27
mei
2012

Vijf na Twaalf (vrij)

Het is vijf na twaalf of het Fascisme is al geland in de Euro-zone.

fascisme beHet is vijf na twaalf of het Fascisme in Europa is er al....!

Er is als het ware een invasie van Europa bezig zonder  bloedvergieten. Het proces speelt zich af op een niveau dat voor de gemiddelde burger verstandelijk moeilijk te (be)grijpen valt. Door te leven op verschillende kontinenten wordt je geest voor dit soort dingen enorm aangescherpt. Je kijkt dan immers zo door de propaganda.

De EU-top en Noodfonds en ECB worden samengesteld uit een aantal ondemokratische-niet verkozenen die een bijna ongelimiteerde macht hebben over de Eurolanden.  Het Europees noodfonds is hier de duidelijke kristallizatie van. De leiders van dit fonds kunnen zonder limiet de deellanden verplichten steeds meer geld te storten in het fonds terwijl zij voor hun handelingen NOOIT aansprakelijk kunnen worden gesteld (dit is absolutisme). De NATIONALE identiteit wordt hierdoor steeds meer uitgehold en de nationale leiders worden steeds meer verplicht zich te onderwerpen aan de supra-nationale EU-overheid.

Voeg hierbij dat Griekenland een niet-verkozen eerste minister kreeg (omdat Papandreou een referendum wou uitschrijven, werd hij onder druk aan de kant gezet…). Italie heeft een regering gekregen die niet demokratisch verkozen werd. Technokraten heet men dit. In Belgie zie je de zoons van de papa’s in de regering…Trouwens niet de burger maar de PARTIJEN beslissen nu  wie er aan de macht komt. Zo iets is een make-over van de USSR. [1922 - Italie was net zoals nu het eerste land waar fascisme was ingesteld].

Straks worden er Eurobonds uitgeschreven waarvoor elke inwoner van de EU-unie garant zal moeten staan. De massa zal dit toejuichen omdat dit incorrect zal verkocht worden als “de redding voor Griekenland, Spanje, Italie,...en hun banken”.

De overheid houdt zich steeds meer bezig met de ekonomie en steeds meer staats-ambtenaren en politiekers worden aangesteld om vb. Banken en pijlers van de ekonomie te kontroleren en te dirigeren = Kommunisme. [Fascisme = de staat kontroleert alles – er is zelf geen polit bureau] De overheid verhoogt terzelfdertijd steeds meer de kontrole op het volk: verbieden van roken in openbare plaatsen, telefoneren in de auto, politiek niet-korrekte opmerkingen, gecentraliseerd vermogensregister, digitaliseren van effekten, willekeurigheid in het toekennen en afschaffen van belastingspremies, enz….

Vanop afstand zie ik dit heel, heel duidelijk in die richting evolueren. Alles komt druppels-gewijs zodat de “niet alerte” het niet voelt aankomen…. Maar ineens staat men voor de voldongen feiten. Vaak zelf worden de maatregelen toegejubeld door de meerderheid. Een goed voorbeeld is de Vermogensbelasting, hogere belastingen op hogere inkomens, beperken van het maximum inkomen, enz. Duidelijk is dat de Meerderheid weigert te verstaan dat de Overheid hierdoor niet enkel KAPITAAL dat naast ARBEID een onmisbaar element is om Welzijn te scheppen eveneens de beste managers, de beste Ondernemers die vereist zijn om Arbeid en Kapitaal op een optimale wijze te kombineren, gewoon het land uitjaagd. De afval, het kaf blijft en verziekt verder de situatie...Na enkele decennia blijven er net zoals dit in Egypte en Marokko gebeurde, enkele mooie gebouwen over.

Onlangs werd de staatsgarantie eerder verstrekt aan bank-obligaties stiekem ingetrokken (Europese banken zijn allemaal failliet). Dit heeft implikaties voor tal van bankprodukten…en voor de goedgelovige belegger die weer eens vertrouwen had in de Overheid en de Failliete banken en die met zijn spaarcentjes nog steeds in bankdeposito’s, staatsobligaties en cash zit.

Dit laatste is eigenlijk maar een onderdeel van wat ik een 5-jaren plan heet.

