30
maart
2022

MAART 2022

Dit is de GOLD POOL versie 2.0: kijk dus niet naar de PAPIERPRIJS en zorg dat je FYSIEK hebt!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

 Woensdag/donderdag 30, 31 maart 2022 – Als niks anders lukt, brengen ze oorlog!


Bijgewerkte secties: Yen & Goud, Wereldbeurs indices (korte kaarsgrafiek)

Sodom and Gomorra 2022 03 28We staan aan het einde van een tijdperk van economische en morele decadentie (Sodom en Gomorra), in een met schulden geteisterde wereld gebouwd op valse waarden, vals geld en abominabel leiderschap. Straks zal de hel losbreken. (Von Greyerz)

De Goudstandaard was een uitstekende methode om te voorkomen dat overheden geld zouden uitgeven dat ze niet hadden. Omdat geld niet naar believen kon worden gedrukt, moesten tekorten gefinancierd worden door schulden te vereffenen in fysiek goud. Wie geen goud had, kon geen schulden maken.

Eind jaren zestig eiste De Gaulle dat Nixon de schulden van de VS aan Frankrijk in goud zou betalen. Om dit te voorkomen, besloot Nixon in 1971 het goudvenster te sluiten. Dit had fatale gevolgen voor de VS en de rest van de wereld. De VS (het VK, Europese landen, Japan,...) hebben hun schuld sinds 1930 elk jaar verhoogd, op enkele kleine uitzonderingen na. Na 1971 ontspoorde het maken van schulden door de overheid helemaal. De laatste 24 maanden werd er evenveel fiatgeld geschapen als over de voorbije 40 jaar.

Als je biljoenen dollars en euro's creëert en de rente op nul of negatief houdt, is het eindresultaat altijd hyperinflatie. Aanvankelijk resulteerde het scheppen van fiatgeld in een ongekende prijsinflatie van aandelen, obligaties en onroerend goed maar het was altijd duidelijk dat de exponentiële toename van de geldhoeveelheid uiteindelijk ook de consumentenprijzen zou bereiken. Dit gebeurt nu!

"Iedereen zal worden afgeslacht als de hel losbreekt. Of beleggers nu tijdens een dip kopen of gewoon hun aandelen vasthouden, ze zullen niet begrijpen wat hen overkomt. Zelfs de bezitters van vastgoed zullen het niet begrijpen."

“Buy the dip”? Slecht idee wellicht. [Zie de sectie voor lange termijn beursindexen voor een beter beeld]. In het verleden werd elke marktcorrectie gevolgd door een herstel en werden nieuwe hoogtepunten bereikt. Deze keer wordt het anders hoewel niemand dit gelooft of verwacht! Hyperinflatie zal de waarde van de meeste activa gewoonweg vernietigen in de komende jaren en de valuta's zullen hun laatste beweging richting nul maken.

Aandelen zullen in reële termen met nog eens met 95% dalen (we hebben al een daling van 95% achter de rug) en zich pas na jaren of misschien decennia herstellen. In 1929 zagen we een crash van de Dow van 90%! Het duurde 25 jaar voordat de 'nominale' index was hersteld. Echter, deze keer zijn de economische en financiële omstandigheden exponentieel slechter. (Opmerking: in het beste geval kunnen de beurzen nog stijgen wanneer ze in fiatgeld worden uitgedrukt. Maar uiteindelijk zal je met je portfolio nog amper iets kunnen kopen.)

Obligaties toppen uit nadat ze meer dan 40 jaar gestegen zijn en de rente nu nul of zelf negatief is. De rente begint nu lichtjes te stijgen en waarschijnlijk zien we straks opnieuw de niveaus die we in 1981 bereikten (15-20%) en een pak hoger in wat een hyperinflatoire ineenstorting van de schulden wordt. De meeste obligaties zullen waardeloos worden. Zie onze secties over obligaties voor grafieken.

Vastgoedmarkten hebben ook hun extremen bereikt, aangewakkerd door goedkoop geld en ongelimiteerd krediet met een zeer hoge hefboomwerking. De hypotheekrentes zijn ongezien en bevinden zich op historisch lage niveaus. Deze onverantwoord lage financieringskosten hebben de vastgoedprijzen naar onhoudbaar hoge niveaus gedreven. Vandaag kunnen weinigen zich een stijging tot 3% en meer veroorloven, laat staan 10% of 20% zoals in de jaren 70. De situatie is zo erg dat vele jongeren thuis blijven wonen of men samen met meerdere vrienden een huis koopt.

Naarmate de rente stijgt, is het absoluut zeker dat de zeepbel op de residentiële en commerciële vastgoedmarkten zal imploderen, wat zal leiden tot enorme wanbetalingen, hoge leegstand en vele daklozen.

Derivaten zijn een grote financiële atoombom (zie sectie Academie op de site). Als de derivatenmarkt opgeblazen wordt nadat tegenpartijen failliet gaan, zullen centrale banken exponentiele hoeveelheden waardeloze valuta moeten bijscheppen, met massale hyperinflatie als gevolg. Banken en financiële instellingen zullen onder enorme druk komen te staan en failliet gaan.

"Banken en financiële systemen zullen onder enorme druk komen te staan ​​en uiteindelijk failliet gaan."

big depressionDe ineenstorting van de dollar, samen met de meeste andere valuta (euro, pond, yen,...), is gegarandeerd. We weten enkel niet wanneer. Het fiatgeld heeft sinds 1971 al 97-99% van zijn echte waarde verloren (zie vorige updates). Zoals de geschiedenis ons leert, zal straks het huidige monetaire systeem verdwijnen.

De werkloosheid zal over de komende maanden en jaren dramatisch toenemen en veel bedrijven zullen ten onder gaan. Pensioenfondsen zullen failliet gaan en sociale zekerheidsstelsels zullen niet langer functioneren omdat de regeringen geen geld meer zullen hebben.

Grondstoffeninflatie is gegarandeerd. Alle grondstoffen zullen binnenkort historische recordprijzen bereiken, uitgedrukt in fiatgeld. En stop alsjeblieft met Covid en/of Poetin de schuld hiervan te geven!

Massale prijsstijgingen, vooral in voedsel en energie in combinatie met tekorten, zullen iedereen raken, zowel ontwikkelingslanden als de geïndustrialiseerde wereld. Zoals gewoonlijk zal de pijn het grootst zijn in dichtbevolkte gebieden: België (één grote stad), Nederland (één grote stad), Parijs, Madrid, Barcelona, ​​Chicago, Philadelphia, Los Angeles, Miami,...

De gevolgen zullen fataal zijn voor de wereld. De gevolgen van voedseltekorten en economische ellende, gecombineerd met het falen van regeringen, zullen op veel plaatsen leiden tot sociale onrust, tot burgeroorlog en oorlog. In feite is de Derde Wereldoorlog nu al begonnen. Maar weinigen beseffen dit.

Het behoud van je koopkracht in fysiek goud (en zilver) is van cruciaal belang. Ik raad aan tot 90% van je vermogen in goud en zilver aan te houden en het grootste deel ervan buiten politiek bereik te houden omdat er weinig twijfel bestaat dat de autoriteiten elk gekend goudbezit in beslag zullen nemen (of zwaar belasten).

Fortuinen zullen worden gemaakt en fortuinen zullen verloren gaan. We kennen mensen die al hun koopkracht behouden bij 2-3 banken... hoe dom kan iemand zijn? Bovendien beseft 90% van alle mensen niet eens wat er op dit moment gebeurt. Ze leven graag in dromenland en worden zoals gewoonlijk pas wakker als het al te laat is.

Zoals gewoonlijk ziet en begrijpt maar een kleine groep van de samenleving deze evolutie.

Het goede van wat er komen zal, is dat de depressie en de hyperinflatie Schwab en het WEF zullen vernietigen.


Waarom zulke vergaande sancties? “Follow the money” en je weet dat het gaat om de Petrodollar! (enkel voor abonnees)

Wat de afloop van de oorlog ook moge zijn, de VS zullen op de meeste fronten verliezen.

 

Of het nu een officieel onderdeel van een monetair systeem is of niet, fysiek Goud zou het fundament van je portfolio moeten zijn. Het is zaak om je niet te laten frustreren door de volatiliteit van Goud op de korte termijn. 


Belangrijke fundamentals:

 • Silver Eagles kosten je met premie tot 40$ per stuk!
Ruble 2022 03 28
De roebel is bijna hersteld van de crash door de oorlog in Oekraïne.   Europa zal voor aardgas moeten betalen met roebel of goud.
empty german shelves 2022 03 28 <- Terwijl zwarten in Florida Walmarts plunderen, valt er in sommige Duitse supermarkten niets te plunderen omdat de schappen leeg zijn.
   

Belangrijke technicals:

   
 Sterk koopwaardig op het huidige niveau.   Sterk koopwaardig op het huidige niveau. 
    

Bekijk deze video voor die gecensureerd wordt zoals de voorgaande!

Honger in Afrika, stertk stijgende prijzen van voeding, maar ook tekorten vanaf 2023. Wellicht krijgen we opnieuw FOOD STAMPS en rantsoenering van voeding en energie voor allen. Het mensDOM in het Westen en de EU (vooral de overheid en politiekers), vooral in het Westen en de EU onderschatten zwaar de gevolgen van de huidige idiote politiek! Dit zal slecht aflopen, ZEKER.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 


Maandag/dinsdag 28, 29 maart 2022 – Vanaf nu moet het Westen met Roebels en/of Goud betalen voor hun olie & gas!!


Bijgewerkte secties: /

gold putin30.000$ voor Goud? Rusland heeft een lijst met "vijandelijke landen" opgesteld. Poetin wil enkel nog gas en olie aan hen verkopen in ruil voor roebels, goud en misschien zelfs crypto. Voor de context; de oliemarkt is 20x zo groot als de fysieke goudmarkt in termen van jaarlijkse productie in USD.

Gazprom is ook van plan om haar klanten te vragen akkoord te gaan met het wijzigen van de betalingsvoorwaarden in haar contracten. Het zou de contracten heropenen en kopers zouden kortere termijnen kunnen vragen. Deze beleidswijziging komt tegemoet aan de kortetermijnbehoefte om vraag naar de roebel te creëren, wat het afdwingen van sancties nog moeilijker zal maken. Het recente dieptepunt van de roebel zal hiermee waarschijnlijk voer voor de geschiedenisboeken worden. Merk op dat de wisselkoers van de roebel al met bijna 40% is hersteld bij het publiceren van deze update.

Politici lijken maar niet te begrijpen dat een verstoring van het SWIFT-systeem (en/of het internationale financiële systeem) onmiddellijk alle hedgingcontracten van het Westen zal vernietigen. Dit zou resulteren in een onmiddellijk faillissement van alle grote olie & energieverbruikers; elektriciteitsbedrijven, grote luchtvaartmaatschappijen, producenten van meststoffen, de transportsector, ...

 oil gas consumption usa 2022

Waarom zulke vergaande sancties? “Follow the money”; het gaat om de Petrodollar! (enkel voor abonnees)

"De Amerikanen zijn op alles voorbereid om de status van reservevaluta niet te verliezen, koste wat het kost! Al het andere is onzin op de mainstream media."


"De sancties tegen Poetin zijn in werkelijkheid sancties tegen de EU!"

"Vooral de Europese politici zijn de grootste idioten op aarde."


Belangrijke fundamentals:

 • Short sellers van goud en zilver 
gold in ruble 2022 03 23
   
   

Belangrijke technicals:

 • Zilver

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 25 maart – De financiële markten onderschatten zwaar het effect van de sancties tegen Rusland en hun tegensancties!


Bijgewerkte secties: Lange termijn grondstoffen, Grondstoffen uitgedrukt in goud,
Obligaties algemeen & VS, Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties

De financiële markten onderschatten zwaar het effect van de oorlogssancties. Ze lijken niet op te merken dat deze oorlog de instorting van westerse samenlevingen nog versnelt. De huidige idiote politici zijn mede verantwoordelijk voor de ongeziene geldcreatie en zullen daardoor hongersnood veroorzaken!

De huidige idiote politici zijn mede verantwoordelijk voor de ongeziene geldcreatie en zullen daardoor hongersnood veroorzaken!

barbed wireDe wereldwijde opstand begint van zodra de waarde van het fiatgeld in sneltempo verdampt en hoge voedsel- en brandstofinflatie veroorzaakt wat tot plotselinge armoede voor miljarden mensen zal leiden. Hogere prijzen zijn slechts een weerspiegeling van de instortende waarde van fiatgeld. In Frankrijk en Spanje zijn taxi- en vrachtwagenchauffeurs begonnen met blokkades als protest tegen de hoge brandstofprijzen. Weet dat in Europa meer dan de helft van de brandstofprijzen belastingen zijn! In sommige landen loopt de georganiseerde diefstal door de overheid op tot 80% (Nederland).

Nadat de protesten van de truckers zijn beëindigd, zijn nu 3.000 spoorwegarbeiders in Canada in staking gegaan, waardoor dure meststoffen niet meer op hun plaats geraken. 70% van het in Noord-Amerika geproduceerde kalium wordt via de spoorweg vervoert. Ook meststoffen, waaronder fosfaat, ureum, ammoniumsulfaat, ammoniumnitraat en watervrije ammoniak worden via het spoor vervoert. Het tot stilstand komen van transport van kunstmest, zal ook gevolgen hebben voor Amerikaanse boeren (en Europese boeren). Dat zal in de tweede helft van 2022 in grote mate bijdragen aan voedselschaarste in Noord-Amerika en de EUSSR. China, dat de wereldwijde voedselproductie ziet instorten, heeft de boeren al opgedragen om bossen te kappen zodat ze meer graan kunnen telen.

Het aantal gevallen van mensen die tanken zonder te betalen, is stijgende. Op termijn is er ook kans dat vrachtwagens het risico zulen lopen, te worden overvallen en supermarkten kunnen worden geplunderd door flashmobs. Individuele shoppers lopen het risico beroofd te worden van hun aankopen als ze de winkel verlaten. Voedseldiefstallen zullen enorm toenemen en je zult een sterke toename zien van schietpartijen (sommige uit zelfverdediging) die verband houden met voedseldiefstallen. Boeren zullen gedwongen worden hun gewassen te beschermen met elektrisch prikkeldraad.

Om het inflatieprobleem 'op te lossen', drukken regeringen over de hele wereld meer geld bij en verdelen het onder nog meer mensen, in een wanhopige poging om vrede te 'kopen' door relschoppers te betalen. Deze poging zal slechts voor een korte tijd succesvol zijn, aangezien het drukken en verdelen van geld de inflatie natuurlijk alleen maar zal versnellen, wat zal leiden tot nog hogere prijzen en meer woede onder de bevolking. Hoe dom kunnen politici zijn?

In de komende 2 tot 3 jaar zullen er wereldwijd voedselrellen uitbreken, gevolgd door voedselrantsoenering, prijscontroles en autoritaire regeringen die de controle over voedsel, boerderijen en supermarkten zullen overnemen. Ze zullen deze kunstmatige crisis gebruiken om hun autoritaire controle over iedereen uit te breiden, zelfs als de kern van dit probleem begint bij regeringen die in de eerste plaats te groot en te machtig zijn. En in de tweede plaats omdat de mensen te zelfingenomen en lui zijn. In eerdere updates waarschuwden we al voor een oorlog, burgerlijke onrust, enz. die zouden volgen op de economische en financiële crisis. Zoiets gebeurt altijd.

p.s. Ik was persoonlijk ooggetuige van de elektrische prikkeldraad die rondom de (aardappel)velden geplaatst was, tijdens mijn reizen naar Oost-Duitsland en de USSR in de jaren 1980-90.

"De enigen die dit zullen overleven, zijn degenen die zich van tevoren voorbereiden en dringend actie ondernemen."


In 2003-2004 voorspelden we een cyclische bodem voor de lange termijn in goud. In 2015-16 riepen we opnieuw een cyclische bodem uit omdat we weten dat goud en zilver de beste opties zijn om ons te beschermen tegen een financieel drama. Van 2015 tot nu is goud gestegen van 1050$ naar 1930$ of een stijging van 80%. Uitgedrukt in Euro's is de winst zelfs nog groter: van 300€ tot 1.850€ (+500%) en van 900€ tot 1.850€ (+100%).


De volgende video toont duidelijk de dwaasheid van de Groenen. Ze kosten de samenleving niet alleen miljarden, hun groen beleid is ook ineffectief. Hun beleid is enkel goed voor het vullen van de zakken van de politici... en fabrikanten van zonnepanelen en windmolens.


Belangrijke fundamentals:

Goud zal in het algemeen beter presteren dan grondstoffen, aandelen, obligaties en onroerend goed.

Heb je Goud & Zilver?  Herinner je je onze communicerende financiële vaten nog?
Heb jij deze maand gekocht?  Zoals het met de olieprijs gaat, zo gaat het met de prijs van kunstmest. [het gebruik van natuurlijke mest is door de Groene idioten verboden.]

Belangrijke technicals:

 • Een short squeeze 
 Een Short Squeeze en een Bank Holiday kunnen nu elk moment gebeuren.
Alles wijst op hogere grondstofprijzen in de komende jaren! 
Een short squeeze hadden we onlangs voor nikkel.
Een zeer realistisch beeld van onze verwachtingen voor Goud.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 23, 24 maart 2022 – We hebben al hyperinflatie en dit proces is onomkeerbaar!


Bijgewerkte secties: Grondstoffen op lange termijn, Grondstoffen uitgedrukt in goud
Obligaties algemeen & VS, Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties

Doe jij de moeite om deze video helemaal tot het einde te bekijken? Rusland zit in een nog vrij jong systeem. Immers, de 'reset' kwam er in 1990 nadat de USSR na jaren van 'demokratisch-links' bewind in 1989 failliet ging. Vandaag is het de beurt aan het Westen en de VS om failliet te gaan. Het Westen is immers een oud, corrupt, failliet systeem geworden dat uit elkaar aan het vallen is. Vooral de VS is een reus op rottende lemen voeten. Ook is het belangrijk te beseffen dat de media niets anders zijn dan de spreekbuis van de overheid. Niet voor niets worden bij een coup of revolutie eerst de radio- en televisiestudio's ingenomen. Het is nog steeds zo dat dat meeste mensen alles slikken wat de media hun voorschotelen.

 

Het zijn belastingen, het is hyperinflatie, en uiteindelijk beslagleggingen van bankrekeningen (bail-in).

De ware aard van Europa: alles kan (en zal) van je worden afgenomen. Dit toont de ware aard van Europa en de reden waarom kapitaal op de langere termijn nooit veilig zal zijn in hun pro-marxistische agenda die wordt gepromoot door het World Economic Forum.

 • De Britse premier Boris Johnson kondigde een nieuwe wet aan onder het mom van "sancties tegen Rusland", die de regering het "recht" zou geven om privé-eigendommen in beslag te nemen van iedereen die zich op enigerlei wijze verzet tegen het regeringsbeleid. De EU stelt soortgelijke wetgeving op om privé-eigendommen (zoals onroerend goed en grond) in beslag te nemen tijdens een noodsituatie zoals een 'pandemie'. Spanje heeft een dergelijke wet in 2015 aangenomen. In Nederland zijn soortgelijke proefballonnetjes opgelaten door politici.
 • Overigens vaardigde Brussel in alle stilte in 2017 een ‘contanten verordening’ uit, waarmee in principe iedereen die de grens oversteekt om wat voor willekeurige reden dan ook, als ‘verdacht’ kan worden beschouwd en van wie vervolgens een bedrag van slechts 1000€ of andere waardevolle goederen (duur horloge, diamanten, goudstukken, zilver etc.) kan worden in beslag genomen.
 • Verder werd de 'Bail-in'-wetgeving, waarbij de banken – als ze in de problemen komen - gewoon de deposito's van hun klanten kunnen aanslaan en gebruiken, al enkele jaren geleden in alle Europese landen wettelijk vastgelegd. De bestaande wetgeving kan dus erg gemakkelijke elke Europeaan 'pluimen'.

"Dit is de trieste realiteit. Wie zich hier niet op voorbereidt (dit is 90% van het volk), moet straks niet gaan klagen. Die groep zal eindigen zoals de groep die na WWII door operatie Gutt helemaal gepluimd werd. Dit is het moment om je spaargeld uit politiek bereik te halen... dit zal waarschijnlijk snel onmogelijk worden."


Er is nooit voldoende fysiek goud en zilver geweest in New York en Londen, in enige westerse derivatenmarkt voor edelmetalen (ETF's) . Ruslands vergeldingsactie kan komen in de vorm van het proberen opeisen van hun goud in New York en Londen. Daarmee zou men kunnen aantonen dat de fysieke voorraden ontoereikend zijn en daardoor kunnen leiden tot een catastrofale inbeslagname/of volledige stopzetting van de handel in goud/zilverderivaten op Westerse markten.

Biden has no clothesEnkel voor abonnees: 

Denk eraan dat er 20 tot 33 ton goud uit Oekraïne gestolen is, aan het begin van de westerse coup in 2014. Misschien waren dat de kosten voor het ontvangen van unilaterale militaire steun van de VS. Herinner je het verdwenen goud van Saddam Hoessein, voor een onbekend bedrag, gestolen tijdens de oorlog in Irak? Herinner je de massale diefstal van 144 ton Libisch goud tijdens de NAVO-executie van Ghaddafi en verschillende andere internationale diefstallen van goud?


Belangrijke fundamentals:

 • We hebben al hyperinflatie en het proces is onomkeerbaar omdat het al in ons gemanipuleerde financiële systeem zit. Als je deze verklaring niet begrijpt, begrijpt je nog steeds de definitie van inflatie niet.
german inflation 2022 03 21 <= Dit "is" hyperinflatie en de reguliere media verbergen de waarheid!
   

Belangrijke technicals:

 • De obligatiemarkten 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 21, 22 maart 2022 – De sancties ondermijnen de petrodollar en zijn positief voor goud!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (hold), Biotech – Farma, Olie, 
Zon en zeldzame metalen, Landbouw, Koper, platina & non-ferro

DerivativesDe westerse sancties ondermijnen de petrodollar en zullen het einde van de Amerikaanse dollar versnellen. Tegelijkertijd zullen meer mensen investeren in fysiek goud en zilver. De sancties zullen een lesje zijn voor de idiote Westerse autoriteiten, een les die ze waarschijnlijk over zes maanden alweer zijn vergeten.

Om de handel van olie en grondstoffen in US-dollar te vermijden, zal de wereld olie verhandelen voor fysiek goud. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de papiergoudmarkt vernietigd wordt en fysiek Goud geherwaardeerd wordt. 

"De handel in olie voor Goud zal de papiergoudmarkt volledig decimeren!"

De grote hyperinflatoire depressie van de 21e eeuw wordt erger, maar Rusland kan enkele maanden, zo niet jaren van sancties overleven. Het Westen kan dat niet! Door de sancties die door het Westen zijn uitgevaardigd, gaan we nu snel hogere inflatie zien en meer depressie.


ENKEL VOOR ABONNEES:

conclusies:

 1. Als de margin spread  

Belangrijke fundamentals:

 • Als er niets verandert, zullen sommige Europese landen begin april de verkoop 
min. loss 2022 03 17
   
   
QE 2022 03 19  
We hebben communicerende financiële vaten: druk meer fiatgeld en de markten gaan omhoog. Stop met printen en de markten dalen. Verminder de geldhoeveelheid en de markt crasht.  

Belangrijke technicals:

 • Zie grafieken hieronder.
 • Olie-aandelen 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 18 maart 2022 – We staan op een zucht van wereldoorlog III!


Bijgewerkte secties: Investeringspiramide (belangrijke opmerking), Portefeuille (posities), 
Miners & Goud vs SPX, Juniors, Ruwe olie, Recessiebestendig (LOCG)

Er is een belasting voor zowat alles... en zo niet, dan is er nog hyperinflatie of de ergste van alle belastingen! De (r)overheid is de best georganiseerde misdaadbende op planeet aarde.

Opmerking: als de rijken zo goed zijn in het ontduiken van belastingen, waarom betalen ze dan 40% van alle belastingen? De grootste belastingontduikers en witwassers zijn de politici! 


Als de benzineprijs op een paar maanden tijd tot wel 40% of meer stijgt, ga je wel eens nadenken en rekenen hoeveel het kost om naar je werk te rijden. usa inflation 2022 03 15Tel daar nog de fors gestegen energiekosten en het duurdere boodschappenmandje bij en je houdt veel minder over aan het einde van de maand. Sommige mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen en dat aantal gaat enkel maar stijgen. Als de kosten voor voedsel 50% van je budget worden, dan mag je rellen verwachten. De 'Arabische lente' ging niet over politiek maar over de sterk gestegen voedselprijzen. Zulke toestanden gaan we zien opduiken vanwege de voedselkosten en het niet beschikbaar zijn van producten. Je mag dan nog veel geld hebben, als er niks is, kan je het niet kopen.

 

"Nu wordt duidelijk waarom een ​​tweede residentie in Oost-Europa en of emigreren naar een van deze landen een heel slecht idee was en is."

We zijn een zucht verwijderd van de Derde Wereldoorlog. Als we WWIII krijgen, zal dat niet zijn omwille van Oekraïne maar omdat de VS haar status als wereldreservemunt niet wil verliezen. En geloof me of niet, De VS zal deze status sowieso in de komende maanden of jaren verliezen. Het is game over!

"Cash geld afhalen, zal de instorting nog versterken. Internationale overschrijvingen zullen herleidt worden tot nationale transfers zoals in de goede oude tijd”.

(Voorbeeld: persoon A in de VS wil euro's voor zijn dollars en persoon B in België wil dollars voor zijn euro's. Uiteindelijk gebeurt er lokaal een swap en vindt er geen internationale transfer plaats.)


Enkel voor abonnees. 


Belangrijke fundamentals:

 • Powell houdt de mensen echt voor idioten 

Wanneer moet je jouw goud verkopen?

Belangrijke technicals:

 • De goud- en zilverprijs reageerden precies zoals we hadden verwacht...zie vorige update(s).

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 16, 17 maart 2022 – Zoals verwacht lijkt de massa de ernst van wat nog moet komen, nog steeds niet te begrijpen!


Bijgewerkte secties: Aussie, Yen, Rand

ennemy channelWe hebben een "deja vu” van een situatie uit de Tweede Wereldoorlog. De meeste mensen leren nooit van de geschiedenis. Daarom moeten ze noodgedwongen steeds dezelfde ontberingen ervaren. Politici zijn het laagste van het laagste en leren nooit. Daardoor dwingen ze de mensen om steeds weer dezelfde ontberingen te moeten meemaken.

Mediakanalen van de vijand zijn gewoon verboden. Het doel is de mensen enkel nog naar hun eigen propaganda-zenders te laten kijken en alles te geloven... Wie nieuws verspreidt dat niet in de propaganda van de overheid past, krijgt een boete en/of gevangenisstraf.

Poetin wordt door het Westen afgeschilderd als de grootste schurk op aarde. Als hij des duivels is door Oekraïne binnen te vallen, hoe moeten we de VS dan noemen voor het binnenvallen van Vietnam, Afghanistan, Syrië, Irak, Libië,...!?

"De petrodollar is de achilleshiel van de Amerikaanse dollar."

Saddam Hoessein moest verdwijnen omdat hij geen betalingen in dollar meer wou voor zijn olie. Idem voor Libië. Khadaffi wou een Gouden Dinar introduceren en goud vragen voor zijn olie. Uiteraard was zoiets een bedreiging voor de petrodollar en onaanvaardbaar voor de VS.


DIT IS EEN WAARSCHUWING VOOR IEDEREEN!

 • In de EU, het VK, heeft de regering zichzelf het recht gegeven om geld en bezittingen van Russen in beslag te nemen wier enige misdaad is dat ze Russen zijn en in het VK wonen. Nu de regering zichzelf deze bevoegdheid heeft gegeven, wat gaan ze nog meer doen? Dit zou ons rechtstreeks naar de droomwereld van Klaus Schwab kunnen leiden; “You'll own nothing and will be happy”..
 • De vastgoedmarkten in Londen en New York worden al tientallen jaren ondersteund door Russische kopers. Als de Russen geen huizen meer kopen, dan zal het top segment van de vastgoedmarkt instorten. De rest van de markt zal volgen. Als de rente stijgt en de huizenprijzen dalen, zullen miljoenen mensen met een negatief eigen vermogen eindigen en failliet gaan.
 • De EU en het VK gaan dit jaar door een enorme energiecrisis. De crisis is veroorzaakt door het wanbeleid en door de Groenen en nog verergerd door de druk om iets te doen aan 'klimaatverandering'. Het blijft niet enkel bij beslissingen zoals het sluiten van kerncentrales. Ook onze voedselvoorziening moet er aan geloven. Zo is er onlangs in België beslist om de varkensstapel met 30% te reduceren. Als je de komende winter bevriest en bonen uit blik moet eten, geef dan de Groenen en de Klimaatveranderingsfreaks de schuld.
 • De voedselprijzen zullen omhoogschieten omdat Rusland en Oekraïne voor een belangrijk deel van de voedselteelt in de wereld verantwoordelijk zijn. De prijs van tarwe is dit jaar tot nu toe al met meer dan 50% gestegen. De kosten van meststoffen rijzen de pan uit en er zullen tekorten ontstaan. De voedselvoorraden storten in. Als je in het Westen woont, betekenen de sancties van jouw regering dat ze jou de oorlog heeft verklaard, niet Rusland.
 • De prijzen van bijna alle grondstoffen zullen omhoogschieten. Aluminium heeft een recordprijs bereikt. De prijs van nikkel is dit jaar tot nu toe met 166% gestegen. De prijs van gas is in één dag met 73,8% gestegen. Alles wat je moet kopen zal veel duurder worden, dankzij jullie regering en de idioten die aandringen op meer sancties tegen Rusland.
 • De oorlog van de regering tegen de eigen bevolking zal een terugkeer van de levensstandaard naar die van de jaren zeventig betekenen. De inflatie zal uit de hand lopen. Iedereen behalve de miljardairs en de politici zullen armer worden.

(Enkel voor abonnees.)

ZOU JIJ ZO DOM ZIJN DAT JE WAARDELOZE FIAT DOLLARS VOOR JOUW HARDE WERK BLIJFT AANVAARDEN IN RUIL VOOR GOEDEREN EN DIENSTEN?

Belangrijke fundamentals:

 • Zwitserland is niet langer NEUTRAAL! 
 De meeste financiële analisten en bankiers weten nog steeds niet wat inflatie is! 

20% inflatie per maand x 12 = 240% inflatie per jaar!

gold in rubles LT 2022 03 12
Goud beschermt ook tegen een valutacrash.  Hij die het goud heeft, regeert de wereld!
Gold Ruble Jan Mar 2022
  De COMEX is één grote Ponzi-fraude...
money in circulatiion 2022 03 12 <- Dit is hyperinflatie!!! Echt, ik begrijp niet hoe en waarom bepaalde analisten nog durven te beweren dat er 'deflatie'aankomt!?

Belangrijke technicals:

 • Key Reversals 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 14, 15 maart 2022 – Op vrijdag 15 maart 1968 was er een “bank holiday”.

Bijgewerkte secties: Ruwe olie, Goud-$, Zilver, Euro & Goud, Index in Echt Geld/Goud, 
Lange termijn index, Amerikaanse dollar, Can dollar & Goud, Brits pond & Goud,
Zweedse kroon & Goud

bank holiday 1933Op vrijdag 15 maart 1968 was er een "bank holiday". Op dit moment breken goudbanken records met het shorten van Goud! Net zoals in maart 1968 toen de Gold Pool failliet ging en de financiële markten werden gesloten.

Op vrijdag 15 maart 1968, na een bijeenkomst in Buckingham Palace de avond ervoor, kondigde Koningin Elizabeth een ‘bank holiday’ aan. De Londense goudmarkt was officieel twee weken gesloten. Toen deze twee weken later opnieuw werd geopend, maakten we kennis met 'two-tier'-goudprijzen. Eén voor banken en één voor de particuliere sector. Toen de banken failliet begonnen te gaan, steeg goud in februari 1980 tot wel 850$. Een stijging van bijna 2400%! Paul Volcker moest de rente naar meer dan 25% brengen om de prijsstijging een halt toe te roepen.

Moderne politici kunnen worden vergeleken met de Romeinse senatoren die ruzieden over de vraag of engelen mannelijk of vrouwelijk waren... in een tijd dat Rome in brand stond. De wereldleiders zijn een stel incompetente en corrupte psychopaten. Alles wat ze aanraken wordt vernietigd.

usa truckersWe zijn op een punt gekomen waarop de autoriteiten (regeringen) 100% van de reguliere media controleren. En de reguliere media zijn de enige media waarnaar de massa kijkt en gelooft. Alles wat de MSM predikt wordt gezien als "de Heilige Waarheid". Covid is er een modern voorbeeld van. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland is een ander concreet voorbeeld. Poetin is de schurk en krijgt de schuld van alles waar ze het Covid-virus niet de schuld van konden geven.

De geschiedenis leert ons dat elke keer dat het leiderschap wordt overgenomen door politiek-psychopaten, de samenleving instort, in een ernstige depressie terechtkomt en er oorlog is (burgeroorlog, revolutie, wereldoorlog,..). Een grote oorlog is niet veraf en zal waarschijnlijk van start gaan in de komende maanden en jaren wanneer de massa honger en kou krijgt.

Wat de Westerse politici en mainstream media niet begrijpen, is dat Poetin zijn Oekraïne-move al jarenlang minutieus heeft voorbereid en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Hij wist dat er sancties zouden komen van zodra hij de petrodollar zou bedreigen. We weten dat een wijziging van het verhandelen van fysieke olie voor fysiek goud, de Petrodollar zal vernietigen en dus ernstige gevolgen zal hebben voor de US-Dollar en de hegemonie van de VS.

De oorlog in Oekraïne zal de negatieve schokken in de toeleveringsketen, die al optraden als gevolg van COVID-19, nog verergeren. Nog problematischer wordende knelpunten zullen in combinatie met stijgende inflatie leiden tot een krimp van de wereldwijde groei en de hyperinflatoire depressie aanwakkeren. Rusland produceert 12% van de wereldwijde olieproductie en exporteert 18% van de tarwe in de wereld. Oekraïne is goed voor 25% van de wereldwijde tarweproductie. Sancties en oorlogen zullen de economie verder vertragen en de prijzen voor deze essentiële goederen nog verder doen stijgen.

Wheat 2022 03 09

Nu de prijzen van olie, benzine en aardgas over de hele wereld omhoogschieten, bevinden we ons op een belangrijk kruispunt in de geschiedenis, dat mogelijk een enorme economische ineenstorting van Europa, de Verenigde Staten en een oorlog of revolutie zou kunnen inluiden.

Energiekosten 8 maart 2022

 • 1,95$ per liter benzine in Montreal / 2€ voor benzine in België / 1,60£ per liter in het VK...
 • 376$ per megawattuur voor aardgas in Europa.
 • 130 - 148$ per vat olie... terwijl Traders proberen hun posities in te dekken en hierbij elke prijscorrectie teniet te doen.

De energiecrisis is lang geleden in gang gezet door een reeks gewelddadige gebeurtenissen die de VS en hun bondgenoten in het leven hebben geroepen om de slinkende energievoorraden en hulpbronnen van de wereld in handen te krijgen. Twee decennia van oorlogsmisdaden die nog steeds plaatsvinden tegen olieproducerende landen als Irak, Libië, Syrië en Jemen, plus hun verlammende economische sancties tegen grote onafhankelijke olieproducerende landen als Venezuela, Iran en Rusland, hebben de wereld op de rand van een economische afgrond geduwd....zie abonneesectie: Academie - Piek Olie

Het grootste deel van de kosten van energie zijn belastingen!!! Schaam jullie, politici. 

De exponentiële stijging van de energieprijzen is niet de schuld van Rusland! Op dit moment blijft Rusland gas en olie aan Europa leveren. Het zijn de Verenigde Staten die een dictatoriale invloed hebben op Europa. De Amerikaanse regering voert een economische oorlog tegen Rusland (vanwege de PETRODOLLAR), die onder meer inhoudt dat alle toekomstige energielijnen die zij in Europa niet onder controle heeft, worden onderbroken of afgesloten. Maar bovenal is de stijgende prijs van energie (olie, aardgas) het gevolg van de exponentiële hoeveelheden fiatgeld die de centrale banken van het Westen sinds eind 2019 hebben gecreëerd.

"De exponentiële stijging van de grondstofprijzen is voornamelijk te wijten aan de exponentiële creatie van fiatgeld sinds eind 2019!"

Enkel voor abonnees. 


Belangrijke fundamentals:

 • China 
 • Rusland accepteert al betalingen in yuan 
 • Wat niemand vermeldt, is dat de Oekraïne-oorlog ook een oorlog is om de petrodollar. 

Belangrijke technicals:

 • Grafieken leiden meestal en het verhaal volgt. De enige manier om veilig door de financiële markten te navigeren, ongeacht de richting, is door middel van technische analyse. Door activa en geldstromen te volgen, identificeren we trendveranderingen en verplaatsen we ons kapitaal naar een index, sector, industrie, obligatie, grondstof, land of zelfs valuta-ETF. Door het geld te volgen, ben je direct mee met nieuwe opkomende trends en kun je profiteren tijdens zwakke aandelen- of obligatiemarkten.
 • Goudbanken 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 11 maart 2022 – Het bevriezen van bankrekeningen is financiële tirannie en het gebeurt niet enkel in Canada... maar overal in de wereld!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices, Royalty's, Majors

Screen Shot 2022 03 09 at 3.15.10 PMBankrekeningen bevriezen is financiële tirannie en het gebeurt niet enkel in Canada... maar overal in de wereld. In 2013 was er in Cyprus een bail-in, nu zijn de bail-in wetgeving en procedures overal in de westerse wereld ingevoerd... en binnenkort zullen al degenen die hun spaargeld in het digitale financiële systeem houden, een harde les leren. 

"Enkel degenen met fysiek Goud & Zilver zijn veilig!"

Bevriezen van bankrekeningen is een schending van de vrijheid! Een kritische mening hebben of betogen kan al voldoende zijn om te maken te krijgen met financiële tirannie. Truckers die protesteerden tegen de verplichte vaccinatie in Canada, zagen dat hun bankrekening bevroren werd. "Je moet echt een bankrekening hebben om te kunnen leven", zegt Todd Zywicki, professor in de rechten. Het bevriezen van rekeningen maakte snel een einde aan de protesten. "Het is een zeer grote bedreiging voor een vrije samenleving", zegt Zywicki. "We moeten tolereren dat mensen dingen zeggen die we niet leuk vinden." Maar politici doen dat vaak niet. Als ze protest het zwijgen kunnen opleggen door je geld te pakken, zullen ze dat doen.

RUSLAND KEERT TERUG NAAR DE GOUDSTANDAARD!!!!!

Als je denkt dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne wel aan jou zal voorbijgaan, denk dan nog eens goed na. Voordat de oorlog uitbrak, hadden we al te maken met de ergste energiecrisis sinds de jaren zeventig en Rusland is één van de grootste energieproducenten ter wereld.

De energieprijzen stijgen tot ongeziene hoogtes. Ook op de voedselprijzen zal dit een enorme impact hebben. Daarbovenop zijn Rusland en Oekraïne erg belangrijk voor de export van voedsel naar de rest van de wereld, maar de oorlog gaat daar verandering in brengen. We worden geconfronteerd met een dramatische ineenstorting van onze voedsel- en energiesystemen, die iedereen op deze wereld zal treffen.

Rusland en Oekraïne produceren samen bijna een kwart van de tarwe in de wereld en voeden miljarden mensen (brood, pasta..). De landen zijn ook belangrijke leveranciers van onder meer gerst, zonnebloemolie en maïs.

Door deze sancties tegen Rusland af te vaardigen, laten de westerse leiders zien dat ze werkelijk niks geven om hun eigen bevolking. De dag zal komen dat de politici dit met hun leven zullen bekopen. Net zoals gebeurde tijdens de Franse Revolutie.

Rusland keert terug naar de goudstandaard. Dit wetsvoorstel is op 4 maart 2022 ingediend bij de Doema. In één klap heeft Rusland van de Russische roebel de meest stabiele valuta ter wereld gemaakt.

Dit is slecht nieuws voor de Amerikaanse dollar en euro. Niemand in de hele wereld zal nog de voorkeur geven aan een Amerikaanse dollar die door niets gedekt is, van een land met een schuld van $30 biljoen versus een door goud gedekte roebel.

De Amerikaanse dollar, de enige reservevaluta in de wereld, is de reden voor vele oorlogen en nu heeft Rusland haar een nekschot gegeven. De VS bevinden zich nu in een existentiële crisis. De Amerikaanse dollar is zojuist volledig verslagen door het besluit van Rusland om de roebel door goud te dekken.

Oorlog met Rusland is nu een uitgemaakte zaak. De VS en Europa hebben geen keus. Als de dollar en de euro willen overleven, moet Rusland vernietigd worden. Ik hoop dat ik verkeerd ben maar het ziet er zeer slecht uit.

"Hoe meer sancties, hoe meer hyperinflatie en hoe meer pijn voor de EUSSR & VS".

De communistische Stalin was de reden en de motor achter de hongersnood in 1930. Vooral in Oekraïne, de graanschuur van Europa, was de situatie slecht. De VS, West-Europa en andere landen zijn nog maar amper begonnen de pijn van de gas-, mineraal- en voedseltekorten te voelen. 

In Libanon hadden ze vóór de crisis drie keer zoveel spaargeld in verhouding tot het BBP, maar omdat de banken geld bleven uitlenen aan de corrupte regering, verdween al het geld in een handomdraai! Ze prezen de Libanese centrale bank aan op de markt als solide en onmogelijk te falen, déjà vu.... De Libanezen hebben deze les op een harde manier moeten leren, maar zoals altijd weigeren anderen te leren van deze fouten.


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

Woensdag/donderdag 9, 10 maart 2022 – Rusland koppelt haar valuta aan Goud!!!!!


Bijgewerkte secties: Rupee & Goud, Zwitserse Frank & Goud, Ruwe olie, 
PF-grafieken in de goudsecties, PF-grafieken in de sectie Wereldbeurs indices

Screen Shot 2022 03 05 at 11.26.19 AMHet einde van de Zwitserse neutraliteit. Zwitserland heeft gebroken met haar eeuwenlange traditie van neutraliteit, door openlijk de EU-sancties tegen Rusland te steunen. Daarom is Zwitserland niet langer de belangrijkste jurisdictie voor goudbezit en -opslag. Houd er ook rekening mee dat fysieke levering van Goud en Zilver in Zwitserland gepaard gaat met een forse belasting van 7%.

Zwitserland past FATCA, CRS en UBO toe. Het land waar men een rekening kon openen zonder er een naam aan te hoeven koppelen, speelt nu volledig de communistische kaart. Tegenwoordig kan men beter geen activa en/of rekeningen hebben in het land. Gelukkig zijn er betere en veiligere plaatsen. We weten waar (zie abonneesecties).

Bezit jij fysiek Goud en/of Zilver in Zwitserland? Probeer het maar eens in het buitenland te laten bezorgen... Ik wens iedereen die dit probeert veel geluk.

"De oorlog tussen Oekraïne en Rusland hebben we omdat de VS bankroet zijn!!"

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne wordt door de media gebruikt om een beangstigend plot in stand te houden om hele groepen mensen te verdelen en de oprichting van een wereldregering te promoten (Globalisme – You'll have nothing and be happy.). Dezelfde mensen die leugens verspreidden over de Covid-19-pandemie, die eisten dat iedereen moest gevaccineerd worden, springen nu op de oorlogskar van Oekraïne.


Ben jij een slaaf? Zonder de vrijheid van transacties te kunnen doen en zonder het recht op individuele eigendom, heb je geen andere constitutionele rechten.

Er is geld nodig om grondwettelijke rechten te kunnen uitoefenen. Tenzij geld grotendeels gedecentraliseerd is, kan een regering haar burgers controleren in een mate waarvan mensen als Hitler of Stalin niet eens van konden dromen.

SeizedCanadese financiële instellingen hebben meer dan 200 individuele financiële rekeningen en 253 cryptocurrency-adressen bevroren. Hoewel Trudeau het misschien niet eens beseft, laten zijn acties ons een glimp zien van wat het "eindspel" voor geld zou kunnen zijn. En het is geen prettig zicht. Bovendien wordt het erg moeilijk om activa uit Canada te krijgen...

Door de tegoeden van protesterende truckers en hun donateurs te bevriezen, bemoeide Trudeau zich met hun vrijheid om transacties uit te voeren. Daarmee schorte hij in feite het Canadese Handvest van de Rechten op, dat de Canadezen het recht geeft op vrijheid van meningsuiting en om vreedzaam bijeen te komen. Als je dus deelnam aan wat bekend werd als het Vrijheidskonvooi, of er geld aan schonk, verspeelde je het recht om te functioneren in de moderne samenleving.

De acties van Trudeau waren enkel mogelijk omdat ons geld niet langer bestaat in een fysieke vorm, waarbij je het geld kan inwisselen voor goederen en diensten. In plaats daarvan wordt het in een gecentraliseerde en sterk gereguleerde vorm aangehouden (bij banken, brokers, centrale banken, SWIFT, …). Het kan enkel nog gebruikt worden voor toegestane doeleinden zoals gedefinieerd door een overheidsbesluit.

De Canadese noodwet is een verwoestende vorm van burgerlijke verbeurdverklaring, waarbij Big Brother beslag legt op je activa zonder rechterlijke toetsing of een mogelijkheid om beroep aan te tekenen. Dit is enkel afdwingbaar omdat geld tegenwoordig grotendeels bestaat in een gecentraliseerde vorm en effecten door een financiële partij bewaart worden (custodian). Het is afdwingbaar vanwege het bestaan van digitaal geld en aandelen.

Stel je eens voor dat ze nu beslag op je eigendommen kunnen leggen, enkel omdat je een EU-burger bent!? Nadat de Globalisten zich realiseerden hoe gemakkelijk het was om de tegoeden van Canadezen te bevriezen, besloot het Westen (NAVO, EUSSR, VS, VK,...) dezelfde niet-constitutionele regels toe te passen op de Russen. Ze hebben niet enkel beslag gelegd op eigendommen van rijke Russen, ook op die van gehandicapte Russische sporters,... Russen mogen ook niet meer deelnemen aan internationale sportevenementen. [Een gehandicapte Rus werd het recht ontnomen om deel te nemen aan de Paralympics. Gewoon omdat hij een Russisch paspoort had. ]

"Als je geen aandacht schenkt aan dit soort gebeurtenissen, loop je het risico alles te verliezen. Eigenlijk weet ik dat de meesten alles zullen verliezen! Nu is de tijd om je voor te bereiden. Morgen zal te laat zijn... en dit zeg ik omdat het nu al aan het gebeuren is!"

Het antwoord is om voor 'non-custodial', gedecentraliseerde vormen van geld te gaan. Dat betekent cash (in kleine hoeveelheden) en edelmetalen. Waarom zou je jouw geld bij een bank bewaren waar het kan worden geconfisqueerd bij een opwelling van een politicus? Om nog maar te zwijgen over het feit dat de bank onderworpen is aan "bail-ins" als de bank insolvent wordt (bv. Cyprus). Wie zijn spaargeld nu nog bij een bank/broker houdt, is echt gek!

Trudeau bevroor binnenlandse rekeningen maar kon zijn noodbevoegdheden niet gebruiken om tegoeden buiten het land te bevriezen. Dat betekent dat het een belangrijke voorzorgsmaatregel is om een ​​flink deel van je vermogen buiten politiek bereik te houden. Maar er is meer. Terwijl het Westen de activa van Russen in het buitenland in beslag neemt, wordt het allemaal erg moeilijk om te handelen wanneer activa eigendom zijn van specifieke bedrijven, trusts en stichtingen, of wanneer fondsen worden overgemaakt aan derde partijen.


Belangrijke fundamentals:

 • Maak je klaar voor een nog hogere inflatie dan je al hebt gezien. 

Belangrijke technicals:

 • De aandelenmarkten blijven corrigeren en 
 • Als er geen akkoord wordt gesloten met Rusland, verwacht dan dat de prijs van ruwe olie 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 7, 8 maart 2022 – De (hyper)inflatie die we nu zien, is de grootste diefstal ooit!


Bijgewerkte secties: Euro & €-Goud, Inflatie-index, Ruwe olie, Bank & Fin. aandelen 

globalism vs nationalismTijdens de voorbije twee jaar, hebben we kunnen zien dat westerse volkeren slechter en corrupter worden geleid dan ooit tevoren. De mensen zijn misleid over de “Covid-pandemie” die volledig georkestreerd was. Ja, het virus bestaat maar de "pandemie" kon enkel bestaan door het gebruik van de PCR-test, die 97% valse positieven opleverde door het aantal vermenigvuldigingscycli op te drijven. Het enorme aantal Covid-gevallen was pure fantasie.

De Covid-maatregelen hebben veel kwaad gedaan. Zo bleken sommige maskers gevaarlijk i.p.v. te beschermen. Ze bevatten schadelijke stoffen zoals grafeen. Lockdowns hebben de productie verstoord, banen, bedrijven en toeleveringsketens vernietigd en zijn voor een deel de oorzaak van de huidige prijsstijgingen.

De westerse wereld – vol van haar totaal ongerechtvaardigde arrogante overmoed, die zichzelf als “uitzonderlijk” beschouwt en recht heeft op wereldhegemonie – heeft het Russisch aanbod voor een wederzijds veiligheidspact genegeerd. Wie is de werkelijke agressor in deze Oekraïne-situatie? De president van de VS, de EU-voorzitter en de secretaris-generaal van de NAVO hebben allemaal verklaard dat, ondanks de door Rusland aangekondigde rode lijn, de militaire bases aan de Russische grenzen zouden blijven uitbreiden.

"Wat het Westen met de sancties heeft gedaan, is zichzelf in de voet schieten.”

De sancties keren als een boemerang terug naar Europa en de VS. De prijs van aardgas in Europa is geëxplodeerd. De olieprijs is omhoog geschoten. Voedselprijzen en mineraalprijzen stijgen (Rusland is een belangrijke exporteur van beide). Niet al te snugger van de westerse "leiders". Er is de monetaire inflatie, er is prijsinflatie door de lockdowns en nu hebben ze nog meer inflatie veroorzaakt door de sancties! En Rusland moet nog beginnen met het opleggen van tegensancties... Stel je voor dat Rusland het gas naar Europa zou afsluiten. Europa is voor 46% van haar gas afhankelijk van Rusland. De CEO van een Europese netbeheerder zei dat als Rusland het gas afsluit, de EU de Duitse industrie van het net zou moeten loskoppelen. Kortom, de hele Duitse industrie zou worden stilgelegd.

"De westerse beledigingen aan het adres van Rusland, wijzen op de onmacht en irrelevantie van de westerse wereld."

Zorgwekkend is de piek die we hebben in de energieprijzen, aangezien dit gevolgen heeft voor alle goederen en diensten. Energie is een katalysator... De verstoringen in de toeleveringsketen die we eerst hadden vanwege de niet-effectieve covid-restricties worden nog versterkt door de sancties tegen Rusland. 

russian gasDit is echt onbegrijpelijk; Oekraïne beschiet al 8 jaar de inwoners van de Donbass-regio (velen zijn etnische Russen), met duizenden doden en nog veel meer verminkten als gevolg. Met geen woord rept men hierover in de msm. Maak je geen zorgen over het Donbass-volk dat aan stukken wordt geblazen door de Oekraïense artillerie. Geen woord hierover in de New York Times, Washington Post, CNN, BBC en elders in de westerse media, die allen de verhalen van de hand van de CIA verspreiden.

Na COVID-19 en de exponentiële hoeveelheden fiatgeld die politici en centrale banken begin 2019 hebben gecreëerd, geven ze nu openlijk de schuld aan de oorlog in Oekraïne voor de recente dramatische prijsstijgingen. Tegen het einde van 2019 stond het financiële en bancaire systeem al op instorten (zie eerdere updates). De piek in REPO-tarieven bevestigde het. De exponentiële hoeveelheden geld die sinds 2019 zijn gecreëerd, duiken nu op in het algemene niveau van prijzen en diensten. De situatie is zo slecht, dat de idiote politici van de EU en de VS prijscontroles beginnen te overwegen. Weten we niet allemaal dat prijscontroles, net als sancties, niet werken en altijd eindigen met lege schappen?

Sancties, zeker de sancties opgelegd door de EUSSR-bureaucraten, werken niet en leiden eigenlijk tot meer schade voor het westen. In de jaren negentig legde men ook dergelijke sancties op aan Zuid-Afrika vanwege de Apartheid. Het resultaat van de sancties was dat Zuid-Afrikanen alles lokaal begonnen te ontwikkelen en produceren. Uiteindelijk was het land bijna 'zelfvoorzienend'. Om 100% 'zelfvoorzienend' te worden en het olietekort op te lossen moesten ze Angola binnenvallen. Toen Zuid-Afrikaanse troepen op het punt stonden Luanda in te nemen, verklaarde de Amerikanen dat ze militair zouden ingrijpen als de Zuid-Afrikanen zich niet zouden terugtrekken. 

Ik ben benieuwd hoe lang deze video beschikbaar blijft?! Zeker kijken! Merk op dat CNN- en BBC-verslaggevers Rusland verlieten, onmiddellijk nadat de nieuwe wetgeving inzake desinformatie was gestemd.

 Enkel voor abonnees.


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

coffee 2022 03 03
copper 2022 03 03
Wheat 2022 03 03
Dutch TTF 2022 03 03

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 4 maart 2022 – De VS, EU , VK en de NATO hebben zonet hun eigen doodvonnis getekend. Poetin is niet de vijand, wel onze leiders in het Westen.


 Bijgewerkte secties: US dollar, Goud-$, Zilver, Ruwe olie

Covid-Oekraïne-TheGreatResetWat macht juist is, begrijpen maar weinig mensen. Met onbeperkte macht zou je naar iemand kunnen toelopen en hem zonder gevolgen door het hoofd schieten. Natuurlijk zijn er veel variaties  te vinden op het concept macht. Waar was de verontwaardiging, de sancties,.... toen de VS en het VK oorlog voerden in Irak onder valse voorwendselen?

Maar zelfs onbeperkte macht heeft zijn grenzen. Trudeau ontdekte dat een week geleden. Hij liegt al weken over de aard van de protesten en dacht hiermee weg te kunnen komen door voor het eerst in de geschiedenis de noodtoestand uit te roepen.

"Dit is een strijd tussen NATIONALISME en GLOBALISME!"

Trudeau gaf opdracht aan de banken om bankrekeningen van Canadezen in beslag te nemen. Canadezen die geld hadden gedoneerd aan wat een volkomen legaal en vreedzaam protest was. Van mensen die slechts 50$ hadden gedoneerd, werden al hun bankrekeningen in beslag genomen en ze hadden geen legale manier om de diefstal aan te vechten. Toen de banken begonnen met het afsluiten van rekeningen, ging iedereen die ooit een cent aan de demonstranten had bijgedragen naar de bank om zijn geld terug te eisen... Dit werd een bankrun.

Zelfs de best gerunde en best gefinancierde bank ter wereld moet zijn deuren sluiten als er een bankrun plaatsvindt. Het hele banksysteem in Canada blokkeerde en dit was de echte reden waarom Trudeau 's nachts een bocht van 180 graden maakte. Hij moest wel of heel de economie in Canada werd platgelegd.

Poetin eiste slechts twee dingen. Eén daarvan was dat de VS/NAVO de schriftelijke overeenkomst die ze dertig jaar geleden sloten, nakomen. Poetin wil geen kernwapens bij zijn buren. JFKennedy wilde hetzelfde in 1962 en dat lijkt me niet onredelijk. Ten tweede, wilde hij dat Oekraïne hun schriftelijke overeenkomst zou nakomen waardoor ze rechtstreeks met de afgescheiden republieken zouden kunnen praten, in overeenstemming met de Minsk II-overeenkomst die ze in 2016 ondertekenden.

"Als het Westen zich niet aan de voorwaarden van Poetin houdt, zal hij Oekraïne verwoesten!"

Als de VS/NAVO en Oekraïne zich niet zouden houden aan wat ze schriftelijk hadden afgesproken en Donbass zouden blijven beschieten, zou hij Oekraïne aanvallen. De reden dat de hele wereld schrik heeft, is omdat een wereldleider zei dat hij iets ging doen en het ook deed. 

defense ministersEen gevaarlijk idee dat gemakkelijk een nucleaire oorlog zou kunnen veroorzaken, zou de oorlogsdaad zijn van het inroepen van totale sancties tegen Rusland. Om een ​​simpele praktische reden; als je een wapen afvuurt is er een terugslag. Rusland levert 9% van de olie in de wereld en een enorme hoeveelheid aardgas voor Europa. Als Duitsland geen Russisch gas of olie kan krijgen vanwege sancties of omdat Rusland uit het SWIFT-banksysteem is gegooid, kunt je net zo goed het grootste deel van de economie sluiten. [Op dit moment leggen EU-fabrieken de productie al stil omdat bepaalde onderdelen ontbreken... en dure energie zal de consumentenprijzen ernstig opdrijven (inflatie). Zullen de globalisten ook proberen Poetin hier de schuld van te geven?]

"De economische en financiële gevolgen van de Russische sancties hebben een veel diepere impact op het Westen dan ze tot nu toe beseffen."

Kunnen Europeanen zich echt 200$ per vat ruwe olie veroorloven? Als ze geen Russische brandstof meer kopen zal het hen zoveel kosten! De voedselprijzen zullen door het dak gaan omdat Rusland ook een groot deel van de kunstmest aan de wereld levert. Boeren voelen het nu al. De inflatie staat op het punt om in overdrive te gaan. In het communistische Californië kost benzine al bijna net zoveel als in Europa.

Poetin wil veilige grenzen. Geef het hem verdomme gewoon. De VS/NAVO begonnen deze oorlog. 

Poetin heeft gezegd dat als het SWIFT-systeem naar Rusland wordt afgesneden, het een oorlogsdaad zou zijn en hij zou reageren. Hij heeft nucleaire raketten en hypersonische raketten. Je weet maar nooit met Poetin, hij zou precies kunnen doen wat hij zei dat hij zou doen. Poetin is erg geduldig geweest en het Westen handelt zeer onverantwoordelijk... Tenslotte, als de EUSSR-idioten zich gedragen als idioot Trudeau in Canada (waar een bankrun op het punt stond te gebeuren) en ze Rusland uit Swift schoppen, dan denk ik dat het over en out is voor Swift. Financiële instellingen zullen het gaan wantrouwen... en op zoek gaan naar alternatieven. Conclusie: hoe langer de sancties tegen Rusland van kracht zijn, des te ernstiger zullen de problemen zijn voor het Westen. Poetin weet dit maar al te goed en heeft daarom geen haast. De tijd staat aan zijn kant.

Heb je fysiek Goud en Zilver? Koop Goud, vertrouw de banken niet! De wereld wordt tot het uiterste op de proef gesteld. Het beste dat je op dit moment kan doen als individu, is bescherming kopen, en dat betekent fysiek goud. Zelfs in het beste scenario ligt er veel onrust in het verschiet vooraleer we de finish bereiken, en goud zal de beste manier zijn om er zo goed mogelijk te geraken.


Belangrijke fundamentals:

 • Enkel voor abonnees 

Belangrijke technicals:

 • Enkel voor abonnees 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 2, 3 maart – Het is onmogelijk om 150 biljoen dollar aan schulden terug te betalen met een begrotingstekort van 3 biljoen dollar per jaar!


Bijgewerkte secties: Onroerend goed in Echt Geld, Uranium, Aardgas

"Het is onmogelijk om $150 biljoen aan schulden terug te betalen met een begrotingstekort van $3 biljoen per jaar! Een oplossing is zich failliet te verklaren. Dat is precies wat Rusland deed in 1989".

expensive oilDe problemen in de wereld draaien om een financiële systeem dat op sterven na dood is. Een wereldwijd faillissement ligt in het verschiet. We zien een wereldwijde schuld van $ 4 biljard en het einde van het economisch model van Bretton Woods. Er staat veel op het spel voor de liberalen (democraten, communisten, socialisten) omdat hun model dat gebaseerd is op oneindige groei, snel ten einde loopt.

"De westerse wereld staat voor ontberingen en armoede die nog nooit eerder zijn gezien. Kijk maar naar wat er met de Sovjet-Unie gebeurde toen deze in 1989-91 uiteenviel."

Tussen 1991 en 1998 stierven 26 miljoen Sovjetburgers. Dit werd veroorzaakt door honger, depressie, drugs, alcohol,.... 40% van de Russen verloor alles. In 1989 waren er in de hele Sovjet-Unie ongeveer 500 miljoen mensen. Slechts 14 miljoen mensen leefden onder de armoedegrens. In 1996, slechts zeven jaar later, leefden 168 miljoen mensen onder de armoedegrens. Hetzelfde gaat gebeuren met het Westen en de Verenigde Staten. . . . Opmerking: Ik heb persoonlijk gezien hoe Oost-Europese boeren in 1990 probeerden hun gewassen te beschermen met prikkeldraad.

"Wat er gaat komen, zal minstens twee keer zo erg zijn als wat er in de periode 1929 tot 1933 gebeurde."

Wat er gaat komen, zal minstens twee keer zo erg zijn als wat er in de periode 1929-1933 gebeurde. Dat betekent dat toekomstige generaties veel slechter af zullen zijn dan mijn generatie. Het betekent dat de nieuwe levensstandaard in het Westen iets wordt dat ze zich nooit in hun leven hebben kunnen voorstellen. Het soort dingen dat naar Amerika en het Westen komt, is wat we al op televisie zien. We hebben president Biden die aan dementie lijdt en waardeloze democraten zoals Harris, Pelosi. In het Westen hebben we Ursula en Charles Michel die de EU-show leiden. De meeste leiders zijn gestoorde psychopaten: Rutte, Macron, Boris, Draghi, fils-a-papa Decroo, Scholtz, ... ze zijn allemaal geschikt voor het gekkenhuis maar in plaats daarvan hebben ze de leiding over landen.

Waarom moeten we hogere gasprijzen betalen als Rusland er niet onder lijdt? President Biden gaf net toe dat "niemand verwachtte" dat zijn dreigement om Rusland te bestraffen daadwerkelijk iets zou uitmaken. Wat was dan het punt? Alles wat je het Witte Huis (en de EU-top) ziet doen, is een show omdat de VS (en de EU) nog steeds Russische olie kopen. Ondertussen vertellen Biden en Ursula de VS en de EU dat ze zich moeten voorbereiden op torenhoge gasprijzen. Dit slaat allemaal nergens op...

"Degenen die het digitale financiële systeem blijven vertrouwen, zitten in ernstige problemen."

Wat zou jij doen als je naar de geldautomaat ging en ontdekte dat je geen toegang had tot het geld op je bankrekening? Veel Canadezen hebben onlangs deze verontrustende ervaring gehad. Klanten van vijf grote Canadese banken meldden vorige week mysterieuze storingen in het internetbankieren, nadat de Canadese premier Justin Trudeau had aangekondigd dat hij een beroep zou doen op noodbevoegdheden. ….Meer recentelijk beleven mensen in Oekraïne en Rusland dezelfde ervaring.

Wat zou jij doen als je plotseling geen toegang meer had tot je portfolio bij je broker? We weten dat dit regelmatig gebeurt en dat mensen vaak worden geblokkeerd voor stommiteiten en het kan soms maanden duren voordat ze weer toegang krijgen tot hun account.

"Swift maakt ook deel uit van het digitale financiële systeem. Als Russen het Swift-systeem niet meer kunnen gebruiken, worden internationale betalingen moeilijker, maar niet onmogelijk."


VOLG HET GELD - VOOR WIE WIL WETEN “WAAROM OEKRAÏNE BELANGRIJK IS “:


De crisis in Oekraïne is niet wat verteld wordt door de MSM!

Oekraïne behoort tot:

(enkel voor abonnees) 


Vastgoed zal je niet beschermen. Integendeel, het is een consumentenproduct.


real estate pinWe zitten met een enorme huizenbubbel - zelfs groter dan die van 2007 (VS) die leidde tot de financiële crisis van 2008. En de Fed heeft de naald in zijn hand met de mogelijkheid om de rente te verhogen. De hypotheekrente zal mee omhoog gaan als ze de rente verhogen. De Fed is al bezig met het afbouwen van de aankopen van door hypotheek gedekte effecten. Zelfs als ze de rente niet verhogen, zal deze markt crashen omdat de reële koopkracht van de consumenten wordt vernietigd door de (hyper)inflatie. Tegelijkertijd zullen de verhuurders hun kleine winstmarge zien afnemen door hogere onderhoudskosten, hogere belastingen en niet onbelangrijk; prijscontroles op huur.

Een vergelijking tussen de aanloop naar 2008 en vandaag.

De zeepbel die zich ontwikkelde van 2002 tot 2007 piekte bij een prijsstijging van ongeveer 47%, vooraleer hij van 2007 tot het eerste kwartaal van 2009 met 20 procent kelderde. Als we een vergelijkbaar patroon zien opduiken voor de zeepbel die zich sinds 2012 ontwikkelt, klik dan hier voor meer.


 Belangrijke fundamentals:

 • enkel voor abonnees 

Belangrijke technicals:

 • enkel voor abonnees 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dindag 1 maart 2022,  Putin is klaar voor het worst-case scenario. We hebben overduidelijke interventies van de Fed,ECB,BIS,PPPT,... en de Gold Pool!


Bijgewerkte secties: veel goud-grafieken in de secties zijn bijgewerkt.

De meeste mensen zijn angsthazen en met Covid hebben we geleerd dat de "gehoorzaamheid" toeneemt, dat geldt ook voor tirannie (autoritarisme). Kijk maar om je heen en zie hoe gemakkelijk het is om mensen dit masker te laten dragen, zich te laten vaccineren,... zonder zich verder vragen te stellen.


start the war

Het probleem dat we nu hebben met de oorlogssituatie, is dat men de MSM niet langer kan vertrouwen (en we konden deze al niet vertrouwen, toch?) omdat ze 100% propaganda-instrumenten van de overheid zijn geworden. RT en andere Russische media zijn in Duitsland verboden. Feit is dat Rusland het meest geavanceerde leger ter wereld heeft met supersonische intercontinentale nucleaire raketten.

Nu de angstcyclus voor Covid-19 ten einde loopt, weten politici niet meer van welk hout pijlen te maken. Ze hebben een ramp veroorzaakt met hun beleid: extreem hoge schulden, een ontsporend financieel systeem, exponentiële creatie van fiatgeld, allesomvattende zeepbellen,... Het enige dat dan nog rest is toevlucht nemen tot oorlog. Dus in plaats van een 8 jaar oud probleem op te lossen (het akkoord van Minsk), gebruiken ze nu Oekraïne als zondebok.

Het is interessant om te zien hoe idioot westerse leiders reageren, door deze sancties uit te vaardigen. Het doet me echt denken aan een "kleuterschool" en aan "dwazen die het gekkenhuis besturen". De realiteit is dat zij en hun burgers uiteindelijk het echte slachtoffer van de sancties zijn: de kosten van olie en aardgas stijgen, de kosten van landbouw & kunstmest stijgen, het financiële systeem komt opnieuw onder grote druk te staan ​​(zie hieronder in de abonneesectie). Let op: de ironie is dat olie- en gasproducten in de EU gemiddeld uit 60 % belastingen bestaan. Dit bewijst hoezeer de EU-politici van hun onderdanen houden.

"De ironie is dat olie- en gasproducten in de EU gemiddeld uit 60% belastingen bestaan."

Screen Shot 2022 02 26 at 12.41.50 PMAfgezien van Nordstream I en II lopen de meeste pijpleidingen door Oekraïne. Als onze briljante, superintelligente Duitse politici besluiten Nordstream af te sluiten, hoeft Poetin enkel maar de Oekraïense pijpleidingen te sluiten, en Duitsers, Italianen,... zullen geen brandstof, benzine, aardgas meer hebben,... een terugkeer naar de middeleeuwen... Merk op dat de superintelligente Duitsers ook bezig zijn hun kerncentrales te sluiten en meer gascentrales bouwen. Superintelligente Nederlanders winnen echter de Oscar. In plaats van de miljarden aardgasreserves die ze in het noorden van het land hebben te gebruiken en te exporteren, importeren ze het liever. Canada is niet veel beter. In plaats van hun olie- en gasreserves in Alberta te gebruiken, importeren ze deze liever uit het Midden-Oosten.

Na wat er in Canada gebeurde (geblokkeerde bankrekeningen), gebeurt nu hetzelfde in andere westerse landen maar dan om andere redenen. Nadat de rekeningen van Russen in het VK en het Westen zijn bevroren, bevriest Rusland op haar beurt de rekeningen van West-Europeanen in Rusland. Dat is mogelijk door de digitalisering van alle financiële rekeningen. Met behulp van de CRS- en UBO-registers, is het uiterst eenvoudig geworden voor de autoriteiten om bankiers/brokers alles te laten blokkeren of in beslag te laten nemen wat men maar wil.

We zijn ervan overtuigd dat de kans uiterst klein is dat ze Rusland de toegang tot SWIFT ontzeggen. Geen SWIFT betekent dat het westen de Russische Olie & Gas zal moeten betalen met fysiek goud. Ook realiseren steeds meer landen en investeerders zich dat de VS een dramatisch en groeiend tekort op de handelsbalans heeft, dollars drukt om hun import te betalen, en niet onbelangrijk; doordat ze de reservevaluta bezitten, de dollar gebruiken als wapen... om niet-conforme landen te chanteren. Daarom zullen steeds meer landen hun dollarposities liquideren en dit zal de bearish druk op de US-dollar vergroten.

Dit verhaal klinkt helemaal anders dan wat de MSM verkopen!

 

 


Belangrijke fundamentals:

 

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic. 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts