten laten zien van alle items die in onze faciliteit onder douanetoezicht zijn opgeslagen - we hoeven nooit de identiteit van een klant bekend te maken. 

Enkel voor abonnees!

Veel meer valuta om minder goud na te jagen. Belangrijk om te beseffen dat veel meer valuta, veel minder goud zullen najagen.

small lock sept


Belangrijke fundamentals:

 • De Amerikaanse hypotheekrente bleef deze week sterk stijgen small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Dit is het oog van de storm. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag 22-24 februari 2023 – De oorlog in Oekraïne betekend schaakmat voor de EU En natuurlijk wordt alles betaald door de Europese belastingbetalers!


Bijgewerkte secties: /

Af en toe hetzelfde bericht herhalen is essentieel om ervoor te zorgen dat meer lezers begrijpen wat er gebeurt.

Screen Shot 2023 02 21 at 11.11.25 AM

 1. De VS maakt superwinsten door LNG aan de EU te verkopen. Europeanen betalen er dan ook veel meer voor.
 2. De sterke stijging van de energiekosten vermindert het concurrentievermogen van de Europese industrie aanzienlijk tegenover de VS. Volgens Eurostat zijn de betalingen van particuliere consumenten in 2022 2,5 tot 5 keer zo hoog geworden, afhankelijk van de contractvoorwaarden. De energiekosten voor industrie en handel in de EU zijn in sommige gevallen 7 tot 10 keer zo hoog geworden.
 3. Nadat de VS wetgeving had aangenomen om directe hulp te bieden aan in de VS gevestigde bedrijven - de Inflation Relief Act van $ 369 miljard - begonnen Europese fabrikanten, verzwakt door stijgende energieprijzen en sancties tegen Rusland, een deel van hun productie naar de VS te verplaatsen. Dat betekend meer belastinginkomsten, banen en meer koopkracht voor Washington en juist het tegenovergestelde voor Brussel, d.w.z. meer Amerikaanse economische macht ten koste van Europa.
 4. De EU-landen geven Oekraïne een aanzienlijk deel van hun wapenvoorraden, die dringend moeten worden aangevuld. Nieuwe wapens moeten voldoen aan NAVO-normen. Dit roept een vraag op: wiens militair-industriële complex, zal de meest concurrerende voorwaarden kunnen bieden voor de belangrijkste defensiecontracten van Europa (denk daarbij aan onder de hoge energiekosten en productieproblemen in Europa): de Amerikaanse of de Europese? Ook daar zal de Europese belastingbetaler voor opdraaien.
 5. De VS hebben sinds het begin van de jaren 2000 geëist dat Europese landen hun defensie-uitgaven verhogen tot 2 procent van het bbp en dat ten minste 30 procent wordt besteed aan het kopen van nieuwe wapens (gekocht van de Amerikaanse industriële militaire sector?). Vorige maand zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op het Economisch Forum van Davos dat 2 procent van het bbp niet langer een doel is, maar het absolute minimum voor militaire uitgaven van de NAVO-landen.
 6. En tot slotte, zoals Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, in Davos verklaarde, heeft de EU in 2022 50 miljard euro uitgegeven aan allerlei vormen van hulp aan Oekraïne, afgezien van de fondsen voor het ondersteunen van Oekraïense vluchtelingen en aanverwante problemen, waarmee ook in de eerste plaats de landen van Europa worden geconfronteerd. Dit is bijna een derde van de EU-begroting voor 2022, die 167 miljard euro bedraagt!

Niet voor niks zei Valdis Dombrovskis, de eerste vicevoorzitter van de EU-commissie, op het Davos-forum dat de EU-commissie EU-landen deze zomer mag vragen om extra bijdragen aan de EU-begroting omdat het geld op is. Dit zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe belastingen of leningen die de economische situatie in het oude Europa, dat met een schuldenlast van 80 procent van het BBP kampt, niet zullen verbeteren.

"De VS zijn begonnen met Europa onder druk te zetten en putten haar ondernemers, financiële-  en intellectuele middelen uit."

De VS zijn begonnen met Europa onder druk te zetten en putten haar ondernemers, financiële- en intellectuele middelen uit. In de woorden van de hoofden van de EU-instellingen heeft de Amerikaanse Inflation Control Act "aanzienlijke bezorgdheid” veroorzaakt in Europa en was het de kers op de taart.


"Onthoud dat goud niet enkel uw meest cruciale bezit is voor het behoud van rijkdom, maar ook mooi kan zijn."

Een op schulden gebaseerde economie wordt uiteindelijk een self-fulfilling prophecy. Hoe hoger de schuld, hoe meer schulden men nodig heeft om te groeien in een oneindig vicieuze cirkel. Uiteindelijk wordt de schuldencyclus een eeuwigdurende ponzi fraude……. Totdat alles crasht zoals in 1929 gebeurde!

Een grotere geldhoeveelheid betekent hogere nominale aandelenmarkten en lagere obligatiemarkten... maar ook lagere reële aandelenkoersen. Wanneer valuta imploderen, zullen alle activa die met dit nepgeld zijn gekocht hun waarde verliezen... aandelen zullen crashen waar goedkoop geld werd gebruikt om hun eigen aandelen terug te kopen. Ten slotte zal de reële waarde van fiatgeld dalen tot nul.


Let op! Een custodian van goud (partij die opslag van edelmetalen doet), is verdwenen met de metalen van klanten. Als u uw goud opslaat bij een beheerder van edelmetalen, zorg er dan voor dat u het enkel kunt vrijgeven door het ontvangstbewijs op uw naam te hebben staan. Vorig jaar verdween een custodian van goud met de belangrijkste activa van klanten, ondanks het opslaan van goud bij een groot kluisbedrijf. De zwakte was dat het goudbedrijf het goud kon vrijgeven zonder toestemming van de klant. Dit is geen acceptabele manier om uw activa voor vermogensbehoud op te slaan.


Investeren in 2023. Traders, Day Traders, enz... In mijn leven heb ik gemerkt dat het kopen en verkopen op korte termijn (trading) enkel financiële instellingen dient.

 Enkel voor abonnees!  small lock sept


 

Belangrijke fundamentals:

 • We vermoeden dat we over maximaal 2 jaar een wereldoorlog zullen hebben, uitgevochten in Europa.
 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Volgens marktcycli zou goud zijn jaarlijkse daling moeten beginnen vanaf de hoogtepunten in januari. Dat klopt niet. Het zou dan van maart tot mei zijwaarts moeten bewegen. Dat zal niet gebeuren.
 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 20, 21 februari 2023 - Een fijne president's day!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US dollar, Zwitserse Fr. & Goud, Roepie & Goud, 
Yuan & Goud, Euro & Goud

presidents day 2023 02 19

Geen update vandaag vanwege President's Day. Dit is een feestdag in de Verenigde Staten ter ere van presidenten Washington, Lincoln en alle andere presidenten van de Verenigde Staten.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 16,17 februari 2023 – Als niks anders meer werkt, brengen ze oorlog!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver

72 hoursEenmaal alles uit de hand loopt, blijft er minder dan 72 uur over om uw activa in veiligheid te brengen. Met andere woorden, de massa en de wijsneuzen die blijven luisteren naar en geloven in de autoriteiten en de reguliere media. Wie blijft geloven in de ponzi-fraude van bankrekeningen, pensioenfondsen en gelooft dat het slim is om fysiek Goud te bewaren in een bankkluis, is niet veilig. Wie te gierig is om aan een PLAN B te werken, is ook niet veilig, evenals degenen die blijven geloven in fiat valuta en de bubbels die ze maken.


De realiteit was dat tijdens de COVID-pandemie, alle buitenlandse residenten in Panama (EU-VS) , vrij van en naar Europa en de VS konden reizen, terwijl alle andere burgers vast zaten!


 Wanneer moet men goud verkopen? Dat is een van de domste vragen die je op dit moment kunt stellen.

Socialisten en Communisten zijn achterlijk: fysiek goud en zilver bezitten is enorm belangrijk! Het socialisme prikkelt sommige mensen omdat men zich een utopie inbeeldt en de meeste mensen houden niet van het "saaie" dat een eerlijk man rijk kan maken. Marx hield de politieke droom echter levend ... Hij deed het op dezelfde manier als elke dictatoriale leider uiteindelijk regeert: hij besteedde nooit tijd aan de "saaie" economische boekhouding van het socialisme. Sterker nog, hij verbood zijn volgelingen om dit te doen. Zie je, Marx maakte privébezit tot vijand. En zonder individuen die privé-eigendom bezitten, is rationele economische boekhouding onmogelijk onder het socialisme. Het enige wat Marx deed was oproepen tot 'revolutie'.

Een belangrijk historische persoon loste dat probleem echter op en bewees dat "saaie" economische boekhouding zou werken. Hij was een Oostenrijkse econoom, genaamd Ludwig Von Mises. Hij ontwikkelde het principe van economische rationaliteit. Simpel gezegd, geld moet waarde berekenbaar maken. Als dat niet het geval is, hoe kun je dan weten wat de markt wil? Wanneer regeringen interventies en regels creëren om hun socialistische utopie te ontwikkelen, verstoren ze wat de markten werkelijk willen. Marx besteedde geen aandacht aan dit principe. Hij wilde dat niet. Dat komt omdat zowel Marx als de socialisten willen dat je niks bezit... en gelukkig bent... Maar de simpele, "saaie" dingen maken het net mogelijk om de kloof tussen waarde en prijs te begrijpen. Met andere woorden, de "saaie" dingen helpen ons de echte waarde van geld te begrijpen.

Geld en markten moeten gezond zijn - zonder regulering of interventies. Sound money (gezond geld): heeft een fysieke valutawaarde zoals goud en zilver. Wanneer overheidsvaluta falen, keert men uiteindelijk terug naar goud en zilver. Dus wanneer u goud en zilver bezit, beschermt het u tegen een overheid die de werkelijke waarde van geld continu aanpast. En wanneer valuta in goud worden aangehouden, vereist dit boekhouding; men kan niet meer foefelen... Daarom is het bezit van fysiek goud en zilver enorm belangrijk.


Onroerend Goed: Wat gebeurt er als de hypotheekverstrekkers failliet gaan?!

Nu First Guaranty Mortgage Corp. en Sprout Mortgage - een paar bedrijven die gespecialiseerd zijn in niet-traditionele leningen die niet in aanmerking komen voor overheidssteun - onlangs in de problemen kwamen, beginnen vastgoedexperts hun waarde in twijfel te trekken. First Guaranty vroeg in het voorjaar bescherming tegen het faillissement, terwijl Sprout Mortgage begin deze zomer de boeken neerlegde.

Nu nieuwe hypotheken met 55% zijn gedaald, beginnen Amerikaanse kredietverstrekkers failliet te gaan - zou deze ene factor de ergste golf van faillissementen sinds 2008 kunnen veroorzaken?

De gemiddelde woningverzekering is bijna 40% hoger dan 12 jaar geleden. In documenten die verband houden met de faillissementsaanvraag, zeiden managers van First Guaranty dat zodra de rente begon te stijgen, het kredietvolume daalde en het bedrijf achterbleef met meer dan $ 473 miljoen aan schulden.

Andere niet-bancaire geldschieters worden gedwongen om orde op zaken te stellen om het hoofd boven water te houden. Een rapport van HousingWire zegt dat particuliere geldschieters Angel Oak, Lower.com en Keller Mortgage allemaal personeel hebben moeten ontslagen gezien de uitdagende marktomstandigheden.

Het is belangrijk op te merken dat als u een hypotheek heeft via een kredietverstrekker die nu failliet is, dit niet betekent dat uw hypotheek verdwijnt.


Enkel voor abonnees!

Zeer interessante video – Let op, we zijn het niet eens over het aandeel dat in de video wordt geadviseerd en beoordelen het als gevaarlijk.

small lock sept

De video gaat over de waarheid en niks dan de waarheid over de oorlog in Oekraïne!

small lock sept


Belangrijke fundamentals:

 • Meer en meer niet-NAVO-landen beginnen olie (en andere grondstoffen) te verhandelen in Goud en door goud gedekte valuta... 
 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Dit is een déjà vu van de goudmarkt van voor 1968 en de manipulaties door de Gold Pool in die tijd... Pas op voor voor hun valstrikken zoals in 1960-70! Plotselinge prijsdalingen gebeuren enkel op de fiat-markten en zijn bedoeld om zoveel mogelijk beleggers af te schrikken en uit fysiek goud en zilver te duwen. Wij weten dat het werkt. Zelfs sommige van onze abonnees verliezen het vertrouwen.
 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 13-15 februari 2023 – Sterke vraag vanuit China, boost de rally in goud!


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties

chinese goldJanuari was opnieuw een positieve maand voor goud. We zagen sterke goudaankopen uit China. De aankopen staan op het hoogste niveau sinds 2017. De koersontwikkeling en anekdotes van trading desks bij financiële instellingen, duiden op aanzienlijke aankopen uit de "officiële sector" van China, waaronder de People's Bank of China. Dit stond in schril contrast met de versnelde verkoop van Amerikaanse staatsobligaties door China.

We leven in een tijdperk waarin er zoveel leugens zijn op zoveel plaatsen (of is de mensheid altijd zo geweest misschien...?), dat het steeds moeilijker wordt om de wereld volledig te begrijpen. Laat staan het financiële plaatje van onze samenleving.

De gemiddelde Europese en Amerikaanse belegger is ongeschoold en volgt de reguliere media en de leugens van de (centrale) bankiers, politici en financiële charlatans. Hoe meer ze onze kleine wereld proberen te bestuderen, hoe minder ze soms lijken te begrijpen... Eén ding is echter duidelijk: niet alles werkt zoals het zou moeten! Ook degenen die denken dat ze afstammelingen zijn van Einstein en steeds weer dezelfde stommiteit blijven begaan, m.a.w. hun spaargeld in digitale activa en onroerend goed bewaren, zullen op een dag in de nabije toekomst, arm wakker worden. Veel mensen hebben hun hele leven hard gewerkt, maar weigeren zich volwassen te gedragen met betrekking tot hun spaargeld. Ze begrijpen niet dat het niet langer gaat om het verwerven van digitaal geld maar om het behoud van echte koopkracht.


Geloof het of niet:

 • De wereld is een gekkenhuis geworden: Europese institutionele investeerders steunen een nieuw proces in Londen tegen energiegigant SHELL. In deze zaak zijn er beschuldigingen van klimaatwanbeheer die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de manier waarop bedrijven emissies aanpakken. De 11 bestuurders van Shell zijn er niet in geslaagd het risico op klimaatverandering door het bedrijf te beheersen en overtreden het vennootschapsrecht. 
 • De manier waarop we geld gebruiken verandert. Een consultatiedocument van de Centrale Bank van Engeland en het ministerie van Financiën, beoordeelt de argumenten voor een centrale bank digitale valuta (CBDC) – een zogenaamd digitaal pond.’ 

In dit stadium zijn we van mening dat het digitale pond in de toekomst waarschijnlijk nodig zal zijn. Het is nog te vroeg om te beslissen over de invoering van het digitale pond maar we zijn ervan overtuigd dat voorbereidend werk gerechtvaardigd is.

Het digitale pond zou vergelijkbaar zijn met een digitaal bankbiljet uitgegeven door de Bank of England. Huishoudens en bedrijven zouden het gebruiken voor hun dagelijkse betalingsbehoeften. Het zou worden gebruikt in de winkel, online en om betalingen aan familie en vrienden te doen. Indien geïntroduceerd, zou het bestaan naast contant geld en bankdeposito's en gemakkelijk inwisselbaar zijn.

Het digitale pond zou de toegang van het publiek tot geld van de centrale bank voor de detailhandel in stand houden. Naarmate onze levensstijl en economie steeds digitaler worden, zou dit ook innovatie, keuze en efficiëntie bij binnenlandse betalingen bevorderen.

Maar er zit een addertje onder het gras: de Bank of England stelt een limiet van 10.000 - 20.000£ per persoon voor, voor het digitale pond (CDBC). Met andere woorden, de BoE kan consumenten dwingen om het geld uit te geven! Als je het geld niet uitgeeft, ben je het kwijt.


Belangrijke fundamentals:

 • Dit is de reden waarom small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Zie onderstaande grafieken

small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 9,10 februari 2023 – De Europese Green Deal is als een "blik vol inflatiewormen"!


Bijgewerkte secties: Juniors (nieuw aandeel), Staatsobligaties in de EU

EU green dealDe EU en VS toelaten om nog meer fiatgeld te drukken, is een zekere manier om de economie nog minder concurrerend te maken. We zijn er nu 100% zeker van dat deze politieke idiotie zal eindigen in hyperinflatie en een volledige ineenstorting van de westerse wereld.

De Europese transitie naar groene energie, drie jaar geleden aangekondigd door de Europese Commissie op 11 december 2019, heeft als doel om van Europa het eerste continent in de wereld te maken dat "klimaatneutraal" wordt. Dat betekent een klimaatdoelstelling van netto nul CO2-uitstoot tegen 2050 ( hoe dom kan men zijn?). Als een soort tussenstap is er een reductie van de CO2-uitstoot van 55% gepland tegen 2030. De groene energietransitie is de snelste manier naar economische zelfmoord, zoals ik al meermaals heb uitgelegd. Je kunt geen economie runnen met onbetrouwbare groene stroom Ook de energiekosten zullen verdubbelen.

In de VS is de transitie naar groene energie nog niet in federale wetten gegoten zoals in Europa. Toch heeft Joe Biden met de Inflation Reduction Act (IRA) een wettelijk kader gecreëerd voor extra subsidies en extra belastingvoordelen voor tal van groene technologieën. De IRA is op 1 januari 2023 in werking getreden. Hierdoor wordt de productie van windturbines, zonnepanelen, warmtepompen, biomassa, biobrandstoffen en batterijen in de VS met veel dollars ondersteund. Particulieren kunnen ook tot 7500$ terugkrijgen als ze een elektrische auto kopen die in de VS is gemaakt.

De IRA heeft ook een apart luik over subsidies en belastingvoordelen voor de (groene) recyclage-industrie en voor energieopslag. De honingpot van de IRA voor groene doeleinden omvat ongeveer 369 miljard dollar. Vandaar de reactie van Europa om ook met geld te gooien, om te voorkomen dat de groene industrie naar de VS verhuist.

"Moderne Franse en Belgische politici zijn zo achterlijk dat ze zelfs veilig, goed werkende kerncentrales hebben gesloten."


 

"De trend van de rentevoeten, de inflatie en de aandelenmarkten is omhoog, de trend van onroerend goed en obligaties is neerwaarts..." 

De ECB verhoogde vorige week de rentetarieven met 50 punten en de Bank of England verhoogde de basisrente naar 4%. Dit heeft niet enkel ernstige gevolgen gehad voor de vastgoedprijzen maar ook voor de wereldwijde schuld en voor wat regeringen moeten betalen als rente op hun schulden. small lock sept


De redacteur van The New Statesman, Will Dunn, spreekt met Danny Dorling, hoogleraar in de Sociale Geografie aan de Universiteit van Oxford, om de 'huisvestingscrisis' in het VK uit te leggen. Dunn stelt dat "de duizelingwekkende stijging van de vastgoedmarkt een substituut heeft geboden voor economische groei”. De 'droom' van de huizenmarkt, aldus Dorling, is voor de starters in de samenleving onhaalbaar geworden. Degenen die net een woning hebben gekocht, zijn simpelweg de laatsten die aan "het einde van het piramidespel" gekocht hebben.

Belangrijke fundamentals:

 • Dit is de reden waarom small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Zie grafiek hieronder.

small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 6-8 februari 2023 – Stop alstublieft met het volgen van de mainstream media (televisiezenders, kranten,....)!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (LOCG) (nieuw aandeel), 
Biotech-Farma (nieuw aandeel), Inflatie-index, Obligaties algemeen & VS

De volgende video is voor degenen die hun huiswerk 'goed' willen maken maar ook voor degenen die ons niet geloofden toen we hen vertelden dat de dollar gezien was. Ofwel betaalt men voor het advies van een goede adviseur (best-case scenario) ofwel leert men door fouten te maken en geld te verliezen door een verkeerde visie en investering (worst case scenario).

Het overbevolkingsverhaal is een grote oplichterij. Dit is niet wat er nu gebeurt of zal gebeuren. Als ik het mis heb en het toch gebeurt, zal het eerder een zegen zijn voor de beschaving! Depopulatie is de reden waarom regeringen de pensioenleeftijd willen verhogen. Pensioenfondsen waren jaren geleden "particuliere entiteiten", die professioneel werden geleid, onafhankelijk waren en enorme reserves hadden. Vanaf de jaren zeventig werden deze genationaliseerd en zoals verwacht, werden de fondsen voor andere middelen gebruikt...

Belgium 2023 01 30 France 2023 01 30
Depopulatie is het!
Depopulatie is het!
Spain 2023 01 30 Panama 2023 01 30
Depopulatie is het! Dit is oke!

Opmerking: dit is de reden waarom ze in Frankrijk de pensioenleeftijd willen verhogen. Dit is de reden waarom het kopen van vastgoed in die landen geen goed idee is.


Ook de opwarming van de aarde is een enorme leugen en een truc om de schapen (de kudde) onder controle te houden en meer geld te drukken (meer inflatie). En weet je wat, het werkt... Op het hoogtepunt van het Romeinse rijk, 2000 jaar geleden, had Rome een tropisch klimaat. Toen Franco Spanje regeerde, viel er geen/weinig regen en werd het schiereiland bijna een woestijn. Er was geen voedsel en de mensen stierven van de honger.

long term global warming 2023

Tot nu toe is de winter van 2022-2023 erg streng geweest in Noord-Amerika en Europa. Meer dan 40 miljoen mensen, van Texas tot West Virginia kregen waarschuwingen voor winterweer, met waarschijnlijk aanzienlijke ijsvorming. Dit komt slechts enkele weken na de laatste storm rond kerstmis. Dit weekend hebben we weer een sneeuwstorm in de VS. Dat strookt niet echt met de opwarming van de aarde. Misschien Global Cooling?!

artic blast


 • Poetin heeft geduld. Voorraden in de EU raken op. Binnenkort zal China Taiwan aanvallen en zal Noord-Korea Zuid-Korea binnenvallen. Dan trekken de VS zich noodzakelijkerwijs terug uit de EU en staan ze er alleen voor. Zonder materiaal en zonder enige steun...
 • Een wereldwijde oorlog... ik geef het hooguit twee jaar. Tanks, wapens, vliegtuigen enz. worden nu verscheept. Eens al het materiaal in Oekraïne is aangekomen, zullen ze Poetin nog meer de schuld geven (voor het vernietigen van een deel van deze wapens) en soldaten sturen. Deze keer wordt het mannen en vrouwen.

"Tegelijkertijd zijn alle EU-landen bezig met het herbewapenen en worden gigantische budgetten geïnvesteerd in defensie. Hier wordt het Amerikaans-Militair-Complex erg blij van."


Voor de NAVO (VS) is het enkel belangrijk dat de dollar wordt vernietigd... door de BRICS (Rusland, China). De VS is doodsbang om het voorrecht te verliezen om hun goederen en diensten in het buitenland te kopen met waardeloos fiatgeld. De verslaving aan gratis en goedkoop geld vernietigde het immuunsysteem van de financiële markten. Wanneer het uiteindelijk misgaat, geven ze Poetin de schuld. Als niks anders meer werkt, is oorlog de oplossing.


Imperiums duren meestal maximaal 80 jaar. Dat zijn vier cycli van twintig jaar, ongeveer de lengte van een generatie...

Al bijna 1600 jaar zijn mensen het bestaan van cycli vergeten. Binnenkort zullen de rentebetalingen in de VS gelijk zijn aan de belastinginkomsten (zie de video over Japan die vorige maand werd gepubliceerd). En dat betekent dat er geen weg meer terug is, zeker niet voor goud. Na de FOMC-bijeenkomst sloot de goudprijs op meer dan 1950$. Terwijl op dit moment, volgens marktcycli, goud zijn jaarlijkse daling zou moeten beginnen vanaf de hoogtepunten in januari, zou het dan van maart tot mei niks doen. Dat zal niet het geval zijn!


Onroerend goed:

Merk op dat we een lange termijn piekprijs hebben voor onroerend goed in de meeste westerse landen. De verkoopcijfers drogen bijna overal op en in verschillende landen is een crash begonnen: Zweden, Engeland en bepaalde staten in de VS,...


Belangrijke fundamentals:

 • Veel diversifiëren heeft over het algemeen een negatieve impact. Diversificatie is vooral een standaardargument dat bankiers graag gebruiken. Het is echter beter om je eieren in één mandje te leggen en dat mandje op de voet te volgen. Dit betekent ook niet heen en weer springen tussen aandelen, onroerend goed, obligaties, enz.
 • Als u eenmaal bent gepositioneerd, blijf dan rustig afwachten totdat de trend omkeert. small lock sept
 • De grote hyperinflatoire depressie van de 21e eeuw: minder koopkracht, minder vraag en hogere fiatprijzen.
small lock sept small lock sept
De werkelijke koopkracht is ingestort. Even erg of erger dan de grote depressie van de jaren dertig?

Belangrijke technicals:

 • Zilver is interessant omdat small lock sept
 • Merk op dat we een nieuwe all time high hadden voor goud, uitgedrukt in Britse ponden!
 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/vrijdag 1-3 februari 2023 – Waarom vervangen computerschermen en smartphones alle mensen in de bankensector?


Bijgewerkte secties: /

Geen inflatie? Restaurants in Californië voegen nu inflatiekosten toe aan hun rekening!

Vraag je je af waarom computerschermen en smartphones alle mensen in bankfilialen vervangen? Tegen de tijd dat we de verwachte financiële/bankencrisis krijgen, zal er geen menselijke bankier meer zijn waar je hulp bij kunt zoeken, want het hele systeem zal digitaal zijn. Als je je wilt voorbereiden op de komende bail-in, moet je fysiek hebben in een niet-bancaire kluis, buiten politiek bereik. Wij weten hoe, waar en kunnen u hierbij helpen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

"Banken zijn de gevaarlijkste plek om je spaargeld (en goud) te bewaren!"

De massa heeft geen flauw benul dat de FDIC (Federal Deposit Insurance Corp.) niet over het nodige kapitaal beschikt om de banken te redden als we een bankrun krijgen en dat als we een crisis zoals die van 1929 krijgen, het banksysteem minstens 19 biljoen dollar tekort zou komen. Zoals gewoonlijk (Gutt, Lieftinck, Cyprus, Argentinië,...) zal het spaargeld van het volk worden gebruikt om het tekort te dekken. Ook typerend is dat de massa geen voorzorgsmaatregelen neemt omdat ze de leugens van de politici blijven geloven en blijven geloven dat de banken hun geld hebben! Hoe stom kan men zijn?

 

Canada was een ander recent voorbeeld (en test) van hoe snel en gemakkelijk het voor de Canadese autoriteiten en banken was om beslag te leggen op de bankrekeningen van niet-conforme burgers. Banken hebben nu dezelfde macht in de meeste andere landen, zoals in Nederland en België.

Ze weten dat er een systeeminstorting aankomt en plannen al bail-ins. De Canadese veteraan en politiek activist Jeremy McKenzie, kreeg zojuist te horen dat hij niet langer kan bankieren in Canada. 'Als onderdeel van het beëindigen van onze bankrelatie vandaag, mag u geen van de Scotiabank-filialen of bankgebouwen persoonlijk bezoeken zonder vooraf schriftelijke toestemming te hebben gekregen van het bankmanagement.' Ik ben verbannen van de bank maar het maakt niet uit of je een politieke activist bent of een gehoorzaam schaap. De banken zijn van plan al je geld af te nemen om hun schulden af te betalen. Ik bedoel, het is belangrijk dat mensen begrijpen dat ze bij een bail-in van de bank, veel geld kunnen verliezen. Maar je wilt geen enorme bankrun veroorzaken. De FDIC heeft momenteel minder dan $ 200 miljard aan activa om meer dan $ 9 biljoen te verzekeren. Dat is slechts 1,3%!


Inflatie is de grootste diefstal in de huidige financiële/politieke wereld.

deer in the headlightsAls je 10.000€ spaargeld hebt, heb je bij 10 procent inflatie na een jaar nog steeds 10.000€ maar de waarde is met 1.000€ gedaald. Stel je nu voor dat die inflatie vervangen wordt door een inflatiebelasting. Na een jaar komt de fiscus langs en neemt 1.000€ van je af... dan staat de wereld op zijn kop!

Het wordt allemaal erger naarmate de inflatie erger wordt. Vandaag schommelt de reële inflatie rond de 20%. Met andere woorden, als u vandaag 1.000.000€ op uw bankrekening heeft staan, zal de koopkracht tegen het einde van 2023, 800.000€ zijn!

We gaan een periode tegemoet die geen enkele levende ziel al heeft meegemaakt (de meesten zijn zich er niet eens van bewust dat dit in het verleden al meerdere keren is gebeurd). "De kredietcrisis van 2008 was erg maar niet te vergelijken met wat we nu meemaken. Je moet terug naar de jaren 1920, 1930 ofwel naar de Grote Depressie, die uiteindelijk ook aanleiding gaf tot de Tweede Wereldoorlog. Wat gebeurde er in die periode? Massale werkloosheid, enorme armoede, chaos. Die periode gaan we weer meemaken...

"Vandaag zijn we dichter bij die gruwelijke totalitaire wereld, dan pakweg vijf jaar geleden.
Of misschien was het er gewoon altijd, rustig aan het wachten om losgelaten te worden, zoals Solzjenitsyn suggereerde."

Gevaarlijk...zeer gevaarlijk (Engels gesproken met Nederlandse ondertitels) 

small lock sept


Belangrijke fundamentals:

 • We weten dat de vraag naar small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De stijging van de goudprijs sinds begin december, heeft ertoe geleid dat technische analisten beweren dat small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."