26
december
2022

DECEMBER 2022

Deze olie & gas hold-up is niks anders dan een nieuwe truc van de Seven Sisters.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties"

Happy Holidays 2022 NL


Donderdag/vrijdag 22, 23 december 2022 – Vanwege fiatgeld, derivaten, opties en ETF's, zijn de financiële markten een “casino” geworden!


Bijgewerkte secties: Bedrijfsobligaties, Beleggingspiramide(belangrijke update)

Screen Shot 2022 12 20 at 11.04.28 AMIs meer echt meer?!!

 • Krijg je meer door het investeringspatroon van de Venezolanen, de Argentijnen, de Turken of de Duitsers tijdens de Weimar te volgen? Het antwoord is een duidelijke nee.
 • Krijg je meer door gierig te zijn, het investeringsmodel van de massa en de tips van de bankiers en de overheid te volgen? Het antwoord is ook hier nee!
 • Krijgt je meer door constant op de financiële markten te traden (spelen) en de winst om te zetten in fiatgeld (schuld)? Ook hier is het antwoord nee!
 • Krijgt je meer door te investeren in Crypto? De recente gebeurtenissen laten duidelijk zien dat de meeste digitale valuta niks waard zijn. 
 • Krijgt je meer door onroerend goed te kopen? Allereerst begrijpen de meesten niet dat vastgoed geen belegging is maar eerder een consumptiegoed en dat het tekort aan vastgoed weinig of geen effect heeft op de prijs. In de VS (2007-2008) heeft men ervaren hoe snel de verliezen konden oplopen met onroerend goed. In Venezuela realiseert men zich dat de prijs van een mooi huisje nu nog slechts 10.000$ is. Reeds wakker burgers uit Europa begrijpen dat onroerend goed de favoriete melkkoe is voor de overheid en de groene jongens en meisjes. Ze realiseren zich ook dat de koopclimax voorbij is en dat de vastgoedmarkt aan het opdrogen is. Een voorbode voor fors lagere prijzen. Ik schat dat de prijzen zo laag zullen worden als in Venezuela (10.000€ of 5oz. goud) en de Weimarrepubliek (destijds 100$ of 2 oz. goud).
 • Krijg je meer door je centen op een bankrekening te zetten? Zichtrekeningen leveren niks op. Termijn- en spaarrekeningen eigenlijk ook niet. Overigens zijn beleggingsfondsen geen cent meer waard dan pensioenfondsen. Beide zijn dramatisch overgewaardeerd in nominale termen vanwege hun activiteit in derivaten.

"Als je de situatie niet goed begrijpt, ga je erop achteruit. Maak je huiswerk (opnieuw), bestudeer wat financiële geschiedenis en heb geduld."

deer in the headlights

Je krijgt niks meer als je als konijnen naar de lichtbak van digitaal geld staart. Dit eindigt slecht, idem voor de wijsneuzen die tot het laatste moment de roulette van de fiatmarkten blijven spelen... Want het onvermijdelijke gebeurt altijd "onverwacht". Eerst is er uitgebreide overheidspropaganda dat er niks aan de hand is, net als in 1968 met de Goldpool. Net als in 2013, 2016 en 2018,... in Venezuela en Argentinië en net als in Turkije en Mexico.

Tot zover "is meer echt meer?". De nacht dat de valuta waardeloos wordt, worden alle activa die in die valuta worden verhandeld ook waardeloos: onroerend goed, obligaties, aandelen, beleggingsfondsen, bankdeposito's, spaarrekeningen, enz... Simpel gezegd, alles wat u verdiend en bezit in fiatgeld wordt waardeloos.

Oplettende burgers zien en begrijpen maar al te goed dat de overheid samen met de banken en Centrale Banken, druk bezig zijn met het voorbereiden van een nieuwe hold-up: contant geld wordt zoveel mogelijk verboden, met behulp van SWAPS (waardeloze derivaten) wordt de wisselkoers tussen de belangrijkste valuta gemanipuleerd, kapitaaluitvoer en -invoer (internationale transfers) worden onder het mom van "witwassen van geld" zoveel mogelijk beperkt en goudexport (voornamelijk uit Europa) wordt bijna onmogelijk gemaakt.

"Nu er een aangifteplicht is van de woningen die je bezit in het buitenland en er CRS is, wordt er gewerkt aan een vermogensregister. De belastingdienst en de overheid gaan hiermee straks de burger nog meer uitmelken."

Wat er gaat komen is een Zwarte Zwaan die groter is dan degene die de Weimar bracht. Dramatischer dan Operatie Gutt en Lieftinck en pijnlijker dan de devaluatie van de Venezolaanse Bolivar, de Argentijnse Peso en de Turkse Lira.

En nee, dit betekent niet het einde van de wereld. Je zult hooguit hier en daar mensen van een hoog gebouw zien springen (of zichzelf ophangen), nadat ze zich realiseerden dat ze de verkeerde beslissing hadden genomen door de kudde te volgen. Mogelijk komt er nog meer oorlog maar zelfs dit is niet zeker. Eens de financiële kant van het drama is opgeruimd, is er weinig reden om burgers af te slachten. We leven in de 21e eeuw en niet in de Middeleeuwen.

Al 6000 jaar zijn fysiek Goud en Zilver het 'enige echte geld'. De eerste politicus en centrale bankier die dit weet te veranderen zal de eerste 1000 jaar niet geboren worden. Individuen met de "arrogantie" om dit vaststaande feit te ontkennen en denken dat ze het beter weten, zullen binnenkort hun hele vermogen verliezen. Enkel degenen die fysiek goud en zilver buiten politiek bereik houden, zullen dit financiële drama overleven. De monetaire geschiedenis bevestigt het.

"Besef alsjeblieft dat het Westen precies hetzelfde beleid volgt dat Argentinië verwoestte en dat hetzelfde eindresultaat moet worden verwacht."


 

 

Belangrijke fundamentals:

 • Investeren begrijpen is vraag en aanbod begrijpen.
small lock sept small lock sept
Minder aanbod = hogere prijs.  Minder productie = hogere prijs en lagere inkomsten.
small lock sept small lock sept
Vergeet niet dat we piek goud hebben.  De reserves dalen.
 • Vraag en aanbod zijn de twee meest elementaire krachten! Als u "vraag en aanbod" begrijpt, begrijpt u 95% van wat er in de economie gebeurt.

Supply Demand

Belangrijke technicals:

 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 19-21 december 2022 – Er zal geen crash van de aandelenmarkten plaatsvinden, wel een crash van de valuta!


Bijgewerkte secties: Obligaties algemeen & VS, Obligaties in de EU, De Goud Pool

world inflation 2022 12 08

"Degenen die denken dat door hetzelfde beleid te volgen als in Argentinië, er niks ergs zal gebeuren en dat hun spaargeld geen risico loopt, weten nog niet wat hun te wachten staat; ze staan op het punt al hun spaargeld te verliezen! Geen twijfel mogelijk."

In de 19e eeuw werd Argentinië het rijkste land ter wereld omdat het precies het tegenovergestelde deed van wat autoriteiten en politici tegenwoordig in het westen doen.

 • Het land betaalde hoge salarissen uit. Mensen die naar Argentinië emigreerden verdienden twee keer zoveel als de Italianen en tot wel vier keer zoveel als de Spanjaarden in hun thuisland.
 • Het land verbeterde zijn infrastructuur en bouwde havens en spoorwegen.
 • Er was volledige vrijheid van ondernemen en privébezit was heilig. Dit trok veel kapitaal aan.
 • Argentinië besteedde veel aandacht aan het onderwijs: middelbare scholen en universiteiten waren 's werelds beste.
 • Maar toen nam de democratie (socialisme-communisme) het over, bankrekeningen werden bevroren, buitenlandse valuta werden gestolen van de rekeninghouders en gebruikt om buitenlandse schulden te betalen, hypotheken waren niet meer mogelijk, de valuta werd waardeloos en het land werd bijna 200 jaar terug in de tijd gestuurd.

Het verval dat jaren geleden in Argentinië begon, vindt nu ook plaats in het Westen. Met name in de EU, West-Europa, Canada en de Verenigde Staten. Zoals we allemaal weten, geeft een vergelijkbaar beleid, gelijkaardige resultaten.

"En zo sterft geld, net als het voorheen in de geschiedenis deed."

 • Salarissen worden vernietigd door belastingen en inflatie. Werkgevers betalen vaak 60% en meer sociale zekerheidsbelasting bovenop de loonkost van de werknemer. Het gevolg is dat de ondernemer geen fatsoenlijk personeel meer kan aannemen en betalen omdat de kostprijs te hoog is. Bovendien worden werknemers ook zwaar belast (tot 60%) en zijn ze niet meer bereid om te werken voor het nettoloon dat overblijft om van te leven. Hun reële inkomen wordt vernietigd door belastingen en inflatie.
 • Infrastructuur werkt niet meer correct (spoorwegen, luchthavens,...) en wegen worden niet goed onderhouden. Vrachtwagens en auto's kunnen geen goederen meer in de binnenstad afleveren, dat moet per fiets. Dit resulteert in enorme verliezen voor ondernemers.
 • Vanaf nu moeten alle Multinationals (en uiteraard ook de lokale ondernemingen) wettelijk minimaal 15% belasting betalen. Het resultaat zal zijn dat er een massale exodus van multinationals zal volgen, en dit zal op zijn beurt leiden tot massale werkloosheid.
 • Onderwijs is slecht geworden. Jaar na jaar wordt het niveau verlaagd. Tegenwoordig is het belangrijker geworden om te weten wat een "transseksueel" is dan om correct te kunnen schrijven en lezen.
 • Wanneer de energiekosten krankzinnig worden, stoppen industriële bedrijven met investeren en vertrekken. Dan houden ze op met het onderhouden van het bestaande productieapparaat. Uiteindelijk verlaten ze het land...KLIK HIER VOOR MEER.  (Sinds de invasie van Oekraïne heeft België zelfs een volledig operationele kernreactor stilgelegd... De sluiting van een tweede kernreactor, onder precies dezelfde voorwaarden, is gepland voor begin 2023. Hoe stom kan men zijn?!)
 • Boeren worden beschouwd als parasieten en worden massaal onteigend. Lokale Groene overheden geven de schuld aan teveel stikstof en CO2. Het gevolg is echter dat in de nabije toekomst voedsel geïmporteerd zal moeten worden in plaats van lokaal geproduceerd.
 • Eigendomsrechten zijn onbestaande geworden. Boeren zien niet enkel dat hun land in beslag wordt genomen (of worden gedwongen het te verkopen) maar alle bezittingen van Russische burgers, d.w.z. bankrekeningen, onroerend goed en vaartuigen, zijn in beslag genomen. Autoriteiten nemen de bankdeposito's van de burgers in beslag of blokkeren deze (Cyprus, Libanon). (Ze gebruikten de buitenlandse saldi in Argentinië om de schuld te betalen.)
 • Geen vrij ondernemerschap. Het EU-parlement is een politiek instrument van links geworden om zijn monopolie op te leggen. Hoe vaak u "diversiteit" ook herhaalt, diversiteit wordt een uitstervend ras in de Europese Unie, vooral in dit Parlement. Het EU-Parlement werkt voor een project dat de realiteit en de wet negeert, verantwoordelijkheid schuwt, miljoenen mensen de rug toekeert en de belangen van één politieke oriëntatie dient. "En dit is nog maar het topje van de ijsberg."
 • Politici zijn allemaal extreem corrupt en ze dienen niet langer de burgers!

"De regel is dat rentevoeten en aandelenmarkten altijd achterlopen op de inflatie."

Stijgende inflatie wordt veroorzaakt door extreme geldcreatie... en kan nooit worden beheerst door de rente te verhogen, meer in het gedeelte voor abonnees hieronder...


Veel meer dollars staan op het punt gedumpt te worden: de sancties komen als een boemerang terug.

Naarmate het kouder wordt en energie schaarse, en terwijl de sterke en bewapende dollar steeds meer inflatoire schulden en valutapijn op zowel de buitenlandse vijanden als de vrienden van Amerika loslaat, zullen veel van die gedupeerde/gewonde landen die vandaag de dag dollars vasthouden,... meer in het abonneegedeelte hieronder.


 

"Wat er vandaag gebeurt op de goudmarkt (en in mindere mate op de zilvermarkt) is precies hetzelfde scenario als wat er gebeurde in het jaar 1968, vlak voor de bank holiday (details in onze Goud Pool-sectie)"

Gouden munten zijn uitverkocht bij de Oostenrijkse Munt vanwege de inflatieonzekerheid. Eén van 's werelds grootste producenten van gouden munten kan de vraag niet bijhouden te midden van de stijgende inflatie en de economische angst als gevolg van de oorlog in Oekraïne.


ONROEREND GOED:

 • Nog geen 100 jaar geleden, in 1924 in de USSR, verloren de meeste Russen al hun onroerend goed en andere activa. In beslag genomen door de kameraden... Het lijkt erop dat 100 jaar later in de EU, in het bijzonder België, Nederland,... hetzelfde weer gaat gebeuren. Het zal hetzelfde zijn maar op een andere manier. Zoals verwacht, zit de massa in de ontkenningsfase en is ze ervan overtuigd dat dergelijke gebeurtenissen enkel in andere landen en bij andere mensen gebeuren. Ze blijven gewoon onroerend goed kopen. Meestal met een hefboomwerking (hypotheken).
 • In de EU en in België profiteren de autoriteiten ten volle van o.a. de opwarming van de aarde. Vanaf volgend jaar kunnen degenen die onroerend goed verkopen en/of bezitten een boete krijgen van 500 tot 200.000€ als ze het onroerend goed niet aanpassen volgens de bestaande Groene wetgeving.

house under water


Belangrijke fundamentals:

 • Ik hoop dat de voorbeelden van Venezuela en Argentinië helpen om te begrijpen wat er gaat komen en dat men moet stoppen met het verspillen van tijd in het najagen van korte termijn fiat winst, want deze zullen niet overleven wat komen gaat. Ik weet dat dit voor velen heel moeilijk te begrijpen is.
 • Wanneer een kip wordt geslacht, blijft ze slechts enkele seconden rondrennen... dit is gelijkaardig voor de huidige valuta. Het monetaire systeem is afgeslacht en de kip zal vallen... Ik weet niet wanneer... maar het kan elk moment gebeuren.
 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Zie de grafieken hieronder.

small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 15 -16 december 2022 - Wordt fysiek zilver het best presterende activa van 2023?


Bijgewerkte secties: Zon en zeldzame metalen, Landbouw, 
Koper, platina & non-ferro, Lange termijn grondstoffen

Egypt goldEgyptenaren hamsteren zoveel goud als mogelijk om hun spaargeld te beschermen, aangezien hun nationale valuta waarde blijft verliezen ten opzichte van andere valuta. De stormloop op goud heeft de prijs op de lokale markt sterk doen stijgen. Goud wordt nu geprijsd in verhouding tot de wisselkoers van de Amerikaanse dollar op de parallelle markt (grijze markt), niet op de officiële markt.

Een Amerikaanse dollar wordt op de parallelmarkt voor ruim 28 pond verkocht, terwijl de banken de prijs van één dollar op 24,50 pond stellen. Egyptenaren, inclusief degenen met weinig spaargeld, blijven het Egyptische pond aanschouwen terwijl het in waarde verkleind tegenover vreemde valuta (niemand geloofde dat dit ooit zou kunnen gebeuren) en kopen massaal goud en zilver. Computeringenieur Mohamed Fouad had tot voor kort ongeveer 120.000 Egyptische ponden (ongeveer 4.897$) op zijn bankrekening staan. Hij nam het geld een paar weken geleden op en kocht in plaats daarvan gouden munten en juwelen. Sinds Fouad goud kocht met zijn spaargeld, steeg de prijs van het metaal met bijna 20 procent. De enorme vraag gaat gepaard met de opschorting van de invoer van goud*, zei Ehab Wasif, het hoofd van de gouddivisie bij de Egyptian Federation of Industries, de unie van de fabrikanten van het land: "De huidige prijzen zijn veel hoger dan de echte waarde van goud... en blijven stijgen". In veel gevallen is de situatie zo dat als er GEEN GOUD is, er GEEN VOEDSEL is.

* Alle Egyptische wijsneuzen zonder plan B zitten vast... ze verliezen veel op de wisselkoers als ze van de crashende lokale valuta af willen en betalen een hoge premie als ze goud en zilver kopen.

"Als je vandaag in Egypte geen goud / zilver hebt, is er geen eten!"

Het heeft geen zin en het is een complete verspilling van tijd en energie om anderen (de massa, de volgzamen) te overtuigen hoe men zijn vermogen vandaag moet investeren om te overleven wat komen gaat. Degenen die het nu niet zien en begrijpen, zullen het nooit begrijpen en samen met de Titanic zinken. Zo gaat het altijd met de meerderheid. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden miljoenen jongeren een wisse dood ingestuurd door de autoriteiten. Hetzelfde verhaal gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog toen de bevelen werden gegeven door autoriteiten die naar Engeland vluchtten, waar ze veilig en wel waren. Bovendien stemden meer dan zes miljoen Joden er zonder al te veel moeite mee in om op wagons naar de vernietigingskampen te stappen. Vandaag is precies hetzelfde maar anders. Slechts een kleine groep mensen zal de komende financiële crisis overleven en in veel gevallen zullen het niet de rijke mensen van vandaag zijn, maar eerder degenen die nadenken en hun spaargeld en leven goed hebben georganiseerd... Dit komt omdat het drama zich vaak van de ene op de andere dag ontvouwt en/of tijdens een weekend.

 

De rol van zilver is om te dienen voor dagelijkse transacties.

 • Onroerend goed en de koopkracht van de Dollar en de Euro zijn met elkaar verbonden. Ze dalen beide als de rente stijgt.
 • Zolang men papieren valuta vertrouwd, is er geen vraag naar monetair zilver. Er is geen monetaire vraag naar munten. Er is enkel vraag om te kunnen hamsteren.
 • Wanneer de papieren valuta niet langer wordt vertrouwd, eist iedereen monetair zilver (goud) voor kleinhandelstransacties.
 • Tijdens de Weimar wisselden luxe huizen van eigenaar voor ongeveer 100$, of 5 oz. Goud. Tegen een 15:1-ratio, is dat ongeveer 75 oz. Zilver. Met vijf oz. Goud (10.000$) koop je tegenwoordig een chique huis in Venezuela!
 • Wat is de marktlogica van die belachelijke maar reële prijs? Zonder een vertrouwde monetaire valuta, zorgen bijzonder gunstige zilver- (en goud-) wisselkoersen voor het onthamsteren en de recirculatie van zilver (en goud) als geld. Zilver wordt gebruikt voor kleine transacties en goud voor grotere transacties.
 • Wanneer wat de autoriteiten als geld verkopen niet langer functioneert (dit geldt voor elke digitale valuta die wordt uitgegeven door Centrale Banken; CBDC), is het meest cruciale voor elke economie het herintroduceren van functionerend geld. Zelfs voedsel kan ons niet redden, enkel gezond geld. Anders sterft iedereen van de honger.
 

Er wordt veel gesproken over digitale valuta van de Centrale Bank (CBDC); digitale dollars en digitale euro's die zouden worden uitgegeven door de centrale banken (FED, ECB, BoE,...).


"Merk op dat digitaal geld al lang bestaat en dat we het allemaal dagelijks gebruiken. Enkel lijken de meeste mensen het niet te beseffen."

De CBDC zou commerciële banken overbodig maken. Centrale banken (of onafhankelijke, niet door de overheid gecontroleerde entiteiten) zouden de volledige controle over het monetaire systeem krijgen. De introductie van de CBDC zal volgens ons nooit plaatsvinden! 

CBDC zou ook betekenen dat elke burger van bij de geboorte een smartphone zou moeten hebben. Ten slotte kan het CBDC worden gehackt en/of kan het internetsysteem crashen, waardoor de wereld geen middelen meer heeft om goederen en diensten uit te wisselen.

CBDC – het zal niet zo ver komen... Contant geld zal nooit verdwijnen. Zoiets is immers praktisch onhaalbaar. Ongeacht wat de MSM en de grote namen uit de financiële wereld moge beweren. Het klopt dat er nu al digitaal geld bestaat (bankstortingen) en dat je kunt betalen via internet en je smartphone. Maar het elimineren van contant geld (biljetten, munten) zou impliceren dat elke pasgeborene een smartphone van de overheid zou krijgen met levenslang gratis data. Dit zou impliceren dat de Indianen in de Amazone, de Pygmeeën in de Kalahari, etc... allemaal een smartphone krijgen met onbeperkte data en dat die smartphones een wereldwijde dekking hebben. Zoiets is onmogelijk! 

Psychopaten, narcisten, politici, Schwab,... kunnen veel proberen maar er zijn grenzen! Uiteindelijk zijn het de mensen die beslissen wat als geld wordt gebruikt en niet de autoriteiten/politici. Goud en Zilver zijn al 6000 jaar geld en ik verwacht niet dat een of andere waardeloze centrale bankier (Powell, Lagarde) en/of corrupte politicus (Biden, Ursula, Trudeau,...) dit kan veranderen.


Over onroerend goed:


In Venezuela kregen we twee waarschuwingen. Eén in maart 2013 en de tweede in mei 2016. In maart 2013 was er een devaluatie van 40% van de Bolivar. Alle activa behalve goud en zilver verloren 40% van hun waarde. In mei 2016 was er een tweede reset waarbij ze 85% verloren. Voor degenen die het nog steeds niet begrijpen ... of weigeren het toe te geven: een huis ter waarde van 10.000.000$ in januari 2013 zakte naar 1.500.000$ in mei 2016. In april 2018, na de derde reset, daalde de waarde van het onroerend goed naar 1.000$. Elke Venezolaan zonder Goud/Zilver verloor al zijn spaargeld en werd van de ene op de andere dag arm (februari 2018). Dit was de derde en niet de laatste keer dat de munt werd gedevalueerd. Ongetwijfeld zullen we hetzelfde zien gebeuren in het Westen.

2 bolivar resets Bolivar reality vs fiction

Opmerking: dit doet me denken aan de devaluaties van de Belgische frank, de Franse frank en de herwaardering van de Duitse mark in de jaren '70 - '90'. Weken en dagen ervoor werd duidelijk dat het zou gebeuren, maar slechts een paar mensen namen voorzorgsmaatregelen en deden wat er moest gebeuren. Zoals gewoonlijk volgde de massa de MSM en de leugens van de autoriteiten en betaalde de rekening.


Belangrijke fundamentals:

 • Er zal geen crash zijn op de aandelenmarkten! small lock sept
 • De meeste mensen schijnen ook niet te weten dat de marginale productiekosten van ruwe olie 60 à 80$ bedragen.
 • Als Rusland goud accepteert voor olie, vervijfvoudigt zilver!

 • Wat de meeste mensen niet beseffen, is dat spaargeld meestal van de ene op de andere dag verloren gaat, omdat resets van de ene op de andere dag plaatsvinden! Iedereen die zijn spaargeld nu niet reorganiseert, zal worden getroffen.
 • Zelfs in Turkije zijn er nog steeds mensen die de realiteit van hyperinflatie ontkennen. Zelfs vandaag, wanneer de situatie duidelijk is geworden, vinden ze excuses om niet te doen wat een redelijk mens zou moeten doen. Ze doen alsof de situatie niet zo erg en tijdelijk is... en dat morgen alles weer normaal wordt.
Turkey 2022 12 09 Gold in TRlira 2022 12 09
Noch de Turkse aandelenmarkt, noch het Turkse onroerend goed konden de inflatie goedmaken.  Goud uitgedrukt in Turkse Lira piekte in slechts vijf jaar tijd met 1.000%.
small lock sept <- Goud uitgedrukt in de Zimbabwaanse Dollar stijgt naar 60.000.000.000 eind 2008 begin 2009.
   
purchasing power Dollar LT 1650 2020 small lock sept
De dollar is gezien.
 De dollar is gezien.
De meeste mensen realiseren zich niet dat de VS tegenwoordig een tekort aan munitie en ander militair materieel heeft en dat het land niet langer in staat is de dollar met geweld te verdedigen. small lock sept
   
De meeste politici en velen lijken zich niet te realiseren dat de gemiddelde productiekosten van 1 vat ruwe olie 70 à 80$ is... deze mensen lijken zich ook niet te realiseren dat door de prijs van ruwe olie te beperken tot 60$ per vat, het aanbod zal verdwijnen.  small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Weinig mensen merken de actieve bullish aandelen op in de sectie Koper, platina & non-ferro.
 • Royalty's, Majors en Juniors geven duidelijk aan small lock sept
small lock sept  
 Een duidelijke indicatie dat we binnenkort hogere goudprijzen zullen zien.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 12-14 december 2022 – Financiële goeroes die de aanstaande crash prediken, kunnen beter zwijgen en hun huiswerk opnieuw maken. 


Bijgewerkte secties: Bank & Fin., Ruwe olie

We leven in een wereld waar psychopaten, narcisten en idioten (meestal niet-verkozen politici) het land runnen. Er zijn slechts een paar uitzonderingen die zien en begrijpen wat er vandaag gebeurt. De politieke kudde of de meeste politici niet (zie de lachende clownsgezichten in onderstaand filmpje...de Croo is er één van). Dit is Sodom en Gomorra, de regering is terug op het niveau van Lodewijk XIV, Lodewijk XV en Lodewijk XVI. Opmerking: deze week heeft de politie 600.000€ aan contant geld in beslag genomen in het gebouw van het EU-parlement in Brussel... het hoofdkwartier van de criminelen die de EU controleren.

 

"Vooral voor degenen die doen alsof er niks zal gebeuren en geen plan B hebben, die geloven dat de regering bepaalde dingen nooit zal laten gebeuren en altijd de mensen zal redden."

De financiële goeroes die de aanstaande crash van de aandelenmarkten prediken, kunnen beter zwijgen en hun huiswerk opnieuw maken. Een depressie betekent niet dat we lagere aandelenmarkten zullen zien! Feitelijk hadden we hogere aandelenmarkten in alle landen die in een depressie terechtkwamen. Veel hogere! In sommige gevallen waren de vastgoedprijzen ook hoger. Wat belangrijk is, is dat de valuta waarin deze activa uitgedrukt werden, waardeloos werd. Daarom werden onroerend goed, obligaties, aandelen, enz. waardeloos. De meeste mensen begrijpen nog steeds niet wat 'nominale verwarring' werkelijk betekent.

safe cage

We zullen een crash van de dollar/euro zien. De aandelenmarkten zullen blijven stijgen als we een valutacrash krijgen. In dit geval zal de situatie echter veel erger zijn. De monetaire waan zal de lokale bevolking doen geloven dat ze welvarender zijn terwijl ze veel armer worden. De valuta-resets die traditioneel zo nu en dan gebeuren, waarbij zes nullen of meer op de wisselkoers worden geschrapt, doen het werk ... Dit is hoe fortuinen verloren gaan (van de ene op de andere dag)...! Als je even niet oplet, overkomt jou dit binnenkort!

Bolivar reality vs fiction

Beleggers moeten hun spaargeld herstructureren om hen te beschermen tegen een vastgoedcrash, een valutacrash... Verwacht zoals gewoonlijk niet dat uw bankier dit zal doen of u zal helpen. Bankiers maken deel uit van het systeem en met een IQ-niveau net boven het vriespunt zien ze het gevaar niet. Ze weten niet dat er genoeg biljonairs in Venezuela zijn, die niks kunnen doen met hun fiat-fortuin. Wie in onroerend goed zit, loopt een nog groter risico; als er iets misgaat en de onderhoudskosten stijgen, de wettelijke eisen strenger worden en de elektriciteitsrekening hoger is dan de hypotheekrekening, dan wordt het onmogelijk om de maandelijkse betalingen te blijven nakomen. Met als resultaat een inbeslagname van het pand.

 1. Obligaties zijn niet langer de stevige basis van een portefeuille. Integendeel, ze zijn een echt gevaar geworden. De recente gebeurtenissen met pensioenfondsen in het VK bewijzen het. Beheerders van pensioenfondsen moeten gevaarlijke derivaten gebruiken om te proberen te overleven en dit keert zich nu tegen hen.
 2. Aandelen zullen net als in Venezuela, Zimbabwe en andere hoge-inflatielanden zoals Turkije, blijven stijgen maar zullen niet schitteren. Het wordt een nominale verwarring: hogere beursindexen maar minder koopkracht.
 3. Hetzelfde geldt voor vastgoed. Nominale prijzen kunnen nog een tijdje blijven stijgen. Maar naarmate overheidsinterventies toenemen (isolatieniveau van woningen, onroerendgoedbelasting, huurcontroles, enz.) en de feitelijke koopkracht van de mensen instort, de rentetarieven blijven stijgen, dan droogt de vraag op en stort het nominale prijsniveau in. 
  De grootste Amerikaanse huizenbouwer liet al een voorsmaakje zien van hoe snel kopers de huizenmarkt ontvluchten. Het bedrijf reageert door deals te ontwijken die niet voldoen aan specifieke maatstaven, aangezien de markt is veranderd, het schrijft 34 miljoen dollar aan deposito's en uitgaven af die aan transacties zijn gekoppeld en het geeft meer voordelen aan verkopers om deals te sluiten. Volgens Freddie Mac ligt het gemiddelde tarief (VS) op een 30-jarige hypotheek met vaste rente in de buurt van 7%. Een jaar geleden was dat met 3% meer dan de helft. Dure financieringskosten hebben de vraag naar hypotheken doen dalen, die volgens de Mortgage Bankers Association naar een dieptepunt in 22 jaar zakte en makelaarskantoren, waaronder Redfin, ertoe aanzette woensdag delen van hun personeelsbestand te schrappen.
 4. De historische stijging van de hypotheekrente dit jaar, aangewakkerd door de agressieve campagne van de Federal Reserve om de inflatie te beteugelen, heeft de vraag naar woningen teruggedrongen en het vertrouwen van de bouwer verpletterd.
 5. Kopers annuleerden bijna een derde van de deals in D.R. Horton Inc. (DHI) tijdens het vierde kwartaal, een stijging ten opzichte van 19% een jaar geleden, zei het in Texas gevestigde bedrijf woensdag. Nieuwe opdrachten daalden met 15% tot 13.582 woningen ten opzichte van een jaar eerder.

De socialisten (links, democraten, libertariërs, groenen,...) geven de kapitalisten (extreemrechts, republikeinen,...) de schuld van alle ellende van vandaag en er is al een verschuiving van de samenleving naar het marxisme, waar de regering de controle heeft over alles en nog wat. We weten allemaal dat elke keer dat de overheid iets aanraakt, problemen volgen. Logisch aangezien de meeste politici per definitie narcistische idioten zijn. We zijn in een uiterst gevaarlijke situatie beland. Vooral voor iedereen die doet alsof er niks zal gebeuren en geen plan B heeft, die gelooft dat de overheid bepaalde dingen nooit zal laten gebeuren en de mensen altijd zal redden. Vergeet het, de overheid is er niet om u te redden!

ONROEREND GOED:

Onroerend goed is gezien, ook in België, Nederland, Frankrijk, Panama,...

small lock sept small lock sept
 De Dow Jones Real Estate Index werd bearish!
De door hypotheek gedekte ETF geeft een verkoopsignaal af.
   
small lock sept medium house income 2022 12 06
   

Belangrijke fundamentals:

 • De prijs van contracten voor ruwe olie daalt. small lock sept
 • In Duitsland worden zonnepanelen en windmolens vervangen door kolencentrales. Momenteel is Duitsland het meest vervuilende land van Europa.
 • De overgang naar elektrische auto's zal de EU naar verwachting meer dan een half miljoen banen kosten. Toyota heeft openlijk verklaard dat EV's een idiotie zijn en dat de transitie er nooit zal komen.
 • Nederland gaat in Zeeland twee nieuwe kerncentrales bouwen.
 • De ontkoppeling tussen fysieke realiteit en papieren fictie is niks nieuws... small lock sept
 • De dagen van deze openlijke fraude bij de COMEX zijn geteld terwijl derivatenmarkten op weg zijn naar een crisis van zowel krediet als geloofwaardigheid. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 8,9 december 2022 – Niet te geloven; de EU en G7-landen leggen een prijsplafond van 60$ per vat op voor Russische olie, terwijl de internationale prijs 80$ per vat is!?


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig - hold, Biotech-Farma, Olie, Aardgas, Uranium

Wat er in Nederland, Mongolië, China en Canada gebeurt, gebeurt ook in Peru. Mensen zijn de waardeloze politici beu! Vergeleken met de huidige politici was Al Capone een misdienaar. Onwaarschijnlijk dat een groot deel van de mensen deze zieke narcisten nog steeds blijft volgen en steunen.

 


Hoe lang zal de massa nog accepteren dat het de dieperik in geleid wordt door deze blinde, zieke politici? Dit Montesquieu ding is een leugen.

Niet te geloven; de EU en G7-landen leggen een prijsplafond van 60$ per vat op voor Russische olie, terwijl de internationale prijs 80$ per vat is! Ik had nooit gedacht dat ik nog zoveel idiotie zou zien, verkocht door politici en autoriteiten en te zien dat de massa alles slikt! Ofwel heeft Ursula een kristallen bol, ofwel kan ze kan het verschil ruiken tussen Russische olie en niet-Russische olie. Ze moet wel gek of bijzonder naïef zijn om te geloven dat Rusland zijn olie onder de 60$ per vat zal verkopen, terwijl de internationale prijs 80$ bedraagt.

   

Ik ben geen complotdenker maar Covid, de onzin over de opwarming van de aarde en Oekraïne zijn georkestreerd om 100 procent controle over de mensen te krijgen en ze in moderne slaven te veranderen.

WASHINGTON/BRUSSEL, 2 december (Reuters) - De Groep van Zeven landen en Australië (G7), hebben vrijdag gezegd dat ze een prijsplafond van 60$ per vat voor Russische ruwe olie, vervoert over zee hebben afgesproken. Dit bewijst dat de G7, Ursula en haar bende niet logisch kunnen denken en geen kennis van economie en wetenschap hebben. Ik vraag me af hoe ze Russische olie gaan onderscheiden van alle andere geproduceerde olie. Misschien hebben ze een kristallen bol?! Ook zal niemand goederen met verlies verkopen. Doen ze dat wel, dan kan dat per definitie maar voor een korte periode.

 • Russische olieproducenten hebben tegen alle verwachtingen in, de olieproductie de afgelopen weken opgevoerd... We verwachten 10$ per gallon (2,64$ per liter) tegen het einde van 2023!
 • Zwitserland zal deze winter het gebruik van elektrische voertuigen (EV's) beperken bij stroomtekorten, in het kader van een nieuw vierstappenplan om stroomuitval te voorkomen.
 • De regering is de echte maffia, eigenlijk erger dan de maffia. Hoe meer overheden uitgeven, hoe meer u betaalt voor goederen en diensten. Hoe meer overheid, hoe duurder het leven zal worden.


ONROEREND GOED:

Waarom onroerend goed u niet redt in tijden van een hyperinflatoire depressie... integendeel! 

Opmerking: in tegenstelling tot wat Peter beweert, zullen aandelen u ook niet redden. Venezuela, Turkije, Argentinië,..zijn uitstekende voorbeelden. Enkel Echt Geld (Goud en Zilver) kunnen u redden. Verwacht niet dat de massa dit begrijpt, want ze missen de intelligentie om dat te doen.


