30
januari
2023

JANUARI 2023

Zilver wordt de best presterende activa van 2023!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

Maandag/dinsdag 30, 31 januari 2023 – Japan laat ons zien wat we de komende maanden bij ons kunnen verwachten!


Bijgewerkte secties: Juniors (nieuw aandeel)

Wat vandaag in Japan gebeurt, gebeurt morgen in jouw land. De eerste video laat de mathematische kant zien van de situatie waarin we ons bevinden. Het laat ook zien dat het einde nabij is!

Deze interessante video legt uit waarom het 100% zeker is dat het systeem zal imploderen.  Wat nu in Japan gebeurt, mag je binnenkort in het Westen verwachten.

Waarom zou iemand goud aanhouden?

 • Goud (fysiek) kent geen tegenpartijrisico.
 • Goud heeft door de eeuwen heen zijn waarde behouden.
 • Goud is een manier om rijkdom van generatie op generatie door te geven en te behouden.
 • Goud roest niet, is gemakkelijk te bewerken en gemakkelijk om munten van te vervaardigen.
 • Hoewel de dollar een van 's werelds belangrijkste reservevaluta is, is zijn waarde voortdurend gedaald ten opzichte van goud.
 • Goud is van oudsher een uitstekende hedge tegen inflatie.
 • Deflatie wordt gedefinieerd als een periode waarin prijzen dalen, de bedrijfsactiviteit vertraagt en de economie gebukt gaat onder buitensporige schulden. Dit is wereldwijd niet meer gezien sinds de Grote Depressie. Tijdens de Depressie steeg de relatieve koopkracht van goud enorm, terwijl andere prijzen scherp daalden.
 • Goud behoudt niet enkel zijn waarde in tijden van financiële onzekerheid, maar ook in tijden van geopolitieke onzekerheid. Het wordt vaak een veilige haven genoemd tijdens een crisis omdat mensen naar de relatieve veiligheid ervan vluchten wanneer de spanningen in de wereld toenemen.
 • Een groot deel van het marktaanbod van goud sinds de jaren negentig, is afkomstig van de verkoop van ongemunt goud uit de kluizen van de wereldwijde centrale banken. De productie van nieuw goud uit mijnen neemt sinds 2000 af en het kan vijf tot tien jaar duren vooraleer een nieuwe mijn in productie gaat. Als algemene regel geldt dat een verlaging van het aanbod, de goudprijs verhoogt.
 • De toegenomen welvaart van opkomende markteconomieën stimuleerde de vraag naar goud. In China zijn goudstaven een traditionele vorm van sparen en de vraag naar goud is stabiel gebleven. India is het op één na grootste goudconsumerende land ter wereld. Velen beginnen grondstoffen, met name goud, te zien als een beleggingscategorie waarin men kan investeren.
 • Goud heeft historisch gezien een negatieve correlatie met aandelen. De late jaren zeventig waren geweldig voor goud, maar verschrikkelijk voor aandelen. De jaren tachtig en negentig waren uitstekend voor aandelen, maar vreselijk voor goud. In 2008 daalden de aandelen aanzienlijk toen consumenten naar goud migreerden.
 • Er is nog veel meer maar dat gaan we hier niet allemaal bespreken. 

Goud zou een essentieel onderdeel moeten zijn van een gediversifieerde beleggingsportefeuille, aangezien de prijs ervan stijgt als reactie op gebeurtenissen die ervoor zorgen dat de waarde van papieren beleggingen zoals aandelen en obligaties, daalt.

Hoewel de prijs van goud op korte termijn volatiel kan zijn, heeft het zijn waarde op lange termijn altijd behouden. Door de jaren heen heeft goud gediend als een afdekking tegen inflatie en de erosie van belangrijke valuta. Daarom is het het overwegen waard als investering.

Ik heb dit persoonlijk meegemaakt in Zuid-Afrika, toen de Rand instortte en goud mijn redder was. (met dank aan L.S - Kobbe)


Onroerend goed:

 • Het IMF heeft Zweedse banken gewaarschuwd en gevraagd zich voor te bereiden op de terugslag van de aanhoudende Zweedse vastgoedcrash.
 • De vastgoedcrash is inmiddels ook in Canada begonnen.

Belangrijke fundamentals:

 • Fysiek Goud en Zilver presteren op middellange tot lange termijn altijd beter dan de mijnen! Mijnen, beleggingsfondsen, obligaties en staatsobligaties small lock sept
small lock sept small lock sept
Miners zijn de verliezers tegenover fysiek goud.  Miners zijn de verliezers tegenover fysiek goud. 

Belangrijke technicals:

 • Goud is overkocht. Het is echter niet zeker dat we een correctie van goud zullen zien. Indien toch, dan zal het van korte duur zijn. small lock sept
 • Sinds het dieptepunt in oktober, is de S&P500 met meer dan 11% gestegen maar goud met meer dan 15%.
small lock sept  ← Soms zijn de fundamenten sterker dan de technische aspecten.
xxxxx lijkt een sterke steun te zijn.  
small lock sept small lock sept
Bullish: goud versus de geldhoeveelheid.
Bullish 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 26,27 januari 2023 – De toekomstige wereldorde zal gebouwd worden op de ruïnes van Europa!


Bijgewerkte secties: Ruwe olie, Zon en zeldzame metalen, Landbouw, 
Koper, platina,
non-ferro, Lange termijn grondstoffengrafieken,
Grondstoffen uitgedrukt in goud (nieuwe grafiek: onroerend goed in goud)

leopard tankAls niks anders meer werkt, nemen ze je mee naar de oorlog! Hoewel de massa nog steeds gelooft dat alles goed komt, weten wij beter en zien de realiteit. Het is Game Over en degenen zonder Plan B zullen sterven!

Niet langer een proxy-oorlog: de reguliere media liegen over de situatie. Ondertussen levert de NAVO steeds meer wapens aan Oekraïne. Met de recente goedkeuring door het Westen, voor het leveren van tanks aan Kiev, riskeert men dat deze oorlog zal uitmonden in een nucleaire nachtmerrie. Men kan niet langer spreken over een proxy-oorlog. Dit is de Derde Wereldoorlog (Medvedev bevestigde het). De oorlog zal voornamelijk in Europa worden uitgevochten, waardoor de EU en Zwitserland in puin zullen achterblijven. Oekraïne zal een burgeroorlog meemaken (tussen pro- en anti-Russen).

Opmerking: WOII heeft Europa ook in puin achtergelaten, terwijl de schade bij Engeland minimaal was.

Wij geloven dat de oorlog met Rusland was gepland, vandaar dat men Oekraïne toelaat om lid te worden van de NAVO. Ook was de oorlog een testoorlog voor verschillende NAVO-wapens en een ultieme poging om de rol van de Amerikaanse dollar als wereldreservevaluta te behouden. Net zoals WOII een ultieme poging was van de Britten om de rol van het Britse pond als wereldreservevaluta te behouden.


inflation gorilla

"Centrale Banken zullen in paniek raken als de hel over de hele wereld losbarst."

De toekomstige wereldorde zal worden gebouwd op de ruïnes van Europa. De EU is nu van plan bedrijven te betalen om hun productie te verminderen. Waar zal deze waanzin eindigen?

Nederland sluit dit jaar Europa's grootste gasveld. Ondanks de precaire bevoorradingspositie in Europa, wil men dit jaar in Groningen het grootste gasveld van Europa sluiten.

De economie zal in een depressie afglijden omdat hoge belastingen en hoge inflatie (en idiote groene regelgeving) de koopkracht van het publiek nog sneller zullen doen afnemen.

Met de hulp van de mainstream media zullen regeringen er alles aan doen om het volk ervan te overtuigen dat alles in orde is en dat de Titanic niet zal zinken, dat men vastgoed moet blijven kopen, dat men spaargeld in het banksysteem moet houden, dat inflatie slechts van voorbijgaande aard is en dat welvaart om de hoek ligt. Zoals altijd zal de massa het geloven. Tegelijkertijd zullen ze, gebruikmakend van excuses zoals de opwarming van de aarde, het witwassen van geld,... het algemene belastingniveau blijven verhogen. Ook zullen ze de oorlog in Oekraïne als excuus gebruiken om hun begrotingstekort te blijven vergroten, kwantitatieve versoepeling te hervatten en nog meer geld drukken.

image.pngPer definitie, gelooft de meerderheid nooit dat een financieel systeem kan en zal ontploffen of dat een land failliet kan gaan, dat de keizer geen kleren heeft; dat het allemaal een Ponzifraude is geworden; dat de valuta die ze gebruiken waardeloze schuld is; dat de banken die ze gebruiken technisch bankroet zijn; dat de dag nabij is dat deze bubbel zal exploderen en dat dit een dramatische impact zal hebben op alle activa die in deze waardeloze valuta zijn uitgedrukt. Ze kunnen niet geloven dat regeringen dit laten gebeuren, ook al laat de geschiedenis herhaaldelijk zien dat zij het grootste gevaar vormen. Overheden en politici zijn altijd de wortels van het kwaad!

Het is geen toeval dat een grote crisis en oorlog altijd plotseling gebeuren. Een volgzame massa, de leugens die worden verkocht door de reguliere media en het gebrek aan scholing over essentiële onderwerpen zoals geld, spelen een essentiële rol. Vergeet ook niet dat politici er alles aan doen om aan de macht te blijven. 


ONROEREND GOED:

“Vastgoed is een belangrijke recessievariabele, het is de grootste activaklasse en is direct gekoppeld aan het huishoudbudget.”

 • 's Werelds grootste inzinking van onroerend goed heeft zich verspreid van de huizenmarkt naar commercieel onroerend goed en dreigt golven van kredietonrust over de economie te ontketenen.
 • Volgens Bloomberg zit bijna 175 miljard dollar aan krediet in de onroerendgoedmarkt al in de problemen. Terwijl de tol van hogere rente en het einde van 'easy money' toeneemt, zijn veel vastgoedmarkten bijna tot stilstand gekomen. Sommige kredietverstrekkers zeggen tegen de ontleners dat ze activa moeten verkopen om te voldoen aan de vraag naar extra kapitaal of ze lopen het risico op een executieverkoop.
 • Onroerend goed is nooit een kwestie van aanbod: tijdens de grote depressie werden mensen die hun huur niet meer konden betalen hun huis uitgezet en leefden op straat. Mensen die hun hypotheek niet meer konden betalen werden uit huis gezet en leefden op straat. Het probleem was niet het aanbod en de beschikbaarheid van onroerend goed maar het verlies aan koopkracht. Goederen en voedsel waren er in overvloed... alleen kon niemand deze betalen. De koopkracht van de massa was weg...
small lock sept small lock sept
Het wanbetalingsrisico voor Europese vastgoedobligaties. Noodlijdende vastgoedobligaties.
bank real estate loans 2023 01
De situatie is erger dan in 2006-2007.  Japan geeft 8 miljoen huizen gratis weg.
 • Goedkope schulden brachten Europese huisbazen ertoe om na de financiële crisis meer krediet op te nemen omdat de leenkosten lager waren dan de opbrengst. Vastgoed blijft de zwakste schakel op de Europese markt, met een kans op wanbetaling in de komende twee jaar van bijna 8%, volgens de analyse van Bloomberg. Toezichthouders hebben gewaarschuwd dat de lagere vraag naar kantoorruimte sinds de pandemie, de hogere materiaalkosten als gevolg van vertragingen in de toeleveringsketen en stijgende financieringskosten sommige Europese projecten onhaalbaar zullen maken.
 • In Zweden, waar de huizenprijzen in vrije val zijn, small lock sept
 • Canadees vastgoed crasht ook small lock sept

Belangrijke fundamentals:

 • Centrale banken kochten small lock sept
 • Naarmate de rentevoeten blijven stijgen, zullen obligaties crashen, zal onroerend goed crashen en aandelen   small lock sept
 • Dit jaar zullen olie en grondstoffen small lock sept
 • De dollar heeft zijn status als wereldreservevaluta en veilige haven verloren en small lock sept
 • De EU trekt haar besluit in: betalen voor Russisch gas kan zonder schending van sancties.
derivaties2016 small lock sept
 Er is heel weinig goud en veel fiatgeld.   Goudvoorraden in 2022

Belangrijke technicals:

 • Goud: Verwacht small lock sept
 • Koper en platina zijn small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 23-25 januari 2023 – Hyperinflatie + valuta die naar nul gaan + wanbetalingen = waardeloze obligaties!


Bijgewerkte secties: Bankaandelen

comm. fin. vessels 2023 01 18Alles komt neer op communicerende vaten. Al het andere is bijkomstig. Hoe meer valuta ze creëren, hoe hoger de fiat-waarde van de aandelenmarkten... en hoe minder obligaties waard zijn.

Dit is de tijd van het jaar waarin de meeste financiële adviseurs, banken, enz. hun jaarlijkse resultaten publiceren. Elk jaar ziet het eruit als een "Casino" dat opschept over haar beste resultaten. Deze oefening heeft helemaal geen waarde. Het is bedoeld voor mensen die weigeren hun hersens te gebruiken.

Beleggen is meer dan 'daytraden' in aandelen en het publiceren van de cijfers aan het einde van het jaar. Het is een redeneerproces dat wordt gebruikt om uw spaargeld op een positieve manier te organiseren, zodat het de komende financiële en politieke stormen kan overleven. Beleggen is ook een kwestie van verliezen minimaliseren tijdens negatieve markten...

Vorig jaar hebben we geadviseerd om olie-, gasaandelen en miners te verkopen en het geld te gebruiken om fysiek zilver te kopen. Een uitstekende beslissing was het. Zilver en Goud waren sterker, terwijl energieaandelen en de miners zwakker (soms veel zwakker) waren.

Begin 2022 werd PAAS (Pan American Silver) verhandeld tegen ongeveer 28$. Vandaag kunt u de aandelen kopen voor 18$ ofwel 35% goedkoper. Hetzelfde verhaal voor Endeavour Silver Corp. (EDR): u kunt het vandaag 35% lager kopen. Coeur D'Alene is 30% goedkoper. Hecla Mining en Silvercorp zijn 20% lager en Fortune Minerals verloor 50%. In dezelfde periode steeg de prijs van zilver. Als je naar fysiek zilver kijkt, steeg de prijs nog meer omdat de premie omhoog ging.

De handel in Gazprom-aandelen is opgeschort, evenals de handel in andere Russische en Chinese aandelen. Ik waarschuwde voor het onlosmakelijke gevaar van 'digitale effecten'. Over het algemeen presteerden energie-aandelen niet goed. Het was ook een betere beslissing om deze begin 2022 te verkopen (zoals we adviseerden) en het geld te gebruiken om fysiek zilver te kopen.


bond bubble nowDe 40 jaar lange daling van de rente is over. Centrale Banken zullen de controle over de rentemarkt verliezen als beleggers in paniek uit obligaties stappen.

De rente op Japanse obligaties is fors gestegen en schoot door het plafond van 0,5% van de Bank of Japan voor de 10-jarige JGB-rente. De rentevoeten zullen blijven stijgen en de Japanners zullen doorgaan met het liquideren van buitenlandse obligaties (d.w.z. Franse en dollarobligaties). Dit zal ook de dollar lager drukken. Obligaties zullen het nog slechter doen dan aandelen. Veel leners, zowel soevereine als commerciële, zullen in gebreke blijven. Geconfronteerd met waarderingsverliezen door stijgende rentes, zijn er al Japanse instellingen gekend die Franse staatsobligaties verkopen. Hun interesse voor Amerikaanse dollars is verlaagd, hetgeen tot uiting kwam in de verkoop van staatsobligaties voor $ 44 miljard tussen juli en oktober, waarvan de verkoop nu waarschijnlijk nog zal toenemen. Terwijl de Amerikaanse obligatierendementen stijgen, stijgt de dollar mogelijk niet mee naarmate de wereldwijde obligatie-afwikkeling versnelt...

Het einde... zie hieronder.

japan balance vs. GDP 2023 01 18

De combinatie van hoge inflatie, instortende valuta en massale wanbetalingen zal de obligatiemarkt veranderen in een historisch horrorverhaal.

Het is eenvoudig: hyperinflatie + valuta die naar nul gaan + wanbetalingen = waardeloze obligaties!

Veel succes aan obligatiehouders. Ze zullen het nodig hebben...


Velen geloven nog steeds het volgende; haast je niet, er gebeurt niks en morgen is alles weer normaal! Bewaar al uw spaargeld bij uw lokale bank. Koop papieren Goud & Zilver of bewaar uw fysieke goud & zilver in een kluis bij uw lokale bankier. Verplaats geen activa buiten de EU en/of de VS (afhankelijk van waar u woont). De Titanic is sterk en zal niet zinken.

ONROEREND GOED:

 • Slechts jaren geleden was onroerend goed in Japan het duurste ter wereld. Vandaag geven ze het gratis weg (geen grap)!
 • Tijdens de grote depressie werden mensen die hun huur niet meer konden betalen, hun huis uitgezet en leefden op straat. Mensen die hun hypotheek niet meer konden betalen, werden uit huis gezet en leefden op straat. Het probleem was niet het aanbod en de beschikbaarheid van onroerend goed maar het verlies aan koopkracht. Goederen en voedsel waren er in overvloed... maar niemand kon deze nog betalen. De koopkracht van de massa was weg...Vandaag de dag leven velen al in hun auto in de VS! ...hun koopkracht is vernietigd.

