30
maart
2020

MAART 2020

HET HELICOPTER-GELD IS ER!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Maandag/dinsdag 30/31 maart 2020 - De grote hyperinflatoire depressie van de 21ste eeuw is gearriveerd!!!


Bijgewerkte Secties:Olieaandelen, £-Goud & £/€/$, Kr-Goud & Kr/$/€, Aussie-Goud & Aus$/$/€, 
¥-Goud, & Zar-Goud (PF only), Wereldbeursindices (PF- alleen - opmerkelijke KOOPNIVEAUS,
Lange termijn Charts, Wereldbeursindices uitgedrukt in echt goud of goud,

trillionsWall Street ziet de koersen stijgen ondanks een record aan US jobless claims...of hoe dicht zijn we bij de bodem!? Denk er altijd aan dat we ook in Zimbabwe, Argentina, Venezuela,....GEEN beurcrash zagen. Zodra de centrale banken exponentieel fiat geld beginnen te printen en dat deels gebruiken voor de aankoop van AANDELEN, zullen de beurzen opnieuw beginnen te stijgen tot niveaus die we in fiat geld nooit gezien hebben.

 "Alles draait om communicerende financiële vaten!"

Zolang als GELD/SCHULDEN overal gecreeërd worden en de centrale banken aandelen en obligaties blijven kopen,  zullen de markten in een Hausse trend blijven.

Fed balance sheet 2020 03 27

De grote hyperinflatoire depressie van de 21ste eeuw is begonnen! Met de GREEN DEAL konden ze de MASSA niet overtuigen, zo besloten ze om over te stappen op de factor ANGST en op het Coronavirus. ANGST is een machtig wapen en dat weten ze.

De Coronavirus pandemie zal de werkloosheid in de US en de EU hoger duwen dan tijdens de Great Depression als we de gloomy voorspellingen van Roger Farmer, econoom aan de University of Warwick, mogen geloven.

Een US Federal Reserve official voorspelt dat 30% van de Amerikanen werkloos zullen worden en het bruto nationaal product (GDP) met 50% zal dalen. Volgens James Bullard, president van de St. Louis branch of the US Federal Reserve Bank, kan dit al in het tweede kwartaal gebeuren. De piek in de werkloosheid bedroeg in de VS tijdens de Grote Depression 24%.

“Indien de jobverliezen permanent zijn en de relaties rond tewerkstelling worden vernield, kan het herstel langer duren.”

Wie denkt dat het Corona-virus-ding zal wijken zonder ZWARE schade toe te brengen aan de economie en het financieel systeem, zal met grote verrassingen geconfronteerd worden. Sommige aspecten daarvan worden in de video hieronder besproken. Of Corona is wat het is of niet is wat men beweert, deze wereldwijde lock-down zal verregaande gevolgen hebben. We verwachten grote faillissementen, een crash van de vastgoedsector, meer belastingen, zie hierover meer in de video.

Als je beseft wat ons te wachten staat nadat het Corona-virus overwonnen is, dan is u nu gelooft over het Corona-virus helemaal irrelevant .  En het ziet er allesbehalve goed uit. Het ziet er zo slecht uit dat zelfs overwogen moet worden om een WAPEN te kopen....klik hier voor meer

Belangrijke Fundamentals:

 • Deze crisis is GEEN Coronacrisis. Het hardst geraakt wordt de EU die tot over de oren in de schulden steekt.
 • De Europese Unie, wiens vorming 70 jaar heeft geduurd, wordt in real-time — een kwestie van weken - ontmanteld. Als Corona achter de rug is, zal de EU uit elkaar vallen en Italië zal waarschijnlijk het eerste land zijn dat vertrekt. Tijdens de exit zal het land steun krijgen van Rusland. Het Coronavirus heeft niet alleen economische maar ook zware politieke gevolgen. De EU blijkt een lege doos te zijn. In de EU vandaag is het “chaqun pour soi”. Europese leiders vallen terug op een extreme vorm van nationalisme waar ze in het publiek altijd met misprijzen over hebben gesproken.
 • In de afgelopen weken hebben de EU leden de grenzen gesloten, de export van noodzakelijke exportgoederen stilgelegd en humanitaire hulp tegengehouden. De Europese Centrale Bank, die de euro garandeert, wordt met ongekende uitdagingen geconfronteerd. Voor de Italiaanse economie, de derde in Europa, wordt sterk bedreigd. Italië en Spanje, de twee meest bedreigde landen, worden door de andere landen in de steek gelaten.
 • De Zuidafrikaanse mijnproductie kan ...klik hier voor meer
 • Wanneer de futures markten...klik hier voor meer

Belangrijke Technicals:

 • De daling op de Amerikaanse beurzen kwam tot stilstand nadat onze bearish targets bereikt werden - ze bereikten eveneens de bodem van de long term-secular-uptrend-lines. Dit is duidelijk zichtbaar op de PS-charts voor de Dow, SP500, Transportation index. Denk er aan dat aandelen alleen zullen stijgen in fiat geld. Zie onze PF-charts sectie voor de technische patronen die in de volgende weken en maanden tot een rijping zullen komen. ...klik hier voor meer
 • Onze Miners-Buy/Sell-Index is ...klik hier voor meer

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 26/27 maart 2020 -  De U.S.A. print en injecteert minstens $2,000 MILJARD!


Bijgewerkte secties: Zilver fundamentals, Zilver, Rupee-Goud & Rupee/$, Yuan-Goud & Yuan/$/€, 
Swiss-Goud & Swiss/$/€ , Can$-Goud & Can$/$/€,

Screen Shot 2020 03 25 at 3.19.54 PMHet oude spreekwoord “de rijken worden rijker” geldt niet langer. De wereld van de superrijken staat in rep en roer, de leden van de billionaires club zien hun fortuinen in snel tempo slinken in de huidige beursomstandigheden. 10 dagen geleden berichtte de South China Morning Post dat de 500 rijkste mensen in de wereld samen $950 miljard verloren op de beurs sinds het begin van dit jaar.

Sommige media en veel mensen begrijpen niet dat GOUD het ECHTE GELD is zonder TEGENPARTIJ. Ze zien niet dat goud al minstens 6,000 jaar ECHT GELD is. Politici, centrale banken en zelfs God kunnen daar niets aan veranderen. Ze beschouwen goud en zilver als een heel moeilijk financieel instrument en/of grondstof. Volgens deze idioten moet kost wat kost vermeden worden om te beleggen in goud en zilver. Volgens hun zijn bankdeposito's, spaarrekeningen en staatsobligaties de veiligste instrumenten. Journalisten die dit soort leugens publiceren moeten gearresteerd en opgesloten worden.

De Chicago Mercantile Exchange (CME) lost het tekort aan fysiek goud op met de levering van 100- ounce, 400-ounce, and 1-kg staven. Volgens rapporten van de bullion banken werd dinsdag op grote schaal liquiditeit in de fysieke markt gepompt. Het probleem volgens veel banken was de Exchange For Physical (EFP) markt, waar traders goud-futures kunnen ruilen naar fysiek goud en omgekeerd.  Spreads in EFP bedragen meestal ongeveer $2, maar zijn wegens het gebrek aan aanvoer opgelopen tot $40.

"U.S. Mint verkopen van Gold en Silver Eagles zijn deze week opnieuw gestegen. Gold Eagle verkopen zijn in maart met 1,700% gestegen tegenover februari!!" 

pampHet Zwitsers kanton of Ticino, in het Italiaans deel van Zwitserland, heeft bevolen dat de goudraffinaderijen moeten sluiten. Voorlopig tot 29 maart, maar dat zal waarschijnlijk verlengd worden. 3 van de grootste raffineerders (Argor, Valcambi en PAMP) liggen in die regio. Dat zal de papieren goud- en zilvermarkt nog verder onder druk zetten.

De nieuwe Coronavirus Stimulus Wet In het Congress creeërt de U.S. Digital Dollar. De Amerikanen kijken naar het Congress voor een overeenkomst over een massief stimuluspakket om de economie te redden van de gevolgen van het Coronavirus. Het nieuwste voorstel van de Democraten omvat een nieuw soort stimulus: de creatie van een ‘digitale dollar’ en de oprichting van ‘digital dollar wallets.’ Dit zal een schokgolf jaren door de cryptocurrencies en de blockchain industrie, vooral voor zij die de digitale currencies van de centrale banken wereldwijd volgen. Het geeft aan dat de U.S. van plan is serieus werk te maken van een infrastructuur voor een eigen digitale munt van de centrale banken. Noteer dat C. Lagarde aan een DIGITALE EURO werkt! Wees er dus bewust van dat eigenlijk nu we al een digitale dollar en een digitale euro hebben. 

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 25 maart 2020 - ABN Amro DWINGT de klanten goud en zilver te verkopen.


Bijgewerkte Secties: $-Goud, €-Goud & €/$, Zar-Goud & Zar/$/€, ¥-Goud & ¥/$/€ , 

Screen Shot 2020 03 24 at 1.17.42 PMDe haas en de schildpad. In tijden van expansie is de haas aan het woord. Snel, bereid om risico's te nemen en stoutmoedig passen zijn eigenschappen precies bij deze periode. In periodes van terugval, is de schildpad favoriet. Traag en conservatief doet dit dier haar werk, klaar om de kwetsbare nek in te trekken. De schildpad geeft duidelijk de voorkeur aan traag EN veilig maar zeker boven snel en makkelijk.

 • Op een bepaald punt zal de hel losbreken. Niemand weet echter wanneer dat zal zijn. De risico's zijn exponentieel en niet te voorspellen, omdat er 2 quadriljoen aan derivaten en schulden in het globaal financieel systeem openstaan.
 • Het systeem is gebroken en bankroet. Dit begon niet met het Coronavirus, maar wel al in augustus en september 2019 toen de centrale banken zeiden dat ze alles zouden doen wat ze konden, met de Fed QE, repos en de ECB eveneens QE…
 • Het begon allemaal in 1971 toen Nixon het goudvenster sloot en de politici de kans kregen om exponentieel schulden te maken.
 • De 2007-2009 crisis was het eerste signaal dat het financieel systeem niet werkte. $25 triljoen werd besteed aan financiering en waarborgen enzovoort., maar 2007-2009 was nog maar een voorspel, het echte eindspel is nu op komst. Dit is het einde van een cyclus die 200 jaar heeft geduurd We gaan extreem moeilijke tijden tegemoet. Het Coronavirus is een verschrikkelijke katalysator. Maar het is niet de oorzaak van het probleem. Dat probleem is een gebroken financieel systeem....waarvan we de eindfase nu beleven. I
 • Om PANIEK te vermijden, stoppen de ATM machines met werken (niet wegens Corona)!  De mensen panikeren in reactie op het Coronavirus en realiseren zich niet dat het echte probleem de financiële markten zijn; Er zit geen geld en liquiditeit in het systeem, zodat er meer en meer geld moet gedrukt worden.
 • Op een bepaald moment zullen de mensen zich realiseren dat er geen geld meer aanwezig is in het systeem. Verwacht lange rijen buiten de banken of mensen die zullen proberen geld te halen uit de ATM machines. In landen waar geen geld is, is het makkelijk om het systeem te sluiten. Alles loopt fout, we zullen bank runs zien.
 • Echte markten en echte prijzen zijn er niet. Het is allemaal fake. Het wordt allemaal ondersteund door fake geld. De GROOTSTE crash zal in de obligatiemarkt plaatsgrijpen en die crash zal sneller gebeuren dan de mensen kunnen geloven. De markten zullen crashen in echt geld (of goud) en eveneens in nominale termen. Dus WAAROM in aandelen blijven? Wilt u tot het einde in dit casino blijven spelen?
 • Goud en zilver zullen weldra beginnen aan de volgende opwaartse beweging…Alle overheden zijn namelijk meer en meer geld aan het drukken. Er komt het ene reddingspakket na het andere en dit is nog maar een begin. De beste vrienden van bezitters van goud en zilver zijn de centrale banken want die zullen alles doen om de valutakoersen onderuit te halen.

video in de abonnee sectie

"Klanten van ABN Amro worden GEDWONGEN om hun goud te verkopen."

ABN Amro dwingt zijn klanten om deze week hun goud, zilver en platina te verkopen.  ABN Amro zal ze daartoe letterlijk dwingen, de klanten mogen hun geld niet langer aanhouden in fysieke edelmetalen. De posities moeten voor 1 april geliquideerd zijn, zoniet verkoopt de bank ze aan de prijzen van dat moment .

Europa wil niet langer dat bullion dealers goud verkopen aan individuelen. Mogelijk komt er volgende week (of later) een voorstel dat Europeanen hun fysiek goud moeten omzetten in digitaal goud, wat als een vaderlandslievende maatregel zal verkocht worden. In Europa groeit de vrees dat papieren geld afgeschaft zal worden en vervangen door digitaal geld.


Belangrijke Fundamentals:

 • Zilveren munten zijn uitverkocht. Zilveren baren en staven van 1000 oz. zijn nog steeds verkrijgbaar.
 • 1 oz. gouden staven, Gold Eagles, Kruger Rand, Maple Leafs zijn uitverkocht. Cayman's, Tridents zijn nog verkrijgbaar......klik hier voor meer

Belangrijke Technicals:

 • Nieuwe Bull run voor goud en zilver. Denk er aan dat dit laatste oproep kan zijn.
 • De Dow doet het opnieuw. Het Bearish target werd bereikt, zie de chart hier beneden (kan vergroot worden door op te klikken). De bear run stopte precies daar waar wij het berekend haden. Goud (+$100) sector profiteert van de stijgende Dow Jones...Noteer dat de goud- en zilversector het eens te meer beter doet dan dan de beurs.
 • De Mijnbouwaandelen-Index geeft ...klik hier voor meer.
...klik hier voor meer ...klik hier voor meer
We hebben het bearish target voor de Dow bereikt!
We zien een KOOPSIGNAAL voor mijnbouwaandelen.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 23/24 maart 2020 - Dit is de laatste oproep om fysiek goud en zilver te kopen.


Bijgewerkte secties: Hoe PF-charts lezen, , 

corona sellI. Autoriteiten zullen Corona als schaamlapje voor de depressie gebruiken.

De Europese Unie heeft het Corona-virus tot een pandemie uitgeroepen en dropt NU al helicoptergeld. Daarnaast zullen ze voor miljarden Euro-Corona-obligaties uitgeven. De autoriteiten misbruiken Corona om communisme in Europa te CEMENTEREN (Communisme of met zijn allen samen, is er immers al).. In België betaalt de regering ZELF de energierekening voor volgende maand. Lagarde zal 750 miljard Euro injecteren.

"Chili injecteert het equivalent van 4.6% van het BNP in het land."

In de USA plant Trump een Big Bang stimulus. Walmart plant het aannemen van 150,000 mensen en geeft $550 miljoen weg in cash bonuses. Huurders kunnen niet langer buitengezet worden indien ze geen huur betalen. Kopers kunnen de terugbetaling van leningen opschorten. Het White House coronavirus plan wil $2,000 uitdelen aan de Amerikanen, inclusief $300 miljard voor KMO's.

Paniek is overal in de wereld. Steden houden kleine criminelen niet langer aan. Italië klaagt zieke Italianen die niet in quarantaine gaan aan voor moord. Er wordt in Europa toiletpapier gehamsterd, in de VS daarentegen kopen ze WAPENS en AMMUNITIE.

Helicoptergeld moet het vertrouwen van de massa in het systeem handhaven. De reset zal plaatsvinden als het systeem hyperinflatie heeft bereikt en wanneer alle vertrouwen weg is. Vandaag kopen bepaalde mensen reeds van alles en nog wat uit vrees dat het banksysteem zal instorten. Ofwel komen we uit Corona met zware inflatie, ofwel zal het systeem crashen.

"Iedereen begrijpt nu dat beter 3 jaar te vroeg dan 1 jaar te laat wordt gehandeld."

Het goede nieuws is dat de beurzen uitgedrukt in dollars in een bull markt zitten. Idem voor de Zwitserse, Zuid-Afrikaanse, Chinese en Japanse beurzen, Meer in de abonneesecties.

De beurzen zitten echter sinds 2001  in een BEAR MARKET als uitgedrukt in echt geld (zie pf-charts - Beursindices uitgedrukt in goud). In 2001 kocht je de Dow voor 42 troy ounces goud. Vandaag is dat nog maar 19 troy ounces. Dit is een prijsval met 70% voor de Dow in 21 jaar. Het ergste deel van het verhaal is dat het TWEEDE BEEN van de DOWNTREND pas is begonnen. De Dow (Stocks) zal dus crashen met nogmaals 70% tot 99% over de komende maanden en jaren.

II. We zijn aanbeland in een tijdperk dat de meeste Beursguru's op hun manier gelijk zullen krijgen.

 1. De beurzen crashen zoals verwacht. Wel in nominale termen.
 2. Ze zullen nadat deze correctie verwerkt is (en dat kan een tijdje duren) stijgen tot nooit geziene niveaus. Een 300,000 Dow Jones en misschien hoger zal opgetekend worden. Op dat moment hebben we hyperinflatie en aandelen zullen niets meer waard zijn.
 3. Obligatiemarkten blijven pieken maar hebben te lijden onder gedwongen afbouwen van posities (margin calls). Volgende keer als er een financieel probleem is, worden ze ook het  slachtoffer van de depressie. Ze zullen dan deel uitmaken van het volgende SCHULDENMORATORIUM. 
 4. De Corona-quarantaine weegt ook op de VASTGOEDSECTOR; in veel gevallen kunnen huur en aflossingen niet verder betaald worden. Bovendien zijn er steeds minder kandidaat-kopers. Vastgoed zal blijven bestaan (tenzij het plat gebombardeerd wordt) maar op een bepaald moment zal je een wolkenkrabber of een ganse straat voor wat goudstukken kunnen kopen.
 5. Bitcoin en Cryptocurrencies verliezen  hun glans en zijn niet langer in. De crypto-fans beginnen te begrijpen dat ze in tijden van crisis helemaal geen waarde hebben.
 6. Hoewel Papieren-Goud en Papieren-Zilver klappen kregen, bleef de prijs voor FYSIEK GOUD EN ZILVER uiterst stabiel omdat de premie voor fysiek goud en zilver de prijsverschillen compenseert. Ook daar blijft de Secular Bull Trends voor goud uitgedrukt in alle munten DUIDELIJK BULLISH.  Zowel goud als zilver zullen straks weer in prijs stijgen. Ook in nominale termen .

III. Dit is de laatste oproep om fysiek goud en zilver te kopen.

 • Voor 1 oz. goudstuk koopt u nu 120 x 1 oz. zilveren munstukken! Dit was nooit eerder het geval. Op dit moment hebben we geen ZILVER meer in voorraad!
 • Cayman Marlins zijn wel nog in voorraad en kunnen wereldwijd aan abonnees geleverd worden: (kost verscheping voor 10 x 1 oz. Gold Marlins is ongeveer $100). Uw order wordt vastgelegd en afgewerkt zodra betaling via een Europese bank is ontvangen. Die betaling kan iederen via zijn computer doen.

cayman marlins in stock 2020 03 20

Belangrijke Fundamentals:

 • Het Coronavirus is tijdelijk maar het politiek antwoord zal eindeloos zijn...het zal een hyperinflatiore depressie worden.
 • De Olieprijzen crashen omdat ...klik hier voor meer

Belangrijke Technicals:

 • De extreme volatilieit van de afgelopen 3 weken lijkt een climax te bereiken. De BELANRIJKSTE vraag is of de bull markt gedaan is. Ondanks alle gloom en doom is het antwoord NEEN – dit is nog altijd een bull market. We zijn midden in een zeer volatiele correctie die een deel van de winsten van de haussemarkt die 11 jaar geleden begon wegwerkt. Maar dit hele proces zal tijd vergen. De laatste twee keren dat de S&P 500 meer dan 20% verloor waren in 2011 en 2018 en in beide gevallen waren het koopkansen.
 • Navigeren door deze correctie vergt geduld en sterke zenuwen. ...klik hier voor meer

Nota:...klik hier voor meer

...klik hier voor meer

Voor elkeen die nog enig vertrouwen heeft in de Politiekers, zo doen ze het in Belgie:

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 19/20 maart 2020 - Dit is het begin van de grote Corona-hyperinflatoire-depressie van de 21ste eeuw.


Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, 

corona bear"In grote delen van Europa is het HEEL MOEILIJK geworden om fysiek goud en zilver te kopen!"

Als gevolg van de Corona-story (georchestreerd of niet) heeft de wereld de recessie verlaten en is overgegaan in een depressie. Dit is het begin van de grote Corona-hyperinflatoire-depressie van de 21ste eeuw. Iemand hoeft niet Mister Doom te zijn om dit te begrijpen. De mensen noemen iemand Mister Doom wanneer deze theorieën verkondigt die ze niet begrijpen of kunnen verteren. Eén van de eigenaardigheden van de coronavirus pandemie is haar voorkeur voor rijke landen.

Momenteel is fysiek goud $200 dollar duurder dan de spotprijs en zilver $11!

De mensen begrijpen de realiteit niet meer. We observeren dezelfde feiten met onze interpretatie van de realiteit en vragens ons vervolgens af waarom anderen deze niet als dusdanig interpreteren. Ik kijk elke dag naar deze problemen en heb moeite om hun complexiteit t begrijpen. De gemiddelde mens hoort wat hij graag wil horen en negeert de rest. We hebben ons teruggetrokken op de social media en in onze eigen schelp. Dat is onze realiteit geworden, maar ze verschilt wel degelijk van de ECHTE REALITEIT.Wat veel mensen niet begrijpen, is dat de meeste Amerikanen geen geld hebben om langer dan EEN MAAND zonder inkomen te overleven.

"De Coronapaniek is een welkom geschenk voor de politici (en de centrale bankiers) die dezelfde volmachten gekregen hebben als in oorlogstijd."

De markten zullen op een bepaald moment herstellen dankzij het Coronahelicoptergeld dat nu wordt geschapen. Ze zullen in nominale termen herstellen, maar in echt geld blijven crashen. Wanneer de markten herstellen, is het zaak om stapsgewijs uw koopkracht veilig te stellen en uw spaargeld te beleggen in fysiek  goud en zilver. Belangrijk is om alles buiten politiek bereik te bewaren. Er komt een dag dat de politici uw goud zullen aanslaan in dienst en ter bescherming van het land en zijn burgers. We weten allemaal wat dit betekent, of niet soms?

Over de komende weken en maanden worden we geconfronteerd met een golf van faillissementen, maar ook met bailouts in alle sectoren: airlines, toerisme, banken,…. Mensen zullen hun woonkredieten niet meer kunnen betalen, hun kredietlijnen niet meer kunen aflossen en de schulden gemaakt met kredietkaarten niet meer kunnen vergoeden. Ze zullen zelfs de huur niet meer kunnen betalen. [nota: de Belgische regering betaalt de energierekening van mensen die technisch werkloos zijn!]

"Kapitaalcontroles zijn onderweg."

Indien de autoriteiten de crash niet kunnen stoppen, zullen ze de beurzen sluiten!. In één van de meest volatiele trading weken sinds de 1929 Great Depression, roepen steeds meer money managers om de beurzen volledig te sluiten. De Filipppijnen waren gisteren het eerste land om dat te doen, maar andere landen zullen ongetwijfeld volgen. De markten in de VS en het VK hebben al 'circuit breakers' gebruikt in de afgelopen weken. Met kapitaalcontroles en gesloten beurzen zal FYSIEK GOUD EN ZILVER het laatste overblijvende ECHTE GELD zijn.

"Mensen met hun geld in CASH en op bankrekeningen zullen het meeste verliezen!"

 

De grote Reset. een proces in verschillende stappen.

 1. Het begin. Iets, misschien het Corona-virus, zal een gebrek aan liquiditeit veroorzaken. Het zal zich een weg boren door het financieel systeem en een brede kredietcrisis veroorzaken.
 2. Een gevolg van faillissementen zal de kredietverstrekking door de banken doen opdrogen, waardoor een voordien stabiele manier van zakendoen met kapitaal ontworteld zal worden. Hierdoor zullen bedrijfswinsten en economische groei teruggedrongen worden. Lage groei zal negatieve groei en uiteindelijk een depressie worden.
 3. Politieke weerslag: samen met bovenstaande zullen werkgevers nog meer jobs automatiseren in een poging om de kosten te drukken. De ontslagen arbeiders - die ook stemmers zijn - zullen het inbouwen van meer sociale vangnetten afdwingen. De overheidsuitgaven zullen door het dak vliegen, met hogere belastingen, meer QE en helicoptergeld die de recessie zullen verlengen.
 4. Dit wordt erger dan de grote depressie. De mensen zullen ontdekken dat niets gratis is.

Belangrijke Fundamentals:

 • De mensen kopen als gek goud en zilver.; de US mint en de Royal Canadian Mint hebbben geen zilver meer,  Kitco evenmin. Amsterdam Gold heeft geen voorraden meer. We aanvaarden nog steeds bestellingen voor 2020 American Gold Eagles. De premies liggen echter $10 boven de spotprijs.
 • GOUD staat op ALL TIME HIGHS in vele valuta's. De beleggers maakten zich echter zorgen om een kleine terugval in de prijzen. Dat gebeurde ook in 2008, toen de edelmetalen eerst corrigeerden en vervolgens de lucht inschoten. Het is dus mogelijk dat we nog meer correctie krijgen alvorens de rally wordt voortgezet. De correctie zal echter kleiner zijn dan in 2008. In valuta's als Pond, Aussie en Loonie heeft de goudprijs nieuwe recordniveaus bereikt. In dollar zal er ook een nieuwe piek komen en dat zal niet lang duren. Het lijdt geen twijfel dat goud en zilver de komende problemen in de wereldeconomie zullen weerspiegelen, evenals de ontwaarding van de valuta's. Dit laatste zal het gevolg zijn van het ongelimiteerd drukken van geld.  
 • Stap uit alle aandelen en andere zeepbelactiva en koop fysiek goud als de beste vorm voor het behoud van welvaart. Het is een verzekering tegen de ergste economische crisis die we in Modern Times (sinds de 18ste eeuw) meemaken.
 • Supertankertarieven zijn...klik hier voor meer
 • Olie ...klik hier voor meer
 • De CME verhoogde de margins op goud- en zilver futures met 21%. Fiat papieren beleggers moeten een deel van hun posities VERKOPEN en dat verhoogt de BEARISHE druk.
 • De Amerikaanse beurzen bevinden zich op KRITISCHE niveaus...indien op deze niveaus niet wordt standgehouden, kan het worst case scenario van een BEAR TREND realiteit worden. Dit geldt ook voor de Zwitserse SMI-index.

Belangrijke Technicals:

 • Verkoop de DOW EN KOOP GOUD: de Dow/Goud ratio vertelt het hele verhaal. Sinds 1999 is de Dow met 65% gedaald tegenover het goud. Daar is bijna geen enkele belegger zich bewust van. De Dow is met 30% gedaald tegenover het goud sinds oktober 2018 en is dit jaar al met 15% gedaald. Noteer de Break Away Gaps op de candle chart en het begin van de 2de down-leg op the PF Chart (sectie: Beursindices uitgedrukt in goud). Nogmaals: we verwachten een hogere Dow te zien, maar dan alleen in nominale termen...
 • $-Goud spot noteert $1,487 - American Gold Eagles gaan de deur uit aan $1,600 !! We hebben nog altijd gouden munten, maar de premies stijgen.
 • $-Zilver spot noteert aan $11.76 - American Silver Eagles gaan de deur uit aan $21.76 (en er zijn GEEN VOORRADEN). Wel van andere zilveren munten van 1 oz.
 • Bearish Pole trendommekeer ...klik hier voor meer
 • Treasuries zijn ...klik hier voor meer
  gold 2020 03 18 Screen Shot 2020 03 18 at 4.43.48 PM
  Fysiek goud = SPOT + $200 per oz.
  Zilveren munten = SPOT + $10 per munt

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 18 maart 2020 - Telkens als de MASSA PANIKEERT,  dienen zich veel OPPORTUNITEITEN aan


Bijgewerkte secties: Steenkool-zon-zeldzame mineralen, Landbouwproducten, Commodities 
in goud
, Inflatie, Obligaties USA, Koper-Platina & Non-Ferro metalen ,

Screen Shot 2020 03 17 at 3.44.25 PMOfwel zijn de autoriteiten niet in staat om het bloeden te stoppen door massale injecties en via het droppen van FIAT geld. Als gevolg daarvan zullen de beurzen en de banken sluiten en krijgen we Bail-ins en grootschalige beperkingen. Ofwel wordt het bloeden wel (tijdelijk) gestopt en krijgen we hyperinflatie. Laat ons hopen dat het tweede gebeurt zodat de mensen meer kans krijgen om zich voor te bereiden.

Realiteit is dat de overheden alleen kunnen UITSTELLEN wat onvermijdelijk is en dat het nu voor 100% duidelijk is dat we weldra hyperinflatie (en hopelijk geen OORLOG) zullen krijgen.

Belangrijke Fundamentals:

 • Telkens als de MASSA PANIKEERT, dienen zich kansen aan. En ditmaal zal dat niet anders zijn.
 • Fysieke Silver Eagles worden verkocht aan $20 en meer! De premie bedraagt minstens $10. Misschien laat dit verhopen op betere tijden.
 • Een berenmarkt voor sommige beurzen. De Zwitserse SMI en de Amerikaanse beurzen staan nog bullish.

Belangrijke Technicals:

 • Koop NU...check alle charts in alle secties en koop de sterkste charts. De veiligste zijn de aandelen uit de goud- en zilversecties: Majors & Juniors, evenals de aandelen uit de platinum sectie.
 • Obligaties gedragen zich werkelijk HALLUCINANTI!
...klik hier voor meer  
10 year US-Treasury Yield op ongekende niveaus
Nationale Municipality obligaties LAGER!

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 17 maart 2020 - De FED verlaagt de rente met 1% tot ZERO en schept $700 miljard extra geld!


Bijgewerkte Secties: Lange Termijn beursindexen, de Goud pool, Royalties, Majors, Juniors, 
Recessie bestendige aandelen (LOCG), Recessie bestendige aandelen (hold-sell),

corona heli
De Corona-Helicopter is begonnen met Geld te droppen:
de Federal Reserve heeft zondag in een spoedzitting de RENTE met 1% verlaagd tot bijna NUL procent en aangekondigd dat zij zou meer Schatkist certificaten zou kopen teneinde de impact van de coronavirus uitbraak te neutraliseren . De Fed zal voor $ 700 miljard (als voorgerecht) Schatkist certifikaten kopen. Dit is een agressieve stap die de Amerikaanse financiele markten moet vrijwaren voor meer daling. We weten allemaal wat de impact hiervan op de financiële markten wordt...Goud noteert nu al fors ($50) hoger. Raadpleeg je Goldonomic site voor het heet van de naald.

 We hebben gelijkaardige helicoptergeld acties in andere landen (ook in Europa)...de autoriteiten gebruiken CORONA om te doen wat ze in tijden van vrede niet kunnen doen.

"Het eerste is proberen te BEGRIJPEN wat er gebeurt, het tweede is op basis daarvan BELEGGEN."

 Mike probeert uit te leggen wat er gebeurt. Ofwel zullen de centrale banken kunnen stoppen wat er gebeurt, ofwel zal het FINANCIEEL SYSTEEM dichtvriezen. Banken en beurzen zullen sluiten. De meeste mensen (90%) ZIJN NIET VOORBEREID omdat ze de banken en overheden blijven vertrouwen.

"Wie zijn welvaart nu niet veilig stelt, dreigt die te verliezen. Ook al is ze vastgelegd in vastgoed."

De volgende 5 jaar zullen niet gaan om winnen, maar om te overleven. Indien de overheden er niet in slagen om de PANIEK te stoppen, zullen de FINANCIELE MARKTEN dichtvriezen...De wereld wordt met veel bedreigingen en falingen geconfronteerd. Het Coronavirus is niet de oorzaak maar de katalysator van de crashes op de markten.

Belangrijke Fundamentals: ...klik hier voor meer

Belangrijke technicals: ...klik hier voor meer.

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 16/17 maart - Uiteindelijk een bullish technisch signaal: zijn de markten aan het uitbodemen?


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices, Olieaandelen Fundamentals (OXY), $-Goud, Zilver,
Majors, Juniors,Banken & Financials, Uraniumaandelen, Aardgasaandelen,
Ruwe olie(2009 steun), Biotech & farma

black monday 2020De wereldbeurzen dalen nu aan hetzelfde tempo als tijdens de crash van 2008. 1987 was erger. De wereld raakt meer en meer losgeslagen, zodat we dit soort gebeurtenissen vaker zullen zien gebeuren.

De centrale banken hebben GEEN enkele andere uitweg dan meer afleveringen van QE, Repos, etc..en dit zal moeten gebeuren telkens als de beurskoersen onderuit gaan. De enige manier om de koopkracht te vrijwaren, is via goud en zilver. Geen enkel ander beleggingsinstrument kan dit bereiken, zoals de geschiedenis duidelijk aantoont.

De repo faciliteit werd vorige week 2x opgetrokken van $100 miljard tot $150 miljard en vervolgens tot $175 miljard per dag. Er werd ook een nieuwe repo faciliteit op 1 maand ingevoerd. De New York Fed verbaasde echter door de grootste bazooka af te vuren sinds Lehman (dat gebeurde niet toevallig enkele dagen voor de veiling van 30-jarig staatspapier) door een totaal van $1 triljoen in 3-maand repos over 2 dagen aan te kondigen, aangevuld door bijkomend $500 miljard in repos op 1 maand wekelijks aan te bieden. Dat betekent dat alles samen $3 triljoen in cumulatieve repos tegen het einde van de maand.

De FED stopte ook met de semantieke bullshit die ze sinds september 2019 gebruikte om te verstoppen dat "QE" niet "QE" was. De FED breidde officieel not-QE/QE4 uit tot Q5 door de aankondiging van het begin van de aankopen van coupon Treasuries als onderdeel van de POMO operaties.

 "Alleen goud en zilver zullen de koopkracht kunnen handhaven."

We hebben een dieptepunt voor de afgelopen 40 weken voor zilver. Volgens de U.S. Mint werden de afgelopen 2 dagen opnieuw 1 miljoen Silver Eagles verkocht. Daardoor komt het totaal voor maart op 2,30 miljoen of ruim 3x het aantal van vorige maand.

In moeilijke tijden moeten fysiek goud en zilver op veilige plaatsen worden bewaard. Goud is het belangrijkste financieel/monetair instrument dat u kan bezitten.

"Worst case scenario zullen ze de beurzen sluiten en afhalingen bij de banken limiteren tot een paar honderd euro's per week. Wie goud en zilver bezit, zal echter altijd voedsel en onderdak hebben."

Belangrijke fundamentals:

 • De meeste activa hebben waanzinnige prijsniveaus bereikt.
 • Zie fundamentals oliesector voor OXY.
 • De vraag voor fysiek zilver stijgt en de U.S. Mint kan de vraag niet bijhouden.
 • Wees zeer negatief voor de US-dollar en zeer positief voor de Swiss.
 • De crash van de olieprijs gaat verder ondanks ...klik hier voor meer
 • De meest verontrustende actie kwam woensdag van het complex van Amerikaanse staatsobligaties en van de exchange-traded funds die in obligaties beleggen. Afgelopen jaren was het de gewoonte dat de rendementen op de investment-grade obligaties daalden (en dus de prijzen stegen op dagen dat de beurzen fors corrigeerden. De beleggers vluchtten dan namelijk naar de veilige vluchthaven van obligaties. Op 11 maart verloor de iShares Investment Grade Corporate Bond ETF 3.3% en dat was meer dan de junk bond ETFs iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG) en de SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (JNK) en bijna evenveel als de daling met 4.9% decline voor de S&P 500 Index. De bredere investment-grade obligatie ETF iShares Core US Aggregate Bond ETF  verloor 1.4% en zelfs de Treasury notes gaven terrein prijs: de iShares 7-10 Year Treasury Bond ETF (IEF) verloor een half procent. Obligaties zijn niet langer een veilige vluchthaven.

Belangrijke technicals:

 • Bij elke SELL-OFF...gaat de goud- en zilversector als laatste onderuit. Veel beleggers bouwen de posities in goud en zilver af om VERLIEZEN in aandelen, opties, warrants enzovoort te dekken. In vergelijking met aandelen bleef de correctie bij goud ditmaal beperkt. Dat is logisch omdat goud en zilver in de komende weken en maanden BETER zullen presteren dan alle andere financiële instrumenten  (incl. vastgoed).
 • Goud blijft comfortabel in de uptrend op lange termijn.
 • Zilver is ...klik hier voor meer.
 • Majors & Juniors zijn...klik hier voor meer
 • Voor wie het nog niet begrijpt: goud zal het beter doen dan aandelen. Zie de chart hieronder en noteer de Bullish BreakAway Gaps op de chart van de SP500 versus $-Gold.
 • Bullish Divergence suggereert opwaarts potentieel op korte termijn.
 • Extreem Bearish sentiment geeft aan dat de markt een bodem heeft bereikt.
 • Banken en financials beleven een bloedbad, maar ...klik hier voor meer
 • Check de BLUE-SECULAR trendlijnen op de bodem van de lange termijn kanalen...sommigen geven een koopsignaal.
 • CPC-index is beland in ...klik hier voor meer
 • Zo was het op 19 oktober 1987 en daarna.  Een crash van 61%. Tot dusver heeft de Dow Jones nog maar 27%...dat is dus peanuts.
  ...............Zie CHARTS HIERONDER - klik om te vergroten!
GOLDINDU LT
1987 crash and now small

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 12/13 maart 2020 - Zijn de markten aan het uitbodemen? Hoe lang zal de koopjesperiode duren? Is de Corona-helicopter op komst?


Bijgewerkte secties: Kr-Goud & Kr/$/€, Aussie-Goud & Aussie/$/€, ¥-Goud & ¥/$/€,
Wereldbeursindices,
Olie aandelen (de koop van je leven? - zie sectie),

corona heli

" De Corona-Helicopter is op komst!"

De beurzen beginnen uit te bodemen nu de overheden maatregelen hebben beloofd. Wie geraakt werd door Covid-19 zal niets te kort komen, bedrijven in moeilijkheden mogen op hulp rekenen. Trump stelt miljarden dollars beschikbaar, de EU stelt miljarden euro's beschikbaar.

De centrale banken zullen de rente blijven verlagen. Zelfs wanneer dit betekent dat die NEGATIEF moeten worden. Er zal ook meer fiat geld geschapen worden.

Johnson heeft zijn verkiezingsbelofte van de Brexit ingelost. Om de steun van de bevolking te behouden, zal hij zich nu moeten bezighouden met de armste regio's in het UK. Er moet geld komen voor infrrastructuur, gezondheid en jobcreatie. De minister van Financiën waarschuwt dat de begroting onder druk kan staan nu hij een pakket maatregelen voorbereidt voor de aanpak van de Coronavirus crisis. Noteer dat we ook in het UK negatieve rentevoeten verwachten. De UK yield curve is nog maar enkele renteverlagingen verwijderd van negatieve renteovoeten.

 Belangrijke Fundamentals:

 • Zwakke prestatie voor xxxx: het aandeel blijft een tradingaandeel - zie de PF-chart.
 • Goede prestatie voor xxxx:. één van onze best presterende Royalties.
 • Een olieprijs onder de marginale productiekost zal de Amerikaanse fracking industrie een kopje kleiner maken...en kan ook het Amerikaans bankensysteem ondermijnen; De duurste segementen van de schaalolieindustrie worden met sluiting bedreigd. Een deel van de offshore olie heeft een productiekost van $40 per barrel, maar bij de Brazilianen kan dat oplopen tot $70. ...klik hier voor de video (alleen voor abonnees)
 • De meeste schaalolievelden ...klik hier voor meer
 • Dit kan leiden tot één van de grootste schokken ooit in de olieindustrie. ...klik hier voor meer
 • Silver Eagles gaan vlot over de toonbank. de U.S. Mint verkocht nogmaals 670,000 Silver Eagles over de afgelopen 3 dagen. Op 9 maart bedroeg het totaal 1.345,000 versus 650,000 in februari.
 • Er breken gouden tijden aan voor de xxxx. De prijzen voor goud en zilver zijn gestegen en de productiekost (olie) is gedaald.  De koersen van de mijnbouwaandelen zullen snel stijgen als de Corona-volatiliteit is gedaald.
 • xxxx bouw de goudproductie op jaarbasis met 29% af. Bezitters van de aandelen van deze mijngroep ruilen ze beter om voor een betere mijnbouwgroep.

Silver sales march 2020

Belangrijke Technicals:

 • De xxxx heeft een stop loss laten optekenen versus de euro, het volgende koersdoel zijn nu de bodems uit 2008-2009.
 • xxxx in een rijpende hausse Formatie?
 • Belangrijk zijn de Secular BLAUWE trendlijnen voor de indices van de belangrijkste beursindices. Zie sectie Wereldbeursindices...klik hier voor meer
 • Een lagere goud- en zilverprijs kan betekenen dat de Corona-crash ...klik hier voor meer

...klik hier voor meer

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 11 maart 2020 - Bent u één van de weinigen die uw bank nog vertrouwt?!


Bijgewerkte secties: Ruwe olie, Wereldbeursindices(PF-charts), Indices in goud, Rand-Goud & R/$/€ , Swiss-Goud & Swiss/$/€, Can$-Goud & Can$/$/€, £-Goud & £/€/$, 

panicLibanon heeft een schuld van $1.2 miljard in vreemde valuta maandag niet kunnen terugbetalen. Dit verklaarde de premier zaterdag. Het land zakt steeds dieper weg in een economische crisis die heel wat protesten van de bevolking heeft uitgelokt. Het land staat aan de vooravond van een bailout. De schulden zullen herschikt worden. Met 170% van het BBP mag tot de schuldengraad van Libanon tot de hoogsten in de wereld gerekend worden.

De Libanese centrale bank beperkte vorige maand al de afhalingen van cash tot $1,000 per maand. Ook de limitering van de online transfers werd doorgevoerd. ATM's gaven al geen US dollars meer alvorens de protesten op 17 oktober begonnen.

Iedere week proberen bezitters van een rekening geld af te halen - soms zelfs minder dan $200 - bij hun bank. Ook de transfers van buitenlandse valuta's werden geblokkeerd. Vandaag staan de banken slechts omhalingen van $100/euro 80 per week toe. De controle is bovendien srenger. .

"Bij het uitbreken van de crisis ruilden huisvrouw Lucy en haar dochters (haar man had haar verlaten) al hun spaargeld  ($50,000) om in goud.


oil warOorlog in het Midden-Oosten: Turkije verus de EU en Rusland en de Saoedi's versus de USA, Het is Rusland tegen wie...?? We weten alleen zeker dat we de Mainstream Media niet mogen geloven. Ook niet wat het Corona-virus-betreft.

"De OLIEOORLOG draait om SCHULDEN"

Saudi Arabia kondigde een prijsverlaging voor olie aan met $4 tot $8 per barrel, zo kwam Arab News rapporteren, Die verlaging geldt vanaf april wanneer de huidige productieafspraken vervallen. De grootste kortingen worden toegestaan aan klanten in Noordwest Europa en de VS. Daarmee zetten de Saoedi's de Russen onder druk. De Russen, die weinig schulden en een flexibele valutakoers hebben, kunnen het enkele maanden volhouden aan lage olieprijzen. De Amerikaanse schaalolieindustrie komt echter onder grote druk te staan. Binnen enkele weken zullen we daar een aantal faillissementen zien. De productie van ruwe olie is onder de marginale productiekostprijs gevallen. Daarom is het slechts een kwestie van weken of maanden alvorens de olieprijs weer zal stijgen. 

Russische energieminister Alexander Novak stelt dat de producenten nu mogen boven pompen wat ze willen, waardoor een einde komt aan 3 jaar van prijsondersteunende maatregelen. Saudi Arabia was al kwetsbaar met mogelijke begrotingstekorten tot  2028 en mogelijk ook nadien. De Russen hebben een bom gelegd onder het huis van Saud.

"De bedragen uitgegeven aan QE zullen door het plafond vliegen: het Corona-VIRUS & de olieoorlog openen de deuren voor Helicoptergeld"

In de komende weken kan de repo activiteit toenemen omdat bedrijven en banken overkop gaan.  Daarna zal echte QE komen in de VS. De bedragen dan zullen iedereen met verstomming slaan. Print print print…”…

"Het drukken van geld zal de beurzen na deze crash (die lijkt op die van 1987) opjagen tot nooit geziene niveaus."

Belangrijke fundamentals:

 • De rand is gedaald tot het laagte niveau in 5 jaar. We hebben dit voorspeld! 
 • In een omgeving van lage en zelfs negatieve rentevoeten kunnen olieaandelen gekocht worden xxxx. Oliebedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de economie. Zelfs Green Greta kan dat niet veranderen. Op de huidige koersniveaus zijn olieaandelen koopwaardig. Het is een betere en veiligere belegging dan goud- en zilvermijnaandelen.
 • Maar 5 Shale Drillers zijn winstgevend aan een olieprijs van $31....klik hier voor meer

Belangrijke technicals:

 • De sectie "Beursindices uitgedrukt in goud" toont aan goud en zilver het beter doen dan aandelen. Verder commentaar is overbodig.
 • De sectie "Beursindices op lange termijn" tonen aan dat de bodem vlakbij is. Kijk naar de PF-charts in de sectie en ...klik hier voor meer
 • Markten bodemen uit op de huidige niveaus. De kans is groot dat we ...klik hier voor meer
 • Zoals we voorspelden gingen de dollar en de beurs in tandem naar omlaag...in een scherpe sell-off zoals nu, bewegen alle activa aan hetzelfde tempo.
 • Europese banken kregen op de beurs de volle laag. De chart van Commerzbank (CRZBY) ziet er slechter uit dan die van DB.
 • Ook voor de Franse banken ziet het er niet goed uit. (BNPQY)...klik hier voor meer

...klik hier voor meer

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 9/10 maart 2020 - Zijn de paniekverkopen achter de rug?


Bijgewerkte secties: Majors ,Juniors, Vastgoed in de USA, Vastgoed in België-Frankrijk-
Nederland
, $-Goud, Zilver (short candles), Yuan-Goud, €-Goud & /$,

buy and sell"Meer recessie met hogere beurskoersen is iets wat 95% van de beleggers niet begrijpen."

Reageer nooit wanner de massa panikeert en wanneer paniek op de markten heerst. Wacht tot de mist optrekt, analyseer wat is gebeurd en maak gebruik van de mogelijkheden die de massa biedt. Tot dusver hebben alle sectoren behalve goud moeten wijken. $-Goud zette een piek voor de afgelopen 7 jaar neer. Zelfs de mijnbouwaandelen presteerden zwak. De zilverprijs bleef stabiel.  
Wie luistert naar de markten, weet dat de goud- en zilversector het veel beter zullen doen dan de beurzen. Maar ook de beurskoersen niet zullen imploderen. Lagere of zelfs negatieve rentevoeten en helicopter geld (de Green Deal, extra geld voor het Coronavirus,...) zullen de financiële markten in de nabije toekomst ondersteunen. 

"Trump tekende een $8.3 miljard noodwet in het gevecht tegen het Coronavirus. Andere landen nemen gelijkaardige maatregelen en geven daarmee aan het tijdperk van het HELICOPTERGELD is aangebroken."

Huisbezit is een ramp geworden voor de inwoners van een aantal Amerikaanste staten,... Huizenprijzen zijn 30% goedkoper geworden over de afgelopen 20 jaar. Veel woningen zijn tot 50% goedkoper geworden. Op de koop toe zijn Belastingen, verzekering en onderhoud duurder geworden. Huurders hebben een fortuin bespaard door geen huis te kopen.

Ik geef 2 voorbeelden. In Florida crashte een huis gekocht in 2006 voor $625,000 tot $225,000 over een periode van 10 jaar. Dit kost de eigenaars  $400,000 plus de kosten. Een huis huren over dezelfde periode kostte de huurder $2,000 x 12 x 10 = $240,000 of een winst van $160,000.

Een ander voorbeeld uit Spanje: een gekocht voor €600,000 in 2010 wordt nu verkocht voor max. €300,000 of een verlies van €300,000 over een periode van 10 jaar (plus kosten). De kostprijs om te huren is €1.200 x 12 x 10 = €144.000 of een winst van €156.000 voor de huurder. Bovendien kan de huurder, als hij wenst te verhuizen, gemakkelijk zijn contract opzeggen en vertrekken.

In België waarschuwen experts voor een overaanbod aan appartementen. Tot dusver werden die, hoewel die prijzen vorig jaar wat terugvielen, tegen erg hoge prijzen verkocht, . Vandaag is er zelf een overaanbod aan appartementen in middelgrote steden.

 

House price vs. gold 2020 02 09

Important Fundamentals:

 • De Fed verlaagde de rente met 50 basispunten en laat de deur ...klik hier voor meer
 • De Reserve Bank of Australia verlaagde de basisrente ...klik hier voor meer.
 • Zoals verwacht verlaagt de Maleisische ...klik hier voor meer
 • Het hoofd van The Reserve Bank of India's bevestigde...klik hier voor meer
 • xxxx regelde een streaming agreement over de metalen uit de platina group metals (PGM) opgedolven door Marikana, vroeger uitgebaat door Lonmin. De overeenkomst voorziet een betaling van $50m in cash (R766m) aan de tegenpartij die de bouw van de Lonmin’s Bulk Tailing Treatment fabriek voor $50m financierde.
 • Europese en Amerikaanse olie majors vertonen een ...klik hier voor meer
 • De verliezen voor de Airliners kunnen oplopen tot $113 miljard als gevolg van het Coronavirus, dit volgens de cijfers van de International Air Transport Association.

Belangrijke Technicals:

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag  5-6 september 2020 - Wie short gaat op goud, hoort niet op deze site thuis maar in een CASINO!


Bijgewerkte secties: US-Dollar , Ruwe olie, Recessiebestendige aandelen, Recessiebestendige 
aandelen (hold)
,

fools goldWie SHORT gaat op goud, hoeft niet langer Goldonomic te raadplegen. Beter doen ze er aan om één of andere GOEROE te raadplegen die thuis is in LAS VEGAS en andere Casinos. Ongelooflijk dat zoveel would-be beleggers (inclusief sommige professionals) niets meer zijn dan HERSENLOZE GOKKERS. Beleggen is een PROCES dat op basis van REDENERING gebeurt, het vraagt ervaring, gezond verstand, geduld en voldharding. Ook het begrijpen van het financieel systeem en de economie is noodzakelijk. Het vergt ook dat verstaan wordt wat "gezonde economische principes" zijn. Dat vak wordt niet langer gedoceerd aan de universiteiten. Veel proffen kennen zelfs niet de juiste definitie van inflatie en deflatie. .

Meestal investeert de MASSA (als ze al investeren) op basis van EMOTIE. Ze volgen de Mainstream Media en de mode, gaan voor onmiddellijke voldoening, verkopen op de bodem met verlies (als er al een bodem is) in plaats van te kopen op die bodem. Ze kopen de  CLIMAX. Het zijn net deze mensen die in "Fools Gold" beleggen. Ze hopen telkens enkel op hogere FIAT PRIJZEN. Een papieren winst stelt hen gerust en ze hopen dat die papieren winst de volgende dag en week nog hoger zal zijn. Ze zijn kortom verliefd op FIAT GELD. Een deja vue van jaren gelden, toen John Law, Assignaten (Fiat papieren geld Money gedekt door vastgoed) en de waardeloze Mississippi Company razend populair waren.

"Over de afgelopen 6,000 jaar hebben alleen goud en zilver overleefd, alle andere valuta's, obligaties en aandelen gingen ten onder."

CYCLI duren meestal verschillende decennia.  Als gevolg daarvan heeft de massa geen enkel besef van wat in het verleden is gebeurd. En maken daarom dezelfde fouten telkens opnieuw.

 • Vastgoed doet het goed sinds 1950 (na WW II). De massa realiseert zich niet dat er tijden zijn dat vastgoed het heel slecht doet. (zie de abonnneesectie). Wie herinnert zich nog dat een ganse straat in Manhattan voor enkele gouden munten kon gekocht worden?
 • Obigaties bewogen zich in een uptrend in de afgelopen 35-37 jaar. Sinds 1981 DALEN de rentevoeten door het drukken van FIAT GELD en manipulatie door de centrale banken. Dit sinds 1971 toen Nixon het Gold Window op de dollar sloot. WEINIGEN begrijpen dat (waardeloos) FIAT GELD NUL geen rente waard is (omdat het geen gled is) en dat op een dag in de nabije toekomst de knop zal omgedraaid worden.
 • De beurzen zijn ook jarenlang gestegen. Er is geen enkele twijfel dat ze dit zullen blijven doen tegen de achtergrond van de creatie van FIAT GELD dat uit de lucht wordt geplukt. Dit zelfs als de economie er onderuit gaat. In ECHT GELD uitgedrukt zullen de beleggers echter geld blijven verliezen. De monetaire geschiedenis heeft hier heelwat voorbeelden van. Peter Schiff en anderen voorspellen dat de Naald weldra de zeepbel op de beurs zal doen imploderen.  Wij weten zeker dat dit NIET zal GEBEUREN. De beurzen zullen blijven stijgen zolang er Fiat Geld wordt geschapen uit ijle lucht...
 • Mensen als Mike Maloney geloven dat we DEFLATIE zullen zien alvorens de HYPERINFLATIE. In een systeem van FIAT GELD kunnen we echter onmogeljik deflatie krijgen. 
 • Valuta's en FIAT GELD komen en gaan.  Als vuistregel blijven valuta's maximum 50 jaar bestaan. Reservevaluta's sterven ook, maar niet van het ene moment op het andere. Het kan jaren en zelfs decennia vergen. Het duurde tientallen jaren alvorens het Brits Pond de status van reservemunt verloor. De dollar verloor weliswaar zijn status van reservemunt in 1971, maar het kan nog enkele jaren duren alvorens een andere valuta de rol van de dollar overneemt. Het is niet belangrijk welke munt dat zal worden. [in 1960, was 1 Brits Pond €4 waard]
 • Enkel goud en zilver zijn echt geld en overleven al 6,000 jaar, ze zullen nog minstens 6,000 jaar echt geld blijven. Alleen edelmetalen beschermen de koopkracht in moeilijke economische en politieke tijden. Over de afgelopen 6,000 jaar hebben alleen goud en zilver overleefd, alle andere valuta's, obligaties en aandelen gingen ten onder.
 • We zijn dichtbij de dag van de afrekening, daarom is het belangrijk is om uw spaargeld en uw koopkracht bij de JUISTE instrumenten veilig te stellen. Peter Schiff en Mike Maloney zitten op korte termijn misschien fout, maar hun advies om goud of zilver te kopen en dit buiten poiltiek bereik te bewaren is wel goed. Alleen LOSERS blijven belegd in bankdeposito's, obligaties, aandelen, valuta's, warrants, opties, vastgoed,...

Belangrijke fundamentals:

 • Een verlaging van de basisrente met 50 basispunten leidde tot een verzwakking van de dollar.  Wat er ook wordt geschreven en gezegd:...klik hier voor meer

Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woendag 4 maart 2020 - We krijgen lagere rentevoeten en hogere beurskoersen!


Updated Sections: Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, Goud Targets, Kr-Goud, 
Wereldbeursindices Dow & SPX, Olieaandelen shares (yields), Koper-Platina & Non-Ferro's

Belangrijke steunniveaus hielden stand en de markten zijn opnieuw in een KOOPMODUS. De de uptrend zal hervat worden. Zie de PF-charts voor de Dow, COMPQ  en SPX voor de volgende objectieven.

De Amerikaanse beurzen stegen maandag en dinsdag als Wall Street opveerde van de slechtste week sinds de financiële crisis. De 3 belangrijkste indices lieten de grootste stijging uit de geschiedenis optekenen. Een duidelijk KOOPSIGNAAL nadat werd opgeveerd van een belangrijke steunniveau.

Trump beweerde 4 jaar geleden dat de echte werkloosheid 30% tot 40% bedroeg  en hij vertelt detzelfde onzin die Hillary Clinton destijds probeerde te verkopen. Op dit punt duikt Bernie Sanders op in het verhaal: geloof het of geloof het niet, deze kan de verkiezingen in november winnen.

Bernie verkozen of niet verkozen: de beurzen zijn een ZEEPBEL en die zeepbel zal enkel in reeële termen imploderen. We staan aan de vooravond van een veel grotere crisis, maar dat betekent niet dat we LAGERE BEURSKOERSEN zullen zien. Integendeel we krijgen in de komende maanden hogere NOMINALE markten . Houd er rekening mee dat de volatiliteit zal toenemen als we de nieuwe TOPPEN naderen.

We hebben communicerende financiële vaten. Tijdens en op weg naar de depressie, en in tegenstelling tot wat veel analisten beweren (incl. Peter Schiff) zullen we HOGERE en geen lagere koersen krijgen. Hoe dan ook zal dit gebeuren met meer volatiliteit. Uiteindelijk zal de ZEEPBEL imploderen.

"De FED heeft de rente opnieuw met 50 basispunten verlaagd. We zullen nog meer renteverlagingen en zelf negatieve rentevoeten  zien. Die zullen gepaard gaan met helicopter geld."

Belangrijke fundamentals:

 • Olie en aardgas zijn ENERGIE en energie doet de wereld draaien. Zon, wind enz... zijn GROENE AFVAL en zullen NIET overleven.
 • De rendementen in de oliesector zijn ...klik hier voor meer

Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 2/3 maart 2020 - Het Helicopter geld is aangekomen.


Bijgewerkte secties: Inflatie Index, Obligaties-USA ,Zilver Fundamenten, Beursindices,
$-Goud, Zilver, €-Goud,
Majors (HUI), Juniors (GDXJ), Ruwe olie, Olieaandelen,

helicopter money

Helicopter geld is een onconventionele monetaire politiek, het wordt soms voorgesteld als een alternatief voor quantitative easing (QE) wanneer de economie zich in een liquiditeitsval bevindt (wanneer de rentevoeten onder nul staan en de economie toch in een recessie blijft). Het heeft nooit gewerkt en zal ook nooit werken. Het zal de grote HYPER-INFLATIORE DEPRESSIE van de 21ste eeuw veroorzaken.

Gevolgen:

    • hyperinflatie
    • hogere beurskoersen: de illusie dat de koersen stijgen, maar in realiteit stijgen die uitgedrukt in echt geld helemaal niet.
    • hogere rentevoeten.
    • lagere obligatiemarkten.
    • lagere vastgoedprijzen.
    • exponentieel hogere goud- en zilverprijzen.
    • een economische depressie.
    • OORLOG.

Helicopter geld hebben we vandaag in Japan, Macao, Hong Kong, Singapore...morgen in de EU en in Noord-Amerika.

Het helicopter geld is aangekomen. In Hong Kong ontvangen permanente residenten ouder dan 18 elk een bedrag in cash van HK$10,000 (US$1,200) in een deal van HK$120 billion (US$15 billion) aangekondigd door de overheid om de schulden van de bevolking naar omlaag te duwen en om jobs te redden. Macau gaf de residenten shopping vouchers en Singapore geeft zijn inwoners een eenmalige betaling $100 tot $300.

Economen zoals Milton Friedman zagen helicopter geld fout in als het meest radicale  middel dat de centrale banken kunnen aanwenden om een zwakke economie te stimuleren. De mensen zien dat geld maar al te graag komen, het is alsof het met een helicopter op de grond wordt gedropt. De geschiedenis leert evenwel dat helicopter geld niet werkt , het veroorzaakt alleen hyperinflatie. 

Het zijn de politici die het voortouw hebben genomen. Morgen zal hetzelfde gebeuren in landen die een meer conservatieve begrotingspolitiek voeren, zoals in Noord-Europa. De last zal op de schouders van de Europese Centrale Bank neerkomen.

"De meeste mensen begrijpen niet dat een zwakkere economische activiteit vaak gepaard gaat met hogere beurskoersen. Ze begrijpen de werking van de communicerende financiële vaten niet."

Belangrijke fundamentals:

 • Het Corona-virus is de PERFECTE UITVLUCHT voor overheden en bedrijfsleiders om uit te leggen WAAROM de omzetten dalen en waarom er minder winst of zelfs VERLIES is.
 • Het Corona-virus is de PERFECTE AANLEIDING om te starten met  helicopter geld.
 • Ondanks de daling van vrijdag noteert de goudprijs dit jaar nog altijd 6.5% hoger. De GDX, een index van goudmijnaandelen is met bijna 10% gedaald. De traders hebben het nog altijd niet begroepen. Goud zal veel hoger gaan, evenals de resultaten en de reserves van de mijnbouwbedrijven. Koop daarom op de dip.
 • De Gold/Oil ratio bevindt zich momenteel op 35.5/1. Dat is één van de...klik hier voor meer

not yet bear

Belangrijke technicals:

 • Een boel EMOTIE en PANIEK...we zien dit patroon telkens in dit soort situaties. Wacht kalm af en laat de mist optrekken. Candle charts geven SPINNING BOTTOMS te zien....klik hier voor meer
 • De uitverkoop bij Junk Bond Sell-Off gaat verder en Energie wordt het hardst geraakt. Veel junk bonds zijn uitgegeven door de US-Fracking-sector.
 • De beurzen zijn zwak, maar GOUD & ZILVER noteren iets onder hun toppen. Aan de PF-charts werden geen wijzigingen aangebracht. Er gebeurde precies wat we voorspeld hadden. De goud- en zilversector was vrijdag wat zwakker. Dit wijst meestal op ...klik hier voor meer
 • Het 2de been op de Dow-Goud chart...klik hier voor meer
 • Er doet zich nu een BUITENKANS voor om mijnbouwaandelen aan spotprijzen te kopen.
 • Er doet zich nu een BUITENKANS voor om goud en zlver aan bodemprijzen te kopen.
 • Noteer dat er geen correlatie ...klik hier voor meer
 • GAPS zijn er op de candle charts van alle indices. DENK ER aan dat GAPS (uitgezonderd Break Away Gaps) altijd gesloten worden (zie beneden) + de Spinning Candles geven...klik hier voor meer
INDUGOLD pf1 COMPQ candle1
zie de volledige chart in de sectie: beursindices
zie de volledige chart in de sectie: beursindices
 • 3 Grafieken suggereren dat een interim bodem nabij is. Meerdere indicatoren voorspellen het einde van de correctie. Er kan een pullback en 2de DOWNLEG komen, maar dit zou ook niet het geval kunnen zijn. Wordt vervolgd.

  fear index feb 2020 VIX 2020 02 29 SPX hammer
  Fear index VIX-index Bullish Hammer

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

KLIK HIER VOOR FEBRUARI 2020

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts