30
april
2023

Over Financiele blaadjes en Charlatans

GEZIEN in BEURSPARELS van Kevin Van Campenhout.

GEZIEN in BEURSPARELS van Kevin Van Campenhout.

Goldonomic en Francis D. Schutte treden volledig het standpunt van Kevin bij. De publicaties waarover hieronder melding en de mensen die er achter staan, zijn MISLEIDEND en gewoon GEVAARLIJK voor de spaarder in het algemeen. Verschillende relaties/lezers van Goldonomic klagen trouwens over de onethische manier waarop hun email adres werd bekomen en de manier waarop ze bespioneerd worden door deze charlatans. Het track record van Beursparels is net zoals dit van Goldonomic “EERLIJK en open en bloot”. Voor Goldonomic kan men op de site (op het publieke deel) teruggaan tot 2004 en wie wat oude exemplaren van Trends liggen heeft uit de jaren 1980, kan er de track records van een publieke portefeuille terug vinden van Francis Schutte.

De tekst van Beursparels volgt hieronder:

kevinOver beleggingsbladen gesproken. Zij die mijn Tweets volgen, hebben gemerkt dat ik het vorige maand aan de stok had met Maarten Verheyen. Ik moet u waarschijnlijk niet uitleggen wie dat is. De kans is bijzonder klein dat uw mailbox nog niet door hem werd geteisterd. Je ziet hem nooit op beleggersevents, maar iedereen kent zijn naam. Op het internet is hij dan ook alomtegenwoordig. Het is een marketeer. Hij WAS uitgever van onder meer SMART Capital en MACROTRENDS.

Vraag bij SMART Capital een gratis rapport aan [onder de knop staat dat uw gegevens confidentieel blijven, gevolgd door ‘We haten spam net zoveel als u!’] en de volgende elf dagen krijg je acht e-mails – ik heb het nageteld – met redenen waarom je absoluut de proefperiode moet activeren. Persoonlijk vind ik dat niet kunnen, maar het zal wel weer een beproefde marketingtechniek zijn. Alleen al om die belaging te stoppen, zou je op de activatieknop drukken. Maar dat was niet eens de reden van mijn dispuut met Verheyen.

Nee, het ging om een mailing over MACROTRENDS waarin werd gesteld – of minstens gesuggereerd – dat men sinds begin augustus 66% had gerealiseerd op vijf aandelentips in de zilversector. Maar het rapport over die vijf aandelen was wel pas de dag voordien verschenen. Dat is duidelijk bedrieglijke reclame. Ik verzocht Verheyen om daar mee te stoppen. Hij deed alsof zijn neus bloedde, vroeg of ik misschien niet had leren lezen en trok vervolgens het trackrecord van Beursparels in twijfel.

SMART Capital zit al een tijdlang in de handen van Sam Hollanders. Sam werkt op een zeer open en transparante manier. Iedereen kan al zijn afgesloten posities zien, en dan ook echt allemaal. De abonnees zien uiteraard ook de niet afgesloten posities en ook daarin wordt niets verbloemd of onder de mat geveegd. Wij wensen Sam veel succes. (Jan 2018) .

Van alle beleggingsbladen heeft Beursparels het meest transparante trackrecord. Het is bovendien beschikbaar op het publieke gedeelte van de website. Verheyen weet dat maar al te goed. Tot eind 2005 schreef hij SMART Capital zelf. Waar is dat trackrecord? In 2006 werd met een nieuwe portefeuille gestart en die transacties vindt u online. Maar de return van de selectie niet. Zelfs niet in het abonneegedeelte van de website! Ik heb er de voorbije weken twee keer naar gevraagd, maar er komt geen antwoord. Eind vorige week heb ik het (ruil)abonnement opgezegd.

Nog zo’n leugenachtige marketingboy is Nico Pantelis van Slim Beleggen. Die heb ik op Twitter ook al twee keer terechtgewezen. Hij pakt steevast uit met een fabelachtige return van zijn ‘Technologie Rapport’ sinds begin januari, terwijl het maar in augustus gelanceerd werd. Wederom een sterk staaltje van bedrieglijke reclame. In het verleden heb ik ook gewaarschuwd voor het vals trackrecord van Behoorlijk Beleggen. Maar dat blad was – ondanks de steun van de VFB – geen lang leven beschoren. Johan Braem werkt nu voor Econopolis van Geert Noels. Zelfs met Kristoff Van Houte heb ik een aanvaring gehad, toen ik wees op de flinterdunne Chinese muur tussen Kroffinvest en Value Square.

Waarom doe ik dit? Omdat iemand moet proberen om de rotte appels uit de mand te halen, vooraleer heel de mand is aangetast. En omdat niemand anders het doet. Excuus, ik vergeet de lovenswaardige reeks ‘Beleggingsbladen met debillen bloot’ van Jan Reyns in De Standaard. Ik wil in ieder geval pogingen blijven ondernemen om via zelfregulering tot een standaardisering van de rendementen van beursbladen te komen. Levelling the playing field. Als sommige andere bladen vandaag een samengesteld rendement publiceren, dan is dat mijn verdienste. In 2005 was Beursparels de enige.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."