31
oktober
2018

OCTOBER 2018

Wie van de komende Goud & Zilvergolf geen gebruik maakt, zal berooid achter blijven.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

 

Woensdag 31 oktober - We bevinden ons in een secular bull market en het zal nog 10 jaar duren alvorens die een piek bereikt.


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindices(PF-charts) , 

We bevinden ons in een secular bull market en het zal nog 10 jaar duren alvorens die een piek bereikt. Het zou zelfs 2x zo lang kunnen duren.  Hoe dan ook worden secular bull markets af en toe afgewisseld met recessies en correcties op middellange termijn. Deze laatste bieden meestal koopkansen. 2018 zag de uptrend gebroken worden bij de S&P500, maar we mogen niet vergeten dat daar een impressionante en aanhoudende stijging aan voorafging in 2016 and 2017. Veel mensen vragen zich af of dit een medium-term correctie is dan wel een top. Er zijn waarschijnlijk echter belangrijke vragen die dienen gesteld te worden.  ..meer hierover bij Belangrijke technicals.

Zo werkt de economische machine uitgelegd in 30 minuten.

Belangrijke technicals: Dit is voor veel abonnees misschien wel één van de belangrijkste updates van dit jaar.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 30 oktober 2018 - Vergeet niet hier beneden te kijken!


Bijgewerkte secties: US-Dollar, 

Vergeet niet te kijken naar de Wereldbeursindices waar duidelijk het potentieel van de berenmarkten te zien is. We hebben targets voor elke individuele markt. Verkoop die beurzen waar de STOP LOSS werd doorbroken. !

De volgende financiële crisis zal ons richting socialisme voeren.

De wereldbeurzen zijn nu al 5 weken op rji lager, waarbij het verlies iets minder dan $9.000 miljard bedraagt - dat is de grootste en snelste daling sinds Lehman… (ongeveer $8.200 miljard op de wereldbeurzen)....

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

 • Deze zijn onze berekende bearish targets voor de Composite Index. Zie charts hieronder.
 • Kijk ook naar de PF-Charts van de BEDOW (Belgische Dow) en Wereldindex (DJW) ..meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 29 oktober 2018 - De Mid-Term-Elections van 6 november zijn nu vlakbij...


Updated Sections: Recessiebestendige aandelen,

De wet van de communicerende vaten beginnen te spelen: de Dow duikt met 3 cijfers omlaag, de S&P 500 gaat in correctiemodus en we beleven opnieuw een wilde dag op Wall Street. Wanneer de autoriteiten (centrale banken, regering) de ernst van de situatie inzien, zullen ze de geldkranen opnieuw wijdopen draaien. De beurskoersen zullen vervolgens weer beginnen te stijgen, maar de inflatie zal eveneens van de partij zijn.

Binnenkort zullen we allemaal miljardairs zijn. Middenlange en lange termijn is het grootste gevaar NIET een beurscrash, maar de massieve BAIL-IN. Of legale diefstal door de overheid. Binnenkort zullen we allemaal MILJARDAIRS zijn...maar dan wel met geld waar we nauwelijks iets voor zullen kopen. Voorbeelden zijn er genoeg: Zimbabwe, Argentina, Venezuela,..Wie denkt dat dit soort ellende alleen landen als Venezuela kan overkomen, moet maar eens een goed geschiedenisboek in handen nemen. Na World War II waren Venezuela and Argentina bij de RUKSTE landen van de wereld. Op een halve eeuw tijd zijn deze landen teruggevallen van de hoogste levensstandaard naar de grootst mogelijke miserie. En dat met dank aan hun democratische leiders.

Een gelijkaardig patroon vinden we ook in België terug. Onder Leopold I en Leopold II was het land één van de rijkste van de wereld. Na de Industriële revolutie profiteerde Charleroi van het toegenomen gebruik van steenkool in de metaalnijverheid. Mensen van heel Europa werden aangetrokken door de economische mogelijkheden en de bevolking groeide in snel tempo. In die dagen was Charleroi "het shopping centrum" van de rijken. Vandaag is de stad één van de armsten van het land en een ROOD bolwerk. Op het einde van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw werden in het land verschillende wereldtenttoonstellingen georganiseerd. 1913 waren er in Brussel, Antwerpen en Luik wereldtentoonstellingen en Gent stond als volgende op de lijst. België zucht en kreunt nu onder een zeer hoge werkloosheidsgraad en wordt overspoeld door Noord-Afrikanen, arabieren en moslims.

Mis de update van morgen niet met heel wat BEARISH koersdoelen!

Bijgewerkte fundamentals: De Footsie eindigde lager..meer in de abonneesecties. .

Belangrijke technicals: Ondanks een sterkere ..meer in de abonneesecties. .

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 26 oktober 2018 - De uitverkoop op de beurzen gaat verder. Goud en zilver gaan hoger. 


Bijgewerkte secties: US-Dollar, Wereldbeursindices, 

De Dow Jones Industrial Average heeft alle winsten van 2018 uitgevaagd. De S&P 500 verloor meer dan 3% en is nu negatief voor het jaar. In oktober daalde de index met bijna 9%, de ergste daling op maandbasis sinds februari 2009. De Nasdaq verloor woensdag het meest terrein, deze index daalde met ruim 4%. En dat was meteen de zwakste dag sinds 2011. Echt verontrustend is dat de verliezen blijven duren. De huidige sell-off gebeurt traag maar wel stabiel. Is de berenmarkt begonnen? Zijn we op weg naar een nieuwe crisis of recessie? Het is mogelijk. De FED heeft de rente in de huidige cyclus al 8x verhoogd. Historisch is het optrekken van de rente nooit goed geëindigd. De correctie is dus perfect verstaanbaar. De rente was te lang te laag en de koersen zijn te lang te veel gestegen. [zie onze charts in de sectie Wereldbeursindices voor Stop Levels]

De liquidatie van aandelenposities heeft de beleggers doen uitwijken naar veilige vluchthavens. Zodoende hebben de US dollar en goud & zilver daarvan geprofiteerd. De goudprijs steeg in oktober met 4% tot boven het niveau van $1200.

De bull market is niet voorbij zolang als de belangrijke STOP LOSSES niet gebroken!

BEAR MARKET INDICATOR 2018 09 05

Belangrijke fundamentals:

 • NOOIT vergeten dat aandelenkoersen stijgen in periodes van hyperinflatie en dat ze met 100,000% tot 300,000% of zelfs meer kunnen stijgen...alleen dekt die stijging de KOOPKRACHT niet. Dat doen alleen goud en zilver.
 • Belgische banken laten kopers van vastgoed toe om tot 125% van het aankoopbedrag te ontlenen!  Aleen IDIOTEN lenen 125% en alleen bandieten ontlenen een dergelijk bedrag. Die bandieten (de banken) weten verdomd goed dat in geval van crisis de deposito's zullen verdwijnen (bail-in) maar dat de SCHULDEN blijven! ..meer in de abonneesecties. .

Belangrijke technicals:

 • Wanneer onze Absolute STOP LOSSES standhouden, is er meer tijd nodig om de correctie af te maken. Het kan minstens tot eind oktober duren. De beurs heeft meer testen en de uitbouw van een stevige basis nodig alvorens upleg #5 kan beginnen.
 • We zijn dichtbij het moment dat onze charts van beursindices uitgedrukt in echt geld of goud belangrijk worden.  Deze gaan ons vertellen of we gewone aandelen mogen aanhouden dan wel of we ons beperken tot goud en zilver, energie en mijnbouwaandelen.
 • Onze abonnees waren tijdig gewaarschuwd voor de correctie. Onze PF-chart ziet er eerder vervelend uit. De abonnees die ons VERKOOPADVIES opvolgden (zie PF-charts in Wereldbeursindices) deden het goedl! ..meer in de abonneesecties. .

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 25 oktober 2018 -  De nieuwe Canadese bankregelgeving maakt dat uw bankdeposito's in gevaar zijn!


Bijgewerkte secties: , 

failing canadian banksDe nieuwe Canadese bankregelgeving maakt dat uw bankdeposito's in gevaar zijn (we weten immers allemaal hoe stiekem die Canadezen zijn, of niet soms?). Als de crisis het financieel systeem bijna wegvaagde, bleef één land gespaard van een bankencrisis en dat was Canada. De 5 grote Canadese banken ondervonden weinig hinder van de crisis en bleven winstgevend.  Althans, zo wil men ons doen geloven.

We geloven daar echter weinig van. Niet alleen werden Canadese banken gered tijdens de laatste crisis (Canada’s grootbanken werden gered ten koste van meer dan $100 miljard.), maar alles wijst er op dat de Canadese regering zich aan het voorbereiden is om hetzelfde nog eens over te doen. Weet echter dat de deposito's van de klanten ditmaal groot gevaar lopen.

Officieel wordt de nieuwe regelgening een “bail-in” genoemd. Deze zal leiden tot een heel nieuwe categorie van obligaties die in geval van liquidaties van insolvabele banken aangeslagen kunnen worden. De nieuwe Canadese regelgever implementeert de nieuwe regelgeving die de politici de handen vrij geeft wanneer de volgende crisis uitbreekt. Het Canadese voorbeeld zal in andere G-20 landen navolging krijgen.

Hierover mag u zich dus echt bezorgd maken. Zo is er bijvoorbeeld de Canadese woningmarkt, die ondanks recente correcties op een verontrustend hoog niveau blijft staan. En dit op basis van verschillende ratio's. Erger nog is dat de Canadezen zelf zich in vieze financiële papieren bevinden: de schulden van de huisgezinnen zijn gestegen tot 169% van het totale inkomen tijdens het tweede kwartaal van 2018. Of erger dan in de VS aan de vooravond van de subprime mortgage crisis. Deze zwakte breidt zich door het hele systeem uit. Volgens Statistics Canada bedroegen de totale schulden van consumenten, business en overheden in Canada samen  $6.100 miljard op het einde van het tweede kwartaal. Dat is $169,000 per Canadees of $$677,000 per familie van 4.

Wie in 2008 een goudstuk kocht en het opborg in zijn zak, zal het daar nog steeds vinden. Het zal er binnen 10 jaar nog zijn, wanneer de komende crisis achter de rug is. Maar wat zal er gebeuren met geld op Belgische, Nederlandse, Zwitserse en Duitse banken?

Belangrijke fundamentals: ..meer in de abonneesecties. .

Belangrijke technicals: ..meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonom


Woensdag 24 oktober 2018 - "Het uur van de waarheid voor de beurs is aangebroken"


Bijgewerkte secties: ,

coyoteEr is zwaar weer op komst op de beurs. Point and Figure counts (PnF) geven aan waar de knelpunten liggen die een verdere stijging van de koersen in de weg staan. De koersen zijn fors lager gegaan wanneer deze PnF targets werden bereikt. Sommige van onze vorige rapporten geven duidelijk aan wat er met de beurzen kan gebeuren.

31 jaar geleden vierde ik op 19 oktober 1987 mijn 38ste verjaardag. Ik zag mijn aandelenportefeuille van $300,000 diep in het rood tuimelen. Die maandag bedroeg het verlies 35%, tegen het einde van de week was het verlies opgelopen tot 93%. Ik hield nog welgeteld $16,000 in cash over.  De $125,000 margin schuld moest betaald worden toen bleek dat de goud- en zilveraandelen niet hadden gereageerd op de stijging van de goudprijs met $80/ounce. De mijnbouwaandelen gedroegen zich als "aandelen"  en niet als "goud". In de golf van paniek doken ook hun koersen de diepte in. Dat was in de 58 jaar voordien nooit gezien geweest. 

In 1980 waren portefeuilles belegd in goud- en zilvermijnen op een paar weken tijd nog maar 1/3de waard.

"The Stock Market's Coyote Moment?" Zoals de stripfiguur Wile E. Coyote bevindt elke beurs in de wereld zich ergens in de fase tussen verwondering over de recente daling en de volgende neerwaarts gerichte fase. Het beeld is vooral zorgwekkend omdat het vrijwel identiek is aan wat we bij elke andere zeepbel in het verleden zagen. ,

Moeten we overstappen van obligaties, bank deposito's,...naar echte activa zoals goud, zilver, energie...?
Abonnees kennen het antwoord op deze vraag!

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 23 oktober 2018 - Dit schip zal tegen de ijsberg knallen en we kunnen niets doen om het te beletten.


Updated Sections: Banken & Financials, Commodities, Steenkool, zon & zeldzame mineralen, Koper-platina & non-ferro's, Landbouwproducten, 

Dit schip zal tegen de ijsberg knallen en we kunnen niets doen om dit te beletten. Het enige wat u kan doen, is uzelf beschermen tegen de komende crisis. Wilt u mee verzuipen of wilt u overleven? Wilt u koopkracht verliezen of winnen? Dat wordt belangrijk tegen de pensioenleeftijd. ...Indien u met pensioen gaat, wilt u uw levensstandaard gehandhaafd zien. Een goede Griekse vriend van mij krijgt nog 1/3de van zijn pensioen en is terug moeten gaan werken.!

Uitgedrukt in Fiat Geld worden we allemaal miljardairs met waardeloos geld...

Belangrijke fundamentals:

 • De dag dat de MASSA zich realiseert wat er aan de hand is, zal het te laat zijn om te reageren.  Uitgedrukt in Fiat Geld worden we allemaal miljardairs met waardeloos geld....dat is het gevaarlijke deel van wat al aan het gebeuren is.  Actieven en gepensioneerden zullen denken dat ze rijker worden, terwijl ze alleen maar elke dag armer worden....meer in de abonneesecties.   

Belangrijke technicals:

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 22 oktober 2018 - De goudprijs stijgt, terwijl de Dow wordt afgestraft


2018 mid term electionsBijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen (Houden), Bio-Tech &Farma, Olieaandelen, Aardgasaandelen, Uraniumaandelen
 • We zijn dichtbij de US-November-Mid-Term-Elections en de markten zullen mogelijk zijwaarts blijven bewegen totdat de onzekerheid is verdwenen. Want dat haten de beleggers namelijk. Indien de Democraten het Congress en mogelijk ook de Senaat terugwinnen kunnen we onrust krijgen op de markten. Het Congres zal namelijk de regering en de president blijven bestoken.
 • De leverage van de komende crisis is enorm en dit zal eindigen in een grote financiële crisis en mogelijk in een nog grotere politieke crisis. Aan de basis van dit alles ligt president Nixon die de goudstandaard opblies en de wereld blootstelde aan een vloedgolf van schulden. ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • Ik heb de jongste dagen heel wat charts bekeken en de conclusie luidt dat er een belangrijke rotatie onderweg is....meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 19 oktober - Het is ofwel hyperinflatie ofwel hyperdeflatie. Alleen goud biedt bescherming tegen deze fenomenen.


Bijgewerkte secties: Juniors, Recessiebestendige aandelen,

Het is ofwel hyperinflatie ofwel hyperdeflatie. Alleen goud biedt bescherming tegen deze fenomenen. Goud en zilver hebben een uitstekende track record wat betreft het vrijwaren van de koopkracht. Het is alleen een kwestie WANNEER het zal gebeuren. Timing is moeilijk omdat de acties van de politici en de centrale banken moeilijk voorspelbaar zijn. Eén zaak is zeker: hoe meer de autoriteiten praten, hoe dichterbij het einde is.

Politiek en financiën voeden elkaar. De overgang naar een NIEUW systeem zal waarschijnlijk gebeuren via een CRISIS: beurscrash, obligatiecrash of een andere vorm van crash. Het zal al een erge crisis moeten zijn alvorens de overheden hun macht afstaan (kijk maar naar Venezuela). Misschien wel een BURGEROORLOG. Napoleon greep de macht in Frankrijk na een hyperinflatoir probleem, Hitler nam Duitsland over na de Weimar Revolutie,....

Fiat geld is een kredietkaart die eindeloos kan worden gebruikt door de overheid (politici), de ambtenaren (groep ambetanterikken ook deep state genoemd) , centrale banken en banken.  Elkeen weet dat als je geld uitgeeft dat er niet is of je niet hebt, de uitkomst dramatisch zal zijn. Vanwege de creatie van Fiat Geld uit de lucht en vanwege fractional reserve banking volgen de meeste landen o.a. een foute en knettergekke energiepolitiek.

Als uranium deel uitmaakt van het energiepakket en als er geld wordt verloren op elke gebruikte gram uranium, moet de vraag van 1 miljoen gesteld worden: zal de uraniumprijs stijgen of zal het licht uitgaan?...

Antwoord voor Belgie: de Belgen zijn zo dom dat het licht dit jaar al zal uitgaan.

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 18 oktober 2018 - Fiscale paradijzen zullen er ALTIJD zijn, want politici hebben die voor zichzelf nodig. 


panamaBijgewerkte secties: , 

De enige manier om te beletten dat mensen paspoorten aanvragen in fiscaalvriendelijke landen, is om die landen "Manu Militari" binnen te vallen en door hun burgers te onderwerpen. Dat is de gouden regel die de communisten wereldwijd hanteren. Bankroete landen zien hun burgers uiteraard met lede ogen vertrekken naar landen waar het beter gaat. Vergelijk het met de situatie in het oude Rome, waar de welvarende burgers buiten de stad bouwden waar ze niet getaxeerd werden. Weinig mensen weten dat die villa's eigenlijk de eerste belastingparadijzen waren. 

De OESO gelooft dat het gemak waarmee rijke mensen een andere nationaliteit kunnen aanvragen het verzamelen van informatie belemmert. Wanneer een Britse burger de Cypriotische nationaliteit aanneemt, moet informatie over zijn  offshore bankrekeningen gedeeld worden met Cyprus en niet met de Britse HM Revenue and Customs.

Filip de Goede martelde de kruisvaarders om te weten waar ze hun goud hadden verstopt. Het is de morele plicht van elke burger om de vruchten van zijn hard werken uit de handen te houden van ONVERANTWOORDELIJKE, hebzuchtige en domme overheden (politici). Laat uw spaargeld binnen bereik van de overheid en u mag er voor 100% zeker van zijn dat het zal aangeslagen worden.

We hebben veel ervaring in het aanvragen van een paspoort in een land dat 'normale' belastingen int. Het is allemaal makkelijker dan u denkt en dat aan een redelijke kostprijs. De beloning kan groot zijn, zeker de morele beloning. 

Een lijst met 21 landen met een zogenaamd “golden passport” schema die helpen om belastingen te ontduiken werd door de grootste westerse communistische economische thinktank gepubliceerd. 3 Europese landen countries – Malta, Monaco en Cyprus – zijn in de lijst opgenomen.

In ruil voor giften aan een sovereign trust fund of een investering in vastgoed of overheidsobligaties kan iemand burger worden in landen waar hij nooit heeft geleefd. Andere schema's, zoals dat van het Verenigd Koninkrijk, bieden een residentie in ruil voor grote investeringen...klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals:

 • De kans is groot dat de markten een top hebben bereikt. In een multi-decade bull market bestaat altijd de kans op een laatste stijgingsfase, maar dit scenario lijkt nu minder waarschijnlijk.  Het ziet er nu naar uit dat de secular bull market zal overgaan in een secular bear market die jaren zoniet decennia kan blijven duren.De beurs is een goede barometer voor wat er in de echte economie gebeurt. Geen enkele indicator is perfect en beursbewegingen kunnen in beide richtingen overdrijven. Het is waarschijnlijk dat we een economische terugval van epische proporties zullen krijgen. ...meer in de abonneesecties.  

Belangrijke technicals: ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 17 oktober 2018 -
We beleven nu al 10 jaar negatieve rentevoeten.


Bijgewerkte secties: Royalties, Goud & zilver Majors (gedeeltelijk) , 

negative interest rateWe leven in een wereld die vroeger ondenkbaar zou zijn geweest. Negatieve rentevoeten beleven we nu al 10 jaar. Activa voor een bedrag van 7000 miljard dollar hebben negatieve rentevoeten. De beleggers zouden letterlijk moeten betalen om deze obligaties te mogen aanhouden. Sommige grote niet-beursgenoteerde bedrijven trekken anderzijds tientallen miljarden dollars aan zonder de verwachting binnen afzienbare tijd winstgevend te kunnen worden. Er zal daarom drastische actie noodzakelijk zijn wanneer het huidige arsenaal aan economische werktuigen is opgebruikt. 

Het slechte nieuws is dat vooral de rijkeren op deze wereld slecht voorbereid zijn op zelfs een milde recessie. Na de strijd tegen de laatste crisis is het politiek arsenaal zo goed als opgebruikt. In de afgelopen 50 jaar verlaagde de FED haar basisrente met gemiddeld 5% in een crisissituatie. Vandaag beschikt ze maar over de helft van die ruimte. In Europa en Japan is die ruimte echter nul.

De politici beschikken uiteraard nog over andere opties. De centrale banken kunnen opnieuw overstappen op quantitative easing (QE), de aankoop van activa via nieuw gecreeërde reserves bij de centrale banken. Maar het zal allemaal krap worden, want meer QE is moeilijk omdat  de ECB gelimiteerd is tot het kopen van maximaal 33% van de uitstaande schulden....meer in de abonneesecties.

negative rates chart

Belangrijke fundamentals:

 • Electrische wagens lopen op lithium-ion batterijen die voortdurend herladen moeten worden. Waardoor ze op termijn aan kracht verliezen. Schattingen willen dat een wagen die rijdt op een typische lithium-ion electrische batterij ongeveer 100,000 km kan rijden en een goed gemiddelde kan halen. Maar wie zijn batterij te vaak moet herhalen, zal kijken om ze te laten vervangen. Vervanging is door de band eerder DUUR tot zelfs ZEER DUUR....meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

 • We hebben waarschijnlijk nog niet het einde van upleg #5 gezien. Wie de update van gisteren heeft gelezen, zal weten waarom de Dow Jones met 500 basispunten is gestegen. De Index veerde op van de steunzone en gaf daarmee aan klaar te zijn voor de volgende upleg....meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 16 oktober 2018 - Voorspellen de mijnbouwaandelen een nieuwe stijgingsfase bij het goud?


Updated Sections: Beursindices uitgedrukt in goud (Real Money), Beursindices op lange termijn, 

Screen Shot 2018 10 15 at 19.19.09Banken worden niet langer gerund door bankiers, maar wel door bureaucraten die elke transactie nauwlettend analyseren op zoek naar een excuus om 'neen' te kunnen zeggen. Het wordt zelfs moeilijk om volstrekt legale transacties uit te voeren. 

In het afgelopen decennium hebben de banken hun status als financiële tussenpersonen duidelijk misbruikt. Veel banken staan onder druk van de overheid om zich te engageren in de strijd tegen zwart geld, financiering van terroristen, belastingontduiking en criminele activiteiten.

De strijd tegen terrorisme is één zaak, de klanten hun bankzaken laten afhandelen zonder tegenkanting een andere. Vroeger was het niet zo, toen waren bankiers zakenmensen met een goede neus om zaken te doen. En die in het belang van de klant ageerden.

Een belangrijke oorzaak is dat de banken geen echte zaken meer moeten doen om geld te verdienen. Ze kunnen zonder rentevergoeding geld ontlenen bij de centrale bank om dat ontleend geld vervolgens weer terug te lenen aan dezelfde centrale bank tegen een hogere rentevergoeding.

Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

...meer in de abonneesecties.  
Double Support! Last Leg #5 can end any time now.
   
DAX expressed in Gold - mind the overhead resistance  

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 15 oktober 2018 - Niemand houdt goud en zilver aan omdat niemand zich zorgen maakt.


Bijgewerkte secties: Kr-Goud & Kr/$/€ , Yuan-Goud & Yuan/$/€, Wereldbeursindices,  ,

1931 great depressionIs er een “Great Depression” op komst ? Indien deze woorden uit de mond komen van Nouriel Roubini, Marc Faber of andere doom-and-gloom profeten, kunnen ze nog met een korreltje zou genomen worden. Dat wordt echter moeilijker nu ze uit de mond van IMF-topvrouw Christine Lagarde’s team komen. Speelt mee dat ook andere belangrijke spelers zoals de (BIS) Bank for International Settlements – gelijkaardige uitspraken hebben gedaan.

Italië is het volgende alarmsignaal dat is gaan flikkeren en de volgende dominosteen die gaat omvallen. Ook de Chinese schaduwbankieren zeepbel stuit op heel wat kritiek. Maar er is nog een factor in het spel: Donald Trump en zijn aanval op de wereldhandel.

Of zoals de BIS waarschuwde op 23 september: we lopen het risico op een herhaling van de “Lehman shock” van 2008. “De zaken zien er eerder breekbaar uit,” zo verklaarde BIS hoofdeconoom Claudio Borio. Wat hem voorzal zorgen baart: “Er is weinig overgebleven in het medicijnkastje dat redding kan brengen.

Veel landen bevinden zich nog altijd onder de pre-crisis trends en interessant om te zien is dat het niet alleen landen betreft die hebben geleden onder de bankencrisissen in 2007-2008 maar ook landen die onrechtstreeks door de crisis werden geraakt.

Belangrijke fundamentals:

 • China heeft voldoende ruimte om de koers Yuan te late zakken: Trump legt 10% heffingen op....China laat de Yuan met 10% zakken! Het eindresultaat is dat de Amerikaanse burger 10% meer belastingen betaald en de Amerikanen betalen 10% meer voor hun goederen. Weinigen beseffen dat BIJNA ALLES in China wordt gemaakt. De enige manier om het probleem op te lossen, is het belastingniveau voor Amerikaanse bedrijven verlagen. Minder belastingen betekent MINDER OVERHEID of 50% van overheidsambtenaren te ontslaan. (=DEEP STATE). ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

...meer in de abonneesecties.  
Barrick breaks out? Newmont breaks out?
   
Agnico breakout? SP500 in Stop Loss - mind the untested level

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 12 oktober 12, 2018 -  De 'trade of the decade': koop goud en verkoop aandelen en obligaties...op voorwaarde dat het goud buiten bereik van de politiek wordt bewaard.


Bijgewerkte secties:

the end is nearHet schuldenprobleem komt als een boemerang terug.  In de USA zijn de schulden over de afgelopen 27 jaar alle 8 jaar verdubbeld en deze trend valt niet te stoppen. Het land leeft al decennnia boven zijn middelen en dat is alleen mogelijk door op grote schaal geld te ontlenen. Dit is niet de eerste de beste bananenrepubliek of  Argentina of Venezuela, maar de grootste economie in de wereld: de VS.

De 2007-9 crisis werd nooit opgelost, maar alleen maar verschoven naar een latere datum.  Alle problemen die de crisis veroorzaakten zijn nog steeds aanwezig, maar de kostprijs om een oplossing te forceren is fors toegenomen omdat de uitstaande schulden zijn verdubbeld van $125 triljoen in 2006 naar $250 triljoen vandaag. Voeg daar nog alle andere verplichtingen aan toe en we zitten op een tijdbom die exponentieel groter is dan in 2007. De kans is groot dat de FED bedragen zal moeten drukken die zo groot zijn dat we ze niet durven uitspreken. Inderdaad, om het financieel systeem overeind te houden.

Op dat punt zal de obligatiemarkt crashen en de rentevoeten zullen oplopen tot minstens 25%.  Zoals we dat vandaag in Turkije zien, of erger nog, zoals de 60% rente in Argentina. De US zullen dan het hyperinflationaire stadium bereiken, een evolutie die gepaard zal gaan met het instorten van de dollarkoers. De sociale gevolgen hiervan zullen verschrikkelijk zijn. Sociale onrust en honger staan ons dan te wachten. 

Niet alleen de VS zullen economisch falen, maar ook de Europese economie zal in de klappen delen. De grootste zal echter de meeste klappen krijgen. Overal in de wereld duiken signalen op dat de globale downturn is begonnen.

Belangrijke fundamentals: 

Belangrijke technicals:

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 11 oktober 2018 - Hou de stop losses in de gaten: de berenmarkt is begonnen!


Bijgewerkte secties:

Hoe stop ik hyperinflatie? In juli 946b bereikte de inflatie in Hongarije het ongelooflijk hoge niveau van 41,900,000,000,000,000%. Nooit eerder werd zo'n hoog niveau van hyperinflatie opgetekend. Wanneer de prijzen alle 15 uur verdubbelen, is het geld dat iemand 's morgens op zak heeft 's avonds maar de helft meer waard. Er was toen een bankbiljet in omloop met een waarde van 100 quintiljoen pengo.

De Tweede Wereldoorlog had 40% van de Hongaarse welvaart weggevaagd, de hoofdstad Boedpast was voor 80% verwoest. De regering moest bovendien een fortuin aan oorloggschade betalen. De burgers lazen niet langer de getallen op de bankbiljetten, maar beoordeelden ze op hun kleur.

Op 1 augustus 1946 kondigde de regering een radicaal stabiliseringsprogramma aan, inclusief een belastinghervorming, de repatriëring van het goud dat in het buitenland was opgeslagen en de introductie van de forint als nieuwe munt. Die forint kreeg een waarde van 400 octiljoen pengo. 

Joegoslavië 1994:  als oplossing voor de problemen waar het land mee worstelt ging de Servische leider Slobodan Milosevic akkoord met de komst van de "nieuwe dinar"  gedekt door goud en harde reservemunten.

Duitsland 1923: in oktober 1923 bereikte de inflatie het niveau van 29,500% per maand- de prijzen verdubbelden elke 4 maanden. Een brood kostte 250 mark in januari, maar 200,000,000,000 mark in november. De Duitsers hielden hun wedde bij in een koffertje. Later dat jaar kwam de regering met een nieuwe munt. De rentenmark was gedekt door landbouwgrond. De prijzen stabiliseerden en de verschuldigde oorlogsbetalingen werden herschikt.

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties. .

 

De berenmarkt is begonnen en de recessie zal volgen. Maar zelfs als de berenmarkt niet is begonnen, kan ze niet ver weg zijn.

 

Belangrijke technicals:

...meer in de abonneesecties.  
 Parabolic rising interest rate  Stop Loss of the Composite Index
   
Transportation Index in Stop Loss SP500 in Stop Loss
   
$-Gold €-Gold

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 10 oktober 2018 - Goedkoop geld zendt foute signalen naar bedrijven en politici en leidt tot misinvesteringen.


Bijgewerkte secties: Aussie-Goud & Aussie/$/€, Swiss-Goud & Swiss/$/€, Can$-Goud & Can$/$/€,  ¥-Goud & ¥/$/€, £-Goud & £/$/€, Rupee-Goud & Rupee,

Goedkoop geld zendt foute signalen naar bedrijven en politici en leidt tot misinvesteringen. .

middel agesDe Belgen zullen zich deze winter moeten bedienen met kaarsen voor licht en met steenkool en houtkachels voor warmte. Belgische Politici (vooral groenen en socialisten) hebben de massa groene energie aangepraat. Ze hebben de Belgische energiesecto compleet voor de gek gehouden. Hopelijk is dit een wake-up call voor een land dat met zijn hoofd in de wolken leeft.

De Belgen mogen kaarsen kopen voor Kerstmis en dat is te danken aan het fiat geld dat uit de lucht wordt geplukt, aan fractional reserve banking, aan een Groene Droom, aan domme politici en aan een dwaze massa die toelaat dat deze aan de macht blijven. Waar hebben we dit nog meegemaakt.? Zimbabwe, Venezuela? Argentina?

Over het voorbij decennium werd de Belgische energiesector gecontroleerd door verkozen politici die er geen flauw idee van hebben hoe stroom wordt opgewekt. Ze weten ook geen bal over zon en wind en realiseren zich niet dat de vuile energie die noodzakelijk is om één windmolen te doen draaien NOOIT gerecupereerd kan worden. De energiebalans van wind is zonder meer NEGATIEF. Zelfs elektrische auto's zijn zinloos omdat de energie noodzakelijk om de batterijen te laden van steenkool afkomstig is.

Belgische socialisten en groenen (= socialisten) hebben jarenlang geprobeerd om de kerncentrales te sluiten en om er voor te zorgen dat er geen nieuwe kerncentrales werden gebouwd. Bovendien werden de bestaande installaties slecht onderhouden.

Vorig jaar kregen we al een eerste waarschuwing. Niemand besteedde er vee aandacht aan en alles bleef zoals het was. Vorige maand kwam er een tweede en meer serieuze waarschuwing. En nu kunnen de Belgen hun huis dus met kaarsen gaan verlichten en hun voeten verwarmen met oudgedienden als steenkool en hout. Maar zelfs die willen de groenen verbieden....meer in de abonneesecties.

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties. 

Belangrijke technicals:

 • Het ziet er naar uit dat het Pond Sterling uitbodemt tegenover Euro & US-Dollar.
 • Financiële markten gedragen zich saai...Het oog van de storm?!
 • Goud en zilver veren op van BELANGRIJKE STEUNZONES.
 • The US-Dollar botst tegen BELANGRIJKE WEERSTANDSZONE....meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 


Maandag 8 & Dinsdag 9 oktober 2018 - Obligaties zijn al aan het uittoppen sinds 2011.


Bijgewerkte secties: Obligaties USA, 

De echte lonen zijn sterker gedaald dan door de officiële statistieken en cijfers wordt aangegeven. De cijfers zijn op dezelfde manier gemanipuleerd als de inflatiecijfers. We merken allemaal dat we nu minder voor ons geld kunnen kopen dan 10 jaar geleden. Het ideale recept voor meer recessie, depressie en lagere vastgoedprijzen.

Vandaag zijn goud en zilver de beste beleggingen die iemand kan doen. Of de markt al is uitgebodemd of dat het uitbodemen volgend jaar zal gebeuren, maakt niet zo veel uit: de vooruitzichten op lange termijn blijven ongewijzigd....meer in de abonneesecties.

Belangrijke fundamentals:

 • Zoals in de jaren 60 de Gold Pool zal ook vandaag het goudkartel falen. De beleggers zullen op een bepaald moment volledig op het verkeerde been gezet worden met staatsobligaties en Fiat Currencies (bankrekeningen). Vandaag stellen we al een continue uitstroom uit zowel bankdeposito's als aandelen richting FYSIEK goud en zilver vast. We verwachten dat deze trend alleen maar in kracht zal toenemen naarmate de eisen van de toezichthouders toenemen. Het aanhouden van fysiek goud en zilver biedt ook GROTE FISCALE voordelen: het is hoe dan ook onmogelijk om goud en zilver te traceren en NIET-BANCAIRE kluizen rapporteren NIETS. Wie zijn goud en zilver buiten politiek bereik bewaart, heeft zichzelf 100% niet traceerbare flexibiliteit gekocht....meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:

...meer in de abonneesecties.  
   
The calculated target for the 30 year T-Bond is 10.70%

 


 

 

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 5 oktober 2018 - De obligatiekoersen zijn sterk gedaald!


Bijgewerkte secties:

Fysiek goud en zilver aanhouden buiten het financieel systeem is de beste manier om welvaart te behouden. Op voorwaarde dat uw goud en zilver op de juiste plaats worden bewaard buiten politiek bereik en dat u er onmiddellijk toegang tot hebt.

Goud biedt de meeste kansen wat betreft behoud van welvaart. Goud moet de bodem en het grootste gewicht van uw welvaartspiramide vormen. Zilver en goud kunnen sneller in waarde stijgen, maar zijn volatieler. Correcties in beide edelmetalen kunnen het geduld van de beleggers aardig op de proef stellen.

Aandelen uit de sector edelmetalen zijn aantrekkelijk geprijsd, maar zijn en blijven een papieren belegging. Waardoor ze niet echt goed geschikt zijn voor behoud van welvaart.

Gisteren kregen we de grootste obligatiecrash in 2 jaar te zien. Wat wil dit zeggen voor de beurs van Wall Street en voor de goud- en zilvermarkt?

Het is geleden van de verkiezing van Donald Trump in november 2016 dat de obligatiekoersen nog zo fors zijn gedaald. Wilt dit zeggen dat er onheil op komst is? De obligatierendenenten zijn plots gestegen tot alarmniveaus. Is dit het einde van het tijdperk van lage en negatieve rentevoeten?

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals: ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 4 oktober 2018 - In de jaren 60 mislukte de Gold Pool en het is 100% zeker dat ook ditmaal de manipulatie zal falen!


Bijgewerkte secties: Gold Pool, US-Dollar, €-Goud & €/$€/$,

Binnenkort krijgen we een herhaling van de jaren 70 met een stijgende inflatie en met een dollar die plooit onder de druk. De FED zal gedwongen worden om de rente te verhogen, kwestie van de dollar te ondersteunen. Deze keer kan het een harde dobber worden, want in de jaren 70 hadden de VS bijna geen schulden toen Paul Volcker de rente verhoogde....bovendien was de economie niet zo kwetsbaar als nu...hebt u al goud gekocthd?

Indien de rente teruggaat naar een normaal niveau van laat ons zeggen 5% zal de marginale rentevoet gebroken worden...met vuurwerk tot gevolg zoals we in 2008-09 zagen.

In de jaren 60 misluke de Gold Pool en het is 100% zeker dat ook ditmaal de manipulatie zal mislukken.

Zo presteerden de financiële markten in de jaren 70 - verwacht minstens een gelijkaardige performance: ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties. .

Belangrijke technicals:...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldo


Woensdag 3 oktober  2018 -
Dow op recordhoogte, vierde kwartaal gaat van start met 2 dagen van stijgende koersen!


Bijgewerkte secties: Zilver ,

Het finale Leg #5 is levend en wel: De Dow op recordhoogte, vierde kwartaal gaat van start met 2 dagen van stijgende koersen!

INDU oct 2018

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals: ...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 2 oktober 2018 - Koop laag, verkoop hoog en blijf geduldig!


Bijgwerkte secties: $-Goud ,

wall of worryDeze markten zijn extreem gevoelig voor een ZWARE CORRECTIE en/of een crash. De Dow en de S&P zijn gestegen en bevinden zich dankzij massale creatie van vers geld door de centrale banken in de buurt van piekniveaus. Die geldcreatie is begonnen na de 2007-9 crisis.

Meestal zijn de beurzen zwaar overgewaardeerd, maar er zijn ook markten die zwaar ondergewaareerd zijn en die door de beleggers links gelaten worden. Commodities bevinden zich in de buurt van historische dieptepunten en komen in aanmerking voor een krachtige opwaardering. Aandelen bevinden zich in een zeepbel en op een piek voor de afgelopen 50 jaar ten opzichte van  commodities. Zowel de correctie bij aandelen als de stijging van de grondstoffen zullen indrukwekkend zijn. Het is een zekerheid dat we teruggaan naar de verhouding zoals in de jaren 90, wat betekent dat een daling van 90% van de aandelenkoersen tegenover de commodities waarschijnlijk is.

De commodities zullen andere activa kloppen, maar het komt er toch op aan om de juiste keuzes te maken. Goud, zilver, platina en aandelen van mijnbouwbedrijven zijn uiteraard goede keuzes. De edelmetalen zijn niet alleen oververkocht maar bieden ook nog eens de beste garantie op het behoud van welvaart....meer in de abonneesecties.

Belangrijke fundamentals: ...meer in de abonneesecties.

Belangrijke technicals:...meer in de abonneesecties.

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 1 oktober 2018 - Wie het allemaal niet gelooft, zit goed totdat hij of zij alles verliest!!!


bank holidayBijgewerkte secties:

Het zal business as usual zijn tot er ergens iets breekt en het banksysteem in elkaar klapt. Op dat moment zullen de centrale banken maar ook de BIS (Bank for International Settlements) en het IMF (Int. Monetary Fund) onder zware druk komen te staan. Ik denk niet dat ze het systeem zullen kunnen redden, het probleem dat zich voordoet is daarvoor veel te groot.

Wat de meeste mensen niet begrijpen is dat de kredietexpansie van de centrale banken ten einde is. De exponentiële koersstijgingen bij aandelen, obligaties en vastgoed zullen eindigen in een vreselijke val die de meeste welvaart vernietigt.

In de komende 3-7 jaar komt het er niet meer op aan om een fortuin te maken maar om zo min mogelijk geld te verliezen.

Er zijn er maar weinigen die dit begrepen hebben en die beschutting hebben gezocht. Voor de meeste mensen zal dit in diepe ellende eindigen. De rijken zullen het grootste deel van hun fortuin verliezen, de armen staat armoede en honger te wachten. Kijk wat er gebeurt in Venezuela, met een inflatie van 1 miljoen procent en een munt die met 99,90% in waarde is gedaald. Een kop koffie kost 2 miljoen bolivar en de meeste Venezolanen kunnen niet genoeg eten voor hun famiilie kopen. Wie 40 dollar per maand verdient, mag zich gelukkig prijzen. Gemiddeld heeft de bevolking meer dan 10 kilo aan gewicht verloren....meer in de abonneesecties.

 Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts