28
september
2018

SEPTEMBER 2018

A Bull Markt is zoals sex: het voelt het leukst aan net voor het eindigt...

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Vrijdag 28 september 2018 - Wie een moeras drooglegt, weet dat hij SMERIG zal worden.


kavanaugh

Bijgewerkte secties:

Wie een moeras drooglegt, weet dat hij SMERIG zal worden. Indien iemand u 'laag' raakt, sla dan 'hoog' terug (Michelle Obama). Democraten (Clinton, Obama & Co.) slaan momenteel zo laag dat het waarschijnlijk niet mogelijk is om lager te gaan. Het moeras (vooral een democratisch moeras) is zo bang dat ze alle mogelijke truucjes moeten gebruiken om te overleven. Er wordt zelfs gebruikgemaakt van het 35 jaar oud geheugen van een vrouw die toen een DRONKEN PUBER was. Kavanaugh versus Dr. Ford (een geregistreerde democrate) story betekent niets tegenover het verhaal van Bill Clinton die een BLOW JOBS in de Oval Office kreeg.

Belangrijkee fundamentals:

Belangrijke technicals:

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 27 september 2018 - Zelfs als Trump GOD voorstelde als kandidaat voor het Hoog Gerechtshof zouden de democraten zijn beslissing aanvechten.


Screen Shot 2018 09 27 at 06.40.16Bijgewerkte secties:

Zelfs als Trump GOD voorstelde als kandidaat voor het Hoog Gerechtshof zouden de democraten zijn beslissing aanvechten. (en waarschijnlijk zou Maria Magdalena tegen hem getuigen). Velen geloven niet dat de Deep State een ROOD MONSTER is dat maar blijft groeien en door de democraten wordt gevoed (lees: Amerikaanse socialisten). Trump probeert hiertegen de strijd aan te binden, maar de Deep State doet al het mogelijke om aan de macht te blijven. Het kan jaren duren alvorens orde op zaken is gesteld. Op voorwaarde dat ze de verkiezingen voor het Congres in november verliezen.

De meeste mensen beschouwen Trump als een "rare" maar ze beseffen niet dat de wereld over het afgelopen decennium van A tot Z werden belogen door het  Bush, Clinton, Obama team.

Belangrijke fundamentals:

 • De FED verhoogde haar belangrijkste rentevoet met 0.25% tot 2.25% . Daarmee wordt de trend bevestigd die zich de afgelopen maanden aftekende (zie de charts in de abonneesectie). De FED voert ons naar een depressie: we verwachten dat de rente zal blijven stijgen tot er ergens iets breekt in het financieel systeem. Dan zullen de autoriteiten de rente snel weer verlagen en opnieuw geld beginnen te printen.
 • Goud is goedkoop. Er is meer inflatie op komst, dus is het alleen zaak om rustig AF TE WACHTEN. Goedkope wijnen eindigen in een kater, goede wijnen hebben meer tijd nodig....meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • Interessant om vast te stellen is dat de  FED haar basisrente verhoogde en dat terwijl volgend jaar meer renteverhogingen verwacht worden de dollar zwak bleef.
 • De Duitse en de Japanse rente stijgt eveneens en dat ondersteunt de trend naar wereldwijd hogere rentevoeten....meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 26 september 2018 - Schulden zullen de volgende crisis veroorzaken:  is er een bijna perfecte storm voor goud, zilver en de mijnensector op komst?


Bijgewerkte secties: US-Dollar, Inflatie Index, €-Goud & €/$ , Europese staatsobligaties,

DEBT 2018 09 03De schuldencrisis breidt zich volop uit en zal erger zijn dan in 2008. Globaal zijn zich de wolken aan het samenpakken voor een perfecte storm voor goud, zilver en de mijnsector. We kunnen in de komende maanden ons aan sterke rallies verwachten. Schulden zullen de volgende crisis veroorzaken. Het volledig herstel na 2008 was op schulden gebouwd. Van 179ù voor de financiële crisis is de globale debt-to-GDP ratio gestegen tot 217% vandaag. Bedrijven en, overheid hebben meer schulden dan ooit tevoren opgebouwd. Ook de groeilanden, met China op kop, steken vol schulden. De grootbanken zijn zelfs nog groter en blijven “too big to fail.”

Wanneer de zeepbel van de financiële markten uiteen spat, zullen de schuldenmarkten eerst de diepte ingaan. Of het begint in de emerging markets, de onder schulden beladen bedrijfssector of bij de consumenten die zuchten en kreunen onder de schulden, er is in ieder geval een storm in de maak.

Bereid uzelf voor door winst te nemen en geld onder te brengen in cash of goud. Geld dat u aanhoudt in obligaties, aandelen, derivaten, papieren goud, papieren zilver enzovoort zal als sneeuw voor de zon VERDWIJNEN. De vastgoedprijzen zullen crashen tot een niveau dat niemand ooit voor mogelijk had gehouden, ook de (papieren) prijzen voor kunst zullen in vrije val gaan.  WIE GEEN GOUD OF ZILVER HEEFT ZAL TIJDENS DIT PROCES GERUINEERD WORDEN....meer in de abonneesecties. 

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:


Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 25 september 25, 2018 - OPEC Meeting: olieprijzen kunnen fors stijgen.


Bijgewerkte secties:

revolutionsZo worden revoluties en crisissituaties door de overheid/autoriteiten in het leven geroepen. De cijfers over de voorbije maand in de VS waren allesbehalve bemoedigen: verkopen in hobbywinkels  -13.6%; grootwarenhuizen -6.9%; auto's -4%; kleding en accessoires -2.2%. En zeggen dat politici een economie die deze cijfers komt voor te leggen 'een sterke economie' durven te noemen. Wat zullen ze dan durven zeggen over een economie in recessie en/of een depressie? Maar zolang de overheid de media blijven controleren, kan een boel shit probleemloos verkocht worden. De kans is dan ook groot dat de massa deze leugens zal blijven slikken. 

De laatste financiële crisis had alles te maken met schulden en de schulden zijn substantieel gestegen sinds 2008. Eigenlijk was het volledige 'herstel' gebouwd op schulden. De volgende crisis zou normaal erger moeten worden dan die van 2008-2009...maar we weten eens te meer niet wanneer ze zal komen. Noch hoe zwaar de recessie zal zijn. Daarom is het beter om voorbereid te zijn en om NU te handelen. SCHULDEN zullen waarschijnlijk de volgende crisis veroorzaken...vergeet NOOIT dat REVOLUTIES meestal door LINKSE organisaties opgestart worden.  ,...meer in de abonneesecties.

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

Screen Shot 2018 09 24 at 3.45.08 PM

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 21 september 2018 - ORWELL's 1984 is de natte droom geworden van de politici van vandaag.


Bijgewerkte secties:

Orwell's 1984 (of de natte droom van de politici van vandaag) is REALITEIT geworden. De mensen zijn bezorgd over Google, Facebook en Amazon?... Combineer de Chinese inspaningen met de openbaringen van Snowden...wat moeten we dan het meest vrezen: de privé-sector die moet OVERTUIGEN of de overheid die kan afdwingen?  DIT IS AL REALITEIT IN CHINA!  Het paspoort kan afgenomen worden van wie zich niet gedraagt zoals het behoort. Alles is daar mogelijk: het afnemen van het rijbewijs, het blokkeren van de bankrekening....

In Frankrijk besliste een rechtbank dat Marine Le Pen een psychiatrisch onderzoek moet ondergaan. Ik had werkelijk nooit verwacht dit ziekelijk gedrag van de gezagshebbers te mogen meemaken. (klik om het bevel van de rechtbank - Tribunal de Grande Instance - te vergroten). In de USA proberen zij (Deep State) Donald Trump af te zetten. In Frankrijk beseffen ze maar al te goed dat Marine Le Pen de volgende verkiezingen zal winnen. Daarom proberen ze haar NU uit te schakelen. In Nederland VERMOORDEN ze deze mensen (Pim Fortuyn) terwijl anderen 24/24 politie bescherming nodig hebben. Brood en spelen, het werkt nog altijd.

Screen Shot 2018 09 20 at 7.55.37 AMBelangrijke fundamentals:

 •  Wanneer we zien wat er in Europa gebeurt, valt het niet moeilijk te begrijpen dat er een boel problemen in de lucht hangen. Zelfs een BURGEROORLOG is mogelijk. Iedere burger moet daarom een plan B hebben voor hemzelf en zijn familie. Een permanente residentie in een VEILIG, VRIENDELIJK en WELVAREND LAND is geen overbodige luxe. Moeilijk is het niet, op voorwaarde dat u bereid bent om het land in kwestie om de 2 jaar te bezoeken ,...meer in de abonneesecties.

Belangrijkste technicals:

 • Voorbeeld van een staircase MDL-MAL line candle chart. Zie ook de samengedrukte Bollinger Bands...en verwacht weldra actie naar omhoog of omlaag....meer in de abonneesecties.

Copyright 2018, All Rights Reserved - The contents of this report may NOT be copied, reproduced, or distributed without the explicit written consent of Goldonomic


Donderdag 20 september 2018 - Amerikaanse banken doen het beter dan Canadese en Europese banken.