Het ganse process gaat gebukt onder MEER belastingen, meer schoolmeester-wetjes en kontrole  (natuurlijk voor je eigen goed) en meer miserie, armoede, meer werkloosheid en meer bedrijven en mensen die vluchten naar het buitenland. Eens alle goede bedrijven en goede managers uitgeweken zijn, blijven enkel de Ronnies en Marina’s over…en gaat het van kwaad naar erger.

In de ex-USSR regelde de staat 'alles' voor de burgers: van de wieg tot in de kist. Je woning, het aantal vierkante meters ervan, je auto (die je jaren voordien diende te bestellen), je studies,...alles overgoten met Propaganda die de burgers telkens opnieuw diende te overtuigen dat het toch "zo goed leven was in de USSR" en dat de sukkelaars eigenlijk in West-Europa leefden. De KGB spoorde de anders-denkenden op en hetzij werden ze afgemaakt, hetzij werden ze naar de werkkampen in Siberie gestuurd. [sinds de val van de muur van Berlijn in 1989 is Moskow de duurste stad ter wereld geworden en bulken de zakken van de Russische bevolking van het geld]

Ik hoop dat het in West-Europa allemaal niet zo een vaart neemt….maar vrees ervoor! De EU is als samenleving een vogel voor de kat en als de mentaliteit niet snel verandert, valt Euroland in 100 duistere jaren (van het Romeinse rijk tot de Middeleeuwen)…. geen leuke vooruitzichten voor onze kinderen en kleinkinderen….

Voor wie dit allemaal niet wil beleven, is er wellicht nog de tijd om te vertrekken….straks worden eerst de grenzen gesloten voor het Kapitaal maar nadien mogelijks ook voor de mensen. Wie blijft zitten, zal door een pak miserie moeten gaan.

Is de tijd niet gekomen om eindelijk eens geen beseffen dat het volk de politiekers niet nodig heeft.…maar zij ons wel. En dat we op een kritisch punt aangekomen zijn waar de politiekers de spelregels in hun voordeel aan het veranderen zijn. Absolutisme/Monarchie is misschien aan het heropleven!?

De essentie van vrijheid is de beperking van de macht van de overheid!
Propaganda en Massa-manipulatie Vormen van Overheidsbeleid en het gevaar van Demokratie.

Slecht één decennium na de invoering is de euro het symbool geworden voor geplande alomvattende gelijkstelling van alle mensen en systemen, een concept dat rechtstreeks afkomstig is uit het totalitaire socialisme. De planeconomie heeft echter nog nooit ergens gefunctioneerd, noch in de DDR, noch in de Sovjet Unie en aangrenzende Oostbloklanden. Overheidsinstellingen bepalen welke goederen moeten worden geproduceerd en van welke kwaliteit, en in welke volgorde deze onder de ondernemingen en huishoudens worden verdeeld. Hoe gelijkmatiger dit gebeurt, des te rechtvaardiger zou dit zijn. In dit misleidende concept wordt het terechte verlangen naar gelijkwaardigheid van alle mensen misbruikt om een voor iedereen vereiste gelijkheid af te dwingen. Deze redenering is echter kompleet fout omdat het net de ONGELIJKHEID is die een Maatschappij vooruitduwt. Het is het individualisme en het samenspel van Individuen binnen een samenleving die voor Welzijn en Vooruitgang zorgt. GELIJKHEID = achteruitgang, depressie, recessie, demotivatie van de mensheid, korruptie,...


Francis D. Schutte voor Goldonomic

 

Het is vijf na twaalf of het Fascisme in Europa is er al....!

 

Er is als het ware een invasie van Europa bezig zonder bloedvergieten. Het proces speelt zich af op een niveau dat voor de gemiddelde burger verstandelijk moeilijk te (be)grijpen valt. Door te leven op verschillende kontinenten wordt je geest voor dit soort dingen enorm aangescherpt. Je kijkt dan immers zo door de propaganda.

 

De EU-top en Noodfonds en ECB worden samengesteld uit een aantal ondemokratische-niet verkozenen die een ongelimiteerde macht hebben over de Eurolanden. Het Europees noodfonds is hier de duidelijke kristallizatie van. De leiders van dit fonds kunnen zonder limiet de deellanden verplichten steeds meer geld te storten in het fonds terwijl zij voor hun handelingen NOOIT aansprakelijk kunnen worden gesteld (dit is absolutisme). De NATIONALE identiteit wordt hierdoor steeds meer uitgehold en de nationale leiders worden steeds meer verplicht zich te onderwerpen aan de supra-nationale EU-overheid.

 

Voeg hierbij dat Griekenland een niet-verkozen eerste minister kreeg (omdat Papandreou een referendum wou uitschrijven, werd hij onder druk aan de kant gezet…). Italie heeft een regering gekregen die niet demokratisch verkozen werd. Technokraten heet men dit. In Belgie zie je de zoons van de papa’s in de regering…Trouwens niet de burger maar de PARTIJEN beslissen nu wie er aan de macht komt. Zo iets is een make-over van de USSR.

 

Straks worden er Eurobonds uitgeschreven waarvoor elke inwoner van de EU-unie garant zal moeten staan. De massa zal dit toejuichen omdat dit incorrect zal verkocht worden als “de redding voor Griekenland, Spanje, Italie,...en hun banken”.

 

De overheid houdt zich steeds meer bezig met de ekonomie en steeds meer staats-ambtenaren en politiekers worden aangesteld om vb. Banken en pijlers van de ekonomie te kontroleren en te dirigeren = Kommunisme. [Fascisme = de staat kontroleert alles – er is zelf geen polit bureau] De overheid verhoogt terzelfdertijd steeds meer de kontrole op het volk: verbieden van roken in openbare plaatsen, telefoneren in de auto, politiek niet-korrekte opmerkingen, gecentraliseerd vermogensregister, digitaliseren van effekten, willekeurigheid in het toekennen en afschaffen van belastingspremies, enz….

 

Vanop afstand zie ik dit heel, heel duidelijk in die richting evolueren. Alles komt druppels-gewijs zodat de “niet alerte” het niet voelt aankomen…. Maar ineens staat men voor de voldongen feiten. Vaak zelf worden de maatregelen toegejubeld door de meerderheid. Een goed voorbeeld is de Vermogensbelasting, hogere belastingen op hogere inkomens, beperken van het maximum inkomen, enz. Duidelijk is dat de Meerderheid weigert te verstaan dat de Overheid hierdoor niet enkel KAPITAAL dat naast ARBEID een onmisbaar element is om Welzijn te scheppen eveneens de beste managers, de beste Ondernemers die vereist zijn om Arbeid en Kapitaal op een optimale wijze te kombineren, gewoon het land uitjaagd. De afval, het kaf blijft en verziekt verder de situatie...Na enkele decennia blijven er net zoals dit in Egypte en Marokko gebeurde, enkele mooie gebouwen over.

 

Onlangs werd de staatsgarantie eerder verstrekt aan bank-obligaties stiekem ingetrokken (Europese banken zijn allemaal failliet). Dit heeft implikaties voor tal van bankprodukten…en voor de goedgelovige belegger die weer eens vertrouwen had in de Overheid en de Failliete banken en die met zijn spaarcentjes nog steeds in bankdeposito’s, staatsobligaties en cash zit.

 

Dit laatste is eigenlijk maar een onderdeel van wat ik een 5-jaren plan heet.

 

Het ganse process gaat gebukt onder MEER belastingen, meer schoolmeester-wetjes (voor je eigen goed) en meer miserie, armoede, meer werkloosheid en meer bedrijven en mensen die vluchten naar het buitenland. Eens alle goede bedrijven en goede managers uitgeweken zijn, blijven enkel de Ronnies en Marina’s over…en gaat het van kwaad naar erger.

 

Ik hoop dat het allemaal niet zo een vaart neemt….maar vrees ervoor! De EU is als samenleving een vogel voor de kat en als de mentaliteit niet snel verandert, valt Euroland in 100 duistere jaren…. geen leuke vooruitzichten voor onze kinderen en kleinkinderen….

 

Voor wie dit allemaal niet wil beleven, is er wellicht nog de tijd om te vertrekken….straks worden eerst de grenzen gesloten voor het Kapitaal maar nadien mogelijks ook voor de mensen. Wie blijft zitten, zal door een pak miserie moeten gaan.

 

Is de tijd niet gekomen om eindelijk eens geen beseffen dat het volk de politiekers niet nodig heeft.…maar zij ons wel. En dat we op een kritisch punt aangekomen zijn waar de politiekers de spelregels in hun voordeel aan het veranderen zijn.

 

Francis D. Schutte voor Goldonomic---

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts