17
september
2021

SEPTEMBER 2021

Alles wat fout loopt zal men afschuiven op COVID!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekend hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld.

 Vrijdag 17 september 2021 - De obsessie voor groene energie heeft zijn weerslag op de energieprijzen!


Bijgewerkte secties: Aardgas en aandelen, Uraniumaandelen, Ruwe olie

Geloof het of niet maar ZE durven zelfs TE WEINIG WIND de schuld te geven van de HOGERE ENERGIEPRIJZEN. Men houdt de mensen voor IDIOTEN. En weet je wat?... Ik denk dat ze nog gelijk hebben ook.

Wind en zonne-energie zijn een 'slechte' grap. Opwarming van de aarde wordt NIET door mensen veroorzaakt en al eeuwenlang maakt CO2 deel uit van het leven. Net als zure regen en het gat in de ozonlaag. Net zoals het griepvirus (Corona) dat al eeuwenlang deel uitmaakt van ons leven. 

In onze sectie over Energie (abonnees), bespreken we piekolie, aardgas, zonne-energie, uranium en het gebrek aan wetenschappelijke kennis van onze huidige ZIEKE POLITICI. Je kunt ergens over liegen, maar je kunt niet liegen over de bittere gevolgen van idiote politiek. En deze gevolgen beginnen ons NU te achtervolgen. Houd er rekening mee dat het de komende maanden en jaren nog veel erger zal worden!

De video's die we vandaag publiceren over PIEK OLIE en SCHALIE-OLIE laten geen twijfel bestaan ​​over wat we kunnen verwachten. (zie Belangrijke fundamentals)


Krijgt China haar "Lehman-moment" op de 13e verjaardag van het faillissement van Lehman Brothers? Peking vertelt de banken dat het Evergrande concern haar rente niet zal betalen!

Screen Shot 2021 09 16 at 9.47.14 AMChina's meest insolvente projectontwikkelaar, Evergrande, kondigde het faillissement aan waarvan iedereen weet dat het eraan zat te komen. Dit gebeurde op de 13e verjaardag van het faillissement van Lehman Brothers (15 september 2008). De Chinese autoriteiten leggen al de basis voor een schuldsanering van het bedrijf met een waarde van 300 miljard dollar. Boekhoudkundige en juridische experts kwamen bijeen om de financiën van de groep te onderzoeken. Het complexe web van verplichtingen van het bedrijf aan banken, obligatiehouders, leveranciers en huiseigenaren is een van de grootste bronnen van financiële risico's geworden in de op een na grootste economie ter wereld.

Evergrande is in wezen een Ponzifraude, die geld van vooruitbetalingen van appartementen verzameld,  en het geld gebruikt om nieuwe projecten te financiëren. Zoals bij elke Ponzi werkt dit zolang de verkoop  versnelt. Maar onvermijdelijk voor elke Ponzi is het eindspel. Wanneer de markt vertraagt, beginnen de inkomende geldstromen te verminderen, daar waar er steeds meer geld nodig is. Volgens persberichten heeft Evergrande nu ongeveer 800 onvoltooide projecten en er wachten ongeveer 1,2 miljoen mensen om in te trekken.

"Overal in China zitten verkopers en fabrieksarbeiders met lege Evergrande appartementen. Ze dromen ervan ze tegen een hoge prijs te verkopen om de buitenlandse studies van hun kinderen of hun eigen pensioen te financiëren."

In China is de aankoop van woningen al lang geleden een puur financiële investering geworden. Aan het eind van de jaren negentig werd particulier vastgoed een realiteit, toen staatsbedrijven hun woningen aan hun werknemers overdroegen. De verstedelijking nam toe en een aanzienlijk aantal nouveau-riche vastgoedhandelaren dook op in de jonge, levendige markt.

Maar toen we de wereldwijde financiële crisis hadden, was het overaanbod duidelijk en was er weinig of geen echte marktsteun meer voor de alsmaar duurder wordende woningen. Voor meer dan een decennium worden de appartementen van Evergrande gezien als een goede investering; een soort spaarobligatie gemaakt van staal en cement. Appartementen in China zijn het investeringsvehikel bij uitstek voor mensen die streven naar de middenklasse die - met goede reden - de banken niet vertrouwen ... dat is tot nu toe! Klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals:

 • De bull markt bij de grondstoffen zit nog steeds in een vroeg stadia van de seculiere bull markt.
 • We waarschuwden al maanden geleden voor hogere energieprijzen. Zie secties voor ruwe olie, aardgas, uranium, piek olie, zonne-energie en wind. Laat u niet misleiden door media, die beweren dat verstoringen door Covid die van invloed zijn op leveringen en arbeid, inflatie veroorzaken. slot
 • Stijgende kosten voor het verschepen van containers door de SIX NIECES. slot
slot slot
Screen Shot 2021 09 15 at 10.33.55 AM Screen Shot 2021 09 15 at 10.34.09 AM
Bedank al uw Groene hersenloze vrienden hiervoor!   Bedank al uw Groene hersenloze vrienden hiervoor! 

Belangrijke technicals:

 • Ondanks een bijna record aan pessimisme, zijn de juniors klaar voor de lancering (zie onder)
slot  
Juniors klaar voor de lancering.  
slot slot
C-stijging is begonnen. Merk op dat 22 - 23$ een STERK steunniveau is.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 15, 16 september 2021 – Overheden vernielen alles wat ze aanraken!


Bijgewerkte secties: Beursindex in echt Geld/Goud, Lange termijn beursindex, 
COVID-19 & vaccinaties, Dollar Fundamentals, Royalty Co's (bijgewerkt rendement),
Goud & Zilver Majors (bijgewerkt rendement)

expensive electricityZoals we al hebben uitgelegd in eerdere updates, hebben Groene Regeringen het energiesysteem om zeep geholpen. Bovendien gebruiken ze ENERGIE om de mensen nog meer te belasten. Politici die geen voeling hebben met de realiteit en worden omgekocht door lobbygroepen, geven graag geld (en smeergeld) uit aan onbetrouwbare en onrendabele vormen van energie. Wind en zonne-energie zijn de belangrijkste. Steenkool en zelfs aardgas zijn ten onrechte afgeschilderd als slecht voor de mensheid en kerncentrales als extreem gevaarlijk voor onze planeet. Ieder normaal denkende mens weet dat de werkelijkheid volledig vertekend is. De eerste gevolgen beginnen zichtbaar te worden naarmate de energieprijzen stijgen en de kans op stroomuitval toeneemt (zoals in verschillende Afrikaanse landen, in Venezuela, in Argentinië,...). Meer details staan ​​in onze ENERGIE-secties op de site.

"ENERGIE wordt erg DUUR, als het al beschikbaar is!"

Regeringen vernielen altijd alles wat ze aanraken! Politici maakten de Grote Depressie erger dan ze al was. Duitse autoriteiten maakten de Weimar-depressie erger dan ze was. Maduro maakt de Venezolaanse hyperinflatoire crisis erger dan het al was. Elke dag maken Biden, het IMF, het BIS en de niet-gekozen EU-leiders de recessie erger. 

In Venezuela dacht men dat dit NOOIT zou gebeuren! Ze waren één van de rijkste landen in de wereld (dat was 50 jaar geleden) maar zo een overgang gebeurt nooit van vandaag op morgen. Wie de signalen serieus nam, kon het land nog tijdig verlaten met zijn of haar vermogen. Al degenen die het beter wisten of hun kop in het zand staken, moeten nu vechten om te overleven. Vorig jaar sprak ik in Panama met een vrouw uit Venezuela. Ze vertelde met tranen in de ogen dat ze alles kwijt was, omdat ze in eerste instantie beslist had om te blijven vanwege het sociale leven van haar dochter. 

Goud houdt Venezuela overeind. Bloomberg onderzoekt hoe een onverwachte diplomatieke vriendschap tussen Venezuela en Turkije uitgroeide tot een financiële reddingslijn voor Maduro; door de goudreserves van zijn land te verkopen kon hij aan de macht blijven.


Uitstekende video... maar negeer de (onjuiste) opmerkingen van Mike over deflatie.

"Of je nu een kleine spaarder bent of een miljonair... als je je spaargeld niet goed belegt, eindig je arm..."

De FED en de overheden maakten van een ernstige recessie een Grote Depressie die 15 jaar lang duurde. Tegenwoordig doen ze (politici) weer precies hetzelfde!! De leiders van deze suïcidale transitie (overheden, centrale bankiers, politici) zouden in de hel moeten belanden. 

Van zodra de US-dollar faalt, zullen het BIS en het IMF de SDR proberen te gebruiken als parachute, maar om voor de hand liggende redenen zal dit ook niet werken. We zitten voor honderd procent in een crisis, daar is geen enkele twijfel over. Wat ze hebben geprobeerd met al hun experimenten (QE, negatieve rentevoeten, manipulaties, COVID,....) werkt niet. Maar wat ik hier ook zie, vooral als ze het hebben over de wereldwijde behoefte aan reserves op de lange termijn, is de SDR als wereldreservevaluta. Eerlijk gezegd was dit altijd logisch voor mij, aangezien het een mandje met valuta's is, zonder beperkingen van het aantal valuta's.

"Goud (en Zilver) is de ultieme Wereldwijde Valuta, het ultieme Wereldwijde Geld!"

De katharsis zal komen als een dief in de nacht en zal iedereen met verstomming slaan die dacht dat het niet nodig was om zich voor te bereiden.

SPX bubble 2021 09 07 percentage change
Wie koopt nog aandelen op dit niveau? Degenen die in 1929 in aandelen hadden belegd, moesten 63 jaar wachten voordat ze hun verlies hadden goedgemaakt.

Belangrijke fundamentals:

 • Je hebt misschien gehoord dat Bitcoin volledig anoniem is, maar dat is niet waar. 

slot 

Belangrijke technicals:

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Maandag/dinsdag 13, 14 september 2021 – Elke economische crisis eindigt met een oorlog!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen

Biden tyrannyTegenwoordig gaat het niet meer om het rendement op kapitaal, maar om het rendement van kapitaal. Goed beleggen is GEEN roulette. Goed beleggen wil NIET zeggen, elke dag, week of maand posities kopen en verkopen. Goed beleggen doe je door een redeneerproces te volgen en niet door gangbare verhalen of hypes te volgen. Daarom verandert onze beleggingsstrategie niet snel. Nadat we weldoordacht onze beleggingsstrategie hebben bepaald, toetsen we deze wekelijks aan de realiteit en worden er soms aanpassingen gedaan.

Belangrijke wijzigingen in de strategie, gebeuren af en toe en worden gepubliceerd in de sectie "Beleggingspiramide". Andere secties (bv. Goud kopen) verduidelijken andere zeer belangrijke aspecten. Even belangrijk als de beleggingsinstrumenten die worden gebruikt, is de locatie waar deze worden bewaard. Duitsers die (voor en tijdens WW2) hun spaargeld in Duitsland hielden, raakten alles kwijt. Ook vastgoed, ofwel crashte de waarde ofwel werd het pand gebombardeerd.

Ons DAGELIJKS ONDERZOEK zorgt voor een verduidelijking en bevestiging van onze strategie. Daarom raden we aan om de updates minstens 1 maal per week te bekijken. Als abonnee kan u ons een e-mail sturen met specifieke vragen of opmerkingen.

Geopolitiek is een onlosmakelijk onderdeel van het mondiale systeem. Na verloop van tijd wordt een economische/financiële crisis een OORLOG; burgeroorlog, revolutie, wereldoorlog... Politieke beslissingen maken zeker deel uit van het totale plaatje en mogen niet worden overzien. Het feit dat de VS zich terugtrekken uit Afghanistan is een belangrijke indicator. Het besluit van Biden om 80 miljoen Amerikanen onder dwang te vaccineren, is een andere belangrijke indicator.

Zoals gewoonlijk bouwt zich alles langzaam op totdat we plotseling een katharsis hebben...

Ons geldsysteem is ontworpen om exponentieel uit te breiden. Eeuwige expansie is een vereiste van het moderne bankieren want zonder stort het systeem in. Vanwege de exponentiële (samengestelde interest) zal het systeem op een bepaald moment falen. Dit is onvermijdelijk. Tegenwoordig doen de Centrale Banken het onmogelijke om het onvermijdelijke uit te stellen en dit is de reden waarom de rente bijna nul en zelfs negatief is.

   

"Als de hoeveelheid regendruppels elke seconde verdubbeld, verandert één regendruppel een stadion in een vol zwembad in slechts 50 minuten."

Na hoeveel minuten zou het stadion nog 93% leeg zijn en hoe lang zou het duren voordat het helemaal vol is? Het antwoord is 45 minuten. Je hebt maar 5 minuten voordat het stadion helemaal vol is... vanwege de exponentiële factor. Het is vijf na twaalf en mogelijks zijn die laatste minuten nu aan het wegtikken. 

Hoeveel tijd is er nog over? Wanneer zal het systeem falen? Deze video laat geen twijfel bestaan. Op het moment dat de MASSA zich zal realiseren wat er aan de hand is, zal het te laat zijn. Enkel degenen die voorbereid zijn, zullen veilig zijn.

De bovenstaande video is een uitstekend voorbeeld om beter te begrijpen wat er gebeurt en hoe snel het in de nabije toekomst zal gaan, eens we voorbij een bepaald punt zijn. 

Belangrijke fundamentals:

slot

Belangrijke technicals:

 • slot

Screen Shot 2021 09 09 at 8.32.51 AM

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 9, 10 september 2021 – 2000 jaar geleden in Rome of vandaag in de VS; het einde van een Imperium?


Bijgewerkte secties: Rupee Goud, Zwitserse Frank & Goud, Euro & Goud, Can$ & Goud
Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & goud, Yen & Goud, ZA Rand & Goud

covid 19 orwellVandaag leven we in het 1984 van Orwell. We zien een gelimiteerde bewegingsvrijheid: lockdowns, quarantaines, beperkingen of reisverboden in binnen- en buitenland. We mogen niet naar: restaurants, theaters, bioscopen, stadions, kantoren, scholen,.... tenzij je een Coronapas hebt. Sommigen verliezen zelfs hun job als ze geen pasje hebben. De lijst met beperkingen is eindeloos (social distancing, maskers, testen,...) en ze lijken opzettelijk en regelmatig aangepast te worden om de mensen in verwarring te brengen. Het is nog niet duidelijk welke rol COVID juist speelt, maar ik weet zeker dat het een onderdeel van de puzzel is. Haar taak zal zichtbaar worden naarmate we dieper in de hyperinflatoire depressie komen.

"De waarheid moet keer op keer worden herhaald, omdat de LEUGEN keer op keer wordt gepredikt, niet door individuen, maar door de massa. In kranten en encyclopedieën, op scholen en universiteiten is de LEUGEN overal aanwezig en wordt ze geliefd en omarmd door de Massa, die per definitie aan haar kant staat." J.W. von Goethe


De Russen verlieten Afghanistan in februari 1989... acht maanden later stortte de USSR in. Op 1 november was de wisselkoers van de roebel al gedaald van 1,62$ naar 16 dollarcent (-90%) voor buitenlanders die de Sovjet-Unie bezochten en voor Sovjetburgers die geld wisselden om naar het buitenland te reizen. Er waren strikte limieten op de hoeveelheid geld die Sovjetreizigers konden wisselen. De prijs voor één dollar steeg op de zwarte markt tot gemiddeld 10 roebel en in sommige steden zelfs tot 20 roebel.

De laatste fase van een imperium, omvat normaal gesproken dezelfde signalen. Of het nu 2000 jaar geleden in Rome was of vandaag in de VS. Eén van de signalen is het verliezen van oorlogen. Als je de buitensporige schulden, tekorten, devaluaties en de decadentie in de VS ziet, samen met de nederlaag en de haastige vlucht uit Afghanistan, dan zie je een rijk in verval. In de afgelopen 20 jaar hebben de VS acht biljoen dollar uitgegeven aan het voeren van totaal mislukte oorlogen (40% van hun jaarlijkse BBP).

"Het is per definitie onmogelijk om echte groei te hebben op basis van nepgeld."

everything bubble 2021 09 07De zeepbel in aandelen komt tot een einde en kan nu elk moment imploderen. Of de bubbel nog verder zal opgeblazen worden door de enorme toename van de geldhoeveelheid is niet relevant (bv. Venezuela). Noch een bedrijf, noch een land kan echte groei laten zien op basis van nepgeld. Wanneer de bubbel barst, zal de wereld leren dat deze voornamelijk bestond uit lucht die gewoon zal verdampen. Wanneer dit gebeurt, zullen rijke mensen van de ene op de andere dag arm worden. Degenen die hun fortuin hebben gebaseerd op BUBBEL ACTIVA zullen alles verliezen. Meer dan 6000 jaar geschiedenis bewijst het.

"Rijke mensen zullen van de ene op de andere dag arm worden."

Naarmate de markten imploderen, zullen ook alle schulden en zeepbel-activa zoals aandelen, obligaties en onroerend goed crashen. De huidige waarde van activa is illusoir; gebaseerd op hoop en nepgeld. Van zodra de markten beginnen in te storten, zullen de verliezen enorm zijn en zullen fortuinen verloren gaan. Rijke mensen worden van de ene op de andere dag arme mensen.

"Het gevaar is dat wat niet verloren is, wordt weggenomen; het legaal in beslag nemen om de armen tevreden te stellen."

Rijke mensen worden, hoewel ze de ECHTE bron van welvaart zijn, steeds vaker afgeschilderd als CRIMINELEN. Dit is de toekomst in de EUSSR: Hoogleraren aan de Universiteit van Gent kwamen met alternatieve pensioen- en belastingvoorstellen: we moeten een grens stellen aan extreme rijkdom of we moeten de 'overtollige rijkdom' gewoon wegnemen van de rijken om de pensioenen te betalen.

Pensioenfondsen zijn failliet en hun vernietiging wordt versneld door negatieve en lage rentes. Het wordt dus onmogelijk om de pensioenen van de babyboomers te financieren (sommige pensioenfondsen hebben nu al schulden). Daarom zullen de autoriteiten JURIDISCHE DIEFSTAL plegen... zoals gewoonlijk. Koppige mensen die hun goud in de EUSSR houden, zullen alles kwijt geraken!

"De wereld heeft nog steeds niet begrepen hoe ondergewaardeerd Goud & Zilver zijn in verhouding tot de enorme toename van de geldhoeveelheid. Tegenwoordig is goud net zo goedkoop als in 1971, toen goud 35$ was of in 2000 toen goud 288$ was."

digital bolivarHet crypto debuut van El Salvador laat zien hoe volatiel cryptomunten zijn. Bitcoin verloor 20% nadat El Salvador BTC als wettig betaalmiddel had aangenomen. Dit is "het begin van een nieuwe wereld" door landen die er financieel en economisch het slechtst aan toe zijn. In oktober zal Venezuela starten met het gebruik van een digitale Bolivar. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om wat NULLEN weg te laten bij digitale munten, dan om duur papiergeld te printen. Cryptomunten kunnen verboden worden. Crypto signaleert HET EINDE van een cyclus van waardeloze valuta, die in 1971 begon. 

Het is onbegrijpelijk dat Nobelprijswinnaars zoals Joseph Stieglitz de definitie van inflatie nog steeds niet kennen. Of doen ze net alsof? Ze bevestigen ten onrechte dat het IMF, de BIS en de EUSSR op de goede weg zijn door exponentiële hoeveelheden valuta te creëren. Stieglitz is niet beter dan de meeste leraren en professoren economie, die gigantische leugens aan hun leerlingen leren.

De Oostenrijkse school is de ENIGE correcte leer van economie. Het Keynesiaanse economische model is 100% onzin (gemaakt door politici - Keynes was een ambtenaar bij de overheid). Bekijk de video...zeer onthullend en interessant. Economie volgens de Oostenrijkse school, is slechts een kwestie van eenvoudige logica. Het is zo eenvoudig en zo logisch dat de meeste mensen het niet kunnen begrijpen!

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag/woensdag 7, 8 september 2021 – Alle problemen ontstaan door staatskapitalisme.


Bijgewerkte secties:Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, Goud-$, Zilver

Alle problemen ontstaan door staatskapitalisme. Er zijn twee soorten kapitalisme: het vrijemarktkapitalisme en het staatskapitalisme, ook wel socialisme of communisme genoemd. Monopolies en oligopolies bestaan enkel dankzij de overheid. Het COVID-debacle is ontstaan ​​door de lobby van de SEVEN BROTHERS (Farma & Big Tech (FAANG) & Silicon Valley). Ze pushen regeringen en de mainstream media (die volledig door de overheden worden gecontroleerd) om de situatie op hun manier aan te pakken. Follow the money: de Seven Brothers zijn degenen met de meeste voordelen aan de huidige situatie. Ze hebben de GRIEP nieuw leven ingeblazen en voor miljarden aan vaccins, smartphones, laptops,... verkocht.

"Een samenleving die leeft voor Geld en Macht faalt en verdwijnt altijd."

Het feit dat mensen de tirannie die zich voor hun ogen afspeelt niet kunnen zien en vol afgrijzen kijken naar burgers die protesteren tegen maskers en vaccins is hypocriet. Dit heeft niks te maken met egoïstisch zijn! Dit gaat over het kennen van de feiten en weten wat er werkelijk aan de hand is. Het is ongelofelijk hoe de mainstream media in staat zijn om miljoenen mensen in hun angstverhalen te laten geloven.

De overheid die beslist wat u en uw familie wel of niet mag doen met uw grondwettelijke rechten, beslist over uw gezondheid, wat u wel en niet mag doen en waar u heen mag!!!! Word wakker!!!! Onderzoek en factcheck zelf! Het is absoluut degoutant wat onze regeringen doen. Geloof niet langer dat de mensen die protesteren en zichzelf en hun families proberen te beschermen, idioten zijn die geloven in een of andere belachelijke samenzwering! 

Ik ben het helemaal met Peter Schiff eens. In tegenstelling tot de meeste andere economen begrijpt Peter wel wat er aan de hand is. [video enkel voor abonnees] Om voor de hand liggende redenen (iedereen die geen deel uitmaakt van de kudde, kent de redenen), blijft de MASSA alles geloven en houdt ze vaak van hun politici en hun propaganda mainstream media. Zoals de geschiedenis leert, zal het te laat zijn als de MASSA ook begrijpt wat er is gebeurt. Dit keer zal het niet anders zijn. De MASSA is en blijft een groep KUDDEDIEREN!

slot

INTERNATIONAAL ONROEREND GOED:

case shiller 2021 08 31

 • Toen de hyperinflatie in Zimbabwe begon, bleven de prijzen van onroerend goed stijgen. Bij de lokale bevolking gaf het een verkeerde indruk omdat de prijzen alleen maar bleven stijgen als ze in Zim-Dollars werden uitgedrukt. De realiteit was dat uitgedrukt in dollar of euro, de prijzen instortten.
 • Sinds 1995 is de prijs van Zuid-Afrikaans onroerend goed blijven stijgen. Omdat de Rand echter 80% van haar waarde verloor ten opzichte van de Euro/Dollar, verloren alle vastgoedinvesteerders in feite.
 • In Venezuela blijft de prijs van onroerend goed stijgen. Maar uitgedrukt in dollar en/of euro, zijn de prijzen gecrasht. Uitgedrukt in Echt Geld of Goud is de crash nog erger.
 • In België en Nederland is de prijs van vastgoed de afgelopen jaren gestegen. Echter, uitgedrukt in Echt Geld of Goud, zijn de prijzen gecrasht.

 • Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten. In sommige staten zijn de vastgoedprijzen gestegen en pieken ze net als in 2005-2006. Belangrijk is dat de situatie voor de internationale belegger anders ligt; zelfs als de waarde van Amerikaans onroerend goed met 25% stijgt, wordt de meerwaarde vernietigd door een crashende dollar. Uitgedrukt in Echt Geld of Goud, zal de crash nog erger zijn. Ook zal de ENORME EMIGRATIE uit links-democratische staten zoals Californië, de prijzen van onroerend goed in deze staat ernstig beïnvloeden.
 • De huidige gemiddelde prijzen van onroerend goed zijn veel te hoog: 10 à 20x een jaarinkomen versus slechts TWEE jaarinkomens in de jaren zestig.

Omdat de VS zwaar in de schulden zit, verwachten we ook een crash van het Amerikaanse onroerend goed, uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Dit zal gebeuren op het moment of vlak voordat de Amerikaanse dollar begint te crashen. Dezelfde redenering geldt voor aandelen en obligaties. De belangrijkste drijfveer zal de (hyper)inflatie zijn en de recessie die erger wordt in een tijd waarin vastgoed al extreem duur is in de VS. Amerikanen zullen simpelweg hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen. [Opmerking: dezelfde redenering geldt voor de vastgoedmarkt in Panama].

Belangrijk: vraag en aanbod hebben slechts een KLEINE invloed op het algemene prijsniveau van vastgoed. Tijdens de Grote Depressie waren veel woningen onbewoond omdat de meerderheid van de mensen zich geen onderdak kon veroorloven. Goede voorbeelden zijn San Francisco & Los Angeles waar steeds meer mensen dakloos zijn. De situatie was zo erg dat verhuurders hun eigendom vernielden omdat ze de onroerendgoedbelasting niet meer konden betalen.


 Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • Breakaway gaps zijn normaal gesproken zeer bullish indicatoren.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 3 september 2021 – Biden betaalt Amerikanen om thuis te blijven in plaats van te werken!


Bijgewerkte secties: Koper, platina & non-ferro, Grondstoffen op lange termijn, Grondstoffen uitgedrukt in goud, Inflatie-index, Obligaties algemeen & VS, US dollar

Maandag is er geen update, in de VS is het Dag van de Arbeid... 

Tegenwoordig staat de wereld bol van de corruptie! En het wordt elke dag erger. Ook verslaving aan de smartphone is een ernstig probleem...


Belangrijke fundamentals:

 • Zie hieronder.
slot slot
reële rente = nominale rente - inflatie Minder mensen die willen werken = meer vraag en hogere lonen!
slot Gallenius vs Biden
 Degenen die denken dat aandelen hen zullen redden, staan ​​​​voor een zeer onaangename verrassing! Degenen zoals Martin Amstrong, die doen alsof goud ons niet zal redden, weten niet waar ze het over hebben en ontkennen 6000 jaar geschiedenis die het tegendeel bewijst.

Belangrijke technicals:

 • Verschillende aandelen doen het beter dan de Miners. Zie hieronder aandelen die op het huidige niveau gekocht kunnen worden.
slot slot
   
slot slot
  OPGELET!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 1, 2 september 2021 – COVID zal de schuld krijgen... !


Bijgewerkte secties: Olie aandelen, Aardgas en aandelen, Uranium aandelen, Bank aandelen,
Ruwe olie, Zon & zeldzame metalen, Landbouw

gold bull marketTot nu toe zijn de wereldwijde financiële markten gered door COVID (en meer specifiek door de COVID bail-outs). Dit is ons standpunt sinds het begin van deze HOAX. Wat men ook vindt van de Coronapandemie of de tol die het heeft op de menselijke gezondheid en het mondiale bbp, men kan niet langer ontkennen dat een virus waarvan het overlevingspercentage hoger is dan 99%, perfect is geweest (afleidingsmanoevre?) om een nieuwe tsunami aan Wall Street bail-outs te rechtvaardigen, onder het mom van een wereldwijde gezondheidscrisis. Terwijl miljoenen mensen zich afvragen wanneer ze weer zullen kunnen reizen, werken, sparen,... kregen de markten een nieuw reddingsplan ten koste van de reële economie.

Politici blijven het narratief rond COVID misbruiken, om een ​​ongekend tijdperk van gecentraliseerde controle te rechtvaardigen over vrije markten en individuele vrije keuzes, met een carte blanche die de geschiedenis nog nooit eerder heeft gezien.

Eens de rente stijgt (we hebben een wereldwijde schuld van $ 280 biljoen), komt het 'kunstmatige herstel' onmiddellijk tot stilstand. Centrale bankiers en politici weten dat QE (geld creëren uit het niets), het enige is dat de huidige zeepbel met risicovolle activa (van aandelen tot onroerend goed) in stand houdt. De Massa weigert nog steeds in te zien en te accepteren wat er gaat komen. Ongetwijfeld zullen ze QE in stand houden en de inflatie richting ongekende hoogtes sturen... tenzij er plots een zwarte zwaan opduikt en de wereldwijde markten doet crashen.

Op een gegeven moment zal ongelimiteerde QE onhoudbaar worden en zal het hele kaartenhuis in elkaar storten. Op dat moment zullen de beleidsmakers die deze catastrofe hebben veroorzaakt, het perfecte excuus hebben met COVID, in plaats van het aan zichzelf te wijten.

In de niet zo verre toekomst zal de wereld een nieuwe bankencrisis hebben. Tijdens deze volgende financiële crisis zullen de banken het geld van de deposanten opnemen in wat een 'bail-in' wordt genoemd. U wordt een niet-beschermde schuldeiser van de bank. Op dat moment nemen ze misschien niet al uw valuta, maar waarschijnlijk wel een deel. . . In Argentinië was al het geld op de banken nog steeds van jou tijdens een van de crisisperiodes, maar je kon maar beperkt geld opnemen. Je kon maar 300 pesos per week opnemen. Als uw hypotheek 4.000 pesos per maand was en u slechts 300 pesos per week kon krijgen, zou u uw hypotheek niet kunnen betalen. Nog erger was dat ze alle vreemde valuta op uw bankrekening gebruikten om de buitenlandse schuld te vereffenen.

Daarom pushen ze de mensen om GEEN CASH geld meer bij te houden en zoveel mogelijk te betalen met je bankkaart (hier wordt ook Covid voor misbruikt). Banken en Centrale Banken zullen in de nabije toekomst cryptocurrencies verwelkomen. Zelfs al weten ze dat deze op een bepaald moment in de toekomst totaal waardeloos zullen worden. Bijkomend voordeel, is dat ze bij hyperinflatie geen nieuwe bankbiljetten hoeven te printen... maar gewoon het digitale systeem kunnen aanpassen.

"Het financiële kaartenhuis zal instorten van zodra het vertrouwen is verdwenen."

Het vertrouwen zal beetje bij beetje verdwijnen en dan plots volledig. Dat is uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Je moet deze tijd gebruiken om je daarop voor te bereiden. . . . Als je de hoeveelheid valuta verhoogt en de vraag verlaagt (Covid), daalt de waarde van de valuta maar reflecteert dit in een beperkte prijsinflatie. Eens de vraag terug toeneemt, loopt de inflatie uit de hand.

Al deze geldcreatie van dollars, euro's, ... en het onderdrukken van de rente is een goede zaak voor edelmetalen en een zeer slechte zaak voor de Amerikaanse dollar. Slechts 0,5% van de beleggers begrijpt dit en bezit fysiek goud. De massa ziet die 0,5% als gold bugs of idioten.

We verwachten dat goud en zilver tegen het einde van het jaar veel hoger zullen staan. Er zijn een aantal dingen waarop u kunt rekenen; Covid zal er nog steeds zijn en het vertrouwen in het Amerikaanse monetaire systeem zal blijven afnemen. Powell verwacht tapering tegen het einde van het jaar (afbouwen van het opkopen van obligaties). Tapering is echter onmogelijk. De Fed kan niet anders dan de schulden te monetarizeren . . . en daarom zullen de prijzen van goud en zilver stijgen.

Palantir leest Goldonomic en doet precies wat we adviseren: geen SCHULDEN, geen Cash en FYSIEK Goud. [VIDEO ENKEL VOOR ABONNEES]

slot 

De koopclimax in vastgoed komt tot een einde! De huisuitzettingen in de VS en de COVID-depressie staan op het punt hun tol te eisen. [VIDEO'S ENKEL VOOR ABONNEES]

slot slot
   

Een duidelijke top hebben we ook in de EUSSR, vooral uitgedrukt in Echt Geld of Goud. Om geld te besparen, werd de woonkamer in eerste instantie een woonkeuken (zoals voor de industriële revolutie). Vervolgens ging de grootte van huizen en appartementen in vrije val.

home sales 2021 08 26

Belangrijke fundamentals:

 • De omstandigheden voor een shortsqueeze  slot

Belangrijke technicals:

 • Zie de kaarsgrafiek hieronder.
slot  Let op de Bearish Head & Shoulders-formatie van de XOI-index in de Olie-sectie.
   

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter