31
december
2018

DECEMBER'18

Houden Centrale Banken nu op met het verhogen van de rentevoeten en hoe dicht staan we bij QE 4 ??

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Maandag 31 dec, 2018 - De Dollar is gedoemd zoals elk papier- & digitaal geld gedoemd is!


Bijgewerkte secties: Wereld beursindexen (PF & korte kaarsgrafieken), Recessiebestendige aandelen ( COMPQ-PF & korte kaars), 

Als de euro gedoemd is en de Dollar ten dode opgeschreven, kan je hetzij op deviezen speculeren, hetzij gewoon goud en zilver kopen en aanhouden. De laatste optie is veiliger en het is 100% zeker dat ze veel grotere winsten zal opleveren. De komende jaren zal de Dollar niet verdwijnen, maar wel zullen steeds minder transacties in Dollar worden gefactureerd en betaald. Net zoals gebeurde toen het Pond Sterling in 1931 nadat de convertibiliteit van het pond in goud werd opgeheven omdat (je raadt het nooit) de Britten teveel schulden hadden gemaakt. Sindsdien is de waarde van een Pond nog een schaduw van zichtzelf. Ik herinner me de tijd van toen als een Pond meer dan 4 euro's kon kopen.

De USA creëren dollars uit het niets, terwijl alle niet-Amerikanen deze dollars moeten kopen om hun ruwe olie (en alle andere goederen die in Dollar worden gefactureerd) te betalen ... Je moet achterlijk zijn om te denken en te hopen dat zoiets kan blijven duren. Specialisten, Chinezen en Russen weten dat het financiële systeem van vandaag op morgen kan imploderen en nu al bereiden ze zich voor op die komende implosie. De dag dat het gebeurt, moet het IMF klaar staan met een plan B...en hopen dat het werkt.

Plan B van het IMF zijn de bijzondere trekkingsrechten. SDR (speciale trekkingsrechten) zijn niets anders dan een mix van Dollars, Yen, Sterling, Euro of fiatgeld uitgegeven door het IMF. De SDR's zijn bedoeld om in de loop van de tijd en / of wanneer een financieel ongeval dit vereist de Dollar te vervangen. Of de SDR wordt ondersteund door goud is absoluut niet zeker ....Of de USA dit zonder bloedvergieten zal toelaten, is twijfelachtig. Het IMF zou dan een Centrale Bank van de Centrale banken worden. Of de wereld dit laatste zal slikken, is eveneens heel twijfelachtig.

  Zelfs Panama bereidt zich voor op de komende Dollar-revolutie en haalt het $1 briefje uit circulatie. $ 1 bankbiljetten en kleine coupures worden vervangen door Balboa's. Ook daarom weren Panamese banken niet-residente klanten. De dag dat de Balboa van de Dollar wordt losgekoppeld, wordt de Balboa immers ineens veel meer waard. En in Panama zijn Dollar deposito's eigenlijk Balboa's . Zo een voordeel gun je natuurlijk enkel aan de residenten.  

Hij die het geld controleert, controleert de wereld. SDR's zouden het voor de Amerikanen ook verder onmogelijk maken om de DOLLAR als een wapen te gebruiken (zoals steeds vaker gebeurt) .... Eer dit gebeurt, zal de EU wellicht proberen van de Euro een soort reservemunt te maken zodat ook zij Euro's kunnen drukken om ermee de olie (energie) te betalen. Ik betwijfel echter dat dit soort dramatische veranderingen zal komen zonder een OORLOG en zonder bloedvergieten. Een oorlog was er toen het Pond Sterling zijn rol als wereldvaluta verloor, een oorlog was er toen de Dollar de volgende wereldvaluta werd ... en een oorlog komt er voordat een ander iets de volgende Wereldreservevaluta wordt. Tip: in tijden van onzekerheid en in tijden van oorlog is het best om goud te houden ....

Opmerking:

 • Amerikanen weten goed dat ENERGIE HET BLOED is van elke samenleving. Door de EU-zone, Europa en de Euro te vernietigen, zorgt de VS ervoor dat de Euro NOOIT gebruikt kan worden als reservevaluta en dat Europeanen nooit Euro's kunnen drukken om ermee hun Energie fakturen te betalen.
 • Crypto-currency fanaten komen straks van een zure reis thuis. Onbegrijpelijk is dat beleggers die geen geloof meer hebben in waardeloos papiergeld, er wel hebben in waardeloos digitaal geld...

Belangrijke technicals:

 • Zoals verwacht is de Olie & Energie sector de leider in de backtest die we hebben op de Amerikaanse aandelenmarkten. De Backtest en het verwachte scenario voor de komende weken en maanden worden weergegeven met kleine rode pijlen op de PF & korte kaarsgrafieken.

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 28 december, 2018 - De Euro is GEDOEMD!

Bijgewerkte Secties:

De in 1929 in de Verenigde Staten van Amerika gebaseerde wereldwijde economische crisis leidde tot het annuleren van leningen door internationale instellingen. Duitsland had in 1931 ongeveer 24 miljard RM buitenlandse schulden en moest in de eerste helft van het jaar ongeveer 5,25 miljard RM in vreemde valuta terug betalen.

De Duitse regering beperkte daarom het vrije verkeer van kapitaal en legde deviezenbeperkingen op. Bovendien voelde ze zich gedwongen om drastisch de inkomstenbelasting te verhogen. Dit resulteerde in een sterke kapitaalvlucht naar het buitenland. Duitse emigranten probeerden zo aan de buitengewone zware belastingsdruk te ontsnappen.

Onder de nieuwe wetgeving diende elke emigrant, vooraleer het land mocht worden verlaten een zware “vluchtbelasting” betalen. Zo probeerde men o.a. de wisselvoet van de Reichsmark te beschermen. De goederen van de Duitse burgers werden telkens voor het verlaten van Duits grondgebied op hun waarde gekontroleerd en zwaar belast.

Deze vluchtbelasting werd geïntroduceerd op 8 december 1931...klik hier voor meer

Belangrijke Fundamentals:

 • De Euro staat mogelijk in een nog groter gevaar dan de Dollar, vooral met de Brexit. Om veilig te staan, raden wij aan vooral fysiek Goud en Zilver aan te houden en de posities in currencies minimaal te houden.

meer in de abonneesecties

Belangrijke Technicals:

  • Deze correctie kwam voor velen als een VERRASSING. Weinigen realiseerden zich dat er een TOP FORMATIE zichtbaar werd. Correcties komen meestal als een verrassing voor vele beleggers...dit omdat de SEX best is net voor het klaarkomen, worden posities te laat of gewoon niet verkocht.
  • Ook ontstaat hierdoor een VACUUM onder de top formatie en in de vacuum zone zijn er weinig of geen KOPERS.....Beurzen zullen daarom verder zakken tot er kopers opdagen. Die zone is duidelijk te zien op de Point & Figures grafieken.
meer in de abonneesecties  
 • Welkom bij Goldonomic. Dit is het scenario weggelegd voor de komende maanden en jaren...[Homestake Mining = Goud & Zilver].

meer in de abonneesecties

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 27 december, 2018 - Het Plunge Protectie Team in Actie.


Bijgewerkte Secties: Grondstoffen uitgedrukt in Goud, Lange Termijn grondstoffen,

Het Plunge Protectie Team probeert de crash op de beurs af te remmen....Hoe dan ook, de volatiliteit op de financiele markten zal over de komende weken en maanden verhogen. Best is de raad op te volgen die onze Point & Figures charts geven.

 • Als je bankroet wenst te maken, beleg je best in (Staats) Obligaties. Hiermee worden pensioenfondsen gemaakt. Met Bitcoin en Crypto-currencies kan dit zelf sneller.
 • Sterf je liever van een hartaanval, blijf dan in aandelen, opties, warrants, grondstoffen,... beleggen.
 • Wil je 's nachts slapen, dan is het best om in Goud en Zilver te beleggen.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 26 december, 2018 - De Grinch heeft de kerst rally gestolen...Goud & Zilver hoger!


Bijgewerkte Secties: Wereldbeurs Indices, Recessie bestendige aandelen, Recessie bestendig
-hold
, Olie aandelen, Staatsobligaties in de EU,

the Grinch

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 25 december 2018 - Een kerst-crach voor aandelen. Maar goud en zilver stijgen fors...precies als we voorspelden!


Bijgewerkte Secties: Wereld beurs indexen (PF-grafieken & korte kaarsen), 
Recessie bestendige aandelen (COMPQ-PF & korte kaars), Zilver

We bepaalden/berekenden zelf het eerste steunniveau voor de meeste Beurs Indexen.....zie  sectie voor Wereld beursindexen en het einde van de RODE PIJL.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 24 december 2018 - Zalige Kerstmis en gelukkig Nieuwjaar-


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices (PF-charts), Recessiebestendige aandelen (COMPQ-PF), 
$-Goud, Landbouwproducten,
Steenkool-Zon & Zeldzame elementen, Koper-Platina & Non-Ferro's,
Inflatie Index, Obligaties USA, Wereldbeursindices in echt geld (goud), $-Goud ,

Voor wie het nog niet wist, hier komt het uit de mond van iemand die het kan weten: Poetin bevestigt dat socialisme en de welvaartstaat niet werken, ze maken de maatschappij kapot. Poetin weet als de meeste Russen maar al te goed waarover hij spreekt, de rest van de wereld moet het nog leren.

Ayn Rand yellow jackets

De gele hesjes hebben geen politieke leiders! - Zo beginnen revoluties...in welvaatsstaat Europa is de levensstandaard de afgelopen 30 jaar gedaald en dan op de eerste plaats in Italië en Frankrijk - . Zowel de Fransen als de Italianen hebben de mond vol van de welvaartstaat. De politici van beide anden zitten in een onmogelijke positie omdat ze de lokale euro (zeg maar de Italiaanse lira en de Franse frank niet kunnen devalueren) om wat meer ademruimte te krijgen. Daarom is het mathematisch zeker dat dit verhaal slecht zal aflopen en dat binnen korte tjjd  (2 ½ jaar). De mensen zijn die onnozelaars van politici gewoon strontzat. Er waren ook rellen in Soedan omdat de broodprijs nogmaals werd opgetrokken...een deja vue!?

Belangrijke fundamentals:

 • Dit is de enige manier hoe politici aan de macht kunnen blijven.  Bij revoluties, burgeroorlogen, oorlogen...is iedereen met geld de kop van jut. In dergelijke periodes slaat de overheid meestal het geld aan van diegenen die het hebben. Dit om de hongerige lagere klassen te kalmeren. Tijdens de Russische Revolutie werd vastgoed en landbouwgrond aangelslagen en uitgedeeld aan de onderklasse...(hetzelfde gebeurt nu in Zuid-Afrika)
 • Alea Iacta es...de EU-leden glijden af in een depressie, en de inwoners komen in opstand (zie Frankrijk). Landen gaan bankroet omdat ze hun economie niet langer kunnen stimuleren door het devalueren van hun munt (alle EU-leden zitten gevangen in dit EURO-harnas), Duitsland is eveneens gedoemd op bankroet te gaan, dit omdat de Duitsers miljarden hebben geleend aan andere landen die ze NOOIT zullen terugzien.....De domme ambtenaren waren zo onnozel dat ze de DOOD van de EU-zone in het geboortecertificaat ingeschreven hebben. Je moet een socialistische ambentaar of politicus zijn om zo stom te zijn.
 • Twijfel er niet aan dat we binnenkort een BELASTING KRIJGEN op goud  en zilver. Alleen wie goud en zilver buiten bereik van de politici bewaart zit veilig, de rest zal getaxeerd worden...meer in de abonneesecties

germany finances 2018 12 21Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 21 december 2018 -  De beurscrash uitgedrukt in goud gebeurt NU


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices(PF-charts), 

Screen Shot 2018 12 20 at 3.29.58 PMGOUD IS HET ENIGE GELD. De beurscrash uitgedrukt in goud is NU begonnen.  “Alleen goud en niets anders is geld”. Ook ditmaal zal goud als het enige echte geld overleven. Aristoteles, een leerling van Plato, gaf een definitie van hoe gezond geld moest zijn:

 • Duurzaam
 • Draagbaar
 • Verdeelbaar
 • Intrinsieke waarde

Alleen fysiek goud voldoet aan al deze criteria en dat is meteen ook de reden dat goud het enige geld is dat de geschiedenis heeft overleefd. Tegenwoordig wordt fysiek goud verward met papieren goud. De goudprijs wordt ook bepaald op een valse papieren markt die in de komende jaren waarschijnlijk kopje onder zal gaan. Op dat moment zullen we de echte prijs van goud kennen.

Belangrijkste fundamentals:

 • De wereldeconomie glijdt weg in meer recessie terwijl op hetzelfde moment de koopkracht blijft dalen. De overheid durft te beweren dat het herstel om de hoek wacht....en dat zijn uiteraard vuige leugens. 
 • Elke keer dat de Fed & de centrale banken de rente optrekken, daalt de waarde van de obligaties in hun bezit. Dit klinkt bepaald niet gezond en is het uiteraard ook niet. Door de rente verder te verhogen, zal ze uiteindelijk haar eigen ondergang inluiden. Alleen de centrale banken zijn zo dom om iets dergelijks te doen.!!
 • De Brusselse elite is volop bezig om Europa zowel economisch als sociaal de nek om te wringen. Ze zullen zonder verpinken de val van het Romeins imperium bewerkstelligen. Niet dat Italië momenteel op een keizerrijk gelijkt. Maar zoals alle staten bezwijken onder de schulden, zo zal ook Italië onder de schulden bezwijken. ..meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 •  Zeg maar dat ik het gezegd heb...deze top is al maanden aan het rijpen...Aandelen omlaag, goud en zilver omhoog. En zo had ik het voorspeld. Er zal niet veel overblijven voor wie dit jaar zijn tijd verspeelde aan Bitcoin, Crypto-Currencies, obligaties, aandelen...in plaats van goud of zilver te hebben gekocht.Het niet hebben van een abonnement op de juiste beursbrieven kan u een boel euro's of dollars gekost hebben...meer in de abonneesecties

we told you

   © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 20 december 2018 - Fiat Currencies hebben slechts een beperkte levensduur! .


Bijgewerkte secties: Zilver Objectieven ,

Fiat Currencies hebben slechts een beperkte levensduur.

lifetime currency 2018 12 14

Belangrijke fundamentals:

 • Duitsland is eigenaar van het grootste stuk van Europa. Deze keer hebben ze er - in tegenstelling tot 1940-45 - geen kogel voor moeten afvuren!..meer in de abonneesecties

germany finances 2018 12 14Belangrijke technicals:

 • Wie geen abonnee is, gaat het zich deze dagen hard beklagen....er zijn immers erg belangrijke trendwisselingen  te noteren! Dit zal gegarandeerd meer kosten dan een abonnementje.
 • Objectieven voor $-Goud en $-Zilver. [klik om te vergroten]
..meer in de abonneesecties  
$-Goud target $-Zilver target

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 


Woensdag 19 december 2018 - Waarom schijnen alleen goud en zilver?!


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties, Olieaandelen(index alleen),

 Waarom schijnen alleen goud en zilver (en de mijnbouwaandelen)?  Omdat we in een Secular BULL trend zitten waarbij goud & zilver beter presteren dan aandelen in het algemeen...

  Dow Gold ratio

Belangrijke fundamentals:

 •  Aangepast voor de inflatie is goud spotgoedkoop. Het is vandaag waarschijnlijk het goedkoopst beleggingsinstrument dat verkrijgbaar is. [klik om te vergroten]..meer in de abonneesecties
Gold price 1900 2018 adjusted gold price 2018  1735
$-Gold price 1930 - 2018 $-Gold price adjusted for inflation 1930 - 2018
Silver 1900 2018 LT interest rates Gold
$-Silver 1930 - 2018 Precious Metal Reserves - note that when interest rates go up, Gold also does!!!

Belangrijke technicals:

 • Geloof het of geloof het niet...onze ABSOLUTE STOP LEVELS (Dow, SP500) HOUDEN voorlopig stand!! Onthoud dat deze doorrbroken MOETEN worden en nadien succesvol hertest alvorens we officieel een BEAR markt hebben.
 • BEDRIJFSOBLIGATIES kunnen in de komende 4 jaar 40% to 50% van hun waarde verliezen? (klik om te vergroten)..meer in de abonneesecties

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 18 december 2018 - Europa en de EU zijn BANKROET en de onderklasse begint in opstand te komen.


Bijgewerkte secties: Obligaties Fundamentals I, Obligaties Fundamentals II, Wereldbeursindices (PF-charts),

Europa, de EU zijn BANKROET en de onderklasse dreigt in opstand te komen. Verwacht niet dat de overheden de situatie onder controle zullen krijgen. Ze zien het op de eerste plaats al niet, want deze psychopaten geloven nog steeds in een economisch herstel. Ten tweede leven ze in een invoren toren waar ze niets anders doen dan STEMMEN tellen. Ten derde zijn ze bevoorrecht en zij zullen de ratten zijn die het zinkende schip verlaten. Alles wijst in de richting van sociale onrust, revoluties en oorlog. 

Schulden zijn Treasuries (Obligaties) en het totaal uitstaand bedrag aan huidige en toekomstige schulden kan nooit terugbetaald worden. Of met andere woorden: het GELD dat we sinds 1971 gebruiken is totaal waardeloos. We weten niet alleen niet wie de ogen van de grote massa zal openen. Misschien zal dit een man doen die een geel hesje draagt.  [klik op het plaatje hieronder en je ziet de cijfers zoals de EU-officials die publiceren.]

european debt clock

Belangrijke fundamentals: ..meer in de abonneesecties

 France secret

Belangrijke technicals:

 • Dow Jones en SP500 dreigen door de Absolute Stop Levels te vallen!?
 • xxxx is op de huidige niveaus KOOPWAARDIG...meer in de abonneesecties

    © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 17 december 2018 - Donkere wolken trekken zich samen boven de Amerikaanse en internationale beurzen!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices, Beursindices op lange termijn , Uranium & aandelen, Prijzen voor ruwe olie, Miners versus goud & zilver,

 De 7 zusters: voor een beter begrip van de oliesector...en de geopolitiek.

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

   © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 14 december 2018 - Er is geen echte koopkracht meer!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices (deels), Indices in echt geld (goud) ,

paris pollution macronEr is geen echte koopkracht meer. De overnheid kan de boel belazeren door de inflatiecijfers op te fleuren, de mensen omkopen door gratis geld weg te geven, pepperspray in hun gezicht spuiten, protesten illegaal verklaren en wie niet gehoorzaam is opsluiten...Wat ze ook doet, de GESCHIEDENIS leert dat dit allemaal niet werkt en dat het ook NOOIT zal werken. Het probleem is dat de gemeenschap opgezadeld zit met idiote politici die in een compleet andere wereld leven en die NIETS geven om wat er met de mensen gebeurt. 

Indien de mensen geen brood te eten hebben, zouden ze cake moeten krijgen (Marie-Antoinette) . De autoriteiten leven op een andere planeet en realiseren zich niet hoe slecht de zaken hier gaan. Ze denken dat ze veilig zijn omdat ze door politie en leger beschermd worden. Maar dat is alleen maar zolang die niet zich tegen hen keren. Denk hierbij aan de Russische en de Franse revoluties.

Wanneer mensen honger hebben, gebeuren er vervelende zaken. Politici in Engeland, Frankrijk, Belgie, Nederland, Duitsland, Italië..lopen rond als kiekens zonder kop. De wereld rondom hen is namelijk een puinhoop geworden. En een terugkeer naar normaal is niet meer mogelijk. De beurzen zullen crashen, de banken zullen omvallen, valuta's zullen inmploderen en tegen 2025 zullen we misschien weten hoe de hel op aarde er uitziet. 

Europa en de EU vallen als los zand uit elkaar met de islam als katalysator. De Amerikanen krijgen wat ze willen: ze willen niet dat de EU-Europa een uitdaging vormen voor de USA en dat de Euro de wereldreservemunt wordt in plaats van de dollar. De Europese samenleving stort in onder het gewicht van SCHULDEN en immigratie gooit olie op het vuur.  Een gekke moslim schiet mensen neer in Straatsburg en op hetzelfde moment duikt de politie op in de straten en gaan de grenzen toe. De kerstmis van iedereen wordt een kopje kleiner gemaakt.  

De kans is groot dat tegen 2025 95% van de spaarders een aanzienlijk deel van hun bezit kwijt zullen spelen. De overheden zullen zonder waarschuwing het spaargeld aanslaan. Veel mensen weten niet dat we op weg zijn naar hyperinflatie en blijven overheid en banken geloven. Anderen hebben hun vertrouwen dan weer in vastgoed gesteld. Iedereen denkt dat als puntje bij paaltje komt er nog tijd genoeg zal zijn om het spaargeld in veiligheid te brengen. En DAT IS NIET ZO!

 • Globaal is de PAPIEREN handel in goud op de LBMA 16x de jaarlijkse goudproductie. 
 • De jaarlijkse verhandelde volumes papieren goud op de LBMA komen overeen met 70x ALLE beschikbare goud in de wereld.
 • Maar 1/2 % van het wereldwijde spaargeld is in goud belegd. Kunt u zich voorstellen wanneer nog eens 1/2% besluit om in goud te beleggen.?

Belangrijke fundamentals:

 • Neen de VS voert geen ruwe olie uit, maar voert er nog steeds in.
 • Denkt u werkelijk dat de EURO zal verzwakken wanneer landen als Griekenland, Italië en Spanje de eenheidsmunt verlaten.!!! De Euro zal misschien tijdelijk verzwakken, maar dat biedt een geschikte instapkans.....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • De BEDOW (Belgische beursindex) kreeg FLINKE klappen (ook uitgedrukt in goud) en charts leren ons dat het nog niet achter de rug is. En verwacht niet dat de FAT LADY morgen al weer begint te zingen...
 • Reken op fors lagere koersen wanneer deze bodems niet standhouden...meer in de abonneesecties
  ..meer in de abonneesecties  

     © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 13 december 2018 - Is er een nieuwe wereldoorlog op komst?


Bijgewerkte secties: Vermogensallocatie, 

Is er een nieuwe wereldoorlog op komst?...weet u dat de smartphone een militaire uitvinding is en dat u door er eentje te gebruiken u in feite een OORLOG in uw hand houdt?  Steve Jobs was eigenlijk alleen maar een MARKETEER van de uitvindingen van het militair apparaat.

Goud is uiteraard één van de beste instrumenten om uw spaargeld veilg te stellen in tijden van oorlog. Het bestaande geld wordt waarderloos en het nieuwe geld wordt door de bezetters uitgegeven. Vastgoed (huizen) worden gebombardeerd, beurzen worden gesloten. Geen enkele Millennium weet dat vlak voor en tijdens  WWII veel Joden hun VRIJHEID en LEVEN kochten door Duitsers om te kopen met goudstukken....Voor deze laatste generaties is de OORLOG niets meer dan een voetnota in de geschiedenisboeken...een gevaarlijke situatie als u het ons vraagt.!

Nota: veel Belgen en Nederlanders wijken uit naar Hongarije. Deze mensen begrijpen niet dat de Hongaren bij elk conflict in de geschiedenis aan de verkeerde kant eindigden. Alleen de Hongaren die emigreerden tijdens of voor deze conflicten overleefden. Ik ken verschillende van deze Hongaren, zij leven in Canada en de VS...meer in de abonneesecties

Belangrijke fundamentals:

 • Vorige maand hadden we het al over het geheime plan van Justin Trudeau om de bancaire informatie van duizenden Canadezen te weten te komen. Vandaag vernamen we dat Statistics Canada ook werkt aan een "stil onderzoek" naar de data van credit cards. We hebben het punt bereikt waar we CANADEZEN niet langer kunnen vertrouwen.
 • De roerende voorheffing is een gevaarlijk dier dat vaak het beste stuk van dividenden wegvreet!..meer in de abonneesecties

Belangrijke Technicals:

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 12 december 2018 - Zal internet een even diepgaande verandering veroorzaken als de uitvinding van de drukpers!?


Bijgewerkte secties: Recessiebestandige aandelen, Recessiebestendige aandelen-Hold , Banken & Financials, 

globalism 2018Terug naar de jaren 20 en 30. De huidige crisis kan vergeleken worden met die van de jaren 30 na de Wall Street crash. Tijdens de jaren 30 werd de rente verlaagd en er kwam nieuw geld in het financieel systeem door een programma van quantitative easing (Geld scheppen). Daarmee werd de economie gestimuleerd.

In de jaren 30 leidde de monetaire politiek eveneens tot een herstel van de financiële markten. Ook toen had dit tot gevolg dat de ongelijkheid qua verdeling van de welvaart toenam. QE gaf de beurs een zuurstofinject. Wie aandelen bezat deed het goed, wie er geen had bleef in de kou staan. De midden- en de lagere klasse werd getroffen door besparingsmaatregelen.

Ook de politieke gevolgen zijn op een merkwaardige manier gelijklopend. In beide era's was het allemaal ‘populisme’ en andere extremistische strekkingen die als gevolg van de sociale ongelijkheid veroorzaakt door de crisis de kop opstaken.Deze keer zit er nog meer politiek extremisme aan te komen, mogelijk hangen er ook oorlogen in de lucht. De huidige periode gelijkt sterk op die van 1935-45 toen de Tweede Wereldoorlog werd uitgevochten.

Belangrijk om te vermelden is dat de uitvinding van internet en de sociale media grotere veranderingen zal veroorzaken als de uitvinding van de boekdrukkunst in de 15de eeuw. De mensen realiseerden zich dat VERKIEZINGEN niet meer dan een grap waren en dat ze bij de neus werden genomen (en in de schulden geduwd) door psychopaten, clowns en andere gevaarlijke mensen die alleen aan zichzelf denken.

Deze keer beleven we niet alleen de ondergang van koningen en koninginnen maar ook het einde van het globalisme en het einde van het politiek systeem waarin professionele politici de plaats inneamen van absolutistichische heersers. We weten echter niet of de nieuwe Louis XVI's onthoofd zullen worden of op een andere manier terechtgesteld....

Belangrijke fundamentals:

 • Frankrijk wil de technologiereuzen [Google, Amazon, Apple en Facebook] in 2019 belasten . Plannen voor een belasting op digitale diensten op Europese schaal werden vorige week getorpedeerd doordat het voorstel niet kon rekenen op de unanieme steun van alle 28 lidstaten. Duitsland en Frankrijk hadden nochtans heel wat concessies gedaan door een voorstel in te dienen dat vooral Google, Amazon, Apple en Facebook viseerde. Duitsland en Frankrijk stelden een heffing van 3% voor op de verkopen via advertenties. Het voorstel is een compromis voor een groter digitaal belastingplan dat enkele van de grootste technologiebedrijven midscheeps zou hebben geraakt. Zo zou de deur naar meer belastingen wijd opengegooid zijn. [Frankrijk wil 3% van de digitale omzet van de bedrijven]..meer in de abonneesecties

Important Technicals:

 • Wat in de banksector en met de bankaandelen gebeurt, is ronduit angstwekkend. De stijging van de LIBOR bevestigt dat er iets aan de hand is in de sector. De Europese banken zijn er bijzonder slecht aan toe. De situatie is zo zorgwekkend dat zelfs Deutsche bank en Commerzbank zullen moeten fuseren.
 • Ook de Canadese banken zijn er slecht aan toe. De Canadese CARTELS hebben echter een rookgordijn opgetrokken, zodat de koersen van de bankaandelen nog altijd hoog staan. [Het Canadees systeem is één GROOT en MACHTIG cartel met slechts 5 leden]
 • Alle aandelen van de Amerikaansen banken..meer in de abonneesecties

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 11 december 2018 - De US-Dollar en de Euro zijn gedoemd om te imploderen. Wie zal eerst gaan en hoe kan u zich beschermen?f!


Bijgewerkte secties: Royalties, Majors, Juniors, Bio-Tech, Olieaandelen, Aardgasaandelen , 

Chinezen zijn beruchte gokkers...1/5de van de woningen in het land staan leeg. Het betreft ongeveer 50 miljoen huizen. “Er is geen enkel land met zo'n leegstand. Wanneer met de vastgoedmarkt iets gebeurt, zal China door een heuse tsunami getroffen worden."

China belast vastgoed niet en dus kost speculeren op vastgoed zo goed als niets. De meerderheid van de nieuwbouw wordt in de vorm van lege schelpen geleverd, want de ontwikkelaars weten dat de consumenten de appartementen naar eigen smaak willen inrichten. Veel appartementen zijn echter gedoemd om weg te rotten omdat ze leeg staan. De eigenaars houden ze bij om meerwaarde te realiseren en niet om er iemand in te laten leven.

Wat de Chinese beleggers maar niet lijken te begrijpen is dat de demografie tegen hen werkt en dat hun eigendom nooit verhuurd zal worden. In China was het de overheid die met haar éénkindpolitiek de demografische pyramide heeft scheefgetrokken. Die politiek is ingetrokken, maar het is allemaal veel te laat. Overheden komen altijd te laat.

Nota: in Spanje en Engeland worden woonkredieten met loooptijden van 40 tot 60 jaar verkocht om zowel de vastgoedsector als de banken te redden. In andere landen zoals België is het mogelijk om tot 125% van de waarde van het vastgoed te ontlenen. Zo wordt een crash uitgesteld en zal ze dieper zijn wanneer ze komt

Belangrijke fundamentals:

 • Een buitenlans voor wie RENDEMENT zoekt: Olieaandelen leveren nu een beter rendement op dan staatsobligaties ( meer dan 21%) than Treasuries. Koop uw dividendaandelen op de London Stock Exchange om de dividendbelasting te vermjden.
 • Deutsche bank en Commerzbank FUSEREN om het bankroet van beiden te vermjiden. Politici denken dat het samenvoegen van 2 bankroete banken een gezonde bank tot resultaat zal hebben...meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

   
 ..meer in de abonneesecties  
   

   © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 10 december 2018 - Het is te weinig en het is te laat, de mensen hebben honger...en de psychopaten geven er geen bal om. Dat doen ze eigenlijk NOOIT!


Updated Sections: ZAR-Goud & R/$/€, Kr-Goud & Kr/$/€, Yuan-Goud & Yuan/$/, Rupee-Goud, 
Royalties, Majors(deels) , can$-Goud & can$/$/€ , ¥-Good & ¥/$/€, £-Goud & £/$/€

yellow jackets parisZijn 90,000 Franse agenten en "Pantzers" in staat om de mars van de fluohesjes in Parijs in toom te houden? Of zullen ze het alleen maar erger maken? De CLOWNS begrijpen eens te meer niet wat er gebeurt en maken het inderdaad alleen maar erger. Het is te weinig, te laat. De kredietkaarten zijn opgebruikt en de mensen zijn hongerig....De immigratie gooit alleen maar olie op het vuur. 

De Fransen hebben de politieke spelletjes door en geloven de "groene sprookjes" over globalisering niet meer. De "Taxatie (direct en indirect legale vorm diefstal) is te hoog, veel te hoog en duwt steeds meer mensen in de armoede. De overheden hebben hun land/burgers tot over de oren in de schulden gestoken en zoeken nu nieuwe inkomsten. Dat wordt moeilijk nu de recessie uitdiept, het inkomen van de overheid kleiner en de uitgaven groter worden.

Het is slechts een kwestie van tijd alvorens de centrale banken meer geld zullen beginnen te drukken...en zo belanden we in een hyper-inflatoire depressie. 

De mensen blijven hopen datde zaken beter gaan in plaats van te reageren op een situatie die helemaal uit de hand loopt. Het zal alleen maar erger worden, welke partij er ook aan de macht komt. De trieste waarheid is dat de Europeanen een minderheid op de eigen geboortegrond worden. Ze realiseren zich niet dat dit probleem zich niet morgen maar VANDAAG al stelt.

Vraag is wat er wat er in Europa zal gebeuren wanneer de stemming omslaat en miljoenen vluchtelinngen te horen krijgen dat ze niet langer welkom zijn. In Europa zullen de populisten de verkiezingen winnen en dat zal onvermijdelijk aanleiding geven tot een confrontatie en burgeroorlogen.  Zeker wanneer radikale moslims geconfronteerd worden met vijandigheid het terrorisme zullen opdrijven en 'zachte' doelwitten zoals scholen en kinderverblijven zullen aanvallen. Het zou al binnen een jaar kunnen gebeuren. In tussentijd zal Europa overspoeld worden met immigranten. Deze evolutie is al decennia geleden begonnen en raakte vanaf 2015 in een stroomversnelling. Zelfs de populistische partijen zullen ze niet kunnen omdraaien.

Vluchtelingen hebben eigenlijk niets te maken met de actuele problemen waar Europa mee wordt geconfronteerd, maar hun aanwezigheid komt toch steeds nadrukkelijker op de voorgrond. Het aantal gewelddadige misdaden gepleegd door immigranten is proportioneel groot. Daardoor is de kans groot dat het sentiment tegen immigratie en immigranten al op korte termijn zal slechter worden.

Wie beslist heeft om aan een plan B te werken loopt het risico te laat te zijn....intelligente mensen hebben de nodige stappen al gezet. Stomme mensen zullen eindigen zoals de Venezolanen....zonder wc-papier om hun gat te vegen.

 

 1. Stop NU met luisteren naar de LEUGENS en valse beloften van de overheden (de dag dat u vertrekt, verliezen ze niet enkel uw stem maar ook uw spaargeld en is er rest niets wat ze kunnen belasten)
 2. Het is nu tijd om een Permanence Residentie in een veilig land te reserveren voor u en uw geliefden.
 3. Het is nu tijd om uw spaargeld om te zetten in ECHT GELD! Binnenkort maakt het niet meer uit of de Dow Jones met 1.000 punten stijgt of daalt....want uw portefeuille zal geblokkeerd zijn en in handen van bankiers en de overheid. Het gebeurde enkele jaren geleden in Argentinië.
 4. Het is nu tijd om goud buiten bereik van de politieke autoriteiten te brengen. Deze kunnen uw spaargeld op eender welk moment met één simpele druk op een computer bevriezen. 
 5. Het kost tijd om dit allemaal in orde te brengen. Contacteer ons en we gaan aan de slag. Noteer dat we in 100% van de gevallen succes hebben. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Nota: door uw spaargeld om te zetten in echt geld (goud en zilver) wordt het voor de autoriteiten moeilijk om uw spaargeld te belasten en/of aan te slaan. Zeker wanneer u het bewaart in een kluis buiten politiek bereik.

Belangrijek fundamentals:

 • De schulden op de kredietkaarten zijn even hoog als in 2008. De uitstaande bedragen aan autoleningen zijn veel hoger en de US-Real Estate is aan het uitpieken zoals in 2007-2008 gebeurde. We stevenen op volle snelheid af op de Grote Depressie van de 21ste eeuw.
Credit card debt 2018 08 14 auto loans 2018 08 14 at 7.35.07 PM
   
 • De inverse yield curve geeft aan dat de economie aan het verzwakken is. We hebben momenteel zo'n inverse yield curve (rente op korte termijn hoger dan rente op lange termijn). Het rendement op de 2-jarige Treasury steeg dinsdag boven dat op de 5-jarige en dat veroorzaakte nogal wat paniek bij de beleggers. Als de economie verzwakt, zal de SCHULDENSITUATIE nog slechter worden dan ze al is.... [onder normale omstandigheden brengen obligaties op 30 jaar meer op dan die op 10 en nog meer dan die op 2 jaar). 
 • In Europa en vooral in de eurozone versombert het economisch plaatje. Het is duidelijk dat de kredietschaarste in de emerging markets (die dit jaar duidelijke proporties heeft aangenomen) plus de vertraging in China negatieve gevolgen hebben voor de Europese economie.
 • De Franse regering slorpt nu al 46.2% van het BBP op, waardoor dit het meest belaste OESO land is. Zelfs een kleine belastingverhoging heeft grote gevolgen voor de werkende klasse. [Belgium slorpt 44.6% van het BBP op] ..meer in de abonneesecties

tax revenues europe 2018

Important Technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 7 december 2018 - Zijn jullie niet beschaamd? - psychopaten kennen geen schaamte!


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€,  ,

Tijdens een discussie op de Belgische Staatszender (ex BRT - huidige VRT) vroeg een nieuwsanker (Tom Lenaerts) aan 2 politiekers (NV-A en Groen) of ze NIET beschaamd waren? Of het CIRCUS niet al lang genoeg geduurd heeft. Weet dat een VERSTANDIG mens NIET in de politiek gaat. Hij/zij weet immers dat ze geen week overleeft. ALEEN Narcisten, Psychopaten, Gestoorden gaan in de Politiek. Dit soort mensen hebben GEEN GEVOELENS en kunnen dan ook niet beschaamd zijn.

Politiek is een erg vuil, smerig spel geworden waar enkel ZELFBELANG een rol speelt. Het komt erop aan om voor de verkiezingen zoveel mogelijk LEUGENS aan Het Volk te verkopen om eens dat men verkozen is, te doen wat men graag doet. Zelf al betekent dit dat men zijn volk moet verloochenen (Tjipras-Griekenland), moet bedriegen (afschaffen Referendumrecht - Nederland, , moet doodbelasten  (Macron in Frankrijk), in elkaar moet slaan (Catalonie - Spanje),....een Cordon Sanitaire moet vormen zodat de STEM van Het Volk geen realiteit kan worden (Belgie).

De Waarheid kwetst en het is zo dat het Volk het niet aankan de BITTERE WAARHEID te horen....De politiek is dan ook gespecialiseerd in het spelen van Sinterklaas ( zolang de andere betaalt).  HONGER maakt echter maakt elkeen wakker (Frankrijk-Gele Hesjes)...en eens de schatkist leeg, kunnen de Clowns nog enkel meer belastingen heffen en meer geld drukken. De Geschiedenis leert ons hoe dit Sinterklaasverhaal telkens eindigt.

HET VOLK MORRT.  Ik herinner me nog onze leraar geschiedenis. Telkens het volk begon te MORREN, volgde een OPROER, REVOLUTIE of OORLOG.  Het is zo al meer dan 6.000 jaar en heel erg is dat NIET EEN POLITIEKER ook maar de minste inspanning deed en doet om de komende Katarsis te vermijden. Intengedeel. Lodewijk XIV, Lodewijk XVI en Marie-Antoinette zijn terug van weggeweest. Vandaag heten ze Theresa May, Rutte, Charles Michel, Bart De Wever, Marcon, Rajoy en Sanchez, Merkel,  Hillary en Bill Clinton, Obama,...Ik geef Donald Trump nog even krediet omdat hij niet door die club wordt aanvaard.  Misschien is het dank zij de FRISSE WIND die hij over de wereld blaast, dat het Volk nu mondiger wordt. Geen idee....Belangrijk is dat het volk begint te snappen dat de Overheid+Banken er enkel zijn om zoveel mogelijk geld uit hun zakken te kloppen.

Dank zij Internet en de NIEUWE Media, wordt de wereld ineens helemaal anders. Je kan het vergelijken met wat er gebeurde na de uitvinding van de boekdrukkunst. Toen kon het volk ineens de BIJBEL lezen in haar taal en begon men te snappen dat de KERK ze eeuwen voor de gek had gehouden.  De burgers horen nu andere klokken luiden en beginnen net als Trump te snappen dat de FAKE MEDIA in handen zijn van de Politiek en PROPAGANDA dagelijkse kost is. [iemand die weigert zijn ogen te openen is net zoals iemand die destijds weigerder de Bijbel in zijn eigen taal te lezen].

MEN (NGO's, NATO,...) gaat kost wat kost het Marrakesh pact doordrukken omdat men ten onrechte ervan overtuigd is dat die ongeletterden (meestal Moslims dan nog) Europa van de ondergang gaan redden. Niets is minder waar en feit is dat die immigratie er is, zorgt er net voor dat de EU nog sneller zal verzuipen....

Canada arresteert een topmanager van HUAWEI wegens het omzeilen van de sancties tegen Iran. Deze arrestatie maakt deel uit van de grote oorlog die in de 21ste eeuw wordt gevoerd. Nieuw is het allemaal niet maar het kan wel de wereldhandel een kopje kleiner maken. En de voorbode zijn van de GROTE WERELDOORLOG van de 21ste eeuw. Verontrustend is dat de arrestatie in een buitenlands land (Canada) gebeurde. Huawei is een grote concurrent van APPLE en SAMSUNG...en maakte betere smartphones aan lagere prijzen. Deze arrestatie maakt onderdeel uit van de handelsoorlog tussen de VS en China.

Dit gaat om veel meer dan om het doen van de beste investering. Het gaat om het innemen van de beste posities als het eindspel begint. Het gaat niet om PERCEPTIE (fiat currency) zoals velen denken. Het gaat om REAL VALUE of om geld zonder het risico van een tegenpartij. 

 • Wie aandelen kocht begin, heeft ongeveer evenveel als bij het begin van jaar.
 • Wie Bitcoin kocht begin dit jaar, had eerste grote winsten, maar nu grote verliezen.
 • Wie goud & zilver kocht begin dit jaar, zal dit jaar met een kleine maar volgend jaar mogelijk met een grote winst afsluiten.
 • Wie goud- en zilvermijnen kocht, zal mogelijk 2019 met nog veel forsre winsten afsluiten.

In onze sectie Wereldbeursindices geven we DUIDELIJK aan welke beurzen mogen gekocht worden en welke moeten verkocht worden. Koppige beleggers die posities aanhouden in aandelen met een ROOD LABEL lopen een groot risico. De koersen blijven bullish gericht, maar toch moeten aandelen vanwege de valutarisico's gemeden worden. Meer info op de abonneesectie.

Goud is voor de "I don’t knows". En momenteel zijn er veel van die I don’t knows.

Belangrijke fundamentals:

 • De oprichting van de FED in 1913 zal uiteindelijk leiden tot het ongelimiteerd drukken van papieren geld. Over de afgelopen 100 jaar zijn alle belangrijke valuta's met 97-99% gedaald ten opzichte van het goud. De volgende daling van 1-3% zal in de komende 10 jaar gebeuren en waarschijnlijk zelfs binnen 5-7 jaar. Belangrijk is te begrijpen dat 1-3% gemeten vanaf 1913 overeenstemt met 100% vandaag. Wat betekent dat valuta's naar ZERO kunnen gaan.
 • Ik beschouw de aandelen- en obligatiemarkten als "fake" want kopers noch verkopers kunnen een juiste prijs bepalen voor aandelen. Geldcreatie op grote schaal door centrale banken heeft de situatie helemaal scheef getrokken. De waarderingen voor aandelen, obligaties en vastgoed zijn door het dak gevlogen.
 • De belastingen op Nederlands vastgoed gaan opnieuw naar omhoog.
 • Frankrijk en Duitsland willen dat de EU een 3% verkoopbelasting oplegt aan de omzet van bedrijven als Google, Amazon, Apple en Facebook in de VS.

Belangrijke technicals:

 • Goud uitgedrukt in Swiss breekt door het 50 day MA en 200 day MA = zeer bullish!
 • Goud uigedrukt in Canadese dollar breekt door het 200 day Moving Average = zeer Bullish! - we berekenden ons koersdoel op Can$ 2,830,-

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 6 december 2018  - Geen enkel land kan zichzelf "RIJK" belasten, het is onmogelijk om een land op basis van schulden rijk te maken en de enige manier om uit de SCHULDEN te raken is om dat te doen via goud.


 Bijgewerkte secties: , 
Geen enkel land kan zich RIJK belasten en het onmogelijk om een land op basis van SCHULDEN WELVAREND te maken.  De meeste politici (clowns) leven in een ivoren toren en hebben hier geen flauw benul van. Ze leven alleen bij de gratie van MACHT en STEMMEN.

Het laatste bericht van John Williams’ www.shadowstats.com waarschuwt ons voor meer recessiegevaar en vertelt ons dat welvaart niet bepaald om de hoek ligt te wachten.

– Federal Reserve begint te aarzelen over de rente: hou de dollar en het goud in de gaten!
– Voldoende liquiditeit en echte winstgroei worden door de rentepolitiek van de FED gecounterd.
– Het duurder worden van het geld heeft ook een economische impact, de BBP cijfers werden naar omlaag herzien.
– Verkopen van motorvoertuigen zitten in een neerwaarts gerichte spiraal. 
– De echte kleindhandelsverkopen, nieuwe fabrieksbestellingen, verwerkende nijverheid, bouw en verkopen van privéwoningen zijn duidelijk verzwakt.
– De bouw en de verkopen van privéwoningen hebben nooit de pre-recessie niveaus bereikt.
– in oktober 2018stond de U.S. Manufacturing 4.3% (-4.3%) onder de in december 2007 opgetekende pre-recessie piek.
– 130 maanden van ononderbroken groei in de verwerkende industrie is ongezien in de 100 jaar dat er cijfers werden verzameld.
– Een vertraging van de consumentenaankopen wijst in de richting van een nieuwe recessie. 

Zo wordt goud gezuiverd:

Belangrijke fundamentals:

 • Overheden en centrale banken hebben door hun strategie van het drukken van geld en kredietexpansie de perfecte basis gelegd voor een ontwaarding van het geld in de komende 5 tot 7 jaar. Goud zal in fiat geld fors in waarde stijgen.
 • De schulden zijn fors toegenomen sinds Nixon’s fatale beslissing om de goudstandaard af te schaffen in 1971. De chart hier beneden toont aan hoe de schulden onhoudbare niveaus hebben bereikt Alleen al in dit decennium zijn de schulden gestegen van 80.000 naar 250.000 miljard dollar. Sinds 2006, toen de financiële crisis startte, zijn de schulden verdubbeld.
 • Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beschouwt Deutsche Bank als de gevaarlijkste systeembank in de wereld. Het is momenteel de grootste criminele organisatie in Duitsland.
 • Zowel de Westerse als de Oosterse centrale banken ondersteunen nu volledig het goud. ..meer in de abonneesecties

Deze video is alleen voor abonnees.: QE4 is dichtbij, alleen goud is geld, al de rest is krediet.  De politici, bureaucraten en bankiers die afhankelijk zijn van kunstmatig opgepompte koersen raken stilaan in paniek.

Belangrijke technicals:

 • We zeiden enkele maanden geleden al dat u bankaandelen beter verkocht. Bankaandelen hebben de sterkste daling sinds juni 2016 achter de rug en zijn in een berenmarkt beland. SunTrust, Citizens Financial Group zagen de koersen dinsdag mag 5% dalen als het rendement op de benchmark 30-year Treasury met 11 basispunten daalde en die op de 10-year Treasury met 8 basispunten.
 • De SP500 is onder het 200 day Moving Average! gevallen Zie de PF en Bar charts voor de BEARISH TARGETS...meer in de abonneesecties

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 5 december 2018 - De Crypto-winter is aangebroken!


Bijgewerkte secties: US-Dollar, €-Goud & €/$, Majors-Fundamentals, Mme la Marquise ], ,

De overheden staan voor een verschroeiende keuze: ofwel geld bijdrukken, of wel een BURGEROORLOG (een combinatie van beiden is ook mogelijk). Zodra de schulden ZELFMOORDNIVEAUS bereikt hebben, is er geen weg terug meer! De cijfers zijn voor 2015. [Recente cijfers zijn moeilijk te vinden, maar ze zijn in ieder geval SLECHTER]

global debt to GDP 2018 12 03

Cijfers over de overheidsschulden voor 2015-17: Totale uitstaande kredieten voor de overheidssector, % van het BBP in de chart hierboven.

general government debt 2018 12 03

 In Nederland doet de Meerderheid even gek als in Belgie en wordt het Marrakesh akkoord straks ook getekend. Dhr. Baudet wordt er als een Clown versleten !)

Belangrijke fundamentals:

 • De Crypto Winter Is gearriveerd. Hoewel Crypto-currencies en blockchains erg belangrijk zijn, is hun INTRINSIEKE WAARDE ZERO.
 • Vroeg of laat zal de massa realiseren dat ELECTRISCHE wagens, fietsen,...eveneens volksbedrog zijn. De elektriciteit wordt namelijk opgewerkt door klassieke vervuilende energiebronnen....meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals:

 • De US-Dollar was één van de best presterende beleggingen op korte termijn in 2018. Voor 2019 ziet de situatie er echter anders uit. De dollar valt terug van het testen van een ZEER STERKE WEERSTANDSZONE (zie dollar-sectie)
 • Target op korte termijn voor €-Goud is €1.120 (zie short candle)'
 • Bij de mijnbouwaandelen doen zich buitenkansjes voor als gevolg van fiscale eindejaarsverkopen. Mijnen van de beste kwaliteit zijn te kopen aan bradeerprijzen. De turnaround is onderweg tegen de achtergrond van een stijgende goudprijs, zodat hier grote winsten te rapen vallen. De angst zal omslaan in hebzucht, met forse koersstijgingen tot gevolg. Het smart money heeft zijn kans al geroken en is op koopjesjacht.
 • Abonnees kregen vorige zomer al het advies om uit Belgische aandelen te gaan......meer in de abonneesecties

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 4 december 2018 - Trump sluit vrede met China en de olieprijs begint weer te stijgen...en is er plots een omslag aan het rentefront!? .


Bijgewerkte secties: Fysiek verus papieren goud, Goud Fundamentals, 
Hoe en waar goud kopen, Zilver, Zilver Fundamentals, Zilver Targets, Hoe + waar zilver kopen, Majors-Fundamentals, Mme la Marquise ,

Screen Shot 2018 12 03 at 2.40.00 PMWanneer dit gebeurt in een omgeving van lage en/of negatieve rentevoeten, valt niet moeilijk in te beelden wat er zal gebeuren wanneer de rente stijgt. EEN ENORME DEPRESSIE IS OP KOMST!

 • Zwitserland en Zweden, twee bastions van het experiment met negatieve rentevoeten, zagen hun economie krimpen in het derde kwartaal. Het Zwitsers BBP daalde met 0,20% tegenover een vewachte stijging met 0,40%. Volgens de Staatssecretaris voor Economische Zaken werd de sterke groei van de afgelopen anderhalf jaar plots onderbroken. De Zwitsers worden nu met eenzelfde fenomeen geconfronteerd als de Duitsers.
  • De Zweedse economie kromp met 0,20%, tegenover een verwachte groei met 0,20%. De Riksbank staat op het punt om de rente op te trekken en het proces op te starten om van de NIRP af te raken.De ECB gaat daarentegen een economische groeivertraging tegemoet met negatieve rentevoeten. 

Een TOTALE INSTORTING van het financieel systeem mag in de komende jaren verwacht worden. Niemand mag geloven dat het ditmaal anders is en dat de centrale banken zullen ingrijpen. Integendeel zelfs, de centrale bankiers hebben deze situatie in het leven geroepen. Nieuw is het allemaal niet. Voltaire zei al in 1729 dat papieren geld steeds terugkeert naar zijn intrinsieke waarde en die is NUL. 

Of zoals von Mises het zei in 1949:

“Een uiteindelijke instorting van economische groeifaze veroorzaakt door middel van krediet valt niet te vermijden. Het alternatief is een vervroegde komst van de crisis als gevolg van het vrijwillig opgeven van de kredietexpansie. Doet men dit niet, dan krijgt men later eens of anders een zware crisis en gaat deze dan gepaard met een totale en catastrofale instorting van het geldstelsel."

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 3 december 2018 - Droeg de Stomme van Portici ook een Geel Hesje? !


Bijgewerkte secties: $-Goud, Majors-Fundamentals, Mme la Marquise, , 
Loontje komt om zijn boontje. Als je jaren na elkaar Labbekakkers aan de macht stemt en houdt, zoals dit de laatste decennia het geval was, kom je uiteindelijk in zware problemen te zitten...

De Overheid (Belgie, Frankrijk) heeft nu wel een ernstig probleem met de Gele Hesjes.

We staan aan de vooravond van een burgeroorlog!

Na Parijs is het protest van de fluo-hesjes in Brussel, Nederland (Maastricht) en Duitsland aanbeland:

 • De ironie is dat ze zelf de Gele Hesjes gecreëerd heeft; elke automobilist moet nu immers zo een geel ding aan boord hebben. 
  Elke fietser en elk schoolgaand kind is verondersteld zoiets te hebben. 
  In de EU dient elke 'slaaf' een GEEL hesje te dragen in tegenstelling met het ROOD dat vooral in de Communistische landen wordt gelauwerd. Maar vergis je niet, enkel de kleur is anders.

stomme van porticiErg handig zo een Geel Hesje want je trekt het enkel aan nadat je ter plaatse bent aangekomen. Zo vermijd je dat je bij het afstappen van de trein in de hoofdstad al wordt aangehouden. De politie – die van de Overheid strikte instructies kreeg – komt zo machteloos te staan. Zonder hesjes wordt het immers onmogelijk in te schatten op wie ze moeten kloppen en wie ze moeten natspuiten...

Maar ook de politiek staat machteloos: er is immers nergens een “Leider”, er is geen aanspreekpunt, geen enkele persoon te vinden die men kan dreigen of omkopen. De beweging als “extreem rechts” of als “extreem links” te definiëren , lukt blijkbaar ook niet. De politie ziet zich genoodzaakt zelf de RELLEN uit te lokken...

De opstand van de Gele Hesjes kan je vergelijken met de 1830 opstand in België. Nadat de overheid dacht dat ze nog wel eens de taks op BROOD kon verhogen, brak na het opvoeren van De Stomme van Portici in Brussel spontaan een hel los die naar de Belgische Revolutie voerde.

Eerder in 1789 was al de Franse revolutie uitgebroken nadat de prijs van Brood en Zeep nog eens was duurder geworden. Tengevolge van stijgende voedselprijzen was er toen regelmatig sprake van voedseltekorten en hongersnoden. In de zomer van 1789 kostte een brood liefst 80 % van het dagloon van een gemiddelde arbeider. Niet moeilijk te begrijpen dat er opstanden uitbraken nadat men de belastingen op brood nog maar eens verhoogde.

De situatie van toen voor BROOD kan men vergelijken met deze van vandaag voor ENERGIE-DIESEL-BENZINE . De tijd waar 1 liter benzine 20 eurocent kostte is ofwel vergeten, ofwel heeft men die tijd nooit gekend. Niemand kan echter ongestraft de energieprijs met een factor 12 verhogen (waarvan liefst 60% belastingen zijn) zonder op een bepaald ogenblik de gevolgen hiervan te dragen.

Dat “Energie” (benzine, diesel, elektriciteit, aardgas,...) minstens een even grote rol speelt als het Brood van destijds, ontgaat de Overheid blijkbaar helemaal. Erger nog, is dat deze op de koop toe haar burgers al decennia lang duwt naar minder rendabele en duurdere vormen van Groene-Hernieuwbare energie.

Bovendien zorgt de gevoerde Politiek (o.a. fiscale) er goed voor de Middenstanders zoveel mogelijk te schaden en uit te kleden zodat deze zo snel mogelijk "de lagere klassen in nood" kunnen vervoegen. Lagere klassen waarvan men weet dat de samengevoegde lonen van man en vrouw niet meer volstaan om de eindjes aan elkaar te knopen.

Of het Gele Hesjes protest straks verdrinkt in een glas water (zoals de overheid hoopt) of deze uitgroeit tot een machtige Hurricane die de huidige kaste van beroeps-politiekers van de aardbol veegt, is voor velen nog onduidelijk.

Volgens mijn mening is de trend echter niet meer te stoppen (globale schulden zijn echt te hoog) en eindigen de politieke lullen straks – net zoals Louis XVI en Marie-Antoinette – op de guillotine. Enkel is het erg moeilijk om te voorspellen “Wanneer”. Wel is duidelijk dat de eerste stappen van de EXPONENTIELE zijn gezet en daarom zal het geen 2 ½ jaar meer duren eer we een catharsis hebben.

Voor de burger en belegger heeft deze (r)evolutie vergaande gevolgen. De Overheid (en banken) zal immers net zoals Ratten het onmogelijke doen om haar bevoorrechte positie te behouden. Dit betekent MEER heksenjacht op belastings-ontduiking en meer belastingen voor de middenklasse en wie wat spaarcenten heeft.

Het belang van Jan Publiek, of liever “de Burger”, is immers totaal onbelangrijk is voor de overheid, zolang die overheid zichzelf met belastingheffingen kan onderhouden en zolang er de mogelijkheid bestaat van een mooi baantje bij de EU voor politici (pardon prostituees).

Aangezien het steeds moeilijker wordt om belastingen te heffen – de te melken koeitjes zijn uitgestorven of zijn aan het uitsterven – blijven slechts enkele pijlen over.

Een pijl is een massieve BAIL-IN operatie die men best vergelijkt met een remake van de operatie Gutt en een 2de pijl is het massaal bijdrukken van geld zoals President Maduro in Venezuela al een tijdlang doet. De gevolgen van zoiets zijn dramatisch...zo erg dat ik NIEMAND ken die naar Venezuela wil verhuizen.

Besluit (Tout va tres bien Mme la Marquise):

 • De burger moet zich realiseren dat indien hij/zij geen nagels met koppen slaat zijn/haar spaarcenten zullen verdwijnen in de zakken van de Overheid en die van de Gele Hesjes. (en in de zakken van de immigranten).
 • In een wereld waar alles gevaarlijk gedigitaliseerd is en wordt, zal het gemakkelijker zijn om te belasten en om geld bij te drukken. Maar zal het moeilijker zijn om financieel te overleven.
 • Wel is het zo dat wie fysiek Goud en Zilver heeft en dit bewaart in een NIET-BANK-KLUIS- BUITEN-POLITIEK bereik er – net zoals de voorbije 6,000 jaar – met de minste kleerscheuren zal uitkomen.
 • Wie verder zijn spaarvarkens in zijn/haar vertrouwde omgeving laat grazen, mag er 100% op rekenen dat de overheid deze straks komt weghalen.

 Belangrijke fundamentals:

 •  Wie luistert naar idioten en hun leugens geloofd, zal zelf als een idioot zonder elektriciteit. Zuid-Afrika zet elektriciteit op rantsoen omdat het land verwaarloosd heeft nieuwe steenkoolmijnen te openen. Het land kan zich de import van steenkool simpelweg niet veroorloven. We zagen dit al in Zimbabwe en Mozambique en zullen het binnenkort in Europa zien. Politici spreken over groene energie, hernieuwbare energie, vooruitgang...Ze hebben er echter geen flauw idee van hoe vooruitgang er in de realiteit uitziet.
 • ...meer in de abonneesecties

Belangrijke technicals: ...meer in de abonneesecties

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts