29
april
2023

Panama en uw tweede paspoort

Panama is één van de snelst groeiende landen in de wereld!

panama city

Wat gebeurt er met uw vermogen als u sterft met een Verblijfsvergunning in Panama ? Something Good (iets goed) ... maar het antwoord zal worden gegeven tijdens ons Symposium "How to survive the sinking financial Titanic" op 22 april 2014 in België (informatie om deze bij te wonen kan u vinden op de website, schrijf wel asap in want de plaatsen zijn beperkt)

Wat gebeurt er met Panama als de dollar sterft ? Als de dollar volledig instort op een ochtend , dan kan Panama gewoon zijn eigen officiële munt invoeren . De kracht van die nieuwe munt zou afhangen van de gezondheid van Panama's nationale economie .

In 1904 heeft de regering van Panama , grotendeels uit gemak ,  de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid geadopteerd . Echter , als een zaak van nationale trots , heeft het land een andere officiële munteenheid , bekend als de Balboa , gekoppeld aan een koers van 1:01 . Panamese munten worden uitgegeven in dezelfde coupures als Amerikaanse munten en circuleren dus vrij. In 2011 echter, begon de regering  een 1- balboa munt te circuleren die in waarde gelijk is aan $ 1. Veertig miljoen munten werden geslagen en uitgegeven tegen een prijs van ongeveer 25 cent per stuk en leverden de overheid $ 30 miljoen in het proces - geen triviaal bedrag . Nu worden 2 - balboa munten ( $ 2 ) overwogen .

 balboaOp elk moment, kon Panama zijn eigen munt uitgeven als het wilde. De waarde van die munt zou worden beoordeeld door de factoren die van toepassing zijn op Panama, zonder verband met de Amerikaanse dollar. Onder de huidige president Ricardo Martinelli, heeft overheidsschuld Panama een felbegeerde 'investment grade "rating gekregen van Fitch en S & P, een bevestiging dat zijn fiscale en fiscaal beleid lijken te worden geleid in de juiste richting.

Panama's werkloosheid is minder dan 3% en er zijn tal van banen. Tijdens 2013 is het BBP gegroeid in een jaarlijks tempo van meer dan 10%, de snelste groei in alle Latijns-Amerika. Vergelijk groei Panama's aan die van China (7,8%), Brazilië (1,3%), of de Verenigde Staten (2,2%).

Panama slaagde er zelfs in om de recessie te ontwijken tijdens de recente wereldwijde recessie. Banken hebben er een gemiddelde liquiditeit van 30%, ver boven die van de Amerikaanse bankendie een bail-out kregen.Het resultaat is dat elke nieuwe Panamese munt waarschijnlijk evenveel of zelfs meer waarde en respect zal hebben dan de Amerikaanse dollar nu heeft op dit moment.

panama locks

Het Panamakanaal is een echte geld verdiener voor Panama. Schepen betalen van $ 300.000 tot $ 900.000 voor een eenvoudige doorgang en het verkeer zal ernstig toenemen zodra de nieuwe sluizen klaar zijn in 2015. Panama is dus niet afhankelijk van toerisme en alleen van de Financial Industry!

Panama is ook een echte geld en rijkdom behoeder voor u ... op voorwaarde dat je een Permanent Resident wordt!  Hulp nodig ..???............ laat het ons weten en we zullen zien hoe we u kunnen helpen!

Abonnees hebben natuurlijk absolute voorrang. (abonneren aan huidige prijs, voor de opslag, kan nog via de eindejaarsaktie waar u ook nog eens 2 maand extra krijgt) en het antwoord zal worden gegeven tijdens ons Symposium "How to survive the sinking financial Titanic" op 22 april 2014 in België (informatie om deze bij te wonen kan u vinden op de website, schrijf wel asap in want de plaatsen zijn beperkt)

 

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."