30
april
2023

Panama BLOEIT

Panama is het Nieuwe Zwitserland van de Amerika's


Welkom in het "nieuwe Zwitserland van de Amerika's” waar de gemiddelde groei van het BNP 6% tot 9% bedraagt.


political-map-of-PanamaPanama speelt een vitale rol in de internationale handel en als financieel centrum en omdat het land in het centrum ligt van twee continenten en terzelfdertijd twee oceanen met elkaar verbindt. De Amerikaanse Panamese vrijhandelsovereenkomst zal de financiële en commerciële rol van Panama nog belangrijker maken. De nieuwe extra-grote SLUIZEN van het Panama kanaal zullen straks het reeds belangrijk omzetcijfer nog vergroten. [er wordt gemiddeld $ 350,000 geheven op elk schip die de sluis gebruikt, en de sluis wordt dagelijks door gemiddeld door 48 schepen gebruikt]

Als we denken aan veilige havens en offshore banking centra komt Zwitserland het vaakst aan bod. Panama is een andere veilige en goedkopere optie. Omdat er in Panama geen belastingen worden geheven op niet-Panamese handel en financiele activiteiten, hebben veel multinationals hun hoofdzetel al naar dit land verlegd. Mede hierdoor groeide de Panamese economie met gemiddeld 8% over de afgelopen vijf jaar.

Vaak VERDUBBELEN zij die hun residentie naar Panama verplaatsen hun inkomen.... Behoort U tot deze potentiele groep? . Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of plaats hier een bericht click here...om dit te weten te komen.
 • Panama’s munt is de Balboa, gelinkt aan de U.S. dollar. Dat maakt investeren in het land mogelijk. Maar als er iets gebeurt met de dolllar kan snel naar de Balboa overgestapt worden. 
 • De kwaliteit van de bank- en communicatiesector staat buiten kijf. De banken moeten wettelijk een reserve ratio van 30% aanhouden.
 • Panama heeft een 5-jarenplan gelanceerd, met investeringen voor een bedrag van 13,60 miljard Dollar. De investeringen focussen zich op scholen, ziekenhuizen, wegen, metro's enzovoort.
 • De Panamese importtarieven zijn de laagste in de wereld en de buitenlandse investeringen zijn goed voor bijna 9% van het BBP. 
 • Panama staat bekend als een veilig land om geld te parkeren, de 130 banken die het land rijk is voeren privacy hoog in het vaandel. Het is geen land dat beloofd heeft vanaf 2016 automatisch informatie uit te wisselen.
 • Op bankrekeningen van zowel inwoners als buitenlanders wordt geen belasting geheven.
 • Offshore activiteiten worden niet belast.
 • Inwoners betalen geen belasting op geld dat in het buitenland werd verdiend. .
 • In Panama mag elke inwoner die wettelijk in orde is vastgoed kopen. Gepensioneerden moeten geen vastgoed belasting betalen tot het moment dat zij verkopen. Nieuwe woningen zijn 20 jaar vrijgesteld van belastingen.
 • Veel multinationals verhuizen hun hoofdkwartier naar Panama. Disney kocht onlangs een grote oppervlakte land aan de Pacific Coast.

Meer informatie over het bekomen van een 2de residentie en Paspoort in Panama....klik hier

Klik op het plaatje voor een slide show in het Engels: [klik hier voor meer in het nederlands - we hebben een programma voor grotere en kleinere budgetten]


Panama Bouwt

panama6Een grote bouwwoede doet het uitzicht van Panama snel veranderen. Er zijn tientallen wolkenkrabbers vol kantoren, inclusief de Trump Ocean Club en het eerste Waldorf-Astoria hotel in Latijns-Amerika: the Panamera. En niet te vergeten: de capaciteit van het Panamakanaal wordt verdubbeld.

De jaarlijkse omzet van het Panamakanaal is gegroeid tot $2 miljard (7,50% van het GDP). Zowel de omzet als het verkeer zijn in 2013 met 25% gestegen. Dat heeft een sterke gevolg in andere sectoren tot gevolg gehad: verzekeringen, onderhoud van schepen, banken, handel enzovoort. Het kanaal en het bedrijfsvriendelijke bedrijfsklimaat hebben voor een extra boost gezorgd. De vrijhandelszone van Colón aan de Atlantische kunst en die van Balboa, de haven aan de Grote Oceaan, zijn 2 van de drukste havens van Latijns-Amerika. 

Last but not least, Panama hoort niet tot de groep van 51 landen die vanaf 2016 automatisch informatie zullen uitwisselen. Op die lijst staan onder andere Andorra, Liechtenstein, Zwitserland, Gibraltar, Curacao, Singapore, MoldaviÊ, Belize, ... deze landen zullen in de toekomst wel info vrijgeven.

Mocht U weten wat wij weten, dan verhuist U morgen naar Panama!

Een Panamese vennootschap (corporation, stichting) is het ideale wettelijke vehikel om zaken te doen, zowel in Panama als daarbuiten. Hieronder de 10 voordelen die Panama te bieden heeft.

 1. Bescherming van activa: Panama biedt een volledige bescherming voor activa die in één of meer vennootschappen zijn ondergebracht.  Concreet wil dit zeggen dat alles wat waardevol is volstrekt legaal en anoniem in een vennootschap kan ondergebracht worden, terwijl de eigenaar de volledige controle in handen houdt.  Onder 'waardevol' kunnen vastgoed, bankrekeningen, waardepapieren, juwelen, edemetalen, voertuigen en noem verder maar op begrepen worden.
 2. Geen belastingen: Panama is een "tax haven" waar winsten gerealiseerd buiten het land zelf niet belast worden. Het land boert uitstekend dankzij de idiote regeringsleiders in Venezuela, Argentinië, de USA, Canada en Europa die hun burgers dood belasten in een krampachtige poging om zelf het hoofd boven water te houden.  De Panamezen zijn niet van plan om deze voorbeelden te volgen.
 3. De planning van erfenissen: het is mogelijk om kostbare en tijdrovende procedures te voorkomen door eigendommen in één of meer Panamese vennootschappen onder te brengen. Een Panama Private Interest Foundation kan dienen als de overkoepelende holding waar de aandelen van één of meer Panamese vennootschappen in ondergebracht kunnen worden. De aangeduide erfgenamen krigen de aandelen in handen bij de dood van de oprichter.
 4. Rechtsbescherming: Panamese bedrijven waar alle activa in ondergebracht werden, genieten van Lawsuit Protection. Advocaten weten maar al te goed dat het weinig zin heeft om iemand voor de rechter te trekken die niets bezit. In gerechterlijke kringen wordt dit "Judgment Proof"genoemd.
 5. Anonieme eigendom: Panama heeft wetten die totale geheimhouding en privacy garanderen wat betreft de eigendom van bedrijven en stichtingen.
 6. Geen zakelijke licenties nodig: Panama laat bedrijven toe om zaken buiten Panama te doen zonder dat een zakelijke licentie in Panama zelf noodzakelijk is. Veel Panamese bedrijven verhandelen goederen wereldwijd, bijvoorbeeld tussen twee landen onderling.
 7. Goedkoop: Het opzetten van een vennootschap in Panama kost weinig geld, ook de rekening wat fees en belastingen betreft valt best mee. Bovendien zijn advocaten er goedkoop in vergelijking met de VS en Europa.
 8. Makkelijk om te doen: Sommige advocatenkantoren bieden "shelf" bedrijven te koop aan, die bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om een bedrijf over te nemen dat in 1998 werd opgericht. Een nieuw bedrijf kan in minder dan 2 weken opgericht worden, zelfs zonder Panama te bezoeken.
 9. Communicatie: in heel wat talen is mogelijk, alle belangrijke documenten worden vertaald.
 10. Eén aanspreekpunt: het is mogelijk om in Panama actief te worden via één enkel aanspreekpunt, zonder te moeten onderhandelen met advocaten en/of bankiers uit verschillende landen. Vergeet echter niet om beroep te doen op iemand die over de juiste ervaring beschikt.


Dit zijn de 51 landen waar anno 2016 de automatische fiscale uitwisseling in kracht zal treden.

Albanië
Andorra
Argentina
Australia
Azerbeidzjan
Belgium
Belize
Brazil
Canada
Chili
China
Colombia
Costa Rica
Cyprus
Denmark
Duitsland-Germany
Estland
Filippines
Finland
France
Gabon
Georgia
Ghana
Greece
Guatemala
Hungry
Ireland
Iceland
India
Indonesia
Italy
Japan
Kameroen
Kazachstan
Kroatia
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Morocco
Mexico
Moldavia
Netherlands, het Koninkrijk der
New-Zealand
Nigeria
Norway
Oekraïne - Ukraine
Oostenrijk - Austria
Poland
Portugal
Roemenia
Russian Federation
San Marino
Saudi-Arabia
Singapore


Slovenia
Slowakije
Spain
Tsjechië
Tunesia
Turkey
Verenigd Koninkrijk – United Kingdom
Verenigde Staten van Amerika – U.S.A.
Zuid-Afrika - South-Africa
Zuid-Korea - South-Korea
Zweden - Sweden
Zwitserland - Switzerland

Extentions:

Denmark:
Faeröer
Greenland

United Kingdom:
Anguilla
Bermuda
British Virgin Islands
Cayman Islands
Gibraltar
Guernsey
Jersey
Man
Montserrat
Turc - & Caicos

United States of America:
Amerikan-Samoa
Amerikan Virgin Islands
Baker Isle
Guam
Howland-Isle
Jarvis - isle
Johnston - isle
Kingman Reef
Midway- isle
Navassa- isle
North Marianen
Palmyra- isle
Panama – canal-zone only (NOT Panama)
Puerto Rico
Wake- isle

Netherlands:
Bonaire
Sint Eustatius
Saba
Aruba
Curaçao
Sint Maarten

LEES OOK: een 2de RESIDENTIE in PANAMA..klik hier

  © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."