30
maart
2024

Maart 2024

Moeilijk te zeggen hoe lang de Bitcoin waanzin zal duren en hoe hoog de koers voor de crash kan gaan.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Donderdag tot vrijdag 28 maart - 29 maart 2024: In Baltimore koop je een huis voor $ 1!


Bijgewerkte secties: Aardgas & aandelen, Uranium Aandelen, Bank & Fin. Aandelen,
Ruwe olie, Zonne- en zeldzame elementen, Landbouw, Koper, Platina, Niet-ergeraal & aandelen,
Lange Termijn Grondstoffendiagrammen, Grondstoffen uitgedrukt in goud, Inflatie Index,

Volgend belangrijk besluit voor de Republiek Panama, dat ongetwijfeld positieve gevolgen heeft voor de economie van het land, werd door de Commissie van de Europese Unie aangekondigd . Panama verdwijnt van de lijst van landen met een hoog risico.  De Europese Unie heeft het land geschrapt van de lijst van landen die zogezegd terkort komen wat  strategische tekortkomingen bij het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering betreft.  Nadat zij haar EU-hoofdkwartier heeft geïnstalleerd op de Belgische ambassade in Panama, heeft de EU geen andere keuze.

Generaal Michael Flynn, voormalig hoofd van de Defense Intelligence Agency (DIA) bij het Pentagon, waarschuwt voor een komende “Zwarte Zwaan” voor de verkiezingen van 2024. De Deep State realiseert zich immers dat ze Donald Trump gewoon niet kunnen verslaan en iets zal moeten gedaan zodat Trump niet opnieuw president wordt.  Generaal Flynn weet dat er iets groots en slecht op til is. Neem deze waarschuwing serieus en bereid je voor op ruwe tijden naarmate we de herfst naderen.

De Fed (ECB, BoE) is verdoemd wat de rentetarieven betreft. Als ze de rente verhogen, leidt tot een financiële ineenstorting. Als ze de rente verlagen, veroorzaakt dit een ineenstorting en een hyperinflatie. Hierdoor zullen de lagere klassen nog meer lijden. Met een vat olie die nu boven de $ 80 kost , zit de Fed nu tussen een hamer en het aambeeld. De Fed (ECB) kan gewoon niets doen...buiten LIEGEN!

Gezien de snelheid en hoeveelheid van schulden die de autoriteiten elke maand maken en aan het systeem toevoegen, kunnen we  met 100% zekerheid weten dat het niet lang zal duren eer we een nieuwe "Zwarte Zwaan" krijgen. Zoals gewoonlijk zal het The Sheeple, de Kudde verrassen... en velen zullen te laat zijn.


Het is verbijsterend dat mensen blijven geloven in banken en blijven geloven in het banksysteem.

Slechts een jaar nadat drie middelgrote banken, Silicon Valley, Signature en First Republic, instortten, meldde een andere regionale bank, de New York Community Bank (NYCB), een half biljoen aan verliezen door kredietverliezen. Hiervoor is een redding van een miljarden dollars nodig. Regionale banken bezitten ongeveer 80% van de commerciële vastgoedleningen en elke dag falen er meer.  Dit is systematisch net zo belangrijk als de grote banken. De implosie komt op een kritiek moment, met meer dan een biljoen dollar aan commerciële vastgoedhypotheken die binnen de twee jaar vervallen. Dit terwijl de dalende prijzen van kantoorgebouwen aanhouden. Amerikaanse commerciële vastgoed crashen komen maar al te vaak voor, en gaan terug tot de subprime-crisis van 2008 en de ineenstorting van S & L's in de jaren tachtig. Het probleem van vandaag is dat de slechte vastgoedschulden aanzienlijk groter zijn dan de reserves van de grote banken, waardoor een nieuwe bankenramp net om het hoekje ligt.

Soortgelijke gevaren versterken de aanzienlijke verliezen van de centrale banken waar als gevolg van de stijgende rente, eerder verstrekte leningen, aangegaan om hun economieën te ondersteunen nu enorme verliezen lijden . De Bundesbank, de centrale bank van Duitsland, heeft bijvoorbeeld bijna $ 20 miljard verloren als gevolg van hogere rentevoeten, waardoor extra financiering en steun door de overheid noodzakelijk zijn. Voor het eerst in twintig jaar verloor de Europese Centrale Bank (ECB) een miljard euro. Intussen is de balans van de Federal Reserve dramatisch gestegen van $ 4 biljoen in 2019 tot $ 7,6 biljoen vandaag. Dit geeft aan dat er opnieuw dringend kwantitatieve versoepeling (meer geld en lagere rentevoeten) moeten komen. Het wordt hetzij meer geld scheppen hetzij verzuipen. Wie gaat uiteindeljk de centrale banken redden?

Amerikaanse banken zitten zwaar in de probemen omdat commerciële en particuliere hypothecaire leningen aan het einde van hun looptijd komen, wat betekent dat ze moeten  herfinancierd worden tegen de veel hogere rentetarieven. Dat betekent dat ongeveer 20% van de 4,7 biljoen aan leningen nu vastzit. De regel in de VS is dat als je niet langer je hypothecaire lening kunt betalen, je de sleutels van je huis of eigendom aan de bank teruggeeft en kunt zeggen: "Alsjeblieft, ik ga weg." Dit zal natuurlijk een golf van problemen veroorzaken, en dit komt dan bovenop de toch al moeilijke situatie waar  veel Amerikanen hun creditcardschuld met meer creditcardschuld moeten financieren.

Dit betekent dat het hele systeem op het punt staat in te storten. Het is trouwens niet alleen de VS waar het slecht gaat. Ook in Duitsland staat de economie op het punt in te storten. Dit blijkt uit de dalende cijfers van de industriële productie en uit de waarschuwing van minister van Financiën Christian Lindner dat Duitsland in financiële problemen verkeert. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk als je de economie opzettelijk hebt verwoest door de gastoevoer uit Rusland af te sluiten onder het alibi van oorlogssancties. De cijfers zijn ook ronduit slecht in China en de Japanse Bank heeft tientallen jaren van negatieve rentetarieven afgeschaft. Dus het ontlenen van geld aan belachelijke rentevoeten in Japan is nu ook voorbij. De Zwitserse en Europese banksystemen zijn er nog slechter aan toe en de autoriteiten doen wat er moet gebeuren om dit stil te houden teneinde een "run op de banken" te voorkomen. Het lijkt dat in de EU en Europa het veel gemakkelijker is om alles voor het grote publiek verborgen te houden.


Onze Real Estate Corner:
 

In Venezuela kost een eengezinswoning $ 1.000; in Italië, € 1.000; en in Baltimore, $ 1.

BabyBoomers zullen in 2035, liefst 9 miljoen huizen verkopen. Volgens een recente Freddie Mac-analyse zullen er in 2035 ongeveer 9,2 miljoen minder gezinnen een huis nodig hebben. De  senioren zullen bijgevolg de komende jaren een aanzienlijke impact hebben op de vastgoedmarkten. Ongeveer 22,5% van de gezinnen in de VS worden bewoond door huiseigenaren van 65 jaar en ouder.

Baltimore verkoopt honderden huizen voor $ 1 per stuk. Dit gebeurt nu al in Italië en Spanje. In een poging om buurten te redden die geplaagd worden door misdaad en verval, is Baltimore  van plan om dichtgetimmerde, verlaten huizen te verkopen voor $ 1 per stuk . Het programma biedt meer dan 200 leegstaande eigendommen aan inwoners aan die zich willen inzetten om deze te restaureren. De gemeenteraad heeft woensdag de maatregel goedgekeurd. Leegstaande huizen zijn een decennialang probleem in de stad Maryland, die een van de hoogste misdaadcijfers in de VS kent. De maatregel roept Baltimore's "dollar house" -programma uit de jaren zeventig op, dat eigendommen voor een dollar aanbood op voorwaarde dat ze opgeknapt werden ... Het huisvestingsprogramma  richt zich op een paar honderd huizen, terwijl de stad sinds 2022 bijna 15.000 verlaten eigendommen telde.

Waardeloos fiat geld leidt ertoe dat mensen hun waarde opslaan in slechte instrumenten zoals vb. vastgoed. Dit drijft de prijs van vastgoed onnatuurlijk naar omhoog... vlak net voor het crasht.

Vastgoed kan een koopje zijn in Italië, maar als vastgoed slechts EEN dollar kost, zou het verstandig zijn om er GEEN te kopen in een van de gevaarlijkste steden van Amerika ... Met  babyboomers die op pensioen gaan een depressie wordt vastgoed historisch gezien "de slechtste investering" ooit!


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 25 tot woensdag 27 maart 2024: de oorlog is begonnen - Chinese en Russische oorlogsschepen vernietigd door NAVO-jets in de Golf van Jemen?!


Bijgewerkte Secties: Recessiebestendige aandelen (LOCG), Recessiebestendig - HOLD,
Biotech - Farma, Olie aandelen,

Deze documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin laat zien dat het klimaatgedoe een verzonnen mythe is zonder enige wetenschappelijke basis. Klimaatwetenschappers en officiële metingen ondersteunen helemaal niet de Global Warming theorie: orkanen, droogtes, hittegolven, bosbranden, enz. Maar...zoals altijd valt de KUDDE opnieuw voor de leugen.

Al Gore (een Democraat) is in 1998 al begonnen met deze Global Warming Madness.


Er is ALTIJD een dictator nodig om een land uit ellende te halen. Dit komt omdat de "pijnlijke" maatregelen die moeten worden genomen, niet en nooit zullen worden aanvaard door een democratische (lees socialistisch-communistische) meerderheid.

In 1990 begon Poetin Rusland uit het slijk te halen. Dankzij het socialisme was Rusland (en de DDR) in 1989 volledig failliet. De roebel was volkomen waardeloos. In 24 jaar tijd  bracht Poetin de welvaart terug in het land (net zoals Hitler deed na de Weimar). Het maandelijkse gemiddelde inkomen steeg van 1.523 Roebel naar  66.094 Roebel of steeg met een factor 15,4. De schuld daalde van 92,1% van het BNP naar 23% van het bbp. De inflatie daalde van 36,66% naar 3,51%.

De metro van Moskou is uitgegroeid tot een van de modernste, veiligste en mooiste ter wereld. Mensen zijn goed gekleed en dragen geen "wash en wear kledij" en plastieken schoenen worden zelden gezien. Het BNP vertoont de hoogste groei ooit.  Dit terwijl het land gebukt gaat onder de Westerse sancties.

In Venezuela gebeurde het tegenovergestelde. Een land dat 50 jaar geleden de hoogste levensstandaard had, werd door democraten, socialisten en communistische leiders in de SHIT geduwd.

Onlangs liquideerde Maduro de 5 oppositiepartijen in Venezuela ... de mensen blijven maar protesteren en hebben nog meer honger. Stupiditeit kent geen grenzen. Kijk maar eens hoe ver "dwaasheid" Cuba heeft gebracht. Je kunt er niet eens een kip vinden om te eten; toeristen moeten alles meenemen wat ze nodig hebben omdat je er niet eens tandpasta kunnen kopen.

Als je ziet hoe de DWAZE KUDDE Maduro blijft toejuichen, is het niet moeilijk te begrijpen dat
Venezolanen in de nabije toekomst ook een tekort aan 'kippen' zullen hebben.

Tip voor vastgoedliefhebbers: In Venezuela zijn de vastgoedprijzen dramatisch gestegen, weliswaar uitgedrukt in Bolivars. De gemiddelde prijs van een eengezinswoning bedraagt nu 3.6116.060.000 VEF. Echter, uitgedrukt in dollars of euro's, we hebben een crash. De crash is zo ernstig dat je vandaag een mooi, luxe huis kunt kopen voor $ 1.000 - € 1.000. Het equivalent in Bolivar (na zes dramatische devaluaties) is 3.619.060.000 VEF.

Venezuela was 50 jaar geleden een van de rijkste en welvarendste landen op aarde. Vandaag is er, dankzij het socialisme, nadat al het geld van de anderen werd uitgegeven, grote ellende. Belgie en Nederland zijn net dezelfde weg aan het bewandelen.


Australië heeft ingestemd met het World Economic Forum (WEF), dat het alle grote banken zal sluiten
en de burgers zal dwingen om naar een volledig cashloze samenleving over te stappen.

Bankwest, een dochteronderneming van de Commonwealth Bank van Australia (CBA), is de eerste bank die al haar filialen sluit en de resterende 15 CBA-vestigingen herplaatst in een poging om tegen oktober 2024 volledig digitaal te gaan.

Australië is een van de landen die het snelst overschakelt naar een cashloze samenleving. Vorig jaar meldde de Australian Banking Association dat de digitale betalingen waren gestegen van AU $ 746 miljoen ($ 494,28 miljoen) in 2018 tot meer dan AU $ 93 miljard ($ 61,62 miljard) in 2022.


Onze Real Estate Corner:

U kunt een eengezinswoning kopen in Caracas, Venezuela, voor 3.619.060.000 VEF ($ 1.000 tot $ 10.000). Buitenlanders die een woning in Venezuela willen kopen, moeten er rekening mee houden dat ze dit alleen met een speciaal visum kunnen doen (net als tijdens de Weimar in Duitsland). In tegenstelling tot andere landen, waar eigendommen met een toeristenvisum kunnen worden gekocht, heeft Venezuela speciale bureaucratische processen teneinde aankopen door buitenlanders erg moeilijk, zoniet onmogelijk te maken. De Venezolanen die een huis bezitten, zijn dus miljardairs, maar ze hebben niets. (internetprijzen zijn onjuist en onbetrouwbaar)

Als je geen Zwitsers paspoort hebt, kunt u geen onroerend goed meer kopen in Zwitserland, behalve wanneer een niet-Zwitserse partij zijn eigendom aan jou verkoopt.

Opmerking: Zoals uitgelegd in de secties voor abonnees, zullen de prijzen van bepaalde vastgoedmarkten in sommige landen verder stijgen - weliswaar enkel uitgedrukt in waardeloos fiat-geld; Beurzen zullen ook verder stijgen. Natuurlijk, enkel als uitgedrukt in fiat geld. De kudde zal de indruk hebben dat ze rijker wordt - miljardairs zelf. Echter, zij  die redeneren,  nadenken, zullen zich realiseren dat ze zo arm als job zijn.


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot vrijdag 18 - 22 maart 2024: In beide gevallen verlies je na een tijdje alles. Het maakt niet uit of het casinochips of Bitcoins zijn!


Bijgewerkte Secties: updates de komende dagen...Wereldbeurs indices(belangrijk!)
Beursindexen in echt geld/Goud, Lange termijn beursindexen, Royalty Co's,
Goud & Zilver Majors, Goud & Mijnen vs. SP500 (belangrijk), Goud & Zilver Juniors,
Korte Kaarsgrafieken in de Goud en Zilver secties.

Als de mensen die de Federal Reserve controleren presidenten vermoorden en oorlogen creëren waarin miljoenen mensen worden gedood, kreupel en verkracht worden teneinde hun monopolie op het scheppen van geld te behouden, denk je dan echt dat ze gaan blijven toekijken en hun duimen draaien terwijl digitale valuta’s overal om hen heen opduiken en hun monopolie positie bedreigen? Mike Stone

Bitcoin bereikte onlangs een fiat-recordprijs van $ 72.000. Dat zal ongetwijfeld de hebzucht in veel mensen naar boven brengen en kan leiden tot een piek van $ 100.000 of meer de komende zomer. Misschien zelfs eerder. Maar vraagt iemand zich af waarom dit gebeurt, en nog belangrijker, waarom nu?

 

 

Ik bezit geen Bitcoin om de eenvoudige reden dat het niet gebaseerd is op iets van waarde.
Er zijn geen munten, geen bits, er is niets.

Bitcoin is een valuta – vandaar de term “cryptocurrency” – maar wordt niet gedekt door goud of zilver zoals de grondwet voorschrijft. Het wordt nergens door gedekt. Ik betwijfel of één op de duizend Bitcoin-kopers dit weet.

Als we eerlijk zijn, dan is Bitcoin net zo waardeloos is als de tulpen die Nederland in de 17e eeuw bankroet maakten. In die tijd was de prijs voor een tulp gelijk aan de kost van vijf gemiddelde eensgezins woningen.

Nu ik erover nadenk, Bitcoin is nog minder waard dan een 17e eeuwse tulp, want tulpen kun je kweken en ze zijn leuk om naar te kijken. Bitcoin bestaat helemaal niet. De waarde is volledig gebaseerd op de publieke perceptie. En als u iets weet over publieke perceptie, dan weet u dat die perceptie ALTIJD fout is en meer mensen naar de ondergang leidt dan wat dan ook. Kijk maar hoeveel mensen er nu dood of ernstig gewond zijn door de publieke perceptie van de recente virushoax. Nog minder beleggers weten dat het eigenlijk geld, veel geld kost om cryptos en Bitcoin levend te houden. Bitcoins zijn electriciteitsverslinders!

Natuurlijk nemen duizenden Bitcoin-kopers onmiddellijk aanstoot aan het feit dat Bitcoin nog minder waard is dan een tulp. Maar feiten zijn feiten. Bitcoin voldoet aan de definitie van een Ponzi-systeem. Het is als een gigantische kettingbrief, waarbij de eersten die instappen er goed vanaf komen, terwijl degenen die aan het eind staan met de gebakken peren achterblijven.

Bitcoin beantwoordt volledig aan de definitie van een Ponzi Scheme.

Dat Bitcoin waardeloos is, betekent niet dat mensen er geen geld aan kunnen verdienen. Maar de onbeantwoorde vraag, de olifant in de kamer waar niemand over durft te praten, is waarom? Waarom is Bitcoin zo populair en waarom mag het bestaan?

Bitcoin is hetzelde als Monopoly-geld drukken, en het vervolgens bedrukken met de woorden “In Mike We Trust” en het proberen te verkopen als wettig betaalmiddel. Hoe lang zou dat standhouden? Het antwoord ligt voor de hand. Waarom mag Bitcoin dan precies hetzelfde doen op een digitale manier? Waarom zien de centrale bankiers dit gewoon door de vingers? Waarom verpletteren ze de concurrentie niet, zoals ze met mij zouden doen mocht ik mijn eigen valuta drukken?

 • Wat gebeurde er met Abraham Lincoln toen hij de centrale bankiers omzeilde en Greenbacks begon te drukken?
 • Wat gebeurde er met JFK toen hij de centrale bankiers omzeilde en schatkistbiljetten begon te drukken?
 • Wat gebeurde er met Duitsland toen ze de centrale bankiers omzeilden en hun eigen geld begonnen te drukken?

Als de mensen die de Federal Reserve controleren bereid zijn om presidenten te vermoorden en oorlogen te voeren waarin miljoenen mensen gedood, verlamd en verkracht worden om hun monopolie op het drukken van geld te behouden, denk je dan echt dat ze met hun duimen gaan zitten draaien terwijl overal om hen heen digitale munteenheden opduiken en hun zaken ondermijnen?

Er zijn twee redenen waarom de prijs van Bitcoin zo snel stijgt en waarom het überhaupt mag bestaan.

 1. De eerste reden is om de prijs van goud en zilver te drukken.
 2. De tweede reden is om de massa te conditioneren in het accepteren van CBDC (Central Bank Digital Currency), de laatste nagel aan de doodskist van de onderwerping van een volk.

Nu wordt het allemaal duidelijk, nietwaar? Nu zie je waarom de centrale bankiers Bitcoin niet vernietigen, waarom ze hun concurrentie laten floreren. Dankzij massale mediapromotie ziet het publiek iedereen rijk worden van Bitcoin. Dat maakt de volgende stap, acceptatie van CBDC’s, een makkie.

Het publiek, de gemiddelde investeerders, is net zo dom als een vis. Ze zullen alles blijven slikken en blijven kopen zolang het in de richting beweegt die ze willen, nl. naar omhoog. De Crypto-investeerder beseft niet eens dat de banken alle cryptohandel kunnen stoppen door simpelweg de omzetting van crypto's in (fiat)money onmogelijk te maken. De Crypto-investeerder koopt crypto's omdat hij de prijs in de goede richting ziet bewegen. Of het wel of niet een echte WAARDE heeft, is niet belangrijk ... zolang het maar blijft stijgen. Helaas heeft zelfs de lucht een limiet.want ergens daarboven is er geen lucht meer.


Ons Vastgoed hoekje:

De vastgoedmarkt droogt op... maar de prijzen blijven stijgen!? De Belgische media geven openlijk toe dat de vastgoedboom is beëindigd:  eerst droogt de markt op en vervolgens crashen de prijzen!

De meeste vastgoedbeleggers realiseren zich ook niet dat de prijs van onroerend goed helemaal niet is gestegen. Integendeel, de koopkracht van fiat geld is gedaald. In Bolivarsuitgedrukt  is de vastgoedprijs in Venezuela met 10.000% en meer gestegen. Enkel, uitgedrukt in echt geld of dollars, kunt u een woning kopen voor DUIZEND DOLLARS! Hetzelfde gebeurde in Libanon en Zimbabwe en zal straks gebeuren in de EU en de VS.

Conclusie: er is iets echt mis met vastgoedbeleggers ... erger nog is dat ze deze redenering niet eens zullen accepteren.


Mensen worden voorgelogen door de autoriteiten en politici aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. In Amerika koopt bijna iedereen de leugen dat Poetin erger is dan Adolf Hitler en dat Rusland in een diepe depressie zit. Dit terwijl Rusland in werkelijkheid BOOMING is. Degenen die de waarheid zeggen, worden geëlimineerd, zelfs gearresteerd en gevangen gezet. Zoals de geschiedenis leert, zullen mensen pas wakker worden eens de KUDDE honger heeft. Maar dan is het te laat.

Belangrijke fundamentals:

 • Nogmaals, de dag komt dat het ONMOGELIJK wordt om FYSIEK GOUD EN ZILVER te KOPEN. Die dag zal het hetzij fysiek hebben, hetzij geen fysiek hebben.

Meer uitgaven = meer schulden = meer fiat geld = meer inflatie.
U moet weten dat als uw geld van 5 jaar geleden nu nog de helft waard is, de prijzen van onroerend goed met meer dan 100% moeten stijgen om het verlies van koopkracht te compenseren.


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag tot vrijdag 14 maart - 15 maart 2024: Onze Bitcoin-grafiek vertoont een zelden geziene,  historische formatie!
!


Bijgewerkte Secties: Zweedse Kroon & Goud, Australische dollar & Goud, Yen & Goud,
Zuid-Afrikaanse Rand & Goud,

Bank of America waarschuwde voor een “Amerikaanse dollar-dood-spiraal” omdat de federale overheid dieper in het rood ging door “elke 100 dagen” “1 biljoen dollar aan nieuwe schulden te maken”. Misschien is dit de reden waarom goud dagelijks nieuwe all-time highs scoort.  Als je een vliegtuig laat besturen door Apen en/of door een Achterlijk iemand (Biden), dan weet je toch dat het zal crashen!?

Wanneer een gebouw dat 200 miljoen dollar waard is voor $ 48 miljoen wordt verkocht, betekent dit dat iemand het verlies moet opnemen. Die verliezen staan meestal in de boeken van regionale en lokale banken. Ze zitten dus financieel in grote problemen (zeg maar: aan de grond).  Je krijgt binennkort wellicht enorme bankruns op bankinstellingen die de overheid zal moeten redden. Dit is maar een van de vele dingen die zullen gebeuren in de niet zo-verre toekomst. Dit zal de overheidsfinanciën zwaar belasten en de aandacht van ONZE KUDDE SCHAPEN op het gevaar van FIAT GELD en BANKEN vestigen.

Met andere woorden, als we straks opnieuw een bailout van $ 3 biljoen hebben bovenop alles wat er nu al aan de hand is, wat zal er dan met de dollar (en euro) gebeuren?  Met al deze reddingsoperaties worden de Fiat currencie-zeepbellen gewoon verder opgeblazen. Deze begrotingstekorten, oorlogen en al de andere dingen die nu gaande zijn, zijn al erg slecht voor de fiat currencies. Dus men zal straks ook massaal staatsobligaties gaan verkopen, en zo de rentetarieven opdrijven en verder de onroerendgoed dynamiteren. Dit totdat er een zelfvoedende schuldenspiraal ontstaat, een levende financiële doodsspiraal die niet meer kan worden opgelost.

Ik sprak onlangs met een vastgoedman en hij zei dat dit niet enkel onvermijdelijk is, maar in de erg nabije toekomst gaat gebeuren. Het gebeurt nu al. Dit zal straks de krantenkoppen halen. Dit gebeurt nu al voor commercieel vastgoed. [weet dat je nu al voor $1,000 een leuk apartement kan kopen in Venezuela!]

Zoals de dollar gaat, zullen alle currencie met dollars in hun reserves (euro, yen, enz.) gaan!

Goud bereikte de afgelopen week all-time prijsrecord uitgedrukt in bijna alle currencies. Dit betekent dat de markt spreekt, en currencies een probleem hebben. Kapitaal stroomt naar de veiliger havens. Het stroomt in het oude geld dat al duizenden jaren standhield, zoals goud en/of zilver. In beide gevallen is het een luide stem tegen de dollar en de euro, het pond en de yen, en tegen de Lira, ... Wanneer goud stijgt, dan is dit een grote motie van wantrouwen tgo. de dollar en alle valuta's. [Je moet blind en doof zijn om Bitcoin te kopen in plaats van goud en / of zilver]

Er is geen manier om te weten hoe dit zich in de komende zes maanden afspeelt, maar dit zou de centrale banken moeten beangstigen. Overigens gedragen de grote centrale banken zich alsof ze doodsbang zijn omdat ze agressief goud kopen. Ze hebben in elk van de afgelopen twee jaar ongeveer 1.000 ton goud gekocht. 1000 ton is een vierde van de goudproductie van alle goudmijnen samen per jaar. Dat is dus een belangrijke aankoop. Vooral omdat ze al het aangekocht goud van de markt halen. Ze verkopen het niet, maar  ze zetten het weg als reserve-activa. Het goud is in feite van de internationale markten aan het verdwijnen. Dit maakt de huidige markt nog enger, wat ook deels de reden is waarom de goudprijs stijgt.

We zien een fundamentele verschuiving naar goud, maar dit is nog steeds geen speculatieve manie.

 


Ons Vastgoed hoekje:

Florida condo-eigenaren zitten vast in een 'treinwrak' van dalende prijzen en stijgende verzekeringstarieven die kopers afschrikken.

In Europa en België worden de huurprijzen "geïndexeerd". Beter,  worden gecontroleerd door de LINKSE regering. Wanneer de verhuurder zich niet houdt aan de groene wetgeving (die minimaal € 70.000 kost), wordt het illegaal om de huur te verhogen.

Europa heeft momenteel te maken met de KOOP CLIMAX. Sinds het begin van 2024 zijn de onroerendgoed transacties opgedroogd.

 


Alle echtgenotes die zich verzetten tegen een Plan B en een 2de paspoort, moeten er rekening mee houden dat ze straks veel minder handtassen en merkkledij zullen kunnen kopen en dat het veel moeilijker zal worden de kinderen te helpen in vb. het aankopen van een huis/flat.

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag t/m woensdag 11 maart - 13 maart 2024:
Geduld is bitter, maar de vrucht is zoet!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US Dollar, Rupee Goud, Renminbi Goud, Zwitserse Frank 
& Goud
, Euro en €-Goud, Canadese dollar & Goud, Brits Pond & Goud,

Japan, Engeland, de Verenigde Staten, de EU en Zwitserland zitten allemaal samen op de ‘Zinkende Titanic’. Daarom coordineren deze landen hun beleid teneinde paniek te voorkomen: een rentepauze betekent daarom rentepauze voor iedereen!

Alle westerse landen verkopen dezelfde leugens: "We hebben het allemaal onder controle, de economie doet het beter, de werkloosheidscijfers dalen en er is zelfs een tekort aan arbeidskrachten.

Vernietiging en verwoesting komen eraan. We hebben het niet alleen over lijfrentes, 401ks, pensioenplannen en al het andere wat mensen afhankelijk maakt van de inspanningen van gekke mensen die ervoor proberen te zorgen dat er als gepensioneerde geld is om van te leven. Commercieel vastgoed is aan het sterven.  Pensioenfondsen krijgen het zwaar te verduren.

Banken hebben enorme liquiditeitsproblemen, die de vastgoedcrisis en de stijgende rente hebben verergerd. Globalisten bekennen publiek dat het tijd is voor een wereldwijde reset.

Het tempo van de dalende liquiditeit binnen het bansysteem is ongezien en het risico bestaat dat het zichzelf begint te voeden. De daling van de TWI van de dollar komt overeen met de stijging van de Japanse yen. Dit is van belang omdat rente-arbitrageurs Yen lenen via de SWAPmarkt en deze verkopen voor dollars. De dollars worden geïnvesteerd in schatkistbiljetten. Het benutten van de positie is een buitengewone bron van wisnten geweest voor hedgefondsen en banken die in deze markten handelen. Maar de geboekte winsten dienen gecorrigeerd met 5% valutaverlies (dat sinds 1 november is gerealiseerd). Met de hefboomwerking van 5 tot 10 die de Hedgefonsen gebruiken, worden de verliezen echter dramatich.

Japanse pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en banken liquideren hun buitenlandse posities en er begint paniek te ontstaan. Dit zal op korte termijn de Yen waarschijnlijk hoger en de dollar lager maken. Hetzelfde geldt voor soortgelijke operaties tussen euro’s en dollars. Het wordt daarom steeds duidelijker dat we ons in de beginfase van een aanzienlijke daling van de dollar bevinden.

Het lijdt weinig twijfel dat particuliere bankiers zich aan een zware crisis verwachten. Dit blijkt uit hun agressieve aankopen van goud. Ze houden toezicht op valutastromen en -posities, en hun inlichtingen die ze krijgen van de (BIS) Bank voor Internationale Betalingen en andere kanalen zijn ongeëvenaard.


Een Bitcoin-Tulip-ijle luchtbel, terwijl goud al meer dan 6.000 jaar de veiligste, beste en meest veerkrachtige investering is.
Gedurende al die jaren heb ik nog steeds niet van één enkel geldig bullish argument gehoord... Goud (en zilver) hebben een staat van dienst van 6000 jaar. Mijn staat van dienst is slechts 46 jaar oud, maar nog steeds uitstekend.

Ons onroerendgoed hoekje:

De berg schulden is een enorme zeepbel geworden, die nu op het punt staat te barsten. Wanneer die zeepbel knalt, zullen alle persoonlijke eigendommen (die mensen denken dat ze bezitten) onderpand zijn voor het niet afbetalen van institutionele schulden aan centrale banken. Dit is inclusief landbouwgrond (dit is nu trouwens al goed merkbaar).

