30
april
2023

Gaan Banken straks dicht?

Wordt je goud straks in beslag genomen?

Over Kapitaalcontroles, bank holiday, en het opheffen van cash euro.

Bank HolidayVoorwoord: wij vertrouwen Martin Amstrong helemaal niet. De man is volgens ons na zijn in vrijheid stelling, onbetrouwbaar en spreekt zichzelf vaak tegen. Neemt niet weg  dat de man nu en dan ook verstandige zaken vertelt. Wat Amstrong preekt, kan gebeuren. Wellicht niet morgen, maar wel op korte termijn. Verstandig is zijn NU voorzorgen te nemen. Immers, wie al de voorbije jaren in Goud (en Zilver) belegde, kan straks (aangenomen dat in Europa er een inbeslagname komt) er vanaf zijn voor de moeite. Dan gaat iemand anders met de vruchten van je verstandige belegging aan de loop. Jammer als je weet dat het nog steeds mogelijk is je goud en zilver op een veilige manier buiten politiek bereik te bewaren. Hopelijk blijft dit enkele weken zo.

Armstrong beweert dat er misschien al volgende week een oproep aan de Europeanen komt om hun goud in te leveren en om te ruilen voor digitale euro’s. Mogelijk zal het zelfs een verplichte inbeslagname worden. Dat zal het begin zijn van het volledig opheffen van contant geld in de eurozone, een drastische maatregel die nu flink versneld kan worden vanwege de angst voor met het coronavirus besmet geld. ‘Er bestaat ook het risico dat Europa kapitaalcontroles instelt, en een GROOT risico dat ze de digitalisering van zelfs goud zullen afdwingen, en de (tastbare) munt zullen afschaffen. Let volgende weken dus goed op.’

De mogelijkheid van een twee weken durende bank holiday in Europa is zeker mogelijk. In Duitsland wordt het mogelijk deze week al verboden om euro’s in te wisselen voor Amerikaanse dollars, omdat dit de afgelopen weken op zeer grote schaal is gebeurd.

Hoe kapitaalcontroles snel afgedwongen kunnen worden, werd 7 jaar geleden ‘geoefend’ op Cyprus. In Cyprus is een run op de banken ontstaan nadat de eurogroep van ministers van financiën hadden besloten om bankrekeninghouders te laten meebetalen aan de redding van de Cypriotische banken. Mensen met een saldo van onder de € 100.000 moesten 6,75% afdragen; bij hogere bedragen was de verplichte afdracht 9,9%… Deze gedwongen bijdrage is een blauwdruk voor wat er straks ook in andere landen gaat gebeuren als de politici zullen proberen om de euro te redden.

Voordat de banken weer opengaan zal de afdracht worden ingehouden, kondigde ECB directeur Jörg Asmussen vervolgens aan… Op (bijvoorbeeld) vrijdagochtend besluit Brussel tot onteigening. Vervolgens wordt het online bankieren geblokkeerd. Zondags volgt de wet op nationaal niveau en op maandagmorgen is de gedwongen afdracht van je rekening gehaald. Zo snel en zo eenvoudig kan het.

Zowel onafhankelijke Europese als niet-Europese analisten verketteren het eerste besluit dat de eurogroep van ministers van Financiën onder leiding van minister Jeroen Dijsselbloem destijds heeft genomen. De gedwongen inbeslagneming van 6,5% tot 9,9% van de saldo’s van alle bankrekeninghouders op Cyprus wordt breed gezien als het bewijs dat de democratie nu definitief uit Europa is verdwenen en dat straks alle Europeanen gedwongen zullen worden een deel van hun geld (en goud) en welvaart aan de staat af te staan.

De Cyprus-‘deal’ had voor de gewone man nog veel erger kunnen uitpakken. De Duitse minister van Financiën Schäuble en het IMF zouden volgens de staatszender CyBC namelijk een gedwongen ‘bijdrage’ van maar liefst 40% hebben geëist. Uiteindelijk werd besloten tot ‘slechts’ 6,5% voor rekeningen tot 100.000 euro en 9,9% voor hogere bedragen. Wel werd de max. opname van geld erg beperkt.

De EU kan de euro alleen nog overeind houden als de democratie, de rechtstaat en de burgerrechten worden afgeschaft. De CORONA is een cadeau uit de hemel gestuurd voor de Overheid en Politici. Het verval van de eurozone is begonnen…

Brussel gaat straks de burgers totaal onteigenen. Veel onafhankelijke analisten zijn van mening dat de EU de euro-façade nog hooguit enkele jaren kan volhouden. Eerst zullen de eurozone en de Europese banken door almaar verdergaande inbeslagnames van ons spaar- en belastinggeld overeind worden gehouden (door o.a. negatieve rente). Nadien zijn de pensioenfondsen aan de beurt. In Brussel zal men pas tevreden zijn als alle burgers van al hun bezit zijn beroofd en in permanente schulden-slavernij zijn gestort.

P.S. Als je er nu in slaagt je edele metalen buiten politiek bereik te brengen, zou je - net zoals in Argentinie het geval is - wel eens over enkele jaren van de overheid en een absolutie en een stevige premie kunnen ontvangen als je besluit om dit terug naar Europa te halen. Als ik me niet vergis, bedraagt de premie in Argentinie 15% en krijg je een fiscale amnestie.

© Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."