Bijgewerkte secties: Banks & Financials, Technische Analysis, Obligaties algemeen & USA,

Er valt veel te zeggen over hogere rentevoeten. Onze charts vertellen echter een heel ander verhaal. Wat er in de volgende weken zal gebeuren, zal niet enkel de obligaties maar ook de dollarkoers en goud & zilver beïnvloeden.

Op de charts is duidelijk te zien dat de rentevoeten de TOP sectie van hun trading kanaal hebben bereikt maar we hebben GEEN DUIDELIJKE BREAKOUT tot nu toe. De dollar heeft anderzijds een weerstandsniveau bereikt en de chart wijst in de richting van een BREAKDOWN (end niet in de richting van een breakup). Trump en de U.S.A. hebben een goedkopere dollar nodig om Amerikaanse producten goedkoper te maken voor vreemde kopers en om het handelsdeficiet te doen krimpen. Een zwakkere dollar zal ook de druk van de groeilanden wegnemen (Turkije, Argentina, India, Venezuela, Chili, Brazilië, Zuid-Afrika...). Die hebbn bjina 3000 miljard dollar openstaan aan Amerikaanse staatsobligatie. Hogere rentevoeten en een dure dollar kan dus een echte ravage aanrichten in de internationale financiële wereld en leiden tot een nieuwe wereldcrisis stijl 2008-09.

   
...meer in de abonneesecties.

Belangrijke fundamentals:

 • De CFTC rapporteerde voorbije week (9/4/18) dat voor de eerste keer in 17 jaar de commerciële spelers op de markt hun goudposities op de COMEX naar net-long hebben gedraaid. ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • Amerikaanse bankaandelen ...meer in de abonneesecties.

  In een staircase step sequence downtrend stellen we steeds lagere dieptepunten vast. Deze ritmische distributie gevolgd door een nieuwe breakdown is belangrijk voor het sentiment. ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 19 september 2018 - De mijnbouwaandelen zijn de kanaries in koolmijn en wijzen in de richting van hogere goud- en zilverprijzen.


Bijgewerkte secties: Goud Majors, Goud Juniors, Recessiebestendige aandelen, Recessiebestendige aandelen (HOLD), BioTech & farma (nieuw aandeel), Prijzen voor ruwe olie,

Silver bomb

 

 

 

De dag van het goud zal komen. Het zal zijn rol als vluchthaven weer opnemen. En dat kan sneller dan verwacht gebeuren. 

 

 

 

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

 • De Recessiebestendige aandelen moeten op de huidige prijsniveaus niet langer gekocht worden. Wees voorzichtig en respecteer de STOP LOSSES. In geval van een crash is het niet aangewezen om vlak onder de STOP te verkopen. Het kan zijn dat dit in een lege markt gebeurt en dat er GEEN BIEDPRIJS is voor uw aandelen. De biedprijs kan een stuk lager liggen....meer in de abonneesecties.
...meer in de abonneesecties.
 
   

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 18 september 2018 - De marhuana aandelen zijn gedoemd om als een pudding in elkaar te storten.


Bijgewerkte secties:

WEED PE Sep 2018Staat de pot-com bubble op springen? De prijs vanTilray is met 270% gestegen op een maand tijd. Canopy Growth  en Aphria zagen hun koers meer dan verdubbelen in dezelfde periode. Cronos Group is met een stijging van 80% daar niet zo ver van verwijderd. De beleggers vrezen dat de zeepbel uiteen zal spatten.

De aandelen die iets met marihuana te maken hebben, staan vandaag astronomisch hoog gewaardeerd. Op basis van de trailing-12-maand omzet hebben de aandelen van de top 10 cannabis kwekers een gemiddelde price-to-sales (P/S) ratio van 201. Tilray is het duurst en zit dichtbij 318.

Sommigen werpen op dat de sector over een enorm groeipotentieel beschikt. En dat is een terechte opmerking. Beleggers kijken veel meer naar het verleden dan naar de toekomst. Dat geldt vooral voor aandelen uit snelgroeiende sectoren zoals deze. Vanwege deze snelle groei is het zinvol om te kijken waar de ratio's van de marihuana aandelen binnen een paar jaar zullen staan. Hier ziet u de toekomstige P/S ratio voor de top marihuana aandelen vergeleken met de waarderingen voor aanverwante  sectoren.

De cannabis industrie heeft dezelfde karakteristieken als andere industrietakken, zoals de chart op verschillende manieren aantoont. De sector kan vergeleken worden met biotech en farma omdat ze buiten de VS en Canada hoofdzakelijk op medicinale cannabis is gefocust. Maar recreationele cannabis heeft dan weer meer gemeen met alcohol en tabak, zodat ook deze sectoren opgenomen werden. [Motley Fool]

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

 • Aandelen verliezen het opwaarts momentum. De Dow Transportation bereikte een nieuwe recordhoogte. De Dow Industrials deed dat niet en dus bleef BEVESTIGING uit. ...meer in de abonneesecties.
...meer in de abonneesecties.
 
   

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Maandag 17 september: democraten zijn in feite "socialisten" en zij haten simpelweg het feit dat iemand van buitenaf hen weg duwt.


Bijgewerkte secties: Beursindices uigedruktin goud, Beursindices op lange termijn, Goud Royalty co's, 

Screen Shot 2018 09 15 at 12.26.48 PM

Democraten zijn in feite "socialisten" en zij haten simpelweg het feit dat iemand van buitenaf hen uitschakelt.  Trump kwam uit het "nergens" en duwde de "Zwarte President" opzij, hij duwde de geplande vrouwelijke president opzij, hij duwde de geplande "Latino President" opzij en hij duwde de democratische rechters van het Hooggerechtshof opzij.  Hij kuist het "democratische MOERAS" op, hij ruimt de bureaucratische corruptie van de U.N. , NATO, NAFTA op,...Donald Trump maakte komaf met alle bureaucratische Democratische plannen en het scenario dat door de Democraten de voorbije jaren was uitgeschreven. Daarom HATEN zij hem.

De Barack facade was een "Hollywood Set" met niets dan leegte achter de auteur van het script.  Donald Trump heeft leiderschap. Hij weet dat de VS niets te maken wil hebben met verdeling van welvaart, niets met nationalisaties, niets met de uitbreiding van de Welfare state, niets met socialisme,....Hij weet dat socialisme elke maatschappij doodt: Venezuela, Argentina, Zimbabwe, de USSR,...de EUSSR.

Trump heronderhalt elke deal die onder de bureaucratische democraten werd afgesloten...of men nu van hem houdt of niet, hij doet een frisse wind over de wereld waaien.

Interessant wat nu gebeurt in Venezuela, WAAROM sommige mensen vertrekken en WAAROM anderen blijven. Zodra het geld van anderen is uitgegeven, kunnen veel mensen niet meer weg. Een gemiddelde Venezolaan verdient omgerekend minder dan 50 dollar per maand of minder dan 600 dollar per jaar. Om het Venezolaans-Socialistisch-Paradijs te verlaten is minstens 1500 dollar nodig. Socialisme en communisme zijn zo geweldig dat voor 1989 (bankroet van de USSR de boeren hun aardappelen met ijzerdraad moesten beschermen.

 

Belangrijke fundamentals:

world oil production 2018 09 15 

Belangrijke Important Technicals:

...meer in de abonneesecties.
 
   

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 14 september 2018 - Emotie is de ergste vijand van alle beleggers!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices, 

Dit is wat er van de wereld is gekomen...

Belangrijke fundamentals:

 • Vastgoed of aandelen: wat is de beste investering? Het bezit van vastgoed is vaak één van de zwaarste financiële verplichtingen die iemand op zijn schouders neemt. Beleggen in aandelen is anderzijds één van de hoekstenen van het opbouwen van welvaart.  Op basis van data van de Federal Housing Finance Agency en Yahoo Finance vergeleken we de evolutie van de huizenprijzen met die van de aandelenkoersen over de afgelopen decennia. Over die periode leverden aandelen het meest op!
 • De munt is vaak de beste indicator van de economische gezondheid van een land. Wanneer een land een GOEDE BEURS koppelt met een SLECHTE MUNT is er ergens iets fout. Een verstandige belegger neemt dan afstand.

Belangrijke technicals:

 •  Het lijdt geen enkele twijfel dat de Amerikaanse beurzen begonnen zijn aan de laatste upleg #5. Deze opwaartse beweging zal ergens onderweg in een SERIEUZE CRASH vastlopen.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 14 september 2018 - Emotie is de ergste vijand van alle beleggers!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices, 

Dit is wat er van de wereld is gekomen...

video1

Belangrijke fundamentals:

 • Vastgoed of aandelen: wat is de beste investering? Het bezit van vastgoed is vaak één van de zwaarste financiële verplichtingen die iemand op zijn schouders neemt. Beleggen in aandelen is anderzijds één van de hoekstenen van het opbouwen van welvaart.  Op basis van data van de Federal Housing Finance Agency en Yahoo Finance vergeleken we de evolutie van de huizenprijzen met die van de aandelenkoersen over de afgelopen decennia. Over die periode leverden aandelen het meest op!
 • De munt is vaak de beste indicator van de economische gezondheid van een land. Wanneer een land een GOEDE BEURS koppelt met een SLECHTE MUNT is er ergens iets fout. ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals: ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 13 september 2018 - Goudmijnen hebben gisteren de turnaround gezien


