29
februari
2012

NIEUWS FEBRUARI 2012 (vrij)

Het gemiddeld rendement van onze model portefeuille bedraagt 20%

Update woensdag 29 februari 2012 - Krijg je geld het land uit voor je land het geld uit jou krijgt.


Wie gelooft in Fiat Money en in de overheid alsof het goden waren, mogen zich klaarmaken voor een vervelende verrassing. Na Super-Mario I hebben we Super-Mario II gekregen en die heeft de Europese Unie een nieuw leven gekocht. Hij creëerde opnieuw honderden miljarden euro’s via LRTO of long term financing operations uit pure licht.

De goud- en de zilverprijs stegen dramatisch in reactie op het nieuws dat de ECB opnieuw goedkope kredieten aan de banken gaat toestaan. Bij de vorige ronde gebruikten de Spaanse en Italiaanse banken het verkregen geld om massaal overheidsschulden in te kopen, zodat de rente in deze landen naar omlaag ging. Op die manier krijgen Spanje en Italië meer tijd tot hun beschikking.

Economisch herstel zou om de hoek liggen te wachten, zodat deze landen hun financiën weer op orde krijgen. Het zal duidelijk zijn dat Super-Mario & Co niet begrijpen dat het point of no return al is gepasseerd. Het zal alleen maar slechter en slechter gaan totdat uiteindelijk het hele financiële systeem in de lucht gaat vliegen. Het is momenteel belangrijk om de rente laag te houden om een bankroet van de overheden te voorkomen.

Het door de ECB beschikbaar gestelde geld zal naar bepaalde delen van de financiële markten vloeien, het komt er nu alleen op aan om het geld te volgen. Hoe meer Fiat Money er uit de lucht wordt geplukt, hoe kleiner de impact op het systeem zal zijn. Het zal dit Fiat Money zijn dat hyperinflatie gaat veroorzaken wanneer de snelheid waarin geld wordt gecreëerd toeneemt.

Wees in ieder geval op de hoede voor ongerugeleerde en ongecontroleerde beleggingsvehikels zoals opties, ze gaan alleen maar geld kosten. Belegt in niet in beleggingsfondsen, hedge funds enzovoort, maakt niet uit waar ze in zijn belegd.

Een depressie zal grote gevolgen hebben voor China en voor landen die in belangrijke mate van China afhankelijk zijn. In onze abonneesectie leest u welke landen dat zijn. De Canadese dollar biedt betere kansen om tijdelijk cash op te slaan, de Australische dollar zal te lijden hebben als de Chinese economische activiteiten beginnen te vertragen als gevolg van de moeilijkere economische omstandigheden. China is een High Order Capital Good Country en HOCG hebben meer lijden dan Low Order Consumer Good landen. Canada is een veilig land voor spaargeld te bewaren. Het heeft voldoende energie en is rijk aan grondstoffen. Canada is een groot land met een relatief kleine bevolking.

Meer in de abonneesectie..


update dinsdag 28 februari 2012 - Krijg je geld het land uit voor je land het geld uit jou krijgt.


Updates in secties: Staatsbons in de EU, Bedrijfs-obligaties, Obligatie-fundamentals I & II, Lange termijn grondstoffen-charts, Goud en Zilver majors

rising oil pricesJaren geleden voorspelde ik al dat de olieprijs fors ging stijgen, iets wat nu aan het gebeuren is. Alleen blinden hebben niet gezien dat dit ging gebeuren. Waarom noemen me de mensen me een pessimist, terwijl wat ik had voorspeld vandaag realiteit wordt?

De HUI index (Gold bug index) is bezig een secondaire consolidatie af te werken aan de bovenkant van de weerstandslijn voor de afgelopen 27 jaar, lijn die nu een steunlijn is geworden. Bij een doorbraak boven 600 is 1100 het volgende koersdoel. Dat is nu eenmaal de gewone manier waarop goudmijnaandelen zich gedragen. Die stijging zal gebeuren zodra de zwakke handen en de non-believers uit de markt zijn verdwenen.

Velen weigerden te beleggen in aandelen omdat ze te risicovol zouden zijn. Eerder gaven ze de voorkeur aan obligaties en bankinstrumenten die rechtstreeks aan obligaties gelinkt zijn. Het is erg gevaarlijk om daarin te blijven geloven. Dat hebben bezitters van bankaandelen, die als superveilig golden, rechtstreeks kunnen ondervinden. Ook wie in de VS, Spanje, Ierland en Griekenland bleef geloven in bakstenen, verloor een fortuin. Sommige ongelukkigen betalen momenteel voor lucht bij hun bankier. De tijd van geloof is voorbij, het is eerder een tijd van begrip en inzicht. Wie liever de ogen sluit voor de realiteit, gaat veel geld verliezen.

Hoe komt het dat er zo veel idioten op aarde rondlopen? Wat is er mis met zij die vastgoed aan topprijzen kochten en nu zitten af te betalen voor pure lucht? Wat is er mis met zij die bankaandelen kochten? Weet u dat er vandaag nog altijd mensen zijn die deze waardeloze aandelen kopen. Waarom wordt er nog amper geluisterd naar professionals? Waarom besteden zo weinig mensen aandacht aan de veiligheid van hun spaargeld?

Het volk krijgt de politici die het verdient, beleggers krijgen de financiële adviseurs die ze verdienen. De massa gelooft alles wat haar wordt verteld, ze kopen ook alles wat haar wordt geadviseerd. Dit frusteert me enorm.

Meer in de abonneesectie..


update maandag 27 februari 2012


Updates in secties: US-Dollar, Euro en Euro-goud, Aardgas, Steenkolen, Ruwe Olie, Landbouwindex, Koper, Platina, Obligaties, Derivaten

De markt voor obligaties uitgegeven door Amerikaanse locale overheden is gecrasht, een voorteken voor wat de US-Bonds te wachten staat. Obligaties zijn niet meer dan een optie voor Worthless Fiat Money, koopkracht moet worden omgezet in REAL ASSETS: goud, zilver, aandelen…

Veel beleggingsfondsen zijn levensgevaarlijk, hetzelfde geldt voor levensverzekeringen, pensioenfondsen enzovoort. Ze beleggen hoofdzakelijk in obligatiefondsen en zijn daarom de facto waardeloos.

De overheden doen alle moeite van de wereld om de buitenwereld te doen geloven dat het economisch herstel overtuigend verloopt. Alle signalen geven echter dat aan dat op het einde van dit jaar dit liedje niet meer kan worden gezongen. Dat is met andere woorden na de Amerikaanse verkiezingen.

Onthoud steeds dat in het huidig financieel systeem geld synoniem is voor schulden en dat schulden synoniem zijn voor geld. De impact op de economie van de creatie van geld daalt volgens een expontentiële functie, op een bepaald punt is die impact negatief geworden. Quantative Easing heeft zo zijn grenzen.

De toonaangevende landen in de wereld werken zondag in Mexico City aan een deal rond een tweede globaal steunplan dat moet beletten dat de Europese schuldencrisis zich verder verspreidt. Duitsland zal in maart een beslissing nemen over een versterking van het Europees reddingsfonds, een ingreep die volgens G-20 noodzakelijk is om extra geld te storten voor het Internationaal Monetair Fonds. Tegen het einde van april – wanneer de volgende meeting van G-20 is gepland – zou er een oplossig moeten zijn.

Goud zal overeind blijven staan wanneer de eindrekening moet worden betaald. Dat zal waarschijnlijk gebeuren in juni 2015, maar in Europa kan het spel al over en uit zijn in juni 2014.

We twijfelen er niet aan dat Barack Obama zal worden herkozen als Amerikaanse president, de Republikeinen slagen er maar niet in om een geschikte tegenkandidaat naar voren te schuiven. Het enige waar de Republikeinse kandidaten goed in zijn, is in het gooien met modder naar elkaar. Dat levert vanzelfsprekend een zielig spektakel op. Santorum snapt niet eens wat scheiding tussen Kerk en Staat betekent!? Van vooruitgang gesproken....

Meer in de abonneesectie..


update vrijdag 24 februari 2012

 


 

 

"Wie zegt dat we onszelf een weg uit dit moeras kunnen banen, is ofwel onwetend of vertelt de waarheid niet". President Barak Obama gaf bij een bezoek aan Florida toe hij niet in staat is om "the change" te realiseren. Zo is er toch minstens iemand eerlijk.

Overal zien we technische uitbraaksignalen, onder andere bij zilver. Daarmee wordt aan mijn verwachtingen voldaan, hopelijk krijgen we nu bijkomende signalen zodat we onze posities kunnen versterken.

De olieprijs blijft maar stijgen, voor een gallon gasoline moet in Los Angeles al meer dan 6 dollar worden betaald. Ook in Europa gaan de benzineprijzen door het plafond. Amerikanen betalen soms al meer dan 100 dollar om hun benzinetank te vullen.

AXMIN Inc. (TSX VENTURE:AXM) voerde een omgekeerde stock split uit, waarbij tien gewone aandelen recht gaven op één nieuw aandeel.

Meer in de abonneesectie...


update donderdag 23 februari 2012


Blijf de bankiers en de overheden geloven, blijf uw spaargeld binnen bereik van deze gangsters beweren, blijf beleggen zoals zij vertellen dat dit moet gebeuren, blijf geloven in Fiat Money, Bank Accounts en Treasury bonds en bent u gegarandeerd op het einde van de rit al uw spaargeld kwijt.

Het zijn dezelfde heren die beweren dat goud waardeloos is en die daarmee 6000 jaar financiële geschiedenis ontkennen.


Volgende video clip is er een om van te kotsen!...als je na deze clip bekeken te hebben, nog vertouwen hebt in de bankiers en politiekers, dan heb je ze niet allemaal op een rij!...Die zogezegde "intelligente ECB man" is een ordinaire en groteske Boef. Iedereen heeft meestal wel zo iemand in zijn familie...

Meer in de abonneesectie...


update woensdag 22 februari 2012


Volgende secties werden upgedate: $-Goud, Zilver, €-Goud en Wereld-aandelen-indexen -

De secties die wat moeilijker te vinden zijn, zijn die van Weimar hyperinflatoire depressie en Zimbabwe. Zimbabwe is een goed voorbeeld van wat vandaag met de Dow Jones Industrial index. De secties zijn te vinden in de Academie

In de herfst van 2011 was ik al zeer enthousiast over de Amerikaanse beurzen, recent is de Dow Jones voorbij de piek van 13.000 gegaan (de piek van 2008). Onze geselecteerde aandelen in de Recession Proof sectie hebben het uitstekend gedaan. Zie meer hierover op de abonneesectie, Wereld-aandelen-indexen en Recessie-proof sectie.

Het succes van de Dow is deels te danken aan he geld dat wegvloeit van de EU-Titanic. Ik ben er van overtuigd – in tegenstelling tot wat veel bronnen beweren – dat Griekenland niet failliet zal mogen gaan. Ook een exit uit de eurozone zal kost wat kost vermeden worden, maar dit gaat heel veel geld kosten. Dat geld zal zijn weg naar de beurzen vinden. Het is dus niet zo zeer de waarde van de aandelen die omhoog zal gaan, maar wel zal de waarde van het Fiat Money (zie in de Zimbabwe sectie) dalen.

Sommige Amerikaanse aandelen zijn sterk ondergewaardeerd en vormen een veilige vluchthaven voor Europees kapitaal. Belangrijk is te begrijpen in hoeverre de bull run op Wall Street goud, zilver en goud- en zilvermijnaandelen zal beïnvloeden. Dit moet worden gezien in relatie met derivaten en met de manipulatie door de centrale banken.

De Europese regeringen gaan geen medelijden hebben met ons spaargeld, ze gaan proberen om zo veel mogelijk te pakken krijgen via het opleggen van extra belastingen. Ik verwacht dat Europa ten laatste vanaf 2014 in grote moeilijkheden gaat komen. Elkeen die NU geen voorbereidingen treft, is zijn spaargeld niet waardig en krijgt straks zijn verdiende loon: hij/zij zal het allemaal verliezen!"

Het lijdt weinig twijfel dat Canada en Zuid-Afrika de rijke landen van de toekomst gaan worden, beide landen bschikken over grondstoffen en landbouwproducten. Canada is bovendien ook nog eens rijk aan olie, Zuid-Afrika aan steenkool en laatstgenoemd land heeft bovendien ook nog eens toegang tot de olievelden in Angola. Het Canadees bankensysteem heeft veel minder geleden dan dat in andere landen, de vijf grote Canadese banken zijn nu erg machtig.

Het Grieks probleem is nog niet opgelost, de Europese landen hebben de bal nogmaals voor zich uitgeschopt. Dat zal blijven gebeuren tot het eurosysteem gaat crashen.

Ook Goud, Zilver, Uranium, enz. zijn uitgebroken en aan een Bull Run begonnen...wellicht moeilijk te verstaan voor velen....maar een realiteit en dit is slechts het begin. Details in de abonnee secties. Een $ 575 investering kan voor velen de beste beslissing zijn die ze begin 2012 nemen. ABONNEER je NU !

Meer in de abonneesectie...


update dinsdag 21 februari 2012 - Maandag is presidents-dag en zijn de Amerikaanse beurzen gesloten.


Zomer 1938: " Ik moet buiten Duitsland geraken voor het te laat is!" (Duitse joodse burger). De Duitsers die besloten het land te verlaten, moesten alles achter laten en op voorhand een jaar belastingen betalen. Maar Duitsland was een land waaruit je weg moest, al betekende dit dat je naakt moest vluchten. Alwie aan de grens met waardevolle zaken werd betrapt riskeerde een concentratiekamp en gefusillieerd te worden.

Je vermogen verstandig beleggen, is slechts een deel van je huiswerk maken. Het tweede en even belangrijk luik is het zo te positioneren dat het zich buiten de armslag van de Overheid bevindt. Dit betekent daarom geen fiscale fraude maar zal als het puntje bij paaltje komt, iemand een pak meer flexibiliteit bezorgen!

De muur van Berlijn werd niet afgebroken, hij werd gewoon verplaatst. Alwie vandaag verstandig belegd en zo zijn koopkracht veilig stelt, wordt straks door de overheid uitgekleed. Ik verwacht me straks ook Griekse taferelen in Belgie en mogelijks in Nederland.

In Belgie slaat straks de ratteval dicht: Enkele jaren terug was er fiscale amnestie voor kapitaal dat naar Belgie werd gerepatrieerd. Vanaf eind 2013 moeten alle effekten (aandelen, obligaties en kasbons) gedigitaliseerd zijn: dit betekent dat je bank die dingen voor jou in haar naam bijhoudt!? Het Maximum bedrag dat er cash mag worden betaald, bedraagt 5000 Euro en dit bedrag wordt straks nog eens verlaagd. Maximum bedrag dat je over de grens mag meenemen, bedraagt 10,000 euro. Vanaf 2014 mag er geen cash meer gebruikt worden voor de aankoop van onroerend goed.

Er komt een minimum belasting voor bedrijven, meer belastingen, hogere BTW. De overheid is een vermogensinventaris aan het opstellen: alle bezittingen van een belg in binnen- en buitenland (roerende en onroerende) worden in een rijksregister opgenomen. Straks verdwijnt het bankgeheim (in de praktijk bestaat dit al niet meer) De Vermogensbelasting komt er vanaf 2013 (dan is de val al toe en is er geen
ontsnappen meer). Ten laatste in 2014 komt er kapitaalswinstbelasting op roerende en onroerende waarden (immobilien en aandelen). Ik verwacht mogelijks ook een belasting op kapitaalswinst op goud/zilververkopen.

De prijs van de ruwe olie is zoals wij voorspelden zonder enige weerstand door de $100 gebroken [de prijs van Brent ($122) deed dit al eerder]. Omdat de elasticiteit van de aanbodscurve heel klein is (we hebben piek oilie) en omdat deze vna de vraagcurve eveneens heel klein is (India en China consumeren wat het Westen bespaart - hoe ironisch) kan een stijging in vraag van 0.01% resulteren in een prijsstijging van 400%. Dit allemaal is een DIREKT gevolg van het WANBELEID van de politieke overheid, Fractioneel reserve bankieren en het scheppen van Geld uit ijle lucht. De duurdere prijs van Energie wakkert nog eens de relatief hoge inflatiecijfers aan, cijfers die door de media en overheid opmerkelijke goed verzwegen worden!? In de VS zien we straks $ 5 per gallon en in Europa wordt dit € 2 per liter benzine/dielsel. Alvast iets waar de Politiek goed in geweest is....

De evolutie van de petroleumprijs heeft een belangrijk gevolg voor de aandelen die wij in bepaalde shopping baskets hebben opgenomen.

In Frankrijk is de verkiezingsstrijd losgebroken. Verwacht je aan een overwinning voor de socialisten met Hollande. Eens verkozen zal de man er trouwens evenmin van terecht brengen als Di Rupo. Het enige waar hij goed zal in zijn, wordt het verhogen van de BELASTINGEN. Aangenomen dat Sarkozy herverkozen wordt, zal de franse politiek er trouwens identiek uitzien. Sarkozy en Hollande zijn net dezelfde honden met aan andere kleur van halsband. Tot zolang de massa dit niet ziet, komen er geen veranderingen (ook niet in Belgie waar de meute honden groter is dan in Frankrijk).

Meer in de abonneesectie...


update vrijdag 17 februari 2012 -


Vandaag wordt een spectaculaire dag voor tal van aandelen die wij geselecteerd hebben in onze shopping baskets! Nog steeds geen abonnee!? Jammer voor je spaarcenten.

riddleg2

Dit is een 3de en finale verwittiging dat er een belangrijke positieve beweging op til is voor welbepaalde aandelen!

Meer in de abonneesectie...


Update donderdag 16 februari 2012 - vergeet niet je spaarvarken naar veilige oorden te leiden voor het te laat is!


Wanneer Griekenland de drachme niet gaat terugkrijgen, gaan we iets verschrikkelijks te zien krijgen. We praten hier over niet meer of niet minder dan een burgeroorlog. Europa lijkt daar niet echt wakker van te liggen, de Europese overheden praten heel relax over de zaak. Het kan hen dan ook eigenlijk geen bal schelen wat er met Griekenland gebeurt. De oprichters van de Eurozone en de Euro gaan de geschiedenis ingaan als super-idioten en kriminelen.


Het einde van de grootscheepse monetaire oplichtingszaak van de banken is bijna achter de rug. Dat einde is zelfs dichterbij dan sommigen willen geloven. Wij hebben in ieder geval al eieren voor ons geld gekozen. Weet dat het bedrag aan deposito's dat de Grieken in een jaar tijd van hun bankrekening afhaalden 17% van het Bruto Nationaal Grieks produkt bedroeg!  Wie vandaag zijn tijd verprutst en probeert de laatste cent te nijpen uit zijn portefeuile zou er beter aan doen die tijd te spenderen om zijn spaarvarken naar veiliger oorden te loodsen. De grote massa beleggers die hardnekkig blijft geloven in staatsobligatiies en hun spaarcenten bewaren op bankrekeningen en spaarboekjes (in het beste geval kopen de banken hiermee ook waardeloze staatsobligaties) zullen berooid uit het avontuur komen. Alwie destijds gebruik maakte van de fiscale amnestie en zijn spaarcenten naar Belgie terug bracht, zal hiervoor op termijn duur betalen.

Niet de eerste keer dat wij jullie verwittigen voor de duistere praktijken van de Banksters die weinig medelijden hebben met jullie spaargeld. De situatie is zo erg dat Europa zich wel verplicht zag een ondezoek in te stellen. Zij die in het verleden geld verloren met DERIVATEN zoals Opties, Turbo's, Warrants, enz..en zij die hun portefeuille door bankiers lieten beheren, weten wat wij bedoelen. Klik hier om de interessante tekst en links te lezen die onze franse Site manager vandaag publiceerde....click here for Goldonomic.fr

Meer in de abonneesectie...


Update woensdag 15 februari 2012


Het feit dat de euro stand heeft gehouden, doet een rood alarmlicht flikkeren voor de dollar. Eerst komt er een economische oorlog, gevolgd door een echte oorlog. Economisch woedt er een oorlog tussen de VS en Rusland-Iran, tussen de VS en Europa en ga zo maar door.

Moody’s verlaagt de kredietrating voor Europese landen op een moment dat veel Amerikaanse steden er veel slechter aan toe zijn. Het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Frankrijk liggen nu in het vizier. Het lijdt weinig twijfel dat dit soort acties de aandacht wegneemt van de Fiat Paper Dollar en van de binnenlandse problemen. We verwachten zowel een verticale oorlog (in het Midden-Oosten) als een horizontale (burgeroorlog, revoluties…) en dit op hetzelfde moment.

Elke ingreep van de overheden zal de uiteindelijke doodsstrijd verlengen. Na het redden van de banken zijn de overheden nu zelf diep in de problemen verzeild geraakt. Het is erg naïef om te geloven dat China de westerse wereld zal komen redden. De enige keuzemogelijkheid is het printen van geld, monetarisering van de schulden en het gebruik van derivaten. Na Europa wil nu ook Singapore de handel in derivaten reguleren, dit om toekomstige rampen van het formaat van MF te vermijden.

Nog niet zo lang geleden beloofde Saoedi-Arabië dat de olieprijs niet boven 100 dollar per vat zou mogen uitstijgen, iets wat inmiddels toch is gebeurd. Technisch ziet het plaatje voor de olieprijs er bijzonder veelbevolvend uit, er is sprake van een hoofd- en schouderformatie die bijna afgerond is. Een breakout uit dergelijke formatie is altijd sterk en krachtig. Vergeet dus niet de olieaandelen!

Technisch gesproken zijn de Dow Jones en de SP500 bezig om BEARISH wedges af te ronden. We worden voorzichtiger voor de beurzen in het algemeen want de huidige short posities zijn nu groter dan op eender welk punt in de afgelopen tien jaar. Dat is weliswaar een waarschuwingssignaal, waarbij we niet mogen vergeten dat die short-posities vroeg of laat ingedekt moeten worden EN we tot op heden nog niet uit die berewig gevallen zijn..wordt vervolgd!

De obligatiemarkten zijn aan het uitpieken en bevinden zich in een gevaarlijke zeepbel. U laat ze beter links liggen, want er is een bear markt in bonds op komst. Beleggers bereiden zich beter voor op de toekomstige renteshock, diversifieer een valutapoportefeuille buiten de dollar en de euro. Zodra de obligatiezeepbel in andere landen explodeert, zoals eerder in Zuid-Europa is gebeurd, zal de dollar mee onderuit gaan. De reden is dat de bezitters van Amerikaanse gedwongen gaan worden om de dollar volledig in de steek te laten. Dit gaat het einde van de dollar als wereldreservemunt inluiden.

Meer in de abonneesectie...


Update dinsdag 14 februari 2012


Als de prijs van dit beleggingsinstrument zo blijft stijgen gelijk sinds het begin van dit jaar is gebeurd (+12%), dan staan we op het einde van dit jaar op 2300 dollar. Wanneer de wet van de Communicerende Financiële Vaten zijn alle beleggingsvehikels met elkaar verbonden.

Wat staat er ons te wachten? Zodra de markten weer meer zekerheid hebben, gaat de dollar verzwakken. Rekening gehouden met de eurocrisis noteert de dollar nu al erg zwak. Het geld zal wegvloeien uit de dollar naar de obligatiemarkt, naar aandelen en naar goud. U krijgt van ons het signaal wanneer het tijd is om goud te kopen. Doe uzelf een plezier en neem een abonnement op Goldonomics. Het is goedkoper dan Insider Trading en bovendien volstrekt legaal.

De echte schurken zijn de overheid en de bankiers, wat in Griekenland gebeurt zal overal in de westerse wereld gebeuren. Miljoenen mensen zijn tot armoede veroordeeld en gaan zich tegen hun regering keren.

Het geld dat wordt gecreëerd om Griekenland te redden, gaat via Griekse bankrekeningen en wordt gebruikt om de bezitters van Griekse staatsobligaties te betalen. Daardoor kan een credit-event worden vermeden, gebeurtenis die zou worden uitgeroepen door de vijf grootste banken als uitgevers van Credit Default Swaps. In werkelijkheid heeft dit niets te maken met Griekenland. Het land is ekonomisch ten dode opgeschreven....

Meer in de abonneesectie...


update dinsdag 14 februari 2012 - Geduld is een deugd...goud is sinds 1 januari al met 12% gestegen!


Warren Buffett is of een idioot of een supermanipulator. Het is niet omdat iemand zo gelukkig is om een groot geldbedrag bij elkaar te krijgen dat hij intelligent mag worden genoemd. Wanneer Buffett stelt dat goud geen enkele waarde heeft, negeert hij 6.000 jaar geschiedenis. Hij is een speeltuig van de overheid geworden en zou zich beter beperken tot het spelen van banjo, dat is het enige wat hij tenminste goed kan. Maar uit de media kan Buffett beter wegblijven.

De Europese Unie is akkoord om de markt voor derivaten – een markt met een omvang van 700.000 miljard dollar te reguleren. Daardoor gaat het mogelijk worden om meer controle uit te oefenen op één van de gevaarlijkste onderdelen van de financiële markten. De controlemaatregelen kunnen tegen het einde van 2012 ingevoerd worden. De derivatenhandel heeft de economische crisis uitvergroot, onder andere door het maskeren van risico’s. In het kader van de nieuwe maatregelen worden banken, hedge funds en andere handelaars in derivaten aangemoedigd om weg te blijven van de niet-gecontroleerde 'over-the-counter' market, die goed is voor 95% van alle transacties. Deze banken, waaronder Deutsche Bank, Barclays, Goldman Sachs, JP Morgan, Bank of America en Citigroup, ontwerpen deze producten voor hun klanten en verhandelen ze onder elkaar.

QE zal tot het oneindige doorgaan, want er is simpelweg geen andere tool beschikbaar die de benodigde liquiditeiten die nodig zijn om het instorten van het financieel systeem uit de lucht plukt. De dreigende vernietiging van het systeem is te danken aan zijn die alles geëffectiseerd hebben. QE zal ten koste gaan van eerst de Amerikaanse valutamarkten en daarna de Amerikaanse obligatiemarkten. Dat zal mijn inziens in het jaar 2015 gebeuren. Ik denk dat al in juni van dit jaar duidelijk gaat worden hoe kwetsbaar de Amerikaanse dollar is.


Goud is geld en soms beter geld dan door de overheden wordt aangeboden. Een negatieve reële rente – we spreken dan over financiële repressie – jaagt de beleggers uit valuta’s, richting goud. Geef de voorkeur aan fysieke levering van goud, we doen liever niet mee aan de gesofisticeerde derivatenmarkt in goud. Een Vietnamese socioloog drukte het als volgt uit: “Keizerrijken kunnen omvallen, valuta’s kunnen van naam veranderen maar goud zal altijd blijven overleven.”

Over Vietnam gesproken: de inwoners van dit land hebben een lange traditie van het bewaren van goud in huis. Ze hebben dan ook onder een communistisch regime moeten leven. Vorig jaar kochten de Vietnamezen per kop meer goud dan de Indiërs of de Chinezen, de goudprijs steeg in het land met 18%. Een troy ounce goud kan in Hanoi nu 100 dollar meer kosten dan elders in de wereld het geval is.

Meer in de abonneesectie...


Update maandag 13 februari 2012 -


De Griekse statistische gegevens zien er angstwekkend uit. Maar laten we ons vooral geen illusies maken: binnenkort zien we gelijkaardige cijfers in Portugal, Spanje en België. Bevestig maar alvast de veiligheidsgordels. Ik herhaal dat ik overtuigd ben dat men noch Griekenland zal laten failliet gaan, noch dat het land de EU zal verlaten. Dit is BANKTECHNISCH onmogelijk (Credit Default Swaps repercussies zijn te dramatisch en er wordt hierover geen woord gerept) . Ironisch genoeg beginnen Politiekers nu zelf toe te geven dat het GRIEKs probleem een POLITIEK probleem is en dat de politiek in de eerste plaats moet afgeslankt worden. Guy Verhofstadt leest mogelijks ook Goldonomic....

De output van de Griekse verwerkende industrie is in december met 15,50% gekrompen in vergelijking met het jaar voordien. De industriële output daalde met 11,30%, ten opzichte van minus 7,80% in november. De werkloosheidsgraad is in november opgelopen tot 20,90%, tegenover 18,20% de maand voordien. Dit gelijkt verdacht sterk op een dodelijke spiraal (zie Jim’s formule). Wat Griekenland overkomt, is wat kan gebeuren wanneer een land lid wordt van een monetair systeem en vervolgens grote schulden aangaat in wat een vreemde munt dreigt te gaan worden. Daar bovenop komt nog eens de monetaire en fiscale krimp die het land ervaart.

Duitsland ontdekt dit al wat de Goudstandaard betreft toen het de externe schulden tussen 1925 en 1929 opstapelde, schulden die bij Amerikaanse bankiers werden aangegaan. Dat gebeurde op een gelijkaardige manier als wat nu in Griekenland gebeurt. De geschiedenis herhaalt zich dus.

We stevenen op toestanden af zoals we die eerder in Zimbabwe zagen. Quantative Easing tot in de eeuwigheid, dat staat ons te wachten. De Europese Centrale Bank zou in het kader van haar long-term refinancing operation programma (LTRO) 1000 miljard euro in het systeem kunnen pompen. Eerst werd maar uitgegaan van 100 miljoen euro, maar dat bedrag werd naar aanleiding van het succes van het vorige LTRO programma fors opgetrokken.

De eerste editie van het LTRO programma in december heeft een beursrally opgebracht, dit als gevolg van een groter aanbod aan goedkoop geld. ECB Director-General Francesco Papadia opperde onlangs het idee dat de operatie achter de rug zou zijn. Afwachten dus.

Silvercorp Metals Inc kondigde aan dat op 21 april een dividend van 0,025 Canadese dollar per aandeel zal worden uitbetaald. Het is het tweede dividend dat wordt uitbetaald sinds het bedrijf besliste om het kwartaaldividend met 25% te verhogen. Voordien werd een dividend van maar 0,020 CAD uitbetaald.

Het aandeel is begonnen dividenden uit te keren in 2007, met een jaardividend van 0,05 dollar. Verwacht wordt dat de zilverproductie met 20% zal worden verhoogd, die van goud met 90% en die van lood en zink met respectievelijk 12% en 63%. Het zou al het achtste jaar zijn dat Silvercorp het dividend verhoogd.

Meer in de abonneesectie...


Update Vrijdag 10 februari 2012


Bankbriefjes zijn waardeloos en hetzelfde geldt voor het geld dat op de bank op onze rekening staat. Het is hoog tijd om dat geld om te zetten in REAL ASSETS, zoals bijvoorbeeld olieaandelen (onze sectie olieaandelen is van een update voorzien). Veel van die olieaandelen bieden een aantrekkelijk rendement, dat kan oplopen tot 3,50%.

De charts van de olieaandelen zien er zeer goed uit, er zijn verschillende hausse patronen in de maak. De index (XOI) is uit een bullishe formatie gebroken. Er komt stilaan leven in de olieaandelen, maar niemand lijkt zich daar van bewust te zijn.

De Gold en Silver juniors kregen eveneens een update, Juniors kunnen worden gebruikt als alternatief voor opties, turbo’s en warrants. Ze bieden grotere winstkansen, maar zijn ook risicovoller.

Hebzucht betekent de dood van heel wat spaargeld. Meer een dozijn traders en brokers zijn in Londen en in Azië ontslagen of geschorst wegens pogingen om de rentevoeten te manipuleren. De regelgevers voeren een onderzoek uit bij Amerikaanse en Europese banken, ze zouden sinds de tweede helft van 2010 de interbancaire rentevoeten gemanipuleerd hebben.

Daarnaast werd er ook een onderzoek ingesteld naar de hedge funds die zwaar speculeerden op die rentevoeten. Is het nog mogelijk om de banken te vertrouwen wanneer we dit allemaal vernemen?

Meer in de abonneesectie...


update donderdag 9 februari 2012 -


Geld is niet hetzelfde als Tomaten: en ZIJ hebben een Computer!

Als de euro door de neklijn van een Reversed Head and Shoulder Pattern breekt, zien we voor de zomer minimumkoersen van 1,40 dollar.

Februari zal een topmaand worden voor de resultaten van de goud- en zilvermijnaandelen. Harmony maakte in het vierde kwartaal een record operationeel resultaat  van 2,10 miljard rand bekend, terwijl de goudproductie met 5% steeg. De mijngroep werkte aan een gemiddelde goudprijs van 438.183 rand per kilo. De goudprijs was 11% hoger dan de 396.405 rand per kilo in het derde kwartaal. Dit is onder andere te wijten aan de depreciatie van de koers van de rand tegenover de dollar.   In het vierde kwartaal daalde de goudprijs in dollar met 3% tot 1683 dollar per troy  ounce. Belangrijke ontwikkelingen in de Zuid-Afrikaanse mijnen van de groep waren de stijging van de underground grade met 14% en een 6% daling van de cash kosten tot 249.356 kilo per kilo. CEO Graham Briggs sprak van een zeer bevredigende evolutie van de resultaten. Onder andere Yamana, Newmont en Barrick liggen goed op de chart, stel de aankopen van de seniors niet uit.

Randgold Resources zal een miljard dollar investeren over de komende twee jaar in de bouw van de Kibali mijn in de Democratische Republiek China en in de verdere ontwikkeling van de ondergrondse operaties in het Loulo complex in Mali.

US Gold Corp (UXG.TO) is van naam gewijzigd en noemt nu McEwen (MAQ.TO). De aandelen van McEwen Mining worden verhandeld op de NYSE en de TSX, dit onder het symbool "MUX".

Hou de beurzen goed in de gaten, want het Zimbabwe-effect begint er langzaam maar zeker te werken. De Zuid-Afrikaanse beurs zet de ene piek na de andere neer, de overheden gaan eerder het risico op hyperinflatie lopen dan Griekenland uit de euro te laten stappen.

Onze sectie World Stock Markets hebben een update gekregen. De Amerikaanse, Canadese en Britse markten hebben de opwaartse trend hervat, terwijl de Zwitserse en de Duitse uitgebodemd zijn. De twee laatstgenoemden kunnen in een opwaarts kanaal belanden. Brazilië bleek een bear trap te zijn, ook deze beurs heeft zijn opwaartse trend hervat.

ENERGIE en energieaandelen voorspellen veel hogere koersen enveel hogere prijzen voor energie! De hoofd en shouder formaties en andere reversal formaties zijn heel betrouwbaar en geven eveneens een minimum objectief aan.
De sectie Goud en zilver juniors was updated. Een tip, ga voor die aandelen met de beste chart formaties! Deze met de grootste % winstobjectieven dragen ook het grootste risico. Dit is ALTIJD zo!

update woensdag 8 februari 2012 -


Griekenland ontslaat 15.000 ambtenaren, waarbij moet worden opgemerkt dat één Griek op vijf rechtstreeks door de overheid wordt tewerkgesteld. Een tweede Griek krijgt onrechtstreeks zijn geld van de overheid. Er worden nu strenge besparingsmaatregelen aangekondigd: meer belastingen, privatisering van wat de overheid nog bezit (verkoop het zilverwerk!), verlaging van de weddes en pensioenen, structurele hervormingen…Ik GELOOF NIET dat Griekenland de EU en de EURO zal verlaten. Ik GELOOF ook NIET dat men Griekenland failliet zal verklaren. Zo iets heeft te vergaande implikaties voor het bankwezen. (Credit Default Swaps)

Wat tegenwoordig kapitalisme wordt genoemd, heeft eigenlijk meer te maken met communisme. Anderzijds is wat eens democratie werd genoemd, nu fascisme is geworden.

Centrale banken besturen de wereld op een manier zoals nog nooit eerder is gezien. Gezamenlijk plukken ze geld uit de lucht op een eveneens nooit geziene manier. Bovendien worden de statistieke op hun maat aangepast. De meeste mensen denken niet rationeel en hebben geen kaas gegeten van economie. Ze vormen zodoende een makkelijke prooi voor politici en bankiers.

De officiële inflatiegraad in de Verenigde Staten bedraagt 3%, maar volgens de schaduwstatistieken moet de inflatie eerder in de buurt van 11% gesitueerd worden. Dat betekent dat wie op zijn belegging een rendement van minder dan 11% realiseerde in feite geld verloor. Valse inflatiecijfers resulteren bovendien in valse groeicijfers over de economie.

De Verenigde Staten vormen momenteel de grootste bedreiging voor vrede in de wereld. Ze willen namelijk kost wat kost vermijden dat de wereld gaat ontdekken dat ze hun import met waardeloos geld betalen. De meeste mensen begrijpen niet wat er kan gebeuren met de dollar wanneer de petrodollars vanwege een gebrek aan vertrouwen plots terug naar de Verenigde Staten zouden vloeien. In dat geval zou het land worden overstelpt met een vloedgolf aan dollars. De dag is niet ver af meer dat duizenden miljarden dollars alleen in de VS zelf nog waarde gaan hebben. Op dat moment zal het rijk van de dollar over en uit zijn.

De snelheid waaraan dit kan gebeuren zal iedereen doen verschieten, de VS zakken af in de richting van hyperinflatie en de dollar wordt waardeloos. De veiligheid van een aandelenportefeuille zal de laatste van iemands zorgen zijn wanneer een conflict tussen de Verenigde Staten en Iran de aanzet tot de Derde Wereldoorlog zal vormen. In dat geval zullen zowel de regering als het Amerikaans volk op een hysterische manier gaan reageren. Het ganse land zal worden afgesloten, waarbij zich meteen de gelijkenis met een gevangenis opdringt.

Er zal opnieuw een zondebok moeten worden gevonden die als alibi voor een nieuwe oorlog worden gevonden en wordt de islam. Kijk in dat verband naar Libië en Egypte, waar de moslims in de regering zijn gekomen.

Er bestaat geen enkel verschil tussen een obligatie met een rating AAA en eentje met een rating C: beiden zijn volstrekt waardeloos. Er bestaat evenmin verschil tussen papiergeld uitgegeven door een overheid (zoals de ECB) en papiergeld uitgegeven door een privé-bedrijf (zoals de FED). Beiden laten toe dat alle assets van de mensen worden overgezet in waardeloos papieren geld.

Meer in de abonneesectie...


Update dinsdag 7 februari 2012


Banken werken in feite hun eigen ondergang in de hand (er bestaan idioten, maar er bestaan ook superidioten). De banken zijn de facto bankroet, maar in plaats van dit toe te geven en van start opnieuw te beginnen geven ze er de voorkeur aan om te worden gered door hun vriendjes de politici. Dit spelletje heeft ook een keerzijde, de politici redden de bankiers om hun eigen overleven veilig te stellen. Op deze manier wordt alleen maar verzekerd dat de komende apocalypse nog erger gaat worden.

Alleen wanneer het volledige bedrag aan foutief toegewezen fondsen (fiat papier bankbrief en digitale bank deposito’s) uit het systeem wordt gehaald, kunnen de maatschappij en de economie herstellen. Wie zijn imaginaire koopkracht verliest aan te houden, dreigt alles kwijt te spelen wanneer het systeem crasht. Daarom is het belangrijk om nu over te stappen op Real Assets (goud is daar maar één voorbeeld van) die al eeuwen hun betrouwbaarheid bewezen hebben.

De huidige situatie kan op geen enkele manier worden vergeleken met die in de jaren 80. Ik geef toe dat het verschil moeilijk te zien is, ook al omdat via de mediapropaganda een verkeerd beeld van de situatie wordt opgehangen. Daarnaast worden de statistieken vervalst, maar is ook het geheugen van de grote massa kort.

Men hoeft echter geen Einstein zijn om te beseffen dat zich afspeelt in Griekenland, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten de verkeerde kan opgaat. Propaganda is een krachtig politiek wapen dat onze hersenen dagelijks op het verkeerde been zet.

Anderzijds blijven de oorlogsspanningen toenemen en oorlog is een spel dat niemand kan winnen. Eender welke oorlog kent alleen maar verliezers, het gaat steeds om een zinloos destructief gebeuren. Toch zijn er idioten die dit spelletje blijven spelen. Niemand begrijpt waarom de burgeroorlog in Syrië niet wordt stopgezet en waarom China en Rusland in de VN hun veto stelden tegen een gewapende tussenkomst. Saddam Hoessein werd snel geliquideerd toen duidelijk werd dat hij de dollar in de steek wou laten. Hetzelfde gold voor de Libische leider Kadhafi. Waarom wordt hetzelfde principe dan niet in Syrië toegepast, zo luidt de vraag die iedereen zich stelt.

China, India en Iran maken afspraken zodat ruwe olie in goud kan worden betaald, waardoor een betaling in dollars kan worden vermeden. Op de eerste plaats die landen die weinig of geen buitenlandse schulden hebben proberen het bankroet financieel systeem te verlaten. Dit proces brengt langzaam maar zeker de positie van de dollar als reservemunt in gevaar. Het valt niet moeilijk te begrijpen wat er zal gebeuren wanneer de dollar die status verliest: de dagen van gratis geld zijn achter de rug. Wanneer de massa begrijpt dat de keizer in zijn blootje staat (hij had overigens al geruime tijd geen kleren meer aan) zal het spel over zijn.

Spijtig genoeg zal de massa een oorlog (een burgeroorlog of een revolutie in combinatie met een wereldoorlog) moeten meemaken alvorens de schellen van de ogen gaan vallen. Het is in die context makkelijk te begrijpen dat een aantal gouden munten goed van pas gaan komen wanneer de situatie uit de hand loopt.  

De sectie van de recessiebestendige aandelen kregen een update, heel wat interessante aandelen blijven koopwaardig.

Meer in de abonneesectie...


Maandag 6 februari -


Een oorlog in het Midden-Oosten (Iran - Israel) en een daaropvolgende derde wereldoorlog zijn in de maak. Stoorzender zijn daarbij de overheden, die verkeerde berichten de wereld insturen en zo de massa verkeerd informeren over wat er op komst is. Er wordt tegenwoordig steeds vaker over oorlog gesproken. Eric Schmitt bracht in The New York Times de getuigenis van James R. Clapper, directeur van de nationale veiligheid, die waarschuwde dat de Iraanse leiders er steeds meer aan denken om aanvallen binnen de Verenigde Staten zelf te lanceren. [persoonlijk acht ik het uitgeloten dat Iran de USA op eigen grondgebied kan aanvallen en het is mijn overtuiging dat zij dit eigenlijk helemaal niet willen]

Een aantal secties kregen op het abonneegedeelte een update: $-Gold, €-Gold, Cangold, Rupee Gold, Swiss-Gold, Krona-Gold en de Investment Pyramid. Vooral de updates bij de Investment pyramid moeten in de gaten worden gehouden. De Zweedse kroon is klaar voor een xxxxxxxxxxxxxxx versus de Euro en daarmee wordt bevestigd dat de euro en de dollar xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx. Zoals je hieronder of de grafiek kan zien, dient men zich te verwachten aan een kleine goud/zilver correctie.

[grafiek in de abonnee-sektie]

Traders zitten altijd in het verliezende kamp, evenals zij die jacht maken op Fiat Paper verliezen ze altijd. De kunst tegenwoordig is om vast te stellen waar in te beleggen en op welke manier dat gebeurt. In een volgende fase is geduld erg belangrijk. Vroeg of laat breekt de tijd aan dat de massa gaat overstappen op die beleggingsinstrumen die op basis van gezond verstand en technische analyse geselecteerd werden.

Crude oil is een schoovoorbeeld van een xxxxxxxxxxxxxxx pattern. Ik verwacht dat wanneer de olieprijs uitbreekt xxxxxxxxxx dit een grote invloed gaat hebben op het goud en op de goudsector.

De banken zijn bankroet en zullen verder wegrotten. België heeft Dexia al overgenomen (of anders gezegd: genationaliseerd wat is overgebleven nadat de politiek deze bank om zeep heeft geholpen).  Frankrijk staat klaar om hetzelfde te doen. In februari zijn er presidentsverkiezingen in dat land en Sarkozy wil zijn kansen niet verloren zien gaan.

Men kan ofwel koopkracht te stockeren in Goud en ECHTE AKTIEVA (geen HOCG of Immobilien) of in waardeloze bankbiljetten (ja WAARDELOOS) en/of in waardeloze DIGITALE cijfertjes op een bankuittreksel gedrukt. Wie de banken en de overheid blijft vertrouwen, die zal gewoon ALLES verliezen. Voorbeelden genoeg in de Geschiedenis....Het kerstmannetje bestaat niet en de OVerheid is er NIET om je te helpen.

Meer in de abonneesectie...


Vrijdag 2 februari 2012 - met de rss functie kan je telkens weten wanneer er een update is -


Er komt geen recessie en zeker geen depressie! Integendeel zelfs, het economisch herstel loert vlak om de hoek. Dat is wat de autoriteiten ons door propaganda en door de media in 2009, 2010 en 2011 wilden doen geloven. Vandaag is de situatie zo slecht geworden dat de autoriteiten schoorvoetend de bittere realiteit moeten toegeven. Er zijn kleine leugenaars, grote leugenaars en politiekers...

Wie ons destijds pessimisten noemde, zal moeten toegeven dat we het gelijk aan onze kant hadden. Wat we doen voorspelden, is vandaag realiteit geworden. De zaken gaan eerst nog slechter worden alvorens ze kunnen verbeteren. Het beste advies dat we u kunnen geven is om de borst maar nat te maken.  [ik word zelf soms depressief van wat ik zie afkomen...als Romney tot president van de VS wordt verkozen, dan komt er MEER OORLOG...geen twijfel!]

De Baltic dry index bevindt zich op een dieptepunt voor de afgelopen 25 jaar. Deze index geeft niet alleen een indicatie van de prijzen die moeten worden betaald voor vrachtvervoer overzee, maar doet ook een rood alarmlampje flikkeren. De recessie gaat nog een stuk erger worden, in feite is er wel degelijk sprake van een depressie.

BDI candle2

Of het een recessie of een depressie wordt, dan verandert niets aan onze verwachtingen voor het goud en voor sommige beurskoersen. We herinneren nogmaals aan de wet van de communicerende financiële vaten, waarover meer op onze abonneesectie.

Heel interessant is bijgevoegde onderstaande videoclip, die helaas in het Frans is. Kort samengevat betreft een geopolitieke en geofinanciële uitleg over wat er gebeurt in landen als Libië, Egypte, Iran, Irak, Syrië, Griekenland, Italië, het IMF, de ECB… De verklaring die Alain Soral geeft is klaar en duidelijk en tevens bijzonder transparant. Hij legt de oorlog in Afghanistan uit, verklaart waarom de situatie in Syrië verschillend is van die in Libië en verklaart waarom Ron Paul niet de minste kans heeft om presidentskandidaat te worden (en Mitt Romney wel). De videoclip duurt een uur, maar gun uzelf het voordeel om er aandacht naar te kijken. Het filmpje verklaart meer dan 100 boeken.

Het Goud- en Zilverdossier is klaar en wordt straks gepubliceerd! Niet te missen informatie

Ik acht de kans is heel groot dat Israel ten laatste voor Juni IRAN zal aanvallen. Er wordt hierover in de Verenigde Staten te vaak door politiekers allusie over gemaakt....De belegger die tegen dan niet voorbereid is, zal aan twee kanten geroosterd worden: thuis door de lokale taksman en bankiers en internationaal door duurder wordende energie en duurder voedsel.

Meer in de abonneesectie...


Donderdag 2 februari 2012 - met de rss functie kan je telkens weten wanneer er een update is -


Dit is een franse clip maar ik raad uitdrukkelijk aan elkeen die wat frans begrijpt, deze te bekijken! Alain Soral heeft een heel klare kijk op de internationale geo-politieke en geo-bancaire situatie en ga 200% akkoord met wat hij hier vertelt.

Griekenland staat onder tutelle van 's werelds 5 grootste banken. Met een Paard van Troye (derivaten – credit default swaps) hebben ze de kontrole van de ECB, EU, en Griekenland overgenomen. Geen druppel bloed werd tot op heden vergoten. De Griekse onderdanen moeten nu als slaven hun belastingen betalen aan de bezetter: de grootbanken…De voormalige Griekse president die het spel doorzag en een referendum wou uitroepen, werd afgezet en door een Goldman Sachs pop vervangen. De Italiaanse eerste minister werd aan de kant gezet en de voorzitter van de ECB is een Goldman Sachs man. Dit is een holdup van Europa bij klaarlichte dag.  Nu wordt de zaak verder gedreven en gaan ALLE inwoners van alle EU landen ook nog moeten afdragen… Dit wordt realiteit vanaf men Eurobonds heeft.  Doorziet niemand dit spel?    

Banken en overheden zijn begonnen met de voorbereiding van QE3. In tegenstelling tot Tarp, QE1 & QE2 zal het een undercover actie betreffen, die de massa niet zal goed opschrikken. Actie zal er echter hoe dan ook komen. De rente zal op eender welke manier zo laag mogelijk worden gehouden.

Vorig jaar was ik al extreem bullish voor bepaalde beurzen en daar komt geen verandering in. meer in de abonneesectie....

Onthoud dat hyperinflatie op verschillende manieren kapitaalgoederen beïnvloedt: de nominale prijs van de HOGC zal dalen, die van de LOGC zal op een exponentiële manier stijgen.

Op de ACADEMIE-sectie hebben we het gedeelte over Credit Default Swaps met belangrijke informatie aangevuld.

Het rommelt in Zwitserland, het einde van Wegelin Bank is nog maar het voorspel van een grote aanval op de Zwitserse financiële sector.  Ex-UBS CEO Gruebel verwacht meer Amerikaanse aanvallen op Zwitserse banken, een oplossing voor de Amerikaanse belastingrel zal hoe dan ook veel geld gaan kosten. De Zwitserse banksector is onder vuur komen staan nadat UBS in 2009 de namen van 4000 rekeninghouders aan de Amerikaanse autoriteiten overhandigde. Onder andere ook Credit Suisse en Julius Baer worden nu door de Amerikaanse autoriteiten geviseerd. Volgens Oswald Gruebel zullen de Amerikaanse autoriteiten het net rond de Zwitserse banken nog strakker dichttrekken.

Meer in de abonneesectie...


Woensdag 1 Februari 2012 - met de RSS functie kan je telkens weten wanneer er een update is -


Rente is de prijs die voor het geld moet worden betaald. Die prijs kan gedurende een korte termijn artificieel laag worden gehouden door het aanbod op te drijven (of met andere woorden door geld te drukken). Lage rentevoeten spelen vandaag de dag in het voordeel van de regeringen die in de komende jaren dramatisch hogere begrotingstekorten moeten financieren en bovendien de grote uitstaande schulden moeten afbetalen. Het is ook in het voordeel van de banken, want die slagen er sneller in om schoon schip te maken op hun balans.

Blijkbaar ligt niemand er wakker van dat door deze handelswijze het spaargeld dat nodig is om de economie weer op te bouwen als sneeuw voor de zon verdwijnt. De westerse wereld gaat een hoge prijs betalen voor haar mismanagement, als er niet snel iets gebeurt gaan we een periode van 100 donkere jaren tegemoet. Historisch gezien duurt het drie generaties alvorens het volk weer op de juiste manier gaat denken.

QE 3 is op gang geschoten. Zowel de ECB als de FED hebben de bedoeling om de rente op de huidige lage niveaus vast te pinnen, wat betekent dat de snelheid waaraan Fiat Money gecreëerd wordt drastisch zal moeten worden opgetrokken. Meer geld in omloop betekent op termijn altijd meer inflatie, meer inflatie wil zeggen meer depressie en xxxxxxxxxxxxxxxx. De rentevoeten zijn zeer belangrijk voor wat er zich afspeelt op de markt voor derivaten, op de eerste plaats die voor credit default swaps.

Een oorlog in het Midden-Oosten zou de rug van de westerse economie breken. De spanning met Iran zal alsmaar groter worden, de Europese autoriteiten hebben een akkoord bereikt om deze zomer sancties op te leggen (na eerst te hebben geprobeerd om een plan uit te werken voor Griekenland, Italië en Spanje, drie landen die het merendeel van hun olie uit Iran betrekken). Israël is vanzelfsprekend eveneens betrokken partij in het Iraans conflict.

De situatie in Syrië wordt erger en erger en in Egypte blijft het volk revolteren tegen het lager. In Turkije kost benzine 2 euro per liter. Veel mensen kunnen zich geen auto veroorloven, wat betekent dat je vaak elektrische scooters ziet als vervoermiddel zijn. Het wordt steeds duidelijker dat de crisis niet als een boze droom zal verdwijnen, het zal allemaal nog veel erger worden vooraleer het weer beter gaat. Autoriteiten en centrale bankiers gaan niet alleen meer geld printen, maar ook de belastingen verhogen. In een dergelijke omgeving gaan fortuinen gewonnen en verloren worden. Zoals in oorlogstijd zal het steeds moeilijker om gewone financiële operaties uit te voeren.

In Belgie heeft Di Rupo ineens nog eens een bijkomende 3 miljard euro nodig....de arme belgen worden door deze Poppenkast regering langzaam maar zeker uitgekleed. Geld kan je enkel halen waar het te vinden is...Elke Belg die onlangs nog een onroerend pand kocht in de hoop zijn spaarvarken in het droge te stellen, is van de DROP in de REGEN verzeild. Men kan ofwel blijven beursblaadjes lezen, ofwel nagels met koppen slaan, en een abonnement nemen op Goldonomic.

Meer in de abonneesectie...

update woensdag 8 februari 2012 -


Griekenland ontslaat 15.000 ambtenaren, waarbij moet worden opgemerkt dat één Griek op vijf rechtstreeks door de overheid wordt tewerkgesteld. Een tweede Griek krijgt onrechtstreeks zijn geld van de overheid. Er worden nu strenge besparingsmaatregelen aangekondigd: meer belastingen, privatisering van wat de overheid nog bezit (verkoop het zilverwerk!), verlaging van de weddes en pensioenen, structurele hervormingen…Ik GELOOF NIET dat Griekenland de EU en de EURO zal verlaten. Ik GELOOF ook NIET dat men Griekenland failliet zal verklaren. Zo iets heeft te vergaande implikaties voor het bankwezen. (Credit Default Swaps)

Wat tegenwoordig kapitalisme wordt genoemd, heeft eigenlijk meer te maken met communisme. Anderzijds is wat eens democratie werd genoemd, nu fascisme is geworden.

Centrale banken besturen de wereld op een manier zoals nog nooit eerder is gezien. Gezamenlijk plukken ze geld uit de lucht op een eveneens nooit geziene manier. Bovendien worden de statistieke op hun maat aangepast. De meeste mensen denken niet rationeel en hebben geen kaas gegeten van economie. Ze vormen zodoende een makkelijke prooi voor politici en bankiers.

De officiële inflatiegraad in de Verenigde Staten bedraagt 3%, maar volgens de schaduwstatistieken moet de inflatie eerder in de buurt van 11% gesitueerd worden. Dat betekent dat wie op zijn belegging een rendement van minder dan 11% realiseerde in feite geld verloor. Valse inflatiecijfers resulteren bovendien in valse groeicijfers over de economie.

De Verenigde Staten vormen momenteel de grootste bedreiging voor vrede in de wereld. Ze willen namelijk kost wat kost vermijden dat de wereld gaat ontdekken dat ze hun import met waardeloos geld betalen. De meeste mensen begrijpen niet wat er kan gebeuren met de dollar wanneer de petrodollars vanwege een gebrek aan vertrouwen plots terug naar de Verenigde Staten zouden vloeien. In dat geval zou het land worden overstelpt met een vloedgolf aan dollars. De dag is niet ver af meer dat duizenden miljarden dollars alleen in de VS zelf nog waarde gaan hebben. Op dat moment zal het rijk van de dollar over en uit zijn.

De snelheid waaraan dit kan gebeuren zal iedereen doen verschieten, de VS zakken af in de richting van hyperinflatie en de dollar wordt waardeloos. De veiligheid van een aandelenportefeuille zal de laatste van iemands zorgen zijn wanneer een conflict tussen de Verenigde Staten en Iran de aanzet tot de Derde Wereldoorlog zal vormen. In dat geval zullen zowel de regering als het Amerikaans volk op een hysterische manier gaan reageren. Het ganse land zal worden afgesloten, waarbij zich meteen de gelijkenis met een gevangenis opdringt.

Er zal opnieuw een zondebok moeten worden gevonden die als alibi voor een nieuwe oorlog worden gevonden en wordt de islam. Kijk in dat verband naar Libië en Egypte, waar de moslims in de regering zijn gekomen.

Er bestaat geen enkel verschil tussen een obligatie met een rating AAA en eentje met een rating C: beiden zijn volstrekt waardeloos. Er bestaat evenmin verschil tussen papiergeld uitgegeven door een overheid (zoals de ECB) en papiergeld uitgegeven door een privé-bedrijf (zoals de FED). Beiden laten toe dat alle assets van de mensen worden overgezet in waardeloos papieren geld.

http://goldonomic.com/images/riddleg2.png

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

No tweets found.
Cron Job Starts