18
september
2024

September 2024

STAP UIT KREDIET (FIAT-GELD) EN IN ECHT GELD (FYSIEK GOUD EN ZILVER). DOE HET NU!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

  • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
  • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
  • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
  • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
  • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
  • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Woensdag 18 tot en met dinsdag 24 september 2024: Politici zijn waarschijnlijk het ergste menselijke ras dat de aarde bevolkt!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige(LOCG), Recessiebestendig - HOLD, Biotech - Farma,
Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen,

In Europa is Afrika naar Europa gekomen en blijft het komen.

De voormalige Libische leider Muammar Ghaddafi waarschuwde ooit dat "Europa  zwart zou worden door illegale immigratie ... het zal in Afrika veranderen."

Sinds 2011 hebben de Verenigde Staten en de NATO ervoor gezorgd dat miljoenen migranten uit Afrika en het Midden-Oosten Europa binnengestromen. We kijken naar de grootste migratie sinds de barbaarse invasies van het Romeinse Rijk. Miljoenen Afrikanen blijven Europa binnen te stromen. Ik weet niet hoe de Europeanen er nog in kunnen slagen om de invasie een halt toe te roepen. Europa wordt een krakerskamp voor de Afrikanen.

Al die Afrikanen hebben mobiele telefoons en ze weten dat de levensstandaard in Europa en Noord-Amerika veel hoger is. Ze weten dat enorme uitkeringen op hen wachten eens ze daar geraken. Honderden NGO's moedigen Afrikanen aan om de Middellandse Zee over te steken naar Europa. Velen worden zelf naar de VS gevlogen. Bijvoorbeeld,  wie betaalde de vliegtickets en de kosten van levensonderhoud voor de 200.000 arme Somalische moslims die naar Minnesota werden over gevlogen?

Een groeiende vloedgolf. Nu de inheemse Europese bevolking uitsterft en de Afrikaanse bevolking groeit, zal Europa de volgende generaties Afrika zijn.

In de VS (Springfield, Ohio) eten de migranten katten en honden op van de lokale bevolking .


De kudde heeft absoluut geen idee van de gevolgen van de BRICS en het monetaire beleid dat zij aannemen. Ze hebben geen idee van deze gevaarlijke politieke impact (WWIII).

Opkomende verschuivingen in het financiële systeem? De Derde Wereldoorlog zal het huidige door dollars gedomineerde financiële systeem ontmantelen. De opkomst van de machtsblokken van de BRICS-landen en hun streven naar een multipolaire financiële orde zal een nieuw wereldwijd financieel kader vormen. [WW2 ontmantelde het in Brits pond geregeerde financiële systeem]

Extrapolerend naar de Derde Wereldoorlog, zullen de langetermijneffecten nog ernstiger zijn. Enorme accumulatie van schulden en wijdverspreide vernietiging zullen de wereldwijde economische groei de komende decennia verstikken. Migranten en het falen van de sociale diensten zullen de sociale onrust verergeren. De psychologische en culturele littekens van een wereldwijd conflict, met name met massavernietigingswapens, zullen leiden tot een meer gefragmenteerde en onstabiele wereldorde, met blijvende gevolgen voor de wereldwijde economische en sociale systemen.

De geschiedenis herhaalt zich omdat mensen de geschiedenis niet kennen of niet leren uit de geschiedenis. Vraag iemand of hij/zij weet wat de D.D.R. was, wat de Sovjet-Unie was. Negen van de tien hebben geenenkel  idee. Ze weten niet eens wie MAO was.

 


In de abonnee secties leggen we uit hoe dit mechanisme werkt en waarom het zo gevaarlijk is.

  • Een nieuw record voor de Dow Jones! De meeste financiële analisten realiseren zich niet dat zolang men fiat-geld drukt, de aandelenmarkten zullen blijven stijgen, maar de waarde ervan zal dalen. Dit is het gevolg van de communicerende financiëlevaten, en het effect van deze fiat-geldcreatie is zichtbaar in onze sectie voor Lange termijn indexen. Deze nominale verwarring wekt de indruk dat je rijk bent, terwijl je in werkelijkheid niets hebt.
  • Weet dat de stijgende DIGITALE-aandelenmarkten u geen goed zullen doen op de dag dat de autoriteiten uw kapitaal nog meer zullen belasten dan zij vandaag al doen of uw portefeuille in beslag nemen zoals ze deden met de OPERATION GUTT (Lieftinck). Omdat alles gedigitaliseerd is, zal het uitvoeren van zo een plan erg gemakkelijk zijn. Degenen die beweren dat hun regering zoiets NOOIT zou doen, moeten een goed geschiedenisboek kopen en het lezen.
  • De renteverlaging in de EU en de VS zal waarschijnlijk een laatste aktie zijn voordat het systeem faalt, en we indrukwekkende hyperinflatie krijgen. Weet dat er sprake is dat Powell zijn ontslag zou indienen.
  • Als je tijdens de komende vermogenstransfer aan de slechte kant staat, verliest u het grootste deel van uw spaargeld en activa. Zo is het al eeuwen.

Houd uw spaargeld veilig, zelfs tijdens de slechtste tijden met fysiek goud dat op de beste plaats is opgeslagen voor het behoud van rijkdom. We hebben het giswerk geëlimineerd en een ideale oplossing gevonden dat je goud veilig en binnen uw controle houdt.


Onze vastgoed hoek:
  • De komende vastgoedcrash zal dramatisch en ongezien zijn in de geschiedenis. Degenen die anders denken en beweren, zijn zo dom als een...
  • Heb je enig idee hoe snel de waarde van vastgoed daalt  eens  immigranten in je straat de katten en honden opeten?
  • Grafieken hieronder: dit zijn belangrijke factoren die de prijs van onroerend goed zullen naar omlaag drukken. Zoals gewoonlijk zullen de meeste ‘gelovigen’  de volgende essentiële factoren over het hoofd zien of beweren dat de impact ervan marginaal is.

Belangrijke fundamentals:

  • Consumenten zijn woedend dat gehakt, sinaasappelsap, eieren, cacao en voedsel in prijs zijn gestegen. Voor huishoudens met een laag en gemiddeld inkomen is elk bezoek naar de supermarkt een pijnlijke ervaring. Hou er rekening mee dat een kopje koffie straks ook een pak duurder zal kosten en de prijs ervan zal blijven stijgen in 2025.
  • De Fed heeft de afgelopen twee jaar tussen 1,2 miljard en 1,3 miljard dollar per week verloren.

Enkel voor abonnees

Belangrijke technicals:

  • Niets stijgt of daalt in een rechte lijn, vooral niet wanneer door de autoriteiten gemanipuleerd. Na de ECB zal de FED wellicht ook de rente met 1/4% verlagen. Dit om de Democratische-socialisten te helpen herkozen te worden. Houd er rekening mee dat, technisch gezien, de rentetrend nog steeds een STEVIGE STIJGENDE TREND is. Zoals gewoonlijk zullen de kudde en de Mainstream Media dit niet geloven.

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Bijgewerkte secties: Goud & Zilver Juniors

Eric Geenen was een spreker op een van onze symposiums jaren geleden. zoals de meesten, was en is hij te vroeg met veel voorspellingen. Maar, ik blijf het herhalen dat je beter 2 jaar te vroeg bent dan 1 sekonde te laat.

Wij zijn geen pessimisten, wij zijn ook geen optimisten. Wij zijn REALISTEN. Alles wat we voorspellen, wordt realiteit...en dit sinds jaren. Wie onze raad in de wind slaat, is 100% een hersenloos kuddedier die straks zwaar zal betalen voor zijn onwetendheid en het koppig zijn. Zeker als je het over een oorlog met atoombommen hebt.


Last-minute nieuws: we krijgen meer van het pre-WWII-scenario. Hoe lang duurt het nog vooraleer Rusland wraak neemt? Ben je er klaar voor? Of blijf je verder, als een konijn in de lichtbak staren...tot ze je afschieten? Vervang "Rusland" door "Duitsland" en "Moskou" door "Berlijn" om het scenatio van voor WW2 te krijgen...realiseer dat dit tijdens de les geschiedenis NIET op de schoolbanken werd verteld.

Meer dan 140 Oekraïense drones richtten zich op Rusland. Rusland zegt dat het 144 Oekraïense drones heeft neergeschoten, waarvan 20 over de regio Moskou. Evenwel werd er ernstige schade aangericht. Straks MOET Putin actie ondernemen...heeft hij geen keuze meer.


Woensdag t/m dinsdag 11 tot 17 september 2024: Vandaag is goud evenveel waard als in 1970!!


Bijgewerkte secties: Canadese dollar & Goud, Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud,
Australische dollar & Goud, Yen & Goud, Zuid-Afrikaanse Rand & Goud, Wereldbeurs indices,
Beursindexen in Goud, Royalty Co's, Goud & Zilver Majors, Goud & Mijnen & SP500,

 

Minister-president van België, Bart De Wever, pleit voor het inzetten van luchtafweer in de haven van Antwerpen, zoals Patriotten. “Natuurlijk hoop ik dat de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk afloopt, maar ik denk dat we ook veerkrachtig moeten zijn in Antwerpen”, aldus De Wever. “Ik stelde dit een paar jaar geleden voor, maar op dat moment tot dwaas werd verklaard. Wie lacht er nu nog?”

De meeste Belgen hebben geen idee van de internationale politieke situatie. Ze zijn te kortzichtig en realiseren zich geen seconde dat het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel, België – praktisch in hun achtertuin ligt. Ze realiseren zich ook niet dat de lokale politieke acties geen enkele impact hebben op de mondiale situatie.

In plaats van de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, maken ze zich zorgen dat ze dit huisje of appartement niet langer kunnen verhuren. Ze lijken niet te begrijpen dat dit het begin van een ernstige vastgoedcrash aangeeft.

Ongeveer 200.000 jongeren die 17 zijn of op het punt staan 17 te worden, hebben hun dienstplichtbrief op 3 april 2024 ontvangen.

De militaire dienst zal binnenkort in Nederland weer verplicht zijn. Hoewel algemeen wordt gedacht dat de dienstplicht in Nederland is afgeschaft, is deze perceptie in feite onjuist.  De dienstplicht werd helemaal niet afgeschaft. De wetten en systemen die voorzien in de dienstplicht van de strijdkrachten blijven van kracht. Nederlanders kunnen zich er maar beter van bewust zijn dat ze straks misschien in Oekraïne kunnen vechten.

De BRICS-landen passen een beleid toe dat voor velen desastreus zal zijn. Er is meer aan d) e orde dan de dood van de Amerikaanse dollar. Op 22 en 24 oktober zullen 126 landen een BRICS-conferentie bijwonen om hun nieuwe door goud gedekte TRADING SYSTEM (soort geldte plannen, dat de Amerikaanse dollar zal vervangen.

Dit is wat je de komende jaren in het Westen kunt verwachten (zie plaatjes hieronder) . Het staat buiten kijf dat het in de geschiedenisboeken zal eindigen. Degenen die weigeren uit de geschiedenis te leren, worden gedwongen het verhaal te herhalen. Vergeet niet dat op een bepaald ogenblik de autoriteiten ook uw fysiek goud en zilver zullenaanslaan (1933-USA).

   

Houd uw spaargeld veilig, zelfs tijdens de slechtste tijden door fysiek goud dat op de juiste plaats is opgeslagen. We hebben het giswerk geëlimineerd en een ideale oplossing gevonden die uw goud veilig en binnen uw controle houdt.


Je volgende grote uitdaging is om je fysieke goud en zilver buiten het politieke bereik te houden, tenzij je van plan bent straks de regering te behagen.

Hoe meer geld er gedrukt wordt, des te grotere geldhoeveelheid en hoe minder het geld waard is. Wie nu geen goud/zilver koopt, heeft ze niet allemaal op een rij.

Onze Vastgoed hoek:

De komende vastgoedcrash zal dramatisch en ongezien zijn in de geschiedenis.


Belangrijke fundamentals:

  • Grafiek van obligaties versus goud: de obligaties verliezen altijd tegen goud! Zie de grafiek hieronder.
  • De MSMedia-discussies en opmerkingen over schatkistpapier zijn meer dan burlesk. Het is het bewijs dat die jongens geen idee hebben van de realiteit van het leven, wat inflatie doet met obligaties en hoe obligaties en obligatiegerelateerde beleggingen zoals pensioenfondsen de beste en snelste manier zijn om uw spaargeld en uw leven weg te gooien.
  • Er Enkel voor abonnees

Belangrijke technische gegevens:

  • Mocht goud binnenkort een nieuw prijsrecord boeken, dan is $ 2630 (plus of min 10 punten) het volgende belangrijk weerstandsniveau.
  • Zie de grafieken hieronder.

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag 3 tot dinsdag 10 september 2024: De Derde Wereldoorlog is al begonnen... maar de Mainstream Media verbergt en verdoezelt de realiteit!
!


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties, Goud-$, Zilver, US Dollar, Euro en €-Goud,
Zwitserse Frank & Goud, Canadese dollar & Goud,
Amerika nam op de Dominicaanse Republiek, Maduro's (president van
Venezuela) privéjet in beslag... het is het "WILDE WESTEN" geworden!

Wat hebben de "Tweede Wereldoorlog - BBC radio uitzendingen" gemeen met Telegram, Twitter, Rumble, Instagram, TikTok, Signal, WhatsApp, Facebook,...?? Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden diegenen die naar de BBC luisterden gefusilieerd. Vandaag worden de CEO’s van de ‘Vrije platforms’ gearresteerd. Julian Assange was de eerste en een waarschuwing. De oprichter van Instagram is de tweede. Anderen zullen volgen. De WAARHEID, de realiteit dat de Derde Wereldoorlog om de hoek ligt en dat de VS en de NAVO erachter zitten, mag immers niet in de geschiedenisboeken terechtkomen.

Celui qui dit la verité, it doit étre exécuté !

Het equivalent van het huidige Telegram, Rumble,... Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden degenen die betrapt werden op het luisteren naar de BBC gearresteerd en neergeschoten. De oprichter van Telegram, in Frankrijk opgepakt.
Screenshot 2024 08 28 at 15.58.02
Vertrouw niet op de MSM om je de waarheid te vertellen. De MSM zijn de PROPAGANDA-kanalen van de autoriteiten. Degenen die je de waarheid vertellen, moeten geliquideerd worden.
Als je in Brazilië wordt betrapt op het gebruik van Twitter via een VPN, krijg je een boete van $8.900 per dag. Bedankt voor het kiezen van een SOCALIST Tiran als president. Screenshot 2024 08 28 at 16.17.48 DEMOCRACY is de moderne term voor COMMUNISME.
  Degenen die de waarheid vertellen, moeten geliquideerd worden.  

Screenshot 2024 08 29 at 11.48.29

De kudde houdt van en valt steeds voor politieke drogredenen die zogezegd het witwassen van geld, drugs- en kinderhandel, en fiscale fraude proberen te stoppen. Daarom gebruiken politici steeds deze argumenten zodat de Kudde voor hen blijft stemmen.

Durov werd aangehouden omdat zijn online platform Telegram naar verluid door een criminele bende wordt gebruikt om illegale transacties uit te voeren. De andere aanklachten, die officieren van justitie maandag aankondigden, omvatten het faciliteren van fraude, het witwassen van geld en de distributie van verdovende middelen en kinderpornografie, evenals de weigering om gebruikersdata mede te delen aan de overheid..

De autoriteiten willen vb. niet dat HET VOLK te weten komt dat TANKS op weg zijn naar de Tjekse grens. [pantzers tjeck grens] De autoriteiten willen niet dat u weet dat de helft van de Amerikaanse marinevloot in het oostelijke Middellandse Zeegebied is gepositioneerd. De autoriteiten willen niet dat u weet dat Amerikaanse soldaten regelmatig in Oekraïne worden gedood.

Ze willen niet dat je weet dat de NAVO en de VS al herhaaldelijk de rode lijn hebben overschreden en "de facto" in oorlog zijn met Rusland. Ze willen niet dat je weet dat Poetin het Westen hiervoor al herhaalde keren waarschuwde. Putin geeft duidelijk te kennen dat, in tegenstelling tot Rusland,  West-Europa, en in het bijzonder Nederland en België, dichtbevolkte landen zijn  die vreselijk zullen lijden onder een Russische (nucleaire) aanval.

“De NAVO moeten beseffen waar ze mee spelen, vooral in Europa. Voordat ze het hebben over het bombarderen van doelen die diep in het Russische grondgebied liggen, moeten ze er rekening mee houden dat hun landen, door de band landen zijn met een klein grondgebied en een zeer dichte bevolking".

De kans is groot dat bepaalde politiekers zullen proberen de USA te vernietigen voordat RFK en Trump naar het Witte Huis verhuizen en de controle overnemen. RFK Jr's  is slechts het begin. De komende weken zullen een groeiend aantal ex-democraten,  Trump  steunen. Daarom zal het huidige politieke systeem elke kaart uitspelen die ze maar kunnen: valse vlaggen, cyberaanvallen, nucleair terrorisme, een wereldoorlog, en noem maar op.


Eén GROTE, CORRUPTE-maatschappij. Dit is wat de westerse wereld vandaag de dag is:

De ironie is dat de meerderheid "waardeloos fiat-geld"  blijft najagen en accumularen en niet eens vijf minuten besteedt aan het proberen te begrijpen wat echt geld is.

Hoe kun je rijk worden, heel rijk, met de hulp van de overheid zonder heel hard te werken? Het antwoord is simpel: gewoon werken en al je spaargeld in fysiek goud en zilver stoppen.  Dit volstaat. Jarenlang verdienden degenen die ons advies volgden elk jaar 10%. Gewoon door hun metalen te bewaren in een KLUIS "buiten politiek bereik" die zorgt voor de metalen en een conciërge service heeft. Geen gedoe met de overheid, banken, makelaars,...geen geneut en problemen met huurders...niet voortdurend een portefeuille moeten opvolgen,...

Koper, Zilver en Goud zijn al eeuwen geld. Al het andere is krediet en schulden. Na de Tweede Wwreldoorlog verklaarde Bretton Woods de Amerikaanse dollar echt geld. Het geld, de Dollar werd toen met goud gegarandeerd. In 1971 maakte president Nixon van de Amerikaanse dollar waardeloos fiat-geld. Sinds dat jaar heeft propaganda goud uit het monetaire systeem verdreven en het was slechts een kwestie van tijd voordat de dollar waardeloos werd.

Sinds 1971 heeft de Amerikaanse dollar al 98% van zijn waarde verloren. De goudprijs evolueerde immers van $20 tot $2500. Dit is geen stijging, maar een waardedaling. Het Brits Pond heeft over dezelfde periode liefst 99% van zijn waarde verloren – 1 gouden soeverein kost nu 450 pond, of het Britse pond verloor al 1/450ste van zijn werkelijke waarde.

Vanwege het tegenpartijrisico en het gebrek aan gouddekking, is het huidige geld krediet en schuld.  Krediet/schuld verliest zijn waarde sneller naarmate de tijd vordert.

Vandaag de dag creëert de overheid schulden (krediet, valuta), die men geld noemt en die wordt gebruikt voor betalingen. Krediet wordt steeds riskanter en risicovoller. De Amerikaanse schuld bedraagt nu al 130% van het BNP is. [Wiskundig gezien, is het onmogelijk die schuld terug te betalen.] Met andere woorden, het verhogen van de schuld vermindert telkens de waarde van het bestaande krediet in omloop. En het proces versnelt. We zijn op het punt waar er is geen weg terug mogelijk is. Tevens is het wiskundig zeker dat het verhaal zal eindigen met hyperinflatie.

De rente is het resultaat van de exponentiële groei van het krediet en de vraag ernaar. De vraag- en aanbodregel die geldt voor goederen en diensten is eveneens van toepassing op de schuld-rentetarieven. Dat is "WAAROM" we veel hogere rentetarieven hebben in Argentinië, Venezuela, Turkije, Libanon, ... Omdat de rentetarieven het gevolg zijn van het AANBOD en de VRAAG naar KREDIET (fiat-geld), is het ABSOLUUT ONMOGELIJK geworden om het algemene niveau van de rentetarieven te verlagen. Enkel door de overheid geïnduceerde korte termijn correcties zijn mogelijk.

Uw regering zal,  wat er nog over is van uw geld na (hyper)inflatie, in beslag nemen . Evenzo zal uw regering al het fysieke goud en zilver dat je binnen politiek bereik bewaart in beslag nemen.

Fiat Money heeft door de geschiedenis heen telkens gefaald.  Elke fiat-valuta, van de Romeinen tot de Turkse lira, waar regeringen meer uitgaven dan ze verdienden, eindigde telkens in een ineenstorting en hyperinflatie. Wie geen voorzorgen nam, eindigde "zo arm als Job". Dit zijn minder leuke dingen voor "Jan met de Pet".


Om de banken te redden, zullen ze nog meer krediet (geld) creëren en uiteindelijk de Bail-in kaart spelen.

Een bank is een ordinaire krediethandelaar. Eens de mensen aan wie ze geld leenden, hun schuld niet kunnen terugbetalen omdat de rente stijgt, en ze failliet gaan, komen de banken eveneens in de problemen en gaan uiteindelijk ook failliet. Het dreigende gevaar van vandaag is "Commercieel Vastgoed". Dit soort vastgoed werd vooral gebouwd toen de rente erg laag was. Tengevolge van COVID ging men steeds meer vanuit thuis werken mensen.  De situatie is zo dat in 2024 slechts ongeveer 45% van de werknemers onregelmatig hun kantoor bezoekt. Er wordt veel minder kantoorruimte verhuurd, en hierdoor kunnen veel leningen niet langer gehonoreerd worden. Als gevolg komen de banken in zware problemen. Een eersteklas, uiterst veilig investeringsvehikel is een nachtmerrie geworden. Nota: wat geldt voor kantoorruimte, geldt eveneens voor "shopping malls".

De Bank of Montreal heeft veel kredieten verleend voor de aankoop van Commercieel vastgoed.  Historisch waren kantoorgebouwen immers een uitstekende en veilige belegging... tot de Covid crisis. Vandaag zit de Bank van Montreal, net als de TD Bank, in zware problemen. Vorige week verloor het aandeel van de "Bank of Montreal" op een dag liefst 7% van zijn koerswaarde.

Hogere rentetarieven, samen met Commercieële en andere vastgoeddebacles (Shopping Malls), zullen resulteren in een stijgend aantal faillissementen en banken die nu al in de problemen zitten, zullen in heel ernstige problemen komen. Immers, aangezien al de banken erg ondergekapitaliseerd zijn,  wordt hun eigen vermogen bij het minste probleem heel snel weggeveegd.

In Japan wordt het banksysteem ook massaal gebruikt. Omdat banken kredietdealers zijn, moesten ze de voorbije jaren, teneinde winst te blijven maken,  hun hefboom verhogen . Tengevolge van de evolutie op japanese obligatiemarkt, hebben deze banken echter nu ook enorme verliezen geleden op hun obligatie portefeuille.

China blijft massaal dollarkrediet (US Dollars) verkopen en koopt met de vrijgekomen fondsen goud, zilver en koper. Om van hun dollars af te komen, kopen ze zelfs granen. Het Midden-Oosten doet net hetzelfde. In plaats van KREDIET (valuta) na te jagen, moet men ECHTE GELD (goud en zilver) redden. Door dit te doen, en omdat de waarde van krediet (valuta) altijd daalt tot NUL, zul je de indruk hebben dat je rijk wordt ... terwijl je vooral je koopkracht beschermt en behoudt wanneer anderen weigeren dit te doen en arm worden.

Dit is een nominale verwarring om de KUDDE te misleiden. Vorige week brak de Dow Jones Industrials een "all-time rekord". Tenminste in fiat-dollars uitgedrukt. Omdat de Amerikaanse dollar verzwakte, werd, in andere valuta's uitgedrukt,  dit rekord echter niet gebroken. Uitgedrukt in echt geld of goud, noteren we nog steeds een gevoelig verlies!

Nominale verwarring: De waarde van krediet (fiat money) die daalt, niet de prijs van goud die stijgt!

Het Eurosysteem (de Euro) zal de volgende financiële crisis niet overleven. De verliezen als gevolg van de laatste QE vereisen immers een herkapitalisatie van alle banken. Het is zo erg dat zelf de ECB haar balans herkapitaliseert door schulden een activa te noemen. Zelfs de Bundesbank moet haar participatie in de ECB herkapitaliseren.  [dan heb ik het nog niet over de DERIVATEN]

In de voorbije jaren is de Russische levensstandaard aanzienlijk gestegen.


Onze vasrgoedhoek:
  • Zelfs de vastgoedzeepbel is het directe gevolg van meer KREDIET (Fiat-Geld) en de komende crash van onroerend goed zal het directe gevolg zijn van Krediet implosie.
  • Huizen zijn geprijsd in krediet, niet in goud. Zelfs als de kredietprijs van onroerend blijft stijgen, zal de werkelijke waarde ervan blijven crashen.

Belangrijke fundamentals:

  • Aan de huidige rekordprijzen, VERKOPEN nu meer mensen goud dan er kopen. Gek zijn doet geen pijn!

Enkel voor abonnees

Belangrijke technische gegevens:

  • De uitbraak van de nutsindex wijst op een

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts