31
juli
2012

NIEUWS JULI 2012

ALS U WILT WETEN WAT DE MARKTEN OP KORTE TERMIJN GAAN DOEN, ZOU U NAAR EEN CASINO MOETEN GAAN...VOOR SERIEUS INVESTERINGADVIES, LEES GOLDONOMIC!

Dinsdag 31 juli 2012 -  de financiele markten (aandelen beurzen) hebben het steeds bij het rechte eind...wat zij voorspellen wordt steeds realiteit!


Geactualiseerde secties : lange termijn Beurs indexen (biezonder interessant)

Markten werden vooral naar omlaag gehaald tengevolge van DELEVERAGING of gedwongen verkopen tijdens de Lehman Bros (2008) en de Griekse (2012) krisis. Ze worden dan opnieuw naar omhoog geduwd door Quantitative Easing (drukken van geld). Hou dan wel rekening met de Communicerende Financiele vaten (vb. het geld gedrukt om Griekenland vlottend te houden, vlucht ineens weg uit Griekenlang naar veiliger oorden).

Vergeet NOOIT dat Aandelen markten normaal gezien binnen de twee jaar herstellen van een zware crash (was trouwens ook zo tijdens de Grote Depressie) en hou ten aller tijde rekening met het ZIMBABWE SCENARIO waar burgers de aandelen gebruiken ipv Bankdeposito's om tijdelijk hun koopkracht op te slaan! nota: dit fenomeen werd ook vastgesteld tijdens de laatste hyperinflatie in Mexico.

Vergeet NOOIT dat in tijden van krisis Staatsobligaties meestal NOOIT worden gehonoreerd. Mijn kollectie bevat zelf Goud-gegarandeerde Chinese en Russische staatsobligaties. Verzamelwaarde is het enige dat ze nog hebben. Ofwel wordt de waarde ervan uitgehold door (Hyper)inflatie, ofwel door een Moratorium, ofwel wordt de terugbetaling ervan gewoon geschrapt door Koninklijk besluit. Trouwens wie nu Staatsobligaties koopt, koopt deze aan op het ogenblik dat de obligaties een 200-jaar oude TOP vormen. Met andere woorden, enkel iemand die financiele zelfmoord wenst te begaan, doet dit.

Tenslotte weet dat Fiat Papiergeld, bankdeposito's, spaarboekjes, levensverzekeringen en pensioenfondsen allemaal gebaseerd zijn op Staatsobligaties....als die crashen, nemen ze al deze mee in hun val.


MAANDAG 30 JULI 2012 - eu ambtenaren verdienen meer netto dan brutto !?


Geaktualiseerde sectie: Wereld aandelen beurzen (zeer belangrijke technische patronen in opbouw - met een Dow Jones van 30,000 en hoger als mogelijk objectief)

Nationale banken, de ECB, de Federal Reserve zijn niet de oplossing voor de problemen maar wel de OORZAAK ervan. Zonder deze kon de Overheid onmogelijk zoveel schulden hebben geaccumuleerd.  Zonder deze was Fractioneel Reserve bankieren en het scheppen van geld uit ijle lucht veel moeilijker geweest...en zonder deze was het financieel systeem wellicht al in 1987 bezweken.

Hitler werd demokratisch verkozen, DSK werd demokratisch verkozen, Nixon werd demokratisch verkozen: De kwaliteiten die vereist zijn om aan de macht te kunnen komen, zijn helaas niet zelfde als de kwaliteiten die vereist zijn om een goed leider te kunnen zijn. Dus, het zijn vooral de psychopate doorzetters die aan de macht komen en blijven. Ze laten zich door niets of niemand remmen.

Beleggen is ook goed tussen de regels kunnen lezen en BEGRIJPEN hoe de communicerende financiele vaten functioneren en in welke richting KAPITAAL vloeit. Super Mario, Merkel en Hollande geven aan dat ze ALLES zullen doen om de EURO te redden. "Alles" betekent GELD BIJDRUKKEN tot het oneindige of tot er Hyperinflatie is. Zoals gewoonlijk zal het drukken gepaard gaan met Deflatoire propaganda. Immers, de massa moet zo lang mogelijk in de overtuiging blijven leven dat er niets aan de hand is. Hyperinflatie is immers voor een groot deel ook een Psychologisch fenomeen.

Echt zin om je eens door en door rot te voelen? Wil je echt begrijpen waarom de EU-Ambtenaren ALLES zullen doen om de EUSSR levend te houden? Wil je weten hoeveel die lui (Herman Van Rommel verdient meer dan de president van de VS) verdienen om miljoenen gezinnen in de miserie te storten? Zeker deze video belijken. [met dank aan de talrijke vrienden van Goldonomic die ons deze link doorstuurden]. Let op vb. Dehaene, wat gemeld wordt over zijn mandaten en de manier waarop hij reageert op de vraag van de reporter (sorry, maar op een zeker ogenblik heb ik het enorm moeilijk om netjes te blijven als ik zie hoe dit soort psychopaten (en ex-vakbondsleiders) Wie psychopaten in zijn familie heeft, begrijpt wel wat ik bedoel....reageren. (klik op de foto voor de video)

EU ambtenarenIn plaats van Europa en de EU "te helpen", doen al die ambtenaren net alles wat ze kunnen om dit kontinent uit te zuigen en te vernietigen.....Na het bekijken van deze video snapt iedereen dat het geen kwestie is van ZAL?...maar duidelijk een kwestie van WANNEER?....Hou er rekening mee dat die lui van hun bevoorrechte positie zullen gebruik maken om EERST Europa leeg te zuigen. Voorbeelden genoeg in Griekenland en Spanje. In Europa is geen cent nog veilig! ....Een groei van 10% van het overheidsapparaat = een vertaging van groei van de ekonomie met 1%

 Meer in het abonneegedeelte...


VRIJDAG 27 JULI 2012 - DOW JONES BREEKT DOOR DE 13,000 EN GOUD DE $1620 WEERSTAND


Super Mario is er dus opnieuw in geslaagd de kan verder te schoppen. De markt voorspelt dat Super Mario iedereen overtuigd heeft (zelf Merkel) dat als er geen bijkomende fondsen in het systeem worden geinjecteerd (lees meer fiat geld wordt gedrukt) er damatische dingen zullen gebeuren. En terecht. Het wordt Quantitative Easing tot in het oneindige.

Het resultaat is dat de Dow Jones door de 13000 barriere gebroken is (trouwe lezers weten dat ik een Dow Jones voorzie van 30.000 en mogelijks hoger - zie abonnee sektie voor meer) en het Goud uit de konsolidatie driehoek breekt. Straks komen er geactualiseerde charts voor de wereldindexen...die verder de seculaire basis trends voor de Noord-Amerikaanse beurzen, Europese, Chinese en Zuid Afrikaanse beurzen weergeven.

Als logisch gevolg van de aktie, corrigeert de oververkochte Euro (net zoals we gisteren aangegeven hebben). Het korrektie objectief is de steunzone op de kaarsgrafiek. Tegen we dit bereikt hebben, is het September en kan het volgende lijk uit de Euro-kast vallen.

 

Meer in het abonneegedeelte....  


Woendag 25 en donderdag 26 juli 2012 - In de ogen van de overheid is elke burger met wat spaarcenten rijk!


super marioGeactualiseerde secties: $-Goud , Zilver , US-Dollar (key reversal) , Euro & €-Goud (uitbraak?!) , Aussie & Aussie-Goud (Korte termijn signaal), Swiss franc & Swiss Goud , Canadian dollar & Can-Goud , Yen & Yen-Goud , Brits Pound & £-Goud (overkocht), Rand & ZAR-Goud (uitbraak) , Swedish Krona & Goud , Renminbi Goud , Rupee Goud

Data van de secties zijn mogelijks niet aangepast. De grafieken en de annodatie wel. De Kaartsgrafieken spreken voor zichzelf. Uitbraak van Goud uitgedrukt in Indische Rupee en ZA-Rand is bevestigd. Gedurende de vakantie periode zijn emails welkom!

Super Mario snelde vandaag de Euro ter hulp. De Euro is sterl oververkocht maarkan dit mogelijks voor een tijdlang blijven. De verbale interventie van Mario is het sprekend bewijs dat de EU-gang mogelijks zijn laatste pijlen aan het verschieten is.

Meer in het abonneegedeelte....


DINSDAG 24 en woensdag 25 JULI 2012 - STEEDS MEER RATTEN VERLATEN DE TITANIC -


De dood van het fractioneel reserve bankieren en fiat papiergeld wordt iets dat de geschiedenisboeken haalt.Het eindspel zien we ofwel voor ofwel na Hyperinflatie. Indien de Overheid een verkeerde stap zet of te laat optreedt, breekt de dam en met zich het financieel systeem zoals we dit nu kennen. Slaagt de Overheid er in te situatie in de hand te houden, dan beleven we straks een Hyperinflatie waarna we eveneens een implosie zullen hebben. Het is onmogelijk te voorzien welk scenario realiteit zal worden. Dit is immers een antwoord op de vraag of de Politiekers ofwel Dom ofwel Heel Dom zijn. Als de dijk barst, zullen we het volgende beleven:

  • Obligaties in de USA, Duitsland, Griekenland, Italie, Spanje, Belgie, Nederland, Frankrijk zijn dan nog 1% waard.De ganse obligatiemarkt is dood.
  • Bank deposito's verdwijnen of worden geblokkeerd
  • We hebben een uitgebreide en lange Bank Holiday (sluiten van de banken)
  • Short verkopen van obligaties wordt verboden
  • Short verkopen van aandelen wordt verboden
  • Short verkopen van termijn kontrakten wordt verboden
  • Put opties worden verboden
  • Kapitaal transfers worden verboden en/of aan strenge banden gelegd
  • Aandelen markten crashen, ...maar blijven bestaan. De geschiedenis leert ons dat ze altijd overleven. De crash wordt een opportunitiet om aandelen te kopen voor een prikje (op voorwaarde dat je koopkracht hebt).
  • Goud verdwijnt ondergronds (Gresham's wet: het slechte geld verdringt het goede geld).
Wat rest is Zilver, goud, aandelen, grondstoffen en Onroerend goed....op voorwaarde dat de Overheid ze niet aanslaat (voor het openbaar nut of om de burger te beschermen en voor zijn veiligheid!?). Zij beschikken immers over de Politie en het leger. NATUURLIJK zal tijdens zo een crash de nominal prijs van het Goud en Zilver dalen. Logisch Holmes: hoe meer Fiat papiergeld, des te hoger de nominal prijs van het goud en omgekeerd.

Shorters zijn belangrijk en vervullen een belangrijke rol in de financiele markten. Immers, elke shorter dient vroeg of laat zijn positie in te dekken..en enkel de shorter koopt als de rest van de markt panikeert. Door het inkopen, boekt hij immers een winst. Short operaties verbieden, is hetzelfde als een zekering overbruggen...en bewijst nog eens dat Politiekers idioten zijn.    

Meer in het abonneegedeelte....


MAANDAG 23 JULI - HET GROS VAN DE SPAARDERS BEWAARD ZIJN SPAARCENTEN OP EEN SPAARBOEKJE, KASBONS, STAATSOBLIGATIES EN BEGAAT EEN ENORME FOUT!L


Geactualiseerde secties: Steenkolen, Euro , 

Dit weekend waren er manifestaties in 80 spaanse steden. Zoals eerder gepubliceerd, verwacht ik dat het wel Spanje zal zijn die de Euro-zone en de Euro zal opblazen. Interessant en pikant detail is dat gedurende op betogingen steeds meer politie agenten de kant van de manifestanten kozen. Een kind weet dat je geen heropleving kan bewerstellen door meer belastingen te heffen. EU-president Herman Van Rommel die enkele weken nog verklapte dat het herstel net achter de hoek lag, is natuurlijk nergens te bespeuren.  Heeft er iemand ergens een man verkleed als vrouw zien vluchten in het midden van de nacht?

De Euro is op zijn laagste niveau gevallen sedert het jaar 2000. Denk 2x na voor je Euro's omwisselt voor andere waardeloze Fiat munten. En als je omschakelt, bewaar die andere deviezen BUITEN de Euro-zone. Bewaar je ze lokaal dan is de kans enorm dat de overheid ze straks aanslaat en ze gebruikt om haar buitenlandse schulden te betalen. Meneer Cromwell weet dat WETTELIJKE DIEFSTAL ook diefstal is . De Point en Figure grafiek voor de Euro is TOP-ZWAAR en het baisse objectief dramatisch. [wees gerust dat er tussen de EU en de USA swap-overeenkomsten werden afgesloten teneinde de val van de Euro te vertragen - Obama kan zich tot en met November geen crash van de Wereld beurzen, noch Euro veroorloven. Toch niet als hij en zijn Goldman Sachs vriendjes willen herkozen worden]

Obligaties zijn de grootste zeepbel ter wereld. Wat er ook gebeuren mag, er zijn tal van minder gevaarlijke plaatsen om je spaarcenten te parkeren. Ik denk wel dat iedereen nu zelf ziet hoe dramatisch zwak de Griekse, Italiaanse en Spaanse staatsobligaties crashen. Alls gaat razend snel omdat die dingen gewoon waardeloos zijn en men vaststelt dat de Keizer geen klederen draagt. Straks spelen zich dezelfde taferelen af in Frankrijk, Belgie en Nederland....Volgens mij wordt Frankrijk straks de GROOTSTE verrassing...en weet dat het de fransen waren die de Franse Revolutie startten nadat de verspilzieke Lodewijk met de hulp van John Law en zijn waardeloos papiergeld Frankrijk hadden leeggemelkt. [bankdeposito's en spaarboekjes en pensioenfondsen en levensverzekeringen = hetzelfde als staatsobligaties]

Nog steeds hebben we Reeele Negatieve rentevoeten en dit is de beste meststof voor Goud en Zilver. De lage rentevoeten mogen niet gezien worden als een "sukses voor een goed beleid van de overheid" maar eerder het gevolg van een zieke, gevaarlijke manipulatie...

Beleggen volgens de Piramide is meer dan ooit belangrijk...maar biedt enkel een deel van de oplossing. De financiele repressie en heksenjacht zal in de nabije toekomst steeds erger worden. Dit ongeacht het feit dat de belastingen de HOOGSTE zijn die men ooit in vredestijd gekend heeft. De overheid vertikt het om zichzelf af te slanken en blijft in het kwaad volharden: liever de kip met de gouden eieren slachten dan hun bevoorrechte positie op te geven. Zoals steeds in de geschiedenis zal dit met bloedvergieten gebeuren.  Belastingen hebben hebben immorele niveaus bereikt!

Kapitaal is volatiel en hogere belastingen jagen steeds kapitaal weg. Elke consumptie dient voorafgegaan door produktie en elke produktie is het gevolg van een combinatie van Arbeid plus Kapitaal. Het vernietigen van een dezer betekent een vernietiging van het Algemeen Welzijn. Kapitaal zal blijven vluchten (zelf als er kapitaalskontrole is) tot de overheid zijn politiek wijzigt. Op dit ogenblik stromen er miljarden weg uit Griekenland, Spanje, Italie, Belgie, Nederland,...Frankrijk....(het plaatje geldt enkel voor Spanje).

Meer in het abonneegedeelte....   


Vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2012 - 21 juli is nationale feestdag in belgie


In Spanje stopt men alarm chips in vleeswaren, worden de citroenen, appelsienen en avocados van de bomen geroofd. Als er een inbraak is vastgesteld, werd niet de WIFI installatie meegenomen, maar wel de inhoud van de koelkast!? Langzaam maar zeker kruipen de symptomen van de recessie kanker naar het noorden....mogelijks spelen dezelfde taferelen zich de komende winter ook af in Belgie en Nederland. Weinigen weten dat voor 1989 in Oost-Europa de aardappel velden met schrikdraad werden beschermd....het resultaat van enkele decennia Socialisme en Communisme!

Dramatisch is dat door het wanbeheer, de verspilzucht en het narcisisme van de overheid en politiek een gans kontinent in de armoede en miserie wordt gedrukt...terwijl zoals steeds anderen de schuld krijgen...De Hyperinflatoire depressie is er al..klaar om uit te breken en daarom is het vijf na twaalf en moet je NU je voorzorgen nemen. Als  de schatkist leeg is, wordt de Overheid een DIEF. Deze keer wordt het niet anders...Dramatisch wordt het eens het geld van de burger op is...dan immers worden de zonen opgeeist.

vuurwerk

 Meer in het abonneegedeelte....


Donderdag 19 juli 2012 - Mais, soya en olieprijzen staan in brand!

CORN candle2nl

Ik verwacht me voor Goud en Zilver aan een uitbraak zoals we die voor Mais hebben (+40% in enkele weken tijd).

Meer in het abonneegedeelte....


woensdag 18 juli 2012 -


Geactualiseerde secties: Banken en Financiele aandelen, Olie aandelen, Uranium aandelen, Recession proof aandelen, Ruwe Olie , US Dollar

Meer op goldonomic.com

Meer in het abonneegedeelte.... 


Dinsdag 17 Juli 2012 -


Geactualiseerde secties: Goud en Zilver Juniors (een verzameling belangrijke signalen en wiggen)

facebooks-worst-nightmare-after-gm-heres-how-the-other-dominoes-could-fallJe hebt een bankrekening in Zwisterland en je denkt dat je veilig zit. Niets is minder waar. De duitse fiscus Nordrhein-Westvalen betaalde € 3.5 miljoen voor een CD-rom met de namen van 1000 duitse ingezetenen die een rekening hebben bij de Coutts bank (dochter Royal Bank of Scotland) in Zurich. Eerde al (2010) betaalden men € 2.5 miljoen voor een CD-rom met namen bij de Credit Suisse. In 2009 was er zelf een bediende van de HSBC die een CD-rom met namen cadeau gaf aan de franse fiscus. Het zal jou naam maar wezen! Niet alleen is de tijd van naar Nederland en Luxemburg te reizen voorbij maar de fiscus wordt steeds driester en gevaarlijker....wat niet betekent dat men moet blijven zitten als een haas voor de lichtbak tot men geschoten wordt! Overheid, banken en fiscus gedragen zich immers steeds meer als immorele boeven: wettelijke diefstal!

Meer in het abonneegedeelte.... 


Maandag 16 Juli 2012 - in spanje komen de juniors maar ook de seniors wakker


Het zal jou geld maar wezen. Yaroflautas worden ze genoemd; de fluitende opa’s en oma’s die protesteren tegen bezuinigingen op de openbare voorzieningen. De Spaanse banken worden gered, maar hoe zit het met het spaargeld van de gepensioneerden? De bankencrisis leidt het land naar de rand van de afgrond en het zijn de senioren die in opstand komen. Het begint een bekend beeld te worden. Een groep ouderen die op een gewone woensdagochtend voor de bank staat te demonstreren. Want er is groot schandaal gaande in Spanje waar nauwelijks over wordt gepraat. Spaargeld op de bank verdwijnt, via een truc, in de bodemloze put van de bank. Wordt vervolgd in Nederland en Belgie. [ Video clip werd mogelijks onder druk verwijderd!]

sitestat

Meer in het abonneegedeelte.... 


VRIJDAG 13 JULI 2012 - ALS GOUD EN ZILVERAANDELEN NAAR BENEDEN GLIJDEN INPLAATS VAN NAAR BOVEN, ZULLEN ZIJ EEN SLECHTE INVESTERING ZIJN (ONJUIST GEMEENSCHAPPELIJK GELOOF).  


Geactualiseerde secties: commodities uitgedrukt in goud 
Ik zal nooit begrijpen waarom zo vele investeerders niet kopen wanneer de prijzen laag zijn en over investeren zodra de prijzen hoog zijn, dit terwijl zij juist het omgekeerde en correcte zouden moeten doen normaal gesproken.  

Een onzichtbare financiële muur, potentieel zo gevaarlijk als het IJzeren Gordijn die ooit oost en west Europa in tweeën scheidde, wordt nu gebouwd in en rond het eurogebied. Het rentegat tussen de noord Europese schuldenaren zoals Duitsland en Nederland, waar de financieringskosten zich op een historisch dieptepunt bevinden, tegenover zuidelijke schuldenaren met landen zoals Spanje en Italië, waar obligatieyields zijn gestegen tot hoogtes van bijna pre- euro niveau's, dreigt te verschuilen voor een blijvende scheiding. De best beheerde Spaanse of Italiaanse banken of bedrijven moeten meer voor leningen betalen, als zij die al kunnen krijgen, dan de meest slecht gemanagede Duitse of Nederlandse peer bedrijven. Des te langer deze situatie zich aanhoudt, des te kleiner de kans van herstel in Zuid-Europa en des te groter de welvaartskloof tussen noord en zuid zal groeien. Met steeds hogere werkloosheid en armoede in de zuidelijke landen lijkt een politiek verzet - al fel in Griekenland en ziedend in Spanje en Italië - onverbiddelijk...meer  

Het is gedaan met de euro en ook de dollar...Turkije heeft ongeveer 60 ton goud uitgewisseld voor meerdere miljoenen tonnen Iranese ruwe olie, ondanks haar beloften zich te houden aan westerse sancties op de energiesector van Iran, volgens een recent Turks rapport. Door het gebruiken van goud in plaats van geld, is Turkije in staat om westerse sancties te omzeilen in de handel op olie met Iran, met name die sancties met betrekking tot SWIFT, de mondiale geld transfer service die tot voor kort de centrale bank van Iran en andere Iranese financiële instituten begeleidde..

Meer in het abonneegedeelte.... 

Let op: van 16 juli tot 12 augustus zullen er wegens de vakantieperiode beperkte actualisaties zijn op de Nederlandstalige websites van Goldonomic. Voor vragen kunt u per e-mail contact met ons opnemen per e-mail 


DONDERDAG 12 JULI 2012 - DE EUROZONE IS IN WERKELIJKHEID ERGER DAN COMMUNISME - DE CHAOS GAAT VERSNELLEN  


Geactualiseerde secties: in bewerking  

“Het feit dat dit LIBOR schandaal aan de oppervlakte is gekomen is interessant. Het is een indicatie van de diepte van de corruptie in het systeem. Het LIBOR schandaal is slechts één van de vele manipulaties die gaande zijn in de wereld op dit moment."

"Voor mij is de grootste en langstlopende manipulatie, die niemand zal erkennen, dat goud en zilver worden onderdrukt. Dit is uitgevoerd om rentetarieven op lage niveaus te kunnen houden en om te suggereren dat het uitgevoerde monetaire beleid correct is."

Voor mij is het beste van het LIBOR schandaal dat meer mensen beginnen wakker te worden van het feit dat vrijwel alles in deze markten nep is... John Embry  

De Euro is een instrument van een centraal gepland systeem, een gereedschap van het COMMUNISME. Het is niet acceptabel dat de productie van een bepaald product in het ene euroland wordt gesubsidieerd, terwijl dit in een ander land niet het geval is. Feitelijk is dit erger dan communisme. Het is niet acceptabel dat banken niet verantwoordelijk zijn voor hun eigen mismanagement en schulden (lees reddingsplannen), het is niet acceptabel om gemeenschappelijke schulden te zien of niet verantwoordelijk stellen van deelnemende landen voor hun eigen schulden.   

  

Hoe uw bankrekening kan verdwijnen. De zogenaamde toezichthouders in de VS rapporteren nu dat ergens tussen $220 miljoen aan geld van klanten wordt "vermist" bij een financiële instelling genaamd PFGBest, opnieuw het sluiten van de hekken nadat de koeien al zijn gevlucht. Met tenminste één van de vier bankiers van de grote VS banken denken dat stelen een onderdeel van hun functieomschrijving is, is het erg belangrijk voor mensen om te realiseren hoe weinig bescherming er nu is tussen deze dieven en uw bankrekeningen...meer  

"De staat Florida worstelt al maanden met wat de centra voor "Disease control" omschrijven als de ergste uitbraak van tuberculose in de VS in 20 jaar. Hoewel een CDC rapport uitging naar gezondheidszorg beambten in april om ze aan te moedigen om gezamenlijke actie te ondernemen, bleef de waarschuwing grotendeels onopgemerkt en is er niets gedaan. Het publiek wist niet eens van de uitbraak tot in juni, nadat een man met een actief geval van tbc werd gespot in een gaarkeuken van Jacksonville. De Palm Beach Post is erin geslaagd om cijfers van de uitbraak en het CDC rapport in handen te krijgen, slechts na weken van herhaaldelijke verzoeken. Deze documenten zouden vrij beschikbaar moeten zijn onder de Sunshine Law van Florida."  

Hoe vaak vertelde ik u niet dat die gasten uitschot zijn, verschrikkelijk...heeft u op ze gestemd? 

Afgelopen week stemde het Europees parlement overweldigend om ACTA af te wijzen, dit was een grote klap op de hoop van de steunbetuigers die een historische overeenkomst voor ogen hadden die een nieuwe standaard zou inluiden voor het instellen van intellectueel eigendomsrecht. De Europese Commissie, die onderhandelt over deals zoals ACTA namens de Europese Unie, heeft gezworen om de zwaar beschadigde overeenkomst te doen herleven. Haar meest spraakmakende beweging is geweest om het Europese gerechtshof te vragen tot een uitspraak over ACTA's compatibiliteit met fundamentele Europese vrijheden met de hoop dat een gunstige uitspraak ervoor zou kunnen zorgen dat het Europees Parlement de kwestie zal heroverwegen. 

Terwijl de verwijzing van het hof het leeuwendeel van de aandacht trok, meldde mijn wekelijkse technologie -wet column (Toronto Star versie, homepage versie) dat er een alternatieve geheime strategie is waarin Canada een hoofdrol speelt. Volgens de recentelijk gelekte documenten plant de EU gebruik te maken van de Canadese - EU handelsovereenkomst (CETA), die haar laatste fase van onderhandeling ingaat, als een achterdeur mechanisme om de ACTA provisies te implementeren. [UPDATE 7/10: nieuwe berichten over waarom de zorgen over ACTA in CETA gerechtvaardigd is] [UPDATE 7/11: EC reageert door te zeggen dat  ACTA ISP bepalingen uit CETA worden verwijderd. Blijkbaar blijven de meeste bepalingen overeind]...meer  

Het ECHTE probleem is niet alleen Spanje, het zijn ook deze domoren...moeilijk om beleefd te blijven na het horen van al die onzin die deze mensen uitbrengen. Dit is erger dan FANTASIE-land.    

 

Rajoy: let op mijn woorden...niet meer belastingen...Spanje verdiept bezuinigingen onder druk van Europa en BTW verhoogd tot 21%!?... of die gasten zijn gek geworden om zelfs maar te denken dat men een land uit de problemen kan helpen door het verhogen van belastingen. De president van de eurozone, Van Rompuy is een Belg. Die man realiseert zich niet eens dat de Belgische staat in 1830 werd gevormd nadat de belasting op BROOD (=energie vandaag de dag) opnieuw werd verhoogd door de Nederlanders. Hoe kan iemand zo dom zijn?  

rajoy

 

Premier Mariano Rajoy kondigde een golf van nieuwe belastingen en bezuinigingen aan die zijn ontworpen om €65 miljard euro van het begrotingstekort tegen 2014 terug te dringen, terwijl het door de recessie geplaagde Spanje worstelt om aan de harde doelstelling, zoals opgelegd door Europa, te voldoen. Rojoy, van de centrumrechtse volkspartij, stelde een 3% stijging voor in de BTW op goederen en diensten tot 21% en beschreef bezuinigingen in uitkeringen [verdere verklaringen bij CNBC] en loon van ambtenaren in een parlementaire toespraak terwijl hij werd onderbroken door gejoel en boegeroep vanuit de oppositie...meer 

SPANJE: belastingparadijs gegevens worden door belastingdienst gebruikt om zich te richten op buitenlandse rekeningen van expats?Experts waarschuwen dat de Spaanse belastingdienst actief buitenlandse inwoners opsporen die mogelijk niet aangegeven vermogens aanhouden. Buitenlandse inwoners die niet aangegeven bankrekeningen aanhouden in belastingparadijzen worden nu routinematig opgejaagd door de Spaanse belastingdienst, dit meldde personal financiën experts in SUR afgelopen week. "De zogenaamde "Hacienda", werkelijk het "Agencia Tributaria", door het ministerie van financiën, hebben nieuwe maatregelen om te zorgen om de fiscale woonplaats in Spanje te maken voor mensen die meer dan 182 dagen per jaar in Spanje doorbrengen, om te zorgen dat zij hun offshore gelden in het Spaanse systeem brengen omdat zij de plicht hebben om hun wereldwijde belangen aan te geven aan de Spaanse fiscus", ligt Manuel Ubeda Casteñeda toe, hij is een fiscaal jurist uit Fuengirola. "Voor het eerst sturen zij standaard brieven naar alle mensen die verschijnen in hun databases en "nodigen" ze uit te verschijnen en hun vermogen en inkomens aan te geven."...meer

                                                         Lees verder in onze abonneesectie... 


WOENSDAG 11 JULI 2012  - IK RUIK VERRAAD... 


De media beginnen openlijk toe te geven dat er goudmanipulatie is...en Gordon Brown was een belangrijke speler in het spel. We zitten in het midden van een monetaire crisis!  

 

We staan op de rand van Hyperinflatie! Zie zeer belangrijke toelichting, actualisaties, grafieken en onze aanbevolen recessiebestendige aandelensecties in vele sectoren in onze abonneesectie...het is 5 voor 12... Stop met het achterna te lopen van de massa omdat het voor u nu nog altijd mogelijk is uzelf te beschermen voordat het te laat is...

De korte termijn kaarsgrafiek van CEF (Central fund of Canada) een 50/50 closed end fonds voor goud en zilver is extreem bullish...let op de aankomende markt alert.

Lees verder in onze abonneesectie... 


 DINSDAG 10 JULI 2012 - EEN ENORM PONZI SCHEMA EN HET MEDICIJN DOODT DE PATIËNT -  


 

Dezelfde hoop geld gaat rond in cirkels in, zoals Nigel was verleidt te omschrijven, "een enorm Ponzi schema"... wat het natuurlijk is. EURO-ambtenaren zouden zich moeten schamen.  

 

STOPT u alstublieft met lezen en besteed geen aandacht aan de dwaasheden zoals gepubliceerd door Jim Rogers. De man is een gevaar voor elke gezonde redering. Dit is was recent is gepubliceerd: de legendarische belegger Jim Rogers blijft lange termijn bullish voor goud, maar denkt dat de correctie van het edelmetaal nog een lange weg te gaan heeft. Rond $1.600 per oz, is goud ongeveer 17% lager dan het hoogtepunt van vorig jaar op $1.924. Goud heeft de afgelopen 11 jaar in een bullmarkt gezeten en Rogers die het goud al langer bezit vertelt Oilprice.com, "Ik ken geen andere asset in de geschiedenis de 11 jaar in rij is gestegen zonder correctie." Klik hier als u graag uw tijd verspilt.    

Een crisis, recessie en depressie is meer dan een economisch probleem. Het is ook een sociaal en menselijk probleem. In menig Europees land is het "gezonde bedrijven" niet toegestaan om mensen te ontslaan...zolang het bedrijf winstgevend is...u moet het horen om het te geloven. Hoe dom kunnen mensen zijn? 

Let op: van 16 juli tot 12 augustus zullen er wegens de vakantieperiode beperkte actualisaties zijn op de Nederlandstalige websites van Goldonomic, daarom zorgen wij voor het einde van deze week voor een actualisatie van alle belangrijke secties. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen. 

Lees verder in onze abonneesectie... 


 

MAANDAG 9 JULI 2012 - DIT IS DE EEUW VAN AQUARIUS - ZIJ DIE ONMIDDELIJKE WINSTEN NASTREVEN ZIJN GEDOEMD -   


 

JPMorgan derivatives GNPOverheden en bankiers proberen uit te stellen wat ik weet dat vroeg of laat toch zal gebeuren... 

Stelt u zich voor, we praten over $100 MILJARD inzet...in een enkele Marktindex...de situatie is zo groot dat de handelaar de markt beweegt...manipulatie? natuurlijk is het manipulatie! Ik begrijp niet WAAROM deze verhalen NOOIT de voorpagina's van de media bereiken. Wij zijn geen JPMorgan of Goldman Sachs en dus weten wij niet hoe hun boeken/posities eruit zien...echter, wij weten wie op enig moment in de toekomst de klappen gaat opvangen...en wij zijn het niet!   

Wat wij wel weten is dat zij onbeperkte toegang hebben tot financieringen en dat zij een ongelooflijke kracht in de media hebben...  

bloomberg swaps  

gordon brown1Waarom Gordon Brown het goud van Groot-Brittannië verkocht tegen een spotgoedkope prijsEen groot deel van de economische strategie van Gordon Brown zou een gezond persoon als verontrustend beschouwen. De orgie van consumptie uitgaven, veelvuldige uitbreidingen van de cyclus waarover hij wilde "lenen om te investeren", proclamaties van het "einde van de boom en bust": deze maken allen deel uit van het arsenaal van de moderne politici van alle politieke kleuren. Een besluit valt op als ronduit bizar: de verkoop van de grootste gedeelte van de goudreserves van Groot-Brittannië voor prijzen tussen $256 en $296 per oz, slechts om toe te kijken hoe het steeg naar $1.615 per oz vandaag de dag. Toen Brown besloot om 400 ton goud tussen 1999 en 2002 te verkopen, deed hij twee duidelijk vreemde dingen. "Brown werd geconfronteerd met een probleem van wereldformaat waar een aantal financiële instellingen vrijwillig short posities innamen in goud omdat het de stabiliteit van het financiële stelsel bedreigde en het duidelijk was dat er iets moest gebeuren."...meer 

Moskou haalde donderdag uit naar westen over Syrië, het zei dat het de situatie kan verergeren tot het punt van oorlog. "Hun [Westerse] positie is het meest waarschijnlijk om de situatie te verergeren, wat leidt tot verdergaand geweld en uiteindelijk een zeer grote oorlog," zei de Russische minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov. Het westen heeft ook de Russische positie op Syrië verstoord door te suggereren dat Moskou de Syrische president Bashar al-Assad asiel moet verlenen, zei hij. "Dit is ofwel een gewetenloze poging tot misleiding van serieuze mensen die het buitenlandse beleid vorm geven of simpelweg een verkeerde interpretatie van wat er gaande is," zei Lavrov. Hij waarschuwde dat de Russen elke VN-veiligheidsraad resolutie van handhaving van vrede in Syrië af zullen wijzen, omdat dat "niets anders dan ingrijpen zou betekenen."...meer  

Het systeem is kapot maar het duur even voordat het uiteen valt. Tijd betekent maanden en jaren. Ik begon te praten over wat er nu gebeurt begin jaren 2000 (zie nieuwsbrieven in de archieven van 2004) en gelukkig is de ontknoping er nog niet (de gevolgen zijn niet te overzien)! Tijdens het afbrokkelende proces zullen politici en overheden alles doen wat zij kunnen om u te overtuigen dat er geen probleem is, dat er niets mis is...op het einde wanneer alles instort, zullen zij iemand anders de schuld geven, misschien een zwarte zwaan...wie zal het zeggen. [zij die de video Episode four keken die wij gisteren op onze site plaatste, weten dat de meeste bankiers niet begrijpen hoe het systeem waarin zij jarenlang werken functioneert en wat de mechanismen zijn]. 

De situatie is zo slecht dat zelfs een reductie van 25 basispunten door de ECB geen verbetering kan en zal brengen. Ik zie het slechts als een poging om de veiligheidsmarge tussen het huidige algemene niveau van rentetarieven en de gevarenzone van 6 - 7% te vergroten.  

We glijden langzaam maar zeker richting een catharsis. Des te meer weerstand en des te langzamer het beweegt richting de afgrond, des te dieper en harder de bodem van de depressie. Gevaarlijk is dat omdat het zo langzaam beweegt, velen hun geduld beginnen te verliezen en zelfs meer mensen die stoppen te geloven dat er iets heel negatiefs staat te gebeuren.

 

Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat Fiat papieren geld snel waardeloos zal worden als GELD, maar dat de vitale grondstoffen tezamen met goud/zilver te enige overlevenden zullen zijn? Papieren geld, banken en overheden zijn gedoemd. De keizer heeft geen kleren aan en het is slechts een kwestie van tijd voordat we de jongen horen huilen. Herinner dat hoe langer het duurt, de slechter de uitkomst...

 

Let op: van 16 juli tot 12 augustus zullen er wegens de vakantieperiode beperkte actualisaties zijn op de Nederlandstalige websites van Goldonomic, daarom zorgen wij voor het einde van deze week voor een actualisatie van alle belangrijke secties. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen. 

Lees verder in onze abonneesectie... 


 

VRIJDAG 6 JULI 2012 - DE MEESTE MENSEN DIE IN HET FINANCIËLE SYSTEEM OPEREREN BEGRIJPEN NIET HOE HET WERKT...EXTREEM GEVAARLIJK 


 

banking for dummiesGeactualiseerde secties: Wereldbeurs indices, goud en zilver majors (duidelijke bodem bepaald)

  

Wat er ook wordt gezegd en geschreven over de EUROTOP van afgelopen weken, de financiële markten besloten dat de resoluties gunstig zijn voor de Europese aandelenmarkten. Als een gevolg hiervan is er minder rood en meer groen in onze sectie Wereldbeurs indices. VERGEET NOOIT dat AANDELEN participaties zijn in ECHTE ACTIVA en TREASURIES deelnemingen in LUCHT zijn. Wat er ook gaat gebeuren met de Euro en Europese obligaties, de Europese multinationals zullen niet verdwijnen en de meeste zullen de depressie overleven. Het vasthouden aan geselecteerde Europese aandelen is een stuk veiliger dan het aanhouden aan obligaties en afgeleide producten (derivaten).  

ECB en China verlagen rentetarieven tot abnormale en historisch lage niveaus. Dit is een daad van zelfbehoud. Belangrijkste zorg is rentebetalingen zo laag mogelijk te houden voor de overheden. Elke sprong boven 7% betekent het EINDE. De impact op de economie is minimaal omdat bankiers steeds minder geld uitlenen...  

De volgende 4 films moeten worden gezien voor iedereen die nog in de overtuiging is dat ik overdrijf. Speciale aandacht voor de vierde episode.  

frontline 

Wordt nu abonnee en leer uw vermogen beschermen...dit is de tijd dat vermogens worden gemaakt en gebroken...aan welke kant staat u straks...??

 


 DONDERDAG 5 JULI 2012 - 


 Geactualiseerde secties: alle belangrijke valuta in goud

Centrale banken en overheden worden steeds WANHOPIGER omdat het steeds minder mogelijk wordt de situatie te beheersen. Goud plukt de vruchten van de marktverwachtingen voor verdere geldverruiming in de wereld om economische groei te stimuleren. 

Grondstoffen stegen naar het hoogste niveau in meer dan een maand op verwachtingen dat centrale banken in de VS, Europa en China monetair beleid versoepelen om groei aan te wakkeren, dit zorgde voor enorme vraagstijging naar grondstoffen.

Europese aandelenmarkten zijn aan het uitbodemen. Dit is waarom: steun door de EFSF/ESM is beschikbaar om markten te stabiliseren, voornamelijk obligatiemarkten, voor landen die voldoen aan hun begrotingsregels en hervormingen. Ik dacht dat het tijd is om te proberen bedrijven te identificeren die een redelijk dividend hebben en het potentieel dit te blijven uitbetalen.

En weer een ander potentieel banken schandaal dat zich opdoet aan de horizon. De VS"Commodity Futures Trading Commission" zit in het vierde jaar van een voortdurend onderzoek in de manipulatie van de prijs van zilver en commissaris Bart Chilton verklaarde al in 2010: "Ik geloof dat er herhaaldelijke pogingen zijn geweest om prijzen in de zilvermarkt te beïnvloeden. Er hebben zich frauduleuze pogingen voorgedaan om die prijs na te streven en op slinkse wijze te controleren." Zowel HSBC als JPMorgan Chase werden genoemd als eerste medeverdachten in een gerelateerde civiele rechtszaak aanhangig gemaakt voor het gerechtshof in Manhattan, VS.

Lees verder in onze abonneesectie...


WOENSDAG 4 JULI 2012 - INDEPENDENCE DAY - 


 

Geactualiseerde secties: in bewerking!

Ooit een dief gezien die op heterdaad werd betrapt? Kijk maar eens naar het gezicht van Van Rompuy op het einde van de videoclip...en verplaats uw spaartegoeden NU buiten Europa!!! (als u hierover vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen)!!! tenzij u uitkijkt naar de dag dat u ook zo kunt lachen als de president van de EU. Volgens meneer Van Rompuy was er herstel en doorbraak al 18 topontmoetingen geleden. In plaats daarvan vallen de wielen van de wagen. Vandaag vraagt ook Slovenië voor EU help! Geen twijfel dat "zij" geld zullen geven.

Meer in de abonneesectie... 


DINSDAG 3 JULI 2012  - BANKEN DENKEN DAT ZIJ GODEN ZIJN EN VOEREN EEN GEORGANISEERDE OVERVAL -


trust a banker

Morgen is het 4 juli en de financiële markten in de VS zullen gesloten zijn.

Het ESM is nu een permanent reddingsfonds voor private banken. Er is geen plafond ingesteld voor de verplichtingen waarvoor de belastingbetaler garant staat, geen ruimte tot onderhandelingen en geen verhaal mogelijk in de rechtszaak. De angstaanjagende voorschotten werden samengevat in een youtube filmpje, origineel in het Duits geplaatst in december 2011, genaamd "The shocking truth of the pending EU collapse!" (zie hiervoor ook onze eerdere plaatsingen).

Engelse banken op heterdaad betrapt voor het manipuleren van rentetarieven & LIBOR (interbancaire rentetarieven)...Als zij dit doen, doen centrale banken het zeker...het is hun enige levenslijn. Als rentetarieven door de 6 - 7% braken, zou het GAME OVER zijn. Het nieuws gaat dat deze bankiers openlijk hebben toegegeven dat zij participeerde in LIBOR- gerelateerde fraude uitstijgend boven $350 biljoen in omvang. HEEFT U FYSIEK GOUD?

20 extra banken manipuleerden rentetarieven: Britse bankiers worden nu geconfronteerd met strafrechtelijk onderzoek dat voor meerdere jaren geheim werd gehouden...Barclays, Royal Bank of Scotland, HSBC, Lloyds...allen genoemd als worden onderzocht bij het verspreiden van het schandaal. Honderden bankiers over drie continenten waren verwikkeld in het renteschandaal wat ervoor zorgde dat Barclay's topmaan Bob Diamond moet vechten voor zijn baan. Tenminste 20 banken staan onder verdenking, met groeiende vraag voor een strafrechtelijk onderzoek...meer

Met meer dan 35 jaar ervaring in de financiële markten, heb ik veel gehoord en gezien...maar op geen moment in het verleden ben ik zoveel collectieve manipulatie, DIEFSTAL, corruptie,... tegengekomen

 

GATA bewijst telkens weer dat de goud en zilvermarkten zijn gemanipuleerd

ECB manipuleert obligatiemarkten in Italië, Griekenland en Spanje door het uitlenen van kapitaal aan lokale banken tegen 1%.

Banken die verantwoordelijk zijn voor de financiële service van goud- en zilvermijnen, nemen short posities voor de aandelen van de bedrijven die zij worden geacht te dienen??

BNP Paribas is aan het hanesen met deposito's en balansen.Vanwege een on-evenwicht tussen deposito's en uitstaande kredieten in Spanje en Italië  hevelt de banken kredieten over naar België (waar er een surplus van deposito's bestaat). Als het Van Rompuy is toegestaan te doen wat hij doet, waarom dan zou BNP Paribas haar eigen boeken en meer manipuleren?...arme mensen die deposito's hebben bij die bank...zij zijn degenen die worden genaaid.

Finland, één van de weinig overgebleven landen uit de Eurozon met een AAA rating, heeft aangegeven om Brussels plannen om nieuwe reddingsfondsen om overheidsobligaties in de markt op te kopen, te blokkeren...meer

Libor schandaal: hoe ik de banken rentevoet manipuleerde


Een anonieme insider van één van de grootste geldschieters van Groot-Brittannië - naast Barclays - legt uit hoe hij en zijn collega's hielpen om de VK bank leenrente te manipuleren. Noch de insider, noch de bank kan worden geïdentificeerd vanwege juridische redenen...meer

Meer in abonneesectie...

 


MAANDAG 2 JULI - DE EU HOUDT ELK LAND GEVANGEN -


van rompuy hat

Geactualiseerde secties: Brits pond & goud, Zweedse kroon & goud, Zuid-Afrikaanse Rand & goud, Renminbi & goud, Goud-$, Ruwe olie, Olie aandelen, goud majors (aandelen), goud juniors (aandelen)

< Klik op plaatje om zijn 7 pagina's tellende notitie te lezen. [Van Rompuy is een Belgische politicus...en ik weet hoe deze gasten denken en opereren...] - klik hier voor een verheldering op deze materie -

Financiële markten in Canada zijn vandaag gesloten en Amerikaanse markten zullen 4 juli gesloten zijn

Duitsland had vandaag de indruk gewekt dat het meeging in de vraag van Italië en Spanje voor onmiddellijke eurozone hulp om hun stijgende kosten van lenen te verlagen, dit bracht de euro en de markten hoger. De realiteit is echter dat Merkel NIETS weggegeven heeft! (als u een kijkje neemt in het aansprakelijkheidsrisico van Duitse banken - zie dagelijkse actualisatie 29 juni 2012 - dan is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze oplossing werd geaccepteerd!)

Onder de overeenkomst worden Spaanse banken direct geherkapitaliseerd door het toestaan van een €100 miljard EU reddingsoperatie overgedragen van de Spaanse balans nadat de Europese centrale bank het overneemt als gemeenschappelijke munt toezichthouder op het einde van het jaar.  Nadat de ECB de eurozone banken supervisie volgend jaar overneemt zal het Spaanse reddingsplan "erg snel buiten balans worden genomen" en direct uitgeleend aan banken om de Spaanse schuldenlast en leenkosten te verlagen. De Eurozone is gered...tenminste voor nu. We moeten wachten om te zien wat er nu gaat gebeuren als Italië of andere EU lidstaten in de problemen lopen.

Dit is het asiel gerund door dwazen. EU is gered door een truc van de accountants: de reddingsfondsen worden direct aan de banken betaald in plaats van aan de EU-regeringen. Het resultaat hiervan is dat de officiële schuldencijfers van overheden niet stijgen...de totale schuld echter wel?...maar de financiële markten lijken het te kopen...

Belangrijk voor de investeerder is het feit dat het overduidelijk wordt dat de EU-politici en de ECB NIET ZULLEN TOESTAAN dat de EUROZONE instort en alles doen wat nodig, inclusief KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE) tot in de oneindigheid!

Bodems zijn opnieuw bevestigd en we hadden belangrijke technische signalen voor ruwe olie, olie aandelen, goud, zilver, en goud- en zilveraandelen.Ruwe olie steeg met 8,11% in een enkele sessie. Belangrijk dat de key omkering duidelijk een BODEM bevestigt...en we hebben ook een bodem voor andere grondstoffen. Maar markten zijn en blijven ERG VOLATIEF! Alamos +10%, [zie abonneesectie *] +13%, [*] +10%, [*] +7%, [*] +7%, [*]+6%, [*] +6,5%, [*] +4%

 Ruwe olie  Olie aandelen  Goud  Majors Juniors
         

Obama gezondheidszorg versimpeld: Obama care doet een paar grote dingen en zal een negatieve impact hebben op het inkomen van VS gezondheidszorg bedrijven en aandelen:

  • voorkomt dat verzekeraars klanten kunnen weigeren voor reeds bestaande aandoeningen
  • Staat het toe dan jong volwassenen in de verzekering van hun ouders kunnen blijven tot de leeftijd van 26 jaar
  • Beperkt leeftijdsbeoordeling, of het meermaals verhogen van premies voor oudere klanten
  • Elimineert levensduur verzekeringen en beperkt jaarlijkse grenzen. Beperkt hoe veel verzekeraars mogen uitgeven aan niet-medische kosten (overhead)
  • Mandateert dat iedereen een ziektekostenverzekering heeft in 2014 of krijgt een belastingaanslag, biedt subsidies of Medicaid voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts