30
april
2023

Gouden Paspoorten

Een Gouden paspoort is gemakkelijker dan wat je denkt..en komt met veel voordelen!

‘Gouden paspoorten’

ook Gezien in The Guardian & vertaald in Express

panamaVolgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) wordt elk jaar zo’n 2,5 miljard euro uitgegeven door mensen die zich een nationaliteit willen aanschaffen die hen de residentie biedt in een ander land.

In ruil voor de aankoop van vastgoed of de investering in staatsfondsen van een land naar keuze, kunnen buitenlanders dan burger worden van een land waar ze nooit hebben gewoond. Andere systemen - zoals bijvoorbeeld in het Verenigd Koningrijk bieden verblijfsvergunningen in ruil voor aanzienlijke investeringen.. Ja, Engeland is ook een fiscaal paradijs...Belgie trouwens ook (geen meerwaarde belasting).

Het communistisch OESO schildert dit natuurlijk af als iets duister...je kan van hen moeilijk iets anders verwachten. Die Ambtenaren zien immers hun salaris en het “te slachten geldvarken” uit hun handen wegglippen. Eens iemand in het buitenland zijn residentie heeft, hebben die immers weinig of geen controle meer op een burger.

In Europa is vooral het Maltese programma populair, wie daar een ‘gouden paspoort’ kan bemachtigen, kan automatisch eender waar in de Europese Unie kan gaan wonen en/of werken.

Sinds 2014 zouden meer dan 700 mensen op die manier EU-burger zijn geworden. Eigenlijk is dit een verrijking van de EU. Die mensen komen immers met kapitaal in plaats van met een bedelaars-hand. Ze komen niet naar Europa om er op het belastingsgeld van de Europese burgers op te soeperen...

Zo zouden de voorbije 10 jaar ruim 100.000 verblijfsvergunningen zijn uitgereikt aan welstellende burgers die de EU financieel beter maken. Enkel Idioten laten zich hierover negatief uit!

De Caraïben zijn een pionier in de marketing van verblijfsvergunningen. Op de lijst staan tevens een handvol Caraïbische bestemmingen, waaronder Antigua & Barbuda, de Bahamas, Dominica, Grenada, St Lucia, en St Kitts & Nevis. Deze laatste bestemming is een pionier in de marketing van verblijfsvergunningen en verkocht de voorbije 10 jaar ruim 16.000 paspoorten.

De andere landen zijn Bahrain, Colombia, Maleisië, Mauritius, Montserrat, Panama, Qatar, de Seychellen, de Turks & Caicos eilanden, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu. Sommige van deze landen zijn minder aantrekkelijk omdat ze Moslim zijn en/of moeilijk bereikbaar (Bahrain, Maleisië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu)

De OESO bestudeerde de bestaande systemen in ruim 100 landen en stelde de 'lijst’ op aan de hand van een aantal criteria, waaronder de lage belastingen op inkomen uit buitenlandse activa. Ook het feit dat de kopers niet verplicht worden om een aanzienlijk deel van het jaar op bestemming door te brengen is de OESO een doorn in het oog. (achter een 100% legaal sluitend net vissen, is natuurlijk niet plezant voor een ambtenaar)

De paspoorten worden vaak gekocht door mensen die er belang bij hebben dat hun activa in het buitenland verborgen kunnen worden. Eigenlijk is dit nu zo voor 60% van alle burgers. Uit ervaring weten wij dat dit niet helemaal juist is en dat vaak de paspoorten worden gekocht door BRAVE BURGERS die hard werken en/of gewerkt hebben en hun buik vol hebben van hun land, de smerige politiek, de corruptie, de schrijnend hoge belastingen en de manier waarop de (r)overheid met de hardwerkende burger omgaat . De groeiende stroom van Immigranten die op het zweet van de europese burgers komt leven, is vaak een element die het vat doet overlopen.

Voor GOEDE ondernemers is een 2de paspoort vaak de springplank om in het buitenland te gaan ondernemen. Hierbij kiest men duidelijk voor een omgeving en land waar de Fiscus niet zo GEK en GULZIG is als in het thuisland.

Vooral wie ERFENIS-RECHTEN wil minimaliseren (vaak betekent dit tot ZERO herleiden) heeft een enorm voordeel bij een Gouden Paspoort. We mogen echter ook niet de Gepensioneerden vergeten. Deze groep heeft zijn leven hard gewerkt en gespaard en moet nu met lede ogen aanzien hoe de (r)overheid op een legale manier hun spaarcenten aanslaat. Een 2de paspoort kan met een pennetrek de erfenisrechten tot ZERO herleiden.

Tweede paspoorten worden op een verstandige manier gebruikt door diegenen die 'activa in het buitenland' willen verbergen. Ze worden gebruikt om de Common Reporting Standard (CRS) te vermijden, of een raamwerk waarmee gegevens over bankrekeningen die een persoon in het buitenland kan hebben, naar zijn belastingkantoor worden gestuurd.

Wij weten HOE dit kan en in tegenstelling met de plaatselijke Advokaat, Boekhouder, Bankier, Notaris, enz.. mogen wij iemand hierover ook adviseren. Het gemak waarmee individuen een andere nationaliteit kunnen verkrijgen, ondermijnt natuurlijk het delen van informatie. Als een Britse onderdaan zich bijvoorbeeld als Cyprioot verklaart, kan informatie over hun offshore bankrekeningen ALLEEN met Cyprus worden gedeeld in plaats van de Britse belastingdienst.

"Het CRS-systeem vist hier en daar achter het net!"

Het CRS (Common Reporting System) vist hier duidelijk achter het net."Schema's kunnen inderdaad worden gebruikt om de jurisdictie van een persoon over zijn fiscale woonplaats anders voor te stellen", bevestigde de OESO.

Loopholes hebben en zullen altijd bestaan. Het zal alleen moeilijker zijn om deze te vinden en toe te passen. Ook moet men rekening houden met het feit dat de wetgever vaak de inheemse specialist: notaris, boekhouder, accountant, bankier, wettelijk verbiedt om hierover advies te geven. Soms bestaat er zelf een "meldingsplicht" . Zieliger kan niet!

Van zodra de Overheid zo gulzig word dat men, nadat deze het geld van de burger als een Dronkeman verspild werd, verder aan wettelijke diefstal doet, wordt het de MORELE VERPLICHTING van elke Huisvader om de vrucht van zijn harde werk te vrijwaren voor verdere vernietiging door het 7-koppig MONSTER.

[We helpen graag mensen die op zoek zijn naar een tweede verblijf/paspoort in een belastingvriendelijk land. Het is makkelijker en kost veel minder dan wat men denkt.  - stuur voor meer informatie een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - let op: we screenen alle verzoeken]

 lees ook: een 2de paspoort in Panama - klik hier.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."