30
november
2015

NIEUWS NOV '15 (publiek)

HEBT U EEN PLAN B ACHTER DE HAND...HEBT U AL EEN TWEEDE VERBLIJF IN PANAMA?

SSL site seal - click to verify


Maandag 30 november 2015 - Het draait allemaal om olie, aardgas, uranium,...ENERGIE !


Bijgewerkte secties: Ruwe olie , Steenkool & zon , Uranium

Dit is het tijdperk van de WATERMAN...de waarheid zal uiteindelijk aan het licht komen. De  oorlogen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben alles te maken met de US-Dollar, crude Oil, aardgas, pijplijnen,....ruwe olie is het nieuwe ZWARTE GOUD, duidelijk ondergewaardeerd aan $ 45 per vat. Olieaandelen zijn een veilig alternatief voor de goud- en zilvermijnaandelen. Kijk op de abonneesectie om te zien welke aandelen onze voorkeur genieten. 

1958 pipeline

De financiële markten kijken uit naar wat Yellen volgende maand zal beslissen wat de rente betreft. In verschillende EU-landen is de rente negatief, terwijl Yellen effectief overweegt om de rente in de VS volgende maand te verhogen. Ik ben er echter niet zeker dat de markten daar klaar voor zijn.

Zodra de rentevoeten omhoog gaan van de huidige kunstmatig laag gehouden niveaus, zal de OBLIGATIEMARKT instorten, zullen de BEURZEN slagzij gaan maken en zal de VASTGOEDSECTOR zware klappen krijgen. Pensioenfondsen zullen in de problemen raken  [geloof het of geloof het niet, maar ik ken professionele beleggers die ervan overtuigd zijn zijn dat de rentevoeten negatief zullen blijven en dat het minstens TIEN JAAR zal duren alvorens ze weer zullen stijgen.

De US-Dollar zal onderuit gaan, maar ook de Euro, het Pond Sterling en veel andere valuta's...De komende instorting van de US-Dollar en de Euro is al zichtbaar op onze charts. Waar zal u uw spaargeld bewaren wanneer de obligatiemarkten, de beurzen en de vastgoedmarkten instorten? WAAR en HOE, dat is waar alles om draait.

Om juist te beleggen, moet u in de juiste activa beleggen. Maar die activa moet u wel buiten bereik van de politici bewaren. Verzeker u er bovendien van dat alles op een wettelijke manier is gebeurd !

Regeringen zijn financieel failliet, ze zullen tijdens de volgende crisis op een LEGALE MANIER een deel van uw spaargeld in beslag nemen. Daarom is het belangrijk om een deel van uw spaargeld op een volstrekt wettelijke manier onzichtbaar te maken voor de overheid of om een financiële status na te streven volgens dewelke de regering u niet te veel pijn kan doen. Op een bepaald moment zal de overheid u DWINGEN om overheidsobligaties te kopen om uw land te redden....zeg niet dat het niet waar is, want ik heb het in de jaren 80 persoonlijk mogen ondervinden.

We stevenen af op een grote valutacrisis in de VS.

We stevenen af op een grote valutacrisis in Europa. 

We weten precies hoe we spaargeld buiten bereik van de politici kunnen brengen en dat op een volstrekt wettelijke manier. Belangrijk is dat dit NU gebeurt terwijl het nog kan. We adviseren u bovendien bij het verkrijgen van een permanent tweede verblijf in een land dat politiek en financieel volstrekt veilig is. We helpen u bij het verkrijgen van uw verblijfsvergunning. Erg belangrijk, want het is allesbehalve een pretje om te te leven in een land dat uit elkaar valt, verscheurd door terrorisme en burgeroorlogen. Laat u niet door de overheden afschrikken om dit te doen, alles gebeurt op een volstrekt wettelijke manier !Kiezen voor een tweede permanente residentie is de enige beschikbare optie. Stichtingen en/of bedrijven in politieke en fiscaal veilige landen zijn bijkomende mogelijkheden. [klik hier om te vergroten]  

2.voordelen 2pas

 Opmerking:

Harry Dent, Martin Amstrong zijn wat we financiële marketeers noemen. Ze zijn uitstekend in hun vak, namelijk marketing. Soms zijn ze zelfs te agressief bezig. Hun objectief is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk nieuwsbrieven/boeken te verkopen. Professionelen zien duidelijk dat ze weinig of geen kaas hebben gegeten van de financiële markten en hoe die werken. Bovendien schamen ze zich niet om te liegen. Ze zijn tuk op de analyse van CYCLI omdat het wetenschappelijk lijkt en bovendien moeilijk na te trekken is. Achteraf zijn ze altijd makkelijk te ontdekken, voordien is dat zeer moeilijk. Zeker niet wanneer de markten gemanipuleerd zijn zoals dat nu het geval is. 

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 26 november 2015 - Happy Thanksgiving!


We wensen vooral een Happy Thanksgiving aan onze Europese lezers en bidden dat deze niet hetzelfde lot ondergaan dat de Indianen ondergingen na de invasie door de Europeanen.

Amerika vernietigd (met de hulp van de CIA) Democratieën in plaats van deze te koesteren, maar vandaag wordt de LEUGEN stilaan zichtbaar en komt er aan dit bewind een einde. Na het bekijken van de video, zal je nooit vergeten dat de mainstream media zijn niets meer dan een propaganda instrument en dat u 24 uur per dag wordt gehersenspoeld door de politici! Alleen op internet kan en zal je de waarheid te vinden. Doe jezelf een plezier en bekijk de video helemaal tot het einde. Bepaalde passages zijn choquerend! 

 Vergeet niet onze BLACK FRIDAY koopjes!

 


Woensdag november 2015 - Morgen is het Thanksgiving Day in de VS, de volgende update komt op maandag 30 november!


Bijgewerke secties: Vergeet vrijdag niet te kijken naar onze buitengewone aantrekkelijke abonnementstarieven ter gelegenheid van Thanksgiving Day.!
International travel  
chemical war 2015-11-23  
   

Amerikaanse burgers krijgen de raad om NIET naar Europa te reizen (klik om te vergroten) en de Franse autoriteiten vrezen aanvallen door terroristen met chemische en biologische wapens (oorlog!!!!) en heeft de apotheken bevel gegeven om tegengif (atropinesulfaat) klaar te houden. Deze stof werkt inderdaad als tegengif in geval van aanvallen met wapens die het zenuwstelsel aantasten (klik nogmaals om te vergroten).

De Turken schoten een Russisch vliegtuig neer... u wilt meer oorlog?...we zullen hem krijgen!!!

De negatieve rentevoeten verspreiden zich als een strovuurtje (of zoals de Derde Wereldoorlog, wanneer u dat wil): Alternative Bank Schweiz (ABS) veroorzaakte een schokgolf met de aankondiging aan de klanten dat ze vanaf volgend jaar negatieve rentevoeten op hun deposito's zullen moeten betalen.

Voor de bestaande rekeningen zal vanaf 1 januari -0,125-percent aangerekend worden, dat wordt een forse -0,75-percent voor deposito's van meer dan 100.000 Zwitserse frank ($98.650, 92.420 Euros).

Zwitserland rekent alleen op een klein deel van de reserves een negatieve depositorente aan. Het betreft volgens onze berekening ongeveer 1/3de van alle zichtrekeningen. Daarentegen geldt een negatieve rente voor alle deposito's aangehouden bij de ECB, de Riksbank en de Deense Nationalbank. Bijgevolg zal een verlaging van de depositorente door de ECB een grotere impact op zowel de economie als de wisselkoersen hebben als een gelijkaardige verlaging door de SNB.

In november probeert Rusland een nieuw handelssysteem voor zijn benchmark olie uit. Verwacht wordt dat de introductie van dit product de prijs voor Russische olie zal verhogen. Daarmee zal de afhankelijkheid van het Brent prijssysteem stoppen. Gevolg zal zijn dat de Russische olie in roebels zal verhandeld worden. Het plan om te komen tot een benchmark Russische olievariëteit krijgt zo stilaan vaste vorm. Dit plan rijpte al veel langer bij de Russen. Momenteel worden de Russische variëteiten Urals en ESPO (ruwe olie getransporteerd via de ESPO pijplijn) goedkoper verhandeld dan Brent, dit als gevolg van een gebrek aan een transparant prijsmechanisme en van het ontbreken van garanties wat de levering betreft.

De Chinese Yuan zal opgenomen worden in het SDR mandje van het IMF, waardoor deze munt een grote stap voorwaarts zet in het wereldje van valuta's. De opname van de Chinese munt bij de special drawing rights (SDR) van het Internationaal Monetair Fonds is iets waar al heel lang naar werd uitgekeken.

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

    Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 24 november 2015 - Bashar al-Assad zal langer president blijven van Syrië dan Barack Obama van de VS


Bijgewerkte secties:

De EU is een monster van Frankenstein, geen alliantie...en de toevloed van immigranten zal de uiteindelijke splijtzwam van die unie worden. Indien Europe als een geïntegreerd geheel zou gewerkt hebben, dan was er vanaf het begin van de migratiegolf een Europese veiligheidseenheid naar Griekenland gestuurd zijn om daar de politiek uit te voeren die de EU had beslist.

Situaties zoals deze eindigen historisch gezien steeds in burgerlijke onrust en revoluties wanneer de bestaande historische structuren vernietigd worden: de overheden en de mensen die deel uitmaken van de administratie worden gearresteerd. Als regel kan gelden dat een maatschappij slechter af is onmiddellijk na een revolutie dan voordien. De Franse revolutie is daar een goed voorbeeld van. Duizenden werden onthoofd met de guillotine in de weken en maanden na het uitbreken van de revolutie. Kijk maar in de geschiedenisboeken....

Uiteraard staat het iedereen vrij om niet akkoord te gaan met sommige delen van het geschetste scenario. Het algemene plaatje zegt echter voldoende en ook Israël maakt er spijtig genoeg deel van uit. Hierbij nogmaals de opmerking dat het gevaarljik blijft om een opmerking te maken over Israël, zoals het ook gevaarlijk is om iets te zeggen over de islam. De journalist legt hieronder uit dat de VS en het westen aan de oorsprong van het hedendaags terrorisme liggen. Hij gaat echter niet zo ver om te stellen dat dit alles bedoeld is om de dramatische financiële situatie in de VS, de EU en andere landen (het Verenigd Koninkrijk, Japan) te maskeren. Ook over de problemen met de banken wordt zedig gezwegen.

De manipulatie van de prijzen van de edelmetalen, gecombineerd met de fundamentals van vraag en aanbod, zal er toe leiden dat er in de komende jaren een tekort zal zijn aan fysiek goud en zilver. De mijnbouwgroep zullen hun output terugschroeven of hun winkel gewoon sluiten. Veel beleggers zullen denkend dat ze hun papieren goud makkelijk kunnen omzetten in fysiek goud, maar ze zullen tot de conclusie komen dat dit helaas niet mogelijk is. Ze zullen opgezadeld zitten met waardeloze Dolars en Euro's, precies op een moment dat ze edelmetalen nodig hebben.

Goud, zilver, US-Dollar, Euro, Goud & Zilver Majors en goud & zilver Juniors....maar OOK de belangrijkste beursindices bevinden zich belangrijke kritische niveaus....

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 23 november 2015 - China stevent af op een crash zoals we die in jaren 30 van de vorige eeuw hebben gekend


canada real estate crisisBijgewerkte secties: 

Er is zich een vastgoedcrisis aan het voltrekken in Canada en dan op de eerste plaats in Calgary....Calgary heeft een bevolking van 1,20 miljoen mensen, het is de grootste stad in Alberta en de 3de grootste in Canada. Dinsdag maakte Bloomberg bekend dat de vastgoedmarkt in Calgary aan het instorten is. De leegstand heeft er al een hoogtepunt bereikt voor de afgelopen 5 jaar en de huren zijn momenteel de laagste sinds 2006, dit nadat in de afgelopen maanden duizenden jobs verloren gingen.

In downtown Calgary is de leegstandsgraad opgelopen tot 14% in het derde kwartaal, dat is het hoogste peil sinds 2010. Ter vergelijking: in downtown Toronto bedraagt  de leegstandsgraad maar 5%, dit volgens de cijfers van CBRE Group Inc.... Bij die leegstand in Calgary is geen rekening gehouden met zogenaamde "shadow vacancy" of ruimte die verhuurd is maar toch leeg blijft staan. Wanneer die wordt meegeteld, loopt de leegstandsgraad op tot 16%, of het hoogste niveau sinds het midden van de jaren 80.

De vraag voor kantoorruimte is fors afgenomen als gevolge van de massale ontslagen in de olieindustrie. De oliebedrijven ontslaan niet alleen medewerkers te velde, maar ook traders en mensen uit het middenmanagement. Dat betekent dat ze minder kantoorruimte nodig hebben. Volgens Bloomberg Business sprak een topman van een vastgoedkantoor in Calgary van een heus bloedbad. De situatie is buitengewoon ernstig, waarbij vrees en onzekerheid de ganse vastgoedmarkt in de regio verlammen.

De Aziatische en Russische kopers van luxewoningen verlaten de Londense vastgoedmarkt in snel tempo vanwege de onzekerheid over de economie in de groeilanden. Vastgoedkopers uit Azië waren in de 3 eerste kwartalen van vorig jaar goed voor meer dan een kwart van de aankopen van de woningen in de welvarende regio's in Londen, zoals bijvoorbeeld Kensington, Chelsea en Belgravia. Over de  eerste 9 maanden van dit jaar is het percentage gedaald tot nog ampre 6%. De reden wordt op de eerst plaats gezocht in de economische onrust op groeimarkten zoals China en Rusland, maar ook in het feit dat de kopers van peperdure huizen nu meer belastingen moeten betalen.

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 20 november 2015 - De prijs van vastgoed is in tegenstelling tot wat velen denken NIET afhankelijk van de stand van de rente.


gold and silver barsBijgewerkte secties: Bonds general & USA , Inflation Index , Crude Oil, Yuan-Gold , Indian Rupee-Gold ,

Over de goud- en zilversector: hoe pijnlijk de huidige situatie ook is voor beleggers op lange termijn, de euforie van een goudprijs die door het plafond vliegt hebben we nog te goed. Beleggers die zich niet goed voelen bij deze cyclisch bear fase, zullen uit de markt geschud worden. De realiteit is inderdaad zo dat alle zwakke handen uit de markt moeten alvorens de goudprijs kan stijgen. We bevinden ons nu in de eindfase van dat proces. Wie het in deze eindfase van de bear market nog kan uitzingen, zal beloond worden met een stijging die met gouden letters in de geschiedenisboeken geschreven zal worden.

Goud test momenteel het in augustus opgetekende dieptepunt van 1.085 Dollar per troy ounce. Nog meer neerwaarts potentieel zal waarschijnlijk gepaard gaan met een stijging van de rentevoeten. De kans is echter groot dat zo'n rentestijging al grotendeels in de goudprijs verrekend zit. In minder dan 2 weken tijd is de goudprijs met 90 Dollar gedaald. Vraag is nu of steunzone rond 1.080 zal kunnen standhouden. Daarna is het vooral belangrijk te weten of de FED na een eerste renteverhoging opnieuw zal verhogen. En vooral tot welk niveau ze de rente zal optrekken.

De geplande Amerikaanse renteverhoging in december zal waarschijnlijk NIET plaatsvinden om de eenvoudige reden dat de wereldeconomie in een DEPRESSIE aan het wegzinken is. De Baltic dry index is hiervoor een uitstekende indicator. Niet alleen de Baltic dry maar ook eender welke andere index die iets met transport te maken heeft, wijst in de richting van zwakte en daling. Of het nu gaat om de volledige transportcijfers, de beladingsgraad van de schepen of het aantal lege containers dat over de 7 wereldzeeën zwerft, overal is het plaatje bijzonder zwak. De wereldhandel zakt duidelijk weg in een steeds dieper dal.

BDI LT

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 19 november - WW III is stilaan een realiteit aan het worden !


Bijgewerkte secties: US-Dollar , €-Gold & €/$ , £-Gold & £/$/€ , Corporate & Junk Bonds , Treasuries in the EU ,

Bekijk deze video goed en knoop goed in de oren wat er wordt verteld....eigenlijk betreft het een samenvatting van wat we in de afgelopen weken en maanden hebben gepubliceerd. Veel geluk voor zij die per se in Europa willen blijven...Europa staat voor een lange periode van zwaar intellectueel terrorisme, de vluchtelingen gaan er voor zorgen dat we hier een HEUSE OORLOG gaan beleven.


 Geld als schuld is een noodzaak om groei te verwezenlijken...maar het is terzelfdertijd ook het WAAROM dat het systeem straks in elkaar stort.

Op de chart voor bedrijfsobligaties en junk bonds is een rijpe W-top formatie zichtbaar. Obligaties en vooral junk bonds zijn de kanarie in de koolmijn voor de beurzen.....De obligatiemarkt geeft signalen die wijzen op onrust lang voordat dit op de beurzen gebeurt. Wat de meeste mensen niet bedrijven, is dat de obligatiemarkten veel belangrijker en groter zijn dan de beurzen. Het is op die obligatiemarkten dat bedrijven, landen en particulieren geld ontlenen. Voor elke Dollar aan uitstaande aandelen, staat er 2 Dollar aan obligaties uit. Wanneer de junk bonds de kanarie in de koolmijn zijn, is die kanarie al in juni 2007 gestorven. Beleggers die de ogen open hielden, kwamen tijdig in actie en staken een hoop geld op zak. Maar de meeste mensen, zelfs de professionals, negeerden de signalen. Ze bleven winsten op korte termijn nastreven en vielen vanaf  een diepe klip naar beneden. Voor meer...zie de abonneesectie. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 18 november 2015 - Hoe meer manipulatie op de markt, hoe belangrijker het is om te beseffen waarom het aanhouden van goud en zilver een absolute must is! 


Bijgewerkte secties: $-Gold , Silver, 

Het is moeilijk werken in GEMANIPULEERDE MARKTEN: de Libor was/is gemanipuleerd, de rente was/is gemanipuleerd, valuta's waren/zijn gemanipuleerd, ruwe olie was/is gemanipuleerd, de goud- & zilversector was/is gemanipuleerd. De weg omhoog voor de goudprijs wordt afgesloten, in tegenstelling tot wat we op basis van de fundamentals zouden mogen verwachten stijgt de goudprijs niet maar daalt die prijs...markten kunnen langer irrationeel blijven dan sommigen onder ons geduld kunnen opbrengen. Dat geldt op de eerste plaats voor GEMANIPULEERDE MARKTEN. Het een heel slecht idee om via financiële instrumenten met een TIJDSFACTOR in goud te beleggen: we hebben het dan over opties en warrants...of om geld te lenen om goud te kopen.

De toekomstige gebeurtenissen zullen ons gelijk geven, maar dan zal het te laat zijn om te handelen. De manipulatie van de markten kan echter niet eeuwig blijven duren. Zij die verstandig genoeg geweest zijn om hun toekomst veilig te stellen, zullen daar voor beloond worden. Wanneer de stoelendans stopt, zullen er heel wat met de mond vol tanden staan. Wie heeft gekozen voor echt geld, zal zijn toekomst en van al die hem dierbaar is veilig gesteld hebben. Wie vandaag denkt op een smalle koord te lopen, zal morgen blijken over een stevig vangnet te beschikken.

Belangrijke fundamentals:

 • De COMEX ratio papieren goud tot fysiek goud bedraagt 300:1
 • De Gold & Silver sector is gemanipuleerd ELKE DAG, DAG NA DAG....hoe lager de prijs, hoe meer u mag kopen!
 • De marktvrees dat stijgende rentevoeten de goudprijs negatief zal beïnvloeden, is overdreven.Bijna iedere dag komt één of andere wijsneus, meestal een financieel journalist of een beursgoeroe, ons vertellen hoe een renteverhoging door de FED de grondstoffen naar de kelder zal jagen. Dit is echter wat mij betreft een variatie op de klassieke "sell the rumor, buy the news" situatie, die veel belooft voor het goud in 2016. Het is lachwekkend om te zien hoe de mensen geloven dat stijgende rentevoeten de grondstoffenprijzen negatief zullen beïnvloeden. In de periode 2004-2006 steeg de goudprijs terwijl de FED toch de rente verhoogde. Dit gegeven komt in de pers zelden of nooit aan bod. Maar het kan volgend jaar de goudprijs wel door het dak jagen. 

zie abonnee sectie voor meer

Belangrijke technicals:

 • Sinds 29 oktober was er DAGELIJKS VOORTDURENDE VERKOOPDRUK om er voor te zorgen dat de zilverprijs niet door het 200 day Moving Average brak...dit vertelt ons dat de periode van de manipulatie van de goudprijs bijna verleden tijd is....zie de short candle in de zilversectie en de goudsectie voor meer details over de candle charts.
 • Het technische plaatje voor goud en zilver is nog altijd een grote Bullish Wedge!
 • De olieprijs en de oliesector vertellen ons vandaag dat een kleine vonk het ganse Midden-Oosten in vuur en vlam kan zetten...
daily sell pressure starting October 29
daily sell pressure starting October 29

   .Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 17 november 2015 - Na de Eerste Wereldoorlog verloren de rijke Fransen als gevolg van een haircut vrijwel gans hun fortuin


De GaulleBijgewerkte secties: Ruwe olie , Steenkool & Zon , Landbouwproducten , Koper & Platina ,

Generaal De Gaule had het in 1959 al goed gezien. "Het is heel goed, dat er gele, zwarte en bruine Fransen zijn. Zij tonen aan, dat Frankrijk open staat voor alle rassen en dat dit land een universele roeping heeft. Maar wel op voorwaarde, dat zij een kleine minderheid blijven. Zoniet, zal Frankrijk niet Frankrijk blijven. Wij zijn tenslotte voor alles een Europees volk van het blanke ras, met Griekse en Latijnse culturele achtergrond, en we behoren tot de christelijke godsdienst. We moeten mekaar geen verhaaltjes op de mouw spelden. Bent u de moslims al gaan bekijken met hun tulbanden en djellabas ? U ziet toch onmiddellijk dat dat geen Fransen zijn.

Zij die de integratie prediken, hebben het brein van een colibri, ook al zijn ze heel geleerd. Probeert u olie en azijn samen te voegen door met de fles te schudden. Na enige ogenblikken scheiden ze zich terug. Arabieren zijn Arabieren en Fransen zijn Fransen.

Gelooft u dat de Franse gemeenschap 10 miljoen moslims kan opslorpen, die er morgen 20 miljoen en overmorgen 40 miljoen zullen zijn ? Als we de integratie mochten nastreven en als alle Arabieren en Berbers van Algerië beschouwd zouden worden als Fransen, hoe zouden we kunnen verhinderen dat zij afzakken naar onze steden, waar een hogere levensstandaard bestaat ? Mijn dorp zou niet langer Colombey-les-Deux-Eglises heten, maar Colombey-les-Deux-Mosquées".

Jonge moslims gaan bij IS omdat ze jong zijn, geen werk, geen inkomen en geen hoop hebben...

Eén van de beste manieren om zicht te krijgen op de beurzen en op de goudprijs is de analyse van de Dow Jones Industrials (DJI)/Gold ratio. Deze Dow/Gold ratio heeft een lange geschiedenis achter de rug, zoals blijkt uit de chart voor de afgelopen 200 jaar. De ratio mag prat gaan op een historie van grote bewegingen sinds de goudprijs in augustus 1971 werd vastgelegd. De eerste fixing bedroeg 20,67 Dollar, in april 1933 werd dat 35 Dollar toen de regering Roosevelt de goudprijs opwaardeerde om de Dollar te devalueren. Die devaluatie maakte deel uit van de valutaoorlogen van de jaren 30. De regering Roosevelt verbood ook het oppotten van goud, goudcertificaten enzovoort. De Amerikaanse overheid kocht het uitstaande goud op aan een vastgelegde prijs van 20,67 Dollar. De gerealiseerde winst werd gebruikt voor de oprichting van het  Exchange Stabilization Fund (ESF), een fonds dat werd opgericht door de Gold Reserve Act van 1934...klik hier voor de charts van de beursindices uitgedrukt in goud.

Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 16 november 2015: Denkt u werkelijk dat dit NORMAAL is?..en dat het geen gevolgen zal hebben?...


eifeltorenBijgewerkte secties: Gold & Silver Juniors , World Stock Market Indexes 

Frankrijk is het Europees kruitvat bij uitstek geworden: Parijs is nu een belegerde stad. Tientallen doden bij een aantal aanslagen, 100 concertgangers gegijzeld. Frankrijk heeft in reactie op de aanslagen de grenzen gesloten. Meer dan 125 mensen werden vrijdag bij een golf van aanslagen gedood. Tientallen anderen werden gewond. De Franse president Hollande verklaarde dat het land zijn grenzen wil afsluiten en riep de staat van beleg uit. Het probleem is enorm: minstens 10% van de Franse bevolking is moslim. Het is te laat om de GRENZEN te sluiten, veel te laat. Het Trojaans paard is al binnengehaald

Het is mogelijk om een permanente residentie in bijvoorbeeld Panama in slechts 3 weken tijd te krijgen...en het grote voordeel is dat je er niet eens permanent moet verblijven. 

 Dit is de collectieve zelfmoord van Europa...de Europeanen zullen niet geloven dat er iets mis is tot ze een schop onder hun gat krijgen (zegt een ex-KGB officier).

Meestal wordt zoiets oorlog genoemd. Eerst zet men dictators aan de kant. In een volgende fase worden landen gedestabiliseerd, wordt de economie in een puinhoop herschapen, worden de grondstoffen (olie!) gestolen, wordt de bevolking op de vlucht gejaagd en vervolgens wordt uw eigen thuisland gemilitariseerd. En dat wordt dan een 'natuurramp' genoemd.

Tijdens de zogenaamde Arabische lente werden dictators zoals Kadaffi en Moebarak, bondgenoten van het westen, met geweld aan de kant gezet. Miljoenen mensen bevonden zich plots in oorlogsgebieden en gingen op de vlucht. Wat anders konden ze doen? Zoals de recent gepubliceerde WikiLeaks berichten aantonen waren de Verenigde Staten al in 2006 van plan om Assad uit de weg te ruimen en om de ganse regio te destabiliseren.

Verwacht niet dat dezelfde politici die de problemen hebben veroorzaakt die ook zullen oplossen....binnen 2 jaar zal Europa een ommuurd continent zijn...met grote armoede en alle mogelijke andere miserie!

 

Welke activa u ook in Europa (en in de EU) bewaart, ze zullen aangeslagen en geconsumeerd worden...en het zal waarschijnlijk minder dan 2 jaar duren ALVORENS dit gebeurt: belastingen, inflatie, hyperinflatie, haircuts, kapitaalcontroles,...

De Comex is één grote FRAUDEZAAK geworden. We hebben het punt bereikt dat het ENIGE wat er gebeurt is PRAATJES verkopen.  Ik herinner me toen hetzelfde gebeurde in de jaren 60 (denk aan de affaire van de Gold Pool) een hoop landen genoodzaakt waren om hun valuta's te devalueren. de Franse Frank, de Belgische Frank, het Pond Sterling,.....Het erge aan de zaak is dat dit telkens opnieuw werkt en dat de mensen misleid worden. [de volgende video clip = een MUST om te zien!]


De FED en Yellen doen alles wat ze kunnen om "Too Big To Fail banks" te plezieren. Niets meer en ook niets minder. De FED en Yellen geven geen BARST om de mensen, om u en ik....

Belangrijke fundamentals en technicalszie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 13 november 2015 - Manipulatie is het wapen van de schuld


mikkel clair niddenBijgewerkte secties: Literatuur, zie pdf file over manipulatie

Manipulatie en het wapen van de schuld: collectivisme is de meest verwerpelijke uitwas van het afschuwelijk emotioneel spel dat communisme, socialisme, fascisme en sociaal-liberalisme een handje toesteekt. Het boek legt uit wat Denemarken, dat verondersteld wordt het gelukkigste land op aarde te zijn, in feite is: de grootste val die de propaganda rond het collectivisme ooit heeft gespannen. De Deense auteur Mikkel Clair Nissen legt haarfijn uit aan de hand van feiten hoe het leven is in een zogenaamd democratisch socialistisch paradijs. Feiten die de Deense overheid u nooit aan de neus zal hangen.

De komst van internet zal meer veranderen dan de uitvinding van de boekdrukkunst rond 1440.


 Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 12 november 2015 - Zijn de charts voor de goud- en zilversector bullish dan wel bearish gericht? 


Bijgewerkte secties: Gold & Silver Majors , Gold Share fundamentals ,

fort knoxHet is moeilijk te zeggen wanneer de manipulatie van de goud- en zilversector zal stoppen, maar hou rekening met het volgende: 

 1. De manipulatie zal stoppen wanneer de COMEX of de LMBE niet meer in staat zal zijn om fysiek goud en zilver te leveren.
 2. Het zal stoppen de dat dat de Chinezen de stop uit de stekker trekken.
 3. Het zal stoppen op het moment dat we een Black Swan krijgen.

We zien nog steeds Bullish Wedges op de chart en naarmate de tijd vordert zullen er meer van deze positieve technische formaties ontstaan. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de BODEM is bereikt. Maar zoals steeds het geval is, zal de prijs slechts stijgen wanneer de tijd daarvoor rijp is (Gann). Precies vanwege de manipulatie van de prijs zijn FLASH REVERSALS of SPIKES mogelijk: goud kan aan 1.200 Dollar noteren wanneer u gaat slapen, maar doorgestegen zijn tot 12.000 Dollar wanneer u opnieuw wakker wordt de volgende morgen. 

Beter 4 jaar te vroeg en tijdelijke verliezen te lijden, dan 1 seconde te laat. In het laatste geval loopt u het risico alles te verliezen in een PURE CYPRUS-STIJL.  
 1. Als u geen goud- en zilvermijnen hebt gekocht tussen augustus 2011 en vandaag.
 2. Wanneer u alle posities in goudmijnaandelen zou afgebouwd hebben in augsutus 2011.
 3. Indien u zo ver mogelijk uit de buurt van Cyprus en Griekenland zou zijn gebleven.
 4. En wanneer in Dollars belegd bent gebleven.
 5. U zou meer mijnaandelen en meer fysiek goud en zilver gekocht kunnen hebben.

Intelligente en voorzichtige beleggers zijn tot dusver afgestraft voor hun gedrag...tot de dag van vandaag. Hun geduld zal echter beloond worden. Op voorwaarde echter dat ze hun Fiat Currency Money niet binnen het banksysteem in Cypriotische/Griekse stijl hebben bewaard. Dit toont aan dat tegenover de RISICO's grote WINSTEN kunnen staan. Het is zo klaar als pompwater (en bovendien mathematisch voor 100% juist) dat - zoals tijdens de jaren 60 - de manipulatie op een bepaald moment zal stoppen en dat de prijs voor papieren goud in elkaar zal storten: hoe langer de manipulatie blijft aanthouden, hoe harder de goudprijs zal terugslaan. Wanneer een troy ounce fysiek goud 12.000 Dollar zal kosten, ligt niemand er nog wakker van of hij tegen 250 Dollar dan wel 1.200 Dollar heeft gekocht. In geval van een financiële catastrofe of van erge deflatie kan de goudprijs dalen tot 10 Dollar per ounce of zelfs minder. Het exploderen van de goudprijs zal een dergelijk scenario echter meedogenloos met de grond gelijkmaken. Zelfs wie goud heeft gekocht aan 1.900 Dollar zal gelukkig zijn en zich rijk voelen, zeker in vergelijking met degenen die in waardeloos papieren geld zijn blijven geloven en die alles kwijt zijn. De keuze is in dat geval snel gemaakt.

Wanneer een troy ounce goud 120.000 Dollar of meer kost, zal NIEMAND er nog aan denken dat de aankoopprijs 250 of 1.900 Dollar per troy ounce was. En dat in november 2015 een troy ounce goud ongeveer 1.200 Dollar kostte!

Goud- en zilvermijnen zullen de op één na beste investering ooit zijn. Goud- en zilvermijnen hebben fysiek goud en zilver in de grond...het moet alleen nog ontgonnen worden. De koersen van de goudmijnaandelen zullen de lucht inschieten, in combinatie met de goud- en zilverprijs zelf. Vandaag zijn aandelen van goudmijnen te koop voor minder dan het bedrag dat ze op de bank hebben staan. Door goud- en zilvermijnen te kopen, koopt u fysiek goud aan 10 of 150 Dollar per  troy ounce. Vandaag kan u deze aandelen kopen aan minder dan hun liquidatiewaarde...zo gek zijn de financiële markten geworden!

Kijk niet langer naar de gemanipuleerde NYSE, NASDAQ, TSE,...koersen maar begint te kijken naar de ECHTE WAARDE die de goudmijnaandelen te bieden hebben...

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 10 november 2015 - Een oorlog breekt altijd ergens uit en het is altijd iemand anders die gedood wordt
.


Bijgewerkte sessies: De volgende update komt donderdag 12 november 2015!

De Amerikaanse legerleiding wil meer troepen naar Europa sturen. Hoge Amerikaanse militaire leiders hebben voorgesteld om op rotatiebasis Amerikaanse militairen in Europa te stationeren, dit om de Russische aanwezigheid in Europa te counteren. De VS willen zo voorbereid zijn op een eventuele confrontatie met de Russen. GEEN OORLOG MEER= EEN GROTE GRAP!!!

Diegenen die deze beleggingsinstrumenten uitgeven, zijn niets anders dan een bende ordinaire dieven. Hieronder een chart die een negatief beeld van de goudmijnaandelen ETF toont en eentje die een positief beeld van diezelfde ETF toont. Beide chart zijn bearish gericht. Dit is niet meer of niet minder dan een kriminele daad.   

JNUG JDST
   

Dat is precies wat de Chinezen deden...Wie 300 ton goud koopt, zal proberen om dat aan een zo goedkoop mogelijke prijs te doen.  De Chinese centrale bank heeft opnieuw 14 ton goud aan zijn reserves toegevoegd. De People's Bank of China  (PBOC) blijft goud kopen als deel van het plan om haar reserves in vreemde valuta's (3.530 miljard Dollar) te diversifiëren.

Goud is tijdens 13 van de 15 laatste sessies in prijs gedaald, een zeldzame gebeurtenis dat iets zo hardnekkig in prijs daalt. Donderdag werd het goud opnieuw goedkoper, waardoor de teller kwam te staan op 14 van 16 lagere sessies. Dat is nooit eerder gebeurd. We beleven dus een zeldzaam iets.

Dit is vanzelfsprekend erg pijnlijk voor beleggers op langere termijn, maar alles zal goedgemaakt worden wanneer de prijzen voor goud en zilver door het plafond zullen vliegen. Wie dit soort cyclische bear markten niet kan verdragen, bouwt zijn posities in goud af. In de realiteit zijn bear markten gemaakt om de zwakke handen uit de markt te schudden. We bevinden ons momenteel in de eindfase van dat proces. Wie dit uitzingt, zal beloond worden met één van de grootste rallies bij de edelmetalen die we ooit gezien hebben.

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 9 november 2015 - Verkiezingen zijn er ENKEL om aan het volk de indruk te geven dat het wat te vertellen heeft!

Bijgewerkte secties: 

 

Fiscus kent straks uw hele vermogen.

Vanaf 2017 krijgt de Belgische en Nederlandse overheid een volledig zicht op uw binnenlands en buitenlands roerend en onroerend vermogen. Er zijn nog mogelijkheden om aan de fiscale transparantie te ontsnappen, maar het wordt almaar moeilijker.

Snel regulariseren is volgens onze mening niet de enige en geen verstandige keuze...alwie dit doet, komt als een bijna weerloos wezen in een fiscale val te zitten...De overheid is failliet en elkeen die zijn leven lang hard gewerkt en gespaard heeft, moet er nu aan geloven. Zijn kapitaal of zijn opgespaarde arbeid zal nu onder het applaus van de Domme Demokratische Massa aangeslagen en geconsumeerd worden.

Filips de Goede liet de Tempeliers martelen om te weten waar ze hun goud bewaarden. Verwacht U niet aan meer clementie...

 

Alwie deel uitmaakt van de Domme Demokratische Massa (DDM) en wenst er deel van te blijven uitmaken, doet best de moeite niet om deze video te bekijken.

Nikolai verwoordt tijdens het interview precies wat wij  al herhaaldelijk publiceerden. In het Russisch (met Engelse ondertiteling)  beschrijft hij de buitenlandse Anglo-Amerikaanse politiek en het waarom ervan.

Sinds de slag van Waterloo weet iedereen (of zou iedereen moeten weten) dat politiek en financiën vaak erg dicht bij elkaar liggen. Vooral in tijden van onrust en recessie.

De Europese leiders maakten een enorme fout om te proberen Europa één te maken. Het idee op zich was goed....enkel is het op zo een stuntelige manier samengeschoten dat van bij het begin af elke overlevingskans NUL was. Engeland werd een halfslachtig lid van de EU om toch nog ergens iets in de pot te brokkelen hebben.

Nu dat de EU en de Euro door een zware storm gaan en mogelijks niet zullen overleven, bestaat een grote kans dat we een Brexit krijgen. Met alle gevolgen vandien voor de EU. Indien je na het bekijken van de video meer details wenst over de US-Dollar en de Euro, dan lees je best de abonneesecties over de Dollar, de Euro en Goud. Wat Goldonomic vertelt, zal NIET ÉÉN BANKIER je vertellen....integendeel, hij zal alles doen om je dom te houden.  We gaan kritieke tijden tegemoet en het wordt hetzij financieel overleven, hetzij berooid achter blijven.

De financiële markten zijn tegenwoordig levensgevaarlijk geworden, want ze worden gevoed door LEUGENS, ONJUISTE BERICHTEN en BIJGEKLEURDE CIJFERS....Ik vraag me alleen maar af hoe lang de financiële markten de leugenachtige berichten van de FED en de ECB nog zullen blijvenl geloven. Het zou wel eens kunnen dat de illusies nog voor Kerstmis doorprikt worden en dat de Kerstman slecht nieuws brengt.

Belangrijke fundamentals en technicals:zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic 


Vrijdag 6 november 2015 - Wie geen fysiek goud achter de hand heeft, zal weldra zo arm als Job zijn.


debt ceilingBijegwerkte secties: US-Dollar , Euro/Dollar , Can$/$/ ,

Geen enkel ander land in de wereld heeft zoveel schulden als de Verenigde Staten...de totale uitstaande schulden van alle landen in de wereld samen bedraagt meer dan 61.200 miljard dollar. De United States heeft 4,40% van de wereldbevolking, genereert 23,20% van het globale BBP maar is bijna 30% van alle wereldwijd uitstaande schulden aangegaan.

 

Met in totaal 18.300 miljard dollar aan uitstaande schulden is de VS het land met de meeste schulden uit de wereldgeschiedenis;. Het opbouwen van een schuldenberg van dergelijke omvang is uitermate gevaarlijk. Het is nog slechts een kwestie van tijd alvorens de volgende financiële crisis zal losbarsten. 

HSBC en JP Morgan hebben niet alleen veel goud in hun kluizen, maar zijn ook belangrijke GOUDHANDELAREN voor de centrale banken. De markt voor goudhandel tussen de centrale banken is echter aan het instorten vanwege het alsmaar oplopende veschil tussen de papieren en de fysieke goudmarkt. We verwachten dat het eindspel is ingezet en dat de goudhandelaren gedwongen zullen worden om een cash settlement te aanvaarden....Zo'n cash settlement kan alleen maar eindigen in een veel hogere goudprijs....Op dat moment zal de SGE fix de belangrijkste in de wereld worden (de SGE–of Shanghai-fix is een fysieke en geen papieren markt, die markt is 23 uur per dag open). Deze wijziging vindt nu plaats en Goldman Sachs & Co zullen zich opnieuw moeten herpositioneren.

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 5 november 2015 -Goud hebben of geen goud hebben, daar draait alles om...de prijs is uiteindelijk niet relevant.


Bijgewerkte secties: €/$ & -Gold , Aussie-Gold & Aussie/$/€ , Can-Gold & Can$/$/€ , Swiss-Gold & Swiss/$/€ , ¥-Gold & ¥/$/ , £-Gold & £/$/€ , R-Gold & R/$/€ , Kr-Gold & Kr/$/€ , Yuan-Gold , Rupee-Gold

Dit bevestigt onze mening dat STIJGENDE rentevoeten gewoonweg het financieel systeem zullen vernietigen, dit omdat de DERIVATEN van het ene moment op het andere zullen ontploffen. Het draait dus geenszins om de papieren prijs van goud, het gaat er om over AL DAN NIET GOUD BEZITTEN. Zij die dit niet begrijpen zullen afgeslacht worden zodra het DRAMA begint. 

 We zien dat de centrale banken FED, ECB BoJ, BoE,...overheiddobligaties kopen. Deze strategie komt neer op het MONETARISEREN van de schulden. Er bestaat zodoende geen enkele twijfel dat het hele huis in vuur en vlam zal gezet worden. Alleen weten we niet WANNEER dat zal gebeuren. Daarom beter 4 jaar te vroeg te reageren dan één seconde te laat. .

Wanneer China de laatste 1.000 kg goud bestelt en die niet wordt geleverd, dan is het kot te klein.  Francis Schutte - interview met James Turk in 2010

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 4 november 2015 - Over corrupte varkens en de sharia -


Bijgewerkte secties: $-Gold , Silver, Oil Shares , Gold objectives, Gold fundamentals ,

Hillary Clinton voor President, maar wat weten de Amerikanen over de sharia? 


George Orwell's  Animal Farm.

Het boek eindigt met dieren die beseffen dat beide groepen die de maatschappij besturen (democraten en republikeinen) even corrupt zijn. Daarmee kant Orwell zich duidelijk tegen een binaire wereld: beide partijen hebben boter op het hoofd. Hunt (CIA) zette voor de fiilmversie een heel ander scenario op: alleen de varkens zijn corrupt!

De financiële markten, de forexmarkten, de goud & zilver sector zijn allen op een belangrijk kruispunt aanbeland. Het is daarom erg belangrijk om de zaken op de voet te bljiven volgen totdat de nieuwe richting duidelijk is geworden. De updates van vorige week over de beurzen, valuta's en goud & zilver vatten de situatie goed samen. We verwijzen ook naar ons laatste marktalert hier beneden.

Nieuwsbrief - Soms bevestigt de uitzondering de regel

Belangrijke wijzigingen gebeuren niet elke dag, niet elke maand, zelfs niet elk jaar. Beleggers die dit niet begrijpen, nemen de meest dwaze beslissingen. De korte termijn is op de beurs altijd al een casino geweest, maar met de opkomst van HFT (high frequency trading) en ETF’s is de situatie alleen maar erger geworden.

We hebben de secties Lange Termijn Beurs Indices, Beursindexen uitgedrukt in goud en $-Goud and Zilver een update gegeven. De Lange Termijn Beurs Indices geven op de chart een Baisse Megafoon formatie te zien en dat betekent dat de koersen met 50 tot 70% kunnen dalen. De Beursindexen uitgedrukt in Goud bewegen anderzijds naar de bovenzijde van het tradingkanaal, waar de weerstand van een Baisse Trend kanaal op hen wacht. Dat wil zeggen dat ofwel de goudprijs fors zal stijgen, ofwel de beurskoersen sterker zullen dalen dan de goudprijs.

De Goud & Zilver charts geven een rijpe Hausse Megafoon te zien en die zegt ons dat in een nabije toekomst (gaande van 1 week tot 12 maanden) de goud- en zilvermijnen als een raket de lucht in zullen schieten.De technische analyse vereist niettemin dat de uitbraken voor de beursindexen bevestigd moeten worden alvorens de indices verder kunnen stijgen. Dit staat uiteraard in schril contrast met de Megafoon theorie, die ons anderzijds vertelt dat de beurskoersen op een dramatische manier kunnen dalen. En dat is eveneens in contradictie met onze Hyperinflatie Theorie, die stelt dat de beurskoersen exponentieel kunnen stijgen wanneer grote hoeveelheden geld uit de lucht geplukt worden.

Dit zijn onze conclusies:

1. Een mogelijk scenario is dat vanwege een toekomstige Black Swan gebeurtenis de Gold & Silver sector sterk kunnen stijgen, maar dat terzelfder tijd de beurskoersen kunnen dalen. In een poging om de dalende beurskoersen te stuiten, zullen de centrale banken nog meer geld beginnen te drukken. Daardoor zal het sentiment op de beurzen weer positief worden en kan de Goud & Zilver sector nog sneller stijgen. Ik gok er op dat dit kan gebeuren als de Stock Market Indexes hun BACKTESTS afgerond hebben.

2. Wat er ook gebeurt, vergeet niet te beleggen in aandelen (Real Assets) en niet in Fiat Money of Bonds/Treasuries.

3. Goud & zilver zijn en blijven de veiligste plaatsen om uw geld in veiligheid te brengen, op voorwaarde dat het goud en zilver buiten fysiek bereik van de politici worden bewaard.

4. De Point and Figures chart voor de SP500 is een uitstekend voorbeeld van wat er kan gebeuren, het kritische technische stop loss niveau ligt ongeveer 25% onder de huidige niveaus.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 2 en Dinsdag 3 November zal de site tijdelijk niet toegangekelijk zijn.... dan voeren wij immers onderhouds-werkzaamheden uit...

server maintenance


Maandag 2 november 2015 - De USA zullen eerder Europa, de EU, de Euro en het Midden-Oosten opofferen dan de Dollar te laten omvallen!


Islamic stateBijgewerkte secties: Long Term Chart Indexes , Stock Markets expressed in Gold ,

Het is nog maar een kwestie van tijd alvorens de EU (en dan vooral West-Europa) serieus in de problemen zal raken. De grote baas van MI5 verklaarde dat de terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk in zijn 32-jarige carrière nog nooit zo groot was. 

Andrew Parker, directeur generaal van de Security Service, bevestigde dat in het afgelopen jaar alleen al 6 terreurcomplotten werden verijdeld. En tijdens een speech in Londen waarschuwde hij dat Islamitische Staat massale aanvallen in het Verenigd Koninkrijk heeft gepland. 

Hij had het over een 'driedimensionele dreiging': thuis, in het buitenland en online - waarbij MI5 steeds meer zaken moet onderzoeken heeft die gelinkt zijn aan Syrië en IS. "Ze (IS) gebruiken alle moderne communicatiemiddelen om hun boodschap van haat te verspreiden en om extremisten te inspireren". Soms zijn dat nog maar tieners, die aangespoord worden om alles aan te vallen wat te maar kunnen raken klik hier voor meer

De cijfers die we voorgeschoteld krijgen in verband met de binnenkomende vluchtelingenstroom zijn duidelijk onderschat. Misschien met 4 miljoen, mogelijk is er zelfs sprake van een onderschatting met 10 miljoen. Officieel gaat het volgens de laatste cjifers om 1 miljoen vluchtelingen, maar het zijn er waarschijnlijk 5 miljoen of zelfs nog veel meer. 5 tot 10 miljoen mensen die binnenvallen. Is er dan sprake van een oorlog of is er dan geen sprake van een oorlog? Hoe moeten we zoiets anders noemen?

Een asielzoeker kost elke maand 3.500 euro, wat de rekening doet oplopen tot 3,50 miljard euro per maand. Zelfs aan een voorzichtige schatting van 1 miljoen vluchtelingen, komen we dan aan het reusachtige bedrag van 42 miljard euro per jaar. Dat is ruwweg het bedrag dat aan alle Duitse werklozen samen wordt uitbetaald. De Duitse migratieindustrie realiseert nu winsten waar de grote bedrijven alleen maar van kunnen dromen. 

Wat vandaag in Europa gebeurt, is een logisch gevolg van de Arabische lente en uiteindelijk van het gevecht om de Dollar te laten overleven. De bedoeling is om Europa te destabiliseren en te vernietigen, zodat de Dollar en de VS kunnen overleven. Hoe meer druk op de Dollar, hoe meer onrust er in Europa zal komen. Jaren geleden hebben we al gewaarschuwd voor wat er te gebeuren staat: sociale onrust, revoluties en zelfs OORLOG. Er bestaat geen enkele twijfel dat de situatie alleen maar ERGER zal worden. 

Dat de VS meer soldaten naar Syrië wil sturen, zal de OORLOG in dat land en in het Midden-Oosten alleen maar doen opflakkeren.  We krijgen hier een zeer GEVAARLIJKE SITUATIE. Dat geldt vooral voor Turkije, Saoedi-Arabië en natuurlijk ook voor Europa....er hangt meer OORLOG in de lucht. De Amerikanen willen de meer gematigde rebellen steunen door het sturen van special forces...dat is verwarrend, illegaal en misschien zelfs niet mogelijk zonder de toestemming van het Congres. 


Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."