31
augustus
2024

Augustus 2024

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

  • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
  • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
  • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om die eens terug te lezen.
  • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
  • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".
  • o p q
  • Abonnees kunnen vanaf heden emails sturen met persoonlijke vragen/opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Als je een email stuurt met vraag naar informatie, gelieve dan de ELEMENTAIRE BELEEFDHEID te hebben, je naam, voornaam, een geldig telefoonnummer en je adres op te geven. Dank.

Maandag 2 september is LABOR DAY en de financiële markten zijn gesloten.


Donderdag 29 augustus tot dinsdag 3 september 2024: Ze hebben een oorlog nodig om hun huid te redden: Kiev lanceert een aanval op een Russische nucleaire site!


Bijgewerkte secties: Obligaties USA, Staatsobligaties in de EU, 

De westerse beschaving is op een ramkoers en aan het uitsterven. We zullen onmogelijk overleven in iets dat lijkt op vandaag. Oekraïne zal waarschijnlijk de eerste zijn die zal vallen, gevolgd door Israël. Dan zal het VK economisch, sociaal en politiek instorten, gevolgd door een ineenstorting van de schuld (de Dollar) van de Verenigde Staten. Zelfs als Trump wint, is deze uitkomst onvermijdelijk. De openstaande schuld is onbetaalbaar en de nieuwe schuld is praktisch niet te verkopen. Niemand wil nog die schuld (dollars) en de wereld staat klaar om de BRICS te omarmen in plaats van de dollar.

Lessen uit de inflatie van de Tweede Wereldoorlog: De economische nasleep van de Tweede Wereldoorlog bracht in veel landen een enorme inflatie, gedreven door enorme overheidsuitgaven, tekorten aan goederen en een verminderd vertrouwen in valuta's (geld). Landen zoals Oostenrijk, Frankrijk, België en Japan kenden allemaal een hoge inflatie die het spaargeld verwoestte en de economieën destabiliseerde.

Een potentieel voor hyperinflatie in de Derde Wereldoorlog: vandaag kan en zal een wereldwijd conflict hyperinflatie op een nog grotere schaal veroorzaken. De vernietiging van infrastructuur, massale bevolkingsverplaatsing en de mogelijke ineenstorting van financiële systemen zullen het vertrouwen in de belangrijkste valuta's aantasten. De moderne afhankelijkheid van fiat-valuta's, niet ondersteund door materiële activa, zal de wereldeconomie bijzonder gevoelig raken tengevolge een op hol geslagen inflatie. In een dergelijk scenario overleven enkel fysiek goud en zilver ... net als tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

  • De politiekers hebben een oorlog nodig om hun vel te redden: Kiev lanceert een aanval op Russische nucleaire sites en steden! Het scenario is een herhaling van de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Hitler werd in een oorlog gedwongen die hij niet wilde. Omdat hij niet handelde, begonnen de Britten en de Amerikanen steden als Berlijn te bombarderen. [nu beginnen ze Russishe steden en kerncentrales te bomberderen] De economie en het financiële systeem zijn gebroken en men heeft een wereldoorlog nodig om er de schuld van te geven. Ze hebben een wereldoorlog nodig om onvriendelijke maatregelen af te dwingen: Reischsfluchtsteuer, Emigratiebelasting, Kapitaalcontroles, bevriezing van spaargelden en bankdeposito's, gesloten effectenmarkten en moderne Gutt-procedures. Vermogensbelasting,...en noem maar op. Uiteindelijk zullen we een herhaling van "Bretton Woods" zien ... en een nieuwe op goud gebaseerde valuta. Wellicht zullen dan de BRICS de scepter zwaaien.
  • Ze hebben een oorlog nodig om hun huid te redden: Israël breidt de oorlog uit naar de Westbank en Libanon.

Brussel en België, waar het NAVO-hoofdkwartier is gevestigd, zullen ongetwijfeld de eerste steden en landen zijn die zullen genieten van de geneugten van de Derde Wereldoorlog.

Uw geld zal in beslag worden genomen eens de economie en de financiële systemen instorten! Weinig mensen beseffen dat deze keer zelfs de CENTRALE BANKEN failliet zijn.

In de komende jaren zullen politici en autoriteiten PRIJSCONTROLES gebruiken om te proberen de inflatie te beperken. Dat doen ze altijd. Wat ze nooit hebben begrepen en nooit zullen,  is dat dit enkel resulteert in lege schappen. De geschiedenis geeft tal van voorbeelden: de D.D.R. en de USSR, om er twee te noemen. Kamala Harris beloofde nu al om prijscontroles in te stellen zodra hij tot president van de VS en A is verkozen.

In de komende jaren zullen politici en autoriteiten gebruik maken van belastingen, inflatie (verborgen belastingen) en kapitaalcontroles om hun huid te redden. Dat doen ze altijd. Operatie Gutt's, Bail-ins, noem maar op. Het publiek betaalt ALTIJD voor de extreme uitstaande overheidsschuld, het creëren van geld uit ijle lucht en de miljarden verbrast door politici. Hun ideale slachtoffer is er al: onroerend goed (bij voorkeur met een hypotheek aangekocht), aandelen, obligaties en crypto's. Nominale verwarring (oplopende fiatprijzen) zal ervoor zorgen dat de meeste spaarders net zoals bange hazen in de val zullen blijven zitten tot het hun beurt is om geslacht te worden.

Milton Friedman: over de dwaasheid van de prijscontroles.

Powell probeert het onvermijdelijke uit te stellen. Een verlaging van de rente kan de Democraten helpen om in het Witte Huis te blijven, maar zoiets is en blijft steeds tijdelijk ... Vergeet niet dat de INTERESTVOETEN de prijs van krediet is, en op middellange en lange termijn blijft de trend UP, UP en UP.

De officiële prijsinflatiecijfers zijn EEN GROTE LEUGEN.

Het bijvullen van uw auto kost straks vier keer zoveel als nu. De onderstaande grafiek voorspelt dat de olieprijzen in de komende maanden naar omhoog zullen uitbreken. Ons objectief bedraagt $100 tot $150 per vat.  Dit zal in veel hogere energieprijzen resulteren. Uw auto voltanken zal dan drie tot vier keer zoveel kosten dan wat u nu betaalt.

Wat er nu in Canada gebeurt, is een uitstekend model voor wat er in België, Nederland en elders zal gebeuren. Vergeet niet dat voedsel een low order consumptie goed is maar dat vastgoed een high order kapitaal goed is. Voedsel zal extreem duur worden en Vastgoed zal crashen.


Hou je spaargeld veilig, zelfs tijdens de slechtste tijden met fysiek goud dat op de veiligste plaats is opgeslagen voor het behoud van je spaargeld. We hebben het giswerk geëlimineerd en een ideale oplossing gevonden zodat je uw goud veilig en binnen uw controle kan bewaren.


Onze vastgoedhoek:

De komende vastgoedcrash wordt dramatisch met ongeziene historische dimensies.

Wanneer KREDIET/SCHULD/GELD instort, stort alles in wat in KREDIET/SCHULD/GELD wordt uitgedrukt. Omdat 90% van de mensen financieel en monetair analfabeten zijn, en vanwege de propaganda beseft de kudde niet wat er onder onze neus gebeurt. De kudde heeft ook weinig idee van de verschrikkelijke impact die de vastgoedcrash zal hebben op de banksector.

  1. De gepensionneerde BABY BOOMERS zullen uiteindelijk hun huis verkopen.
  2. Airbnb-ondernemers worden gedwongen te verkopen omdat hun inkomsten de uitgaven niet meer dekken.
  3. Prive vastgoed-bedrijven kochten vaak een hele buurt op omdat de rente zo lang zo laag was. Deze situatie is grondig gewijzigd...en door de duurdere rente kunnen ze niet meer kopen.
  4. Particuliere investeerders die onroerend goed met een hypotheek hebben gekocht, kunnen de lening niet langer terugbetalen.

De vastgoedmarkt droogt op en zal binnenkort in een enorme dalende cyclus terecht komen. De crash is al gaande in sommige delen van de westerse wereld.


Belangrijke fundamentals:

  • Powell kan de rentetarieven misschien wel tijdelijk verlagen

Enkel voor abonnees

  • BANKEN ZIJN FAILLIET! TD-bank meldt haar eerste verlies in 20 jaar. Merk op dat dit niet betekent dat de aandelenkoers daarom zal crashen. Deze wordt immers al jaren zwaar gemanipuleerd.
  • Als je ziet dat centrale banken het in het buitenland opgeslagen goud repatriëren, moet u net het OMGEKEERDE doen. Tenzij je natuurlijk het risico wenst te lopen dat je fysiek goud op een gegeven moment in beslag wordt genomen. Net zoals in 1933 in de Verenigde Staten gebeurde. Net zoals met de operatie GUTT in Belgie na WW2 gebeurde.

Belangrijke technische gegevens:

  • Grote uitbraken te zien voor veel goudaandelen!

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag t/m woensdag 22-28 augustus 2024: De Amerikaanse dollar zit op de dodenrij. Het is nu of nooit: dit wordt de laatste grote goud- en Silver Bull-markt!


Bijgewerkte secties: Koper, Platina, Non-Ferro's, Lange Termijn Grondstoffen,
Grondstoffen in Goud, Inflatie Index,

De verdwenen droom van Argentinië is een waarschuwing voor Amerika en Europa (de EU, Zwitserland, Noorwegen, Zweden).

Argentinië was ooit het rijkste land ter wereld, met de Verenigde Staten op de tweede plaats en België op de derde plaats. Het Zuid-Amerikaanse land had alle ingrediënten om het ultieme succesverhaal van de 20e eeuw te worden. Maar dat werd geen realiteit. In plaats daarvan is het een van de 's werelds voorbeelden geworden voor hyperinflatie, voor uit een de hand gelopen overheid en economisch wanbeheer.

Waarom is Argentinië, ooit het rijkste land ter wereld, gevallen naar de 142ste plaats als uitgedrukt in BNP per capita een eeuw later? Het cruciale moment kwam in 1946 toen de Argentijnen Juan Peron verkozen, een militaire socialistische gek die de staat in het centrum van alles zette. Hij geloofde dat zware overheidsuitgaven, overheidsinterventie en het drukken van geld de antwoorden op elk probleem boden.

Peron legde strikte overheidscontrole op en gooide met geld alsof er geen morgen kwam. Voornamelijk de massa (kudde) genoot van zijn braspartij.. Dat maakte hem een blijvend icoon, maar het veranderde ook het morele weefsel van het land, van hardwerkende mensen tot degenen die dachten dat ze alles gratis konden krijgen door op een Peronist te stemmen.

Dit verdoemde Argentinië in een cyclus van voortdurende achteruitgang en economische recessies. De volgelingen van Peron, bekend als Peronisten, werden verkozen met beloften van freebies, geld uitgeven totdat lenen niet meer kon en vervolgens geld drukken om nog meer uitgaven te financieren. Dit drijft de prijzen op omdat de waarde van de valuta hierdoor gekelderd wordt.

Het BNP per hoofd in Argentinië bedraagt minder dan 18% van het Amerikaanse niveau en meer dan 57% van de bevolking leeft in armoede.

Amerika en Europa volgen met eenzelfde razend tempo  het Argentijnse pad . De opkomst van het socialisme, de oproep voor meer freebies – gratis medische zorg, gratis onderwijs, gratis huisvesting, gratis voedsel, enzovoort – en machtshongerige westerse politici die zo willen herkozen worden, volgen hetzelfde verdoemde pad. Door te kijken naar wat er in Argentinië gebeurde, kunnen we voorspellen  waar de huidige gevolgde poltiek "Het Westen" (Europa en de USA) brengt. Rooskleurig is het helemaal niet!


Hou uw spaargeld veilig, zelfs tijdens de slechtste tijden met fysiek goud dat op de juiste plaats is opgeslagen. We hebben het giswerk geëlimineerd en een ideale oplossing gevonden die uw goud terzelfdertijd veilig en onder uw controle houdt. Dit is het wat het best aan alle criteria voor financiele zekerheid beantwoordt.

Voorzichtigheid, angst en hebzucht stuwen de goudprijs: . Op dit moment is enkel voorzichtigheid dominant, er is nog geen hebzucht. Er is zelf  nog geen angst, ook al is er genoeg om bang voor te zijn. Het publiek lijkt zich er niet van bewust dat de goudprijs nu telkens opnieuw alle historische recordprijzen breekt.  De goudbullmarkt zal waarschijnlijk intact blijven totdat het publiek moord en brand roept. We zijn nog lang niet in de buurt van die fase.

Het publieke bezit van goud is triviaal. Het publiek heeft er gewoon geen belangstelling voor. Slechts 0,5% van de beleggersfondsen zijn in fysiek goud en zilver belegd. Men heeft  er gewoon geen belangstelling voor. Ik vermoed dat de zich nog steeds concentreren op de aandelenmarkt (en crypto's), waar de hebzucht jaren geleden van start is gegaan. Aandelen hebben de beleggers al meer dan 40 jaar goed behandeld; daarom denken ze dat de huidige stierenmarkt eeuwigdurend is, met nu en dan slechts kleine correcties. Iedereen heeft een Robinhood-account, bezit opties en meme-aandelen. Ze zien goud als iets voor doemdenkers en simpele geesten. Ik denk dat hun gevoelens snel zullen veranderen als straks de angst het  overneemt. Angst zal hun aandacht vestigen op goud.

Valuta's, waaronder de Amerikaanse dollar, zijn niets meer dan niet-gegarandeerde verplichtingen van de failliete overheid. Vooral de VS hebben historische overmatige schulden. Het land heeft in het verleden kapitaal geleend dat is gewaarborgd door toekomstige inkomsten die steeds lager worden en er straks niet meer zijn. Hiermee werd de huidige, kunstmatige hoge levensstandaard gefinancierd. We zijn geevolueerd van een tijd (de jaren '60 - tot voor de devaluatie van 1971)  waar je eerst spaarde en pas nadien je met contant geld je een auto kocht. Mensen spaarden zelf om een huis met contant geld te kopen.

Na 1971 hadden we in eerste instantie twee jaar financiering voor auto's. Toen ging het naar drie, vijf, daarna zeven jaar. Nu leasen (huren) veel mensen zelf hun voertuig. Een auto is van een klein iets op de huishoudbalans naar een aanzienlijke financiele verplichting gestegen. Mensen hebben zelden eigen vermogen steken in een auto, hoewel een voertuig gemakkelijk twee keer zoveel  kost van wat een gemiddelde huis kostte voor 1971.

Voor het begin van de 1971 muntontwaarding was er bijna geen creditkaarten schuld; nu bedraagt het meer dan $ 1,1 biljoen. Er bestond vrijwel geen studieschuld; nu bedraagt het anderhalf triljoen dollar.

De hele wereld, vooral de VS (maar ook de EU), drijft op een zee van krediet en schuld. Het is een gevaarlijke ketting; als een onderdeel breekt, als een persoon niet kan betalen, kan de volgende persoon het ook niet. Het systeem is uiterst overgefinanneerd. De gemiddelde man denkt er niet meer aan om meer te produceren dan hij consumeert en het verschil te sparen. Dit is trouwens tengevolgde van de papiervaluta die snel zijn waarde verliest, onmogelijk geworden. De gemiddelde man probeert zijn hoofd boven water te houden door schulden te maken schulden. Telkens hij een paar extra dollars heeft,  test hij zijn geluk op de aandelenmarkt, op de vastgoedmarkt (met een hypotheek),...

Wat duwt de goudprijs hoger? Vooral buitenlandse centrale banken kopen goud. Ze willen niet langer onbetrouwbare Amerikaanse en Europese deviezen in hun reserves aanhouden. Ze vertouwen die regeringen niet langer. Ze kopen goud uit voorzichtigheid en angst.

De meeste mensen in je omgeving bezitten weinig of geen fysiek goud en zilver; nog minder mensen hebben het buiten het ‘politiek bereik’ opgeslagen. Verwacht daarom niet dat ze positief reageren als je ze vertelt dat jij dit wel deed. Door positief te reageren, zouden ze toegeven dat ze dwaas zijn. Het kopen van papier goud en zilver en het opslaan van fysiek goud en zilver binnen politiek bereik zal je niet redden, omdat de autoriteiten weten dat je dat hebt gedaan en, indien nodig, je op de brandstapel zullen verbranden om het van je te krijgen.

De wereld staat op de rand van een enorme financiële verschuiving en de grote goudstierenmarkt van de 21st eeuw is begonnen. Wat er komt zal zo dramatisch zijn dat zelfs goud- en zilvermijnen je niet kunnen beschermen. Onze abonnees weten precies wat we hiermee bedoelen en hoe we uw spaargeld kunnen positioneren om financieel te overleven.


Onze relaties die in 2003/04 op ons advies fysiek goud gekocht hebben, zijn nu voor elke $100,000 die ze belegden, liefst $1,000,000 rijk!
Geen kopzorgen, geen bank/broker problemen...gewoon veilig opslaan volstond.


Vrijdag 16 augustus 2024:

herinnert je ons PATROON "X"? voor Goud: Een Parabolische Stijging van de goud/zilver prijs!?

  • De echte prijs van fysiek zilver is $ 34,21 tot $ 36,21 - 15% toevoegen voor het oosten (China) of $ 39,34 tot $ 41,64 per oz.
  • De echte prijs van fysiek goud is $ 2.500 + $ 300 (voeg dit toe voor China) of € 2.600 tot $ 2.800 per oz.

Op een gegeven moment, en het is niet te ver weg, zullen Amerikaanse staatsburgers niet langer in staat zijn om dollars uit de VS te transfereren. Zo wordt het straks onmogelijk euro's uit Europa te transfereren. Er zullen kapitaalscontroles zijn net zoals voor en tijdens WW2. Het zal snel gebeuren. Het zal gebeuren met EEN KLIK OP DE ENTER TOETS. Het gaat gebeuren in de Verenigde Staten. Het zal ook in de EU en vele andere landen gebeuren. NU is het tijd om te diversifiëren...tenzij je er niet mee inzit in de rattenval te eindigen.

Het verschepen van goud en zilver in en uit Europa is nu al erg moeilijk. "Jan met de Pet" is zich hier niet van bewust omdat hij geen fysiek goud of zilver heeft, en wanneer ze er toch bezitten, realiseren ze zich niet dat het geen oplossing is om de metalen in huis te bewaren. Je goud in een bankkluis houden is zelf een grotere dwaasheid, zelfs als je het in een Zwitserse kluis bewaart. Het begraven in je tuin is bijna even dwaas als al je geld in contanten van je bankrekening halen. Mensen hebben geen idee van wat er komen zal. De meesten weten niet eens wat er in 1933 in de VS is gebeurd. Nog minder mensen weten dat er iets soortgelijks in Europa is gebeurd. Indien nodig zal de overheid, teneinde je goud aan te slaan, je op de brandstapel zetten....allemaal voor het GOEDE DOEL! [nota: verwacht niet van je goudhandelaar dat deze het voorgaande bevestigt!]


Onze vastgoed hoek:

Mensen die nadenken, weten dat de dag komt dat hun huis mogelijks 2 miljoen  zou kunnen waard zijn, maar dat je ermee niet eens 3 eieren zal kunnen kopen. De hersenen van de meeste individuen kunnen dit soort realiteit gewoon niet aan. Ze hebben nog nooit gehoord van Hign Order kapitaalgoederen en Low Order consumptiegoederen en hoe het prijsmechanisme van deze 2 verschillende goederen werkt in tijden van  hyperinflatoire depressie. Ze snappen niet dat dan de prijs van vb. voedingswaren ten opzichte van kapitaalgoederen enorm en zelf exponentieel gaat stijgen.

Vandaag kan je  in Venezuela een mooie eengezinswoning  kopen voor 36.619.900.000 VEF of minder dan $10.000. Als je de meeste mensen vertelt dat dit straks een realiteit wordt in de VS en de EU, kijken ze je vol ongeloof aan. Terwijl dit in verschillende landen al een realiteit is, denken ze dat je een mentaal probleem hebt. Libanon is slechts een modern voorbeeld. Venezuela is een ander voorbeeld. [Het gemiddelde maandelijks salaris  in Venezuela bedraagt  $ 143 ]. Argentinie is ook een modern voorbeeld.

Omdat er geen andere geldige standaard bestaat om de Dollar en de Euro (fiat-valuta's) mee te vergelijken, hebben we geen andere keuze dan voor de USA en de EU de waarde van onroerend goed (en lonen) in GOUD uit te drukken. Goud is immers de ultieme standaard...een standaard die al meer dan 6.000 jaar van kracht is.

Hou er rekening mee dat je tijdens de Weimar hyperinflatie een hele straat kon kopen voor enkele gouden munten. Om te voorkomen dat niet-Duitsers massaal duits onroerend goed kochten, werd wettelijk bepaald dat enkel Duitse staatsburgers vastgoed konden kopen. Zo mogen in Venezuela enkel Venezolanen vastgoed kopen.


Belangrijke Fundamentals:

  • Wij hebben onze luie portefeuille bijgewerkt. Opnieuw wordt bevestigt dat het advies dat we enkele jaren geleden gaven om aan alle mijnaandelen te verkopen en het bedrag in  fysiek goud en zilver om te zetten, 100% correct was. Merk op dat, hoewel we nu minder goud- en zilvermunten in portefeuille hebben, de totale waarde van de portefeuille blijft stijgen naar nieuwe recordniveaus.
  • De Amerikaanse dollar zit op de dodenrij ...

Enkel voor abonnees

Belangrijke technische gegevens:

  • Terwijl de dollar in de dodencel zit, bereidt de aandelenmarkt zich voor op een 45-jarige uitbraak -  als uitgedrukt in fiat geld. Omdat we in een depressie glijden,  stroomt het vers gecreëerde fiat-geld niet in de economie, maar eerder in de aandelenmarkt, net als in Venezuela en Argentinië het geval is.

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 15 tot woensdag 21 augustus 2024: De EU bereidt zich achter je rug voor op de grootste Holdup in volle daglicht!
!


Bijgewerkte secties: Bank Aandelen, Ruwe olie, Zon en Zeldzame Metalen,
Landbouwproducten,
Goud-$, Zilver, US Dollar,

Een kind wordt gedood in het Verenigd Koninkrijk en we hebben bijna een burgeroorlog. Duizende kinderen worden gedood in Gaza, en niemand beweegt ... erger nog, de VS doneert nog meer geld aan de slachters, zodat ze nog meer mensen kunnen doden.

Er zijn steeds meer problemen met migranten in Europa. De kudde beseft niet dat ze vandaag de meerderheid zijn in veel Europese steden, en morgen zullen ze het op nog meer plaatsen zijn.

Oekraïne valt Rusland aan met NAVO-wapens. Oekraïne & co. begint echt het beestje zoeken ... hoe lang nog eer Rusland wraak neemt?

Israël blijft de Palestijnen afslachten en is ook begonnen met het bombarderen van Libanon. Iran en de Arabische landen zullen op een bepaald moment in de toekomst (Arabieren zijn erg geduldig) wraak nemen.

De westerse wereld is een kruitvat geworden waar politici met lucifers spelen. Een specialiteit van de libertariërs (democraten). Terwijl barbaren hun land blijven invallen, blijft de lokale bevolking de Spelen (2024 Olympische Spelen) opvolgen en genieten van het leven...hoe lang nog???


Het is "EEN" voor TWAALF!

Ik weet niet wat er mis is met de gemiddelde (lees: de meeste) EU-ingezetenen. Zijn ze zelfgenoegzaam? Zijn ze ervan overtuigd dat de autoriteiten hen in vrede zullen laten en nooit hun plannen zullen durven uitvoeren? Zijn ze gewoon blind voor wat er dag na dag gebeurt? Waarom zijn ze er zo van overtuigd dat hen nooit iets ergs zal overkomen, terwijl er in de geschiedenis meerdere voorbeelden zijn waar de autoriteiten absoluut geen scrupules hadden en steeds tot het bittere einde gingen (d.w.z. alle bezittingen van hun burgers in beslag namen) teneinde het land en hun vel te redden?

Inwoners van de EU zullen worden gepluimd en zullen worden afgeslacht nadat de laatste veer is geplukt. De EU (en lokale overheden) bereiden zich al jaren voor op de ultieme aanslag. De guillotine is ingevet en het mes geslepen. Meer en meer  achterdeurtjes worden gesloten, en gecementeerd. Het gebeurt allemaal op een manier die de gemiddelde burger, Jan met de pet, niet ziet en niet beseft. De gemiddelde burger heeft nu al veel veren verloren. Zo niet vanwege de belasting, dan door de inflatie. Als je meer dan 6 maanden voor de overheid moet werken, eer je zelf wat verdient, dan is er toch wat grondig mis!

Alerte mensen begonnen meer dan tien jaar geleden de EU en België, Nederland te verlaten. Degenen die niet fysiek emigreerden, deden dit virtueel. Jarenlang hebben die mensen al geprofiteerd van hun tweede paspoort / verblijfsvergunning. Jaren geleden was hetvheel gemakkelijk en was de procedure minder duur.

Toch aarzelden sommige mensen op dat moment en waren ze ervan overtuigd dat het allemaal weggesmeten geld was. De regering zou nooit doen wat ik voorspelde dat ze zou doen. Je kunt het vergelijken met de Palestijnen die weigerden tijdig Palestina te verlaten, omdat Israël nooit zou doen wat het vandaag doet. Men kan het vergelijken met de situatie voor de Tweede Wereldoorlog, waar de Nederlanders en Belgen ervan overtuigd waren dat Duitsland hun land nooit zou binnenvallen vanwege hun neutrale status. Men kan het vergelijken met degenen die naar Zwitserland gevlucht zijn, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het land nooit zal worden binnengevallen en nooit zal lijden onder de komende Derde Wereldoorlog.

Het kan worden vergeleken met degenen die in de afgelopen jaren naar Zwitserland en/of Portugal zijn geëmigreerd omdat "er werd gezegd" dat ze er veilig zouden zijn! NIET ZO!!! - Zwitserland communiceert alle in het land opgeslagen goud/zilveren metalen en het saldo van je Zwitserse bankrekeing aan uw belastingdienst. Onder druk van de EU heeft Portugal alle voordelen geschrapt die het land toekende aan Europese immigranten.

Als EU-burger ben je nu verplicht om al je onroerend goed in het buitenland te melden aan de fiscus (in de meeste gevallen wordt je zelf 2 x belast). Je bent nu ook (CRS ziet toe dat het netjes gebeurt)  verplicht om al uw internationale bankrekeningen en tegoeden aan te geven. Volgens de CRS-regels (common reporting standard) rapporteren banken trouwens automatisch uw internationale bankrekeningsaldo aan uw moederland.... natuurlijk weten we zoals altijd wat de uitzonderingen zijn en hoe er voordeel uit te halen.

Albert Einstein en vele andere denkenden verlieten Duitsland voor de Tweede Wereldoorlog begon.

Gelukkig is de situatie stukken beter voor allen die al gedaan hebben wat een verstandg mens diende te doen.. Als niet fysiek, dan deden ze het virtueel. Iedereen die eraan denkt om te vertrekken, die overweegt te emigreren, maar geen stappen zet, gaat een groot gevaar tegemoet. (Ik heb geen genade met degenen die luidop roepen dat ze nooit hun thuisland zullen verlaten - God hebbe genade over hen de dag dat hun regering al hun bezittingen aanslaat en hun huis wordt gebombardeerd - die dag  krijgen ze alles waar ze om vroegen) ...

  • In Nederland moeten alle emigranten vanaf volgend jaar een belasting betalen die gelijk is aan de belasting die ze de afgelopen vijf jaar over hun inkomen hebben betaald. Als garantie worden hun onroerend goed en bankrekeningen geblokkeerd totdat het volledige bedrag is betaald!
  • We hebben al de WEGZUGSTEUER in Duitsland. De wet is a een tijdje in voege. Elke Duitse emigrant moet een belasting betalen die gelijk is aan de belasting die ze de afgelopen vijf jaar over hun inkomen hebben betaald. Herinnert u zich de Reichsfluchtsteuer die ze daar voor de Grote Oorlog hadden?
  • België zal natuurlijk volgen zodra de nieuwe regering er is!!! Het land wordt dan trouwens ook gezegend met de "KAPITAAL-WINST-belasting" die we al in veel andere landen kennen.
  • Frankrijk zal Franse emigranten belasten op wat ze in het buitenland verdienen, net zoals de Amerikanen.
  • Zelf Zuid-Afrika heeft een emigratiebelasting!

Over een paar jaar zullen degenen die weigeren te handelen, de koppigen, eruit zien als een naakte kip die klaar is om te worden geslacht.

Wat is er mis met de burgers die niet beseffen wat er achter dit soort wetgeving steekt? Zijn mensen echt zo onwetend, zelfgenoegzaam en dom dat ze zich niet realiseren wat het komende scenario wordt? Denken ze echt dat deze wetgeving er is om enkel degenen te straffen die emigreren en nooit een impact zal hebben op degenen die netjes blijven zitten?! Vraag:  Zijn mensen echt zo stom?! - Antwoord:. JA.

In plaats van zich te concentreren op de ECHT BELANGRIJKE FUNDAMENTALS, richten financiële adviseurs zich steeds op de financiele markten en aandelen die stijgen en dalen, op aandelen die sneller zullen stijgen dan andere aandelen, en op beleggingsinstrumenten die je rijk zouden moeten maken. Niemand vermeldt dat op een dag in de nabije toekomst de autoriteiten alles kunnen en zullen aanslaan wat binnen hun handbereik ligt. Destijds werden de kruisvaarders op de brandstapel verbrand teneinde te weten te komen waar hun goud verborgen was ... De dag van vandaag is het een grap geworden de ZEVER te lezen die door zogenaamde financiële experts, MSM en Politici verkocht worden alsook dito podcasts te bekijken ...

Cryptos, AI (kunstmatige intelligentie), opwarming van de aarde, CO2, ... is er meer van deze DWAZE ONZIM om te geloven?

Cryptos zullen je niet en nooit beschermen. Ze zijn minder dan ijle lucht en de dag dat er geen elektriciteit is, zullen er geen crypto's meer zijn. Dit is PURE LOGICA en de financiële analisten die crypto's promoten, moeten zich schamen.

Dit is niet het moment om te gokken op risicovolle beleggingsinstrumenten. Wel de tijd om je te focussen op fundamentele, ouderwetse, bewezen beleggingsinstrumenten en hoe je deze buiten politiek bereik brengt en bewaart. Al het andere is BS!

Doen alsof er niets ergs zal gebeuren, is doen alsof er geen explosie zal plaatsvinden terwijl dagelijks de politiekers met lucifers in een kruitvat blijven spelen. En dat is precies wat de huidige generatie doet.


Vandaag is het geen herhaling van 1929, en de meeste analisten en grote namen maken een enorme fout door vandaag te vergelijken met de "1929's in de VS" en de beleggers ten onrechte te ALARMEREN. De Amerikaanse problemen en crash van 1929 vond plaats in een systeem met ECHT GELD. De Duitse problemen (Weimar) en crash daarentegen zijn ontstaan in een FIAT GELD MILIEU; dit zijn twee totaal verschillende contexten.

We hebben meerdere moderne voorbeelden van wat er gebeurt eens er zich problemen voordoen in Fiat-Money-systemen: Zimbabwe, Venezuela, Argentinië, Turkije, Libanon, Japan, ... toch lijkt geen enkele analist te begrijpen dat precies hetzelfde zal gebeuren in het Westen. In plaats daarvan voorspellen ze ten onrechte nu al een enorme crash, net zoals in 1929 in de VS. Wat is er mis met deze analisten die de ANGST-kaart spelen om meer marktpenetratie te krijgen?

Vandaag de dag is het uiterst gevaarlijk om uw spaargeld correct te oriënteren. Als u dit niet doet, is het risico al uw bezittingen te verliezen, enorm. Net zoals de Duitsers tijdens de Weimar (1922-1923) revolutie al hun hebben en houden verloren zijn.

Japan is een modern voorbeeld van het scenario dat ik verwacht. Terwijl de Nikkei relatief sterk bleef en steeg, verloor de Yen 65% ten opzichte van de Dollar en de euro. [nu zal het gebeuren ten opzichte van Goud en Zilver of ten opzichte van ECHT GELD]

Zuid-Afrika is een ander modern voorbeeld. Hoewel de prijs van onroerend goed in de loop der jaren bleef stijgen, verloor de Rand 85%. Het eindresultaat is een groot verlies.

Hetzelfde geldt voor Turkije: hogere vastgoedprijzen en een hogere aandelenmarkt, maar een veel lagere Turkse lira. De TR20 (Turkse aandelenmarkt) steeg dramatisch, terwijl de lira in dezelfde periode 98% verloor. Dit heten we de ‘Nominale verwarring’.  Een val voor idioten...

Tal van blinde profeten en slangenolie handelaars verkopen hun mening  om zoveel mogelijk geld te genereren. Daarom hebben de blinde beleggers echt een probleem hebben om de juiste strategie te selecteren. De regel is dat degenen die hun emoties volgen het mis hebben, degenen die fiatgeld volgen het mis hebben, zij die bij het onroerend goed blijven het mis hebben, en tenslotte ook zij die hun spaargeld bij banken en de overheid (Treasuries) houden, het mis hebben. Denk misschien hieraan vooraleer de volgende KASBON of STAATSOBLIGATIE te kopen. Wie mij niet gelooft, moet op internet eens gaan zoeken naar: DETTE UNIFIEE.  Dit is om kippenvel te krijgen.  Dit was bijna de grootste oplichting van de Belgische spaarder ooit. Alle uitstaande obligaties werden omgevormd in EEN obligatie aan een veel lagere rentevoet met een oneindige looptijd!

De dagen van Apple zijn voorbij. De PF-grafiek, waar de prijs van Apple wordt uitgedrukt in echt geld (Goud), toont een duidelijke "topformatie". Geen wonder dat Buffett zijn belang in het bedrijf heeft verkocht. Waarschijnlijk omdat Goldonomic hem dat adviseerde.


Dit verhaal gaat niet alleen over de "Darien Gap"! Deze video is erg interessant omdat het laat zien hoe de VS en de EU de wereldpolitiek manipuleren en migratiepatronen genereren.


Onze vastgoed hoek:
  • Hopelijk begrijpt u dat de overheid uw vastgoed zal gebruiken om u nog meer te controleren en te belasten.

Belangrijke fundamentals:

  • Welke winst u ook maakt op uw portefeuille, de autoriteiten zullen morgen de winst belasten en samen met de banken  het kapitaal aanslaan wat nodig is (bail-in) om te overleven.

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 12 tot woensdag 14 augustus 2024: Het Westen slaapwandelt in de Derde Wereldoorlog
!


Bijgewerkte secties: Goud & Mijnen & SP500, Recessiebestendig - HOLD, Biotech - Farma,
Olie aandelen, Aardgas aandelen, Uranium aandelen,

Het Westen slaapwandelt in WW3. Wat niemand zich blijkt te realiseren en niet om geeft, is dat eenmaal we in oorlog zijn, ALLE REGELS VERANDEREN.

  1. De lokale valuta's worden waardeloos omdat een oorlogsvaluta deze vervangt.
  2. Banken worden tijdelijk gesloten en pas heropend nadat de regels ten kwade zijn gewijzigd.
  3. Internationale geldoverdrachten worden heel moeilijk, praktisch onmogelijk.
  4. De aandelenmarkten worden voor onbepaalde tijd gesloten.
  5. Internationale zendingen worden streng gereguleerd.
  6. We hebben Reischfluchtsteuer.
  7. Immigratie is enkel mogelijk na betaling van een forse belasting op uw vermogen.
  8. Mensen mogen reizen maar alleen om naar huis te gaan. (heb je een 2e paspoort?) . - Ooit gehoord van repatriëringsvluchten?
  9. Het leger roept de mannelijke bevolking op en deserteurs worden neergeschoten. Het leger roept ook de vrouwelijke bevolking op als er meer troepen nodig zijn. We hebben immers gendergelijkheid, nietwaar?

Hou op met het kijken naar de PAPER prijs voor zilver en goud.
Volg de ECHTE prijs van FYSIEK ZILVER.
Degenen die dit doen, weten al dat fysiek zilver slechts $ 1 - $ 1,50 per oz heeft verloren tijdens de laatste correctie.

Mensen slaapwandelen in de DDR-beperkingen en hyperinflatie. Alleen denkende mensen  zetten Effecten en vastgoed om in echt geld in. Voor zover ze dat nog niet  gedaan hebben. De KUDDE blijft excuses vinden om niet te doen wat een "volwassen denkend individu" moet doen. Ze zijn ervan overtuigd dat er niets kan en zal gebeuren, en men moet genieten van het leven. De overheid zal voor alles blijven zorgen en we zullen allemaal blij zijn (en niets hebben).

De huidige generatie heeft nog nooit ontberingen meegemaakt en de meesten respecteren senioren niet. Zelfs mijn kinderen zeggen dat ik een oude dwaas ben die niet weet wat hij zegt en doet. Redeneren met hen is onmogelijk. Het hersenspoelen is grondig gebeurd. Ze leven volledig in LALA-LAND en zijn zich absoluut niet bewust van hoe hun volgende levensjaren eruit zullen zien. Dit is een eindeloze cyclus die zich aan het herhalen is en zij zullen de acteurs zijn van het DRAMA.

 

Enkel een dwaas kan voorspellen wanneer de Catharis komt. Het belangrijkste is om NU voorbereid te zijn. Al het andere slaat nergens op. En alsjeblieft, stop met excuses te maken voor het niet doen wat een volwassene zou moeten doen in de huidige werkelijke situatie en omstandigheden.


Ons vastgoed hoekje:
  • In Canada krijgt u een boete voor het parkeren van uw auto op uw gazon. U bezit geen onroerend goed in Canada - u leent het enkel voor het plezier van de staat.

Belangrijke fundamentals:

  • Aandelenmarkten zullen blijven stijgen zolang ze geld drukken!

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 8 tot vrijdag 9 augustus 2024: MET Uw spaargeld betaalt de regering straks haar schuld
!


Bijgewerkte secties: Wereldbeurs indices, Beursindexen in Goud, Lange termijn beursindexen,
Royalty Co's, Zilver, Beleggingspiramide, Obligaties USA, Goud & Zilver Majors, Juniors,
Recessiebestendige aandelen (LOCG) - 2 nieuwe aandelen)

Correct beleggen is slechts de helft van de oefening en waarschijnlijk het minst belangrijk deel ervan. Ervoor zorgen dat uw spaargeld "buiten politiek bereik" ligt en blijft, is waarschijnlijk het belangrijkste deel van de opdracht van vandaag. Dat wil zeggen, als je straks niet al je spaarcenten aan de overheid wilt doneren: belastingen, vermogenswinstbelasting, erfgoedbelasting, vermogensbelasting, (hyper)inflatie, noem maar op...dan moet je er NU je werk van maken!  Als ze geen nieuwe belastingen meer kunnen uitvinden, zullen ze gewoon je spaargeld op een linke manier AANSLAAN. Lokale bankrekeningen, en VASTGOED, zijn het GEVAARLIJKST omdat je geen bakstenen en mortel in je zak kunt stoppen en deze "buiten bereik van je overheid" kunt verplaatsen.

Banken weigeren in toenemende mate om geld van hun rekeninghouders over te maken naar Europese goud- en zilverdealers. In andere gevallen, wanneer dit gebeurt, sluiten ze  gewoon je rekening. Eens je geld is geïnvesteerd in fysiek goud en zilver, zijn ze buiten het bereik van de bankiers en als ze op de juiste plaats worden gekocht, zijn ze ook buiten het bereik van de overheid. Vergeet niet dat, enkele jaren geleden, tijdens de Griekse crisis  alle burgers hun vermogen aan de staat moesten opgeven - inclusief wat ze in hun kluisjes bewaarden - en de lijst naar de belastingautoriteiten moesten sturen. [zelfde scenario zoals in Duitsland na Weimar]

Begin de jaren zeventig begon ik mijn loopbaan bij een bank. Natuurlijk adviseerde ik toen mijn klanten om fysiek goud te kopen. Napoleons, Kruger Rands en Goudstaven waren het in die jaren. Goud steeg tjdens die peridoe van $ 35 naar $850 in 1981 (x 24) . Mijn werkgever (de Bank) had hier echter een hekel aan en ik kwam in de problemen. Ik kreeg te horen dat ik enkel de producten van de bank mocht verkopen, voornamelijk hun beleggingsfondsen (met 10% instap of uitstapkosten). Dit bewijst nochmaals dat de bank geen moer om je geeft.

De EU-autoriteiten en de banken hebben het over de voorbije jaren steeds moeilijker gemaakt om goud en zilver te kopen. Het verschepen van goud uit de EU (met name België) is zo goed als onmogelijk geworden (niemand gaat je dit vertellen). Goud of zilver uit het buitenland importeren is ook al niet meer eenvoudig, dit omdat de transport firmas het onmogelijke doen om onterecht "invoerrechten" op goud te innen. De invoer van goud is echter wettelijk niet onderworpen aan invoerrechten en belastingheffing. Wel is er hiervoor nu een speciale EU-vergunning nodig.

Verschillende banken weigeren vandaag zelf openlijk om overschrijvingen te doen voor goudaankopen. Lees hieronder het verhaa. De banken zijn vooral AXA en Argenta. Merk op dat Keytrade ook problemen veroorzaakt. Als een rekeninghouder via zijn rekening bij hen teveel goud/zilver aankoopt, sluiten ze gewoon de rekening.  Kun je geloven dat deze banken zelf durven beweren dat het kopen van fysiek goud 'zeer gevaarlijk' is? Deze jongens moeten een IQ hebben van net boven het vriesniveau en/of geen scrupules.

Het best bewaarde beleggingsgeheim ter wereld is goud (niet onroerend goed).

  • Goud is deze eeuw al 7.5X gestegen.
  • Het jaarlijkse rendement van Gold sinds 2000 is 9,2%.
  • Het jaarlijkse rendement van Dow Jones sinds 2000 is 7,7%, dit inclusief herbelegde dividenden.
  • Waarom is dan slechts 0,6% van de wereldwijde financiële activa belegd in goud?
  • Het antwoord is dat de meeste beleggers en eerlijke bankiers goud niet begrijpen.

+ +++

De Indiase regering verlaagt de invoerrechten op goud drastisch. Deze maatregel zal brede gevolgen hebben voor de belanghebbenden in de goudindustrie. De  goudsmokkel naar het land via nieuwe en gevestigde routes zal waarschijnlijk een enorme deuk krijgen. De verlaging van het douanerecht zal de invoer van goud via onofficiële kanalen minder (of zelfs niet) winstgevend maken.

Probeer dit niet met vastgoed! Goudsmokkel is er steeds geweest omdat dit het mogelijk maakt veel koopkracht snel te verplaatsen. Ik herinner me Zuid-Afrika waar iemand destijds zijn zeilboot die met een GOUDEN KIEL was uitgerust het land uitzeilde. Of Bourvil die met een Cadillac met gouden bumpers van Frankrijk naar Zwitserland reed.

+ +++

Kijk aub niet naar de PAPIERprijs van zilver en goud. Kijk naar de ECHTE prijs van FYSIEK ZILVER.
Wie dit doet,  ziet dat de prijs voor fysiek zilver slechts met $ 1 - $ 1,50 per oz is gedaald.

+ +++

Er was slechts één generatie nodig om Venezuela in een burgeroorlog en de grootste miserie te storten. De Venezolaanse president Maduro is een boef die het volk van Venezuela berooft van hun vrijheid en welvaart. Vandaag de dag gebeurt precies hetzelfde in het Westen, de EUSSR en de VSSSR. Het is belangrijk om te begrijpen dat HET VOLK zelf een belangrijke factor vormt omdat ze deze negatieve evolutie stimuleren.


Ons vastgoed hoekje:
  • Aan het einde van de Grote Depressie moesten alle Duitsers een belasting van 50% betalen over de totale waarde van hun vermogen. Degenen die het bedrag niet meteen konden ophoesten, moesten het maandelijks over de komende jaren betalen. Hun onroerend goed werd gebruikt als borg. Van diegenen die het maandelijks bedrag niet langer betaalden, werd hun onroerend goed in beslag genomen door de overheid. Het werd verkocht en het geld werd naar de schatkist  gestuurd.
  • We verwachten een vastgoedcrash van 80% tot 90% in Reele Termen...als uitgedrukt in echt geld.

 


Belangrijke fundamentals:

  • Goud is met 687% gestegen sinds de "Dot Com" Bubble barstte. Eens de Dollar instort, zal goud straks nog sneller gaan stijgen. Je hebt immers nu al een goudprijs nodig van $125.000 per oz. om de dollar 100% met goud te garanderen.
  • Frankrijk is van plan om zijn burgers wereldwijd te belasten. Als dat zo is, zullen andere EU-landen volgen. Dit betekent dat als een Franse onderdaan naar het buitenland verhuist, hij aan de franse regering verder belastingen zal moeten blijven betalen. Met CRS is zoiets makkelijk controleerbaar...en op dat ogenblik zal de Franse overheid het onroerendgoed van de fransen als borg gebruiken.
  • De hel breekt los in Canada. Liberiatarians en Justin Trudeau, bedankt.

Belangrijke technische gegevens: Wat betekent een BACKTEST na een UITBRAAK?

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag 5  tot woensdag 7 augustus 2024: China en India kopen goud en zilver alsof er geen morgen is!
!


Bijgewerkte secties: Vuurwerk verwacht?...alle grafieken in de Gold & Silver secties, 
US Dollar, Euro en €-Goud,

We "zijn" gekooid in de illusie van vrijheid terwijl wat rest van onze vrijheden met een verblindende snelheid wordt ontnomen. In 1989 vernietigden ze de Berlijnse Muur omdat het gevaar niet langer  bestond dat de Oost-Europeanen naar het Westen zouden ontsnappen, waar het communisme net zo erg was geworden als in het oosten.

Het ergste en meest walgelijke deel is dat de huidige generatie het vernietigingsproces daadwerkelijk bevordert door de regels te accepteren, en te promoten. Sommigen doen dit uit dwaasheid, anderen uit angst.

* Ik denk aan simpele dingen die ten kwade zijn veranderd. Ik heb mijn rijbewijs vrij en gratis ontvangen. Geen examen, niets. Iedereen kreeg in 1968 een rijbewijs. Zelfs degenen die niet konden rijden en nog nooit een auto van dichtbij hadden gezien. In de jaren voor 1968 was het vrij eenvoudig: niemand had zo'n licentie. Je vader leerde je met de auto te rijden, en dat was het. Er waren geen snelheidsbeperkingen. Je reed zoals het verkeer het toeliet.

Mijn Belgisch rijbewijs was levenslang geldig (ik gebruik het nog steeds).  Dat was mijn Zuid-Afrikaan ook. Nu dient het om de vijf jaar vernieuwd. Waarom dan? Om de werkgelegenheid te vergroten, om te bewijzen hoe makkelijk de overheid met je kan rotzooien? Om extra inkomsten te genereren? Als het voor de inkomsten is , waarom sturen ze me dan in de toeklomst niet gewoon een rekening?

Alles veranderde drastisch in 1971 nadat de autoriteiten openlijk verklaarden dat de Wereld Olie reserves bijna uitgeput waren en dat er iets dringends moest gebeuren om dit te vermijden (doet denken aan het Covid-19-scenario). Zoals altijd, slikte de DWAZE KUDDE de leugen. In België, teneinde wat aan benzine restte te redden, werd de autocirculatie op zon- en feestdagen verboden. Omdat, zelfs met een stel achterlijke burgers, een dergelijke verordening op de lange termijn niet kan worden gehandhaafd, verklaarde de regering dat een snelheidslimiet van 120 km een vergelijkbare besparing betekende. Vanaf die dag duurde het wel 12 uur ipv 8 uur om van Belgie naar de "Cote d'Azur" te rijden.

* Het voorgaande verhaal is vergelijkbaar met het verhaal rond de wapenvergunningen. Als jongeling kocht ik in een wapenwinkel mijn eerste long rifle. Er werden geen vragen gesteld. Een paar jaar later besloot ik een riot gun te kopen. Nogmaals, geen problemen en geen vragen gesteld. Tot de jaren negentig was er helemaal geen vergunning vereist.

Nadien was een licentie vereist en die kreeg je op voorwaarde dat je ouder was dan 18 en kon bewijzen dat je echt een vuurwapen nodig had. Nu dienen wapenvergunningenom de zoveel jaar vernieuwd. Dit is moeilijk, tijdrovend en duur. Allemaal met de bedoeling om de burgers te ontwapenen? Zo ziet het er in elk geval naar uit. Enkele jaren geleden, moesten Australiërs van de regering massaal hun vuurwapens afstaan. België pastte dezelfde politiek toe. Vuurwapens werden immers gezien als een gevaar voor de samenleving en mensen kregen te horen dat het absoluut onveilig was om deze te behouden. Wie het toch deed, kon zwaar beboet worden. Ik begrijp nog steeds niet waarom de overheid terzelfdertijd niet alle keukenmessen en bakstenen (een geliefd moordwaren in Zuid Afrika) in beslag genomen heeft?

* Ik herinner me nog mijn eerste jaren van mijn loopbaan toen ik voor een Amerikaanse bank werkte. Rekeningen werden geopend met een eenvoudige A5 handtekeningskaart. Een document met een adres, een telefoonnummer en een handtekening volstond. De routine was dat ik na een klantenbezoek met vb. 4 millioen franken thuiskwam. Eén millioen diende op de Belgische bankrekening van de klant worden gestort en de andere drie millioen op zijn Zwitserse rekening. Tegen zonsondergang was alles geregeld. Er was niets en er werd niets illegaals gedaan.

* Nadat de First Continental Bank of Illinois in 1987 failliet ging, werd ik effectenmakelaar. Alles gebeurde fysiek. Elke dag werden miljoenen contanten, aandelen en obligaties van en naar de "Bourse de Bruxelles" vervoerd. Geen gepantserde transporten. Gewoon een  koffertje.

Ik herinner nog de effecten met de stempel "GUTT CLEARED". Dit waren effecten die tijdens de operatie Gutt niet in beslag waren genomen omdat ze toebehoorden aan mensen die niet onderworpen waren aan deze afpersingswet (bijvoorbeeld. Religieuze congregaties). Alles werkte prima tot in 1990 toen de "Bourse de Bruxelles werd gedigitaliseerd" en de autoriteiten de volledige controle kregen over alle beursactiviteiten.  Terzelfdertijd werd er verschrikkelijk in de courtages gesnoeid. De inkomsten van  beurshandelaars werden meer dan gehalveerd. Vandaag de dag is de "Bourse de Bruxelles" omgebouwd tot "BIERTEMPEL".

Gelukkig konden mensen in die jaren nog steeds zoveel goud kopen als ze wensten en het in contanten of met een cheque betalen. Geen problemen, geen vragen werden gesteld. Op dat gebied was het nog steeds een vrije wereld. Mijn beste klanten waren Franse boeren die dol waren op "gouden Napoleons." Dit waren dezelfde gouden munten waarmee Napoleon destijds zijn soldaten betaalde. Tijdens de 2de Wereldoorlog gebruikten Franse boeren deze om voedsel te verhandelen.

Vandaag is er een unieke EU-inklaringsvergunning nodig om goud in de EU te importeren. Wie goud invoert, dient een berg papieren in te vullen en moet zich aan heelwat problemen verwachten. Het kost vaak weken en zelf maanden om de goederen (goud) TAX-FREE in te voeren. Goud exporteren is nog een groter probleem geworden. - Bijna onmogelijk geworden.

Wie voor meer dan € 3.000 goud koopt, moet met een bankoverschrijving betalen, Op fysiek zilver wordt liefst 21% BTW geheven.  Gelukkig kan men voorlopig nog fysiek goud en zilver in het buitenland aankopen en het daar in een verzekerde kluis bewaren....maar morgen kan en zal ook dit deurtje gesloten worden.

Destijds was er helemaal geen behoefte om geld wit te wassen in een bloeiende economie...
Dit tot 1990 voor ze begonnen met het uitvaardigen van allerlei domme wetten.

Onze privacy is niet meer en wordt niet langer gerespecteerd. Destijds was het niet van  ‘Ik doe niets verkeerd, dus heb ik niets te verbergen.’ Sinds enkele jaren is de fysieke en digitale bewaking allesomvattend. Elk gesprek wordt gemonitord: uw tv bewaakt u, uw telefoon volgt u, uw digitale spraakgestuurde apparaten luisteren naar elk woord en zelf uw auto controleert en registreert u.

Uw verzekeraar geeft kortingspremies als u hen GPS-monitoring toestaat. Waar je ook gaat, camera's kijken naar je. Op straat, bij bedrijven, overal volgen ze je en bouwen ze databases met de informatie . Een fluwelen totale controle.

Uw bankier weet hoeveel u dagelijks uitgeeft en welke voedingsmiddelen u koopt. Er is een limiet op je overschrijvingen en uw bankier heeft - ten allen tijde - het recht om te informeren naar wie en voor wat u geld overmaakt. Dit is bijna een standaardprocedure geworden voor transferten boven de € 10.000.

Je kunt betalingen doen met je smartphone... en dit is allemaal zo eenvoudig, nietwaar?... tenminste, zolang er geen internetproblemen zijn en je bankier je geen problemen geeft. Merk op dat dit allemaal wordt gedaan "voor uw veiligheid" en om witwasserij" te vermijden.

Ik herinner me de dagen waar jij je bankier kende en hij jou kende. Je bankier was je vriend. Alle huidige domheid bestond niet en was gewoon ondenkbaar. Als de overheid een probleem heeft met een individu of bedrijf, waarom dan iemand anders inschakelen ipv zelf te handelen. Is die overheid van echt zo vals? Kleine bedrijven en particulieren mogen niet onze politieagent zijn.

Onze  e-mails, computers, enz. worden verzameld en gebruikt door bedrijven voor commerciële en onderzoeksdoeleinden.
Hoe zit het met de toestemming om dit te doen? Waar is onze privacy gebleven?

Censuur is alom tegenwoordig en is zo wijdverbreid en opdringerig geworden dat de meesten van ons aan zichzelfcensuur doen. Er is geen andere oplossing, het gebeurt zowel online als offline. Hoeveel internet accounts van grote media werden verwijderd, ook al vertellen ze de waarheid?

Enkel door de overheid goedgekeurde verhalen mogen worden gepubliceerd. Mensen zoals Tommy Robinson, Joe Rogan, Raisa Blommenstein en nog veel meer worden voortdurend lastiggevallen met verzonnen aanklachten die zijn ontworpen om hen financieel en moreel te verlammen. Waar is de vrijheid van meningsuiting gebleven?

Een reis maken met het vliegtuig? Het is allemaal veranderd na 9/11. Ik herinner me dat ik destijds op het asfalt liep om afscheid te nemen van mijn ouders toen ze naar het buitenland vlogen. Later mocht je, om afscheid te nemen,  enkel tot in de terminal komen. Vervolgens kwam de paspoortcontrole, de douane, de veiligheidscontroles, x-stralen,en de  invasieve controles van bagage, het half uitkleden, de dubbele controles, enz.. de verbeelding kent geen grenzen.

De grap is dat (en elke piloot weet dit), als je weet hoe je het moet doen, je gemakkelijk een bom en / of een pistool aan boord van elk vliegtuig kunt brengen.

De TSA-agenten die denken dat ze de wereld redden moeten wel een extreem laag IQ-niveau hebben om dagelijks te doen, wat ze doen. Maar dankzij deze wetgeving hebben ze een baan en helpen ze de werkloosheidscijfers te verlagen. In Frankrijk staat zo meer dan 60 % van de beroepsbevolking direct of indirect in dienst van de Franse regering.

Tegenwoordig staan mensen die reizen soms uren in de rij om als vee te worden behandeld. Dit om de incidentele ‘probleem’ passagier te vermijden. Waarom nu en dan geen steekproeven? Waar is onze vrijheid verdwenen? Hebben wij dit soort situatie echt zelf geschapen?

Nota: Als je een TSA-agent bent, dan heb je helemaal niets om trots op te zijn!

Naarmate de overheid groeide, zijn belastingen meer dan rechtevenredig gestegen en verbonden met elk aspect van ons leven. Bijna geen enkele activiteit is nog mogelijk zonder toestemming, zonder vergunning en zonder belastingheffing. Voorschriften worden gehandhaafd alsof het wetten zijn.  In Belgie betaal je tot 60% belastingen op je inkomen en bedraagt de 21 % BTW. Dit is meer dan de maximum directe belastingsschaal in Panama. Waarom proberen we het overheidsapparaat niet zo klein mogelijk te maken en te behouden?  De overheid is immers niets meer dan een 7-koppig MONSTER geworden en wordt elke dag gulziger.

Banken werden al enkele jaren terug verplicht een "compliance afdeling" op te richten. Kleine bedrijven hebben we nu ook een bijkomend personeelslid nodig om details van de dagelijkse activiteit aan de autoriteit te rapporteren. Dit is een totale verspilling van tijd en middelen. Op welke manier helpt al deze activiteit de bedrijven? Dit alles resulteert enkel in steeds meer en meer overheidscontrole. Orwell 1984 beschreef het perfect.

De arbeidswetten zijn uiterst belastend, en hoewel ik het ermee eens ben dat arbeid bescherming nodig heeft, hebben wetten die ten koste gaan van bedrijven en wetten die bedrijven aanmoedigen om geen personeel in dienst te nemen, het tegenovergestelde effect dan bedoeld.

Ambtenaren en rechters die dergelijke wetten implementeren beseffen niet wat de desastreuze gevolgen zijn van hun acties.

In het afgelopen decennium heeft de overheid alle prive pensioenfondsen (die zeer winstgevend en rijk waren) in beslag genomen en hun vermogen opgesoupeerd. Hetzelfde geldt voor de particuliere ziekteverzekeringen. Ze werden genationaliseerd en hun reserves werden verteerd. Dit geldt ook voor de meeste onafhankelijke ziekenhuizen/klinieken. Volgens de overheid is er niet langer behoefte onafhankelijke ziekenzorg. De overheid doet het immers allemaal beter en goedkoper ... of niet?! Covid-19 bewees op welke gruwelijke manier de overheid hiervan misbruik maakte en hoe miljarden in de zakken van politiekers verdwenen.

* Ik was bijna de onderwijssector vergeten. De overheid zag niet langer de noodzaak van "Vrije Scholen en Vrije Universiteiten", en deze werden allemaal genationaliseerd. Veel gemakkelijker te controleren hoe de komende generaties worden gehersenspoeld. En om eerlijk te zijn, ze hebben het geweldig gedaan. Niet een professor economie doceert nog de juiste definitie van "inflatie".

Onze vrijheden verdwijnen voor onze ogen. Binnenkort krijgen we 15 minuten steden. Met CBDC's (Central Bank Digitale valuta's) krijgt de overheid de volle controle over hoe, waar of wanneer we ons geld spenderen of welke vergoeding we ontvangen. Dit is duidelijk een automatische belasting. Wie niet aan de eisen van de overheid voldoet, wordt de toegang tot zijn bankrekeningen ontzegt. Het wordt hetzij je schikken, herzij van honger omkomen.

We moeten vechten voor onze vrijheden voor dat het onmogelijk wordt. We staan op dit moment erg dicht bij die situatie.


+ +++

We waren een van de weinigen die hun lezers adviseerden om alle goud- en zilvermijnwerkers te VERKOPEN en de fonsen in fysiek goud en zilver te beleggen. De onderstaande grafiek bewijst dat dit de rechtmatige beslissing was. Hoewel er vandaag nog een bullish potentieel in de sector steekt, hebben we nog steeds een iets andere aanpak. Abonnees weten welke! Wil je tijdig ook op de hoogte worden gebracht? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. -


Onze Real Estate Corner:

Niets voor vandaag!


Belangrijke fundamentals:

  • JPMorgan probeert wanhopig de prijs van zilver laag te houden ...

Enkel voor abonnees

Belangrijke technische gegevens:

  • Bekijk de $-Goud en €-Goud secties voor de speciale formatie.
  • Bekijk de secties voor Yen-Gold, SEK-Goud, Aussie-Goud en Rand-Goud voor de exponentiële.

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag 1 augustus tot vrijdag 2 augustus, 2024:
GOUD IS EEN ROTS IN DE BRANDING ALS MARKTEN OP HUN FUNDAMENTEN DAVEREN!


Bijgewerkte Secties:  alle korte kaarsgrafieken in de goud en zilver secties., US Dollar

Slechts 32 jaar geleden was Venezuela het rijkste land op het halfrond, maar toen stemden ze voor een socialistische president die beloofde een einde te maken aan de ONGELIJKHEID tussen burgers.

* De gezondheidszorg werd volledig gesocialiseerd (GRATIS). De staat (alias de belastingbetaler) moest voor alles betalen en Big Pharma profiteerde er enorm van. Net zoals nu in Belgie en Nederland het gevolg is. Kanker patienten worden bijvoorbeeld aan het volledige scenario onderworpen: chemio, operatie, chemio, medicatie.... De prijs speelt geen rol aangezien de overheid voor de medische kosten opdraait.

* Hoger onderwijs werd volledig "gratis". De kwaliteit van het hoger onderwijs verdween volledig. Net zoals die er niet meer is in Belgie en Nederland.

* Het privéwapenbezit werd verboden. De mensen snappen en realiseren zich niet dat in Zuid-Afrika de zwarten zich geen wapen konden veroorloven. Daarom moorden ze met BAKSTENEN!  In Frankrijk gebruiken ze een doodgewoon KEUKENMES.

* Oppositieleiders werden in gevangen gezet. Nu gebeurt dit op een meer gerafineerde manier.

* Voedsel en medicijnen werden gratis verdeeld. In Belgie en Nederland zijn de medecijnen bijna gratis omdat ze Overheid (Ziekenbond) deze betaalt.

* De grondwet werd opgeschort en de verkiezingen gemanipuleerd.  Nu gebeurt dit op een meer gerafineerde manier.

* De belastingen worden onhoudbaar en drastisch gecontroleerd.

* Ongewapende burgers werden afgeslacht door hun eigen regering. (staat klaar in het draaiboek)

Burgeroorlog: mensen staan op tegen hun eigen regering (de Franse revolutie zien we vandaag gebeuren in Venezuela)

+++

Tenslotte komt er hyperinflatie, waarbij iedereen miljardair wordt, maar geen drie eieren kan kopen met zijn salaris. Er zijn tal van gelukkige miljardairs die met hun geld spelen, het zelfs verbranden, maar niets hebben. Dit soort taferelen is voor de gehersenspoelde westerling helemaal ongelooflijk en zelf zinsverbijsterend..men kan zich gewoon niet voorstellen dat men straks net hetzelfde gaat beleven.

In de EUSSR en de USSR worden in de immigranten (slechts een zeer klein aantal vrouwen en kinderen worden toegestaan) gewoon per vliegtuin ingevlogen. Deze migranten moeten worden toegevoegd aan de toch al dramatische migrantenstatistieken. Het is duidelijk en wiskundig zeker dat migranten (meestal uit moslimlanden) in de meeste westerse landen over enkele jaren de democratische meerderheid zullen worden. Met andere woorden, zij worden de presidenten, ministers, burgemeesters, enz. van de westerse landen.

Volgens een specialist terzake is dit de situatie van vandaag als volgt: Rome brandt terwijl de barbaren ze binnenvallen. Een Deja vu van het Romeinse Rijk. (klik op de foto voor de video)

Amsterdam: 56% migranten

Den Haag: 58% migranten

Rotterdam: 60% migranten (Rotterdam heeft een islamitische burgemeester)

Londen: 54% migranten (Manchester heeft een islamitische burgemeester)

Brussel: 70% migranten...waw

Antwerpen : 60% migranten...waw

Gent: de stad weigert de cijfers te publiceren!?

Frankrijk: Parijs, Roubaix, Lille, Tourcoing... we weten allemaal hoe slecht de situatie in Frankrijk is, nietwaar?

Opmerking: Raisa Blommenstein verliet Nederland en woont in het buitenland op een onbekende plek. Ze deed dit omdat ze niet meer veilig was in Nederland. (celui qui dit la vérité, il doit etre executé)

Ik heb helemaal niets tegen moslims, begrijp me niet verkeerd. Er is echter geen twijfel dat deze situatie in een paar jaar erg slecht zal eindigen - zeer slecht - (2 tot 5 jaar).

+++

Het is begonnen: Canadese banken zitten in grote problemen en smeken om hulp. Justin Trudeau heeft Canada vernietigd. Hij deed het grondiger dan zijn vader, Pierre, die slechts Quebec vernietigde. Justin heeft Canada verwoest en geruïneerd. In de afgelopen decennia is dit prachtige land, met een overvloed aan grondstoffen en prachtige landschappen, door libertariërs voor de varkens gegooid. Insiders weten dat de Trudeau's goede vrienden waren met FIDEL CASTRO. Wat ik niet begrijp, is waarom Canadezen dit soort uitschot aan de macht hebben gestemd en waarom ze hem daar houden?

Het verbaast me dat zelfs als er HONGER is, de KUDDE  LINKSE IDIOTEN blijft aan de macht stemmen. Wat is er met deze mensen aan de hand?
Cuba, Venezuela, de USSR, de DDR, enz. zijn landen waar precies dit gebeurde.

+ +++

Zodra de "SHIT HITS THE FAN", zullen de Amerikanen en de EU-burgers net dezelfde problemen hebben als de D.D.R. en de Sovjet-Unie beleefden tot 1989. En dit kan vanaf heden elke dag gebeuren.  De Titanic is al sinds 2014 aan het zinken(wie herinnert nog ons Symposium?); de muziek blijft echter spelen en blijft de KUDDE voor de gek houden ... maar nu is de situatie zo dat eens DE KUDDE nat wordt, het te laat zal zijn om ook maar iets uit de branding te redden.

+++

Met de tweede (digitale) residentie/paspoort, als je het goed doet, hoef je fysiek niet in dat land te wonen en is dit tevens de basis van je tweede "digitale entiteit"!


Ons vasthoekhoekje:

Een op de vijf hypotheken bij grote banken in Canada is in faling. Dat betekent dat er jaren worden toegevoegd wordt aan de betalingstermijn van de oorspronkelijke lening. Dit omdat maandelijkse afbetalingen slechts de rente dekken. Deze situatie oefent een erg negatieve druk uit op de Canadese vastgoedmarkt. Straks mag men zich eveneens aan dit soort sitaties in de EUSS en de USA verwachten.


Belangrijke fundamentals:

  • De hel zal losbreken als de Fed de rente niet snel verlaagt. Een verlaging van 1/4% tot 1/2% kan mogelijk zijn als verkiezingspropaganda.

Enkel voor abonnees

Belangrijke technische gegevens:

  • De dollar bleef relatief stabiel,

Enkel voor abonnees

De inhoud van het rapport mag NIET worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts