01
oktober
2019

Munten of Staven?

Goud en Zilveren staven kopen?..of eerder munten en hoe verschillen deze?

Goud en zilver staven en munten.

Screen Shot 2019 08 12 at 10.16.01 AMAls je SHOT of STAVEN koopt, dan is er geen premie…er is een BID en een ASK en die liggen in de regel maximum 1.50% uit elkaar. Met andere woorden, goudhandelaars worden niet snel rijk. Op 40,000 euro maak je als handelaar in het beste geval 600 euro.  Dit op voorwaarde dat je de volledige marge tussen verkoper en koper 1.50% kan ontvangen.

Als je munten koopt, betaal je ENKEL voor het goud in de munt. Een Gold Eagle weegt  1.0909 oz (33.93 gram)….maar er zit slechts 31.10 gram (1 oz) goud in.  Je betaalt eigenlijk enkel voor het goud wat in de munt zit + een PREMIE omdat de munt dient geslagen. Soms heb je ook een collectie-premie (vb. voor oude en zeldzame munten).  Collectie-munten koop je best niet omdat de collectie-premie normaal erg hard daalt als de goudprijs hard stijgt.

De premie op gouden en zilveren munten ligt nu erg laag (augustus 2019) omdat er weinig vraag is naar goud en zilver door het grote publiek . Bovendien is het zo dat door BASEL III de banken  “ALLEEN" gouden staven als activa in hun reserves mogen aanhouden. Daarom verkopen ze nu massaal “munten” en kopen ze “staven” in de plaats.

Eens straks de prijs van goud en zilver gaat stijgen omdat het "groot publiek" gaat kopen, zullen de premies op munten eveneens hard oplopen. Hoe kleiner de munt (vb. ½, ¼ oz.) des te meer gaat de premie stijgen.

Dit is ook de reden waarom zilveren munten erg hard in prijs gaan stijgen als de goudprijs gaat stijgen.  Veel kleine spaarders zijn niet bereid om ineens 1.300 euro uit te geven voor een gouden munt en kopen daarom liever zilveren munten.  Aan de huidige prijs koop je immers makkelijk 60 zilveren munten voor de prijs van 1 oz. gouden Eagle. Daarom ook gaat straks de prijs van ZILVER initieel sneller gaan stijgen ten opzichte van het GOUD. Zo kan je straks bijvoorbeeld met 30 zilveren munten een 1 oz. gouden Eagle kopen. 

Screen Shot 2019 08 12 at 10.16.51 AMPremies op gouden munten kunnen oplopen tot +20% en hoger (was zo in de jaren 1970-1980). Dan heb ik het over de premie je bovenop de goudprijs voor een munt betaalt. Dat is inderdaad lucht en dan kan je bijvoorbeeld munten verkopen en ermee SHOT of baren kopen.

Wie NU (augustus 2019) koopt, koopt daarom best gouden MUNTEN en beter nog ZILVEREN MUNTEN.  Omdat de Europese Overheid wat zilver betreft ziekelijk gulzig is (21% BTW), koop je dus best zilver in de U.S.A. en bewaar je het in JOU PERSOONLIJKE koffer in een kluis. Dan sla je ook DRIE vliegen in een klap: je betaalt geen BTW en je bewaart je Zilver BUITEN POLITIEK bereik buiten het banksysteem.  Je loopt dus niet het risico dat je overheid straks met jou zuur verdiende en al stevig belaste spaarcentjen gaat lopen. Voeg hieraan toe  dat in de meeste gevallen je metalen 100% tegen diefstal verzekerd zijn. Een luxe die in Europa moeilijk te vinden is.

Wij kennen de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 © Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Be sure this accident is terribly UNDERSTATED by China and the mainstream media.@RT_com

Goldonomic Goldonomic