Sinds 2014 is de wetgeving aangepast, die ervoor zorgt dat, hoewel u volgens de lokale en nationale wetgeving als eigenaar van (bijvoorbeeld) uw huis werd geregistreerd, de internationale wetgeving (in ons geval Brussel) ervoor heeft gezorgd dat dat huis fungeert als onderpand (beveiliging) in een collectief onderpand; een algemene pot die is opgezet voor alle openstaande schulden. Als de financiële markt instort, is die pot de borg.

Overheden hebben internationale wetgeving aangenomen die centrale banken onderpand, gegarandeerd onderpand geeft van een collectieve onderpandpot.

De Centrale Veiligheidsverordening (de CSDR) heeft vanaf 2014 in Europa zo geregeld dat wat als uw eigendom in een individueel land (door notariele akte) wordt beschouwd, als onderpand op internationaal niveau dient in een collectieve onderpandspot: de Central Clearing-tegenpartij (afgekort tot CCP; een afkorting die zeer doet denken aan het acroniem voor de Chinese Communistische Partij).

Met andere woorden, u kunt een huis kopen zonder hypotheek en de akte notariseren en denken dat dit hierdoor het huis je eigendom is (volgens de nationale wetgeving). Toch, omdat de Europese wetgeving primeert en in die wetgeving (in de CSDR vanaf 2014) is overeengekomen dat uw huis als onderpand voor de CCP dient, bezit je dit huis eigenlijk NIET. De CCP zal  het onderpand (je huis) aan de schuldeiser leveren bij een crash. Dat is hoe de dames en heren in Brussel het hebben geregeld.

Die schuldeiser is uiteindelijk de centrale bank. Omdat de meest verhandelde staatsobligaties de Amerikaanse overheidsobligaties zijn, dient uw huis uiteindelijk (als deel van het collectief onderpand van de CCP) als onderpand voor de Amerikaanse Federal Reserve (de FED, de VS). Die Centrale Bank (FED) wordt dus de eigenaar van uw huis als het systeem crasht.

Waarschijnlijk is het meest schokkende hieraan, dat als gevolg van deze Europese wetgeving, uw huis de facto een onderpand vormt/is voor de collectieve pot, zelfs als er geen hypotheek op zit!


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag tot vrijdag maart  7 - 8, 2024: Bewaar je goud en zilver offshore... tenzij je het binnenkort in beslag wilt laten nemen door de overheid.!


Bijgewerkte secties: De Goud grafieken in alle secties. Zilver, US Dollar,

Wanneer zal de Midden-Oosten zeepbel barsten?

Jaren geleden, toen al deze Politiekeen Groene en Woke  waanzin begon, dacht ik dat het een GRAP was, en dat het niet lang zou duren. Ik dacht dat "de mensen" de waanzin snel zouden stoppen. In plaats daarvan, dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar, bleven de politieke leiders volharden in hun waanzin en maakten ze het allemaal erger. Wat ik meemaakte was geen nare droom maar eerder de trieste realiteit. Wie de geschiedenis bestudeert en/of kent, weet hoe dit afloopt!

De Europeanen die nog steeds niet zien dat Europa afstevent op een totale Europese oorlog zijn niet alleen blind en doof, maar het zijn ook koppige idioten. Zelfs politici ZEGGEN dat dit gaat gebeuren! Als je niet voor een plan B (tweede paspoort) gaat en een deel van je spaargeld buiten "Politiek Bereik" brengt, veroordeel je ook je kinderen en kleinkinderen. Degenen die niets doen zullen nooit een "oorlogszone" kunnen verlaten omdat ze geen spaargeld hebben, niets buiten politiek bereik bezitten, en een "gezinshereniging" zal niet mogelijk zijn. Door niets te doen, geven Europeanen hun bloed af als "Canonvlees". Weet je wat het is om onroerend goed te verkopen in een oorlogsgebied in tijden van oorlog!? p.s. en vergeet maar dat je straks je GOUD met je naar het buitenland zal kunnen meenemen...het is nu al erg moeilijk tot onmogelijk. Ik daag iedereen uit die dit niet gelooft, het te proberen.

De Europeanen die nog steeds niet zien dat Europa regelrecht afstevent op een Europese oorlog zijn niet alleen blind en doof, maar ook idioten,

Het maakt niet uit wie het Amerikaanse (Europese) volk kiest tot zijn vertegenwoordigers, de permanente heersende klasse in Washington DC (en Brussel) blijft dezelfde. Helaas voor ons allemaal is deze permanente heersende klasse wanhopig geworden om de oorlog in Oekraïne te winnen. Eén lid van die permanente heersende klasse, Victoria Nuland, smeekt het Congres om meer geld voor de oorlog. Ze zegt: "We moeten niet vergeten dat het grootste deel van dit geld rechtstreeks terugvloeit in deze economie om die wapens te maken." Oh ja, enorme hoeveelheden geld in de slokdarm van het militair-industrieel complex gieten zou zeker goed zijn voor de economische groei. Maar als we toestaan dat de permanente heersende klasse ons meesleept in een hete oorlog met Rusland, zullen miljoenen Amerikanen en Europeanen sterven. En hun goud zullen ze dan niet kunnen meenemen.

De permanente heersende klasse in Europa is ook extreem wanhopig geworden om de oorlog in Oekraïne te winnen. De machtselite aan beide zijden van de Atlantische Oceaan ziet Russische troepen langs het hele front oprukken en ze weten dat de Oekraïners niet sterk genoeg zijn om ze tegen te houden. De realiteit is dat Britten, Fransen, Nederlanders en Amerikanen (NAVO) het Oekraïense leger al helpen. Een zeer gevaarlijke situatie.


Als je het objectief bekijkt, zijn fysiek goud en zilver meestal veiliger en beter verzekerd als ze in het buitenland (buiten politiek bereik) worden opgeslagen dan in eigen land.

 • Vooral een bankkluis is een NO-GO. En niet alleen omdat deze zelden verzekerd is. We waarschuwen regelmatig voor het risico dat gepaard gaat met het opslaan van vermogen bij banken. Ze hebben het steeds moeilijker gemaakt om je tegoeden op te halen, naast het feit dat ze samenspannen met de overheid om hen toe te staan je geld legaal te bevriezen of in beslag te nemen. Om het nog erger te maken, spelen ze mee met  de rapportering-eisen betreffende de inhoud van kluisjes en beperken ze wat erin kan worden opgeslagen - opnieuw met het risico op inbeslagname.
 • Banken worden steeds meer een van de meest riskante plaatsen om vermogen in welke vorm dan ook op te slaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen terugkeren naar faciliteiten die het opslaan van vermogen behandelen zoals de eerste banken dat duizenden jaren geleden deden - kluisfaciliteiten die je vermogen opslaan tegen een vergoeding, en zich niet bezighouden met andere bankactiviteiten.
 • Door te suggereren dat dergelijke faciliteiten een betere gok zijn, heb ik lezers ook herhaaldelijk gewaarschuwd dat veel van deze faciliteiten (incl. goudhandelaars) geen echt, fysiek goud opslaan. In plaats daarvan geven ze je een contract waarin staat dat ze op verzoek een afgesproken hoeveelheid goud zullen leveren. Het probleem met dit idee is dat dergelijke faciliteiten een contract met u kunnen tekenen en de aankoopprijs innen, maar nooit goud aankopen en opslaan. Er wordt geschat dat de totale wereldwijde waarde van dergelijke contracten gelijk is aan 150 keer de hoeveelheid goud wereldwijd.
 • Het bewaren bij een goud/zilverhandelaar is net zo dom als het kopen van PAPIEREN goud en/of zilver. Bewaren bij Brinks is vragen om problemen wanneer de overheid het in beslag wil nemen. Dit geldt ook voor DOUANE opslag (incl. Zurich).
 • En nog een waarschuwing: hoewel de meeste beveiligde faciliteiten ter wereld zich in Noord-Amerika en Europa bevinden, staan deze aan de vooravond van een economische crisis, wat suggereert dat, als en wanneer de crisis zich aandient, de huidige regels uit het raam zullen worden gegooid. Regeringen en faciliteiten kunnen betrouwbaar blijken tot op het moment dat je bij de faciliteit langsgaat om je goud geleverd te krijgen en hoort: "Sorry, we kunnen niet leveren." Er kan een veelheid aan redenen worden gegeven, hoepels om doorheen te springen en eindeloze bureaucratie om mee om te gaan. En toch is het mogelijk dat je goud/zilver uiteindelijk nooit zal geleverd worden.

Het beste is om je fysiek in een land te houden dat gemakkelijk bereikbaar is, waar één enkele reis je van thuis naar je metaal brengt.

Wij bieden 100% toegewezen, gescheiden en verzekerde opslag van edelmetalen en andere waardevolle bezittingen. De edelmetalen die bij ons zijn opgeslagen, blijven te allen tijde het persoonlijke eigendom van de klanten. We bieden ook een conciërgedienst aan (voor het geval je niet wilt of kan reizen). De kluis heeft geen vermogens-rapporterings-verplichtingen (CRS, FATCA) aan de overheid of aan enige buitenlandse belastingdienst of regering. Dit is vooral belangrijk voor beleggers die hun privacy willen behouden, wat een uitdaging kan zijn. Het opslaan van je metalen in Zwitserland is eigenlijk een ZEER slecht idee. p.s. best is natuurlijk je goederen op slaan in een anomieme stichting.

Procedure:

 1. Vul een aanvraagformulier in om een rekening te openen. Er zijn individuele/gezamenlijke, zakelijke en trust/stichtingsrekeningen beschikbaar.
 2. Om je edelmetalen te kopen, maak je geld over naar een Europese bankrekening of koop je ze rechtstreeks van een fabrikant (minter) tegen concurrerende prijzen.
 3. Metalen worden automatisch naar onze kluis verzonden. Opgehaald op de luchthaven en genationaliseerd.
 4. Metalen worden hetzij en gescheiden opgeslagen of in een kluisje bewaard.
 5. Wil je metalen verkopen? Nadat de vereiste documenten zijn ondertekend, worden de metalen verscheept naar een Minter en wordt het geld overgemaakt naar je bankrekening.

Ons vasthoek hoekje:

Een Canadees top pensioenfonds verkoopt kantoortoren in Manhattan voor $1, wat paniek veroorzaakt. New York is er geweest. Dank u, rechter ... voor het bevestigen en ondertekenen van uw doodvonnis. De fondsen realiseren zich eindelijk dat zwaartekracht bestaat. En dus beperkt het grootste fonds zijn blootstelling aan het meest belaagde type commercieel vastgoed: kantoorgebouwen.

Het "Canada Pension Plan Investment Board" heeft onlangs drie transacties tegen sterk gereduceerde prijzen afgerond, waarbij het zijn belangen in een paar torens in Vancouver en een bedrijvenpark in Zuid-Californië verkocht. Het herontwikkelingsproject voor een kantoortoren in Manhattan was echter een schok voor de sector: de Canadese vermogensbeheerder verkocht zijn belang voor slechts $1. Onroerend goed is toch zo een goede belegging...of NIET zo???

 

 


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 1 tot Woensdag 6 maart 2024: Hoe lang zal de (Tulpen)manie van Bitcoin duren voor de uiteindelijke crash??!


Bijgewerkte Secties: Goud-$, Zilver, ALLE GOUDGRAFIEKEN IN ALLE GOUDSECTIES.

Hoe lang zal de (Tulpen)manie van Bitcoin duren voor de definitieve crash? Zelfs de ECB spreekt (voor één keer) de waarheid en waarschuwt alle crypto-dromers voor wat komen gaat. Uiteindelijk heeft een tulp enige waarde, terwijl crypto's niets waard zijn.  Integendeel, het mijnen van Bitcoin en Cryptos KOST ENERGIE en GELD!

Het is moeilijk te zeggen hoe lang de Bitcoin GEKTE zal duren en hoe hoog het kan gaan voor de crash. Ten tijde van de Mississippi Company (John Law) kostte het veel moeite om te voorspellen hoe hoog het 'waardeloze aandeel' zou gaan voordat beleggers doorhadden dat hit waardeloos was en het aandeel waardeloos werd. Hebzucht redeneert niet en heeft in de regel ook geen HERSENEN.

Mensen leven in LALA-land en dromen zelfs dat het geld op hun bankrekeningen bestaat en van hen is. Ze geloven dat als de waarde van hun portefeuille met 10% stijgt, ze winst maken, terwijl ze bij een inflatie van 20% in realiteit 10% verliezen. Ze denken dat ze rijk worden door een staatsobligatie te kopen die 3% opbrengt... terwijl ze bij een inflatie van 20% ongeveer 17% aan koopkracht verliezen. Ze denken dat ze rijk worden door vastgoed te kopen, terwijl ze zich in werkelijkheid vastketenen met een consumptiegoed aan de belastingminnende overheid en hun bankiers... en als we rekening houden met de inflatie, verliezen ze eveneens aan koopkracht. Op korte termijn doen bepaalde financiële instrumenten zoals Bitcoin en Tulpen het soms beter doen dan andere beleggingsinstrumenten. Dat betekent helemaal niet dat ze daarom GOED en VEILIG zijn.

Mensen blijven in dezelfde dromen trappen omdat ze weigeren te leren van de geschiedenis (of de geschiedenis niet kennen) en het FIAT geld blijven aanbidden... in plaats van na te denken. Mensen denken niet na, maar handelen op basis van emotie en geloven dat ze Albert Einstein zijn. In het beste geval luisteren en volgen ze "slangenoliehandelaars" (Cryptomarketeers) omdat ze (net als politici) weten hoe ze de emoties van de kudde moeten aanspreken.

De Europese Centrale Bank werd wakker en koos voor de WAARHEID: zegt dat bitcoin gefaald heeft in zijn belofte, dat de reële waarde nog steeds nul is, milieuschade veroorzaakt en een markt is voor slangenolieverkopers. Zegt dat de ETF-rally slechts een laatste stuiptrekking is. Bitcoin heeft gefaald op de belofte om een wereldwijde gedecentraliseerde digitale valuta te zijn en wordt nog steeds nauwelijks gebruikt voor legitieme overschrijvingen. De laatste goedkeuring van een ETF verandert niets aan het feit dat Bitcoin niet geschikt is als betaalmiddel of als investering. In en uit Bitcoin stappen, is er duur en helemaal niet zo eenvoudig als men het laat doorschijnen. De totaalkost ligt duidelijk hoger dan het verschil tussen Bid en Ask van fysiek goud. Bovendien horen wij vaak van grote verliezen omdat de Crypto in kwestie om een of andere reden failliet gaat.

Bitcoin (zoals veel cryptos) is NIETS waard, NUL, ZERO, WIND...

Bitcoin (en de meeste crypto) transacties zijn vandaag de dag nog steeds lastig, traag en duur. Buiten het Darknet, het verborgen deel van het internet dat gebruikt wordt voor criminele activiteiten, wordt het nauwelijks gebruikt voor betalingen. Zelfs de volledige sponsoring door de overheid in El Salvador (en nu Argentinië), die het de status van wettig betaalmiddel kon het niet tot een succesvol betaalmiddel maken. Het mijnen van Bitcoin blijft het milieu vervuilen, met hogere Bitcoin-prijzen die een hoger energieverbruik met zich meebrengen omdat mijners hogere kosten moeten dekken. [p.s. teneinde de handel in Bitcoin op gang te brengen, schonk men in El Savador de burgers 30 dollar aan gratis Bitcoin...maar dit bracht geen aarde aan de dijk]

Er zijn mensen die nadenken proberen te begrijpen waarom iets gebeurt en er zijn mensen die de gebeurtenissen proberen te beïnvloeden.
Om zelfs maar gedeeltelijk te slagen in een van deze pogingen, moet je een leven lang inspannen.
Niemand is daarom in staat om beide terzelfdertijd te doen.


Welkom in de DDR, in de EUSSR: Wat Crypto's en inflatie niet wegnemen, doet de regering wel. - "Anders zou niemand zo'n register nodig hebben."

Half juli gaf de Europese Unie opdracht tot een haalbaarheidsstudie over de invoering van een "Europees vermogensregister". Dit werd in februari voorafgegaan door de goedkeuring van verschillende ontwerpen op vele andere rechtsgebieden waarin verwijzingen naar een "EU-vermogensregister" werden aangetroffen.

Volgens de huidige planning is het de bedoeling om het vermogen van elke EU-burger zo uitgebreid mogelijk te registreren. Een centrale autoriteit, die nog moet worden opgericht, zou verantwoordelijk zijn voor dit proces en met één druk op de knop zal het vermogen van elke burger kunnen opvragen. Naast vastgoedbezit, banksaldo's, contant geld en edelmetaal (waarschijnlijk het moeilijkst om vast te leggen), aandelenbezit van bedrijven en cryptocurrencies, zouden de gegevens ook de waarde van voertuigen, juwelen, antiek en kunstwerken bevatten. Voor juwelen, antiek en kunstwerken worden vrijstellingslimieten van zes cijfers besproken.

Zoals altijd, wanneer Brussel geen rechtvaardiging heeft, is een van de aangevoerde argumenten voor het registreren van gegevens, die ver in de privésfeer reikt, de strijd tegen het witwassen van geld. Critici geloven dit niet; ze vermoeden eerder dat de precieze registratie van activa bijvoorbeeld de implementatie van een latere "lastenverdeling" enorm zal vergemakkelijken. De redenen die politici aanvoeren (de strijd tegen witwassen, georganiseerde misdaad en terrorisme) kunnen kritische experts niet overtuigen. Er lijkt immers geen daadwerkelijke dreiging te bestaan op een schaal die een dergelijk toezicht zou rechtvaardigen, terwijl zelfs volgens schattingen van de politieautoriteit Europol het aandeel van verdachte financiële activiteiten in het jaarlijkse bruto binnenlands product van de EU slechts één procent bedraagt.

"Als de EU een vermogensregister invoert,dan  is het uiteindelijke doel om je op een gegeven moment dat vermogen af te nemen. ..."

Het EU-vermogensregister heeft betrekking op zo'n 450 miljoen mensen in de huidige 27 EU-staten, en is een verregaande inbreuk op de privacy van burgers. Het lijkt erop dat Brussel zo lang mogelijk in stilte wil handelen om een punt te bereiken vanwaar er geen weg meer terug is, terwijl de kritiek van de burgers grotendeels wordt weggeveegd. Diversificatie van vermogen en het "discreet" bewaren ervan, zoveel mogelijk ook buiten de landsgrenzen van de EU, zijn meer dan ooit aan te raden.

"Schuld is het geld van slaven."


Onze Vastgoed-hoek.
 • De vastgoedmarkt droogt op en de prijzen beginnen te dalen.


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."