28
augustus
2023

AUGUSTUS 2023

Buiten politiek bereik is de sleutel tot financieel overleven.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Betaal je abonnement door op het plaatje PayPal hieronder te klikken.

Maandag/donderdag 28-31 augustus 2023: We hebben minder politici en minder overheid nodig en zeker geen derde wereldoorlog!

Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties, Goud-$, Goud objectieven, Zilver, 
Amerikaanse dollar, Rupee & goud, Yuan & goud 

“Het internet brengt de grootste (r)evolutie ooit, net als de drukpers destijds. Het volk hoeft niet langer de leugens van de regeringslakeien te geloven. Net als in de dagen van Luther en Calvijn, die de Nederlanden veranderden."

Bijna alles wat de reguliere media je hebben verteld over de oorlog in Oekraïne is een leugen. De media beweren dat het Russische leger incompetent is. Dat Oekraïne een democratie is. Dat Vladimir Poetin te vergelijken is met Hitler en dat hij de wereld probeert over te nemen. Dat de Oekraïners gelukkig aan de winnende hand zijn. Niks daarvan is waar.

Elke bewering is vals. Vooral de laatste. Het Oekraïense leger wint niet. Het wordt in de pan gehakt. Oekraïne wordt vernietigd. De bevolking wordt afgeslacht in een eenzijdig gevecht met een technologisch superieure vijand. Oekraïne heeft bijna geen soldaten meer.

Wie zal ze vervangen? Als de Oekraïners Poetin niet kunnen verslaan, wie dan wel? Amerikaanse troepen zullen het opnemen tegen het Russische leger in Oost-Europa. Dat is wat hoogstwaarschijnlijk zal gebeuren. Er wordt aangenomen dat ze zullen winnen maar is dat wel zo? Waarschijnlijk niet, zegt voormalig kolonel Douglas Macgregor. De Verenigde Staten staan aan de vooravond van een catastrofale oorlog die ons gemakkelijk zou kunnen vernietigen. Weinigen schijnen zich dat te realiseren.

“Het drukken van nepgeld eindigt altijd in een dictatuur, oorlog en hyperinflatie. We hadden de Weimarrepubliek met Hitler en WOII. We hadden de Franse Revolutie en de assignaten met Napoleon en zijn oorlogen."

Als niks anders meer werkt, brengen ze je naar de oorlog. De kans is groot dat dit ergens in 2024 zal gebeuren. De spanningen in de wereld zijn in decennia niet zo hoog geweest en er kan elk moment een grote oorlog uitbreken.

De hele wereld is in de greep van een ernstige vorm van oorlogskoorts. Er is meer dan enkel Oekraïne, waar Zelenski's troepen worden afgeslacht en Poolse soldaten zich concentreren aan de oostgrens. Er is Israël en Palestina; Damascus werd opgeschrikt door raketaanvallen. Er zijn Soedan (olie), Niger (olie en uranium), Ethiopië en de West-Afrikaanse landen... Vorige maand arriveerden meer dan 3.000 Amerikaanse militairen in de Rode Zee, aan boord van twee oorlogsschepen, om te reageren op de inbeslagname van tankers door Iran. Hiermee wil men de kwetsbare waterwegen van de Golf beschermen, die essentieel zijn voor de mondiale oliehandel. En tenslotte is er ook het incident nabij de Aleoeten, waarbij elf Chinese en Russische militaire schepen werden opgewacht door vier Amerikaanse torpedojagers.

Het is beter om uw plan B klaar te hebben, want in geval van oorlog zullen de aandelenmarkten voor onbepaalde tijd gesloten zijn. Opnames bij banken zullen strikt worden gereguleerd. Kapitaaloverdrachten zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden en al dan niet worden gestopt. Het zal onmogelijk zijn om onroerend goed te verkopen. De distributie van energie (elektriciteit, diesel, gas,...) en voedsel kan gereguleerd worden zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog. Reizen zal op dezelfde manier beperkt worden als tijdens COVID-19. Het zal vrijwel zeker weer een déjà vu zijn voor de arme Europeanen, aangezien Europa waarschijnlijk weer het continent zal zijn waar het allemaal zal gebeuren.

Zullen we een Derde Wereldoorlog krijgen of een revolutie? In het geval van een wereldoorlog krijgen politici gewoonlijk meer macht. Bij een revolutie worden politici opgehangen of onthoofd.


Je kunt je niet conformeren aan een tirannie.” Krachtige woorden van een lid van het Europees Parlement, Christine Andersen, over de toestand van onze wereld.

“In de hele geschiedenis van de mensheid is er nog nooit een politieke elite geweest die zich zorgen maakte over het welzijn van gewone mensen”.

Je kan niet aan een tirannie ontsnappen door gehoorzaamheid. Dat is onmogelijk. Als je dat probeert, voed je enkel  maar een gigantische alligator in de hoop dat hij als laatste wordt opgegeten. Maar raad eens? Jouw beurt komt wel,' waarschuwde Andersen.

Andersen waarschuwde ook. “Spreek je uit! … Stop met gehoorzamen – begin met rebelleren,” spoorde ze aan. “Om met deze onvrije wereld om te gaan, om deze onvrije wereld te trotseren, heb ik besloten om absoluut vrij te worden, zodat mijn bestaan zelf al een daad van rebellie is. En dat is wat we allemaal moeten doen.”

Hier is de video (Duits gesproken met Engelse ondertitels).

Er zijn nog steeds manieren om aan de DDR 4.0 / de EUSSR te ontsnappen.

Geen plan B? Geen tweede paspoort: "Wilt u een bankrekening openen? Wat is uw belasting identificatienummer!!!??"


Er zijn mensen die proberen gebeurtenissen te begrijpen en er zijn er die tot doel hebben gebeurtenissen te beïnvloeden. Om in een van deze pogingen te slagen, zelfs gedeeltelijk, is een levenslange inspanning vereist. Geen mens is daarom in staat om beide te doen.

Goldonomic is een distillaat van de overvloed aan informatie die ons dagelijks overspoelt. Overheid, media, bankiers, makelaars, charlatans, soms je vrouw of man, je kinderen... Punt is dat men je ofwel onwetend wil houden, ofwel het mensen betreft die zelf niet weten waar ze het over hebben, geen kennis van zaken hebben of niet logisch nadenken.

Goldonomic is een hulpmiddel voor de voorzichtige, denkende belegger. Oorspronkelijk gezien was de site bedoeld als informatiebron voor professionele beleggers. En dat is het nog steeds. De informatie die wij verstrekken is van een hoog niveau en vereist een open geest, oplettendheid, redenering en geduld. Niet iedereen is mentaal in staat om de informatie te verwerken.

Wij bieden beleggingsinformatie op institutioneel niveau.

Francis D. Schutte is hoofd marktanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook enkele jaren onroerend goed beheert en heeft op vier continenten gewoond. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning), fysiek goud / zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.


 Onroerend goed: de onzichtbare crash van de jaren zeventig en tachtig.

De grootste activabubbel uit de geschiedenis. 


Belangrijke fundamentals:

 • Kun je dit bedrijf echt vertrouwen? 

Belangrijke technicals:

 • De stukjes vallen op hun plaats voor 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 24,25 augustus 2023: Meer schulden betekent een hogere rente en inflatie!


Bijgewerkte secties: Grondstoffen lange termijn, Inflatie-index, Obligaties algemeen en VS, 
Obligaties EU

We hebben minder politici nodig, want zij bereiden zich voor op de Derde Wereldoorlog en zijn duivels! De politici stelen onze toekomst en de toekomst van onze kinderen. Het wordt tijd dat we van hen af zijn. Mensen in Argentinië zijn al in actie gekomen om zich te ontdoen van de politieke schurken die de afgelopen jaren de graanschuur van de wereld hebben geruïneerd. De maatschappij is tot in de kern verrot geworden. Er is meer haat dan liefde. Ons geld is geen cent waard. We worden overbelast door narcistische politici en krijgen er niks voor terug. De vrije markteconomie is weggenomen door een stel zeer zieke mensen en het volk begint het te beseffen. Ofwel krijgen we een oorlog (dit is waar de politici naar streven omdat het hen meer macht over het volk zal geven), ofwel zullen de mensen hopelijk in opstand komen en zullen we een revolutie hebben.


"Het heeft geen zin om te rennen, je moet op tijd beginnen. Jean de La Fontaine"

Degenen die uitstellen om voor een Plan B te gaan, degenen die koppig blijven en onroerend goed, aandelen, obligaties, ETF’s, spaarrekeningen, beleggingsfondsen,.. blijven kopen/houden in plaats van te investeren in echt geld (fysiek goud en zilver), degenen die denken dat ze Einsteins zijn en in staat zullen zijn hun financiële posities op het laatste moment in veiligheid te brengen, degenen die (uit domheid) weigeren hun spaargeld buiten politiek bereik te brengen (iets dat extreem moeilijk is geworden met CRS en de fiscale identiteit), degenen die denken dat ze het beter weten, hebben al een hoge prijs betaald voor hun overtuiging (de kosten en het gemak om een tweede paspoort te verkrijgen zijn al dramatisch gestegen en zullen dat blijven doen) en binnenkort zullen ze de ultieme prijs betalen... net als hun "kameraden in de domheid " betaalden vóór de Tweede Wereldoorlog (Reichsfluchtsteuer) en na de Tweede Wereldoorlog (Operatie Gutt) en/of de Gold Act van 1933 (VS).

"Albert Einstein zag de Tweede Wereldoorlog aankomen en ging voor een Plan B in de VS."

LET OP: Alle opties voor een "Plan B" kosten steeds meer en er zijn steeds minder opties beschikbaar. Ik ben er bijna zeker van dat degenen die nu geen actie ondernemen, zullen eindigen zonder plan. De situatie in Panama is al duurder en moeilijker geworden. We verwachten dat het in 2024 nog moeilijker zal worden.


De ultieme prijs werd al betaald (en nog steeds) door de inwoners van Zimbabwe, Argentinië, Venezuela, Argentinië, Zuid-Afrika, Libanon en Turkije. De meeste mensen denken dat dit nooit in eigen land kan gebeuren. In feite gebeurt het al, maar slechts weinigen zien het. Feit is dat politici, centrale bankiers en hun msm het onmogelijke doen om te verbergen wat zich voor onze ogen is aan het afspelen.

Sinds Nixon het goudvenster sloot (1971), verloren de meeste valuta minstens 90% van hun waarde. Rekening houdend met de exponentiële hoeveelheid valuta die ze vandaag creëren, glijden we regelrecht af naar hyperinflatie. Hyperinflatie betekent dat, terwijl u denkt dat u miljonair bent, u in werkelijkheid arm bent en elke dag armer wordt.

 

De VS betalen een recordbedrag aan rente op hun staatsschuld. De rente op de staatsschuld zal in 2053 de 5,4 biljoen dollar bereiken. Dankzij een combinatie van hoge inflatie, stijgende rentetarieven en een niet-aflatende groei van de staatsschuld, zullen de rentebetalingen naar verwachting verdrievoudigen van bijna 475 miljard dollar in het begrotingsjaar 2022, tot een verbluffende 1,4 biljoen dollar in 2032.

Schulden zijn geld en meer schulden betekent meer geld, meer geld betekent meer inflatie en meer inflatie betekent hogere rente, hogere rente betekent meer schulden en meer schulden betekent dat er meer geld wordt gecreëerd...

Olivier Delamarche over welke oplossing er beschikbaar is, zodra Europa en de EU crashen? Zwitserland is te klein, Noorwegen en Zweden te communistisch. Oost-Europese landen zijn nog steeds te communistisch en afhankelijk van Rusland... Afrika is geen plek waar Europeanen zullen gedijen. Het Verre Oosten heeft een totaal andere cultuur. Kortom, enkel Amerika en vooral Midden-Amerika en bepaalde Zuid-Amerikaanse landen staan nog op onze bucketlist. (De video is in het Frans.)

"Wilt u een bankrekening openen? Wat is uw belasting identificatienummer!!!??"


 

Francis D. Schutte is hoofd marktanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook enkele jaren onroerend goed beheerd en heeft op vier continenten gewoond. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning), fysiek goud / zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.


Onroerend goed: de onzichtbare crash van de jaren zeventig en tachtig.

 1. Het grote probleem met onroerend goed is dat het niet-liquide is en perfect voor de overheid om te belasten. 
 2. Het tweede grote probleem is dat de vastgoedsector gedijt op schulden, het niveau van de rente en het reële inkomen.
 3. Het derde probleem dat velen niet zien is dat mensen weer gedwongen worden om in hun keuken te leven... net als vroeger... Wat vroeger als studio verkocht werd, wordt nu verkocht als een appartement. Ze verkopen steeds minder voor meer. Dat is een voorteken voor de komende vastgoedcrash.
 4. Het vierde probleem is dat het duur is om te kopen en verkopen
 De hoeveelheid euro's in omloop, is sinds 2000 met een factor 4 toegenomen.  €-Goud is sinds 2000 met een factor 4 gestegen.
Het gemiddelde prijsniveau van Belgisch vastgoed is xxxxxx sinds 2000.   De grootste vastgoedzeepbellen zijn op deze grafiek, de Belgische vastgoedprijzen slechts met 60% gestegen.

Belangrijke fundamentals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 21-23 augustus 2023: De onzichtbare crash zal de meesten verrassen. Mensen zullen pas jaren later begrijpen wat er is gebeurt!


Bijgewerkte secties: Landbouw, Zon en zeldzame metalen, Koper, platina & non-ferro's

"Ze" vrezen de impact van de "BRICS-meeting van 22 augustus 2023" in Zuid-Afrika. Uit voorzorg hebben ze de afgelopen dagen zoveel mogelijk fiat-goud gedumpt.

Waarom zijn domme mensen ervan overtuigd dat ze slim zijn?


Francis D. Schutte is hoofd marktanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook enkele jaren onroerend goed beheert en heeft op vier continenten gewoond. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning), fysiek goud / zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.


Onroerend goed: de onzichtbare crash van de jaren 70-80.

De volgende video bewijst dat goud en zilver in het verleden het best presteerden... en dat ze op het punt staan dat opnieuw te doen. De video vergelijkt ook het rendement van goud versus onroerend goed. In feite is onroerend goed niet eens een activa, maar een passiva. De beurzen presteerden slecht, zeker als men rekening houdt met de inflatie. We noemen het "de onzichtbare crash van de jaren 1970-1980".


Belangrijke fundamentals:

 • De enige pijl die nog overblijft voor de VS om hun banksysteem en de dollar in leven te houden, is om meer dollars te creëren. Dit zal uiteindelijk resulteren in hyperinflatie zoals ten tijde van de Weimar Republiek. 
   
 De rentevoeten zullen blijven stijgen... en we verwachten niveaus van +10% en waarschijnlijk +20%.

Belangrijke technicals:

 • Fiat-goudcontracten 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 17, 18 augustus 2023: Wachten om de goudprijs te zien stijgen, is als wachten tot je huis brand om de brandverzekering te gebruiken!


Bijgewerkte secties: Beleggingspiramide, Uranium, Bank & Fin. aandelen, Ruwe olie

Ga nooit in discussie met een idioot: de theorie van domheid.

Zullen de NATO & VS erin slagen om Poetin zo ver te brengen als ze deden met Hitler?

 • Een déjà vu van de pre-WW2 agressie van de Britten tegenover Duitsland: in de vroege ochtend van 5 augustus werd een olietanker het doelwit van een marine-drone-aanval voor de kust van de Krim. Russische maritieme reddingseenheden werden ingezet om de beschadigde olietanker te helpen. Het schip kwam zonder voortstuwing te zitten als gevolg van de drone-aanval. Er zijn twee sleepboten gestuurd om de olietanker te assisteren.
 • Oekraïne bevestigde zijn verantwoordelijkheid voor de aanval en bracht zelfs een video uit waarop te zien is hoe de tanker wordt geraakt door een drone van de marine, terwijl hij door de Straat van Kertsj vaart. De Oekraïense regering heeft een video vrijgegeven waarop te zien is hoe de drone het schip raakt. Ze zagen van tevoren dat ze een ongewapend burgerschip aanvielen en vielen het toch aan. Een flagrante daad van door de staat gesponsord terrorisme, opzettelijk gericht tegen een burgerdoelwit.
 • Narcistische EU-leiders vernietigden de relaties met Rusland – en ontzegden hun burgers toegang tot betrouwbare en goedkope energie. Europa, de Amerikaanse vazal, legt zichzelf sancties op en creëert een depressie. Hoe gaat de EU deze stroom aan grondstoffen tegen betaalbare prijzen vervangen? Het korte antwoord is dat het niet zal gebeuren. De recente gebeurtenissen in Nigeria en Soedan maken het allemaal nog erger.
 • Rusland heeft Duitsland inmiddels ingehaald als grootste economie van Europa. Dat meldt de Wereldbank. Desondanks probeert de 24-uurspropagandamachine van het Westen wanhopig zijn voortdurende misleiding te rechtvaardigen. Rusland zal naar verwachting beter presteren dan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, die tot de sterkste westerse economieën behoren. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de suïcidale onderdanigheid van de EU aan Washington, aangezien deze rampzalige strategische misrekening leidt tot de deïndustrialisatie van Duitsland.

Wat mogen we van de toekomst verwachten?

 1. We weten dat China snelle voorbereidingen treft voor oorlog, zei de auteur van 'The Great U.S.-China Tech War' Gordon Chang afgelopen maandag. China is klaar voor oorlog en Amerika is er slecht op voorbereid, volgens een expert op het gebied van buitenlands beleid die ook waarschuwde dat dit op Amerikaanse bodem zou kunnen gebeuren.
 2. De NAVO verzamelde 360.000 soldaten in Oost-Europa. Polen bereidt zich voor om West-Oekraïne te bezetten. Belangrijk: als de NAVO van een proxy-oorlog overgaat naar een directe oorlog met Rusland, zal het WW3 zijn met alle verwoestende gevolgen van dien.
 3. Amerikaanse leiders maken zich niet enkel zorgen om de staatsgrepen in Afrika, die de afnemende invloed van Frankrijk - de voormalige koloniale macht – hebben onderstreept, maar ook omdat de rebellen een vriendschappelijke houding tegenover Rusland hebben ingenomen, schrijft Galen Carpenter. De regering-Biden maakt zich vooral zorgen omdat Nigeria het centrum is van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in West-Afrika. Washington heeft er meer dan 1.100 soldaten gestationeerd en onderhoudt meerdere dronebases. Nigeria is ook een belangrijke bron van uranium.
 4. De mainstream media zet mensen op tegen Poetin en Rusland.

De mensen zijn het bankdrama in Cyprus al vergeten en meer recent de COVID-lockdowns. 

Velen steken de draak met degenen die een plan B hebben en hebben besloten om voor een plan B te gaan. Te duur...te veel reizen...zo erg zal het nooit worden. Mijn overheid zal zaken als de 'Reichstumflucht Steuer' en 'Operatie Gutt' nooit herhalen. Vermogensbelasting zal nooit erger worden en/of zal nooit gebeuren in mijn land. We zullen nooit meer een COVID-lockdown meemaken. Dit is in een tijd waarin alles wettelijk is geregeld voor nieuwe lockdowns, een bail-in en we hebben CRS en oorlog in Oekraïne en Afrika. Onderstaande video is enkel voor abonnees.

Degenen die doen alsof we een prijsdeflatie zullen zien door hogere olieprijzen, zijn idioten die de definitie van inflatie en deflatie niet kennen.

Francis D. Schutte is hoofd marktanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook enkele jaren onroerend goed beheert en heeft op vier continenten gewoond. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning), fysiek goud / zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.


Onroerend goed:

Denk beter twee keer na voordat je gaat voor zonnepanelen en maak je huiswerk goed! Dit geldt niet enkel voor Florida. 


Belangrijke fundamentals:

 • India begint ruwe olie te betalen in roepies. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 14-16 augustus 2023: “Wens niet dat de goudprijs aanzienlijk zal toenemen, want dit betekent dat je levenskwaliteit er serieus op zal achteruit gaan!”


Bijgewerkte secties: Juniors, Zilver fundamenten, Biotech- Farma, Olie, Aardgas

Er zijn mensen die proberen gebeurtenissen te begrijpen en er zijn er die tot doel hebben gebeurtenissen te beïnvloeden. Om in een van deze pogingen te slagen, zelfs gedeeltelijk, is een levenslange inspanning vereist. Geen mens is daarom in staat om beide te doen.

Toen dit gebeurde in 1971, waren veel lezers en financiële adviseurs nog niet eens geboren. Velen begrijpen nog steeds niet wat dit betekende en wat de impact was op valuta en financiële markten. Vandaag dragen we nog de gevolgen van deze beslissing.

De cijfers in onderstaande tabellen zijn duidelijk. Ze laten geen ruimte voor discussie. Sinds 1960-70 is Goud de best presterende activa. Met andere woorden, goud heeft zijn waarde behouden en alle andere activa hebben verloren. Zeker wat betreft valuta. Opmerkelijk is dat de meeste valuta de helft van hun waarde verloren na 1971 (nadat deze niet meer inwisselbaar waren voor Goud). Valuta van socialistische landen zoals Venezuela, Rusland (de USSR), enz...werden waardeloos en er werden nieuwe waardeloze valuta uitgegeven, die nu opnieuw waardeloos worden.

Enkel de Zwitserse frank vertoont een bescheiden progressie, maar verliest nog steeds 3.826,20% in vergelijking met goud. De yen verloor 3.998% en de aandelenmarkt (SP500) verloor 3.518,85%. Opmerkelijk is de abnormale evolutie van de zilverprijs; de prijs is achtergebleven vanwege verschillende factoren die sindsdien zijn veranderd. Ook mogen we de interactie van JPMorgan niet vergeten, die aan short-selling van zilver deed (nog steeds) en het debacle rond de gebroeders Hunt.

Het is ook niet moeilijk om erachter te komen dat onroerend goed de afgelopen jaren niet met 4083% in waarde is gestegen. Ook niet in België en/of in New York.

Als je naar de grafieken kijkt, kun je duidelijk zien dat de eerste genadeslag op de valuta plaatsvond nadat Nixon de inwisselbaarheid van de dollar in goud stopte. Tegelijkertijd werd hierdoor ook de inwisselbaarheid van de meeste valuta in goud stopgezet. Als gevolg hiervan verloren de meeste valuta tussen 1971 en 1980 de helft van hun fiat-waarde. Dit betekent dat in dezelfde periode de meeste in deze valuta uitgedrukte activa ook de helft van hun waarde verloren.

De progressie van goud wordt zowel in dollars als in belgische franken weergegeven (de cijfers hebben we omgerekend)
   1 oz. goud is nu 74.749 BEF waard tegenover 1.801 in 1970.

Ze willen niet dat jij en de massa erachter komen dat ze je bedriegen en dat ze alles voorbereiden voor de "staatsgreep" die onder je ogen zal gebeuren, op een manier die de meesten zich niet eens zullen realiseren (zoals gewoonlijk).

Francis D. Schutte is hoofd markanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook enkele jaren onroerend goed beheert en heeft op vier continenten gewoond. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning), fysiek goud/zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.


Onroerend goed:


Belangrijke fundamentals:

 • Verwacht veel meer prijsinflatie ...

Belangrijke technicals:

 • Het is normaal dat goud en zilver 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 10,11 augustus 2023: “De beurs is niet de economie.” Er is een ontkoppeling tussen de economie en de aandelenmarkten!


Bijgewerkte secties: Juniors, Goud kopen, Recessiebestendig (LOCG)

“Bij individuen is waanzin zeldzaam; maar in groepen, partijen en naties is het de regel.” - Friedrich Nietzsche.

Echte intelligentie en kritisch denken ontbreekt in deze wereld. Wat zich voordoet als intelligentie is zelden iets anders dan door de staat gestuurde propaganda en leugens. Daarom is wat moet doorgaan voor 'nieuws', zo ongelooflijk onvolledig of volkomen onjuist. Dat is alles wat er tegenwoordig voor nodig is om het grootste deel van de samenleving voor de gek te houden. Met andere woorden, nadenken is niet langer nodig, aangezien de massa geconditioneerd en gehersenspoeld is. Ze accepteren bijna alle onzin die wordt gebruikt door machthebbers, nep 'wetenschappers', de medische wetenschap, politici, de regering en zeker het mediacircus van de staat.

De banksector is failliet en veel persoonlijke en zakelijke rekeningen worden gesloten. Ook pensioenen en pensioenfondsen staan onder druk. Cyberaanvallen treffen het land en reizen per vliegtuig wordt soms onmogelijk. Elke week worden er meer UFO-meldingen gedaan en in het hele land sluiten winkels. (VS)

Mensen die goud hebben gekocht en wachten tot de prijs omhoog gaat, zijn als mensen die een brandverzekering hebben afgesloten en wachten tot hun huis in vlammen opgaat!  Gaat u uw goud verkopen tijdens een ramp? Verkoopt u uw verzekering terwijl uw huis in vlammen opgaat?


John Law en de Mississippi-zeepbel is een goed voorbeeld van wat er tegenwoordig in veel westerse landen gebeurt. Vooral in België in de vastgoedsector. Zoals verwacht, beseffen de deelnemers aan de zeepbel niet dat ze deel uitmaken van het gebeuren. De dag dat ze het beseffen, zal het te laat zijn (zoals altijd).

Francis D. Schutte is hoofd marktanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook enkele jaren onroerend goed beheert. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning, fysiek goud / zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.


Onroerend goed:

Ik begin echt problemen te krijgen met degenen die blijven geloven in onroerend goed en het nog steeds kopen.

Onroerend goed in sommige delen van de wereld, vooral in België en Nederland, deed me denken aan John Law en de Mississippi-zeepbel in Frankrijk, waar mensen allerlei trucjes uitvonden om als eerste vastgoed in Mississippi te kopen. Mensen kochten omdat de prijs van de Mississippi-certificaten (onroerend goed) omhoog gingen. Deze bleven stijgen omdat meer mensen kochten... Alle kopers waren ervan overtuigd dat ze Einsteins waren en dat degenen die niet kochten superidioten waren. Dat was tot de dag dat de bubbel barstte en de certificaten waardeloos werden. Die dag werd de verkoop van certificaten (onroerend goed) onmogelijk. Fortuinen gingen verloren...

Hetzelfde gebeurde in Nederland met tulpenbollen.


Belangrijke fundamentals:

 • Er is een ontkoppeling tussen de aandelenmarkten en de economie.
 • Moody's verlaagde de rating van de banken. Vergeet niet dat we jarenlang hebben geadviseerd om ver weg te blijven van bankaandelen.

Belangrijke technicals:

 • De aandelenmarkt (Composite Index) bereidt zich voor 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 7-9 augustus 2023: Het scenario dat zich ontvouwt in Oekraïne is een déjà-vu van de situatie voor WOII!


Bijgewerkte secties: Index in echt geld/goud, Langetermijngrafieken, Royalty's, Majors

Als de Democraten denken (beseffen) dat Donald Trump in november 2024 herkozen zal worden, zullen we voor het einde van 2024 WOIII ingaan.

Maart 1933 - De overwinnaars van de Eerste Wereldoorlog stalen alle Duitse goudreserves en in 1933 bevond Duitsland zich in een door armoede geteisterde en hopeloos bankroete staat. In de jaren vooraf, werd het land vernietigd door hyperinflatie en na de Eerste Wereldoorlog werd het land opgedeeld door het Verdrag van Versailles.

 1. In 1933 werd Adolf Hitler democratisch gekozen door de Duitse bevolking en werd hij kanselier van het land. In minder dan drie jaar tijd leidde hij Duitsland met succes van een gebroken land tot een welvarende samenleving met volledige werkgelegenheid en 's werelds hoogste levensstandaard.
 2. Hij introduceerde een nieuw monetair systeem: de Reichsmark gebaseerd op arbeid en reële activa. Werknemers werden betaald met schatkistcertificaten gegarandeerd door arbeid. Het heette de Reichsmark. De arbeiders konden de certificaten gebruiken om goederen en diensten te kopen. Dit vormde de basis van een bloeiende, schuldenloze economie.
 3. Duitsland gaf dit schuld- en rentevrije geld uit vanaf 1935, wat de verklaring was voor de verrassende opkomst van een land in depressie tot een wereldmacht in 5 jaar tijd. Duitsland financierde zijn hele regering en oorlogsoperatie van 1935 tot 1945, zonder goud en zonder schulden. De hele kapitalistische en communistische wereld was nodig om de Duitse macht over Europa te vernietigen en Europa weer onder de duim van de bankiers te houden.

Een déjà-vu van wat er gebeurde tijdens de maanden voor het begin vaan WOII.

Op 15 december 2021 stuurde Rusland een ultimatum naar de VS en de NAVO. Het werd twee dagen later gepubliceerd en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken nodigde het Westen uit om het te ondertekenen en ermee in te stemmen of er op zijn minst over te praten. Het zou niet ondertekend worden. Het werd schaamteloos genegeerd. Het ultimatum werd gesteld omdat het in 2014 ondertekende Minsk-akkoord niet door het Westen werd nageleefd en Oekraïne Oost-Oekraïne bleef bombarderen en vernietigen, voornamelijk bevolkt door Russisch sprekende mensen.

 1. Jammer, want het respecteren van dit akkoord zou de wereld hebben gered van de oorlog in Oekraïne, de Europeanen van dure energierekeningen (en de VS van verwoesting en dood door WOIII). Poetin had duidelijk gemaakt wat hij wilde, en het was een redelijk verzoek.
 2. Zaterdag 29 juli 2023: Oekraïne valt Moskou aan met drones. De eerste RAF-aanval op Berlijn vond plaats in de nacht van 25 augustus 1940; 95 vliegtuigen bombardeerden luchthaven Tempelhof nabij het centrum van Berlijn. Hierdoor had Hitler geen andere keus dan terug te slaan. Na WOI werden in een deel van Duitsland dat in 1918 Polen werd (Verdrag van Versailles), Duitse burgers die in Polen woonden, gearresteerd, opgesloten in concentratiekampen, gemarteld en massaal vermoord door het Poolse leger en de politie...

Leugens, leugens en nog eens leugens. Naarmate de economische situatie verslechtert, zullen de mainstream media en politici meer leugens verkopen: (Bloomberg) -- Economen van Bank of America hebben hun prognose voor een recessie in de VS ingetrokken en zijn daarmee de eerste grote Wall Street-bank. Bovendien zullen ze deflatie verkopen terwijl de prijzen blijven stijgen... Wat we hebben is een inflatoire depressie. De meeste mensen hebben geen idee hoe dit er werkelijk uitziet.

 Afrika komt naar West-Europa.  Dit is het doel, want het maakt meer en gemakkelijkere controle mogelijk (zo denken ze).
 Als we een oorlog hebben, sluiten ze de aandelenmarkten en reguleren ze strikt de banken, contant geld en valutawissels.

We hebben niemand nodig die voor ons werkt. Elke giftige politicus die zijn postje kwijt is, wordt vervangen door een andere! Goede, eerlijke mensen streven nooit naar een carrière in de politiek. De oplossing is minder politici en minder overheid. 


Onroerend goed:

Als er geen koopkracht is om onroerend goed te kopen, crasht de sector altijd... deze keer zal het niet anders zijn! 


Belangrijke fundamentals:

 • De Bank of England 
 • Je kunt het niet beter zeggen... zie onderstaande video. Wie geen plan B heeft en nu niet voor een plan B gaat, is niet goed wijs! We kunnen hetzelfde niet blijven herhalen. Als je nog steeds niet beseft wat er aan de hand is en nu niks doet, ben je een "verloren schaap"!

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag/vrijdag 1-4 augustus 2023: Buiten politiek bereik is de enige manier om de komende crisis te overleven.

Bijgewerkte secties: St-Kitts & Nevis-paspoort 
(degenen die een plan B uitstellen zijn niet goed wijs!)

Dit mag je verwachten... zeer binnenkort!

Libanon werd lang beschouwd als het Zwitserland van het Midden-Oosten, nu maakt het de ergste economische crisis in zijn geschiedenis door; 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. In een jaar tijd zijn de voedselprijzen met 500% gestegen als gevolg van de snel stijgende inflatie. Voor Riad, die een kruidenierswinkel runt in de buitenwijken van Beiroet, is zijn zaak een hel geworden.

Elke ochtend, moet hij met een rekenmachine in de hand, alle etiketten van zijn producten veranderen volgens de wisselkoers van de dag. Daarbovenop is zijn winkel het grootste deel van de dag in duisternis gehuld, door een gebrek aan elektriciteit. De Libanese overheid levert max. twee uur stroom per dag. Het is onmogelijk voor de bevolking om een koelkast te gebruiken of te verlichten. Gezien de situatie, is er een netwerk van particuliere generatoren aan het ontstaan.

Het Libanese pond, de lokale munteenheid, heeft 90% van haar waarde verloren. De enigen die niet zwaar getroffen zijn, zijn degenen die in dollars worden betaald. De dollar, die wordt ingewisseld voor een fortuin tegen de lokale valuta, heeft het leven geschonken aan een nieuwe bevoorrechte sociale klasse in het land. Als verkoper bij een internationaal farmaceutisch bedrijf, leeft Joseph als een koning in een verwoest Libanon. Dankzij zijn nieuwe koopkracht betaalde hij de lening voor zijn huis in twee maanden terug in plaats van twintig jaar!! Ongelooflijk maar waar; hij betaalde 2.500$ voor zijn nieuwe huis met 3 verdiepingen (liefhebbers van onroerend goed moeten de onderstaande video zien).

Dollars van vóór 2019 kunnen niet meer uit het banksysteem worden gehaald. Alle valuta/activa van vóór 2019 die door Libanese banken worden bewaard, zijn geblokkeerd.

Geen Plan B... geen tweede paspoort, geen geld en je zit gevangen. In een failliet, door corruptie geteisterd land, dromen nu zes op de tien Libanese burgers ervan het land te verlaten. Mohammed en zijn zoon vertrokken via de zee in Tripoli, in het noorden van Libanon, om Duitsland te bereiken. Hoewel hun reis voor de Turkse kust werd afgebroken, is de jonge vader nog steeds bereid alle risico's te nemen om het Europese El Dorado te bereiken.

Net zoals in Argentinië gebeurde, hebben de financiële instellingen alle buitenlandse activa van Libanese burgers geblokkeerd.

BUITEN POLITIEK BEREIK IS NOG NOOIT ZO BELANGRIJK EN KRITIEK GEWEEST: CRS (het automatisch vrijgeven van bankgegevens tussen landen), de verplichting om de fiscus te informeren over het onroerend goed dat u internationaal bezit, een vermogensregister,... is uitgegroeid tot het beste instrument voor de lokale autoriteiten, om u te belasten op wat u bezit. Als je geen tweede paspoort hebt en geen bezittingen die buiten politiek bereik liggen, eindig je als financiële slaaf in de EUSSR en de USSA. Net als Libanezen, Cubanen, Argentijnen, Venezolanen, Turken,... Wanneer dit gebeurt, dan wordt al uw spaargeld en uw activa van de ene op de andere dag zo goed als waardeloos. Houd er rekening mee dat in alle landen waar dit al is gebeurd, de massa (95% van de lokale bevolking), niet geloofde dat zoiets ooit zou kunnen gebeuren.

Uiterst belangrijk zal zijn om activa "buiten politiek" bereik te hebben. Een bankrekening hebben "buiten politiek bereik", zodat u een debet-/creditcard kunt gebruiken om geld uit een geldautomaat te halen. Activa en spaargeld "uit het digitale financiële systeem" hebben. Als u nu uw voorzorgsmaatregelen niet neemt, kunt u beter stoppen met werken, want wat u verdient, bent u sowieso kwijt.


De dag komt dat alle wijsneuzen een harde les zullen leren!

Volgens een recent onderzoek kopen millennials meer goud dan de babyboomers of gen-x. Maar er zit een addertje onder het gras. Millennials investeren ook vaker in papiergoud dan in fysiek metaal. Volgens het rapport van State Street hebben millennials gemiddeld 17% van hun portefeuilles toegewezen aan goud. Babyboomers en gen-x blijven achter met een toewijzing van gemiddeld 10%.

Ongeveer 88% van de ondervraagde beleggers die goud bezitten, noemde het een langetermijninvestering. Meer dan 70% gaf aan dat goud de algehele prestatie van hun portefeuille een boost gaf. Meer dan de helft van de ondervraagden die momenteel in goud beleggen, zeiden dat ze van plan zijn hun allocatie in de komende zes tot twaalf maanden te verhogen. Maar als we wat dieper graven, ontdekken we dat millennials eerder geneigd zijn te beleggen in goud ETF's dan in goudstaven of munten. Vijfenzestig procent van de millennials zei dat ETF's de beste manier waren om in goud te beleggen, bij de babyboomers was dit 55%. Gen-x investeert veel vaker in fysiek goud. Slechts 35% van de ondervraagden bij gen-x, zei dat ze dachten dat ETF's de beste manier waren om goud aan te houden.

In november 2022 bedroeg de totale premie op American Silver Eagles maar liefst 75%. De huidige totale premie voor juni 2023 is 54%!

De millennials zullen een harde les leren over het verschil tussen papiergoud / zilver en fysiek goud / zilver.


Onroerend goed:

   © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

November 2023-October 2023-SEPTEMBER 2023-AUGUSTUS 2023-JULI 2023-JUNI 2023-MEI 2023
-APRIL 2023-MAART 2023-Februari 2023-JANUARI 2023

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."