Belangrijke fundamentals:

 • Koper: structureel aanbodtekort en een vraagschok zullen de prijs opdrijven.
 • De mijnbouwsector in Zuid-Afrika lijdt onder een productiedaling van 9% in november te midden van vele problemen. In eigen land heeft de energie-intensieve mijnbouwsector nog steeds te maken met aanhoudende elektriciteitstekorten, wat een kritieke operationele belemmering blijft.
 • Bankaandelen zijn duidelijk. Laat er geen twijfel over bestaan; de hypotheekrente zal blijven stijgen. De rentevoeten zullen blijven stijgen. Onroerend goed zal crashen. (jaren geleden in Japan waren de vastgoedprijzen de hoogste ter wereld... nu geven ze huizen weg).
 • De economie zal in een depressie afglijden omdat hoge belastingen, hoge inflatie (en idiote groene regelgeving) de koopkracht van het publiek nog meer zullen doen afnemen.
small lock sept wealth tax cartoon1
 De vooruitzichten voor xxxxxx zijn positief. Het kan echter nog enige tijd duren voordat de markten dit beseffen.
Vermogensbelasting komt ook naar EU-landen waar dat tot nu toe niet het geval was. Een fluitje van een cent nu alles gedigitaliseerd is. Overheden weten precies wat u bezit en waar u het bezit (tenzij je enkele voorzorgsmaatregelen hebt genomen).

Belangrijke technicals:

 • Een grote royalty naam; small lock sept
small lock sept Miners zijn koopwaardig maar we blijven adviseren om in plaats daarvan fysiek te kopen.
xxxxx is koopwaardig op dit niveau!
 
small lock sept   <- Bullish betekent hogere aardgasprijzen. We hebben het einde gezien van de lagere prijzen!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 19,20 januari 2022 – De rente zal exploderen. Zoals we maanden geleden al zeiden, is de dollar gezien & blijf weg van banken!


Bijgewerkte secties: Langetermijngrafieken, Recessiebestendig (LOCG), 
Recessiebestendig - hold, Biotech-Farma, Aardgas, Uranium

De Zwitserse Nationale bank verloor 143 miljard dollar! Zoals we maanden geleden al zeiden, is de dollar gezien. Veel abonnees mopperden omdat de dollar (tijdelijk) sterker was dan de euro. Dit is een typische reactie van beleggers die emotioneel handelen. Op de korte termijn beleggen is een casinospel. Op de lange termijn winnen de fundamenten altijd. Technische analyse moet altijd worden gecontroleerd en aangevuld met fundamentele analyse.

De Zwitserse Nationale Bank zei vorige week dat het jaarverlies voor 2022, 132 miljard Zwitserse frank zou bedragen. Dit is het grootste verlies in haar 115-jarige bestaan doordat centrale banken wereldwijd, de rentevoeten hebben verhoogd om de inflatie te bestrijden. De verzwakking van de wereldwijde aandelenmarkten en de dalende obligatiekoersen vorig jaar, leidden tot een waardedaling van de aandelen- en obligatieportefeuille van de Zwitserse Nationale Bank, waarbij de sterkere Zwitserse frank een negatief effect had.

Kopers uit China en India hebben de afgelopen maanden consequent grote hoeveelheden goud uit Zwitserse kluizen gekocht en het teruggestuurd naar China en India. De Amerikaanse schuld lijkt op instorten te staan. De instorting van de VS zal veel erger zijn dan u denkt...


ONROEREND GOED:

 • Verwacht een korting van 90% wanneer uitgedrukt in echt geld. Uitgedrukt in fiatgeld kunnen de vastgoedprijzen blijven stijgen.
Real Estate 90 discount housing 2023 01 14
  Hoe groter de bubbel, hoe groter de crash!
housing affordability 2023 01 16 Vastgoedprijzen pieken maar de huur ook... Zodra de huur onbetaalbaar wordt, beginnen mensen in hun auto's en op straat te leven (Californië) totdat de regering de huurprijzen controleert. Vaak neemt de regering de eigendommen in beslag en laat mensen er gratis in wonen (1913 in de USSR).
   

Belangrijke fundamentals:

 • Door de zogenaamde sancties tegen Rusland hebben de EU-lidstaten in de tweede helft van 2022 al het benodigde aardgas ingekocht en zijn de voorraden weer voor 100% aangevuld. Dit resulteerde in een scherpe piek in de Westerse aardgasprijs. Eind 2022 en begin deze maand is alle koopdruk verdwenen en is de aardgasprijs ingestort. small lock sept
 • De rentevoeten zullen exploderen omdat small lock septOp dat moment zullen fortuinen verloren gaan en fortuinen gemaakt worden!
Russian lie2 2023 01 16 Russia lie 2023 01 16
 De importeurs van Russisch gas in 2022.   De grootste importeur van Russisch gas in 2022 is Duitsland.
   
small lock sept

<- Voor wie het nog steeds niet begrijpt: dit is inflatie!!!

En inflatie resulteert altijd in hogere rente!!!

Vanaf nu zullen we hogere rentevoeten, lagere obligatiemarkten en falende financiële markten zien!!

 

Belangrijke technicals:

 • Olieaandelen small lock sept
 • Aardgas small lock sept
 • Uraniumaandelen:small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 16-18 januari 2023 – De markten zullen “geen nieuwe lows” bereiken, aangezien de rente blijft stijgen?!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen, Index in echt geld/goud

Ben jij een kuddedier? Ben jij een Bernie Madoff-fan?

Veel mensen kunnen het onderzoek dat we op deze site publiceren niet begrijpen of verwerken. Het is wat het is en we weten dat het voor de meeste mensen en beleggers erg moeilijk is om door de leugens en propaganda heen te kijken, die wordt verkocht door de autoriteiten, bankiers en brokers. Vooral omdat deze partijen er een kunst van gemaakt hebben om mensen te misleiden.

Degenen die het luidst roepen, worden gevolgd. Zelfs als ze onzin verkopen. De meeste beleggers blijven zoeken naar fiat-winsten op korte en middellange termijn. Men kan leugens blijven vertellen aan degenen die niet beter weten of weigeren te leren, maar uiteindelijk zullen ze het op de harde manier leren. Tegen die tijd zal het te laat zijn...zoals al eeuwen het geval is.

Om de een of andere duistere reden richten de meeste beleggers en adviseurs zich ook op de korte termijn en streven ze naar onmiddellijke voldoening. Ze zijn echter zo gefocust dat ze de big picture niet zien: een aandeel kan met 25% stijgen maar de valuta kan ook met 25% of meer dalen (Yen, Zuid-Afrikaanse rand). Ook kan men op een zeker moment een bail-in invoeren of de beurs stilleggen. De belegging is dan bevroren of verloren. Dit omvat natuurlijk ook alle opgebouwde winsten.

Zoals "altijd" en ik spreek uit mijn jarenlange ervaring, begrijpt de meerderheid van de beleggers niet echt wat er gebeurt en hoe het scenario zich zal ontplooien. Ze benaderen alles emotioneel en nemen daarom de verkeerde beslissingen. De dag dat mijn verwachtingen werkelijkheid worden, zullen zij de de “bag holder” zijn . Het is eenvoudig; wat de meerderheid verliest, wordt de winst voor een kleine minderheid... Fortuinen zullen verloren gaan en fortuinen zullen enkel worden gemaakt voor degenen die hun huiswerk correct hebben gemaakt.

p.s. Zodra je iemand hoort vertellen dat die zijn/haar goudpositie zal verkopen wanneer de prijs 3.000$ bereikt, weet je dat die persoon helemaal niet begrijpt wat er vandaag gebeurt...


house of cardsHet Amerikaanse kaartenhuis stort in, net als het Britse deed in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het beschamende gebrek aan staatsmanschap en de voortdurende levering van westerse wapens en geld in plaats van vredesonderhandelaars aan Oekraïne, suggereert sterk dat deze Amerikaanse oorlog een toenemend risico loopt om een nucleaire crisis te worden. Doordat de VS de dollar nu als wapen gebruikt, hebben steeds meer landen besloten om op een andere en veiligere manier handel te drijven. De BRICS hebben al hun eigen swift systeem en steeds meer landen sluiten zich er bij aan. Ook Turkije, Egypte en Saoedi-Arabië sloten zich aan of zijn van plan dit te doen. Rusland, China en India werken aan een valuta op basis van goud in plaats van de Amerikaanse dollar op basis van schulden. Een gemakkelijke keuze! De BRICS waarschuwden de EU en de VS om geen sancties tegen Rusland te nemen! Dat deden ze wel, wat een stommiteit is omdat het de olie- en gasprijzen in de EU en de VS op het hoogste niveau vastzet. Ursula en Biden wonen ongetwijfeld in dromenland en er komt nog meer oorlog!

...enkel voor abonnees

small lock sept

 


Belangrijke fundamentals:

 • Voor 2023 verwachten we hogere aandelenmarkten maar lagere obligatiemarkten in het algemeen. small lock sept
small lock sept small lock sept
De Bank of Japan verliest de controle over haar obligatiemarkt.     De Bank of Japan verliest de controle over haar obligatiemarkt. 
   
bank debt 2022 12 29

Ben je een masochist? Waarom bewaart u uw geld (spaargeld) bij een bank terwijl ze u niets betalen en geld verdienen met uw geld?

Van zodra uw geld op een bank is gestort, wordt het schuld en is uw storting een claim.

Alstublieft, stop met het luisteren naar en geloven van uw bankier!

 
   
small lock sept  
Dit wijst op meer oorlog! (en meer inflatie)  

Belangrijke technicals:

 • Spot goud brak voor het eerst sinds mei door de 1.900$. small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 12,13 januari 2023 – Bereid je voor op kapitaalcontroles! Degenen die zich niet voorbereiden, zullen al hun spaargeld verliezen! 


Bijgewerkte secties: Zilver, Amerikaanse dollar (let op de poolomkering van 22/11/2022), 
Royalty's, Majors, Juniors, Miners & Goud vs SP500

Screen Shot 2023 01 09 at 3.08.04 PM"Er is meer dan $-Goud in de wereld en degenen die enkel naar de $-grafieken van goud kijken, maken een verschrikkelijke fout."

Een enorme financiële crisis zal veel landen treffen, het zal zo erg zijn dat landen er niet meer uit kunnen komen.

Een burgeroorlog in Amerika is ongetwijfeld mogelijk tussen rood en blauw, wat kan resulteren in het einde van een imperium.

Enkel goud is geld, de rest is krediet... dus heb je geld of krediet? Als je krediet hebt, zul je snel erg arm zijn.

"Goud is het wetenschappelijke etalon van geld. Bitcoin is het etalon van het digitale niets en de ultieme kunst van de Ponzi-zwendel. Cryptogoud is digitaal goud...of niks anders dan nep digitaal goud."

Vertrouw de "experts" alsjeblieft niet. Meestal weten ze niks van beleggen. De slechtste 'experts' zijn degenen die beleggers ertoe aanzetten om de winst die ze op de aandelenmarkten maken om te zetten in fiat-valuta. Met het geven van dit advies laten ze duidelijk zien niks van geld en beleggen af te weten.

Autoriteiten hebben ongelijk, ze slaan de bal volledig mis: wanneer er sprake is van inflatie en een recessie, kunnen ze dit niet verklaren en komt het niet overeen met hun computermodellen. Ze hebben geen idee hoe een hyperinflatoire depressie er echt uitziet, hoewel we genoeg moderne voorbeelden hebben (Venezuela, Cuba, Argentinië, Turkije,...). Ze beseffen niet dat een hoog werkgelegenheidspercentage nog steeds mogelijk is tijdens hyperinflatie.

Bovenop de hoge inflatie komen er steeds meer belastingen. Ook zie ik wereldwijde belastingen en gezondheidswaarschuwingen op vlees en vleesproducten binnen twee jaar, zo niet eerder. Op dezelfde manier gepromoot als er enorme belastingen en waarschuwingen zijn op tabak. De samenzweerders zullen vegetarisch voedsel als slecht afdoen om ons een modern dieet van larven, sprinkhanen en fabrieksafval te kunnen verkopen.

Wat er werkelijk gebeurt, is dat het bankkrediet begint af te nemen. Bankkrediet vertegenwoordigt meer dan 90% van de valuta en het krediet in omloop. De krimp ervan is ernstig. Centrale banken zullen geen andere keuze hebben dan te compenseren door nog meer fiatgeld te creëren.

Het establishment in de particuliere sector vergist zich door te denken tussen inflatie en recessie. Het is niet langer een keuze maar een kwestie van systemisch overleven. Een inkrimping van het krediet van de commerciële banken en een compenserende expansie van het krediet van de centrale banken, zullen vrijwel zeker plaatsvinden. Het eerste leidt tot een inzinking van de economische activiteit, het laatste is een verplichting die te groot is voor een opblazende valuta om nog te kunnen dragen. Het is geen stagflatie, een toestand die volgens neo-keynesiaanse opvattingen niet zou mogen voorkomen, maar een herhaling van wat John Law deed met de Franse economie in 1720. De ongemakkelijke waarheid is dat een beleid van monetaire stimulering steevast eindigt met de verarming van iedereen...

Wat er ook gaat gebeuren, waar en hoe u uw spaargeld bewaart, is essentieel. Al het andere is verloren energie. Of u nu wel of niet begrijpt wat er gebeurt, is minder belangrijk, zolang uw spaargeld veilig is.


Belangrijke fundamentals:

 • Uit gegevens van de World Gold Council, is gebleken dat de vraag naar edelmetaal groter is dan elk ander jaar van de afgelopen 55 jaar. De schattingen van vorige maand zijn ook veel belangrijker dan de officieel gerapporteerde cijfers van de centrale banken.
 • Bereid u nu voor op kapitaalcontroles! Degenen die zich niet voorbereiden, verliezen al hun spaargeld! Alles. Verwacht komend jaar kapitaalcontroles en een algemene vermogensbelasting in België en in de hele EU.
 • Kernenergiesmall lock sept
EU inflation 2023 01 07  
Dit is een verborgen belasting die enkel door de overheid wordt gegenereerd!   

Belangrijke technicals:

 • Het is niet voor niks dat we de prijsevolutie van de belangrijkste valuta ten opzichte van goud publiceren en bespreken. small lock sept
scgold target dec22  
Een conservatief koersdoel voor 2023 is xxxxx

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 9-11 januari 2023 - WW3 is begonnen & dit is het begin van hyperinflatie in het Westen!


Bijgewerkte secties: Zwitserse Frank & Goud, Yuan & Goud, Roepie & Goud, Majors (index), 
Juniors (index), Goud-$

bull Au AgDe VS voeren geen proxy war tegen Rusland en zijn sinds 24 februari 2022 in oorlog. De EU en het VK zijn dat ook. (zie video) In feite is WOIII al begonnen. Een nucleaire aanval en/of een grote false flag operation zal deze "officieel" maken. Failliete landen zoals de VS, het VK en de EU zijn in staat slechte dingen te doen (zoals de 1e en 2e wereldoorlog).

Wanneer met schulden overladen 'ontwikkelde economieën', die lijden onder jarenlange geldcreatie om hun dodelijk schuldenprobleem op te lossen, een leider kiezen die blind is voor de geschiedenis en economisch onwetend (Hitler), dan is het eindresultaat altijd hetzelfde: vrijheid verdwijnt, valuta devalueren in sneltempo en controle neemt toe.

De oorlog in Oekraïne heeft gediend als afleiding van de sombere vooruitzichten voor het Midden-Oosten in 2023. Israël gaat door met bombardementen in Syrië en de extreemrechtse regering van Benjamin Netanyahu heeft koude rillingen veroorzaakt in het hele land en wereldwijd. De VS sluit zich aan bij Israël om meer druk uit te oefenen om Iran neer te halen; economisch en politiek. Mocht dit escaleren, dan zullen de implicaties fysiek en economisch dodelijk zijn...

Covid is georganiseerd en gepland door de VS om het onvermijdelijke einde van de fiat-dollar (en dus alle andere fiat-valuta) op basis van schulden uit te stellen. Men heeft aan het publiek een gevaarlijke leugen verkocht. Het Covid-vaccin is een nog grotere. De leugen is zo groot dat de meeste mensen erin trappen. De massa begrijpt nog steeds niet dat we al in een oorlog zitten en dat we het begin van hyperinflatie hebben. In plaats van het juiste te doen, blijven ze als konijnen staren in de koplampen (Mainstream Media). De massa bestaat uit volgzame schapen. Het is nooit anders geweest. Ze begrijpen niet dat Global Warming, Covid en Oekraïne allemaal deel uitmaken van dezelfde agenda. Een deel van de agenda is het redden van de status van de dollar als wereldreservevaluta.


ONROEREND GOED:

 • Huizenprijzen dalen overal. Maar ze dalen het meest in Groot-Brittannië. Onafhankelijke experts denken nu dat de huizenprijzen er met minstens een derde kunnen dalen. Een huis van 300.000£ zal dan nog 200.000£ waard zijn. Uitgedrukt in echt geld, zal de daling 99% zijn! De meeste huiseigenaren met een hypotheek zullen onder water staan – de af te betalen lening is hoger dan het huis dan nog waard is. Onthoud de uitspraak van het WEF: you will own nothing and be happy. De hypotheekrente blijft wel hoog. 
 • Het wordt enkel maar erger voor verhuurders, die te maken krijgen met hogere rentevoeten. Bereid u voor op een ineenstorting van onroerend goed, die de ergste in de moderne geschiedenis zal zijn.
 • Meer dan een kwart van de Europeanen ondervindt problemen met het verwarmen van hun huis en het betalen van schulden voor huisvesting en nutsvoorzieningen, meldden Hongaarse media vrijdag, daarbij verwijzend naar een onderzoek van de Szazadveg-denktank. Volgens het onderzoek, dat het Europe Project wordt genoemd, kan 26% van de EU-inwoners, of ongeveer 100 miljoen mensen, hun huis niet degelijk verwarmen. De Grieken bleken het hardst getroffen: 56% van de bevolking heeft problemen met het verwarmen. In Portugal en Frankrijk ging het om 34% van de inwoners. Finland, Hongarije, Oostenrijk en Denemarken werden het minst getroffen, met minder dan 15% van de inwoners die problemen toegaf. 

Belangrijke fundamentals:

 • Global warming, Groen beleid,... of je het nu leuk vindt of niet... Burgers zijn razend over de hoge energiekosten maar overheden gaan gewoon door met hun toezeggingen om netto-nul uitstoot van broeikasgassen te bereiken, met hun plannen voor hernieuwbare energie. Ondanks verzet van het publiek over hoe deze doelen te bereiken en over de negatieve implicaties, zal deze trend zich blijven versnellen. De oorlog in Oekraïne heeft en zal deze overgang versnellen, aangezien sancties op Russische olie de energieprijzen hoog houden.
 • Beleggen begrijpen is vraag en aanbod begrijpen. Extra belasting op oliemaatschappijen zal resulteren in minder exploratie, minder productie en een hogere olieprijs. Dat er een olietekort is, staat vast en wordt erger. Banken willen niks meer te maken hebben met bedrijven die aan olie-exploratie doen. Door het EU-beleid ten aanzien van tankers en hun verzekering, worden de wereldwijde vervoerstromen van olie belemmerd. De EU is altijd de eerste stap van samenzweerders geweest naar een niet-gekozen, meedogenloze wereldregering. Degenen die de EU steunen zijn collaborateurs van het ergste soort. Naarmate Russische olie van de markt verdwijnt, zullen de andere producenten steeds meer macht krijgen. De olieprijs zal enkel maar stijgen.
 • Europa heeft een groot probleem; haar aardgasopslagtanks werden altijd gevuld met Russisch gas. Bovendien was de invoer van Chinese LNG laag vanwege hun idiote zero covid-beleid. Als dat voorbij is, kopen de Chinezen al het aardgas op. Als je denkt dat deze winter slecht is voor de prijzen, wacht dan tot de volgende winter! Verwacht ook voor de komende maanden hogere aardgasprijzen en geen lagere.
 • Het afgelopen jaar was een saai jaar voor de edelmetalen. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De bull markt in goud en zilver zet (zoals verwacht) door. De GDXJ-index (Juniors) is met 50% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van september 2022. Deze index is tijdens de eerste twee handelsdagen van dit jaar al 8,5% gestegen. Enorme winsten die zeer weinig aandacht van investeerders trekken, zullen waarschijnlijk aanhouden. Dit is hoe de financiële markten werken: de massa koopt altijd tijdens de koopclimax... omdat ze meer op emotie beleggen dan via redenatie en geduld. Onthoud dat ze altijd uit zijn op 'onmiddellijke bevrediging'. Enkel ervaren beleggers kopen op de bodem van de cyclus, blijven rustig afwachten tot de massa op de top koopt. Gewoonlijk duurt dit jaren, geen dagen, weken of maanden.
 • De uraniummarkt zal binnenkort beslissen of ze omhoog of omlaag gaat uitbreken. small lock sept
uranium triangle jan 2023 small lock sept
 Een indicatie dat we binnenkort xxxxx uraniumprijzen zullen zien.
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Happy 2023


Maandag/vrijdag 2-6 januari 2023 – De toekomst ziet er alles behalve rooskleurig uit, 2023 wordt veel slechter dan je denkt!


Bijgewerkte secties: Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen & Goud,
Rand & Goud, Can-dollar & Goud, Euro & Goud

Poetin, Goldonomic en veel van onze abonnees begrijpen of proberen te begrijpen wat er voor onze ogen gebeurt. De meeste politici, hun media, de meeste journalisten en het gros van de mensen begrijpen het zoals gewoonlijk niet. De meesten denken dat het onbelangrijk is of denken dat ze rijk zijn en geven er de voorkeur aan Poetin de schuld te geven van al het kwaad omdat hij weigert waardeloos fiatgeld te accepteren als betaling voor Russische ruwe olie. De dag komt dichterbij dat ze zullen beseffen dat ze in feite arm zijn. Tegen die tijd zal het te laat zijn. [klik op onderstaande afbeelding om te zien wat Poetin te zeggen heeft.]

Screen Shot 2022 12 28 at 9.14.57 AM

Velen weigeren toe te geven dat de grote hyperinflatoire depressie van de 21e eeuw al aan de gang is. Velen voelen dat er iets mis is maar weigeren hun huiswerk opnieuw te maken en hun investeringen en spaargeld dienovereenkomstig aan te passen. We leven tenslotte in een beschaafd en goed georganiseerd Noord-Amerika en West-Europa. Er kan en zal toch niks gebeuren dat de Centrale Banken, het BIS, het IMF en de westerse regeringen niet kunnen oplossen?? 

Uiteindelijk gaan de dollar maar ook de euro naar nul. De VS zal haar schulden niet meer kunnen blijven betalen - 300 biljoen dollar aan wereldwijde schuld en 2 biljard quasi-schuld in derivaten, kunnen enkel eindigen in waardeloze valuta en soevereine kredietnemers die in gebreke blijven. Een wereldwijd faillissement is een onbetwistbaar feit. Zulke gebeurtenissen zijn doorgaans een proces: eerst geleidelijk en dan plotseling. Op een gegeven moment komt de schok zo snel dat niemand nog tijd heeft om te reageren. Er zal dus geen tijd zijn om uit te stappen aan het einde van de vroege "geleidelijke" fase. Merk op dat de 'geleidelijke' fase al is begonnen.

usa poverty dec 2022De sancties die door de VS aan Europa zijn opgelegd, hebben verwoestende gevolgen voor de meeste burgers van Europese landen. De energiekosten zijn voor veel consumenten x2,x3 of meer gestegen en de voedselinflatie in Duitsland bijvoorbeeld steeg in november met 21% op jaarbasis. In Chicago koopt Food Assistance holiday meals voor 1 op de 6 inwoners van Illinois. In andere staten is de situatie nog erger.

In het VK kunnen veel gewone mensen het zich niet meer veroorloven om hun woning te verwarmen of om behoorlijk te eten. En dit is vooraleer de koude winter goed en wel begonnen is.

Nu steeds meer mensen hun baan verliezen (het zullen er meer worden in 2023), blijft het aantal daklozen in de VS in een alarmerend tempo stijgen.

Om de pijn van de Russische sancties en het begin van hyperinflatie te verzachten, gooien politici nog meer olie op het vuur. In Spanje besloot de regering de btw op voedsel af te schaffen en nog meer valuta te drukken (10,6 miljard dollar).

Elke dag proberen centrale banken, hun maatjes (politici) en de mainstream media de leugen te verkopen dat we "het ergste" van de inflatie hebben gezien en dat lagere prijzen kunnen worden verwacht. Tegelijkertijd blijven ze inflatie creëren alsof er geen morgen is.


De meeste beleggers en analisten blijven lineair denken in deze 3-dimensionale wereld en maken verschrikkelijke fouten, vooral omdat ze blijven redeneren in termen van fiatgeld. 

Rendementen op de korte termijn zijn wereldwijd hoger dan rendementen op de lange termijn. Dit zal een wereldwijde depressie veroorzaken. Om het nog erger te maken, stijgen tegelijkertijd de rentevoeten. Dit is sinds de jaren '80 niet meer gebeurd... Nogmaals, dit betekent niet dat de aandelenmarkten zullen crashen, zoals veel "experts" beweren.

Ik denk niet dat de aandelenmarkten zullen crashen en ik blijf geloven dat wat de fundamenten van de depressie ook zullen zijn, de beursindexen zullen blijven stijgen in termen van fiatgeld (net als in Zimbabwe, Venezuela en Argentinië). Ongetwijfeld zal deze exponentiële bull run van tijd tot tijd worden onderbroken door ernstige correcties. Het punt is dat de fiat trend bullish zal blijven en de echte trend bearish. Ik weet dat ik met deze uitspraak afwijk van de mening van veel andere analisten. Deze beseffen niet dat de Grote Depressie van de jaren dertig plaatsvond in een tijd waarin de valuta werden ondersteund door Goud (en Zilver) en dat dit een enorm verschil maakt. Klik hier om de grafieken in de sectie te bekijken.

We staan op het punt het einde van het eerste fiat-geldexperiment ooit mee te maken. De wereldwijde financiële crisis komt iedereen tegemoet... het enige waar zij (centrale banken, BIS, IMF, politici) tegen moeten vechten is geld drukken, wat zal resulteren in hyperinflatie, waarschijnlijk al in 2023 (zoals we vaak voorspelden in het verleden).

In 2023 zullen we de gevolgen zien als Saoedi-Arabië zorgt voor het einde van de petrodollar. Energie-exporteurs werken aan nieuwe commerciële regelingen om de dollar te vervangen. Er is sprake van een nieuwe Aziatische handelsvaluta maar we kunnen verwachten dat de olie-export zal worden gecompenseerd door inkomende investeringen, met name tussen Saoedi-Arabië, de GCC (Gulf Cooperation Council) en China. Het meest opvallende overschot dat in 2023 ontstaat, is dat van internationaal aangehouden dollars (petrodollars), waarvan de gebruikswaarde zal afnemen (niemand wil een bewapende dollar). Het einde van de petrodollar zal nog meer bearish druk toevoegen aan de dramatisch negatieve handels- & betalingsbalans van de VS.

De EU (en hopelijk in mindere mate de VS) treden in de voetsporen van Venezuela, Argentinië en Cuba. Als ik naar de Venezolaanse televisie kijk, verbaast het me hoe deze vuile politici die één van de rijkste landen ter wereld hebben vernietigd (met de grootste ruwe-oliereserves), nog steeds opscheppen over democratie en welvaart. Het lijdt geen twijfel dat dezelfde resultaten zullen worden bereikt door dezelfde werkwijzen toe te passen die in Venezuela, Argentinië en Cuba voor de ondergang hebben gezorgd.

Een inflatiepercentage van meer dan 100% en een Pensioenstelsel en Sociale Zekerheid die failliet is.   Hongersnood of de apocalyps van het socialisme, aanbeden door Trudeau.
Enkel masochisten, idioten en politici blijven in Venezuela wonen. Ja, de EU is nog erger dan de DDR vroeger was. Steeds meer mensen gaan emigreren (neem contact met ons op als u ook zo'n verhuizing overweegt.)

"Vanwege het masochistische milieubeleid in de EU, zou het bouwen van een nieuwe fabriek, die nu 150 miljoen dollar kost in de VS, 400 miljoen dollar kosten in de EU!!"


De gemiddelde verliezen op obligaties en aandelen in 2022 waren dramatisch. Inderdaad, na toevoeging van het inflatiepercentage! Belangrijk: het is niet goed om de status en vooruitgang van uw spaargeld van jaar tot jaar te meten. Het belangrijkste is echter de trend!

Bond Belgium loss dec 2022 shadow inflation dec 2022
Merk op dat het verlies op aandelen, etc. schommelt rond de 30%. CPI (consumenten inflatie) is minimaal 12%.
   
London Real Estate in Gold 2022 12 27  
Uitgedrukt in echt geld, is zelfs onroerend goed in Londen een mislukking!  

GESCHIEDENISLES: VERTROUW ENKEL OP FYSIEK GOUD EN ZILVER!

Fysiek goud en zilver zijn de beste manier om de beschadigde systemen van overheden te vermijden. Edelmetalen hebben geen tegenpartij nodig om hun waarde te garanderen of goed te keuren, waardoor ze buiten het 'systeem' blijven. Zelfs criminelen weten dit.


Belangrijke fundamentals:

 • Zoals de dollar small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Bij het bijwerken van de secties, te beginnen met het pond, wordt het duidelijk dat small lock sept

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."