29
september
2021

SEPTEMBER 2021

Alles wat fout loopt zal men afschuiven op COVID!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties". 
 • Door de ongekend hoge vraag op de edelmetaalmarkten kunnen de responstijden op e-mails en telefoontjes langer zijn dan normaal. Het kan tot 2 werkdagen duren vooraleer we contact met je opnemen over transacties, transfers en andere services. Bedankt voor je geduld.

Woensdag/donderdag 29, 30 september 2021 – Winst is een maatstaf vAN succes in een vrije markt. Belast maximaal en je doodt de economie en samenleving!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver, US dollar, Prijsevolutie ruwe olie

orwell people mediaDe meerderheid van de mensen heeft geen oog voor de realiteit. Men volgt de fiatprijs van papieren Goud en Zilver, maar realiseert zich niet dat Fysiek Goud gemiddeld 50 tot 100$ per oz meer kost dan de spotprijs (1.800 - 1.850$). Zilver kost 7 tot 15$ per oz. bovenop de spotprijs (30 - 35$). Weinig beleggers realiseren zich dat door PAPIEREN Goud & Zilver te kopen, men tot 25% bovenop de spotprijs kan betalen.

Het algemene prijsniveau gaat omhoog. De prijs van basisvoedsel gaat omhoog, de prijs van elektriciteit gaat omhoog, de prijs van gas gaat omhoog, de prijs van olie gaat omhoog. Van zodra consumenten zullen beseffen dat de prijzen zullen blijven stijgen, verliezen ze alle vertrouwen in het narratief van de autoriteiten en breekt de hel los. Naarmate de kosten van grondstoffen stijgen, zullen ondernemers hun blootstelling aan VALUTA's gaan verminderen. Dit zal de OBLIGATIEMARKTEN doen instorten, met als gevolg dat de rentetarieven zullen stijgen en de AANDELENMARKTEN dalen. Hogere rente en lagere obligatiemarkten zullen het financiële systeem ondermijnen

"In werkelijkheid zijn het niet de prijzen die stijgen, maar de waarde van Fiatgeld dat daalt!"

Belangrijk om te begrijpen, is dat de reservevaluta (de US-dollar) het meest zal lijden. De dollar is "een reservevaluta" en wordt over de hele wereld op grote schaal aangehouden. Daarom zal de dollar, eens hij onder druk komt te staan, de nr. 1 Fiatvaluta zijn die over de hele wereld wordt verkocht. Zie onze abonneesecties voor objectieven.

Wanneer obligaties onder druk komen te staan ​en de rentetarieven beginnen te stijgen, zullen de FED, ECB, Centrale Banken, BIS en het IMF allemaal onder enorme druk komen te staan, omdat ze weten dat het voor veel landen onmogelijk zal worden om hun ENORME SCHULDVERPLICHTINGEN na te komen. De marginale rentevoeten zijn dramatisch laag (zie eerdere updates en abonneesecties). Stijgende rentevoeten zullen een signaal zijn dat de Centrale Banken en Autoriteiten de controle over de situatie hebben verloren.


EEN STERKE DALING VAN VASTGOED ZAL EEN WERELDWIJD PROBLEEM WORDEN!

 

Stel je voor dat je een land bent dat het afgelopen decennium de moeder van alle vastgoedhausses heeft beleefd. Burgers werden aanmoedigt om huizen, appartementen en alles wat met de vastgoedsector te maken heeft, te kopen. Huishoudens zitten nu voor 74% van hun vermogen in onroerend goed, tegenover slechts 28% voor de Amerikanen. Natuurlijk hebben we het over China.

Laten we ervan uitgaan dat de vastgoedbubbel dreigt te barsten omdat een mega projectontwikkelaar implodeert onder het gewicht van zijn Ponzi-achtige financieringssystemen en miljoenen mensen dreigen te verarmen die op de één of andere manier worden blootgesteld aan de mislukte projecten. Maar dat is slechts fase 1 van het probleem. Omdat de meeste andere Chinese vastgoedontwikkelaars ook ondoorzichtige financiën hebben, trekken investeerders hun geld ook uit die bedrijven, waardoor mogelijk de hele sector crasht, die goed is voor ¾ van de huishoudelijke activa. Botweg gezegd, het Chinese economische wonder is nu in gevaar.

Enkel voor abonnees.

slot


Belangrijke fundamentals:

 • We kunnen met zekerheid zeggen dat de papierhandel in goud niets te maken heeft met de feitelijke vraag en aanbod van dit edelmetaal of de prijsbeweging van fysiek goud. De papierprijs van goud is pure fictie geworden die echter als realiteit wordt geaccepteerd. Dat is niet verwonderlijk in dit financieel landschap (historisch overgewaardeerde aandelen, negatief renderende obligaties en centrale bankiers die allergisch zijn voor transparantie), dat elke mate van basiskapitalisme tegen gaat . De huidige goudprijs is minder belangrijk dan zijn huidige en toekomstige rol als historische verzekering tegen falende financiële en economische systemen over de hele wereld. Dat gezegd hebbende, twijfelen we er niet aan dat tegen het einde van dit decennium de prijs van goud ver boven de 4000$ per ounce zal liggen. Goed geïnformeerde beleggers met een langetermijnvisie, zullen in hoge mate beloond worden.
 • Miners blijven slot
 • Op dit moment wordt de wisselkoers van de US-dollar  slot
 • Het vastgoedvermogen van de Chinezen per huishouden is gevaarlijk hoog. Idem voor landen als België en Nederland!
slot  

Belangrijke technicals:

 • PF-grafieken voor $-Goud, $-Zilver, de Dollar Index (USD) en de Dollar-Euro laten weinig twijfel bestaan. 
 • slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 27, 28 september 2021 - Intelligente beleggers denken kritisch, blokkeren hun emoties en zijn geduldig!


Bijgewerkte secties: /

penitenciary

Australië is terug wat het oorspronkelijk was: een GEVANGENIS. Psychopaten nemen onze vrijheden af en de HERSENLOZE KUDDE (de meerderheid) valt voor de tirannie. Als jij een van degenen bent die alleen in de auto rijdt met een masker op, dan laat je aan iedereen zien dat je niet echt snugger bent en dat je je zou moeten schamen.

Als de mensen niet in opstand beginnen komen (vergeet de nutteloze vreedzame protesten) en toeslaan waar het de autoriteiten het meeste pijn doet, dan zal het eerst veel erger worden voordat het beter wordt. Als de mensen niet in opstand komen, zullen ze eindigen als moderne SLAVEN. 

"De huidige wereld is zoals Orwells “Animal farm”!

Intelligente beleggers denken kritisch, blokkeren hun emoties en zijn geduldig. Beleggen is het resultaat van een redenatieproces. Hoe beter men hierin is, hoe sneller men de juiste beleggingspositie inneemt. De massa herkend nooit tijdig deze opportuniteiten. Wanneer het te laat is, stappen ze in en zorgen ze ervoor dat de belegging van de slimme investeerder omhoog gestuwd wordt. Het is dankzij de Massa dat de prijs van vastgoed waanzinnige niveaus bereikt. Het is dankzij de acties van de Massa dat we KOOP en VERKOOPCLIMAXEN kennen op de aandelen- en obligatiemarkten. [Opmerking: de massa is 90% van de beleggers. Ik zal NOOIT begrijpen WAAROM de meeste mensen hun spaargeld op een absoluut onlogische manier beleggen. ]

Het Covid narratief vertoond barsten en wat de meesten zich niet realiseren, is dat wat er na COVID komt veel erger zal zijn dan COVID zelf. COVID is de aanloop naar de hyperinflatoire depressie. Over het algemeen zijn beleggers gedesoriënteerd door het COVID-gebeuren en doen ze niet het juiste om hun koopkracht en spaargeld te behouden. De afleiding werkt en niemand merkt de EXPONENTIELE toename op van zowel de geldhoeveelheid als de SCHULD. Mensen merken wel dat ze minder geld overhouden op het einde van de maand maar letten niet op de prijsinflatie. Niemand merkt de aanhoudende OORLOG op die er is tussen het WESTEN en CHINA. 

Negeren de wereldleiders een dreigende wereldwijde financiële crisis? Zal de Evergrande crisis de trigger hiervoor zijn? Minister van Financiën Janet Yellen heeft gewaarschuwd dat de VS mogelijks haar schuldverplichtingen niet zal kunnen nakomen. 30% van het Chinese BBP komt van vastgoedontwikkeling en dat is nu voorbij... Op korte termijn zal het ook Singapore en Hong Kong treffen en overslaan naar Europa en uiteindelijk ook de VS. Je kunt het vergelijken met de verspreiding van Covid... alleen zal het meer tijd kosten.

Door de problemen rond "Evergrande", crashen de CCP-obligaties en daarom zullen ze Goud (en Zilver) moeten herwaarderen. Dit kan uiterlijk binnen 3 maanden gebeuren. Als een gevolg hiervan zal de Petrodollar en dus de Dollar crashen en zullen de VS ook blij zijn om Goud te herwaarderen.

Vanaf volgende maand zullen meer problemen zichtbaar worden en zal het economisch & financieel systeem beginnen instorten; een tekort aan chips (productielijnen van o.a. autofabrikanten liggen om de haverklap stil), onvoldoende personeel bij bedrijven, problemen met het verschepen van containers, storingen in het elektriciteitsnet,...

Vandaag is CASH geld Goud en/of Zilver.

INVEST 1 INVEST 2
Vandaag is CASH GELD = Goud & Zilver. Beleggen in tijden van een hyperinflatoire depressie is pure zelfmoord.   Het was mijn geduldig blijven zitten dat het grote geld voor mij opleverde. Maar het zijn uitzonderlijke tijden. En vandaag is het MOEILIJK om gelijk te hebben op de markten. Vooral vanwege alle BUBBELS, leugens, propaganda en manipulaties van de Centrale Banken. 
Money Supply LT 2021 09 23  
Een exponentiële stijging van de geldhoeveelheid resulteert in exponentieel stijgende prijzen voor goederen en diensten.   

Authoriteiten en regeringen houden niet van concurrentie. De belangrijkste regelgevers in China verbieden de handel en het mijnen van cryptovaluta, waardoor bitcoin onderuit gaat. Afgelopen vrijdag heeft China de strijd tegen cryptovaluta's verder opgedreven met een algemeen verbod op alle transacties van crypto en mining. crypto dollaraAls gevolg van het verbod daalden de koersen van zo goed als alle cryptovaluta's, waaronder bitcoin en ethereum. Tien agentschappen, waaronder de Centrale Bank, bank-, effecten- en valutaregelgevers, willen zo 'illegale' cryptocurrency gerelateerde activiteiten uitroeien. Het is de eerste keer dat de in Peking gevestigde regelgevers hun krachten hebben gebundeld om alle deze activiteiten expliciet te verbieden.

Nog niet zo lang geleden daalde de prijs van Bitcoin ook nadat El Salvador deze cryptovaluta promootte als legaal betaalmiddel in het land.

De Chinese Centrale Bank zei dat alle transacties in cryptovaluta illegaal zijn. Crypto's inclusief Bitcoin zijn geen fiatgeld en kunnen niet op de markt worden verspreid, zei de People's Bank of China op haar website, eraan toevoegend dat het financiële instellingen, betalingsbedrijven en internetplatforms zal verbieden om de cryptohandel te faciliteren.

"Cryptovaluta zijn de TULPENMANIE van de 21e eeuw en degenen die erin meegaan, zullen uiteindelijk alles verliezen."


Belangrijke fundamentals:

 • Het VK gaat terug voor kernenergie. De regering van Groot-Brittannië startte besprekingen met het Amerikaanse nucleaire bedrijf Westinghouse, om een nieuwe kerncentrale te bouwen in Wylfa in Noord-Wales, en dit vanwege de aanhoudende energiecrisis. Het zal kernenergie worden of kaarsen.
 • slot
slot slot

Belangrijke technicals: 

 • Soms moet je geduldig zijn...vooral wanneer regeringen door en door liegen...zoals nu! Hoe meer ze LIEGEN en hoe meer ze de markten MANIPULEREN, hoe groter de BELONING zal zijn.
slot slot
slot JE ZIT GOED... NOG EVEN GEDULD!
   
slot <--Technisch gezien zit BITCOIN in een BEAR TREND: we hadden een STOP gevolgd door een BACKTEST.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 24 september 2021 – Wanneer al het andere faalt, is Goud het ultieme vangnet.


Bijgewerkte secties: Koper, platina & non-ferro's

government helpMen kan en mag de overheid NOOIT vertrouwen. Politici zijn het UITSCHOT van deze planeet. De kampioenen van LEGALE DIEFSTAL. Ze eindigen altijd met het creëren van exponentiële hoeveelheden van wat ze geld durven te noemen, maar in feite is het SCHULD en een WAARDELOOS handelsmiddel. De geschiedenis leert ons dat ELKE samenleving die FIATGELD begint te gebruiken (zoals de V.S., Argentinië, Venezuela, de USSR,... en Europa sinds 1971), gedoemd is te mislukken en te verdwijnen. Gemiddeld duurt dat 50 jaar. Vandaag zijn er 50 jaar verstreken en is het einde in zicht.

Iedereen die zijn koopkracht en zijn vermogen in FIATGELD behoudt (papier en digitaal) EN in activa die met fiatgeld worden gekocht, zal de komende jaren arm worden. Fiatgeld zal waardeloos worden vanwege de exponentiële creatie die op dit moment al plaatsvindt, maar ook omdat de ACTIVA bubbels die met dit fiatgeld zijn gecreëerd, zullen imploderen.

"Enkel Goud (en Zilver) is ECHT GELD. Al het andere is een droom. Dit omvat ook alle cryptocurrencies."

In tijden van bezuinigingen, depressies, hoge inflatie en hyperinflatie zijn de BESTE en VEILIGSTE manieren om uw koopkracht te behouden GOUD & ZILVER. Er zijn gewoon geen alternatieven. Op voorwaarde dat u deze buiten politiek bereik bewaart. Degenen die dat niet doen, zullen alles zien in beslag genomen worden door de regering. Net zoals gebeurde met de Tempeliers in het jaar 1307. Philippe le Beau (hij had het geld hard nodig om zijn schulden te betalen) liet ze zelfs martelen en op de brandstapel gooien om ze te laten vertellen waar ze hun Goud hadden verstopt. De Tempeliers waren in die tijd buitengewoon rijke bankiers.

Er zijn verschillende redenen waarom ons geldsysteem gebaseerd op schuld, niet kan overleven en ons in een hyperinflatoire depressie duwt. [video's hieronder met dank aan een 16-jarige tiener Max. S die begrijpt wat de auteur van “Rich dad, poor dad” ons leert.

 

Goud is het ultieme geld zonder tegenpartij. 


Natuurlijk kunnen ze geen Goud printen!

"Uiteindelijk keert al het fiatgeld terug naar zijn intrinsieke waarde: nul."

powel money machineWe zijn op een punt gekomen waarop de gevolgen van de exponentiële valutacreatie voor iedereen zichtbaar worden. Iedereen merkt dat alles duurder wordt. Journalisten van de MSM noemen dit ten onrechte 'inflatie' terwijl men het eigenlijk 'prijsinflatie' zou moeten noemen.

De energiekosten zijn enorm gestegen. Zoals we in eerdere updates hebben uitgelegd, schommelen de werkelijke kosten voor elektriciteit in de EUSSR rond de 35%. De overige 65% zijn belastingen. Tel daarbij op dat de klimaatgekte en hernieuwbare energie niet enkel een fortuin kost, maar ook resulteert in een lager aanbod van elektriciteit en energie.

"Een lager REËEL INKOMEN en minder SPAARGELD resulteert in LAGERE ACTIVAPRIJZEN!"

Politici en autoriteiten gedragen zich als idioten en doen alsof alles in orde is, maar ze kunnen de gevolgen van hun idiote daden niet langer verbergen. Nogmaals, hun domme acties zijn enkel mogelijk vanwege fiatgeld en fractioneel reservebankieren. We beleven de Tulpenmanie & de Mississippi-zeepbel van de 21e eeuw... Vandaag weigert DE MASSA, net zoals in die tijd, in te zien wat er gebeurt en gaat ze volledig voor de leugen. Slechts een kleine groep begrijpt wat er echt aan de hand is en neemt voorzorgsmaatregelen.

Hogere energie en transportkosten zijn een katalysator voor veel hogere winkelprijzen en nog meer prijsinflatie. Anders gezegd; de waarde van uw spaargeld en reële koopkracht zal nog sneller dalen! Een prijsinflatie van 10% per jaar betekent dat de koopkracht van uw inkomen of spaargeld jaarlijks met 10% daalt. In een systeem met 0% rente betekent dit dat uw spaargeld in minder dan 10 jaar volledig verdwenen is. Een lager REËEL INKOMEN en minder SPAARGELD resulteert in LAGERE ACTIVAPRIJZEN!

"Minstens 50% van de prijs van energie (elektriciteit, gas,...) is LEGALE DIEFSTAL, genaamd belastingen!"


Goud is liquide, onroerend goed niet! Goud is geld met de breedst mogelijke basis. Tijdens een crisissituatie zal de onroerendgoedbelasting drastisch stijgen. Je moet dus in ieder geval wat goud hebben om deze belastingen te betalen. Daarom moet u eerst goud en zilver hebben VOORDAT u onroerend goed heeft.

Eenmaal we in de hyperinflatoire fase komen, is het nog belangrijker om Goud & Zilver te hebben zodat je kunt overleven... met een pensioen zal je amper nog wat kunnen kopen. Goud heeft de breedste basis van functionaliteit en de breedste basis van vraag...en het HEEFT GEEN TEGENPARTIJRISICO (d.w.z. als je fysiek koopt en het buiten politiek bereik houdt).


 Belangrijke fundamentals:

 • Powell heeft absoluut geen ruimte om de stimuli af te bouwen, noch om de rente te verhogen! De prijzen stijgen niet met de 2% doelstelling van de FED, ze stijgen dit jaar met het driedubbele en zullen dat percentage waarschijnlijk verviervoudigen of meer in 2022. Dit is niet het soort inflatie waar gezinnen weinig hinder van ondervinden. Als Powell de basisrente met ÉÉN PERCENT verhoogt, stort het hele financiële systeem in. 
 • De prijs van magnesiumslot

Belangrijke technicals:

 • We hebben een BEARISH WEDGE en BEARISH Divergenties voor de xxxxxx. Het is zeker mogelijk dat het nog 3 maanden duurt vooraleer xxxxxx instort. Onze ervaring is dat we voor 90% correct zijn in wat we voorspellen maar de exacte timing bepalen is zeer moeilijk. Als het überhaupt al mogelijk is. GEDULD is daarom erg belangrijk.
 • We hebben een zo goed als voltooid BULLISH Head & Shoulders-patroon voor xxxxxx. Hoe groter het patroon, hoe sterker en hoe hoger slot
 • xxxxxx blijft omhoog stuiteren vanaf een sterk STEUNNIVEAU. Houd er rekening mee dat hoe langer dit duurt, hoe sterker xxxxxx zal stijgen na de uitbraak.
slot slot
De neklijn is 1.920$.  De neklijn is 1.580€.
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 22, 23 september 2021 – COVID-19 is een dekmantel voor de hyperinflatoire depressie die is begonnen.


Bijgewerkte secties: Uraniumaandelen

friend Rutte Decroo

Tegen 2030, “you'll own nothing and you'll be happy”. De "Great Reset" zal plaatsvinden na COVID-19.

Deze Klaus Schwab is een grote vriend van de volgende psychopaten: Biden, Hillary & Bill Clinton, Rutte, De Croo, Macron, Jacinda Ardern, Morrison, Merkel,...

Wat de BIS, IMF, FED,.. ook moge doen, uiteindelijk hebben de natuurlijke marktkrachten altijd het laatste woord. Deze keer zal het niet anders zijn. Eens de rentetarieven terug STIJGEN, zal de lucht uit de zeepbelmarkten stromen.

Crypto's zullen je NIET redden. Regeringen kunnen en zullen crypto's traceren en deze hebben GEEN INTRINSIEKE WAARDE... Als de zaken er echt lelijk aan toe zullen gaan, zal je deze niet meer kunnen gebruiken om te betalen voor voedsel en onderdak. In de komende financiële crisis zullen banken beslag leggen op uw geld (bail-in) en alles wat u bezit. Iedereen die in het digitale financiële systeem blijft, zal bloeden. Iedereen die in financiële bubbels blijft zitten (vastgoed, kunst, oldtimers, aandelen, obligaties,...), zal bloeden. Pensioenfondsen zullen instorten. Mensen die voorbereid zijn, zullen moeilijke tijden doormaken maar kunnen uiteindelijk rijk worden. Alle anderen zullen arm worden.

   

De Trabant is nog steeds het symbool van door de staat gereguleerde economieën en het COMMUNISME. De eerste Trabant was gemaakt van "hout en papier-maché" omdat de DDR geen toegang had tot IJZER. Trabant Ze zijn gemaakt van Duroplast, een mengsel van gerecycleerd katoenafval en fenolhars. De auto had een topsnelheid van 40 mph (60 km/h). Meestal moest men jaren wachten voordat men een Trabant kon leveren en partijleden (zoals Merkel) hadden voorrang. Dat de Trabant terugkomt als elektrische auto zegt genoeg! Simpelweg gezegd, is de Trabant de slechtste auto ooit gemaakt. De Trabant was een echte auto; het bedrijf dat ze "bouwde" ging failliet in 1991.

"De Trabant is de auto van het communisme en de armen!"

De BIG PICTURE is dat het land wordt overgenomen door een zeer kleine minderheid van mensen die we LINKS noemen, wat in feite een groep marxisten en communisten is.

De juiste en enige rol van de overheid is het veiligstellen van individuele rechten. Regeringen zijn niet opgericht om voor elke burger van de wieg tot het graf te zorgen, ze geld te geven of ze op te leiden. Ze moesten ervoor zorgen dat onafhankelijke individuen hun eigen risico's en beslissingen konden nemen en hun eigen geluk konden nastreven zonder tussenkomst van de overheid.

Belangrijke fundamentals:

 • Op 5 april 1933 steeg de goudprijs met 75% in één dag tijd, en er zijn signalen dat het weer kan gebeuren. Na de Bank Holiday in april 1968 (banken hadden miljarden verloren in hun pogingen om de prijs van Goud rond het officiële niveau van 34$/oz te houden), piekte de prijs van goud tot 44$ per oz. (+25%) en zette zijn opwaartse trend in naar 850$/oz. (+1.830 %)
 • Het is NIET JUIST om te beweren dat goud daalt wanneer de aandelen dalen. De jaren zeventig bewijzen dat precies het tegenovergestelde kan gebeuren. (zie onderstaande grafiek).
 • De Duitse producentenindex stijgt naar 12%. Dit is de prijsinflatie van morgen! Merk op dat 12% per maand op jaarbasis veel meer is.
 • Als je denkt dat een schuld van 355% van het BBP niet in ellende zal eindigen, dan woon je niet enkel in dromenland maar ben je ook een idioot. (zie onderstaande grafiek).
 • Omdat we een globaal banksysteem hebben, zal de crash zich snel over de westerse wereld verspreiden zoals Covid, enkel veel sneller.
 • slot

Belangrijke technicals:

 • Aandelenindexen doorbreken slot
slot slot
  Het pullback-niveau zal niet worden bereikt als de FED meer fiatgeld aan het systeem begint toe te voegen!
slot  
Een uitbraak en backtest...

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 20, 21 september 2021 - Goud & Zilver zijn spotgoedkoop op deze niveaus!


Bijgewerkte secties: Goud & miners vs SP500, Juniors, US dollar, Goud-$, Piek olie, 
Recessiebestendig (LOCG) (bijgewerkte rendementen), Recessiebestendig - hold (bijgewerkte rendementen), Biotech-Farma (bijgewerkte rendementen)

Screen Shot 2021 09 17 at 12.23.36 PMHuisbaas is dakloos nadat huurders stoppen met het betalen van de huur. Sommige mensen stellen zich verhuurders voor als hebzuchtige miljonairs die de arbeidersklasse melken voor alles wat het waard is. Hiermee wordt voorbijgegaan aan het feit dat veel verhuurders middenklasse zijn. Met geld, verdiend door hard te werken, hebben ze investeringen gedaan in huurwoningen om een aanvullend inkomen te hebben. Dat is het geval van Brandie LaCasse, een alleenstaande moeder en veteraan van de luchtmacht die drie eigendommen bezit in de staat New York. Maar het afgelopen jaar zijn haar huurders, als gevolg van uitzettingsmoratoria, gestopt met het betalen van huur en weigerden ze te verhuizen.

Hoewel het Hooggerechtshof op 26 augustus oordeelde dat het federale uitzettingsmoratorium onwettig is, is het onduidelijk wat er met door de staat opgelegde moratoriums zal gebeuren of hoe verhuurders hun eigendomsrechten kunnen terugvorderen. Brandie heeft 23.000$ verloren als gevolg van onbetaalde huur. Ze is nu dakloos en woont met haar dochter in haar auto of logeert bij vrienden, terwijl haar huurders in haar eigendom hurken.

"Wie onroerend goed kocht en de huur gebruikt om de hypotheek af te lossen, kan voor vervelende verrassingen komen te staan."

Dit doet me denken aan 1917 in de USSR, waar de regering besliste wie en hoeveel gezinnen in uw huis mochten wonen. In die tijd begonnen mensen echt te beseffen hoe het was om onder communisme te leven.

"Tegen 2030, you’ll own nothing and you’ll be happy." De Great Reset zal plaatsvinden na COVID-19.

In deze video legt Thierry Baudet perfect uit waarom we deze COVID-situatie hebben en alle beperkingen. Zijn analyse; de puzzel is bijna compleet. Men implementeert UBO, CRS, Compliance, Fatca, Covid-paspoort,.. Het UBO-register; iedereen moet er aangeven van welke vennootschappen of andere entiteiten hij/zij de uiteindelijke begunstigde is. CRS is de automatische informatie-uitwisseling tussen banken in de meeste landen. FATCA is de Amerikaanse versie van de CRS. In feite is CRS gebaseerd op FATCA. Compliance is een afdeling in elke financiële instelling waar men verantwoordelijk is voor het controleren van haar eigen rekeninghouders. Dit zijn allemaal vrij nieuwe controlemiddelen en het wordt erg moeilijk om normaal te werken in de financiële sector.

Het kostte me enige tijd om toe te geven dat DE RESET (je zult niets bezitten en gelukkig zijn), iets gepland is en dat verschillende politici en anderen in de wereld, dit nastreven. Of ze daarin zullen slagen, is niet zeker. Maar omdat de Massa niet lijkt te beseffen wat er gebeurt en mensen gewoonweg toestaan ​dat ze naar zo'n RESET worden geleid, vrees ik dat ze daarin zullen slagen. Hopelijk komt er snel VERZET en wordt het proces gestopt. Helaas leert de geschiedenis ons dat 'verzet' pas komt als het te laat is. Weet dat COVID een DEKMANTEL is voor het FINANCIËLE en ECONOMISCHE DRAMA dat zich aan het ontwikkelen is..

Een begrafenisondernemer vertelt zijn COVID ervaring. Bekijk de enge video helemaal tot het einde en hoor hoe RT de man probeerde om te kopen om hem stil te houden. Let ook op de verschrikkelijke evolutie in Israël. Eén van de landen met de meest gevaccineerde mensen en waar ze nu de BOOSTER nationaal injecteren...klik hier.


Belangrijke fundamentals:

 • In de VS heeft het ministerie van Financiën donderdag een ingrijpend nieuw initiatief aangekondigd; slot
 • Hoog tijd om van (beleggings)vastgoed af te komen. Het koopgedrag voor huishoudapparaten daalde begin september slot

buying conditions worst since 1980

 slot

Belangrijke technicals:

 • Goud daalt maar slot
 • Een doorbraak van het 92-niveau slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 Vrijdag 17 september 2021 - De obsessie voor groene energie heeft zijn weerslag op de energieprijzen!


Bijgewerkte secties: Aardgas en aandelen, Uraniumaandelen, Ruwe olie

Geloof het of niet maar ZE durven zelfs TE WEINIG WIND de schuld te geven van de HOGERE ENERGIEPRIJZEN. Men houdt de mensen voor IDIOTEN. En weet je wat?... Ik denk dat ze nog gelijk hebben ook.

Wind en zonne-energie zijn een 'slechte' grap. Opwarming van de aarde wordt NIET door mensen veroorzaakt en al eeuwenlang maakt CO2 deel uit van het leven. Net als zure regen en het gat in de ozonlaag. Net zoals het griepvirus (Corona) dat al eeuwenlang deel uitmaakt van ons leven. 

In onze sectie over Energie (abonnees), bespreken we piekolie, aardgas, zonne-energie, uranium en het gebrek aan wetenschappelijke kennis van onze huidige ZIEKE POLITICI. Je kunt ergens over liegen, maar je kunt niet liegen over de bittere gevolgen van idiote politiek. En deze gevolgen beginnen ons NU te achtervolgen. Houd er rekening mee dat het de komende maanden en jaren nog veel erger zal worden!

De video's die we vandaag publiceren over PIEK OLIE en SCHALIE-OLIE laten geen twijfel bestaan ​​over wat we kunnen verwachten. (zie Belangrijke fundamentals)


Krijgt China haar "Lehman-moment" op de 13e verjaardag van het faillissement van Lehman Brothers? Peking vertelt de banken dat het Evergrande concern haar rente niet zal betalen!

Screen Shot 2021 09 16 at 9.47.14 AMChina's meest insolvente projectontwikkelaar, Evergrande, kondigde het faillissement aan waarvan iedereen weet dat het eraan zat te komen. Dit gebeurde op de 13e verjaardag van het faillissement van Lehman Brothers (15 september 2008). De Chinese autoriteiten leggen al de basis voor een schuldsanering van het bedrijf met een waarde van 300 miljard dollar. Boekhoudkundige en juridische experts kwamen bijeen om de financiën van de groep te onderzoeken. Het complexe web van verplichtingen van het bedrijf aan banken, obligatiehouders, leveranciers en huiseigenaren is een van de grootste bronnen van financiële risico's geworden in de op een na grootste economie ter wereld.

Evergrande is in wezen een Ponzifraude, die geld van vooruitbetalingen van appartementen verzameld,  en het geld gebruikt om nieuwe projecten te financiëren. Zoals bij elke Ponzi werkt dit zolang de verkoop  versnelt. Maar onvermijdelijk voor elke Ponzi is het eindspel. Wanneer de markt vertraagt, beginnen de inkomende geldstromen te verminderen, daar waar er steeds meer geld nodig is. Volgens persberichten heeft Evergrande nu ongeveer 800 onvoltooide projecten en er wachten ongeveer 1,2 miljoen mensen om in te trekken.

"Overal in China zitten verkopers en fabrieksarbeiders met lege Evergrande appartementen. Ze dromen ervan ze tegen een hoge prijs te verkopen om de buitenlandse studies van hun kinderen of hun eigen pensioen te financiëren."

In China is de aankoop van woningen al lang geleden een puur financiële investering geworden. Aan het eind van de jaren negentig werd particulier vastgoed een realiteit, toen staatsbedrijven hun woningen aan hun werknemers overdroegen. De verstedelijking nam toe en een aanzienlijk aantal nouveau-riche vastgoedhandelaren dook op in de jonge, levendige markt.

Maar toen we de wereldwijde financiële crisis hadden, was het overaanbod duidelijk en was er weinig of geen echte marktsteun meer voor de alsmaar duurder wordende woningen. Voor meer dan een decennium worden de appartementen van Evergrande gezien als een goede investering; een soort spaarobligatie gemaakt van staal en cement. Appartementen in China zijn het investeringsvehikel bij uitstek voor mensen die streven naar de middenklasse die - met goede reden - de banken niet vertrouwen ... dat is tot nu toe! Klik hier voor meer

Belangrijke fundamentals:

 • De bull markt bij de grondstoffen zit nog steeds in een vroeg stadia van de seculiere bull markt.
 • We waarschuwden al maanden geleden voor hogere energieprijzen. Zie secties voor ruwe olie, aardgas, uranium, piek olie, zonne-energie en wind. Laat u niet misleiden door media, die beweren dat verstoringen door Covid die van invloed zijn op leveringen en arbeid, inflatie veroorzaken. slot
 • Stijgende kosten voor het verschepen van containers door de SIX NIECES. slot
slot slot
Screen Shot 2021 09 15 at 10.33.55 AM Screen Shot 2021 09 15 at 10.34.09 AM
Bedank al uw Groene hersenloze vrienden hiervoor!   Bedank al uw Groene hersenloze vrienden hiervoor! 

Belangrijke technicals:

 • Ondanks een bijna record aan pessimisme, zijn de juniors klaar voor de lancering (zie onder)
slot  
Juniors klaar voor de lancering.  
slot slot
C-stijging is begonnen. Merk op dat 22 - 23$ een STERK steunniveau is.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 15, 16 september 2021 – Overheden vernielen alles wat ze aanraken!


Bijgewerkte secties: Beursindex in echt Geld/Goud, Lange termijn beursindex, 
COVID-19 & vaccinaties, Dollar Fundamentals, Royalty Co's (bijgewerkt rendement),
Goud & Zilver Majors (bijgewerkt rendement)

expensive electricityZoals we al hebben uitgelegd in eerdere updates, hebben Groene Regeringen het energiesysteem om zeep geholpen. Bovendien gebruiken ze ENERGIE om de mensen nog meer te belasten. Politici die geen voeling hebben met de realiteit en worden omgekocht door lobbygroepen, geven graag geld (en smeergeld) uit aan onbetrouwbare en onrendabele vormen van energie. Wind en zonne-energie zijn de belangrijkste. Steenkool en zelfs aardgas zijn ten onrechte afgeschilderd als slecht voor de mensheid en kerncentrales als extreem gevaarlijk voor onze planeet. Ieder normaal denkende mens weet dat de werkelijkheid volledig vertekend is. De eerste gevolgen beginnen zichtbaar te worden naarmate de energieprijzen stijgen en de kans op stroomuitval toeneemt (zoals in verschillende Afrikaanse landen, in Venezuela, in Argentinië,...). Meer details staan ​​in onze ENERGIE-secties op de site.

"ENERGIE wordt erg DUUR, als het al beschikbaar is!"

Regeringen vernielen altijd alles wat ze aanraken! Politici maakten de Grote Depressie erger dan ze al was. Duitse autoriteiten maakten de Weimar-depressie erger dan ze was. Maduro maakt de Venezolaanse hyperinflatoire crisis erger dan het al was. Elke dag maken Biden, het IMF, het BIS en de niet-gekozen EU-leiders de recessie erger. 

In Venezuela dacht men dat dit NOOIT zou gebeuren! Ze waren één van de rijkste landen in de wereld (dat was 50 jaar geleden) maar zo een overgang gebeurt nooit van vandaag op morgen. Wie de signalen serieus nam, kon het land nog tijdig verlaten met zijn of haar vermogen. Al degenen die het beter wisten of hun kop in het zand staken, moeten nu vechten om te overleven. Vorig jaar sprak ik in Panama met een vrouw uit Venezuela. Ze vertelde met tranen in de ogen dat ze alles kwijt was, omdat ze in eerste instantie beslist had om te blijven vanwege het sociale leven van haar dochter. 

Goud houdt Venezuela overeind. Bloomberg onderzoekt hoe een onverwachte diplomatieke vriendschap tussen Venezuela en Turkije uitgroeide tot een financiële reddingslijn voor Maduro; door de goudreserves van zijn land te verkopen kon hij aan de macht blijven.


Uitstekende video... maar negeer de (onjuiste) opmerkingen van Mike over deflatie.

"Of je nu een kleine spaarder bent of een miljonair... als je je spaargeld niet goed belegt, eindig je arm..."

De FED en de overheden maakten van een ernstige recessie een Grote Depressie die 15 jaar lang duurde. Tegenwoordig doen ze (politici) weer precies hetzelfde!! De leiders van deze suïcidale transitie (overheden, centrale bankiers, politici) zouden in de hel moeten belanden. 

Van zodra de US-dollar faalt, zullen het BIS en het IMF de SDR proberen te gebruiken als parachute, maar om voor de hand liggende redenen zal dit ook niet werken. We zitten voor honderd procent in een crisis, daar is geen enkele twijfel over. Wat ze hebben geprobeerd met al hun experimenten (QE, negatieve rentevoeten, manipulaties, COVID,....) werkt niet. Maar wat ik hier ook zie, vooral als ze het hebben over de wereldwijde behoefte aan reserves op de lange termijn, is de SDR als wereldreservevaluta. Eerlijk gezegd was dit altijd logisch voor mij, aangezien het een mandje met valuta's is, zonder beperkingen van het aantal valuta's.

"Goud (en Zilver) is de ultieme Wereldwijde Valuta, het ultieme Wereldwijde Geld!"

De katharsis zal komen als een dief in de nacht en zal iedereen met verstomming slaan die dacht dat het niet nodig was om zich voor te bereiden.

SPX bubble 2021 09 07 percentage change
Wie koopt nog aandelen op dit niveau? Degenen die in 1929 in aandelen hadden belegd, moesten 63 jaar wachten voordat ze hun verlies hadden goedgemaakt.

Belangrijke fundamentals:

 • Je hebt misschien gehoord dat Bitcoin volledig anoniem is, maar dat is niet waar. 

slot 

Belangrijke technicals:

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

Maandag/dinsdag 13, 14 september 2021 – Elke economische crisis eindigt met een oorlog!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen

Biden tyrannyTegenwoordig gaat het niet meer om het rendement op kapitaal, maar om het rendement van kapitaal. Goed beleggen is GEEN roulette. Goed beleggen wil NIET zeggen, elke dag, week of maand posities kopen en verkopen. Goed beleggen doe je door een redeneerproces te volgen en niet door gangbare verhalen of hypes te volgen. Daarom verandert onze beleggingsstrategie niet snel. Nadat we weldoordacht onze beleggingsstrategie hebben bepaald, toetsen we deze wekelijks aan de realiteit en worden er soms aanpassingen gedaan.

Belangrijke wijzigingen in de strategie, gebeuren af en toe en worden gepubliceerd in de sectie "Beleggingspiramide". Andere secties (bv. Goud kopen) verduidelijken andere zeer belangrijke aspecten. Even belangrijk als de beleggingsinstrumenten die worden gebruikt, is de locatie waar deze worden bewaard. Duitsers die (voor en tijdens WW2) hun spaargeld in Duitsland hielden, raakten alles kwijt. Ook vastgoed, ofwel crashte de waarde ofwel werd het pand gebombardeerd.

Ons DAGELIJKS ONDERZOEK zorgt voor een verduidelijking en bevestiging van onze strategie. Daarom raden we aan om de updates minstens 1 maal per week te bekijken. Als abonnee kan u ons een e-mail sturen met specifieke vragen of opmerkingen.

Geopolitiek is een onlosmakelijk onderdeel van het mondiale systeem. Na verloop van tijd wordt een economische/financiële crisis een OORLOG; burgeroorlog, revolutie, wereldoorlog... Politieke beslissingen maken zeker deel uit van het totale plaatje en mogen niet worden overzien. Het feit dat de VS zich terugtrekken uit Afghanistan is een belangrijke indicator. Het besluit van Biden om 80 miljoen Amerikanen onder dwang te vaccineren, is een andere belangrijke indicator.

Zoals gewoonlijk bouwt zich alles langzaam op totdat we plotseling een katharsis hebben...

Ons geldsysteem is ontworpen om exponentieel uit te breiden. Eeuwige expansie is een vereiste van het moderne bankieren want zonder stort het systeem in. Vanwege de exponentiële (samengestelde interest) zal het systeem op een bepaald moment falen. Dit is onvermijdelijk. Tegenwoordig doen de Centrale Banken het onmogelijke om het onvermijdelijke uit te stellen en dit is de reden waarom de rente bijna nul en zelfs negatief is.

   

"Als de hoeveelheid regendruppels elke seconde verdubbeld, verandert één regendruppel een stadion in een vol zwembad in slechts 50 minuten."

Na hoeveel minuten zou het stadion nog 93% leeg zijn en hoe lang zou het duren voordat het helemaal vol is? Het antwoord is 45 minuten. Je hebt maar 5 minuten voordat het stadion helemaal vol is... vanwege de exponentiële factor. Het is vijf na twaalf en mogelijks zijn die laatste minuten nu aan het wegtikken. 

Hoeveel tijd is er nog over? Wanneer zal het systeem falen? Deze video laat geen twijfel bestaan. Op het moment dat de MASSA zich zal realiseren wat er aan de hand is, zal het te laat zijn. Enkel degenen die voorbereid zijn, zullen veilig zijn.

De bovenstaande video is een uitstekend voorbeeld om beter te begrijpen wat er gebeurt en hoe snel het in de nabije toekomst zal gaan, eens we voorbij een bepaald punt zijn. 

Belangrijke fundamentals:

slot

Belangrijke technicals:

 • slot

Screen Shot 2021 09 09 at 8.32.51 AM

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 9, 10 september 2021 – 2000 jaar geleden in Rome of vandaag in de VS; het einde van een Imperium?


Bijgewerkte secties: Rupee Goud, Zwitserse Frank & Goud, Euro & Goud, Can$ & Goud
Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & goud, Yen & Goud, ZA Rand & Goud

covid 19 orwellVandaag leven we in het 1984 van Orwell. We zien een gelimiteerde bewegingsvrijheid: lockdowns, quarantaines, beperkingen of reisverboden in binnen- en buitenland. We mogen niet naar: restaurants, theaters, bioscopen, stadions, kantoren, scholen,.... tenzij je een Coronapas hebt. Sommigen verliezen zelfs hun job als ze geen pasje hebben. De lijst met beperkingen is eindeloos (social distancing, maskers, testen,...) en ze lijken opzettelijk en regelmatig aangepast te worden om de mensen in verwarring te brengen. Het is nog niet duidelijk welke rol COVID juist speelt, maar ik weet zeker dat het een onderdeel van de puzzel is. Haar taak zal zichtbaar worden naarmate we dieper in de hyperinflatoire depressie komen.

"De waarheid moet keer op keer worden herhaald, omdat de LEUGEN keer op keer wordt gepredikt, niet door individuen, maar door de massa. In kranten en encyclopedieën, op scholen en universiteiten is de LEUGEN overal aanwezig en wordt ze geliefd en omarmd door de Massa, die per definitie aan haar kant staat." J.W. von Goethe


De Russen verlieten Afghanistan in februari 1989... acht maanden later stortte de USSR in. Op 1 november was de wisselkoers van de roebel al gedaald van 1,62$ naar 16 dollarcent (-90%) voor buitenlanders die de Sovjet-Unie bezochten en voor Sovjetburgers die geld wisselden om naar het buitenland te reizen. Er waren strikte limieten op de hoeveelheid geld die Sovjetreizigers konden wisselen. De prijs voor één dollar steeg op de zwarte markt tot gemiddeld 10 roebel en in sommige steden zelfs tot 20 roebel.

De laatste fase van een imperium, omvat normaal gesproken dezelfde signalen. Of het nu 2000 jaar geleden in Rome was of vandaag in de VS. Eén van de signalen is het verliezen van oorlogen. Als je de buitensporige schulden, tekorten, devaluaties en de decadentie in de VS ziet, samen met de nederlaag en de haastige vlucht uit Afghanistan, dan zie je een rijk in verval. In de afgelopen 20 jaar hebben de VS acht biljoen dollar uitgegeven aan het voeren van totaal mislukte oorlogen (40% van hun jaarlijkse BBP).

"Het is per definitie onmogelijk om echte groei te hebben op basis van nepgeld."

everything bubble 2021 09 07De zeepbel in aandelen komt tot een einde en kan nu elk moment imploderen. Of de bubbel nog verder zal opgeblazen worden door de enorme toename van de geldhoeveelheid is niet relevant (bv. Venezuela). Noch een bedrijf, noch een land kan echte groei laten zien op basis van nepgeld. Wanneer de bubbel barst, zal de wereld leren dat deze voornamelijk bestond uit lucht die gewoon zal verdampen. Wanneer dit gebeurt, zullen rijke mensen van de ene op de andere dag arm worden. Degenen die hun fortuin hebben gebaseerd op BUBBEL ACTIVA zullen alles verliezen. Meer dan 6000 jaar geschiedenis bewijst het.

"Rijke mensen zullen van de ene op de andere dag arm worden."

Naarmate de markten imploderen, zullen ook alle schulden en zeepbel-activa zoals aandelen, obligaties en onroerend goed crashen. De huidige waarde van activa is illusoir; gebaseerd op hoop en nepgeld. Van zodra de markten beginnen in te storten, zullen de verliezen enorm zijn en zullen fortuinen verloren gaan. Rijke mensen worden van de ene op de andere dag arme mensen.

"Het gevaar is dat wat niet verloren is, wordt weggenomen; het legaal in beslag nemen om de armen tevreden te stellen."

Rijke mensen worden, hoewel ze de ECHTE bron van welvaart zijn, steeds vaker afgeschilderd als CRIMINELEN. Dit is de toekomst in de EUSSR: Hoogleraren aan de Universiteit van Gent kwamen met alternatieve pensioen- en belastingvoorstellen: we moeten een grens stellen aan extreme rijkdom of we moeten de 'overtollige rijkdom' gewoon wegnemen van de rijken om de pensioenen te betalen.

Pensioenfondsen zijn failliet en hun vernietiging wordt versneld door negatieve en lage rentes. Het wordt dus onmogelijk om de pensioenen van de babyboomers te financieren (sommige pensioenfondsen hebben nu al schulden). Daarom zullen de autoriteiten JURIDISCHE DIEFSTAL plegen... zoals gewoonlijk. Koppige mensen die hun goud in de EUSSR houden, zullen alles kwijt geraken!

"De wereld heeft nog steeds niet begrepen hoe ondergewaardeerd Goud & Zilver zijn in verhouding tot de enorme toename van de geldhoeveelheid. Tegenwoordig is goud net zo goedkoop als in 1971, toen goud 35$ was of in 2000 toen goud 288$ was."

digital bolivarHet crypto debuut van El Salvador laat zien hoe volatiel cryptomunten zijn. Bitcoin verloor 20% nadat El Salvador BTC als wettig betaalmiddel had aangenomen. Dit is "het begin van een nieuwe wereld" door landen die er financieel en economisch het slechtst aan toe zijn. In oktober zal Venezuela starten met het gebruik van een digitale Bolivar. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om wat NULLEN weg te laten bij digitale munten, dan om duur papiergeld te printen. Cryptomunten kunnen verboden worden. Crypto signaleert HET EINDE van een cyclus van waardeloze valuta, die in 1971 begon. 

Het is onbegrijpelijk dat Nobelprijswinnaars zoals Joseph Stieglitz de definitie van inflatie nog steeds niet kennen. Of doen ze net alsof? Ze bevestigen ten onrechte dat het IMF, de BIS en de EUSSR op de goede weg zijn door exponentiële hoeveelheden valuta te creëren. Stieglitz is niet beter dan de meeste leraren en professoren economie, die gigantische leugens aan hun leerlingen leren.

De Oostenrijkse school is de ENIGE correcte leer van economie. Het Keynesiaanse economische model is 100% onzin (gemaakt door politici - Keynes was een ambtenaar bij de overheid). Bekijk de video...zeer onthullend en interessant. Economie volgens de Oostenrijkse school, is slechts een kwestie van eenvoudige logica. Het is zo eenvoudig en zo logisch dat de meeste mensen het niet kunnen begrijpen!

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag/woensdag 7, 8 september 2021 – Alle problemen ontstaan door staatskapitalisme.


Bijgewerkte secties:Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties, Goud-$, Zilver

Alle problemen ontstaan door staatskapitalisme. Er zijn twee soorten kapitalisme: het vrijemarktkapitalisme en het staatskapitalisme, ook wel socialisme of communisme genoemd. Monopolies en oligopolies bestaan enkel dankzij de overheid. Het COVID-debacle is ontstaan ​​door de lobby van de SEVEN BROTHERS (Farma & Big Tech (FAANG) & Silicon Valley). Ze pushen regeringen en de mainstream media (die volledig door de overheden worden gecontroleerd) om de situatie op hun manier aan te pakken. Follow the money: de Seven Brothers zijn degenen met de meeste voordelen aan de huidige situatie. Ze hebben de GRIEP nieuw leven ingeblazen en voor miljarden aan vaccins, smartphones, laptops,... verkocht.

"Een samenleving die leeft voor Geld en Macht faalt en verdwijnt altijd."

Het feit dat mensen de tirannie die zich voor hun ogen afspeelt niet kunnen zien en vol afgrijzen kijken naar burgers die protesteren tegen maskers en vaccins is hypocriet. Dit heeft niks te maken met egoïstisch zijn! Dit gaat over het kennen van de feiten en weten wat er werkelijk aan de hand is. Het is ongelofelijk hoe de mainstream media in staat zijn om miljoenen mensen in hun angstverhalen te laten geloven.

De overheid die beslist wat u en uw familie wel of niet mag doen met uw grondwettelijke rechten, beslist over uw gezondheid, wat u wel en niet mag doen en waar u heen mag!!!! Word wakker!!!! Onderzoek en factcheck zelf! Het is absoluut degoutant wat onze regeringen doen. Geloof niet langer dat de mensen die protesteren en zichzelf en hun families proberen te beschermen, idioten zijn die geloven in een of andere belachelijke samenzwering! 

Ik ben het helemaal met Peter Schiff eens. In tegenstelling tot de meeste andere economen begrijpt Peter wel wat er aan de hand is. [video enkel voor abonnees] Om voor de hand liggende redenen (iedereen die geen deel uitmaakt van de kudde, kent de redenen), blijft de MASSA alles geloven en houdt ze vaak van hun politici en hun propaganda mainstream media. Zoals de geschiedenis leert, zal het te laat zijn als de MASSA ook begrijpt wat er is gebeurt. Dit keer zal het niet anders zijn. De MASSA is en blijft een groep KUDDEDIEREN!

slot

INTERNATIONAAL ONROEREND GOED:

case shiller 2021 08 31

 • Toen de hyperinflatie in Zimbabwe begon, bleven de prijzen van onroerend goed stijgen. Bij de lokale bevolking gaf het een verkeerde indruk omdat de prijzen alleen maar bleven stijgen als ze in Zim-Dollars werden uitgedrukt. De realiteit was dat uitgedrukt in dollar of euro, de prijzen instortten.
 • Sinds 1995 is de prijs van Zuid-Afrikaans onroerend goed blijven stijgen. Omdat de Rand echter 80% van haar waarde verloor ten opzichte van de Euro/Dollar, verloren alle vastgoedinvesteerders in feite.
 • In Venezuela blijft de prijs van onroerend goed stijgen. Maar uitgedrukt in dollar en/of euro, zijn de prijzen gecrasht. Uitgedrukt in Echt Geld of Goud is de crash nog erger.
 • In België en Nederland is de prijs van vastgoed de afgelopen jaren gestegen. Echter, uitgedrukt in Echt Geld of Goud, zijn de prijzen gecrasht.

 • Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten. In sommige staten zijn de vastgoedprijzen gestegen en pieken ze net als in 2005-2006. Belangrijk is dat de situatie voor de internationale belegger anders ligt; zelfs als de waarde van Amerikaans onroerend goed met 25% stijgt, wordt de meerwaarde vernietigd door een crashende dollar. Uitgedrukt in Echt Geld of Goud, zal de crash nog erger zijn. Ook zal de ENORME EMIGRATIE uit links-democratische staten zoals Californië, de prijzen van onroerend goed in deze staat ernstig beïnvloeden.
 • De huidige gemiddelde prijzen van onroerend goed zijn veel te hoog: 10 à 20x een jaarinkomen versus slechts TWEE jaarinkomens in de jaren zestig.

Omdat de VS zwaar in de schulden zit, verwachten we ook een crash van het Amerikaanse onroerend goed, uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Dit zal gebeuren op het moment of vlak voordat de Amerikaanse dollar begint te crashen. Dezelfde redenering geldt voor aandelen en obligaties. De belangrijkste drijfveer zal de (hyper)inflatie zijn en de recessie die erger wordt in een tijd waarin vastgoed al extreem duur is in de VS. Amerikanen zullen simpelweg hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen. [Opmerking: dezelfde redenering geldt voor de vastgoedmarkt in Panama].

Belangrijk: vraag en aanbod hebben slechts een KLEINE invloed op het algemene prijsniveau van vastgoed. Tijdens de Grote Depressie waren veel woningen onbewoond omdat de meerderheid van de mensen zich geen onderdak kon veroorloven. Goede voorbeelden zijn San Francisco & Los Angeles waar steeds meer mensen dakloos zijn. De situatie was zo erg dat verhuurders hun eigendom vernielden omdat ze de onroerendgoedbelasting niet meer konden betalen.


 Belangrijke fundamentals:

 • slot

Belangrijke technicals:

 • Breakaway gaps zijn normaal gesproken zeer bullish indicatoren.

slot

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 3 september 2021 – Biden betaalt Amerikanen om thuis te blijven in plaats van te werken!


Bijgewerkte secties: Koper, platina & non-ferro, Grondstoffen op lange termijn, Grondstoffen uitgedrukt in goud, Inflatie-index, Obligaties algemeen & VS, US dollar

Maandag is er geen update, in de VS is het Dag van de Arbeid... 

Tegenwoordig staat de wereld bol van de corruptie! En het wordt elke dag erger. Ook verslaving aan de smartphone is een ernstig probleem...


Belangrijke fundamentals:

 • Zie hieronder.
slot slot
reële rente = nominale rente - inflatie Minder mensen die willen werken = meer vraag en hogere lonen!
slot Gallenius vs Biden
 Degenen die denken dat aandelen hen zullen redden, staan ​​​​voor een zeer onaangename verrassing! Degenen zoals Martin Amstrong, die doen alsof goud ons niet zal redden, weten niet waar ze het over hebben en ontkennen 6000 jaar geschiedenis die het tegendeel bewijst.

Belangrijke technicals:

 • Verschillende aandelen doen het beter dan de Miners. Zie hieronder aandelen die op het huidige niveau gekocht kunnen worden.
slot slot
   
slot slot
  OPGELET!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag/donderdag 1, 2 september 2021 – COVID zal de schuld krijgen... !


Bijgewerkte secties: Olie aandelen, Aardgas en aandelen, Uranium aandelen, Bank aandelen,
Ruwe olie, Zon & zeldzame metalen, Landbouw

gold bull marketTot nu toe zijn de wereldwijde financiële markten gered door COVID (en meer specifiek door de COVID bail-outs). Dit is ons standpunt sinds het begin van deze HOAX. Wat men ook vindt van de Coronapandemie of de tol die het heeft op de menselijke gezondheid en het mondiale bbp, men kan niet langer ontkennen dat een virus waarvan het overlevingspercentage hoger is dan 99%, perfect is geweest (afleidingsmanoevre?) om een nieuwe tsunami aan Wall Street bail-outs te rechtvaardigen, onder het mom van een wereldwijde gezondheidscrisis. Terwijl miljoenen mensen zich afvragen wanneer ze weer zullen kunnen reizen, werken, sparen,... kregen de markten een nieuw reddingsplan ten koste van de reële economie.

Politici blijven het narratief rond COVID misbruiken, om een ​​ongekend tijdperk van gecentraliseerde controle te rechtvaardigen over vrije markten en individuele vrije keuzes, met een carte blanche die de geschiedenis nog nooit eerder heeft gezien.

Eens de rente stijgt (we hebben een wereldwijde schuld van $ 280 biljoen), komt het 'kunstmatige herstel' onmiddellijk tot stilstand. Centrale bankiers en politici weten dat QE (geld creëren uit het niets), het enige is dat de huidige zeepbel met risicovolle activa (van aandelen tot onroerend goed) in stand houdt. De Massa weigert nog steeds in te zien en te accepteren wat er gaat komen. Ongetwijfeld zullen ze QE in stand houden en de inflatie richting ongekende hoogtes sturen... tenzij er plots een zwarte zwaan opduikt en de wereldwijde markten doet crashen.

Op een gegeven moment zal ongelimiteerde QE onhoudbaar worden en zal het hele kaartenhuis in elkaar storten. Op dat moment zullen de beleidsmakers die deze catastrofe hebben veroorzaakt, het perfecte excuus hebben met COVID, in plaats van het aan zichzelf te wijten.

In de niet zo verre toekomst zal de wereld een nieuwe bankencrisis hebben. Tijdens deze volgende financiële crisis zullen de banken het geld van de deposanten opnemen in wat een 'bail-in' wordt genoemd. U wordt een niet-beschermde schuldeiser van de bank. Op dat moment nemen ze misschien niet al uw valuta, maar waarschijnlijk wel een deel. . . In Argentinië was al het geld op de banken nog steeds van jou tijdens een van de crisisperiodes, maar je kon maar beperkt geld opnemen. Je kon maar 300 pesos per week opnemen. Als uw hypotheek 4.000 pesos per maand was en u slechts 300 pesos per week kon krijgen, zou u uw hypotheek niet kunnen betalen. Nog erger was dat ze alle vreemde valuta op uw bankrekening gebruikten om de buitenlandse schuld te vereffenen.

Daarom pushen ze de mensen om GEEN CASH geld meer bij te houden en zoveel mogelijk te betalen met je bankkaart (hier wordt ook Covid voor misbruikt). Banken en Centrale Banken zullen in de nabije toekomst cryptocurrencies verwelkomen. Zelfs al weten ze dat deze op een bepaald moment in de toekomst totaal waardeloos zullen worden. Bijkomend voordeel, is dat ze bij hyperinflatie geen nieuwe bankbiljetten hoeven te printen... maar gewoon het digitale systeem kunnen aanpassen.

"Het financiële kaartenhuis zal instorten van zodra het vertrouwen is verdwenen."

Het vertrouwen zal beetje bij beetje verdwijnen en dan plots volledig. Dat is uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Je moet deze tijd gebruiken om je daarop voor te bereiden. . . . Als je de hoeveelheid valuta verhoogt en de vraag verlaagt (Covid), daalt de waarde van de valuta maar reflecteert dit in een beperkte prijsinflatie. Eens de vraag terug toeneemt, loopt de inflatie uit de hand.

Al deze geldcreatie van dollars, euro's, ... en het onderdrukken van de rente is een goede zaak voor edelmetalen en een zeer slechte zaak voor de Amerikaanse dollar. Slechts 0,5% van de beleggers begrijpt dit en bezit fysiek goud. De massa ziet die 0,5% als gold bugs of idioten.

We verwachten dat goud en zilver tegen het einde van het jaar veel hoger zullen staan. Er zijn een aantal dingen waarop u kunt rekenen; Covid zal er nog steeds zijn en het vertrouwen in het Amerikaanse monetaire systeem zal blijven afnemen. Powell verwacht tapering tegen het einde van het jaar (afbouwen van het opkopen van obligaties). Tapering is echter onmogelijk. De Fed kan niet anders dan de schulden te monetarizeren . . . en daarom zullen de prijzen van goud en zilver stijgen.

Palantir leest Goldonomic en doet precies wat we adviseren: geen SCHULDEN, geen Cash en FYSIEK Goud. [VIDEO ENKEL VOOR ABONNEES]

slot 

De koopclimax in vastgoed komt tot een einde! De huisuitzettingen in de VS en de COVID-depressie staan op het punt hun tol te eisen. [VIDEO'S ENKEL VOOR ABONNEES]

slot slot
   

Een duidelijke top hebben we ook in de EUSSR, vooral uitgedrukt in Echt Geld of Goud. Om geld te besparen, werd de woonkamer in eerste instantie een woonkeuken (zoals voor de industriële revolutie). Vervolgens ging de grootte van huizen en appartementen in vrije val.

home sales 2021 08 26

Belangrijke fundamentals:

 • De omstandigheden voor een shortsqueeze  slot

Belangrijke technicals:

 • Zie de kaarsgrafiek hieronder.
slot  Let op de Bearish Head & Shoulders-formatie van de XOI-index in de Olie-sectie.
   

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."