27
juli
2022

JULI 2022

WEES VOORBEREID: DE INFLATIE IS HOOG EN HET ERGSTE MOET NOG KOMEN!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $16 duurder Koop je nog altijd papier-goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".


Woensdag/vrijdag 27 /29 juli 2022 – Als goedkoop geld leidt tot een misallocatie van fondsen, dan resulteert gratis geld in rampen!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (LOCG)

"Als goedkoop geld leidt tot een misallocatie van fondsen, dan resulteert gratis geld in rampen!”

De tulpenmanie, andere manieën en waarom we crypto's hebben.

tulip vs. bitcoinAls je denkt dat dit niet opnieuw kan en zal gebeuren, ben je niet goed wijs. John Law droomde zelfs dat men +6.000 jaar geschiedenis zou kunnen veranderen door de verkoop en handel in goud te verbieden. Het omgekeerde gebeurde echter; meer en meer mensen begonnen goud te hamsteren en papiergeld werd nog sneller waardeloos.

Financiële roekeloosheid doet zich altijd voor op momenten dat geld gemakkelijk te verdienen is en de rente laag is. Wanneer de rentetarieven tot een laag/negatief niveau dalen, reageren beleggers op het verlies van inkomsten door grotere risico's te nemen. Ze investeren hun spaargeld in iets onmogelijks: een kanaal naar Kamtsjatka, een spoorlijn naar Watchet, een plan om de Dode Zee te tot leven te wekken, een plan om het CO2-niveau te verlagen, een plan om van fossiele energie af te raken en het volledige wagenpark om te bouwen tot elektrische voertuigen.

Een eeuw of twee geleden begonnen de Nederlanders te speculeerden op tulpen. Lange perioden van gemakkelijk geld verdienen, zorgen voor een tijdperk van wilde speculaties. Financiële euforie treedt op na elke periode van dalende rentetarieven (de rente daalt al sinds 1981). Mensen zijn gewend aan een rendement op hun investeringen; wanneer dit niet langer het geval is, zijn beleggers geneigd meer risico te nemen: 'feit is, dat wanneer mensen geen rendement vinden op hun spaargeld met de gebruikelijke beleggingen, ze zich overgeven aan iets dat misleidend is.'

De ervaring leert ons te verwachten dat geld verkeerd wordt uitgegeven wanneer geld erg goedkoop wordt (Von Mises – Misallocation of funds). De vorm van de manie verschilt doorheen de jaren maar wanneer beleggingen maar een laag rendement opleveren, zal een beroep moeten worden gedaan op nieuwe en onbeproefde beleggingen, waarvan sommige onrendabel zullen zijn en enkele zelfs absurd (crypto, goud kopen op krediet, windenergie, zonne-energie). Iedereen speculeert.

Er was een verband tussen de Mississippi Bubbel van John Law en de rente van 2% die hij in 1719 in Frankrijk invoerde. Er was geld genoeg in de Republiek der Nederlanden halverwege 1630, toen men begon te speculeren op tulpen. De Nederlandse rente daalde van ongeveer 8% aan het begin van de eeuw tot ongeveer de helft van dat niveau tegen het midden van de eeuw. Dit was het tijdperk waarin het gemakkelijke geld werd ontdekt.

De Britse Zuidzee Bubbel van 1720 was een slordige imitatie van het Mississippi-plan. Net als John Law probeerden de bestuurders van het bedrijf de kosten van de staatsschuld, die toen voornamelijk bestond uit dure annuïteiten, te verlagen door de schuld in aandelen om te zetten. Net als bij het noodlottige project van Law, vond de zeepbel plaats in een tijd van gemakkelijk geld. Het rendement op langlopende overheidsschulden daalde van 8% in 1710 tot ongeveer 4% in het begin van de jaren 1720. Net als in Frankrijk moedigde de daling van de rente de schuldeisers aan om hun lijfrente in te ruilen voor aandelen South Sea, waarvan de prijs in de eerste helft van 1720 bijna vertienvoudigde. Tegen het einde van dat jaar was de koers van het aandeel echter ingestort en bijna alle bubbelbedrijven werden weggevaagd.

In februari 1797 landde een kleine Franse troepenmacht in de buurt van Fishgard in Pembrokeshire (Wales) en gaf zich onmiddellijk over aan de Britse troepen. Het belangrijkste gevolg van deze invasie op Britse bodem was het veroorzaken van financiële paniek, gevolgd door een maatregel die de Bank of England toestond om goudbetalingen op te schorten. Een nieuwe periode van gemakkelijk geld ging gepaard met de eerste ervaring van het land met puur papiergeld. Tijdens de Napoleontische oorlogen bleef de kredietrente van de Bank op 5 % – het wettelijk toegestane maximum. De bankier Henry Thornton beschouwde de rente aan het begin van de 19e eeuw als 'onnatuurlijk laag'. Het werkelijke rendement (na inflatie) op Consols werd voor het eerst negatief.

Tussen 1800 en 1807 is de hoeveelheid commerciële waardepapieren die door de Bank of England werd verdisconteerd meer dan verdubbeld. De commerciële wereld barstte los in ‘een bijna universele opwinding’. Honderden banken werden opgericht en tientallen speculatieve aandelen kwamen op de markt - waaronder zeven brouwerijen, vijf wijnbedrijven, vier distilleerderijen, meerdere verzekeringsmaatschappijen. . . en diverse handelsondernemingen. Grondstoffen werden meegesleurd in de wervelwind. Aandelen in de Bank of England en de Oost-Indische Compagnie, samen met Consols, kenden een 'scherpe speculatieve opmars'. Buitengesloten van de Europese markt door Napoleons continentale blokkade, richtten Engelse kooplieden zich gretig op de Zuid-Amerikaanse handel.

De export die volgde na de eerste opening van de handel met Buenos Aires (Brazilië) en Caracas (Venezuela) was buitengewoon. Speculatie werd zo buiten de grenzen gebracht. In de betreffende periode, werden er in de loop van een paar weken meer goederen uit Manchester verzonden dan er in de twintig jaar ervoor waren geconsumeerd... Elegante producten zoals geslepen glas en porselein werden aangeboden aan personen wiens mooiste glazen bestonden uit een hoorn of de schelp van een kokosnoot. . . en sommige speculanten gingen zelfs zo ver dat ze schaatsen naar Rio Janeiro verstuurden!

Het verhaal dat schaatsen naar het zuiden van de evenaar waren verscheept, werd een legende. De speculatieve razernij bedaarde in de zomer van 1810, waarna ongeveer een derde van de banken in het land failliet ging. Lord Liverpool reflecteerde later op deze gebeurtenissen in een toespraak voor het House of Lords: 'niet-inwisselbaar papiergeld heeft de neiging om fictieve rijkdom te creëren, wat resulteert in bubbels die grote problemen veroorzaken bij het uiteenspatten.'

'Niet-inwisselbaar papiergeld heeft de neiging om fictieve rijkdom te creëren, wat resulteert in bubbels die grote problemen veroorzaken bij het uiteenspatten.'

De Britse spoorwegmanie van 1840 vond plaats terwijl de jonge Bagehot wiskunde aan het studeren was aan het University College London. Het potentieel van het reizen per trein overwelmde de hele natie. Een index van Britse spoorwegaandelen meer dan verdubbelde tussen 1840 en 1845. Onder de speculanten was de journalist Charles Mackay, een kennis van Charles Dickens en auteur van Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds [zie onze literatuurlijst] – het eerste verslag van vroege speculatieve manieën, gepubliceerd in 1841. De waarschuwingen in het boek over de gevaren van speculatie gingen niet alleen verloren aan het Britse publiek, ook Mackay zelf liet zich er door vangen.

De initiatiefnemers planden de aanleg van ongeveer 4.500 mijl aan spoorwegen, meer kilometers dan het bestaande tolwegennetwerk in Groot-Brittannië. In oktober 1845 werd het spoorwegenproject gepromoot tegen een geraamde kostprijs van £ 560 miljoen, meer dan het nationale inkomen van het land. Spoorwegen werden gebouwd, of op zijn minst voorgesteld, naar verre oorden die de investeringskosten nooit zouden kunnen terugbetalen.

De spoorwegmanie viel samen met weer een nieuwe periode van gemakkelijk geld verdienen. De disconteringspercentages op wisselbrieven waren medio 1842 onder de 3% gedaald en bereikten het jaar daarop 2%. De Bank of England was begonnen met het verstrekken van leningen met langere looptijden en tegen een breder scala aan onderpand, zelfs spoorwegobligaties, waardoor een stimulans voor de hausse op de aandelenmarkt werd gecreëerd.

Meer risico, alstublieft.

Lage rentetarieven drijven beleggers naar risicovollere activa,  meer risico dan de meesten bereid zijn te dragen. Maar wat is "laag”? Bagehot trok de grens op 2%, maar dat was in de context van een specifieke tijd en plaats. Inflatie is een cruciale variabele. Tegenwoordig is een reëel rendement van 2% zo slecht nog niet. Maar zelfs dat is lange tijd onbereikbaar geweest, tenzij men bereid is substantiële risico's te nemen.

Als het nemen van meer risico de enige manier is om echt rendement uit uw geld te halen, dan zullen de meeste beleggers meer risico nemen. We zien het vandaag in aandelen, junk bonds, onroerend goed, private equity, durfkapitaal en grondstoffen. We hebben geheel nieuwe activaklassen zoals crypto en derivaten uitgevonden met als enig doel mensen te helpen meer risico's te nemen op zoek naar een hoger rendement.

Niets hiervan is nieuw. Het is al vele malen eerder gebeurd, eeuwen terug en het is nooit goed afgelopen. Deze keer zal het waarschijnlijk niet anders zijn. We zullen in toekomst zien hoe Greenspan, Bernanke, Yellen en nu Powell allen de markten verstoorden en zeepbellen creëerden, net als de ECB en andere grote centrale banken. Het nul-rentebeleid inspireerde tot wilde speculatieve zeepbellen toen beleggers 'streefden naar rendement'.

In Venezuela worden voedselprijzen uitgedrukt in gram goud.  In 5 jaar tijd ging de prijs van 1 brood van 1 mark naar 200 miljoen mark (Weimar).  In Venezuela pannen kinderen goud voor eten en school.
gold for meals price of bread weimar gold for food kids zim
Tot zover degenen die doen alsof je goud niet kunt eten... je kunt het op tenminste altijd gebruiken om voedsel te kopen. Zelfs vandaag.

Belangrijke fundamentals:

 • small lock 25
 • Als je alle voordelen van goud wilt benutten, moet je fysiek goud bezitten. Als je het niet kunt vasthouden, dan bezit je het niet. De dag dat de massa beseft dat we in een cyclus van hoge inflatie zijn beland, zullen goud en zilver (fysiek) vliegen... en waarschijnlijk uit het systeem verdwijnen: het slechte geld jaagt het goede geld uit het systeem omdat niemand het goede geld wil uitgeven.
 
weimar silver
Ja, de valutaprijs van goud daalt soms enorm...dit is het geval iedere keer dat ze de nullen wegstrepen...Als dit gebeurt, zijn enkel de houders van fiat-bubbel-activa de verliezers...Bezitters van Goud houden alles wat ze hebben omdat goud geld is.

Belangrijke technicals:

 • De beursindexen bereiden zich voor op 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 25, 26 juli 2022 – Het is onmogelijk de inflatie te controleren door de rente te verhogen!


Bijgewerkte secties: US Dollar, Royalty Co's, Goud & Zilver Majors, Kaarsgrafieken lezen.,
Beursindexen in echt geld/Goud, Goud & Zilver Juniors

zimbabwe gold coin 2022Een stel idioten en criminelen controleert de westerse wereld! Ze hebben geen benul van wat inflatie is en begrijpen niet dat rente de "prijs van geld" is. Zodra er extra fiatgeld wordt gecreëerd, zit de inflatie al in het systeem. Enkel is het niet altijd direct zichtbaar in prijsinflatie. Zo vloeide al het extra gecreëerde fiatgeld eerst naar activa, wat in een bijna allesomvattende bubbel resulteerde. In feite is het zo verdomd eenvoudig te begrijpen dat de meeste mensen dat niet kunnen. Vooral als je naam Lagarde, De Croo, Rutte, Biden, Powell, Yellen,... is. Het probleem is dat de massa deze blinde (of verderfelijke?) leiders blijft geloven en volgen. De mensen zullen de leugens blijven geloven tot ze honger hebben...

Sinds in Zimbabwe de hyperinflatie begon in de jaren 90 omdat de autoriteiten (politici) teveel Zim-dollars creëerden, hebben ze al het mogelijke gedaan om de hyperinflatie te stoppen. Ze hebben de rente zelfs verhoogd tot +200%. Het kostte de politici meer dan 30 jaar voordat ze zich realiseerden dat er maar één methode was om het drama van hyperinflatie te stoppen, namelijk het herintroduceren van goud in het monetaire systeem. De arme Zimbabwanen realiseerden zich dit meteen omdat ze dagelijks goud moesten pannen om zichzelf en hun dierbaren te kunnen voeden.

Hoe dwaas kan je zijn?! Om één of andere duistere reden gelooft de meerderheid van de westerse bevolking nog steeds in het sprookje van het waardeloze fiatgeld. Erger nog, is dat ze blijven geloven dat elke euro op hun bankrekening echt bestaat en dat ze het op elk moment kunnen opvragen. De westerse massa is zo arrogant dat ze blijft geloven dat hyperinflatie alleen in andere landen voorkomt en nooit kan en zal gebeuren in Europa en de VS. Hoe dom kun je zijn?

De volgende grafieken tonen de hyperinflatie in 3 landen en de respectievelijke inflatie.

Argentina 2022 07 22 Venezuela 2022 07 22 Zimbabwe 2022 07 22
De rente van 50% slaagt er niet in om een hyperinflatie van 50% in Argentinië terug te dringen. 
De rente van 60% slaagt er niet in om de officiële hyperinflatie van 167% in Venezuela terug te dringen. 
De rente van 200% slaagt er niet in om de officiële hyperinflatie van 191% in Zimbabwe terug te dringen. 
Powell en Lagarde moeten achterlijk zijn om zelfs maar te dromen dat ze de inflatie kunnen terugdringen door de rente met 0,50%, 0,75% of 2% te verhogen. Het is moeilijk om beleefd te blijven als je ziet dat onze leiders zondigen tegen essentiële economische basisprincipes.

"Hoe gaan landen die in de VS willen handelen of de dollar willen gebruiken, om met de devaluatie en om concurrerend te blijven? Ze devalueren hun valuta in vergelijkbare mate als de dollar. Als we kijken naar concurrerende wisselkoersen, lijken de koersen relatief stabiel en zo blijft de hele oplichterij dus verborgen."

Enkel voor abonnees.


Belangrijke fundamentals:

 • Goud is niet “het ei”, 
out of stock 2022 07 20 AGE july 22
Niet op voorraad!  American Gold Eagle 2021-type 2 uitverkocht - 2022 Eagles niet beschikbaar. 
 Lagarde verhoogde de rente met 0,50% om te proberen de hyperinflatie te stoppen?! Die vrouw is ofwel erg dom... ofwel een crimineel.   Dit is hyperinflatie... en Covid & Oekraïne zijn slechts een dekmantel voor wat de autoriteiten in het verleden hebben gedaan.

Belangrijke technicals:

 • We zien het einde van een parabolisch moonshot 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 21, 22 juli 2022 – Cuba is een voorsmaakje van wat er gebeurt als politici de touwtjes in handen hebben. Binnenkort ook in uw land. 

Bijgewerkte secties: Wereldbeurs Indices, Ruwe olie

Vraag: Wat gaat er mis in het Westen, de EU en de VS? Antwoord: precies hetzelfde als in Cuba, Venezuela en Argentinië,...maar de massa beseft het niet en vindt het niet erg dat deze politici onze samenleving de afgrond induwen. De westerse regeringen brachten economische rampspoed door exponentiële hoeveelheden valuta te creëren, negatieve rente in te voeren, het groene energiebeleid te handhaven (CO2, stikstof, zure regen, ...), lockdowns, sancties, controle over de economie te voeren en de echte ondernemers en middenklasse weg te jagen. Door dit allemaal te laten gebeuren, staat de massa op het punt zwaar gestraft te worden.


Lehman Brothers, hier zijn we weer. Vastgoed een veilige investering? Dat is absoluut niet wat de Chinezen ervaren. Erger nog is dat we opnieuw de dramatische impact van de vastgoedcrisis op het bankwezen zien. Dit is een universeel probleem dat binnenkort ook het Westen zal treffen. Merk op dat depositohouders in China vanwege het vastgoedprobleem geen geld meer van hun rekeningen konden opnemen. Evergrande en de schuldenbom van 4 biljoen dollar, zullen veel meer schade aanrichten dan Lehman deed. Zoals gewoonlijk zullen mensen zich niet op tijd voorbereiden omdat ze de propaganda van de msm en de regeringen (politici) blijven geloven.

When Money dies (Duitsland 1922):

“Inflatie zou omstandigheden kunnen creëren waarin extremisten van rechts en links het gepeupel tegen de staat zouden kunnen opzetten, klasse tegen klasse, ras tegen ras, familie tegen familie, man tegen vrouw, handel tegen handel, stad tegen het land... Het veroorzaakt angst en onzekerheid en leidde tot minachting voor de overheid en ondermijning van de wet in Duitsland (in 1922). Is dat niet de VS in 2022? We bereiden ons voor op het einde van het op schulden gebaseerde systeem en goud en zilver zijn jullie reddingsboten in de storm.”

"Goud kopen met krediet/schuld, is ongeveer het domste dat iemand kan doen!"

Enkel voor abonnees.

We zitten al in een recessie 


HOUSTON WE HEBBEN EEN PROBLEEM.

Pas op voor de contra-intuïtieve marktactie van vandaag. 


Belangrijke fundamentals:

 • De dollar is de laatste fase 

Het directe resultaat van prijscontroles van voedsel in Panama?!

Hoe stom kan iemand zijn? Zo dom als een politicus.

Riba Smith Multiplaza
  Riba Smith, Multiplaza, Panama

Belangrijke technicals:

 • +100$ voor olie is terug terwijl de dollar begint te verzwakken.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 18-20 juli 2022 – De volgende revolutie zal beginnen omdat energie te duur is!


Bijgewerkte secties: "Goud is voor Centrale Banken als de zon voor vampiers."

louis xviDe Russische Revolutie van 1917 begon omdat de Russen verhongerden terwijl de tsaren aan het feesten waren. De Belgische Revolutie begon omdat ondanks de prijs van een brood te duur was, de koning de belasting erop verhoogde. De Franse Revolutie begon omdat de prijs van zeep te hoog was. De Amerikaanse Revolutie begon omdat de Amerikanen genoeg hadden van de hoge belastingen die de Britten op thee hieven (Boston Tea party). De Grote Revolutie van de 21e eeuw zal beginnen omdat de prijs van energie; brandstof, benzine en aardgas...te duur wordt. Toen brood te duur werd, zei Marie-Antoinette tegen de mensen dat ze cake moesten eten. Nu benzine te duur wordt, vertellen de politici je dat je je auto moet verkopen en in plaats daarvan een elektrisch voertuig moet kopen, of ze vertellen je dat je maar wat minder moet rijden. In België denkt Groen eraan om terug autoloze zondagen in te voeren.

De nieuwe Louis XVI en Marie-Antoinette zijn Biden en zijn vrouw, Ursula von der Heijden en haar man, Rutte, De Croo en zijn vrouw, Macron en 'zijn mama', de premier van Luxemburg en zijn vriend,... Dankzij deze klootzakken en hun vrienden bij het BIS (Bank of International Settlements), de ECB en de FED, zitten we zo diep in de problemen.

De nieuwe Lodewijk XVI is een bende ziekelijke psychopaten aan het werk. Zij waren degenen die fiatgeld creëerden door de goudstandaard af te schaffen en exponentiële hoeveelheden (digitaal) fiatgeld te blijven creëren alsof er geen morgen is. Zij zijn degenen die dit idiote, economisch niet verantwoorde, groen energiebeleid blijven pushen. Zij zijn degenen die de financiële compliance hebben uitgevonden. Ze maken de landbouwsector kapot met hun zieke onzin over CO2 en stikstof. Zij zijn degenen die de transportsector verstikken door zinloze COVID-lockdowns in te voeren.

"Vorige week hebben de EU-ambtenaren die nu al geen cent belasting betalen, besloten dat ze een salarisverhoging van 8,9% nodig hadden. Dit is 1% meer dan het officiële inflatiecijfer."

no money for bread italy 2022 07 15Zijn dit het soort situaties die we binnenkort vaker zullen zien in Europa? In een Italiaanse stad bestormden boze burgers het stadhuis omdat ze geen geld meer hadden om boodschappen te betalen. De burgemeester weigerde de woedende menigte te ontvangen. Burgemeester Pierluigi Peracchini besloot de problemen van zijn kiezers te negeren. Hij zou zelfs burgers de toegang tot het stadhuis hebben ontzegd voor een gesprek. In plaats daarvan is op videobeelden te zien hoe politieagenten de boze mensen verhinderen om het gebouw binnen te gaan.

Velen verwijten de Italiaanse premier, ex-ECB-baas Mario Draghi (74). In Rome hebben deze week arbeiders, taxichauffeurs, boeren, vissers, straatverkopers en vrachtwagenchauffeurs politici achtervolgd. Bendes boze mensen hebben het parlement voor de tweede dag op rij belegerd.

Ook in Nederland hebben de boeren hun ongenoegen getoond. Opvallend is dat de Mainstream Media niet veel laten zien over deze gebeurtenissen.


tinoLaurentino Cortizo, de Louis XVI (president) van Panama, draagt ​​altijd twee maskers in het openbaar zodat alle "weldenkende mensen" opmerken dat hij een "super idioot" is. In de toekomst zal dat niet meer nodig zijn want hij bewees nu op een andere manier hoe dom hij is; door prijscontroles in te voeren! Je moet echt een achterlijke socialist of communist zijn om te dromen dat dit werkt. (Cuba bleef het ook zoveel jaren proberen totdat er niks meer te koop was in het land)

"Niemand kan iets met verlies verkopen, daarom zijn prijscontroles de snelste manier om lege schappen te krijgen."

Niemand kan iets met verlies verkopen, daarom zijn prijscontroles de snelste manier om lege schappen te krijgen. Panamezen moeten zich voorbereiden op lege schappen en ook op lege tankstations. Gefeliciteerd Nito! 

De prijs van de volgende producten is wettelijk begrensd:

Rundvlees babilla - 6,60$ per kilogram
Plantaardige olie - 1,42 tot 1,50/liter aan 3,74$
Sardine in tomatensaus - 155 gram aan 0,51$
Linzen 1 kilo – 1.79$
Macaroni 454 gram – 0.63$
Frankfurter worst - 4,72$ per kilogram
Tonijn in blik - 1,31$ voor 142 gram
Mortadella met peper - 7,15$ per kg
Kabeljauw 0.69$ per 454 gram
Brood 3,08$ per kg
Benzine 1 gallon 3.98$


Het Bureau voor Arbeidsstatistieken heeft een nieuw inflatiecijfer gepubliceerd; 9,1%, opnieuw een record in 40 jaar. Shadowstats-econoom John Williams noemt het "officiële" inflatiecijfer onzin en gemanipuleerd. Hij zegt dat de reële inflatie eerder 17,3% is. Dit is verschrikkelijk nieuws voor het Biden/Obama Witte Huis. Deze nieuwe inflatiepiek kan de Fed ertoe dwingen de rente opnieuw te verhogen tijdens de komende vergadering van juli. Als dat gebeurt, zal dat de economie nog verder weg doen zinken tot in de tussentijdse verkiezingen in november. Zo niet, dan zullen ze nog meer fiatgeld moeten creëren en zullen we nog meer (hyper)inflatie zien.

"Meer inflatie betekent dat de waarde van je deposito's bij het bankwezen nog sneller waardeloos worden. Iets wat de meeste mensen mentaal nog steeds niet kunnen verwerken."


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 15 juli 2022 – De dollar is een gevaarlijke 'val'!


Bijgewerkte secties: Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, 
Yen & Goud, ZA Rand & Goud

deer in the headlightsStop met het verstijfd te staren als een konijn in de koplampen van de dollar. De dollar is een enorme val. Het is een waardeloze fiatvaluta, zelfs de inkt op het papier niet waard omdat het ook digitaal is geworden. Niemand kan overleven door geld uit het niks te creëren, zelfs de Amerikanen niet. John Law kon het niet, Engeland niet, Weimar-Duitsland niet, Venezuela niet, Argentinië niet, Japan niet,...

"De gemiddelde levensduur van een valuta is 50 jaar. Echt geld bestaat al eeuwen en zal voor altijd blijven bestaan!"

De fundamenten van de dollar zijn even slecht, zo niet erger dan die van het Romeinse rijk onder Nero. De schuld van de VS is maar liefst 30 biljoen dollar. De handelsbalans vertoont een verschrikkelijk tekort, evenals de betalingsbalans. De sterke dollar die we nu zien, is waarschijnlijk een dead cat bounce vanwege Oekraïne en de inflatie en zal van korte duur zijn. De hel zal losbarsten van zodra het heersende verhaal verandert en de wereld beseft dat de dollar niets waard is. Deze keer kun je de digitale dollar zelfs niet gebruiken om je huis warm te houden tijdens de winter.

Het grootste deel van de manipulatie gebeurt met behulp van derivaten, SWAPS en overeenkomsten tussen Centrale Banken. De manipulatie maakt de mondiale situatie nog erger, aangezien een hogere dollar de toch al kritieke problemen in de meeste landen erger maakt. Dit zal de economische depressie en politieke destabilisatie nog versnellen, zoals nu het geval is in Sri Lanka. Binnenkort is de president van Sri Lanka niet de enige meer die moet rennen voor zijn leven.

Let op: Gisteren is in Hongarije de energienoodtoestand uitgeroepen. Klik hier voor meer.

Conclusie: dat een valuta tijdelijk robuuster is dan een andere waardeloze valuta is onbelangrijk. De relatie tussen een valuta en echt geld, namelijk fysiek Goud & Zilver telt. Al het andere is een fata morgana. Zelfs het plan van John Law om de handel en betaling met Goud & Zilver te verbieden, mislukte. Aangezien zowel de Euro (de Pest) als de Dollar (cholera) waardeloze fiatvaluta zijn, is het helemaal niet van belang of de Dollar tijdelijk robuuster is dan de Euro.


Zilveren munten zijn te koop tot wel 16$ boven de spotprijs voor 1oz munten. Bij gouden munten mag je tot 200$ boven de spotprijs rekenen.

American Silver Eagles (ASE) zijn het duurst en je kunt deze kopen voor ongeveer 34 - 36$ per oz. Dat wil zeggen, op voorwaarde dat u er vindt. (The American Mint heeft nieuwe leveringen van zowel Silver als Gold Eagles voor onbepaalde tijd uitgesteld). Andere Numismatic zilveren munten worden verkocht met een premie van 6 tot 10$ per oz. Dat is ook, op voorwaarde dat je er vindt. (De meeste zilver- en goudhandelaren hebben weinig of geen voorraad meer).

Numismatische gouden munten verkopen tot 200$ boven de spotprijs. American Gold Eagles zijn ook moeilijk te vinden.

De dag komt dat de fysieke prijs van goud en zilver de fiat-valutaprijs zal bepalen. Die dag zal het onmogelijk zijn om iets te kopen en zal de dag zijn van mensen met Geld (Goud & Zilver) en de kudde zonder geld maar met (digitale) valuta.

"De valutaprijs van goud en zilver kan worden verlaagd, maar de fysieke prijs blijft hoog omdat de premies boven de spotprijs blijven stijgen."

Gold Eagle 2022 07 13 Spot Gold Silver 2022 07 13 Silver Eagle 2022 07 13
1,904 $/€ De prijs voor het konijn dat naar de koplampen staart.   35.64$/€
purchasing power gold 2022 07 13

"Goud is voor centrale banken als de zon voor vampiers.”


Zeg tegen je familie dat ze zich moeten voorbereiden... dit is echt! Belangrijk: in tegenstelling tot wat Peter beweert, zullen enkel die activa uitgedrukt in fiatgeld dat een land niet kan creëren (eerst) crashen; Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, enz. zijn goede voorbeelden. Een land als Italië zit in de problemen maar kan haar munt niet devalueren omdat het euro's zijn. In plaats daarvan gaan de activa in die landen dalen (bv. onroerend goed en de beurzen). Activa in alle landen die onbeperkte hoeveelheden fiatgeld kunnen drukken crashen (later) maar blijven enkel stijgen in nominale termen. De valuta zal crashen (bv. Japan, Zuid-Afrika) en daarom zal de echte waarde van alle activa ook crashen.


Belangrijke fundamentals:

 • Een sterk omgekeerde rentecurve 

Belangrijke technicals:

 • Zie de bijgewerkte kaars- en PF-grafieken in alle Goud-secties.
 • Of we nu een bodem hebben voor de aandelenmarkten en obligatiemarkten of niet, is totaal irrelevant omdat de valuta al hun fiatwaarde verliezen en op het punt staan nul waard te worden!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 13, 14 juli 2022 – De Westerse leiders hebben met hun sancties tegen Rusland hun eigen ruiten ingegooid.


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, Rupee Goud, Yuan Goud, Zwitserse Frank & Goud, 
Euro en €-Goud, Candollar & Goud

Europa is het slaafje van Amerika. De oorlog in Oekraïne laat op verschrikkelijke wijze zien dat Europa zijn EU slave of USA onafhankelijkheid heeft verloren en nu enkel nog functioneert als dienaar van de Amerikaanse belangen. Het lijdt geen twijfel dat de gebeurtenissen in Europa de EU zullen vernietigen. Op dat moment zullen Europese politici en bankiers alle geloofwaardigheid hebben verloren. Net zoals vandaag het geval is in Argentinië. De meeste mensen weten niet dat Argentinië 50 jaar geleden een van de rijkste landen ter wereld was en dat politici (democraten-communisten) het land in slechts enkele decennia volledig hebben vernietigd. Politici namen alle vrijheden van de burgers af en de bankiers stalen al hun spaargeld/activa. Hetzelfde gebeurde in Venezuela, Libanon,...

De VS komen steeds dichter bij een burgeroorlog. De vraag is niet langer of er een burgerconflict zal ontstaan ​​in Amerika. De vraag is hoe de partijen zullen verdelen en wie zal zegevieren.

"De combinatie van zwakke en corrupte leiders en nepgeld is een passend einde van een grote economische cyclus. Het kon eigenlijk niet anders eindigen."

Biden en de EU-functionarissen (incl. G7) zijn amateurs op het vlak van sancties. Biden en de G7 verklaren een einde aan de invoer van Russisch goud. Ze weten duidelijk niet dat Rusland tot de beste goudproducenten ter wereld behoort en zijn eigen goud koopt voor roebels als onderdeel van het plan om een ​​einde te maken aan de hegemonie van de dollar. De domheid houdt nooit op.

Rusland en de BRICS werken aan het opzetten van een nieuwe reservevaluta op basis van een mandje van valuta van deze landen. De meesten weten niet dat ze al een alternatief systeem voor SWIFT hebben dat werkt. 

Dieven stelen in de VS benzine van pompen en voertuigen, hetzij door fysiek toegang te krijgen tot pompen of door netwerken te hacken. Veel Amerikanen zitten aan de limiet met hun creditcard en verkeren in grote problemen. Zelfs Fed-voorzitter Jerome Powell gaf toe dat de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve geen oplossing zullen bieden voor twee van de grootste problemen waarmee gezinnen worden geconfronteerd: hoge prijzen voor benzine en boodschappen. [inflatie en hyperinflatie zijn een kwestie van geldhoeveelheid, niet van de rentetarieven]

"De snelste manier om voedselvoorraden te laten verdwijnen, is door de maximale prijs te begrenzen waarvoor ze kunnen worden verkocht (oud gezegde)."

Panama ProtestsDe socialistische president Cortizo bevriest de maximale gasprijs op 3,95$ per gallon in Panama. Momenteel is de prijs van een gallon benzine met 95% octaan 5,76$, met 91% octaan 5,19$ en diesel 5,31$. Bovendien kondigde hij aan dat hij aanstaande dinsdag de kabinetsraad zal bijeenroepen om een ​​decreet goed te keuren dat de prijs van 10 basisvoedselproducten zal bevriezen: vruchtvlees, sardines in saus, tonijn, mortadella, worst, macaroni, brood, linzen en plantaardige olie.

Deze maatregelen worden genomen omdat steeds meer mensen in opstand komen in Panama omdat ze hun gezinnen niet meer kunnen voeden. Tot half juli zijn er in heel Panama protesten en stakingen tegen inflatie, hoge brandstofprijzen en de kwaliteit van openbare diensten. Een eerste staking werd gelanceerd op 7 juli maar al snel sloten andere organisaties zich aan door landelijke protesten te lanceren. Demonstranten zullen waarschijnlijk wegversperringen bouwen op belangrijke wegen in het hele land, met name de Pan-American Highway in de provincie Chiriqui, rond Panama City en de Via Transistmica in Panama City. Bovendien zijn activisten van plan om op 12 juli een landelijke mars te houden in Panama-Stad, te beginnen in de ochtenduren, van het Belisario Porras-park naar het presidentiële paleis (Palacio de las Garzas).

Er is een revolutie aan de gang: Sri Lana vandaag, de VS en Europa morgen. Steve Hilton zegt “dat het tijd is om de macht volledig terug te geven aan de staten: dat is de volgende revolutie die we nodig hebben.” De gastheer van 'The Next Revolution' zei dat de macht 'volledig' aan de staten moet worden teruggegeven in zijn openingsmonoloog zondag, na de historische uitspraak van het Hooggerechtshof over abortus.

Binnenkort in uw land: het zijn de politici die verantwoordelijk zijn voor inflatie en de gruwel waarin we ons bevinden!!

De Sri Lankaanse premier zegt dat hij zal aftreden als demonstranten het huis van de president bestormen. Een functionaris zei dat de Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa, wiens familie velen verantwoordelijk houden voor de ergste economische crisis in decennia, voorafgaand aan de protesten in veiligheid is gebracht.


DE VASTGOEDCRISIS BEGINT PAS!

CharlotteJPMorgan ontslaat honderden werknemers in de hypotheekdivisie vanwege een piek in de rentetarieven, die de huizenmarkt heeft doen wankelen. Vorige week heeft Jamie Dimon, baas van JPMorgan Chase (de grootste commerciële bank in Amerika), de financiële situatie omschreven als een 'orkaan'. Slechts negen dagen eerder omschreef hij deze als 'stormachtig'. Dimon zei verder dat de bank zich voorbereidt op "een niet-goedaardige omgeving" en "slechte resultaten".

De inspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve om de inflatie te beteugelen raken de Amerikaanse huizenmarkt hard: afgelopen maand daalde de werkgelegenheid in de woningbouw met 4,5%. In mei daalde het aantal vergunningen voor nieuwe woningen met 7% en begon het aantal nieuwe woningen met 14% te dalen. Toen de Fed in maart begon te verhogen, stegen de gemiddelde hypotheekkosten voor een huis met een looptijd van 30 jaar al, maar in juni steeg dit tot 5,8%.

Lenen om een huis met een gemiddelde prijs (428.700$) in de VS te kopen met een aanbetaling van 20% kost ongeveer 1.446$ per maand aan 3%, dit stijgt tot 1.904$ per maand aan 5,3% - bijna 500$ meer per maand, en een extra 165.000$ in de loop van de lening.

We kunnen ons in de VS verwachten aan hoge boetes voor verhuurders die weigeren te verhuren aan mensen met een laag inkomen, gepensioneerden, gehandicapten,... Dit was ook al het geval in 1917 in het Communistische USSR. 

Gemeenteraadslid Victoria Watlington van Charlotte (North Carolina), heeft met haar beleid als doel "individuen en gezinnen kansen te bieden om veilige, betaalbare huisvesting van hoge kwaliteit te krijgen". Iedereen die het beleid schendt, krijgt eerst een schriftelijke kennisgeving, waarna een verplichte nalevingstraining volgt. Een tweede overtreding zou resulteren in een nieuwe training en een dagelijkse vergoeding van 500$ totdat de overtreding is verholpen. Dit soort "communistisch beleid" zal extra verkoopdruk uitoefenen op een toch al verzwakkende vastgoedmarkt. Merk op dat landen als Nederland, Duitsland en België zich in precies dezelfde richting bewegen.


voyagerGeloof je in Crypto? We hebben al onze lezers gewaarschuwd om weg te blijven van deze denkbeeldige valuta die ze geld durven te noemen. Het faillissement van Voyager maakt de die hards nu ook wakker. Handelaren die het nu failliete platform gebruiken, zijn bang dat ze hun geld voorgoed verloren zijn. Duizenden crypto-investeerders zien dat hun spaargeld bevroren is terwijl Voyager faillissementsbescherming aanvraagt.

Robert kwam Voyager Digital voor het eerst tegen in maart 2020. Net als talloze anderen besloot hij dit cryptocurrency-platform eens te proberen. Het platform was gebruiksvriendlijk. Het bood hem een ​​jaarlijks rendement van maximaal 9% - veel hoger dan een traditionele spaarrekening. Het beweerde FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) verzekerd te zijn. En als beursgenoteerd bedrijf op de Toronto Stock Exchange, dacht hij, hoe slecht kan Voyager zijn...?


Belangrijke fundamentals:

 • Kan een huizencrisis 

Belangrijke technicals:

 • Goud: 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 11, 12 juli 2022 – Poetin kent en waardeert Ludwig Von Mises. 


Bijgewerkte secties: Grondstoffen op lange termijn, Grondstoffen uitgedrukt in Goud,
Inflatie-index, Obligaties algemeen & VS, Obligaties in de EU, Bedrijfsobligatie

Iedereen heeft het over Poetin maar wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het Nederlands.

Screen Shot 2022 07 08 at 12.24.19 PMBeste vrienden, collega’s! Ik heet de deelnemers en gasten van het 25e Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg van harte welkom op zijn verjaardag. Het vindt plaats op een moeilijk moment voor de hele wereldgemeenschap, nu de economie, de markten en de grondbeginselen van het mondiale economische systeem onder vuur liggen. Veel handels-, productie- en logistieke betrekkingen die vroeger door de pandemie werden verstoord, worden nu aan nieuwe beproevingen onderworpen. Bovendien zijn belangrijke bedrijfsconcepten zoals de reputatie van bedrijven, de onschendbaarheid van eigendom en het vertrouwen in de wereldvaluta grondig ondermijnd – helaas ondermijnd door onze partners in het Westen, en dat is opzettelijk gedaan om achterhaalde geopolitieke illusies in stand te houden.

Vandaag zal ik onze visie – met “onze” bedoel ik de Russische leiders – geven op de situatie waarin de wereldeconomie zich bevindt. Ik zal in detail bespreken hoe Rusland in deze omstandigheden handelt en hoe het zijn ontwikkeling in een dynamisch veranderende omgeving plant.

Rusland te midden van de huidige situatie van de wereldeconomie.

Anderhalf jaar geleden heb ik op het Forum van Davos nogmaals benadrukt dat het tijdperk van de unipolaire wereldorde voorbij is – ik begin daar maar mee, er is geen ontkomen aan – het is ten einde, ondanks alle pogingen om het in stand te houden, alle pogingen om het met alle middelen in stand te houden. Verandering is een natuurlijk verloop van de geschiedenis, want de beschavingsdiversiteit van de planeet, de rijkdom van culturen, is moeilijk te combineren met politieke, economische en andere patronen, patronen werken hier niet, patronen die ruw en zonder alternatief worden opgelegd.

De tekortkoming ligt in het idee zelf, volgens hetwelk er een macht is, zij het een sterke, met een beperkte kring van vazallen – of, zoals zij zeggen, staten – die er recht op hebben. Alle regels van het bedrijfsleven en van de internationale betrekkingen worden, zo nodig, uitsluitend in het belang van deze macht ten uitvoer gelegd. Ze werken allemaal in één richting, het spel gaat in één richting. Een wereld die op dergelijke dogma’s gebaseerd is, is beslist niet duurzaam.

De Verenigde Staten, die zich in de Koude Oorlog tot overwinnaar verklaarden, verklaarden zich ambassadeurs van de Heer op aarde, die geen verplichtingen hebben, maar enkel belangen en die belangen worden heilig verklaard. Zij schijnen niet in de gaten te hebben dat er de laatste decennia nieuwe machtscentra op de planeet zijn ontstaan, die steeds krachtiger worden. Elk van hen ontwikkelt zijn eigen politieke stelsels en overheidsinstellingen, voert zijn eigen modellen van economische groei in, en heeft uiteraard het recht die te beschermen om de nationale soevereiniteit te waarborgen.

Wij hebben het over objectieve processen, over waarlijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, in de wereldeconomie, in de technologische sfeer, in het hele stelsel van internationale betrekkingen, waarin de rol van dynamische, veelbelovende staten en regio’s sterk toeneemt, wier belangen niet langer kunnen worden genegeerd.

Het systeem zal niet terugkeren naar de oude toestand.

Ik herhaal: deze veranderingen zijn fundamenteel, beslissend en niet tegen te houden. En het is een vergissing te denken dat men de periode van turbulente verandering, zoals men zegt, kan uitzitten, afwachten, dat zogenaamd alles weer normaal zal worden, dat alles weer als vroeger zal zijn. Dat zal niet gebeuren.

Het schijnt echter dat de heersende elites van sommige westerse staten precies dit soort illusie koesteren. Zij willen het voor de hand liggende niet opmerken, maar klampen zich hardnekkig vast aan de schaduwen van het verleden. Zo wordt bijvoorbeeld aangenomen dat de dominantie van het Westen in de wereldpolitiek en -economie een onveranderlijke, eeuwige waarde is. Niets is voor de eeuwigheid.

Bovendien ontkennen onze collega’s niet enkel de werkelijkheid. Zij proberen de loop van de geschiedenis tegen te gaan. Zij denken in termen van de vorige eeuw. Zij zitten gevangen in hun eigen waanideeën over landen buiten het zogenaamde gouden miljard, zij beschouwen al het andere als periferie, hun achtertuin. Zij behandelen deze landen nog steeds als kolonies en de volkeren die er wonen beschouwen ze als tweederangs mensen omdat zij zichzelf als uitzonderlijk beschouwen. Als zij uitzonderlijk zijn, dan is ieder ander tweederangs.

Vandaar de onvermoeibare drang om te straffen, om economisch te vernietigen, degenen die zich onderscheiden van de algemene gelederen, degenen die niet blindelings willen gehoorzamen. Bovendien dringen zij ruw en schaamteloos hun eigen ethiek, hun opvattingen over cultuur en hun ideeën over geschiedenis op, waarbij zij soms de soevereiniteit en integriteit van staten in twijfel trekken en hun bestaan bedreigen. Het volstaat het lot van Joegoslavië, Syrië, Libië en Irak te herinneren.

Klik hier om de hele toespraak te lezen... en je zal begrijpen waarom de (meestal ongekozen) leiders van het Westen niet willen dat je naar RT kijkt!


Belangrijke fundamentals:

 • Zie onderstaande grafieken met opmerkingen.
De reële inflatie is minstens het dubbele van het officiële cijfer!  Dramatisch is het!
 Wat er vandaag in Japan gebeurt (crashende yen) zal morgen gebeuren in de VS en de EU. De rente in Japan staat historisch laag en kan vanwege de astronomische hoge schuldenlast niet worden verhoogd...vandaar dat de Bank of Japan gedwongen is exponentiële hoeveelheden valuta te creëren...en dit maakt de situatie nog erger.  De VS (en de EU) doen precies hetzelfde als Japan...omdat ze precies hetzelfde probleem hebben.

Belangrijke technicals:

 • Zie onderstaande grafieken met opmerkingen.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 8 juli 2022 – Vandaag zijn het Argentinië & Hongarije, morgen Europa en de VS.


Bijgewerkte secties: alle korte kaars- en de meeste PF-grafieken in de goud- en zilversecties. Zilver, US dollar, Zon en zeldzame metalen, Landbouw, Koper, platina & non-ferro's

De Argentijnse minister van Financiën heeft afgelopen zaterdag zijn ontslag aangekondigd. Argentinië verkeerd in het midden van een zware economische crisis met een torenhoge schuldenlast en inflatie. Het politiek verdeelde Argentinië zal waarschijnlijk nog verder destabiliseren. Martín Guzmán werd gedwongen op te stappen door sterk uiteenlopende meningen binnen de regeringscoalitie, een linkse factie onder leiding van de machtige vice-president Cristina Fernández de Kirchner. Ze wil dat Argentinië zich een weg uit de economische crisis baant, terwijl de gematigde Guzmán had aangedrongen op bezuinigingen die nodig waren vanwege de schuldherstructureringsovereenkomst van $ 44 miljard met het IMF, die het land eerder dit jaar ondertekende. Guzmán is het vierde kabinetslid dat in 2022 aftreedt, wat niet veel goeds belooft voor de onpopulaire president Alberto Fernández. Het aftreden van Guzmán roept vragen op over de toekomst van de IMF-deal en over de vraag of de regering iets kan doen om de inflatie te beteugelen, die naar verwachting snel 70% zal bereiken.

Degenen die weten en begrijpen dat fiat-valuta al waardeloos zijn, gebruiken de correctie van Goud & Zilver om een positie te initiëren of bij te kopen. Alle anderen paniekeren en gedragen zich als een "verstijfd konijn dat naar de koplampen van een auto zit te staren!”

Verwacht niet dat de VS het spel eerlijk spelen. Integendeel, ze zullen elke vuile truc uithalen die ze kunnen om hun status van reservemunt niet te verliezen. Maar uiteindelijk zijn ze gedoemd en zelfs met de hulp van de G7 zullen ze niet in staat zijn om het tegen de BRIC op te nemen.

Ruble 2022 07 05 BRIKS 2022 07 05
Niet de dollar maar de roebel is de sterkste valuta!  De BRICS hebben al hun eigen betalingssysteem... en bereiden zich voor op hun eigen reservevaluta.
indian cement yuan 2022 07 BRICS vs G7
Betalingen worden ook al gedaan in Yuan.  Wat de grootte van populatie in de G7-landen betreft, zijn ze Mikey Mouse in vergelijking met de BRICS-landen.

Belangrijke fundamentals:

 • Onderstaande grafieken behoeven niet veel uitleg. Dit zijn de ruwe, echte fundamenten.
Denk je echt dat door 10% van de goudproductie weg te nemen, de prijs van goud niet zal stijgen?  Blijf vooral verder dromen als je ervan overtuigd bent dat de dollar sterker en beter is dan de roebel!
Waarom blijven centrale banken goud kopen als ze geloven dat het een barbaars relikwie is? Waarom blijven Rusland en China staatsobligaties dumpen en goud kopen? Omdat de staatsobligaties niets waard zijn!
 • Dit is een teken van een dollar-climax (zie hieronder)! Zodra dit soort nieuws door de MSM wordt verkocht, weten we dat de stijging van de dollar bijna voorbij is en dat de trend op het punt staat om te keren.
  Climax sign 2022 07 07

Belangrijke technicals:

 • Eén van de belangrijke voordelen van Point & Figures-grafieken is dat ze geen rekening houden met de korte termijn en irrelevante schommelingen. Terwijl alle experts op het gebied van kaarsgrafieken doen alsof de trendlijnen zijn doorbroken, zien we hier niets van op de PF-grafieken. 
 • Onthoud dat correcties tijdens een bull markt meestal snel en hevig zijn. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag/donderdag 5-7 juli 2022 – De Centrale Bank van Zimbabwe introduceert gouden munten als store of value.


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (hold), Biotech-Farma, Olie, Aardgas, Uranium, 
Bank & Fin., Ruwe olie

national bank zimbabweOp maandag 27 juni kondigde de Centrale Bank van Zimbabwe (RBZ) aan dat ze gouden munten op de markt brengt om de inflatie te beteugelen. Het MPC (Comité voor Monetair Beleid) heeft besloten om gouden munten op de markt te brengen als een store of value voor beleggers. De gouden munten zullen worden geslagen door Fidelity Gold Refineries en zullen via de normale bankkanalen aan het publiek worden verkocht.

In Zimbabwe weten ze dat je hyperinflatie niet kunt onder controle brengen door de rente te verhogen. In de VS (de FED) en de EU (de ECB) lijken ze dat nog steeds niet door te hebben.

De belangrijkste leenrentes stegen 200%. Mangudya verklaarde dat sinds de inflatie op jaarbasis tot 191,6% steeg, de rentetarieven en de wettelijke reserves werden herzien en dat de beleidsrente van de banken werd verhoogd van 80% naar 200%. Hij verklaarde ook dat een agressieve monetaire houding nodig was om de prijsstijging te stoppen. De nieuwe rentetarieven gaan in per 1 juli 2022.

Ongelofelijk dat zelfs de baas van de BIS (Bank of International Settlements) geen idee heeft wat inflatie is en hoe deze te controleren. Of doet hij en andere politieke functionarissen maar alsof? Als je een vliegtuig laat besturen door apen, weet je dat het vliegtuig gaat neerstorten. Ook al heet de aap Biden, Rutte, Ursula, Macron,... Rente is de prijs voor geld en inflatie is eigen aan de creatie van fiatgeld.

"De politici die het Westen l(ij)den, zijn idiote psychopaten die ons rechtstreeks de afgrond in leiden... en het gros van de mensen ziet en beseft het niet."

Nee, je hebt geen vergunning nodig om politicus te worden en een land te besturen en te ruïneren. Je moet enkel in staat zijn om te liegen, bedriegen, te corrumperen en er alles aan te doen wat mogelijk is om aan de macht te komen. Tegenwoordig helpt het veel als je vrouw of transseksueel bent. Zeker als je een psychopaat bent. Wat westerse politici nog steeds niet beseffen, is dat door het opleggen van sancties aan een land, ze zich in de eigen voet schieten terwijl het land waarvan je denkt dat het lijdt onder de sancties zelfvoorzienend wordt.

Zuid-Afrika is een uitstekend voorbeeld omdat het tijdens de apartheidssancties zelfvoorzienend werd. Iran is een ander uitstekend voorbeeld. De politici die het Westen l(ij)den, zijn idiote psychopaten die ons rechtstreeks de afgrond in leiden... en het gros van de mensen ziet en beseft het niet. Wat er vandaag gebeurt, is erger dan Nero die Rome platbrandt!

Inflatie is één van de verborgen belastingen die we betalen om overheidsuitgaven te financieren. De inflatie van vandaag hebben we niet vanwege COVID, noch vanwege Oekraïne maar omdat de overheid (Centrale Bankiers) valuta creëert en uitgeeft alsof er geen morgen is.

Verkopers van huizen verlagen hun prijs na het plotse einde van de Pandemische hausse.

De snelle stijging van de hypotheekrente doet de vraag afkoelen. De ommekeer op de Amerikaanse huizenmarkt was scherp en snel. Vraag het maar aan Karlyn en Jack Stenhjem, sinds mei hebben ze de vraagprijs voor hun huis in de buurt van Seattle al met bijna 100.000$ verlaagd. Het huis met privétoegang tot meren en wandelpaden, is nu beschikbaar voor 899.000$. Twee maanden geleden werd het huis getaxeerd op $ 1,1 miljoen op Zillow.

“In de maand mei kwam alles tot stilstand”.

Stijgende financieringskosten zijn slechts een deel van het probleem. De onrust op de aandelenmarkten en de angst voor een recessie doen weinig goeds voor het vertrouwen van de kopers. Mensen die door de pandemie geneigd waren om te verhuizen (bv. om een tuin te hebben of omwille van soepelere regels in een ander staat), hebben dit al gedaan.

Vastgoed is gezien... zeker ook in België! Daar zal de vastgoedmarkt zowel lijden onder de depressie als onder het feit dat de Belgische munt niet gedevalueerd kan worden binnen het Eurosysteem. Toen het vroeger slecht ging met de Belgische economie, werd de munt gedevalueerd ten opzichte van bijvoorbeeld de Duitse Mark, of werd de Mark geherwaardeerd. Aangezien dat tegenwoordig onmogelijk is, is de enige manier om zich aan te passen het lokale prijsniveau van activa en onroerend goed te verlagen. Dat gebeurt al in Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.

Onroerend goed is ook gezien omdat de reële koopkracht van de mensen aan het afnemen is en hogere rente het voor nieuwkomers moeilijker maakt om een ​​woning te kopen. De hogere rentetarieven beginnen hun tol te eisen en dwingen zwakkere consumenten (zij die de hypotheek niet meer kunnen betalen) om hun huis te verkopen. Dit draagt ​​bij aan het aanbod van woningen in een markt waar al een overaanbod is.

De vastgoedzeepbel in Japan is lang geleden leeggelopen. De crashende yen heeft de implosie nog erger gemaakt. Vandaag staat hetzelfde te gebeuren in Australië. Merk op dat de vastgoedbubbel al leegloopt in Canada en de VS en begint in Europa (België, Nederland, Frankrijk, Spanje,...). Australische bouwgrond is nu meer waard in verhouding tot het BBP, dan bouwgrond in Japan was tijdens het hoogtepunt van de epische zeepbel van de jaren negentig. Daarom verwachten we dat deze vastgoedcrash zowel spectaculair als dramatisch zal zijn.

 


Geld printen "is inflatie". Hoe meer fiatgeld er wordt gecreëerd, hoe hoger de prijzen zullen stijgen... Dit zal duren totdat de massa het eindelijk beseft en het vertrouwen in het politieke en financiële systeem verliest, waarop alles instort... Geloof me, deze dag is niet te ver weg en dit wordt een ramp.

balance vs bnp 2022 06 28

Nobelprijswinnaar Paul Krugman (econoom) verzekerde de wereld dat ZIRP en QE geen inflatie zouden veroorzaken.

Elk land met een centrale bank was dom genoeg om zijn slechte advies op te volgen en lijdt onder een stijgende inflatie. Wanneer vragen ze het Nobelcomité om Krugman zijn prijs terug te geven?

Winst maken in fiatgeld is één grote grap...

Echt geld verdienen, daar gaat het om!


Als niks anders meer werkt, dan nemen ze ons mee naar de oorlog! De sluiting van het goudvenster in 1971 maakte een einde aan alle fiscale en monetaire discipline en sindsdien hebben de VS en een groot deel van de westerse wereld de schuld ten opzichte van het bbp zien stijgen tot ruim boven de 100%. In de VS bedraagt ​​de staatsschuld in verhouding tot het bbp nu 125%. In 2000 was dit slechts 54% maar sindsdien hebben we een beleid gezien dat erg goed was voor het kopen van stemmen. Een groot deel van de schuldtoename is opgegaan aan de financiering van de snelle groei van de vastgoedwaarde. Een trend die begint om te keren naarmate de verkoop opdroogt en de prijzen beginnen te crashen.


 Belangrijke fundamentals:

 • Als we meer problemen en onrust (rellen) krijgen, zullen alle aandelenmarkten gesloten zijn.

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 4 juli 2022 - vandaag is het independence day in de VS, een beursfeestdag.


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US dollar

Deze video hebben we onlangs al eens gepubliceerd. We vragen degenen die nog steeds niet begrijpen wat er vandaag gebeurt, ernaar te kijken. Het is verontrustend dat veel volwassenen niet begrijpen wat een 8-jarige jongen wel begrijpt.

Politici, centrale bankiers, de EU & ECB, de VS & FED creëren allemaal fiatgeld alsof er geen morgen is. De inflatie stijgt overal in de westerse wereld en toch blijft de massa gefascineerd door waardeloos fiatgeld. Nog erger is dat ze blijven denken in termen van waardeloos fiatgeld waardoor ze the big picture missen!!

Belangrijke mededeling:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter