31
juli
2023

JULI 2023

Welkom in het 1984 van Orwell of DDR 4.0, waar investeren een redeneringsoefening is geworden!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".

Donderdag 27, 28 juli 2023: Als investeren aanvoelt als gokken, doe je het verkeerd. 


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices (zie bijgewerkte steun, weerstand en koersdoelen), 
Inflatie-index (verwacht hogere inflatie?)
Video Player
 
 
 

Communistische leiders in de EUSSR doen uitstekend werk. Binnen een jaar is het game over en zijn EU-onderdanen EU-slaven! Weten we niet allemaal wat er met communistische regimes gebeurt en hoe deze altijd in ellende eindigen? Er zijn tal van historische voorbeelden maar de meeste mensen handelen er gewoon niet naar en laten alles hun gewone gangetje gaan. Ze geloven niet dat het hen zal schaden, zelfs niet als ze het zien gebeuren. De meesten hebben geen idee hoe het Communisme (alias Democratie) in minder dan 50 jaar tijd, rijke landen vernietigde: de USSR, Argentinië, Venezuela, Cuba,... 

Alerte mensen weten dat Rusland in slechts 30 jaar tijd een welvarend land aan het worden is... (na de val van het communisme in de USSR), terwijl in het Westen, waar het communisme nu springlevend is en wordt verkocht als democratie, een depressie en hyperinflatie in de maak is. Wie nu niet in actie schiet, zal binnenkort geen activa meer uit de EU kunnen verhuizen (o.a. Zwitserland, Noorwegen, Zweden,..), noch zal men zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Velen beseffen niet dat een plan B en een tweede paspoort nodig zal zijn om naar betere oorden te kunnen vertrekken.

Als opmerkzame burger is het zeker niet ontgaan dat terwijl onze politici naar buiten toe democratische waarden hooghouden, we steeds sneller oprukken naar een planeconomie. Meer verbodsbepalingen, meer controles, minder vrijheden en minder welvaart. Dat is het overkoepelende doel. De volgende stap legt de basis voor een toekomst waarin je niets bezit en toch gelukkig bent. De sleutel hiervoor zal het EU-vermogensregister zijn, dat snel vooruitgang boekt. Van zodra dit is ingevoerd, volgt de EU-belasting.

Als niks anders meer werkt, brengen ze oorlog. Wat de overheid, belastingen en inflatie niet wegnemen, doet WW3 wel!

Onroerend goed:

De bijkomende kosten voor het bezit van onroerend goed... 

Belangrijke fundamentals:

 • Het is ongelooflijk dat in een tijd waarin de prijs van 

Belangrijke technicals:

 • De Dow Jones, de SP500: 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 24-26 juli 2023: Doorgaans is het beste advies in één of twee regels samen te vatten.


Bijgewerkte secties: ZA Rand & goud

We hebben dringend minder overheid en minder bureaucratie nodig! Beperk de overheid zodat ze de bevolking niet overheerst en beperk daardoor ook het aantal bureaucratische gebouwen, voor de steeds groeiende hoeveelheid overheidspersoneel die in de 'geprivilegieerde' klasse terechtkomt en steeds meer mensen weghaalt van de productieve bevolking.

Ik herinner me als jongere, dat overheidsmedewerkers in zeer bescheiden buitenwijken woonden, in goedkope auto's reden, elkaar ontmoetten en aten in de clubs en restaurants van mensen in de voorsteden. Langzaamaan zag ik de verandering, een Mercedes werd minimaal verwacht, en niet één maar meerdere, restaurants die voor ons nooit betaalbaar waren, werden de ontmoetingsplaats van politici.

Ze bezitten en controleren ons nu; helaas hebben we dit als samenleving toegestaan. (L.S.)

In het verleden heeft de Amerikaanse overheid over de hele wereld goud in beslag genomen.

 • De regering nam in 1933 het goud van haar burgers in beslag, dwong hen te verkopen en devalueerde vervolgens de dollar, waardoor de burgers die hieraan voldeden ongeveer 69% verloren.
 • Goud werd geherwaardeerd van 20,67$ naar 35$. Schattenjagers beweren dat de FBI er met tonnen goud uit de burgeroorlog vandoor is gegaan en het in de doofpot heeft gestopt. Amerikaanse troepen vonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog 200 ton nazi-goud dat was geplunderd uit landen die door de Duitsers waren aangevallen. 7500 zakken goud op een stapel van 22 meter lang en 45 meter breed, plus contant geld en goudvullingen uit concentratiekampen. De VS namen 500 miljoen dollar aan goud uit Irak in beslag (2.000 x 40 pond (18 kg) staven). Is er voor 34 triljoen dollar aan goud in beslag genomen bij het Vaticaan? Misschien $ 60 biljoen? 
 • Tijdens de oorlog in Vietnam was er geen officieel beleid met betrekking tot de inbeslagname van goud. Volgens ChatGPT3 waren er echter gevallen van inbeslagnames van goud tijdens operaties. Tijdens de Libische oorlog laadden de Amerikanen al het Libische goud in vliegtuigen en vlogen het naar de VS. Hetzelfde scenario in Irak nadat Saddam Hoessein was verslagen. In Oekraïne (ik denk dat het in 2014 was) werd al het Oekraïense goud in C-130's geladen en naar de VS gebracht.

EU-leiders hebben de relaties met Rusland vernietigd en hun burgers de toegang tot betrouwbare, goedkope energie ontzegd. Europa, de Amerikaanse vazal: Europa straft zichzelf en creëert een depressie. Hoe gaat de EU al deze grondstoffen tegen betaalbare prijzen vervangen? In het kort: dat zal niet gebeuren.


Tijd om je voor te bereiden. Degenen die dat niet doen, zullen alles verliezen: bankdeposito's zullen waardeloos worden, onroerend goed zal waardeloos worden, aandelen zullen geboekt worden als biljoenen maar niks waard zijn,... enkel fysiek goud en zilver hebben geen tegenpartij en zijn het ultieme echte geld, dat zal overleven. Emigreren naar Noorwegen of Zwitserland is een achterhaalde oplossing. Een 2e permanente verblijfsvergunning is echter onmisbaar. Naarmate het steeds moeilijker (en duurder) wordt om zo'n residentie te verkrijgen, zijn degenen die er niet voor gaan dom omdat ze al het vermogen dat ze tot nu toe in hun leven hebben opgebouwd op het spel zetten. Degenen die zeggen dat dit niet nodig is en de bankiers en de overheid blijven vertrouwen zijn idioten die hun leven riskeren.


Onroerend goed

De conclusie is eenvoudig en duidelijk: vastgoedprijzen crashen wanneer het 


Belangrijke fundamentals:

 • Goud en Zilver koopt u 

Belangrijke technicals:

 • Technisch gezien 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 20,21 juli 2023: Democratie is een schijnvertoning en eindigt altijd met communisme!


Bijgewerkte secties: Grondstoffen lange termijn, Can$ & goud (nieuwe fundamentals), 
Dollar & goud, Zilver, Aussie & goud, Yen & goud 

Het is degoutant om te zien hoe de mainstreammedia en politici er in slagen om de "Global Warming-leugen" overal in de westerse wereld te verkopen (en te zien dat het werkt!). Sommige achterlijke Belgische journalisten (De Morgen) publiceerde dat in Florida, mensen nu ook onder water zweten omdat de watertemperatuur naar verluidt 36 graden Celcius is (wat een leugen is).


Het gros van de mensen loopt duidelijk met oogkleppen op. Je kunt ze iets recht in hun gezicht zeggen en toch zien ze het niet. Het nieuwe geloof, genaamd 'democratie', is zelfs sterker dan het gevoel dat je vroeger had van 'ik ben katholiek' of ik ben 'protestant'. Mensen willen ergens bijhoren. Ze geloven dat democratie hun redding is, maar het tegendeel is waar. 

Democratie is een schijnvertoning en eindigt altijd met communisme. Democratie is de wet en de wil van de massa. Er zit echter altijd een addertje onder het gras. Het zou goed zijn als democraten en potentiële democraten zouden beseffen dat zij uiteindelijk degenen zijn die de rekening betalen. Bij de Russen en de DDR duurde het tot 1989, het jaar waarin de USSR failliet ging, om te beseffen dat democratie, socialisme en communisme niet werken. Tegenwoordig leren de Venezolanen, Argentijnen, Libanezen en Turken dezelfde les. Binnenkort zijn de Amerikanen en Europeanen aan de beurt. Onthoud dat het in het begin langzaam gaat, en dan plots erg snel...

Onroerend goed


 • Meer Amerikanen verhuizen naar Spanje en betalen hoge prijzen voor onroerend goed. Let op de volgende Spaanse uitdrukking: de snelste manier om veel geld te verliezen is door een auto en/of een huis te kopen.
 • Veel Panamezen die jaren geleden zijn geëmigreerd, keren terug om in Panama te wonen.
 • Veel Colombianen emigreren naar Panama.

"In de regel is ons belangrijkste advies slechts in één of twee regels samen te vatten."


Belangrijke fundamentals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 17-19 juli 2023: De ratten verlaten het zinkende schip!


Bijgewerkte secties: Inflatie-index, Zwitserse frank & goud (belangrijk), 
Britse pond & goud, Euro & goud, US dollar (Bull Trap?), Rupee & goud, Yuan & goud,
Can$ & goud, Obligaties algemeen & VS (rente), Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties

KISS, een acroniem voor Keep it simple, stupid” staat voor het principe dat de meeste systemen het beste werken als ze eenvoudig worden gehouden in plaats van gecompliceerd. Maar zelfs als je het simpel houdt, begrijpt 95% van de mensen nog niet wat er gebeurt. Erger nog is dat ze een eigen mening hebben en ervan overtuigd zijn dat de mening van een professional onjuist is.

De simpele feiten zijn duidelijk voor bijna iedereen die ze wil zien. De Amerikaanse schuld bijvoorbeeld is hoger dan 120% van het bbp. Dat wil zeggen, de VS is blut en de dollar is gezien...

De vraag naar dollars neemt sterk af, bevestigd door het simpele feit dat buitenlandse Centrale Banken in 2014 stopten met het kopen van Amerikaanse staatsobligaties, iets wat in vijf decennia niet meer was voorgekomen... Hetzelfde gebeurde in het verleden met de Venezolaanse bolivars, Argentijnse peso's en Libra's.

Bovendien creëert de "War on Inflation" nog meer inflatie, wat een extreem gevaarlijk beleid is. In plaats van het simpel te houden, maken de autoriteiten (politici) en hun MSM het zo complex mogelijk en bijna onmogelijk om te begrijpen door de massa. Ze weten dat leugens, marktmanipulatie (gemakkelijk vanwege derivaten) en het narratief de enige overgebleven bescherming zijn. De dag dat het volk zich realiseert dat de keizer geen kleren draagt, zal de hel losbarsten.

Kortom, de VS zijn niet meer wat ze geweest zijn. Ze zullen binnenkort de geschiedenis ingaan net zoals andere waardeloze historische obligaties: China, Rusland, Weimar (Duitsland),.. allemaal goudgegarandeerde staatsobligaties die waardeloos zijn geworden.

Om de fata morgana levend te houden, moeten de Fed, de BoE, de ECB en de BoJ geld blijven creëren om de tekorten van kortzichtige en opportunistische regeringen (links en rechts) jaar na jaar na jaar te betalen.

De geldprinters van de Centrale Banken zijn dus van vitaal belang geworden om de kredietmarkten in leven te houden, ondanks het feit (paradox) dat hun renteverhogingen tegelijkertijd obligaties, banken en kleine bedrijven uitputten om de inflatie te bestrijden, ondanks het hardnekkige feit dat dergelijke inflatie er nog steeds is. In feite is het juist de creatie van nog meer fiatgeld dat de rente omhoog stuwt... en dit is precies wat centrale banken gelukkig maakt. Tenminste, zolang de "reële rentetarieven" negatief blijven (d.w.z. rente op schulden lager dan de inflatie). Dit blaast een deel van die eerder genoemde gênante schuld weg.

Dit brengt ons terug bij "nominale verwarring", waar aandelenmarkten omhoog gaan maar dalen als men kijkt naar het inflatiepercentage. Waar aandelenmarkten nominaal stijgen maar dalen uitgedrukt in echt geld (goud). Vastgoedmarkten kunnen op een bepaald moment ook stijgen maar in feite crashen als je rekening houdt met de inflatie en zeker wanneer je deze uitdrukt in veiligere valuta: goud/zilver. Nominale verwarring: in Venezuela koop je een chique eengezinswoning voor 75 miljoen Bolivars. In Amerikaanse dollars is dit amper 10.000. Ik noem dit het tijdperk van 'uitgehongerde miljardairs'.

Op de juiste manier beleggen om uw spaargeld in leven te houden, is in feite heel eenvoudig... maar om voor de hand liggende redenen zal uw bankier u nooit vertellen hoe u het moet doen. 


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 13, 14 juli 2023: Het is enkel een kwestie van tijd; kapitaalcontroles komen er!


Bijgewerkte secties: Landbouw, Koper, platina & non-ferro, Grondstoffen lange termijn, 
Grondstoffen uitgedrukt in goud

Een door goud gedekte valuta van de BRICS loopt precies op schema. Op 22 augustus kondigen de BRICS in Joburg, Zuid-Afrika, een nieuwe internationale valuta aan op basis van goud (met de nieuwe leden erbij: 42 landen). Volgens de Russische televisiezender RT, heeft de Russische regering vrijdag bevestigd dat Brazilië. Rusland, India, China en Zuid-Afrika, allemaal bekend als de BRICS-landen, een nieuwe handelsvaluta zullen introduceren, ondersteund door goud. De officiële aankondiging zal naar verwachting worden gedaan tijdens de BRICS-top in augustus in Zuid-Afrika.

Hopelijk herinnert u zich nog de oorlog in Libië, waar Khadaffi werd geëlimineerd nadat hij van plan was een Gouden Dinar voor heel Afrika in te voeren... en de invasie van Irak met de eliminatie van Saddam Hoessein vanwege (onbestaande massavernietigingswapens) nadat hij hetzelfde had gepland en was begonnen euro's voor olie te accepteren. Hopelijk gebruiken de VS de oorlog in Oekraïne niet om te proberen de BRICS-landen (d.w.z. Rusland en China) ervan te overtuigen niet door te gaan met hun plan om een door goud gedekte valuta in te voeren. De dag dat de Amerikaanse dollar zijn status van 'wereldreservevaluta' verliest (en het is 100% zeker dat dit binnenkort zal gebeuren), is het game over voor de dollar... het einde voor de Amerikanen om met hun waardeloze fiat-dollars te betalen voor hun import. Dit zal pijn doen!

Er zijn twee belangrijke redenen waarom u een plan B of een tweede paspoort moet hebben en Goud. 

Krijgen we binnenkort een herhaling van 2013 te zien!? Heb je een plan B, of bewaar je al je spaargeld nog bij je bank/broker in de EU!!?

2013: Cyprus legt strenge kapitaalcontroles op. Cyprus werd het eerste land in de eurozone dat ooit kapitaalcontroles toepaste – met limieten op creditcardtransacties, dagelijkse opnames, het overschrijven van geld naar het buitenland en het verzilveren van cheques – bedoeld om een enorme uitstroom van euro's te voorkomen.

 • Onder de drastische maatregelen die volgens sommige analisten onverenigbaar zijn met de monetaire unie, konden spaarders niet meer dan 300€ per dag in contanten opnemen. Voor overschrijvingen van meer dan 5.000€ was toestemming van de centrale bank vereist.
 • Buitenlandse creditcardtransacties waren beperkt tot 5.000€ per maand, maar onbeperkt in Cyprus. En er was een verbod op het meenemen van meer dan 3.000€ aan bankbiljetten per reis uit het land.
 • Cypriotische banken gingen weer open, bijna twee weken na de bank holiday en bleven zes uur open. Zonder controle vreesden ambtenaren voor een run op deposito's nadat Nicosia instemde met een bailout van 10 miljard euro. Grote depositohouders verloren hierdoor een deel van hun geld.
 • Hoewel de kapitaalcontroles bedoeld waren om na zeven dagen af te lopen, zeiden mensen met kennis van zaken dat de regering de maatregelen wekelijks zou blijven verlengen, zolang als nodig. "Anders zou al het geld dat op de banken was achtergebleven uit Cyprus wegvliegen", aldus een persoon die dicht bij de centrale bank staat.
 • Chris Pavlou, voormalig bankier van Barclays en vice-voorzitter van Laiki, drong erop aan dat kapitaalcontroles noodzakelijk waren en dat de regering zich zou houden aan de EU-vereisten om ze hooguit een paar weken te handhaven. "Je moet het systeem de tijd geven om over de kater heen te geraken", zei hij.
 • De controles golden voor alle banken en vergden een grote inspanning om te handhaven, waaronder extra controles op luchthavens. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet de politie toezicht houden op de situatie bij bankfilialen in heel Cyprus, maar het was discreet. "Het laatste wat ze wilden zien, was gewapende security  die de banken bewaakten." 
 • Cyprus stond niet toe dat cheques werden geïnd als onderdeel van de nieuwe maatregelen. Cypriotische importeurs mochten enkel voor goederen betalen na het tonen van ondersteunende documenten, terwijl Cypriotische studenten die in het buitenland studeerden maximaal 10.000€ per semester konden ontvangen, enkel als het geld werd overgemaakt door hun naaste familie. Zowel de Cypriotische regering als de Centrale Bank van Cyprus waren vrijgesteld van de kapitaalcontroles.

Het overleven van de reservestatus van de US dollar staat op het spel. Stel je voor dat morgen niemand meer de Amerikaanse dollar aanvaardt, omdat men zich realiseert dat deze valuta geen cent waard is!

De onderstaande video is nog relevanter voor redenerende mensen. Zeker bekijken! Polen wordt klaargemaakt om als belangrijkste gebied en de frontlinie van een veel grotere oorlog te dienen, die uiteindelijk Europa zal verteren als het zijn onderdanige koers aan de VS en zijn roekeloze anti-Russische beleid niet snel omkeert. Het gros van de mensen weet ook niet dat Zelensky jarenlang is voorbereid en getraind door de CIA. Wat er nu gebeurt, is een kwestie van leven of dood voor de Amerikaanse dollar en de VS. Ik vergelijk het met het Britse Rijk voor de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog verloor het Britse pond zijn status als reservevaluta (Bretton Woods). We weten allemaal wat er vandaag nog over is van het VK en het Britse pond... 


Belangrijke fundamentals:

 • Geen reset, geen crash! 
Goud brengt stabiliteit en welvaart. Fiat-valuta brengen recessie, depressie, oorlog en ellende.
 Dit zal het lot zijn van al degenen die geloven in een portfolio in fiatgeld... 95% van de bevolking.

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 10-12 juli 2023: Maximale veiligheid is ons doel. Niet om zoveel mogelijk winst te behalen!


Bijgewerkte secties: Bank & fin. aandelen, Ruwe olie, Zon en zeldzame metalen

"Het is niet langer een kwestie van 'speculatie' of het Westen al dan niet in vrije val is. Dat is duidelijk en opzettelijk."

Ik kan het niet geloven, er zijn zoveel recente voorbeelden van het scenario dat zich gaat afspelen en nog steeds geloven mensen het niet. Ze doen niet het juiste en handelen er niet naar. Slechts een klein groepje heeft zich aangesloten bij de exclusieve groep van 0,5% van de wereldwijde financiële activa die zijn geïnvesteerd in edelmetalen. Slechts 0,5% begrijpt wat er gebeurt. De overige 99,5% heeft er geen idee van. Ze zijn er nog steeds van overtuigd dat je geen edelmetalen kunt eten, maar wel papiergeld.

"Enkel een select groepje heeft een plan B en een tweede permanente verblijfsvergunning/paspoort!"

De massa blijft geloven wat de politieke leiders prediken en zal dat blijven doen, zelfs nadat ze honger hebben gekregen. Wat er in de DDR is gebeurd, is een perfect bewijs van de vorige uitspraak. De weinigen die de situatie in Oost-Duitsland wel begrepen, verlieten tijdig het land. De anderen bleven het spel van de autoriteiten spelen. De zaken veranderden in 1989, toen Rusland en de DDR failliet gingen. 

De volgzame kudde is altijd fout en te laat. Opmerking: Albert Einstein emigreerde ruim voordat WOII begon naar de VS. Degenen die bleven, eindigden als kanonnenvlees. Burgers uit neutrale landen zoals België en Nederland, die ervan overtuigd waren dat de Duitsers deze landen nooit zouden durven binnenvallen, hebben het op de harde manier geleerd.

Onze politieke leiders (Witte Huis) zitten aan de drugs, zijn mentaal gehandicapt, narcisten of een combinatie van het voorgaande. Zelfs de rechtse politici zijn links georiënteerd. Europa heeft zwakke leiders en de VS hebben geen leider. Dit zijn de kapiteins aan boord van een zinkende Titanic. Het is buitengewoon gevaarlijk om te zien dat een geestelijk gehandicapte leider de bevelen opvolgt van een grote militaire macht die 'het militair-industrieel complex' wordt genoemd.

"Eerst gaat het geleidelijk en dan stort alles ineens in."

Wat weinigen ook inzien, is dat we op het punt staan een versnelling van de neergang van het Westen te ervaren. Gewone beleggers slagen er niet in hun vermogen te beschermen en velen blijven het casino van de aandelen- en obligatiemarkten spelen. Crypto's, opties, warrants, derivaten.... in deze magische wereld kan er met een muisklik onbeperkt geld gecreëerd worden maar ook vernietigd of geblokkeerd. Wat het gros van de mensen niet ziet (dit zijn ook bankiers en financiële adviseurs), is dat op dit moment de BRICS een internationale door goud gedekte valuta creëren, die binnenkort de dollar zal vervangen.

Het banksysteem is stuk. Het probleem is niet te weinig overheidsregulering maar te veel. We moeten de overheid uit het banksysteem halen, de vrije marktwerking weer toelaten en het financiële systeem goed reguleren. Hoe meer regulering, compliance, controle en beperkingen, hoe sneller het banksysteem zal instorten.

Het Canadese banksysteem dreigt in te storten als gevolg van hoge schulden, een imploderende vastgoedzeepbel en roekeloze kredietpraktijken, die een aanzienlijke bedreiging vormen voor de economie en mogelijk leiden tot banenverlies tijdens een economische neergang.

 • De onroerendgoedzeepbel in Canada vormt een systematisch bankrisico, waarbij veel huishoudens de rente niet kunnen betalen en de mogelijkheid lopen om bij herfinanciering aanzienlijke bedragen aan de bank verschuldigd te zijn. Er is een aanzienlijk risico voor het banksysteem, nadat is gebleken dat ten minste één grote bank in Canada; CIBC, veel van hun leners een teveel aan schulden hebben, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de mogelijkheid dat andere banken soortgelijke problemen hebben.

 • Canada staat wereldwijd op de vierde plaats van huishoudens met de meeste schulden, wat de zorgwekkende schuldenlast van het land benadrukt. Met hoge inflatie en een aanzienlijk deel van het inkomen dat naar schuldaflossing gaat, staat de economie voor enorme problemen. De Canadese banken halen kredietnemers binnen die al tot het uiterste worden gedreven, waardoor de markt mogelijk in gevaar komt door de instroom van 'dom geld'. Een crisis die wordt veroorzaakt door roekeloze leningen vormt een enorm risico voor het financiële systeem van het land en de algemene economie, waarbij de belastingbetaler uiteindelijk de gevolgen draagt.

  Tip: als u nog activa heeft in het land van Trudeau die al het Goud verkocht, kunt u deze er beter zo snel mogelijk uithalen.

  Tip: het Canadese financiële en economische systeem is in hoge mate gemanipuleerd .... dat is al zo lang als ik weet. Dat is waarom ze een clown als Trudeau als president nodig hebben.


© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 6,7 juli 2023: In de VS kan de boel ook voor de verkiezingen van 2024 ontploffen!


Bijgewerkte secties: /

Vrijheid en democratie staan onder druk. Het kwaad moet overwonnen worden. Mensenrechten moeten worden beschermd. Het lot van Europa en de NAVO en een "op regels gebaseerde internationale orde" staan op het spel.

Oekraïne gaat catastrofaal verliezen en instorten. Dat zal ook gevolgen hebben voor de Verenigde Staten en West-Europa, want ons wordt steeds verteld dat Oekraïne aan de winnende hand is. Wat duidelijk een leugen is. Wat zullen alle westerse leiders vertellen aan hun onderdanen van wie ze miljarden hebben gestolen (om wapens te sturen naar deze meer dan corrupte Zelinsky), als het game-over is? De rechtvaardigingen en verhalen worden ontmaskerd als leugens. De rooskleurige prognoses zijn onjuist. Degenen voor wie we zogenaamd vechten, zijn net zo verraderlijk als degenen tegen wie we vechten. Deze proxy-oorlog in Oekraïne is bedoeld om de belangen van de VS te dienen. Het verrijkt de wapenfabrikanten, verzwakt het Russische leger en isoleert Rusland van Europa. Wat er met Oekraïne gebeurt, is niet belangrijk.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft de regering van de VS 45 tot 90 procent van het federale budget besteed aan militaire operaties. Het is de grootste aanhoudende activiteit van de Amerikaanse overheid.

Probeer dit uit te leggen aan daklozen, mensen die in hun auto leven en hongerigen... De situatie in de VS is kritiek en er zijn elke dag schietpartijen. Winkelen bij Walmart en Target is een no-go geworden. Vandaag, in de VS kost een appel 2$!

Een burgeroorlog in Frankrijk komt steeds dichterbij. Wie weet, kunnen de immigranten binnenkort de Bastille innemen. De Franse autoriteiten proberen social media de schuld te geven, wat niet de oorzaak is. Dit is wat er gebeurt als je in versneld tempo miljoenen immigranten opneemt in een Europees land. Ze hebben geen eten, geen auto, geen werk, geen inkomen en geen hoop... Bedankt, idiote politiekers van de EU. Ze deden hetzelfde als De Klerk deed in Zuid-Afrika: ze gaven Europa op een presenteerblaadje weg aan de Afrikanen. Het is over en uit voor Macron, uit peilingen blijkt dat Marine Le Pen nu de meerderheid heeft. Als ze president wordt, verwachten we dat de situatie in Frankrijk zal verslechteren.

In de VS is de situatie niet veel beter. Winkelen bij Walmart is een gevaarlijke bezigheid geworden nu steeds meer hongerige daklozen door de Verenigde Staten zwerven. Schietpartijen zijn een dagelijkse routine geworden.

Ja, dit is Californië.  Ja, dit is Florida.

 Ja, dit is Philadelphia ... en wat de VS vandaag is.  Ja, dit is Chicago vandaag.
Het is geen verrassing om te zien dat mensen afkomstig van Europa, Canada en de VS, kiezen voor een exit-strategie. Ik denk dat dit de wereld is waarin we nu leven (of beter, de wereld waarin we nu al tien jaar of meer leven...) Enkel mensen die hun kop in het stand steken en de massa doen niks om zich voor te bereiden. Ze overwegen niet eens een plan B. Dat zijn degenen die de DDR 4.0 zullen meemaken. Sommigen zullen het zelfs leuk vinden!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 3-5 juli 2023: Welkom in het 1984 van Orwell of DDR 4.0!


Bijgewerkte secties: Biotech-Farma, Olie, Aardgas, Uranium

Democratieën eindigen altijd in COMMUNISME. Deze uitspraak wordt bevestigd door 2000 jaar geschiedenis. Democratie is de religie van de kuddedieren en van degenen met het laagste IQ. Communistische systemen eindigen altijd slecht, zelfs al heet het politieke systeem nog steeds democratie. Het werkelijke systeem is beslissend. Niet hoe het wordt genoemd door de politici, hun media en hun volgers. Ongelijkheid brengt vooruitgang en welvaart... gelijkheid brengt recessie en vernietiging.

Niks is gratis... wat aanhangers van het socialisme en het communisme ook moge beweren. Vooruitgang komt er altijd door individualisme, niet door het feit dat 'mensen allemaal gelijk moeten zijn en het allemaal samen moeten doen', zoals de extreem-linkse leiders van vandaag blijven pretenderen.

In Nederland, België, Frankrijk, Engeland,... evolueert de regering naar een communistische dictatuur. Ik wou dat ik een grapje maakte. In Nederland wordt er gedebatteerd over het land dat richting een dictatuur gaat, om de democratie te redden!

Orwells 1984 is er al. In Nederland en België worden zieke leraren nu vervangen door een unieke digitale leraar van de overheid. Ik verwacht dat dit het einde is van "het beroep" en dat er over vijf jaar geen fysieke leraren meer zullen zijn. Alle kinderen krijgen onderwijs van één en dezelfde digitale, door de overheid gecontroleerde, digitale hersenspoeling. Dit zal ervoor zorgen dat de volgende generatie volledig danst naar de pijpen van de politieke leiders.

Het lijdt weinig twijfel dat politici, Centrale Banken, BIS, FED en IMF,... het onmogelijke zullen doen om ervoor te zorgen dat valuta digitaal worden (CBDC). Zo'n systeem zorgt voor nog meer controle.

"Afrika is naar Europa gekomen... zoals ik altijd zei dat het zou gebeuren!"

Enkel de Barbaren (illegale en legale immigranten) zullen deze beweging uiteindelijk stoppen, want in de afgelopen jaren is de lokale bevolking gehersenspoeld. Aan het einde van het Romeinse rijk, toen Barbaren het rijk al waren binnengevallen en de lokale bevolking nog steeds van hun brood en spelen genoot, viel het rijk uiteen in West en Oost. In het Westen (West-Europa) was de vooruitgang teruggedraaid. Bibliotheken werden in brand gestoken en de Romeinse wet werd afgeschaft. In het Oosten (Midden-Oosten) ging het wat beter en werd de kennis die de Romeinen de afgelopen jaren hadden opgedaan doorgegeven aan de Arabieren.

"Franse politie verklaart burgeroorlog in Frankrijk!"

Als we de val van Rome vergelijken met de huidige toestand van de VS en Europa, kunnen we niet anders dan geloven dat de VS en Europa kwetsbaar zijn voor een soortgelijk lot. Enkele van de overeenkomsten volgen (met dank aan LS). Let op de landelijke rellen die we hebben in Frankrijk en België nadat een politieagent een 17-jarige immigrant neerschoot. Een heel slecht voorteken...

 • Politieke instabiliteit
 • Economische instabiliteit
 • Militaire overextentie
 • Sociale fragmentatie
 • Overcontrole van de bevolking
 • Culturele en morele achteruitgang

Dingen gebeuren langzaam en dan plots in één keer.

Vanaf nu aan zou het belangrijkste doel van iedereen moeten zijn, dat investeringen ervoor zorgen dat u uw spaargeld of uw koopkracht niet verliest en ervoor zorgen dat uw rechten en bezittingen niet worden afgenomen. Bubbels beginnen te imploderen en alle activa die met nep fiatgeld zijn verworven, imploderen ook wanneer ze worden uitgedrukt in fiatgeld, maar nog meer wanneer ze worden uitgedrukt in echt universeel geld.

Opmerking: we hebben het de afgelopen week extreem druk gehad... We zullen proberen de resterende secties zo snel mogelijk te updaten.

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic. 

November 2023-October 2023-SEPTEMBER 2023-AUGUSTUS 2023-JULI 2023-JUNI 2023-MEI 2023
-APRIL 2023-MAART 2023-Februari 2023-JANUARI 2023

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."