Bijgewerkte secties: Olieaandelen, Aardgasaandelen, 

weimarDe munt is vaak de beste barometer van de gezondheid van een land.  Het volstaat om te kijken hoe diep deze valuta's zijn afgezakt:  Venezuela - 99%, Argentinië -50%, Zuid-Afrika - 27%, Turkije -44%, Brazilië -25%, Rusland - 20%  (vs de US-Dollar)

De valutacrisis verspreidt zich als een strovuurtje. Meer inflatie en zelfs hyperinflatie waait over van het ene land naar het andere. Hier nog enkele landen waarvan de munt is ingestort in 2018: Soedan -61%, Angola -39%, Liberia -18% en India -12%. Daarnaast zijn er minstens 15 andere landen waarvan de munt met minstens 10% of meer is gedaald tegenover de dollar in 2018. De schulden in dollars van deze landen zijn exponentieel gestegen, in de komende jaren hangen er een aantal defaults in de lucht. De grafiek toont dat de schulden in dollars voor deze landen met de factor 5 tot 10 zijn gestegen. De valuta's van deze landen zijn fors gedaald en gedoemd om vrijwel waardeloos te worden.

Een zwakke munt betekent dat een land meer moet betalen voor de dollars die nodig zijn om goederen en diensten te importeren. Het afbetalen van de schulden wordt problematisch: stel dat land 1 miljard dollar aan schulden heeft en dat de nationale munt met 50% in waarde daalt versus de dollar, dan zal de kost van SCHULDEN + RENTE met 50% stijgen. Land A zal 50% meer geld moeten drukken en dat zal leiden tot HYPERINFLATIE. Tijdens die hyperinflatie zal de munt exponentieel crashen en het vertrouwen in het land zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uiteindeljik zal het land bankroet gaan, met een moratorium van de schulden tot gevolg...klik hier voor het verhaal van WEIMAR

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 12 september 2018 - Goud & zilver zullen onder druk blijven staan tot de centrale banken hun fouten toegeven.


Bijgewerkte secties: ZAR-Goud & ZAR/$/€, Kr-Goud & Kr/$/€, Yuan-Goud & Yuan/$/€, Rupee-Goud &   Rupee/$/€,

Zullen goud & zilver onder druk blijven staan tot de centrale banken hun fouten toegeven? Ofwel geven ze die fouten op tijd toe, ofwel stevenen we af op een CRASH (instorting) van de financiële markten. In beide gevallen zijn goud & zilver veilige VLUCHTHAVENS. Zodra de financiële markten merken dat de lucht veranderd is, zullen de prijzen voor de edelmetalen door het dak gaan. Indien niets gebeurd (de geldhoeveelheid naar omhoog) zullen de banken en de centrale banken van de groeilanden in de problemen raken.

Het is goed mogelijk dat we inderdaad een CRASH nodig hebben alvorens de BIS en de centrale banken realiseren dat ze hun monetaire politiek moeten veranderen.

Money supply and gold 2018 08 16 at 6.16.38 PM

Belangrijke fundamentals:

Wie geen fysiek Goud en/of Zilver bezit en nu uit schrik Goud en/of Zilver verkoopt en denkt zo de dans te kunnen ontsnappen, moet het volgende in overweging nemen:

 1. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor FIAT DIGITALE bankdeposito's (waardoor de bank een verplichting naar u toe krijgt). Zo kan u koud gepakt worden door een BAIL-IN operatie zoals in Cyprus: een deel van uw geld aangeslagen en een ander deel wordt u met vertraging in kleine schijven terugbetaald.
 2. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor (staats)obligaties (veel te duur en overkocht) die al sinds 2011 aan het uittoppen zijn en die een NEGATIEVE RENTE betalen  (uw kapitaal krimpt met ongeveer 8% per jaar in plaats van te groeien). Bovendien dreigt u het slachtoffer te worden van een SCHULDEN MORATORIUM: obligaties worden waardeloos of ingewisseld voor nieuwe obligaties met looptijden van 100 jaar of meer die een extra lage rentevoet uitbetalen.
 3. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor aandelen (veel te duur en overkocht). Dat kan een tijdje goed gaan, maar op zekere dag komt er een crash en dan wordt het onmogelijk om te verkopen. Dit kan gepaard gaan met een BANK HOLIDAY waardoor je gewoon weken kan vast zitten. Omdat er geen certificaten aan drager meer zijn, loop je het risico ingeval van een OORLOG, gedurende de ganse oorlogstijd vast zitten.
 4. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor vastgoed  (veel te duur en overkocht). U kan dit vastgoed niet onder de arm nemen om er mee te verhuizen. In geval van een CRASH en een ECONOMISCHE DEPRESSIE wordt het onmogelijk te verkopen. Bovendien worden de huurprijzen tijdens Depressies meestal door de OVERHEID vastgelegd, alsook het aantal gezinnen die er wonen (USSR). Tijdens een depressie kan u een volledige straat kopen met slechts enkele goudstukken!
 5. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor bankbiljetten . Bewaar ze onder uw matras en de hyperinflatie (Venezuela, Weimar) zal uw koopkracht in een mum van tijd opeten. Mogelijk wordt u ook aangehouden omdat het verboden is zoveel bankbiljetten aan te houden. Wie dit doet, is volgens de wetgever immers een KRIMINEEL.
 6. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor cryptocurrencies: u verliest alles zodra iedereen zich begint te realiseren dat Bitcoins & Co. geen ECHTE WAARDE hebben.
 7. U verkoopt fysiek goud en zilver (echt geld) voor  .... zijn we iets vergeten??

Belangrijke technicals:

 • Goud & zilver (in US-Dollar) blijven onder druk staan maar er werden nog GEEN BELANGRIJKE STEUNNIVEAUS doorbroken!! (zie secties).
 • Hindenburg Omen – periode van krimpende breedte van de markt tijdens periodes van koersstijgingen met veel 52-week highs en lows
 • Titanic Syndrome – een recente 52-week piek in aandelen gevolgd door een dag met meer aandelen op een piek voor de afgelopen 52 weken.
 • WAARSCHUWINGSSIGNALEN OVERAL..en zoals gewoonlijk is de MASSA zich van niets bewust.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 11 september 2018 - Het is te laat om nog een verzekering te nemen wanneer het huis in brand staat!


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/€/$, CanGoud & Can$/€/$, ¥-Goud & ¥/€/$, £-Goud & £/€/$, 

De ineenstorting is begonnen in de groeimarkten...de zwakste emerging markten zijn Venezuela, Turkije, Argentinië, Brazilië, Chili, India,...

Hopelijk eindigt het verhaal niet in de catastrofe afgebeeld in deze video....

Belangrijke fundamentals:

 • VOORZICHTIG: de markten zijn zo geconditioneerd dat ze eender welke afval aanvaarden die de BLS drukken en er mee weg raken!...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • De chart hier beneden toont xxxx: de chart toont GROTE KOOPVOLUMES ....en volume gaat altijd de PRIJS vooraf. ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 


Maandag 10 september 2018 -  Timing blijft moeilijk op de financiële markten...daarom is het beter 4 jaar te vroeg dan 1 seconde te laat te handelen!


Bijgewerkte secties: $-Goud, US-Dollar, €-Goud & €/$, 

Voorspellen WANNEER iets zal gebeuren, is erg moeilijk. Of waarschijnlijk zelfs onmogeljik. We moeten ons echter goed voor ogen houden dat afdekken tegen risico's belangrijker is dan juist op tijd zjin...en ook dat geduld loont. Beter geduldig te zijn dan te spelen in het Bitcoin Casino waar een ZWAAR VERLIES mathematisch vaststaat..we weten alleen niet WANNEER! Zeker is wel dat we nu het laatste been van de haussemarkt bij aandelen beleven. Maar niet alleen bij aandelen, hetzelfde geldt ook voor obligaties, vastgoed en de meeste andere activaklassen. 

Schulden zullen de VERROTTE DEUR aan diggelen trappen. 

Europa is volledig bankroet. De EU elite is wanhopig aan het proberen een verzamelling onverbonden landen bij elkaar te houden. Griekenland en Italië zouden de EU al lang geleden verlaten moeten hebben, een nieuwe gedevalueerde munt geïntroduceerd en de schulden heronderhandeld hebben. Maar ze werden door Brussel tegengehouden. Bijgevolg zullen ze met de rest van Europa overkop gaan. De Britten stemden om de EU te verlaten, maar Brussel doet alles wat het kan om dat te beletten. Een kunstmatig bij elkaar geschraapte collectie van landen met verschillende mensen, culturen, geschiedenis, ambities, financiële systemen, groeitempo's enzovoort is gedoemd om te verdwijnen. Dat deze hutsepot wordt bestuurd door een onverkozen en onbetrouwbare elite in Brussel maakt het plaatje nog erger.

De Amerikaanse schulden zijn IN EEN WIP EN EEN ZUCHT VERDUBBELD VAN 21.000 NAAR 42.000 miljard dollar. De grootste economie is tevens de ziekste van allemaal. De federale schulden zijn alle 8 jaar verdubbeld, waardoor tegen 2025 de kaap van 40.000 miljard dollar bereikt kan worden. De problemen in de economie zullen samen met een financiële crisis leiden tot het ongebreideld drukken van geld en tot een stijging van de rentevoeten. Een federale schuld van 100.000 miljard dollar of zelfs nog veel meer is dus goed mogelijk tegen 2025. Zeker wanneer de derivatenzeepbel zou imploderen tegen 2025. Gemeten in echt geld, meer bepaald in goud, is de dollar met meer dan 98%in waarde gedaald sinds de oprichting van de FED in 1913. Sinds 1999 is de dollar met 80% in waarde gedaald.

Goud kan klimmen tot minstens $16,000 op basis van de 1980 piek op $850, aangepast  voor de inflatie. Veel berekeningen geven echter een hogere prijs: $87,000 of zelfs $174,000 . Het target is afhankelijk van de kracht van de komende hyperinflatie.

Belangrijke fundamentals:

 • Offshore activiteiten geven signalen die wijzen op een heropleving. Een recent rapport van IHS Markit zegt dat de globale vraag voor mobiele offshore drilling rigs met 13% zal stijgen. Volgens IHS zal de vraag naar rigs stijgen van gemiddeld 453 naar 521 in 2020....meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 7 september 2018 - Dit zijn de 10 redenen om goud en zilver te kopen.


Bijgewerkte secties:

Dit zijn de 10 belangrijkste redenen om goud en zilver te kopen en om deze buiten politiek bereik in een niet-bankkluis te bewaren. 

De makkelijkste manier vandaag om financiële zelfmoord te plegen, is om goud, zilver en mijnbouwaandelen te verkopen om alles te beleggen in FANG  aandelen (Facebook, Amazon, Netflix, Google.) . Het feit dat u $950,000 kan verdienen op een investering van $100 bewijst dat er iets fout is en dat de  catharsis vlakbij is. De belegger kan Facebook puts met looptijd tot 18 mei en een uitoefenprijs van $95 kopen aan $1 dollar per contract. Dat wil zeggen dat als u $100 belegt in 100 put opties en Facebook onderuit gaat voor 18 mei u…$ 950,000 hebt verdiend.

Belangrijke fundamentals:

 • De uitslag van de november verkiezingen (Congres) is zeer belangrijk. Indien de republikeinen de meerderheid behouden (of meer zetels winnen) wordt het een stuk makkelijke om belangrijke wijzigingen door te oefenen. Wanneer de democraten winnen, wordt dat een stuk moeiiljker. Zo er nog iets mogelijk is. Het is mogelijk dat we moeten wachten tot na de verkiezingen alvorens de volgende trend op de financiële markten mogelijk is....meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals: ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 6 september 2018 -  We zullen wereldwijd valutakoersen zien instorten


Bijgewerkte secties: Dollar Fundamentals,

dollar shortageDe Bank for International Settlements (BIS) waarschuwde voor zware gevolgen indien Powell, het nieuwe genie van de Federal Reserve zijn boekje te buiten gaat. Carstens, een voormalige centraal bankier, merkt in het laatste BIS rapport op dat de US dollar goed is voor minstens 80% van allen uitstaande letters of credit die worden gebruikt voor de afhandeling van internationale handelscontracten. Stel u eens 80% van alle handelscontracten voor.

 "Elk tekort aan dollars bij de niet-Amerikaanse banken kan de wereldhandel een vernietigende slag toebrengen. "

Sinds de Synthetic Dollar Shortage zo'n enorme proporties heeft aangenomen, kan de Federal Reserve haar balans niet opklaren. Maar ze kan ook niet elders middelen ophalen. Doet ze dit toch, dan veroorzaakt ze een economische en/of valutacrisis zonder voorgaande.

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • De charts bevestigen de fundamentele informatie over de OLIEPRIJS.
 • Deze aandelen zijn KOOPWAARDIG aan de huidige koersniveaus....meer in de abonneesecties.
...meer in de abonneesecties.  
 
   

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 5 september 2018 - Op lange termijn is goud een betere investering dan aandelen, obligaties en vastgoed...


Bijgewerkte secties: Zilver , 

Ik maakte de crash van 19 oktober persoonlijk mee als broker. Het gebeurde plots...het viel bij wijze van spreken uit de lucht. Op die maandag crashten de prijzen en er waren geen BIEDPRIJZEN (geen KOPERS). De beurzen zijn overgewaardeerd en dus bestaat de kans dat we hetzelfde meemaken. Bijzonder verontrustend is dat het aantal aandelen gekocht op krediet een recordhoogte heeft bereikt. De Dow Jones stock index viel 508.32 punten (22%), of 4½x het vorige dagrecord. Ditmaal kan de beurs crashen vanwege een gebeurtenis op de VALUTAMARKTEN of de crash kan leiden tot een gebeurtenis op de valutamarkten. 

In deze video is duidelijk de HOCKEY FORMATIE te zien die telkens gevormd was als er een crash gebeurde.  Een eenvoudige vraag: wanneer zich een stevige correctie voordoet (en het is 200% dat het zal gebeuren) is het de vraag naar WELKE beleggingsinstumenten het kapitaal zal vluchten. Veel keuze zal er niet zijn.

...meer in de abonneesecties.

Het is erg belangrijk dat u met integere mensen samenwerkt voor het beschermen van uw spaargeld. Belangrijk is tevens dat goud en zilver bewaard worden in het buitenland op een plaats waar u er altijd aan kunt. Vooral omdat we  in de komende jaren kapitaalcontroles zullen krijgen en dat zodra de markten beginnen te crashen.  Wanneer de wereldmunten in elkaar zakken, zal het te laat zijn om nog geld uit een land te krijgen. Doe het daarom nu, nu het nog mogelijk is. Bewaar ook GOUD buiten uw land. 

Belangrijke fundamentals:

 • De komst van een tropische storm in de Golf heeft de olieprijs doen stijgen tot $71. De olietoevoer dreigt namelijk onderbroken te worden. Dit soort rally's duurt echter normaal niet lang. Voor de meeste handelaren is het echter alleen maar belangrijk dat de prijs stijgt. Bovendien stijgt de spanning in het Midden-Oosten opnieuw. 
 • De Reserve Bank of India (RBI) heeft voor het eerst in bijna 10 jaar goud gekocht. De vraag naar edelemetalen kan stijgen wanneer geld uit obligaties minder waard als gevolg van de stijging van de rentevoeten.
 • We krijgen NU QE (geldschepping) tot in het oneindige, gevolgd door GOUD dat de balansen van de overheden wereldwijd in evenwicht zal brengen. Net zoals er geen ander instrument bestaat dan QE om zijn financiële solvabiliteit te veinzen, bestaat er geen ander instrument dan GOUD om de balansen van de criminele Overheids-entiteiten in evenwicht te brengen. Zo eenvoudig is het.

  De besmetting van de Wereld gebeurt NU en In het beste geval overleeft ons financieel systtem tot uiterlijk juni 2019. Wat op ons afkomt, zal alles op zijn pad vernielen, inclusief de 1% super-rijken. Wanneer is nu. ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 3 september 2018 - Een stierenmarkt is zoals sex:  het voelt het prettigst net voordat het gedaan is
...


Bijgewerkte secties: 

Een stierenmarkt is net zoals SEX: het voelt het prettigst net voor het over is....meer in de abonneesecties.

labor day sale 2018 09 01

Belangrijke fundamentals:

 • De valutacrisis in de emerging markets heeft invloed op de koers van de dollar maar ook op die van de euro. Bijgevolgd wordt het erg moeilijk om te voorspellen WANNEER de Dollar en de Euro in een BEPAALDE richting zullen bewegen. Technische en fundamentele analye geven ons een een idee wat de middenlange en de lange termijn zullen brengen. Tegenover het ECHTE GELD (goud) zullen zowel de Euro als de Dollar crashen...alleen weten we niet WANNEER! ....meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • De prijsevolutie van iets kan volgens de economen nooit gebruikt worden om de toekomstige richting te voorspellen. Het arsenaal van de technische analyse maakt echter uitzonderingen in de vorm van terugkerende patronen op de chart. De charts zeggen ons nu dat er een berenmarkt op komst is op Wall Street. 
 • Een andere boodschap die de charts ons vertellen is dat we een TOP-Distributie-patroon hebben voor Obligaties.
 • Een andere boodschap die de charts ons vertellen is we een BODEM hebben voor de goud- & zilversector...er was zelfs een uitbraak die door velen niet werd opgemerkt. .
 • Een andere boodschap die de charts ons vertellen is dat we nu LEG #5 (de Orgasme-poot) op de beurzen krijgen.....meer in de abonneesecties.
....meer in de abonneesecties.  

   

 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts