29
april
2023

33 pc taks de 1st stap!

33 percent taks op beurswinsten is een 2de stap om meer kontrole en overzicht te krijgen op je vermogen.

Nieuwsbrief - Vanaf 2016 worden Belgen 33% belast op beurswinsten.

tax timeVanaf 2016 moeten belgen 33% 'spekulatie-taks' betalen op alle winsten gemaakt met effekten die binnen de 6 maanden verkocht worden. Misschien op zichzelf niet het einde van de wereld (alhoewel)...tenzij voor wie snapt dat hiermee de deur wordt openzet voor nog meer WETTELIJKE DIEFSTAL in de toekomst. Deze wet is een slinkse manier om onopvallend een kontrole/belasting te leggen op alles wat effekten is. Je kan het vergelijken met de introductie van de BTW...

De Overheid volgt een perfekt scenario. Eerst wordt alles tewerk gesteld om het kapitaal wat belgen in het buitenland aanhouden te repatrieren naar belgische bodem. Eigenlijk was “repatrieren” nooit een vereiste. Je kan immers kapitaal wat je in het buitenland bezit ook fiscaal aangeven zonder dit naar Belgie te halen...en helemaal in regel blijven.

De PROPAGANDA omtrend het hele gebeuren gaf echter te verstaan dat je best je centen terug naar Belgie haalde...en best geen geld meer naar het buitenland transfereerde. Erg onverstandig als je in deze val viel. Erger nog was het geld te besteden om Onroerend Goed aan te schaffen. Zo ketent iemand zich immers helemaal vast aan het belgisch grondgebied en stelt zich nog meer bloot aan de grillen van de belgische fiscus.

Vanaf 2016 wordt tussen 52 landen automatisch ALLE bankinformatie doorgespeeld. Dit komt als toetje op wat nu al wordt doorgespeeld tussen die landen waar er een dubbel-belastings verdrag bestaat. Dit betekent dat je vanaf volgend jaar ook de fiscus zal horen, indien je winsten op effekten aangehouden in het buitenland niet keurig aangeeft.

Gelukkig weten wij hoe je dit alles nog steeds op een nette en wettelijke manier kan optimaliseren. Wel sluit het net zich steeds meer en is het aangeraden NU stappen te zetten. Tenzij je er niet mee inzit straks volledig in de val te zitten....iets wat ZEKER een realiteit wordt als je niet handelt.

p.s. wacht niet tot op het laatste ogenblik...er zijn maar 24 uren in een dag en maar zoveel dagen in een maand!

Vanaf 2016 wordt het onmogelijk om in 51 landen op opmerkzaamheid van de fiscus te ontsnappen. ALLES wat een Belg, Nederlander er bij een Financiele instelling heeft, wordt netjes medegedeeld aan je lokale belastings-inspekteur.

Het is afgelopen met Luxemburg, Jersey, Man, Cyprus, Liechtenstein, Andorra, Zwitserland, Singapore,....de wet die volgend jaar in voege komt, betekent het einde van een pak belastingsparadijzen en het begin van veel problemen voor alwie daar nog fiscaal niet gekende activa heeft...

Post Scriptum: Het goede nieuws is - en dit valt tussen de regels te lezen - dat zelf de OVERHEID weet dat we straks sterk stijgende beurzen zullen hebben en dat net zoals in Zimbabwe en andere landen die in hyper-inflatie terecht gekomen zijn, AANDELEN gebruikt zullen worden om op korte termijn KOOPKRACHT te bewaren...Met de 33% taks, staat de overheid opnieuw klaar om hun onderdanen een stuk armer te maken.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."