Belangrijke fundamentals:

 • Zilver maakt zich op small lock sept
 • De geldhoeveelheid in de VS groeit met 74% op jaarbasis. Tot 2019 groeide deze met 6,1% per jaar.
 • Vergeet uw pensioen! De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft gewaarschuwd dat pensioenfondsen en andere 'niet-bancaire' financiële firma's nu meer dan 80 biljoen dollar aan verborgen, niet op de balans opgenomen dollarschuld hebben in de vorm van valutaswaps. Dit is erger dan de Swaps van Credit Suisse.
 • ‘De totale schuld/bbp-ratio in de VS is 420%. Hoger dan tijdens de Grote Depressie en na WO II. Met regeringen die niet bereid zijn belastingen te verhogen of uitgaven te verlagen, zal het monetiseren van het tekort van de centrale bank opnieuw worden gezien als de weg van de minste weerstand...'
small lock sept small lock sept
Banken kopen xxxxx alsof er geen morgen is... en u doet niks omdat de fiatprijs niks doet?!
 Er is een historisch tekort aan xxxxx en u koopt er geen omdat de prijs niks doet?!
   
small lock sept <- xxxxxx weten dat de prijs van xxxxxx omhoog gekatupulteerd zal worden en ze kopen hun eigen aandelen alsof er geen morgen is. Zoals altijd blijft het brede publiek luisteren naar deze domme bankiers en doet niets... sommigen zijn erg dom en blijven onroerend goed kopen.

Belangrijke technicals:

 • Over Goud: small lock sept
small lock sept small lock sept
 Een duidelijke indicatie dat we binnenkort hogere goudprijzen zullen zien.
 Uitbraak en positieve backtest = bullish.
   
small lock sept <- De kans is groot dat we binnenkort een fiat-zilverprijs xxxxxx zullen zien. Dit betekent een fysieke prijs van xxxxx per oz.
Onthoud dat premies op zilveren munten verdwijnen naarmate de zilverprijs stijgt.  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 5-7 december 2022 – Besef je dat JP Morgan failliet gaat wanneer zilver door het niveau van 40$ breekt?


Bijgewerkte secties: Miners en Goud versus SP500, Juniors, Recessiebestendig (LOCG), Goud-$, 
Zilver (uitbraak?)

 Rusland is van plan een op goud gebaseerde digitale valuta te lanceren, wat grote bewegingen op de valuta- en edelmetaalmarkten veroorzaakt.Screen Shot 2022 11 24 at 7.58.01 AM

Welkom in de zieke EUSSR, waar ze er een sport van maken om bankoverschrijvingen te blokkeren:

  • Een relatie maakte een overschrijving naar zijn advocaat in Londen met de vermelding: reiskosten naar Iran. Resultaat = overschrijving geannuleerd en bankrekening geblokkeerd.
  • Een relatie maakte geld over naar een kankerkliniek om de medicatie van zijn vrouw te betalen. Omdat het bedrag boven de 3.000€ lag, ging de transactie niet door. Toen ze de bank belden, beweerde men dat de transactie geannuleerd werd omdat het mogelijk om witwassen ging.

"Er is geen manier om de definitieve ineenstorting na een hausse, veroorzaakt door kredietexpansie te voorkomen." Ludwig van Mises

Veel mensen zeggen dat de VS nooit bankroet kunnen gaan. Dat is absolute onzin. Als een land waardeloze schulden  uitgeeft (staatsobligaties), die niemand wil kopen in een valuta die niemand wil (dollar, pond), is het al in gebreke... In de komende jaren zullen niet enkel de VS maar ook de EU, Engeland, Japan, Canada,.. slechts één koper voor hun staatsschulden hebben. Dat is het land dat de schuld uitgeeft. En elke keer dat het zijn eigen schuld koopt, moet de Centrale Bank meer waardeloze schuld uitgeven. Dit wordt schuldmonetisering genoemd.

Wereldwijd zijn valuta's al met 97 à 99% gedaald sinds 1971 (zie onze secties over goud). We kunnen nu verwachten, dat met een laatste daling al het geld vrijwel waardeloos zal worden. Met een schuld die vijf keer sneller stijgt dan de belastinginkomsten, kan de schuld nooit worden terugbetaald. Erger nog, nu de rentebetalingen op de schuld van de VS/EU de komende jaren oplopen tot waarschijnlijk 10% en meer, zal de rentelast oplopen tot circa 50% en meer van de jaarlijkse begroting. Met hogere rente, tekorten en stijgende inflatie, kunnen we ons verwachten aan een periode van hoge of hyperinflatie in de komende jaren. De gevolgen zullen dramatisch zijn, aangezien we worden geconfronteerd met een catastrofe die het volgende met zich meebrengt:

   • Kapitaalcontroles om te voorkomen dat geld het land verlaat.
   • Monetaire misleiding ofwel hogere nominale aandelenmarkten die in reële termen quasi waardeloos worden.
   • Een vastgoedcrash omdat mensen de huur niet langer kunnen betalen, terwijl de eigenaars gedwongen worden te verkopen om de onderhoudskosten te dekken en omdat ze geld nodig hebben om voedsel te kopen.
   • Oorlogen en wereldoorlog. Verwacht meer Oekraïne in Europa naarmate andere EU-landen erbij betrokken raken.
   • Dure voeding, energie en zelfs voedsel- en energietekorten.
   • Het einde van sociale zekerheid en pensioenen. In het beste geval krijgt u wel uw pensioen maar kunt u er nog geen brood met kopen.
   • Hyperinflatie.

De problemen in de EU zullen deze winter nog escaleren met energietekorten, exorbitante voedselprijzen en torenhoge productiekosten. Dit komt op een moment dat het eurosysteem wordt geconfronteerd met instabiliteit die grote banken zou kunnen neerhalen en het eurosysteem zelf als insolvent zou kunnen ontmaskeren. Het systeemrisico zou zich vrijwel zeker vertalen in een existentiële bedreiging voor het Europese en Amerikaanse banksysteem. Dit zal een dramatische impact hebben op alle activa die zijn verworven met fiat valuta. Fortuinen zullen worden gemaakt en fortuinen zullen verloren gaan... net als in de jaren 1920-30.

Rich and poor 2022 11 30 


ONROEREND GOED:

Onroerend goed is waarschijnlijk het slechtst om aan te houden, aangezien de onroerendgoedmarkt altijd opdroogt tijdens ernstige depressies. Huurders kunnen de huur niet meer betalen. Overheden blokkeren de stijging van huurprijzen en staan mensen zelfs toe om in een woning te wonen zonder ervoor te betalen. Dit gebeurde op grote schaal in Rusland anno 1917. Landbouwgrond is geen goed alternatief vanwege de Groene idiotie en milieuwetgeving.

real estate 2022 11 29 buy land 2022 11 30
 Hoe meer het omhoog gaat, hoe harder het zal crashen...zelfs als dat land Canada, Australië, België of Nederland is.
Is landbouwgrond een goede investering?? Nee!!

Belangrijke fundamentals:

   • Met Covid, Centrale Banken die valuta creëren alsof er geen morgen is, de oorlog in Oekraïne,... zou je denken dat particuliere en professionele beleggers hun investeringen en portefeuilles hebben geherstructureerd, zodat ze beter beschermd zijn tegen de dreigende risico's. small lock sept
small lock sept small lock sept
Zal de oorlog in Oekraïne zich over heel Europa verspreiden?
Pas op voor de nominale verwarring!
   
small lock sept small lock sept
Dit vertelt ons dat het 100% zeker is dat we hyperinflatie zullen krijgen.  Enkel idioten, bankiers en politici doen alsof we lagere rentevoeten zullen zien.
   
InduXau LT small lock sept
Aandelen zullen waardeloos worden, uitgedrukt in echt geld of goud.    Dit zal resulteren in een xxxxx Squeeze.

Belangrijke technicals:

   • Goud miners boekten afgelopen donderdag stevige winsten toen de goudfutures voor het eerst sinds half augustus voorbij de 1.800$/oz stegen. 
small lock sept small lock sept
Een duidelijke indicatie dat we binnenkort hogere goudprijzen zullen zien.
Koersdoelen voor Goud.
   
small lock sept small lock sept
 Onthoud dat de premies op zilveren munten verdwijnen naarmate de zilverprijs stijgt.  Let op de Bullish Wedge en verwacht een lagere dollar.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 1, 2 december 2022 – Nog een truc van de Seven Sisters!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen, Index in echt Geld/Goud (met een nieuwe grafiek voor alle Einsteins die blijven doen alsof onroerend goed een goede en veilige investering is), 
Langetermijngrafieken (neem de tijd en bestudeer de grafieken), Royalty's,
Goud & Zilver Majors (uitbraak bevestigd?)

bea176fa db3b 4df0 93b3 eb6075ac1fc6

Gefeliciteerd: De politici en autoriteiten van vandaag hebben het niveau van Lodewijk XIV, Lodewijk XV en zelfs Lodewijk XVI bereikt.

De Seven Sisters, regeringen, het militair industrieel complex en Big Farma houden de mensen voor de gek. In 1971 zou er geen olie meer over zijn en de prijs steeg van 3$ per vat naar 12$ per vat. Een stijging van 300%! De grote leugen werd door het strot van de massa geduwd met behulp van angst, autoloze zondagen, snelheidslimieten en boetes. Dit resulteerde in meer inkomsten voor overheden (btw en invoerheffingen). Het was een grote oplichterij, ondersteund door de autoriteiten en de grote oliemaatschappijen. Een gelijkaardig verhaal als COVID en Big Farma.

Hoewel er een productietekort is, is er nog steeds geen tekort aan ruwe olie zoals er geen tekort is aan steenkool. Venezuela heeft het meest uitgestrekte ruwe-olieveld ter wereld... er zal echter niks met gebeuren totdat de Seven Sisters beslissen wanneer ze het in productie gaan nemen.

Mensen moeten stoppen met het verspillen van hun tijd en energie door zich te concentreren op de details. Belangrijker is om naar het grote geheel te kijken en proberen te begrijpen hoe de huidige opwarming van de aarde, de CO2-grap en de oorlog in Oekraïne passen bij het militair-industriële complex en alle producenten van ruwe olie. Volg gewoon het geld.

Stop met luisteren naar het heersende verhaal en investeer door te kijken naar wat komen gaat... niet door te kijken en te luisteren naar de leugens die de MSM en autoriteiten verkopen. We worden allemaal voorgelogen: volg beter het geld; vandaag verdienen alle olieproducenten veel geld (Seven Sisters) en het voorspelde faillissement van velen wordt vermeden door de huidige prijsstijging.

De afgelopen jaren heeft fracking de meeste oliemaatschappijen in een delicate financiële situatie gebracht en de huidige hogere prijzen (oorlog in Oekraïne) behoeden hen voor een mogelijk faillissement.

Regeringen en Centrale Banken omarmen natuurlijk de oorlog in Oekraïne omdat het het einde van begrotingstekorten betekent; meer geld creëren en meer controle over de burgers... Het stelt hen in staat massaal stemmen te kopen door geld te creëren alsof er geen morgen is, geld te doneren aan Oekraïne alsof er geen morgen is en om het geld van de mensen uit te geven als dronken matrozen...

Het betekent ook meer steun op korte termijn voor een dollar die op het punt staat te crashen. Duurdere olie betekent dat er meer dollars moeten worden gekocht om de rekeningen te betalen. De trend is echter gezet; de VS heeft het doodvonnis van de dollar getekend door het als wapen te gebruiken. Steeds meer landen beginnen alternatieven te gebruiken om voor energie te betalen. Ghana schakelde over op goud. Uiteindelijk zullen zelfs hogere rentetarieven de dollar niet kunnen redden... wat we nu hebben is gewoon weer een 'dead cat bounce'. Zoals altijd betaalt de gewone mens de rekening!


Belangrijke fundamentals:

 • Vergeet niet datsmall lock sept
 • We zijn erg bullish over de meeste aandelenmarkten. We verwachten echter enkel hogere fiat-aandelenmarkten met minder koopkracht of minder waarde uitgedrukt in echt geld. We noemen het de nominale illusie.
small lock sept small lock sept
Vastgoed is sinds 2000 een slechte investering geweest!
xxxxxx

Belangrijke technicals:

 • De US-dollar small lock sept
small lock sept small lock sept
Dit is hoe precies we een koersdoel kunnen voorspellen.
Nog zeker van Tesla en EV's?...wees maar voorzichtig met ons bearish doel van 58$.
small lock sept small lock sept
 Uitbraak!
Uitbraak!

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."