22
januari
2019

JANUARI' 19

De kans op een nieuwe bankencrisis in Europa is 100%

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

 

Dinsdag 22 januari 2019 - Heeft de productie van goud en zilver een piek bereikt?


Updated Sections: Goud & zilver Majors (nieuw aandeel opgenomen), Wereldbeursindices, 

Wie verwachten de gele hesjes als opvolger als ze Macron buitengewerkt krijgen? Ik vertel u nu al dat er weeral een idioot klaar zal staan om zijn zakken te vullen totdat ook hij weer een schop onder zijn kont krijgt. Sommige Franse politiemannen werden uitgerust met  volautomatische G36 geweren. Wanneer een eerste gekke politieman op de betogers begint te schieten, kan dit leiden tot een bloedige strijd. De politieagenten beginnen echter meer en meer te beseffen dat ze op hun eigen mensen schieten. Op een bepaald moment zullen ze op de politici beginnen te schieten.

De kunst bestaat er in om hoge inflatie te hebben in combinatie met nulrente of met negatieve rentevoeten zodat de wereldwijde schulden weggewerkt kunnen worden (en te doen alsof er geen of slechts lage inflatie is). De kers op de taart wordt een GROTE BAIL-IN (schuldenmoratorium).

Bent u OOK één van die goedgeloven zielen die alles slikt?? Of hebt u meer hersenen en denkt u er aan om uw spaargeld veilig te stellen?? Zodat je er nog altjid over kunt beschikken NA de CRASH, Bail-In, Hyperinflatie, Deflatie!? Waarde heeft niets te maken met wat u betaalt, maar met wat u krijgt voor uw geld. Als het puntje bij paaltje komt, moet je wel nog geld hebben ipv WIND.

Wie de overheden en de Mainstream Media die door deze worden gecontroleerd, gelooft, zal ALTIJD eindigen met LEGE HANDEN. Hoe langer het duurt alvorens een situatie genormaliseerd wordt, hoe harder en meer explosief "de eindstrijd" wordt...

Belangrijke fundamentals:

 • We hebben een nieuwe goudmijn toegevoegd aan het lijstje met Majors in de sectie: Newcrest mining. De PF charts wijzen op een koersdoel dat flink boven de huidige niveaus ligt.
 • De productie van goud & zilver heeft een piek bereikt. De globale aanvoer van de toplanden wat zilverproductie betreft kan sneller dalen dan de industrie verwacht. Volgens de consultants zou de zilverproductie wereldwijd vorig jaar met 1-2% zijn gestegen. De data van verschillende landen en mijngroepen wijzen echter eerder in de richting van de daling van de zilverproductie met  2-3+%. Het belangrijkste blijft echter WAT onze PF-grafieken vertellen. Deze zijn immers de ULTIEME RECHTERS.
 • Het huidig bancair systeem functioneert op basis van schulden en niet op basis van ACTIVA. En SCHULDEN moeten ALTIJD terugbetaald worden. ALTIJDT!....meer in de abonneesectie
....meer in de abonneesectie  
   

Belangrijke technicals:

 • De beurskoersen veren weer op, de backtest gaat verder. Alle belangrijke Amerikaanse beursindices zijn door het 50-daags gemiddelde gebroken (zie blauwe lijnen). Om de rally verder te zetten, zouden ze echter ook door het 200-daags gemiddelde moeten breken. Er zijn echter nog een paar heel belangrijke weerstandslijnen die getest moeten worden. De dalende trendlijn die over de oktober/december pieken loopt, kan eveneens flink wat weerstand opleveren. De Dow moet deze beide kapen ronden alvorens we een belangrijke sentimentswijziging à la hausse krijgen. Hetzelfde geldt voor 2 andere belangrijke beursindices. Zie onze PF-charts in de verschillende secties voor de WEERSTANDNIVEAUS.....meer in de abonneesectie

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 21 januari 2019 - Wat hebben 1848 en de gele hesjes gemeen?


Bijgewerkte secties: 

jared revolutionDe Jared cyclus 1848: in 1848, één Jared cyclus terug, waren er overal in Europa revoluties. De periode stond ook wel bekend als het Lente-ontwaken van de volkeren. Deze revoluties waren duidelijk democratisch en liberaal van karakter. Met eveneens de duidelijke bedoeling om de bestaande structuren gebaseerd op de monarchieën omver te gooien. En om onafhankelijke staten op te richten. Morgen zal de huidige kaste van zogenaamde democratisch verkozen politici met de bezem weggeveegd worden, van een monarchie zal nergens nog sprake zijn.

Begonnen in Frankrijk in februari 1848 verspreidde de revolutionaire geest zich in snelttreinvaart door Europa. Meer dan 50 landen deden mee, zonder dat er van onderlinge samenwerking sprake was. Het bindmiddel was een wijdverbreide ontevredenheid over het politiek leiderschap, de vraag voor meer deelname aan het bestuur, de eis voor persvrijheid en het opkomend nationalisme. Zowel de middenklasse als de arbeiders steunden de vraag voor hervormingen.

 Nota: de Belgische revolutie vond al in 1830 plaats. In 1788 was de SCHATKIST leeg, de Franse revolutie begon een jaar eerder.

Revoluties komen er tekens als de overheid niet beseft dat de mensen honger hebben en hun kinderen niet meer kunnen voeden. In veel gevallen kon de overheid geen oplossing aanreiken, zo ze al besefte wat er aande hand was. De reden ligt vor de hand: er was telkens te weinig geld voorhanden.En dat is toevallig ook nu het geval.

 Belangrijke fundamentals:

 • Zoals ook de jaren 20 was 1920 een slecht jaar voor beleggers, zowel voor particulieren als voor professionelen. De meeste beleggers sloten vorig jaar diep in het ROOD af. Alleen wie de voorkeur gaf aan ZEKERHEID boven casinotoestanden (lees: goud en zilver kochten) eindigden in de plus.....meer in de abonneesectie

no money made on markets

Belangrijke technicals:

 • Zilver is sterk ondergewaardeerd aandele zijn zwaar overgewaardeerd. Zoals altjid zal de MASSA dit te laat begrijpen. Maar wanneer ze haar strategie verandert, zal het helaas te laat zijn.....meer in de abonneesectie

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 18 januari 2019 - Succesvolle beleggers luisteren naar het ritme van de financiële markten!


Bijgewerkte secties: 

good and bad investor Succesvolle beleggers luisteren naar het ritme van de financiële markten! Minder succesvolle beleggers luisteren naar de overheden, politici, Mainstream Media, Goldman Sachs, JP Morgan, propaganda,....De markt is uw beste vriend maar dan enkel en alleen wanneer u in staat bent om op de juiste manier naar haar te luisteren. Maar weinig beleggers blijken daartoe in staat te zijn. Vooral omdat EMOTIE en ONMIDDELLIJKE BEVREDIGING het onmogelijk maken om op de juiste manier te beleggen. Voorbeeld: hoewel de goud- en zilversector sinds 216 uitbodemt, zijn maar weinig beleggers aanwezig in goud en zilver. Maar weinigen hebben gebruik gemaakt van de extreem lage prijzen voor goud en zilver. Zoals steeds zal de massa pas opduiken als de goudprijs stijgt boven $2000, $3,000 en $5,000. SLIMME BELEGGERS denken dan aan een EXIT en aan alternatieve beleggingen.

 • We maken allemaal fouten, maar de superrijken maken maar weinig fouten als het op geld aankomt.
 • Zij lopen bijvoorbeeld nooit mee met de grote massa, of het nu gaat om een verkeerde belegging dan wel om paniek als de koersen kelderen.
 • Zij zoeken ook naar adviezen van experts en kijken verder dan de beurs voor hun beleggingen.
 • Veel beleggers kunnen geen geduld opbrengen...zodra ze geld hebben, willen ze dat beleggen. Van wachten op geboden kansen is geen sprake.

Zijn de rijken zoals wij zijn? Wel, niet helemaal. Allereerst volgen zij de massa niet. Daarnaast werken ze hard om elke dag opnieuw succesvol te zijn. En dat hoeft niet noodzakelijk uren te duren. Elke dag doen ze dingen die hen helpen om succesvol te zijn. Ze leren bij, wonen seminaries en workshops bij en absorberen kennis van hun mentors.

Hier zijn 3 fouten in verband met geld die u beletten om rijk te worden.

 1. Doe het allemaal zelf met hulp van een goede adviseur: wanneer de beurskoersen dalen - zoals in december toen de belangrijkste indices minstens 8,70% verloren - moest de belegger weten wat te doen. Voor wie geen tijd heeft om de markt op dagdagelijkse basis te volgen, is een goed adviseur een goede (betaalde) investering...hij zal er voor zorgen dat u tijdig uit de markt bent. (Goldonomic gaf een 1ste waarschuwing in februari 2018 en een 2de in de zomer 2018).  De meeste rijke mensen beheren hun geld niet zelf. Ze huren experts in voor het beheer en voor de risico's te verlagen. Beleggers onder stress maken foute beslissingen en een expert kan helpen die vermijden. Dankzij hun adviseurs schakelen rijke mensen die vorm van stress uit.
Want sommige mensen vinden het betalen voor advies weggegooid geld. Het kan namelijk jaren duren alvorens dat geld iets oplevert. Maar in slechte jaren kan betaald advies vermijden dat u grote verliezen lijdt.
 1. Diversifieer niet te veel:  de gemidddele belegger kiest voor aandelen en oblgaties, maar zij gaan daarin veel te ver. 2 of 3 diversificaties volstaan. Verstandig nadenken zal u helpen diversifiëren wanneer zich KANSEN aanbieden.
 1. Loop niet achter modeverschijnselen aan : de supperijken zult u er niet op betrappen om te beleggen in de volgende mode. Kijk in dat verband bijvoorbeeld eens naar bitcoin. Sommige vroege beleggers in deze cryptomunt werden miljonairs. Al wie daarna kwam, viel buiten de prijzen. Vorig jaar is de koers van bitcoin met 70% gedaald.

Belangrijke fundamentals:

 •  .....meer in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 •  Ik ben begonnen goud te adviseren vanaf de jaren 70...momenteeel bedraagt de winst 3,437% en er is nog meer op komst. Dit BEEN zal grote worden dan BEEN A + BEEN B samen . Minstens nogmaals 3,437%.....meer in de abonneesectie

    © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 17 januari 2019 - Onze charts en commentaren zjin 1001 "nieuwsberichten" waard!


Bijgewerkte secties: ¥-Goud & ¥/€/$, R-Goud & R/€/$, Kr-Goud & Kr/€/$, Yuan-Goud & Yuan/€/$, Rupee-Goud, 

orwell propaganda

Jaren geleden ben ik gestopt met naar het nieuws te kijken. Ik wou weten wat er in de wereld gebeurde om daar mijn beleggingsgedrag op af te stemmen. Maar jaren geleden kwam ik tot de conclusie dat alles wat ik te zien kreeg totaal onbelangrijk was. Op dat moment was ik als 40-jarige juist naar Johannesburg geëmigreerd. De REALITEIT van het FAKE NEWS was een regelrechte slag in het gezicht wanneer ik naar de SABC (South African Television) keek.  Mainstream Media zijn de propagandamedia van de overheden en wie rekening houdt met hun berichtgeving maakt de verkeerde beleggingsbeslissingen.

Journaals zij zeer gevaarlijke voor uw financiële gezondheid.

eagles sold outVeel realiseren zich de omvang van TEKORTEN niet...Er zijn nieuwe tekorten in de productiecapaciteit voor goud en zilver in verkoopbare vorm. De 2 grootste privé-producenten van gouden staven en baren in de VS zijn de afgelopen 2 jaar failliet gegaan. De premies voor goud- en zilverstaven zijn al volop aan het stijgen als gevolg van een tekort. Op dit moment is de vraag nog beheersbaar. Stijgt de vraag, dan zal die nog moeilijk in te vullen zijn. Praktisch gezien is dat nu al moeilijk.

Elemetal stopte het merendeel van zijn productie begin 2017. Het bedrijf was betrokken in een schema om Zuid-Amerikaans druggeld wit te wassen. Daardoor raakte het zijn vergunning kwijt als raffineerder voor de LBMA en de COMEX. Dat betekende de doodsteek voor het bedrijf: het grootste deel van de productie ging toe. Een jaar later ging.in Florida Republic Metals onderuit.

Hierdoor bevindt de goudmarkt zich in een kwetsbare productie. De vraag naar zilver in de vorm van baren steeg in december. Het effect op de premies was onmiddellijk merkbaar. Voor sommige producten gelden nu wachttijden. De interesse van de beleggers is nog steeds relatief klein, kleiner dan het een paar jaar geleden was. Tijdens piekperiodes moesten Elemetal en Republic overuren draaien om aan de vraag te kunnen voldoen. Wanneer de vraag stijgt, zal er snel een groot tekort op de markt

De capaciteit kan uiteraard verhoogd worden. Dat proces vergt echter maanden of zelfs nog meer. Wie plannen heeft om edelmetalen te kopen, wacht daarom beter niet te lang.

Belangrijke fundamentals:

 • De prestaties van goud over een periode van 18 jaar: zonder verder commentaar....meer in de abonneesectie

18 year performance of gold

 Belangrijke Technicals:....meer in de abonneesectie

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 16 januari 2019 - Wat betekent het NOODSIGNAAL voor de beleggers?


Bijgewerkte secties: Banken & Financials, £-Goud & £/€/$, 

Het Pond Sterling stond volop in de belangstelling met de stemming in het Brits parlement over Theresa May's Brexit deal op komst. Zoals verwacht werd haar akkoord met een grote meerderheid verworpen, waardoor 10 weken voor het gepland vertrek van de Britten uit de eurozone groot onheil in de lucht hangt. Belangrijk wordt nu wat in de komende dagen en weken zal gebeuren. Er zijn verschillende opties mogelijk: uitstel van de Brexit, nieuwe algemene verkiezingen, onderhandelingen over een nieuw voorstel, een tweede Brexit referendum of de EU op 29 maart zonder deal verlaten. 

Er bestaat geen twijfel over: GOUD & ZILVER vormen de beste verzekering tegen de komende BREXIT - problemen.

Abonnees weten dat we nooit geloofd hebben in de BREXIT.  De Brexit deal is uiteindelijk geflopt omdat de MP's kort en krachtig 'neen' zeiden. Dit falen brengt nog meer onzekerheid over het lot van de regering May en over het ganse Brexit proces.

Het Britse parlement stemde tegen May’s Brexit plan met 432 tegen 202 stemmen – een marge van 230 – dit na lange debatten over de zaak. De stemming moest eerst medio december plaatsvinden, maar werd uitgesteld omdat de vrees bestond dat de MP's de impopulaire deal  afgesproken tussen May en Brussel zouden afknallen. Dat is echter alsnog gebeurd, het uitstel heeft dus niets opgeleverd. In de komende weken krijgen we meer onzekerheid, want binnen 10 werken verlaat het VK de Europese Unie.

Belangrijke fundamentals:

 • ....meer in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 • Onze PF-charts voor de BANKEN zien er simpelweg allemaal SLECHT uit (zie sectie). Noteer dat de BANK-INDEX door de STOP LOSS is gegaan en dat een belangrijk steunniveau werd doorbroken. Wanneer de PULLBACK een BACKTEST wordt, kunnen de koersn veel lager gaan. Vooral de PF-charts van de Europese en de Zwitserse banken geven een ALARMSIGNAAL. Verschillende Amerikaanse banken zijn uit hun stijgende trend gevallen en de Canadese banken vormen een topformatie. Noteer dat de situatie in Canada anders is omdat 5 KARTELS zowel de Canadese banken als de maatschappij controleren. Dat is een pluspunt zolang er geen ernstige ongevallen gebeuren.
 • De zwakte bij de banken betekent dat we in de onmiddellijke toekomst GEEN HOGERE RENTEVOETEN zullen zien!
 • De PF-charts voor de xxxx zien er nog steeds goed uit.
 • De Footsie en het Pond Sterling...het is altijd interessant om te zien wat de financiële markten denken van belangrijke gebeurtenissen...zoals een BREXIT.....meer in de abonneesectie
....meer in de abonneesectie  

   © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 15 januari 2019 - Indien de rentevoeten stabiel blijven, zal het financieel systeem imploderen.


Bijgewerkte secties: Goud & zilver Majors (Newmont+Goldcorp), , 

net interest on debt until 2030We staan schaakmat. Als de rentevoeten stabiel blijven, zal het financieel systeem volgend jaar imploderen. Indien de rentevoeten stijgen, zal het morgen al ontploffen. De enige manier om het DRAMA nog wat uit te stellen, is met NEGATIEVE  nominale rentevoeten. [de reele rentevoeten zijn trouwens al negatief.] 

Zolang als de groei van het BBP hoger is dan de rentevoeten, kan het systeem blijven overleven. Op voorwaarde dat er geen ongevallen gebeuren. Stel dat de overheid kan lenen aan 3% en de BBP-groei bedraagt 3%: in dit geval kan de groei de schulden financieren. Het systeem faalt echter wanneer de groei van het BBP onder 3% valt.

Er is echter nog een bijkomend probleem dat niet onderschat mag worden. We hebben het punt bereikt dat vers gedrukt geld de economie dieper in een recessie duwt. En bijkomende druk op de rentevoeten veroorzaakt. TWe kunnen er van uitgaan dat de centrale banken de rente manipuleren op deze uitzonderlijk lage niveaus, zoals het PPT (Plunge Protection Team) de beurzen manipuleert. Om het stil te houden, gebeurt dit onrechtstreeks via Goldman Sachs, JP Morgan,....De meeste beleggers hebben hier geen flauw idee van en gedragen zich op de beurzen als spelende kinderen in een speeltuin. ZEER GEVAARLIJK [Onthoud dat hoe langer deze manipulatie duurt, de afloop des te dramatischer zijn als de manipulatie stopt met werken.

Belangrijke fundamentals:

 • xxxx combineren via een $10 miljard aandelenruil 2 grote spelers op de goudmarkt. xxxx koopt al de aandelen van de kleinere branchegenooot xxxx. De ruilverhouding is 0.3280 aandeel xxxx en $0.02 voor elk aandeel xxxx. xxxx heeft niet alleen de grootste bewezen goudreserves in de sector maar keert ook het hoogste dividend uit van alle grote goudproducenten.
 • Ik ben voorzichtig geworden voor  "ZeroHedge". Deze site maakt voortdurend doom-and-gloom propaganda om zoveel mogelijk bezoekers te lokken. Van 1,60 miljoen bezoekers per maand is ze gegroeid tot 40 miljoen per maand en dat is een record voor de periode tot en met 1 januari 2019. Bill Murphy.  Sites zoals ZeroHedge overleven op basis van advententies en HITS...niet vanwege hun kwaliteit. Uiteindelijk moet voor goed advies altijd betaald worden: ofwel aan de adviseur, ofwel via bloedige verliezen.....meer in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 •  xxxx en xxxx zijjn op de huidige koersen koopwaardig......meer in de abonneesectie
.....meer in de abonneesectie  

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 14 januari 2019 - Rusland koopt een kwart van de wereldreserves in yuan op als diversificatie weg van de dollar.


Bijgewerkte secties: 

Screen Shot 2019 01 12 at 10.57.21Rusland koopt een kwart van de wereldreserves in yuan op als diversificatie weg van de dollar. De Russische central bank dumpten $101 miljard in dollar om in ruil euro's en yuans te kopen. Deze stap heeft uiteraard te maken met de handelsoorlogen en met de Amerikaanse sancties.

De centrale bank verplaatste in het tweede kwartaal telkens 44 miljard dollar naar de euro en de yuan. Dat blijkt uit een rapport gepubliceerd door de Russische centrale bank. De cijfers werden met 6 maanden vertraging bekendgemaakt. Nogmaals $21 miljard werd omgezet in Japanse yen.

De Chinese yuan was goed voor 15% van het totaal van de valutareserves, tegenover 5% op het einde van het eerste kwartaal. Daarmee zit Rusland ongeveer 10x boven het gemiddelde bedrag dat de wereldwijde centrale banken in yuans aanhouden. Volgens het IMF bezitten de Russen nu ongeveer een kwart van de wereldreserves in yuan. Morgan Stanley denkt dat Rusland vorig jaar de grootste koper van Chinese staatsobligaties was...meer.

 De GROTE HEROPSTART is beginnen, we lopen in de voetsporen van wat eeuwen geleden met het Britse Wereldimperium is gebeurd. 

Belangrijke fundamentals:

 • De dollar wordt steeds minder gebruikt in de internationale handel. Hoe minder US-Dollars in circulatie, hoe minder goederen en diensten in Dollar verrekend worden, hoe minder MACHT de VS over de wereld heben en hoe zwakker de Dollar wordt. Een goed voorbeeld is wat er historisch met het Pond Sterling is gebeurd. De VS lopen in de voetsporen van het British Empire. ....meer in de abonneesectie

Belangrijkte technicals:

 • Goud & zilver ....meer in de abonneesectie

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 11 januari 2019 - Welke landen zullen de economische en financiële crisis overleven?


Bijgewerkte secties: Swiss-Goud & Swiss/$/€, Can$-Goud & Can$/$/€,

Sommige landen zullen meer te verduren krijgen, maar ze zullen sneller herstellen. Sommige landen zullen zich later herstellen of zelfs helemaal niet herstellen.

Belangrijke fundamentals:

 • Er komt een dag dat u een huis kan kopen voor 500 Silver Eagles of zelfs minder.
 • De vastgoedprijzen zullen dalen zodra de centrale banken stoppen met fiat geld uit de lucht te plukken.
 • De vastgoedprijzen zullen dalen wanneer de rentevoeten stijgen en de VRAAG daalt. Die vraag zal dalen zodra het BESCHIKBAAR INKOMEN van de mensen daalt. Dat is wat nu in Europa gebeurt. De gele hesjes vormen daar het levend bewijs van.....meer in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 • Goud & zilver....meer in de abonneesectie

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 10 januari 2019 - Het maakt geen enkel verschil of de geldhoeveelheid stijgt of daalt...


Bijgewerkte secties: Commodities, Prijs ruwe olie, 

De marginale productiviteit van elke gecreëerde eenheid geld beïnvloedt negatief de economische groei. Of met andere woorden: hoe meer geld de centrale banken creëren, hoe erger de depressie zal worden. Het alternatief is dat de centrale banken stoppen met het drukken van geld of zelfs de geldhoeveelheid reduceren. Dit zal uitdraaien op HOGERE RENTEVOETEN waardoor de wereldwijde schulden onbetaalbaar zullen worden. Het punt van waar geen terugkeer mogeljik is, werd al lang geleden bereikt. I

GDP in EU 2018 ECB and FED assets per GDP 2018
 EU - Gross Domestic Product & ECB assets ECB & FEC-assets versus GDP

Daarom is het slechts een kwestie van tijd alvorens het SYSTEEM in een financiële crqisis zal wegglijden. De media zullen spreken van de GROTE DEPRESSIE van de 21ste EEUW.  Onthoud dat dit in een wip en een zucht kan gebeuren ZONDER ENIGE VORM VAN WAARSCHUWING. Reken er daarom niet op dat u op het laatste moment uw posities en uw geld nog in veiligheid zal kunnen brengen.

Belangrijke fundamentals:

 • De Europese banken (inclusief de Zwitserse banken) zijn er erg slecht aan toe...en €-verzekering in een CYNISCHE GRAP, zoals door het voorbeeld Cyprus werd bevestigd. We verwachten een massieve BAIL-IN (aanslaan van het spaargeld) bij de volgende crisis....meer in de abonneesectie
euro stoxx bank index 1981 2018 Euro STOCKXX bank index
 1989 - 2019  1999 - 2016

Belangrijke technicals:...meer in de abonneesectie

   © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 9 januari 2019 - Het maakt weinig uit of de rente zal blijven stijgen dan wel of ze zal dalen!


Bijgewerkte secties: Juniors, Olieaandelen, Aardgasaandelen

dollar euro interest rateHet maakt weinig uit of de rente zal blijven stijgen dan wel of ze zal dalen!  Miserie krijgen we altijd. De 2-jarige rente is voor de eerste keer sinds 2008 onder de Amerikaanse basistrente gedoken. De markt wil daarmee zeggen dat de FED niet alleen zal stoppen met de rente te verhogen, maar binnenkort haar basisrente zelfs opnieuw zal verlagen. Maar deze keer zitten de centrale banken en de regeringen ook nog eens met zwaar belaste balansen. De 2-jarige rente viel afgelopen donderdag onder 2,40% en daarmee was er voor het eerst sinds 2008 pariteit met de effectieve rente op de federal funds.

Die effectieve rente op de fed funds bevindt zich in een vork van 2.25 tot 2.5%. De markt is er van overtuigd dat de FED haar rente niet kan blijven verhogen, nadat dit in 2018 4x gebeurde. Maar binnen 24 maanden kan ze die zelfs opnieuw verlagen.

In de EU stevent Draghi op zijn beurt op een flop van jewelste af. De ECB-gouverneur zit op zijn beurt muurvast. Indien hij stopt met QE en daar niets in de plaats tegenover zet, stevent Europa regelrecht op een recessie af. Dat kan zelfs nog gebeuren alvorens hij in september stopt in zijn job. De rentevoeten zijn nog altijd negatief en van een rentestijging is geen sprake. De toekomst ziet er somber uit. Van een mislukking gesproken: een centrale bankier die alleen maar geld heeft gedrukt en het afstapt met een recessie op komst.

Draghi heeft geen enkele keuze. Als hij QE niet stopt, verliest hij alle geloofwaardigheid. Misschien is dat ook de reden waarom de ratten de zinkende EU-Titanic verlaten (Merkel, Draghi,...)

De volgende crisis zal zowel de USD als de Euro op de Turkse Lira doen lijken. Buitenlandse schulden en stijgende inflatie zullen deze valuta's doen kelderen omdat de tekorten volledig buiten controle raken. De U.S. Dollar/Euro kunnen weldra met 30% dalen. De Amerikaanse en de Europese economie zijn tikkende tijdbommen met een tijdklok van ongeveer 2 jaar. De volgende crisis zal veroorzaakt worden door de onhoudbare schuldengraad van de economie, nog verergerd door een devaluatie van Dollar/Euro. Zowel de VS als Europa stevenen af op een soort inflatoire schuldencrisis zoals landen als Argentinië en Turkije die meemaken.

Een oorlog en een valutacrisis?...interessante video. Goud is inderdaad niet eetbaar, maar het kan wel op EENDER WELK MOMENT ingeruild worden voor eten. ....meer in de abonneesectie

Belangrijke fundamentals:

 • Farmareus xxxx ....meer in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 • Vandaag is belangrijk HOE u belegd bent en WAAR u uw activa bewaart en WAAR u uw domicilie heeft. Een kleine vergissing kan van een miljonair een armoezaaier maken. En dat in mum van tijd..
 • xxxx is KOOPWAARDIG op de huidige niveaus  (zie xxxx) ....meer in de abonneesectie

   © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 


Dinsdag 8 januari 2019 - De overheden/regeringen gaan proberen om het marktvertrouwen te herstellen


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices (alle), Recessiebestendige aandelen (allen), Recessiebestendige aandelen (Hold)old), Royalties , Majors, Biotech & farma,

manhattanIn Manhattan zijn de woningprijzen voor de eerste keer in 3 jaar onder $1 Miljoen gevallen.  Na in het grootste deel van 2018 te zijn gedaald, zijn de prijzen voor Manhattan apartmenten in het vierde kwartaal verder gedaald. Veronrustend dat de prijzen voor vastgoed in het beste deel van New York City zo snel afkoelen. In de loop van dit jaar zal de situatie waarschijnljik alleen maar verder verslechteren.

De vastgoedmakrt in Manhattan zit gevangen in een aantal negatieve factoren: overaanbod aan nieuwe luxe-appartementen, een afname van de vraag vanuit het buitenland, een nieuwe belastingwetgeving, stijgende rentevoeten, volatiliteit op de financiële markten, politieke onzekerheid en uiteraard de economische groeivertraging.

Veel huiseigenaar kunnen de groeiende rentelasten niet meer betalen. Verkopen is moeilijk omdat kandidaat-kopers de huidig geldende tarieven voor woonkredieten niet meer kunnen of willen betalen. Eigenaars zitten klem en kopers zitten eveneens klem.

Hebt u zich ooit afgevraagd wie uw huis zou kopen wanneer krediet niet langer beschikbaar is? Binnenkort zult u het met eigen ogen kunnen zien....de keizer zal eens te meer geen kleren dragen.!

Het zijn niet alleen aandelen die klappen krijgen, ook de globale vastgoedmarkt krijgt een moeilijk parcours te verwerken. Dat zal voor veel huiseigenaren en beleggers verspreid over de wereld niet zonder gevolgen blijven. Als niemand hun huis wenst te kopen, is dat huis gewoon WAARDELOOS.

"Ik ben er van overtuigd dat kost wat kost zal geprobeerd worden om het marktvertrouwen te herstellen. De vrees bestaat namelijk dat de dalende beurskoersen ook andere activaklassen zoals vastgoed zal meesleuren in de val. Want dalende beurskoersen geven het idee van minder welstand. De vastgoedmarkt zal een nog grotere impact hebben op het consumentenvertrouwen dan de daling van de beurskoersen. Denk in dat verband aan de gebeurtenissenvan 2006. ". (Bill Murphy)

Belangrijke fundamentals:

 • Het nieuwe Barrick ontstond uit de fusie van ABX (Barrick) en Randgold (GOLD), het aandeel is vorige woensdag in de notering gekomen met de tickers GOLD in de USA en ABX.TO in Canada.
 • De vrees dat de mijnbouwaandelen het voorbeeld van de beurskoersen zouden volgen, is geen bewaarheid geworden. Ze hebben integendeel het voorbeeld van het goud gevolgd. Van verkoopdruk was geen sprake omdat (bijna) niemand deze aandelen bezit.....meer in de abonneesectie

Belangrijek technicals:

 • Het negatieve marktsentiment van de afgelopen weken maakt het mogelijk om de BESTE goudmijnaandelen te selecteren....koop alleen deze die in prijs zijn gestegen. Deze zijn gemerkt met ***. ....meer in de abonneesectie

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 7 januari 7 2019 - Staat de EU klaar om het bancair systeem te vernietigen waardoor de Italiaanse economie implodeert?


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices, Recessiebestandige aandelen (COMPQ-PF), ,

banca italiaHet Europees financieel establishment is voorbereid om het bancair systeem te vernietingen, waardoor de Italiaanse economie zou imploderen. Zoals een Mafia baas waarschuwde Dijsselbloem de Italianen dat hun land in de problemen dreigt te raken wanneer de regering niet naar de pijpen van Brussel danst.

Italië heeft dit jaar alleen al meer dan 250 miljard euro nodig om zich te herfinancieren. Een deel van dat geld is bedoeld voor nieuwe investeringsplannen. Het spreekt voor zich dat de financiële markten daar erg kritisch naar zullen kijken.

Dijsselbloem’s verklaring mag beschouwd worden als een ultimatum aan het adres van zijn Italiaanse collega's. In Cyprus verloren honderden kleine depositohouders hun geld toen Dijselbloem de plak zwaaide. Maar nu staat er veel meer op het spel. De ECB wil dat Rome de deposito's van de kleine spaarders, waaronder ook het geld van de pensioenen, gebruikt om de banken te redden. Jeroen Dijselbloem staat bekend om zijn voorliefde voor bail-ins

Dijsselbloem's verklaring geeft tevens aan dat er bij de EU een lichte vorm van paniek heerst....wanneer de Italiaanse landmijn explodeert, zullen andere EU-landmijnen exploderen....en alle EU--officials zullen hun job verliezen. Italië heeft dit jaar alleen al 250 miljard euro nodig om zich te herfinancieren.  Een deel van dat geld is bedoeld voor nieuwe investeringsplannen. Het spreekt voor zich dat de financiële markten daar erg kritisch naar zullen kijken.


Frankrijk: president Macron heeft gelijk wanneer hij de gele hesjes aan aanval op de Franse staat noemt. Alleen die idiote Macron en zijn al even idiote politieke collega's begrijpen niet wat er in Frankrijk, Europa en de westerse wereld aan de hand is. De GELE HESJES vertrouwen de overheid niet langer, ze hebben genoeg van de leugenachtige politici, de media die door hen gecontroleerd worden.  De gele hesjes hebben aan de lijve ondervonden dat de ECHTE KOOPKRACHT fors is uitgehold.

Macron is de Lodewijk XVI van de 21ste eeuw geworden. De Franse evolutie had een nefaste invloed op geld en spaargeld.
Internet & Sociale Media veranderen de maatschappij drastisch, precies zoals eeuwen geleden de BOEKDRUKKUNST dat deed.

Macron en zijn roverbende hebben de keuze tussen de pest en de cholera. Frankrijk heeft, zoals Italië te veel schulden en de recessie maakt het moeilijker om aan de verplichtingen te voldoen. Om het nog erger te maken blijven de inkomsten van de staat dalen, terwijl de kosten stijgen (Jim's Formula). Dat is een dramatische evolutie in een land waar 60% van het BBP door de overheid wordt gegenereerd. De mensen zijn hongerig en Macron kan daarom alleen maar tijd kopen. Maar niet welvaart maar burgeroorlog, revolutie en depressie gluren om de hoek. 

Belangrijke fundamentals:

 • Het is een onrustwekkend signaal wanneer de LIBOR door het dak vliegt....meer in de abonneesectie
LIBOR3 gold 1929 and today
Hoe hoger de Libor, hoe minder de banken elkaar vertrouwen... Doet goud het altijd betr dan aandelen?


Belangrijke technicals:

 • De vooruitzichten voor goud en zilver zien er beter uit dan algemeen wordt toegenomen......meer in de abonneesectie
....meer in de abonneesectie  
   

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 4 januari 2019 - ECB neemt Italiaanse bank over om uitbreiding crisis te voorkomen.


Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU, €-Goud & €/$, Aussie-Goud & Aussie €/$,

Dit is de 1ste in 2019....maar we verwachten er meer! De ECB neemt de touwtjes in handen bij de Italiaanse bank Banca Carige, kwestie van een uitbreiding van de crisis te voorkomen.  Banca Carige, is een middelgrote bank en haar lot kan gevolgen hebben tot ver buiten de eigen landsgrenzen. Bij politici en economen zijn de Italiaanse banken met hun enorme schuldenlast al jarenlang een bron van grote zorgen. De politiek en de verklaringen van de populistische regering in Rome hebben die zorgen recent alleen nog maar doen toenemen. De bezorgdheid reikt overigens verder dan de bankwereld, ook de Italiaanse economie is een zorgenkindje. Opvallend: een NIET-ITALIAANSE supra-nationale organisatie (de ECB) gecontroleerd door Duitsland heeft een Italiaanse organisatie overgenomen....

 Mensen die het merendeel van hun spaargeld/investeringen bij Europese banken (inclusief Zwitserse) aanhouden moeten wel goed gek zijn. Het zijn masochisten...niet meer of niet minder.

De vraag blijft wie Banca Carige wil overnemen — en of de aandeelhouders verantwoordelijk gesteld zullen worden voor een deel van de schulden van de bank — de affaire dreigt de al hoog opgelopen spaningen tussen de centrale bank en de Italiaanse coalitieregering nog te doen toenemen. Indien de problemen bij de bank erger worden zal de ECB onder de Europese regels verplicht worden om de aandeelhouders en de depositohouders mee te doen opdraaien voor een deel van de verliezen.


Een schuldenmoratorium) wordt ALTIJD doorgevoerd wanneer de SCHULDEN te HOOG oplopen...meestal gaat dit gepaard met een REVOLUTIE en/of een OORLOG.  Dit gebeurde in Duitsland in 1939 - 1945. Na WWII vonden overal in Europa grote SCHULDENMORATORIA plaats. Deze manier van LEGALE DIEFSTAL werd in elk Europees land op een andere manier verkocht. De resultaten waren echter telkens dezelfde: de overheid ging aan de haal met de spaarcenten van de burgers. Dat gebeurde op een legale manier zogezegd in het algemeen belang van het land.

Germany total debt 1850 2010

Een instorting van de staatsobligaties eindigt altijd in een instorting van het Fiat Geld (want geld is vandaag synoniem met schulden).

 • De Europese obligatiemarkten zijn helemaal illiquide geworden, waardoor de ECB en de Europese Centrale Banken als ratten in de val zitten. Dit heeft al zware gevolgen voor de PENSIOENFONDSEN en het ergste moet in de komende jaren nog komen. Verzekeraars en Herverzekeraars zijn er niet beter aan toe. Ze werden allemaal hard geraakt door de lage en negatieve rentevoeten. Als tegenmaatregel zullen de centrale banken gedwongen worden om de rentevoeten fors te verhogen.
 • De enige manier waarop Pensioenfondsen en verzekaars kunnen overleven, is door uit (staats)obligaties te gaan. Dit is echter TOTAAL ONMOGELIJK en in sommige gevallen zelfs ILLEGAAL.
 • In tegenstelling tot crashende beurzen veren crashende obligatiemarkten nooit op. Erger zelfs, de obligaties worden helemaal waardeloos. Een crashlanding op de obligatiemarkten is des te dramatischer omdat de ganse westerse wereld wordt meegesleurd. Inclusief Pensioenfondsen en verzekaars en al ons geld.
 • Zodra de Centrale Banken stoppen met geld drukken, zullen de rentevoeten als een raket de lucht inschieten. Hogere rentevoeten zullen het echter totaal onnmogeljik maken om de GROTE SCHULDENBERG af te betalen. Om dit vermijden zullen de Centrale Banken meer schulden maken om meer geld te drukken. De hogere schuldengraad zal uiteindelijk niet zonder gevolgen blijven voor de rentevoeten. 

Belangrijke gundamentals:

 • De beleggers stappen - zoals we verwacht hadden - uit aandelen en kopen Duitse staatsobligaties....maar ook Goud en Zilver. Opvallend: het rendement op de Duitse staatsobligaties staat op hetzelfde niveau als aan de vooravond van de Weimar Revolutie en de GROTE DEPRESSIE....meer in de abonneesectie
DM10 candle2 germany 10 year yield LT
10 Year German Treasury Yield 10 Year German Treasury Yield since 1807

 

Belangrijke technicals:

 •  We gaven een eerste waarschuwing voor APPLE in februari vorig jaar. En een tweede in de zomer... De koers viel terug van $220 tot $140 (- $80 of -35%). Het scenario dat we voor de komende weken en maanden verwachten is afgebeeld in de secties voor Wereldeursindices, Indices op lange termijn en Recessiebestendige aandelen....meer in de abonneesectie

Apple sell

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 3 januari, 2019 - De kans op een nieuwe bankencrisis in Europa is 100%


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver, US-Dollar , 

happy 2019 

Over Marijuana, Bitcoin, Trump, Socialisten...en 2019

...meer in de abonneesectie

  Wij wensen je en je geliefden een GEZOND en FINANCIEEL VEILIG 2019!   

Belangrijke fundamentals:

 • We verwachten dat de prijzen voor xxxx zullen dalen uitgedrukt in goud maar STIJGEN uitgedrukt in Fiat GELD.
 • Op basis van wat vorige week gebeurde zal de xxxx zal blijven verzwakken in de komende maanden. Dit wordt bevestigd dat Italië zijn problemen met de EU heeft opgelost, maar ook omdat het verschil in rentevoeten in het voordeel van de euro werken....meer in de abonneesectie

Belangrijke technicals:

 • Rekenen op scherpe baissemarkten rallies totdat de finale capitulatie zal plaatsvinden. Het belooft een pijnlijk jaar te worden voor diegenen die niet de aandelen verkochten uit de beurzen die van ons een ROOD ETIKET kregen. Wanneer we een TOP hebben, wanneer de STEUN wordt doorbroken en wanneer de BACKTEST achter de rug is, dan is er GEEN WEG TERUG MEER...zeker niet in deze periode.
 • Er is sprake van een extreem overkochte situatie, waardoor de kans groot is op een opwaartse reactie bij het begin van het nieuwe jaar. Institutionele beleggers hebben FANG aandelen massaal verkocht. De institutionele verkopen van deze groeiaandelen versnelde nog in de laatste dagen van 2018 en zal in het nieuwe jaar waarschijnlijk verder gezet worden.
 • De olieprijzen kunnen herstellen in 2019...meer in de abonneesectie

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter