26
februari
2024

Februari 2024

Het Westen handelt op precies dezelfde zoals de Sovjets destijds: ze "repareerden" de inflatie, en ruïneerden de economie.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
 • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Maandag tot donderdag, februari  26 - 29, 2024: Oekraïne & de EU zullen de bankrekeningen bevriezen van Oekraïners die zich niet aanmelden voor het leger!


Bijgewerkte Secties:

Oekraïne & de EU zullen de bankrekeningen bevriezen van Oekraïners - en EU-burgers - die zich niet aanmelden voor het leger. De Derde Wereldoorlog wordt voorbereid en zal voornamelijk in Europa worden uitgevochten. Dit om dezelfde redenen waarom WOI en WO2 in Europa werden uitgevochten. We verwachten dat de vernietiging van Europa deze keer nog erger wordt dan tijdens de twee vorige wereldoorlogen. [Het open venster om vrede te sluiten in Europa staat op het punt gesloten te worden].

Zoals voor alle oorlogen, zullen alle burgers in dienst worden genomen. Deze keer ook de vrouwelijke bevolking...en wie weet, de immigranten. De bankrekeningen van degenen die niet komen opdagen (en van hun ouders) zullen worden bevroren met een klik op ENTER. Tegelijkertijd zullen kapitaalcontroles worden ingevoerd en zal het dus financieel onmogelijk worden om het thuisland te verlaten.

Een Oorlog komt er niet van de ene op de andere dag. Heb je het lef om de video hieronder tot het einde te bekijken?

Als niets anders werkt, voeren ze oorlog. We hebben onze lezers herhaaldelijk gewaarschuwd dat Europa (de EU) bezig is met de Derde Wereldoorlog voor te bereiden. De EU stuurt oorlogsschepen naar de Rode Zee. Frankrijk heeft een overeenkomst getekend met Oekraïne over militaire bijstand (verkoop van munitie, etc.) en Nederland stuurt vliegtuigen naar Oekraïne. De Amerikanen sturen illegale clusterbommen die Oekraïne gebruikt om Rusland aan te vallen. Binnenkort wordt de situatie grimmiger en zullen mensen, net zoals toen WOII begon, opgeroepen worden om dienst te nemen in het leger. Diegenen die dit niet doen, zullen vaststellen dat hun bankrekeningen worden bevroren.

Als je nog steeds in de ontkenningsfase zit en denkt dat er NIETS zal gebeuren, dan leef je in LALA-LAND en komt de dag dat " Duizend bommen en granaten" je wakker zullen schudden. Een escalatie is duidelijk zichtbaar, en wees er zeker van dat jij en/of je kinderen zullen worden ingelijfd en gebruikt als kanonvlees.

De video vermeldt de 2014 CIA staatsgreep, het niet nageleefd Minsk-akkoord, maar ook het Istanbul-akkoord van 2022 dat werd ondertekend door Oekraïne en Rusland, maar nadien gekelderd door het VK (Johnson - de CIA).

"Mensen willen de waarheid niet horen omdat ze niet willen dat hun illusies vernietigd worden." Invasies drijven de geschiedenis en De Kudde doet in de regel niets om het te stoppen, en moedigt het meestal zelfs aan. Ze nemen niet eens voorzorgsmaatregelen om hun spaargeld buiten het bereik van de lokale autoriteiten en indringers te brengen. Van zij die morgen hun bazen en heersers zullen worden. Want "het is allemaal niet waar, het is zwartkijkerij".  Vorsers en wetenschappers die dagelijks met de materie bezig zijn, die kennen er immers NIETS van.  Zelf hun echtgenotes weten het veel beter...

Wist je dat in Rusland in 1917, toen de bolsjewieken Rusland overnamen, de echtgenotes van de Romanovs een RODE BAND om hun arm droegen om de communisten te steunen!!!? De ironie is dat ze net die mensen steunden die hen later zouden vermoorden!!!!!

Ik sprak onlangs met een vrouw uit Arizona. Ik vertelde haar over de 300.000 illegalen die elke maand de grens passeren. Ze stak haar hand op en vroeg me te op te houden. Ze zei dat ze er niets over wilde horen. Ze keek liever naar een film zien dan onder ogen te zien dat Amerika geen wetten meer heeft...en overrompeld wordt door Barbaren.

Dit zijn vergelijkbare argumenten die ik krijg van mensen die in Europa wonen: De regering zal dit nooit toestaan. Ze zullen de invasie ergens in de toekomst stoppen eer het te laat is. OF, Er gebeurt niets waar ik woon. Hier is alles (bijna) normaal. Ik moet 15 minuten rijden om immigranten te zien...

En toch gaat de desintegratie van de westerse beschaving zo snel dat ik het zelfs als fulltime baan niet kan bijhouden. De Franse regering heeft zojuist het verkondgen van de medische waarheid gecriminaliseerd en de WHO staat op het punt dit eveneens in mei van dit jaar te doen. Mensen zullen niet langer controle hebben over hun eigen gezondheidsbeslissingen en lichaam (hebben ze trouwens vaak nu al niet meer). De Duitse regering wil een wet die de politie toestaat iedereen op te sluiten die kritiek heeft op de acties van politici; merk op dat dit soort wetgeving normaal gesproken enkel voorkomt in tijden van oorlog.

ZEKER BEKIJKEN - Dit is wat er in El Salvador gebeurt, waar kikkers op tijd uit kokend water springen. Bukele heeft het 100% bij het rechte eind. Bukele legt haarfijn uit hoe de mensen in Canada, de USA en West-Europa BEDROGEN worden door hun overheid en hun Media. Trouwens, de dag van vandaag zie ik de BESTE evoluties in Centraal en Latijns Amerika: El Salvador, Panama, Equador, Argentinie...

Heb jij het lef om uit het kokende water te springen eer het te laat is? Heb je een plan B dat je redden zal eer het te laat is,
of stel je actie uit met verzonnen en vaak emotionele excuses?


Ons vastgoed hoekje:

In Duitsland stevenen de aannemer, onroerendgoed promotors regelrecht op een faillissement af. Een dramatisch voorteken voor Duitsland en België.

Langzaam maar zeker wordt Onroerend Goed een GEVANGENIS voor degenen die een huis hebben gebouwd en/of gekocht. Onroerend goed zorgt ervoor dat je slaaf blijft van het banksysteem en de overheid.

 

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag tot vrijdag, 22 - 23 februari 2024: Vrije meningsuiting: Iedereen die niet denkt zoals zij is extreem rechts !


Bijgewerkte Secties: Ruwe olie, Zon en Zeldzame Metalen, Landbouwproducten,
Koper, Platina, Non-Ferro's, Inflatie Index, Obligaties USA, Obligaties in de EU,
Bedrijfsobligaties.

De Westerse politici doen alsof we in een democratie leven. DOEN WE NIET! Je hebt geen idee hoe moeilijk de Westerse politici het leven voor de Russische burgers maken. Dit is echt krankzinnig. Bekijk de video van een dame die via Parijs naar Warshow moet reizen om een visum voor de VS te krijgen. Zie hoe ze eerst een "Schengenvisum" moet krijgen om naar Frankrijk te reizen zodat ze vanuit Parijs op een vliegtuig naar Polen kan stappen en haar laptop niet mag meenemen... zelfs geen tandpasta, toiletpapier, camera, cosmetica, dure handtas, enz. mogen mee op haar reis naar Frankrijk (de EUSSR).

Opmerking: Vrijheid van meningsuiting? (Ik en Goldonomc) worden al meer dan 7 jaar geweerd door The Financial Times, De Tijd, Wikipedia, De Standaard, Trends-Knack, enz.


Een waarschuwingsteken dat kapitaalcontroles eraan komen en hoe ze te verslaan

Weekenden en feestdagen zijn de perfecte tijd om mensen te vangen... De regering kondigt een Bank Holiday af en sluit alle banken - enkele uren nadat ze ontkend heeft dat ze zelfs maar aan zulke actie dachten. [In de jaren 1060-1990 gebeurden de devaluaties van Europese munteenheden altijd tijdens het weekend. In de dagen en weken voordien werd telkens met klem bevestigd dat er zeker geen devaluatie zou komen, noch gepland was ].

Men legt kapitaalcontroles op om te voorkomen dat burgers hun geld uit hun land weghalen. Bij luchthavens en grensovergangen verschijnen dan geldsnuffelhonden, die drugssnuffelhonden vriendelijk doen lijken. Vanaf dat moment zit je geld als een rat in de val. Er is niet veel verbeelding nodig om te weten wat nadien komt. Zodra een wanhopige overheid je geld binnen handbereik heeft vastgeketend, zal elk excuus uitgedacht worden om je zoveel mogelijk te pluimen.

Wees niet verbaasd als je lokale valuta nadien een enorme devaluatie ondergaat, banktegoeden plotseling een fractie waard zijn van wat ze gisteren waren of de overheid een noodbelasting oplegt.

Dit bekende verhaal heeft zich de afgelopen jaren in veel landen afgespeeld. Het patroon is duidelijk en niemand zou verbaasd moeten zijn als het straks opnieuw gebeurt. Het is vrijwel zeker dat regeringen in financiële problemen zich zullen wenden tot kapitaalcontroles als een wanhopige, misplaatste oplossing - met verwoestende gevolgen voor de burgers.

Argentinië, Libanon, Venezuela, IJsland, Griekenland, Cyprus, Turkije, Rusland, Oekraïne, China, India, Zuid-Korea, allemaal  landen die onlangs kapitaalcontroles ingevoerd hebben.

De les die we uit deze voorbeelden trekken, is dat kapitaalcontroles overal en altijd kunneningevoerd worden. In 1933 dwong president Roosevelt Amerikanen door middel van Executive Order 6102 om hun goud in te wisselen voor Amerikaanse dollars. Dit op straffe van 10 jaar gevangenisstraf en een boete van $10.000 (meer dan $235.000 huidige dollars). Natuurlijk was de officiële goudwisselkoers die de overheid berekende, ongunstig. Het kwam neer op een inbeslagname van koopkracht van liefst 41%.

Voor de Grote Oorlog werd door de Duitsers de Reischfluchtsteuer ingevoerd. Wie aan de grens gepakt werd met juwelen, geld, schilderijen, of zelf met het script van een boek, werd aangehouden en riskeerde gefusillieerd te worden.

Het fiatvalutasysteem is al lang over zijn houdbaarheidsdatum heen. Het enige wat nodig is, is een echte of verzonnen crisis of enig ander voorwendsel en de handtekening van de president voor een nieuw decreet. Verwacht dat het zal gebeuren.

Kapitaalcontroles zijn overheidsbeperkingen cfr. de manier waarop mensen hun geld kunnen gebruiken - iets wat iedereen die gelooft in eigendomsrechten en een vrije samenleving zou moeten doodsbang maken..

Zo werken kapitaalcontroles

 • Overheden kunnen mensen toestaan om vreemde valuta (of goud) te kopen tegen een door hen vastgestelde "officiële" koers, die altijd minder gunstig is dan de vrije marktkoers. Het verschil tussen de valse officiële koers en de echte vrije marktkoers komt neer op een vermogensoverdracht aan de overheid. Er is vb. steeds een vrij groter marge tussen de officiele wisselvoet en deze op de zwarte markt.
 • Een andere vorm van kapitaalcontrole is het heffen van hoge belastingen op internationale geldtransfers of op de aankoop van buitenlandse activa. Regeringen kunnen ook het bezit van buitenlandse activa verbieden of elke vorm van rijkdom buiten het land brengen. Het maakt niet uit in welke vorm, kapitaalcontroles helpen een regering altijd om geld binnen haar grenzen te houden zodat ze het makkelijker kunnen inpikken. Noren moeten vb. voorafgaand aan de fiscus een toelating vragen en krijgen om in het buitenland een rekening te openen. Niemand lijkt te snappen WAAROM de CRS werd ingevoerd!

Nog maar een paar jaar geleden hadden we kapitaalcontroles in Cyprus en Libanon.

Erger gebeurt na kapitaalcontrole

Daarom moet je actie ondernemen VOORDAT men kapitaalcontroles oplegt. Kapitaalcontroles zijn altijd een voorbode van iets ergers. Dat komt omdat zodra regeringen geld binnen de landsgrenzen opsluiten, het waarschijnlijk slechts een kwestie van uren is voordat de rijkdom wordt geconfisqueerd. Alles wat niet onmiddellijk gestolen wordt, wordt bewaard en gekoesterd voor toekomstige diefstallen. Dat is ook een reden waarom ze hun onderdanen graag vastketenen aan onroerend goed. Deze burgers zijn immers een gemakkelijke prooi.

Door je spaargeld buiten politiek bereik op te slaan, zorg je er ook voor dat "de huidige indringers" het de komende jaren niet van je afnemen*.

Let op*: weinigen realiseren zich dat wat er onder hun ogen gebeurt EEN INVASIE is van buitenlanders die jouw land de komende jaren zullen overnemen!

Hoeveel tijd rest er? Hoewel een antwoord hierop onmogelijk is, is het raadzaam om ruim van tevoren te handelen. Beter een jaar te vroeg dan een sekonde te laat. Er is een telkens iets dat voorspelt dat landen plannen om kapitaalcontroles op te leggen. Het is alsof iemand met een grote rode vlag zwaait. Dat waarschuwingssignaal is een overheidsfunctionaris die ontkent dat hij overweegt om kapitaalcontroles in te voeren.

Wanneer je een centrale bankier of politicus hoort zeggen dat iets niet zal gebeuren, kun je er bijna zeker van zijn dat het wel zal gebeuren. En waarschijnlijk snel. Als het van een bureaucraat komt, is de echte betekenis van "nee, natuurlijk niet" " dat "het kan morgen gebeuren". Het is zoals het oude gezegde: "Geloof niets totdat het officieel ontkend is". Deze misleidingen hebben een doel: Politici en centrale bankiers moeten het publiek verrassen voor de gewenste resultaten.

Als je de officiële ontkenning hoort, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van uren voordat men daadwerkelijk kapitaalcontroles oplegt.

Hoe overleef je best Capital Controls? De oplossing is eenvoudig. Plaats je spaargeld buiten je eigen land (voor Europeanen betekent dit de EU-landen, Zwitserland, Noorwegen) zodat het niet vast komt te zitten wanneer de overheid kapitaalcontroles oplegt. Het zal veilig op je wachten aan de andere kant. Geld repatriëren is altijd mogelijk geweest en zal dat ook altijd blijven. Argentinië is een uitstekend voorbeeld. Mensen die hun spaargeld tijdig buiten het land hebben gebracht, kunnen dit nu terugbrengen. De overheid gegarandeert dat ze GEEN fiscale of andere problemen en bovenop ontvangen ze een premie van 15% (in Peso) op de bedragen die ze repatrieren.

Wie iets verstandiger is dan de doorsnee burger,  bewaart zijn fysieke metalen bij een Lloyds-verzekerde kluis in een belastingvrije zone met een conciërgeservice. Op deze manier kun je je metalen verschepen naar waar je ook wenst,  en indien nodig, ze verkopen op elke plek ter wereld en het geld laten overmaken naar welke bank je maar wilt. 

p.s. De ervaring leert dat je al erg veel geluk moet hebben om een kluis te vinden die je goederen degelijk verzekert. En de dag van vandaag, bewaar je best de edelmetalen niet onder je matras. Trouwens, eens er kapitaal controles zijn en CBDC worden die gewoon onverhandelbaar. Met andere woorden, DOOD GELD.

Hieronder vier manieren waarop je dit kan bewerkstellen.

 1. Zorg ervoor dat je een tweede permanente verblijfplaats/paspoort hebt.
 2. Ten tweede, zorg voor een buitenlandse bankrekening. Kapitaalcontroles in je eigen land hebben waarschijnlijk geen invloed op een bankrekening in een ander land. Het openen van zo een rekening is, wegens het bestaan van CRS, een delikaat iets waarvoor je best specialisten raadpleegt (vb. Goldonomic).
 3. Ten derde: onroerend goed in het buitenland een uitstekende manier om kapitaal in het buitenland op te slaan. De overheid van je eigen land zal het niet in beslag kunnen nemen zonder een letterlijke oorlogsdaad te plegen. Koop echter geen onroerend goed zolang de markt overgekocht is (zoals nu). Ook hier raadpleeg je voordien best een specialist terzake (Goldonomic). Immers als de Overheid uitvindt dat jij in het buitenland onroerend goed bezit, zal ze je chanteren met je binnelandse activa.
 4. Ten vierde: een van de beste oplossingen, is je fysiek goud en zilveren munten in een niet-bancaire kluis in een fiscaal-vriendelijke buitenlandse jurisdictie te bewaren. Het is echter cruciaal om te benadrukken dat je goud/zilver NIET in een bankkluis mag bewaren. Zij zullen een van de eerste doelwitten zijn als en wanneer regeringen besluiten een bank holiday af te kondigen en beslissen privévermogens in beslag te nemen. Het is een goed idee om het fysieke goud in je eigen bezit te houden of in een private niet-bancaire kluis in een vermogensvriendelijke jurisdictie zoals Singapore of Panama. Zwitserland is een NO GO geworden en Singapore is ver, ver weg in het oosten... dicht bij China. Tot slot MOET je een kluis gebruiken die CONCIERGE SERVICE biedt. We kennen koppige mensen die dachten dat hun naam Albert Einstein was en hun fysieke goud lieten bevriezen in een ver land...net omdat de kluis niet met een concierge service kwam.

Het huidige, op de dollar gebaseerde monetaire systeem is op sterven na dood. De euro zal normaal gezien samen met de dollar ten onder gaan. Zelfs de centrale bankiers die het systeem runnen weten dit. Ze bereiden zich voor op wat komen gaat terwijl ze proberen het systeem te "resetten" (CBDC is slechts een deel van het proces). Het is vrijwel zeker dat ze kapitaalcontroles zullen opleggen. Ik vermoed dat het binnenkort allemaal fout kan gaan... en dat zal voor de meeste mensen geen pretje zijn. We staan waarschijnlijk aan de vooravond van een historische financiële aardbeving... Een die de grootste economische gebeurtenis van ons leven en van de 21st eeuw zou kunnen zijn. Toch zijn maar weinig mensen zich bewust van wat er gebeurt. Anderen ontkennen het nog steeds. En nog minder mensen weten hoe ze zich moeten voorbereiden en zijn bereid om te doen wat een man dient te doen.

klik hier voor meer over "kapitaal-transfer-controles"

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag tot woensdag, 19 - 21 februari 2024: Als mensen waar niemand op gestemd heeft alles besturen, leven we niet in een vrij land!


Bijgewerkte Secties: Recessiebestendige aandelen (LOCG), Recessiebestendig - HOLD,
Biotech - Farma, Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen, Bank Aandelen,

Je kan in de VS een NIEUWE (elektrische) F-150 kopen voor $ 7.000?! Toen ik enkele weken geleden mensen vertelde dat je vandaag een NIEUWE elektrische F-150 voor $ 7.000 kunt kopen, noemden sommigen me een leugenaar. Zelfs de Ford-dealers in de EU ontkenden deze realiteit. In de VS kopen zelfs gekken er geen voor deze weggeefprijs. De normale catalogusprijs van zo'n nieuw voertuig is 49.000 dollar.

Onverkochte elektrische F-150 Lightning trucks blijven zich ophopen op de parkeerplaatsen van Ford-dealers.

Omdat het GRATIS opladen vervalt zodra de eerste eigenaar zijn Tesla verkoopt, hebben deze eerste eigenaars/dromers geen andere keuze dan dit ding op te slaan in een brandvrije bunker en hopen dat hij niet zelfontbrandt.

Alle andere autofabrikanten sluiten hun productielijnen voor EV's. Dit is het einde van een dwaasheid. Nu DE KUDDE beseft dat EV's oplichterij zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat de Hybrides en Waterstofdromen van de planeet Aarde verdwijnen. Deze abrupte overstap naar EV's heeft autofabrikanten miljarden gekost en kan zelfs eindigen met faillissementen.

Opmerking: Goldonomic waarschuwde de abonnees jaren geleden al voor het gevaar van beleggen in deze sector.


Intussen ervaart Kuifje in de Brusselse metrolijnen de grootste verrassing van zijn leven. Dit tengevolge van de door de overheid georganiseerde migratie van vluchtigen. In Parijs, Londen, Antwerpen, Rotterdam, New York, Chicago heb je gelijkaardige situaties. Deze georganiseerde migratie zal de Westerse wereld diep en ernstig negatief beïnvloeden.

Als het slecht gaat, is de overheid het grootste gevaar omdat (meestal ongekozen) politici met een IQ-niveau van net boven het vriespunt elke cent (en zelf levens) uit hun BURGERS zuigen. De geschiedenis kent veel voorbeelden. Zoals altijd heeft de kudde het te druk met het najagen van FIAT-geld BINNEN EEN FAKE FINANCIEEL SYSTEEM dat ze geen voorzorgsmaatregelen neemt. Daarom, zoals de monetaire geschiedenis leert, eindigen ze aan het einde van het verhaal, berooid .

Een wijlen tante van me vertelde dat ze tweemaal ALLES verloor. De eerste keer (toen had ze net genoeg gespaard om een huis te bouwen) met het failliet van de Boerenbond (bank) in 1934 , en de tweede keer met operatie Gutt (landbouwers hadden tijdens de oorlog goed geboerd). Deze tante behoorde tot een welstellende familie van vlasboeren.

We sommen maar enkele manieren op hoe de overheid de burgers uitzuigt (inflatie is #1): inkomstenbelasting, omzetbelasting, vermogenswinstbelasting, Reichsfluchtsteuer, Operatie Gutt, het gouddecreet van 1933 en zelfs de Tempeliers hadden te maken met kapitaalcontroles.

Ongetwijfeld zullen de mensen in de Westerse wereld (Europa, de VS, Canada, enz.) binnenkort weer ervaren hoe draconisch kapitaalcontroles zijn. Hierover later meer.


Florida classificeert de mRma-Covid injecties officieel als een illegaal Bio-wapen.


Een open brief van Steve Forbes.


We zijn eens te meer het tijdperk van MANIAS binnengetreden, daarom kunnen o.a. Cryptobeleggers binnenkort grote verrassingen verwachten. Wij raden de "Niet-gelovigen" een goed boek lezen over John Law.

17de eeuws Mania 18de eeuws Mania
   
Beurskrach 1929: Tijdens de jaren 1920 kende de aandelenmarkt een snelle hausse. Het was een echte koopclimax, Tegelijkertijd steeg de werkloosheid en daalde de productie, waardoor de aandelenkoersen minder waard werden. 24 oktober 1929 (Zwarte Donderdag) was de dag van de grootste uitverkoop van aandelen, terwijl 29 oktober 1929 (Zwarte Dinsdag) het moment was waarop beleggers op één dag zo'n 16 miljoen aandelen verhandelden op de New York Stock Exchange. De crisis die toen begon, duurde tot na WW2.
20st eeuw Mania  
   

De grafieken voor Bitcoin en andere crypto's worden binnenkort gepubliceerd. Merk op dat deze een patroon zal laten zien dat lijkt op de vorige grafieken.

 

Gereserveerd voor de Crypto Mania grafiek.

 

Zwarte maandag (1987): Vanaf 14 oktober 1987 begon de Amerikaanse aandelenmarkt sterk te dalen. Op 19 oktober daalde de Dow Jones Industrial Average met meer dan 500 punten, gevolgd door sterke dalingen van de S&P 500, de New York Stock Exchange en de NASDAQ; uiteindelijk kenden drieëntwintig grote wereldmarkten een scherpe daling. Ik herinner me dat ik deze gebeurtenis voorspelde in Montebello, Canada, tijdens een financiële conventie.. 
21st eeuw Mania  

Rusland doet het geweldig. Luister alsjeblieft niet langer naar de politici en hun mainstream leugenpers! Meer in de sectie Belangrijke Fundamentals

  De prijzen van kruidenierswaren zijn laag en alle producten zijn verkrijgbaar.

Notas: 

 1. In de video laat Tucker zien wat je voor $100 kunt kopen in een Russische supermarkt. Merk op dat, in tegenstelling tot wat de liegende media in het Westen beweren, ALLE westerse producten verkrijgbaar zijn. Vele producten kosten minder dan $1 !!!!
 2. Tijdens WO2, teneinde verkoop van COCA COLA in Duitsland  en Europa te kunnen verder zetten, creëerden de Amerikanen het merk FANTA. Een merk dat nog steeds in Europa te vinden is...maar niet in de USA.

Onze onroerendgoed sector:

Het dwaaste wat je vandaag de dag kunt doen is een huis/flat kopen en jezelf vastketenen aan "bakstenen en mortel" of Vastgoed.... met het excuus dat huren weggegooid geld is. Echte dwazen kopen zelf onroerend goed met een hypotheek. Een dak boven je hoofd heeft ALTIJD een prijs, zelfs als je een eigendom koopt.

De gemiddelde woningprijs in België is met €70.000 gestegen door een stomme GROENE wetgeving. Om het probleem voor jonge gezinnen die zo dom zijn dat ze besluiten om zich voor de rest van hun leven vast te ketenen aan bakstenen en cement enigszins te verlichten, verstrekt de regering nu zelf financiële hulp voor (dwaze?) mensen die voor het eerst een huis aankopen (vergeet niet dat Frankrijk een paar maanden geleden een soortgelijke wetgeving heeft aangenomen).

Een deja vu van de Bolsjewieken in 1917: Moeten Britse huiseigenaren illegalen/vluchtelingen huisvesten? In Groot-Brittannië krijgen huiseigenaren CPO's (Compulsory Purchase Orders) om hun huizen toe te wijzen aan migranten. In Amerika wordt mensen gevraagd hun deuren te openen om migranten te huisvesten.


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag tot vrijdag 15 - 16 februari 2024: Belangrijke uitbraken gaan gepaard met lange consolidaties en zeer lage volatiliteit!


Bijgewerkte secties: bepaalde kaarsgrafieken in de goud en zilver secties, Lange termijn 
beursindexen
, Royalty Co's, Goud & Zilver Majors, Goud & Zilver Juniors,
Goud & Mijnen vs. SP500, Recessiebestendige aandelen (LOCG), Recessiebestendig - HOLD,
Biotech - Farma,

DE CRISIS IS ER AL ... Je moet snel handelen - de gebeurtenissen volgen elkaar sneller op en de tijd begint te dringen.

Grote consolidatiezones en lage volatiliteit voorspellen belangrijke uitbraken in de edelmetaal markten. Goud(Zilver) bevindt zich in een enorm lange basis en de volatiliteitsindicatoren blijven in positie voor een explosieve beweging van goud zodra het de bovenliggende weerstand doorbreekt (zie grafieken). De lage "open interest"  en een dode markt verhogen de druk. Last but not least, het feit dat "insiders" of geïnformeerde bankiers fysiek goud en zilver kopen en het metaal in ontvangst nemen, zou voor elke belegger alarmerend moeten zijn.

Zoals gewoonlijk leeft de gemiddelde belegger in ontkenning, weet hij het beter dan de echte professionals en kan hij de realiteit mentaal niet accepteren omdat hij dan zou moeten handelen op een manier waarop hij niet is voorbereid en die hij mentaal niet aan kan. De meeste beleggers hebben nog NOOIT een groot financieel drama of ineenstorting beleeft en weten niet wat er in de geschiedenis is gebeurd en WAAROM dit is gebeurd. Maar toch "weten ze wel beter"?...Vaak geloof ik mijn eigen oren en ogen niet. Zo erg is het.

Elke keer dat de snelkookpan ontplofte, moesten de autoriteiten een bank holiday afkondigen en de goud/zilvermarkten bevriezen. De laatste keer dat dit gebeurde was in april 1968, of 56 jaar geleden. Enkel 70+ Seniors  herinneren zich dat nog. De vorige keren gebeurde dit in 1933 (VS) en de Weimar (Reichsmark).

Mensen die de geschiedenis niet kennen en koppig weigeren om hun huiswerk te doen, worden gedwongen om de geschiedenis te herhalen!

De laatste keer dat de "snelkookpan" s ontplofte was in april 1968, dit is 56 jaar geleden. De koningin van Engeland riep een Bank Holiday uit in april 1968. De goudmarkt was een week gesloten. Bij de opening werd de goudprijs verdubbeld en begon de opwaartse trend met een prijsclimax van $850 in 1981. Dit was een stijging van 2500%. Niemand, behalve de +70-jarige senioren, herinnert zich die dagen.

De vorige "bank holiday" vond plaats in 1933 (VS) en tijdens de Weimar toen de Gouden Mark niet langer kon worden ingewisseld voor goud. In die tijd kon voor een paar gouden munten in Berlijn een hele straat kopen en in Manhattan een wolkenkrabber .

Een handvol beleggers  had na de "Bank Holiday" goud/zilver, terwijl "de kudde" NIETS hadden. IJle lucht...

Het goud begon aan zijn huidige hausse in In de jaren 2000-2003. In die tijd schommelde de prijs rond de $200-$250. Vandaag is de prijs $2.000 per oz., een stijging van liefst 900% over een periode van 20 jaar. En JA, er zijn nog steeds mensen die klagen dat "het niet genoeg is"! Natuurlijk beseffen ze niet en hebben ze geen idee WAAROM de goudprijs in de eerste plaats een stijging begon en waar en hoe het allemaal zal eindigen. De gemiddelde burger is mentaal niet in staat zover te denken.

Het probleem is niet of de goudprijs zal stijgen, maar HOE je jezelf kunt voorbereiden zodat de regering het straks niet van je kan afpakken!

p.s. Het publiek dat verkoopt tijdens een  stijging van goud is een ZEER haussier teken. Jan met de Pet en de Bakker op de hoek hebben niet het verstand en het geduld om op de GROTE UITBRAAK te wachten. Ze verkopen liever hun fysiek om ermee op de beurs te speculeren.


Het Tucker-Poetin interview bevestigde alleen wat we al wisten en eerder publiceerden:

 1. De Westerse politici zijn een stelletje incompetente, idiote, zieke achterlijken.
 2. Het waren de VS (CIA) die de Nordstream pijpleidingen opbliezen. De EU laat intussen niet toe dat de 3-4 alternatieve pijleidingen gebruikt worden.
 3. De EU-staten zijn de lakeien van de VS en zijn zichzelf aan het vernietigen.  Zelf de "strerke duitse" economie is dank zijn de dure energie nu al vernietigd.
 4. De VS is zichzelf aan het vernietigen.
 5. De oorlog in Oekraine: het Westen heeft zich niet gehouden aan de afspraken van het Minsk-akkoord. Het respecteert zelfs niet het besluit van de bijeenkomst van 2022 in Turkije. Dit alhoewel het volledig akkoord al geparafeerd was door Oekraine, zorgde Boris Johnson nadien dat het alsnog verworpen werd.
 6. Poetin wil het Russische grondgebied niet uitbreiden.
 7. Het Westen heeft een verschrikkelijke fout gemaakt door de dollar als wapen te gebruiken.

Of de Kudde deze nu verkiest of niet, het Westen wordt gecontroleerd door een groep "Achterlijke narcisen". In de VS hebben we Biden (iedereen zou nu toch moeten zien dat er iets mis is met deze man); in Canada hebben we het fenomeen Trudeau (zijn vader Pierre heeft Quebec verwoest en Fidel Castro is zijn God); in Nederland hebben we een mafkees die Rutte heet (geen idee of de man een homofiel of een pedofiel is); in Frankrijk hebben we een president genaamd Marcon met een Oedipuscomplex en een 34-jarige homofiele premier bij de naam van Attal; in Luxemburg hebben we ook een homofiele premier genaamd Bettel; in België hebben we een "fils-a-papa" als premier (De Croo) en pedofielen (Di Rupo) en een transgender (De Sutter) als ministers. De leden van de EU-regering zijn geen haar beter.

Niet dat ik problemen heb met deze mensen. Iedereen is tenslotte vrij om thuis en in zijn bed te doen wat hij wil. Verschrikkelijk is echter dat deze gestoorde mensen tegenwoordig REGERING zijn en landen en continenten controleren en reguleren.

In Zuid-Afrika heeft de volgende president, Julius Malena, gezworen om alle blanken te doden. Dit jaar wordt het lot van de 4,51 miljoen blanke Zuid-Afrikanen bezegeld. Over een paar maanden worden er algemene verkiezingen gehouden en er is slechts één kandidaat. Malema heeft openlijk en herhaaldelijk opgeroepen tot genocide op blanken.

Er is enige hoop. Gelukkig zijn er opkomende landen waar we belangrijke veranderingen zien: El Salvador met Bukele die de troep opruimt die zijn voorgangers hebben achtergelaten; Ecuador, waar de president schoon schip maakt; en last but not least Argentinië, waar Javier Milei probeert het land uit 50 jaar socialistische rampspoed te trekken. Ik zal het niet hebben over de winnaar van de laatste Nederlandse verkiezingen (Wilders), want het lijkt erop dat de regerende partijen hem politiek aan het vermoorden zijn.

Een tweede paspoort, een tweede permanente residentie, vooral via investeringen, is veel duurder en ingewikkelder geworden (bureaucratie afgedwongen door de socialistische EU). We verwachten dat deze de komende maanden en jaren nog duurder zullen worden. Tot de dag dat het onmogelijk wordt, want die dag komt!

We hebben nog enkele goede opties tot mei van dit jaar. Wie een tweede paspoort/permanent verblijf zoekt, moet echter NU handelen! Degenen die het zich kunnen veroorloven en de vereiste stappen nu niet zetten, zijn gek.


Onze vastgoedhoek:

 • Opgelet: in sommige landen (zoals België), als je meerdere eigendommen met hypotheek hebt gekocht, moet je weten dat op de dag dat je een van deze eigendommen begint te liquideren (omdat je hersenen hebt en je weet dat de vastgoedmarkt op instorten staat), de bank alle fondsen zal vasthouden tot de volledige uitstaande schuld is terugbetaald. Onder zwakke marktomstandigheden kan het zijn dat u een tweede en/of een 3e woning moet verkopen VOORDAT je enig geld op je bankrekening terugziet. Intussen, vooral als je via een vennootschap hebt gekocht, ben je aansprakelijk en MOET je de vermogenswinstbelasting op het verkochte onroerend goed betalen! Dit leidt tot zeer onaangename verrassingen.
 • Nogmaals, onroerend goed is geen investering maar eerder een consumptiegoed! Het is ook een ketting van de eigenaar aan de lokale roverheid/bank. Vooral als het gekocht is met een hypotheek. Het is de IDEALE manier voor de overheid om de verhuurder te BELASTEN. Als de belastingen niet worden betaald, neemt de overheid het eigendom in beslag.
 • De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met NOMINAAL BEDROG in de vastgoedsector: de prijzen zijn gestegen samen met de inflatie. In reële termen is er echter NIETS gebeurd. Rekening gehouden met de veroudering van elk onroerendgoed, is er meestal een verlies.
 • Als het slecht gaat, zoals in GAZA en/of tijdens een crisis/oorlog, is het onmogelijk om een eigendom in je zak te steken en mee te nemen als je gedwongen wordt om te vluchten.


Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 12 tot woensdag 14 februari, 2024: Het Tucker-Putin interview bevestigt gewoon onze zienswijze!


Bijgewerkte Secties: Rupee Goud (India), Renminbi & Goud (China),Zwitserse Frank & Goud,
Euro en €-Goud, Canadese dollar & Goud, Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud, Australische dollar & Goud, Yen & Goud, Zuid-Afrikaanse Rand & Goud, Wereldbeurs indices,
Beursindexen in echt geld/Goud,

De 3 schokkende waarheden die de meeste mensen niet weten over geld op bankrekeningen...en de beste manier om je spaargeld te beschermen tegen bankfaillissementen en andere problemen in het verrotte banksysteem.

ponziHenry Ford merkte scherpzinnig op dat er van de ene op de andere dag een revolutie zou plaatsvinden als mensen het bank- en monetaire systeem echt zouden begrijpen. Dat komt omdat het moderne bankwezen een ingewikkelde illusie is die mensen een vals gevoel van veiligheid geeft... totdat het te laat is. Grote banken kunnen binnen enkele uren failliet gaan en spaargeld kan van de ene op de andere dag verdampen.

Het banksysteem is bijzonder kwetsbaar, zoals we leerden bij de ineenstorting van Credit Suisse en Silicon Valley Bank en andere recente gebeurtenissen hebben aangetoond. Waarom steken zoveel mensen hun vertrouwen en spaargeld in een instabiel systeem? Ik zou zeggen omdat ze drie fundamentele waarheden over modern bankieren niet begrijpen: Het geld is niet van jou. Het geld is er niet echt. Het geld is geen echt geld.

#1: Het geld is niet van jou

Veel mensen zijn verbaasd te horen dat ze het geld op hun bankrekening niet echt bezitten. Zodra je geld stort op je bankrekening, is het niet langer jouw persoonlijke eigendom. In plaats daarvan behoort het toe aan de bank en zij kunnen ermee doen wat ze ook maar willen. Wat je bezit met een bankdeposito is een belofte van de bank om je terug te betalen - een schuldbekentenis.

Geld storten op je rekening is als een ongedekte lening geven aan de bank, met praktisch geen rente om je te compenseren voor het nemen van zo'n enorm risico. Het is een geweldige deal voor de bank en een vreselijke deal voor jou. Daarom is een bankdeposito iets heel anders dan contant geld. Toch haalt de overgrote meerderheid van de mensen deze twee zaken ten onrechte door elkaar. [p.s. contant geld, is inkt op papier en ook niets waard]

Verder kan (en zal)  de bank "jouw" geld bevriezen door op een knop te drukken om wat voor reden dan ook. Misschien heb je iets gekocht wat de bank niet leuk vindt of heb je een politiek incorrecte uitspraak gedaan op sociale media. Wees dan niet verbaasd als je rekening wordt bevroren of erger. Als je geld gemakkelijk kan worden bevroren of in beslag kan worden genomen, is het nooit echt van jou geweest. [denk maar aan Farage in de UK en Eric Geenen in Belgie]

#2. Het geld is er niet echt.

Het geld waarvan je denkt dat het op de bank staat, is er niet echt. Banken hebben geen fysiek geld voor je gereserveerd in hun kluis en ze hebben ook niet genoeg digitaal geld om alle rekeninghouders te dekken. Tijdens de Covid-hysterie schafte de overheid zelf geheel de reserveverplichtingen van banken af, wat betekent dat banken geen geld hoeven aan te houden voor geldopnames. Wie bankbiljetten wenst, MOET ze vooraf bestellen. Bovendien kan het aanhouden van meer dan €3.500 in contanten en het storten ervan op je eigen rekening voor zware problemen zorgen.

Een levend voorbeeld mocht een van onze relaties in levende lijve ervaren: een dame haalde eerst €15.000 van haar rekening om een betaling te doen, en toen de persoon in kwestie niet opdaagde, en ze hetzelfde geld naar haar bankfiliaal terug bracht, brak de HEL los!.  Een andere relatie dan, werd door zijn bank opgebeld omdat hij teveel "geld uit de muur" haalde. De bank wou WETEN wat hij met dit geld aanvangde!

Waar gaat al dat geld dan naartoe? De meeste spaarders weten niet dat banken "jouw" geld kunnen gebruiken om roekeloos te gokken op de nieuwste beleggingsgril. Banken gebruiken "jouw" geld om weddenschappen af te sluiten en risico's te nemen die hen insolvabel kunnen maken en hen niet in staat stellen om deposito's terug te betalen. Wat niet gebruikt wordt om te speculeren, moeten de banken bij wet beleggen in WAARDELOZE staatsobligaties. Als slechts een klein deel van de spaarders hun geld terug zou eisen, zouden de meeste banken in grote problemen komen omdat het geld er niet is.

Wie denkt dat zijn geld bij de bank wordt gebruikt om vb. hypothecaire leningen te verstrekken aan wie een vastgoed koopt, slaat de bal helemaal mis. Het is immers zo dat bij een hypothecaire lening, via een eenvoudig mechanisme, de ontlener zelf het HOOFDBEDRAG en de RENTE schept.

Deze slijmerige praktijk staat bekend als fractional reserve banking en is volkomen legaal. Dat verandert echter niets aan de frauduleuze aard van de activiteit. Modern bankieren is een Ponzi Scheme, omdat het gebaseerd is op het valse geloof dat het geld van mensen direct beschikbaar is, terwijl dat in feite niet zo is.

Het monetaire systeem vernietigt zo zichzelf in een alarmerend tempo en bereikt het einde van zijn houdbaarheidsdatum. De mensen die het echt voor het zeggen hebben - de centrale bankiers en degenen achter hen - begrijpen dit allemaal. Daarom proberen ze mensen te strikken voor een Orwelliaans systeem (CBDC) dat elke cent die je verdient, spaart en uitgeeft in de gaten houdt en controleert terwijl ze zelf massaal Goud en Zilver kopen.

Als je wilt begrijpen wat er aan de hand is en wat je kunt doen om je persoonlijke vrijheid en financiële welzijn te beschermen, dan mag je de onthullingen in Goldonomic niet missen.

#3: Het geld is geen echt geld.

Hoewel mensen elke dag geld gebruiken, denken maar weinigen na over wat het eigenlijk is of wat goed geld is. Geld is een goed, net als elk ander goed in een economie. En het is geen ingewikkeld begrip om te begrijpen. Je hoeft er geen ingewikkelde wiskundeformules en ingewikkelde theorieën voor te begrijpen, zoals de poortwachters in de academische wereld, de media en de overheid veel mensen laten geloven.

Geld begrijpen is intuïtief en eenvoudig. Geld is gewoon iets nuttigs om waarde op te slaan en uit te wisselen. Het is een hulpmiddel om waarde door tijd en ruimte te sturen. Dat is het. Zie geld als een vordering op menselijke tijd. Het is als opgeslagen leven of energie. Helaas accepteert het grootste deel van de mensheid vandaag de dag gedachteloos de waardeloze papieren en digitale digits die hun regeringen hen als geld voorschotelen.

Geld hoeft echter niet van de overheid te komen. Dat is een totale misvatting die men de gemiddelde mens heeft laten geloven. Het zou vergelijkbaar zijn met teruggaan in de tijd en de gemiddelde persoon in de Sovjet-Unie vragen: "Waar komen schoenen vandaan?". Ze zouden antwoorden: "Nou, de regering maakt de schoenen. Waar zouden ze anders vandaan komen? Wie anders zou er schoenen kunnen maken?" Het is dezelfde mentaliteit met betrekking tot geld die vandaag de dag geldt, behalve dat het veel breder verspreid is.

Overheidsvaluta's (currencies-wat men nu geld heet) zijn vreselijke middelen om waarde op te slaan en uit te wisselen omdat ze makkelijk te produceren zijn, een potentieel onbeperkte voorraad hebben en enorme politieke risico's met zich meebrengen. De vrije markt zou geen overheidsconfetti als geld kiezen zonder wetten in leven te roepen die het gebruik ervan afdwingen. Met digitaal geld wordt het nog makkelijker om geld te scheppen.

KLIK HIER OM HET VERVOLG TE LEZEN.

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag tot Vrijdag, februari  8 - 9, 2024: Jaren geleden raadden we al aan om goud- en zilvermijners te ruilen voor het fysieke metaal!


Bijgewerkte Secties: Goud-$, Zilver, US Dollar,


Het verbaast me elke keer weer om te zien dat De Kudde, degenen die de site NOOIT of zelden raadplegen, altijd BEST weten wat er gebeurt en wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ze doen me denken aan loodgieters die denken dat ze hartoperaties kunnen uitvoeren. Of deze leden van de kudde nu wel of geen universitaire diploma's hebben, maakt geen verschil. Waar is het zo dat mensen die er financieel beter voorstaan slechter redeneren... Om de een of andere reden ontkent de kudde erg belangrijke stellingen, zelfs nadien ze geconfronteerd worden met de harde realiteit, dit meestal omdat ze geen idee hebben van de werkelijke situatie. Ze weigeren te zien dat de "keizer geen kleren heeft".

 • De Franse Revolutie begon in 1789 en duurde tot 1794. Koning Lodewijk XVI had meer geld nodig, maar slaagde er niet meer in om meer belastingen te heffen. Zijn poging veranderde in een protest over de leefomstandigheden in Frankrijk en een revolutie.
 • Ontevreden over wat werd beschouwd als een buitenlandse onderdrukker, kwamen de Belgen eind 1830 in opstand tegen Willem I en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in een onafhankelijkheidsstrijd vanwege de te hoge belastingen.
 • De Boston Tea Party was een Amerikaans politiek en handelsprotest op 16 december 1773 door de Sons of Liberty in Boston in het koloniale Massachusetts.
 • De Russische Revolutie van 1917 was een revolutie die de Tsaar omver wierp en de bolsjewieken aan de macht bracht. Toenemende corruptie bij de overheid, het reactionaire beleid van tsaar Nicolaas II en catastrofale Russische verliezen in de Eerste Wereldoorlog droegen bij aan wijdverspreide ontevredenheid en economische ontbering. De USSR ging failliet en verdween in 1990-91 als gevolg van verborgen belastingen en verborgen inflatie.

Argentinië of een verhaal van wat het Westen te wachten staat. En NEE, er is geen plan B, niet voor Argentinië, niet voor de EUSSR, niet voor de USSR! Alleen een WERELDOORLOG kan en zal het onvermijdelijke faillissement van het Westen "uitstellen". De nieuw gekozen president van Argentinië, Javier Milei, heeft beloofd staatsbedrijven te privatiseren en overheidsbanen en uitgaven te schrappen. Maar zijn bezuinigingen zullen pijnlijk zijn voor veel Argentijnen. Ofwel zal Milei slagen, ofwel zal Argentinië failliet gaan zoals de USSR in 1990.

Argentinië of een verhaal van wat het Westen te wachten staat.

 • Ik wisselde hier gisteren USD 500 uit.
 • De man die ik aansprak vroeg me: "waar is je rugzak?".
 • Hij sprak snel en in het spaans.
 • Eerst begreep ik dus niet wat hij me vroeg.
 • Ik liet hem 2 - 3 keer zijn vraag herhalen, maar begreep hem steeds niet.
 • Dan liet hij me zien..hoeveel de USA $250 in Argentijnse Peso waren.
 • De grootste bankbiljetten in Argentinie zijn van 1.000 en 2.000 pesos. Hij toonde me dan hoeveel een deel van de USD 500 was. Een pak meer dus. En weet dat een organje bankbiljet slechts $1 Americaanse dollar waard is.

Let op: een van de redenen waarom de Centrale Banken voor de CBDC gaan is dat ze weten dat zodra de hyperinflatie begint, je geen "rugzak" hoeft te kopen omdat het allemaal "digitaal" kan gebeuren. Met andere woorden, de Centrale Banken weten al dat de hyperinflatie eraan komt...

 

p.s. In Nederland lijkt het er steeds meer op dat Wilders en zijn PVV-partij door de andere communistische partijen uit de volgende Nederlandse regering zijn gezet. Met andere woorden, op de korte termijn zal er niets of niet veel veranderen.


Jaren geleden raadden we aan om goud- en zilvermijnexemplaren te ruilen voor fysiek metaal.

Goede goudmijnen kunnen zeer winstgevend zijn en presteren vaak beter dan edelmetaal, vooral op de korte en middellange termijn.
Volgens ons onderzoek komen goud- en zilveraandelen vandaag echter met een extreem gevaarlijke valkuil.

Zoals gewoonlijk dachten sommige beleggers erover na, terwijl vele anderen beter wisten en op hun posities bleven zitten. Sinds goud is gestegen, is zilver stabiel gebleven, maar de goud/zilveraandelen verloren echter tussen de 20% en 30%. Er zijn verschillende andere redenen waarom we geadviseerd hebben om destijds miners om te zetten naar fysiek.

We zullen de details hier niet onthullen voor diegenen die geen of weinig waardering tonen voor ons onderzoek en ons werk. Voor hen die zo hebzuchtig zijn dat ze niet eens overwegen om een abonnement te nemen en voor hen die niet begrijpen wat we publiceren en liever hun emoties blijven volgen. De kudde, zij die liever naar voetbal kijken, hebben meestal niet het mentale vermogen om het meeste van wat we publiceren te assimileren... helaas geloven ze alleen in NOMINALE CONFUSIE en zullen ze uiteindelijk zoals de Russen in 1990 met niets eindigen.

De prestaties van goudaandelen zijn functie van veel meer dan enkel de edelmetaalprijs. Ten eerste kan aandeelhouderswaarde altijd verwateren als je aandelen bezit, ongeacht de sector. Goudmijnen hebben ook overheadkosten voor exploratie, winning, verwerking en opslag. Goudmijnen hebben ook te maken met schommelingen in olie-, materiaal- en arbeidsprijzen. Last but not least hebben ze het zwaar te verduren onder de Ecologische maatregelen van de overheid.

Fysiek goud heeft ook wat overheadkosten - voornamelijk voor opslag, transport en beveiliging - maar de kosten zijn uiteindelijk lager dan die voor aandelen. Het is uiterst belangrijk om je fysieke goud en zilver buiten politiek bereik te houden. En ja, het is VEILIGER om je metalen in een ander land op te slaan! de lokale overheid kan het daar immers onmogelijk aanslaan.

Meer voor de abonnees... er gaat niets boven fysiek edelmetaal als veilige haven in een inflatoire omgeving waar het drukken van geld door centrale banken het geldsysteem aan het vernietigen is.


Het banksysteem gaat ten onder, maar niemand lijkt het te merken.

 • Om een paniekrun op de banken te vermijden, doen de media en de centrale banken er alles aan om de aanhoudende drama's in de banksector verborgen te houden voor het publiek. De meeste cryptofans beseffen nog steeds niet dat eens de banken failliet zijn, het onmogelijk wordt om crypto's om te zetten in bruikbaar geld!
 • De meeste houders van aandelen (aandelen, obligaties, ETF's, opties, ...) beseffen niet dat zodra hun bank/broker failliet gaat, de aandelen die ze bezitten ook kunnen verdwijnen en hun portefeuille verdampt.
 • Het volgende bankfaillissement zal wellcht in Japan plaatsvinden. Als rijen vallende dominostenen zag de Aozora Bank, de 16e grootste bank van Japan gemeten naar marktwaarde, haar aandelen donderdag met 20% kelderen na het rapporteren van een nettoverlies van 28 miljard yen (191 miljoen dollar) voor het voorbije boekjaar. Dit stond in schril contrast met de eerdere prognose van een winst van 24 miljard yen.
 • VS: Aandelen van regionale banken storten opnieuw in...De bankencrisis is nooit verdwenen en het lijkt erop dat de rest van de markt zich dat nu ook realiseert, want aandelen van regionale banken breiden hun verliezen aanzienlijk uit...New York Community Bancorp (-60%), Western Alliance Bancorp, aandelen van Zions Bancorp, Comerica en Webster Financial storten ook in, samen met Citizens Financial, Regions Financial, SouthState, Prosperity Bancshares, Schwab, PacWest en Huntington Bancshares...


Ons Vastgoed hoekje (enkel Subscribers): De huidige vastgoed zeepbel is groter dan die van 2006.
 • De vastgoedcrash is een realiteit geworden voor commercieel vastgoed (winkelcentra) en kantoren.
 • De productieprijs van Belgisch vastgoed is bijna verdubbeld.

Enkel voor abonnees


Belangrijke Fundamentals

 • Sinds het uitbreken van de oorlog in het Midden-Oosten eind vorig jaar zijn de goudprijzen gestegen.

 Enkel voor abonnees

   
   

Belangrijke Technicals.

 • Zie de grafieken.
 • Er zijn tal van negatieve divergenties te zien op de kaarsgrafieken voor de

Enkel voor abonnees

© - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag t/m woensdag, 5 t/m 7 februari 2024: Wat er in Frankrijk gebeurt, is het effect van het sociaal-communistische EUSSR-mechanisme!!


Bijgewerkte secties: US Dollar, Renminbi Goud (China), Brits Pond & Goud,

De enige manier waarop de EU-lidstaten kunnen overleven is door de EU te vernietigen!

Frankrijk maakt deel uit van de EUSSR. Om de tekst te vergemakkelijken, gebruik ik de term "communisme" in plaats van socialisme en democratie. De EUSSR werd voorbereid en opgericht door socialistische (communistische) politici in de naam van democratie (communisme) na WO2. Om het allemaal beter en makkelijker te maken, lanceerden de Europese communisten de EURO, oftewel één munteenheid voor alle Europese landen en mensen. Dit was de kers op de taart van de communistische duivel.

De problemen van de Europese boeren zijn al jaren geleden in het systeem ingebakken. Alleen communistische dwazen proberen verschillende mensen en verschillende landen te verenigen in één land (de EU) met één munteenheid. Dit "allemaal samen" ruïneert een compleet continent en de economie omdat dit de flexibiliteit van elk individueel land en de individuen helemaal wegnemen. De meeste mensen begrijpen niet dat iedereen anders is en dat "juist" deze eigenschap de wereld doet bloeien in een vrijemarkteconomie.

Degenen die nog steeds durven te beweren dat dit geen extreem COMMUNISME is, hebben de hersenen van een VIS.

De boeren zijn fel tegen de zeer strenge Europese milieu eisen en weten dat er veel te veel bureaucratie is. Ik was verbaasd over de (EU) bureaucratie waaraan de Franse boeren moeten voldoen. Elke handeling op de boerderij dient genoteerd en gerapporteerd aan de bolsjewieken in Brussel en ze sturen inspecteurs om te controleren of de invoer van de boeren correct is. In veel gevallen beslissen de bureaucraten van de EUSSR wat er verbouwd mag worden en wat niet, welke en hoeveel runderen en varkens er gehouden mogen worden. De boeren zijn boos over de hoge kosten voor de landbouwsector als gevolg van de bureaucratie. Frankrijk is de grootste producent van landbouwproducten binnen de EU. Door de hoge lokale productiekosten zijn geïmporteerde landbouwproducten goedkoper dan lokaal geteelde. Dank zij de Euro is het onmogelijk om de Franse Frank te devalueren teneinde het land opnieuw competitief te maken. In plaats hiervan - om te boeren te sussen -  wordt er weer geld bijgedrukt en als premies aan de boeren uitbetaald.

De Franse boeren protesteren omdat ze door de EU-Bolsjewieken in Brussel gedwongen worden (voor hun bestwil en veiligheid) om bureaucraten te worden. Vanwege het hoge algemene belastingniveau, de hogere arbeidskosten en de prijscontroles die door de communisten in Brussel worden opgelegd, kunnen ze niet langer concurreren met niet-Franse en niet-Europese goederen en diensten. Om hun boerderijen levend te houden, moeten ze verkopen tegen of onder de kostprijs. Steeds meer boeren verkopen daarom hun boerderij.

In Frankrijk en de EU wordt alles wat de AMBTENAREN in Brussel beslissen, afgedwongen in Frankrijk en de EUSSR deelstaten. Wat zij beslissen gaat alle verbeelding te boven. Om er enkele te noemen: Glyfosaat, verbod op pesticiden, kunstmestbelasting, vlees schrappen (Lyon) van het lunchmenu op scholen,... Franse boeren protesteren daarom tegen het landbouwbeleid, tegen wat de EU bureaucraten van hen heeft gemaakt, tegen de buitensporige overheidscontrole.

"Ofwel wordt de EU beëindigd en gaan de lidstaten terug naar de munteenheid van voor de euro en devalueren ze deze munteenheid, ofwel wordt Europa een continent van ontwikkelingslanden."

Franse boeren zijn woedend omdat de supermarkten (Carrefour, Leclerq), om winst te maken en te overleven, fruit, groenten, vlees en basisvoedingsmiddelen in het buitenland moeten inkopen tegen VEEL LAGERE PRIJZEN in plaats van in Frankrijk. Hierdoor kunnen ze de basisvoedingsmiddelen nog steeds verkopen tegen gemiddeld 30% minder dan wanneer ze de lokale producten van de Franse boeren zouden kopen.

De Franse Revolutie begon omdat de prijs van zeep onbetaalbaar werd.
De Belgische Revolutie begon omdat de Nederlandse koning besloot om de belasting op brood nog eens te verhogen!
De Amerikaanse Revolutie begon omdat de Britten te veel belasting hieven op de thee.

In het verleden, toen de EU-communisten nog niet West-Europa in hun greep hadden, was de oplossing voor het probleem eenvoudig: de regering hoefde vb. enkel de Franse frank met (in dit geval) 30% te devalueren om de kostprijs van de landbouwers van lokale binnenlandse producten op het internationale prijsniveau te brengen. In alle West-Europese landen werd dit in het verleden gedaan telkens als het nodig was teneinde een land weer concurrerend te maken.

Vandaag de dag is dit onmogelijk geworden door het bestaan van de communistische Euro of één munteenheid voor verschillende "verschillende landen". Als gevolg hiervan lijden deze landen (Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, etc.) op een andere communistische manier: ze worden armer. Dit is niet zichtbaar op korte termijn (zoals tijdens de Boljeviek USSR en de DDR). In de loop der jaren is het echter zeer pijnlijk geworden. Het zal nog pijnlijker worden als ze net zoals in de USSR beginnen met Prijs- en Huurcontroles. p.s. de USSR is tengevolge van haar wanbeleid in 1989-91 failliet gegaan. De Roebel werd waardeoos.

Voeg daar nog aan toe dat door alle sociale voordelen de bevolking niet meer bereid is om te werken en in plaats daarvan voor haar inkomen liever afhankelijk is van de overheid (sociale zekerheid, pensioen,  4-daagse werkweek, etc.). Het resultaat is een "Alles Samen", of EUSSR, die totaal niet-concurrerend geworden is.


Javier Milei doet de juiste dingen en neemt de juiste beslissingen: meer vrije markteconomie, minder sociale voordelen, minder overheid en meer particuliere ondernemers. In Argentinië heeft de president veel meer macht dan de president in de VS. Milei schaft importcontroles en belastingen af, exportcontroles en belastingen af , huurcontroles en prijscontroles af. Hij heeft al 5000 overheidsmedewerkers en vele andere bureaucraten ontslagen. Hij is van plan om door te gaan met het snoeien in het overheidsapparaat en het te verkleinen tot de kleinst mogelijke omvang. Alleen dit kan het land uit de ernstige recessie halen en de glorie van vroeger terugbrengen.

Milei is een van de weinige politiekers die Argentinië uit het slop kan halen. Verwacht niet hetzelfde in de VS, zolang Zombie Biden het voor het zeggen heeft, noch in Frankrijk, waar het land wordt bestuurd door een 40-jarige president met een oedipuscomplex die zijn moeder om advies moet vragen en de premier een 34-jarige, onervaren homoseksueel is... terwijl de rest van de regering bestaat uit een stel huisvrouwen. Een land dat zo wordt bestuurd is goed voor de prullenbak.

p.s. In Nederland wordt het stilaan duidelijk dat Geert Wilders NIETS gaat bereiken. Het ziet ernaar uit dat Nederland tot de volgende verkiezingen zonder nieuwe regering blijft. Dat wil zeggen, tenzij Geert Wilders heel veel concessies doet.


De afbeelding hieronder geeft je een idee van hoe de belastingen in Europa zijn. De gemiddelde totale jaarlijkse belasting in België is min-54%. Als ik dit in Panama vertel aan "jan met de pet", dan zegt hij dat ik een leugenaar ben. De hoogste belastingsschijf is er immers lager dan de BTW in Belgie/Nederland.


Ons vastgoed hoekje (enkel voor abonnees): de huidige vastgoed zeepbel is beduidend groter dan deze in 2006.
 • We verwachten niet dat De KUDDE gelooft dat er een zware vastgoedcrash op til is. Vooral Belgische vrouwen verwijten ons als achterlijken. Maar de komende vastgoedcrashtaart is al gebakken en we moeten nu enkel wachten tot de taart is uitgedeeld en wordt opgegeten. De vastgoedzeepbel is gebarsten en loopt nu al leeg. Vooral commercieel vastgoed... en dit zal de komende maanden enkel maar erger worden.
 • In België meldde 57% van de bedrijven in de vastgoedsector een daling van het aantal nieuwe contracten sinds het laatste kwartaal van 2023, en 24% spreekt zelfs van een aanzienlijke daling. Deze trend heeft betrekking op zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.


Belangrijke Fundamentals

 • Er zal straks GEEN goud en GEEN zilver meer over zijn....

Enkel voor abonnees

 © - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag tot vrijdag, 1 - 2 februari 2024: Democratie eindigt steeds in socialisme, en socialisme is communisme!


Bijgewerkte secties: Uranium aandelen,

De Weimar hyperinflatie begon ruim voor 1914 en niet in 1921 (net zoals de hyperinflatie nu al is begonnen). Voor de oorlog was de convertibiliteit van de Duitse Mark in goud reeds afgeschaft en kochten de meeste banken massaal goud/zilver aan....terwijl het publiek met waardeloos papiergeld bleef zitten.

Vóór 1914 vervingen ze de gouden munten door bankbiljetten (chartaal geld) met het idee om de munt later te hyperinflateren. De prijzen begonnen echter pas te hyperinflateren in 1921.

Fractional Reserve banking bestond al voor WO1, omdat er toen slechts 1/3e van het geld in omloop gedekt was door fysiek goud. Banken zijn per defintie failliet zodra er meer fractioneel geld in omloop is dan goud in hun kluizen .

De banken wisten dat er een wereldoorlog op komst was en begonnen al ruim voor 1914 fysiek goud te kopen, op dezelfde manier waarop banken nu ook massaal goud kopen. In juni 1914 eiste de Reichsbank dat de Duitse banken al hun goud aan de Reichsbank overdroegen. Op dat ogenblik werd de Mark volledig waardeloos.

Omdat het vertrouwen van de kudde in de Duitse Mark verdween, begonnen al voor de oorlog de Duitsers massaal hun “goudmarken” in te wisselen voor fysiek goud. In juli 1914 waren zo al 163 miljoen gouden marken ingewisseld en als gevolg daalde de goudvoorraad van de banken erg snel tot kritieke niveaus. Als gevolg hiervan kwam er een bank holiday: de banken werden gesloten van 31 juli 1914 tot 4 augustus. Vanaf die datum konden mensen enkel nog papiergeld krijgen voor hun Reichsmarks.

De handel in goud werd verboden en handelaren werden beboet en zelf in de gevangenis gezet. Ongeveer 40% van de mensen gehoorzaamde en wisselden bij de Reichsbank hun goud om voor waardeloze Reichmarks.

In Duitsland werd WO1 voornamelijk gefinancierd door geld bij te drukken (door hyperinflatie) en niet door belastingen te verhogen (zoals in Groot-Brittannië). Inflatie leek een bewust beleid te zijn... om de oorlog te financieren. De goudvoorraad van de Reichsbank was na de oorlog VERDUBBELD.

Lessen:

 1. De Kudde weigert te leren uit het verleden, weigert te leren van experten. De Kudde weet beter en is overtuigd dat dit nooit meer zal gebeuren...blijft bijgevolg Fiat-Geld jagen en eindigt telkens “zo arm als Job”. Die specialisten zijn immers “idiote doemdenkers”. Men weet beter...
 2. In 1933 tijdens de Grote Depressie gebeurde net hetzelfde in de USA.
 3. Na het gebeuren bleven er mensen over met waardeloos fiat-geld en mensen met fysiek goud/zilver. Net deze laatsten konden in Duitsland een ganse straat opkopen met enkele gouden munten. In de USA kon je met enkele goudstukken een Wolkenkrabber kopen.
 4. Straks gebeurt net hetzelfde in Europa en de USA. Het is moeilijk te voorspellen wanneer dit gebeurt. Net zoals het moeilijk te voorspellen is wanneer de WO3 zich globaal zal uitbreiden. Wel is het wiskundig zeker dat het zal gebeuren. Ongelovigen, zij die niet kunnen of niet willen nadenken, zullen eindigen zoals JOB.

Nota: Een anonieme stichting is het moderne instrument bij uitstek om je fysiek goud en zilver voor een in beslagname te vrijwaren (CRS).


De Sovjets "repareerden" zogezegd de inflatie maar ruïneerden de economie. In de USSR begon het drukken van geld ruim voor het einde van de jaren 1980, vanaf 1977, en nam toe tijdens eind de jaren 1970 en het begin de jaren 1980. Over het algemeen had de Sovjetbegroting de neiging om de consumentenmarkt te destabiliseren, tenminste na 1977, door geld in omloop te brengen. Vooral de sterke toename van het drukken van geld aan het einde van de jaren 1980 wees erop dat de Sovjeteconomie toen op instorten stond. In 1989 is het onvermijdelijke gebeurd.

Links op de grafiek: De hoeveelheid tekorten die werden gefinancierd door geld bij te drukken.

De Hyperinflatie begint. Tegen het einde van de jaren 1980 was de Sovjeteconomie al klaar voor prijs-hyperinflatie, maar de onderdrukte prijs-inflatie bleef een belangrijke factor, waardoor de officiële inflatiecijfers tot het midden van de jaren 1980 laag bleven  en de rekken in de winkels LEEG. Met de komst van de perestrojka en enkele beperkte markthervormingen konden de Sovjetburgers weer meer goederen kopen en importeren. Maar decennia van gedwongen sparen leidden tot een op hol geslagen inflatie omdat de tekorten in veel gevallen minder nijpend werden. Die "monetaire vloed" kwam van spaarrekeningen en dreef de prijsinflatie naar rampzalige hoogten.

Het duurde even voordat de officiële cijfers in overeenstemming kwamen met de werkelijkheid. De officiële cijfers gepubliceerd door het regime toonden zelfs aan dat de gematigde prijsinflatie in eerdere perioden erg werd onderschat. Toch groeide na het midden van de jaren 1980 de kloof tussen de officiële inflatie en de werkelijke inflatie aanzienlijk. Efremov vat het verschil samen door op te merken dat in 1988 de officiële inflatie 0,6 procent was, maar 6 procent in de reële markt. In 1989 was de officiële inflatie 2 procent, maar in werkelijkheid 8 procent. In 1990 was het 5,3 procent, maar in werkelijkheid 20 procent. De wielen begonnen in 1991 los te komen van de kar, met een 96,3 % "officiële" inflatie, die in realiteit 200 procent bedroeg.

De Sovjet-Unie stortte kort daarna in en het nieuwe regime gaf niet langer vervalste inflatiecijfers uit. In plaats daarvan werd de echte inflatie in 1992 geschat op meer dan 2.300 procent. De hyperinflatie hield nog drie jaar aan totdat de oude Sovjet-roebel uiteindelijk ophield te bestaan. Dit verhaal kreeg "natuurlijk" weinig of geen dekking door de Westerse Staatsmedia. Dit omdat de EUSSR vanaf 1989 goed bezig was om een communistische samenleving te worden.

Een socialistische gids om prijsinflatie te verlagen.

Iedereen heeft een prijs-inflatie-meter nodig die "hoeveel je eigenlijk kunt kopen" weergeeft, en in de geschiedenis is dit steeds goud geweest.

De Sovjet-ervaring laat zien hoe de groei van de geldhoeveelheid tot een keuze dwingt. Een inflatoir regime kan zich ertoe verbinden de monetaire inflatie te beteugelen om de stijgende prijzen aan te pakken. Of een regime kan een inflatieprobleem "oplossen" door de vraag te vernietigen via prijscontroles en tekorten. Deze laatste keuze vereist een voordurende verlaging van de levensstandaard en een geleidelijke vermindering van de keuzemogelijkheden (producten) van de consument. Maar zelfs deze draconische maatregel slaagt er uiteindelijk niet in om hyperinflatie te voorkomen.

 

Maar het is een feit dat er iets is dat er meer toe doet dan de recordhoogten (nominale verwarring) die je portefeuille laten lijken alsof je aan het winnen bent. En dat is de koopkracht van die portefeuille.

Het is bijvoorbeeld makkelijk om te bedenken hoeveel benzine je kunt kopen. Ik weet nog dat benzine 9 frank per liter kostte of ongeveer 36 bef per gallon. Nu is de prijs verachtvoudigd! Als je die koopkracht vertaalt naar goud... dan heb je eigenlijk evenveel of zelf minder goud nodig om meer benzine te kopen. Dus recordprijzen zijn misschien een groot probleem als je naar de NOMINALE cijfers kijkt, maar het is belangrijker om jezelf af te vragen: "Hoeveel van _____ kan ik eigenlijk kopen?" Het antwoord is dat ook al lijkt er opwinding te zijn rond recordhoogtes voor de S&P 500, je eigenlijk minder aandelen voor je ECHT geld (goud) krijgt.

Zie onze secties: Beursindexen in echt geld/Goud en Grondstoffen in Goud.


Het vastgoed hoekje:

 • Senioren in Florida raken hun huis kwijt omdat ze het zich niet meer kunnen veroorloven vanwege de torenhoge verzekeringskosten.
 • Blackstone (heeft enorme vastgoed belangen) raporteert een 73% winstcrash nadat Amerikaanse Vastgoed prijzen sterk daalden. Commercieel vastgoed was het grootste slachtoffer.

Enkel voor abonnees

 © - De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."