31
juli
2020

Operatie GUTT

Of hoe Het Volk steeds weer in dezelfde val gelokt wordt...

Operatie Gutt was een grote muntsaneringsoperatie zonder voorgaande. Tijdens Wereldoorlog II had de Belgische economie geleden onder inflatie. Tussen mei 1940 en oktober 1944 verdrievoudigde de totale geldhoeveelheid in ons land. Er was ook de roep om gerechtigheid van de bevolking om een materiële bestraffing van allen die voornamelijk op de zwarte markt tijdens de oorlog enorme en ongeoorloofde winsten hadden gemaakt. Helaas zouden de goeden net zoals de slechten het gelag betalen …

De broodnodige saneringsoperatie, die plaatsvond in oktober 1944, omvatte verschillende maatregelen maar de meest in het oog springende was de verplichte uitwisseling van de bankbiljetten met een waarde van 100 Frank en meer. De nieuwe biljetten waren al gedeeltelijk gedrukt in Londen tijdens de voorbereidingen van deze gecontesteerde operatie. Deze uitwisseling moest gebeuren binnen een termijn van 5 dagen om misbruik te voorkomen. Het zorgde voor lange wachtrijen aan de bankkantoren.

Je kon maar maximum 2000 Frank (= 400 oude BELGA) per gezinslid omwisselen. Veel mensen hadden toen zoveel geld niet maar wie meer had zag willens nillens zijn geld vastgezet worden. Een gedeelte van dit geld kon gebruikt worden voor het betalen van belastingen, boetes en gerechtskosten maar het grootste deel werd omgezet in een gedwongen lening aan de staat.

Ondanks de “Blitzkrieg” van deze operatie deden de Belgen hun naam alle eer aan van plantrekker ! Achterpoortjes om deze wet te omzeilen werden gezocht en gevonden. Wie meer geld had liet dit in de bank deponeren door minder gefortuneerden, mits een aangepaste commissie … Het waren ook drukke en winstgevende dagen voor de kerk en zijn gezagsdragers. Camille Gutt had de kerk vrijgesteld van deze maatregel. Wie “waardeloos” geld teveel had kon dit al dan niet met zachte dwang gaan deponeren bij Meneer Pastoor … Zwart of wit geld, alles was welkom voor het goede doel !

In Nederland werd een gelijkaardige maatregel genomen...weliswaar iets anders ingekleed. Maar het resultaat was hetzelfde. In Frankrijk werden de families Citroen en Renault door een gelijkaardige maatregel overnacht ARM.

Als beloning werd Camille Gutt aangesteld als EERSTE voorzitter van het IMF (internationaal monetair fonds).

Camille Gutt was a man who invented and orchestrated a similar action right after World War II...He became the first president of the IMF...click here for more

 This is HOW authorities organize LEGAL THEFT...If you have savings, you are the game. Today as everything is DIGITALIZED, it has become even easier.

Epiloog mijn wijlen groottante werd door de belgische staat/banken tijdens haar leven tot 2x toe geruineerd. Telkens hadden ze net genoeg geld bijeen gespaard om een stuk grond te kopen en er een huis op te bouwen. De eerste keer verloren ze ALLES bij het failliet gaan van de BOERENBOND, de tweede keer was het Camille Gutt die hun pluimde.

DE BELGISCHE Piet Lieftinck, die van 'het tientje', heet Camille Gutt. De geldzuivering in België vond bijna een jaar eerder plaats dan de operatie van Lieftinck, en diende als leerzaam voorbeeld.

De Bail-IN in Cyprus vond plaats enkele jaren VOOR die in de rest van Europa en de USA te zien was...de exacte datum dient nog bepaald.!

Nederland: Op 6 juli 1945, Lieftinck is net twee weken minister, worden alle biljetten van honderd gulden als een donderslag bij heldere hemel ongeldig verklaard. Alle honderdjes kunnen naar de bank gebracht worden, waar ze voor onbepaalde tijd op een geblokkeerde rekening worden gezet. Wie niet kan bewijzen, dat hij het geld op eerlijke wijze heeft verkregen, kan naar zijn geld fluiten en kan bovendien rekenen op een proces tegen zwarthandel. Het is een vérgaande maatregel. Normaal gesproken dient de aanklager aan te tonen dat een verdachte schuldig is. Bij de geldzuivering geldt echter een omgekeerde bewijslast: 'schuldig, tenzij bewezen onschuldig'.

De inname van de honderdjes is nog maar het begin. Als volgende stap in het Grote Veldtochtsplan wordt op 26 september 1945 al het Nederlandse papiergeld in één klap ongeldig. Tegelijkertijd worden alle banktegoeden bevroren. Iedereen krijgt een week de tijd om zijn geld naar de bank te brengen. Alles wordt geregistreerd, inclusief de inhoud van de kluis, effecten, buitenlands deviezenbezit, nieuwe levensverzekerings-contracten en onlangs afgesloten hypotheken. Alleen het muntgeld blijft buiten de zuivering. Salarissen worden die week niet uitbetaald om het systeem niet in de war te gooien.

Lieftinck

Indien je onderstaande video niet kan afspelen klik op bovenstaande foto !

-----

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

If sleepy Joe wins the white house, he will do exactly to america what european politicians are doing to europe: destroy the USA

Goldonomic Goldonomic

@Goldonomic . Remember the GREEN SHOOTS they tried to sell us some years ago!? ...and never came! Instead, we got this DEPRESSION!!!

Goldonomic Goldonomic

Cron Job Starts