29
september
2022

SEPTEMBER 2022

GOUD EN ZILVER VERDWIJNEN WERELDWIJD UIT KLUIZEN!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $16 duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties".

Donderdag/vrijdag 29, 30 september 2022 – We weten allemaal wat er gaat gebeuren, de dag dat het failliete VS niet langer West- Europa kan ondersteunen!


Bijgewerkte secties: Goud-$ (gedeeltelijk), Brits pond & Goud, Obligaties algemeen & VS, 
Obligaties in de EU, Gedeeltelijk: Dollar, Euro & Goud, Aardgas, Ruwe Olie, Zilver

Wat dachten die NAVO-neoconservatieven in vredesnaam? Op elk moment in de afgelopen negen maanden hadden ze een diplomatieke regeling kunnen treffen met Rusland:

 • De oorlog in Oekraïne had voorkomen/beëindigd kunnen worden, waardoor tienduizenden Oekraïense levens gered zouden zijn en honderden miljarden aan economische kosten en heropbouw vermeden zouden zijn.
 • De Russisch sprekende bevolking van de Donbas een aanzienlijk zelfbestuur en autonomie van de vijandige regering in Kiev hebben toegestaan.
 • Toelaten dat het historische Russische grondgebied van de Krim onder Russische controle blijft, in navolging van de wensen van de overgrote meerderheid van de Russisch sprekende bevolking.
 • De NAVO blijft weg uit Oekraïne en houdt haar raketten uit de buurt van Rusland.
 • Men haalt de NAVO-raketbases weg uit de oude landen van het Warschaupact. De NAVO heeft uitgebreid ondanks de plechtige belofte van Washington ten tijde van de Duitse hereniging om de NAVO "geen centimeter naar het oosten" uit te breiden.
 • Geen oorlog als excuus van de westerse politici voor de huidige hoge inflatiecijfers.

Als Moskou het elektriciteits- en spoorwegsysteem van Oekraïne vernietigt, is het allemaal voorbij. Behalve de hyperinflatie die zal blijven. De burgerbevolking in de door Kiev gecontroleerde gebieden (en West-Europa) zal echter zonder twijfel worden achtergelaten en zich moge voorbereiden op ijskoude en donkere dagen aangezien de strenge Oekraïense winter nadert.

Nieuws flash: Beide Nordstream-gaspijpleidingen zijn gescheurd. De pijpleidingen hebben altijd al in het middelpunt van een escalerende energieoorlog gestaan tussen Europa en Moskou, sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari. Deze heeft de westerse economieën zwaar getroffen en gezorgd voor ongeziene gasprijzen. Volgens de Nord Stream 2-operator is de druk in de onderzeese pijpleiding afgelopen nacht gedaald van 105 naar 7 bar. Als deze pijpleiding tussen het continent en Noorwegen onderbroken blijtf, zal de komende winter in Europa ijskoud zijn!


ursula Italy

Rechts heeft (zoals we verwacht hadden) de Italiaanse verkiezingen gewonnen... maar Italië blijft een failliet land dat onder controle staat van de EU!

De niet-gekozen voorzitter van de Europese Commissie bedreigde Italië op de vooravond van de verkiezingen. “Brussel heeft de 'tools' als verkeerde partijen winnen.” Ongekozen EU-despoot von der Leyen bedreigde de Italianen om correct te stemmen: "Als er zondag een onwelkome rechtse regering wordt gekozen in Italië, kan de EU dezelfde strafmaatregelen nemen als tegen Hongarije en Polen". Dat maakte de extreem linkse Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie bekend. Een moment waarop het masker werd afgeworpen en het ware gelaat van het totalitaire regime van de EU werd getoond... Geen enkele politicus vermeldt dat Italië zo goed als bankroet is en financieel overleeft dankzij Ursula von der Liar!

De komende energiesubsidies zullen de schuld tov het BBP met nog minstens 10% verhogen. Voor Italië zal dit resulteren in een dramatische schuld/BBP-ratio van 260% + 10% = 270% van het BBP... Het einde is dus nabij voor de Italianen. En toch is deze vrouw amper verkozen en ze beloofde nog meer geld (dat Italië niet heeft) naar Zelensky in Oekraïne te sturen!

Opmerking: Zweden heeft onlangs ook een rechtse regering verkozen. We verwachten dat dit ook zal gebeuren in de meeste andere links-gecontroleerde westerse landen. In de VS wordt langzaam duidelijk dat de Democraten (extreem links) op het punt staan ​​de verkiezingen van november te verliezen. Volgend jaar verwachten we ook dat de Nederlandse Democratische partijen (extreem-linkse)  zullen verliezen in het voordeel van rechts. We verwachten dat de Democraten in de VS aanstaande 8 november hun meerderheid in het Congres zullen verliezen.

"In tijden van recessies en depressies zijn er altijd verschuivingen van links naar rechts en omgekeerd."


ratsPolitici gaven Covid de schuld van alle problemen en nu geven ze Poetin de schuld... voor iets waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn! Niemand geeft echter toe dat het probleem in 1971 begon. Waarschijnlijk omdat ze geen enkele kennis hebben van de monetaire geschiedenis, ze geen idee hebben van de definitie van inflatie... Hetzelfde geldt voor de meeste economen en hoogleraren economie.

Tijdens de afgelopen jaren is de groei van de geldhoeveelheid in de VS met 72% per jaar gestegen. Dat is hyperinflatie. Vandaag piekt de inflatie dankzij de paniek rond Oekraïne, de verstoring van de energievoorziening en de prijzen voor aardgas, ruwe olie en elektriciteit, die stijgen omdat ze op hun beurt het resultaat zijn van derivaten (speculatie). Daarbovenop dragen de EU-sancties bij aan de ramp voor de industrie in de EU (Duitsland, Nederland, België, Frankrijk,...); verschillende fabrieken moesten al de deuren sluiten: aluminiumfabrieken, ammoniak- en kunstmestfabrieken....en anderen zullen volgen. Dit zal een verschrikkelijke depressie veroorzaken.

Geen enkel individu kan zulke stijging van de energieprijzen aan. Vandaag heeft 60% al problemen om het einde van de maand te halen. Mensen zullen niet in staat zijn om hun uitstaande leningen en hypotheken terug te betalen, wat nog dramatischer zal worden naarmate de rente stijgt als gevolg van de stijgende inflatie. [rentevoeten lopen achter omdat de prijs van geld ook stijgt als de inflatie piekt]

Het vergroten van de geldvoorraad zoals werd gedaan (+72% in de VS en +100% in de EU), vernietigt de echte waarde van de valuta (dollar, euro) en vernietigt de koopkracht. Met andere woorden, dezelfde hoeveelheid geld koopt minder goederen en diensten. Hoge inflatie leidt tot hogere rentes en dit ontneemt nog meer koopkracht. Om aan de macht te blijven, blijven politici in de regel geld creëren totdat we een inflatie van 60% tot wel 1000% krijgen... en hoger. Voorbeelden zijn er genoeg.


Wanneer je kerncentrales sluit en vervangt door zonnepanelen en windturbines, weet je dat er grote problemen en een ramp te wachten staan: windmolens en zonne-energie brengen ons direct richting armoede.

windsol shitIn 2000 piekte de levensstandaard. Sindsdien leven we in een nep levensstandaard, gecreëerd door meer schuld. In het jaar 2000 besloten de autoriteiten (en de volgzame kudde) te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen om elektriciteit op te wekken. Ze concentreerden hun inspanningen en financierden wat ze hernieuwbare groene energie noemden. Dit zijn zeer on-economische en dure vormen van energie... In de afgelopen jaren zijn we overgestapt van een systeem dat energie opwekt met 85% fossiele brandstoffen... naar dure en onbetrouwbare 'hernieuwbare energie'; wat een grap!

"De fantasiewereld gecreëerd door centrale banken en politici loopt ten einde."

Linkse politici (ze noemen zichzelf "Democraten"), slaagden er niet alleen in om een ​​gezonde energiewereld stil te leggen, ze creëerden ook een extra schuld van twee biljard. Innovatie op het gebied van zon en wind is erg lastig. Het is precies het fiat geldsysteem dat het creëren van extra schulden mogelijk maakte.

Tegenwoordig is het financiële systeem zo kapot dat we er 100% zeker van zijn dat het zal instorten. We moeten enkel wachten tot de algemene rente de marginale rente doorbreekt (zie eerdere updates)... dat is de rente waarboven de schuld niet meer kan worden afgelost omdat de rente op de schuld niet meer kan worden betaald.

Alles is gekoppeld aan 2 biljard derivaten, wat het allemaal erger zal maken, de dag dat het systeem instort. Centrale bankiers weten dat dit zal gebeuren en dat de dag komt dat ze exponentiële hoeveelheden valuta zullen moeten creëren. Dat is één van de redenen waarom ze crypto levend houden. Ze weten dat ze binnenkort een digitale dollar zullen moeten gebruiken. Hiermee kan men ook iedereen zijn bestedingspatroon controleren: hoeveel men uitgeeft aan welke producten en op welke data!

Slechts 0,5% van de financiële activa is belegd in goud. Dit betekent dat slechts een klein aantal mensen begrijpt wat er gebeurt. Omdat 'ze het weten' vinden deze mensen het niet erg om een ​​correctie van 100 à 200$ in de goudprijs en een correctie van 1 à 5$ in de zilverprijs te zien. Ze weten dat geen enkele valuta ooit een hyperinflatoire depressie heeft overleefd. Sparen in goud en zilver is een gemakkelijke beslissing.


De dollar, een dead cat bounce?! [Enkel voor abonnees]

dead cat bounceDe dollar laat een spoor van vernieling achter. De enige uitweg voor energie-importeurs is hun afhankelijkheid van de petrodollar op te geven en energie in hun eigen valuta te importeren. De huidige sterkte van de dollar zal dus ironisch genoeg het einde van zijn status als reservevaluta versnellen. Vooral wanneer landen als Japan en het VK, die meer dan 1.800 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties aanhouden, hun dollars dumpen om hun eigen valuta te ondersteunen... zoals nu gebeurt. China, Saoedi-Arabië en Rusland zijn al eerder gestopt met het kopen van Amerikaanse obligaties, waardoor de Fed bijna geen andere keuze heeft dan al dit papier op te kopen.

De sterkte van de dollar is enkel korte termijn... trap dus niet in deze kolossale val!

small lock sept


Belangrijke fundamentals:

 • Samen met de reserves van de Russische Centrale Bank, wordt aangenomen dat het Russische staatsfonds en het Nationaal Vermogensfonds ongeveer 12.000 ton goud bevatten.
 • Als de bankbalans krimpt, zoals nu gebeurt, small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Goud en zilver consolideerden deze week in de achtergrond van small lock sept
small lock sept small lock sept
Een mislukt head & shoulders-patroon resulteert meestal in een snelle "tegengestelde" beweging.  Er zijn belangrijke updates in onze obligatie-secties. Mis deze niet.
small lock sept Zie de obligatie-secties voor trendwijzigingen!
 
Ja, hogere rentes zullen we zien.  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 26 – 28 september 2022 – De ECB waarschuwt de Europese banken voor de komende (winter)problemen!


Bijgewerkte secties: Grondstoffen uitgedrukt in Goud, Inflatie-index

world war III"Zoals ik al geruime tijd heb toegelicht, zou dit kunnen uitmonden in de Derde Wereldoorlog." Op zijn social media platform 'Truth Social', schreef voormalig president Trump dat het conflict in Oekraïne, dat begon nadat Rusland eind februari een militair offensief lanceerde, nooit had mogen gebeuren. Trump beweerde dat de oorlog tussen Moskou en Kiev nooit zou zijn uitgebroken als hij nog in het Witte Huis was geweest.

We weten allemaal dat er geen oorlogen gestart zijn toen Trump in het Witte Huis was. Democraten zijn oorlogszuchtig. Hoeveel mensen weten dat het de Democraten waren die de Ku Klux Klan regeerden en voor Slavernij en Apartheid waren!? Hoevelen weten dat Sigrid Kaag, vicepremier van Nederland, een marxistisch lid is van het WEF?

"Dit is de 21e eeuw: politici geven meer om de mensen van een ander land (Oekraïne) dan om hun eigen mensen."

Het is een teken van lafheid dat Europese politici Rusland de schuld geven van problemen die ze zelf hebben veroorzaakt. Ze proberen het te verbergen maar de feiten zijn er. Mocht Europa in de winter energieproblemen krijgen, dan zal de politieke straf die ze zullen krijgen zwaar zijn.

Oekraïne is een manier om hun acties te verbergen. We weten dat het Kremlin heeft besloten om ongeveer 300.000 soldaten te mobiliseren op een totaal potentieel van 25.000.000 soldaten. Dat is iets meer dan 1% van Ruslands potentieel. Het gaat dan nog alleen maar om de militairen die officieel de status 'reserve' hebben en een speciale training moeten ondergaan vooraleer ze naar Oekraïne worden gestuurd. Met andere woorden, Rusland bereidt zich voor op een escalatie van deze oorlog in de komende maanden.

We staan ​​op de rand van de Derde Wereldoorlog, die het Westen dwangmatig nastreeft. Het gaat hier niet over angst of een verwachting maar om een feit. Rusland is in oorlog met het collectieve Westen, met de NAVO en haar bondgenoten (hoewel niet met allemaal: Turkije en Griekenland hebben hun eigen standpunt en sommige Europese landen, vooral maar niet enkel Frankrijk en Italië, willen niet actief meedoen in een oorlog met Rusland). Toch komt de dreiging van een derde wereldoorlog steeds dichterbij.


Zwitserland is niks meer dan een aanhangsel van de EU geworden. Wie blijft er nog in dit "zogenaamde neutrale land" geloven?! Het land is een open boek geworden voor de EU (CRS) en de VS (FATCA) en speelt hetzelfde spel als de EU. Voor beleggers is Zwitserland een gevaarlijke valkuil geworden.


Is de dollar ook een gevaarlijke valkuil geworden? Zie onze dollar-sectie voor details. (enkel voor abonnees)

deer in the headlightsDit is "het rookgordijn" waar de Democraten aan werken in de hoop dat ze de verkiezingen voor het Congres van november zullen winnen."

 1. Een sterke dollar.
 2. Zwakke Goud- & Zilverprijs.
 3. Een lagere prijs voor ruwe olie, aardgas en benzine.
 4. Een redelijk sterke beurs (of een herstellende aandelenmarkt).
 5. Rentetarieven op het huidige niveau maar bij voorkeur lager.
 6. Een obligatiemarkt die standhoudt.
 7. Geen enkele crash van aandelen, obligaties of de vastgoedmarkt.
 8. Geef de massa de indruk dat de VS sterk is (Oekraïne).

“Made in China” ofwel de fundamenten van de dollar, blijven sterk bearish. Technisch gezien hebben we small lock sept

"Stel dat u (overkochte) dollars koopt, wat gaat u hiermee dan doen? Waardeloze gevaarlijke bankdeposito's, aandelen, obligaties, onroerend goed?"


Belangrijke fundamentals:

 • Hogere rente heeft enkel invloed op de vraag naar goederen en diensten maar nooit op de inflatie.
 • Rentetarieven lopen achter op het inflatiepercentage: hoe meer inflatie, hoe hoger de rente! Stijgende rentetarieven tijdens recessies zullen de hyperinflatoire depressie nog erger maken.
 • Leningen die zijn uitgegeven tegen variabele rentetarieven, zullen waarschijnlijk velen ruïnerensmall lock sept

Belangrijke technicals:

 • Zie onderstaande grafieken
small lock sept small lock sept
  Bodem van de cyclus voor xxxxx
small lock sept small lock sept 
Top van de cyclus voor xxxxx   Top van de cyclus voor xxxxx
small lock sept  small lock sept
Bodem van de cyclus voor xxxxx  Bodem van de cyclus voor xxxxx
small lock sept  small lock sept
 Het koersdoel voor xxxxxx Netto longposities voor xxxxx zijn zwaar bullish.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 22, 23 september 2022 – Biden is een dementerende clown. Amerika is “het land van de vrijheid”, waar illegale immigranten een “godsgeschenk” zijn (Biden)!


Bijgewerkte secties: Zon en zeldzame metalen, Landbouw, Koper, platina & non-ferro, 
Grondstoffen lange termijn, Banken & Financials II

Godzijdank. Biden, Obama en andere bekende Amerikanen krijgen wat ze gevraagd hebben; diversiteit komt nu ook naar Martha's Vineyard; een eiland in de overwegend Democratische staat Massachusetts, waar veel rijkere mensen een buitenverblijf hebben.

"Dit is de 21e eeuw: mensen moeten hun eigen bank overvallen om aan hun eigen spaarcenten te geraken die de bank niet heeft! Enkel degenen met goud en zilver overleven zonder probleem in Libanon."


Biden is een dementerende clown en de VS is een nukkig kind, dat anderen dwingt tot slechte beslissingen en ondoordachte, dwaze buitenlandse militaire operaties.

clown bidenDe VS en het Westen hebben niet langer “het Goud”. Sinds 1946 (Bretton Woods) genieten de westerse bondgenoten van de luxe vanwege de dominantie van de Amerikaanse dollar als internationale reservevaluta. Wie het goud had, maakte de regels. De Verenigde Staten zijn echter niet langer in staat om internationale sancties af te dwingen tegen een land of leider die weigert de lijn van Washington te volgen, simpelweg omdat het geen goud meer heeft... en omdat de rol van de Amerikaanse dollar als reservevaluta snel aan het vervagen is.

Poetin en de Chinese president Xi Jinping, hebben de Verenigde Staten laten weten dat de NAVO en de VS zullen worden behandeld als sponsors van terrorisme, voor het leveren van wapens aan Oekraïne die worden gebruikt om burgerdoelen aan te vallen.

De meeste westerlingen hebben geen idee wat er deze week is gebeurd tijdens de bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization (SCO). Het is ongezien dat landen die meer dan de helft van de wereldbevolking vertegenwoordigen, zich niet langer zullen onderwerpen aan de Verenigde Staten. Deelnemers waren onder meer Rusland, China, India, Turkije, Iran, Pakistan, Egypte, Saoedi-Arabië, ... de meeste behoren al tot de BRIC-landen. Rusland en China laten het Westen ook weten dat Iran niet langer als een pariastaat zal worden behandeld. Iran wordt door zowel Poetin als Xi nadrukkelijk verwelkomd als lid van de SCO. Dit betekent dat Iran voortaan zaken zal doen met alle leden van de SCO onder de vlag van een nieuwe financiële orde die is georganiseerd door Rusland, China, India en Brazilië.

SCO-leiders beseffen dat Washington geen leider heeft; Biden is een demente clown... Poetin maakte dit duidelijk op zijn persconferentie. Rusland beseft en bevestigt nu dat de Verenigde Staten niet langer een betrouwbare partner is. Ze zien de Verenigde Staten als een nukkig kind dat anderen dwingt tot slechte beslissingen en ondoordachte, dwaze buitenlandse militaire operaties.

We komen in een periode van zware onrust terecht, die waarschijnlijk zal leiden tot revoluties (oorlog) en tot massale financiële instortingen die het wereldwijde financiële systeem tot in de kern zullen treffen. Dit zal resulteren in de ineenstorting van veel van de huidige gerespecteerde financiële instellingen, overheidsstructuren en supranationale systemen (Centrale Banken, het wereldwijde fiat-valutasysteem).


Het huidige westerse internationale bankensysteem (incl. de Centrale Banken) is niks anders dan een boekhoudkundig systeem dat op instorten staat. 

Het huidige westerse internationale bankensysteem (incl. de Centrale Banken) is niks anders dan een boekhoudkundig systeem dat op instorten staat. (zie onderstaande video) De valuta die door het "”boekhoudkundig systeem” worden gebruikt, zijn een Ponzifraude, niks anders dan een digitaal nummer in de boeken van de banken. In vergelijking met valuta zijn crypto waarschijnlijk beter omdat valsspelen moeilijker is. Zoals de geschiedenis ons leert, zullen alle fiat-valuta in een tijdsbestek van ongeveer 50 tot 75 jaar, op de een of andere manier, waardeloos worden.

We zijn er 100% zeker van dat de Centrale Banken digitale dollars en euro's zullen lanceren. We weten enkel niet wanneer. Het zal waarschijnlijk gebeuren, de dag dat het klassieke banksysteem instort. Het zal een nieuwe poging zijn om de bank- en financiële wereld te redden (wat niks anders is dan een ponzifraude). Onthoud: eerst gaat het langzaam... daarna gaat het snel.

Central Bankers digital plan 2022 09 04 Central Bankers CASH 2022 09 04
   
small lock sept
Tegenwoordig is geld gebakken lucht...  Je hebt ze niet meer op een rijtje als je nog spaargeld op een bankrekening houdt.

 Belangrijke fundamentals:

 • Hedgefunds zitten gevaarlijk short in zilver op de Comexsmall lock sept
De officiële inflatie is hoger dan de rente.  De officiële inflatie is hoger dan de rente. 
small lock sept interest rate inflation2
   
small lock sept Je moet al idioot zijn om te denken dat er binnenkort geen oorlog zal zijn! 

Belangrijke technicals:

 • Zilver doet sinds begin deze maand iets anders dan goud. small lock sept
 • Goud & Zilver: de timing is perfect voor small lock sept
small lock sept  
 Onthoud dat deze hoge aardgasprijzen het gevolg zijn van derivaten... en het xxxxxx koersdoel is xxxxx.  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 19-21 september 2022 – Rente heeft geen invloed op de inflatie!!!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendig (LOCG), Recessiebestendig (hold), Biotech-FarmaOlie, Aardgas, Uranium
 

Panama schaft de sanitaire regels af die zijn opgelegd voor het beheer van de pandemie.

Social distance is afgeschaft, evenals de gereduceerde capaciteit op drukke plaatsen. De QR-code en pcr-tests worden niet langer gevraagd aan reizigers die het land binnenkomen.


Een 3e wereldoorlog is ongetwijfeld mogelijk. Belangrijke nieuwe ontwikkeling: China verklaart publiekelijk steun te verlenen aan de Russische acties in Oekraïne. China ziet de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten hun aanwezigheid in de buurt van de Russische grenzen uitbreiden, wat een ernstige bedreiging vormt voor de nationale veiligheid en het leven van Russische burgers. Ze begrijpen duidelijk de noodzaak van alle maatregelen die Rusland neemt om zijn primaire belangen te beschermen. 


Rente heeft geen invloed op de inflatie, enkel de geldhoeveelheid!!

top false claims

Een recessie is hetgeen we in het beste geval hebben. Een depressie is wat we verwachten:

De gemiddelde huizenprijs zijn nu in 2 maanden tijd met een historische 6% gedaald.
We blijven een 40 jaar hoge inflatie hebben ondanks de renteverhogingen.
Wereldwijde energiecrisis is begonnen.
Problemen met de toeleveringsketen nemen toe.
Stijgende rente in een vertragende economie.

“We staan ​​in wezen aan de vooravond van een nieuwe bankencrisis en een ineenstorting van onze industriële basis. Op de rand dus van de ineenstorting van onze economieën.”

Terwijl Amerikanen armer zullen worden door inflatie en het creëren van geld, zullen de Europeanen armer worden omdat hun industriële economieën sterk zullen achteruit gaan. Duitsland leidt Europa's derde grote vernietigingsgolf na de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De Fed zal de rente komende week waarschijnlijk weer met 75 basispunten (0,75%) verhogen. Ze doet alsof deze kleine renteverhoging veel impact zal hebben om de inflatie te stoppen, die eigenlijk 18% is in reële termen. Een effectieve Fed-strategie vraagt om een nachtelijke renteverhoging van 10%. Dit op voorwaarde dat tegelijkertijd de geldvoorraad wordt beperkt (QT).

In plaats daarvan lijkt de Fed klaar om deze enorme inflatie-tsunami af te weren met ineffectieve renteverhogingen totdat de markten instorten, waardoor zowel de markten ineenstorten als de inflatie stijgt. De Amerikaanse schuld staat op het punt de 31 biljoen dollar te bereiken. We zien een perfecte storm van financiële rampen: monetaire devaluatie, prijsinflatie, schaarste en een dalende waarde van activa.

In Europa (EU) zullen we meer nationalisaties zien en staatscontrole over nutsbedrijven en de industrie (meer fascisme en meer communisme). De golf van faillissementen is net begonnen en "versnelt", schrijft Blackout News. “Wat we nu zien, is slechts het topje van de ijsberg. De gestegen energieprijzen hebben direct invloed op alle industrieën, zoals staalfabrieken en bakkerijen. Als de politici hier geen tegenmaatregelen nemen, zal Duitsland in een ernstige en langdurige recessie belanden met massale werkloosheid en een enorm verlies aan rijkdom.”


Banken en brokers zijn de slechtste plaatsen om je spaargeld aan te houden... dit zal binnenkort ook gebeuren in jouw plaats.

toy gun

We zien steeds meer bankovervallen in Libanon van spaarders die hun eigen geld opeisen. In vijf Libanese banken wilden afgelopen vrijdag deposanten de toegang tot hun eigen geld dat in het banksysteem was bevroren. Zeven banken hebben er sinds woensdag de brui aan gegeven. In Libanon hebben de commerciële banken de meeste spaarders van hun spaargeld afgesloten sinds een economische crisis drie jaar geleden uitbrak. Daardoor kan een groot deel van de bevolking niet eens de basisbehoeften betalen.

Geloof het of niet: rekeninghouders vallen de bank aan waar ze hun spaargeld bewaren. Ze begrijpen duidelijk niet dat de banken nooit hun spaargeld hadden (het is een ponzifraude). Enkel degenen die hun spaargeld in fysiek goud en zilver hebben bewaard en niet in een kluis bij een bank zijn veilig.

Een Libanese vrouw met een speelgoedpistool, gijzelde woensdag mensen in een filiaal van de Blom bank in het centrum van Beiroet en eiste dat ze haar eigen geld kon opnemen van een geblokkeerde rekening. In minder dan twee maanden tijd is het al de tweede gijzeling, aangezien de bankencrisis in het land ervoor heeft gezorgd dat veel mensen geen toegang meer hebben tot hun eigen geld. Vanwege een tekort aan vreemde valuta hebben banken een opnamelimiet van 200$ per rekening per maand. Veel banken hebben nog lagere limieten. De wisselkoers is nu gedaald tot LL34.000 voor 1$.

Binnenkort wordt uw spaargeld en uw portefeuille bevroren... net zoals in Griekenland, Cyprus, Argentinië en Libanon,... We weten alleen niet wanneer! 

"Bankiers zijn een Ponzifraude, de Stasi, de Gestapo en de belastingsinners van de 21e eeuw."

Afgelopen vrijdag zijn in Libanon zeker tien banken overvallen door spaarders die beweren dat de overheid hun geld heeft bevroren vanwege de economische crisis. Mensen verzamelen zich bij de banken om de overvallers te steunen. Binnenkort ook in Europa.


Deze fascinerende video leert ons dat Napoleon begon te betalen in gouden munten (Napoleons) en dat de Fransen dit bleven doen tot WOI. In 1914 hadden ze meer nodig (fiatgeld) om wapens en bommen te kopen, mensen te doden,... oorlog (Oekraïne), dus gingen ze verder met het betalen in waardeloos fiatgeld. [enkel voor abonnees]

small lock sept

 


Belangrijke fundamentals:

 • Zie afbeeldingen en grafieken hieronder. Houd er rekening mee dat we de verkiezingen voor het Congres in november naderen en dat de Democraten (Amerikaanse communisten) small lock sept
FED rate hike Sept 2022 small lock sept
Een renteverhoging van 0,75% is niets vergeleken met de 20% inflatie... en we weten dat het niveau van de rentetarieven geen invloed heeft op de inflatie! 
Als de gepolitiseerde Powell de rente durft te blijven verhogen, zal hij de Amerikaanse samenleving ruïneren.
small lock sept small lock sept
Het is beangstigend... zelfs John Law zou het niet kunnen oplossen.  16% is de reële inflatie!
economic freedom 2022 09 10  Backwardation Futures Contracts
Je vrijheid bestaat niet meer met fascisme en communisme (ze noemen het nu democratie).  
small lock sept

Tegenwoordig is het opladen van een EV al duurder dan het gebruik van benzine...

EV-batterijen zijn erg duur (8.000 à 12.000$) en moeten ten minste elke 5 à 8 jaar worden vervangen.

De hoge prijs van lithium (gebruikt om batterijen te maken) zal deze nog duurder maken!

Belangrijke technicals:

 • De laatste 3 keer dat small lock sept
eGold LT IN TURKEY
 Je moet blind zijn om te doen alsof goud een slechte investering is!  In het begin gaat het langzaam en dan plots snel. Op een zeker moment moet je een overval plegen om nog bij je eigen geld te komen zoals in Libanon... Intelligente mensen halen hun spaargeld van de bank en stoppen dit in gouden en zilveren munten...wat de prijs ook is is.
small lock sept small lock sept
 Ons koersdoel voor de volgende jaren is een niveau van ongeveer 4.000$.   Dit is het krachtigste koopsignaal ooit!

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 16 september 2022 – Wereldbeurs indexen; erg bullish.... of bearish?!


Bijgewerkte secties: Index in echt Geld/Goud, Langetermijngrafieken, Royalty's, Majors, 
Miners & Goud vs SPX, Juniors, Goud objectieven

De toespraak over de Staat van de Europese Unie werd gehouden door een niet-verkozen psychopaat. [En Joe Biden zegt dat hij al 720 jaar in de Senaat zit] Ik zal niet in details treden maar 'deze show' kan niet langer 'democratie' worden genoemd. Dit is tirannie en fascisme op zijn best en voor degenen die het nog steeds niet begrijpen; we zijn terug in de DDR. Deze week leerde ik dat leerlingen in België leren dat je ongelukkig wordt zodra je 4.000 à 5.000€ op je bankrekening hebt staan. Geen van hen heeft natuurlijk ooit iets gehoord van de D.D.R. (voor wie het nog niet weet, de DDR (Deutsche Demokratische Republiek) viel met de Berlijnse Muur in 1989 en was het thuisland van Angela Merkel. Ze was een STASI-agent.)

Clown The EndVind de 7 gelijkenissen.

Mensen hebben de neiging om te horen wat ze willen horen en te geloven wat ze moeten geloven. Nergens is dit meer waar dan op Wall Street. De waarheid is dat men de inflatie niet kan controleren door de rente te verlagen of te verhogen! De Fed zal de rente blijven verhogen in de richting van haar doelstelling van 4%, tenzij de krediet- en arbeidsmarkten instorten. Op dat moment zullen ze QE5 lanceren. Dit zal ervoor zorgen dat de inflatie nog erger wordt... en het algemene prijsniveau van goederen en diensten nog meer stijgt terwijl de economie verder in de depressie afglijdt.


Orwell 1987, Animal Farm, Soylent Green,...Auswitch?!

"Ze zijn nu bezig met het vernietigen van de middenklasse."

Dit is hoe we terechtkomen in de Derde Wereldoorlog. De Tweede Wereldoorlog werd gestart door het fascisme (Hitler & Nazi's) onder druk van de grote Duitse industrie (Krupp, Mercedes, Bayer, AEG, Bosch en Vereinigte Stahlwerke,... Hetzelfde verhaal in Italië onder Mussolini. Hetzelfde verhaal vandaag. Overheden zijn politici omgekocht door Big Farma (Pfizer, BAYER,...), door de Seven Sisters (Olie & Gas), door het Militaire Complex (VS), door JPMorgan, Microsoft, Google, Walmart, Amazon,...

Opmerking: Duitse industriëlen hebben de nazi-partij begin 1933 gered. De industriëlen die het voortouw namen waren twee grote Duitse bedrijven, I.G. Farben (Bayer-Zyclon B) en Krupp.


Belangrijke fundamentals:

 • De prijs van goud/zilver kan worden gemanipuleerd totdat er fysieke tekorten optreden. Slechts 46 miljoen ounces zilver zijn momenteel nog beschikbaar op de Comex. Dat staat gelijk aan minder dan een maand wereldwijde productie. India importeerde vorige maand 58 miljoen ounces zilver. small lock sept

Huisvesting tijdens Weimar Duitsland: met een handvol gouden munten kocht men een hele straat.

small lock sept

Belangrijke technicals:

 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 14, 15 september 2022 – Ze zouden met pek en veren moeten besmeurd worden!


Bijgewerkte secties: Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud,Yen & Goud, SA Rand & Goud, 
Wereldbeurs indices, Geld, Goud Fundamentals

powel money machine

Onze wereld staat op het punt te veranderen. . . . We leven in ongeziene tijden en gaan onmogelijke dingen zien gebeuren. Het financiële systeem zal op zijn grondvesten daveren. Eerst breekt het in Europa en dan vindt het een vervolg in de Verenigde Staten.

"Dit is een globaal drama dat alle westerse landen treft!"

Het enige wat ze kennen is meer geld bijdrukken. Ze hebben nooit begrepen dat meer schulden een schuldenprobleem niet kan oplossen. Het enige wat ze kunnen doen is het stokje doorgeven aan de volgende leider, zodat het zijn probleem wordt. Dit betekent dat al het politieke, economische en financiële wanbeheer van de afgelopen 50 jaar, zal resulteren in een wereldwijde ineenstorting die nog nooit eerder in de geschiedenis is gezien.

 • De gevolgen zullen zowel verschrikkelijk als onvoorspelbaar zijn, aangezien de wereld geen ervaring heeft met deze omvang en complexiteit van problemen. Covid zal uiteraard de schuld krijgen. Alle lockdowns en beperkingen hebben zeker een grotere impact gehad dan de ziekte zelf. Belangengroepen zoals Big Farma hadden duidelijk de politici in hun zak. Ze hadden biljoenen dollars te winnen en niks te verliezen omdat ze niet aansprakelijk zijn en dus immuun voor elke vervolging.
 • De Russen zullen de schuld krijgen van de huidige wereldwijde economische problemen van inflatie, energietekorten en de achteruitgang van de wereldhandel. Het feit dat deze problemen al lang voor de Russische invasie in Oekraïne begonnen, wordt snel vergeten en niet opgemerkt door de massa... [Ze durven Poetin de schuld te geven terwijl de VS  zonder provocatie en ver buiten zijn grenzen, Vietnam, Servië, Irak, Libië en Syrië binnenviel!?]

Financiële en economische problemen worden altijd opgelost met oorlogen. Deze keer zal het niet anders zijn. Het risico dat het conflict in Oost-Oekraïne een groot internationaal conflict wordt, is groot. Dit is geen oorlog tussen een klein onschuldig land en een supermacht. Dit is een belangrijk conflict tussen de VS en Rusland. En aangezien China heeft verklaard Rusland te steunen, is dit een conflict tussen de drie grote supermachten in de wereld. En aangezien de VS de EU heeft gedwongen om tegen Rusland op te treden d.m.v. sancties en wapenleveringen aan Oekraïne, is dit een conflict van immense proporties.

De EU en de euro gaan nu een laatste hoofdstuk in. Dat geldt ook voor de VS en de dollar. Zoals alle politieke wangedrochten zal de val enkele jaren duren. Het enige dat de val zou kunnen bespoedigen, is een wanbetaling door de ECB wanneer investeerders, in plaats van het waardeloze schuldpapier te kopen, het als brandstof zullen gebruiken omdat hun energiebronnen opraken.

Wat er met de Japanse yen gebeurt, is de voorbode van wat er de komende maanden met de EU (en de VS) zal gebeuren. Shit happens als er te veel schulden zijn, als idiote politici kerncentrales sluiten,... Het duurt nog maar een paar maanden voordat deze woke generatie niks meer te eten heeft.


Wat is echt geld (enkel voor abonnees)?

small lock sept


Belangrijke fundamentals:

 • Laat u niet misleiden door de sterke dollar. small lock sept

Belangrijke technicals:

 • De meeste beursindexen evolueren synchroon. small lock sept
 • Alle valuta zitten in een berenmarkt, wanneer ze worden uitgedrukt in echt geld (goud).
 • De US-dollar small lock sept
 • De obligatiemarktensmall lock sept
small lock sept small lock sept
Zie hoe de PF-grafiek voor zilver aan de rechterkant er ongeveer hetzelfde uitziet.  Het accumulatiepatroon links ziet er ongeveer hetzelfde uit: nu is fase D.
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/dinsdag 12, 13 september 2022 – Er is nog amper fysiek goud & zilver beschikbaar, enkel nog kleine hoeveelheden!


Bijgewerkte secties: Zwitserse Frank & Goud, Euro & Goud, Can$ & GoudBrits pond & Goud

We beleven de 4e omwenteling: 4 generaties van 20 jaar of een cyclus van 80 jaar. Het zijn opa, pa, zoon en kleinzoon.

“Tirannie is net als de hel niet gemakkelijk te overwinnen, toch hebben we de troost, dat hoe zwaarder het conflict is, hoe glorieuzer de triomf.”

fourth turningIn 1775 onderging Koloniaal Amerika de vroege stadia van een 'vierde generatie', een historische crisistijd die zich ruwweg elke tachtig jaar voordoet. In 2022 maken West-Europa en de VS opnieuw dezelfde vroege stadia van een 'vierde generatie' door.

 1. De 1e generatie ontstaat in een periode van vernieuwing nadat een historische crisis is beëindigd. Het volk is opgestaan en heeft het juk van de tirannie van zich afgeworpen en de sociale, politieke en economische beproevingen overwonnen. Nu ze dat hebben gedaan, creëren ze vernieuwing op basis van hard werken, persoonlijke verantwoordelijkheid en morele integriteit.
 2. Een tweede omwenteling vindt een generatie later plaats wanneer de beloningen van de 1e generatie hebben geleid tot welvaart en stabiliteit. De nieuwe volwassenen die zijn opgegroeid tijdens de eerste omwenteling zullen het goed hebben en zullen streven naar hoogstaande en sociale zorgen. Onderweg zullen ze ook zelfgenoegzaamheid nastreven. (Er begint al een verslechtering.)
 3. In de derde generatie treedt zelfgenoegzaamheid in. Politiek gezien hebben sociopatische individuen dan de neiging om politieke functies te gaan bekleden, ter vervanging van de oudere generatie van verantwoordelijke mensen. Ze hebben de neiging om belastingen te verhogen, sociale welzijnsprogramma's te verhogen en de overheidsuitgaven op alle mogelijke manieren te verhogen - eigenlijk elk excuus om meer macht over de bevolking te grijpen.
 4. Uiteindelijk in een 4e omwenteling, weer een generatie later, nadat de macht is gegrepen, streven de sociopaten naar totale macht – waarbij alle vrijheden worden geëlimineerd om te worden vervangen door totalitair bewind. Historisch gezien maken zelfgenoegzame mensen het in een derde omwenteling mogelijk voor sociopaten om de macht over te nemen. In de 4e oefenen de sociopaten de macht uit.

Het maakt niet uit of de excuses die door politieke leiders naar voren worden gebracht klimaatbeheersing, raciale gelijkheid, CBDC's, de cancelcultuur, niets bezitten, digitale ID's, transhumanisme, vaccinmandaten of een Green New Deal zijn; het doel is enkelvoudig: totale dominantie van de heersende klasse over de ondergeschikte klasse. Elk excuus is voldoende als het een totalitair bewind als resultaat heeft.

In elke 4e generatie zullen degenen die attent en vooruitdenkend zijn, de trucs doorhebben maar merken dat ze door iedereen zwaar bekritiseerd worden. De media zullen alles doen wat in hun macht ligt om degenen die de heersende klasse in vraag stellen, neer te halen. Het belangrijkste deel van de bevolking zal echter blijven slapen en weerstand bieden om de realiteit onder ogen te zien.

Op zo'n moment ervaren de weinigen die het bedrog hebben ontdekt hun grootste uitdaging: zich uitspreken of gewoon meegaan met de massa. Deze groep moet in grote mate in de duisternis worstelen, aangezien het grootste deel van de bevolking vecht tegen een ontwaking, die hun zelfgenoegzaamheid verstoort en te verschrikkelijk is om te overwegen. klik hier voor meer


Tijdens een hyperinflatoire depressie daalt de prijs van hogere orde kapitaalgoederen terwijl de prijs van lagere orde kapitaalgoederen stijgt!

Dit is precies wat er nu gebeurt. We zijn de eerste fase van een hyperinflatoire depressie ingegaan: de prijzen zullen blijven stijgen als gevolg van de hyperinflatie, terwijl tegelijkertijd de vraag en alle economische activiteit zullen blijven dalen als gevolg van de depressie.

Voorbeelden genoeg: zo daalt de prijs van elektronica, vastgoed,... maar de prijs van consumptiegoederen zoals gas, energie, voedsel,... gaat omhoog.


Belangrijke fundamentals:

 • Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft in augustus 341 miljard dollar aan schulden toegevoegd. small lock sept
 • Onroerend goed in de EU (Frankrijk) wordt onmogelijk om te verkopensmall lock sept
 • Onze secties Obligaties algemeen & VS en Staatsobligaties in de EU laten duidelijk zien small lock sept
small lock sept Real Estate vs. Gold 2022 09 08
Let op: REPO's signaleren gevaar!  Binnenkort koopt u met een 1oz. Gouden munt een huis!
small lock sept small lock sept
   
De rente volgt de economie en is positief gerelateerd: hoe meer (hyper)inflatie, hoe hoger de rente. Niet andersom... zoals de Centrale Banken beweren.
small lock sept
 • België is failliet! De feitelijke financiële situatie van het land is slechter dan de Griekse! De hele Europese Economische Gemeenschap is nu EDC of de Economic Debt Community geworden.

Belangrijke technicals:

 • small lock sept

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Vrijdag 9 september 2022 – De Fransen hebben 32 van de 56 kerncentrales gesloten!


Bijgewerkte secties: US dollar, Rupee & Goud, Yuan & Goud

france nuke stations 2022 09 06Geloof het of niet maar in Frankrijk liggen 32 van de 56 kerncentrales stil voor onderhoud. 27 kernreactoren moeten tegen eind december herstarten, gevolgd door 5 andere tussen begin januari en half februari 2023. Er zijn echter veel vragen of dit wel mogelijk is. Vooral voor de 12 reactoren die zijn stilgelegd vanwege corrosieproblemen. Meer dan de helft is gesloten wegens onderhoud of technische problemen. 

Jaren geleden realiseerden we ons al dat het Westen ze niet allemaal meer op een rijtje had. Abonnees kennen onze mening over Groene en Hernieuwbare Energie: het vernietigt de economie. Alle Greta's zouden moeten worden opgesloten. Toen we hiervoor waarschuwden, keurde de Franse regering wetgeving goed om meer dan 20 kerncentrales te sluiten. Deze jongens zijn echt gek! [het was onder de voormalige socialistische president Hollande dat de sluitingen werden beklonken - socialisten...bah!]

Linkse politici en Centrale Bankiers vernietigen de wereld door exponentiële hoeveelheden fiatgeld te creëren. Ze zijn er ook vast van overtuigd dat men de economische machine kan laten draaien met zonnepanelen en windenergie. Merk op dat de ECB de belangrijkste reden is achter de hoge inflatie van vandaag: in de afgelopen maanden verdubbelden ze de geldhoeveelheid.

Nadat ze Trump een clown hadden genoemd omdat hij hen waarschuwde voor de afhankelijkheid van het land van Russisch gas, keren de Duitse Groene politici nu ook van koers. De Belgen doen dat ook. Ik vraag me af hoe lang de Britten en Nederlanders nog op hun enorme aardgasreserves zullen blijven zitten vooraleer ze actie zullen ondernemen...

Afgelopen weekend bevestigde een prominente Belgische politicus onze visie over energie en zei dat België failliet is. België is sterk afhankelijk van aardgas en vandaag zijn er al verschillende fabrieken gesloten. België is in een veel slechtere staat dan Griekenland slechts enkele jaren geleden was. We weten wat er in Griekenland is gebeurd: banken werden gesloten, geldopnames werden gelimiteerd, kapitaalcontroles, burgers werden gedwongen om de inhoud van hun kluisjes te onthullen, enz. Verwacht hetzelfde scenario in België!

Degenen die onroerend goed bleven kopen, hun spaargeld bij een bank hielden en goud en zilver in het land aanhielden, zullen zwaar te lijden hebben. Zie onze sectie voor lange termijn beursindexen en vergelijk onze PF-grafiek van België met die van Griekenland. Zie hoe Belgisch vastgoed crasht wanneer het wordt uitgedrukt in echt geld en weet dat de prijzen nu ook zullen crashen in fiatgeld.

Het energiebeleid van de Belgische regering heeft het land in een benarde situatie gebracht en is vergelijkbaar met het door schulden geteisterde Griekenland, zei de leider van oppositiepartij NVA. “Het is tijd voor de Belgen om de “bittere waarheid” onder ogen te zien dat hun land “failliet” is, zei Bart De Wever, tevens burgemeester van Antwerpen, tijdens een gesprek over de energiecrisis op televisie. 

“Kijk naar onze schuld, overheidsuitgaven en het tekort. Het is erger dan Zuid-Europa', zei hij. “Ik heb eerder gezegd dat wij het nieuwe Griekenland zouden zijn na de volgende economische schok. Helaas is dat nu de realiteit.”


De middenklasse wordt nu ook geconfronteerd met armoede. We zijn al ver voorbij een recessie en een depressie. Als het voorbij is, is het voorbij. De levensstandaard is nu historisch laag... en zal blijven dalen.

Ga je hier iets aan doen? Wanneer de schuldenmarkt in de uitverkoop gaat, dan volgen de aandelenmarkt en onroerendgoedmarkt (uitgedrukt in echt geld).

 1. Denk niet dat dit een "storm in een glas water" zal zijn. Dit is ernstig en ongezien in generaties! Dit is de 4e omwenteling (generatie 4)... later meer hierover.
 2. Het lijkt er steeds meer op dat ze een crash plannen en er alles aan doen om deze crash te krijgen.
 3. Zorg voor wat cash geld.
 4. Zorg voor een niet-bederfelijke voedselvoorraad.
 5. Deze superbubbel zal barsten... gegarandeerd! We hebben enkel nog een 'zwarte zwaan' nodig, iets groots dat moet gebeuren zodat ze het financiële systeem kunnen bevriezen. Daarom doen ze er alles aan om de situatie te verergeren (Covid, Oekraïne...). Dit is het einde van een rijk, van een systeem.
 6. Betaal alle schulden af.
 7. Zorg ervoor dat uw spaargeld is opgeslagen in fysiek Goud en Zilver en houd het meeste 'buiten politiek bereik'.
 8. Minimaliseer uw vastgoedbeleggingen/holdings.

Bereid je voor. Het gebeurt nu. [video enkel voor abonnees]

small lock sept

Goud (en Zilver) zijn nog steeds de veiligste activa die je kan bezitten. Veiliger en beter dan onroerend goed, aandelen, obligaties en grondstoffen. Je kan profiteren van een aantal geweldige opportuniteiten als je cash hebt. Tenzij het financiële systeem crasht, zoals gebeurde in Venezuela, Argentinië, Libanon...


Belangrijke fundamentals:

 • small lock sept
Silver premium 2022 09 05 De premie voor zilveren munten is 40% boven de spotprijs!
 • Zie grafieken
small lock sept small lock sept
Het is slechts een kwestie van tijd voordat we een Short Squeeze krijgen.   Het is slechts een kwestie van tijd voordat we een Short Squeeze krijgen. 
   
small lock sept small lock sept
Performance van zilver.
Goud/zilver-ratio & zilver performance.

Belangrijke technicals:

 • small lock sept
 • zie grafieken.
small lock sept small lock sept
   
small lock sept small lock sept
   
small lock sept small lock sept
 De dollar is sterk overkocht.
De euro is sterk oververkocht.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Eric Geenen was een van onze sprekers op ons laatste symposium.


Eric probeert in menselijke taal uit te leggen wat er echt aan de hand is. Dit terwijl de dame hem voortdurend onderbreekt en hem als een "pessimist" probeert te schetsen. Ik weet echt niet WAT er mis is met het mensDOM. Terwijl de REALITEIT helemaal evolueert zoals Goldonomic en Eric Geenen voorspelden, lijkt het alsof de massa al het mogelijke doet om te blijven leven in de "Alice in Wonderland-droom".

  © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Woensdag/donderdag 7,8 september 2022 – Het financiële systeem en de obligatiemarkt zijn niet meer onder controle!


Bijgewerkte secties: Goud-$, Zilver

Degenen die het volgende niet weten en begrijpen, weten en begrijpen niks!

"Dit is de eerste fase van de hyperinflatoire depressie: de prijzen zullen blijven stijgen als gevolg van de hyperinflatie, terwijl de vraag (economische activiteit) door de depressie zal blijven dalen."

Waarom de Gouden Dinar van Gaddafi een bedreiging vormde en de VS het Libische goud stalen. Als ik het me goed herinner, is het Syrische goud ook naar de VS verscheept, net als dat van Oekraïne, wat maar weinigen weten. Als goud niks anders is dan een barbaars relikwie en je het niet kan eten, waarom probeert de VS dan zoveel mogelijk te stelen? Waarom blijven Rusland en China zoveel mogelijk kopen? Waarom kopen centrale banken dan zoveel als ze kunnen?

Een fiat-valuta overleeft maar zo lang... binnenkort valt het doek over de Amerikaanse dollar. Met of zonder een Derde Wereldoorlog. We vermoeden dat we revoluties en/of een wereldwijde oorlog zullen hebben. Niemand geeft zonder bloedvergieten zijn recht op, om goederen en diensten te betalen met waardeloos gecreëerde valuta.

reserve currencies cycles 2022 08

We gaan de 1e fase van de hyperinflatoire depressie van de 21e eeuwse in, die Goldonomic al in 2014 en eerder voorspelde. Eigenlijk is dit proces al aan het opbouwen sinds 1971, toen Nixon het 'Gold window' sloot. We proberen nu een scenario uit te werken voor wat we de komende maanden en jaren gaan ervaren en hoe men zijn/haar koopkracht kan beschermen.

Feit is dat:

 • Overheden en Centrale Banken verliezen de controle volledig omdat derivaten elke fout die ze hebben gemaakt, afstraffen.
 • De volatiliteit van de financiële markten zal enkel toenemen, vooral de grondstoffen (futures, aardgas, ruwe olie, elektriciteit,...). De wereld is een spel van derivaten geworden. De massa en de meeste politici begrijpen niet wat er gebeurt. Ze realiseren zich niet dat we in een hyperinflatoire depressie zitten en geloven dat een lagere vraag de prijzen zal doen dalen. Dat zal echter niet gebeuren.
 • De aandelenmarkten zullen van tijd tot tijd corrigeren, maar in fiatgeld zullen ze blijven stijgen. Verwacht veel hogere aandelenmarkten te zien in alle markten en landen waar de hoeveelheid fiatgeld kan worden verhoogd: VS, Canada, Australië, Zuid-Afrika, Japan, Venezuela, Argentinië, Israël, Zwitserland, het VK, .... Enkel de aandelenmarkten van landen die geen valuta kunnen drukken, zullen ofwel dalen ofwel in het beste geval zijwaarts bewegen: Griekenland, Portugal, Spanje, Panama, Italië, Nederland, Oostenrijk, België,... Duitsland is de uitzondering omdat dit land de geldhoeveelheid in de EU controleert. (zie onderstaande grafieken)

 • "Hoe je jouw kapitaal in 12 maanden kan verdubbelen en toch 90% verliest?!"

 • Hoe beïnvloeden inflatie en hyperinflatie aandelen? Aangezien hyperinflatie een proces is waarbij de echte waarde van een valuta wordt vernietigd, worden alle activa die in deze valuta noteren vernietigd. Een voorbeeld is Turkije, waar de Turkse beursindex in 1 jaar tijd verdubbelde. Als je echter kijkt naar de crash van de Turkse lira, blijft slechts 10% van de initiële investering over. Met andere woorden, hoewel iemand zijn kapitaal verdubbelde door te beleggen in Turkse aandelen, is het eindresultaat een verlies van 90%. Om het begrijpelijker te maken: het eindresultaat van een initiële investering van 100.000€ in Turkse aandelen is een verlies van 90.000€.
 • Obligatiemarkten zullen blijven dalen/crashen. Hoge inflatiecijfers zullen om hogere rentetarieven vragen om de wisselkoers van de waardeloze valuta (Dollar) te beschermen... we hebben al vergelijkbare omstandigheden voor de Venezolaanse Bolivar, de Argentijnse Peso en de Turkse Lira. Als het aanpassen van de rente niet meer werkt, gebruiken ze kapitaalcontroles, of het wordt onmogelijk om de crashende valuta nog te verkopen en te exporteren. Merk op dat ze in Argentinië eenvoudigweg de buitenlandse valuta op de bankrekeningen in beslag namen en gebruikten om een ​​deel van de staatsschuld af te betalen. Uiteindelijk, als niks meer werkt, roept de regering op tot een schuldenmoratorium. (herstructurering van de schuld - bijvoorbeeld België: Dette Unifiee, waar na WW2 alle uitstaande Belgische schuld werd omgezet in een eeuwigdurende obligatie zonder vervaldatum die ver beneden de nominale waarde werd uitgegeven).
 • Vastgoed crasht altijd in tijden van recessies en depressies. In het beste geval worden de vastgoedprijzen enigszins ondersteund door de hoge inflatie maar uiteindelijk, uitgedrukt in echt geld, eindigt het ook met een aanzienlijk verlies. Dit is zeker het geval voor commercieel onroerend goed en verhuur waar de huur wordt gecontroleerd (afgetopt) door de overheid, de belastingen stijgen, enz. Zuid-Afrika is een voorbeeld: terwijl de prijs van onroerend goed de afgelopen decennia steeg van 500.000 Rand naar 5.000.000 Rand, crashte de werkelijke waarde van dergelijk onroerend goed uitgedrukt in Euro/Dollar tot 270.000€, terwijl het nog steeds moeilijk is om te verkopen. Klik hier voor een voorbeeld.
 • Naarmate de recessie/depressie erger wordt en de rente stijgt, vernietigt hyperinflatie de koopkracht van de consument (bv. gas, olie, elektriciteit, hypotheekbetalingen,...). Dit vernietigt op zijn beurt de vraag van het publiek naar goederen en diensten. Meer ondernemingen komen in de problemen en moeten sluiten. Meer mensen zullen hun schulden niet meer kunnen afbetalen (hypotheek, kredietkaartschuld, autolening,...), we zullen meer faillissementen zien en banken die in de problemen komen door leningen waarvan wanbetaling sprake is.
small lock sept ECB balance 2022 08 29
Stel je voor in welke problemen Duitsland zou terechtkomen als landen zoals Spanje, Italië, Portugal en Griekenland besluiten de EU te verlaten...
Dit is hyperinflatie! De geldhoeveelheid van de EU is de afgelopen 2 jaar verdubbeld en veel fiatgeld werd gebruikt om aandelen en obligaties te kopen. Dit ondersteunde de niet-Duitse beurzen en stuwde de DAX (Duitse beursindex) omhoog.

Als we een derde wereldoorlog krijgen, verandert het bovenstaande scenario weer en wordt het allemaal nog grimmiger: de beurzen zullen voor onbepaalde tijd gesloten zijn. De valuta van de veroveraars zal de bestaande valuta vervangen. Huizen (vastgoed) worden gebombardeerd (vernietigd). Voedsel zal worden gerantsoeneerd. Er zal geen bewegingsvrijheid zijn... en meer lockdowns.

Goud (en Zilver) is nog steeds de veiligste activa die je kan bezitten. Veiliger en beter dan onroerend goed, aandelen, obligaties en grondstoffen. Je kan profiteren van een aantal geweldige opportuniteiten als je cash hebt. Tenzij het financiële systeem crasht, zoals gebeurde in Venezuela, Argentinië, Libanon...


Belangrijke fundamentals:

 • OPEC+ gaat de olieproductie verminderen. Vanaf oktober wordt de productie met 100.000 vaten per dag verminderd.
 • Zal Europa deze winter verhongeren als de lichten en verwarming worden uitgeschakeld? small lock sept

 • Aardgas is net als elektriciteit, een grondstof die wordt verhandeld op de futures-markten (derivaten)small lock sept
small lock sept small lock sept
Duitsland koopt Russisch aardgas geïmporteerd uit China tegen een veel hogere prijs!  Grote problemen ontstaan wanneer de "reële lonen" dalen zoals ze nu doen ... zeer grote problemen! 
small lock sept small lock sept
 Rente is de prijs van geld... en het is onmogelijk om de inflatie omlaag te brengen door de rente te verhogen... onmogelijk!  Elektriciteit is ook een verhandelde grondstof.
small lock sept small lock sept
Te laat en te weinig. Hier hebben we 10 jaar geleden al voor gewaarschuwd!   De Groene idioten willen alle kerncentrales sluiten!? 

Belangrijke technicals:

 • small lock sept

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Dinsdag 6 september 2022 - Belgie is "failliet"!

Bart De Wever bevestigt wat Goldonomic al jaren terug behandelde en wij bevetigden ook HOE dit smerig GROEN verhaal zou eindigen. In tijden van recessie heb je GOEDKOPE energie nodig, geen GROEN geklungel.  De Overheid van een failliet land neemt door de band erg doortastende maatregelen. Burgers die straks niet als een "gepluimde kip" willen eindigen, moeten DRINGEND maatregelen nemen. Wie zwaar in Onroerend Goed zit, wie zijn centen op een bank bewaart, wie een portfeuille heeft bij een Belgische broker,...dit zijn diegenen die zwaar zullen betalen voor de IDIOTE acties van de Overheid. 

Het is 45 na 12 om die met die GEKTE rond Global Warming, hernieuwbare energie, CO2 taks, stikstof, Electrische Auto's, enz.. op te houden.

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 1, 2 september 2022 – De reële huizenprijzen gaan sterk dalen!


Bijgewerkte secties: Weimar hyperinflatoire depressie (nieuwe video's), 
Onroerend goed,
Obligaties algemeen & VS, Staatsobligaties in de EU

home for saleDe reële huizenprijzen zullen dalen en dit zal een enorm negatief vermogenseffect veroorzaken. De reële huizenprijzen hebben veel meer invloed op het vermogen dan de nominale huizenprijzen. Veel mensen investeren in onroerend goed als een remedie om de inflatie te verslaan. Als de inflatie 10% is en uw huis met 15% stijgt, verslaat u de inflatie met 5% en bent u dus in reële termen 5% rijker. Als de inflatie 10% is en uw huis met 5% stijgt, bent u 5% van uw koopkracht kwijt aan een asset dat u bescherming zou moeten bieden en bent u eigenlijk slechter af.

Ook zijn de reële huizenprijzen de beste maatstaf voor de werkelijke prestaties van onroerend goed als activaklasse over lange perioden. Je kunt de huidige huizenprijzen niet vergelijken met die van de jaren zeventig zonder ze in reële of voor inflatie gecorrigeerde termen te bekijken. Sinds de jaren zeventig zijn de reële huizenprijzen verschillende keren gedaald, vooral tijdens recessieperiodes.

"De financiële crisis van 2008 zorgde ervoor dat de huizenprijzen in reële termen met bijna 30% daalden. Het duurde tot 2021 vooraleer de piek in de reële huizenprijzen weer bereikt werd!”

In de afgelopen tien jaar bedroeg de reële prijstoename van huizen gemiddeld 4,5%, wat veel hoger is dan het 20-jarige gemiddelde van 2%. Consumenten en beleggers raakten eraan gewend dat de huizenprijzen fors stegen boven de inflatie en een bron van welvaartsopbouw waren, vooral bij het gebruik van hoge bedragen aan leverage en hypotheekschulden. Met het gevoel dat de huizenprijzen altijd boven de inflatie zouden stijgen, ontstond het idee dat vastgoed de manier is om een vermogen op te bouwen. Maar nu beginnen de reële huizenprijzen te dalen.

Ernstige problemen op de woningmarkt. Klik hier voor meer.


EU ELECTRICITY PRICES 2022 08 26De Europese aardgasprijzen zijn zes keer hoger dan vorig jaar en zullen in heel Europa voor massale burgerlijke onrust zorgen. Stijgende energieprijzen en zorgen over mogelijke tekorten tijdens de komende winter, veroorzaken onrust en wijdverspreide protesten zijn al begonnen. De kosten voor levensonderhoud zijn extreem pijnlijk geworden voor degenen aan de onderkant van de maatschappij. Mensen willen dat hun regeringen actie ondernemen. Dit is typerend wat er gebeurt als naties het socialisme omarmen. Men verwacht dat de overheid het probleem zal oplossen maar deze keer zullen de beperkingen van de socialisten die Europa besturen heel duidelijk worden. Het spreekt voor zich dat velen in Europa versteld staan ​​van de hoogte van hun energierekening en dat er massale protesten op komst zijn.

Nu de kosten voor levensonderhoud in Europa blijven stijgen, zijn werknemers in Frankrijk, Spanje en België al in staking gegaan in het openbaar vervoer, de gezondheidszorg en de luchtvaart, om hogere lonen te eisen om de snel stijgende inflatie het hoofd te bieden.

Ondertussen blijven de energieprijzen ook in de VS omhoogschieten. Op dit moment zijn de aardgasprijzen in de VS al met meer dan 150 procent gestegen in 2022... Op dinsdag overschreden de Amerikaanse aardgasprijzen kort de 10$ per miljoen BTU's, het hoogste sinds 2008. De energierekeningen zullen deze winter erg hoog zijn en we hebben al een punt bereikt waarop ongeveer één op de zes achterloopt met het betalen van hun energierekening ... Minstens 20 miljoen huishoudens of ongeveer 1 op de 6 Amerikaanse huishoudens lopen achter op hun elektriciteitsrekening. Het ergste percentage ooit volgens Bloomberg, daarbij verwijzend naar gegevens van de National Energy Assistance Directors Association.

Elektriciteitscrisis komt naar de VS. Europa krijgt duidelijk de grote klappen maar de VS gaat het ook voelen. Aardgas wordt verhandeld tegen ongeveer 9,50$. Onze verwachting is dat aardgas de 10$ gaat doorbreken. Achterstallige betalingen van energierekeningen bedragen al 20% voor mensen uit de lagere klasse en middeninkomens in de VS! Stel je voor dat aardgas nog eens 30 à 50% stijgt en zo blijft in de winter. We weten dat de huurprijzen al zwaar gestegen zijn en daarbij nog eens de energierekening... Dit wordt een drama voor veel mensen.


Washington D.C. wordt volledig Orwelliaans.

orwell 2022 08 27Er is momenteel een gedurfde communicatiecampagne van de Democraten in Washington aan de gang die het publiek ervan probeert te overtuigen dat:

 • Er geen recessie is.
 • De inflatie overwonnen is.
 • Zelfs als er nog inflatie is, zal nieuwe federale wetgeving er een einde aan maken.

Hoe vreemd deze beweringen ook klinken voor iedereen die zelfs maar een beetje gevoel heeft met de realiteit, het is een bewijs van de post-feitelijke wereld waarin we ons nu bevinden en waar de regering-Biden probeert zulke monumentale fantasieën uit te dragen. Biden beweerde dat er in juli "nul inflatie was in Amerika". Dat zal velen verbazen maar de bewering werd bijna nergens bekritiseerd in de pers.


Belangrijke fundamentals:

 • Nogmaals, we willen benadrukken dat: "het onmogelijk is voor Powell en de Democraten om de rente te verhogen zonder de Amerikaanse economie kapot te maken." Verwacht meer blablabla totdat er iets ernstigs gebeurt. 
 • small lock sept

Belangrijke technicals:

 • Zilver blijft small lock sept
 • small lock sept

 small lock sept
small lock sept
 
   
small lock sept 
small lock sept 
   
small lock sept  small lock sept
 

 © De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."