28
november
2022

NOVEMBER 2022

Stock pickers boeken hun winsten altijd in fiatgeld. Enkel goede strategen overleven!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

Maandag/woensdag 28 – 30 november 2022 – Uitbraak in de Goud & Zilver sector is nabij?!


Bijgewerkte secties: Euro & Goud, Zwits. Fr.& Goud, Can$ & Goud, Pond & Goud, 
Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, Yen & Goud, Rand & Goud

deals with goldZoals gewoonlijk op Black Friday, worden er enorme kortingen gegeven: -20%, -30%, -40%, -50%. We denken dat de korting van vandaag op goud en zilver nog groter is... veel groter.

De belangrijkste opportuniteit van dit jaar, krijgt echter geen aandacht. De aandacht van de MSM gaat naar andere zaken. Centrale banken, traders, goudbanken, enz... verkochten de afgelopen maanden enorme hoeveelheden fiat papiergoud & zilver, terwijl ze tegelijkertijd historisch grote hoeveelheden fysiek Goud & Zilver kochten. Dit is een klassieke truc die traders gebruiken wanneer het om grote hoeveelheden gaat.

Al weken en maanden gebeurt er weinig met goud en zilver. De aandacht van de massa, die zoals altijd enkel gaat voor "onmiddellijke voldoening", is afgedwaald naar het tegenovergestelde van een gezonde investering; genaamd crypto.

"De zogeheten financiële goeroes die hun publiek adviseren om beurswinsten dagelijks/wekelijks om te zetten in fiatgeld, moeten op een andere planeet leven."

De massa vindt altijd goede excuses om geen fysiek goud/zilver te kopen. Veel slechte argumenten lijkt het ons:

 • Je kunt het niet eten; als het echt slecht gaat, kun je er niks mee kopen.
 • Het is niet sexy.
 • Mijn vrouw zegt dat het stom is en houdt niet van het idee.
 • Het is achterhaald geld en zal nooit meer ergens voor gebruikt worden.
 • De overheid zal het in beslag nemen.
 • Goud/zilver keert geen dividend uit, levert nul op en biedt geen inkomen om van te leven.
 • Mijn bankier zegt dat enkel idioten fysiek goud en zilver kopen.
 • Mijn broker raadt mij aan om ETF's en digitaal Goud (futures) te kopen.
 • Mijn vrouw vindt dat ik meer onroerend goed moet kopen (ze gelooft dat de 'fiat'-prijs van onroerend goed altijd omhoog gaat).
 • Ik heb de verhuur van mijn onroerend goed nodig om van te leven. Hoewel de overheid het erg duur maakt om onroerend goed te bezitten en te voldoen aan de energienormen.
 • Ik heb er alle vertrouwen in dat 'landbouwgrond' zal overleven. Hoewel regeringen op een listige manier land begonnen te confisqueren.
 • Mijn andere bankiers zweren bij beleggingsfondsen en geldmarktfondsen als de beste keuze omdat ze de beste beschermende 'diversificatie' bieden.
 • Ik ben zo bang voor wat er kan gebeuren dat ik al mijn spaargeld bewaar bij de vier banken waar ik al jaren mee samenwerk. Ik vertrouw erop dat deze mensen het juiste voor mij zullen doen.
 • Vandaag is anders. Wat economen en ervaren financiële adviseurs voorspellen, zal nooit meer gebeuren. Banken en overheden weten dit!?
 • Overheden zullen waar nodig hun beschermende macht uitoefenen.
 • Je kunt niet al je eieren in hetzelfde mandje leggen. Enkel diversificatie kan u redden.
 • Crypto zijn veel veiliger.
 • Die gold bugs zijn achterlijk.
 • Wat als investeerders/adviseurs in goud/zilver ongelijk hebben?
 • Centrale bankiers beginnen digitale dollars, euro's, yens,... te implementeren en goud zal nooit meer een rol spelen in het monetaire systeem.
 • Wat er gebeurde en gebeurt in Venezuela, Argentinië, Zimbabwe, Libanon en Cyprus zal nooit gebeuren in de EU, noch in de VS en Canada.

Met 45 jaar ervaring, zijn we ervan overtuigd dat goud en zilver het enige echte geld zijn en de ultieme en waarschijnlijk enige instrumenten die uw spaargeld en koopkracht veilig kunnen stellen. Dat hebben ze de afgelopen 6000 jaar gedaan en geen levende ziel kan het veranderen.

Het is vijf over twaalf voor degenen die financiële bescherming zoeken. We weten hoe en waar. We weten dat de fiatprijs van Goud en Zilver tot ongeziene niveaus zal stijgen. Als u niet het risico wilt lopen uw spaargeld geheel of gedeeltelijk te verliezen, zoals mensen jaren geleden is overkomen, abonneer u dan nog vandaag. 

Zo veilig werkt ons systeem...klik hier voor details.


Belangrijke fundamentals:

 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De US-dollar small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 24, 25 november 2022 - Happy thanksgiving en Black friday!


Bijgewerkte secties: Rupee & Goud, Yuan & Goud

Hervat de Amerikaanse dollar zijn neerwaartse trend en staat de Goud- & Zilversector op het punt de meesten van ons te verrassen?

Zo betaal je met een credit/debit kaart.
1 Subscribe 2 Subscribe 3 Subscribe 4 Subscribe 5 Subscribe 6 Subscribe 7 subscribe
1 2 3 4 5 6 7

 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


MAANDAG/WOENSDAG 21 - 23 NOVEMBER 2022 - ONGEACHT HET GEBRUIKTE BETALINGSSYSTEEM ZULLEN ILLEGALE TRANSACTIES PLAATSVINDEN!


Bijgewerkte secties: /

"Voornamelijk" voor Europese ingezetenen (CRS) die nog niet hebben gehandeld: tijd om aan je 2e permanente verblijfsvergunning (paspoort) te werken!

freedom passportToen we afgelopen jaar klanten vertelden dat al hun bankrekeningen bekend waren bij de belastingdienst, verscheen er meestal een meer dan verbaasde blik, soms zelfs een blik vol ongeloof op hun gezicht.

Nu is deze informatie echter volledig achterhaald want uiterlijk op 31 januari 2022 moesten alle Belgische, Nederlandse, Zwitserse,... banken aan het Centraal Aanspreekpunt van de Nationale Bank meedelen hoeveel er op uw bankrekeningen staat, welke bedragen u daarvan heeft geleend en hoeveel u via levensverzekeringen of beleggingen heeft opgebouwd.

Sinds 31.01.2022 heeft de belastingdienst dus volledig inzicht in de rekeningsaldi van al uw rekeningen. Degenen die dachten dat hun levensverzekeringspolissen of hun aandelenportefeuilles hieraan zouden ontsnappen, staan voor een onaangename verrassing. De fiscus (zie verder) heeft daar nu ook toegang toe, via het zogenaamde CAP of het Centraal Aanspreekpunt van de Nationale Bank.

Zo worden bijvoorbeeld zwartwerk en het vergeten aangifte te doen bij overlijden veel makkelijker op te sporen.

Maar laten we duidelijk zijn, de inbreuk op uw financiële privacy is veel groter dan u op het eerste gezicht zou verwachten. Misschien verduidelijkt een simpel voorbeeld van een gemiddelde kostwinner:

Saldo bankrekeningen 01.01.2022 250.000€.
Saldo bankrekeningen 31.12.2022 265.000€.

Via de aangifte personenbelasting heeft de belastingdienst relatief goed inzicht in het inkomen van de betreffende loontrekkende, maar ook in enkele uitgaven.

Inkomsten 2022 (na inhouding bedrijfsvoorheffing) 30.000€
Onkosten (gift, onderhoudsgeld, ...) 5.000€.

Oeps, de fiscus ziet zo dat de betrokken loontrekkende in 2022 20.000€ had om van te leven. Bij 'toeval' ziet de belastingdienst via de database van de verkeersbelasting, dat de werknemer in kwestie in 2022 een tweedehandsauto heeft gekocht. Als men ziet dat de aankoopprijs van het voertuig bv. 12.000€ was, dan kan de belastingdienst vragen hoe de werknemer van 8.000€ zou kunnen rondkomen!

Deze nieuwe stap breidt het arsenaal aan controlemiddelen van de belastingdienst aanzienlijk uit! Een belangrijk detail; dit kan allemaal relatief automatisch en door de inzet van kunstmatige intelligentie gedaan worden. Minder ambtenaren kunnen nu veel gerichter onderzoek doen.

En ja, wie dacht te ontsnappen via buitenlandse rekeningen heeft pech. Wettelijk bent u namelijk verplicht om uw buitenlandse bankrekeningen en levensverzekeringen aan te geven bij het CAP. (Er zijn nog oplossingen)

De ervaring leert dat als je de aangifte niet zelf doet, je bijna onvermijdelijk betrapt wordt vanwege de recente uitwisseling van informatie (CRS) inzake bankgegevens tussen België/Nederland en een groot aantal andere landen tot in de verste uithoeken van de wereld. (We hebben een lijst van die landen)

Ik verwacht ook problemen voor degenen die zwaar hebben geïnvesteerd in crypto. Ten eerste staan ​​de crypto-exchanges waarop die aankopen worden gedaan steeds meer onder druk om hun informatie door te geven aan het CAP. Het wordt makkelijker als de belastingdienst te grote verschillen in bankrekeningen ziet en aanleiding ziet om vragen te gaan stellen. Vergeet niet dat de verjaringstermijn in dergelijke gevallen wel zeven jaar kan zijn.

En als u dacht dat dit het ergste was, weet dan dat de volgende instanties of personen ook toegang hebben tot wat wij beschouwen als vertrouwelijke informatie:

 1. Politie
 2. Vrederechter
 3. Rechters van ondernemingsrechtbanken
 4. Notarissen
 5. Gerechtsdeurwaarders

Indien u twijfelt over bovenstaande, kunnen wij u altijd helpen door uit nieuwsgierigheid uw dossier op te vragen bij het CAP.

Een 2e permanente verblijfsvergunning/paspoort lost dit probleem onder bepaalde voorwaarden op. Maar... een 2e permanente verblijfsvergunning wordt steeds duurder en moeilijker te verkrijgen. Best onderneemt u nu actie!! (zeker als u met pensioen bent). Contacteer ons hiervoor op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een uitgebreid persoonlijk gesprek. We contacteren u enkel als u ons volledige informatie verstrekt: naam, adres, telefoonnummer en e-mail.


cryptos 2022 11 19Crypto's zijn niets anders dan gebakken lucht... Als ervaren financieel analist weet ik precies hoe deze oplichterij werkt, iedereen die denkt het beter te weten en aan deze ponzifraude durft mee te spelen, zal alles verliezen...

We hebben al onze lezers en abonnees herhaaldelijk gewaarschuwd om uiterst voorzichtig te zijn met crypto. Sommigen luisterden niet en zoals verwacht lijden ze vandaag aan de gevolgen hiervan.

Ongeacht het gebruikte betalingssysteem, zullen illegale transacties altijd plaatsvinden. De oorzaak leggen bij cash geld of crypto, is onzin. Corruptie ligt op de loer in elk systeem; als we naar FTX kijken, lijkt het erop dat er sprake is van omkoping, corruptie en het witwassen van geld. (Larry Simon)

De mythe van Bitcoin die zegt dat het 'zo goed als goud' is, is voorbij. Helaas zullen degenen die hun bitcoin op de crypto-exchange FTX aanhielden niet hetzelfde meer denken.

Screen Shot 2022 11 17 at 2.54.59 PM


ONROEREND GOED:

Om een gemiddeld huis te kunnen kopen in de VS, moet je nu een recordbedrag van 107.000$ per jaar verdienen, om het huis te kunnen betalen. Een stijging van meer dan 45% in het afgelopen jaar. Degenen die nog steeds beweren dat onroerend goed een goede investering is, is gek. Ze weigeren te leren van de geschiedenis en de realiteit van het leven. Ze zijn bijna net zo kortzichtig als de Crypto-believers.

small lock sept small lock sept
Zeer bearish!
Zeer bearish!

Belangrijke fundamentals:

 • De enige manier om de 31 biljoen dollar aan Amerikaanse overheidsschulden aan te pakken, is door ze weg te inflateren, door uiteindelijk het monetaire beleid te versoepelen in plaats van te verstrakken, als duidelijk wordt dat er niet genoeg kopers zijn voor de Amerikaanse staatsobligaties. Dat betekent niet dat we "lagere" rentevoeten zullen zien. Zet je schrap voor "hogere rentevoeten" zoals we zien in Venezuela, Turkije, etc.
 • Het meest interessante en onheilspellende aspect van de ondergang van Bankman-Fried's FTX, is openbaar maken dat het Ontario Teachers Pension een belangrijke investeerder was. De komende pensioencrisis zal enorm zijn...
 • Giftig monetair beleid creëerde het FTX-monster. "Het waren gewoon een stel kinderen die met miljarden aan klantendeposito's speelden alsof ze World of Warcraft speelden."
 • small lock sept
small lock sept 1 mio gold 2022 11 12
Zeer bullish!
Stel je voor dat je immigreert met je vrouw terwijl je twee miljoen dollar meeneemt!

Belangrijke technicals:

 • Hoewel de fiatprijs van Goud & Zilver niet veel heeft gedaan, blijft de fysieke prijs stijgen! 
small lock sept small lock sept
Zeer bullish.
Zeer bullish. Merk op dat de prijs van American Silver Eagles veel hoger is, bijna 40$!
small lock sept small lock sept 
Verwacht een correctie in het algemene renteniveau, maar besef dat de trend omhoog is!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 17, 18 november 2022 – Goud bevestigt een dubbele bodem terwijl crypto crasht! 


Bijgewerkte secties: /

cryptos crash

"De instorting van cryptobeurs FTX zal enorm slecht zijn voor institutionele adoptie van crypto."

De instorting van FTX is een zwarte zwaan die we hadden verwacht. We waarschuwden onze abonnees maanden geleden dat iets dergelijks zou gebeuren! Eerst gaat het langzaam en dan gaat het opeens zo snel, dat in een paar uur tijd 16 miljard dollar in de rook opgegaan zijn.

De cryptocurrency Solana, geassocieerd met de failliete cryptobeurs FTX, zette zijn daling voort en noteert nu ongeveer op 14$. De prijs is nu met 95% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit, afgelopen november (259,96$). Het heeft de voorbije week 61,6% van zijn waarde verloren. De daling is het gevolg van de instorting van de cryptobeurs FTX op 8 november, die vrijdag het faillissement aanvroeg. Sindsdien is de prijs van Solana met 51,5% gedaald, wat zich vertaalt in een verlies van 5,5 miljard dollar aan marktwaarde.

We waarschuwen al lange tijd voor crypto. Het gros ervan is waardeloos en niks anders dan oplichterij. De cryptocrash is ook verschrikkelijk nieuws voor de ECB, BoE en FED. Dit zal het veel moeilijker en misschien wel onmogelijk maken, om de massa digitale dollars, euro's, enz. te laten accepteren, erin te geloven en te gebruiken...


Ga er niet vanuit dat je de tijd hebt om uit de gevarenzone te geraken, tenzij je vroeg handelt!

Als u rookt, neemt de kans op het krijgen van kanker drastisch toe. Als u op het fiat casino speelt en uw emoties volgt, neemt het risico om uw spaargeld te verliezen ook dramatisch toe. Velen realiseren zich nog steeds niet dat wat er vandaag gebeurt geen spel meer is maar iets bloedserieus, dat enorme consequenties zal hebben als ze niet tijdig de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Ik begrijp niet waarom velen tegen het advies van ervaren professionals in durven te gaan. Om een of andere duistere reden denken mensen met spaargeld vaak dat ze professionele investeerders zijn geworden omdat ze wat fiatgeld hebben verworven!

cead3ed6 95b7 46f1 9124 4c7dafc2107e


De overheid in België/Nederland/EUSSR, steelt wettelijk alles wat er nog zal overblijven na een financiële crash en inflatie.

Je krijgt wegen met putten, files en flitspalen met dure boetes in ruil voor je belastingen. Een slecht onderwijsprogramma, veel immigranten (tegenwoordig zien veel Belgische steden eruit als Casablanca), dure benzine en duur voedsel. Stijgende aardgas- en elektriciteitsprijzen (allemaal zogezegd omdat Poetin een gek is). Failliete pensioenfondsen.

Ik vergat de elektriciteitstaks, de watertaks plus milieutaks, de containertaks (afvalbeheer) en niet te vergeten de 21% omzetbelasting (btw)…

De 21% BTW betekent dat Belgische burgers bovenop de al zware belasting, 21% extra betalen op alles wat ze kopen. Iemand die een riant inkomen van 1.000.000€ zou verdienen, eindigt met slechts 305.730€, wat indien gespaard, keer op keer zal worden belast. Let op: hier is geen rekening gehouden met verborgen belastingen of inflatie.

Steden waar je met de auto in een uur van A naar B rijdt, terwijl je dat te voet (in de regen) in 15 minuten doet. Taxibedrijven worden bemand door Turken die wijselijk geen vastgoed in België kopen maar het geld naar hun thuisland sturen, waar ze zo snel mogelijk naar terugkeren.


"Er komt geen crash. Niemand begrijpt dat de beurzen tegelijk met de rente zullen blijven stijgen!"

De Fed gaat voor serieuze financiële problemen zorgen. De recente renteverhogingen zullen bijdragen aan de ineenstorting van de dollar. Hoewel de recessie nu algemeen aanvaard is, zal het verhogen van de rente de zaken niet opeens verbeteren of de inflatie doen afnemen. Integendeel, het zal het allemaal alleen maar erger maken. Weinig analisten begrijpen dit.

De Fed zal de rente blijven verhogen en de vastgoedmarkt zal samen met de economie nog verder afkoelen. Ik denk niet dat het zogenaamde pivot punt dichtbij is. . . Ik denk dat ze de rente zullen blijven verhogen. Dat is vreselijk nieuws voor onroerend goed en de economie, want de economie wordt nu al verpletterd. We zien nu al een enorme vertraging in de hele economie. . .

Met hogere rentevoeten, zal de VS ook de crashende dollar moeten ondersteunen. Naarmate de economische situatie verslechtert, zullen meer landen (bv. Japan) gedwongen worden hun strategische dollarposities (staatsobligaties) te verkopen en zal de FED gedwongen worden om de schuld te gelde te maken. Op dat moment zullen we een situatie van hyperinflatie hebben waarbij de rente geen of weinig invloed zal hebben op de economische en financiële crisis (bv. Turkije).

Omdat "stock pickers" hun winst altijd boeken in fiatgeld, overleven uiteindelijk enkel de goede strategen!

Omdat "stock pickers" hun winst altijd boeken in fiatgeld, overleven uiteindelijk enkel de goede strategen!Kortetermijnbeleggen = gokken = roulette. Redenerende, serieuze beleggers investeren enkel op de middellange en lange termijn. Kortetermijnbeleggers worden verblind door waardeloze fiat-valuta die ze hoe dan ook zullen verliezen. Dus waarom al die moeite en verspilde tijd en energie?


immo red flag 2022 11 13

Ben je nog steeds bezig met onroerend goed? Net als voor Crypto hebben we ook gewaarschuwd dat er binnenkort een vastgoedcrash zal plaatsvinden... Net als bij Crypto blijven veel beleggers excuses vinden om geen onroerend goed te verkopen.

Wat gebeurt er als de verkopers van hypotheken failliet gaan!? Niemand lijkt te vermoeden dat het gevaar deze keer uit een andere hoek kan komen. Zodra de verkopers van hypotheken failliet gaan, crasht de onroerendgoedmarkt omdat elke aankoop contant moet worden betaald. Deze situatie hadden we jaren geleden in Argentinië.

Nu First Guaranty Mortgage Corp. en Sprout Mortgage aan de grond lopen, beginnen vastgoedexperts hun waarde in twijfel te trekken. Nu nieuwe hypotheken met 55% zijn gedaald, beginnen Amerikaanse kredietverstrekkers failliet te gaan - zou deze ene factor de ergste golf van faillissementen sinds 2008 kunnen veroorzaken?

Het is belangrijk op te merken dat als u een hypotheek heeft via een geldschieter die nu failliet is, dit niet betekent dat uw hypotheek verdwijnt.


Belangrijke fundamentals:

 • De waarde van een breed scala aan grondstoffen small lock sept
small lock sept small lock sept
Zeer bullish!
Zeer bullish!
Screen Shot 2022 11 15 at 8.19.06 AM Screen Shot 2022 11 15 at 8.19.38 AM
De prijs van olie uitgedrukt in echt geld is nog steeds min of meer hetzelfde als in 1950?
Fiat-valuta worden waardeloos?

Belangrijke technicals:

 • Vanwege de prijsonderdrukking small lock sept
small lock sept small lock sept
 Correctie
 Als
TSLA candle2  
Enorme Bearish Head and Shoulders-formatie met koersdoel van 25$.
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 14–16 november 2022 – Goud bereikt het hoogste niveau sinds augustus, nadat de dollar daalt naar haar laagste niveau in 2 maanden!


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties

"De strenge milieuwetgeving en de energiecrisis zullen Europa dwingen tot een de-industrialisatie."

Check dit eens "Groenen" en onwetende Poetin haters!

Groene energie zorgt voor meer vervuiling en maakt meer mensen arm. Kan iemand mij uitleggen waarom er meer zonnepanelen zijn in landen waar het 360 dagen per jaar regent (België, Nederland) en bijna geen in Florida, Panama, Zuid-Spanje,...?

Poetin wacht op de vorst. Hij weet precies wat hij doet maar zoals gewoonlijk weten de msm journalisten niks en slaan ze de bal volledig mis. Kan iemand mij uitleggen waarom Trump – die alle huidige oorlogen beëindigde en er geen nieuwe begon – een waardeloze president was, terwijl Biden – die de oorlog in Oekraïne steunt – een goede is?

Kan iemand mij uitleggen waarom sommigen denken dat onroerend goed een goede investering is, waarom ze denken dat de prijzen zullen blijven stijgen en waarom het enige waarde zal behouden als de depressie eenmaal begint? Is de massa echt zo dom, onwetend en koppig om te negeren dat onroerend goed geen investering is? In Caracas kan je een luxe eengezinswoning kopen voor 10.000$... In België zijn er nog steeds mensen die 100.000€ betalen voor een stuk grond van 1000 m² en geloven dat het een uitstekende investering is!

Dit is de echte fysieke prijs van Goud en Zilver: tot wel 1.971$ en tot 39,99$.

 • De premie op fysiek goud in India noteert bijna 20% boven de spotprijs. In China noteert het 50$ boven de spotprijs. In de VS wordt fysiek goud verkocht voor 1.771$ + 100$ premie per oz en Gold Eagles worden zelfs verkocht met een premie van 200$ ofwel 1.971$ per oz.
 • Premies op fysiek zilver zijn zelfs nog hoger. Zelfs zilverkorrels worden verkocht voor 21,72$ + 40% à 50% ofwel 32,58$. Silver Eagles worden verkocht voor 37,83 à 39,99$! Bijna het dubbele van de spotprijs.
 • Opmerking: Goldonomic weet nog steeds hoe en waar numismatische munten te kopen tegen redelijke prijzen... met gegarandeerde "terugkoop".
 • Let op: als je iemand bent die de munten probeert te kopen op het laagst mogelijke niveau, pas dan op voor beschadigde munten en munten "made in China". eBay is de perfecte manier om met dit soort gouden/zilveren munten opgezadeld te geraken.

small lock sept

Celui qui dit la verité, il doit être executé! [hij die de waarheid spreekt, moet worden geëxecuteerd] Ik ken iemand die in 1990 iets gelijkaardig heeft meegemaakt in België.


Belangrijke fundamentals:

 • Naarmate het duidelijker wordt dat de dollar zijn hoogste punt heeft bereikt en de daling is ingezet, small lock sept
AUTO SECTOR india premium 2022 11 12
Zoals het met de autosector gaat, zo gaat het met de economie.
Zijn de Indiërs achterlijk... of ben je een idioot als je nu geen goud/zilver koopt!
small lock sept small lock sept
We kennen toch allemaal die prijspieken wanneer er geen voorraad meer is...?
Japan is slechts één van de vele landen xxxxxxxxx

Belangrijke technicals:

 • Dit bevestigt onze rente-theorie! small lock sept
BONDS NOV 22

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 10, 11 november 2022 – Heeft u het beter (en veiliger) gedaan met uw beleggingen & een bevestigde bullish trend van de rentevoeten.


Bijgewerkte secties: Grondstoffen lange termijn (scroll naar beneden voor een nieuwe grafiek), Grondstoffen in Goud, Objectieven Goud, Obligaties algemeen & VS (belangrijke update),
Staatsobligaties in de EU

Gold up 2022 11 05

Dit jaar hebben fysiek Goud & Zilver het tot nu toe beter gedaan dan fiat Goud & Zilver. Een pak beter!

Uitgedrukt in de meeste grote valuta, deden fiat Goud en Zilver het beter dan de lokale markten (inclusief onroerend goed): Engeland, Japan, Europa (de EU), Zweden, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Australië,...

Wanneer we de markten echter in het algemeen vergelijken met fysiek goud (+200$ per oz. boven spot) en fysiek zilver (+10$ boven spot), deden de edelmetalen het beter dan alles.

Al degenen die hun portfolio en onroerend goed omwisselden voor fysiek goud en zilver hadden minder zorgen. Ook waren de totale kosten voor het beheer van hun beleggingen veel lager.

Bovendien realiseren de meesten zich niet dat eenmaal spaargeld omgezet is in fysiek, het echt veilig is. Geen zorgen over tegenpartijen en geen digitale aandelen en/of digitale fondsen die worden aangehouden door een financiële instelling (Credit Suisse, BNP-Paribas,..) die 'technisch failliet' is. Geen zorgen over valutaschommelingen (Yen, Pond), geen zorgen over het omzetten van fiat papiergoud en zilver naar fysiek. Meer flexibiliteit bij kapitaalcontroles. Weinig gedoe, terwijl u er 100% zeker van bent dat de echte waarde van uw investering nooit verloren gaat. Op de lange termijn win je altijd! 


Belangrijke fundamentals:

 • Koop & bewaar geen fysiek Goud & Zilver in Zwitserland. De goede oude tijd is niet meer!
 • Zoals de auto-industrie gaat, zo gaat de economie (oud gezegde). In de VS stort de markt voor tweedehandsauto's in... dagelijks komen er repo's binnen.

 • small lock sept

 • Beleggers blijven vallen voor de "traders truc": verkoop de papieren futures zodat u goedkoper fysiek kunt kopen. Dit is wat er nu al maanden gebeurt met Goud en Zilver.
small lock sept small lock sept
Zilver zou op z'n minste moeten worden verhandeld aan xxxxx$ per oz.
Wiskundig gezien zou zilver aan xxxxx$ per oz moeten noteren. 
 small lock sept small lock sept
Ben jij ook één van de 'slimmeriken' die fiat papiergoud koopt?
Ben jij ook één van de 'slimmeriken' die fiat papieren zilver koopt?

Belangrijke technicals:

 • Goud- en Zilver-ETF's bevinden zich op historisch lage niveaus. small lock sept
 • Belangrijk: we hebben een bevestigde trendwijziging van de rentevoeten: de trend is omhoog en de trend voor obligaties = omlaag! De rente blijft stijgen, ook bij meer QE (geldcreatie).
small lock sept small lock sept
 Als niemand ETF's aanhoudt en het publiek begint te kopen, zullen de fondsbeheerders de markt als olifanten moeten betreden.   Als niemand ETF's aanhoudt en het publiek begint te kopen, zullen de fondsbeheerders de markt als olifanten moeten betreden. 
small lock sept  
Grondstoffen zijn zwaar ondergewaardeerd.  
small lock sept small lock sept
Verwacht binnenkort (fiat) goud te zien op een niveau van xxxxx$.
Goud zou moeten worden verkocht tegen xxxxx$ per oz.
   
small lock sept small lock sept
xxxxx bevinden zich in een duidelijke bear markt.  Lagere xxxxxs = hogere rentevoeten.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 7-9 november 2022 – Het is David Icke al sinds twee jaar verboden om de EU binnen te komen... ze beweren dat hij een 'terrorist niveau drie' is... zijn misdaad? … regeringen ontmaskeren!


Bijgewerkte secties: Zilver, Amerikaanse dollar, Zon- en zeldzame metalen, 
Inflatie index, Ruwe olie , Landbouwproducten, Koper, platina & non-ferro

depression 2022 11 03David Icke is voor twee jaar de toegang tot de EU ontzegd... ze beweren dat hij een "niveau drie terrorist" is... Zijn misdaad? Regeringen ontmaskeren! Dat laat zien hoe slecht de machthebbers zijn.

Het was de zware Britse en Duitse industrie die beide wereldoorlogen aanwakkerde. Het was I.G. Farben (*) dat Zyklon vervaardigde dat werd gebruikt om de Joden te doden. Vandaag staat IG Farben bekend onder de naam Hoechst AG. Het is het Amerikaans-militaire complex dat het grootste deel van het Amerikaanse budget uitgeeft. *(I.G. Farben was een financiële partner van John D. Rockefeller en Standard Oil uit New Jersey)

"Elke keer dat er een oorlog is, betalen de midden- en lagere klassen ervoor met hun spaargeld en leven..."

Mensen die regeringen ontmaskeren, zoals David Icke en Peter Schiff,... degenen die de waarheid onthullen, moeten monddood gemaakt worden. Dat is al eeuwen zo! Hierdoor kunnen de Centrale Banken, autoriteiten en politici hun vuile leugens zo lang mogelijk in leven houden.


Belangrijke grondbeginselen:

 • De discrepantie tussen fysieke realiteit en papieren fictie is niks nieuws... Als de fysieke aankoop van goud loopt tegen een tempo van 100% het maandelijks mijnaanbod, waarom zou de papiergoudprijs dan achteruit gaan op de termijnmarkt?
 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Goud en Zilver small lock sept
small lock sept small lock sept
Dit is "bearish" voor de dollar.  Dit is "bullish" voor goud.
small lock sept small lock sept
Bullish voor goud. Bullish voor goud en bearish voor de dollar.
   
parabolic dollar 7816b45d f65f 46c3 a0a0 d02f621b7784 YEN 6536d60f dfe9 40fa bcbd b420c657f697
 Laat ons even afwachten tot na 8 november om te zien wat er gebeurt met de dollar.   De yen is aan het crashen, dat geldt ook voor de waarde van alle Japanse activa... enkel degenen die goud en zilver bezitten, zijn veilig.
small lock sept small lock sept
Koopwaardig. Koopwaardig.
small lock sept small lock sept
Koopwaardig.

Koopwaardig.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 4 november 2022 – Als de zee terugtrekt, zie je wie naakt zwemt. Eigenlijk iedereen!


Bijgewerkte secties: Goud-$ 

bank cash operations 2022 11 01Als de zee terugtrekt, zie je wie naakt zwemt. Eigenlijk iedereen!

"De ernst van verkeerde investeringen, van de monumentale fouten die in deze economie zijn gemaakt door de overheid, de particuliere sector, bedrijven, individuen - iedereen heeft fouten gemaakt vanwege dit goedkope geld."

Kijk maar naar de federale overheid. In de afgelopen tien jaar heeft het biljoenen dollars aan de staatsschuld toegevoegd (VS). Onlangs bereikte het een recordhoogte van $ 31 biljoen. Een jaar geleden zei Janet Yellen dat de enorme schuld geen probleem was omdat de rente laag was. Wel, ondertussen is de rente niet laag meer. Dit is een perfect voorbeeld van hoe goedkoop geld slechte besluitvorming stimuleert.


"De VS is twee oorlogen aan het verliezen. De ene is de monetaire oorlog en de andere is de militaire oorlog in Oekraïne.”


Totale controle met behulp van digitaal geld en uw smartphone. Enkel Gouden & Zilveren munten zullen overleven! Weinigen realiseren zich dat de autoriteiten crypto's toestaan ​​omdat ze een goede testcase zijn voor wat de centrale banken binnenkort zullen proberen te implementeren. We verwachten dit zodra de hyperinflatie begint. Niemand realiseert zich dat dit totale controle geeft aan de Centrale Banken en autoriteiten, aangezien elke cent die u uitgeeft, zal worden gecontroleerd. Enkel degenen die fysieke gouden en zilveren munten bezitten, zijn veilig omdat ze deze kunnen gebruiken om goederen en diensten te kopen.

"Zodra we hyperinflatie en digitaal geld hebben, zal elke activa die met digitaal fiatgeld wordt gekocht, waardeloos worden!"


Belangrijke fundamentals:

 • De discrepantie tussen fysieke realiteit en papieren fictie is niks nieuws... 

small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Goud en Zilver hebben nog steeds steunniveaus doorbroken. De trends blijven bullish. Dit geldt zowel voor fiat papiergoud/zilver als voor fysiek goud/zilver.
 • Laat ons even afwachten tot na 8 november, om te zien wat er met de dollar gebeurt. We weten dat de dollar zijn eigen ondergang is aan het tekenen.
 • Zie de grafieken hieronder.

small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Ab Flipse denkt net zoals Goldonomic... de DWAZE, IDIOTE MASSA "denkt niet" en volgt blindelings de Narcisten.  Ik wordt "ziek" zoveel "IDIOTIE" rondom mij te zien!


Koop dat huisje, doe dat terrasje, ga maar op vakantie,....er is immers niks aan de hand!? Het positieve aan (hyper)inflatie is, dat ook zij die dit creeerden, het slachtoffer worden van hun eigen "schijt-beheer".

[klik op het plaatje voor de video] Mensen hebben geen flauw benul wat op hen afkomt...erger nog, ze blijven ons uitlachen. Want zo een vaart, neemt het nooit...kan niet.
Ab Flipse 1


Dinsdag/donderdag 1-3 november 2022 – Opgepast: de Zwitserse Nationale Bank liet een verlies optekenen van 143 miljard dollar in negen maanden & De zilver- en goudmarkten zijn ongelofelijk gemanipuleerd!


Bijgewerkte secties: Olie, Aardgas, Uranium, Derivaten

Screen Shot 2022 10 31 at 17.31.07De Zwitserse Nationale Bank boekte over negen maanden tijd, een verlies van 143 miljard dollar. Dit was het gevolg van de waardestijging van de Zwitserse frank. Ook trof de stijgende rente haar investeringen in goud, valuta en op de kapitaalmarkten. Dit komt na het al enorme verlies dat Credit Suisse onlangs heeft geleden.

De centrale bank van Zwitserland boekte een verlies van 142,37 miljard Zwitserse frank tijdens de eerste negen maanden van het jaar, zei het maandag in een verklaring. De bank maakte in dezelfde periode een jaar eerder een winst van 41,43 miljard CHF. Het verlies op vreemde valutaposities bedroeg 141 miljard CHF.


"Er is nog amper fysiek zilver te krijgen. De verkoop gaat door het dak, premies zijn erg hoog, maar de spotprijs weigert te stijgen."

reserve curr. 2022 10 28De geschiedenis bewijst dat fiat papiergeld in de regel nooit langer dan een eeuw overleeft. Deze keer zal het niet anders zijn. Daarom zullen degenen die in magie blijven geloven, alles verliezen. De meeste mensen, helaas ook bankiers, weigeren deze realiteit te begrijpen en te accepteren. Sterker nog, ze doen het onmogelijke om de magie in leven te houden. Misschien weten sommige bankiers dat ze zullen worden gelyncht, de dag dat de massa ontdekt dat ze zijn opgelicht.

Elk papieren monetair systeem in de wereld dat niet-gedekt was, heeft gefaald. Er is geen enkele uitzondering. Het huidige fiat-systeem is goed op weg naar vernietiging. Slechts één monetair systeem onderscheidt zich, namelijk datgene dat goud gebruikt, hetzij direct, hetzij als een papieren systeem dat volledig gedekt is door goud.

Het onevenwicht tussen de fiat papieren valuta ten opzichte van goud, is tegenwoordig zelfs nog extremer vanwege derivaten en de financiële structuur van het banksysteem. Dit zal allemaal eindigen op een dramatische manier. 

derivatives 2022 10 25

De realiteit is dat de meerderheid niet eens weet van het bestaan van derivaten en niet weet dat deze worden gebruikt om de financiële markten te manipuleren!

Onderschat de kracht van derivaten niet. Goudbanken kunnen een oneindig aantal fiat-contracten maken om de fiatprijs van goud (en zilver) te manipuleren. Het traditionele resultaat van zo'n actie is een plotselinge squeeze zoals gebeurde in 1986, nadat de Goudpool er niet in slaagde de prijs van Goud onder controle te houden.

We verwachten dat er snel een dag zal komen dat de goud- en zilvermarkten gesloten zullen zijn (Bank Holiday). Fiat contracten zullen (in het beste geval) contant worden afgerekend, ondertussen zal de echte prijs van goud en zilver minstens maal drie gegaan zijn... meer voor abonnees.

small lock sept 


Belangrijke fundamentals:

 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • small lock sept
 small lock sept  small lock sept
Dit is zeer "bearish" voor de dollar.   Dit is zeer "bullish" voor goud.
 small lock sept small lock sept 
Dit is uitzonderlijk bullish voor zilver.  Het is nog steeds een bullish markt.

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."