Hoe Abonneren?

 

Eerlijk Advies »

De Grote Depressie van de 21st eeuw...

Internationaal PERSOONLIJK ADVIES verstrekt door experten met +45 jaar ervaring: krijg toegang tot +500 pagina's met onafhankelijk financieel advies (dagelijkse updates)!

Dit krijg je »

 1. Toegang tot dagelijks financieel nieuws en updates.
 2. Toegang tot de volledige site, een + 500 pagina's levend boek.
 3. Ontvang belangrijke email alerts en breaking news.
 4. Persoonlijke email consultaties en coaching. (beperkt)
 5. Gratis analyse van uw portefeuille & vermogen (beperkt)
 6. Ons advies is PERSOONLIJK, EERLIJK, ONAFHANKELIJK.
 7. Wij vertellen ook WAT en HOE je het moet doen en begeleiden je.
 • euro gold for 1 house 2021 slide
 • sWEIMAR GOLD 2022.jpg
 • FEC ECB.png
 • vault nl.png
 • fools gold slide.png
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • Goldonomic
 • De Goldonomic site is er enkel voor ERNSTIGE beleggers. Alle advies wordt verstrekt door specialisten met Universitaire Diplomas (economie, financies, monetaire geschiedenis,...) met jaren ervaring.  Alle "wijsneuzen" en GOKKERS die korte termijn winsten (onmiddellijke bevrediging) nastreven zoeken best elders advies.                                                                             F.S.
 • Ben zeer trots dat ik deze stap heb gezet. Het voelt aan als het bezit van een waardevolle eigendom die me meer zekerheid en vrijheid geeft in mijn leven. Ik moet u hiervoor bedanken want zonder de coaching en het advies van het afgelopen jaar was ik daar nooit geraakt.

  P.L.

 • Goldonomic is een zeer relevante website! De website geeft een onafhankelijke en neutrale visie op financieel, economisch en geo-politiek vlak. Het is vooral iets voor fijnproevers die graag op voorhand de nodige voorbereidingen willen treffen in onzekere tijden. Een kwalitatieve service die doet wat van hen verwacht wordt.

 • Men kan nog steeds op een wettelijke manier fysiek goud veilig (en verzekerd) opslaan buiten het banksysteem en buiten politiek bereik. Wij weten hoe! Een bankrekening openen in het buitenland?....wij weten HOE en waar. Laat U vooral niet afschrikken door Overheids-propaganda. Een rekening openen in het buitenland is voorlopig nog steeds wettelijk!

  Goldonomic

 • Kapitaal-kontroles zijn een zekerheid - 2018 is "alles" in plaats. Kontroles (Int. fiscale uitwisseling) zijn er nu al. De Vermogens-Belasting wellicht ook. Vijf na twaalf om je schapen op een veilige plek te laten grazen...terwijl dit WETTELIJK nog mogelijk is...Wij weten hoe!

  KS

 • Centrale Bankiers slaan massaal Goud op vanwege de komende devaluatie van de Euro en de US-Dollar...Als centrale banken grote hoeveelheden GOUD kopen, waarom zou U dan ook maar voor een seconde de negatieve commentaren van de mainstream media en derde-knoops-gat analysten geloven?!

  JB

Gratis Nieuwsbrief

30
november
2014

ACTUALISATIE NOVEMBER 2014

Beter VIER jaar te vroeg dan EEN Sekonde te laat !

Alwie in een Demokratie in slaap durft te vallen, wordt wakker in een Tyrannie

Lieg en beloof, en ik zal geloven. Je mag mij zoveel beliegen zoveel het je lief is, maar je mag me niet verlaten.

Het probleem is dat productieve mensen (ondernemers) zijn opgeleid om verantwoordelijkheid te nemen en geloven dat ze geen recht hebben om hun wil aan de wereld op te dringen. Zolang dit geloof blijft leven, is de schuld te geven aan politici bijna zinloos. Ja, ze liegen, ja ze stelen en veroorzaken veel schade, maar ze blijven bestaan ​​omdat mensen willen dat ze blijven bestaan. Net daarom brengt het niets op te klagen.

Door omstandigheden zal de nederlandse vertaling voorlopig ten laatste elke dag voor 20 uur GMT de engelse versie vervangen...onze excuses voor het ongemak.

black friday Happy-Thanksgiving-2014 

Milton Friedman's beste definitie van EGOISME.Woensdag 26 November, 2014 - Turkse minister verklaart dat vrouwen minder waardig zijn dan mannen -


ferguso fireBijgewerkte secties: Wereld Beurs Indexen , Zilver fundamentals , Ruwe Olieprijs (scroll naar omlaag)

Het is allemaal heel eng.Wat er is gebeurt en gebeurde in Ferguson, is een voorproefje van wat men in de Verenigde Staten op grote schaal mag verwachten. Dit is ook de reden waarom de Amerikaanse politie is gemilitariseerd. In vergelijking met Zuid-Afrika is de wit-zwart situatie in Amerika explosief. Ik begrijp dat de politie extreem bang is...Ik daag iedereen uit om hun plaats in te nemen. Voedselbonnen zorgen er tenminste voorlopig voor dat er niet meer sociale onrust komt. Ik vraag me af wat er in Amerika gaat gebeuren de dag dat voedselbonnen er niet meer zijn...!?

Ja, Vanden Houte (hoofd economoom van ING bank) houdt ervan om te verklaren dat goud is niets anders dan een barbaarse fetish. Jammer voor hem, loopt de wereld vol van Goud fetisjisten: China, India, Rusland, Vietnam, Venezuela, Duitsland, Nederland, Zwitserland ...en nu ook Frankrijk. Waarom is de US en A is geen lid van de club?

Eerst was het Duitsland, dan Nederland, misschien dit weekend Zwitserland, en nu de Franse rechtse Front National. Dit schokkend nieuws kwam voor het eerst tijdens de Europese parlementsverkiezingen. Marine Le Pen staat momenteel op de eerste plaats om verkozen te worden mochten er nu in Frankrijk presidentsverkiezingen plaats vinden. In een brief die ze aan de gouverneur van de Franse centrale bank, de Banque de France heeft gestuurd, eist ze dat ook Frankrijk hun goud terughaalt naar frans grondgebied.

Gisteren rond 6 PM ET (Eastern Time) was er mogelijks een tijdelijke piek voor Goud : $ 1466 .  Een fout is zeker mogelijk. Ik verwacht echter dat in de nabije toekomst dit soort van prijsaktie wel eens realiteit kan worden. (klik op de plaatjes om te vergroten)

 

Gold flash 3 Gold flash

Belangrijke Technicals:

 • Wereld Beurs Indexen: met de uitzondering van de Chinese beurzen, blijven de meeste beursindexen haussier. De markten zijn echter OVERKOCHT en de koersen worden niet ondersteunt door fundamentele cijfers. Erg gevaarlijk dus!
 • Wereld beurzen zijn kracht aan het verliezen...terwijl de Goud en Zilver sector er aan het winnen is. .

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 25 november 2014 - wordt dit een windstille week?

Buiten de vroege blizzards (sneeuwstormen) in Noord-Amerika en Thanksgiving voor Donderdag...met Black Friday die traditioneel volgt, hebben we voor vandaag niets gevonden die de moeite loonde.  Tot morgen !

p.s. De Magie van communicerende financiele vaten: Wall Street breekt een nieuw rekord als een gevolg van meer geld drukken...en de Footsie steeg met 5% om dezelfde reden. De meeste Europese beursindexen boekten 3% winst.

black friday

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 24 november, 2014 - Het initiatief 'Red het Zwitsers goud' is het onderwerp van een volksreferendum op 30 november.

Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, Dollar , €-Goud & €/$ , Aussie-Goud , Swiss-Goud , Yen-Goud , Can-Goud , Krona-Goud , Rupee-Goud , Yuan-Goud , £-Goud

JA swiss goldHet initiatief ‘Red het Zwitsers goud’ is het onderwerp van een volksreferendum op 30 november. Wanneer de Zwitsers ‘ja’ zeggen, kan de Zwitserse Nationale Bank (SNB) gedwongen worden om de goudreserves op te trekken tot 20% van het totaal bedrag aan beschikbare reserves. Dat zou bijna 3x zo veel zijn als de huidige 7,50%. De SNB zou zo bovendien gedwongen worden om te stoppen met het verkopen van goud. De voorraden opgeslagen in Canada en het Verenigd Koninkrijk zouden opnieuw naar huis moeten komen. Inderdaad, om vervolgens in Zwitserland zelf opgeslagen te worden.

Een meerderheid van de Zwitsers realiseert zich zelfs niet dat een deel van het goud van de SNB in het buitenland opgeslagen zit. De centrale bank heeft overigens een groot deel van haar goud al verkocht tegen de bradeerprijzen. Het comité achter het referendum, bestaande uit leden van de Zwitserse Volkspartij (SVB), heeft er de bevolking van het land regelmatig aan herinnerd dat meer dan de helft van de goudvoorraden werden verkocht. Benieuwd hoe de Zwitsers zullen reageren op dit nieuws.


Vorige week hebben de Nederlanders een deel van hun goud terug naar huis gehaald, goud dat opgeslagen was in de Verenigde Staten.
Het betrof meer bepaald 122,50 ton goud die vanuit de VS overgevlogen werden. De Nederlandsche Bank zal het goud nu opslaan in zijn koffers in Amsterdam. Het terughalen van het Nederlands goud gebeurde overigens in het grootste geheim.

dutch gold 2014

We bevinden ons in het tijdperk van de Global Cooling en niet in dat van de Global Warming zoals de Intelligente Psycho's en hun knechtjes (de Mainstream Media) ons willen doen geloven. Wie dat nog niet besefte, heeft daar nu het bewijs van gekregen.

Er is een spannende race tussen de valuta's en het goud aan de gang. Soms doet de ene munt het beter dan de andere, daarna is het omgekeerde het geval. Belangrijk is echter wie op lange termijn de grote winnaar zal zijn.

Uit een recessie proberen te raken door meer inflatie te veroorzaken, komt neer op het doen geloven dat je iemand maagd kan maken door ermee sex te hebben. Dat is nu wat Super Mario Draghi probeert te doen. Zijn plannen worden door dik en dun in de eurozone verdedigd door zowel politici als Mainstream Media. Orakel Mario heeft gesproken en zo zal het dan ook gebeuren! Maar Draghi verkoopt het vel van de beer alvorens hij goed en wel geschoten is. Het Nederlands magazine Trends publiceerde een speciaal weekendartikel over de Hokus-Pocus die Draghi en de Europese Centrale Bank pogen op te voeren. Geloof het of niet, maar de mensen slikken momenteel nog altijd braafjes wat men ze probeert wijs te maken. Ze beseffen niet dat de gevolgen meer recessie, meer ellende en hogere goud- en zilverprijzen zullen inhouden. Meer dan ooit is een gewaarschuwd man er twee waard. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het vrouwelijk deel van de bevolking.

Eens klojo's, altijd klojo's...in 1968 was het al zo...geen haar anders van wat we nu hebben!...er is enkel kleur bijgekomen! wie stemt er toch in hemelsnaam die lui toch telkens weer aan de macht?

Belangrijke Technicals: zie grafieken

GAPS op kaarsgrafieken worden steeds gesloten..en Berevallen een koopgelegenheid
CEF candle2 SprottGold candle2 SprottSilver candle2 SAND candle2 SSRI candle2
Goud & Zilver mijnen die zich reeds in een stijgende trend bevinden en een koop zijn.
LSGto candle2 FNV candle2 RGLD LT
Voorbeelden van mogelijke berevallen en aandelen die je straks mag kopen.
URRE candle2 ASA candle1 RGLD candle2 AU candle1 SVM candle2
 • Boeing is uit een driehoek gebroken en is opnieuw een KOOP
 • Meer koopsignalen voor:Boeing (BA), Alcoa (AA) , BWC, Cisco (CSCO), PBR, Royal Dutch, Schlumberger (SLB) , SSL (Sasoil) , Conoco (COP) , Exxon-Mobile (XOM)
 • We staan op het punt een BELANGRIJKE BREAKOUT te zien voor Goud uitgedrukt in de belangrijkste munten.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 21 november , 2014 - De goudprijs zal als een raket de lucht inschieten – probeer niet langer te speculeren maar streef alleen naar absolute veiligheid!


Bijgewerkte secties: Koper & Platina , Landbouwprodukten , Steenkolen , Indiaanse Rupee Goud , Yuan-Goud , 

Het kapitalisme is voorbijgestreefd, we leven nu in het tijdperk van de banksters. De nieuwe leiders van de wereld zijn lid van de Goldman Sachs gang of de JP Morgan Chase bende. Wie hoopt betrouwbaar (beleggings)advies van een bankier te krijgen, is naïef. Het lijdt geen enkele twijfel dat deze mensen al hun spaargeld zullen verliezen. Elke bankier heeft zijn eigen agenda en dat is zeker de uwe niet.

Als bankiers wegraken met moord, zullen ze zeker uw spaargeld zonder enig probleem aan de haak kunnen slaan. Voor alle duidelijkheid: het betreft dat deel van uw spaargeld waar de overheid nog geen beslag op heeft gelegd.

Belangrijke technische signalen:

 • Koopsignalen voor Yamana, Silvercorp Metals en First Majestic Silver.
 • De uraniumprijs is gestegen tot 40 dollar. We krijgen koopsignalen voor de aandelen uit de uraniumsector.
 • Op de huidige niveaus ligt stevige steun voor de Agriculturals, wat kan betekenen dat de prijsdeflatie in de voedingssector tot het verleden behoort.
 • Steenkool is nog altijd bezig om de W-reversal formatie af te werken, deze grondstof is op de huidige niveaus zonder meer goedkoop.
 • Goud en zilver zullen in raketvlucht voorbij de pieken van 2011 schieten, de beweging zal razendsnel gebeuren.

 

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Donderdag 17 november, 2014 - Eens markten parabolish stijgen (dow, sp500)  , is alwie ze volgt en koopt een trend volger...erg gevaarlijk  -


Updated sections: Obligaties USA & Duitsland (scroll omlaag voor nieuwe charts) , Corporate Obligaties, Treasuries in de EU-UK , Inflatie index , 

abenomics japanAbenomics is springlevend, maak u geen zorgen. Dat Japan in een vierde recessie belandde sinds 2008 is een hoogst onaangename verrassing voor de Japanse premier Shinzo Abe, maar hij hoeft zich geen illusies te maken. Abe kan alleen nog maar vooruit en niet meer achteruit. Concreet wil dit zeggen dat we ons aan QE 10 of QE 11 mogen verwachten, als het daar al stopt. De Japanse centrale bank zal dus op de ingeslagen weg moeten verder gaan. Maar ook de Verenigde Staten mogen zich voorbereiden op QE 4 en ook daar zal  het waarschijnlijk niet stoppen. De Europese Centrale Bank kijkt op haar beurt wanhopig uit naar de kans om meer geld te drukken, want ze is er (helaas) van overtuigd dat prijsinflatie goed is voor de economie.

Abenomics - definitie: iets doen om een oplossing te krijgen voor een ekonomisch probleem, en dit op exact dezelfde manier als anderen het gedurende 25 jaar geprobeerd hebben en waarvan men dus 100% weet dat het absoluut NIET werkt.

De intelligente psychopaten die aan de lakens trekken, zeg maar de centrale bankiers en de politici, begrijpen het verband niet tussen monetaire politiek en economie. Ze blijven hardnekkig geloven dat de het drukken van geld in combinatie met lage rentevoeten het tij zullen doen keren. Indien nodig zullen ze tot in het oneindige geld blijven drukken en de nominale rente onder nul laten zakken. De reële rente is momentaal al negatief. In de rapte zullen ze bovendien de spaarders straffen die weigeren om hun geld in het systeem te stoppen.

Met geen woord wordt gerept over maatregelen die de economie op relatief korte termijn (6 maanden bijvoorbeeld) een duwtje in de rug kunnen geven: minder belastingen, minder regelgeving, minder overheidsbemoeiing, meer incentives voor ondernemers en ga zo maar door...

Een van de gevolgen van Abenomics is dat de centrale banken bevend van angst toekijken wat er gebeurt. De leverage in het systeem is zo groot dat onverwachte prijsbewegingen in de verkeerde richtingen een enorme puinhoop kunnen veroorzaken. Noodgedwongen hebben de autoriteiten zich getransformeerd in beleggers op lange termijn, ze zijn gedwongen om de prijzen van heel wat activa te ondersteunen. Het gevolg is dat de financiële markten op een gevaarlijke manier in de verkeerde richting geleveraged zijn: obligaties en aandelen doen het zeer goed en rijgen de records aan elkaar. Grondstoffen, en dan op de eerste plaats olie, goud en zilver liggen uitgeteld in een hoekje. Het zou precies omgekeerd moeten zijn.

De centrale bankiers zitten gevangen in de liquiditeitsval die ze zelf gebouwd hebben. Ze hebben 37 maanden op rij op grote schaal geld gedrukt om obligaties in te kopen. Het resultaat is dat dit gedrukt geld al zijn kracht heeft verloren. Het marginaal effect van het bijkomend drukken van fiat geld daalt in een veronrustend tempo.

Elke verstandige belegger ziet dat een dergelijke onlogische situatie niet kan blijven duren, vroeg of laat zal het tij in zijn of haar voordeel keren. Hij of zij is voorbereid op een crash van de markten, op dat moment slaat het uur van de vergelding. Wanneer zal dat uur precise slaan? Dat kan op eender welk moment gebeuren tussen nu en pakweg 3 ½ jaar.

Belangrijke Fundamentals:

 • Een extreme backwardation heeft uiteindelijk tot het verwachte resultaat geleid: de goudprijs is opnieuw gestegen. Zo'n prijsstijging was onvermijdelijk, want backwardation vertelt ons dat de vraag naar fysiek goud groter is dan het beschikbaar aanbod. We spreken van backwardation wanneer de cash prijs hoger is dan de prijs van de futures.
 • De BIS (Bank for International Settlements) heeft via swaps al een regeling getroffen wanneer de Zwitsers 'ja' zullen zeggen in het referendum waarin ze gevraagd worden of hun centrale bank meer goud mag aanhouden. Dit verklaart deels waarom de lease rente voor goud negatief is geworden. Zo wordt meteen een bodem onder de goudprijs gelegd.

BelangrijkeTechnicals:

 • Goud en zilver hebben een krachtig herstel neergezet. Op onze "special ratio" PF charts voor $- Gold werd de uptrend nooit gebroken. Wel werd er halverwege even op de rem gestaan.
 • De zwakke spelers zijn al lang uit de markt, de sterke spelers zijn er nog altijd en begrijpen maar al te goed hoe ondergewaardeerd goud op deze prijsniveaus is.
 • Er is een V-bodem in de maak en de signalen die wijzen op een trendommekeer worden sterker en sterker. Belangrijker is dat we op veel charts een BEAR TRAP zijn gevormd worden. Vandaag zien we een einde komen aan de correctie in het goud die drie jaar geleden is begonnen.
 • Obligaties en aandelen vormen anderzijds een levensgevaarlijk TOPFORMATIE. Wie niet weg is, is gezien.
 • De Inflatie Indexen zijn teruggevallen tot hun belangrijkste steunniveaus. Dat is meteen de reden waarom er over deflatie wordt gesproken.

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag 16 november, 2014 - Quantitative Easing (geld drukken) werkt nooit - door te drukken slaagde men er niet in de Japanese en US/EU ekonomie uit het slop te halen.


Bijgewerkte secties:

fergusonDe gouverneur van de staat Missouri heeft de noodtoestand uitgeroepen. Aanleiding is het proces rond politieofficier Darren Wilson die door het doodschieten van een jonge zwarte een halve opstand uitlokte in de stad Ferguson. De beelden over de rellen zijn de hele wereld rondgegaan. Gouverneur Jay Nixon, een democraat, heeft de Nationale Garde in het gareel geroepen. Bovendien waarschuwde de FBI dat extremistische protestanten het geweld niet zullen schuwen.

De Amerikanen onderschatten de problemen die Europa ondervindt met Oost-Europa, Oost-Europeanen en Moslims. De Europeanen onderschatten anderzijds de rassenproblemen in de Verenigde Staten en de snelle aangroei van de moslimbevolking in het land....more

Meer en meer ‘would be’ economen, centrale bankiers en politici geven blijk dat ze geen snars begrijpen van wat inflatie en deflatie zijn. Dat blijkt elke dag weer opnieuw. Meer zelfs, ze laten uitschijnen dat deflatie slecht en inflatie goed is. Uiteraard is het omgekeerde waar. Ik kan het niet genoeg herhalen: dit begrijpen is van levensbelang voor beleggers die hun kapitaal veilig willen stellen. Bij zeldzame gelegenheden, zoals in de video hieronder, zien we specialisten die de juiste definitie van inflatie en deflatie proberen te geven. Dit zijn helaas slechts de uitzonderingen die de regel bevestigen. [de man met de baard heeft het helemaal mis]
 

Japan is nu officieel in recessie en dat ondanks het feit dat de Japanse centrale bank op grote schaal obligaties heeft ingekocht. QE komt in feite neer op het drukken van geld. Ook de Bank of Japan voert een ZIRP politiek, de reëele rentevoeten zijn negatief. Dat is het beste bewijs dat quantitative easing niet werkt, zo vertelde Peter Boockvar, de bekende marktanalist van The Lindsay Group, eerder deze week op CNBC. Kan iemand me alstublieft uitleggen waarom deze intelligente psychopaten nog altijd iets doen waarvan ze inmiddels al lang weten dat het niet werkt?

Japan heeft QE al 25 jaar uitgeprobeerd, ook de nulrentepolitiek wordt nu al een kwarteeuw aangehouden. Wat is nog niet uitgeprobeerd? Het land dereguleren, de arbeidsmarkt liberaliseren, de bedrijfsbelastingen verlagen... Zaken die wel werken.

In het interview met "Closing Bell" verklaarde Boockvar dat de Japanse monetaire politiek het land economisch totaal zal vernielen. De regering heeft nu al 25 jaar het omgekeerde gedaan van wat ze had moeten doen om de economie een nieuwe kick start te geven. Wie kan verklaren hoe het komt dat deze regeringsleiders het nog altijd voor het zeggen hebben? Is het niet stilaan tijd dat ze weggejaagd worden? Bij zeldzame gelegenheden, zoals in de video hierboven, zien we specialisten die de juiste definitie van inflatie en deflatie proberen te geven. Dit zijn helaas slechts de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Belangrijke technische signalen:

 • De HUI (goud en zilver majors) breken uit hun downtrend.
 • Hou er rekening mee dat bij uptrends de goud- zilvermijnen een stijging van de prijzen voor goud en zilver voorafgegaan. De mijnbouwaandelen hebben met andere woorden een voorspellend karakter.
 • Erg belangrijk om te weten is dat het huidige consolidatieproces de sector meer dan genoeg energie verschaft om door te stoten voorbij de piek van 2011. De goudprijs kan dus stijgen boven het niveau van 1.920 dollar per troy ounce, neergezet in de herfst van dat jaar.
 • Allied Nevada (AVN) is een goed voorbeeld van hoe een V-bottom-reversal snel tot hogere beurskoersen leidt. Wie vorige week op mijn advies dit aandeel kocht, heeft letterlijk en figuurlijk een gouden zaak gedaan. Toen legde ik uit dat GAPS op de chart altijd wordt gevuld, iets wat inmiddels is gebeurd.

 

AVN candle1

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 18 November 2014 -  Door Rijkdom vogelvrij te verklaren, is het onmogelijk om de armen rijk te maken....wel maak je hierdoor snel veel armen bij .


 

fox presentatorBijgewerkte secties: 

We zijn het gewoon, Mainstream Media rapporteren het Financieel Nieuws als Robotten: de Europese beurzen zijn NIET gedaald vanwege de Japanse recessie die maandag werd uitgeroepen (Japan bevindt zich namelijk al jaren in een DEPRESSIE, niet in een RECESSIE), maar vanwege het feit dat de Russische president Wladimir Poetin vroegtijdig de G 20 meeting heeft verlaten. De Europese leiders spelen met vuur, ze spreken in de media over de Lange Termijn Trend zonder zich te realiseren dat die trend naar meer OORLOG overhelt. Ik vraag me af hoe de mannen en vrouwen in kwestie zouden gereageerd hebben op het feit dat de Zimbabwe Stock Market nieuwe recordniveaus bereikte tijdens de Hyper-inflationary Recession.

Robotten werken eveneens voor de Telegraph, Financial Times en ECB !? Er is iets grondig mis wanneer je dit soort onzin in The Telegraph leest: de Europese Centrale Bank overweegt om goud, aandelen en zelfs exchange-traded funds (beleggingsfondsen) te kopen om de inflatie in de eurozone een duwtje in de rug te geven. Yves Mersch, lid van de raad van bestuur van de ECB, verklaarde dat de aankoop van deze activa een 'theoretische optie' is voor de centrale bank. De ECB verklaarde eerder dit jaar al over te willen gaan tot uitzonderlijke maatregelen om het hoofd te bieden aan een verlengde periode van lage inflatie...meer

Een wereld die geleid wordt door kortzichtige yuppies is gevaarlijk, erg gevaarlijk. Om één of andere duistere reden maakten de Mainstream Media gewag van het feit dat Japan in een Shock Recession was beland. Klinkklare onzin natuurlijk, want het land bevindt zich al jaren in een regelrechte depressie. Interessant om te zien is hoe de verhoging van de BTW de economische groei een kopje kleiner heeft gemaakt. De Japanners hebben dus mogen ondervinden dat het verhogen van de belastingen de economie wurgt, iets wat de economische wereld eigenlijk al eeuwen weet...meer

Economie Professors die uitleggen dat een Goud standaard slecht is omdat dit de flexibiliteit van de Centrale Banken wegneemt, moeten worden opgesloten.

Economieprofessoren die ons komen vertellen dat een goudstandaard slecht is omdat ze de flexibiliteit van de centrale banken zou afremmen, moeten worden opgesloten. Zo mogelijk nog gevaarlijker is een wereld waar economieprofessoren zelfs de definitie van inflatie en deflatie niet kennen. Deze heren beweren dat een goudstandaard slecht is omdat het de flexibiliteit van de centrale banken aan banden legt. Ze zijn een GEVAAR voor de mensheid en horen thuis achter de tralies. Wie tekent het aanhoudingsbevel?

Derivaten blijven erg GEVAARLIJK. Goldonomic lezers weten dit al jaren...Het ziet er naar uit dat de geruchten hieromtrent zelfs de oren van de bestuurders van Deutsche Bank hebben bereikt. Anders kunnen we niet verklaren waarom deze de Investment Grade en High Yield CDS productlijn vaarwel zeggen, terwijl deze jarenlang één van de voornaamste bronnen van inkomsten van de bank was. Volgens Bloomberg zal Deutsche Bank stoppen met de handel in trading investment-grade en high-yield credit default swaps. In plaats daarvan zal de bank zich focussen op de handel in bedrijfsobligaties, zo liet een woordvoerster van de bank weten....more

hsbc private bankNa Parijs heeft nu ook Brussel de HSBC's private bank, gebaseerd in Switzerland, aangeklaagd omdat de instelling belgen zou helpen met belastings fraude. Aanklagers beweren dat honderden klanten - vooral diamand handelaars in Antwerpen - geld transfereerden naar Belastingsvriendelijke landen met de hulp van deze bank. De klacht kwam er nadat een ontevreden bediende aan de belastingsdiensten een DVD overhandigde me de namen van de klanten.

Dit herinnert me aan de tijd van toen waar we gelijkaardige incidenten hadden met banken in Luxemburg en Zwitserland. Niet erg slim om het advies van een Grootbank (waar veel mensen werken) te gebruiken om belastingen te ontwijken. Verstandig is om LEGAAL te opereren en te werken via instellingen die geen zetel of dochter hebben in de EU, Zwitserland, Luxemburg, enz...

Naast het feit dat de JACHT open is op de spaarcenten van elkeen die er zijn leven hard voor gewerkt heeft, is het belangrijk te weten dat de Diamant sector in Antwerpen een speciale overeenkomst heeft met de belgische fiscus (en er dus weinig of geen belastingen te ontwijken zijn). Als de diamantairs alsnog beslissen hun centjes BUITEN Belgie te versassen, dan duidt dit op weinig goede vooruitzichten voor de komende jaren. De heksenjacht zal er uiteindelijk toe leiden dat niet enkel de Antwerpse Diamantairs maar ook de gewone burger met zijn voeten zal stemmen. De DDR is een erg goed voorbeeld hoe alles erg snel kan evolueren....

Belangrijke Fundamentals:

 • Halliburton (HAL) koopt Baker Hughes (BHI) voor $ 38 bn
Screen Shot 2014-11-17 at 6.48.23 PM.png Screen Shot 2014-11-17 at 6.31.13 PM

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.

 


Maandag  17 November 2014 - Goud $ 20 hoger nadat Putin de G20 top verlaat voor einde


 

Bijgewerkte secties: Gold objectives , Olie aandelen , Uranium , Aardgas aandelen , 

Sociale Onrust en Oorlog zijn de natuurlijke uitloper van een depressie; Warren Buffet maakt een grote fout....ook Rijken zijn vaak dom en koppig zijn...De G20 top is niets meer dan een Grote Carnaval en mensen bedrog...

Financiele markten zijn en blijven vaak IRRATIONEEL voor een lange tijd. Zeker als er manipulatie en propaganda meespeelt. Vroeg of later echter overwinnen de natuurkrachten en komt de slinger met kracht terug. Hoe meer manipulatie er was, des te krachtiger de terugslag.

Gold venezuela-germany

Let op de negatieve Climax en het het extreem hoog volume : Geef het wat tijd en de Financiele Analysten zullen allen tegelijk verkondigen dat dit de LAATSTE KANS was om de Goud en Zilver sector te kopen tegen abnormaal lage prijzen. Voor alwie reeds in de sector is belegd, een les dat het loont de storm te trotseren en te blijven zitten tot de veilige haven is bereikt.

2014-gold versus miners

Belangrijke Fundamentals:

 • BP Prudhoe Pay geeft 10% yield  zie olie aandelen)
 • Noble Drilling (NE) yields 7.10%
 • Energie en de Goud & Sector reageerden positief nadat Putin voor het afsluiten de G20 top verliet....Mijn mening is dat de G20 (onder Amerikaanse druk) met VUUR SPELEN ! - Ik herhaal het nog eens: dit eindigt SLECHT en de U.S.A. zal de EU (NATO) verder in een wereldoorlog duwen. Het front komt dan deels in Europa te liggen !!! NIET GOED...

Belangrijke Technicals:

 • STERK koopsignaal voor de Goud en Zilver sector.
 • STERK koopsignaal voor de Uranium sector en aandelen (Babcock - BWC)
 • STERK koopsignaal voor Aardgas en aardgas aandelen
 • Techisch gezien, zullen Aardgas en Uranium prijzen over de komende weken en maanden verdriedubbelen.
Screen Shot 2014-11-14 at 7.25.27 PM

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 14 november 2014 - Propaganda en Emotie zijn erg gevaarlijk -


Bijgewerkte secties: ruwe olie(prijs) , 

De sterkere dollar betekent dat een vat ruwe olie binnenkort niet meer dan 30 dollar zal kosten. Dat is niet alleen een gemene, smerige leugen, maar ook een duidelijk voorbeeld van deflatoire propaganda. Daarenboven kan het ook betekenen dat de olieprijs aan het uitbodemen is. De marginale productie van een vat ruwe olie bedraagt 75 dollar en de trend wat de kosten betreft is alleen maar stijgend. Dat betekent dat steeds meer oliebedrijven niet meer winstgevend kunnen werken.

Iedereen die beweert dat de olieprijs kan blijven dalen of zelfs maar onder het niveau van 75 dollar kan blijven, heeft een probleem. Anderzijds is het zeker ook niet zo dat de overheden niet in staat zijn om de PAPIEREN prijs van een vat olie tijdelijk onder 75 dollar te duwen. Integendeel zelfs, op de goudmarkt hebben ze al aangetoond voor niets terug te deinzen. Deze video clip bewaart u beter om in de toekomst nog eens naar te kunnen kijken, dit bij wijze van les voor toekomstige generaties. Eens de Media een gebeuren ophemelen, is het meestal de tijd om net het omgekeerde te doen qua beleggingen.

De prijsmanipulatie, die in het systeem van fiat currencies op grote schaal wordt toegepast, duwt de massa's langzaam maar zeker naar de afgrond. Precies omdat de financiële markten op grote schaal gemanipuleerd zijn, zijn het gevaarlijke plaatsen geworden. We durven zelfs te spreken van 'buitengewoon' gevaarlijk of 'hoogst' explosief. Al die valse propaganda misleidt zowel beleggers als ondernemers. Technisch zien we op de PF chart van de olieprijs een viervoudige bodem, de kans dat de olieprijs beneden 77 dollar zal blijven hangen is bijzonder klein.

We hebben PEAK OIL, terwijl anderzijds de marginale kosten van ENERGIE blijven stijgen!

Belangrijke technische signalen

 • Nieuwe historische piek voor Walmart...en toch een nieuw koopsignaal. Pas de stoploss aan.
 • The Descartes Systems (een recessiebestendig aandeel) laat een nieuwe uitbraak optekenen, het koersdoel wordt verhoogd van 20 naar 30 dollar.
 • Clorox, Procter & Gamble, Trans Canada pipeline, Texas Instruments en andere aandelen (zie sectie) zijn extreem oververkocht. Pas de stop losses aan.

 

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic. 


Donderdag November 13, 2014 - De hel zal losbreken de dag dat de rentevoeten niet verder meer dalen... dan stopt alles in een "FLASH" !


Bijgewerkte secties: zie Recessie-bestendige-aandelen voor close out niveau's..

De Europese spaarder wordt via de media voorbereid op negatieve rentevoeten. Hebt u al een bankrekening buiten het bereik van de grijpgrage handen van de politici? Staat u schrap voor wat er te gebeuren zal staan??

ING24 ING34
klik om te vergroten

Het is simpelweg onmogelijk om de controle over de economie te verwerven door het drukken van meer geld en door de rente onder nul te duwen. Onze overheden en centrale bankiers zijn een stelletje idioten die er geen flauw benul hebben van hoe een maatschappij en/of een economie werkt. Het merkwaardige aan dit alles is dat er historisch gezien heel wat voorbeelden voorhanden zijn die aantonen dergelijke aanpak niet werkt. Ze blijven echter dezelfde fouten opnieuw en opnieuw maken. Wat is het verschil tussen een Ezel en een Politicus? Een Ezel stampt geen 2 x tegen dezelfde steen, een politicus doet het wel...Die maakt er zelf een spelletje van.

Het systeem wordt niet alleen voorbereid op bail-ins, maar ook op negatieve rentevoeten.

Mathematisch gesproken zijn er geen keuzemogelijkheden: ofwel blijven de rentevoeten dalen en worden ze negatief, ofwel stort het systeem in elkaar. Uiterst gevaarlijk is dat de marginale rentevoeten blijven dalen terwijl de schulden naar omhoog gaan. Binnen afzienbare tijd zullen de marginale en de nominale rentevoeten met elkaar in de clinch raken, op dat moment is het over en uit. Dat zal gebeuren in de stijl die we al in Cyprus zagen, zonder enig onderscheid te maken wordt het spaargeld aangeslagen.

Veel bezoekers van deze site lezen Goldonomic niet volledig. Ze zoeken onmiddelijke bevrediging in de vorm van meer fiat geld (lees: winst) NU. Deze mensen zien het totaal plaatje niet en weigeren toe te geven dat de markten van A tot Z gemanipuleerd zijn.

De schuldenberg blijft alsmaar aangroeien en zal uiteindelijk zo groot worden dat het systeem er onder bezwijkt. Japan moet momenteel al een kwart van de inkomsten uit de belastingen reserveren voor het afbetalen van de rente op de schulden. De Amerikaanse regering torst een schuldenberg van meer dan 17.000 miljard dollar. Dergelijke bedragen zijn simpelweg niet meer voor te stellen. De Verenigde Staten geven namelijk al meer uit aan rentebetalingen dan aan defensie, een oorlog in Syrië is financieel zelfs niet mogelijk. De echte reden voor de Franse revolutie was het oplopen van de schuldengraad tot meer dan 60%! Klein bier echter ten opzichte van wat nu aan het gebeuren is.

deficits usa total-debt
total debt 1 debt vs rates
click to enlarge

Het is onmogelijk om te voorspellen wanneer de fatale klap zal gebeuren, maar we kijken naar een exponentiële curve. Wie niet voorbereid is op wat te gebeuren staat, zal onvermijdelijk te laat komen.

glijbaan

Inmiddels weten we dat grote papieren orders op de futuresmarkt de goudprijs in een seconde met 20 dollar doen bewegen. Het aantal orders overtreft vaak de op de CME toegestane limiet van 6.000 contracten. Dit soort illegale acties zal blijven gebeuren tot het financieel systeem crash. De grootbanken actief in de goudhandel, op de eerste plaats JP Morgan, HSBC, Scotia, Barclays, UBS en Deutsche Bank) handelen alsof ze de slaafjes zijn van de Amerikaanse centrale bank. Sinds september 2011 hebben ze de goudprijs systematisch naar onder geduwd. Het onder de duim houden van de goudprijs is nodig om de Amerikaanse munt te beschermen tegen een oncontroleerbare groei van het aantal dollars in omloop en van de schulden uitgedrukt in dollars.

this is how big fiat gold is versus real gold 

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Woensdag November 12, 2014 -  Markets are shifting...Voorzicht !


Fibre-Optic-Cable-National-Broadband-Network-12499607Bijgewerkte secties : Recessie Bestendige aandelen , 

Deze week kondigde Brazilië aan dat het een 3.500 mijl lange vezeloptische kabelverbinding naar Portugal zal leggen, dit om te ontsnappen aan de greep van de NSA. Bovendien werd meteen duidelijk gemaakt dat geen cent van de hele investering van 185 miljoen dollar aan Amerikaanse bedrijven zal uitbesteed worden. De Braziliaanse regering heeft daarbij een duidelijk doel voor ogen: ze wil geen enkel risico lopen dat de Amerikaanse regering de kans krijgt om het dataverkeer af te sluiten. De getroffen maatregelen gaan echter nog een heel stuk verder.

De Braziliaanse overheid heeft de technologie van Microsoft uit alle overheidskantoren verbannen, iets wat eerder al in China was gebeurd. De wereld is het gedrag van de STASI/NSA methode meer dan beu. De Amerikanen zullen een hoge prijs moeten betalen voor hun immoreel gedrag.

ROSSWIFT – wat wereldwijd de naar grootte tweede SWIFT associatie moet worden – wordt begin 2015 opgestart. Het nieuwe systeem zou uiteindelijk het oude SWIFT systeem moeten vervangen, dat met hoofdkwartier in Brussel volledig door de Amerikanen gecontroleerd wordt. Rusland en de andere BRIC landen zullen in geen geval Amerikaanse chantage dulden, deze landen doen alles wat in hun macht ligt om de eigen economie te beschermen.

ROSSWIFT is lid van de Europese SWIFT Alliance, het verenigt 30 landen in SWIFT. Samen zijn die 30 landen goed voor ongeveer 40% van de wereldwijde trafiek. Het lidmaatschap van de organisatie geeft de Russen de kans om een voet binnen de deur te krijgen in de SWIFT Board of Directors, waar ze de besluitvorming uiteraard kunnen beïnvloeden. Uiteindelijk zal blijken dat de Amerikanen zichzelf in de voet geschoten hebben, wat bezwaarlijk een slimme zet genoemd kan worden.

De Petrodollar is een wandelend lijk. Canada, Rusland en Qatar, drie van de grootste olieproducenten in de wereld, hebben nieuwe deals afgesloten in Yuan. Daarmee staat het mathematisch vast dat het tijdperk van de Oliedollar achter de rug is. Rusland kondigde bovendien aan dat het de Roebel zal afkoppelen van de Petrodollar...en dat mogelijks het bezit van Dollars in Rusland voor prive-beleggers en de burger verboden wordt. Ten tijde van de USSR speelde de Dollar een belangrijke rol in het Russische zwarte en luxe circuit.

Bij goud en zilver zet de positieve trend zich verder, precies zoals we hadden verwacht. Hoog tijd dat er nieuwe posities ingenomen worden of dat de bestaande posities uitgebreid worden.

Belangrijke Technicals:

 • De recente verkoopgolf toont aan dat Yamana ondergewaardeerd is. Het bedrijf heeft een bijzonder lage kostenbasis in vergelijking met de concurrenten. Een positieve free cash flow in het komende jaar kan de beleggers aangenaam verrassen.
 • Meer en meer beleggers zullen de traditionele aandelen vaarwel zeggen om hun toevlucht te zoeken in de Gold & Silver en Energie sector.
 • We zien heel wat rood in de sector van de Recession Proof aandelen!

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Dinsdag 11 November, 2014 - $15 Zilver ? je kan er geen kopen (fysiek)!


ubs

Bijgewerkte secties: Yuan-Gold , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , Gold & Silver Juniors ,

In het onderzoek naar de manipulatie van de goudprijs is een naam gevallen. The Financial Times maakte bekend dat UBS bereid is om een schikking te aanvaarden wat betreft beschuldigingen geuit door de Britse Financial Conduct Authority in verband met de manipulatie van de goud- en zilverprijs (klik hier voor meer info). Het kan misschien een verrassing zijn voor mensen als Dennis Gartman of Martin Armstrong dat de goudmarkt gemanipuleerd wordt door de grootbanken, maar voor ons is het allesbehalve een verrassing dat UBS de manipulatie heeft toegegeven. Vanzelfsprekend is prijsmanipulatie illegaal, maar het gebeurde al in de jaren 60 (Gold Pool) en het gebeurt nog elke dag opnieuw(klik hier voor de Gold Pool).

De medeplichtigen van UBS hoeven niet ver gezocht worden: Royal Bank of Scotland, HSBC, Deutsche Bank, JP Morgan, Citigroup, Barclay's , Soc. Generale,...

Wettelijk optreden tegenover de manipulatoren is nu mogelijk. Wanneer u denkt nadeel te hebben ondervonden van de manipulatie van de London Gold Fix, contacteer dan het Amerikaans advocatenkantoor Berger & Montague. Wie in goud of in opties/futures op goud handelde in de laatste 10 jaar en zich benadeeld voelt, heeft nu een been om op te staan.

In juli duidde een rechter U.S. District Court in New York namelijk Berger & Montague uit Philadelphia en Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan in New York, twee grote advocatenkantoren, aan om een anti-trustzaak aan te spannen tegen de banken die in Londen de goudprijs via fixing bepaalden (klik hier). Meer info over de zaak is te vinden op de website van Berger & Montague (klik hier).

Belangrijk om te begrijpen is dat er precies zoals in de jaren 60 een dag zal aanbreken dat de manipulatie van de goudprijs om eender welke reden stopt en dan zal blijken dat goud en zilver het echte geld zijn. In de jaren 60 verdubbelde de goudprijs meteen en dat gebeurde nog voor de echte stijgingsfase die de goudprijs van 32 naar 850 dollar per troy ounce bracht. Ditmaal is het echter bijzonder moeilijk wat er zal gebeuren omdat het de eerste keer in de geschiedenis is dat zo veel valuta’s afhankelijk zijn van het lot van de Amerikaanse dollar.

Het grootste gevaar ligt er in dat veel beleggers misleid zijn door de nominale prijzen die voor goud betaald worden. Ze vrezen dat ze de verkeerde beslissing hebben getroffen door goud te kopen en zullen mogelijk proberen om alsnog de dans te ontspringen. Helaas zullen ze recht in de afgrond springen. Landen zoals China en Rusland begrijpen maar al te goed wat er aan de hand is en kijken dwars door de westerse manipulatie van de goudprijs heen. Kan u zich voorstellen dat er idioten zijn die alles in het werk stellen om dat wat u wenst te kopen goedkoper te maken?

2014-Chinese reserves aan goud

2014-chinese gold reserves

Belangrijke Technicals:

 • Belangrijk om te weten:
Negatieve Gold Leasing Rates werken als een rode lap op een stier voor de goudprijs. Het Zwitsers referendum zal de kogel door de kerk jagen. Als de Zwitsers akkoord gaan met hogere goudreserves voor hun centrale bank, kan dit de goudprijs in één ruk fors doen stijgen.

Belangrijke Technicals:

 • Koopsignalen zijn er voor Gold Fields (GFI) , Randgold (GOLD) , Coeur d'alene (CDE) , Anglo-Gold (AU), Franco Nevada (FNV) en Detour Gold, dit wat de majors betreft.
 • De juniors hebben allemaal een solide bodem gevonden en staan klaar om te springen na 20 november.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Maandag 10 november, 2014 -  Een Bereval, Key Reversal en Cyclische bodem voor de Goud & Zilver en Uranium sector?


cerny trabantBijgewerkte secties: US-Dollar , Uranium , $-Goud , Zilver , Wereld-indexen (belangrijk!) , Goud & Zilver Majors (PF grafiek in blauwe veld) , 

Oost Duitsland was een DEMOKRATIE. De muur van Berlijn werd naar omlaag gehaald omdat de versperring zinloos was geworden. Was die er nog geweest, dan zou die nu mogelijks opnieuw kunnen dienen. Om te vermijden dat de mensen vluchten van West naar Oost. Ik ben destijds nog vaak achter het Ijzeren Gordijn geweest. Bij checkpoint Charley werd de onderkant van je auto met spiegels gecheckt. Nu gebeurt dit rond en in de Amerikaanse vliegvelden. Het Westen is stilletjes aan een nieuwe DDR aan het worden. De STASI heet nu NSA...

Wanneer is de nieuwe Trabant er ??? Het ergste van het verhaal is dat de 4de Generatie (de huidige generatie) gewoon niet ziet en niet snapt wat er aan het gebeuren is en dat net DEZELFDE fouten worden gemaakt: de Overheid is een MONSTER geworden, het kapitaal, de spaarder wordt opgejaagd als wild, gepluimd en geslacht, voor het volk MOET alles kunnen zonder inspanning. Eens te meer snapt de massa niet dat de Overheid eigenlijk HET PROBLEEM is. Erg is dat het produktie-apparaat langzaam maar zeker vernietigd wordt. Een aktueel voorbeeld is het energie beleid in Belgie. Het ergste van het verhaal is dat de Overheid zelf het LEF heeft om de burger voor te bereiden op ARMOEDE: minder maar duurdere elektriciteit, minder of geen kerstverlichting, wonen in kleinere huizen, de thermometer enkele graden lager zetten, rijden met kleinere en goedkoper auto's...

Het kunstwerk links heet: STEMMEN met je VOETEN.

Vuurwerk en bloed op de muren...voor shorters van Goud & Zilver Mijnen en Uranium!   Is dit het einde van de KOOPJES periode !? Zeer goed mogelijk...

PVG candle1 SSRI candle1 DGCto candle1
ANV candle2 2014-11-07 top HUI candle1
CCJ candle1 De realiteit begint door te sijpelen in de hersenen van de Intelligente Psychopaten en Kerncentrales worden niet langer gesloten, wel worden we opnieuw geopend, blijven ze open en worden er nieuwe geboud ! (dit is helemaal ons scenario...de energie politiek van de Overheid is rot en vroeg of laat komt loontje achter zijn boontje) DMLto candlex
LAMto candle1 Noteer dat bepaalde kaarsgrafieken eveneens een GAP vertonen en dat deze openingen ALTIJD gevuld worden.... URRE candle1

Belangrijke Fundamentals: laat je niet verleiden door de recente sterkte van de US-Dollar. De Dollar is ter dood veroordeeld. Steeds meer landen (nu ook Canada) maken overeenkomsten met niet-Dollar landen en schakelen zo in priciep over naar andere (minder failliete) currencies. Net zoals voor Goud zou het helemaal geen verrassing zijn dat we OOK voor de Dollar een vals technisch signaal hebben (Stiereval). Wordt vervolgd.

Belangrijke Technicals:

 • Uranium kaarsgrafiek vertoont een KEY REVERSAL en BEREVAL
 • Goud en Zilver mijn aandelen - Key Reversals en potentiele BEREVALLEN
 • US-Dollar is OVERKOCHT en komt in een weerstandzone terecht
 • De BACKTESTS van de Wereld Beursindexen - zie sectie - lijken allemaal positief te evolueren. Dit wijst en op HOGERE BEURZEN en op Hyperinflatie. Blijf werken met TRAILING STOPS
 • De HUI-index (majors) is terug gevallen tot op een erg sterke en belangrijke steunzone. Bekij de PF grafiek (blauw veld) en vergelijk de index met 2001 en vandaag en zie hoe NET voor de EERSTE grote Hausse de goudmijnen eveneens werden afgeslacht. De kapitalizatie van de sector is erg klein en leent zich uitstekend tot dit soort diefstal.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


Vrijdag 7 november 2014, alwie de moeite niet doet om zijn huiswerk degelijk te maken en probeert te BEGRIJPEN wat er omgaat op de financiele markten en in de goudmarkt in het biezonder, is het niet waard om er te bezitten !


Bijgewerkte secties: 
Wees verheugd dat de corrupte Amerikaanse autoriteiten het je mogelijk maken om meer goud, zilver, goud en zilvermijnen te kopen tegen lagere prijzen... en je meer tijd krijgt om dit te doen.

Omdat de prijs van goud wordt bepaald in een paper markt, waar er geen limiet bestaat in het scheppen van het aantal papieren contracten/fiat geld, zijn we in een wereld vreemde situatie beland waar de vraag naar fysiek edelmetaal een historisch record heeft bereikt, en zelf de wereldproductie overtreft, terwijl de prijs blijft dalen!

Het is immers mogelijk om de prijs van goud onderdrukken ondanks een toenemende vraag, omdat de prijs ervan niet wordt bepaald op de fysieke markt waarin goud wordt gekocht en nadien geleverd. In plaats daarvan wordt de prijs ervan bepaald op een futures papiermarkt COMEX, LBME,..). Vrijwel alle futures worden afgewikkeld in contanten, en niet in goud.

Het bestaan van papier geld en bankgeld (giraal geld) maakt het mogelijk enorme hoeveelheden "naakte" termijncontracten (onbestaand papier goud) te scheppen en deze vervolgens plots te dumpen op de futures-markt...en dit uitgelezen op momenten dat de handel erg dun is (feestdagen, vrijdagen,...). Zo ontstaat een situatie waar niet de de futures prijs de prijs bepaalt waarvoor fysiek goud kan worden gekocht.

De vraag is gewoon WANNEER de muziek zal stoppen. Op dat ogenblik wordt de prijs in een flits exponentieel duurder...maar zal er er ook geen milligram meer te koop zijn. Beter 4 jaar te vroeg dan een seconde te laat

De Amerikaanse Mint deelde woensdag ll. mee dat tengevolge van de enorme vraag tijdens de voorbije weken de "Amerikaanse Zilver Eagles" zijn uitverkocht.

2014-11-04 debt levels world

Dit is WAAROM de marginale rentevoeten verder naar omlaag moeten en indien nodig negatief moeten worden. Een stijging van de rentevoeten kan het financiel systeem in een FLASH vernietigen!  

België en Nederland tekenen overeenkomst automatische fiscale gegevensuitwisseling (29/10/2014). Niet minder dan 49 andere landen stemmen in om fiscale gegevens automatisch met elkaar uit te wisselen. Dit is een nieuwe poging om op wereldniveau meer gegevensuitwisselingen toe te laten in de strijd tegen fiscale fraude. De schatkisten zijn leeg....en alle registers dienen open getrokken om dit gat op te vullen. Tussen de dagelijkse praktijk en de realteit ligt er gelukkig nog een zee aan water. Belangrijk is echter de fiscale tsunami steeds een golf voor te zijn. Daarom wordt het meer dan ooit nuttig om zijn 'Permanente Residentie' te nemen in een 'Fiscaal Vriendelijk' land. Zeker als je er niet permanent wonen moet. Wie verstandig is, onderneemt nu al stappen. Beter een jaar te vroeg dan een seconde te laat.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic. 


Donderdag 6 November, 2014 - Het is volle maan en Obama is helemaal de steun kwijt van het Amerikaans kongres !


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver , World Stock Market Indexes (deels) , 

Onroerend Goed is een Kapitaalsgoed van hogere orde en de prijs ervan daalt ALTIJD gedurende (hyper)inflatoire recessies en depressies.

new properties 2014

Wat is geld?

Belangrijke Technicals:

De Point en Figures grafieken die je terug vind in de abonnee secties en in een blauw veld staan, worden getekend volgens een speciale procedure. Ze geven erg precies de basis trend aan voor Goud uitgedrukt in belangrijke currencies. Het verbaast me telkens te horen dat abonnees hieraan veel te weinig aandacht besteden.

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic. 

 


Woensdag 5 november , 2014 - Mainstream Media houden het beste track rekord voor het verstrekken van verkeerd advies -


DDRBijgewerkte Secties: Ruwe Olie , 

De voormalige DDR - Oost-Duitsland de Duitse Democratische Republiek geheten ! In 1989 vierde de DDR haar 40-jarig bestaan ​​... toen was die maatschappij in zware problemen was terecht gekomen ... mensen stemden meer en meer met hun voeten. Alwie kon, vluchtte weg.  Het geld was opgedroogd ... iedereen die kon, vluchtte naar het Westen. In september 1989, reisden veel DDR Mensen naar de grens en klommen er over een hek naar de vrijheid. Trabant en magere bezit lieten ze achter.  Eenmaal over het hek moesten ze toezien hoe hun Trabantjes werden gedemonteerd en meegenomen door achtergebleven DDR-burgers om ermee hun eigen auto's te repareren.

Officieel leek niets mis ... (Tout vas tres bien Madame la Marquise) Werd je tijdens het voorbereiden van je vlucht verklikt en door de STASI betrapt, dan werd je gearresteerd en gevangen gezet. Paspoort en rechten speelde je kwijt. Wie naar het buitenland wenste te reizen, deed dit zonder familie, zonder kinderen. Die moesten thuis blijven zodat de autoriteiten er zeker van waren dat de DDR toeristist/zakenman naar huis terug keerde.

Ooit gehoord van KOKO !? Deze organisatie bestond in de DDR tot 1989. KOKO werd opgericht in 1966 om Oost-Duitsland te voorzien van vreemde valuta. Voorwerpen van waarde (vb. Kunst) werden in beslag genomen door de regering, vaak omdat hun eigenaars niet hun extravagante belastingen konden betalen, en werden door regeringsambtenaren verkocht aan buitenlandse partijen voor harde valuta.

 

Net daarom is het uiterst belangrijk een deel van je vermogen BUITEN politiek bereik te bewaren...en dit te doen eer het te laat is.!..

In de regel is het zo dat eens een Beleggingsinstrument door de brede Media in de hemel wordt geprezen, de waarde/prijs ervan een top heeft gezien en kort nadien zal beginnen dalen. Het omgekeerde is waar bij een bodem. De geschiedenis en mijn ervaring telt tientallen voorbeelden. Deze video clip (Goud en de Kotsende Kameel) is een recent voorbeeld waar men een goudprijs van $ 700 per troy oz. voorspelt.


Andere voorbeelden voor hetzelfde verhaal...

black monday 1987 riding-the-dow
real estate bubble 2006

 2014-10-12 Shiller home prices

Dit verkondigen de  Media vandaag: Het einde van de goudmijnen, Goud en Zilver mijnen gaan failliet, Zilver mijnen leveren niet langer fysiek zilver,...De kameel verslindt alle goudkevers,...

Belangrijke Fundamentals:

 • marginale productie kost voor Zilver ligt hoger dan $ 20 . Valt de prijs dieper, dan houden de zilvermijnen op met produceren.
 • marginale productie kost voor Goud is $ 1200. Aan deze prijs werken veel Juniors met verlies. Blijft de prijs zo laag of valt deze lagern, dan zal het ontginnen en de fysieke levering van Goud ophouden.
 • US-shale-Olie is een Ponzi schema aan $ 75 per vat.
 • PayPal zo ver krijgen dat de rekening van zij die het Zwitsers Goud Referendum organiseren blokkeren, bewijst hoe ver men bereid is te gaan....
 • Alwie een tegoed aanhoudt van 500,000 euros bij de Deutsche Skatbank in Duitsland, betaalt een rente van 0.25% per jaar... aan de bank. Marginale interest voeten MOETEN en zullen blijven dalen zolang de staatsschuld oploopt....tot het systeem in elkaar klapt.
 • Paul Singer's Elliott Management Corp. bevestigt dat het optimisme voor de Amerikaanse groei misleidend is omdat de ekonomische cijfers de inflatie onder- en de groei overschatten. Hij bevestigd ook dat de politiek die gedurende de voorbije 6 jaar door de centrale banken werd gevolgd onmogelijk kan worden verder gezet.  De EU is ziek uit hetzelfde bedje.

Belangrijke Technicals:

 • Herinner Zimbabwe, Venezuela, de Iranese beurs, de Weimar aandelen markt, de Zuid-Afrikaanse beurs (Joburg),...QE (buitensporige geldschepping en monetisering van schulden) jaagt de aandelen markten de hoogte is. Dit is PRECIES wat er zich nu in Japan afspeelt. Belangrijk is te begrijpen dat de potentiele winst van de Japanese beurs nooit zal kompenseren voor de daling van de Yen op de wisselmarkten.
 • De daling van de Goud en Zilverprijs lijkt op te houden....dit duidt in de richting van een mogelijke BEREVAL. Wordt vervolgd.
 • Als je de kaarsgrafieken bekijkt voor veel Goud en Zilvermijnen, dan krijgt men opnieuw de indruk dat de daling een georganiseerde coup was. De kleine totale markt kapitalisatie van de sector maakt zoiets makkelijk. Zeker als je deze in contrast zet met de markt kapitalisatie van de DERIVATEN.  Daarom is de verleiding om deze markten te manipuleren wellicht nog groter. Hou er rekening mee dat het vooral de MARGINALE handel is die de prijs bepaalt.  Tijdens dit soort akties is het in de regel zo dat GROTE posities in dezelfde vaste handen blijven.

2014-11-04 04.22.02 pm

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


November 4, 2014 - - Ik begin er steeds meer van overtuigd te worden dat we nu een Bereval kunnen hebben voor de Goud & Zilver sector!


Geaktualiseerde secties: aantal Puts op GDXJ (Juniors) is met een ongelooflijke 734.7% toegenomen = Een duidelijk teken dat we een Climax SELL OFF hebben en het einde van de correctie voor Goud & Zilver

Egon von Greyerz - De Ontknoping zal dramatische proporties aannemen  

Greenspan over Goud: de goudprijs zal beduidend hoger gaan. 

Belangrijke fundamentals: 

 • DeBank of Japanbesliste de geldschepping drastisch te verhogen(QE) . Er zal vanaf nu voor liefst $ 750.000.000.000 aan obligatiesperjaar worden geveild-dit getal is zoverbazingwekkendgroot dat hetzou neerkomen opbijna$ 3.000.000.000.000perjaarindien toegepast opeen Amerikaanseschaal.Enditkomtbovenop eencentrale-bankbalansdie eerder al is geëxplodeerdtot bijna50%van het bruto nationaal inkomenvan Japanof meerdan het dubbele vande reedsverbijsterendUS-ratiovan25%.Infeite,was dit slechts hetbegin van een nieuw reuze Ponzi schema. Als direkt gevolg steeg de Japanse aandelenmarkt - in enkele sekonden tijd - met gemiddeld5%.
 • Afgelopen week zakte de goudvoorraad van JP Morgan met liefst 41% !
 • De goudvoorraad van de COMEX zakten in een maand tijd met 10%
 • De US Mint verkocht verleden maand een rekord aan zilveren munten.  (American Silver Eagles)

Belangrijke technicals:

 • aantal Puts op GDXJ (Juniors) is met een ongelooflijke 734.7% toegenomen = Een duidelijk teken dat we een Climax SELL OFF hebben en het einde van de correctie voor Goud & Zilver
 • Een GAP (opening op de kaarsgrafieken) wordt ALTIJD gesloten !
AU candle1 AUY candle1
Anglo Gold is een KOOP
Yamana is een KOOP

Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic.


November 3, 2014 - We beleven een SELL OFF-CLIMAX van de Goud & Zilver sector !!! Markten vallen altijd harder en dieper dan verwacht - PANIEK is per definitie een koopopportuniteit -


geactualiseerde secties: Pers , 

obamaneythenightbefore

Morgen, 4 november zijn het verkiezingen voor het Kongres in de VS. In het 113de Kongres van de VS, hebben Republiekijnen  in de Kamer de meerderheid met 233 zetels.  De Demokraten hebben 200 zetels. In de Amerikaanse senaat hebben de Demokraten de meerderheid met 53 zetels.  Er werden 45 Republiekijnse senatoren verkozen.

 

John Williams (Shadow Statistics) deelt met ons de volgende informatie.

- U.S. Government Prepares to Use Reduced-Inflation Index for Cost of Living Adjustments (COLA) 
- 2015 Social Security COLA at 1.7% Would Have Been 9.4% without Existing Gimmicks for Understating Inflation 
- September Annual Inflation: 1.7% (CPI-U), 1.6% (CPI-W), 9.4% (ShadowStats) 
- September Real Retail Sales Fell by 0.4% 
- September Real Earnings Fell by 0.4% 
- Existing-Home Sales Headline Gain Dominated by Surge in Distressed Properties; Year-to-Year Sales Contracted for Eleventh Straight Month 
- Real-World Indication of Faltering Third-Quarter Economic Activity

Europa zit in een DEPRESSIE, en de situatie in Japan gaat van kwaad naar erger...

  • Germany SA retail sales plunge 3.2% in September
  • Consumer spending tumbles at fastest rate since October 2009
  • The bank of Japan to buy every new bond the government issues
  • Sears closing 100 stores, laying off 5,000 workers.

Investors who bought the Dow Jones  during the October 1987 crash (October 19, 1987) and kept the shares, made a fortune. Not only did the Dow Jones recover all the way to 1,000 , it also continued to go up to 17,000 !

The TREASURY markets are the BIGGEST bubble of the 21st century and the Dow Jones has entered a DANGER zone! We live in an insane world, with the Dow Jones rallying  due to massive inflation, but gold stocks selling off supposedly due to a lack of that very same inflation. The HUI/Gold ratio finished today at 0.137. The all time low HUI/Gold ratio from November 17, 2000 is 0.135. We mightsee one more down move tomorrow morning to 0.135 or lower, but afterwards look for a dramatic reversal to the upside, which will be the official beginning of a new medium-term bull market for gold mining stocks.

INDU LT USB LT
 Dow Jones (click to enlarge)  30 year Treasury Bill (click to enlarge)

The market is hugely misinformed and the precious metals are hugely misinformed. QE ends one day and gold goes down both ways: Gold goes down whether we have QE or we have no QE: one day we're told the USA quits QE..and gold falls. Next day we're told Japan will increase QE...and Gold also falls.  We live in an insane world, with the Dow Jones rallying due to massive inflation, but gold stocks selling off supposedly due to a lack of that very same inflation. The HUI/Gold ratio finished today at 0.137. The all time low HUI/Gold ratio from November 17, 2000 is 0.135. We might see one more down move tomorrow morning to 0.135 or lower,  but afterwards look for a dramatic reversal to the upside, which will be the official beginning of a new medium-term  bull market for gold mining stocks.

 Beter 4 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat !

The Gold & Sector is undoubtly the BIGGEST opportunity of the 21st century ! (I wonder what non-holders will do when the Gold & Silver sector is closed....so it becomes impossible to BUY!?]

Important Fundamentals:

 • The oil price will come back with a revenge: the low oil price kills the marginal producers or fracking.
 • The Gold & Silver price will come back with a revenge: the low price kills the marginal producers.
 • Russia's key interest rate hiked from 8% to 9 1/2%. The bank has already raised rates from 5.5% at the start of the year but the moves have failed to combat inflation.
 • U.S. mint Silver-coins sales jump to 21-month high.

Important Technicals:

 • Panic in the Gold & Silver sector points clearly to a SELL-OFF. A Sell-off is the opposite of an Euphoric Parabolic Top.

 Copyright 2014, Alle Rechten Voorbehouden - De inhoud van dit rapport mag niet worden gecopieerd, gereproduceerd, noch verdeeld zonder de geschreven toelating van Goldonomic..

 

 

 

 

 

Categories: Dagelijkse research

Twitter