30
april
2023

Je 2de paspoort in Panama

Een 2de paspoort en permanente residentie in Panama is goedkoper and gemakkelijker dan je denkt

Een van de beste verzekeringen die iemand in handen kan hebben, is een tweede paspoort.

Een van de beste verzekeringsinstrumenten die iemand in handen kan hebben, is een tweede paspoort. Wanneer ooit de dag aanbreek dat politieke onrust in uw thuisland het leven van u en uw geliefden belaagt, kan zo'n tweede paspoort een oplossing bieden. Het betekent dat, wat er ook gebeurt, u altijd een plaats hebt om naar toe te gaan.

Maar een tweede paspoort biedt ook heel wat voordelen wanneer er niets negatiefs gebeurt. Ganse landen dreigen bankroet te gaan, waardoor kapitaalcontroles, negatieve rentevoeten en aanslagen op uw bezittingen gemeengoed gaan worden. Een tweede paspoort biedt ook hier een ontsnappingsmogelijkheid.

Terrorisme, rassenrellen, wilde schietpartijen, we horen niets anders meer. Gevaarlijke politieke kandidaten duiken op, de namen kunt u ongetwijfeld zelf invullen. Slimme mensen beginnen te begrijpen dat een tweede paspoort het hoofd helpt te bieden aan deze uitdagingen.

Een algemeen verspreid misverstand is dat een tweede paspoort er alleen is voor de superrijken. En dat is simpelweg niet waar. IEDEREEN kan zo'n tweede paspoort bekomen.

Staatsburgerschap op basis van het welvaartsniveau is er inderdaad alleen voor de rijken. Maar u kan ook een tweede paspoort 'kopen'. In een aantal landen zijn er programma's opgezet die toelaten om staatsburger van dat land te worden. We denken dan onder andere aan Malta in Europa, aan Antigua, de Dominikaanse republiek, Panama en St. Kitts in the Caraiben. U doet een investering of donatie en betaalt wat kosten in ruil voor een tweede paspoort. De kostprijs schommelt tussen iets meer dan €100.000 en enkele miljoenen Euro's.

Er bestaan echter tientallen mogelijkheden voor mensen met een bescheiden kapitaal om deze ultieme vorm van verzekering in handen te krijgen. Een legaal permanent verblijf in een land is vaak de meest aangewezen weg om eventueel een burger van dat land te worden. Afhankelijk van de plaatselijke regelgeving, komt het er eerst op aan om een residentie te nemen. Na een aantal jaren in het land te hebben verbleven, kan u het staatsburgerschap aanvragen. De wachttijd verschilt van land tot land: het kan gaan van twee jaar (Argentinië) tot vijf jaar (Panama) tot tien jaar of zelfs meer.

Maar we gaan u een geheim verklappen: in sommige landen moet u geen fysieke aanwezigheid in het land bewijzen om de naturalisatie te verkrijgen. In sommige landen kan u uw residentie 'op papier' handhaven, zonder altijd in dat land te verblijven. Maar u en uw familie behouden wel het volledige juridische recht om zowel in het eigen als in het tweede thuisland te leven, werken, investeren en zaken te doen.

Staatsburgerschap op basis van residentie vraagt wat meer geduld, maar het is een zeer effectieve manier om een paspoort te krijgen. Deze strategie is altijd zinvol, wat er ook gebeurt.

Maar hoe dan ook: we herhalen nogmaals dat zelfs wanneer er niets rampzaligs gebeurt met de overheid of het financieel systeem het toch interessant kan zijn om een tweede thuisland te hebben waar u kan leven, werken, investeren en zaken te doen. Wanneer er dan toch iets gebeurt, hebt u in ieder geval een plan B achter de hand. U bent vooruitgelopen op de situatie en moet niet meer gaan uitpluizen wat te doen nadat er iets is gebeurd. Misschien komt de bewuste dag nooit, maar dat maakt niet veel uit. Op een tijdspanne van een paar jaar hebt u een nieuw paspoort en alle vrijheid die daarmee samenhangt. De volgende generaties zullen kunnen profiteren van de kleine inspanningen die u hebt geleverd.


Waarom Panama..!?

  1. Jonge Democratie (50 jaar jong).
  2. Financieel, economische stabiel land met erg lage werkloosheid.
  3. Lage levenskost. De Balboa = de lokale munt heeft dezelfde waarde als de US-Dollar maar kan op elk moment worden losgekoppeld.
  4. Een van de beste plaatsen ter wereld om als gepensioneerde te leven: gepensioneerden genieten van belangrijke kortingen op elektriciteit, water, restauratie, hotels, gezondheidszorg.
  5. moderne shopping centra, goede infrastructuur, erg lage criminaliteit, exotische plantengroei (regenwoud), prachtige bergen met eeuwige lente's, meer dan 1000 eilanden, golf terreinen, duiken, vissen, surfen,...
  6. Hurricane en aardbeving vrij land.
  7. Erg goed klimaat: van tropisch tot Eeuwige lente in het binnenland. Temperaturen max. schommelend rond de 30 graden Celcius. Twee seizoenen: een droog seizoen van November tot Mei/Juni en een regen seizoen van Juli tot November met korte, hevige tropische regenbuien.
  8. Territoriaal Belastings-systeem: er worden geen belastingen geheven op niet-Panamese handelsactiviteit en de lokale taks is erg laag. ZERO erfenisrechten, geen kadastrale taksen de eerste 10 jaar, enz. Relatief goedkope maar erg goede en moderne gezondsheidszorg (Hopkins).
  9. Erg goed en HEEL snel Internet.
  10. Voertaal is Spaans en Engels.


Hoe een 2e residentie verwerven?

klik op de plaatjes om te vergroten...

1. 2DE PASPOORT 2.voordelen 2pas 3.PROGRAMS
4.Herbebossing 5.zelfvoorziening 6.Friendly I
7.Friendly II 8.pensionada 9. 2 paspoorten

Sinds 2013 hebben wij tientallen relaties begeleid bij het verwerven van hun 2de Permanente Residentie in het buitenland (de U.S.A. en vooral Panama). Wij verzorgen voor elke relatie het VOLLEDIG proces/procedure: vanaf de voorbereidende fase, over de te zetten buitenlandse stappen (en begeleiding)...tot het bekomen van de Permanente Residentie kaart en paspoort.

Met onze hulp wordt het veel makkelijker dan je denkt! Poepsimpel zelf.

V - Over welk Minimum Kapitaal (geld, goud/zilver, ...) moet je beschikken om een 2de residentie in een ander land te verwerven?
A - Wie via ons werkt heeft geen noemenswaardig kapitaal nodig - $ 5,000 voor het gezinshoofd als deposit op je eigen bankrekening, plus de kosten voor de procedure die functie is van de samenstelling van het gezin.

V - Welke Papieren/documenten zijn nodig om dit te verwezenlijken?
A - Er is een normale menselijke papierwinkel, maar wij regelen ALLES (assisteren met de voorbereiding) en elkeen wordt ter plaatse 100% begeleid. Je doet niets alleen zodat je zelf niet eens de plaatselijke taal machtig moet zijn.

V - Doe je dit voor 1 Persoon, of voor je volledig gezin?
A - Naargelang je budget en samenstelling van je gezin, doe je dit in eigen naam als gezinshoofd (en laten we de deur open voor andere gezinsleden)...Details zijn best te bespreken via Skype.

V - Welke zijn verplichtingen t.o.v dit land (land van de 2e residentie): bv. dienstplicht in leger of dergelijke, taksen/belastingen op dit buitenlands kapitaal. Eigendomsrechten als buitenlander in dit nieuwe land?
A - GEEN en NIET de minste verplichtingen, tenzij dat je er om de 2 jaar enkele dagen verlof moet doorbrengen - en dit is helemaal geen straf. De ENIGE belasting die je betaalt, is een klein jaarlijks vast bedrag. En er is helemaal geen militaire dienstplicht.

V - Is er een minimum woon/verblijf termijn per jaar?
A -Neen, helemaal niet. dit maakt het allemaal net zo aantrekkelijk.

V - Voorbeelden van gunstige landen (andere dan Panama): er is mijn inziens niet zoveel keuze meer als straks al 51 landen alle financiële gegevens gaan uitwisselen?
A -Inderdaad, heel goed gezien. En de prijs-kwaliteit voor het bekomen van een permanente residentie in Panama is bovendien erg goedkoop.

V - Landen die nu nog een deftig regime hebben, kunnen straks toch ook in de verleiding komen om deze westerse praktijken toe te passen?...
A - Wat de toekomst brengt, weet niemand. Wel is de kans erg klein dat vb. een land zoals Panama dat een jaarlijkse BNP groei kent van ongeveer 9%, bijna ZERO werkloosheid heeft en in volle expantie is, onnozel zal beginnen doen. Zeker omdat steeds meer Multi-Nationals er hun hoofdkantoren gevestigd hebben en blijven vestigen....Die CEO's beschikken door de band over erg goede inside informatie. Verder zijn de off-shore belastingen er ZERO en lokale belastingen max 30%. Als je er nu aan begint, dan heb je binnen de 1 tot 2 maand je voorlopige en binnen de 7 maand je permanente residentie!

LEES OOK: PANAMA bloeit..klik hier

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts