29
januari
2016

NIEUWS JAN'16 (publiek)

We are living dangerous times where smoke curtains hide the Thruth and Propaganda sells the Lie.

Vrijdag 29 januari 2016 - Bedrijfsobligaties zijn de kanarie in de koolmijn voor staatsobligaties, rentevoeten en aandelen.


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties ,

Eén beeld zegt meer dan 1.000 worden, het plaatje is zonder meer BULLISH...wacht niet tot mei om posities in te nemen of de bestaande posities verder uit te bouwen.

BPGDM candle1

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 28 januari 2016 - China publiceert niet langer cijfergegevens over de import van goud, de geregistreerde voorraden op de Comex zijn anderzijds met 73% gedaald!


Bijgewerkte secties: Obligaties in de EU en het VK

Nadat de Amerikaanse centrale bank besliste om niet langer cijfers over M3 (de geldhoeveelheid) te publiceren, kondigde China meer maatregelen aan om de onlesbare dorst van dit land naar goud te camoufleren. De Chinezen spelen niet alleen vals met de cijfers over hun officiële goudvoorraden en over hun goudimport, ze stopten ook met het publiceren van hun Engelstalige China Gold Market Reports en hun SGE Annual Reports – vanaf 2014 werden alle bestaande cijfers offline gehaald. De onderstaande chart is de laatste die we kunnen publiceren over de Chinese goudimport. 

Shanghai-Gold-withdrawals-2015

Er blijft slechts 2,30 ton aan geregistreerd goud fysiek beschikbaar op de Comex. Dat is de kleinste gerapporteerde hoeveelheid in meer dan 20 jaar. 21.200 oz werd getransfereerd van Brinks Registered Inventories, 84.881 oz van HSBC en 95.269 oz van Scotia Mocatta. Zo blijft er slechts 73.980 oz geregisteerd goud over als beschikbare voorraad op de Comex. 

COMEX-registered-012616 comex gold ratio 2016-01-27 at 2.34.24 PM

Je moet wel GEK zijn om geld op de bank te plaatsen...en om bij bepaalde banken waardepapieren te deponeren!....Zoals je gek moet zijn om goud in een kluis op de bank achter te laten.


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

  Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 27 januari 2016 - De zeepbel op de obligatiemarkten is zojuist uit elkaar gespat
.


Bijgewerkte secties: Obligaties algemeen en in de Verenigde Staten , 

Het uiteenspatten van de zeepbel op de obligatiemarkten is begonnen. Obligaties zijn de allerbelangrijkste zaak voor de centrale bankiers. Wanneer alles bekeken wordt tegen de achtergrond van de obligatiemarkten, worden alle door de centrale bankiers genomen maatregelen plots zinvol.

De centrale banken hebben de rente tot nul verlaagd om de rentebetalingen op obligaties zou klein mogelijk te maken..

 • De centrale banken hebben QE en andere programma's gelanceerd om een bodem onder de obligatiekoersen te leggen (wanneer de obligatiekoersen stijgen moet op obligaties een lagere coupon betaald worden, waardoor er minder rente verschuldigd is).
 • De centrale banken grepen verbaal in door te spreken over 'meer' of 'wat er ook maar nodig zal zijn' om de bull markt bij de obligaties te verlengen wanneer die dreigde stil te vallen. 

Niets van dit alles heeft geholpen om het probleem van de zeepbel op de obligatiemarkten op te lossen. Overheden, bedrijven en instellingen hebben allen van de lage rente geprofiteerd om nog meer schulden te maken via de emissie van obligaties. In 2008 bedroeg de omzet van de obligatiemarkt 80.000 miljard Dollar, vandaag is dat al 100.000 miljard dollar. Of met andere woorden: het systeem is nog meer geleveraged dan het was in 2008. Ook de bedrijven zijn meer geleveraged dan in 2007. Niet alleen de overheden zijn dus opgenomen in het zeepbelscenario, hetzelfde geldt voor individuele bedrijven.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals:zie abonneesectie

  Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 26 januari 2016 - Het spelletje is over en uit: wie zal in hemelsnaam nog overheidsobligaties kopen? Zowel de central banken als de overheden zijn virtueel failliet!


Bijgewerkte secties: 

De volgende keer wanneer de beurskoersen en de grondstoffenprijzen stijgen, zal het zijn vanwege de hyperinflatie die zich aankondigt. Neen, NIET vanwege een betere economie!


Belangrijke fundamentals:

 • De depressie wordt erger en erger...in 2016 is de situatie erger dan in 2008/09!

BDI LT

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Screen Shot 2016-01-25 at 4.30.46 PM 

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 25 januari 2016 - Het is eenvoudig onmogelijk om op hetzelfde moment 100% inflatie en een beurscrash met 90% te krijgen! We herhalen nogmaals: dit is simpelweg onmogelijk!!!!


kicking-the-canBijgewerkte secties: Koper en platina, Charts grondstoffen op langere termijn , Charts grondstoffen op langere termijn in goud , Inflatie Index, 

We beleven het einde van de reis in termen van de wereldwijde financiële markten. Die moeten namelijk een loodzwaar gewicht met zich meeslepen. Quantitative Easing heeft compleet gefaald en de geopolitieke spanningen lopen torenhoog op. Europa heeft nog een bijkomend probleem, in de vorm van een Trojaans paard. Het continent wordt namelijk door moslims overspoeld. In de VS lopen de spanningen tussen wit, zwart en latino's op, terwijl op hetzelfde moment ook het negatieve sentiment ten opzichte van de FED toeneemt.  

De Amerikaanse centrale bank verhoogt haar rentevoeten, de Europese centrale bank blijft de hare verlagen. Nochtans geven de technische factoren aan dat dit jaar, in tegenstelling tot wat verwacht zou kunnen worden, de Euro sterker zal worden en de Dollar zwakker. De Euro kan tegen het einde van dit jaar zijn gestegen tot een range van 1,22 tot 1,24 USD. Zie de PF chart – backtest niveau. Wanneer Janet Yellen werkelijk zal volharden in het optrekken van de rentevoeten, ligt het in de lijn van de verwachtingen dat de Amerikaanse obligatiemarkt ergens in de loop van dit jaar zullen crashen. Mogelijk krijgen we een Bank Holiday voor het einde van het jaar.

De olieproductie is drastisch teruggeschroefd en de Amerikaanse Fracking industrie heeft serieuze schade opgelopen, zodat de olieprijs nu terug naar een normaal niveau kan stijgen. Concreet wil dit zeggen dat de prijs voor een vat ruwe olie met minstens 20 tot 40% kan stijgen. Gebeurt dit niet,  dan krijgen we meer oorlog in het Midden-Oosten. In welk scenario een vat ruwe olie voor het einde van dit jaar 100 Dollar kan kosten. Hou hier rekening mee wanneer u olieaandelen koopt. 

Om één of andere duistere reden zwijgen de Mainstream Media in alle talen over de invasie van Libië. 

IS of DAESH is, in tegenstelling tot wat de meeste denken geen zootje ongeregeld maar wel een goed georganiseerd leger

Wie denkt dat dit allemaal niet zal eindigen in een WERELDOORLOG is grenzeloos naïef. Britse, Russische, Franse en Amerikaanse troepen zijn DIT WEEKEND in Libië geland. (23 januari 2016) De officieren en de soldaten zijn momenteel gehuisvest in de militaire basis Jamal Abdulnasir ten zuiden van Tobroek, waar het parlement van het land vergadert. De Amerikanen zitten al ten westen van Tripoli. Vrijdag verklaarde de topman van Joint Chiefs of Staff General Joseph Dunford dat een beslissende militaire actie noodzakelijk is om te beletten dat IS zich verspreidt van Irak en Syrië naar Libië. Dit Noord-Afrikaans land zal anders gebruikt worden om activiteiten te ontplooien in andere Afrikaanse landen. Een woordvoerder van de erkende Libische regering gaf toe dat 'beperkte actie' vereist is om de olievelden te beschermen tegen aanvallen van IS.

Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Important Technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 22 januari 2016 - Geloof geen seconde dat de financiële markten zich op een NORMALE manier gedragen!


Bijgewerkte secties: Ruwe olie, Wereldbeursindexen , Landbouwproducten , 

De EU wordt met een existentiële crisis geconfronteerd nu democratie besmettelijk is geworden


We beleven een financiële en grondstoffenoorlog die in een Bloedige Oorlog zal eindigen. De strijd voor de Europese oliemarkt is opgelaaid toen deze week de eerste Amerikaanse olietanker in Frankrijk aankwam sinds Washington 40 jaar geleden de olie-export aan banden legde. Het wordt een kritisch moment voor een industrietak die met een instorting van de prijzen en met overaanbod geconfronteerd wordt. De tanker verliet Texas drie weken geleden en meerde woensdag aan in de Franse haven Fos. De maatregel werd recent aangepast, de EXPORT van OLIE is nu wel weer toegelaten.

De lagere prijzen voor GRONDSTOFFEN in het algemeen hebben alles te maken met het feit dat deze in Dollars worden betaald, een munt die overgewaardeerd is ten opzichte van de meeste andere wereldmunten. Het beeld zal veranderen zodra de US-Dollar in waarde begint te dalen....

Belangrijke fundamentals: onderschat de gevolgen van goedkope olie en negatieve rentevoeten niet...voor meer info, kijk op de abonneesectie

Belangrijke technicals:de PDF charts vertellen ons hoe de belangrijkste wereldbeursindexen (S&P 500, Bedow, Footsie) kunnen zakken....voor meer info, zie de abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 21 januari 2016 - De correctie/bear market van vandaag heeft een jaar nodig gehad om te rijpen...ons koersdoel laat weinig ruimte voor optimisme!


Boiling FrogsBijgewerkte sectie: Zar-Gold , Can$-Gold, 

Het argument dat de mainstream media gebruiken om de lagere beurskoersen te verklaren (lagere OLIEPRIJZEN) raakt kant noch wal. ..Het heeft een jaar geduurd alvorens de correctie gerijpt is en onze abonnees weten dat de koersen mogelijk zullen blijven dalen tot een belangrijk steunniveau (breakout niveau) is getest.  Indien deze steun geen standhoudt, kunnen we een correctie van zelfs 60% krijgen.

De onredelijk lage OLIEPRIJZEN zullen aanleiding geven tot nog meer politieke en economische problemen: depressie en oorlog. De marginale productieprijs van ruwe olie is $ 70 tot $ 85 per barrel en de meeste olieproducerende landen hebben veel hogere prijsniveaus nodig om hun BEGROTINGSTEKORTEN te dekken. Daarbij mogen we niet uit het oog verliezen dat we PIEKOLIE hebben.

Opdat de olieprijzen zouden beginnen te stijgen, is een katalysator vereist. Dat zou bijvoorbeeld een bankroet in de schaaloliesector kunnen zijn, een sector waar de bedrijven tot over de oren in de schulden steken. Een andere katalysator zou nog meer slecht nieuws van het geopolitieke front kunnen worden. Beide opties zijn mogelijk, zeker tegen de achtegrond van het feit dat de olieprijs vanaf een al fors lager niveau in sneltreinvaart verder is gaan dalen. 

Het globaal financieel systeem is gevaarlijk instabiel geworden, er komt een lawine van faillissementen op ons af. Die zullen de politieke en sociale stabiliteit zwaar op de proef stellen. 

"De situatie is erger dan ze was in 2007. De macro-economische munitie om de problemen op te vangen is vrijwel volledig opgebruikt, zo zegt William White, de Zwitserse topman van het economisch review committee van de OESO en de voormalige hoofdeconoom van de Bank for International Settlements (BIS).

Hou de evolutie van de rentevoeten goed in de gaten. Als de Fed & ECB de rente toelaten om te stijgen, zal een hogere rentelast de VS en EU dwingen om nog meer geld te ontlenen. Zo belanden ze dan in een vicieuze cirkel, waar geleend moet worden om de rente te betalen. Dat is een rechtstreekse weg tot onstabiele munten en dus tot hyperinflatie. Indien de Fed & ECB de rente niet toelaten om te stijgen, zullen de Dollar en de Euro onderuit gaan. De beleggers zullen uitkijken naar alternatieve manieren om hun koopkracht te beschermen. De zerorente vernietigt namelijk kapitaal.

Wanneer de vraag voor de Dollar instort, zullen de Dollars richting commodities en andere tastbare activa verhuizen, met als gevolg dat de prijzen van die producten zullen stijgen. Wat eens te meer tot hyperinflatie zal leiden. 

Belangrijke fundamentals en technicals:  zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 20 januari 2016 - Heeft de Dollar een piek bereikt of is dat het geval voor de Euro?..Het antwoord op deze vraag is van uitzonderlijk groot belang!


Bijgewerkte secties:

De Britse burgers die Europa dag wuiven met het handje: "Ik hoop dat 2016 onze jaar van bevrijding wordt." -  Vorig jaar hebben 24.000 Belgen het land verlaten, ze namen 93 miljard Euro met zich mee.!

 

Opgemerkt: De problemen waar Duitsland nu mee worstelt, zullen zich morgen ook in het Verenigd Koninkrijk voordoen. Eendere welke vluchteling met een EU-paspoort zal in staat zijn om vrij en vrolijk naar het VK te reizen en zich daar te vestigen. 

De USA en de US-Dollar bevinden zich in het midden van een zwart gat, dit omdat de Dollar de wereldreservemunt is.!


Belangrijke fundamentals: zie abonneesectie

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag & dinsdag 18-19 januari 2016 - MAANDAG GEEN HANDEL IN DE VS WEGENS MARTIN LUTHER KING DAG  - Hoe lang zal het duren alvorens we negatieve rentevoeten zien in de VS? Waarschijnlijk zal dit nog voor het einde van dit jaar gebeuren !


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen, Aardgas en aandelen, Negativeve rentevoeten (niewe sectie), Banken & Financials

De gedwongen collectieve zelffmoord van de Europese natiestaten: bekijk deze video tot op het einde en luister naar wat de voormalige KGB-officer te vertellen heeft!


Na onderstaande video te hebben bekeken, zal het duidelijk zijn dat we niet kunnen rekenen op de politici of op de politie...Europa stevent op een stammenoorlog af.


Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic  


Vrijdag 15 januari 2016 - Negatieve rentevoeten zijn volledig artificieel, ze komen neer op legale diefstal !


free moneyBijgewerkte secties:

Negatieve nominale rentevoeten kennen in de geschiedenis hun gelijke niet. Interest is de vergoeding voor mensen die geld ter beschikbaar stellen aan iemand anders, geld dat ze zelf niet meteen willen gebruiken. Diegene die het geld uitleent, had dat geld ook zelf kunnen gebruiken om te beleggen of om te gebruiken voor het kopen van goederen en diensten. De ontlener ontzegt zichzelf dus de kans om geld te verdienen met zijn eigen geld, dus is het niet meer dan logisch dat hij daar een vergoeding voor krijgt. In geval van een laag risico, zal de rente laag zijn. In geval van een groot risico, zal de rente hoog zijn. Nulrente zet die hele logica op haar kop.

In een systeem zonder BANKBILJETTEN en zonder PAPIEREN GELD, straffen negatieve nominale rentevoeten op bankdeposito's de bezitter van geld af: over een bepaalde tijdsperiode zal zijn hoeveelheid geld minder minder groot zijn in plaats van meer. Zodat hij minder in plaats van meer goederen zal kunnen kopen (dit onder voorwaarde dat er geen deflatie is). De bedoeling van negatieve rentevoeten is om de bezitters van bankdeposito's te doen CONSUMEREN in plaats van te doen SPAREN. In realiteit werkt zoiets nooit.

In de realiteit moeten we werken met REEELE rentevoeten,  meer bepaald de rentevoet na aftrek van de inflatie. Doen we dit, dan wordt de rente nog sneller negatief. Immers bij een inflatie van vb. 5% en een nominale rente van 3%, wordt het resultaat 3% - 5% = -2% . Het is dus nu zo ver gekomen dat iedereen die geld bij een bank plaatst koopkracht verliest.

nota: ingeval van deflatie, koop je steeds meer goederen voor je geld. Bij deflatie en negatieve rentevoeten kan het zijn dat je toch nog meer goederen en diensten kan kopen voor je geld. Dit is funktie van de deflatievoet en de nominale rentevoet. Bij inflatie en negatieve rentevoeten, ben je steeds de sigaar.

Negatieve rentevoeten verminderen de hoeveelheid geld in omloop, ze doen de omloopsnelheid van dat geld echter niet toenemen. 

Opgemerkt: door beroep te doen op negatieve rentevoeten BEWIJZEN de overheden dat ze niets begrijpen van het mechanisme van inflatie & deflatie en van dat van boom & recessie....en dat het EINDE NIET MEER ZO VER AF KAN ZIJN!

Het draait allemaal om de centrale banken die proberen hun geloofwaardigheid te behouden...maar het spelletje dat wordt gespeeld is VERDOMD GEVAARLIJK...QE4 zal in VOLLE HEVIGHEID toeslaan!!! 2016 zal mogelijk het jaar zijn dat de prijs-hyperinflatie zijn komst aankondigt....we zijn nog maar één stap verwijderd van grote tekorten in goud, zilver, olie en andere belangrijke grondstoffen.


Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

 Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag 14 januari 2016 - We kunnen grote veranderingen te zien krijgen op de financiële markten in Q1 van 2016


Bijgewerkte secties:

Dit soort nieuws vinden we in de Mainstream Mediao meestal op het einde van een up- of downtrend...dat  is nu het geval met ruwe olie. Wat de media ons ook op de mouw proberen te spellen, het is alleen maar op EMOTIES gestoeld. Houd er rekening mee dat de marginale productiekost van een vat olie 70 tot 85 Dollar bedraagt en dat we PIEKOLIE hebben!

oil bottom2016-01-12 at 5.12.17 PM

Ruwe olie is de Achilleshiel van de US-Dollar (het is niet de eerste keer dat we dit zeggen en het zal ook niet de laatste keer zijn!). De oorlog op de oliemarkten mag beschouwd worden als een DEAD CAT BOUNCE voor de US-Dollar. De chaos die op een onzalige dag zal veroorzaakt worden door het experiment met fiat geld dat 35 jaar heeft geduurd, zal een terugkeer naar de wereld van echt geld inluiden. Die dag zal dichtbij zijn als de olieproducerende landen goud of een equivalent daarvan in ruil voor hun olie zullen vragen. Momenteel beleven we het einde van het systeem van de Petrodollar. Dit systeem is er één van de belangrijkste oorzaken van dat de Dollar de favoriete reservemunt in de wereld is. 

Het systeem van de Petrodollar begrijpen, alsook van de krachten die er op inwerken, is de beste manier om te voorspellen wanneer de U.S. dollar zal omvallen.

Hieronder enkele goede adviezen gegeven door ervaren en GOEDE beursanalisten (Ron Meisels en mijzelf):

 1. Markten hebben de neiging om op termijn terug te vallen op hun gemiddelde.
 2. Overdrijving in één richting wordt meestal gevolgd door overdrijving in de andere richting.
 3. Van een nieuw tijdperk is geen sprake - overdrijvingen worden altijd uitgewist.
 4. Exponentieel snel stijgende of snel dalende markten bewegen meestal verder dan algemeen verwacht, een correctie gebeurt echter nooit zijdelings.
 5. De meeste mensen kopen op de top en verkopen op de bodem.
 6. Vrees en hebzucht zijn twee spelbepalende factoren die niet over het hoofd gezien mogen worden.
 7. Markten zijn op hun best als een beweging breed wordt gedragen en op hun zwakst wanneer een beweging wordt gedragen door een handvol namen van blue chips.
 8. Bear markten worden gekenmerkt door 3 fases: een scherpe daling, een herstel en vervolgens de val in de definitieve downtrend.
 9. Wanneer alle experts en alle voorspellingen ons hetzelfde proberen te vertellen, zal er iets compleets anders gebeuren.
 10. Bull markten zijn veel aangenamer dan bear markten.

Maak de borst maar alvast nat: Dit is de eerste keer dat de FED de rente vlak voor Kerstmis verhoogt. Bovendien gebeurt die verhoging in een zwakke markt, waarbij krediet al schaars is. De Amerikaanse centrale bank heeft dat nog eens gedaan in 1937 en we weten allemaal hoe dat afgelopen is.

1981 was de start van de grootste bull markt die de wereld ooit heeft gezien, met een stijging van 1.447% in de 20 jaar nadien. 2016 kan echter het einde van de opwaartse beweging inluiden...dat zal inderdaad gebeuren wanneer de steunzones niet standhouden. Kijk hiervoor op de abonneesectie: Wereldbeursindices, Beursindexen op lange termijn, Wereldbeursindices uitgedrukt in echt geld of goud.

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 13 januari 2016 - De Situation (manipulatie!!!) Room in Washington D.C. is 3x zo groot als het Pentagon !!!


Bijgewerkte secties: Oil Shares , Gold & Silver Majors , Gold & Silver Juniors , 

Oregon of de federale regering hebben niets maar dan ook niets te zeggen over de eigendomsrechten van welk stukje land dan ook in de staat Oregon.  Ze zijn alleen beperkt eigenaar van land in Washington D.C. Wat de Amerikaanse regering in Oregon wil doen, is niets meer of niets minder dan DIEFSTAL! Een burgerloog in de VS is absoluut mogelijk.


Nationale valuta's kunnen inderdaad vlotten ten opzichte van elkaar, afhankelijk van wat de centrale banken doen. Maar alle andere valuta's verzwakken relatief gezien ten opzichte van goud en zilver. En dat zal niet anders zijn in het jaar dat voor ons ligt.

Wat er ook gebeurt met goud en zilver en met de goud- en zilvermijnen op korte termijn, de FUNDAMENTALS wijzen allen in dezelfde richting = OMHOOG !

Wat er ook gebeurt met de prijs van OLIE of met OLIEAANDELEN? ik hoop dat iedereen begrijpt dat wat nu gebeurt op de oliemarkt ABSOLUUT NIET normaal is, rekening gehouden met een marginale exploitatieprijs van $ 70 - $ 80 per barrel. Hier gebeurt manipulatie op grote schaal...en die manipulatie kan niet lang meer blijven duren.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 12 januari 2016 - Sancties tegen een land zijn illegaal en ongrondwettelijk indien ze niet gesteund zijn door de Verenigde Naties.


Bijgewerkte secties: ZAR-Gold & ZAR/$/€ , Krona-Gold & Krona/$/€ , Yuan-Gold & Yuan/$ , Indian Rupee-Gold

De meeste politici zijn meelopers, geen leiders. Daarom heeft het geen zin om tijd en geld te verliezen door voor politicus te leren. De politiek zal nooit de individuele vrijnheden en een beperkte overheid ondersteunen tenzij ze daar door de bevolking toe wordt gedrongen. Ze zijn het grootste deel van hun krachten kwijtgespeeld toen ze de banken tijdens de laatste crisis via een bail out moesten rechthouden. Onze politici beseften maar al te goed dat deze crisis hun recht in het gezicht staarde. Ze weten bovendien drommels goed dat de rente verhogen in de huidige omstandigheden overeenkomt met het spelen van roulette met een revolver waarvan alle kamers met een kogel geladen zijn. 

Het einde is nabij...!? misschien toch ook weer niet meteen, maar beter 4 jaar te vroeg dan 1 enkele seconde te laat.


De Zuid-Afrikaanse Rand kreeg maandag de zwaarste klappen in meer dan 7 jaar. De turbulentie in China en een daling van de beurskoersen ontmoedigen het nemen van risico's. De Rand daalde op een bepaald moment met 9%, een daling van dergelijke omvang was niet meer gezien sinds oktober 2008. Uiteindelijk kon de Rand de schade beperken tot een verlies van 2,30% op R16,6832 per Dollar. Om 07:45 in Zuid-Afrika werd gehandeld aan R16,70. Reuters rapporteerde dat de Rand op een bepaald moment met 10,30% was gedaald in Azië, tot een niveau van R17,9950/$, het laagste niveau ooit. Dit is uitstekend nieuws voor de Zuid-Afrikaanse goudmijnen, met uitzondering van Harmony.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 11 januari 2016 -
Goud is opnieuw op weg naar een stierenmarkt die jarenlang zal duren, dit terwijl de S&P 500 tot 50% kan verliezen


Bijgewerkte secties: Beursindices uitgedrukt in echt geld/goud, Lange termijn beurs index grafieken,

Immigratie kan NOOIT de oplossing zijn om af te rekenen met armoede in de wereld...kandidaat-vluchtelingen moeten in eigen land geholpen worden. De verhaaltjes verteld door politici, religieuze leiders, het Rood Kruis enzovoort, zijn allemaal onmogelijke verhalen. Onderstaande video moet door iedereen worden bekeken die nog altijd voorstander is immigratie en die van mening is dat we die arme migranten hier moeten helpen.

En deze video gaat over de recessie, valuta's, goud en aandelen...blijf vooral tot het laatste kijken.

Niet alleen goud staat op uitbreken, andere grondstoffen zoals OLIE doen hetzelfde. 

pipelineRusland heeft maatregelen genomen die het huidige monopolie van Wall Street op de oliemarkt zal breken. Laat in november kondigde het Rusisch ministerie van Energie aan dat er een testfase komt met een nieuwe Russische oliebenchmark. Indien deze succesvol is, zal die op een Russische beurs in Roebels verhandeld zal worden en niet langer in Dollars. De trend naar dedollarisatie, ingezet door een aantal landen, zet zich dus verder. 

 

De verkoop van olie in Dollars is van levensbelang om de Dollar te ondersteunen

 

Het bepalen van een benchmark olieprijs is de methode die door de Wall Street grootbanken gebruikt wordt om de olieprijzen te controleren. Olie is de grootste grondstof in Dollartermen in de wereld. Vandaag wordt de prijs van Russische olie vastgesteld op basis van de prijsevolutie bij Brent. De productie van Noordzeeolie is krimpende, wat betekent dat Wall Street een verdwijnende standaard kan gebruiken om grote olievolumes te controleren. Het Brent contract wordt gecontroleerd door Wall Street en de grootbanken die de derivaten controleren zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP MorganChase and Citibank...of met andere woorden: zoals de GOUDPRIJS wordt gemanipuleerd, wordt ook de OLIEPRIJS gemanipuleerd. En door de Anglo-Amerikaanse banken als een politiek en economisch instrument gebruikt

Opgemerkt: hoe minder handel uitgedrukt in US-Dollar, hoe moeilijker het worden om een munt te manipuleren op de forexmarkten. En om diezelfde munt kunstmatig overgewaardeerd te houden.

Belangrijke fundamentals:

 • Het is tijd om te panikeren wanneer iedereen bulllish wordt. Het omgekeerde is uiteraard ook waar. Maar probeer niet te snel te kopen. Ga uit een sector wanneer de trend bearish is geworden en ga in een sector wanneer de trend bullish is geworden. De goud- en zilvermijnen zijn daar een goed voorbeeld van.
 • Elke ervaren analist weet dat de eerste week van het nieuwe jaar vaak een kanarie in de koolmijn vormt voor wat er in de rest van het jaar te gebeuren staat. Herinnert u zich nog dat we 6 tot 9 maanden geleden waarschuwden voor zwakkere beurzen? Pas wanneer we QE4 krijgen zal deze berenmarkt gestopt kunnen worden.
 • Belangrijk om te weten is dat de GOUDPRIJS STIJGT terwijl de beurskoersen dalen!!!! Meer fundamentals en video in de abonneesectie.

Belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


In Mei breekt in Europa de Revolutie uit...Een waarom een 2de Permanente Residentie vitaal wordt!


Klik op het plaatje om het artikel uit het Handelsblad te lezen:


mei revolutie

Deze evolutie werd door Gadaffi helemaal voorspeld...meer informatie hierover (en over de emails van Hillary Clinton) de volgende uren en dagen...

Deze informatie kadert 100% in het artikel van het NCR - Handelsblad wat vandaag wordt gepubliceerd...video in de abonnee sectie.

motives revealed

Herinner je de omgebrachte Amerikaanse ambassadeur in Libya!? Herinner je de gewiste emails van Hillary Clinton?! De Amerikanen hebben dus WETENS en WILLENS Europa ter grabbel gegooid…en wat er nu aan het gebeuren is, heeft Ghadaffi helemaal voorspeld….ook dat het voor Europa het EINDE wordt!!! Volgens mij weten Snowden en zijn collega Assange van Wiki-Leaks dit ook, en net daarom zijn zij zo gevaarlijk voor de USA.

 • de lage olie en lage goud prijzen zijn niets meer dan een rookgordijn.
 • tot 2 x toe hebben de Amerikaanse militairen gewoon het fysiek goud dat eigendom was van andere landen (Libya, Ukraine) opgeladen en naar de USA gevlogen. Dit was diefstal bij klare dag! Als de Amerikanen zonder blikken of blozen miljarden aan Goud stelen, weet dan dat je weinig illusies mag hebben over je eigen fysiek goud. Als het voor de Overheid enigzins mogelijk is, zal men ook het uwe aanslaan. Papier-Goud komt EERST in aanmerking.


We beleven uitzonderlijke tijden en dus kunnen we moeilijk verwachten dat de financiële markten zich normaal gedragen!


Bijgewerkte secties: €-Gold &   $/ , Aussie-Gold & Aussie/$/€ , Swiss-Gold & Swiss/$/€ Can$-Gold & Can$/€/$ , ¥-Gold & ¥/$/€  , £-Gold & £/$/€       bailin

De bailouts waren niet meer dan een waarschuwing dat er meer SLECHT NIEUWS op komst was. De volgende crisis die toeslaat zal geen bailouts meer kennen! Bailouts waren het eerste antwoord dat de banksters konden verzinnen, maar dit spelletje is niet voor herhaling vatbaar. De banken hebben duidelijk te kennen gegeven dat ze met bailouts niets meer te maken willen hebben. Daarmee wordt de macht van de Amerikaanse centrale bank nog maar eens verder uitgehold. Anderzijds wordt echter zo wel bevestigd dat de banken maar al te goed weten wat ons te wachten staat. De schuld daarvan zonder veel blikken en blozen in andermans schoenen geschoven.

De bailouts waren niet meer dan een waarschuwing dat er meer SLECHT NIEUWS op komst was. De volgende crisis die toeslaat zal geen bailouts meer kennen! Bailouts waren het eerste antwoord dat de banksters konden verzinnen, maar dit spelletje is niet voor herhaling vatbaar. De banken hebben duidelijk te kennen gegeven dat ze met bailouts niets meer te maken willen hebben. Daarmee wordt de macht van de Amerikaanse centrale bank nog maar eens verder uitgehold. Anderzijds wordt echter zo wel bevestigd dat de banken maar al te goed weten wat ons te wachten staat. De schuld daarvan zonder veel blikken en blozen in andermans schoenen geschoven.

Het hele bankensysteem werd kort en goed gesloten. Maar in plaats van de rekening door te sturen naar de belastingbetaler, werden de failliete Bank of Cyprus en de eveneens omgevallen Laiki Bank niet recht gehouden via een bailout…De Cypriotische overheid sloeg gewoon het geld aan van de klanten die meer dan 100.000  euro op hun rekening hadden staan. Denk er maar eens goed over na wat dit scenario voor u zou betekend hebben.

Of u nu een gepensioneerde bent of een jeugdig iemand met wat spaargeld achter de hand: wie te veel vertrouwen in zijn of haar bank heeft gesteld, dreigt honderden of duizenden euro's te verliezen. De opbrengst van een leven hard werken en sparen dreigt in rook op te gaan. Iemand kan van rijk in één enkel weekend straatarm worden. Het kan zelfs weken duren alvorens iemand die vast zit in het bancair systeem ook maar 1000 euro per dag kan afhalen van zijn bank. Dit bedrag volstaat uiteraard niet om de dagelijkse rekeningen te betalen. 

De beurs is vaak slimmer dan de meeste mensen. Als bewijs daarvan, volstaat het om te kijken naar de adviezen van de analisten op Wall Street. In de afgelopen maanden is de markt andere signalen over goud en zilver gaan uitsturen. Het wordt hoog tijd dat naar deze signalen wordt geluisterd. Kijk maar bij onze Belangrijke Fundamentals.

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic

Donderdag 7 januari 2016 - Obama had tranen in de ogen omdat hij wist dat de dagen van het Amerikaans Imperium geteld zijn!


federal usaBijgewerkte secties: Wereldbeursindices , Beleggingspyramide, 

Complexe gemeenschappen overleven nooit periodes van dure energieprijzen...dit geldt eveneens voor de Verenigd Staten. De federale regering beweest dat het land aan alle Amerikanen toebehoort en dat ook het natuurschoon gemeenschappelijk bezit is. Dat verhaal rammelt uiteraard aan alle kanten. De mensen in Oregon hebben het spelletje alvast door. 52% van het land in deze staat is federale eigendom. In de VS is er meer en meer sprake van een drang naar AFSCHEIDING. De federale overheden worden buiten gegooid, elk staat wil zijn eigen boontjes als onafhankelijke eenheid doppen. Organisaties die ijveren voor secessie vinden we onder andere in Oregon, Florida, Texas, enzovoort...deze organisaties zijn goed georganiseerd.

Wat velen niet goed beseffen, is dat veel Amerikaanse burgers zwaar bewapend zijn. Wat Obama ook doet, het zal de situatie er niet op doen verbeteren. Integendeel zelfs, een verbod op wapens zou een burgeroorlog kunnen uitlokken. Hoe zwaarder de depressie wordt, hoe meer misdaad er zal komen (los van de wapencontrole). Amerikanen zijn het niet gewend om zich met de voeten te laten spelen. Ik kan me niet voorstellen dat de verkrachting van vrouwen op grote schaal zoals in Duitsland in de VS zonder gevolgen zou blijven. 

17 redenen om goud te bezitten:


We beleven 'de facto' nu al de DERDE WERELDOORLOG. De dagen dat we een oorlogsverklaring nodig hebben, zoals bij de beide voorgaande wereldoorlogen, behoren lang tot het verleden...wat we vandaag  oorlog noemen, is TERRORISME. De politici beslissen meestal eigenhandig wie ze gaan bombarderen. Of naar wie ze soldaten sturen om, zoals ze het zelf uitleggen, democratie te brengen.

Het is hoog tijd om te doen wat een man NU moet doen, het leven van uw geliefden staat op het spel. De barbaren staan voor de deur en hebben allesbehalve goede bedoelingen...dat betekent dat u als man binnenkort dood zal zijn...en dat de vrouwen de mannen nog zullen benijden om hun lot.

Wanneer uw stad wordt belegerd en er staat een zootje ongeregeld voor de deur, zoals nu in Europa het geval is, valt het niet moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren. Het is tijd voor een plan B, breng uw spaargeld buiten het bereik van de politici en kijk uit voor een tweede paspoort. 

Belangrijke technicals:

 • Sinds het begin van 2015 adviseren we om de meeste wereldbeurzen te VERKOPEN.  Wereldbeursindices staan meestal in het ROOD (en dat is een bearish signaal), dezelfde signalen zien we ook in de sectie Wereldbeurzen op lange termijn en in de sectie Wereldbeursindices uitgedrukt in echt geld of goud. We verwachten dit jaar geen verbetering, tenzij de autoriteiten op grote schaal weer geld zullen beginnen te drukken. In dat scenario stevenen we regelrecht op HYPERINFLATIE af.

Belangrijke fundamentals en andere belangrijke technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 6 januari - Mainstream Media en overheden minimaliseren de verhalen over verkrachtingen in Frankfurt, Köln, Munich,...


Bijgewerkte secties: :

De Saudi's stevenen samen met Iran af op een levensgevaarlijk spektakel: de olieprijzen zitten in de gevarenzone.  Het belangrijkst netwerk van oliepijplijnen loopt door het land dat als het Shij'ia hoofdkwartier mog worden beschouwd. Op de oliemarkten woedt een ongenadige strijd, het gaat er hard tegen onzacht. Op de oliemarkten heeft niemand compsassie voor niemand, de strijd woedt ongenadig verder. Ongeveer een 1/5de van het totale aanbod komt via de straat van Hormuz, waar Iraans oorlogsbodems de hele trafiek in de gaten houden. Het hele Midden-Oosten staat in  vuur en vlam, waarbij zowel Bahrein als Saoedi-Arabië Iran de wacht aangezegd hebben aan Iran. Het Midden-Oosten kampt al met  4 oorlogen, er kan er nog altijd eentje bijkomen.

 

De brede kloof tussen sjiëten en soennieten wordt steeds groter, het is gewoon wachten tot de eerste ongeval gebeurt. De clash zal enorm zijn...

Waarschijnlijk is het eindspel nu ingezet. De Amerikanen mogen zich schrap zetten, de regering is klaar om hun geld aan te slaan.

De obligatiemarkt draait op schulden die nooit zullen terugbetaald worden Inderdaad, we beleven één van de grootste schuldencrissisen ooiit. Het hele boeltje is ergens halverwege de jaren 90 ontspoord.  In 2008 liep het spelletje al uit de hand en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Holter waarschuwt nogmaals dat we op een volledige instorting afstevenen. We gaan een vorm van deflatie beleven, waar al meeraals al voor is gewaarschuwd. Die deflatie zal echter niet tegen de Dollar gericht zijn. Maar vergeet toch maar niet om aan goud te denken!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Belgiê heeft  de duurste beurs in de wereld. Abonnees die de BEDOW (Belgian Dow Jones Index) kunnen raadplegen, zullen hun eigen ogen niet kunnen geloven, de koersen zijn volgens een exponentiële curve gesteegen. Het is zodoende hoog tijd om Belgische aandelen te verkopen.

CHEAP EXPENSIVE STOCK MARKETS 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Dinsdag 5 januari 2016 -De economische, financiële en politieke situatie is veel erger dan u en ik denken!


worldoilBijgewerkte secties: $-Gold , Gold Fundamentals , Silver , US-Dollar , 

De OORLOG in het Midden-Oosten breidt zich alsmaar uit. Turkije versus de Koerden, maar ook Israel versus Gaza en Libanon zijn brandhaarden die op elk moment kunnen ontploffen. Meest verontrustend zijn echter de opgelopen spanningen tussen Soeni's (Saoedi-Arabië) en Sjiieten (Iran). De executie van een imam deed de verhitte gemoederen overlopen. Riaad heeft extreme maatregelen aangekondigd, de inwoners van het land mogen niet meer naar Iran reizen. Beide landen zijn belangijke producenten van olie en dat maakt de situatie alleen maar erger. 

 

Alles in het Midden-Oosten komt neer op een oorlog om OLIE!

Bill Holter 2016 - Een economische voorspelling, maar ook de boodschap dat er een complete financiële instorting op komst is

1

De kredietkaart die het systeem gebruikt, heeft zijn uiterste grenzen bereikt. Alles wijst er op dat het boeltje naar de kloten is en ergens in 2016 in elkaar zal storten. Wie de bui niet heeft zien hangen, zal niet de kans krijgen om te reageren. Stel niet tot morgen uit wat je vandaag nog kan doen...de kans is groot dat de twijfelaars te laat gaan komen. Beter een jaar te vroeg dan een seconde te laat!!!!!!!!!!!!!!

Belangrijke fundamentals:

 • Ik denk dat we het einde van het financieel systeem zullen meemaken. Het grootste deel van uw vemogen moet belegd zijn in fysiek goud opgeslagen in een kluis waar de overheid er niet aan kan. Aarzel niet langer en doet dit NU!!!!!!!
 • Hou een deel van uw activa aan in goud- en zilvermijnen, energie (olie, aardgas, uranium) en recessiebestendige aandelen, eveneens buiten het bereik van de politici.
 • Hou een Plan B achter de hand, in de vorm van een permanente residentie in een politiek en fiscaal VEILIG land.
 • Kies voor een bankrekening in het buitenland en open die NU (het wordt steeds moeilijker om een buitenlandse bankrekening te openen)

Belangrijke technicals:

 • Met uitzonderinge van China en Japan, zijn alle Stock Market indexes (zie sectie) BEARISH gericht.
 • De handel in Shanghai werd op dinsdag weliswaar stilgelegd, zodat de vooruitzichten op KORTE TERMIJN er grimmig uitzien. Maar op middellange en lange termijn ziet het plaatje er een stuk beter uit.
 • Nieuw koopsignaal voor Harmony (HMY)
 • Op middellange termijn is het STOP BUY LEVEL  voor $-goud $1850

Copyright 2015, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Maandag 4 januari 2016 - Iedereen nogmaals een gezond, succesvol en VEILIG 2016 gewenst, want we zullen het nodig hebben!!!


Screen Shot 2016-01-01 at 2.44.37 PMUpdated Sections:  Shadow Statistics , Inflation , (Hyper)-Inflation & LOCG , Hyper-Inflation scenario ,...en alle andere pagina's in de sectie Academie tot en met Plunge Protection Team

Turkije en Erdogan zullen de gevaarlijkste vijanden worden voor het westen in 2016-17. Erdogan is van mening dat het Duitsland van Hitler als een schoolvoorbeeld van een presidentieel systeem mag worden beschouwd. Hij herhaalde zijn verlangen dat zijn land een presidentieel systeem aanvaardt als regeringsvorm. Met daarbij een duidelijke verwijzing naar het Duitsland uit de Naziperiode. Het Turks leger is het grootste in Europa en Erdogan kan beschikken over de NATO-atoombommen die in Turkije opgeslagen liggen. Erdogan heeft akkoorden met ISIS afgesloten, koopt olie van deze terroristen. Zijn natte droom is om de Koerden te vernietigen en om een nieuw Ottomaans keizerrijk op te richten. Wordt ongetwijfeld vervolgd in 2016..

Het Zwitserse leger hield een oefening met als uitgangspunt grote sociale onrust in Europa. De huidige situatie wordt steeds risicovoller. De dreiging van terreur neemt toe, overal in de wereld worden hele of halve oorlogen uitgevochten, de economische vooruitzichten zien er allesbehalve schitterend uit en de migraties van vluchtelingen hebben ongeziene vormen aangenomen. Sociale onrust loert om de hoek en de opinie van Jan Publiek klinkt steeds agressiever. De situatie begint verdacht sterk te gelijken op die rond de beide wereldoorlogen.  Blattmann (hoofd van de Zwitserse gewachtende krachte) adviseerde zijn landgenoten om zichzelf te bewapenen...een veilig 2016 gewenst!

We vechten een ongelijke strijd uit met onbetrouwbare overheden die proberen om het systeem naar hun hand te zetten. Ze veranderen voortdurend de spelregels om hun eigen gepriviligeerde posities veilig te stellen. 

We vechten een ongelijke strijd uit met onbetrouwbare overheden die proberen om het systeem naar hun hand te zetten. Ze veranderen voortdurend de spelregels om hun eigen gepriviligeerde posities veilig te stellen. Ze proberen dit proces te verkopen als democratie aan de naïeve massa, dit om hun stemmen en participatie te kopen. Iedereen die nog enig vertrouwen heeft in de politiek, moet maar eens goed kijken naar wat er gebeurde na de meest recente Grieke verkiezingen. Ze zullen tot de conclusie komen dat Tsipras en Varufakis zonder enige twijfel onder druk werden gezet en zelfs bedreigd. Tsipras en de meerderheid van het Griekse parlement gaven toe aan de eisen van de bende niet-verkozen EU-mensen en aan de bankiers die te groot zijn geworden om ze nog de gevangenis te kunnen indraaien. Varufakis gaf niet toe en werd uit het Grieks politiek systeem gekieperd, met het excuus dat hij weigerde mee te werken, onbeleefd was en zijn wil probeerde op te leggen aan Disselbloem en de andere Europese leiders...

Het resultaat is dat hoewel de meerderheid er tegen stemde de Grieken moeten leren leven met nog meer besparingen terwijl de belangrijkste bezittingenze  van het land verkocht worden....hoofdzakelijk aan Duitsland. De verovering verloopt een stuk makkelijker dan 70 jaar geleden, er moet geen enkele Panzer ingezet worden en geen enkele druppel bloed verspild. 

Het is onmogelijk geworden om een land te besturen via een democratisch beslissingsproces. Parlementen doen wat ze denken dat nodig is of wat de bevolking wil of waar ze gestemd voor heeft. 

Wat de autoriteiten, de bankiers en de Mainstream media maar niet willen begrijpen is dat ze NU hun eigen ondergang aan het bewerken zijn. De situatie kan vergeleken worden met wat gebeurde in Zimbabwe en wat vandaag in Venezuela en Oekraine gebeurt: vandaag zakken de Grieken nog sneller weg in armoede, de middenklasse wordt op de slachtbank opgeofferd en al wie een diploma, hersenen of geld heeft maakt dat hij of zij zo snel mogelijk het land uit is. Uiteindelijk zullen alleen de ongeschoolden en het proletariaat overblijven. Het is precies dit deel van de bevolking dat burgeroorlogen en/of revoluties opstart. 

Uiteindelijk zullen (zoals in Venezuela) alleen de ongeschoolden en het proletariaat overblijven. Het is precies dit deel van de bevolking dat burgeroorlogen en/of revoluties opstart.

obama-the-green-pasturesBeleggers die op basis van gezond verstand tot de conclusie zijn gekomen dat ze hun geld buiten bereik van de overheid moeten bewaren, vechten een ongelijk duel uit met de overheden. 

De autoriteiten zullen doen wat ze kunnen om de grap te laten blijven duren: desnoods zullen ze de wetten wijzigen, eventueel zelfs achteraf. De banken en de Mainstream media zijn daarbij hun bondgenoten. De gebruikte instrumenten zijn het manipuleren van de financiële markten, het blazen van zeepbellen en er voor zorgen dat de beleggers wegblijven van veilige  activaklassen (goud bijvoorbeeld).

Après-moi le déluge (Lodewijk XIV)!!!!. Hun favoriete spelletje is om geld uit de lucht te plukken. Geld wordt voortdurend  gebruikt om spelletjes te spelen. Maar wat ze ook doen, het enige wat ze doen is hun eigen ondergang vertragen. Maar uitstel betekent in dit geval geen afstel. Hyperinflatie zal hun uiteindelijk een kopje kleiner maken, maar ook een oorlog of een revolutie behoren tot de mogelijkheden. Het vervelende is dat de ultieme sttrijd uiteindelijk zal gevoerd worden door de lagere klassen. De overgang van het oude naar het nieuwe regime zal meestal gebeuren met bloed en tirannie (Robespierre).

Iedere normaal denkende econoom, belegger en burger zal begrijpen dat wat de Mainstream Media "het financieel systeem en de economie noemen" niet anders is dan wat schone schijn. Het staat als een paal boven water dat Goliath een kopje kleiner gemaakt zal worden. 

Het probleem is echter dat de belegger een ongelijke strijd voert met Goliath, laatstgenoemde zal doen wat hij kan om te overleven. Het kan kortweg een ondemocratische en zelfs superdwaze strijd genoemd worden. Maar we kunnen onmogelijk voorspellen wanneer de laatste strijd zal gestreden worden en wanneer Goliath in het zand zal bijten. We weten echter wel dat het allemaal onverwacht zal gebeuren en dat het alle verkeerde beleggingen aan flarden zal scheuren. (bankdeposito's, obligaties, derivaten, kunstmatige financiële producten,....gevolg zal zijn dat de vastgoepdprijzen kelderen. Op dat moment zullen we sociale onrust, oorlog, revolutie en vernielingen op grote schaal beleven.

Een intelligente belegger zal overleven op voorwaarde dat hij zijn of haar activa buiten politiek bereik heeft opgeslagen. Bovendien is het zaak om tijdig een veilige plek op te zoeken, ver van het strijdgewoel. Dit moet gebeuren alvorens de grenzen sluiten voor zowel kapitaal als burgers. 

Geloof niet wat de politici u vertellen en onthoud dat het beter is om 4 jaar te vroeg te handelen in plaats van 1 seconde te laat. Tenminste waneeer uw leven en dat van uw geliefden u lief is Vergeet niet dat hoe langer Goliath in leven wordt gehouden, hoe groter het drama zal worden dat ons te wachten staat.

Tijdens de jaren 60 van vorige eeuw, toen er minder risico's in het financieel systeem verscholen zaten dan nu,verloren de centrale bankiers en de overheden mljarden Dollars (en de VS waarschijnlijk zelfs al haar fysiek goud) door het manipuleren van de goudprijs. Ze hadden uiteindelijk geen andere keuze dan een Bank Holiday uit te roepen en Roosevelt sloeg het goud van de Amerikanen aan...resultaat was dat de fiat paper prijs van goud steeg van 32 naar 850 Dollar per troy.oz.

Daarover had Varufakis het tijdens het laatste interview dat hij gaf tijdens de Griekse crisis van 2015. Door het gebruik van derivaten, fractional reserve banking, dramatisch hoge schuldenniveaus en nog meer manipulaties van vooral de goud- en zilverprijs hebben de centrale banken zich in een hoekje gewrongen. Wanneer DAG X aanbreekt, zal het onmogelijk zijn om nog goud en zilver te kopen Tenzij aan torenhoge prijzen. Onthoud dat de totale beurskapitalisatie van de goud- en zilvermijnen kleiner is dan die van  Google, Coca Cola.

Hopelijk neemt de tsunami die onze richting uitstormt geen bijbelse proporties aan....maar het staat als een paal boven water dat al wie de overheden, de bankiers en de Mainstream Media gelooft door de vloedgolf zal meegesleurd worden. Al wie geweigerd heeft om zijn of haar huiswerk te maken, is de sigaar...en het zal niet lang meer duren.

Al wie geweigerd heeft om zijn of haar huiswerk te maken, is de sigaar...en het zal niet lang meer duren.

Beleggers denken als kuddedieren. Omdat de massa nog altijd in de markt blijft zitten, onstaat een gevoel van veiligheid. Maar het uur van de waarheid breekt aan en dat wordt het 'sauve qui peut', want er komt een levensgroot gevaar op ons af. Al wie enig gezond verstand heeft, maakt dat hij of zij zo snel mogelijk weg is Met de kudde blijven meelopen is in de huidige omstandigheden allesbehalve een goed idee. 

Niet de waarde van het Fiat Paper is belangrijk, maar wel wat er van zal overblijven als het politiek en financieel systeem in elkaar zakt...het komt er op aan WAAR en HOE u uw activa in veiligheid brengt. 

Belangrijke fundamentals en technicals: zie abonneesectie

Copyright 2016, Alle rechten gereserveerd. De inhoud van dit rapport mag niet gecopieerd, gereproduceerd of gedistribueerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van Goldonomic


Vrijdag 1 januari 2016 - We wensen u en uw geliefden een gezond, succesvol en VEILIG 2016

 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts