24
december
2023

December 2023

Enkel "achterlijke" en pesonen met financiele zelfmoordplannen kopen Staatsbons!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Maandag tor vrijdag 18-22 december 2023: De US Dollar index is agressief gedaald.


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Majors, Goud & Mijnen vs. SP500,
Goud & Zilver Juniors, Recessiebestendige aandelen (LOCG) (uitbraken en koopsignalen),
Recessiebestendig - HOLD (uitbraken en koopsignalen) ,Biotech - Farma,
Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen (meerdere uitbraken en stijgende trends)
Bank Aandelen (belangrijke wijzigingen?, Zon en Zeldzame Metalen, Landbouwproducten,
Koper, Platina, Non-Ferro's, Lange Termijn Grondstoffen, Grondstoffen in Goud,
Inflatie Index, Obligaties USA,

Je zult miljonair zijn maar niets hebben. Beleggers over de hele wereld moeten begrijpen dat centrale banken zich voorbereiden om fiatgeld bij te drukken en alles op te kopen in 2024. Dit zal een grote impact hebben op allerlei markten.

Dit is hoe "nominal confusion" er uitziet. [nominaal bedrog - veel cijfers, maar geen waarde]  De meeste mensen kunnen dit gewoon niet begrijpen omdat ze geen idee hebben wat hyperinflatie is.

De SP500 grafiek vertoont een stijgende trend... Maar, als je rekening houdt met de dalende koopkracht van de fiat-papier-dollar, ben je een grote verliezer!
Wat goeds heb je eraan als de SP500 met een factor 470 stijgt, maar.... ...de dollar gemeten ten opzichte van 1913 bijna niets meer waard is!
 Blijf je dan hardnekkig beweren dat aandelen je rijk maken?
de beursindex is gestegen met een factor 950,000... ...maar de Argentinijnse Peso, een fiat currency is niets meer waard!

Navigeren in een wereld van emotief nepnieuws.

 • Als je eenmaal alle nepnieuwsbronnen uit je leven hebt geëlimineerd en een aantal waarheidsgetrouwe bronnen hebt gevonden, heb je bijna alles wat je nodig hebt om de waarheid in elke situatie te kunnen onderscheiden. Het enige wat je moet toevoegen is een beetje gezond verstand.
 • Je zult geen waarheidsgetrouwe nieuwsbron vinden op televisie, noch op de radio, noch in welke krant dan ook (behalve vb. de American Free Press), of in welk tijdschrift dan ook, of op welke zogenaamde "conservatieve" website of podcast dan ook. Houd jezelf niet voor de gek door te denken dat je waarheidsgetrouwe informatie krijgt van nieuwsankers als Benny Shapiro of Dennis Prager. Je moet je nieuwsbronnen beperken tot die bronnen die consequent de waarheid vertellen.
 • Het grote voordeel van Goldonomic is dat wij de 'technische en fundamentele' analyses aan elkaar koppelen en toetsen. Zodra er een disconnect is tussen de fundamentele en technische analyse gaat er een 'rode lamp' branden en gaan we dieper zoeken.


Maandag 11 tot vrijdag 15 december 2023:
Op een dag zullen er niet genoeg verkopers zijn om de stijgende goud- en zilverprijzen te stoppen.!


Bijgewerkte secties: De Tulpenmanie van 1936 US Dollar, Rupee Goud (India), Renminbi Goud,
Zwitserse Frank & Goud, Euro en €-Goud, Canadese dollar & Goud, Brits Pond & Goud,
Zweedse Kroon & Goud, Australische dollar & Goud, Yen & Goud, Zuid-Afrikaanse Rand & Goud,
Wereldbeurs indices, Beursindexen in echt geld/Goud, Lange termijn beursindexen,
Royalty Co's, Ruwe olie,

Javier Milei heeft gelijk. Corruptie is overal bij de Overheid aanwezig. "Sociale rechtvaardigheid is de overheid die de vruchten van de arbeid van een groep werkers steelt om deze aan een pak leeglopers te  geven." Milei weet dit maar al te goed. Hij citeert Adam Smith en Hayek en als hij zegt dat socialisten geloven dat ze God zijn, spreekt hij de taal van Fredric Bastiat. Mensen lachten eerst om Milei. De man is echter een briljante geest, een wiskundige bij uitstek, die economie begrijpt als weinig anderen. Bovendien heeft hij een filosofische en morele basis voor zijn woorden, vandaar zijn overtuiging. Wat hij zegt is altijd hetzelfde, hetzelfde, hetzelfde.


Escalatie in het Midden Oosten: op weg naar Wereldoorlog III

 

In Europa lijkt de EU zich nog steeds niet te realiseren wat het resultaat zal zijn van de genocide in Palestina. Europese politici blijven praten maar doen niets (zoals verwacht van die bende labbekakkers) om het te stoppen. De VS en de VN gaan niet voor een "staakt-het-vuren" en bevestigen hiermee dat Israël en Netanyahu de show regisseren. De wereld is niet bereid om deze genocide te stoppen!

Mensen realiseren zich niet dat Arabieren geduldig zijn en dat ze uiteindelijk, in de toekomst, wraak zullen nemen. Zorg ervoor dat je niet op een strategische plek zit wanneer het gebeurt.


2024 voorspellingen (Saxo):

 • VS zet een streep door kapitalisme. De VS kiest voor het einde van het kapitalisme, nu de fiscale uitgaven exploderen en de rente op staatsobligaties stijgt. Om de vraag naar staatsobligaties te stimuleren, maakt de regering ze belastingvrij. Geld verschuift van de private naar de publieke sector. De aandelenmarkt stort in, behalve voor een selecte groep cashrijke bedrijven. De regering nationaliseert essentiële sectoren en vermindert de economische vrijheid. De lagere rente kalmeert de sociale onrust, maar lost de ongelijkheid niet op.
 • De VS heeft over de jaren heen te veel schuld opgebouwd, waardoor de dollar aanzienlijk vertrouwen verliest. Beleggers bewegen massaal richting goud, zilver en cryptovaluta als alternatief.
 • EU (en de USA) speelt voor Robin Hood (ja, Robin Hood was een Socialist/Communist - eens het geld van de rijken op is, kan je wel niets meer stelen om uit te delen).   De EU gaat de rijken belasten om de groene en sociale transformatie te betalen. Dat is het plan van de Europese Commissie na een burgerinitiatief. De Commissie vraagt 2% vermogensbelasting van miljardairs, wat 42 miljard euro oplevert voor klimaat, gezondheid, onderwijs en infrastructuur. Deze Robin Hood-actie schokt de Europese luxesector. De vermogensbelasting verlaagt de verwachte luxevraag en beleggers dumpen luxe-aandelen. Het gevolg is dat het aandeel LVMH met 40% daalt, en ook Porsche en Ferrari komen in zwaar weer. 

Voorspellingen voor 2024-2025: Canada zal imploderen!

Zorg dat je dit land uit bent als de stront van Trudeau de ventilator van Canada raakt. (tip voor degenen die nog bezittingen hebben in dit falende land: zorg dat je deze zo snel mogelijk naar een veilge plaats haalt!)


Goud is de economie-kanarie in de monetaire koolmijn.

 • Goud steeg afgelopen zondagochtend naar een nieuw record van $2.135. De goudprijs brak door $2.100 per oz. en vestigde een recordhoogte die eerste zondag van december. Daarna daalde op maandag de prijs snel. Maar goud blijft nog steeds boven $2.000 per oz.
 • Er werd wat winst genomen. Sommige speculanten (en vooral de Gold Pool) hadden correct geanticipeerd op een goudrally en profiteerden ervan, en ze verkochten. Dat is wat traders doen. Ze zetten in en incasseren nadien. Of verliezen, net als in casino's. En dus wanneer je 's nachts een "opening"  ziet op een grafiek, is dat over het algemeen wat een trader zal doen. Ze nemen hun winst en boeken de winst."
 • Tweeduizend was de weerstand.
 • Enkel voor abonnees

 

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Waarom laten politiekers dit toe?? (Courtesy M.S.) Wijze woorden die de Kudde niet begrijpt. (Courtesy M.S)


Dinsdag 5 tot vrijdag 8 december 2023: Zullen we, ja of nee, de grote uitbraak van goud zien en komt er een break-away?!


Bijgewerkte secties: Treasuries in de EU, bedrijfsobligaties, goud-$, zilver, 
alle grafieken in de goud secties.

De beweging weg van "links" heeft alleen zijn 'eerste stap' gezet! Denk niet dat Geert Wilders in Nederland iets kan veranderen voor een fractie van een seconde. De traditionele andere partijen zullen er alles aan doen om de man te torpederen. Javier Milei kan (hopelijk) wel in staat zijn om verandering te brengen omdat 40% van zijn volk honger heeft, en een president in Amerika  meer macht  heeft dan in het oude Europa. Ook zullen de socialistische leiders van de EU alles doen wat ze kunnen om rechts te boycotten. Dus, ga alsjeblieft door met je "plan B", want het zal minstens 10 jaar duren om elke verandering op te merken.

Europa is afgeschreven. Het is verwoest door 20 jaar socialisme. Ik zal niet eens proberen te raden wat Europa gaat doen. Ik denk dat ze (met uitzondering van de Duitse bondskanselier O. Scholz en vice-kanselier R. Habeck) heeft begrepen waar ze terecht is gekomen. Lees de statistieken over hoe vaak de economische groei van de VS en Rusland sneller is dan die van Europa. De economische groei in De ‘locomotieven’ van de Europese economie (Duitsland, Groot-Brittannië) ‘rijden’ achteruit. De Bedrijven die nadenken over hun toekomst, verlaten Europa.

Biden en de Democraten vernietigen de VS terwijl u deze woorden leest. Biden en zijn democraten kopiëren alle mogelijke Europese socialistische patronen. Bovendien blijven ze geld drukken alsof er geen morgen is.

Je kunt geen rijkdom creëren door geld te drukken: gisteren de South Sea Bubble, vandaag de Dollar Bubble.

Als de dollar sterft, zijn het Amerikaanse leger, Israël, Argentinië en alle andere dwazen zo dwaas om hun economische toekomst te koppelen aan een instortende valuta. Immers, de onzorgvuldige creatie van triljoenen dollars aan Amerikaanse valuta voedt het Pentagon (militair-industrieel complex). Het financiert ook propaganda-operaties van de overheid, zoals die we allemaal tijdens de COVID-jaren hebben doorstaan.

Elk mogelijk denkbaar excuus wordt gebruikt om meer valuta af te drukken: opwarming van de aarde, Oekraïne, zelfs de inflatie, ... Zonder gemakkelijk geld kan een land zijn leugencampagne niet langer volhouden. En wanneer de dollar / euro instort, ook het Rijk van Leugens, wat net zo goed de nieuwe naam zou kunnen zijn voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het bijbehorende militair-industriële complex dat macht ontleent en profiteert van massaal menselijk lijden en dood.

Een rijk van leugens heeft veel geld nodig om aan de macht te blijven. De Verenigde Staten van Amerika hebben nu een schuld van bijna $ 44 biljoen en de niet-gefinancierde verplichtingen zijn gestegen tot maar liefst $ 212 biljoen (zie USdebtclock.org). Deze cijfers zijn voor de meeste mensen onbegrijpelijk, en niemand in Washington, DC, neemt zelfs de moeite om te proberen ze terug te brengen tot een niveau van redelijkheid of fiscale verantwoordelijkheid.


Blijf je ook nog steeds je spaarcenten onbezorgd bij enkele banken/brokers houden?
 • De niet-gerealiseerde verliezen op effecten van Amerikaanse banken zijn in het derde kwartaal met 22% gestegen. Natuurlijk doen niet-gerealiseerde verliezen er niet echt toe - totdat ze dat wel doen. Dit is nog meer bewijs dat de financiële crisis die afgelopen maart van start ging, nog steeds verder onder de oppervlakte borrelt. Ongerealiseerde verliezen, voornamelijk op Amerikaanse staatsobligaties en door hypotheken gedekte effecten, stegen met $ 126 miljard in het derde kwartaal en nu in totaal $ 684 miljard, volgens de driemaandelijkse bankgegevens van de FDIC.
 • De huidige niet-gerealiseerde verliezen liggen slechts iets onder het record in het derde kwartaal van 2022. Dit weerspiegelt het feit dat de FDIC eerder in zijn jaar drie failliete banken heeft overgenomen en hun ongerealiseerde verliezen heeft opgenomen toen het de activa van de banken verkocht, waardoor ze uit de boekhoudingen werden verwijderd.
 • Het probleem is dat deze niet-gerealiseerde verliezen de liquiditeit van een bank drastisch verminderen. Als het obligaties moet verkopen om kapitaal aan te trekken, zal de bank aanzienlijke verliezen lijden. Dit is precies wat Silicon Valley Bank afgelopen maart heeft vernietigd.


Binnenkort zullen we veel uitgehongerte miljardairs zien!

De Zwitserse Nationale Bank zit in grote problemen. De Zweedse Nationale Bank zit in grote problemen. De Britse Nationale Bank zit in grote problemen. De Japanse Bank zit in grote problemen. De Federal Reserve en de Dollar zitten in grote problemen.

Wie gaat deze centrale banken redden? Je hebt de Fed met een balans van $ 9 biljoen. De Fed ging de laatste keer van 900 miljard naar 9 biljoen dollar. Kan de Fed nu van 9 biljoen dollar naar 90 biljoen dollar gaan? Wie gaat de Fed redden? Wie gaat de Amerikaanse schatkist redden? Wie zal de Bank of England, de ECB of de Bank of Japan redden? Deze centrale banken hebben hun balans volledig opgeblazen en hebben niets te redden. [ja, de ECB zit ook in ernstige problemen]

Waarom is dit allemaal zo moeilijk te begrijpen? Ook, Waarom is het zo moeilijk om te begrijpen dat er geen crash zal zijn ... de aandelenmarkten zullen blijven stijgen, en binnenkort zullen jullie allemaal miljardairs zijn ... zoals alle Zimbabwaanse, Venezolaanse en Argentijnse aandeelhouders zijn miljardair geworden ... alleen de miljarden die ze bezitten zijn NIETS waard! Zelfs wanneer de aandelenmarkten blijven stijgen, zullen ze, net als de Obligatiemarkten, CRASH, uitgedrukt in echt geld.

Waarom is dit allemaal zo moeilijk te begrijpen??? Tegelijkertijd, terwijl de prijzen van onroerend goed waarschijnlijk zullen dalen, zullen de koppige houders ook denken dat ze miljardair zijn geworden....alleen, uitgedrukt in echt geld, gaan ze zich misschien gelukkig voelen alhoewel ze eigenlijk weinig restwaarde hebben!! Dit was het scenario met het onroerend goed in Zuid-Afrika: de mooie optrekjes zijn er nog steeds, maar sinds 1994 is de Rand met 85% gedaald. Met andere woorden, er rest amper 15% van de oorspronkelijke waarde van het vastgoed. 
Vandaag koop je een mooi huis in Venezuela voor ongeveer $10.000...terwijl het bedrag veel hoger is uitgedrukt in waardeloze Bolivars.  Zelfs wanneer de aandelenmarkten blijven stijgen, zullen ze CRASHEN wanneer ze worden uitgedrukt in echt geld, net als de Obligatie-markten.


Onze Real Estate Corner (alleen voor abonnees): De huidige vastgoedzeepbel is belangrijker dan in 2006.
 • Met de verwachte vermogensbelasting en CRS wordt het erg moeilijk om aan de fiscus te ontsnappen, dit tenzij u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en doet wat u moet doen. Idioten die Vastgoed in het buitenland hebben gekocht en bezitten, worden straks er minstens twee keer op belast (normaal gezien 3x). VASTGOED is een CONSUMPTIE GOED en GEEN INVESTERING/BELEGGING.
 • De snelste manier om veel geld te verliezen is om een AUTO en een HUIS/APARTMENT te kopen. Met een EV (electrische auto) kan het nog sneller.
 • Redenen waarom uw bankier tegen u blijft liegen over de komende vastgoedcrash.

  - Ze verdienen geld door hypotheken te verkopen.

  - Ze zijn dwaas en hebben in de regel geen enkele financiele noch ecomische vorming genoten...en geloven klakkeloos op de directeurs hen vertellen.

  - Ze verliezen geld op alle hypotheken die ze de afgelopen jaren hebben uitgegeven tegen rentetarieven die lager zijn dan nu. De verliezen proberen ze natuurlijk goed te maken.

  - Ze verliezen geld op alle Staatsbons die ze (bij wet) gedwongen werden om van de Nationale Bank te kopen.

  - De crash van onroerend goed zal hun verliezen nog groter maken, omdat het de marktwaarde van de eigendommen die ze in borg namen om de hypotheek te garanderen onder deze hypotheek waarde zal vallen. Daarom zullen er door de gedwongen verkopen van het onroerend goed, nog meer verliezen worden geboekt.


Belangrijke fundamentals:

 • Zolang centrale banken geld blijven creëren, zullen we GEEN MARKT CRASH (uitgedrukt in Fiat Money) zienEnkel voor abonnees
 • Aardgas kost vijf keer zoveel in Europa als in de VS en het ‘oude continent’ kan de lage elektriciteitsprijzen die wij in de USA moeten betalen niet aan. Enkel voor abonnees
Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
Meer valuta en meer fractioneel reservebankieren resulteren in meer inflatie en hogere aandelenmarkten.  Een duidelijk 'stijgende trend' voor de rentevoeten.
Enkel voor abonnees
Als obligaties waardeloos worden, zullen de valuta's en alle activa in deze valuta's worden uitgedrukt, ook waardeloos worden. Je zult een miljardair zijn, maar niets bezitten. (klik om te vergroten)
Zoals we altijd hebben verkondigd, zal de toekomst nucleair zijn of niet: zonne-energie en wind zijn extreem dure en onbetrouwbare energiebronnen. Bekijk onze sectie Uranium.
   
Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
 
De "Amerikaan met de pet" heeft al lang begrepen dat EV's een GROOT BEDROG zijn... De Europese petrochemische industrie is stervende . En het gebeurt nu onder onze ogen.
 • De dollarschuld (schuld van de USA)  is nu al tot in de triljoenen gestegen en het is duidelijk dat deze schuld nooit kan worden terugbetaald. Al 50 jaar lang heeft men geld uit de ijle lucht gecreëerd. Vanaf de jaren zeventig gingen we van de miljoenen naar de miljarden en nadien naar de triljoenen dollars. Dit is wiskunde. We zijn in de zone van de triljoenen dollars schuld (geld) beland. Het is zo gek omdat het fiat geld in omloop zo catastrofaal gestegen is,  dat het nu een grap geworden is. Dit slaat nergens meer op. Het is gewoon een complete grap. Dat is alles wat het geldsysteem nu is. Een ander woord voor een grap is fraude. Het geldsysteem is een complete en volslagen fraude geworden. Met dit fiat geld werden en worden politici omgekocht...werd/word iederen omgekocht waar het noodzakelijk was iemand naar iemands pijpen te doen dansen.

  Eventuele
  Enkel voor abonnees

Belangrijke technicals.

 • We kunnen een enorme uitbraak van goud en zilver en een BREAKAWAY ...Enkel voor abonnees
 • Veel speculanten hebben hun goud/zilver posities verkocht en zo wat extra fiatgeld verdiend. Aan de rest denken ze niet.
 • Als zilver ongecontroleerd uitbreekt, Enkel voor abonnees
 • xxxx lijkt ook uit een grote symmetrische driehoek te breken. De xxxxprijs heeft de neerwaartse trendlijn van 2022-2023 al gebroken. De grafiek laat ook zien dat wanneer een trendlijnbreuk door de prijsstijging wordt gebroken, er een belangrijke trend omkering plaats vindt. [ Een stijgende xxxxxprijs wijst ALTIJD op MEER OORLOG (oud gezegde)]
 • Bekijk de grafieken hieronder.
Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
xxx staat op het punt om uit een 14-jarige driehoek te breken.
In het beste geval zullen we een kleine correctie zien, in het slechtste geval, een consolidatie van de rentetarieven op het huidige niveau.
Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
De xxxx-xxxx gaan beter presteren dan de xxxxprijs. De xxxx-xxxx gaan beter presteren dan de xxxxprijs.
Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
Het volume gaat steeds de prijsvorming voorop. Het volume gaat steeds de prijsvorming voorop.

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 1 tot maandag 4 december 2023: Socialisme werkt goed tot al het geld van "de anderen" op is.


Bijgewerkte secties:  Obligaties USA, Alle kaarsgrafieken in de
goud en zilver secties

De wereld op zijn kop. De realiteit is echter grimmig. Net zoals narcisten en psychopaten vaak de zaken omkeren, doet de overheid dat ook. Zij zijn niet de beschermer van het volk. Zij zijn volksvijand nummer 1. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat corruptie in elke laag van de samenleving kon en kan infiltreren.

Rechters, politieagenten, leraren – de meesten zijn onderdeel van dit corrupte web, vaak tegen hun wil in, of zonder het zich te realiseren, doordat ook zij gehersenspoeld zijn met het overheidsnarratief.

De EU/WEF-maffia, die uit het zicht in de schaduw opereert, houdt een ijzeren greep op de economie,
politiek en zelfs op de dagelijkse levens van de burgers.

Wat er in het Midden-Oosten gebeurt, is niet iets wat gewone mensen willen. Het is de actie van onverantwoordelijke, gestoorde, narcistische politici die gaan voor meer geld en macht. De wereld is in handen van zieke politici die niet langer het belang van het volk nastreven (dat interesseert ze gewoon niet) en vooral gaan voor "geld en macht". Dit is trouwens een wereldwijd fenomeen en wijst op het einde van onze beschaving zoals we die kennen.

Het South Sea Ponzi bedrog.

De South Sea Company maakte nooit winst en kon zelfs geen rente betalen, maar leiders van het bedrijf, speculanten en zelfs Britse royals en adel (de politiekers van toen) dreven in 1720 door intense speculatie in slechts zes maanden de aandelenprijs van £125 naar £950. Toen de zeepbel barstte, daalden de aandelenkoersen tot £185, velen verloren enorme sommen en de schuld moest opnieuw worden ingewisseld bij de nationale bank en andere openbare financiële instellingen.

De South Sea Bubble was een financiële en politieke corruptiecrisis: regeringsleiders werkten samen met financiële manipulators aan een enorme zwendel en bedrogen grofweg de burgers.

Dit verhaal klinkt bekend. De samenspanning tussen de overheid en het bedrijfsleven en de onheilstijding nemen vandaag de dag andere vormen aan, maar de onderliggende problemen en de manier waarop de burgers worden bedrogen, zijn grotendeels dezelfde.

"Dus het minste wat je kunt doen - en zelfs dan kun je niet 100% zeker zijn - is fysiek goud en zilver kopen en het buiten politiek bereik opslaan."


De goudprijs breekt uit voorbij zijn drievoudige top. Een paar weken geleden steeg de prijs tot voorbij $2.000 en er is geen teken van vertraging. Wij denken dat dit nog maar het begin is van wat de grootste goud bull markt in de geschiedenis zal worden. Bent u op zoek naar levensveranderende beloningen nu de goud bull markt van start gaat? De goud- en zilvermarkten bewegen snel en je wilt niet achterblijven...


Ons onroerendgoed hoekje. Wie nu nog onroerendgoed koopt, heeft ze niet allemaal op een rij!

Voor het eerst is de Brusselse uitvoerende macht naar de rechter gestapt voor een eigenaar die de wooncode voor leegstand overtreedt. Nadat die twee waarschuwingen negeerde, velde de rechtbank op 18 oktober een vonnis. De verhuurder, die in Vlaanderen woont en bij verstek werd veroordeeld, moet de leegstand van zijn woning, die sinds 2021 niet bewoond is, aanpakken. Er hangt hem een dwangsom boven het hoofd van €100 per dag vertraging, met een maximum van €100.000.

Dit doet me denken aan een klant die verhuisd is en in de paardenstallen woont omdat het onmogelijk werd om in zijn kasteel te blijven wonen. Het was gewoon te duur geworden om het te onderhouden. Hij vertelde me dat hij, om belastingen en boetes te vermijden, stenen door de ramen van zijn kasteel moest gooien.

"Iedereen die nu onroerend goed koopt, heeft ze niet allemaal op een rij!"

Een buitenkans voor kopers...of eerder een tweede opportuniteit om financieel zelfmoord te plegen!? Duitsland: historische daling vastgoedprijzen! Volgens Destatis zijn de huizenprijzen in Duitsland het sterkst gedaald sinds 2000. De prijzen van woningen in Duitsland in het tweede kwartaal van 2023 met gemiddeld 9,9% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is de grootste daling op jaarbasis sinds 2000. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2023 daalden de prijzen van huizen en appartementen met 1,5%.
De neergang was vooral uitgesproken in steden als Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Frankfurt am Main, Stuttgart en Düsseldorf. In deze steden daalden de prijzen voor vrijstaande en rijwoningen met 12,6% en voor appartementen met 9,8% op jaarbasis.

Opeenvolgende dalingen: Na een piek in het tweede kwartaal van 2022 zijn de Duitse prijzen voor woningen elk kwartaal gestaag gedaald. De prijzen zijn de afgelopen twee kwartalen met respectievelijk 2,9% en 5,1% gedaald ten opzichte van de voorgaande berekeningsperioden.


Belangrijke fundamentals:

 • Alleen "achterlijken" en mensen met "zelfmoordgedachten" kopen Staatsbons! Weinig mensen weten dat verschillende entiteiten - bij wet - verplicht zijn om schatkistpapier te kopen. Voorbeelden zijn banken, (her)verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, door de staat gecontroleerde bedrijven, parastatalen,...[ Ik herinner me dat tijdens de jaren 1980, toen de rente snel steeg, de Belgische bankiers weigerden om schatkistcertificaten te kopen en een brief kregen van de overheid waarin stond dat als ze nu niet het vereiste quotum aan schatkistcertificaten kochten, ze hen hieertoe zouden dwingen].
 • En ja, degenen die luisterden en de Oostenrijkse regering en de politici geloofden, verloren in een mum van tijd 75% van hun spaargeld. Degenen met bankdeposito's en spaarrekeningen bij Oostenrijkse banken verloren ook 75%... alleen weten ze dat nog steeds niet.
 • Het xxxxxx zette woensdag zijn rally voort en steeg naar het hoogste niveau sinds augustus, te midden van het vooruitzicht dat de xxxxxx misschien niet zo snel zal worden verlaagd van 5,25% zoals de markten aanvankelijk hoopten.

  Enkel voor abonnees

 

Belangrijke Technicals:

 • Er is geen twijfel mogelijk. ALLE grafieken in de obligatiesecties geven duidelijk aan dat we xxxxx rentevoeten zullen zien.
 • Enkel voor abonnees

Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
Het minimum objectief voor xxxxx is $32 xxxx. We blijven fysiek aanraden ipv. xxxx
   
Enkel voor abonnees Enkel voor abonnees
Let op het omgekerde HS patroon en objectief.  Tower Hill mines.

© - All Rights Reserved - The report's contents may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic.

November 2023-October 2023-SEPTEMBER 2023-AUGUSTUS 2023-JULI 2023-JUNI 2023-MEI 2023-
APRIL 2023-MAART 2023-Februari 2023-JANUARI 2023

 

 

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."