29
april
2022

APRIL 2022

Waarom zou Rusland dollars accepteren als betaling voor olie, als deze in beslag kunnen worden genomen?

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".

Vrijdag 29 april 2022 – Ze zullen de rente niet verhogen omdat ze het zich niet kunnen veroorloven!


Bijgewerkte secties: Bank & Fin. aandelen, Ruwe olie, Landbouw

french elections 2022 04 26Europeanen en Fransen werden bedrogen net zoals de VS werd bedrogen. Deze DOMINION-software doet echt wonderen, nietwaar? De screenshots zijn gemaakt tijdens de verkiezingen en laten duidelijk zien wat er is gebeurd. Geen wonder dat Macron zich zo op zijn gemak voelde tijdens het presidentiële debat voorafgaande aan de verkiezingen. Degenen die geen deel uitmaken van het elite clubje worden gewoon genegeerd, net zoals de vorige president van Oostenrijk. Enkel leden zoals Zelensky kunnen blijven.

De eerste taak van de herkozen Marcron is om iets te doen aan de beginnende hyperinflatie en in het bijzonder de stijgende kosten van voedsel en energie. Tenminste, dit is wat hij zegt. Geen woord echter over het feit dat deze hyperinflatie al in het systeem is ingebakken en niks het nog kan stoppen. België volgt zoals gewoonlijk Parijs. Mogelijk zien we al in september een rantsoenering van de voedselvoorraden (en misschien ook van aardgas, diesel en benzine). Let op: door aan prijscontrole en rantsoenering te doen, kan men de stijgende prijzen niet stoppen. Prijscontroles eindigen altijd met lege schappen.

Opmerking: financiële autoriteiten die stellen dat de inflatie niet het resultaat is van de opgeblazen geldhoeveelheid, zijn ofwel leugenaars ofwel idioten. De Belgische economische commissie bestaat uit een stelletje analfabeten en leugenaars. Geen enkel lid kent de juiste definitie van inflatie! Dit lijkt wel een déjà vu van de Covid-commissie. Enkele leden zijn: Paul De Grauwe en Pierre Wunch (NBB),... Jammer voor de Belgen die nog niet beseffen wat er nog gaat komen...


Covid en Oekraïne worden door de autoriteiten handig misbruikt om te verbergen wat er echt gaande is. Men probeert de gevolgen te verbergen van de acties van regeringen en centrale banken van de afgelopen jaren en decennia. Ze duwden de westerse wereld in deze astronomisch hoge schuld. Persoonlijk hebben ze de geldvoorraad exponentieel opgeblazen. Het lijdt dan ook geen twijfel dat de politici en centrale bankiers persoonlijk verantwoordelijk zijn voor deze beginnende hyperinflatie.

"Eens de geldhoeveelheid exponentieel toeneemt, zit hyperinflatie in het systeem ingebakken en kan niks de hogere prijzen nog stoppen."

Ze zullen de rente niet verhogen omdat ze de rente gewoonweg niet kunnen verhogen. Het verhogen van de rente zou het financiële systeem, de regeringen, de dollar, de euro, de yen en het systeem onmiddellijk failliet doen gaan. Men kan hun vermeende verhaal van verwachte hogere rentes vergelijken met dat van de inflatiedoelstelling van 2% dat door de (failliete) centrale banken werd verkocht. Ze wisten dat ze leugens verkochten maar ze deden het hoe dan ook omdat ze weten dat ze op zijn minst tijdelijk wegraken met hun leugens. Uiteindelijk zullen de rentetarieven stijgen eens de natuurlijke krachten de controle overnemen. Zodra dit gebeurt, zal het onmogelijk zijn om het nog te stoppen.

Hoewel we op korte termijn mogelijk iets hogere rentes zien en hoewel we een top hebben voor de obligatiemarkt, zal de trend nog niet bearish worden. [zie obligaties in de abonneesectie] Er zal een trendverandering plaatsvinden, de dag dat de "natuurlijke marktkrachten" het overnemen van de bureaucraten van de Centrale Bank en de politici. Die dag zal het grote publiek alle vertrouwen in het financiële systeem, de bankiers, centrale banken en autoriteiten verliezen.

meat crisis 2022 04 28"Terwijl Walmart vleesproducten verpakt in een metalen gaas met een beveiligingschip, haalt Aldi gewoon alle vleesproducten uit de schappen. Een steak nodig? Vraag het aan het winkelpersoneel. [merk op dat we deze dramatische toename van de vleesprijzen al enkele jaren geleden voorspelden]."

Nu supermarkten overal in de westerse wereld hun prijzen voor voedsel laten stijgen, wordt het grote publiek geconfronteerd met hogere prijzen en minder aanbod. Er is zelfs minder aanbod van medicatie. Terwijl de idioten van de EUSSR hun geschifte maatregelen voortzetten, kunnen we ons maar beter voorbereiden op nog hogere energieprijzen en de grote kans op een tekort aan aardgas, benzine en diesel in West-Europa. Hopelijk is Global Warming geen leugen en is de komende winter niet te koud.

Tekorten aan pluimvee, rundvlees en varkensvlees zijn blijven bestaan ondanks winkels die het aantal producten per persoon beperken om hamsteren te voorkomen (VS). Zoals we verwachtten, geven ze COVID de schuld van het tekort. (Tegenwoordig kun je in het liberale paradijs van Havana, Cuba, niet eens kip kopen.)

Zoals altijd gelooft het grote publiek niet dat het voorgaande kan gebeuren totdat het daadwerkelijk gebeurt. Blijkbaar kan het grote publiek niet omgaan met het psychologische feit dat er binnenkort een tekort aan voedsel zal zijn en/of de prijs van voedsel exponentieel zal stijgen. In hun leven hebben de millennials nooit tijden van hoge inflatie, noch tijden van voedsel- en energietekorten meegemaakt.


 

volgende maand meer...

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 27, 28 april 2022 – De voorgestelde transitie naar een C02-neutrale wereld via wind- en zonne-energie, is niet enkel erg moeilijk maar gewoonweg een complete fantasie!


Bijgewerkte secties: Literatuur (scroll naar beneden en bekijk Atlas Shrugged, 
Marlies Dekkers),
Zonne- en zeldzame metalen

wind and solarWanneer de Groenen pleiten voor wind- en zonne-energie als oplossing, lijken ze te geloven dat de uitdaging gewoon een kwestie is van het omschakelen van energieopwekking door fossiele brandstoffen naar genoeg wind en zonne-energie. Men gelooft dat het bereiken van "netto nul" een eenvoudige kwestie is door het bouwen van voldoende wind- en zonne-installaties en het hebben van die faciliteiten die de huidige vervangen die fossiele brandstoffen gebruiken.

Daar slaan ze de bal volledig mis. De voorgestelde overgang naar "netto nul" via wind- en zonne-energie, is niet enkel erg moeilijk maar gewoonweg een complete fantasie. Men kan dit waarschijnlijk helemaal niet realiseren zonder onze economie, levensstijl en veiligheid dramatisch te ondermijnen en al zeker niet tegen een redelijke prijs. Op een gegeven moment zal de gedwongen transitie een totale mislukking worden.

Het maakt niet uit of je een miljoen of zelfs een biljoen windturbines en zonnepanelen bouwt. Op een rustige nacht produceren ze nog steeds niets en hebben ze volledige back-up nodig van een andere bron!

Als men een overwegend wind/zonne-elektriciteitssysteem voorstelt, waarbij een back-up door fossiele brandstoffen verboden is, moeten we het over energieopslag hebben. Zonder back-up door fossiele brandstoffen en met beperkte kernenergie en waterkracht, is energieopslag de enige overgebleven optie. Hoeveel opslagcapaciteit zal er nodig zijn? Hoeveel kost het? Hoe lang moet de energie in opslag blijven voordat deze wordt gebruikt?

Er zouden zeer gedetailleerde technische studies moeten komen over hoe de overgang kan worden bereikt... Maar het tegenovergestelde is het geval. Het wordt nog erger.... Ken Gregory heeft de kosten van zo'n systeem berekend op meer dan 100 biljoen dollar voordat hij zelfs maar aan de vraag kwam of er batterijtechnologie bestaat die dergelijke hoeveelheden energie maandenlang kan opslaan en de energie vervolgens kan ontladen gedurende enkele maanden. Ter vergelijking: het totale BBP van de VS bedraagt ​​momenteel ongeveer 22 biljoen dollar per jaar.

Met andere woorden; in het voorbeeld van de VS, is er een inspanning van ongeveer honderd biljoen dollar nodig, die volgens de presidentiële richtlijn tegen 2035 volledig operationeel moet zijn. Ieders energie zal afhankelijk zijn van het slagen van dit project. Dan moet je weten dat er nog geen enkele haalbaarheidsstudie of testproject is uitgevoerd. Men is zelfs nog niet begonnen aan het basisonderzoek en het gebouw waar dit onderzoek moet worden uitgevoerd, zal pas in 2025 klaar zijn.

Ondertussen volgen landen een door de overheid opgelegde massale bouw van windturbines en zonnepanelen, terwijl het de sluiting van volledig functionerende elektriciteitscentrales die kolen, olie en aardgas verbranden, afdwingt . In Europa sluiten ze zelfs kerncentrales.

Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer het systeem zal ophouden te werken. Het is gemakkelijk in te zien hoe groot de gevolgen kunnen zijn. Zullen miljoenen mensen zonder verwarming zitten in putje winter? Zal een volledig geëlektrificeerd transportsysteem worden uitgeschakeld en miljoenen mensen stranden of geen mogelijkheid meer hebben om naar het werk te gaan? Zullen onze militaire capaciteiten worden uitgeschakeld en een soort aanval mogelijk maken?

Geen enkele verstandige, laat staan ​​competente regering zou ooit deze weg inslaan. Maar zoals we allemaal weten, leiden politici regeringen als complete idioten en meestal als psychopaten.


Belangrijke fundamentals:

 • Laat je alsjeblieft niet voor de gek houden 

Belangrijke technicals:

 • Vaak is dit scenario het geval: vroeg op de dag dumpen de Europese Goudbanken papieren goud en en corrigeert de prijs enigszins. Van zodra de Amerikaanse markten opengaan, gaat de goudprijs weer omhoog. Lees zeker “de Gold Pool” in de sectie Academie.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 25, 26 april 2022 – Wie nu nog geen fysiek Goud bezit, is niet goed wijs!


Bijgewerkte secties: Yuan & Goud (gedeeltelijk), Yen & Goud, Recessiebestendig (LOCG),
Recessiebestendig (hold), Aardgas, Zon & Zeldzame metalen (nieuwe video's), Biotech – Farma

We verwachten (zeer) hoge inflatiecijfers... zelfs in landen als Duitsland en Japan. De voedselprijzen in Duitsland zijn in korte tijd met 20% tot wel 50% gestegen. Ze zullen niet snel terug naar beneden komen. De brandstofprijzen stijgen en Duitsland dreigt ermee om voor het einde van het jaar te stoppen met de import van olie uit Rusland. Duitsland is de economische motor die de EU aandrijft en heeft het zwaar. Duitsland en de rest van de EU kunnen maar beter hopen dat Rusland hen nu al niet zonder gas en olie zet. De EU zit in diepe financiële problemen en haar leiders zullen niet stoppen de economie te vernietigen met domme sancties die enkel hun eigen volk pijn doet. Hetzelfde kan gezegd worden over de regering Obama/Biden.

German PPI2022 04 20 commodities in yen 2022 04 20

opmerking: de huidige piek in de producentenprijzen is de piek van morgen in de consumentenprijzen.

Als de Fed/ECB de inflatie bestrijdt en de kwantitatieve versoepeling heeft beëindigd, waarom breidt haar balans dan nog steeds uit? In de week die eindigde op 13 april groeide de balans met 27,9 miljard $ en bereikte een nieuw record van 8,965 biljoen $. Dit is ongeveer 3 miljard $ hoger dan het vorige record uit maart. (maar nog steeds blijft de grote meerderheid het vertrouwen behouden in fiatgeld).

"Ondanks al het gepraat over het bestrijden van inflatie en het verstrakken van haar balans, blijft de Fed meer inflatie creëeren en haar balans uitbreiden!"

powel money machineDe centrale banken blijven geld uit het niets creëeren om obligaties te kopen. Dit is precies het tegenovergestelde van inflatiebestrijding. We zouden geen groeiende balans mogen zien te midden van historisch hoge inflatie. Een groeiende balans betekent dat ze nog steeds bezig zijn met een expansief monetair beleid. Tot dusver bestaat de inflatiestrijd uit veel gepraat en niet veel actie.

"Overheden en politici zijn de belangrijkste verantwoordelijken voor de huidige inflatie en de komende hyperinflatie, niemand anders!"


Als de sancties werken, waarom heeft Rusland dan zo'n overschot op hun lopende rekening? ... terwijl de VS een enorm tekort heeft.

russian current account 2022 04 19


GOUD FAALT TE MIDDEN VAN CHAOS?

Ik weet niet waar en hoe Goud heeft gefaald. Integendeel. Ik ben absoluut geen 'Gold bug' en tijdens mijn leven heb ik in bijna alle activa geïnvesteerd. Variërend van onroerend goed tot obligaties, aandelen, opties en nu in Goud en Zilver.

In tegenstelling tot wat velen insinueren, is de dollar sinds 1971 aan het crashen. En nog meer sinds 2002-03. Ook uitgedrukt in echt geld, is de prijs van aandelen sinds 2001 sterk (85%) gedaald.

Niemand is in staat om "echt geld" te vervangen door papiergeld, fiatgeld en digitaal geld. Geld kan enkel het resultaat zijn van de arbeid. Wat de afgelopen 6000 jaar heeft gewerkt, kon Nero niet veranderen en ook geen enkele bureaucraat of centrale bank.

Het is gewoon onmogelijk om de handel in en/of het bezit van goud wereldwijd te verbieden. Hoewel dit misschien de natte droom van de westerse bureaucraten is, zou het zoiets zijn als het gebruik van lucht verbieden aan een levend wezen. Binnenkort zal het Westen worden geconfronteerd met de naakte realiteit. Net zoals mensen in Venezuela en Zimbabwe dit ervaren hebben; het is voedsel ruilen voor goudklompjes of verhongeren.

Tenslotte, stop met het luisteren naar oplichters zoals Martin Amstrong en als je het toch doet, controleer zijn loze verklaringen dan eens. Deze Amstrong is een gepatenteerde leugenaar die wetenschap, veel leugens en zogenaamd geavanceerde computerprogramma's gebruikt om het grote publiek te misleiden.

opmerking: bovenstaande grafiek is full size te vinden in het abonneegedeelte.


Belangrijke fundamentals:

 • Laat je alsjeblieft niet voor de gek houden door de acties van de Goudbanken! 

Belangrijke technicals:

 • Vaak is dit scenario het geval: 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 21, 22 april 2022 – Je geld zal in een oogwenk verdwenen zijn!


Bijgewerkte secties: Juniors

flash crash 2022 04 18De komende daling van de Dow/Gold-ratio zal waarschijnlijk haar bearish doel bereiken in max. 4 à 5 jaar vanaf nu. Dit betekent een verdere daling van 98% ten opzichte van het huidige niveau. Met andere woorden, de massa verliest 98% van de waarde van hun aandelenportefeuille in reële termen (= tegenover  goud). Met andere woorden, vermogen dat gedurende de voorbije 74 jaar is opgebouwd, zal plots ergens in de komende 4 à 5 jaar verdwijnen. [zie de sectie voor langetermijngrafieken]

"Je zal blij zijn (de Dow Jones zal pieken tot ongeziene niveaus) maar je zal niets hebben (in reële termen zal uw portefeuille niks waard zijn)."

Je spaargeld kan in een oogwenk verdwijnen. De prognose dat de Dow in reële termen (Goud) 98% zou kunnen verliezen, is vandaag nog waarschijnlijker. Sinds februari 2019 is goud met 50% gestegen. Het heeft het dus beter gedaan dan aandelen.

De aandelenmarkt is als een gokautomaat maar met een continue stroom van gegarandeerde uitbetalingen. Er is geen vaardigheid vereist en relatief weinig geld. Het mooie is dat je niet eens geluk hoeft te hebben, aangezien de machine gewoon geld blijft uitspuwen zonder de noodzaak van een strategie of behendigheid...dat wil zeggen totdat het game over is!


Belangrijke fundamentals:

 • De prijs van ruwe olie ging hoger nadat de voorraad ruwe olie in de week tot 15 april met 8 miljoen vaten was afgenomen. Dit vergeleken met een voorraadstijging van 9,4 miljoen vaten in de week ervoor, wat de prijzen echter niet op een significante manier kon doen veranderen.
 • De Amerikaanse aardgasprijzen stijgen doordat producenten meer naar de EU proberen te exporteren.
 • Sectorrotatie signaleert dat de economie op weg is naar een recessie.
 • De EU legt volgende week een volledig embargo op Russische olie op, wat de prijs boven de 185$ zal duwen. Waarom wachten tot na de Franse verkiezingen om het embargo in te voeren? Simpel; de Europese bureaucraten zijn terecht doodsbang dat de komende olieprijspiek de verkiezingen in het voordeel van Le Pen zal sturen. Daarom zal Europa wachten tot na de verkiezingen om het publiekelijk aan te kondigen (wanneer Macron zogenaamd de volgende president van Frankrijk zal zijn, zoals België hoopt. Wij hopen van niet)
 • De volgende daling van de Dow/Gold-ratio zal waarschijnlijk het bearish doel van 0,5 bereiken. Dit betekent een verdere daling van 98% ten opzichte van het huidige niveau. Met andere woorden, de massa verliest 98% van de waarde van hun aandelenportefeuille in reële termen, wat tegenover goud is. Met andere woorden, vermogen dat gedurende de voorbije 74 jaar is opgebouwd, zal ergens in de komende 4 à 5 jaar verdwijnen.
M TOTAL 2022 04 18
M2 dat met 250% stijgt in slechts één jaar is niet normaal!  Een monetaire basis die stijgt zoals het deed sinds 2008 is niet normaal en dit geeft aan dat het einde nabij is!
M2 2022 04 velocity 2022 04 18
Als je denkt dat dit normaal is, heb je mentale hulp nodig!   De omloopsnelheid van geld is niet langer een betrouwbare indicator.
 
Je moet echt gek zijn om te blijven beleggen in aandelen, vastgoed,...   

Belangrijke technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Dinsdag/woensdag 19, 20 april 2022 – Wie heeft er nog geld om onroerend goed te kopen?!


 Bijgewerkte secties: Index in Echt Geld/Goud, Langetermijngrafieken, Royalty Co's, Majors

BISHoe dom kan iemand zijn? Zo dom als een ongekozen EU-politicus/bankier! De Europese Unie is begonnen met het opstellen van haar voorstel voor een embargo op de invoer van Russische olie als laatste reactie op de oorlog in Oekraïne. Het embargo zal hoogstwaarschijnlijk geleidelijk aan worden ingevoerd, vergelijkbaar met het geplande embargo op Russische steenkool, dat in augustus van start gaat. De geleidelijkheid moet dienen om importeurs de tijd te geven om alternatieve leveranciers te vinden, aldus het rapport. EU-leden hebben directe energiesancties besproken, ondanks het feit dat zelfs indirecte sancties tegen de Russische financiële sector hebben bijgedragen tot hogere energieprijzen in Europa. Merk op dat de embargomaatregelen tegen Rusland hebben geleid tot een kritiek tekort aan gas en diesel in Sri Lanka.

“We keren niet meer terug naar het oude normaal. Het systeem brokkelt van binnenuit af, net zoals tijdens de val van Rome."

Er is geen geld meer om onroerend goed te kopen! Eerst is er een 'koop climax', daarna droogt de markt op en is de val gesloten (nu)... en ten slotte hebben we een crash. Omdat elke vastgoedcrash maar eens om de 50 à 75 jaar plaatsvindt, verrast het niet enkel de generaties die nog nooit een crash hebben meegemaakt, maar ook degenen die de vorige zijn vergeten.

Vastgoed is zowat de slechtste investering die men kan doen in tijden van onzekerheid, oorlog, fiscale en financiële tegenspoed, valutazwakte,... want zodra de zaken slecht gaan, wordt het onmogelijk om te verkopen tegen een redelijke prijs en het geld buiten politiek bereik te brengen. Ook is er het worstcasescenario dat het zal worden vernietigd (gebombardeerd), zoals het geval is in Oekraïne. Landbouwgrond is niet beter, want in tijden van oorlog wordt het onmogelijk om het land te bewerken.

Screen Shot 2022 02 10 at 11.06.47 AM

Dit is hoe je 416.000$ verliest in slechts 2 jaar tijd. Jimmy kocht zijn huis in 2005 voor 645.000$. Slechts 1 à 2 jaar later was er de crash van Lehman Brothers, wat het begin van de bankencrisis en de vastgoedcrisis in de VS inluidde. De waarde van zijn huis daalde tot 229.000$. Terwijl de prijzen voor vastgoed kelderden, daalde ook de kwaliteit van de mensen die in de buurt woonden. Jimmy kreeg er genoeg van en besloot het pand te verkopen. Hij verhuisde naar een ander gebied waar de prijzen waren gedaald tot 600k à 700k$. Door dit te doen, verloor hij 416.000$.

Wat velen nog steeds niet begrijpen, is dat de vastgoedbubbel van 2006-2008 (VS), meer een ongeluk was dan een fundamentele trendverandering, die we nu wel hebben. Deze keer is de situatie veel erger omdat het reële inkomen van de consument daalt. Bovendien "zijn de rentetarieven nul tot negatief" en er is geen ruimte om deze nog verder te verlagen. Integendeel, de algemene verwachting is dat de rente de komende maanden en jaren zal stijgen. Daarom verwachten we dat de vastgoedprijzen veel meer zullen dalen dan in 2006-2008. Zodra het "reële besteedbare inkomen" daalt, wordt het renteniveau irrelevant en heeft het geen invloed meer op de vastgoedmarkt.

bad time to buy a home 2022 04 13 housing affrdability 2022 04 16
Covid, Oekraïne en stijgende energie- en voedselprijzen zorgen ervoor dat mensen het zich niet langer kunnen veroorloven om een ​​huis te kopen.  Als niemand het zich kan veroorloven om een ​​huis te kopen, dalen de prijzen.

Woningverkopen dalen naar het laagste sinds 2020. De huizenverkopen in februari daalden 4,1% m/o/m, slechter dan de schatting van 1% en volgt op een daling van 5,8% in januari, een daling van 2,3% in december en een daling van 2,9% in november, na een stijging van 6,3% in oktober. De index staat op het laagste niveau sinds mei 2020. Dit is het begin van de komende vastgoedcrash. Opmerking: deze cijfers zijn min of meer vergelijkbaar met Frankrijk en België.


Mensen beseffen niet hoe gevaarlijk het financiële systeem (banken, makelaars) is geworden!

 • We zijn getuige van een evolutie richting een sociaal kredietsysteem zoals in China. Door het invoeren van een digitale ID waarin alle persoonlijke gegevens zijn geïntegreerd, wordt het voor de autoriteiten mogelijk om activa van haar bevolking te ontnemen en meer algemeen, ongekende niveaus van controle over het leven van mensen in te voeren...
 • Het is duidelijk en empirisch aantoonbaar dat grote bevolkingsgroepen zijn onderworpen aan dwingende en agressieve pogingen om hun autonomie te beperken, waaronder beperkingen op de bewegingsvrijheid, het recht om te protesteren, vrijheid om te werken en vrijheid om deel te nemen aan de samenleving. Het meest opvallende is dat steeds meer mensen op regelmatige basis moeten worden gevaccineerd om nog te kunnen participeren in de samenleving.
 • Het grote publiek realiseert zich niet dat de financiële wereld (banken, makelaars) een echt gevaarlijk moeras is geworden. Enkel degenen die dagelijks met deze sleur te maken hebben, weten het. Zoals gewoonlijk zal het grote publiek blijven zitten - niets doen - en uiteindelijk worden afgeslacht.

Er is geen pijnloze oplossing voor wat de politici de afgelopen decennia hebben gecreëerd. Binnenkort gaan we iets ergers meemaken dan de Grote Depressie van 1929. Deze keer zullen ze het de Grote Hyperinflatoire Depressie van de 21e eeuw noemen. De video probeert iets moeilijks op een eenvoudige manier uit te leggen. En ja, wat er gaat gebeuren, zal voor de meesten als een grote verrassing komen. Fortuinen zullen verloren gaan... maar er zullen ook fortuinen worden verdiend! Aan welke kant ga jij staan? (Video enkel voor abonnees)

De consumentenprijzen stegen in maart met 8,5%, iets meer dan verwacht en het hoogste sinds 1981. Uitgedrukt volgens dezelfde berekeningen zoals men inflatie mat vóór 1981, is de Amerikaanse inflatie met het dubbele ofwel 16% gestegen. De inflatie is uitzonderlijk hoog en dus zeker geen 2% of zoiets. Dit is vergelijkbaar met wat we zagen in de jaren zeventig en begin jaren tachtig, toen de inflatie erg hoog was. Correct gemeten is de inflatie dus dubbel zo hoog (de regels zijn veranderd sinds 1981).


Belangrijke fundamentals:

 • Cryptocurrencies kunnen allemaal crashen.
 • GEVAAR - LET OP:  
real estate and cycle tops
Dit is niet goed! Hoge Repo's = GEVAAR.
 
arab spring vs. now 2022
Gewoonlijk gelooft de massa niet dat er iets zal gebeuren totdat het daadwerkelijk gebeurt. De massa weigert te leren van het verleden omdat ze niet begrijpen dat de toekomst precies hetzelfde is als wat er in het verleden is gebeurd, maar dan anders.   Grootse problemen gebeuren elke keer dat bankiers elkaar beginnen te wantrouwen... zoals nu.

Belangrijke technicals:

 • Goud 
 • De aandelenmarkten 
 • Bitcoin...ziet er helemaal niet goed uit! (zie grafieken hieronder)
Zilver is uitgebroken!  
De echte waarde van crypto's is nul!  Slecht nieuws voor de fans van Crypto.
 
   
Uitbraak! Uitbraak!
Onthoud dat de miners afhankelijk zijn van energie en digitaal zijn. 
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


vrolijk pasen

 

Vrolijk Pasen!

 


Woensdag/donderdag 13, 14 april 2022 – Er zijn slechts 9 maaltijden tussen vrede en revolutie!


Bijgewerkte secties: Euro & Goud, Candollar & Goud, Brits Pond & Goud, Zweedse Kroon & Goud, 
Aussie & Goud, Yen & Goud, SA Rand & Goud, Wereldbeurs indices

Marcot soleilLouis XIV (de politici) zijn overdadige uitgaven en voorliefde voor eindeloze oorlogvoering hadden het koninkrijk (westerse wereld) volledig bankroet gemaakt; de Franse (westerse) staatsschuld was zo groot dat enkel de rentebetalingen al hoger waren dan de jaarlijkse belastinginkomsten van de overheid.

De belastingen waren al hoog, wat verstikkend werkte voor de economische groei. De inflatie liep op, eten was schaars en corruptie was alomtegenwoordig. Er heerste sociale verdeeldheid (gele hesjes, anti-vaxxers,...).

De mensen waren vooral boos. De koning (politici) die zeven decennia over hen had geregeerd, had hun leven verwoest en er was nauwelijks een gezin in Frankrijk (de westerse wereld) dat geen geliefde had verloren aan één van de oorlogen van Lodewijk XIV (de politici), zijn/haar baan verloren had en/of elke maand problemen had om de eindjes aan elkaar te knopen. 

Lodewijk XV, Le Roi Soleil of Lodewijk XIV maakte de diefstal compleet door al deze weelderige gebouwen te bouwen die men tegenwoordig in Frankrijk kan bewonderen. Niet één reisgids vermeldt dat mede dankzij de bouw ervan, de koningen (politici) Frankrijk (de westerse wereld) hebben geruïneerd. 

Er zijn slechts 9 maaltijden tussen vrede en revolutie. Het is geen wonder dat zijn opvolger Lodewijk XVI en zijn vrouw Marie-Antoinette tijdens de Franse Revolutie in 1789 werden onthoofd. Ze adviseerden het hongerige volk om cake te eten als er geen brood meer verkrijgbaar was (en te duur was). [Merk op dat nog niet zo lang geleden een Spaanse premier aan zijn volk vertelde om konijn te eten als er geen rundvlees was, of als rundvlees te duur was]

"Als een Centrale Bank geld creëert, creëert ze geen koopkracht maar vernietigt ze geld omdat ze koopkracht vernietigt."

Money and inflationDe regering Obama/Biden was erop uit om Rusland financieel te vernietigen. Nu lijkt het erop dat ze in plaats daarvan de dollar vernietigen. Rusland eist roebels haar energie en dat betekent dat er minder dollars nodig zijn. Andere landen stoten de dollar af om zaken te doen met Rusland; namelijk China en India. Die dollars keren dan terug huiswaards en als er een overvloed is aan dollars, dan daalt de prijs. In dit geval zal de koopkracht van de dollar blijven dalen.

Staan de VS en de EU op het punt om dezelfde weg als Japan op te gaan? De Japanse yen stuikte ineen nadat de Bank of Japan beloofde een onbeperkt aantal Japanse staatsobligaties te kopen om de 10-jaarsrente onder de 0,25%-doelstelling te houden. [dit is monetarisering van de schuld... en het einde!]

Net als bij de Bank of Japan benadrukt dit de grote leugen die Powell, Draghi en de huidige ECB-president Christine Lagarde hebben verteld: dat de kunstmatig lage rentetarieven en QE werden aangedreven door te weinig inflatie! 

Lage inflatie was nooit een probleem en zal nooit een probleem zijn, integendeel, het is een zegen. En nu hebben ze een gigantisch probleem van te hoge inflatie dat ze niet kunnen oplossen. Ze kunnen het niet oplossen omdat hyperinflatie gedurende de afgelopen 50 jaar is opgebouwd in het systeem.

Waarom bleef/blijft de ECB euro's drukken om staatsobligaties te kopen, met name Griekse, Italiaanse en Spaanse staatsobligaties? Het antwoord is dat die regeringen grote tekorten hadden/hebben. Ze voldoen niet aan het oorspronkelijke uitgangspunt van de Europese Unie. Ze houden hun tekorten niet laag in verhouding tot hun BBP. De reden waarom de ECB zich in die obligatiemarkten mengt, is om de rentetarieven in veel van deze Zuid-Europese landen kunstmatig laag te houden.

Om Italiaanse of Spaanse politici te behoeden voor de moeilijke keuzes om de overheidsuitgaven te verlagen of de belastingen te verhogen, heeft de ECB de schulden gemonetariseerd. Maar ze willen niet zeggen dat de reden waarom we al dit geld drukken, is om de Italianen te kunnen redden of de Spanjaarden, dus moesten ze een ander excuus verzinnen. En hun eerste flauwe excuus was dat de inflatie te laag was. Vervolgens gaven ze COVID de schuld en nu geven ze Poetin de schuld ... allemaal voor iets wat ze de afgelopen +50 jaar zelf hebben gecreëerd.

Zowel de BOJ als de ECB zijn zwaar getroffen door prijsinflatie en zullen gedwongen worden om de rente scherp te verhogen, anders zal de natuurlijke kracht van de markten het voor hen doen. Bovendien zijn de commerciële banken met de meeste leverage, die van de eurozone en Japan. De yen zal de eerste zijn die gaat barsten in de huidige omstandigheden. Een grootschalige bankencrisis als gevolg van dalende valuta, staat in het vooruitzicht. Voor de VS en Canada geldt min of meer hetzelfde verhaal.


Er is geen geld over om vastgoed te kopen!

Personal Savings rate 2022 04 10


Belangrijke fundamentals:

 • Het feit dat het brede publiek nu begrijpt dat de autoriteiten 

Belangrijke technicals:

 • De Dow daalt 400 punten - Nasdaq daalt vanwege vrees voor stijgende rentes. De markten 
 • Uraniumaandelen 
Slecht nieuws voor Crypto-liefhebbers.  Slecht nieuws voor Crypto-liefhebbers. 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 11, 12 april 2022 – Oekraïne is perfect om de grote depressie van de 21e eeuw te verhullen!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Rupee & Goud, Zwits.& Goud, Uranium (2 nieuwe aandelen)

gold rubleDe economische oorlog van de EU tegen Rusland, helpt de Oekraïense burgers die het slachtoffer zijn van deze illegale oorlog niet. Rusland laat zich niet afschrikken door alle sancties, terwijl EU-burgers worden geconfronteerd met rampzalige inflatie, torenhoge energiekosten en een historische daling van de levensstandaard. Dit is waanzin... In plaats van te proberen de vrede te bevorderen en te handelen in het belang van de mensen van Europa, van Oekraïne en ook de Russische burgers, is de EU een instrument geworden van de NAVO en het militair-industriële complex.

"Geen enkel verstandig land zal ooit zijn reserves in Amerikaanse dollars of andere valuta aanhouden, bij een bank die de Amerikaanse regering direct of indirect kan controleren. (mei 2022)"

China en Rusland bezitten het goud en zullen de regels bepalen. Een land als Rusland, dat over de grootste natuurlijke hulpbronnen ter wereld beschikt, sancties opleggen ten belope van wel 75 biljoen dollar is totale waanzin. Hoe dom zijn onze leiders? Rusland levert bijna de helft van de energie in Europa. Met de sancties schiet men zich niet enkel in eigen voet maar pleegt men economische zelfmoord! Dit zal niet enkel leiden tot energie- en voedseltekorten in het Westen maar ook tot een enorme daling van de wereldhandel en het BBP. "Het afsluiten van de energie uit Rusland zal Duitsland naar zijn meest catastrofale economische crisis brengen die teruggaat tot het einde van de Tweede Wereldoorlog!"

China en Rusland volgen een andere weg dan het Westen, die hun valuta inflateren tot ongekende hoogte. Rusland en China evolueren naar een gezondere geldstrategie met het vooruitzicht van stabiele rentetarieven en prijzen, terwijl het Westen accelereert in de tegenovergestelde richting... en zichzelf blijft vernietigen. Men kan 's werelds belangrijkste leverancier van energie en van een breed scala aan goederen en grondstoffen, waaronder granen en meststoffen, niet sanctioneren zonder iedereen behalve het beoogde doelwit te schaden. Erger nog, het beoogde doelwit heeft met China een buitengewoon machtige vriend. Samen vormen ze 's werelds grootste economische blok; the Shanghai Cooperation Organisation, die een zich ontwikkelende markt van meer dan 40% van de wereldbevolking beheerst. Dat is de toekomst, niet het verleden. Het verleden is het woke Westen met haar hoge belastingen, door de staat gecontroleerde economieën en bureaucratie, antikapitalistisch socialisme en magische geldbomen die helpen om alles te betalen.

"Het verleden is het woke Westen, met haar hoge belastingen, door de staat gecontroleerde economieën en bureaucratie, socialisme en een geldboom die helpt om alles te betalen."

Een hyperinflatoire depressie gevolgd door een deflatoire depressie. De gang van zaken zoals ik het vanaf hier zie, zal inflatie zijn, gevolgd door hyperinflatie, instorting van de schulden, instorting van activa, leidend tot economische ellende en uiteindelijk tot een deflatoire depressie. De migratie zal doorgaan maar waarschijnlijk in mindere mate omdat er geen beloofde landen meer zullen zijn die de migranten een beter leven zullen bieden. Er zal isolationisme zijn en veel landen zullen proberen hun grenzen te sluiten. De kunst zal zijn om de hyperinflatie financieel te overleven. Dat zal zeker niet mogelijk zijn voor degenen die in obligaties, aandelen, onroerend goed, crypto's,... blijven zitten. [Ik zal nooit begrijpen hoe en waarom de massa blijft geloven in de sprookjes van de overheid.]

"Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Ik ben enkel niet zeker van het universum." A. Einstein

Er zullen ook oorlogen, cyberoorlogen, burgeroorlogen en zelfs grote militaire oorlogen zijn. De mensheid is nooit lang  weggebleven van oorlogen en zeker niet in periodes van economische depressie en hoge schulden. Oorlogen zijn zo'n prachtig excuus voor zwakke leiders, om zowel meer geld te drukken als om de schuld aan een ander te geven voor de ellende van velen... Economische depressies eindigen altijd met een oorlog. Dus zoals de Depressie van 1929 eindigde met WW2 en werd opgelost in 1944 met Bretton Woods, zo zal de Grote Depressie van 2021 van de 21e eeuw eindigen met oorlog en een Bretton Woods II.


Zoals we in eerdere berichten voorspelden, zullen de USSR en de euro waarschijnlijk verdwijnen als we dieper in deze depressie wegzakken. 

 • De ECB moet zich laten redden door de nationale banken van de lidstaten, die meer balansverplichtingen hebben dan hun activa waard zijn en dus zelf failliet zijn.
 • Door zichzelf te herkapitaliseren heeft de ECB geen overheid waaraan zij krediet kan verstrekken en in ruil daarvoor eigen vermogen kan ontvangen, wat de normale manier is waarop een centrale bank haar balans zou herfinancieren.
 • Het settlement systeem van de euro vertoont enorme onevenwichtigheden die het oplossen van een mogelijke financieringscrisis bemoeilijken. Volgens de laatste cijfers (eind februari 2022) waren niet-Duitse landen bijvoorbeeld € 1.150 miljard verschuldigd aan Duitsland, terwijl Italië een schuld had van € 568 miljard. Als Italië deze schuld afschrijft, duwt het Duitsland nog dieper in het rood. Dit probleem is misschien niet onoplosbaar maar men kan zien dat het politieke getouwtrek over deze onevenwichtigheden, enkel maar zal leiden tot de aandacht vestigen op de kwetsbaarheid van het hele systeem en het vertrouwen van het publiek in de euro te ondermijnen.
 • Nu de CPI van Duitsland stijgt met 7,6% en die van Spanje met 9,8%, zijn negatieve depositorentes enorm ongepast. Als het systeem breekt, zal het plotseling en waarschijnlijk van de ene dag op de andere zijn.

Belangrijke fundamentals:

 • De Amerikaanse dollar zal 
Frackers hebben hun lesje geleerd!  Er is een enorm tekort aan xxxxxx
Ruble vs Dollar 2022 04 09
 Enkel degenen die fysiek Goud bezitten, hebben macht! Obligaties, aandelen, bankdeposito's, onroerend goed, kunst, antiek, ... betekenen allemaal niets als mensen honger hebben.  De roebel is terug op het niveau van voor de sancties. Dit bewijst dat de westerse politiekers niet al te slim zijn.

Belangrijke technicals:

 • Deze PF-grafiek voor €-zilver is erg interessant omdat  
WTICsc 10
Koopwaardig...zie de sectie Zon & Zeldzame metalen voor meer!    Olie blijft rond een belangrijk niveau hangen: wordt 100$ een steun of blijft het een weerstand? Als 100$ een steun wordt, verwacht dan binnenkort 140 à 150$ te zien.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 8 april 2022 – De petrodollar (usd) is gezien!


Bijgewerkte secties: Zilver, US dollar

PUTIN EU USSaddam, Kadhafi, Iran, Venezuela – ze hebben het allemaal geprobeerd maar ze hebben gefaald. Rusland is echter van een heel ander niveau. Het geniale aan het geo-economische judo dat Moskou beoefent, is de eenvoud (gas voor roebel). Het presidentiële decreet van de Russische president Vladimir Poetin over nieuwe betalingsvoorwaarden voor energieproducten, werd voorspelbaar verkeerd begrepen door het Westen. Wat de Russische regering eist, is niet gewoon een simpele betaling voor gas in roebels.

Wat Moskou wil, is dat het wordt betaald bij de Gazprombank in Rusland, in de valuta van keuze en dus niet op een Gazpromrekening bij een bankinstelling in westerse hoofdsteden. Wat dit in de praktijk betekent, is dat vreemde valuta rechtstreeks naar Rusland moeten worden gestuurd en dus niet bewaard worden in een buitenlandse bank - waar ze gemakkelijk kunnen worden in beslag genomen. Al deze transacties moeten voortaan worden overgedragen aan een Russisch rechtsgebied, waardoor het risico wordt geëlimineerd dat betalingen worden onderbroken of volledig worden geblokkeerd.

Het is geen wonder dat de onderdanige Europese Unie (EU) actief haar eigen nationale economieën vernietigd in het belang van Washington. De EU is intellectueel niet in staat om het complexe omzetten van euro naar roebel voor elkaar te krijgen. Gazprom maakte vrijdag het hele proces gemakkelijker te begrijpen, door officiële mededelingen te sturen naar zijn tegenhangers in het Westen en Japan. Poetin zelf moest de Duitse bondskanselier Olaf Scholz schriftelijk uitleggen hoe het allemaal werkt. Nogmaals, heel eenvoudig: klanten openen een rekening bij Gazprombank in Rusland. Betalingen worden gedaan in vreemde valuta – dollars of euro’s – en omgezet in roebels tegen de geldende wisselkoers en overgemaakt naar verschillende Gazprom-rekeningen.


Wanneer de illusie verbroken wordt en dat zal zeker gebeuren, dan mag je spektakel verwachten. Fascinerend om te zien hoe de Fed, de ECB en vele marktspelers geloven dat ze het "Volcker draaiboek van 1979" kunnen her-gebruiken, met de massale schulden en tekorten op de handelsbalans, die lijken op het Europa van 1920. Wanneer deze collectieve waanvoorstelling doorprikt wordt, zal het spectaculair zijn. Deze keer is het onmogelijk om het algemene niveau van de rente te verhogen tot 5%... en hoger. Zeker niet tot +20% zoals Volker deed in 1980-81. Het met schulden doordrenkte, van energie afhankelijke Westen, is niet zo sterk als men je wil laten geloven. Dat betekent dat goud zal stijgen en de met schulden doordrenkte naties hun valuta zullen zien dalen ... tot nul.

Ondertussen blijft de inflatie door de EU razen... Turkije heeft al een consumptieprijsinflatie van 60%! Tegen het einde van het jaar verwachten we veel meer inflatie. De mislukte leiders zullen Poetin de schuld blijven geven van iets dat ze zelf hebben gecreëerd.

EU producer inflation 2022 04 06


Belangrijke fundamentals:

 • Tot dusver heeft het wegnemen van de stimulus door de Fed niet veel effect gehad. 
De rentetarieven hebben niet veel ruimte...  De rentetarieven hebben niet veel ruimte... 

Belangrijke technicals:

 • Beursindicatoren wijzen op xxxxxxxxx in de komende weken en maanden.
 • Crypto's 
We hebben een enorme middellange en lange termijn top voor xxxxxx. Dit is een duidelijk verkoopsignaal!  Zal de prijs van olie dit sterke weerstandsniveau doorbreken of terugveren?
Meststoffen: klaar voor een prijscorrectie?  Benzine: loopt tegen een weerstand aan. Klaar voor een prijscorrectie?
xxxxxx is klaar om zijn stijgende trend te hervatten.  xxxxxx: super koopwaardig op het huidige niveau.
xxxxxxx zal binnenkort haar bull-trend hervatten.  De xxxxxxx breken uit een bullish flag!
Koopwaardig op het huidige niveau.  Koopwaardig op het huidige niveau. 
Voorzichtig!   De NASDAQ ziet er niet erg bullish uit!
Weet je zeker dat je jouw aandelen wilt bijhouden?  Koop jij nog aandelen op deze gekke niveaus?

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag, donderdag 6, 7 april 2022 – De goedE oude tijd van het Zwitserse en Liechtensteinse bankgeheim IS voorbij!


Bijgewerkte secties: objectieven Goud, Inflatie-index

rublesDe Russische president Vladimir Poetin maakte donderdag bekend dat het het betalingsmechanisme voor bepaalde exportproducten wijzigt, te beginnen op 1 april met aardgas. De maatregel treft landen die Rusland sancties hebben opgelegd in verband met Oekraïne en haar buitenlandse reserves hebben bevroren. De 'onvriendelijke' landen waarnaar Poetin verwijst, zijn de VS, het VK, Canada, Australië, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Zwitserland, de 27 landen van de Europese Unie en een aantal kleinere landen.

"Deze maatregel is bedoeld om de Russische reserves in valuta van onvriendelijke landen te reduceren, waaronder de Amerikaanse dollar en de euro.”

De Russen en Chinezen zijn zich er terdege van bewust dat westerse valuta, met name de yen en euro maar ook de dollar waarschijnlijk zullen worden geraakt door de recente ontwikkelingen. De financiële oorlog, die altijd op de achtergrond heeft gestaan, komt nu in het volle zicht. Het wordt een slagveld tussen fiat-valuta en is al volop bezig. De winnaar is vrijwel zeker goud, wat nu nog de enige optie is voor "onvriendelijke landen", om olie en gas te kopen van Rusland.


"Een digitale valuta is erg handig in tijden van hyperinflatie!"

digital euroBiden en Lagarde plannen een nieuwe digitale Dollar en Euro. Daarom zou u zich grote zorgen zou moeten maken. Als de VS een digitale valuta zou invoeren zoals aangenomen in de executive order van Biden, dan zou dat een van de meest dramatische uitbreidingen van de federale macht ooit zijn. Eén die individuen en bedrijven in groot gevaar zou kunnen brengen waardoor ze hun sociale en economische vrijheden kunnen verliezen. Hetzelfde geldt voor de EUSSR.

Een digitale dollar (euro) zou niet enkel een digitale versie zijn van de bestaande Amerikaanse dollar (euro) maar ook een geheel nieuwe valuta, die in ieder geval in eerste instantie naast de huidige valuta zou blijven bestaan. Net als contant geld, zou de digitale valuta worden gebruikt om goederen en diensten te betalen en waarschijnlijk worden beheerd door de Federal Reserve, de centrale bank van de VS en de ECB, de centrale bank van de EUSSR. In tegenstelling tot de huidige dollar en euro, kan een digitale valuta niet opgenomen worden bij een geldautomaat of bank.

Digitale dollars en euro's zouden ook traceerbaar en programmeerbaar zijn. De Federal Reserve (of een andere aangewezen instantie) zou de mogelijkheid hebben om meer digitale dollars en euro's te creëren wanneer zij dat nodig acht. Afhankelijk van hoe de wetgeving is geschreven, zouden er verschillende regels en beperkingen kunnen ingebouwd worden in het ontwerp van de digitale dollar en euro. Er zou bijvoorbeeld een digitale dollar en euro kunnen worden gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken, bonussen te geven aan mensen voor uitgaven bij bepaalde bedrijven, om de facto prijscontroles uit te voeren door gebruikers te verbieden te veel uit te geven aan bepaalde producten, of zelfs om rijkdom te herverdelen, om consumenten te dwingen geld uit te geven voor een bepaalde datum.

Fysiek Goud is makkelijk en heeft niet veel aandacht nodig. Het presteert beter dan aandelen!

gold return

Degenen die vastgoed blijven kopen en als belegging houden, staan voor een onaangename verrassing; je kan je woning niet verkopen tegen een hogere prijs als:

 1. Hoge inflatie en hyperinflatie het beschikbare inkomen van alle potentiële kopers aantast.
 2. Hoge inflatie en hyperinflatie de onderhoudskosten van een woning erg duur maken (onbetaalbaar).
 3. De overheid de huurprijzen limiteert om het volk te beschermen.
 4. De overheid (die in erbarmelijke staat verkeert) besluit de onroerendgoedbelasting drastisch te verhogen (vooral wie een 2e huis bezit of meer, is immers heel rijk).
 5. Als de banken nog moeilijker hypotheken verstrekken (wat nu al het geval is) ... en dit soort hypotheken niet meer beschikbaar zijn (zoals in Argentinië), zal het aantal potentiële kopers en dus de vraag een stuk lager worden.
 6. Als de rente stijgt tot 15% à 20% en hoger, wie kan dan nog een hypotheek betalen? Niemand...
 7. Ten slotte hebben we een omgekeerde bevolkingspiramide. Dus een groeiend aantal verkopers en minder kopers... meer aanbod dan vraag dus. Hierdoor zullen de prijzen ook dalen.

Conclusie: nu vastgoed kopen of houden = financiële zelfmoord!

 Shiller home index 2000 2022


Swiss bank secrecyDe goede oude tijd van het Zwitserse en Liechtensteinse bankgeheim is voorbij. Geen genummerde rekeningen meer, geen anonieme kluisjes meer, geen naamloze bewaring van Goud en/of Zilver meer. Met de precisie van een Swiss horloge geven de lokale autoriteiten nu alles door aan de internationale autoriteiten (zelfs kluizen). Bijna alles waar uw naam op staat, is bekend. Uw fiscus weet in de meeste gevallen precies wat u hebt en hoe rijk u bent. Er zijn echter nog steeds manieren om dit te omzeilen maar de meeste gewone mensen en zelfs veel professionals hebben geen idee hoe ze door de troebele wateren van vandaag moeten navigeren. Merk ook op dat Zwitserland en Liechtenstein niet langer neutrale landen zijn.

Ook is het al jaren bij wet verboden voor de lokale boekhouder, bankier,... om je nog degelijk advies te geven. Erger nog, zij (advocaten, bankiers, boekhouders,...) moeten volgens de wet aan de lokale belastingautoriteiten de naam meedelen van elke partij waarvan zij vermoeden dat ze belasting proberen te ontduiken.

Door CRS, UBO, FATCA,... kennen de lokale belastingdiensten automatisch al het onroerend goed dat u bezit (bijna wereldwijd), alle bedrijven die u bezit en waar uw inkomsten vandaan komen, kluisjes die u heeft in landen als Zwitserland en Liechtenstein, goud en zilverdeposito's die u heeft bij banken en goudmakelaars, douaneagenten. In sommige gevallen dwingen belastingautoriteiten (bijv. Griekenland, Italië) u bij wet om de exacte inhoud van uw kluis mee te delen... Het is ongelofelijk dat het zover gekomen is maar we hadden niks anders verwacht. Mensen wachten af tot ze niets meer hebben. Gelukkig zijn er enkele mogelijkheden...(voorlopig)


Belangrijke fundamentals:

 • Dit is het eindspel voor de yen en ook voor de euro. 
 • We hebben twee soorten goudmarkten: een fysieke markt met lage en dalende fysieke voorraden en een fiat papierenmarkt 

o

Belangrijke technicals:

 • Uitbraak... zie grafiek.
 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 4, 5 april 2022 – Europa moet stoppen met zichzelf meer te kwetsen dan de Russen.


Bijgewerkte secties: Goud objectieven

Biden PutinEuropa moet vermijden dat het zichzelf meer pijn doet dan de Russen. De deadline voor de 'payment switch' is ingesteld op 1 april. Poetin tekende een decreet dat opdracht geeft tot het stopzetten van de gasexport, als kopers niet in roebels betalen. Nu het erop lijkt dat de roebel door westerse mogendheden moet worden gekocht, heeft de valuta haar retourvlucht naar het niveau van vóór de invasie voltooid. Landen zullen roebelreserves moeten creëren om Russisch gas te kunnen kopen.

“De helse westerse sancties zijn er niet in geslaagd om Rusland lam te leggen en keren in plaats daarvan als een boemerang terug naar het Westen.”

De "helse" Westerse sancties zijn er niet in geslaagd om Rusland lam te leggen en keren in plaats daarvan als een boemerang terug naar het Westen. Het vertrouwen in reservevaluta's verdwijnt als de ochtendmist en het dumpen van de Amerikaanse dollar en de euro is niet langer onrealistisch: "Het tijdperk van regionale valuta's komt eraan."

De Westerse sancties brengen Rusland en China eenvoudigweg dichter bij elkaar en verder weg van de Amerikaanse dollar en Amerikaanse staatsobligaties. Dergelijke verschuivingen hebben enorme uitwaaierende gevolgen die het financiële team van Biden lijken te hebben genegeerd. Ook Saoedi-Arabië laat doorschemeren dat ze de aankoop van olie in CNY zouden overwegen in plaats van in USD, wat het einde van de Petrodollar zou betekenen. Velen hebben nu gezien dat de VS bereid is Amerikaanse staatsobligaties in beslag te nemen als een vorm van financiële oorlogsvoering. Het is dus geen toeval dat zij naar het oosten kijken in plaats van naar het westen voor toekomstige deals. 

"De sancties hebben een averechts effect gehad op de euro, het pond, de yen en de dollar."

Meststoffen, brandstoffen, voedergranen en goedkope tarwe, de afgelopen weken hebben we de prijzen over de hele lijn zien stijgen, na de invasie van Oekraïne. We weten wat er de laatste keer gebeurde toen de Russische tarwe-export de markt niet bereikte in 2008; het veroorzaakte een reeks prijspieken die verschillende regeringen aan het wankelen bracht. In de hele Arabische wereld zagen we de gevolgen uitmonden in de Arabische Lente.

"De regering Biden kondigt rantsoeneringen aan."

Wat gebeurt er als voedsel niet enkel duurder wordt maar ook onmogelijk te vinden is? Hoe zit het met de geglobaliseerde landbouwmarkt, waar producenten van over de hele wereld afhankelijk zijn van geïmporteerde grondstoffen om voedsel te verbouwen (bv. meststoffen)? Voeg daar nog een transportsector bij die geconfronteerd wordt met sterk stijgende brandstofkosten en je weet dat er serieuze problemen op komst zijn.

Rusland wordt vaak enkel gezien als "het tankstation”. Zoals ik al eerder heb opgemerkt, is dit een te grote vereenvoudiging die de belangrijke rol die Moskou speelt op de mondiale landbouwmarkten verloochent. Rusland en zijn buurlanden, met name Oekraïne, zijn belangrijke landbouwexporteurs van granen en zaadoliën. Maar Rusland is ook een toonaangevende wereldwijde exporteur van meststoffen en mestcomponenten. De export van Russische meststoffen draagt ​​niet alleen bij aan de ondersteuning van de landbouwproductie in Brazilië, China, India en Europa maar draagt ​​ook bij aan het noodzakelijke aanbod in een geglobaliseerde markt die de kosten van boeren steeds meer ziet stijgen.

"Het verbreken van handelsbetrekkingen, de piek in de energieprijzen en de oorlog in Oekraïne zullen een sterke beperking vormen voor wat mogelijk is in de landbouwwereld en dat gebeurt sneller dan ik ooit heb gevreesd."

 

"Rusland verwacht in 2022 de hoogste winst op haar gas uit de geschiedenis te behalen, dankzij de sancties van het Westen."


Belangrijke fundamentals:

 • Goud blijft de enige echte neutrale reserveactiva op de wereldwijde balansen van de centrale banken 
ECB M 2022 03 29 USTGold pf1
  Obligaties worden binnenkort waardeloos.
germany 2y yield 2022 03 29
Correlatie tussen rente en goud.  De rentetarieven zijn aan het uitbodemen en we staan ​​op het punt om hogere rentetarieven te zien.

Belangrijke technicals:

 • Zie grafieken hieronder.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 1 april 2022 – Rusland heeft net een door goud gedekte Roebel aangekondigd!


Bijgewerkte secties: /

Gold Ruble 2022 03 30Waarom zou iemand dollars accepteren als betaling voor iets, als deze in beslag kunnen worden genomen? Zou jij dan dollars accepteren? Natuurlijk niet. Door beslag te leggen op de valutareserves van Rusland hebben de VS officieel het doodvonnis getekend van de dollar als reservevaluta, en ook van de Amerikaanse dollar. Het Bretton Woods-systeem stortte in toen het Westen de reserves van de Russische centrale bank in beslag nam en het lijkt erop dat de door goud gedekte Roebels bijdragen aan het einde van de Amerikaanse dollar als wereldreservevaluta...

Binnenkort zullen investeerders of traders van grondstoffen de volgende opties hebben: kiezen voor een Russische roebel gedekt door goud of voor een Amerikaanse dollar gedekt door waardeloze schulden. Als de VS de goudprijs blijft drukken en de roebel blijft versterken ten opzichte van de USD, dan breekt de hel los...

De Russische centrale bank heeft besloten opnieuw Goud van banken te kopen en een vaste prijs van 5.000 roebel per gram of ongeveer 16.000 roebel per oz te betalen. (1.830$ à 1.880$ per oz) van 28 maart tot 30 juni 2022. Deze actie zet een absolute bodem onder de prijs van Goud.

Opmerking: de komende jaren zullen Centrale Banken waarschijnlijk hun eigen digitaal geld lanceren (CBDC). Uiteindelijk is CBDC niet erg verschillend van de Euro of Dollar zoals we die nu kennen. Wat het nog gevaarlijker maakt dan ons huidig geld, is dat men nu ook negatieve interest kan toepassen zodat men mensen kan dwingen om hun geld uit te geven. Ook kan men een vervaldatum aan geld koppelen.

De Russische vice-premier Alexander Novak heeft gewaarschuwd dat als de VS en EU de invoer van olie uit Rusland zouden verbieden, de olieprijs zou stijgen tot 300$ per vat. In het licht van de recordgasprijzen heeft Gazprom (GAZP) de leveringen aan Europa opgevoerd, met een dagelijkse uitvoer in maart van gemiddeld zo'n 3000 Gwh, tot dusver een stijging van 30% in vergelijking met februari.

Poetin's bedreiging met de Roebel triggert de gasmarkten. De Russische president Vladimir Poetin eiste de conversie van langlopende gascontracten van Gazprom (GAZP) in roebel, wat een schokgolf veroorzaakte bij Europese gasimporteurs. Als de dreiging werkelijkheid zou worden, kan een nieuwe recordpiek in gasprijzen verwacht worden. De centrale bank van Rusland kan roebels verkopen aan gaskopers of ze kunnen de valuta op de open markt kopen. Voortaan kan het voor overheden ook verstandig zijn om roebels in hun centrale banken te houden.

De VS legt een nieuwe LNG-leveringsovereenkomst met Europa vast. Om de EU minder afhankelijk te maken van Russisch gas, zullen Amerikaanse producenten in 2022 15 miljard kubieke meter LNG leveren. Het probleem is dat er geen infrastructuur is om dit te doen.

"De meesten zijn ongetwijfeld geschokt door het herstel van de Roebel sinds het hoogtepunt van de paniek, begin maart.”


 Belangrijke fundamentals:

 • Deze video moet je zeker bekijken en legt precies uit wat we doormaken en wat er de komende jaren gaat gebeuren. Let op in min. 30 tot 34, waar 

Belangrijke technicals:

 • Zoals verwacht (zie de vorige update), houden de steunniveaus voor 

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic. 

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Cron Job Starts