31
januari
2024

Januari 2024

Dit wordt een gouden jaar met een zilveren rand en meer WW3!.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Maandag tot Woensdag, Januari 29 - 31, 2024:  Er zouden waarschuwingen op bankbiljetten en bankrekeningen moeten staan zoals op sigarettenpakjes met: "opgelet, dit bankbiljet is totaal waardeloos gemaakt door de uitgever"


Bijgewerkte Secties: Bedrijfsobligaties

 

Net als in het verleden kopen banken en centrale banken massaal goud/zilver op... terwijl de domme kudde WAARDELOOS FIAT GELD blijft ophopen... De kudde leert het NOOIT. Daarom is het een Kudde!

Fractional Reserve Banking, Fiat-geld en lage rentetarieven zenden DE FOUTEN SIGNALEN naar ondernemers. Dit gebeurt al meer dan tien jaar en al die jaren hebben ondernemers (en ook politici) op basis hiervan gevaarlijk verkeerde beslissingen genomen.

De dagen naderen dat deze roekeloosheid de Kudde, de maatschappij en het financiële systeem duur zal komen te staan.

Dit is de 4e generatie in volle glorie. De kudde en de meeste politici zijn oneindig DWAAS en/of kunnen niet redeneren. Daarom begrijpen ze de realiteit niet (vorige paragraaf). Erger nog, ze zijn zo dom dat, ook al hebben ze al dan niet enig onderwijsniveau, ze de "redenerende mensen" als "idioten" bestempelen. De wereld van vandaag is intellectueel zo arm dat zelfs "Professors Economie" leugens verkopen. Ook proberen de meeste mensen steeds maar op een foute manier rijker te worden (meer is meer) en zoeken ze het onmogelijke: ze willen de richting van een beweging (stijging-daling) weten en ook WANNEER het zal gebeuren. Enkel een "slangenolieverkoper" kan beide voorspellen.

"Het is uiterst pijnlijk om te beseffen dat 75% van de mensen niet BEGRIJPT wat er op Goldonomic wordt gepubliceerd... noch zijn ze bereid om daar enige moeite voor te doen."

Elke Vierde Generatie eindigt met een dramatische crisis. Het ontwikkelt zich over enkele paar decennia en bereikt dan een climax. Alles wat we beschouwen als fundamenteel voor de samenleving staat op het spel. Sommigen overleven het niet. Elk instrument zal worden gebruikt. De consumptiebelasting (omzetbelasting) zal worden verhoogd.  De vermogensbelasting op het vermogen van de Boomers en de successierechten zullen sterk stijgen.

Omdat de Millennials (4e generatie) de meeste inkomsten uit welvarende oudere leeftijdscategorieën zullen proberen te halen, verwachten we meer en hogere vermogensbelastingen, meer en hogere successierechten, en last but not least, een Reichsfluchsteuer (kapitaalskontrole-BLWI). DAAROM moet je NU emigreren naar een land dat nog niet geconfronteerd wordt met de nadelen van de Vierde Generatie.

Hoe meer geld er wordt gecreëerd door geld bij te drukken, door het algemene schuldniveau te verhogen en door fractioneel reservebankieren, des meer inflatie we hebben. En de aldus gecreëerde inflatie is niet onderhevig aan het algemene renteniveau. Integendeel, het algemene renteniveau is het resultaat, een gevolg van het fiatgeld dat in omloop is. Merk op dat niets in een rechte lijn omhoog of omlaag gaat en dat de Leeghoofden de eersten zullen zijn om "Wolf" te roepen bij elke correctie die tegen de basistrend ingaat.

In zijn boek "Is Gold an Inflation Hedge?", heeft analist Paul van Eeden aangetoond dat goud zijn koopkracht heeft behouden sinds het einde van de goudstandaard.  In feite is goud al minstens 6.000 jaar geld en heeft het al die jaren steeds zijn koopkracht behouden, terwijl fiatgeld normaal gesproken elke 50-70 jaar sterft.


De opwarming van de aarde en de CO2 HOAX bewijzen hoe DWAAS de KUDDE en de Leiders zijn. Langzaam begint de leugen door te sijpelen in hun onderkoelde hersenen... terwijl Ford Motors en GM failliet dreigen te gaan. Nogmaals, de 4de Generatie die tijdens de jaren 1912 leefde, was net zo overtuigd dat ze even intelligent was als Albert Einstein. Maar de Grote Depressie en Wereldoorlog II trok ze vrij snel uit hun droomzeepbel.

De mensen van de 4e Generatie die een EVoertuig kochten, moeten een mentaal probleem hebben. De politici van de 4th Generatie die de verkoop van deze auto's hebben bevorderd, moeten een nog groter mentaal probleem hebben. De autofabrikanten die ze bouwen zullen een nog groter financieel probleem hebben. Weet, dat zoals het de autosector gaat, het met de economie ook zal gaan.


Dit zal op zijn minst eindigen in een burgeroorlog en waarschijnlijk in een wereldoorlog.

Mensen met gezond verstand weten dat Javier Milei gelijk heeft en dat zijn beweringen juist zijn. De KUDDE (4de Generatie) zal er pas achter komen eens er HONGER en HYPERINFLATIE is...Als het te laat is en nadat ze alles verloren hebben. Ik vraag me echter af of en hoe lang deze Javier, een ECHTE Econoom, zal overleven.

Professor Legutco's opmerkingen zijn helemaal terecht !


Ons onroerendgoed hoekje (enkel voor abonnees): De huidige vastgoed zeepbel is belangrijker dan deze uit 2006.
 • De Duitse vastgoedprijzen zijn het afgelopen jaar met 23% gedaald! Tot zover Vastgoed als goede investering.
 • Tijdens/na de Weimar hyperinflatie kon je met een paar gouden munten een volledige straat kopen.

German property prices 2024


Belangrijke Fundamentals

 •  We vrezen voor een mogelijke BANK HOLIDAY

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot vrijdag, 22 - 26 januari 2024: Speel je nog steeds de Russische Roulette van Fiat-geld, of ben je overgestapt op echt geld!


Bijgewerkte secties:Goud & Zilver Juniors, Recessiebestendige aandelen (LOCG),
Recessiebestendig - HOLD, Biotech - Farma, Olie aandelen, Aardgas aandelen,
Bank Aandelen, Inflatie Index, Zon en Zeldzame Metalen, Landbouwproducten,
Koper, Platina, Non-Ferro's, Lange Termijn Grondstoffen, Grondstoffen in Goud,
Obligaties USA, Staatsobligaties in de EU,

Speel je nog steeds de Russische Roulette van Fiat-geld, of ben je overgestapt op echt geld! Ik kan mijn oren en hersenen niet geloven dat veel mensen de fiat-geld Russische roulette van "meer is meer" blijven spelen, zich niet realiserend dat ze NIETS anders accumuleren dan ijle lucht. Dus hopen velen dat ze hun posities in Fiat-geld (en Crypto's) kunnen omzetten in echt geld of fysiek goud/zilver voordat de zwarte zwaan landt, zich niet realiserend of niet bereid te begrijpen en te accepteren dat er op dat moment geen markt zal zijn...Zoals gewoonlijk zullen de autoriteiten een bank holiday afkondigen en proberen het probleem op de een of andere manier op te lossen, wat extreem slecht zal zijn voor de Fiat-geld jagers en verzamelaars.

Er wordt zoveel onzin verkocht en zo veel mensen geloven erin dat ik er vaak van moet kotsen!

Dit soort grafieken en vergelijkingen zijn typisch voor "Leeghoofden". Ze kiezen niet alleen de data die gunstig zijn voor hun verhaal, maar het verhaal is meestal vals omdat ze de wisselkoers en/of andere belangrijke factoren niet meenemen. Dit is niet alleen verschrikkelijk onjuist, maar ook zeer misleidend en gevaarlijk. Waarom vergelijken ze de SP500 niet van de jaren 1930 tot vandaag als ze toch bezig zijn?

Ook wordt nooit de vraag gesteld: Waarom was er een Bubble 1 van 1981 tot 2001, en waarom was er een Bubble van 2013 tot 2023? De vraag WAT er morgen zal gebeuren en WAAROM wordt natuurlijk ook niet gesteld. De auteurs van dit soort grafieken en hun volgers kunnen niet redeneren. De meeste volgers begrijpen nog steeds niets van GOUD, blijven zich vastklampen aan de NOMINALE CONFUSIE en zijn ervan overtuigd dat Fiat-geld hen rijk maakt. Ze weigeren te leren van "de operatie GUTT", van de Weimar hyperinflatie, de hyperinflatie in Venezuela, Argentinië,...van de Reischfluchtsteuer. Het is allemaal niet waar en het zal allemaal nooit meer zo een vaart lopen. Dit soort dingen gebeurt enkel op de maan!

Belangrijk is dat de SP500-trend uitgedrukt in goud BEARISH is geworden sinds het jaar 2000. Een kind wist dat het weinig zin had om GOUD aan te houden toen Volker de rente tot een dramatisch hoog niveau verhoogde. Beleggers verkochten toen allemaal hun goud- en zilverposities. Dus, WAAROM dan de periode 1980 tot 2002-03 in het daglicht zetten, tenzij je een "leugen" probeert te verkopen en de beleggers misleiden? Pas in de jaren 2003-04 werd goud/zilver weer aantrekkelijk en op dat moment stuurden we een STERK KOOPADVIES uit. We weten allemaal wat er sindsdien is gebeurd en FYSIEK Goud en Zilver zijn opnieuw de investeringen van de verstandige, denkende mens geworden. Tot slot, de grafieken zijn uitgedrukt in US Dollars en houden geen rekening met het koersverlies van de US Dollar van ongeveer 33%.

SPXGold bar lt

Ja, het is mathematisch zeker dat de Zwarte Zwaan zal landen en dat de houders van Fiat Geld (SCHULD) de verliezers zullen worden.

Er zouden waarschuwingen op bankbiljetten en bankrekeningen moeten staan zoals op sigarettenpakjes met: 'pas op, dit bankbiljet wordt langzaam waardeloos gemaakt door de uitgever'.

   
   

Wereldoorlog 3 zal het hele proces versnellen...en de actie van de Roverheid verdoezelen...en het feit dat de US Dollar zijn status van Reservemunt verloren heeft verbergen. Net zoals WW2 probeerde te verbergen dat het POND STERLING zijn rol als sleutelmunt verloren was. Proberen zo een VERLIES te vermijden, is blijkbaar heel veel bloed en doden waard. Een Wereldoorlog betekent daarom niet direct dat er bommen op je hoofd zullen vallen. Het brengt echter enorm veel gevaren en problemen met zich mee.

Ik twijfel er niet aan dat de Westerse wereld voor het einde van 2024 volledig zal zijn ondergedompeld in de Derde Wereldoorlog.

 • Heb je gezien dat we net de Houthi's hebben gebombardeerd? Elke nieuwe dag in 2024 lijkt een nieuwe escalatie te brengen. Maar hoe zou jij je voelen als je land actief betrokken was bij meerdere oorlogen tegelijk, en die oorlogen je dagelijks leven direct beïnvloedden?
 • Hoe noem je een oorlog met China plus een oorlog met Rusland plus een kolossale oorlog in het Midden-Oosten? Hoe noem je een oorlog waar Groot-Brittannië en Nederland en Zweden nu ook bij betrokken zijn?
 • Zonder goedkope Russische energie is het Westen en vooral Europa niet meer concurrerend in de wereld. Dit staat op het punt te verergeren als een oorlog, en die zullen we zeker krijgen. Elke 3 generaties ( 75 jaar ) functioneert het failliete systeem niet meer, en dan zien de politici de oplossing alleen nog in oorlog.
 • Wat denk je dat er zal gebeuren met je bankrekeningen, portfolio en andere bezittingen (bijv. onroerend goed, oude whiskey, etc.) zodra de financiële wereld faalt? Als dit gebeurt, jaag je dan nog steeds op meer vermogenswinst en "meer is meer"?!
 • Wat denk je dat er zal gebeuren met kapitaalcontroles? Wat denk je dat er zal gebeuren met "vrij reizen"? Wat denk je dat er zal gebeuren met "militaire dienst"?

Ben je voorbereid of ben je ook zo iemand die blijft beweren dat het allemaal wel niet zo een vaart zal lopen en dat we “het wel gaan zien”.

Als je je niet bezorgd bent over wat er de afgelopen dagen en weken in de wereld gebeurt, is dat omdat je niet oplet. De oorlog spreidt zich uit over het ganse Midden-Oosten (Yemen), China is zeer agressief geworden tegenover Taiwan, en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov heeft zojuist verklaard dat de VS en Rusland nu een “hete fase” van het conflict in Oekraïne hebben bereikt. Erger is dat steeds meer landen aan die oorlog deelnemen. Landen zoals Nederland en Zweden en de UK doen dit openbaar. Andere landen doen het in een “verdoken stijl”.

Binnenkort zal het te laat zijn. Het zal het einde betekenen van het verkrijgen van een tweede paspoort, het einde van het omzetten van je spaargeld in fysiek goud en zilver!

Als er geen oorlog komt, in het beste geval, dan stevenen we af op een maatschappelijke ineenstorting. Onderzoek na onderzoek toont aan dat het vertrouwen in al onze belangrijke instellingen afneemt en er is een groeiende consensus dat er zeer uitdagende tijden aankomen.

In 2024 hebben we te maken met het meest chaotische verkiezingsseizoen in onze hele geschiedenis, er breken meerdere oorlogen uit over de hele planeet, de economische problemen nemen snel toe, destructieve natuurrampen komen steeds vaker voor, wereldwijde autoriteiten waarschuwen ons om ons schrap te zetten voor de volgende pandemie en onze steden zullen absoluut overspoeld worden door eindeloze golven nieuwe migranten. De situatie in Antwerpen is nu al volgens "officiele statistieken" DRAMATISCH. Voor de stad Gent lijkt eht erg moeilijk juiste cijfers te vinden.

Het toneel is klaar voor een maatschappelijke implosie van epische proporties, aandelenmarkten, digitale markten, banken,... ze zullen niet meer functioneren en we zullen kapitaalcontroles zien. Al het spaargeld in het systeem zal moeilijk of niet langer toegankelijk zijn.


Ons vastgoed hoekje (enkel voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is groter dan in 2006.
 • De huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk blijven dalen... met gemiddeld £6.000.
 • De Chinese vastgoedmarkt stort in, crasht... hoewel er een tekort is aan miljoenen huizen! Mensen hebben niet de koopkracht of het geld om er een te kopen.
 • Het woord "mortgage" komt van het franse "dodencontract".
 • De Belgische pers doet er alles aan teneinde het vertrouwen van de "dwaze kudde" in het vastgoed op peil te houden.
 • In Nederland heeft de Overheid een "spreidingswet" bepaald dat alle "vluchtelingen" over het ganse land worden gespreid. Dus elke Nederlander krijgt nu een "gelukkige buur"!  De volgende stap is, dat de Hollanders BIJ WET verplicht worden zo een "leuke vluchteling in huis op te nemen".  Allemaal samen!


Belangrijke Fundamentals

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot vrijdag, 15-19 januari 2024: Normaal gesproken probeert de Fed de boot niet te laten schommelen in een verkiezingsjaar; deze keer ligt de boot boven op een scheermes!


Bijgewerkte secties: Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud, Australische dollar & Goud,
Yen & Goud, Zuid-Afrikaanse Rand & Goud, Uranium aandelen, Ruwe olie, Wereldbeurs indices,
Lange termijn beursindexen, Beursindexen in echt geld/Goud, Royalty Co's,
Goud & Zilver Majors, Goud & Mijnen vs. SP500,

Maandag is Martin Luther King Day, dus verwacht niet veel marktactie.

"Ik heb bijna elke zeepbel op de aandelenmarkt van de afgelopen 25 jaar voorspeld."...we horen dit herhaaldelijk. Dit is hoe 35-jarige would-be beleggingsadviseurs hun onzin proberen te verkopen ... Ik ben een senior met meer dan 45 jaar ervaring en een master in economie en financiën. Ik heb gewerkt als bankier en makelaar, als financieel analist voor institutionele beleggers en als beheerder van huurappartementen, en ik maak nog steeds fouten. Meestal TIMING-fouten.

Dus, vertel me eens, WAAROM blijft de HERD luisteren naar Bankiers (zonder enige financiële kennis), Politici (zonder enige kennis en zonder Agenda) en zelfbenoemde slangenolieverkopers, meestal jonger dan 40 jaar en die nog nooit van de DDR hebben gehoord?

Vanwege het groeiende risico op geopolitieke conflicten is een groeiende verborgen dreiging die van deviezencontroles. Het is zeer waarschijnlijk dat dit binnenkort op een bepaald moment werkelijkheid zal worden. Vanwege de groeiende onevenwichtigheden en kapitaalstromen zullen regeringen op een bepaald moment gedwongen worden om in te grijpen. Het is moeilijk te zeggen WANNEER. Maar nogmaals, beter een jaar te vroeg dan 1 seconde te laat. Het is niet moeilijk te begrijpen dat mensen met een 2e paspoort, voornamelijk in een land dat Amerikaanse dollars gebruikt, zich in een veel veiligere positie bevinden dan een gemiddelde Europeaan.

Alle Amerikaanse dollars die offshore worden gehouden door buitenlanders kunnen nooit worden terugbetaald voor hun huidige nominale waarde of worden omgezet in tastbare Amerikaanse activa.

Wat als er nationale en internationale valutacontroles van kracht worden? Hoe bescherm je dan je kapitaal tegen zo'n risico? Vooral als je een Europeaan bent.

Nogmaals, een Plan B (tweede permanente verblijfsvergunning, tweede paspoort) wordt extreem belangrijk omdat het je in staat stelt om te werken op een manier die anderen niet kunnen/mogen.

Niet-Amerikaanse ingezetenen en vreemdelingen bezitten 52 triljoen dollar aan Amerikaanse activa. Zodra deze bezitters beginnen te vrezen dat deze bezittingen gedebiteerd zullen worden, zullen ze massaal beginnen deze te verkopen en de Dollars omzetten in andere valuta en Goud en Zilver. Sommige paspoorthouders mogen fysiek goud en zilver kopen, anderen niet.

 +++

De grote HOLDUP: Hoe de banksters en autoriteiten van plan zijn alles van iedereen digitaal te stelen!

bank runIN EEN NOTEDOP.

 • Omdat de Grote Overval digitaal zal gebeuren, zal er geen run op de banken zijn zoals tijdens de jaren 1930.
 • De Grote Holdup is een systeem dat is opgezet door centrale bankiers en overheden om alles van iedereen af te pakken als het nodig wordt.
 • Deze geplande confiscatie van wereldwijde effectenactiva verdient de titel van "grootste misdaad ooit bedacht".
 • Hoewel het plan al tientallen jaren in de maak is, zijn er tekenen die erop wijzen dat het binnenkort werkelijkheid wordt.
 • De Grote Overval is een zorgvuldig georkestreerde constructie met juridische onderbouwing en steun van de hogere echelons van de regering, die teruggaat tot de jaren 1960.
 • De beste manieren om jezelf te beschermen zijn het elimineren van schulden, het investeren in echte dingen zoals land, het produceren van voedsel en het opslaan van fysiek goud en zilver "buiten politiek bereik". [merk op dat gewassen en vee gestolen zullen worden, zelfs als de velden beschermd zijn met prikkeldraad zoals destijds het geval was in de DDR en de USSR].

The Great Overval is een systeem dat door centrale bankiers is opgezet om iedereen alles naar eigen goeddunken af te nemen. "Het gaat om het aanslaan van onderpand (alles) teneinde de wereldwijde geaccumulateerde schulden te dekken."

Dit wordt een "digitale operatie Gutt". Een geplande inbeslagname van wereldwijde effectenactiva die de titel "grootste misdaad ooit bedacht" verdient. Hoewel het plan al tientallen jaren in de maak is, zijn er tekenen die erop wijzen dat het binnenkort werkelijkheid wordt.

Dit plan wordt uitgevoerd na een lang gepland, intelligent ontwerp, waarvan de stoutmoedigheid en reikwijdte moeilijk verstandelijk te bevatten zijn. Deel van de inbeslagname zijn alle financiële activa en bankdeposito's, alle aandelen en obligaties; en dus alle onderliggende eigendommen van alle openbare bedrijven, inclusief alle voorraden, fabrieken en apparatuur; land, minerale afzettingen, uitvindingen en intellectueel eigendom. Privé persoonlijke bezittingen en onroerend goed die gefinancierd zijn met schulden zullen ook in beslag genomen worden, net als de bezittingen van privé bedrijven die gefinancierd zijn met schulden. Als dit ook maar gedeeltelijk lukt, zal dit de grootste roof en onderwerping in de wereldgeschiedenis zijn."

Je kan het vergelijken met de wereldwijde financiële problemen die zich in de jaren 1930 voordeden tengevolge van schulden. In die tijd gingen 9.000 Amerikaanse banken failliet, waarbij ze $7 miljard aan tegoeden van spaarders meenamen. Wanneer een bank failliet ging, hadden de spaarders geen cent meer. De bankfaillissementen hebben zo het spaargeld van miljoenen Amerikanen weggevaagd", aldus de U.S. Social Security Administration.

Hun schulden werden echter niet kwijtgescholden, maar geconsolideerd in het Federal Reserve-systeem en afgedwongen. Mensen met schulden kwamen dus in de problemen. Zelfs rijke mensen verloren alles. Het verschil deze keer is dat ze niet alleen achter bezittingen met schulden aanzitten, maar achter alle bezittingen waar ze de hand op kunnen leggen, zelfs als het schuldenvrij is.

Klik hier voor het volledige artikel.


Ons vastgoed hoekje (enkel voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is groter dan in 2006.

Het is niet moeilijk om te begrijpen dat "ZIJ" het mogelijke en het ONMOGELIJKE zullen doen om de komende vastgoedcrash te voorkomen, want die zal alles met zich meenemen als het gebeurt! Dus niet alleen verlagen ze - in sommige staten - de aanbetaling tot 1%, maar in andere Westerse landen betaalt de overheid zelfs een deel van de maandelijkse hypotheekbetalingen (Frankrijk).

 


Belangrijke Fundamentals

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot Vrijdag, Januari 8-12, 2024:  Een
'50% kans op een Wereldoorlog' - Hoe beleg je dan best?!


Bijgewerkte Secties: De financiele markten zullen dit jaar opnieuw pas deze week uit hun 
kerstslaap ontwaken! Goud-$, Zilver, US Dollar,Rupee Goud (India), De grote overval II,
Renminbi Goud (China), Zwitserse Frank & Goud, Euro en €-Goud, Canadese dollar & Goud,

De uitdaging ligt niet in het kiezen van de juiste aandelen en beleggingsinstrumenten, maar vooral in het vermijden van het groeiende gevaar om je digitale activa bij financiële en andere instellingen kwijt te spelen. De meeste mensen hebben helemaal niet het intellectuele niveau en IQ om te begrijpen hoe gevaarlijk de situatie geworden is. Zelfs niet degenen die tegen CBDC zijn. Je hebt het voorbije jaar misschien 200% winst geboekt op je portefeuille, maar als ze morgen de digitale aandelenmarkten bevriezen, verlies je zowel je initiële investering (portefeuille) als je winst. De Russen weten intussen goed wat dit betekent!

Gisteren behoorde het geld de Russen toe, vandaag is het van het Westen! Toen Rusland Oekraïne binnenviel, beroofden de Verenigde Staten en Europa Rusland. Ze bevroren de tegoeden van de Russische centrale bank, probeerden de olieprijzen te blokkeerden en Rusland uit het internationale betalingssysteem SWIFT te gooien. En verloor Rusland effectief 300 miljard dollar. Dan vermeld ik niet alle andere bezittingen die rijke Russen in het buitenland liggen hadden en die aangeslagen werden. Zoals de jachten die buiten Rusland gemeerd lagen.

En dit was nog maar het begin van waarschuwingssignalen voor de landen van de wereld. Sindsdien hebben de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) hun inspanningen opgevoerd om de dollar uit de internationale handel te verdringen. Het grootste deel van het inkomen van de BRICS komt van betalingen voor grondstoffen, met name olie. Volgens een recent rapport gebeurt al meer dan twintig procent van de wereldwijde oliehandel niet langer met Amerikaanse dollars ...en dat percentage groeit dagelijks. Nu de BRICS dubbel zoveel leden hebben en Putin de voorzitter is, verwachten wij dat de omschakeling nog sneller zal gebeuren. Als er steeds minder dollars gebruikt worden in de internationale handel en je weet dat de USA een verschrikkelijk tekort heeft op haar handelsbalans, dan weet je dat de Dollar het erg te verduren zal hebben.

"De economische gevolgen van het gebruik van in beslag genomen fondsen om de militaire inspanningen van Oekraïne te steunen, zouden een nog dodelijker boodschap sturen aan de vrienden en vijanden van de Verenigde Staten."

Nu staat de VS op het punt om die boodschap met veel machtsvertoon de wereld in te sturen: $300 miljard aan gestolen Russische reserves gebruiken om de oorlog in Oekraïne te financieren. De VS en Europa overwegen (nu het geld opdroogt) de Russische tegoeden aan te wenden om Oekraïne te helpen.  "De regering Biden geeft stilletjes de inbeslagenomen 300 miljard dollar (tegoeden van de Russische centrale bank in westerse landen) te willen gebruiken om de oorlogsinspanningen van Oekraïne verder te financieren. En het feit dat de Verenigde Staten dit zelfs maar voorstelt  aan hun bondgenoten zou een signaal moeten zijn dat zelf het internationale SWIFT betalingssysteem niet veilig is, en de dollar ook niet...en CEDEL niet, en EUROCLEAR, en Fidelity Clearing niet enz..

+++

De politici van vandaag zijn "stinkende ratten" en we willen minder ratten! De huidige politici zijn narcisten die enkel bezorgd zijn en handelen voor zichzelf en geen MOER geven om het volk. Met CBDC (Central Bank Digital Currency en Linked Digital Identity) wordt iedereen een totale slaaf van de overheid. Eén manier om hieraan te ontsnappen is ervoor te zorgen dat je een 'tweede digitale entiteit' hebt. Dat kun je het beste NU doen, want als het digitale systeem er eenmaal is, wordt het heel moeilijk. Plan B is niet langer een spelletje maar een noodzaak geworden. Opmerking bij video The Big Taking die eerder op de site is gepubliceerd.

 • Westerse regeringen voeren oorlog tegen hun volk door voedsel, boerderijen, economieën, verbrandingsmotoren en zelfs transport stil te leggen. De regering Biden stuurt geld naar Californië om bomen te planten en Moeder Aarde te redden. "Het is een komedie geworden, een clownshow van waanzin." De echte clown van vandaag is Biden, niet Trump. In Europa is de situatie niet beter. Daar wordt het de boeren zo moeilijk gemaakt dat ze het financieel niet meer redden. Ze worden verplicht hun veestapel af te slachten. Hun wordt gedicteerd wat ze wel en wat ze niet mogen zaaien...je kan het moeilijk gekker bedenken dan een EU-ambtenaar het doet.
 • Ze liegen voortdurend over inflatie. MISERIE krijg je steeds als een land geleid wordt door mensen die een iq hebben van net boven het vriespunt en de hersenen van een rode vis. Minstens 90% van de mensen heeft GEEN idee wat inflatie echt is en trapt in de leugens van de MSM en zelfbenoemde economen. Zelfs Lagarde kent de definitie van inflatie niet. Zelf de befaamde professer aan de London School of economics bij de naam van Paul Degryze kent de definitie niet...en blijft maar leugens rondstrooien in de Media.

inflation cycle LT 2023 12 30

 • "Groot EV-bedrog" onthuld: 98 Tesla-laadstations werken op DIESEL generatoren Met 98 laadpalen is de Harris Ranch-faciliteit in Californië het grootste EV-laadstation ter wereld. Vorige week onthulde een schokkend rapport dat deze Tesla-faciliteit op dieselgeneratoren werkt! [Een nieuwe batterij voor een EV kost ongeveer $20.000].
 • Biden lanceert nieuwe aanval op de Amerikaanse energie sector. Eerst schrapte Biden de Keystone Pipeline. Nadien bevroor hij boorvergunningen. Nu heeft hij gezworen om steenkool uit te roeien. Biden's blinde obsessie met schone energie heeft Amerika klaargestoomd voor een ramp die de oliecrisis van de jaren '70 zal doen lijken op een wandeling in het park.

+++

Sommigen beginnen de stront te ruiken en sommigen beginnen zelf voorzorgsmaatregelen te nemen.

 • We gaan de derde en laatste fase van de edelmetalen bullmarkt in. Dit is traditioneel waar de grootste bewegingen en winsten worden gemaakt, en het feit dat Costco & Walmart nu goud en zilver verkopen, is het bewijs dat we die fase ingaan; "omdat de situatie nu in het publieke bewustzijn doordringt."
 • In de jaren 1930 bleven banken failliet maar gaan tot 1933...dat jaar werd de situatie zo slecht dat er een bank holiday was. Alle banken werden toe voor een onbeperkte periode gesloten. Dat is 3 jaar nadat de crisis begon.
 • 1930...opeens hadden de mensen geen geld meer! Het goud werd in beslag genomen omdat het toen onderpand was. Vandaag de dag zullen alle digitale activa in beslag worden genomen omdat ze onderpand zijn voor het financiële systeem...en goud het niet meer is. De KUDDE realiseert zich niet dat alle wetgeving om de bezittingen van Het Volk in beslag te nemen de afgelopen jaren is ingevoerd, zowel in de VS als in Europa.

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van dit rapport mag worden gekopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd MET de vermelding:  Goldonomic.Maandag tot vrijdag, Januari 1 - 5, 2024:  Dit wordt een gouden jaar met een zilveren rand en meer WW3!.


Bijbewerkte secties: ,

Het draait allemaal om de Straat van Hormuz!

Dit is hoe de Westerse IDIOTEN (of moeten we zeggen "Criminelen") aan de Derde Wereldoorlog werken. Westerse schepen schrappen de routes door de Rode Zee (het transport is er met 35% gedaald en de verzekeringskosten zijn 5 keer zo hoog geworden). Tegelijkertijd laten de Houthi's de Russische tankers door de Rode Zee varen als teken van respect voor Rusland.

De kern van elke Russisch-Iraanse strategie is de Straat van Hormuz, waar minstens 20 procent van alle olie ter wereld doorheen stroomt (bijna 17 miljoen vaten per dag) plus 18 procent van het vloeibaar aardgas (LNG), wat neerkomt op minstens 3,5 miljard kubieke voet per dag.

Iran kan de Straat van Hormuz in een oogwenk blokkeren. Om te beginnen zou dat een soort vergelding zijn voor Israëls plan om al het miljarden aardgas dat voor de kust van Gaza is ontdekt, illegaal te ontginnen. Dit is een van de belangrijkste redenen voor de etnische zuivering van Palestina.

Maar het echte doel, is de derivatenstructuur van 618 biljoen dollar, ontworpen door Wall Street, omver te werpen. Dit wordt trouwens al jaren voorspeld door analisten van Goldman Sachs en JP Morgan en door onafhankelijke energiehandelaren uit de Perzische Golf.

Als puntje bij paaltje komt (dit is meer dan de verdediging van Palestina en een scenario van totale oorlog) - kunnen niet alleen Rusland en Iran, maar ook andere belangrijke spelers in de Arabische wereld die op het punt staan zich bij BRICS 11 aan te sluiten (zoals Saoedi-Arabië en de Emiraten) datgene doen wat nodig is om het Amerikaanse financiële systeem neer te halen zodra ze dit willen.

Door Operation Prosperity Guardian in de Rode Zee te lanceren, heeft de VS een val voor zichzelf gebouw. Deze is verdoemd als de Houthi's niet aangevallen worden (omdat dan de Rode Zee geblokkeerd zou blijven voor al het Israëlische verkeer) en verdoemd als dit wel gebeurt (omdat het niet in staat zou zijn de aanvallen van de Houthi's te stoppen, en een dergelijke actie zou waarschijnlijk de reikwijdte en omvang van het conflict uitbreiden ten nadele van de Amerikaanse belangen). Amerikaanse generaals zijn leden van Raytheon zonder hersens, alleen op zoek naar meer geld.

De Verenigde Staten vernietigen hun morele status in de wereld door openlijk de voortdurende slachting van Palestijnse burgers door de Israël Defense Forces te faciliteren en tegelijkertijd de geloofwaardigheid van de militaire afschrikking van de VS te ondermijnen door zichzelf te verliezen in een fragiele structuur die we zelf hebben ontworpen. Politiekers handelen zo wanneer ze niet langer de SCHULDEN in de schoenen van de burgers kunnen schuiven...

"In de komende weken, maanden en jaren zullen er mensen zijn die voorbereid zijn; mensen die zich voorbereiden en zij die zich niet voorbereiden. In het ergste geval zullen zij die voorbereid zijn niets verliezen en zij die niet voorbereid zijn alles verliezen!"

We verwachten dat meer banken in de problemen komen, failliet gaan of worden overgenomen, zoals bij Credit Suisse. We verwachten dat "Compliance", wat in werkelijkheid niets anders is dan een DDR-STASI-GESTAPO beleid, nog strenger zal worden. Daarom zal het nog moeilijker en ingewikkelder worden om uit het financiële systeem te stappen en zal de controle van de DDR-regering over de financiële sector nog erger worden dan nu al het geval is. Net als in het verleden zullen de autoriteiten blijven doen alsof het allemaal om "het witwassen van geld" gaat. Politici zijn inderdaad "stinkerds"!

"Babylon zal vallen". Veel banken zullen ten onder gaan. Wanneer goud en zilver exploderen, zal dit gebeuren de banken de doodsteek geven. Het zal het financiële systeem vernietigen. Binnenkort zullen ze de drukpers opnieuw aanzetten zoals we dit nog nooit eerder hebt gezien (tenzij je leeft in Argentinie, Venezuela,..). De aandelenmarkt zal opnieuw gaan stijgen. Weliswaar enkel in nominale termen. Men zal verder geld uit het niets blijven creëren en de wereld zal één ding weten: dat het hele systeem een bedrog is. Ze zullen zien dat de Keizer, die geen kleren heeft.

We verwachten ook dat de politici het onmogelijke zullen doen om de rente opnieuw te verlagen of in ieder geval het onmogelijke zullen doen om de rente laag te houden. Japan is een uitstekend draaiboek voor wat er staat te gebeuren. Mijn enige vraag is: HOE is het mogelijk de rente te verlagen door de geldhoeveelheid te verhogen? Dit werkt misschien op de korte termijn, maar wiskundig gezien kan zoiets niet op de lange termijn.

"Ik kan het niet geloven, er zijn zoveel recente voorbeelden van het scenario dat gaat komen, en mensen geloven het nog steeds niet, doen niet het juiste of handelen gewoon niet."

Je zult miljonair zijn maar niets hebben. Beleggers over de hele wereld moeten begrijpen dat centrale banken zich voorbereiden om fiatgeld bij te drukken en straks alles zullen opkopen teneinde de FIAT prijzen stabiel te houden. Dit zal een grote impact hebben op allerlei markten. Mensen zullen blij zijn dat de aandelenmarkten omhoog gaan, maar in feite, in ECHT GELD, zullen ze minder hebben.

Als mensen klagen dat ze geen geld meer hebben om kip te kopen, zeggen de politiekers dat ze maar konijn moeten eten. Net als ten tijde van Lodewijk XVI geven de stinkende politici geen moer om de burgers. Terwijl ze "opwarming van de aarde" prediken en "snelheidsbeperkingen en valstrikken" verkopen, blijven ze in hun luchtbel leven, vliegen ze rond in privéjets en leven ze het leven van de "rijken en beroemden". Terwijl ze de mensen opsloten en dwongen zich te laten vaxxen, waren zij de uitzondering en hoefden ze het niet te doen. Ondertussen blijven ze schaamteloos op elke mogelijke manier, elke cent  uit de hardwerkende mensen te zuigen.

Zo goed doet het Oosten het: Ook de energie-inkomsten van Moskou stijgen. De gevolgen zijn opmerkelijk. Terwijl westerse landen zwaar in de schulden zitten, heeft Rusland een overschot dat in november is verviervoudigd. Bekijk de video hieronder...

Wanneer houdt deze gekte op!?

De EU heeft de afgelopen 3 jaar, liefst 665 stuwdammen verwijderd. In de afgelopen 3 jaar werden in opdracht van de EU in 16 verschillende Europese landen (de meeste in Spanje), ongeveer 665 stuwdammen verwijderd  : in 2023 - 101 dammen in 16 EU-landen; 2021: 239 dammen in 16 EU-landen; in 2022: 325 stuwdammen in 16 EU-landen.

Nog eens 150.000 dammen moeten straks weg 'voor de natuur'...EU en klimaatexperts willen er in totaal zo'n 150.000 verwijderen voor natuurherstel, dit zijn er enkele duizenden per jaar. Volgens het WWF teneinde de biodiversiteit te herstellen, vissen weer normaal te laten zwemmen en zoetwatervis bestanden terug te brengen naar het niveau van voor die stuwdammen er ooit waren. Totaal ZIEK!

Door dit te doen vernietigen EU-politici "groene energie" en belangrijke waterreservoirs - precies het tegenovergestelde van wat je moet doen in tijden van depressie. En zoals altijd doen de mensen niets om het te stoppen...

COVID-19, Gedwongen vaccinaties, Mondmaskers, Oekraïne, Gaza, Woke, Transgender, Nogender, Opwarming van de Aarde, Fentanyl, .... Een zieke wereld is het! De wereld van de 4e GENERATIE en de aanbidding van het Fiat-Gouden-Kalf.

Beleggers moeten eens en voor altijd ophouden met "meer is meer". De ervaring leert dat een goede gezonde structuur van je beleggingen veel belangrijker is. "Meer is meer" kan immers van vandaag op morgen "veel minder" worden. Een inkomen genereren doe je met "noeste arbeid". Een gezonde belegging doe je vooral met "verstandig nadenken".  Wat telt, is dat je "op het einde van de rit" er gezond, goed en heelhuids uitkomt. Vooral in deze tijden.

De GREAT TAKING. Ik verwacht zeker niet dat men de inhoud van de video ten volle begrijpt. Maar wie aandachtig is, zal toch min of meer begrijpen wat er op ons afkomt. Het ziet er niet goed uit voor de doorsnee burger en spaarder. Dit wordt immers een Operatie GUTT op internationale schaal. Wie met zijn vermogen in Europa blijft hangen, wordt straks niet enkel gepluimd, maar ook geslacht. Net zoals in de jaren 1930 in de USA en erger dan in Belgie, Nederland, Frankrijk na WW2. Bij dezer hoop ik dat iedereen gewaarschuwd is. Deze informatie wegwaaien met dwaze argumenten zal wie het doet straks erg ZUUR opbreken. In de video wordt immers DE REALITEIT beschreven. Dit heeft niets met Zwartkijken en pessimisme te maken.

Enkel voor abonnees

 © - De inhoud van dit rapport mag worden gekopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd MET de vermelding:  Goldonomic.


December 2023 - November 2023 - October 2023 - SEPTEMBER 2023 - AUGUSTUS 2023 - JULI 2023
-JUNI 2023 - MEI 2023 - APRIL 2023 - MAART 2023 - Februari 2023 - JANUARI 2023

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."